Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kuinka päästään eroon kreikkalaisesta äärioikeistosta

  • Äärioikeistolaisten jumalatarta esittävää patsasta poistetaan.
    Äärioikeistolaisten jumalatarta esittävää patsasta poistetaan.

Kun Kreikan parlamenttivaaleissa äärioikeisto sai ennätyksellisen paljon ääniä, ollaan Suomea myöten huolestuneita äärioikeiston noususta Euroopassa. Kuten Suomenkin viimeisten eduskuntavaalien ja Perussuomalaisten huiman menestyksen jälkeen, taivastellaan nytkin seurausta, ei syytä.

Pelkästään Ateenassa kerrotaan asuvan noin puoli miljoonaa maahanmuuttajaa, 10 miljoonan asukkaan Kreikassa epäillään olevan enimmillään jopa miljoona laitonta siirtolaista, sillä Kreikka on maantieteellisen sijaintinsa vuoksi monelle oiva paikka ns. hypätä idästä länteen.

Kreikassa laittomat siirtolaiset kerätään erinäisiin talteenottokeskuksiin ja heille tarjotaan ruoka ja luultavasti pakolliset terveydenhuoltopalvelut. Talteenottokeskusten olosuhteita on arvosteltu rajusti, mutta kuten meistä jokainen varmaankin tajuaa, ei Kreikalla ole varaa kustantaa siirtolaisille sitä elintasoa, jonka esim. Suomi pystyy pakolaisilleen tarjoamaan.

Talteenottokeskusten lisäksi suuret määrät siirtolaisista majoittuu minne sattuu, mm. puistoihin ja lähiöihin, jossa pienessä asunnossa saattaakin asua lukematon määrä ihmisiä. Koska Kreikassa on kerjääminen kielletty ja töitä on tarjolla vain hyvin harvalle, elättävät laittomat siirtolaiset itsensä mm. ryöstelemällä ihmisiä.

Kun tilanne on mennyt parissa vuodessa sellaiseksi, ettei esimerkiksi Ateenassa tietyillä alueilla, jossa saattoi ennen olla hyvinkin rauhallista, uskalla paikalliset ihmiset illalla kulkea kadulla ollenkaan, on selvää, ettei siirtolaisuutta kauhean hyvällä katsota. Lisäksi suureksi pelonaiheeksi mainitaan taudit, joita siirtolaisten uskotaan levittävän.

Pari vuotta sitten telkkarista tuli dokumentti, jossa kerrottiin ateenalaisten suhtautumisesta puistoissa majaileviin siirtolaisiin. Tuohtuneet täti-ihmiset läksivät iltaisin kadulle huutamaan ja raivoamaan juuri siihen heidän lempipuistoonsa karavaaninsa pysäyttäneille siirtolaisille ja
eräässä talteenottokeskuksessa haastateltiin nuorehkoa siirtolaismiestä, joka kertoi joutuneen edellisenä iltana niin pahoin hakatuksi, että häneltä oli murtunut poskiluu ja hampaitakin oli lähtenyt suusta (Tässä kohtaa minun on pakko jälleen jakaa se ihmetys, että kuinka on mahdollista tulla noin pahoin hakatuksi ilman, että kasvoihin tulee mustelman mustelmaa?). Kreikkalaisten kiukku laittomia maahantulijoita kohtaan on paljon laajempi ilmiö kuin äärioikeiston kannatus.

Mutta siis summa summarum: Kreikka, joka on muutenkin köyhä, on niin kusessa laittoman siirtolaisuuden kanssa, koska heistä koituu paljon ongelmia. Heille ei ole töitä, kun ei ole paikallisillekaan, he ovat turvallisuusriski ja Kreikka kokee olevansa ongelman kanssa melko yksin, sillä kun maahan saapuu siirtolaisia, jotka ovat ns. kadottaneet kaikki henkilöpaperinsa
eikä lähtömaahan palauttaminen onnistu oikein koskaan, ei heillä ole paikkaa, johon siirtolaiset palauttaa. Sen sijaan Kreikkaan palautellaan muista EU-maista siirtolaisia.


Vaan samaan aikaan viimaisessa pohjolassa on tasavalta nimeltä Suomi, joka painii myöskin moninaisten yhteiskunnallisten ongelmien kanssa, olemmehan sulkeutunut ja maailmasta eristäytynyt kansa ja meidän pääministeri Jyrki Katainenkin on todennut, että Suomen työvoimapula on kohta sitä luokkaa, että tänne tarvitaan 1,8 miljoonaa ulkomaista työntekijää.

Siis miksipä ei Kreikan ongelmaa ratkaistaisi niin, että samalla ratkaistaisiin nuo Suomen ongelmat?


Tässä ehdotukseni lyhyesti:

Koska Kreikka on Suomelle pystyssä X summan rahaa, niin Kreikka voisi lahjoittaa Suomelle saaren itäiseltä Aigeianmereltä, jonne Suomi rakentaisi suuren lentokentän ja hyvän sataman, johon laittomat maahantulijat voisivat rauhallisin mielin lipua paateillaan. Sitten Suomi kuljettaisi siirtolaiset lentoteitse Suomeen, jossa heistä saataisiin oikein hyvää ja motivoitunutta työvoimaa Jyrki Kataisen tarpeisiin. Työvoimapulan lisäksi täten tulisi ratkaistua muitakin ongelmia. Voisimme esimerkiksi kokea elävämme yhdessä suuressa maailmankylässä, jossa väristä, värinästä ja muista geneettisistä erityispiirteistä tulisi osa kansallista rikkautta, sillä ”me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos etnosentrisen ajattelun ja nykymaailmassa merkityksettömäksi käyneen kansallisvaltioidentiteetin uudelleenarviointi
auttaa käyttäjää ymmärtämään laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia tuotantomenetelmiä.”*


Ja jos Kreikan kautta tulevat siirtolaiset loppuisivat kesken, niin seuraavaksi Suomi voisi tehdä diilin Italian kanssa.

JA jos joku nyt on sitä mieltä, ettei ehdotukseni ole hyvä, niin sitten on suotavaa äärioikeiston suosion kauhistelun sijaan pohtia Kreikkaan suuntautuvan laittoman siirtolaisuuden määrää ja sen synnyttämiä ongelmia, ettäs tiijätte nii.   * Lähde: Puppulausegeneraattori.fi

 

 

 

HUOM! Turun Sanomat ja Karjalainen eivät saa käytää mitään osia terksistä, paitsi Puppulausegeneraattorista tekemääni lainausta, tai maksaa paljon ja tulloo rieno. Myöskään Aamulehden en soisi tekstiäni kauheasti pohdiskelevan, jos on aamulla tullut taas se sitruuna nielaistua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Mitähän Turun Sanomat tästä saa irti? "Suomi vaatii Kreikalta maa-alueita."

Petri Haapa

Samaa ihmettelen minä. Sanoja peräkkäin...

Pentti Järvi

Somasti asetteleepi sanoja perätysten. Kreekut ovat rakentamassa muuria/aitaa Kreikan ja Turkin Euroopanpuoleiselle rajalle estääkseen porukoita levittäytymästä ympäri Eurooppaa, tämä on EU:n ehto aivan samoin kuin Suomen pitää valvoa Venäjänvastaista rajaansa, Italian ja Espanjan omia rajojansa (merialueita) jne.
Eikö Petri Haapa näe itse asiassa mitään ongelmaa?

Kreikka on lukuisia kertoja pyytänyt muilta Euroopan mailta apua, vaan sitä ei ole löytynyt läheskään tarpeeksi. Petri Haapalta sensijaan löytyy aihetta asialle ilkkumiseen. Märkvärdigt, sanoisi hurri.

Petri Haapa

Ihan varmasti, Pentti, siinä ongelmia on, mutta tässä blogissa niille ei pyritäkään esittään muita kuin omasta mielestä humoristisia ratkaisuja

Matias Härkönen

Perussuomalaisten edustaja puolustaa äärioikestoa!

Hirvisaaren edustaja vaatii nyt Kreikalta maa-alueita!

Hihamerkki kohusta tuttu avustaja:Kreikan maahanmuuttajat ongelma!

Eronen puhuu nyt geneettisistä erityispiirteistä!

Mähän pääsisin Turkkariin töihin näillä :D

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen

Loistava ehdotus. Rikastumme satavarmasti. Ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen

Jep. Tosissani olin. Ja maahanmuuttointoilija olen! Lue vaikka:

http://keijohalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/10488...

Pentti Järvi

Heh. Luin blogisi. Kommenteissa oli pari helmeä. Yksi oli se, että amerikkalaista kulttuuria pitäisi Suomessakin suosia enemmän, eli että paskasta tehhään rahhaa (Guggenheim). :)

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Pari epäsovinnaista kommenttia:
Ensinnäkin epäilen vahvasti kuvan ja tekstin yhteensopivuutta. Ettei kyseessä vaan ole erään eduskunta-avustajan muilutus?
Toisekseen jännittyneenä luin uudella tyylillä tehtyä tekstiä. Viesti meni perille.

Pentti Järvi

Helena on eräänlainen paluumuuttaja ja näköjään saanut vaikutteita ulukomailta. Huolissaan hän on Kreikan ja kreikkalaisten kohdalta mitä samaa huolta ei kanna Suomen hallitus muuta kuin omien kymmenien miljardien eurojen osalta.

Käyttäjän miralaakso kuva
mira laakso

Kultaisen aamunkoiton syy on selvä: EU huononsi kreikkalaisten oloja niin paljon, että vihasta sokeana isketään kaikkiin ulkopuolisiin: Niin IMF, EU:n, siirtolaisiin kuin maahanmuuttajin. "Kaikki haluavat viedä meidän rahojamme, omaisuuttamme, työtämme..".

Persuja ja Kultaista aamunkoittoa yhdistää mm. EU-vastaisuus. Molemmat haluavat päästä liitosta eroon, koska kokevat, että joku ulkopuolinen käsi tulee "ja vie kaikki". Radikaalimmat sitten syyttävät tästä näitä jotka eivät tähän tilanteeseen ole vaikuttaneet: maahanmuuttajat, siirtolaiset. He ovat vain ihmisiä ja etsivät parempaa elämää.

Radikaalien on vaikea kohdistaa "vihaa" tähän näkymättömään järjestelmään: IMF, EU:n, politiikkoihin. Turvamiesten ohikaan ei millään pääse.

Sitten etsitään niitä, joita voi töniä ja haukkua ja jotka näyttävät erilaisilta, ja jotka eivät edes liity tähän mitenkään. Hei haloo, älkää tapelko ihmisten kesken, vaan järjestelmää vastaan.

"Köyhät tappelee keskenään, porvarit ne vaan nauraa sivussa"...

Pentti Järvi

mira laakso: et näköjään opi, vaikka sulle parissakin muussa blogissa selvitetty, mikä on persujen kanta EU:iin. Siis: EU jees, pakolliset tukipaketit NO, kuten esimerkiksi Ruotsi, jota myös huolettaa Euroopan talous ja onkin mukana IMF:ssa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kreikkaa voidaan verrata Suomeen, ongelmat vain näkyvät isommassa mittasuhteessa.

Kreikan ongelma on siis se, että on otettu liikaa lainaa ja eleltty yli varojen. Ainoa oikea ratkaisu olisi ottaa lusikka kauniiseen käteen, laittaa talous kuntoon ja alkaa maksaa velkoja.

Tämä ratkaisu, talous kuntoon töitä tekemällä, ei kuitenkaan kelpaa.

Siksi Kreikassa on saanut kannatusta kaksi erilaista poliittista ratkaisumallia tilanteeseen.
1. Hyökätään siirtolaisia vastaan, ja väitetään, että ongelmat ratkeavat, kun siirtolaiset häädetään Kreikasta.
2. Kieltäydytään leikkauksista ja kieltäydytään eläkkeiden, palkkojen ja avustusten leikkaamisista, ja odotetaan, että kyllä sitä rahaa jostain saadaan.

Siksi Suomessa on saanut kannatusta kaksi erilaista poliittista ratkaisumallia tilanteeseen.
1. Hyökätään siirtolaisia vastaan, ja väitetään, että ongelmat ratkeavat, kun siirtolaiset häädetään Suomesta. Halla-aholainen malli.
2. Kieltäydytään talouden kuntoon laittamisesta, ja vaaditaan kansalaispalkkaa. Vihervasemmistoliittolainen malli.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Jokseenkin kiistatonta taitaa olla, että
1. pääosin Välimeren eteläpuolelta tulevat humanitaariset maahanmuuttajat ovat taloudellinen kiviriippa, ja
2. työtä vieroksuvat suomalaiset ovat niinikään taloudellinen kiviriippa.

Em. perusteella Halla-aho näyttäisi olevan oikeassa, mutta vihervasemmistolaiset ovat väärässä. Onko siis ihme, että kansa joutuu pohtimaan uusia ratkaisumalleja, kun
1. oikeassa olevaa Halla-ahoa syyllistetään tutkimatta valtapuolueiden voimin, ja
2. mikään hallituspuolue ei uskalla puuttua omien kansalaisten epäterveisiin asenteisiin.

Harri Lahtinen

Pitääkö perussuomalaisena olla imagon takia huolissaan ainoastaan Kreikan äärioikeistosta? Minä olisin vielä enemmän huolissani äärivasemmistosta siellä.

Sami Mäki

Eikö kansanedustajan avustajalla ole muuta tekemistä kuin kirjoitella näitä lapsellisen hauskoja näsäviisaita kirjoituksiaan? Kirjoituksen alku oli sinänsä ihan asiallista, mutta loppuosa täyttä pelleilyä. Miten näitä avauksia voi kukaan vakavasti ottaa, kun sinänsä vakavat asiat vesitetään tällätavoin? Asiat asioina ja vitsit vitsinä. Jos yrittää kääriä asian vitsiksi, siitä yleensä tulee vain vitsi. Jos haluaa herättää asiapitoista keskustelua, on syytä pysyä asialinjalla eikä ryhtyä pelleilemään.

Petri Haapa

Olen aika lailla samaa mieltä. Kuumaa ilmaa ja pullanmuruja, eipä juuri muuta tuosta irtoa, kun tämä ei edes sellaista myötähäpeää aiheuta kuin se hihamerkkibloggaus

Rauni Viren

Ilmeisesti osui, koska reaktio on "eikö sinulla ole parempaa tekemistä".

Aihe on merkittävä. Mitä EU on tehnyt väärin Kreikkaa kohtaan? Mitä Pasok on tehnyt väärin EUn kanssa? Miten Kreikan kansaa voisi tukea antamatta pankkien ryöstää kaikkea?

Mitä Kreikka tekee laittomien tulijoiden ja laman kurimuksessa?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Satiirisia kirjoituksia on ollut kautta aikojen. Pilapiirrokset ovat myös satiirisia. Niillä voi niinikään ottaa vahvasti kantaa. Ihmisillä on erilaisia tyylejä toteuttaa asioita. Sanoisin, että olisi ihan helvetin tylsää jos kaikki pitäisi kahlata läpi direktiivikielellä.

Kenties Mäen Samppa onkin seuraava Huovisen Veke?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

"Vain Huomisen Vege voi olla Huovisen Veke"

- Jooel Jaakkola, 2012 -

Petri Haapa

Niin Jouni, mutta kun pitäisi myös kertoa jotain uutta tosiasiaa. Tässä bloggauksessahan ei uutta varsinaisesti ollut kuin tuo huumorin yritys.

Lauri Härkä

Kai vakavastakin asiasta saa kukin blogisti kirjoittaa omaan tyyliinsä? Parempi kait on pitää asiasta keskustelua yllä, kuin yrittää vaikenemalla tai siitä puhuvia mustamaalamalla saada käännettyä huomion pois itse asiasta. Ei Helenan tyylistä ole pakko pitää, eikä kait näitä tekstejä ole pakko lukeakkaan. Vaikka suotavaa onkin lukea alkuperäisiä, eikä median referointeja niistä.

Petri Haapa

Totta kai saa kirjoittaa ja saa myös ilmoittaa, ettei pidä tyylistä tms. Jos muuta haluaa, niin sitten voi kirjoitella omaan pöytälaatikkoonsa

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuossa kirjoituksessa on monta ponttia. Ikävää jos meni ohi. Suomessa on sanan-, mielipiteen- ja ilmaisunvapaus, joten hyppee kynnelle, vuan elä liukastu, jätkä :)

Petri Haapa

Jotenkin tutunoloista tuo valituksesi kirjoituksesi pointeista, jotka eivät lukijaa jostain syystä tavoita.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No eihän kenenkään ole mikään pakko lukea huonosti kirjoitettuja tekstejä.

Pentti Takola

Eikö Suomen nykyinen ja tuleva työvoimapula sitten olekaan totta? Emmekö tarvitsekaan osaavia käsiä? Miten Kataisen pyrkimykset muuttuvat Helenan pyrkimyksinä vitseiksi?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Eva Biaudet'lla on ratkaisu tähän laittomien siirtolaisten ongelmaan Kreikassa. Kielletään tilapäisen seksin osto niin ihmiskauppa eli ihmissalakuljetus eli laiton siirtolaisuus loppuu kuin seinään.

Lähetetään Eva Kreikkaan.

Pentti Järvi

Mikko Ahola: Eva Biaudeta siellä Kreikassa vähiten kaivataan. Suomesta on sinne lähetetty sotilashenkilöitä tarkkailemaan merenkulkua, mutta täpötäysiä paatteja tulee silti Egyptistä ja muualtakin joten tykkiveneitä, helikoptereita ynnä muuta rekvisiittaa tarvitaan lisää.

Gibraltarin salmen alueella itsekin toimineen on ollut helppo todeta illegaalien tulon väheneminen salmen molemminpuolisen valvonnan takia.
Pahimpina vuosina heppoisissa venhosissa (pateras) hukkui jopa tuhansia ihmisiä joista suurin osa ajautui virran mukana Atlanttiin.

Kreikka on tosi kusessa laittomien siirtolaistensa kanssa, enkä ymmärrä, miten osasit liittää jonkun vähemmistövaltuutetun tähän tragediaan.

"Kirjoittaja Eroselta" loistokirjoitus omintakeisella tyylillään!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun kukaan ei enää osta seksipalveluja ihmissalakuljettajan uhrilta, niin ihmiskauppiaat eivät enää saa rahaa. Kun rahaa ei tipu, niin ihmissalakuljettaja lyö pillit pussiin. Kun ei ole ihmissalakuljettejia, niin ei ole enää laitonta siirtolaisuuttakaan, kun kukaan ei enää toimi matkanjärjestäjänä.

Pentti Järvi

Mikko: Espanjassa on (edelleen, armosta huolimatta) liki miljoona paperitonta maahanmuuttajaa, Kreikassa saman verran, Italian tai Ranskan lukuja en tunne.
Luuletko kaikkien olevan kauppaamassa "sitä"?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pentti Järvelle: Näin ainakin The New York Times antaa ymmärtää, sillä se kertoo Espanjassa työskentelevän jopa 400 000 seksinmyyjää, joista 90 % on ihmiskaupan eli ihmissalakuljetuksen uhreja.

Voimme siis päätellä näiden lukujen perusteella, että tässä ns. laittomassa siirtoilaisuudessa on kyse siitä, mistä yleensä puhutaan ihmiskauppana ja naisten seksiorjuutena. Voidaan vielä päätellä, että jos erittäin suuri osa näistä maahanmuuttajanaisista on ihmiskaupan uhreja, niin melkein yhtä suuri osa maahanmuuttajamiehistä täytyy sitten olla niitä parittajia ja ihmiskauppiaita.

Meille on jo pitkään kerrottu näistä ihmiskaupan uhreista ja uuden ajan seksiorjista, mutta ei vain ole sanottu sitä, että kyse on juuri näistä paperittomista siirtolaisista.

Pentti Järvi

Mikko Ahola omalla ironisella kommentillaan kait tarkoitti, että aika turha valtion virka tämä vähemmistövaltuutetun virka, jota hoitaa presidentin vaaleissa 2% saaliin kerännyt Eva B.
(=uskottavuus +-0)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Saiko hän muka noin paljon ääniä? Taidat liioitella. Muistaakseni hän sai vähemmän.

Jouko Koskinen

Naislogiikkaa tarvitaan Suomessa - kiintiöt yms. Mamut
rakentamaan tuulimyllyjä. Säteilynkestävät girgiis.. eiku
Persut atomivoimaloihin.
Johan rupes Lyyti kirjottaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kai sitä muutaman tulijan voisi majoittaa Hirvisaarille ja Halla-Ahoille?
Kun nää James ja Jussi ovat niin kuin alan asiantuntijoitakiN?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä parree olisi vieraat sijoittaa mukasuvaitsevaisten huusholleihin.

Pentti Järvi

Vaikea usko Usko Ahosen olevan "lääketieteen asiantuntija". Otapa sinä kottiisi muutama mamu kun tunnut olevan "samanhenkinen".

Mauri Skön

Ainahan sitä pari nuorta neitoa voisi majoittaa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kannatan! Kotimajoituksessa oppisi kaikkein nopeimmin maan ja kansan tavoille!

Pentti Järvi

Haavan Petri ja Mäen Simppa volunteerejä?!

Pentti Järvi

Tänne sopisi 3-4 kpl mutta katson tehneeni tarpeeksi 50 somelin eteen osakeomistuksen kautta närpesiläisessä kasvihuoneessa työllistämisen kautte.

Petri Haapa

Mikä ettei, Pentti. Kyllä meille mahtuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaiset voisivat kääntää kannatuksensa uuteen nousuun majoittamalla kukin liudan ja käännyttämällä perhekuntia persuiksi.

Heikki Knookala

mutta missä on Veli Synkkä? Tuo tuomiopäivän pasuuna.

Pentti Järvi

Veli Synkällä oli usein myös rahasalkkunsa myötä ratkaisu useisiin ongelmiin.
Toinen, jota kaipaisin ratkaisemaan ongelmaa, on T.O.N.

Jari Eteläsaari

Mitäs jos siirrettäisiinkin kaikki kreikan natsit ja rasistit tänne suomeen ?

Tällöin laittomat siirtolaiset olisivat kaikkien kreikkaan jäljelle jääneiden kreikkalaisten mielestä vain rikastuttava voimavara joiden työllä kreikka nousisi taloudelliseen kukoistukseen ja maksaisi velkansa suomelle.

Ja suomi saisi paljon sosiaaliturvalla makaajia, tästä muodostuisi merkittävä säästö koska noita ei tarvitsisi raahata niin paljoa muualta.

Pentti Järvi

Ruotsista vielä svärjedemokraatit vahvistamaan heikentynyttä 4%:n suru-vähemmistöä.

(fiksu kaveri muuten se heijjän puh.joht.)

Jari Eteläsaari

Ei sovi unohtaa, että monimuotoisuuden hahmottaminen monietnisenä voimavarana parantaa vastuunalaisia kontradiktioita.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Näin se menee:
1) Pikkuporvarit ja heidän Hang Around-ryhmänsä tekee poliittisia päätöksiä sen mukaan kuin mitä ylhäältä kerrotaan.
2) Kansalle syntyy ongelmia.
3) Kansaa sumutetaan "Hei, me tienataan"-puheilla.
4) Kansa kuuntelee seuraavaksi "Hei me tienataan näillä leireillä!"-puheita.
5) Jonka jälkeen pikkuporvarit sanovat: Katsokaa kuinka kansa valitsee noita "Leiri-ääripäitä" ja ihmettelee sitten peukalo suussa syitä moiseen.
________________________________

Turun Sanomat ja Karjalainen saa lainata minun tekstiäni muuttumattomana.

Henry

Tuula Saskia

Omalaatuinen kooste HE:lta.

Ensin todellista asiaa ja perään sen mitätöinti.

Hiukan kummallista. Onneksi hän kerrankin malttoi laistaa tavaramerkkinsä eli kaksimielisyydet.

Vai pitikö tämän tekstin edustaa älyllistä ironiaa?

Jari Eteläsaari

Tai sitten siihen on kätketty salainen viesti.

Joka tapauksena artikkelin lähde on mainio, otin sen heti käyttöön.

Arkielämä on opettanut meille, että luovien näkemysten huomiointi todistaa oikeaksi hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia.

Lähde: Puppulausegeneraattori.fi

Simo Narkala

Käsittämätöntä Helena!
1.8 HÄH!
Se oli 1.7 miljoonaa.
Ja mihin sekin riittää!?
Naapurissa on yli 9.
Pohjolan hegemonia tai kuolema!
Eikä sitten riistetä köyhempien maiden vaivoin kouluttamaa porukkaa, kun lukutaidottomiakin on tarjolla. Kyllä meidän vöyräs ruokamultakerros ja lämpenevä ilmasto ruokkii.
Fosfori-esiintymä nyt tosin taidettiin epähuomiossa antaa leimaveron hinnalla naapureille, mutta ei takerruta lillukan varsiin.

Sami Mäki

Kuten aiemmin totesinkin aihe oli hyvä, joten sikäli se osui minuun, mutta Erosella ei ole mitään rakentavaa näkökulmaa asiaan. "Satiirillaan" hän sai aikaan sen, että asiakeskustelua ei syntynyt vaan kommentit ovat lähes pelkästään viisastelua ja huulenheittoa, ja useimmiten ihan muusta kuin itse tekstin ongelmasta. Asia unohtui kaikilta?

Erosen teksti olisi ollut hyvä jos hänen "ratkaisunsa" olisi oikeasti ollut ratkaisuehdotus. Keskustelu olisi ollut todennäköisesti ihan toisenlaista, parempaa? Tekstin alku vaikutti lupaavalta. Sääli että jutun otsikkokin alleviivaa vitsiä, eikä vitsin takana olevaa asiaa. Hyvä satiiri ei hautaa itse asiaa alleen, kuten tämän viestiketjun keskustelussa on käynyt. Jos haluaisi lukea kommentteja ja keskustelua itse satiirin pohjana olevasta asiasta, joutuu pettymään.

Toivottavasti perussuomalaisten rummuttama oma verkkomedia tulee olemaan mielenkiintoisempaa yhteiskunnallista uutisointia ja keskustelua.

Matti Hirvonen

Kerrankin Eroselta oikeasti hyvä ehdotus. Kyseessä on kuitenkin kollektiivinen ongelma niin on aiheellista suomalaistenkin kantaa siitä vastuuta. Ei ne Nokian puhelinten metallitkaan tyhjästä tulleet.

Kreikassa ei kyllä ihmiset ole mitään yhtä mieltä siirtolaisista vaan siellä on paljon porukkaa, jotka eivät vihaa eivätkä vastusta siirtolaisia vaan yrittävät auttaa heitä parhaansa mukaan eivätkä hyväksy vastakkainasettelua kreikkalaiset vs. siirtolaiset.

Se jäi kuitenkin hämäräksi, että onko Erosen mielestä maahanmuuttajien oma vika, että uusnatsit järjestävät pogromeita heitä vastaan Ateenan keskustassa?

Rauni Viren

"Se jäi kuitenkin hämäräksi, että onko Erosen mielestä maahanmuuttajien oma vika, että uusnatsit järjestävät pogromeita heitä vastaan Ateenan keskustassa?"

En uskalla sanoa kenen vika väitetty pogromi on. Jos Helsinkiin pamahtaisi 200 000 laitonta oleskelijaa (köyhää rikollista, se on), saattaisi täälläkin ilmetä halua majoittaa nämä lahjaevakot vähän kauemmas korpeen espaa sotkemasta.

Ihmiset eivät oikein ymmärrä Kreikan tilanteen hurjuutta. Lainat ovat niin valtavat, että ne on mitätöitävä. Kreikan kotimainen kulutus on myös pidettävä käynnissä. Sopan keitti Pasok, eu ja huolettomat pankit yhdessä. Nyt IMF tulee ruumiin luo ja huolehtii taskujen tyhjentämisestä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Avasin Bloomberg-kanavan ja siellä pauhuutettiin Kreikan eroa eurosta varmana... StBp

Matti Hirvonen

Kyllä ND:llä on myös ollut lusikkansa vahvasti sopassa. Tätä edellisetkin vaalit 2009 olivat poikkeusvaalit, joissa PASOK syrjäytti pahasti ryvettyneen ND:n.

Sari Karlström

Mä olen huomannu, että ne jotka ei asiasta tiedä mitään ja silti kommentoivat tyyliin; "Eroselta taas kakkapökälettä pukkaa", on pelkkiä tapavastustajia. Siis niitä, jotka vastustavat kaikkea mikä liittyy rehelliseen totuuteen ja siitä puhumiseen, kun tähän asti on totuttu olemaan tuon taivaan tietämättömiä mistään mikä vaikuttaa tavallisen kansalaisen elämään.

Nyt kun kissoja on nostettu pöydälle, pitää tapavastustajan ensi tilassa vetää vähintään rasismikortti pöydälle ja alkaa suoltaa ääri-sitä, ääri-tätä sontaa. Mikä rikos on kuulua äärivasemmistoon tai äärioikeistoon? Kuka määrittää minkäkin suunnan vääryyden tai oikeellisuuden.
Nyt eletään tätä päivää ja tähän astiset hallitukset päätöksineen ei ainakaan hyvää ole saaneet aikaan, vaikka ollaan niin keskellä sitä ja keskellä tätä!
Voishan sitä jo alkaa kokeilemaan, miten toimii nämä "laitapuolen" kulkijoiden mandaatit. Ei meillä mitään hävittävää enää ole, vai onko?

Keep on good working Helena =)

Olli Polli

Oikeistolaisten ja pakolaisten yhteenottoja näytetään mielellään mediassa.
Tässä videossa, jota et varmasti näe mediassa, on mallia toisenlaisestakin yhteenottomallista !

Filmi on kuvattu Atenassa keskipäivällä erään vilkkaasti liikennöitävän tien varrelta.

http://www.youtube.com/watch?v=gWJQtBZRg4U&feature...

Jko Ko

Ainakin yhdellä jampalla näytti olevan anarkistin punamusta lippu kädessä että tällä kertaa ei ollut äärioikeistolaiset kyseessä.

Matti Hirvonen

Kyllä maailman medioissa on näytetty aika paljon videoita, jossa anarkistit ottavat yhteen poliisien kanssa eikä videosta ole siirtolaistaustaisiakaan peitetty.

Eikö nyt kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, että Kreikan vaalien suurin voittaja oli puolue, joka on voimakkaasti puolustanut paperittomien siirtolaisten ja pakolaisten oikeuksia?

Sari Karlström

Tuli katsottua muutama muukin ja näytti siltä, että Kreikan poliisi on pahin mellakoiden aiheuttaja toimillaan. Taivas mitä touhua! Turpaan vaan ja onnea.

Olli Polli

Sari: Näin on poliisin toimet ei kestä päivän valoa ja lisää vihaa joka purkautuu aina johonkin !

Sakari Behm

Aika jännää, poliisit perääntyivät muutaman teinin edestä?

Olli Polli

Omiaan saa pamputtaa ! Näitä "maahanmuuttajia" jos menee hakkaamaan pampulla tulee kaikki mahdolliset organisaatiot pommittamaan maan kivikaudelle !

Tuula Saskia

Hiukan harmittaa, kun osallistuin tähän "keskusteluun".

HE:lle lahjakkaana sanankäyttäjänä hyvää jatkoa ja pientä malttia.

Arki on sekin taitolaji.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Sieltäpä tuli asiaa, hemmetin vakavaa, turha sitä on lähteä vetämään ohi pointista, vinoilemaan tai lähentelemään kirjoittajan persoonaa tahi tyyliä.

Meillä kotoisissa ympyröissä turvapaikka- ja sen sukuinen keskustelu on lähinnä hiekkalaatikossa nahistelua. Yritetään heittää kissankakkaa toinen toisensa silmään.

Kreikan ongelma on valtava, mahdoton kreikkalaisten yksinään hoitaa, kutsutaan katastrofiksi.

Osaksi tilanne johtuu Kreikan maantieteellisestä sijainnista. Tietenkin se johtuu myös sodista ja inhimillisestä hädästä yleensä tuon maailmankolkan suunnalla.

Kreikkalaisten oma kansantalouden tilanne ei ole omiaan edesauttamaan asioiden ratkaisuissa - ja pitää muistaa, että Kreikan kansalaiset noin yleensä eivät ole talouttaan ajaneet kuralle, vaan heidän korruptoituneet johtajansa.

Sen verran oikaisua Helenan blogiin, että Suomi ei - tietääkseni - palauta Kreikan kautta maahan tulleita, kuten muihin Dublinin sopimuksen maihin. Syynä ovat juuri nuo yleisesti tiedetyt epäinhimilliset olot Kreikan leireillä.

Ratkaisuja?
On tietysti. Sotien loppuminen maailmasta ja ihmisten kohtuullisen tasa-arvon toteutuminen. Vaan tuohan ei ole realistista. Todennäköisempää on, että Hirvisaari ja Halla-aho majoittavat muutaman tulijan huusholleihinsa. Ja perustavat ompeluseuran.

Ei.
Valitettavasti tuo tilanne jatkuu, Lähi-Idän kuohuntaa ajatellen pikemmin pahenee kuin paranee, vaikka Somaliassa sota vähitellen loppuisikin ja Irakissa olot jossain määrin normalisoituisivat.

Mitä tässä voi. Sytytän tuohuksen.

Markku Nieminen

Suomi koko maailman sosiaalitoimistoksi! Kokoomukset vetelevät välistä ja kaikki rikastuvat, etenkin eläkeseniilit ja puotipuksut ovat suuria voittajia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Terveiset rikkaalta eläkeseniililtä!

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

En lukenut kaikkia kommentteja, mutta logistiikkaa voitaisiin tehostaa niin, että Liekassan olisi suorat lenno suomalaisten omistamalta kentältä.

Menossa lasti suomalaisia turisteja ja paluulennolla afrikkalaisia maahanmuuttajia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Hemmo, tuo Helenan (lieksalainen) teksti oli hänekseen äärimmäisen vakava. Sinulle nyt hybriksen ja hamartian kertauksen lisäksi läksyksi piiloteksti (ei liity draamaan vaan pikemmin proosaan).
Ja muuten hyvvää :)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kyllä opettaja.
Paskahuussi+kompostikatosta olen rakennellut koko päivän täällä Simojärven kairassa.
EU on sekoittanut Kreikan maahanmuuttopolitiikan ja kaaos on taattu.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tuohonkin vielä: vaikka en erityisen ihastunut ole Euroopan Unioniin, niin kyllä tuolla rapakon takana on suurvalta joka eniten saa pahaa jälkeä aikaan.
Mehukasta paskahuusin koeponnistusta - kun ilma on sees, ja lintu lurittelee!

Aki Mönkkönen

Käväisin Lieksassa uimassa ja saunomassa, hienossa uimahallissa. Näin yhden ainoan somalipojan, koko päivänä, Tokmannilla harjoittelemassa, toppipäivä varmaan? Ei näkynyt kylillä "eksoottisesti värittyneitä" muita. Missä lie piileksineet? Todella hyvä kahvila on tämä Lieksan leipomo, kiitos!

Kreikassa kuitenkin tilanne on hälyttävä, konkurssimaa ja rajat vuotaa, kuin seula. Jos Eu:a olisi yhtään viisautta, se joko ottaisi nuo rajat valvontaansa tai siirtäisi rajansa "Gates of Vienna" pisteeseen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kyllä Lieksassa on ihan oikeasti paljon äskettäin tulleita maahanmuuttajia suhteessa kantaväestöön, ja kyllä on melkoinen sattuma että kaupungilla ei ole tullut Akilla enempää somaleja tai kurdeja vastaan.

Tulin juuri kahden päivän työkeikalta. Puolensataa maahanmuuttajaa opiskelemassa. Meno on vilkasta, mutta porukka on motivoitunutta ja yleensä hyvää oppimaan, etenkin ottaen huomioon miten paljon uutta on omaksuttavana.

Lukutaidottomien suuri määrä tai "savimajat" on silkkaa legendaa. Tässä muutaman vuoden aikana olen tavannut kolme tai neljä joilla luku- ja kirjoitustaito oli hukassa. Ei ole enää.

Kielen oppimisen ongelmat vaihtelevat. Noin yleisesti, arabialaisella kirjaimistolla äidinkieltään kirjoittavien on työläämpää päästä alkuun, somaleilla ei ole sitä ongelmaa. Suomen kielioppi on kuulemma hankala.

Joo, Lieksan Leipomo on Luksusta.

"Gates of Vienna" on historiaa. Ei auta rypistellä kun kakka on jo housuissa. Ja EU:n viisaus on yhtä paljon vitsi kuin Somalian presidentti.

Kuten sanoin, ratkaisuja en osaa sanoa, valitettavasti.

Simon Wahlroos

Jos suomalaiset aloittaisivat joukkomuuton Afrikkaan kirkkoveneitä ja saunojaan rakentelemaan asuttamillensa rantatonteille, niin sehän varmaan tulkittaisiin kolonialismiksi, eikä monikulttuurilliseksi rikastuttamiseksi, jota saammekin täällä nyt kokea afrikkalaisten ja lähi-idän ihmeiden toimesta.

Simon Wahlroos

Kreikkalaisesta äärioikeistosta päästään eroon lopettamalla ihmisten rasistinen leimaaminen ja profilointi äärioikeistolaisiksi tms möröiksi. Sen sijaan pitäisi tarkastella syvällisesti mitä nämä yksittäistapaukset sanovat ja politikoivat, sekä tehdä järkeviä johtopäätöksiä, mikä ei taida olla mahdollisista hölmöläiskansalle, jota Suomessa taitaa olla vielä enemmistö.

Kari Timolavi

"Miten näitä avauksia voi kukaan vakavasti ottaa, kun sinänsä vakavat asiat vesitetään tällätavoin?"
Turun Sanomat varmaankin osaa vastata.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ei tämä ole vesitetty.
Tämä on esitetty niin että Turun Sanomissa tähän ei osata vastata.

Öitä.

Käyttäjän budoka kuva
Marijan Mario Basic

Sitoutumaton Helena. Sinulla on selvästi työpaineita, joita jaat kanssamme. Helpottako?

Olisit voinut kirjoitta vaihteeksi Auerista.

Tommi Kanninen

Happamoita, sano pää toimittaja kun sitruunoita niäleskeli.

Pentti Takola

Hyvä idea, mutta muuttaisin sitä vähän.

Emmekö voisi antaa Kreikan meiltä ottamat lainat suoraan apuna, ja vuokrata sen lentokenttäsaaren Kreikalta? Silloin Kreikka saisi lisäksi vuokratuloja saarestaan. Se olisi myös pieni korvaus Kreikalle siitä menetyksestä, kun pakolaiset tulevat Suomeen työvoimapulaa paikkaamaan, eivätkä jää Kreikkaan.

Simon Wahlroos

Veronmaksajienko rahoillako Helena meinasi kuljetella pakolaisia Suomeen? Vai onko siihen rahoitus sosialidemokraattisen maan tavan mukaan järjestelmällisesti ryöstettävissä Aatos Erkon perinnöstä? Vai oliko tämä nyt taas näitä Helenan vitsejä? Joo taisi olla oikea vitsaus jälleen kerran. Vitsin ydin oli kai se että se pisti varmasti monet miettimään mitähän ne ovat ne Kataisen tarpeet, joita pitäisi tyydyttää tuomalla tänne 1,7 miljoonaa pakolaista. Työtä täällä ei ainakaan riitä edes kotimaamme väestölle, joten tyhjäntoimittamisen (puhumatakaan ryöstämisestä ja raiskaamisesta) täytyy kai sitten nykyään käydä työstä, kun siihen niin paljon resursseja halutaan satsata haalimalla tänne köyhiä ja tänne sopeutumattomia pakolaisia veronmaksajien piikkiin. Kyseinen pakolaismäärähän tulisi kustantamaan vuosittain vähintään 20 miljardia pelkästään sosialiturvana. Summa noussee yli 30 miljardiin (eli yli puolet valtion budjetista) jos siihen luetaan ylipalkatut suojatöpaikat työharjoittelupalkalla. Mistähän seinästä nekin rahat tai oikeastaan inhimilliset resurssit revitään, sillä maamme hyvinpalkatuista töistä ja elinkeinoista harvat oikeasti tuottavat maailmanmarkkinoilla, jossa kilpailu on kovaa. Suomella on nimittäin huonot kilpailuasetelmat korkeiden työvoiman ja teollisuuden investointikustannukset rasitteenaan. Siksipä tämän Helenan vitsiehdotuksen järkevä pohdiskelu antaa perin huonon kuvan niistä Kataisen taloustieteen opinnoista, joita Lontoon eliittikoulussa opetettiin. Pappa betalar- vitsaili isäukkoni aikoinaan hätäisistä ratkaisuista, mutta kysyn vaan selvällä suomenkielellä notta; Mistä vit*sta se raha oikein tulee, jos ei sitä vain paineta kuin väärää rahaa, joka johtaa superinflaatioon. Ilmeisesti Kataisen tarkoitus on kriisiyttää maamme talous perusteellisesti ja sen varjolla tuottaa maahamme uusi maailmanjärjestys, kun entinen järjestys on menetetty. Se voi Kataisen eliittryhmille kuullostaa järkevältä tavalta uudistaa maamme talous, mutta varmasti se tulee johtamaan vakaviin levottomuuksiin ja suomenkielisen kansan tuhoon, kuten intiaanien aikoinaan Amerikassa, jotka selvisivät paremmin kuin Kataisen ja demarien bling bling leikkirahan pilalle hemmottelemat suomalaiset tulevat tästä selviämään, jos tulevat. Loppupeleissähän näin päästään eroon Suomen kielestä ja kansasta, sillä aikaa kun vastaavasti Kreikkalaiset pistävät hanttiin "ääriokeiston" voimin, kun ei kukaan muu näköjään tajua pakolaisvyöryn merkitystä monikulttuurisuuden tuhovoimana.

Toimituksen poiminnat