Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Miksi arvoliberaalit haluavat kieltää prostituution?

Minua jaksaa ihmetyttää se, miksi juuri itseään erittäin vapaamielisinä ja suvaitsevaisina markkinoivat ihmiset tuntuvat olevan kaikista, siis jopa äärikonservatiiveja, innokkaimpia kieltämään prostituution.

Olen todella pahoillani, mutta tuo nyt lähinnä vahvistaa minun käsitystäni näistä nk. arvoliberaaleista tyypeistä: jos jokin asia ei ole omaan agendaan sopiva, se halutaan kieltää. Ja mikäpä voisikaan olla tietyille tyypeille vähemmän agendaan sopiva, kuin suomalaisen heteromiehen seksuaalisuus, sillä onko kammottavampaa asiaa kuin se, että on olemassa miehiä, jotka haluavat ja jostain syystä tarvitsevat maksullista seksiä. Ja että on naisia, jotka ovat seksiä valmiit myymään.

Olen todella pahoillani, jos vaikutan hieman laasaslaiselta, mutta minusta näistä jutusta jää sellainen olo, että tässä käydään nyt sotaa nimenomaan heteromiehiä vastaan, ei ihmiskauppaa. Näissä keskusteluissa prostituoidut nähdään uhreina, olosuhteiden orjina, ja miehet naista alistavina sikoina. Tämä siitäkin huolimatta, että moni prostituoitu kertoo esimerkiksi yleisimmän asiakkaan olevan perheellinen mies, siisti ja asiallinen kaveri, joka jostain syystä tarvitsee maksullista seksiä.

En ota kantaa siihen, onko oikein, että perheen isukki ostaa seksiä. Himot ne on hiirelläkin, sanotaan, ja joidenkin mielestä huorissa käynti voi jopa pelastaa perheen avioerolta. Minun asiani ei ole moralisoida, ja herääkin kysymys, mitä tapahtuu, jos näiltä miehiltä viedään mahdollisuus maksulliseen seksiin.

Suomessa on nyt viime vuosina syntynyt kaksi uutta ilmiötä liittyen prostituutioon. Toinen on nuoret opiskelijatytöt, jotka tekevät seksiä myymällä kovaa tiliä, ja toinen on ihmiskauppa. Käsittääkseni mm. Itä-Euroopasta vaeltelevien kansojen myötä tuo ihmiskauppa on nimenomaan räjähdysmäisesti kasvanut. Tuleekin mieleen, että olisikohan mahdollista seksin ostokiellon sijaan kohdentaa resursseja nimenomaan niiden ryhmien valvontaan, jotka ihmiskauppaa harjoittavat? Miksi viedä nuorilta suomalaisnaisilta tuottoisa ja hyvän elintason takaava bisnes siksi, että täällä pyörii epämääräistä porukkaa?

Hassuintahan tässä on se, että juuri nämä samat seksin ostokiellon puolesta puuhailevat ovat niitä, joiden mielestä on aivan ihanaa, kun Romaniasta ja Bulgariasta tulee tänne ihmisiä tekemään rahaa kirjaimellisesti hinnalla millä hyvänsä, hekin kun ovat olosuhteiden uhreja. Heitä suojelee se, etteivät he ole suomalaisia heteromiehiä, vaikka olisi myönnettävä, että ihmiskaupan yleistyminen on suorassa yhteydessä nimenomaan kansallismaisemamme globalisoitumiseen.

Minä en henkilökohtaisesti usko, että seksin myyntityö on terveellistä kenellekään. Sen on pakko jättää tietynlaiset haavat ihmiseen. Tavallaan uskon, että myöskin seksin ostaminen voi tuhota jotain ihmisestä, varsinkin tilanteessa, jossa ostaminen on ainoa keino saada seksiä, mutta kuten sanoin, en ala moralisoida. Laillista on moni muukin asia, jolla voi haavoittaa itseään.

Kuitenkin minusta on yksinkertaisesti tekopyhää kuvitella, että kieltämällä jotain voidaan kitkeä rikollisuus alalta pois. Luultavasti koko homman laillistaminen ja tuominen luvanvaraiseksi elinkeinonharjoittamiseksi olisi ainoa keino kitkeä rikollista prostituutiota, paritusta ja ihmiskauppaa alalta. Olen myöskin joskus ehdottanut, että perustettaisiin valtakunnallinen puhelinnumero, johon mies, joka epäilee ostaneensa seksiä ihmiskaupan uhrilta, voisi tehdä anonyyminä ja ilman pelkoa seuraamuksista ilmoituksen.

Lopuksi haluan vielä nostaa esiin sen ikuisen kysymyksen, mikä edes on prostituutiota. Onko varakkaan poikakaverin hankkiminen prostituutiota? Viimeksi, kun kirjoitin aiheesta joskus pari vuotta sitten, kävin surffailemassa Sihteeriopiston sivuilla ja huomasin, että siellä oli ainakin silloin varsin suosittua ostaa seksin ohessa roolileikki, jossa nainen esitti unelmien tyttöystävää. Siis miehet tykkäsivät ostaa seksiä tytöltä, jonka kanssa viettää rauhallista ja mukavaa aikaa nautiskellen elämästä ja seksistä. Siitä tuli mieleen, että kuinka paljon naiset deittailevat miehiä, joiden kanssa parisuhde rajoittuu siihen, että käydään syömässä hyvin, tehdään matkoja, pidetään hauskaa ja harrastetaan seksiä? Onko se prostituutiota, jos mies, jolla tuollaiseen on varaa, maksaa siitä kauniille naiselle, joka ei nalkuta tai vaadi suhteelta mitään?

Tai onko se prostituutiota, että nainen matkustaa jonnekin Järvenpäätä eksoottisempaan paikkaan ja tuo sieltä mukanaan naista paremman elintason toivossa palvovan miehen? Eurooppalaisnaistenhan tiedetään tekevän hyvinkin paljon seksimatkoja mm. Gambiaan. Kuinka tuohon ilmiöön voitaisiin puuttua tai halutaanko siihen edes puuttua? 

Niin tai näin, jos seksin ostoa ja myyntiä hankaloitetaan tai prostituution ylle langetetaan täydellinen kielto, jää alalle enää rikollisjärjestöjen pyörittämä bisnes ja toisaalta juuri tapaukset, jossa nainen pyörii leikkimässä tyttöystävää varakkaammassa herraseurassa. Ne, jotka jäävät ilman maksullista seksiä, ovat ihan tavalliset miehet, joilla ei ole halua lähteä leikkimään rikollisten kanssa eikä varaa ylläpitää ”rakastajatarta”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän TeemuLavikka kuva
Teemu Lavikka

Seksin osto- ja myyntikiellot lopettavat huorissa käynnin yhtä tehokkaasti, kun kieltolaki lopetti aikaan viinan juomisen.
Ainoana erona näissä tapauksissa tulee olemaan se, että kieltolaki sentään tajuttiin kumota toimimattomana.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No niinpä.
Ihmettelen kyllä sitäkin, että mikä sitä seksin myymistä on, kun Suomessakin toimii yrityksiä, jotka myyvät dominaseksiä. Siis onko vain penetraatioon johtava seksi prostituutiota?
Luulisi, että nuista dominapalveluita tarjoavista yritystä muuten voisi löytyä tietoa ja taitoa laillistettavaan prostituutioon hyödynnettäväksi.

Matti Mottonen

Oikeastaan haluan kuulla, kun täysistunnossa keskustellaan kiellettävien tekojen rajanvedosta: millaista asiantuntemusta sieltä löytyykään. Ile lienee voimissaan. Onko keskustelu tai piiskaus jo teko vai tarvitaanko penetraatio?

Ehkä vammaisille annetaan vapaudu vankilasta kortti.

Pelottavinta on se, minkälaisen ponnahduslaudan rikolliset saavat tästä.

Erkki Penttinen

On sääli että edustaja Hirvisaari menettää seuraavissa vaaleissa avustajansa
mutta taas miehille onni että saadaan yksi tervejärkinen nainenkin kansanedustajaksi tuonne eduskuntaan.Olet Helena aivan oikeassa tuossa
kuka haluaa tätä seksin ostokieltoa mutta näin reilun 1500 ilotytön ilot maksaneena voin sanoa teille pojat että ei ole pillu loppunut Pietarista enempää kuin Tukholmastakaan vaikka lakeja kuinka laatisitte.Nämä lait aiheuttavat sen että normaali seksuaalinen kanssakäyminen naisen ja miehen välillä tulee vähenemään ja homous saa vallan mutta sitähän rkp ajaakin
sillä tukholmassa kun menit ravintolan vessassa kuselle niin jo pieni käsi hivuttautui takaa päin haarojen välistä ja tarttui kulliini.Onko se rkp:n unelma uudesta tuhatvuotisesta yhteiskunnasta jota he somalien siittämänä yrittävät luoda.

Käyttäjän ahtoapajalahti kuva
Ahto Apajalahti

"Miksi arvoliberaalit haluavat kieltää prostituution?"

He eivät ole arvoliberaaleja.

Pentti Järvi

Ihan alkajaisiksi pitäisi kieltää se naisten nalkuttaminen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Me kaikki miehet tiedämme kokemuksesta, että naiset vastustavat tilpäisiä seksisuhteita. Se kuuluu naisen rooliin. Miehen rooliin taas kuuluu olla aktiivinen, ja yrittää vongata seksiä, jos vain on mahdollista.

Jos naiset haluavat säätää lain, jolla rajoitetaan tilapäisiä seksisuhteita, niin eihän se muuta käytännössä mitään. Joku poliitikko haluaa julistaa, että meidän puolueen naiset vastustavat tilapäisiä seksisuhteita - niin mitä ihemmeen uutta tässä on. Kaikkihan sen tietää jo ennestään.

Pentti Järvi

Lakien värkkääminen näistä asioista on perin arveluttavaa puuhaa.

Jukka Korhonen

"Käsittääkseni mm. Itä-Euroopasta vaeltelevien kansojen myötä tuo ihmiskauppa on nimenomaan räjähdysmäisesti kasvanut."

Mutta ihmiskauppa suomalaisessa seksibisneksessä on täysin olematonta verrattuna muuhun suomalaiseen bisnekseen.

"Luultavasti koko homman laillistaminen ja tuominen luvanvaraiseksi elinkeinonharjoittamiseksi olisi ainoa keino..."

Prostituutio on täysin laillista Suomessa.

"Tavallaan uskon, että myöskin seksin ostaminen voi tuhota jotain ihmisestä, varsinkin tilanteessa, jossa ostaminen on ainoa keino saada seksiä"

Pliis!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Prostituutio on täysin laillista Suomessa."

- Olet oikeassa. Ajatus taas vähän oli omilla teillään. Tarkoitin tietenkin bordellitoimintaa.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Kun ei ole muuta hämäystä mielessä, niin pitää ottaa just säädetty onnistunut laki uudelleen tarkasteluun. Nyt kyse on taas ostokiellosta (NAISILTA) miehille, ELI nuoret pojat ja miehet voivat EDELLEEN myydä nuoremmille naisille ja seniorinaisille seksipalvelua!!!! On sitä itsekin k****llä drinksuja makseltu...

Jukka Mäkinen

Koskas viimeksi RKP'stä on tullut älykäs nainen esiin. Ei ainakaan niin kauaa kuin minä muistan.

Erkki Penttinen

Kuule Jukka en muista minäkään ja rkp:n miehetkin ovat kuin kuuma peruna persuksissa änkyttävät siellä eduskunnassa.Katselkaapa pojat noita rkp:n naisedustajia ? löytyisikö teiltä voimia antautua kyseisten leidien petikaveriksi alle 3 promillen alarajan.

Matti Jalagin

Typerää hömppää ja asioiden maton alle lakaisemista.

Ei mikään kielto ole koskaan seksin myymiseen missään tehonnut eikä tehoa nytkään, sillä tarjonta vain muuttaa muotoaan ja siirtyy vähemmän julkiseksi.

Demaripolitiikkaa, jossa kiusalliselta asialta suljetaan silmät säätämällä laki, jolla asia kielletään ja sitten kaikki paha on poissa.

Luulisi oikeusministerillä olevan tärkeämpää tehtävää.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse sanon että sallitaan, laillistetaan ja verotetaan. Saataisiin lisää rahaa muille jaettavaksi ja seksityöläiset pois ihmiskaupasta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olen samaa mieltä. Ja minusta maksullisesta seksistä olisi hyvä puhua yhtä vapaasti kuin nykyään puhutaan muustakin seksistä. Silloin ajeittaisiin mm. suojatun seksin asiaa, alennettaisiin seksityöläisten kynnystä käyttää terveydenhuoltopalveluita ja kannustettaisiin miehiä käyttämään asiallisia palveluntarjoajia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ihmiskauppaahan on myöskin tullut esiin eräiden ns. happy endingeistä tunnettujen hieromalaitosten piirissä. Jos miehet käyvät mielellään "hieronnoissa", keskitetysti toimintaa harjoittavissa putiikeissa, niin eikö se jo puhu valvottavissa olevan laillisen bordellitoiminnan puolesta?

Kevennyksenä:
http://www.youtube.com/watch?v=btheeIEDIrE

Keijo Koponen

Jos prostituutiota ei ole kyetty kitkemään tällaisista valtioista kuin Iran, Afghanistan tai Saudi-Arabia niin miten se onnistuu Suomessa?
Ihminen on nimittäin älykäs olento, ja se keksii aina keinot kiertää lait ja säännöt kun on seksin myymisestä kysymys.
Esim. Iranissa jotkut imaamit vihkivät prostituoidun ja hänen asiakkaansa tunniksi naimisiin niin he eivät riko lakia ja tee syntiä.
Afghanistanissa on tytöiksi puettuja ns. tanssipoikia jotka myyvät seksiä jne.
Suomessakin se muuttaisi vain muotoaan ja kauppa jatkuisi kuten ennenkin.

Kaisa Jalis

Minun aviomieheni lentäisi kuin leppäkeihäs, jos paljastuisi, että hän olisi huorissa kävijä.

Pidän prostituoituja itsekkäinä ja rahanahneina, joille muiden ihmisten perhe-elämällä ei ole väliä. Itse en menisi ukkomiehen kanssa sänkyyn millään, lasten ja naisen takia.

Avioliitto on myös moraalinen sopimus, ja jos moni mies kokee huolissa käynnin olevan ok, koska pornolehdissä käydään huorissa, se on normaalia ja "kaikkihan niissä käy", niin sellaista viestiä en naisena halua levittää. Suomessa on selkärangattomia nahjuksia ihan tarpeeksi muutenkin.

Pidän huorissa käyviä miehiä henkisesti kuolleina. Jos ihminen on näin matala ja laatikossa, kehotan kasvattamaan henkiset siivet, joilla voi tulla onnelliseksi. Elävän ihmisen ei tarvitse käyttää muiden kehoja hyväkseen. Mies, jolla ei ole naiselle ihmisenä muuta annettavaa kuin rahaa, on köyhä reppana.

Veikko Penttinen

Voi Kaisa,Kaisa.., tietäisitpä millaista se todellinen elämä on. Se ei ole niin kaukana sinusta kuin luulet.

Siis todellinen elämä kaikkine mausteineen on hirveän ihanaa. Joillekin enimmäkseen hirveää, joillekin enimmäkseen ihanaa, mutta suurimmalle osalle sekä että.

Elämätön elämä on synti elämää kohtaan.

Jostain syystä varakas mies saa naisia ja seksiäkin paljon helpommin, vaikka kumpikaan ei edes puhuisi rahasta. Odotusarvo on kova arvo. Komea mies voi olla persaukisempikin, mutta jos miehellä ei ole rahaa eikä näköä seksistä voi tulla nuusa.
Silloin voi tilipäivänä tulla mieleen, että perskele, nyt panettaa niin, että menkööt vaikka viimeisetkin siemenperunat kuin Kalle Tappisella.

Jatkuva panetus on aluksi kivaa, mutta pitemmän päälle kiusallista. Oletkos tällaisesta Kaisaseni kuullut.

Atte Virtanen

Kaisa Jalis,

mitä mieltä olet siitä, että miehesi masturboi ja ajattelee muita naisia?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos sinulla olisi myönteisempi asenne seksiin, ja esimerkiksi näin kesällä uskaltautuisit seksiin miesten kanssa, niin voisi käydä niin, että sinulla olisikin jo syksyllä se aviomies tai avomies.

Kaisa Jalis

Mistä tiedät, mikä on asenteeni seksiin?

Miten kuvittelet, että sängyn kautta saa aviomiehen?

Pari ainutta miestä, jotka ovat olleet tosissaan kiinnostuneita, olivat henkisesti korkeatasoisia, ja kumpikaan suhde/ystävyys ei lähtenyt seksistä liikkeelle.

Vatustan prostituutiota, koska se ei ole seksiä. Se on laajaa, maailmanlaajuista naisen hyväksikäyttöä.

Sitten on näitä naisia, jotka lähtevät heteroäijien persuksia nuolemaan ja myyvät kaikki harvinaiset naisihmisen saavuttamat edut/arvostuksen nykymaailmassa ja toivovat paluuta Afganistaniin.

Tervemenoa Afganistaniin! Älkää tuoko sitä tänne.

Arvoliberalismi on samaa huttua kuin monikulttuurisuus.

Käyttäjän tonisuonsivu kuva
Toni Suonsivu

Mukavaa lukea naiselta noin järkevä kirjoitus tästä aiheesta. Yleensä naiset suhtautuvat tähän aiheeseen enemmän tunteella kuin järjellä.

"Miksi arvoliberaalit haluavat kieltää prostituution?"

Tähän kysymykseen on helppo vastaus: Nämä ihmiset eivät ole arvoliberaaleja. Oikea arvoliberaali kannattaa yksilönvapautta kaikissa asioissa.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Seksin täysostokielto! Varmaankin tarkoitus on ainoastaan moraalinen, koska täyskielto johtaisi alanpalveluiden tarjoajien moninkertaistumiseen sekä hintojen tippumiseen todennäköisesti kolmannekseen nykyisestä ja mahdollistaisi köyhempienkin miesten ja naisten kysynnän palveluihin. Häviäjät: Virkavalta sekä nykyiset palveluntarjoajat ja tietysti valtio, saihan Saksakin verotuloina 2008 lamaaikana yhden miljardin verotuloina vaikka oli alennetut hinnat eikä kaikki maksaneet veroja.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Mikälainen on "arvoliberaali?
Miten hän istuu?
Miten hän kävelee eri tavallako kuin "normaali" liberaali?
Miten hän esim. laulaa erilaillako kuin esim. demari?
Minkälaisista eläimistä hän pitää?
Voisiko hän olla homo tai lesbo?
Voi kun tietäisi marketin kassajonossa kuka edessä ja takana olevista on on SE "arvoliberaali".

Veikko Penttinen

Kunhan Kalevi kysyy, vaikka aikuisena miehenä tietää.
- Kuinka arvoliberaali istuu? Jos nainen niin jalat ristissä.
- Jos nainen, niin kävelee matalilla koroilla, koska se on niin järkevää.
- Hän laulaa samoja lauluja samalta korkeudelta kuin enemmistö.
- Hän pitää sellaisista pehmoisista ja karvaisista eläimistä.
- Jon hetero niin hän kokeilee homoilla tai lesboilla ainakin kerran elämässään. Se on, ah., niin avartavaa. Jos on homo, niin ei koske tikullakaan heteroon, koska se on banaalia.
- Kassajonossa arvoliberaali nyrpistää jos edellä oleva mies on ostanut grillimakkaraa, olutta, ja sipsejä. Jos samojen ostosten ostaja on joku vähemistöön kuuluva arvoliberaali hymyilee suvaitsevaisesti, kun huomaa kotouttamisen tepsineen.

Käyttäjän KaleviKannus kuva
Kalevi Kannus

Ah voi... Ihan kesätorpán taivaalta ukkospilvet hälvenivät, kun maailma avartui... Ihan oikeasti en tiedä miten "arvoliberaslimisssa" eletään.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mutta miten on vastaavien "maksullisten miesten" tilanne? Saavatko he vastaavanlaisen kohtelun vai ovatko kukkahattutätijen erityis-suojelussa?
Ainahan kyseinen keskustelu suuntautuu femakoiden taholta naisiin mutta on kolikolla myös toinen puoli...

Käyttäjän vik kuva
Virpi Kauko

Asiasta olen Helenan kanssa melko samaa mieltä. Mutta kertoisitko vielä ihan nimeltä mainiten, ketkä prostituution tai seksin oston kieltämistä haluavat henkilöt ovat mielestäsi "arvoliberaaleja" tai sellaisina esiintyviä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Biaudet, Johanna Korhonen, Kristiina Kouros, Tuja Brax, Stieg Larsson, ym.

Seppo Hildén

" Tämä siitäkin huolimatta, että moni prostituoitu kertoo esimerkiksi yleisimmän asiakkaan olevan perheellinen mies, siisti ja asiallinen kaveri, joka jostain syystä tarvitsee maksullista seksiä."

Helppo ratkaista, avio/avovaimot voisivat lopettaa sen pihtaamisen niin ukonkaan ei tarvitsisi tuhlata perheen yhteisiä rahoja maksulliseen seksiin.

Mutta sitten jää vielä tämä nalkuttamisongelma.

Se onkin vaikeampi ratkaista.

Keijo Koponen

Se miksi yleisin asiakas on perheellinen mies, voi selittyä sillä että tällainen heppu on tottunut seksiin,eikä halua käsitöitä tehdä jos vaihtelua haluaa tai avioliitto rakoilee.
Eihän yksinäiset ujot miehet uskalla mennä prostituoitujen juttusille. He pelkäävät heitä yhtä paljon kuin muitakin naisia.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ujot pitävät useimmiten ujoista ihmisistä. Ujot ehkä hakeutuvat vähemmän seksin myyntialalle.

Markku Nieminen

Suomalainen "arvoliberaali" on täysin samanlainen toisten rahat ryöstävä kommari ja typerän naamansa toisten asioihin työntävä kieltolakitantta kuin kokoomuslainen isämmmäällinen, "vihreä" tai julkikommunisti.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Verotuloistahan Suomessakin tapellaan, jos ala laillistettaisiin olisi varmaan mielenkintoista päättäjille tietää missä mennään. Kuuluvatko ilotytöt mahdollisesti köyhälistöön vai keskiluokkaan? Olis aiankin nekin verotulot pois muilta maksajilta eikä veronmaksuhalukkuutta tahdo oikein löytyvän muutenkaan. toissa päivänä oli ilotyttö raiskattu helsingissä mikä on erittäin valitettava tapaus. Duuni se on siinä mikä muukin. jos ulkonäköä ja rohkeutta riittää ja toimii itsenäisesti eikä ole parituksen uhei niin siitä vaan!

Jukka Mäkinen

Eikö tuota tupakanmyyntisysteemiä voisi käyttää seksin myymiseenkin.

Kassalla pyydettäisiin aina jonkun numeron mukaan, mutta tavara ei saa näkyä. Kokeneemmat sitten kertovat untuvikoille millaista on pimppa nro 5 tai nro 7. Maksun maksettuaan sitten vaan numerolappu kourassa K-marketin takahuoneeseen.
Kesko tietysti tuo markkinoille Pirkka-Pillun jota saa vähän edullisemmin.

Elintarvikevirasto tekee ratsioita ja tarkastaa ettei tavara ole yli viimeisen myyntipäivän.

Pentti Järvi

Bonuksia kerääntyy noinkin.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mites luomu ja lähituotanto?

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

J.Mäkinen pisti pahan. Kilpailu on sen verran kovaa että S-eksi-Market, Alepa-no, Tarjoustalo ja Tavara-talot pistäisivät Pipari-Marketin tiukille kilpailussa.

Tapio Ahti

Jos Suomessa on paljon ja alati enemmän prostituutioon liittyvää ihmiskauppaa, meillä on tosi surkea poliisi, kun ei paljon ketään saa kiinni. Onneksi taitaa olla niin, että kyseinen kauppa on lisääntynyt hälyttävästi vain hurmoshenkisten aktivistien ja heihin luottavien poliitikkojen ja toimittajien puheessa.

anita frisk

Blogisti esittää, että maksullisesta seksistä tulisi voida puhua yhtä vapaasti kuin seksistä yleensäkin. Ilman muuta, ja tuskin se nyt mikään tabu onkaan. Mutta: "Silloin ajettaisiin myös suojatun seksin asiaa ja alennettaisiin seksityöläisten kynnystä käyttää terveydenhuoltopalveluja." Mikäli käytät sanaparia suojattua seksiä vastakohtana suojaamattomalle = ilman kondomia tapahtuvalle seksille, en usko että siihen mikään avoimempikaan keskustelu puree. Jotkut nyt vaan ovat halukkaita maksamaan enemmän nautinnon maksimoinnista, riskeistä viis. Infoahan on ähkyyn asti, asennekysymys.

En sitten ollenkaan lämpene ajatukselle, että seksityöläisten kynnystä käyttää terveydenhuoltopalveluja alennetaan, hushus Mehiläiseen tai Medivireeseen vaan. Helsingissä jonot ovat jo parin-kolmen kuukauden pituisia, siihen sitten päälle 10.000 (varovainen arvio) koti- ja ulkomaista prostitutkaa, niin ei ihan kiva yhtälö, eihän?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Sukupuolitaudit johtuvat tosiasiassa kännissä naimisesta. Kondomin käyttö vähenee suorassa suhteessa veren promillemäärään niin, että kahden promillen kännissä kukaan ei enää käytä kortsua.

Rip Tor

Hyvä puheenvuoro Helena.
Tahtoisin kuitenkin muistuttaa yhdestä seikasta, joka monesti (siis lähes poikkeuksetta) unohtuu prostituutiokeskustelussa: on olemassa myös miesprostituoituja. Tutkimusten ja arvioiden mukaan 10-20% prostituoiduista on miehiä. Osa heistä ottaa asiakkaikseen naisia, osa toisia miehiä ja osa molempia.

Ilmeisesti miesprostituoituja ei nähdä ihmiskaupan uhreina tai itsenäisinä elinkeinonharjoittajina, joten prostituution kieltämistä vaativat vetoavat aina vain naisten oikeuksiin eikä miesprostituoitujen olemassaoloa tunnuta edes tiedostavan.

On myös paradoksaalista, että jos kuvaat prostituoidun aktin filmille ja levität sitä rahaa vastaan, niin kyse onkin arvoliberaalien mielestä yhtäkkiä eroottisesta viihteestä, joka on ihan ok. Ilmeisesti kameran käyttäminen poistaa automaagisesti ihmiskaupan kuvioista ja huoraaminen muuttuukin yhtäkkiä ihanan vapaaksi seksuaalisuuden ilmaisuksi. Ironista myös, että pornostaran agenttia tai leffojen tuottajia ei taideta juurikaan syyttää parituksesta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Alaikäisten , alle 18-vuotiaitten seksikaupasta yli puolet on homomiehille myyntiä.

Persut usein myös haukkuvat muslimeja ahdasmielisiksi homojen vainoojiksi, mutta esimerkiksi Kandaharissa puolet miehistä ostaa tai muuten hankkii seksiä nuorilta miehiltä. "Naiset ovat puettuina huntuihin, emmekä näe heidän kauneuttaan. Nuorten miesten kauneuden me pystymme näkemään, ja siksi harjoitamme seksiä heidän kanssan".

Aika arvolibeeralia, vai mitä?

Miusa U

Jos joku haluaa kieltää prostituution, bordellit tai muut suostuvaisten aikuisten keskinäiset toimet, hän ei ole arvoliberaali.

Jos joku kieltää rahalla maksetun yhdyntään johtavan seksin muttei pehmeämpää ostettua "seksiä", tai seuralla, viihdyttämisellä, sormuksella tai jollain muulla maksettua seksiä, hän asettaa eri asioita haluavat ihmiset eriarvoiseen asemaan, eikä siis ole tasa-arvon kannattaja.

Nalkuttavat miehetkin ovat ongelmat, eivät vain nalkuttavat naiset.

Anna Kontulan väitöskirjan mukaan prostituutio voimaannuttaa osaa prostituoiduista ja aiheuttaa haittaa vain osalle. Samaa voi sanoa hyvin monesta muustakin ammatista.

Pentti Juhani Järvinen

Koko keskustelu "ostoseksistä," prostituutiosta, on Suomessa hieman harhateillä. Ei vähiten siksi, että asiaa on vaikea määritellä täsmällisesti tai juriidisesti. Lisäksi sekavuutta lisää uskonnon tai "naisten oikeuksien" mukaan sekoittaminen. Eli koko juttu tulisi sijoittaa uudelleen, ns. "ihmisoikeuksien" piiriin. Se on vaikeaa Pohjoismaiden tapaisissa takapajuloissa, mutta myös ainoa keino saada mukaan ns. "oikeuksia" ja niiden logiikkaa.

Eli tuon seksiosan voi pudottaa keskustelusta. Se on tavanmukaisena, jopa "prostituutiona," kuten se yleensä ymmärretään, kahden ihmisen oma ja ykstyinen asia, myös "oikeus." Ei sitä voi heiltä ottaa. Ei edes "kodin ja uskonnon" puolustuksen nimissä. Nekin ovat yksityisasioita.

Mutta laillisesti valtiolla ja yhteiskunnalla on velvollisuus vastustaa rikollista pakottamista, kiristystä, ansioiden varastamista, petoksia ja ml. veropetoksia. Eli nämä "rikolliset" osat on eliminoitava seksisuhteista kuten muualtakin. Itse suhde ei kuulu valtiolle eikä viraomaiselle paitsi erikoistapauksessa, kuten jos seksuaalista sairautta levitetään tietoisesti.

Ja onhan se torvea, ettei YK:n ja EU:n jäsenvaltion "oikeusministeri" ilmeisesti tajua oman alansa alkeita. Tosi uskomattoman karmeaa! Mitä hän oikein kuvittelee "lain ja oikeuden" olevan? Sekahedelmäsoppa?

Pentti Järvi

Sitä soppaa sanotaan meillä sekametelisopaksi (kakarat tappelivat parhaista hedelmistä).

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”Kuitenkin minusta on yksinkertaisesti tekopyhää kuvitella, että kieltämällä jotain voidaan kitkeä rikollisuus alalta pois.”

OMA KOMMENTTI: NÄIN ON. Laajentaen tämä tekopyhyys: KAIKKI rikollisuus voitaisiin lopettaa KIELTÄMÄLLÄ tämän naiivin ja idealistisen ”logiikan” mukaan.

”Luultavasti koko homman laillistaminen ja tuominen luvanvaraiseksi elinkeinonharjoittamiseksi olisi ainoa keino kitkeä rikollista prostituutiota, paritusta ja ihmiskauppaa alalta.”

OMA KOMMENTTI: Laillinen elinkeinoharjoittaminen (työhakemuksineen, toimintalupineen, lääkäripalveluineen jne.) olisi erinomainen keino rikollisuuden (paritus ja ihmiskauppa) vähentämiseksi.

http://www.tapionajatukset.com/155

Ukko Makkonen

Huh, huh. Nalkutus ja pihtaaminen syynä huorissakäyntiin, juu ihan varmaan. Kai kuitenkin enemmän vaihtelunhalu ja ainakin henkisesti pienimunaisen miehen halu esiintyä hallitsevassa roolissa se kun "asiakas on aina oikeassa". Ehkä se sitten on joidenkin naisten mielestä, esim. Helena varmaan ajattelee näin ok saada vaimona sukupuolitauteja kun äijä juoksee huorissa. Näistäkin välillä kuulee.
Tosin myyhän miehetkin seksiä, pääasiassa kuitenkin kai toisille miehille.

Käyttäjän vik kuva
Virpi Kauko

Useillekin keskustelijoille näyttää olevan epäselvää, mitä "arvoliberaali" tarkoittaa. Se yleensä määritellään ihmiseksi, jonka mielestä kaikki elämäntavat, joilla ei loukata toisten oikeuksia, tulee sallia.

Jotkut näköjään käyttävät sanaa jonkinlaisena kirosanana tai haukkumanimenä, jonka merkitys on keikautettu päinvastaiseksi, suorastaan "kukkahattutädin" synonyymiksi. Onkohan kyseessä vilpitön väärinymmärrys vai tarkoituksellinen vääristely?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

On sanottu, että Lukas Moodyssonin elokuva Lilja 4-ever vaikutti ratkaisevasti Ruotsin tilapäisen seksin oston kieltoon.

Elokuvassa Lija tekee itsemurhan, jouduttuaan ihmiskaupan uhriksi. Filmin kerrottiin perustuvan tositapahtumiin, Danguole Rasalaite, liettualainen tyttö, oli filmin esikuva.

Ruotsin poliisi ja tiedotusvälineet eivät kerro rikoksen tekijän etnisyyttä, eivätkä uhrinkaan etnisyyttä. Elokuvassa Lija 4-ever pääosaa näytteli vaaletukkainen nuori nainen. Vaalealla tukalla ohjaaja Moodysson halusi häivyttää Danguolen mahdollisen etnisen alkuperän. Ruotsin poliisi otti kiinni myös Danguole Rasalaitesin parittajat, mutta ei koskaan paljastanut myöskään parittajien etnisyyttä. Parittajia ei koskaan tuomittu Danguole Rasalaitesin parittamisesta, koska Ruotsin laissa ei tuolloin ollut mitään pykälää, jonka mukaan heidät olisi voinut tuomita. Kuitenkin samoilla parittajilla oli kaksi lasta, alaikäistä Itä-euroopasta paritettavana. Jos tänä päivänä joku kertoisi, että itäeurooppalaisia lapsia on paritettu, niin arvailut tietystä etnisestä vähemmistöstä nousisivat heti mieleen. Tätä vähemmistöähän on syytetty mm. lapsiavioliitoista.

Ruotsin poliisi ei kuitenkaan mainitse rikollisten etnisyyttä.

Lilja 4-ever tapaus on kuitenkin uskomaton esimerkki siitä, miten maahanmuuttoon liittyvät ongelmat on onnistuttu siirtämään valkoihoisen heteromiehen syyksi. Todellinen Danguole Rasalaitesin tarina meni niin, että hän kyllä saapui Ruotsiin ihmiskauppiaan välittämänä, mutta karkasi noin kuukauden kuluttua saapumisestaan toiseen kaupunkiin. Paperittomana siirtolaisena nuori nainen kuitenkin löysi toisesta kaupungista makedonialaisen poikaystävän, jonka luona hän asui kolme kuukautta. Mahdollista etnistä sidettä tähän poikaystävään ei Ruotsin poliisi raportoi. Itsemurhaa edeltävänä iltana hän oli joutunut makedonialaisen poikaystävänsä ja kahden hänen makedonialaisen kaverinsa raiskaamaksi. Ei voi kuin ihailla ruotsalaisten lahjakkuutta, miten he osaavat kääntää itsemurhan, joka johtuu maahanmuuttajien tekemästä joukkoraiskauksesta valkoihoisen kantaruotsalaisen syyksi.

Kiihkokristitty elokuvaohjaaja Moodysson käsikirjoitti oman tarinansa, jossa hän käänsi globalisaation ongelmat syntisten heteromiehien halujen aiheuttamaksi. Olisi kuitenkin parempi tarkastella globalisaation, maahanmuuton ja syrjäytymisen ongelmia koknaisvaltaisesti ja rehellisesti, eikä keittää niistä uskonnollis-feministisiä fantasiakeittoja. Jos maahanmuutossa on ongelmia, on parempi kertoa niistä rehellisesti ja suoraan. Vain rehellisyys on lopulta oikea tie globalisaation ristiriitojen ratkaisemiseksi.

Ari Kemppainen

Ensimmäinen lukemani kirjoituksesi jossa on sitä maalaisjärkeä. Näitä lisää kiitos!

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

En ole kanssasi Helena kaikista asioista samaa mieltä, mutta nyt kun olen, niin kirjoitanpa sen oikein tänne. Eli olen kanssasi tästä asiasta samaa mieltä. Pidän itseäni myös arvoliberaalina, jota eivät Henrikssonin kaltaiset holhoajat todellakaan ole.

Seksiin liittyvissä asioissa on omituinen mentaliteetti. Jotkut kuvittelevat omistavansa toisen ruumiin. Niinkuin tässä tapauksessa Henriksson, Räsänen ym. kaltaisensa kuvittelevat. Siitähän kyse on, kun haluavat kieltää joiltakin naisilta ja miehiltä mahdollisuuden ottaa siitä maksu, jos sitä hetkeksi toiselle vuokraavat. Asia toki on siloiteltu muotoon "myyminen on sallittua, ostaminen ei". Siinä nyt vaan ei ole mitään logiikkaa. Ja kun pääideahan noilla holhoajilla on se, että nimenomaan miehet eivät saa ostaa seksiä naiselta eli he riistävät naisilta - joita väittävät suojelevansa - oikeuden päättää itse elämästään.

Olisi jo aika päästä ajattelusta, että nainen, joka myy seksiä, on automaattisesti uhri. Suosittelen kukkahattutädeille lukemisiksi vaikkapa blogia naapurintyttoanaidaan.blogspot.com

Minun muuhun ajatteluuni - myös sinua kritisoivaan - voi puolestaan käydä tutustumassa osoitteessa jukkahelttula.blogspot.com

Jouko Koskinen

Se nyt vaan on kaupan periaate ja pysyy; myyjä haluaa nostaa hinta ja ostaja tinkii. Naiset pitävät yllä myyttiä miesten panohaluista ruplan kiilto silmäkulmassa, oli se suhde tunnin tai ihmisiän mittaiseksi sovittu.

Pelkällä seksillä ei ainakaan miehen tarpeita voida hoitaa. Väitän että huoriin mennään enempi ihmissuhteen- kuin seksinpuutteen vuoksi.

Johan Lom

"Pelkällä seksillä ei ainakaan miehen tarpeita voida hoitaa. Väitän että huoriin mennään enempi ihmissuhteen- kuin seksinpuutteen vuoksi."

En allekirjoita tuota viimeistä lausetta. Tietysti miehellä on paljon muitakin tarpeita kuin pelkkä seksi, mutta seksin tarpeen tyydyttämiseksi voi hyvin ostaa pienet pikikset ilman sen kummempaa suhdetta.

Jouko Koskinen

No joo - se on kokemuksen puutetta poikasilla. Kun kerran tapaa naisen jolla toimii sekä ylä- että alapää ja vähän se keskikohtakin niin pikikset ei kiinnosta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tiedä taas kuinka tämän muotoilisin. Joka tapauksessa yksi suosikeistani, eve avolin, aiheutti tavanomaisen terävillä kommenteillaan sen, että täytyy vähän sohia muurahaispesää. Et edes tällä kertaa pistänyt peliin prostituution aiheuttamia pieniä epämukavuuksia, jotka kohdistuvat perussuomalaiseen naiseen, jos hän sattuu osumaan markkinapaikalle. Kuin et myöskään maininnut näitä YK:n ihmisoikeuksien julistuksen luovuttamattomia perusoikeuksia. Mielenkiintoisia asioita eikä lainkaan yksioikoisia.

Sitten tarinaan. Italiassahan prostituutio ei ole kiellettyä, bordellit ja paritus kylläkin, ymmärtääkseni. Joka tapauksessa, noin vuosikymmen sitten minulla oli ilo tehdä työkeikkaa muutaman kuukauden ajan Pohjois-Italiaan. Torinon kentältä kun lähti poispäin noin sadan kilometrin päähän, niin tilanne vastasi suunnilleen samaan kuin jos Suomessa olisi seuraavasti. Helsingin rajojen sisäpuolella pitäisivät majaa kotimaiset ja muualta tulleet huippuammattilaiset. Vanhan Lahdentien (Nurmijärventien, Turuntien jne.) varrella siinä Vantaan seutuvilla alkaisi virolaisten ja venäläisten alue. Keravaa lähestyttäessä tienvarren kynsitulilla olisivat passissa muut itäeurooppalaiset. Sitten tulisivat Välimeren eteläpuoliset ja jossain Mäntsälään lähestyttäessä nigerialaiset. Viimeisinä pahnanpohjimmaisina sitten somalit joskus Orimattilan nurkilla.

Tai kuten kerrottiin (saattaa olla vain legendaa), että (kuvankaunis) 14-vuotias albaanityttö kävi kerran kuussa kuittaamassa oleskeluluvan paikallisella poliisiasemalla.

En nyt osaa sanoa suurta viisautta tähän. Vaikeaa kai sitä prostituutiota on lailla lopettaakaan. Mutta joku siinä kuviossa joka tapauksessa mättää. Ja jollain tapaa se liittyy ihmistoikeuksiin ja ihmisarvoon.

anita frisk

Taas tätä naishöpinää- prostiuutio on ammatti siinä kuin mikä tahansa. Nuoret naiset haluavat Vuittoneita ja Blahikeita ja sitäsuntätä krääsää, ja saavat haluamansa. Se, onko se moraalisesti järkevää, ei kuulu meille. Nuoret naiset ovat aika typeriä. Laillako tämä pitäisi kieltää?

Jukka Mäkinen

Eli kumpi pitäisi lailla kieltää, nuoret naist vai typeryys? Henrikssonilta varmaan onnistuisi kumpikin.

Ukko Makkonen

Jäi kiinnostamaan tuo Mikko Aholan kommentti siitä kuinka sinkut ovat suurin seksinostajaryhmä? Perustuuko tuo johonkin tutkimukseen vai mutuun? Käsittääkseni näet aina kun ammattilaisilta on asiaa tiedusteltu he kertovat että naimisissa olevat perheenisät ovat se suurin ryhmä, valitettavasti:( Haluaisimmehan kaikki ajatella että prostituoitujen palveluksia käyttävät eniten neliraajahalvauksesta kärsivät sokeat cp-ihmiset. Välistä ollaan sitten huolissaan pääsevätkö nämä ihmiset pyörätuolillaan palveluiden ääreen;)

Pentti Järvi

Muistaakseni Englannissa sossu järjesti (järjestää?) kotipalvelun tällaiselle invalidille (ruma sana, mutta en muista nykysanaa).

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Miehet on läpi historian maksaneet pillusta. Milloin kukilla, sormuksilla, koruilla ja kylmällä käteisellä. En itse näe eroa siinä ostanko jollekkin naiselle baarissa muutaman drinksun ja köyräsen häntä vai menenkö selvinpäin vaikka thai-hierontaa ja otan happy endingin lisäks hieman edestakaista liikettä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ihan noin uteliaisuuttani. Kun olet ostanut ne drinksut ja nainen kieltäytyykin illan päätteeksi köyrinnästä, pyydätkö drinksujen hinnan takaisin vai teetkö poliisille ilmoituksen petoksesta, kun et olekaan saanut maksamaasi tuotetta?

Käyttäjän Ruoska kuva
tapani kalliokoski

Ei oo tapahtunu nii en tiedä miten siinä tilanteessa pitäisi toimia ;)

Eero Tillanen

Tässäkin asiassa on kyse kaksinaismoralismin tukemisesta. Naisille on vihervasemmiston mielestä sallittua hankkia maksullista seksiä Afrikasta, mutta valkoinen heteromies on tässäkin se kaiken pahan alku ja juuri.

Jari Möller

Mistä olet saanut päähäsi, että arvoliberaalit ja vihervasemmisto haluaisivat muka kieltää prostituution? Eivätköhän arvokonservatiivit ole kuitenkin selkeämmin prostituution kieltämisen kannalla. Puolueista käsittääkseni ainoastaan arvokonservatiivisilla Kristillisdemokraateilla on tähän asiaan yksimielisen kielteinen kanta. Muutoin kanta prostituution lailliseen asemaan on jakautunut voimakkaasti pikemminkin sukupuolen kuin puolueen mukaan: suurin osa miehistä sallisi ja vielä suurempi osa naisista kieltäisi.

Juha Korhonen

Ja roskaa, miehet muka vonkaisivat, noin niinku biologisesta syystä! Minä olen mies. Enkä ole koskaan vongannut. Minulta on vonganneet isohko leegio naisia, ja muutama homomies. Homomiehet ovat jääneet täysin ilman, ja naisistakin osa.

Mutta prostituutioon. Kyllä olet Helena taas oikeassa. Eiköhän Turun Sanomat käy sinun kimppuusi tästäkin.

Ei prostituutio eikä päihteiden käyttö lopu kieltämällä. Luulisi edustajien jo tämän tainneen ymmärtää. Vai eivätkö he ole lainkaan kuunnelleet historiantunneilla?

Marko Huttunen

Minulle pillu tuli maksamaan kotipaikan, pätkän Maaveden rantaa ja lapsen huoltajuuden. Olenko ihmiskaupan uhri?

Toimituksen poiminnat