Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Syyntakeettomuudestani

Se yksi blogikirjoitukseni aiheutti kammottavan älämölyn. Tyypit ymmärsivät sen kukin haluamallaan tavalla, välillä jopa hieman tahallisestikin.

Haluaisin nyt hieman valottaa erinäisiä tekijöitä ihan yleisesti blogikirjoittamiseni taustalta.

Minähän en kirjoita mitään tietoisesti. Suurin osa elämästäni kuluukin itseni häpeämiseen, tuhkan ripotteluun, itsesäälissä rypemiseen ja Kotilääkärin parhaat diagnoosit–teoksen selailuun.

Ja se loppuaika sitten… silloin minä kirjoitan.

Kaikki tapahtuu nopeasti ja yllättäen. Ensin munuaisiini alkaa sattua. Tuosta noin puolisen tuntia kestävästä ilkeästä jomotuksesta jo tiedän, että kohtaus on tulossa. Monesti ehdin tuossa vaiheessa teipata sormeni yhteen jeesusteipillä ja lukita itseni eteisen komeroon, mutta joskus valitettavasti käy niin, että kohtaus pääsee hallitsemattomasti etenemään.

Seuraavaksi yleensä tunnen selkärangassani kihelmöintiä, joka voimistuu niskan ja hartialihasten paikkeilla. Tuolloin jo minua rupeaa kammottamaan ja pyrin kaikin keinoin estämään itseäni avaamasta tietokonetta. Joskus pystyn vielä tässä kohtaa pelastamaan itseni rivakalla heittoliikkeellä, jolla hujautan tietokoneen esimerkiksi seinään. Minulla menee paljon rahaa tietokoneisiin, eikä siksi ole mahdollisuutta hankkia lääkinnällistä apua, sillä lääkkeet ovat Suomessa kalliita. Tallinnasta saisi halvemmalla, mutta olen kadottanut henkilötodistuksen, jota ilman en uskalla rajaa ylittää. Olen myöskin varannut keittiönpöydälle kynää ja paperia ja olen yrittänyt saada itseni kanavoimaan kohtaukset perinteiseen tyyliin kirjoittamalla paperille, mutta siitä ei ole ollut mitään apua.

Kun sitten huomaan kohtauksen saavuttaneen huipennuksensa, ovat sormet ja pää lukittuneet tilaan, josta ei ole muuta ulospääsyä kuin kirjoittaa se, mitä epileptistä kohtausta muistuttava tila synnyttää. Olen yrittänyt analysoida tekstejäni ja sitä, mistä ne oikeastaan tulevat, onko kyse demoneista vai ihmismielen pimeästä puolesta, joka pullahtaa esiin näiden kohtausteni aikana. Vastausta en tiedä. Alitajunnassani on kai joku vika sillä sieltä se tulee. Tai ehkä olen
katsonut liikaa South Parkia, tiedä häntä.

Minä en siis voi itselleni mitään. Se tulee aivastuksenkaltaisesti, ja jos pidättäisin sitä, saattaisi päästäni katketa verisuoni. En halua kuolla. En voi myöskään sille mitään, että julkaisen tekstit. Siinä vaiheessa, kun olen kirjoittanut jotain, olen jo niin heikossa ja tiedottomassa tilassa, että julkaiseminen tapahtuu kuin huomaamattani.

Toivon siis ymmärrystä. En yksinkertaisesti voi itselleni mitään silloin kun aivoissani riehuvat demonit ottavat kymmensormijärjestelmää aseenaan käyttäen minuuteni pahuutensa kanavaksi ja tekevät minusta riehuvan verbaaliraivottaren.

(Diagnoosia en ole vielä itselleni onnistunut tekemään. Epäilen, että päähäni on laitettu jonkunlainen implantti. Siis minuthan kaapattiin kerran yöllä. Väittivät olevansa Ufosta, mutta epäilen NWO:n agentteja)

Ps. Joku aika sitten uutisissa kerrottiin tutkimuksesta, jonka mukaan rasistisesti ajattelevilla ihmisillä on muita korkeampi verenpaine. Koska minulla on luonnostaan tosi matala verenpaine ja se on ollut viime päivinä koholla, niin herää kysymys, onko tämä kohu tehnyt minusta rasistin?

Huom! Tekstin osittainenkin lanaaminen (sic!) Turun Sanomiin kiellettyä!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (142 kommenttia)

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

:D Fantastista, sanoi Pääministeri.

Hannu A Virtanen

Niin Kyllä se Katainen sanoi ihan jotain muuta:

MTV3 aamu 24.09.2009

- Miksi olisi ylipäätään pitänyt käsitellä? Eikä sillä ole mitään merkitystä. En ole kaivannut sitä tietoa enkä kaipaa edelleenkään, onko Häkämies kertonut tai ottanut informaatiota vastaan Kehittyvien Maakuntien Suomen tasolta. Mikä kysymys tämä edes on, Katainen tiuskaisi.

- Eikö teidän pitäisi tietää, mitä vasen käsi tekee?

- Ei. Ei tämä ole kokoomukseen liittyvä kysymys. Ei kokoomus ole saanut senttiäkään Nova Groupilta tai KMS:ltä.

http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Onhan tämä monta kerta ollut esillä, mutta minkäs sille voi, että se on onnistunein Kataisen haastatteluista.

Katainen: Luottamus EI OLE MUUTTUNUT KU SE EI OLE OLLU kovin korkealla tasolla AIKAISEMMINKAAN ! Loogista !

Oh, God, oh man.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

No ei hätää, kyllä Perussuomalaisilla on siihen lääkettä. Seuraavaksi he vie sulta varmaan läppärin lukittuun komeroon.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Hui, olipas painajaismaita. Ehkä mie vähän ylireagoin ja ei ne tuukkaan. Kirjuuttele menemään vaan jos jottain sattuu niin sulla on monta kaveria jotka lainaa sulle läppäriä sitten.

Joihinkin sairauksiin ei kannata mitään lääkettä edes hakea.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Onneksi ei sitä vanhaa, silti pieni pätkä:They´re coming to take me away,haha, they´re coming to take me away,ho ho, hee hee, ha ha,to the funny farm where life is beautiful all the time and I´ll be happy to see those nice young men in their clean white coats and they´re coming to take me...

BRILJANTTI kirjoitus !!!!

Rauni Viren

Erosta sanottiin paviaaniksi, Eronen sanoi siihen itse olet simpanssi.

En pysty loukkaantumaan tästä. Ihmisten luokittelu paviaaneiksi on kyllä aikamoisen rumaa, joten ymmärrän, en hyväksy vastauspuheenvuoroa.

Sakari Behm

Minun tunnetilani tänään ja eilen ja taidan tuhlata aikaani aivan joutavaan.

http://urkkiulrika.wordpress.com/2012/04/18/peruss...
https://urkkiulrika.wordpress.com/2012/04/18/tulen...

jk. kannattaa kai muidenkin kieltää kaikki oma sisällöntuotanto.

Hurraa elämä ja hurraa kohteena oleminen.

Kalle Kuusivuori

Ehkä kannattaisi silti olla edes muutama viikko hiljaa.

Ilkka Järvelä

Helena, toivottavasti sulla on vielä aikaa ja voimia Allu Hongalle. Olen kaipaillut Allua kovasti, mitäs hälle kuuluu vaiko mitään?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Se on räjähtäneen tietokoneen räjähtäneellä kovalevyllä.

Tuula Hölttä

...buhuu...älä Helena ota asioita kovin vakavasti. Me olemme kirjoittajina tunteneet toisemme viestiemmme välityksellä jo vuosikaudet ja sinä olet todella hyvä kirjoittaja.

Pistä Jesse-James vaan ruotuun, jos ei muuten vastuutaan ymmärrä. Todella hienoa, että tulit takaisin Puheenvuoron!

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Suosittelen kämpän vuoraamista foliolla. Turun Sanomilla voi olla ajatuspoliiseja jotka varastavat tulevat kirjoitukset jo siinä vaiheessa, kun ne ovat ainoastaan aivosähköimpulsseja pään sisällä. Alumiinifolio ehkäisee hyvin tehokkaasti tällaisten Turun Sanomien salaisten agenttien invaasion...

...elleivät mokomat Rakkauden Ministeriön kätyrit sitten käytä röntgensäteilyä.

Tapio Korhonen

Kannattaa kuitenkin lukea mitä kirjoittanut ennekuin julkaisee demoniset purkauksensa. Jos ei itsekään ymmärrä mitä kirjoituksessa tarkoitetaan niin kannattaa jättää teksti julkaisematta.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Meitä syyntakeettomia taitaa olla kerääntynyt kokojoukko Puheenvuoroon. Koska näin on, niin TS ja YLE yms. rötösmediat jättäkää meidät rauhaan samoin kuin, joku kaukainen kaapitettu eduskuntaryhmä.

Tämä ei ole tarttuva tauti, vaan ihan perittyä :)

Ja orgasmiakin pahempaa.

Niin ja muista bännätä se eduskuntaryhmä, jotta eivät saa uusia hepuleita.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Huomenna Turun Sanomissa: Helena Eronen kärsii jatkuvista psykooseista!

Santeri Halmetoja

"Uutisvinkit +358 2 269 3260 tai tekstiviestillä numeroon 16183.
Viestin alkuun tunnus TS UUTISET ja välilyönnin jälkeen vinkkisi."

Jari Vuorinen

Sinä kirjoitat luovassa tilassa.

Hienoa,että olet luova ihminen.

Taha Islam

Ei kyseessä ole yksi blogikirjoituksesi, vaan yksi blogikirjoituksesi kaiken sen valossa, jota ole sanonut ja tehnyt.

Simon Wahlroos

Kyseessä oli nimenomaan yksi blogikirjoitus, joka vinoili sille taholle, joka on aiemminkin käynnistänyt näitä mediainkvisitioita.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Olet palannut. Kunhan se Ennikin tulisi takaisin, hää tykkäsi poistella sun kommentteja vaatiessaan uskonnoille rajoituksia ja peräti kieltoa.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tällaisessa tapauksessa apu saattaisi löytyä ABH:sta ( anonyymit blogiholistit ): =)Nääs tässähän meillä on areena auki ja jokainen
blogiholistiksi itsensä tunteva ja myöntävä aloittaa bloginsa tai kommenttinsa sanoilla olen blogiholisti,Sitten vaan avautumaan kirjoituksen tuskasta tai mistä muusta tahansa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari
Harri Rautiainen

katsoin sivua, mutta se kaveri näyttää olevan oikealla palstalla.

Käyttäjän joolsa kuva
Jorma Santahuhta

Hei Helena.
Olet varmasti monen muusa täällä. Minunkin, tai siis sinun ansiosta löysin tieni tänne ja odotan innolla uusia taiteellisia luomuksiasi. Mutta miksi et kirjoittaisi kirjaa? Laittaisit ajatuksiasi kasaan ja myisit sitten niitä meille janoisille. Ottaisit samalla ilon irti niikuin nalle hunajapurkilla kun kiilusilmäiset fanittajat ostavat kirjaa saadakseen ideologiaasi ahmittua. Perussuomalaiset ovat valitettavasti pääsääntöisesti liian tyhmiä sinun hienoille ajatuksillesi ainakin niin kauan kuin oppivat mitä on kritiikki tai omakohtainen asioihin perehtyminen. Toisaalta jos löytäisitkin toimivan lääkkeen niin millä sitten hoidettaisiin meitä jotka olemme riippuvaisia teksteistäsi jos ne loppuisivatkin lääkkeen myötä. Pliis ole hyvä ja anna meidän jatkossakin nauttia ilman lääkitystä kiitos.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Anna nyt näppiksen napsua vaan. Ellei media tee Kanervasta kohta suurempaa meteliä, minä usutan bittimaailman hirmustuneet henget sen kimppuun.

Ja ihan varmuuden vuoksi annan Turun sanomien toimitukselle kirppukirouksen. Se tulee tässä:

Juokoon tuhannen kamelin kirput huonosti tislattua pontikkaa ja juoskoon Turun sanomien toimittajien pöksyihin remeltämään!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

""(Diagnoosia en ole vielä itselleni onnistunut tekemään. Epäilen, että päähäni on laitettu jonkunlainen implantti. Siis minuthan kaapattiin kerran yöllä. Väittivät olevansa Ufosta, mutta epäilen NWO:n agentteja)""

Just, Turun Sanomat: Eronen tunnustaa nyt itse saavansa vaikeita kohtauksia. Ne aiheuttavat hänelle raivokkaita oireita, joihin hän on kuitenkin itse syytön. Ulkoavaruudesta tulleet vihreät pikkumiehet ovat asettaneet hänen päähänsä vieraita kirjaimia, jotka aiheuttavat hänelle vaikeaa sanasokeutta.
Nyt kaikkien epäilevien kannattaa lukea Rauni-Leena Luukkasen teoksia asianmukaisella hartaudella...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Arvostan kovasti kaikkia, jotka uskaltavat laittaa oman perseensä ja naamansa tuleen kaikkien pullamössöjen puolesta. Äänenpainetta voi löysätä vasta sitten kun kuulo paranee vastaanottopäässä.

Jatka Helena omalla tavallasi, mutta säästä läppäreitä. Pieni samoilu metsässä saattaa säästää yhden läppärin. Palaute on joka tapauksessa niin perverssiä, että verenpaine on pieni murhe v-käyrään verrattuna. Tosin se nousee vielä korkeammalle pelkillä YLE-uutisilla kuin koko päivän blogisamoilulla.

Kun harjoittelemme kirjoittamisen jaloa taitoa riittävästi, saattaa jonain päivänä joku huomata, että meillä on sanottavaakin. Kyllä tässä on pitkään vaiettukin ja sitten huomataan, että lähes kohtelias sananvaihto on vielä pahempi kuin aikanaan kettingillä puuhun sidottu viherfanaatikko. Niitäkin on eduskuntaan noussut aika monta.

Kalikka on osunut niin monta kertaa, että muruina putoilee valmista koiranpaskaa kädettömän median lööpeiksi.

Akkua laturiin ja lisää tavaraa eetteriin!

Timo Härtsi

"Arvostan kovasti kaikkia, jotka uskaltavat laittaa oman perseensä ja naamansa tuleen kaikkien pullamössöjen puolesta."

Tuli mieleen Larry Flynt leffasta tämä lausahdus: "Why do i have to go to jail to protect your freedom ?"

krista virta

Jaksamisia. Det är inte jag som fattar trögt, det är du som förklarar dåligt eller hur? Persujen kieltä ja mieltä on vahdittava muiden viranomaisten toimesta. Turun Sanomat on paska lehti kuiteski ja silleen.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Nythää siä Rista sanoit tuhmasti,ei saa sanoo,et paska lehti.En miä ois noin sanonnu.Miä oisin sanonnu,ettei Turun Sanomilla voi ees peppuunsa
pyyhkiä ku se likaantuis vaan siitä lisää...siis se peppu.

Matias Härkönen

"Huom! Tekstin osittainenkin lanaaminen (sic!) Turun Sanomiin kiellettyä!!"

REPESIN! Parhaat naurut aikoihin!

Jatkahan Helena kirjoittamista. Kallen kirjoitus (Huom! Kirjoitettu ennen kohua) on muuten ajankohtaisempi kuin koskaan.. käypä lukemassa!

http://kallepahajoki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9204...

Ari Kemppainen

Piti tiedustella sinun henkilökohtaista mielipidettä Oikeusministerin kannanottoon seuraavassa asiassa? http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/8004-oikeu...

Ja SE mikä tekee tästä uutisesta/kannanotosta mielenkiintoisen on tämä meidän Valta Media hiljaisuus asian suhteen. Täältä voi sitten jokainen itse luke NE perustelut miksi Oikeusministeri ei ottanut asiaa käsiteltäväksi/muutettavaksi vaikka asiaa on käsitelty jo vuosia aikaisemmin. http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_...

Elämme siis sananvapauden oikeusvaltiossa? Missä ihmisoikeusasiat ovat tulkinnanvaraisia.

Jyri Terttu

Eli jos pedofilia kuuluu johonkin kulttuuriin/uskontoon se pitäisi voida sallia jollain erillispykälällä?

Santeri Halmetoja

Joko Toni Lehtinen Turun Sanomista on lukenut tämänkin "makaaberin aivopierun"? Toni muistaa olla ottamatta mallia Sylvester Stallonesta ja rambonauhasta otsalla ja on vetämättä yhden miehen showta siellä toimituksessa.

Dari-anne Suomalainen

Seppo Saaren linkissä luki, että Hirvisaari on kiihkouskovainen, se selittääkin paljon.

iivari aake

Onko ympärileikkaus liian näkymätön merkki?

Ari Kemppainen

Oma mielipiteeni on että jokaisella ihmisellä tulsi olla fyysinen koskemattomuuden suoja, iästä ja ihon väristä riippumatta.

Dari-anne Suomalainen

Minä en usko, että sinä oikeasti välität sen enempää juutalaisista, kuin muslimilapsistakaan.

Kunhan vitsailet.

seppo kirnu

Dari toimii kuin sionisti - vääristelee asioita.

On täysin yksiselitteistä että jos tasa-arvosta julkisesti edes höpistään, niin kumman tahansa sukupuolen lapsen pahoinpiteleminen on sadismina lopetettava.

Dari vitsailee rankimmin - hänestä ei edes voi tulla juutalaista vaikka hän tahtoisi. On todella hämmentävää, että tuon ikäinen ihminen toimii ilmaisena propagandalinkona kultille, joka laskee hänet muuliksi.

seppo kirnu

On se kyllä harmillista......

......että eivät laittaneet sitä uudempaa versiota siitä sirusta päähäsi.

Sillä kuten tiedossa on, yliulottuvuuden liskot ovat jo vuosituhannet hallinneet ihmiskuntaa. Asia on erittäin syngeä.

Nyt on ilmeisesti käynyt niin, että sanakiellon vastarintakomitean iisimmät liskot ovat saaneet naamioidun erän omia sirujaan jakeluun ja Helenalle paukahti yksi niistä.

Vahingossa toki. Joskus sattuu hyviäkin vahinkoja.

-------------------------------------------------------------------

Minkähän vuoksi muuten kun kavereiden kanssa mennään notskileirille istuskelemaan, niin yhden ympärillä pörrää perkeleesti kärpäsiä vaikka hän ei haisekaan pahimmalta? Se on kyllä ihme juttu.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Turun Sanomathan se on syyllinen kun tuli painettua Enteriä sen sijaan että olisi painanut Deleteä. Muista, että eduskunta on arvovaltainen laitos ja samaa arvovaltaisuutta odotettan myös siellä työskenteleviltä.

Peiliin on hyvä välillä katsoa!

Reijo Kamula

Aina löytyy vastarannan kiiski!
Tervetuloa Helena vaan jatkamaan blokkaustasi. On tämä pirullinen harrastus johon jää koukkuun. Minäkin olen jo 4-kerran tunkeutunut tänne sekaan, kenenkään pyytämättä. Ensimmäisen kerran lensin itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12. Kirjoitit silloinkin (en viitsi tarkistaa) ilmeisesti päivän suosituimman blokin, jonka otsakkeen muistan vieläkin. "Huomenta rakas!" Vastaaviin monet ei yllä. Toivottavasti saamme nauttia näistä kohtauksistasi vielä pitkään!

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

MML; ei todellakaan odoteta mitään arvovaltaisuutta keneltäkään. Mitä joku pelle Wallin tekee siellä sitten valehtelemassa? Puhumattakaan korpikommareista tai joistakin kaikesta pihalla olevaista edustajista a´la Marja Tiura. Mikäli he saavat vaapaasti nolata kansanedustuslaitosta ja vetää vieläpä valtioneuvoston arvovallan lokaan, niin opposition edustajan avustaja voi kirjoittaa vaikka taistelunsa ja punaisen kirjansa blogiin syyllistymättä mihinkään.

Raimo Myöhänen

Se johtuu maasäteilystä. Paras keino suojautua maasäteilyltä on kaivaa metrin syvä oja talon ympärille ja upottaa sentin paksuinen kuparikaapeli ojan pohjalle. Seuraavaksi oja täytetään siitä otetulla maa-aineksella.
Lopuksi istutaan tietsikan ääreen ja toimitaan latautuvan ohjelman antamien ohjeiden mukaan.

Roskanpoimija

Ari Kemppainen

Dari-anne Suomalainen Kommentoi: "Minä en usko, että sinä oikeasti välität sen enempää juutalaisista, kuin muslimilapsistakaan.

Kunhan vitsailet."

Vastaukseni: Olet erehtynyt, kysymyksessä ei ole uskon asia vaan puhdas FAKTA!

Ja minä oletan/teen johtopäätöksen sinun kommenttisi pohjalta että ympärileikkaus asia ei henkilökohtaisesti kiinnosta sinua pätkän vertaa halusit vain tehdä siitä poliittisen lyömä-aseen kunnes huomasit että "vika" ei olekkaan tällä kertaa perussuomalaisessa ajattelutavassa vaan Oikeusministerin tavassa olla tekemättä mitään.

Tuliko SE sinulle yllätyksenä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vapaudesta tehdä jotain, joka voi olla aivan roskaa, voi syntyä jotain merkittävääkin.

Ari Kemppainen

Ymmärsinkö oikein? että pidät lasten silpomista ja hyväksi käyttämistä käyttäytymis-vapautena, josta voi syntyä jotain merkittävääkin?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ymmärsit täysin väärin. Sanottuna toi sanonta toisin sanoin, sillä tarkoitetaan, että jos ei ota riskiä kirjoittajana niin ei välttämättä yllä parhaimpaansa. Toi on yleispätevä sanonta, eikä pelkästään liity tähän tilanteeseen. Se koskee kaikenlaista luovaa tekemistä.

Jari Jakonen

Suomen sana koulu tulee latinan ja ruotsin kautta kreikan sanasta skhole. Kreikassa sana merkitsi joutoaikaa, vapaiden vapaa-aikaa. Siellä riitti joutilaita, kuten Sokrates, Aristoteles, Platon, Sofokles, Hippokrates, Pythagoras, Eukleides ja kumppanit - tyhjästä taisivat nyhjätä jotain ihan merkittävääkin, metodinaan julkinen keskinäinen kiivailu ja väittely sekä viininlipittely monenlaisine yön ellei jopa viikon yli juhlineen ja pitoineen.

Kaikki taloudellinen rajattiin siellä tiukasti yksityisen eli kotitalouden kirjanpitosääntöjen piiriin. Ihmisten yhteisten edesottamusten alueella eli maailmassa kilvoiteltiin loisteliaan suuripiirteisyyden säännöillä, koska kunniantunto ja ihmisen arvokkuus vaativat sitä. He pitivät käsityöläiskauppiaitakin jo barbaareina, koska he olivat ihmisten ilmoilla tavaroidensa välityksellä eli taloudellisen hyödyn ajamina.

Omassa yksityisyydessä yhteisen maailman ulkopuolella vietettyä elämää pidettiin siellä idioottimaisena (idion). Jo yksityisyyttä ilmaisevalla privatiivisuus sanalla oli antiikissa menettämistä ilmaiseva ominaislaatu.

Ari Kemppainen

Tuukka "guru" Kuru kommentoi: "Kylläpäs tuukka"

Narsismi, kukoistaa :)

Dari-anne Suomalainen

aake iivari

Olen perehtynyt aiheeseen 'ympärileikkaus' aina ajanlaskun tuolle puolen
saakka, jolloin sitä väkipakolla pyrki poistamaan syyrialainen Antiokhos Epifanes valloitettuaan Jerusalemin, hän myös aloitti juutalaisvainot.

Ympärileikatut lapset surmattiin ja hirtettiin äitinsä rintoihin, kaikki muutkin juutalaiseen kulttuuriin liittyvät tavat, kuten sapatin vietto ja ruokatottumukset pakotettiin lopettamaan.

Samaa on tehnyt kristikansa, ja juutalaismerkin määräsi paavi Innocentius III jo 1200-luvulla, vaikka kaikki puhuvat natsirotuopista.
Kirkkoa ei kukaan uskalla mainita, joutuu kadotukseen.

Kristityt ovat " Epistä" , olivat ne sitten perussuomalaisia, tai ei ollenkaan suomalaisia.

Ari Kemppainen

Kertoisitko vielä kantasi siihen ympärileikkaus/silpomis asiaan tämän päivän suomessa?

Lisätäkseni: Sinun kommenteistasi on huomattavissa narsistisia piirteitä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Narsistinen_persoonal...

esimerkkejä ajattelutavasta:

Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Häiriöstä kärsivä kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen.

Tunnistitko itsesi?

Dari-anne Suomalainen

iivari aake

En ota kantaa, koska minun persoonallisuushäiriöni en ole tämän blogin aihe.

seppo kirnu

"aina ajanlaskun tuolle puolen
saakka, jolloin sitä väkipakolla pyrki poistamaan syyrialainen Antiokhos Epifanes valloitettuaan Jerusalemin, hän myös aloitti juutalaisvainot."

ELi 'juutalaisvainot' alkoivat mielestäsi siitä kun joku yksilö teki täysin oikean havainnon - lapsen silpominen ilman hänen suostumustaan on sairasta ja hullua?

Eli toisinsanoen ajattelet vääränä sellaisten kritisointia, jotka uhraavat verta jumalalleen - puolustuskyvyttömiltä lapsiltaan?

Jutsu Mäkinen

Ja siltikään niistä, ja varsinkaan wannabejutskuista ei pääse eroon. :D

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Lehnerin Pirkko voisi auttaa Helenaaa tämän taudin voittamiseksi!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Helena!
Yritin noin viikko sitten selittää tätä samaa asiaa:

"No sellainen tunne on usein, että jos ei pääse kirjoittamaan jotain joka on tulossa ulos, tai edes jotain, mitä tahansa, valtaa valtava angsti, hengitys muuttuu katkonaiseksi, rintaa kiristää.
Tähän liittyy täydellinen tietsikkariippuvuus.
Sähkökatkojen aikaan maailma romahtaa, eikä tiedä mitä tilalle.
Uskon, että sohvaperunalla on sama tunne jos näin käy, eikä edes voi katsoa videoita.
Minulla on kuitenkin aina kynää ja paperia, sohvaperunalla tuskin mitään diesel-hätäapu-generaattoria kellarissa.

Tämä riippuvuus-angsti veisi varmaankin hoitolaan, letkuihin tai ryyppäämään, jos ei oisi vaimo joka pitää huolta siitä, että saan ruokaa tähän kirjoittelukulmaukseeni.
Nykyään ei onneksi ole varaa kapakkaan, mutta aiemmin oli ja kun tuli hyviä tyyppejä samaan pöytään, tuli niin paljon ideoita, eikä muistiinpanoja kehdannut alkuillasta tehdä pöydässä, joten oli pakko juosta vähä väliä vessaan kirjoittamaan avainsanoja.
Ja aamulla sitten krapulassa kirjoittelemaan kaiken uuteen uskoon, asioita sopivasti sekoittaen.
Oikolukuvaiheesa oli jo hymyn aika ja siitä sitten taas väittelijäntakki päälle (mustaa vakosamettia) ja takaisin kapakkaan.

Töitä, suurimmaksi osaksi suunnittelu- ja kirjoittelutyötä, tein niin freneettisesti, että työnantaja ihmetteli ja kun sanoin itseni irti ja kerroin syynä olevan "ku' on liian vähän töitä", työnantaja takasi minulle lisää töitä ja nosti palkkaani 30% ja vielä bonukset päälle. No, bonukset jäi kyllä saamatta, kun eivät sanaansa pitäneet, mutta se on ihan oma stoorinsa.

No fyffeä oli enemmän mitä ryypätä, kirjoittamista tuli lisää ja mainekin kasvoi. Sitten tuli nainen. Aiemmin oli naisia.
Kaikki muuttui - kunnes vuosien kuluttua taas räjäytin henkisen vankilani ja aloin ryyppäämään entiseen malliin ja kirjoittamiseen ei meinannut tulla loppua ennenkuin tuli betoniseinä vastaan. Tauko ja osittainen tervehtyminen.
Uudet suunnitelmat, sännöstely ja raittius. Naisia pidin käsivarren mitan päässä. Tällä tavalla kahdella pyörällä elämä eteni aikansa.

Täällä hetkellä kirjoituspläjähdyksen keskivaihetuntemuksia, joka tod. näk. räjähtää kesäkuussa. Paine on jo noussut noin kahdeksaan baariin. [Ei siis juottoloiden määrä vaan paineyksikkö].

Olen siis onnellisesti sairas ja katkaisuhoitona toimii yksi ja ainoa - freneettinen kirjoittaminen.
Jos Asterixin ja Obelixin ainoa pelko oli taivaan putoaminen, on minun pelkoskenaario päivä jolloin en enää saa mitään ulos, jolloin en pysty enää luomaan mitään.
Silloin olen onneton ja sairastun lopullisesti. Toivon, etten sitä päivää näe.

Jokatapauksessa, kaikki kulkee sykleissä, joten kait kaikkia osasia tarvitaan, jotta päästään seuraavaan sykliin. Kohta saavun jälleen syklini tummanpuna-siniseen kaarteeseen. Odotan sitä jo innolla ja keskipakovoima heittää minut taas kirjainavaruuteen ja sen päässä on seesteinen hiljainen ja sovitteleva itku ja ilo. Kunnes on taas voimia ja aika täyttää seuraava rotko.
Eli ei mitään hätää - tulevaisuus on taattua kaaosta ja irtautumista, kunnes taas kaikki arvaamaton murskautuu joihinkin arkipäivän trivialitetteihin."

______________________

Tänne kirjoitin aiheesta edellisen kerran:
Kirjoittaminen - kirjoittamisen vaarat, viina ja unettomuus

http://henry.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/998...

Henry

Kalle Kuusivuori

Olet Henry bi-polaari. Se on muotia nykyisin, mutta sinä olet aito. Tervetuloa kerhoon.

Markku Toivonen

Kirjoittaminen on monasti myös hyödyllistä, tärkeää itseterapiaa. Pitää vain muistaa missä nimissä ja missä asemassa kirjoittaa. Kaikkea arvioidaan kuitenkin noita taustoja vasten. On hyvä, että sinä kirjoitat kaiken tämän tohinan keskellä.

En viitsi laittaa linkkiä tuubiin, mutta suosittelen kuuntelemaan ja katsomaan, kun siltä tuntuu: Peter Gabriel & Kate Bush: Don't give up.

Dari-anne Suomalainen

kirnu

Eivät juutalaisetkaan puutu meidän asioihin. Ota oppia.

Ari Kemppainen

Pelkäät siis kertoa oman mielipiteesi?

Olenko siis ymmärtänyt oikein että hyväksyt ympärileikkaukset/silpomiset uskonnon harjoittamisvapauden nimissä? Se nimittäin tarkoittaa sitä että hyväksyt samalla kulttuuriperinnölliset elämäntapa tavat kuten: http://www.iltalehti.fi/terveys/2012040615422420_t...

10 vuotiaiden tyttöjen seksuaalisen hyväksikäytön koska kysymyksessä on samaan katekoriaan rinnastettava erikoiskohtelu/oikeus

Vieläkö, ajattelet samalla tavalla?

seppo kirnu
Henri Kangas

Täällä nyt varmaan nuollaan varpaanvälisi kymmeneen kertaan.

Mutta pitäisikö kuitenkin välillä miettiä, onko ihan jokaista ajatusta pakko pistää tekstiksi saakka? Hakeudu hoitoon, jos on hankalaa.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Pistää kyllä miettimään sivustakatsojana, kellä on rohkeutta tarjota töitä tällaisten juttujen kirjoittajalle jatkossa.

seppo kirnu

No miten olisi 'lohelle' paras?

Sitenkö että kaikki ovat konsensuspäissään siitä, että vitsin kirjoittanut ihminen tulee syöstä eristykseen ja syrjiä häntä työttömyydellä.

Vellipersesuteeraajia tästä maasta löytyy ja muita toistensa kiiltovahaajia, joten sanon että se kuka ei suoralle hahmolle anna mahdollisuutta olla hyödyksi, on se pelle ja paviaani.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Seppo:

Syitä syrjiä on monia, eikä kannata aina ehdoin tahdoin etsiä niitä taakakseen. Omakohtaista kokemusta minulla kyllä riittää, kun ei mene sen pintakiiltoisen maailman toiveiden mukaan - sain puolenkymmentä vuotta sitten potkut, kas kun olin näyttäytynyt illalla vapaa-ajallani naisen vetimissä, transvestiittinä. Vellihousuille se oli vissiin liikaa...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Luulen, että juuri tuo on suuri ongelma. Ihmiset joutuvat pelkäämään, että jos astuu väärille varpaille tai sanoo jotain väärin, niin silloin leimakirves heilahtaa eikä kukaan enää leiki sinun kanssa.

fabu land

Eduskunnan työterveyshuolto. Saa varmaan lähetteitä neurofysiologille :)
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hkx3000.sh?ha...

Tapio Vehmaskoski

Kyllästyin jo aiheeseen Blogi/Helena Eronen. Käytännössä päätin olla kommentoimatta rönsyillyttä aihealuetta, mutta nähtyäni kirjoituksesi niin kommentoin vielä...sallinet.

Mikään ei estä sinua kirjoittamasta. Kun kerran tunnet pakonomaista kirjoittamistarvetta ja vaikka itseasiassa sormesi kirjoittavat itsestäsi riippumatta. Kirjoita ihmeessä....mutta...?

Mutta...kannattaako kaikkea kirjoitettua julkaista? Tämän kirjoittamispakkosi ei liene julkaisemispakkoa kirjoittamallesi?

Olet nyt julkimo. Sitäpaitsi olet kansanedustajan avustaja. Sinun on pakko harkita tekojasi. Ei niin etteikö asiasi ole vilpittömiä taikka huumoripitoisia taikka hyvin kirjoitettuja. Sinua voidaan ymmärtää väärin. On myös tahoja, jotka haluavat ymmärtää toisin tahdostasi ja tarkoituksestasi riippumatta. Suomenkieli ja erityisesti savonkieli on moniymmärteinen. Vaikkapa sanonta: "Anoppi putosi jäihin, nyt ei naarata!"

Vaikka nyt oletkin jäänyt rysän päältä kiinni tosikkojen toimesta, niin oikea toimenpide ei ollut rikosilmoitus ja mitenkä lienee sen toisen tutkintapaikan kanssa käynee? Asia vain pyörii viikosta kenties kuukaudesta toiseen ja pitää sinut harmittavasti otteessaan, vaikkei ole ollenkaan niin vakava asia saati rikos verrattuna esim. tänään julkaistuihin Kanervan ympärillä oleviin tuomioihin verrattuna.

En ole neuvonantajasi:

* Jatka kirjoittamista.
* Mieti mitä julkaiset.
* Missä tarkoituksessa julkaiset.
* Älä lähde mukaan kaikkiin ehdotuksiin ja pölläytyksiin.
* Tarvittaessa ota väyryset ja nuku yön yli ensin.

Kirjoituksesi ovat edelleen hyviä, mutta eivät aina sopivia nykytehtävääsi. Kirjoituslahjojasi voisi ehkä käyttää paremminkin kontrolloidusti kuten Siikala taannoin ehdotti.

Kaikkea hyvää edelleen Sinulle.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"* Jatka kirjoittamista.
* Mieti mitä julkaiset.
* Missä tarkoituksessa julkaiset."

Turhaanpa ohjeistelet! Helena ei oikeastaan kirjoita itse, vaan teksti tulee ruudulle jonkin muun voiman järjestämänä. Miettiminen ei liity siihen lainkaan. Yhtä hyvin voisi kehottaa sydäntä olemaan lyömättä tai verta suonissa pysähtymään. Toisaalta Helenalle suositeltu "jatka kirjoittamista" on neuvona aivan yhtä fiksu kuin suolistolle annettu lupa osallistua ruoansulatukseen.

Kansanedustajia yleensä muistuttaisin, että kannattaa valita avustajat pikemminkin järki- kuin vaistoihmisten keskuudesta.

Marko Sihvonen

Olehan varovainen, jotkut ovat ihan oikeasti... :D

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Jos olisin sinä, mitä en ole, marssisin suoraa päätä lähemmälle poliisiasemalle ja tekisin tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta. TS on julkisesti väittänyt sellaista mikä ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Se on jo tullut bumerangina takaisin.
http://weicco.wordpress.com/2012/04/17/tutkinnan-p...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän NickRigel kuva
Nick Rigel

Julkisuuden tavoittelussa on riskinsä ja lopulta saa sitä mitä tilaa.

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Nyt läiskähti lokinpaska eetteriin.

j.olavi heikkinen

riski se on pierastessakin...

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Lakki ei auta pieruihin.

Vaan piiloon en mene.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pitäisikö mielestäsi ihmisten olla kirjoittamatta blogeja?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Todellakin, Helena Eronen on nyt julkisuuden henkilö. (julkkis)

Internet tarjoaa tien julkisuuteen, vaikka se sattumanvaraista onkin.

Elämä näet on sattumien,- ja kaaosteorian mukaista eteenpäinmenoa, niin ettei huomisesta koskaan ole tietoa.

Tuo Helena Erosen julkisuus on täydellisesti hyödynnettävissä,- ja parhaimmin hyödynnettävissä,- ja helpoimmin hyödynnettävissä polittisella areenalla.

Helena Eronen on 100% varma läpimenijä tulevissa kunnallisvaaleissa Lieksalaisena ehdokkaana.
Olisi muuten turkulaisenakin ehdokkaana.

Olisi myös eduskuntaankin pompannut, mutta ne vaalit olivat,- ja menivät jo...

....Ja, vain jytkypuolueen kautta....

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä en ole lähdössä politiikkaan mukaan. Olen erittäin varma siitä. Ei ole minun juttu ollenkaan :)

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Miettisit asiaa vielä.. Mutta ilman aitoa kiinnostusta ei tietänkään kannata lähteä aikaansa hukkaamaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Eduskunta-avustaja tarvitsee selvästi oman eduskunta-avustajan avustajan virkaholhoajakseen - välikädeksi jonka kautta tekstit verkkoon julkaistaan.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

"Virallisen Suomen pyrkimys kotiuttaa koko kansa yhdenmukaiseen, ”möbleerattuun huoneistoon” on epätoivoinen ja epärealistinen. Siksi meidän on raahattava tuohon huoneistoon uusia mööpeleitä, muutettava huonejärjestystä ja satiirin moottorisahalla puhkaistava seiniin tuuletusaukkoja. Yhteiskunta, jonka huumorin- ja satiirinsietokyky on näin alhainen, tarvitsee lisähappea hengittääkseen – ja ilokaasua piristyäkseen."

Tämä on ote kirjoituksesta, jota tarjosin turhaan Helsingin Sanomille. Koko kirjoitus on sovellutus tästä:

http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/102999-...

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Suostuit YLE:n haastatteluun (Banksteri) ja oli todella hyvä, että näin sen - totuus on raaempi kuin fiktio. Jotain pukkasi päälle, mutta kuulin kommenttisi: 'Niin, me opimme tästä, että emme opi mitään'
Rankkaa, mutta helvetin totta.

Dari-anne Suomalainen

Uuden- Seelannin satiiri suomalaisista oli todella hauska, kylläpä nauroin meille.

Mutta Uuden-Seelannin piti pyydellä anteeksi.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Moraalirelativismi haisee. Uuden-Seelannin suomalaisia halveerannut ministeri on rasistifasisti.

Timo Härtsi

Täysin tyhjästä nyhjäisty kohu joka ei kiinnostanut oikeastaan ketään muita kuin iltpäivälehtiä. Tokihan tähän mukaan lähti yksi talk-show isäntä Suomesta joka sai tempullaan näkyvyyttä ja jonkun verran lisää katsojia ohjelmalleen.

Vai ihanko tosissaan joku mukamas oli loukkaantunut tässä maassa. Vieläkö tämä mitä ne meistä ajattelee tauti on voimissaan. Niinkuin kovin moni on jo sanonut, niin ei ne ajattele meistä mitään aika harva tietää, että sellainen maa kuin Suomi on edes olemassa.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Puolivitsillä minä tuon heitin. Mutta vakavasti otettuna, kulttuurirelativismi on iso ongelma.

Mikä ero on sillä, että ministeri kutsuu suomalaisia naistenhakkaajiksi ja kansanedustajilla joka toteaa että tietyn uskonnon edustajat Suomessa sortuvat raiskauksiin muita herkemmin? Ensimmäiselle kommentille naureskeltiin ja toisesta rapsahti syyte.

Mikäli tälle linjalle lähdetään, on moraalistandardin oltava absoluuttinen. Kaikki muu on puhdasta tekopyhää kulttuurinihilismiä.

Dari-anne Suomalainen

Uuden-Seelannin vitsit...

Kuinka se menikään..." siellä on hirveät murhaluvut, kansaa ei juuri kouluteta, naisia ei kunnioiteta."

Tottapuhuen, ei oikein naurata, on niin paljon perää.

Vesa Raiskila

Naisiahan on Suomessa kunnioitettu jo Kalevalan aikoihin. Harvassa kansalliseepoksessa naiset ovat niin keskeisiä ja aktiivisia toimijoita. :) Ja jos Suomessa ei kansaa juuri kouluteta, niin missäs sitten...?

Mitä tulee murhatilastoihin, niissä Suomi ja Uusi-Seelanti ovat niin lähekkäin, ettei ministerin ehkä olisi kannattanut pahemmin "vitsailla":

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_...

Käyttäjän jakalli kuva
Jarmo Kalliola

En ole tiennytkään että kirjoittamisesta voi saada orgastisen kokemuksen :D

Dari-anne Suomalainen

Jääskeläinen

" 2. Suuttuisikohan kukaan, jos kertoisin, että ilmoittelin hihatekstin Huuskolle? "

Mielenkiintoista, miksi et kertonut aikaisemmin ?

Oliko syy poliittinen, vai moraalinen... ei se oli uskonnollinen.

Kristikansan synneistä ei saa muistuttaa.

Ari Kemppainen

Kertoisitko sinä nyt mielipiteesi siihen ympärileikkaus/silvonta asiaan täällä suomen maassa? Niin, katsotaan suuttuuko kukaan?

Dari-anne Suomalainen

Jääskeläinen

" Hieman harmittelin blogisti Erosen pääsiäsajan munakirjoitusta. Sehän vei miesihmisten ajatuksia pois pääsiäisen kristillisestä sisällöstä. Ihan totta. Mutta nythän hyvä Jumala on tämänkin asian hyvittänyt: maailmalla leviää epäilys, että Eronen on fundisuskis. Ja se on ihan oikein, näkyihän nytkin tekstissä jeesusteippi ja demoni."

Miten tämä nyt pitäisi ymmärtää ?

Kysymyksessä oli ilmiselvä kosto, jostain aikaisemmaasta kirjoituksesta.

Mutta miksi jääskeläinen haluaa, että maailmalle leviää epäilys, että Eronen on fundisuskis, tämän asian yhteydessä.
" Ja se on ihan oikein "

Nyt ei oikein aukea.

J. Gagarin

Sinulla ja Breivikillä on se ero, että vaikka molemmat myöntävät tuomitun tekonsa, niin jälkimmäiseksi mainittu ei suostu myöntämään syyntakeettomuuttaan eikä tekonsa rikollisuutta. Puolustuspuheenvuorot ovat kyllä yhtä vuolaat ...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No kyllä minulla ja Breivikillä on muutakin eroa, mm. olemme syntyneet eri vuosina enkä minä ole tappanut 77 (tai yhtään) ihmistä.

J. Gagarin

Älä selitä! ;D

(Toivottavasti et ole tullut allergiseksi sarkasmille ...)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olen tullut. Minä en ymmärrä ollenkaan minkäänlaista huumoria. Varsinkaan jos se kohdistuu minuun.

J. Gagarin

Sorry!
Yritän muistaa (jonkin aikaa ...)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Vittulan väki, että väsyttää. Nyt menen nukkumaan.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Oi ja voi, kun Perussuomalaisten kansanedustajien avustajat ovat kevymielistä ja hullua sakkia :((:)):);:;:;:;:;:;:) [silmään tuli roska] ))::)((:):):););(:)

Kalle Erkkilä

Äh... En ole viikkoon pystynyt julkaisemaan pilapiirroksiani omassa blogissani. Ei anna ladata kuvaa. Ei edes toiselta koneelta (ja toisesta IP-osoitteesta). Ja nyt en pysty edes julkaisemaan tekstejä... Juuri huomasin.

Sensuroiko US?

No, tässä linkissä pari uusinta piirrostani jotka liittyvät tähän aiheeseen:
http://picasaweb.google.com/104287095535393211570

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:D Mahtavia!! Etenkin tuo eka :D

Kalle Erkkilä

Kiitos :)

Mitä arvelet, saanko kenkää täältä Puheenvuorosta? Satiirikot ja pilapiirtäjät vaikuttavan olevan tulilinjalla...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

En todellakaan tiedä. Minusta jotenkin tuntuu, että koko tämä maa on tullut aivan hulluksi. En yksinkertaisesti edes osaa ottaa tosissani tätä hommaa. Just kaverini kanssa naureskeltiin, että jos tässä nyt tätä rataa tämä homma menee, niin luultavasti kohta huomaan istuvani vankilassa.
Mutta hei, tämä on ihanan vapaamielinen ja suvaitsevainen Suomi - vaikka väkisin.

Kalle Erkkilä

Juu... suvaitsevainen todellakin! Kunhan et vain ajattele asioita itsenäisesti, vaan olet kaikesta samaa mieltä kuin muutkin :/

Puistattaa.

EDIT: nyt vaikuttaa taas toimivan tuo blogimerkinnän lisääminen, mutta kuvia en pysty edelleenkään lisäämään.

Hannu Rytilä

Sinä, minä, Suomi ja koko maapallo on tullut hulluksi.

Usko tai älä, se johtuu mikroaaltosäteilystä mikä pistää ihmisen kierroksille. Kännykät ja WLANit ovat myrkkyä ihmiselle.

http://pcasentaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48514-r...

Hannu Rytilä

Matti Jalagin

Ämmänriähkänä on hyvä ja antaa vaan tajunnanvirran lentää eetteriin, sillä ryppyotsaisia on tarpeeksi ja kylähulluille kansallinen kestotilaus.

Kirjoituksesi on malliesimerkki tekstistä, joka syntyäkseen vaatii sen kaikkein tärkeimmän eli rehellisyyden omille ajatuksilleen sekä kyvyn nauraa itselleen lisättynä uskalluksella tuoda ajatuksensa julki.

Hoitomuotoja ei ole muita kuin antaa tuolle taudille periksi.

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

Hei!

Luetuta tekstisi muutamalla hyvällä, eri kaveriporukasta olevalla ystävällä ennen julkaisua. Itsekin voisin tehdä sitä enemmän, koska ajatuksenjuoksuni ei usein löydä tietään tekstiksi aivan siinä muodossa kuin haluaisin. Tai ainakaan siinä muodossa miten muut sen toivoisivat olevan.

Tekstisi ja kohu (ja tietysti samantapaiset kohut pitkin vuotta) saivat minutkin kirjoittamaan aiheesta. Toivottavasti julkinen myllerrys ei sulje selvästikin lahjakasta kirjoittajaa sisälläsi, vaan saa sinut yhä uudelleen reflektoimaan suhdettasi siihen sekä pohtimaan tavoitteitasi tekstien ohella.

Matti Jalagin

Onko sinulle vieras ajatus, että joku voisi kirjoittaa ilman (poliittisia) tavoitteita eli pyyteettömästi ja vapaasti ajatuksiaan pulputtaen?

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

Ei, johan sitä tapahtuu koko ajan. Mieluummin näkisin, että ihmiset pohtisivat enemmän julkisten tekstiensä merkityksiä ja tavoitteita.

Matti Jalagin

Kerro avoimesti oma tavoitteesi esim. tämän ketjun kirjoituksissasi.

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

Matti, tuo oli ensimmäinen kommenttini tähän ketjuun. Tavoite oli tsempata Helenaa jatkossakin kirjoittamaan sekä muistuttaa helposta käytännöstä, jonka avulla ei yhtä helposti julkiset tekstit karkaa lapasesta. Mitä muuta haluat tietää? :)

Matti Jalagin

J-P.

Helenalla ei ole karannut yhtään tekstiä lapasesta vaan karkailu tapahtui jossain muualla ja sitä tuli useasta päästä yhteen ääneen ja yhtä aikaa.

Kysyin tavoitteistasi siksi, että tunnustit aiemmin olevasi poliitikko ja tällöin on luonnollista olettaa tavoitteittesi olevan poliittisia.

Toki aina voi äänestää vasemmistoa ja kehottaa muita samaan.

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

En "tunnusta" olevani poliitikko. Jos pyrin vaikuttamaan yhteiskuntaan, sen rakenteisiin, ihmisten ajattelumaailmaan, asenteisiin yms. niin kai olen roolissa "poliitikko" monen mielestä, olettaisin. Olen myös paljon muutakin kuin poliitikko.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

J-P suosittelee: "Luetuta tekstisi muutamalla hyvällä, eri kaveriporukasta olevalla ystävällä ennen julkaisua."

Sorry, Jari, mutta se ei kerta kaikkiaan käy. Helenahan ehti jo perustella: "En voi myöskään sille mitään, että julkaisen tekstit. Siinä vaiheessa, kun olen kirjoittanut jotain, olen jo niin heikossa ja tiedottomassa tilassa, että julkaiseminen tapahtuu kuin huomaamattani."

Matti Karjalainen

Mielenkiinnosta, pidätkö tekstiäsi sisällöltään harkitsemattomana siinä määrin kuin näin voi kysyä kirjoitustyön tapojesi suhteen? (TS ja muu jälkiviisaus nyt unohtaen.)

A. Salminen

Ihmettelin ensin, mistä tuo otsikko "Oho, hupsista" tulee, mutta tästähän kirjoituksesta se selvisi.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Helena viestintäministeriksi!
Ymmärtää viestinnän vaikeuden ja tuskan erinomaisesti. Helenan pitäisi päästä päättämään myös lehdistötukien myöntämisestä.

Tai vähintään ministerin avustajaksi, tosin ministeriksikään ei tarvitse tulla valituksi vaaleilla, joten Helena voisi olla virkamiesministerikin, kun ei kerran poliitikoksi halua ryhtyä.

Aira Joki

Näin naisena tärkeimmät ensin; Helena onkin blondi!
Olen ollut niin kauan pois Puheenvuorosta että minut onnistutaan yllättämään monilla asioilla..
Itse asiasta sen verran että sanoin mielipiteeni eduskunta-avustaja pestistäsi joskus alkuvuonna. Haukuit Helena alatyylisesti Paavo Lipposta ja ihmettelin sitä. Nämä hihamerkkikirjoitukset ei tuohon nähden jaksa hämmästyttää enää puoleen eikä toiseen. Se mistä olen tyytyväinen on että olen palannut mielestäni vapaammin hengittävään Suomeen persujen kannatuksen laskun myötä.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Miten Lipposta voi edes haukkua "alatyylisesti", miehen omat kommentit muistahan ovatkin niiiin ylätyylisiä. Lähinnä pikkusieluinen oppurtunisti RKP:n nuolija. Onneksi hänen kannatuksensa ei pärjännyt lähimainkaan edes puolueensa kannatukselle.

Mikäli Lipponen ja Demarit edustavat "vapaasti hengittämistä", niin en tiedä kuinka tukahduttavasta ilmapiiristä pidät. Tietenkin demarit voivat hengittää hieman vapaammin kun heidän sekoilunsa jää mediassa opposition ajojahdin jalkoihin.

Tapio Vehmaskoski

Ei pidä nimitellä toista ihmistä varsinkaan, jos ei tunne. "Blondi"-viittauksena ei tarkoita blondia vaan tyhmää kuten hyvin tiedät. Ihmisen joka nimittelee toista kannattaa mennä peilin eteen ja kysyä itseltään tarkoituksiaan.

Helena on erittäin älykäs ja lahjakas kirjoittaja, josta häntä arvostan.

Helena taitaa olla seuratuin blogisti US-blogeissa. Hän ei kuitenkaan ole politiikko, josta syystä hän ei myöskään kirjoita kuten politiikko. Avoimuus ja rehellisyys eivät ole parhaita avuja politiikolle, siksi Helenan kirjoituksissa ei ole ollut sitä kieroutta, jota kenties eduskunta-avustajaltakin jotkut odottavat.

Paavo Lipponen oli aikansa politiikko. Hänessä oli sekä hyviä että huonoja puolia kuten meissä kaikissa ihmisissä.

Kunnioitin Paavoa, kun hän kertoi uineensa 20 minuuttiin kilometrin. Nyt hän vaikuttaa jo ihan tavalliselta. Alitin hänen aikansa tänä aamuna. Tällaisia "Blondi"-media kyseli presidenttiehdokas Lipposelta.

Sinäkin Aira kuulut näköjään ryhmään tosikot "hihamerkkiviittauksinesi". Jos et näe kirjoituksen pointtia ja huumorintajusi on vajavainen sekä sinua harmittaa Helenan blogi niin ei sitä ole pakko lukea.

Hyppää yli.
-----------

Ai niin unohtui: "Vapaampi hengittää". Minä ainakin hengitän täysin vapaasti Persuista ja vaikkapa kirjoutuksistasi huolimatta. Ei hengittämistä kannata lopettaa vaikka, joku olisi eri mieltä. Kaikkia varmasti kannattaa suvaita - sinuakin.

Aira Joki

Näin tänään Iltalehdessä Helena Erosen kuvan. Hän seisoi Hirvisaaren vieressä ja hänellä oli vaalea tukka. Blogikuvassaan hänellä on tumma tukka. Millä tavalla on halventavaa kutsua Helenaa blondiksi??

En ole muuten lukenut tuota hihamerkkiblogia, olen ollut Usassa pitkän aikaa enkä ole seurannut Puheenvuoroa. Eikös tuo kirjoitus sitä paitsi poistettu, että ei kai se vain minun huonon huumorintajuni varassa ole se minkä arvion tuo tekele on yleisessä katsannossa saanut. Olen lukenut Erosen aiempia kirjoituksia ihan tarpeeksi:(

Tapio Vehmaskoski

Aira Joki

Naisena sinä siis halusit hämmästellä tukan värin muutosta oikein blogiin tehdyllä kommentilla.

Olkoon kommenttisi "blondi" tarkoituksessa vaaleatukkainen. Tästä näet kuinka kaksi ihmistä näkee saman sanan taikka kirjoituksen eri merkityksessä.

Niin Turun Sanomatkin tekivät ja ne lehdet, jotka ovat jatkaneet hihamerkkikirjoituksiaan tarkoituksella väärinymmärrettynä. Siispä minä olin kirjoitustasi kommentoidessani "Turun sanomat", kun tulkitsin blondin tarkoittavan tyhmää enkä ymmärtänyt sen tarkoittavan juuri sitä mitä sinä halusit tarkoittaa.

Olinpa minä tyhmä siis oikea "blondi". En kuitenkaan vaadi sinulle rangaistusta, vaikka taisinpa ihan tahallaan ymmärtää "blondi"-kommenttisi väärin.

Toivon sinulle hyvää raikasta ja vapaata hengitysilmaa siellä USA:ssa. Suosittelen sinulle itselukua niistä asioista, joita olet muista lehdistä käsityksinä lukenut taikka muilta kuullut.

Korvakuulolta minäkin yritin kirjoittaa ja heti meni kommenttini mönkään kirjoitustasi arvioidessani.

Pyydän anteeksi ja toivotan Sinulle hyvää jatkoa.

Tapio Vehmaskoski

Ei pidä nimitellä toista ihmistä varsinkaan, jos ei tunne. "Blondi"-viittauksena ei tarkoita blondia vaan tyhmää kuten hyvin tiedät. Ihmisen joka nimittelee toista kannattaa mennä peilin eteen ja kysyä itseltään tarkoituksiaan.

Helena on erittäin älykäs ja lahjakas kirjoittaja, josta häntä arvostan.

Helena taitaa olla seuratuin blogisti US-blogeissa. Hän ei kuitenkaan ole politiikko, josta syystä hän ei myöskään kirjoita kuten politiikko. Avoimuus ja rehellisyys eivät ole parhaita avuja politiikolle, siksi Helenan kirjoituksissa ei ole ollut sitä kieroutta, jota kenties eduskunta-avustajaltakin jotkut odottavat.

Paavo Lipponen oli aikansa politiikko. Hänessä oli sekä hyviä että huonoja puolia kuten meissä kaikissa ihmisissä.

Kunnioitin Paavoa, kun hän kertoi uineensa 20 minuuttiin kilometrin. Nyt hän vaikuttaa jo ihan tavalliselta. Alitin hänen aikansa tänä aamuna. Tällaisia "Blondi"-media kyseli presidenttiehdokas Lipposelta.

Sinäkin Aira kuulut näköjään ryhmään tosikot "hihamerkkiviittauksinesi". Jos et näe kirjoituksen pointtia ja huumorintajusi on vajavainen sekä sinua harmittaa Helenan blogi niin ei sitä ole pakko lukea.

Hyppää yli.

Aira Joki

Jani Pulkki: Lipponen totesi jotain Pekkarisesta että "löytyykö sieltä tukan alta mitään" mikä oli tietenkin vähän loukkaavaa Maurin tupeen tuntien mutta aivan eri sfääreissä siihen nähden miten Eronen Lipposta luonnehti. En nyt jaksa flunssaisena alkaa näitä kaivamaan.

Demareista en ole sanonut sen enempää vapaampaan hengittämiseen liittyen, kun en edes ole demari. Persuilta se kannatus kuitenkin lienee demareille ja keskustalle luisunut että ne on persut jotka on johtopäätöksiä tehneet ihan itse, en minä.

Matti Hirvonen

Ihan omat kirjoituksesi ovat tehneet sinusta rasistin, ei se itkemällä muuksi muutu.

Jos ei paukut riitä eduskunta-avustajan hommiin niin ei se väärin ole, ei riitä monella muullakaan.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Ihan omat kirjoituksesi ovat paljastaneet idiotismisi ja kapeakatseisuutesi.
Minulla ei riitä sympatiaa pätkän vertaa ad hom pällille joka haukkuu toisen rasistiksi ja sen jälkeen kelvottomuuden työhönsä. Sanat eivät riitä kuvaamaan tunnettani.
Olen vastaavien perusteettomien hyökkäyksien kohteeksi joutunut itsekin vasemmiston fasistien toimesta. Rikosilmoitus ei johtanut mihinkään, kun tennarin kansalaiskampanjapäällikön henkilöllisyys ei selvinnyt poliiisille vaikka palomiesten kivittäjiä fanittava pälliäinen toimi omalla nimellään.

Pentti Järvi

Oon jo pitkään ihmetellyt Matti Hirvosen näkökantoja eri asioihin, mutta näköjään kirjoittaa sentään omalla nimellään (?) mikä sentään on ookoo.

A. Salminen

1) TS, 12.4.2012. Eronen: Blogikirjoitus oli tarkoitettu vitsiksi:

"Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta arvioi, että vaikka kirjoitus on sopimaton, se ei ole rangaistava.
– Hyvän maun ja rangaistavuuden väliin jää alue, jolle tämä nyt kuuluu. Jos kirjoituksessa olisi vaadittu vain yhdelle kansanryhmälle hihamerkkejä, silloin tilanne olisi toinen."

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/333413/Eronen+Blo...

2) Verkkomedia.org, 17.4.2012: Erosen tutkintapyyntö kunnianloukkauksesta Turun Sanomia vastaan hylättiin.

Seuraavalta sivulta löytyy pdf-tiedostona tutkinnanjohtaja Markku Kukon laatima päätös tutkinnan lopettamisesta koskien Erosen tekemää rikosilmoitusta TS:sta. Olen myös kommentoinut Markku Kukon päätöstä sivulla:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=3345

3) Erosen kirjoitukesta jätti rikosilmoituksen poliisille dosentti Johan Bäckman:

"Helsingin Sanomien mukaan Bäckmanista kirjoitetaan julkisessa mediassa varovaisesti, koska hän on herkkä tekemään valituksia ja kanteluita kunnianloukkauksista. Helsingin Sanomien väitteen mukaan Bäckman olisi voittanut kaksi kunnianloukkausjuttua, mutta vastaavasti tuomittu itse kunnianloukkauksesta heinäkuussa 2009.[10] Bäckmanin lehdessä julkaiseman oikaisun mukaan hän on voittanut seitsemän kunnianloukkausjuttua viittä eri henkilöä vastaan."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_B%C3%A4ckman#Yk...

Johan Bäckman siis teki rikosilmoituksen Erosen jutusta, koska Johan Bäckmanista on kivaa tehdä rikosilmoituksia kunnianloukkauksista yms. rikoksista.

Lisäksi Johan Bäckman on venäjämielinen, kuten Wikipediasta tulee esille. Jotenkin hänen kiihkonsa tässä asiassa ilmeisesti liittyy Venäjän natsivastaisuuteen tai siihen, että Erosen kirjoituksesta uutisoitiin Venäjällä. Johan Bäckman ei siis ole oikeudenmukaisuuden asialla, kun hän teki rikosilmoituksen, vaan hän on Venäjän asialla tavalla tai toisella.

Huvittavinta asiassa on, että Johan Bäckman itse suhtautuu Wikipedian perusteella virolaisiin loukkaavammin, kuin Eronen suhtautui jutussaan mm. ulkomaalaisiin - ja Johan Bäckman on aivan tosissaan, toisin kuin Eronen.

4) Jos joku luulee, että olen puolustamassa Erosta, niin väärin luulee. Tutkinnanjohtaja Markku Kukko arvioi, että Erosen ajatukset edustavat Muutos 2011 -puoluetta (tällainen arvioiminen ei todellakaan ole Markku Kukon tehtävä eikä varsinkaan virallisessa asiakirjassa) ja minä taas olen kirjoittanut blogiini otsikolla "Muutos 2011 -puolue on vitsi". Katson asiaa oikeudenmukaisuuden ja oikeustieteen kannalta, toisin kuin esim. Johan Bäckman.

Jan Kipku

Sä olet tosi ihana siinä hesarin jutun kuvassa, jossa kerrotaan esiintymisestäsi A-studion ohjelmassa.

http://www.hs.fi/politiikka/Kiistelty+blogikirjoit...

Missä kuva on otettu?

Toimituksen poiminnat