Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Long road to ruin

Wallinillakaan ei sitten mene lujaa ja minua vähän käy sääliksi, kun onhan sillä kuitenkin hyvä pylly, sellainen kiinteä ja napakka. Tykkään kiinteistä ja napakoista pyllyistä, kuten olen ennenkin todennut.

Hyvällä pyllyllä ei kuitenkaan tee hallituksessa mitään. Hyväveliverkostokin oli varmasti ennen ihan jees, mutta kun ei se enää mene niin. Politiikan tekemisestä on tullut jotenkin läpinäkyvämpää (= kepuloinnista jää helpommin kiinni) eivätkä kaikki siihen ajatukseen ole vielä ihan tottuneet.

Minusta jotenkin näyttää siltä, että hallitus olisi melkoisen eksyksissä itsensä kanssa. Tiedättekö kun ne saivat sen hallituksen silloin viime kesänä viimein kasaan ja olivat varmasti silleen ”jes! Nyt meillä on Suomen historian pikkunilkein ja vallanhimoisin hallitus tuettuna muutamalla urpolla takkinsa kääntäneellä pienpuoluelaisella”, niin nyt ne ovat sitten silleen ”änkyti änkyti… vastuuta on kannettava… öööö *pyyhkii hikeä otsalta*…hihihi” ja sitten joku Anna Kontula käy satunnaisesti puhdistamassa omatuntonsa puhujanpöntössä haukkumalla Perussuomalaisten oppositiopolitiikan.

Antakaahan kun mie kerron teille jotakin.

Minähän menin sinne töihin aika ulkopuolisena ilman minkään puolueen jäsenkirjaa ja ilman mitään henkilökohtaisia haaveita siitä, että istuisin itse joskus kansanedustajana - eikä niitä edelleenkään ole. Seuraan sitä touhua tavallaan sivusta ja piru vie, se on mielenkiintoista.

Mediahan on hieman sellainen hallituspoliitikkojen sylistä räkyttävä puudeli. Siksi me näemme jatkuvasti uutisia örveltävästä Hakkaraisesta ja siksi moni sanoo, että perussuomalaiset ovat ääliöitä eivätkä osaa mitään. Todellisuudessa siellä on lauma tyyppejä, jotka eivät ole poliittisia broilereita tai kytköksessä sinne tänne eturyhmiin, vaan he ovat normaalilla maalaisjärjellä varustettuja suomalaisia, jotka eivät voi käsittää sitä suurta teatteria jota valtakunnanpolitiikaksi kutsutaan, ja jotka tekevät kovasti töitä sen eteen, että Suomi olisi jatkossakin hyvä paikka elää ja olla.

Vaikutusmahdollisuudet oppositiosta ovat melko pienet, mutta kuitenkin perussuomalaiset ovat onnistuneet lyömään kiilan johonkin väliin, kuten nyt nähdään tässä puolustusvoimien uudistuksessa. Vielä jokunen vuosi sitten tuollainen perseily olisi ohitettu vaikenemalla ja varmasti on ollut masentavaa tietyille tahoille huomata sekin, että ne pirun rasistinatsit ovatkin ihan osaavaa ja fiksua porukkaa.

Ja sekös ottaa kupoliin. Ajatelkaa nyt sitä miltä tuntuu vaikkapa RKP:n taustalla olevista pakkomielteisistä tyypeistä, jotka eivät ihan periaatteen vuoksi antamaan senttiäkään periksi niistä eduista, joita ovat saaneet? Nyt muutama tyyppi eduskunnassa takertuukin heidän tekemisiin ja astuu heidän hyvin hoidetulle rantaruotsalaiselle tontille ja kyseenalaistaa sen, mikä on oikeastaan oikein.

Jokainen varmasti muistaa sen, kuinka kesällä perussuomalaisia syytettiin ”vastuunpakoilusta”, kun eivät suostuneet lähtemään hallitukseen mukaan. Jo pelkästään se, etteivät lähteneet, on osoittautunut luultavasti yhdeksi ihmiskunnan historian parhaimmista päätöksistä tyyliin ikinä. Istuva hallitus on kuin LSD-pöllyissä maalatun surrealistisen taideteoksen käsittämätön sötöstys, jolla ei ole yksinkertaisesti mitään muuta merkitystä kuin todistaa oma älyttömyytensä. Ja siihen sirkukseen perussuomalaiset olisi haluttu alistaa. 

Minä olen tilanteeseen tyytyväinen, sillä pakkohan tämän kuvion on joskus romuttua. Suomi on pieni maa ja ajat ovat vaikeat. Jos tässä tilanteessa maata johtaa kööri, jonka ykkösprioriteetti on järkätä ensiksi kaveripiirin asiat maksimaalisen hyvään kuntoon ja vasta sitten tulee suomalaisten etu, niin melko ahdistavalta ja toivottomaltakin se tuntuu.

Kun nyt vaan suomalaisetkin tämän asian yleisesti tajuaisivat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä Helena. Jos tuota ei joku ymmärrä, niin ei sitten....muuten kohta telekkarissa ykkösellä kuullaan Timo Soinin mielipiteitä. Telakkarit yköselle ja hyvä asento ja eiku kuuntelemaan ja katsomaan.

Ja vielä se, että ryhdyppä Helena kuntavaaliehdokkaaksi ja eiku seuraavissa eduskuntavaaleissa palaat sinne työpaikallesi kansanedustajana.

Markku Talikka
Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Enemmän kuin hyväveliverkosto, Arkadianmäki
taitaa olla pikemmin hyvävelipyllyverkosto, kun
semminkin vaikuttaa vielä että enempää osaa
koko parhaimiston eliitistä vaivannee katala
kognitiivinen inkontinenssi.

Sietäisi mokoma ryhmä harakoida tyyten.

Perusta sie hyvä Helena sinne teän perälle
rempsakka harakointiporukka.
Varmasti saat Orhinmäen heltymään apurahan
teidän perffomanssiryhmälle.

Trew. Siun kykkyihis luottain...

käsipuoli kotiäiti, Harmaasusi™

J. Gagarin

Niinhän se wanha sanonta kuuluu: Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. (Tai kuten modernimpi versio: ... kenen pullosta juot.)

Laulun sanoituksessa on käytetty kiitettävää verbaaliakrobatiaa:

"Istuva hallitus on kuin LSD-pöllyissä maalatun surrealistisen taideteoksen käsittämätön sötöstys, jolla ei ole yksinkertaisesti mitään muuta merkitystä kuin todistaa oma älyttömyytensä."

Erityisesti tuo yllä oleva toteamus kielii mahtavasta kompetenssista, ei olisi Junnu Waino tai edes Veksi Salmi yltänyt vastaavaan.

Muuten, miksi haluaisit, että Dragsvikin varuskunta lakkautettaisiin?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olenko minä sanonut, että Dragsvik pitäisi lakkauttaa? Olen sitä mieltä, että jos kerran lakkautellaan, niin Dragsvik on säilynyt epäreiluin perustein.

Mutta kiitos silti <3

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Hyvällä pyllyllä ei kuitenkaan tee hallituksessa mitään."

Mitä tuo nyt oli tarkoittavinaan? Eikös Puolustusvoimien uudistus ole lähtöisin nimenomaan Wallinin hanurista?

J. Gagarin kirjoitti juuri äsken osuvasti. Kysyn lisäksi: jos hallitus olisi päättänyt ruotsinkielisten kiusaksi lakkauttaa Dragsvikin, olisivatko perussuomalaiset nielaisseet ilman protestointeja saman tien kaikki muutkin armeijan supistukset?

Stacy Siivonen

Onks tuo kosto Wallinille siitä, että hän aikoinaan moitti toimittajia takalistojournalisteiksi? http://evabiaudet.fi/sv/start/artiklar/article-684...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No nyt yliarvioit minut. Minulla nyt vaan on sellainen primitiivinen viehtymys ihmisten pyllyihin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

H. Eronen: "Minä olen tilanteeseen tyytyväinen, sillä pakkohan tämän kuvion on joskus romuttua."

Mielenkiintoinen olettamus. Mi tässä jäin pohtimaan eilen lukemaani uutista, jossa valtionvarainministeri Urpilainen (sd.) kertoi sappensa kiehuneen, toivottavasti vain kuvainnollisesti siksi, että Finnairin töppäilyt johtotasolla olivat menneet täysin yli. Hän kertoi, jotta olisi paikallaan periä takaisin nuo "sitouttamisbonukset" - vai miksikä ne nyt niitä kutsuvatkaan? Siis rahoja, joiden jälkeenkin voi poistua firmasta takavasemmalle. Hän totesi näin, koska pystyi välittömästi samaan virkkeeseen toteamaan, jotta se ei taida olla lainvoimaista.

Niin, ketkäpäs niitä lakeja nyt sääteleekään? Kreikka pisti jo sovittuihin asioihin taannehtivasti muutoksia. Koskee niin joitain julkisen alan palkkoja kuin yksityisiä heidän rahoittajiaan, jotka ovat suostuneet lainaamaan rahaa - että kreikkalaisilla olisi millä mällätä. Eikö tässä olisi demareilla hyvä profiilinkorotuksen paikka? Tehdä lakiesitys tällaisten rahastusten takaisinperinnästä valtionyhtiöissä? Sädekehä on pirstaleina kaikkien vakuussotkujen ja tukipakettien jälkeen, joten nyt olisi tuhannen taalan... siis satojen tuhansien eurojen paikka korjata tilannetta.

Lakiteksti joudutaan muovaamaan kyllä melko vaikeista aineksista - eritoten, jos sitä aiotaan käyttää taannehtivasti. Isänmaan etu on kuitenkin se, että sikariportaan esimerkkiä pystytään kestävästi pitämään esillä.

Ja turha vedota siihen, ettei esitys olisi hallitusohjelman mukainen. On sieltä hallituspuolueilta tuotu muitakin ehdotuksia ohjelman ulkopuolelta.

Jos nyt tämän kerran näytettäis edes itsellemme, että meistä on johonkin? Lueskelin juuri tuossa Telegraphilta kolumnia, jotta mihin euro aikanaan lopulta kaatuu. Siinä ei mainittu mitään änkyräpersuja, eikä muitakaan suomalaisia. Meitä pidetään itsestäänselvinä marionetteina tässä teatterissa. Ainakin britit saavat lukea, jotta vasta kun Saksa huomaa joutuvansa elättämään muun Euroopan se häipyisi kuviosta ja jättäisi velkaisen ja savuavan yhteneväisen Euroopan pohtimaan maailman menoa.

http://blogs.telegraph.co.uk/finance/jeremywarner/...

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Esittämästäsi takautuvasta lainsäädännöstähän eduskunnan historiastahan löytyy ennakkotapauksia, joten esityksesi on siinä valossa ihan realistinen. Yhtälailla eletään kansakunnan kohtalonhetkiä kuin sotien jälkeisinä kuukausina ja vuosina.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jutta Urpilainen taisi itse nostaa Neste Oilin hallintoneuvoston kokouspalkkioita jotain 13 000 euroa kahdesta kokouksesta, mutta näääh, mitäpä nuista.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Katainenhan pysyy tässäkin asiassa puhtaana kuin pulmunen ja Wallin uhrataan (jos uhrataan). Pääministerinhän pitäisi tietää näistä ja tehdä johtopäätöksiä, sekä olla eturintamassa, mutta on päällystetty median taholta teflonilla ja johtaa takarivistä vastoinkäymisten tullen.

J. Gagarin

Ei Wallinia tarvitse uhrata, kyllä hänellä on hallituksen ja eduskunnan enemmistön selvä tuki takanaan. Sitä paitsi varuskunnilla ei pidä tehdä kielipolitiikkaa siten, että varta vasten pitäisi lakkauttaa ruotsinkielinen varuskunta, koska se on ruotsinkielinen.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

http://www.talouselama.fi/uutiset/professori+katai...
No ainakin se on selvää, että Dragsvikiä ei harkittu kielipolitiikan takia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomen armeijalla on aina kova pula modernista puolustusmateriaalista. Joten Dragsvik lakkautettakoon, ja näin säästyneillä rahoilla ostettakoon vaikka uusia ohjuksia USA:sta.
Eikä Wallinin tarvitse erota, koska Katainen on aivan yhtä syvällä tässä sopassa. Kataisen tässä pitäisi ensin erota.

Matti Palviainen

Wallin valehteli eduskunnalle (jolle on vastuuvelvollinen) ja koko Suomen kansalle ja rikkoi täten ministerinvalansa.

Pääministeri Jäätteenmäki joutui eroamaan valehdeltuaan (joskin siinä on jonkin verran tulkintaa).

Varuskuntaa ei lakkautettaisi kielipoliittisista syistä, vaan säästösyistä. Sattuneesta syystä Itä-Suomessa on syytä olla edea yksi varuskunta. (Dragsvikin joukko-osasto olisi vain siirretty Upinniemeen).

Kaikki ruoptsinkielinen toiminta maksaa enemmän per kapita kuin suomenkielinen. Esim. Ylen kustannukista ruotsinkielinen toiminta on 20%:a (eikä siinä ole edes vielä kaikkia kalustokustannuksia).

Jostain on säästettävä ja turhasta ruotsinkielisyydestä on hyvä säästää. Vaikka se loppuu kaikki palvelut ovat silti saatavissa ja halvemmalla suomeksi. Turha on surujen valehdella, etteikö palveluja ole. Ne ovat konkreettisesti samat suomeksi, jota suurin osa hallitsee niin hyvin, ettei palvelujen saannissa ole mitään ongelmia. Lääkäripalvelujen suhteen voidan harkita poikkeusta eli tulkkipalvelua Ruotsin tapaan. Edellytyksenä on tietysti se, että Ahvenanmaa takaa vastaavan palvelun suomenkielisille. Jos suruja ei se kiinnosta, se on vain osoitus siitä, että he eivät sitä halua Manner-Suomessakaan.

Ruotsin pääministeri sanoi, että Ruotsilla ei ole varaa suomenkielisiin kouluihin. Miten sitten Suomella on varaa kaikkeen mahdollisen ja mahdottomaan palveluun ruotsiksi?

Nykytilanteessa ei mitenkään. Kaikkialla maailmassa on itsestään selvyys, että väestöpalvelut toimitetaan vain ja ainoastaaan valtion/osavaltion pääkielellä. Muu on vain rahan haaskausta.

Mikään vähemmistö ei silti väitä, ettei se muka saaa palvelua! Paitsi valehtelevat surut, jotka sanovat etteivät saa palvelua Suomessa, jos ei se ole ruotsiksi. Mutta kun suru muuttaa vaikkapa Ranskaan, ei hänen mieleensäkään tule sanoa, ettei saa väestöpalvelua Ranskassa vain siksi, ettei se ole ruotsiksi!

Millainen paimen (Wallin, valehtelija), sellainen lauma!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuo on varmasti totta. Hallituspuolueet ovat niin vahvan ryhmäkurin alla, että hallituksessa saavat perseillä niin paljon kuin sielu sietää.

Vilho Juntunen

Helena! Onhan sinullakin herkkupeppu?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vil-ho! Se taannoinen matka machokulttuuriin ei selvästikään tehnyt sinulle hyvää. Nyt rauhoitut ja heti!

Kalle Kuusivuori
Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Juu ei ole ja olen iloinen siitä, että Esa Kärnä on vihdoinkin tajunnut olevansa niin komea, että voi toisten ulkonäköä haukkua :)

Kalle Kuusivuori

Esahan on niin komea, että pitää kuvanaan kirjoituskonetta.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Nähneenä täytyy sanoa, että on:p

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:D Ei saa kun tulee muuten ujo :D

Heli Hämäläinen

Wallin määrittelee teoillaan möbleerattujen huoneiden sisältöä.

Kuvia työpaikaltasi. Milloin pääset kupposelle Ekbergille?

http://helihamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/100...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Melkein ihan milloin vaan! Pistä viestiä.

Seppo Hildén

"Hyvällä pyllyllä ei kuitenkaan tee hallituksessa mitään."

Mutta ei se ole kyllä rasitekkaan. Kyllä alusvaatemalli Karpelaa mielellään silmäili.

Kalle Kuusivuori

Kun vielä piti yksityisen muotinäytöksen pääministerille hotellihuoneessa pääsee ministeriksi.

Kalle Kuusivuori

Pekka, vanhan kepulainen kelmi se puolustelee Vanhasta loppuun saakka.

Vilho Juntunen

Pekka ei muista väärin. Myös tv-toimittaja Leena Pasanen ja joku vihreiden kansanedustaja (en muista nimeä) olivat myös Saulin entisiä heiloja.

Olli Pusa

Kieltämättä Karpelaa mieluummin katseli, kuin kuunteli hänen puheitaan.

Vilho Juntunen

Voisiko yksikään herkkupeppu vastustaa tällaista tuorekurkkua?

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419...

Käyttäjän Puutarhuri kuva
Reijo Kamula

Jopas on kuva ja oikein h--yhuulet!

Markus Lehtipuu

Dragsvik täytyy tietysti säilyttää, mutta niin pitää jokainen varuskunta. Olisi se surkeaa, jos mun kotivaruskunta Keuruulla lakkautettaisiin!

Suomi on ehdottomasti palautettava vanhalle raiteelle. Tai sanotaan, sille tutulle ja toimivalle raiteelle, ettei menneiden haikailijaksi kutsuta.

Jalkaväenmiinoja EI tule tuhota, ja varuskunnat tulee jättää toimiviksi.

Suomen tulee vähentää (ja lopulta lakkauttaa) ulkomaille heitettyjen miljardien kylväminen: kehitysapu, lähialuetuki, järjetön pakolaispolitiikka, sotiminen Afganistanissa, ilmastomaksut ja Välimerenmaiden pohjaton tukeminen.

Suomi on valtiona olemassa Suomen KANSALAISIA varten, ei "maailman pelastamista" varten. Sitä harrastusta saa jokainen tehdä OMILLA rahoillaan (vaikka sekään ei ole suositeltavaa), mutta yhteiset rahat ovat suomalaisten yhteisiä rahoja. Niillä hoidetaan vanhukset, kasvatetaan tai ainakin koulutetaan lapset, puolustetaan maata ja annetaan edellytykset terveelle yritystoiminnalle, työnteolle, maanviljelylle ja muille elinkeinoille.

* rautalankaa *

Vilho Juntunen

Urho Kekkonen olisi valttia tänäänkin!

seppo kirnu

Jo Kekkosen nimikin sisältää yli 113 syöpää ja ummetusta aiheuttavaa kemikaalia -kuten valttimaalikin.

Käyttäjän Fly kuva
Heikki Kärpänen

"Hyvällä pyllyllä ei kuitenkaan tee hallituksessa mitään."

Mylläri tienaa myllyllänsä, mutta myllärin muija pyllyllänsä. Kotona ja puutarhassa.

seppo kirnu

Pyllyt on mielessä kaikilla.

Joillakin himon kohteena ja toisilla taas lipomistarkoituksessa(ilman erotiikkaa).

Sitten on uskovaisia jotka pelkäävät joko omia pyllynhinkujaan tai muiden mahdollisesti kokemia himoja ja ratkaisevat asian heilumalla hurmoksessa kuin ketamiinia sniffanneet saksikäsieetvartit.

Saa nähdä mihin se 'Teidän' sirkus surrealissimus absurdus maximus cloaca maximanne oikein etenee, kun näyttää lähinnä siltä että aivot teillä siellä seisoo kuin viagraukin mejssel-käyrä mutta sininen. Eihän siinä. Minua naurattaa loppuun saakka, mutta monelta mene kyllä sormi suuhun jatkossa.

Ps. Ongelma on se että hallitus EI ole ollut LSD 'pöllyssä'. Päinvastoin kyse on massiivisesta ja pitkäaikaisesta järkien paikalleenluutumisesta, joka johtuu tästä jokatoisen tohkeilijan ajamasta puritanismista ja elämänkieltotraditioiden jatkamisesta.(joihin ei ole mitään järkisyytä)

Heippa.

Käyttäjän Aarnolainen kuva
Juha K

Luuletteko, että Wallinilla oli muita mahdollisuuksia kuin jyrätä Dragsvikin puolesta. RKP:n rikkaat, vaikutusvaltaiset, milliäkään periksiantamattomat taustavaikuttajat olisivat hoitaneet Wallinin vikkelästi viralta ja puolueen puheenjohtajan paikalta, jos hän olisi toiminut jotenkin toisin kuin toimi. Hän on puun ja kuoren välissä, kuten kaikki tuon tason vastuunkantajat.

Markku Toivonen

Onpas mukavaa, että siellä eduskunnassa on jotain kiinnostavaa ja kommentoinnin arvoista - miesministerien ahterit. Sinun kannattaa kuitenkin olla varuillasi, koska moinen kommentonti mielletään helposti seksistiseksi, sen lisäksi, että se on kohdetta halventavaa.

Kiitos, että vahvistit epäilyni, että perussuomalaisissa kansanedustajissa on porukkaa joka ei ymmärrä päivänpolitiikasta tuon taivaallista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Seksismi = sukupuoleen perustuva syrjintä.

Mikäli ministeri Wallinin ahteri tuli loukatuksi niin tämä takapuoli voi ruveta vaikka vaatimaan anteeksipyyntöä. Ei sitä aina arvaa ottaa huomioon istumapehmikkeiden tunteita.

Juha Korhonen

Niinhän se on, että jos joku mies kehuu jonkun feminiinin pyllyä, hän on seksistinen sovinistisikahirviö. Jos nainen kehuu jonkun miehen pyllyä, se otetaan vain ansaittuna kehuna vastaan, ja ollaan tyytyväisiä.

Toimituksen poiminnat