Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

H*lvetinmoinen sokora

Koska jokainen tuntee tämän koko sokoran pohjamutia myöten, niin en sen kummemmin ala tapahtuman kulkua selvittämään. Kuitenkin ennen kuin kirjoitan mitään muuta, haluan pyytää anteeksi niiltä ihmisiltä, joita aidosti blogissani loukkasin. Tuo anteeksipyyntö ei koske niitä ammattipöyristyjiä, jotka pöyristyvät jokaisesta narahduksesta, joka ei mieleen ole. Tämä koko kohu on saavuttanut melkoiset mittasuhteet. Kun satiirisen parodiablogin seurauksena on julkinen ja valtakunnallinen myllytys, sekaisin mennyt puolue ja väkivallalla uhkailua, niin silloin ei voi enää todeta muuta kuin onneksi olkoon niille, jotka tätä halusivat. Onnistuitte tehtävässänne erinomaisesti.Suomihan on vähän sellainen koulukiusaajien maa. Kun sinusta tulee silmätikku, niin kiusaajilla vetää nupissa ihan mustaa ja järki katoaa sillä siunatulla sekunnilla. Olen tuota ennenkin epäillyt, mutta nyt se todella karu todellisuus lävähti silmille, kun itse joutui silmätikuksi. Ehkä kuitenkin tulevien silmätikkujen onni on se, että tämä minun ympärille rakennettu kohu saattaa olla niin typerä, että suurikin yleisö tajuaa mediapelin naurettavuuden.Haluan kuitenkin blogikirjoituksiani tuntemattomalle avata hieman sitä tyyliä jolla kirjoitan. Minullehan tekstien aiheet tulevat jostain aivan salamana: ihmisten keskustelu bussissa, uutinen netin uutisvirrassa tai vaikkapa joku pätkä laulun lyriikoissa. Kun idea syntyy, se kääntyy monesti joksikin kieroksi ja sittenpäs luon ajatuksesta tekstin hyvin nopeasti. Yksinkertaisesti annan ajatuksen virrata tekstiksi, konkreettisesti sormieni kautta. Monesti en edes lue tekstiä läpi tai korjaa kirjoitusvirheitä tekstistä siksi, etten halua liikaa takertua tekstin sisältöön tai tyyliin. Se syntyy sellaisena kuin se on tarkoitettu syntyväksi. Kirjoittaminen on minulle keino käsitellä ympäröivää maailmaa ja suhteeni kirjoittamiseen on verrattavissa kiihkeään rakkaussuhteeseen. Postaan nyt alle sekä Turun Sanomien uutisen blogikirjoituksestani, tuosta uutisestahan kaikki lähti liikkeelle, sekä sen alkuperäisen blogitekstini. Toivon Uuden Suomen ylläpidolta sen verran rohkeutta, etteivät he kirjoitustani poistaisi. Alkuperäinen blogikirjoitukseni löytyy otsikkoa klikkaamalla (alla)  Ratkaisu poliisin ulkomaalaisratsioihin  Ja näin tuon blogini käsitti Turun Sanomien nerokas toimittaja (alkuperäisessä ei tosin ollut tuota hampurilaista eikä maamiinoja, joista tekstini humoristinen piirre normaalijärkiselle lukijalle viimeistään paljastuu).  
Turun Sanomien juttu löytyy otsikkoa klikkaamalla:
Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä   Tulen tekemään Turun Sanomien uutisoinnista kantelun JSN:lle ja harkitsen myöskin muita toimia, sillä medialla ei ole mitään oikeutta harrastaa tuollaista toista ihmistä raa’asti loukkaavaa väärinymmärtämistä ihan jo siitä periaatteellisesta syystä, että toimittajien tehtävä on toimia totuuden puolesta eikä sitä vastaan.Sovimme juuri Huuskon kanssa, että muutan sekä blogitekstini että TS:n uutisen linkeiksi sinne mistä ne löytyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (161 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Sieltähän Sinä tupsahdit!

Mihin kommentit meni?

Henry

Käyttäjän PetriFriman kuva
Petri Friman

Luettuani kirjoituksenne "ratkaisu poliisin ulkomaalaisratsioihin" on todettava ettei anteeksipyynnössänne ollut sitä nöyryyttä jota olisi pitänyt löytyä. Toivon teidän löytävän hieman nöyryyttä ja neuvon teitä vastaisuudessa lukemaan kirjoittamanne.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minultakin hävisi hetkeksi Puheenvuoroista kaikki blogit, mutt ne palasivat takaisin 15 minuutin sisällä.
Pelkäsin, että kun kerroin Sinulle rintamerkkiblogistani ja palestiinalaisten keltaisesta Daavidin tähdestä, joltakin paloi hihat. Vissiin merkkeineen.
No nyt olet takaisin blogisi kanssa - hieno juttu.

Henry

Sari Karlström

Muuta blogisi aiheeksi satiiriset aivopierut niin saat sydämesi kyllyydestä kritisoida ympäröivää maailmaa ilman, että joudut silmätikuksi ja median painostusmyllyyn =) Eihän kukaan ota "tosissaan" kirjoituksia, jotka jo itse on kategorisoinut vitseiksi. Vai voiko?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Jatka vain räväköitä kirjoituksiasi. Meitä tylsiä asiakirjoittajia kyllä
riittää, mutta sinunlaisiasi ei moneksi ole.
Sehän tässä vain on ikävä puoli, että monien lukemansa ymmärtäminen on
kovinkin puutteellista. Turhan suoraviivaisia tahdomme olla, emmekä
hienompia nyansseja tahdo ymmärtää.
Sitten on nämä toimittajat, he ehkä ymmärtävät, mutta käyttävät asemaansa
omien tarkoitusperiensä ajamiseen ja siihen meistä monet sitten ymmärtä-
mättömyyttään mukaan menevät

Tsemppiä vaan ja lisää mainioita juttuja:)

Käyttäjän Jantsa kuva
Jani Mannerheimo

Tämän päivän Etelä-Suomen Sanomat ottaa aiheekseen pääkirjoitussivullaan puuttua Helenan kirjoitukseen. Pääsit samaan kastiin (hups, onkohan väärä sana, loukkaanko jotakuta?) kuin Uuden-Seelannin liikenneministeri Gerry Brownlee. Samanlaista isällistä saarnausta hänkin sai heiltä osakseen hiljattain. Pääkirjoituksen pointti oli iskeä herra Jamesta vastaan. Toit heille jumalallisen tilaisuuden, olet oikea Enkeli.

Helena, riippanasi on herra James ja PS-puolueen läheisyys. He ovat kirottuja koko sakki, usko. Minäkin olen niitä Piruja. Sinun täytyisi ymmärtää, että lehdet, jotka ovat oikeistolaisia, ääririkonservatiivisia ja syvän kristillisiä arvoja omaavia, saattavat loukkaantua Sinun vapaamielisistä kirjoituksista. Kuten pääsiäisen ”Masentaisi, jos ei saisi munaa”. Etelä-Suomen Sanomat on EU-myönteinen lehti. Se kannattaa p****leen palomuureja ja direktiivejä. Tähän arvomaailmaan kuuluu myös munan holtittoman saatavuuden rajoittaminen uusilla laeilla.

Minä, citizen Jani, taas pidän Sinua hyvänä ja räväkkänä ”suupalttina”, jolla on kynä hyvin hallussa. Elä masennu, elä.

Mika Eronen

Jatka vain samalla tyylillä!
On aina ilo lukea kirjoituksiasi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen
Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Politiikassa saa mitä tilaa ja usein myös sen, mitä ei tilaa. Ehdin lukea sen alkuperäisen blogauksesi ja vaikka se ei ollut mielestäni ihan asiallinen ja varmasti poliittinen virhe, niin en minä siitä pikkareitari repinyt.

Homot kantoivat vaaleanpunaista kolmiota natsisaksan keskitysleireillä, mutta ei tuo tekstisi minua loukannut. Minulla tosin on se etu, että luen aina blogisi ja pääsääntöisesti pidän niistä, joten tunnen sinun tapasi kirjoittaa.

Mieti nyt tarkkaan, mitä johtopäätöksiä tästä sotkusta vedät.

Henkilökohtaisesti tunnen vilpitöntä myötätuntoa tilannettasi kohtaan. Ellei persujen puoluejohdon pinna olisi jatkuvien kohujen takia täysin katkeamispisteessä, olisi Soini voinut ainakin julkisesti jopa ymmärtää sinua.

Nyt persujohto kuitenkin ampuu rivejä suoraksi, joten blogauksesi tuli pahinpaan mahdolliseen aikaan puoluejohdolle.

Elämä jatkuu Helena. Välillä vähän kontataan ja sitten taas noustaan pystyyn ja jatketaan matkaa.

Petri Haapa

Olen samoilla linjoilla. Tosin se pystyy nouseminen tällaisen julkisen aivopierun jälkeen voi olla vaikeaa

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Kira

Luepa tämä ja mieti, millaisia arvoja sinä todellisuudessa kannatat.

http://www.youtube.com/watch?v=Ibzb7wPIUBg

"Elämä jatkuu Helena. Välillä vähän kontataan ja sitten taas noustaan pystyyn ja jatketaan matkaa."

Olen lievästi pettynyt, mutta silti uskon oikeudenmukaisen adoptio-oikeuden vielä joskus toteutuvan. Nämä fasistiräähkät kun ennenpitkää joutuvat häipymään horisonttiin!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

En ole persu, enkä kannata heidän n.s. "arvojaan".

Hirvisaari tekee tuossa puheessaan itsestään ääliön. Minareetteja nousee, talous tuhoutuu, pyörremyrskyt ja maanjäristykset vain puuttuvat:-D

Olet oikeassa, heidän kohtalonsa on unohduksen yö!

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Kira

Tämä sympatisoimasi "Lieksan Kaunis Helena" lienee ollut laatimassa tuota Hirvisaaren puhetta.

Katsoessani Hirvisaaren riekkumista Eduskunnan puhujanpöntössä, minua hieman huvitti hänen yrityksensä matkia natsien puhetyyliä. Vouhotus kömpelyydessään latistui kuitenkin karikatyyriksi agitaattori Puntarpään kiihotuspuheesta.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Mikäli oli Helenan tekstiä, niin se oli kyllä sitten surkeinta tekstiä mitä hän on kirjoittanut koskaan.

Kirjoitin tuntevani henkilökohtaista myötätuntoa tässä tilanteessa, minä en kuulu Helenan kuolaavaan fanilaumaan, vaikka osa hänen teksteistään onkin varsin hyvinkirjoitettua ja hauskaa tarinointia.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Ministerit (Stefan Wallin) ja valtionyritysten johtajat ( Vehviläinen ja muut) ovat kärähtäneet satojentuhansien eurojen lahjusten otosta, joten nyt huomio pitää nopeasti kääntää muualle. Ennen kuin lisää rosvousta paljastuu.

Valtaa pitävä ceausesculainen nomenklatuura käy nyt ankaraan vastaiskuun omaa kansaansa vastaan.

Ei muuta kuin kantelua vaan, TS vääristelee röyhkeästi ja viittailee "kadonneeseen kirjoitukseen". Luulivat tosiaan, ettei kukaan sitä milloinkaan enää näkisi!

Ennakkotapauksena voit käyttää Pär Stenbäckiä, joka vertasi pakkoruotsin vastustajia Hitlerin natseihin. Ainakin minä henkilökohtaisesti koin sen pöyristyttävänä loukkauksena. Pakkoruotsin vastustajat kun yleensä aina haluavat vain antaa mahdollisuuden myös vapaalle venäjälle.

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/viikon-v...

PS. Juna kulkee vaan!

Jaan Torukas

Helena Eronen on aina kirjoittanut hauskasti ja mielenkiintoisesti ja oikeastaan joka kerta hänen kirjoituksissaan on mukana satiiria ja parodiaa. Ja ennen kaikkea se kohdistuu melko usein myös häneen itseensä, (mualaistollukka). Muistan kuinka aikoinaan jo edesmenneellä Karelia-foorumilla hänen kirjoituksiaan kommentoitiin ja niihin kantaa otettiin. Kovaa sotaahan sielläkin käytiin, mutta useimmat varmaan kuitenkin puolittain kieli poskella; no ehkä kuitenkin Saksin Veksiä ja Putkista lukuun ottamatta?

Tämä hihamerkkikirjoitus oli hyvä esimerkki siitä, kuinka ilkeämieliset ihmiset löytävät keppihevosen ristiretkilleen vaikka mistä. Nythän Helenan kimppuun on käynyt jo itse valtakunnan pääelostelijakin, eli Matti Vanhanen. Matti Vanhanenhan on suoraan alenevassa polvessa siinä suvussa, jonka edustaja on tehnyt tieteellisen tutkimuksen muun muassa somalialaisten kyvykkyyksistä ja taipumuksista. Niin että luulisi hänen kaikkien epämääräisten ja jopa epämoraalisten naisseikkailujensa keskellä myös hieman miettivän omaakin taustaansa?

Jotenkin kaiken huippu oli tuo Ruohonen-Lernerin vaatimus Helenan erottamisesta toimestaan. Ruohonen-Lerner tietysti vaistoaa, että Helenalla olisi kohtuullisen hyvät mahdollisuuden päästä seuraavissa vaaleissa eduskuntaan ja se tietysti himmentäisi hänen kointähteään Persu-puolueen johtavana naisena? Eli kateudestahan tuo vaatimus vain johtuu ja pelosta omissa persuksissaan.

Jos joku voisi aloittaa kampanjan ystävänpäivän korttien lähettämisestä Helenalle eduskuntaan, niin uskon silloin kortteja tuleva ihan säkkikaupalla. Silloin Ruohonen-Lernerkin voisi tajuta oman moukkamaisen ja työpaikkakiusaamiseen vivahtavan käytöksensä. Ystävänpäivähän voi olla vaikka joka päivä. Pitäisikö tuollaisen hankkeen toteuttamiseen jokin nettiadressi tehdä, vai miten se menisi?

Tietynlaista huumoria sitä on aina siinäkin, kun joku vähemmistövaltuutettu tai Kullervo Kalske kanslerintoimistosta aukaisee suunsa. Niin kuin nyt tämä nuhde poliisillekin, kun kyselee papereita somalialaisilta ja muilta kaukomailta saapuneilta. Jos kerran on laki, että luvat ja dokumentit pitää olla, niin onhan poliisin sitten sitäkin lakia valvottava. Kyseleehän poliisi esimerkiksi autonomistajiltakin sitä, että onko vakuutukset ja verot maksettu ja katsastukset hoidettu. Pitäisiköhän nyt sitten autoliiton tähän kantaa ottaa ja poliisia tuollaisesta utelemisesta nuhdella. Ihan sama analogiahan tässä on, kuin tuossa somalien asioiden selvittämisessäkin.

Helenan hihamerkkikirjoitus oli siinäkin mielessä satiiria ja pahkasikailua, ettei poliisi todellisuudessa mitään hihamerkkejä tarvitse, jotta paperien kyselynsä oikeille ihmisille kohdistaa osaa. Valitettavasti se nyt vain on niin, että kyllä poliisi naamankin väriä siinä tarkastelee. Ja osaa poliisi tunnistaa romaaninkin; oli tuo sitten romanialaistaustainen tahi tavallinen. Katselin tässä yhtenä päivänä, kun poliisipartio irrotteli somalipoikien autosta rekisterikilpiä. Kova pulina siinä kävi, mutta eihän siinä mikään auttanut, kun ilmeisesti paperit eivät kunnossa olleet? Toki siitäkin tapahtumasta varmaan tietoa vähemmistövaltuutettujen konttoriin menee, jos ei nyt ole mennyt?

Summa summarum, ainakin minä olen sata prosenttisesti Helenan puolella ja toivon ettei hän mihinkään toimestansa eroa. Ja mikäli Ruohonen-Lerner ja kumppanit yhtään asioita osaavat vaistota, niin lopettavat tuollaisen vainoamisen ja erottamispuheet. Muuten se saattaa olla eräänlainen vedenjakaja Persu-puolueen tarinassa? Saattaa nimittäin muuten tapahtua radikaalejakin muutoksia?

Heli Hämäläinen

Voimia Helena.

Ihmisten ei pitäisi niin hirveästi mesota siitä, että viranomaiset suorittavat valvontaa. Enemmän pitäisi keskustella perusteista miksi valvontaa suoritetaan ja mitä varten sitä tehdään. Myös valvontakeinoista tulisi keskustella.

Vähemmistövaltuutetulta odottaisin hieman tarkempia perusteluja miksi viranomaisvalvonta on huono asia ja miten sitä tulisi muuttaa.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Muutama päivä sitten tuossa lähellä 10- 15 hengen nuorisoporukka pahoinpiteli pizzeriasta poistuneen miehen sairaalakuntoon. Valvontakameran avulla nuoret olisi saatu nopeasti kiinni ja rangaistus olisi saanut heidät ymmärtämään tekonsa vakavuuden.

Nyt me täällä asuvat saamme vain kulkea sivuilleen vilkuillen. Heidän intimiteettisuojansa on tärkeämpi kuin kymmenientuhansien tavallisten ihmisten turvallisuus!

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/102410-nuorisoj...

Teuvo Tapanila

Toimittajille on tuntunut leviävän tämä internetistä alkunsa saanut aiheen vierestä keskustelu. Kirjoituksia ymmärretään tahalisesti väärin, ainakin toivon kyseisten toimittajien kannalta näin olevan, jotta saadaan nostettua iso haloo asiasta kuin asiasta.

Itsekkin olisin toivonut Helenan kirjoitusesta kumpuavan keskustelua tuohon valvontaan liittyen, niin puolesta kuin vastaankin, vaan sen sijaan kaiken huomion saa oletettu rasismi ja hihamerkkien puolustaminen. Onhan sillä toki paljon enemmän markkina-arvoa lehden myynnissä.

Mutta ihan itsesuojeluna voisi vastaaviin kirjoituksiin lisätä jonkin tunnisteen, että nyt kyseessä on oikeasti satiirista, eikä kirjoitusta ole tarkoitettu kirjaimellisesti otettavaksi. Ei sillä, että sekään estäisi pahimpia kiihkoilijoita kaivamasta pakastevihanneksia pakkasesta, mutta ainakin se tarjoaisi kohtalaisilla älynlahjoilla oleville ihmisille sopivan lähtökohdan, miten kirjoitukseen kannattaisi suhtautua.

Matti Jaatinen

Ehkäpä jatkossa kannattaa ensin miettiä ja kirjoittaa vasta sitten.

Pentti Takola

Tuo on erittäin hyvä ohje. Tuota ohjetta noudattamalla moni oli välttynyt ikävyyksiltä kuten esim. Salman Rusdie, Ayaan Hirsi Ali, Hannu Salama jne.

Reijo Tossavainen

On perusteltua hakea myös JSN:n kanta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

JSN:n kannat kertovat kyllä enemmänkin median omista intresseistä kuin antavat osviittaa siitä millaista hyvän laadukkaan sanankäytön tulisi olla.

Jokainen meistä jotka seuraavat säännöllisesti tuota alempana mainitsemaasi "Journalisti-lehteä on vuosi vuodelta järkyttynyt yhä enemmän siitä kuinka narsistisia toimittajat nykyisin ovat.

Se että Turun Sanomat teki älyttömän kohu-uutisen Erosen huumoripläjäyksestä on hyvä esimerkki siitä miten alhaalle toimittamisen periaatteissa on jo mahdollista päästä. Tällaiset "journalismin periaatteet" on kyllä opittu ammattiloukkaantujilta.

Se että Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on omissa kannanotoissaan ilmeisesti asettunut tukevammin Turun Sanomien kuin Erosen pouolelle kertoo kyllä jotain siitä miten pahasti palikat puolueen leirissä ovat sekaisin.

Pidän myös toivon asettamista JSN:n kannanottoon aika todellisuudentajuttomana asenteena.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Pitäsiköhän tullilta ja rajavartiolaitokseltakin kieltää profilointi ja käskeä ihmisiä pukemaan hihanauhat sen mukaan mistä tulevat ja millä asioilla ovat liikkeellä.

Turhauttavaa varmaankin turvatarkastuksessakin jos joutuu itse miettimään onko radikaali islamisti Islamabadista matkalla Lontooseen potentiaalisempi uhka kuin Tyyne 76v Kärsämäeltä aurikomatkojen avustuksella Kanarialle. Hihanauhoillahan tuostakin selviäisi kun ei kerran saa papereita kysyä eikä profiloida.

Minutkin joskus poliisit pysäyttivät kun olin parinsadan euron 323 mazdallani liikenteessä, ihan vaan verot ja katsastuksen tarkistivat, olisikohan pitänyt jonnekin valittaa että köyhää sortavat, pitäisihän sitä sitten muutama työsuhde bemari pysäyttää vastaavaan tarkastukseen. Enemmän tuo auton hintaluokka taitaa poliisin silmissä leimata kuin naamanväri.

Erosen kantelulla tuskin on menestymisen mahdollisuuksia, Ilman varmaan jo innolla tutkii jos jostakin löytyisi jotakin josta syyttää. Saa Helena olla onnellinen jos ei oikeuteen pääse, tosin EIT sitten aikanaan kumoaa, mutta näin onnistutaan pysäyttämään, tai hidastamaan, yhden "väärämielisen" uraa - samalla saadaan sekoileva persujohto sekoilemaan lisää.

Olisi kannattanut jättää kirjoittamatta, arvasin jotain tämän suuntaista tapahtuvan heti luettuani kirjoituksen. Viestinnän ensimmäinen laki; jos viesti voidaan ymmärtää väärin, niin se ymmärretään väärin. Tosin yleensä viesti ymmärretään väärin joka tapauksessa.

Dari-anne Suomalainen

Ahonen

Ei ole natsien keksintö, juutalaisten merkitseminen erotukseksi muista on kirkon keksintö, jo varhaisesta Rooman kirkosta lähtien.

kati sinenmaa

Jumala merkitsi ihan itse ensimmäisen syntyneen ihmisen: Kainin merkki.

Matti Palviainen

Dari-anne Suomalainen

"Ei ole natsien keksintö, juutalaisten merkitseminen erotukseksi muista on kirkon keksintö, jo varhaisesta Rooman kirkosta lähtien."

Niinkö? Mikä on lähteesi viitteineen?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ainakin Neljäs lateraanikonsiili päätti näin. Vuosi oli 1215.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nelj%C3%A4s_lateraani...

Simon Wahlroos

Paavikin oli mukana tuolloin vuonna 1215 kun "Kirkolliskokous päätti myös, että juutalaisten ja muslimien tuli käyttää erityistä hattua ja ommella vaatteisiinsa keltainen merkki, jotta heidät olisi helpompi tunnistaa." Jos eivät nyt Perussuomalaiset puolustaudu ja laita stoppia heitä mustamaalaavalle agendalle, niin seuraavaksi uskoisin että joku toimittaja tekee pyhän suomalaisen roskajournalismin nimessä jutun siitä kuinka katolista uskoa tunnustava Timo Soini on näiden vaatemerkkien pääasiallinen taustakiihottaja.

Matti Palviainen

Itse asiassa juutalaisten erotamisen vaatteilla keksivät juutalaiset itse.

"1215: Lateran Council appeals for measures against sex between the religions

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Erosena minä laatisin ensimmäisenä vastineen Turun Sanomille ja sen jälkeen jatkaisin muiden vaihtoehtojen pohdintaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä härdelli kääntyy kyllä Helenan eduksi. Se sai aivan absurdit mittasuhteet. Jokainen kirjoittaja ja mielipiteen esittäjä tulee jossain vaiheessa jonkun rajan ylittämään ja herättämään toisissa enemmän pahennusta ja toiset eivät ole "milläskään". Ei voi laadukkaasti kirjoittaa, ellei sitä riskiä ota. Se vaan kuuluu kirjoittamiseen.

Reijo Tossavainen

"Kun aiheena on perussuomalaisuus, neutraalius on yhtä kuin mahdottomuus. Kiusaus vihjailla halventavasti on ylitsepääsemätön jopa Suomen Kuvalehdessä." Näin kirjoittaa toimittaja Meri Valkama toimittajien ammattijärjestön Journalisti-lehdessä.

Valkaman arvio on yleispätevä. Samanlainen meno on muuallakin mediassa. Ja ei vain mediassa, vaan myös blogimaailmassa ja arkisessa kanssakäymisessä muiden ihmisten kanssa.

Lauri T

Onhan tämä ollut jo esillä, mutta todetaan vielä kerran.

TS sanoo: "Juutalaiset pakotettiin Natsi-Saksassa pitämään hihamerkkinä keltaista daavidintähteä, jolla heidät pystyttiin erottamaan julkisesti juutalaisiksi."

Mikä ei siis pidä paikkaansa. Juutalaiset pakotettiin käyttämään rintamerkkiä, ei hihamerkkiä. Ehkä pilkunviilausta, mutta kyllä tässä TS:n sikailua vastaan pitää käyttää kaikkia tarjolla olevia aseita.

Aku Ankka

Itse asiassa kangasmerkki piti olla sekä rintapielessä (vasen) että toisessa housunlahkeessa (oikea), mutta käsittääkseni tästä housunlahjesäännöstä usein lipsuttiin. Mutta esim. kadulla tunnistamista varten lahjemerkki oli hyvä lisä.

Simon Wahlroos

Toisin sanoen =TS valehteli tai väritteli historiaa sekä blogikirjoitusta omien tarkoitusperiensä mukaan soveltuvaksi loukkaukseksi yksityishenkilöä ja hänet palkannutta puoluetta kohtaan.

Käyttäjän petrikaivanto kuva
Petri Kaivanto

Kiitos Helenan ja "Eros-kaustin" sain keskeneräisen blogikirjoitukseni valmiiksi:
http://kaivanto.blogspot.com/2012/04/toottailysta-...

Professori Vihavaisen kirjoitus on myös eräs parhaista tiivistyksistä:
http://timo-vihavainen.blogspot.com/2012/04/reduct...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Helena, kannataisiko panna Lieksan kansallispuku päälle, niin mediat tietäisivät mistäpäin olet :)

Vai osaisivatkohan "lukea" :)

Citycani *

No pitihän minunkin kaivautua pitkästä aikaa tätä asiaa kommentoimaan, kun kohu on jo levinnyt median kautta maan ääriin asti.

Ehkä paradoksi onkin siinä, että jouduit nyt itse sellaiseksi silmätikuksi, jollaiseksi jonkun hihamerkin kantaja joutuisi auttamatta, jos sellaisia olisi pakko käyttää? Tosin jouduit tuohon kohtaan yksilönä, ja oman kirjoituksesi vuoksi, etkä ns. itsestäsi riippumattomasta syystä.

Ymmärrän toki, ennenkin kirjoituksiasi lukeneena, että et ollut tuon kirjoituksesi kanssa tosissasi, mutta... niin. Ei tuossa ole edes ajatus*leikkinä* yhtään mitään *hauskaa*, käänsi asiaa sitten miten päin tahansa.

Järjetön ylilyöntihän tämä kohukin on, mutta kun ottaa huomioon puolueen kompuroinnin möläytyksestä toiseen ja takaisin, ja sen, että Koko Suomi _ei lueskele kirjoituksiasi säännöllisesti... oli vain ajan kysymys, koska näin käy.

No kävi tässä nyt sitten miten tahansa, olen melkoisen varma, että jaloillesi lopulta putoat. Toivottavasti kuitenkin sen oppineena, että kyllä ne kirjoitukset kantsii edes oikolukea ennen kuin julkaisee.

Jutsu Mäkinen

Kunhan et vaan lopeta kirjoittamista.
Vaikka sitten vankisellistä.

kati sinenmaa

Ihmisten leimaamisen aloitti Jumala, juutalaisten jumala.

Matti Palviainen

Suomalainen

Linkistäsi käy ilmi pari mielenkiintoista seikkaa:

1. Juutalaiset aloittivat itse erottautumisensa muista pukeutumisen avulla. (Talmudin mukaan juutalaisen ja ei-juutalaisen avioliitto on kauhistus.)
2. Katolinen kirkko otti saman käytännön seuraavalla vuosisadalla ja luultavasti samasta syystäkin kuin juutalaiset eli estääkseen kristittyjen ja juutalaisten sekä muslimien keskinäiset seksisuhteet.

Juutalaisille on ollut aina ja on nytkin ongelma juutalaisten naisten ja kristittyjen ympärileikkaamattomien miesten seksisuhteet. Juutalaisnaisille leikkaamaton tikkari on ollut ylivoimainen houkutus.

Matti Palviainen

Dari-anne Suomalainen

Suomalainen

Linkistäsi käy ilmi pari mielenkiintoista seikkaa:

"1215: Lateran Council appeals for measures against sex between the religions

Seppo Hildén

Haavikko hieman muokaten, satiirin ymmärtäminen on mahdotonta medialle, koska ne tekevät sen itse.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Helena, jaksamisia koko perheelle tämän mylläkän keskellä.

J. Gagarin

Jossain vaiheessa tunsin jo huonoa omatuntoa siitä, että jouduin ikäänkuin puolustelemaan perussuomalaisia, mutta eilisen Lernerin TV-haastattelun jälkeen tajusin, etten heitä todellakaan ole puolustamassa tässä asiassa.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tässä on jotain mitä emme näe/tiedä tai sitten se joukko, ehdoton enemmistö joka vaatii erottamista, kuten Lerner sanoi on kyllä melko erikoislaatuista sakkia.
Mikään puolue tai järjestö ei ole vaatinut, että Erosen pitäisi erota.
He ovat ymmärtäneet, että kyseessä on Turun Sanomien ylilyönti. Moni on varmasti pitänyt kirjoitusta mauttomana, siihen heillä on oikeus. Lerneriä ei tainnut edes ottaa kantaa oliko TS-uutisointi hänen mielestään asiallista.

Ehkäpä kyseessä onkin jonkinlainen poikkitaiteellinen performanse. Eronen kirjoittaa satiirisen pakinan ja perussuomalaisten kansanedustajien "ehdoton enemmistö" jatkaa katuteatterimaisela parodialla, vaatien päätä vadille. Toivottavasti homma ei lipsahda tragedian puolelle.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tässä tulee jotenkin aika hyvin esille tämä persujen "johdonmukaisuus".
On muistettava kuitenkin,ettei Helena ole puolueen jäsen.Mä olen tähän asti ajatellut,ettei kaikki persuedustajat ole "tyhmiä" mutta,jos kerran ehdoton enemmistö,niin pitääkö tässä muuttaa käsityksiä?hakkaraiset ja hukkaraiset
saa sanoa mitä lystää,mutta hehän ovatkin puolueen jäseniä ja heille ritää,
kun sanoo,että so,so ...pojat.

Henri Kangas

Juu, eihän tuossa sinällään mitään epäselvää. Mutta olisi pitänyt tajuta uusi asema. Ja miten media toimii. Ei ole ihan blogihuumoria tämä touhu.

Se on meinaan vähän kiusallista lähteä sitten Arkadianmäeltä kotio päin. Kun kerran tuli tilaisuus, ja senkin munasi.

Dari-anne Suomalainen

Mihin katosi Helanan miehen blogi ja minun kirjoitukset ei niissäkäään mitään poistetavaa ollut, ellei se kirkko ?

Pentti Järvi

Jukka otti sen pois kun töppäys oli hänen eikä toimituksen.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

PerSSuomalaisten oma huumori on pelkkää pilkkaamista eikä huumoria lainkaan. Ylhäisen alentaminen ja alhaisen ylentäminen synnyttää naurun. Se on huumoria.

PerSSuomalaiset huomaavat oman huumorinsa kieroutuneisuuden vasta kun pilkka sattuu omaan nilkkaan. Ja hyvä että edes silloin.

Jos ihmiseltä puuttuu kokonaan kyky empatiaan tai hän on psykopaatti, silloin hän ehkä nauraa tällaiselle hihamerkkipilkalle.

Yksikään,joka on tietää juutalaisten kohtalon Natsi-Saksassa tai on käynyt keskitysleirillä vaikka vain Tammisaaressa, ei naura. Yksikään, jolla on kyky empatiaan ja sydän paikallaan, ei naura.

"Ensin he tulivat ja veivät romanit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät kommunistit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät homoseksuaalit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät ay-väen enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät juutalaiset enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät vääräuskoiset enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat hakemaan minua eikä ollut enää ketään, joka olisi minua puolustanut."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Ensin he tulivat ja veivät romanit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät kommunistit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät homoseksuaalit enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät ay-väen enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät juutalaiset enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat ja veivät vääräuskoiset enkä minä sanonut mitään. Sitten he tulivat hakemaan minua eikä ollut enää ketään, joka olisi minua puolustanut."

Eikös se juuri ollut myös näin DDR:ssä, jossa Olin-Arvola asusteli tyytyväisenä monta vuotta? DDR:hän oli Natsi-Saksan suora jatkumo, jossa ihmiset siirtyivät suoraan natsismista reaalisosialistiseen diktatuuriin.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Sitten tuli Stasi ja vei kaikki vääriä ajatuksia kirjoittaneet pois.

Lauri Korhonen

@Kaija Irm eli

Oliko tämä nyt parodiaa vai sarkasmia vai mitä?

Teuvo Tapanila

Tässä nyt ei ole tarkoitus nauraa juutalaisille, heidän kohtalolleen natsien käsiss, tai muille saman kohtalon kokeineille ihmisryhmille. Koko hihamerkki ideana nykyisessä Suomessa on täysin absurdi, joka tuo sen huumorin kyseessä olevaan kirjoitukseen.

Ei toki sillä, etteikö pieni ihmisryhmä varmasti kannattaisi tuollaista ajatusta, jos sitä joku tosissaan alkaisi ajamaan, mutta se todellakin on onneksi vain pieni ryhmä.

J. Gagarin

Mikä muuten on "sokora".
(Karjalan kielessä käytetään kyllä venäjästä tullutta lainasanaa "sokotuura" jonkinlaisesta rappauksesta ...)

Pentti Järvi

Samaa olen ihmetellyt ja kysellytkin. Toki yhteydestä ymmärtää, että se jonkinlainen hässäkkä, mutta mikä on sanan alkuperä?
Espanjaksihan socorro on avunpyyntö. Au securs en francais.

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Se on onomatopoeettisesti ymmärrettävissä jonkinlaiseksi sekasotkuksi. Uusi ja ehkä ensimmäistä kertaa käytössä oleva sana, koska sillä tahtoo sanoa että tämä on ihan omanlaisensa sekasotku.

Sakari Behm

Kuten sanoin Huuskon palstalla eilen: Turkulaisia vituttaa kun et ole demarin appari.

Tuollainen linkki päätyi silmille, kun etsin ihan muuta.
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=12714

max vaaltio

Hyvä hellu, mutta kun aina ei huomaa ettei kaikilla leikkaa, niin sitten pitäs kirjoittaa tyyliin mitä uskaltaa, mitä ei. Kyllä sanan vapauteen kuuluu voida kirjoittaa myös huumorin ja satiirin keinoin, on siten paljon miellyttävämpää luettavaa. Tuskin edes turussa ollaan niin tyhmiä etteivätkö ymmärtäneet. Syy on toinen, otetaan yksi lause välistä ja tehdään siitä härkänen. Älä anna periksi Helena. Perussuomalaisia vain mollataan ja järkytetään kaikin keinoin. Tehdään vääriä gallup tuloksia jne.. Aki Kaurismäki sanoi että kaikki rikkaat pitäisi tappaa, tunnettu henkilö hän on, sekä oli varmaankin vielä tosissaan, ainakin melkein. Sai hyvin pienen huomion. Jaksoja sulle, sekä tekstejä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"annan ajatuksen virrata tekstiksi, konkreettisesti sormieni kautta. Monesti en edes lue tekstiä läpi tai korjaa kirjoitusvirheitä tekstistä siksi, etten halua liikaa takertua tekstin sisältöön tai tyyliin. Se syntyy sellaisena kuin se on tarkoitettu syntyväksi."

Omasta puolestani kiitos tiedosta, joka tosin saavuttaa ainakin perussuomalaisen eduskuntaryhmän aivan liian myöhään. Arkadianmäeltä kannattaisi laskea liikkeelle mieluummin harkittuja ajatuksia kuin pelkkiä päästöjä.

"Se on tarkoitettu syntyväksi" on erittäin kohtalonomainen ilmaus. Tietääkö kirjoittaja silloin itsekään, kuka hänen kauttaan puhuu, ja kuka tai mikä on Se Suuri Tarkoittaja?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Ihan hyvä kirjoitus se alkuperäinen, joskin olisi voinut selkeämmin tuoda logiikan esiin. Eli että vähemmistöviranomaisen mukaan vähemmistöiltä ei saa kysyä passia, joten pitää merkitä etukäteen jotenkin nämä VIP-ryhmät tai muut ja mihin se johtaa. Etukäteen kun ei voi tietää.

Itse usein merkitsen tekstin (sarkasmivaroitus) merkinnän loppuun että tyhminkin tajuaisi, eikä voisi käyttää minua vastaan. Sarkasmi, ironia ja yliampuminen ovat vaikeat taiteenlajit näemmä eräille lukijoille, varsinkin kun haluaa esiintyä tyhmänä.

Nyt on monet ilkeät ja harhaisetkin ihmiset nousseet koloistaan kiusaamaan, vääntelemään sanoja ja suorastaan valehtemaan.

Täälläkin näkyy olevan agitaattori, joka yrittää lietsoa vihapuhetta selittämällä että hihamerkit oli natsien keksintöä, josta päästään holokaustiin ja sitten natsikorttiin, joka voidaan huhkia ilman tutkimista kirjotuksen päälle ja sensuroida ja samalla kokonaisen poliittisen kansanryhmän päälle. Paitsi, että ne pomot käytti hihamerkkejä, eikä muukaan pitänyt paikkaansa ja loppu oli omaa aivoylivuotoa.

Tämmöisiä mukasuvaitsevaisia ilkeilyjä näkyy muuuallakin olevan. Usein ei ole edes tiedossa mistä on kyse, mutta langetetaan tuomoita. Samalla ylennetään itseään ja kirkastetaan itseään, mitkä on usein motiivit moralisoijilla. Kolmas motiivi on ihan vain vastustus ja jarrutus ennakkoluulojen ja omien harhojen takia.

Minusta Turun Sanomat suorastaan valehteli kun käänsi kirjoituksen sisällön jopa päinvastaiseksi ymmärtämällä asian aktiivisesti väärin. Eli siis vihapuhetta ja median tapauksessa organisoitunutta laajalevikkistä vihapuhetta ja kiihotusta, jonka vaikutus on suurempaa kuin jonkin blokin.

Uutinen päätyi myös Ruotsiin ja vieraisin maihin ihan suomalaisten oman pesän sotkijoiden ja agitaattoreiden toimesta. Vaalien jälkeen oli sama ilmiö.

Suomessa usein tällainen propaganda ajetaan STT megafonin kautta kaikelle medialle. Riittää, että kirjoittaa diminitiivisen lähdelööpin ja STT monistaa sen kaikkialle.

Hihamerkit muuten on yleensä VIP-ihmisten ja arvon mittari. Niillä järjestysmiehet, vaalivirkailijat ja muut ilmaisevat arvonsa ja asemansa. Armeijassa näkee ryhmän jne. Niitä ei tavikset saaneetkaan kantaa, ellei ollut hihamerkkiä ansainnut.

Ajattelin, että pitäisikö ihan piruuttain alkaa kantamaan hihamerkkiä vastalauseena sensuuripyrkimyksille ja perusoikeuksien pilkkamiselle. Miljoona hihamerkkiä voi tehdä muutoksen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"pitäisikö ihan piruuttain alkaa kantamaan hihamerkkiä"

Kysyn samaa itseltäni. Ajattelin tekstiä 'Minority Member'; kyllä se ainakin ajatuksia herättäisi.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Tai omana hihamerkkinä :
kysymysmerkki
male merkki
female merkki, kaksi female -merkkiä
vapaa
varattu
lomalla
orja
Isäntä
Uhri
hullu
macin tunnusomena
punainen käsivarsinauha
Lakossa
Tosikko
Press
...

ja ihan vapaaehtoisesti.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Oisko pokkaa sanoa,että sulla on pieni =))))))))) herättää se ajatuksia,kuten huomaat ja huomaa hyväntahtoinen satiiri,joka
tästä ajatuksesta suorastaan huokuu.Mitähän turun sanomat tästä kirjottais?

Jyri Terttu

Harkitsemattomaan huumoriin syyllistyy moni muukin.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010100412457221_...

Silloin kun Tanskassa tehtiin ns. Muhammed-pilapiirros, joissain islamilaisissa maissa järjestettiin kilpailuja holokaustivitseistä. No Suomen mediaa asia ei juuri kiinnostanut, eikä päättäjiäkään. Mutta kun nämä Tanskan pilapiirrokset julkaistiin jossain suomalaisessa aviisissa, jo oli pääministeri Vanhanen pyytämässä anteeksi. Meillä on korkea moraali, joskus jopa kaksinaismoraali.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pää pystyyn vaan. Kohta tulee uusi skandaali ja tämä unohtuu. Olet vielä nuori, ja moni vanha konkari on mokannut paljon pahemmin. Anna näppiksen laulaa kuten ennenkin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Yhdyn tuohon muuten, paitsi, että Eronen ei mokannut. Korkeintaan yliarvioi lukijoidensa tai ainakin toimittajien älykkyyden ja hyväntahtoisuuden.

Tuula Saskia

Olen sitä mieltä, että tämä kohu riittää jo. On tarpeeksi jauhettu tyhjää. Itsekin olen mukana ollut , tosin niukasti ja vastarannan kiiskenä.Mielipiteeni HE:n tyylilajista on entinen. Sen näyttävät jakavan myös muut, US:n blogikirjoittajain ulkopuolella.

Siksipä minun ei tarvitse pyytää keneltäkään anteeksi, mutta muutamalta kirjoittajalta minulle suunnattu anteeksipyyntö olisi paikallaan.

Pentti Järvi

Entschuldigung! Du könntest auch immer ab und zu den Commentaristen entgegenkommen...

Tuula Saskia

Und du meinst, ich hätte es nicht getan?

Bitte, etwas mehr Information.

Jyri Terttu

Pakko keventää:

Kaikkihan muistavat miten Amerikan presidentti Kennedy hauskasti Berliinissä vierailullaan sanoi: "Ich bin ein Berliner". No, Ahti Karjalainen meni vierailulle Hampuriin ja päätti myös esittää valtiomiestä ja tokaisi "Ich bin ein Hamburger".

Sama Turun Sanomien toimttajille:

Amerikan presidentti sanoi, että on Berliiniläinen kun se oli Berliinissä käymässä. Ahti Karjalainen kävi Hampurissa ja sanoi, että on hampurilainen. Vitsin tästä tekee se, että hampurilainen on sellainen, joka asuu Hampurissa mutta myös sellainen, jonka saa Hesestä kun on kauhia nälkä.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Olen turkulainen, aber auch ein Frankfurter.

J. Gagarin

Eestin kielessä sanotaan "nakit ovat lopussa" sanoin "viinerit on otsas".

Jyri Terttu

"Viinerit on otsas" voitaisiin kääntää "nakit silmillä".

Turun sanomille: hassu juttu kun virossa nakit on viinereitä. Hehe.

Muuten Turkissa joka ikisessä laskussa lukee "nakit", vaikkei ole ostanut sen kummemmin nakkeja kuin viinereitäkään. Tätä en edes yritä kääntää TS:n toimitukselle.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Minu kõrval on hamburger munanga. Vieressäni on hampurilainen munalla.

Pentti Järvi

Jooel, Du bist kein nakkimakkara!

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Hyvä,että mainitsit ton Hesen,kun se on turkkulainen,ei ne mäkistä miitään kuitenkaan tiedä.Nii oikke.

J. Gagarin

Kui sää ny tommottis? Kyl maar sää sen tiärät et turkkulaaset kaik tiättä. Ne ku on viksui ja vilmaattisii.

(Huomenaamun otsikko Turun Sanomissa: "Gagarin kehuu lämpimästi turkulaisia")

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Mäkki:( Ei täällä tarvita mitään Ameriikan kotkotuksia. Tosin Tampereella ovat vielä nurkkakuntaisempia. Laitat mustanmakkaran ympyrän muotoiseen huoneeseen ja sanot, että nurkasta löytyy. Vetäsevät maratonin.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Eve, jos se Berliini on aikalailla keskellä niin sanoisin, että Tampere.

Eiku oho, hupsista, oliko tuo "Suomen" tuossa jo...

Heli Hämäläinen

Turun Sanomille tarvitaan amerikan mallisesti vastuuvapauslauseke

Disclaimer
Humorous content advisory

The following material is humor and the relations of the issues described in the story are not exact or real. Any lawsuits rising from this article will be processed in City of Lieksa in Finland using the traditional Mongol law of honor. Before the plaintiff can be lodged the claimant has to eat a whole grilled guinea pig.

Ja Google translator käännös

Seuraava materiaali on huumoria ja suhteita kuvatut ongelmat tarina eivät ole tarkkoja tai todellista. Kaikki oikeusjuttuja nousee tässä artikkelissa käsitellään City of Lieksa Suomessa käyttäen perinteistä mongolien lain kunnia. Ennen kantaja voi jättää hakija on syödä koko grillattu marsu.

Ja turuksi turkuraattorist

Seuraava nimpal mukavast materiaali o huumoria ja suhteit kuvatut onkelmat ei mar tarina nimpal mukavast eivät ol simmottos sit vaa tarkoi tai torellist. Kaikki oikeusjuttui nousee täsä artikkelis käsiteläs City of Lieksa Suames käyttäen perinteist monkolien lain kunnia. Enne kantaja voi jättää hakija o syärä koko krillattu marsu.

J. Gagarin

Miksi turkulaiset eivät käytä ketsuppia?
No, kun purkin kyljessä lukee, että "ravistettava - omaskakas".

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Aivan selkeän satiirinenhan se blogikirjoitus hihamerkeistä oli. Voisi kuitenkin joskus miettiä mitä kirjoittaa, miten siihen reagoidaan, jollei halua negatiivista julkisuutta. Mutta ehkä tässä haluttiinkin periaatteella "kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta".

Mielestäni on kumma juttu, että persut heti juoksevat riidan jälkeen kuin pikkulapset parkuen "äiskän" luo, kun joku reagoi negatiivisesti. Tällä kertaa "äiskänä" on JSN.

Jos julkisessa asemassa oleva henkilö kirjoittaa noin, pitää myös kestää vastahyökkäykset ilman parkumista ja äiskälle juoruamista.

Pentti Järvi

Mun pieneen kallooni vaan ei mene, miksi kirjoitus voitiin käsittää muuksi kuin satiiriksi. Onko kansa hiukka tyhmää?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Ei kannattaisi aliarvioida kansaa, sen on moni diktaattorikin tehnyt ja erehtynyt karvaasti.

Kysehän oli siitä, että blogikirjoitus ei ollut enää saatavilla kun median haloo alkoi.

Ihmiset kirjoittivat sen perusteella, mitä tietoa oli saatavissa. Ei se ehkä ihan järkevää ollut mutta silti ymmärrettävää.

Tuula Saskia

Ehkä sinä oletkin ylivertaisen nerokas, etenkin kirjallisuuden analyysistä keskusteltaessa.

Ja nekin, kielitieteilijät, vasta tyhmiä ovatkin, ainakin, jos puhutaaan vaikka huumorin käsitteestä.

Hehän eivät osaa sitä määrittää tavalla, joka sopii "kansalle". Tai sinulle.

Mutta sieltä se määritys löytyy, jos viitsii katsoa.

PS.Tämäkin on joutava vastine. Kansahan on niin tyhmää!

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Olen samanlaisen prosessin käynyt läpi. Siis tavallinen rivitoimittaja vastaan media. Voin antaa ohjeen. Ei kannata. Tein kantelun JSN:lle. Lehti sai langettavan tuomion, mutta JSN perui sen, kun aloitin oikeusprosessin. Hävisin käräjillä äänin 3-2. JSN on turha ja joutava elin. Se on isojen mediatalojen äänitorvi, joka voidaan surutta lopettaa. Ei korppi korpin nokkaa noki.

Itse blogikirjoitus oli loistavaa sarkasmia. Sen vain kirjoitti väärä henkilö. Kaikki, mikä jollakin tavalla liittyy perussuomalaisiin, halutaan tarkoituksella käsittää väärin. En rivien välistäkään löytänyt minkäänlaista muukalaisvihaa tai rasismia. Satuit vain olemaan väärään aikaan väärässä paikassa.

Onnea taistelulla sananvapauden ja milipiteenilmaisun puolesta. Se on karu ja kivikkoinen tie tässä vihapuheiden ja tasapäistämisen pilaamassa yhteiskunnassa.

Timo Härtsi

Aika moni perussuomalainen on osoittanut "munattomuutensa" tässä Erosen tapauksessa. Etunenässä tämä ns. kiva persu Lerner.

On hieman kummallista kuinka Erosta on lähtenyt tukemaan yli puoluerajojen todella moni muu poliitiikko ja vaikuttaja. Mutta perussuomalaisten enemmistö eduskuntaryhmästä toivoo, että Eronen erotetaan.

Jos edes näin räikeässä tapauksessa ei pystytä puolustamaan ihmisistä joka on joutunut poliittisen noitavainon kohteeksi ja julkisen lynkkauksen valheellisen uutisoinnin johdosta, niin mitä tuollaisilla poliitikoilla tai perussuomalaisilla tekee.

Eikö tosiaan löydy selkärankaa ja oikeudentajua. Ei näköjään ja roskamedian edessä annetaan periksi. Tsemppiä Helenalle tulevaisuuteen, mitä ikinä tulevaisuus tuo tullessaan ja toivottavasti jatkat kirjoittelua.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hyvä Helena.
Kirjoitin toisessa blogissa jo, että ei auta, jos joku muu tekee puolestasi JSN-kantelun, sillä sitä ei silloin oteta edes huomioon.

Jos sinä teet sen itse, heidän on annettava hylkäämisestään julkinen perustelu, ja siitä nousee uusi kohu, kun kansalaiset alkavat ymmärtää Julkisen Sanan Neuvoston pelkäksi vitsiksi. Se itse antaa itsestään kuvan, kuin se olisi jokin objektiivinen viranomaistaho, mutta todellisuudessa se ajaa jäsenyritystensä, siis median, asiaa kaikin mahdollisin tavoin kaikissa tilanteissa.

Saapa nähdä millä sanakäänteillä JSN tällä kertaa oikeuttaa Turun Sanomia valehtelemaan.

Touko Apajalahti

Kuuluuko asiasta hermostunut perussuomalaisten eduskuntaryhmä ammattipöyristyjien joukkoon?

Entä ylipäänsä median käsittelystä ammattiloukkaantuvat perussuomalaiset?

Mikko Kähkönen

Kannattaa ehkä ajatella ennen toimimista. Tulee mieleen tästä "anteeksipyynnöstä" pikkupoika joka selittää notta "mää vaan heittelin kiviä ja sitten jostaki tuli auto siihen tielle".

J. Gagarin

Pitäisihän sitä ajatella, mutta eihän Turun Sanomat vielä ole anteeksipyyntöä esittänytkään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Huomautuksena se vain, että natsit eivät keksineet juutalaisten vaatteiden merkitsemistä vaan sen teki Paavi. Vuonna 1215 pidetty 4. lateraanikonsiili päätti, että juutalaisten ja muslimien tulisi pitää erityistä hattua ja merkkiä vaatteissaan. Natsit eivät vainoamista tai sen oikeutusta keksineet tuosta vaan, he poimivat Lutherilta ja katoliselta kirkolta tiettyjä ajatusmaailmoja itselleen.

Matti Palviainen

Itse asiassa juutalaisten erotamisen vaatteilla keksivät juutalaiset itse.

"1215: Lateran Council appeals for measures against sex between the religions

Eero Toimaala

Toimittajan tehtävä on löytää asioista kohu-uutisia, jotta lehden sivu saisi klikkauksia ja mainostajat näin näkyvyyttä mainoksilleen. Jos kohu-uutisia ei ole ne keksitään vaikka harjoittamalla autistis-mekanistista tosikkoutta, kuten sinun kirjoituksesi tapauksessa tehtiin. Se on toimittajan rooli, suoltaa sisältöä nettiin ja saada jutulleen klikkauksia.

Bloggaajan tehtävä on analysoida, kommentoida, tulkita, kuvata ja vaikkapa satirisoida yhteiskuntaa, taloutta ja politiikkaa. Tämä tehtävä kuului ennen toimittajille, mutta he luopuivat siitä ja alentuivat edellä kuvatuiksi sisällöntuottokoneiksi. Niinpä sanonkin, että pidä lippu korkealla, äläkä lannistu!

-Embo

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Terve Helena,
hyvä että teet kantelun Julkisen Sanan Neuvostoon, vaikka tuo salaseura käyttää energiansa todennäköisesti kryptisten sanakäänteiden kehittelyyn, jotta voisi jättää kantelun käsittelemättä ja antaa siten armon median valheellisille totuuksille.

Jos saat potkut, niin kuin eduskuntaryhmä edellyttää, ja vaikket saisikaan, kehotan sinua kääntämään kaikki kivet ja tutkimaan mahdollisuudet erilaisiin julkisiin prosesseihin. Jonkinlainen oikeuden päätös, oli mikä oli, olisi erinomainen ennakkotapaus siitä, saako mediassa valehdella vai saako blogisti kirjoittaa yhteiskunnallista satiiria.

Kirjoitin omaan blogiini myös laajemman analyysin keissistäsi. Lue toki:
http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102999-...

seppo kirnu

Huhhuh meininkiä.

Viestit kaikkoaa ja porukka on sekaisin.

Miksi hihhulit ovat niiiiin sekoja? (kaikkista erilaisista ja eksoottisista kuppikunnista tasaisesti esiinnostettava ihmistyyppi, joka ei tajua nähtävästi edes omaa äidinkieltään)

Tulee vielä mellakkaa ellei kiilusilmät(valkoiset,keltaiset,punaiset, ruskeat tai vaikka siniset) ala rauhoittumaan. Se vain on niin. Ja hyvä niin.

Mieluummin se tulisi kuitenkin estää - sanoilla ja ymmärryksen lisäämisellä.

Älä sie Helena yhtään muserru, kun ei ole pätkääkään siihen aihetta.

Jyri Terttu

Oikeutta nyt ei tietenkään kannata käydä. Julkisen sanan neuvoston kanta siihen kuinka paljon ihmisen sanomisia saa vääristää, on mielenkiintoinen. Jos minä ehdotan Pekka Siikalalle kunniamerkkiä, saako Turun Sanomat kirjoittaa minun vaativan Siikalalle hihamerkkiä?

Jussi M

Hienoa Helena! Toivuit nopeasti moisesta väärämielisestä myllytyksestä. Jatka vaan omalla tyylilläsi. En missään tapauksessa hyväksy erottamistasi. Pirkko on tosi fiksu nainen, mutta silti poliitikko, kun joku toinen kilpasisko saa tälläisen myllyn aikaan niin tulee vähän ylireagointia.

Ja teepä kantelu, siitä voisi tulla hyvä ennakkotapaus, oli lopputulos mikä tahansa.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Kyllähän tämä törkeältä kunnianloukkaukselta vaikuttaa, eli on levitetty henkilöstä valheellisia väitteitä tai vihjauksia siten että ne ovat omiaan aiheuttamaan henkilölle vahinkoa tai kärsimystä taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Teon muoto on törkeä, koska levittäjinä ovat toimineet joukkotiedotusvälineet. Myös jo aiemmin julkaistun tiedon uudelleenjulkaisu on laitonta.

Periaatteessa blogisti voisi siis haastaa Turun Sanomat ja muut asiasta uutisoineet käräjille.

Käytännössä nämä kunnianloukkauslait tosin kaatuvat siihen, ettei niiden avulla minkäänlaista oikeutta saa. Käsittely kestää helposti vuosia ja vaikka tuomio lopulta olisikin halutunlainen niin mainettaan sillä ei puhdisteta. Päinvastoin jo aikaa sitten unohtunut asia nousee sitten tuomion tullessa vielä uudelleen päivänvaloon vielä pitkän ja itsessään henkisesti raastavan oikeuskäsittelyn jälkeen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Minkälaisia valheita TS levitti? Eivätkö lainaukset olleet täysin oikeita?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Jääskeläiselle kiitos, että kirjoitti nimeni oikein. Sehän on se tärkein asia.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Se jää tietysti viime kädessä tuomioistuinten arvioitavaksi, mutta kyllä jo alkuperäinen TS:n uutinen esittää valheellisesti Helenan todella esittäneen näitä asioita, eli kontekstia tai tyylisuuntaa ei uutisessa kerrota. Lisäksi Helenan vihjataan viitanneen natsien daavidintähtihihamerkkiin (jota ilmeisesti ei edes ollut olemassa, vaan kyseessä oli rintamerkki), vaikka blogissa ei minkäänlaisia selviä natsiviittauksia ole.

STT:n tiedotteen pohjalta asiasta uutisoineet muut mediat eivät tuoneet enää humoristista ilmettä mitenkään esille. Näissä natsiviittausta ei kuitenkaan mainita.

Myöhemmistä uutisista sitten taas esim. SK:n juttu alkaa näin: "Yritys analysoida hihamerkkipakinaa - Perussuomalaisten James Hirvisaaren avustaja Helena Eronen siis kirjoitti blogitekstin, jossa ehdotettiin Hitlerin Saksan tyyppisiä hihamerkkejä ulkomaalaisten ja muiden ihmisryhmien tunnistamiseksi."

Ilmeisesti kunnianloukkaus kuitenkin toteutuu hyvinkin herkästi, jonka sai karvaasti todeta Janne Paalijärvi (pir. tiedottaja), joka oli siteerannut Kaisa Rastimon (vihr. Espoon kaupunginvaltuutettu) kirjoittaman viestin vastatessaan siihen poliittisella kannanotollaan. Paalijärvi todettiin syylliseksi kunnianloukkaukseen, perusteena Rastimolta itseltään lainattuun tekstiin sisältynyt Internet-osoite. Ei siis Paalijärven oma kannanotto. Juttu on tosin vielä menossa hovioikeuteen, jossa syyte toivottavasti kaatuu.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Lasse Kärkkäinen: "kyllä jo alkuperäinen TS:n uutinen esittää valheellisesti Helenan todella esittäneen näitä asioita, eli kontekstia tai tyylisuuntaa ei uutisessa kerrota"

Kirjoituksessa kyllä esitettiin hihamerkkejä, lue itse täältä: http://jam.pp.fi/blogi/181.htm Siellä Eronen käyttää ehdottaa-verbiä. Minusta se kuulostaa ehdotukselta. Eri asia sitten on, kuinka tosissaan ehdotus oli tehty, mutta TS siis ei kertonut mitään valheellista.

"natsien daavidintähtihihamerkkiin (jota ilmeisesti ei edes ollut olemassa, vaan kyseessä oli rintamerkki), vaikka blogissa ei minkäänlaisia selviä natsiviittauksia ole."

Juutalaismerkkejä oli monenlaisia, enimmäkseen vaatteisiin ommeltuja daavidintähtiä. Puolan kenraalikuvernementissa merkkinä oli valkoinen käsivarsinauha, jossa oli sininen daavidintähti. - Itse asian kannalta ei nyt ole merkin sijainti, vaan se, mitä tuollainen ihmisryhmien merkitseminen tarkoittaa. Jokaisella, joka on edes hieman tajua historiasta, ymmärtää, että pakolliset vaatemerkit viittaavat suoraan natsi-Saksaan.

"STT:n tiedotteen pohjalta asiasta uutisoineet muut mediat eivät tuoneet enää humoristista ilmettä mitenkään esille."

Kuten Pirkko Ruohonen-Lerner totesi, joillain asioilla ei ole sopivaa vitsailla. Siksi kirjoituksen mahdollinen (huono) huumori ei ole kovin olennainen asia.

"Ilmeisesti kunnianloukkaus kuitenkin toteutuu hyvinkin herkästi, jonka sai karvaasti todeta Janne Paalijärvi (pir. tiedottaja), joka oli siteerannut Kaisa Rastimon (vihr. Espoon kaupunginvaltuutettu) kirjoittaman viestin vastatessaan siihen poliittisella kannanotollaan."

Kannatat varmaan vapaata tiedonkulkua sen verran innokkaasti, että tähän voi laittaa linkin kyseiseen tuomioon, jotta jokainen voi itse arvioida tuomion perusteita ja sen sopivuutta vertailukohdaksi: http://www.piraattipuolue.fi/images/espoon_karajao...
Rastimo on muuten nykyään Sdp:n joukoissa.

Simon Wahlroos

Pääasia on kuitenkin se että vastareaktio saa julkisuutta ja silloin on helppo päästä sanomaan vastalauseensa poliittisin perustein tapahtuvalle likasankojournalismille.

Jussi Mullo

Mielestäni oli jopa turhaa ruveta nöyristelemään ja puhumaan ylilyönnistä tai virhearviosta.

Helena Eronen ei ole kansan vaaleissa valitsema edustaja, vaan eduskunnan työntekijä. Miksi hänen täytyisi noudattaa samaa ehdotonta poliittista korrektiutta kuin kansanedustajan? Pitääkö eduskunnnan vahtimestarinkin olla sanomisineen poliittisesti korrekti? Siivoojan?

http://mediavahti.mullo.net/2012/04/12/hyi-hyi-hel...

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Itseasiassa kansanedustajankaan ei tarvitse olla "poliittisesti korrekti", ainoastaan istuntosalissa käytöksen suhteen. HS:n idioottitoimittajan nimetön aivopieru etusivulla laajentaa vakaan ja arvokkaan käytöksen istuntosalissa koskemaan, hyysäriääliöhumanistitoimittajien itsekeksimän moraalikoodiston mukaisiksi mielipiteiksi ja tyyliksi, poliittisia henkilöitä kaikkialla.

Salissakin tämän vaatimuksen on katsottu koskevan vain pukeutumista sekä henkilön syyttämistä valehtelijaksi että kiroiluun yms. Helana olisi voinut lukea kansanedustajana tekstin puhajanpötöstä syyllistymättä mihinkään, päinvastoin kansanedustajaa, hänen avustajaakin, kuten kaikkia poliitttisia henkilöitä, suojelee normikansalaistakin laajempi sananvapaus.

EIT tulee sananvapaudenoikeuden laajuuden aikanaan Suomen "oikeus"laitokselle todistamaan, mikäli muut valitustiet Hirvisaaren, Halla-ahon ja Freddyn kohdalla eivät saa oikeudenmukaista lopputulosta aikaiseksi.

Tapio Vehmaskoski

Niin ehkä minäkin lyhyesti.

Helena näyttää toipuneen. Kirjoittaminen taitaa olla parasta lääkettä. Toisaalla kommentoin Helenan jääneen hässäkässä yksin, mutta eihän se pidäkään paikkaansa, kun lukee näitä US-blogeja ja kommentteja. Tukijoukot vaikuttavat vahvoilta ja kirjoitustaitoisilta.

Jotakin jää mietittäväksi:

* US-nosti Helenan palautteen oikein etusivun artikkeliksi. Arvostusta sekin.
* Perussuomalaisten eduskuntaryhmä teki virheen, kun lähti heti tuomitsemaan ja "erottamaan". Persut eivät ole osanneet hyödyntää Helenaa.
* Todellakin Hirvisaari ei ole pukahtanut julkisuuteen sitten viimen mitään?

Johtopäätöksiä:
* Helena on oppinut jotain ja se auttaa varomaan kirjoittamisen karikoita.
* Kannattaa kuitenkin oppia vielä lisää asioita, ettei joudu kampitetuksi.
* Tämän hässäkän myötä Helena voi saada nostetta, jota voimme arvailla.
* Helenan suosio kirjoittajana on kasvanut ja yhä useampi seuraa hänen blogejaan. Uskon, että tulemme näkemään hänet jossakin TV:n ajankohtaisohjelmassa kertomassa näistä asioista. Suosittelen paitsi olemaan oma itsensä myös pitämään varansa.

Mitäs tässä nyt muuta osaa kuin toivottaa jatkomenestystä. Tällä tavalla Helena tulee olemaan vähintäänkin kansanedustaja jossakin vaiheessa. Mieti minkä puolueen kelkkaan ryhdyt, jos ryhdyt? Minä voin tarjoutua maltilliseksi luki- ja kirjoitushäiriöiseksi avustajaksi, jota voi tulkita mielinmäärin...väärin.

Onnea ja menestystä Siulle.

Santtu Nurmi

Hauska havaita kuinka muutamalle valopäälle aukeni ihana tilaisuus vittuilla turkulaisille, kiusaaminen kuuluu teillä siellä edelleen kulttuuriin vahvana osana. Koko asiakin unohtui, jopa paatuneimmat vasemmistovääristelijät hyppäsivät bandvagoniin ja tarttuivat turku-vitsikirjaan ja jopa olen havaitsevani pientä Helenan puolustamista jopa kun vastassa on TS. Mikä siinä mahtaa olla, että siellä teidän metropolialueella, jossa kulkee se maapallon ainoa maanpäällinen metro, ei itsetunto tunnu vieläkään riittävän? Suomessa riittää näitä Jari Tervoja ja Eve Avoja, joille turkuvitsin kertominen on jotain suurta ja sillä nostetaan pk-seudun metropolikulttuurissa suuresti statusta, nasaalin sössönsössön ja vitun väliin kun heittää turkuvitsin niin on puhdasverinen snadinpeelo ja voi nimittää muita landeiksi kun kulkee sillä maanpäällisellä metrolla kohti Itä-Helsingin slummivyöhykettä kusenkatku sieraimissa.

Itse jutusta sen verran, että TS asteli rumasti Pravdan varpaille ja näin ei missään nimessä olisi saanut tehdä. Jos Pravda olisi tämän jutun kertonut niin nämä Eve Avolinit (ja muut nimimerkin taakse kätkeytyvät koirat) jne olisivat huutaneet kuorossa kuinka oli sitten niin maan perkeleen hyvä uutinen ja persut on niin perseestä kuin olla ja voi. Tästä jutusta saisi pienen romaanin jo aikaiseksi, taustalla on tietenkin (tai sitten ei) RKP-Veritas-Wallin-kohu. Tämä kohu saatiin kadotettua mediasta näppärästi kirjoittamalla nimettömänä tuollainen uloste ja nostamalla siitä pieni kohu. En yhtään ihmettelisi vaikka tämä olisi ns tilauskeikka ja joku friikkutoimittaja olisi tämän ulosteen suoltanut. Pitkä miinus joka tapauksessa Turun Sanomille ja näille palstan Eveille ja avoille myös voisin tokaista leikkisästi, että haistakaa pitkä video, te olette vaan niin säälittäviä. Helenalle tsemiä ja koita jaksaa! US:lle ja tälle haaskalle miehelle eli Huuskolle pirun pitkä miinus, eipä ollut kovin miellyttävä teko jättää Helanaa toimittajien armoille poistamalla se alkuperäinen kirjoitus. Toimittajien filtterin läpi kuljettuaan Suomessa jutuilla on tapana vääristyä erittäinkin paljon ja nyt vastuu siirtyi täysin lukijoille, koska alkuperäisessä jutussa ei mitään lähdettä ollut eikä esim TS:n keskustelupalstalle sallittu linkittää kuvakaappaukseen linkkiä jne. Ei näin!

Hyvää kevättä tutuille Suomeen, täällä on saanut nauttia d-vitamiinia säteinä jo pitkään :D

Pentti Järvi

Toinen maanpäällinen "metro" kulkee väliä Málaga-Fuengirola

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kalevi Kallion Israel-blogi lähti vuorostaan liitämään johonkin nettiavaruuden mustaan aukkoon.

Minun Israel-blogi on saanut jäädä.
Siihen ei edes "Go, Israel, go!"-jengikään ole uskaltanut mitään kirjoittaa kun uhkasin heitä linkeillä ja todisteilla.
;=)

Henry

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Johan on aikoihin eletty kun kansanedustajan avustaja vetoaa siihen, ettei puheenvuorokirjoitus ole tarkoitettu asiaksi vaan on impulsiivista tajunnanvirtaa.

Palkka tulee väärältä momentilta. Perussuomalaisten onkin ehdottomasti vaadittava parlamentaarista osuuttaan taidemäärärahoista.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Helenan kirjoitus oli vitsi. Halla-ahon Kreikka-bloggailu oli vitsi. Hakkarainen on sinänsä vitsi. Ja perussuomalainen taidepolitiikka se vasta vitsi onkin; baskeripäisten piirien harmostuttamiseksi tarkoitettu.

Olen hemmetin tyytyväinen, että todennäköisesti kuolen huumorintajuihini tulematta! Postmoderni tekotaide toisaalta ja vakavat poliittiset kannanotot toisaalta tuntuvat entistä tarpeellisemmilta.

Timo Härtsi

Jos tästä kohusta haluaa jotain positiivista hakea, niin pääsi todella läheltä seuramaan tämän maan median ja toimittajien ammattitaidottomuutta ja mädännäisyyttä. Saa nähdä kuinka moni ihminen ja toimittaja haluaa vielä nolata itsensä tämän jutun tiimoilta, loppua ei tunnu näkyvän.

Ei sitäkään voi poissulkea, että tämä oli täysin tarkoituksenhakuista mustamaalaamista, mutta se että niin moni vieläkin uutisoi ja kommentoi valheellisesti, niin mitenkäs sen voi selittää muulla kuin täydellisellä ammattitaidon puutteella tai tyhmyydellä.

Näköjään kun tämä valheen juna on lähtenyt liikkeelle sitä ei pysäytä mikään eikä kukaan. Missä on vastuu, kyllähän jonkun täytyy johonkin vastuuseen joutua.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Kertoisitko mikä oli alkuperäisen blogisi sanoma (satiirista riisuttuna), ihan yhdellä tai kahdella lauseella.

Olen yrittänyt miettiä että kohdistuuko kritiikkisi maahanmuuttokriittisiin (liioitteleva satiiri) vai onko siinä joku sisältö jota en ymmärtänyt (ovatko hihamerkit jonkin toiminnan "vastakohta" ironisessa satiirissa?)

Pekka Roivanen

Hihamerkit ovat vaihtoehto sille, että poliisi tarkistaa ulkomaalaisten henkilöllisyyden papereista, jonka Vähemmistövaltuutettu haluaa kieltää.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Vähemmistövaltuutetun kieltohalut ovat merkityksettömiä, paperien kysely pelkän pigmentin perusteella ei ole nytkään poliisin oikeus: http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/naissa-tapau...

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Toimenpide on molemmissa kuitenkin "ulkomaalaisen näköisen" ihmisen alkuperämaan tarkistaminen. Tämän toimenpiteen Eronen esittää tekstissään naurettavana - satiirin keinoin. Tästä voisi vetää sen johtopäätöksen, että hän vastustaa kyseistä toimenpidettä.

Eero Toimaala

Blogi = kokoelma blogikirjoituksia
Blogikirjoitus = yksittäinen kirjoitus blogissa, blogimerkintä,.

Eipäs nyt aleta käyttää sanaa blogi samaan tapaan kuin Päivi Lipponen käytti sitä siinä typeryden multihuipennuksessa, jossa hän piti Tampereen pizzeriatuhopolttajia suomalaisina rasisteina.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Blogi on lyhennelmä sanasta weblog. Se tarkoittaa samaa kuin lokikirjoitus verkossa. Lokikirjoitus on jatkuva kokonaisuus, päiväkirjanomainen muistimerkintöjen sarja. "Mitä tarkoitit kun sanoit päiväkirjassasi..." on aivan yhtä asiallinen tapa kuin "Mitä tarkoitit kun sanoit päiväkirjamerkinnässäsi...". Sama koskee blogia.

Eipäs nyt aleta saivartelemaan väärillä huomautuksilla oikeinkirjoituksessa, kun oikeitakin saivartelun paikkoja on vaikka millä mitalla.

Eero Toimaala

"Blogi on lyhennelmä sanasta weblog. Se tarkoittaa samaa kuin lokikirjoitus verkossa"

Olet väärässsä. Weblog eli 'blog eli blog suomeksi blogi on joukko merkintöjä (posts), jotka on julkaistu verkossa. Asia on täysin yksiselitteinen: http://en.wikipedia.org/wiki/Blog

Ei ole mitään mieltä hämärtää termien rajoja ja käyttää termiä blogi sekä merkinnöistä että niiden muodostamasta kokonaisuudesta. Sellaiseen älylliseen alamittaisuuteen on tähän mennessä kyennyt vain Päivi Lipponen.

Äläkä ala väitellä kanssani tästä asiasta, voitan kuitenkin.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

En ole väittänytkään, että "postaus" ja "blogi" olisivat synonyymejä. Blogi on se kokonaisuus johon kaikki "postaukset" kuuluvat ja jokainen yksittäinen merkintä on osa kokonaisuutta. Jos viittaa yksittäiseen merkintään, on se väistämättä viittaus koko blogiin. Näiden kahden suhde on loogisen hierarkinen.

Jos viittaan Johanneksen evankeliumiin, voi sanoa: "Raamatussa sanotaan..."
Jos kyseessä on rikoslain kolmas pykälä tms. :"Lain mukaan..."

Jos kyseessä on Helena erosen postaus hihamerkeistä: "Eronen kirjoittaa blogissaan..." tai "Mitähän hän mahtaa tarkoittaa blogissaan..."

Blogimerkintää ei tule sotkea yksittäiseen mielipidekirjoitukseen, joka voi olla itsenäinen teos.

Käyttäjän JulesVirne kuva
Jules Lehtonen

Itänaapurin mediassa Uusi Suomi on näemmä nationalistinen portaali..

Pääpaino Venäjällä uutisoinnissa näyttäisi kuitenkin olevan mikrosiruissa, ei niinkään hihamerkeissä ;-))

"Финские националисты предусмотрели чипы для россиян"
http://rus.ruvr.ru/2012_04_13/71587995/

В опубликованной в среду статье в своем блоге на националистическом портале "Ууси Суоми" (Uusi Suomi, Новая Финляндия) помощник депутата обосновывает предложение тем, что это облегчит работу полиции и освободит ресурсы, так как полицейским не придется по каждому случаю требовать у иностранцев удостоверения личности.

Смотрите оригинал материала на http://www.interfax.ru/society/news.asp?id=240602

http://news.yandex.ru/yandsearch?cl4url=rus.ruvr.r...

Kyllähän ne sirut voitaisiin laittaa suomalaisillekin,
ihan vaikka Venäjän-matkoja varten :-)

"Eurochemin tiedotusjohtaja sanoo lisäksi Ylelle, että poliisi luovutti Knuuttilan maahanmuuttoviranomaisille, koska tällä ei ollut mukanaan henkilöpapereita. Kauppi kuitenkin kertoo, että Knuuttilan henkilöllisyyden varmistuminen ei kauaa kestänyt."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121732-suomalaiset...

Tuula Saskia

Voisitko, hyvä Lehtonen, suomentaa? Vaikuttaa kiinnostavalta.

Jyri Terttu

Turun Sanomia on pidetty vakavasti otettavana mediana ( ihan oikeasti on). Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kyseisen aviisin toimittajilta puuttuu täysin ns. medialukutaito. Tulee mieleen valelääkärit.

Samuel Virkiö

Olikohan kovin moni täällä Suomen puolella edes kuullut Turun Sanomista ennen tätä kohua?

Samuel Virkiö

[poisto] ajattelin ääneen ja sehän se vasta vaarallista onkin.

Sakari Behm

TS on demari jalostamo, joka mm. toimittaa uutispäivä demari lehteä. Ollessani kerran vuosia sitten Turussa keikka hommissa, niin erään työpaikan ihminen sanoi häpeävänsä olevansa Turkulainen, jäin ihmettelemään asiaa suuresti. Anteeksi Turku.

Jouko Koskinen

Vasurilta repesi reva kun herja osui ja uppos. Onhan ministeri Kyllösen porukalla tekeillä varsininen HIHAMERKKILAKI. Autoihin reaalaikainen kyttäys, sakotusjärjestelmä. P-Korealaista meininkiä.

Ja eihän se siihen jää - jalankulkijoille mikrosiru ja kokoaikainen valvonta. Sakot automaattisesti punaista päin kävelystä yms. rikkeistä. Itsetuhoinen käytös havaitaan valvomossa ja paikalle lähetetään ryhmä eri alojen ammattilaisia estämään se ja hoitamaan henkilön psyykkinen tila.

Siru havaitsee ovulaation ja ejakuloinnin lisäksi myös hedelmöittymisen ja reisteröi sen keskusarkistoonsa kuten myös paikalla olleet. Isättömiä lapsia ei enää synny.

Mainiota ja niin turvallista. Ilman ainuttakaan hihamerkkiä. Jokaista sirutonta (esim. turistia) seuraa muutama opas-,turvamies(nainen) koko maassaolon ajan.

Jyri Terttu

Turku on muuten kaunis kaupunki kesällä. (Tämä ei ollut vitsi)

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Vitut mitään anteeksipyyntöjä jos ei ole mitään anteeksipyydeltävää.
No okei, anteeksi pyysitkin ainoastaan OIKEASTI loukkaantuneilta.
Sellaisia tuskin löytyykään.

Perussuomalaisten kannattaisi aivan oikeasti lopettaa nöyristely tätä niskassa roikkuvaa sikalaumaa kohtaan joka kyörää pienintäkin virheliikahdusta kuin parvi sontakärpäsiä.

Politiikka on kovaa, mtta jatkuva ajojahti ja pekkahaavistopekkahaavisto-lammaslaumojen aivovammainen määkinä alkaa pikkuhiljaa ihan oikeasti kyrsiä sitoutumatontakin.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Mulla muisti on joskus huono, mutta muistan viime kesältä keskustelua kirjoitustyylistäsi. Sosiopaatilla onneksi ei ole pelkoa tällaisesta haloosta.

Ja kun olen laiskakin, niin kopioin muualta sulle tähän mun tekstiä, kun sulla on varmaan kiireitä:

Huuskon blogi:

Kai se oli vastaava pakko kertoa hänen asemassaan, kuten Vappu Taipaleen oli aikoinaan pakko valehdella tiedoitustilaisuudessa. Kyse oli niinkin arasta aiheesta, kuin sen (1961) aikainen psyykelääkitys. Vai ?

Korholan:

1)Helena on kirjoittanut kauan, aina hyvällä, omintakeisella ja huumoria sisältävällä savolaistyylillä ja minulle on tärkeää saada nauraa... Mutta ei tuota kirjoitusta olisi tarvinnut poistaa. Vai täytyykö tässä vielä tyhmemmäksi heittäytyä, että pidetään korrektina. Päivastoin, kuten toteat. Näin se nähdään.

Sitä paitsi junttihuumorikin on hauskaa, vaikkei Helenan kirjoitus ihan sitä ollut ja siinä sivussa paljasti tekopyhiä ajatuksia taas muodollisesti pätemättömän lahjaduunin hoitajan työnhoidon tarpeellisuudesta ja tarpeettomuutosta. Ei sitä tarvi aina olla tohtoristutkintoa, jotta osaa kirjoittaa originellilla tavalla, kiinostavasti ja hauskasti.

Sitä hän on tehnyt pitkään ja nyt kun on tämä duuni, niin hää sanoi, että jos on pakko valita jompi kumpi, avustaja tai kirjoittaja, hän valitsisi kirjoittajan.

Will you still place your bet on the neighbourhood threat ? Siltä näyttää...

2)Pointti:

Vähemmistövaltuutetun työn tarpeellisuus ja ennen kaikkea onko Suomessa poliisilla ns racial profiling-tyyli !

Räsäsen mielestä ei ja normaalia tarkastusta tehdään ja viittasi schengen sopimuksen noudattamiseen.

Elon:

Helena Erosen kirjoitus oli hauska ja HIENO ja hänen olisi pitänyt vastustaa sen poistoa.

Ymmärrän kuitenkin yskän, joten ok...
...koska asumme kaksisuuntaismielialahäiriöisessä sortovaltiossa (perustuslaki). Tosin hevoset laukkaa nyt lähes samaan suuntaan. Viljanenkin joutuu hakeutumaan Hki lle töihin, Johan On Markkinat.

Jumakaude, Rick Santorum ja Anderson Cooper joutuisivat puheistaan Suomessa VANKILAAN !!!!

Tämähän alkaa olla jo HELVETTI !!!!

Ja jos olisin Helena, olisin antanut yhden lauseen:

Älkää imarrelko tekopyhät pelkurijournalistit, syökää niitä juustonakkeja ja kitatkaa sitä roskaboxi punkkua päälle, that is still your profession ?!?

JSN = totalitarismin AITO ILMENTYMÄ !

YLE on ajankohtais- ja uutistoimituksen osalta johtavien konsensuspoliitikoiden avoimesti hallinnoima/omistama puudelifarmi, joista yksi AINOA älysi/pakotettiin alentaa itsenä joksikuksi toimitussihteeriksi. Lapsitähtipioneeri jäänee piakkoin eläkkeelle – kiitos pitkästä uurastuksesta jo etukäteen.

Helena voisi olla myös julma, kuten monet arvostamani ladyt: efjuusiikei, no more balls ! [(Sisu) ei Suomen Sisu]... lol päälle.

Sorry Seppo, oli pakko. Nyt Habanos.

Tämä TS - sensaatio- ja skandaalihakuinen tulkinta lähti netissä ja ulkopuolella huimaan kierteeseen ja tuloksenhän sinä tiedät.

Toivottavasti James on ÄIJÄ, eli pitää sut duunissa.

Kiitos kirjoituksista.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

On se skitsoa.

Ensin syytellään ihmisiä tosikoiksi ja kun vähän heittää läppää niin joku suuttuu ja Turun Sanomat tekee sandaalin (juttu joka ei kehity skandaaliksi, eikä voi siksi kutsua ).

Sitten valitetaan vanhoilliseksi ja kun ehdottelee jotain ihan uutta niin kuin muutkin sitten ollaan jo liiankin radikaaleja.

Mikään ei kelpaa !

Jani Torkki

Suvi ei varmaan vieläkään ymmärrä että kirjoitus oli sarkasmia ja viipperä oli heitetty vähemmistövaltuutetulle.

Käyttäjän timce185 kuva
Timo Leppänen

Radiorokilla naureskeltiin suomalaisille toimittajille siitä, kuinka lapsellisia toimittajat ovat suomessa. Kun ottavat kaiken niin lapsellisella tavalla tosissaansa.

Tyhmäkin tajuaa, että blogi oli vitsi. Vitsien ja huumorin kautta voi myös kertoa asioita.
Kyllä tietynlaista sarkasmia saa ja pitää olla.
Vaikka elämmekin tässä pimeässä Suomen maassa.

Simon Wahlroos

Järki päähän ja joku roti! Saa kai täällä blogimaailmassa on omat hullut jutut viihdyttämässä lukukokemuksista nauttivia kuten Ylen TVssäkin http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1479139 Tuossahan haikaillaan jo kyläsheriffin perään ja ylistetään sosiaalituilla elämistä
Epäilen että Helena on viemässä Ylen hulluilta jutuilta katsojia? Onko sellainen kenties Ylen syrjintää ja rasismia kun siitä niin ollaan huolissaan?

Vai onko joku toimittaja kenties vakavissaan sitä mieltä että saksalaiset ovat keksineet apinan Helena Erosen Uudessa Suomen blogistanissa ja lähtenyt sillä lähtökohdalla uutisoimaan kummallisia natsihihamerkkifantasioitaan ikään kuin kaikkivaltiaan blogistin totisina imperatiiveina?

финских поставщиков фея клуба suomalaisten toimittajien satukerho

Käyttäjän petrisainio kuva
Petri Sainio

Kirjoituksen jakaminen eri kappaleisiin parantaisi luettavuutta huomattavasti.

Jan Kipku

Se oli vaan ajatusvirtaa ilman mitään jälkikäsittelyä.

Käyttäjän petrisainio kuva
Petri Sainio

Ajatusvirtaakin voi käsitellä reaaliaikaisesti.

Jan Kipku

Ihana Helena, lue tämä pliiz pliiz pliiz!

Olet ihana, rohkea, järkevä ja kaunis Suomi-neitoa suojaava nainen!

Olen maahanmuuttaja, ja ottaisin sinunlaisesi naisen vaimokseni, mutta joka toinen näyttää olevan aivopesty humanisti, loput on epävakaita tai hulluja. Järkevät naiset on sitten varattuja!

Mikael Tuntematon

No, tietenkin Helena ymmärrät ja ymmärsit varmaan blogin julkaisemisen hetkellä, että näin tulisi tai ainaki voisi tulla käymään.

Kuitenkin sympatiani on teikäläisen puolella. Itse olen niin lopen uupunut näihin ammattiloukkaantujiin. Kukkahatut päässä ja juhlat pystyyn. Ja näitä ammattiloukkaantujia löytyy molemmista sukupuolista kaikista ikäryhmistä. Koko vähemmistövaltuutetun virka on mielestäni ammattiloukkaantujan virka. Jos pääsisin asioista päättämään, valtio alkaisi säästää heti vähemmistövaltuutetun kuluista lakkauttamalla koko viran.

Ja turha itkeä rasismista. En ole rasisti. En vaan tykkää hysteerisistä ammattiloukkaantujista. PISTE.

Niin ja teit viisaan valinnan, kun olet päättänyt ryhtyä TS:ia vastaan oikeustoimiin. En usko, että tulet saamaan korvausta tästä, valitettavasti. Olen kuitenkin täysin samaa mieltä uutisoinnin puolueellisuudesta. Nimenomaan nuo maamiinat ja hampparit sen huumorin paljastaa. Itseäni hävettäis aivan tuhottomasti sinä toimittajana, joka TS:iin artikkelin lätkä. Hävettäis pirusti, jos olisin edistänyt AMMATTILOUKKAANTUJIEN asiaa.

Jaakko Häkkinen

Pidä Helena puolesi kun tiedät ettet ole toiminut väärin! On jo aika jonkun osoittaa, ettei tekopyhillä jeesustelijoilla ja skandaalinhakuisella mukajournalismilla ole todellisuudessa vaatteita...

http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103057-hirvi...

. suvituuli

Mitä "sokora" tarkoittaa yleensä, ja erityisesti tässä yhteydessä?

Käyttäjän Frithiof kuva
Jorma Rautavuori

Onnittelut, olet mahdollisesti saavuttanut tapauksellasi sellaista tulevaisuudessa mitattavaa arvoa, ettei uutisten asioiden vääristelystä ja asiayhteydestä irrotettujen sanomisien, sanoihin takertumisien yms. uutisointia koeta jatkossa yhtä tärkeänä.

Mediakentällä, televesiossa varsinkin, on edessään murros kun kuka tahansa ihminen pystyy halutessaan ilmaisemaan ja jakamaan mielipiteitään ja ajatuksiaan vapaasti, saavuttaen suurtakin näkyvyyttä. Tämä uhkaa suurien toimijoiden oikeutta mielipiteiden monopolointiin ja uutisointiin.

Internet ja blogi tiedottamien ja toimittaminen on kaoottinen kenttä, ainakin näin alussa ja tahallaan asioita väärin ymmärtävät eivät sitä ainakaan helpota. Lisäksi vähentyvä anonyymius (sinäkin olet nimelläsi ja kuvallasi) häiritsee tiettyjä tahoja. Nämä ovat sellaisia jotka eivät halua henkilöityä ja nostavat tikun nokkaan ne, jotka oikeasti seisovat asioidensa takana omalla nimellään.

Keep up good work - kyllä kansa oppii tietämään!

Rauli Putkinen

Hei Helena,

luin tekstisi James Hirvisaaren blogista (suora linkki: http://jam.pp.fi/blogi/181.htm ). Mielestäni muukalaisviha ja natsismi eivät ole asioita, joilla voi tehdä pilaa. Ymmärrän kirjoituksesi satiirisen sävelen mutta ikävä kyllä se mielestäni ylittää hyvän (poliittisen satiirin) maun rajat. Kirjoituksesta jää ikävä kyllä sellainen jälkimaku, että olet sillä tarkoituksella hakenut juuri sitä julkisuusreaktiota, jonka saitkin aikaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on joutunut Helsingissä poliittisen ajojahdin ja näytösoikeudenkäyntien kohteeksi käytettyään hänelle perustuslaissa turvattua sananvapautta herättääkseen asiallista ja rehellistä poliittista keskustelua maahanmuutosta. Halla-aho ei ole missään vaiheessa syyllistynyt mielestäni ylilyönteihin. Tämä sinun tekstisi sen sijaan on poliittisen ilmapiirin huomoiden selvästi provokaatiohakuinen. Viitatun Hirvisaaren kommentin jälkeen en voi päätellä muuta kuin että tämä on ollut laskelmoitua toimintaa, jolla haetaan Perussuomalaisia koskevan mediastigmaation syväentämistä entisestään.

Olen aiemmin äänestänyt Perussuomalaisia, ja mielestäni puolueella tulisi olla muitakin teemoja ja kannanottoja kuin jatkuva median virheiden uhrina esiintyminen. Ehkä James Hirvisaaren päätös olla erottamatta sinua vastoin puolueen enemmistön kantaa ei ole kestävä? Mielestäni tässä vaiheessa voisikin olla järkevää että tarkastelisit itse omaa asemaasi uudelleen. Sen ei tarvitse tarkoittaa tappion myöntämistä, vaan henkilökohtaista uhrautumista oman puolueen ja sen äänestäjien etujen puolesta.

Käyttäjän Frithiof kuva
Jorma Rautavuori

Julkisuus reaktio on periaattessa hyvä, sillä saat näkyvyyttä. Perussuomalaisiltahan on huumori näemmä kielletty täysin ja odotetaan vaan että milloin päästään jotain sanomista repostelemaan.

Vielä joku, ehkäpä toimittajiin kohdistuva kirjoitus, josta nousee "häly" niin olet lyönnyt itsesi läpi ja olet kiinni valtakunnan politiikassa.

Jutta "olen tienannut veronmaksajille 1 000 000 e tunnnissa" Urpilainen tarvitsee kipeästi haastajaa!

Matti Karjalainen

Mielestäni alkuperäisen kirjoituksen pakinamainen ja kevyt sävy on merkityksetöntä tulkinnan kannalta.

Tekstiosio "Okei, eli tuo hihamerkki poistaisi siis sen ongelman, etteivät ... ovat ehkä syitä sille, miksi poliisit käyttäytyvät vähän gestapomaisesti." paljastaa, että teksti on satiiria eikä kirjoittaja selvästikään ole ehdotuksen kannalla, oli tekstissä hampurilais- ja maamiinavitsejä tai ei. Voin tunnustaa, etten ymmärtänyt sitä satiiriksi TS:n uutisen perusteella, jossa nämä jälkimmäiset mainittiin.

Kaiken kaikkiaan, normaalilla tekstinymmärtämisellä varustettu täysin huumorintajuton ihminen ei voi ottaa kyseisen blogikirjoituksen ehdotusta tosissaan.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

-HE kirjoitus todisti, että Suomessa mukasuvaitsevaiset ovat ylittäneet järjellisen ja harhattoman parodiahorisontin rajan moralisoinnissaan. Tapauksessa lisäksi toimittiin tietoisesti ilkeästi.

-Kirjoitus osoitti miten väärin media toimii ja mihin on valmis ja meni yli rajan.
-TS uutisoi virheellisesti ja tietoisesti tarkoituksella

-TS toiminnasta aiheutui taloudellista haittaa ja kunnianloukkausta.
-HS:n pääkirjoitus aiheesta oli sekä vihapuhetta, itseään vastaa, että viimeisessä lauseessa loukkaus HE persoonaa kohtaa. Ja siitä on taloudellista vahinkoa jo nyt ja varsinkin jos työpaikka menetetään.

Asia oli oikeastaan merkittävä esimerkki ja ennakkotapaus.

Vihapuhelakien nyt pinnallaolevassa mietinnössäa yritetään irroittaa median vastuu pois, jotta se voi mielin määrin kritisoida poliittisia ryhmiä. Tähän voisi vaikuttaa nyt esimerkillä.

A. Salminen

Helena Eronen,

en perusta kirjoituksistasi, kuten en myöskään James Hirvisaaren jutuista, mutta et ilmeisesti ole koskaan tehnyt kantelua JSN:lle etkä ymmärrä, mikä JSN on.

Kantelun tekeminen JSN:lle ei hyödytä mitään. JSN on olemassa sitä varten, että ihmiset eivät tekisi rikosilmoituksia medioista eli media suojelee JSN:n kautta itse itseään.

Kun tämä täysin mitätön juttu, yhden tuntemattoman tytön vuodatus blogissa, on paisunut ja paisunut, niin päätinpä minäkin vihdoinkin lukea TS:n jutun aiheesta.

Hämmästyin, sillä kyseessähän on kunnianloukkausrikos. TS selkeästi vääristelee bloggaustasi. Tee ihmeessä TS:sta rikosilmoitus kunnianloukkauksesta. Jos teet, et voi kuitenkaan enää tehdä kantelua JSN:lle, eli jos teet kantelun JSN:lle, tee se ensin ja jos tulos ei tyydytä, tee sen jälkeen rikosilmoitus TS:sta nimikkeellä kunnianloukkaus.

Jenni Martin

Poliitikkojamme ja mediaamme on mahdotonta parodioida. He tekevät sen itse.

Teuvo Tapanila

Noihin muihin asioihin puuttumatta, niin jatka omaan tyyliisi Helena ja jätä tämä kohu rauhassa taaksesi :) Vaikka tosiaan se hihamerkkikirjoituksesi ei ollutkaan niin hienoa huumoria, niin jokainen luetun ymmärtämisestä jotain tietävä osaa poimia tekstistä ne osat, jotka tuovat ilmi, ettei se ole mitenkään tosisaan kirjoitettu teksti.

Näkisin myös mielelläni, että TS saisi hieman näpeilleen alkuperäisestä uutisestaan, mutta ikävä kyllä en usko pätkääkään sen toteutumiseen. Riittää, että joku huutaa "Rasismi", niin asia on sillä selvä, varsinkin jos kohde voidaan millään muotoa liittää perussuomalaisin.

Vaan tosiaankin, jos aiot toimia enemmältikin poliitiikassa, tai sen liepehillä, niin suosittelen entistä suurempaa panosta itsekritiikkiin, mahdolliset huonoa huumoria sisältävät kirjoitukset on suositeltavaa kirjoittaa nimimerkin takaa ja niihinkin kannatta lisätä maininta siitä, ettei sitä ole tarkoitettu vakavasti otettavaksi, ihan vain hitaampia yksilöitä huomioidaksesi.

Vesa Raiskila

Havahduin hieman myöhään tähän kohuun. En ole välttämättä kaikesta samaa mieltä Helenan kanssa, mutta minusta on kerta kaikkiaan järkyttävää, että mediassa toistellaan kirkkain silmin Helenan ehdottaneen blogissaan "hihamerkkejä ulkomaalaisille" (tänään MTV3:n uutisissa) ilman minkäänlaista viittausta kirjoituksensa luonteeseen.

En tiedä, onko tällä mitään vaikutusta, mutta lähetin alla olevan oikaisu- ja anteeksipyyntövaatimuksen Turun Sanomille. Muistakaamme, että meistä jokainen voi vaatia medialta oikaisua ja - jos se ei tuota tulosta - kannella tapahtuneesta JSN:lle. Mielestäni tämä on vähintä, mitä voimme tehdä, sillä se, miten media on toiminut tämän asian kohdalla, on todella pelottavaa. Ketä vääristellään ja mustamaalataan seuraavaksi - ja täysin ilman vastuutako?

- - -
Hyvät Turun Sanomien toimittajat,

Turun Sanomien kirjoituksessa "Kansanedustajan avustaja ehdottaa ulkomaalaisille hihamerkkejä" (Kotimaa, 11.4.2012) ei mainita sanallakaan, että kirjoituksessa käsitelty ja lainailtu Helena Erosen kirjoitus on satiiri.

Varsinkin Turun Sanomien artikkelin ensimmäisestä versiosta -- josta oli jätetty pois Erosen viittaukset kambodzalaisten maamiina- ja yhdysvaltalaisten hampurilainen-merkkeihin -- syntyi vaikutelma, että Eronen oli täysin tosissaan.

Journalistin ohjeen numero 8 mukaan "Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen". Kun alkuperäistä blogia ei ollut enää saatavilla, lukijat joutuivat muodostamaan käsityksensä Erosen tekstistä toimittajan toteamusten ja hänen valikoimiensa lainausten varassa. Sitä paitsi monet lukijat eivät kävisi lukemassa alkuperäistä tekstiä, vaikka se olisikin saatavilla. Toimittajan olisi pitänyt ehdottomasti mainita, että kyseessä on satiiri, täysin riippumatta siitä, mitä mieltä hän on Erosesta tai tämän ajatuksista.

Toimittajan täytyi ymmärtää, että hänen toimintansa seurauksena lukijoille tuli vääristynyt kuva Erosen kirjoituksen luonteesta. Tätä vääristynyttä kuvaa sitten välittivät eteenpäin myös muut mediat Turun Sanomien jutun perusteella. Kyse on siten vakavasta journalististen periaatteiden loukkauksesta.

Vaadin Turun Sanomilta virheen oikaisua ja myös anteeksipyyntöä Helena Eroselta.

Sivuhuomautus: Toisin kuin Turun Sanomien artikkelissa väitetään, juutalaisia vaadittiin pitämään rintamerkkiä, ei hihamerkkiä.

Parhain terveisin
[...]

Vesa Raiskila

Julkaisin tuon oikaisu- ja anteeksipyytövaatimukseni Verkkomediassa:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=3356

Ainakaan vielä ei ole tullut mitään vastausta... Jos ei tule, käännyn JSN:n puoleen.

A. Salminen

Korjaan aikaisempaa kommenttiani, ettei JSN:lle voisi tehdä kantelua, jos asiasta on jätetty rikosilmoitus. JSN:n ohje:

"2. Neuvosto ei käsittele asiaa nimettömän ilmoituksen perusteella. Se ei myöskään ota tutkiakseen asiaa, jonka julkistamisesta on kulunut enemmän kuin kolme kuukautta. Tästä säännöstä voidaan poiketa vain erityisestä syystä. Jos ilmoituksen tekijä selvästi hakee neuvoston päätöstä samassa asiassa nostettavaa rikos- tai vahingonkorvausoikeudenkäyntiä varten, ei neuvosto käsittele asiaa tai lopettaa sen käsittelyn. Neuvosto voi harkintansa mukaan jättää muunkin asian käsiteltäväkseen ottamatta tai lopettaa käsittelyn."

http://www.jsn.fi/kantelun_ohjeet/

A. Salminen

Joudun taas korjaamaan itseäni eli palaamaan alkuperäiseen neuvooni, että JSN:lle ei voi tehdä kantelua, jos asiassa on jätetty rikosilmoitus. Tosin syy ei ole minun vaan JSN:n, joka ei osaa suomen kieltä kunnolla.

JSN: "Jos ilmoituksen tekijä selvästi hakee neuvoston päätöstä samassa asiassa nostettavaa rikos- tai vahingonkorvausoikeudenkäyntiä varten - -". Jos hakee siis neuvoston päätöstä oikeudenkäyntiä varten? Ei, vaan JSN:n tarkoittaa, että jos hakee neuvoston päätöstä itseään varten, mutta JSN ei näköjään osaa kirjoittaa kunnollista suomea.

Toimituksen poiminnat