Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Huumorinkukkaseni nuupottaa

Tässä on viime päivinä tuntunut vähän siltä, että kaikenlainen vihapuhe, järkytys, loukkaantuminen ym. ovat saavuttaneet jonkinlaisen kulminaatiopisteen. Luulin sen tapahtuneen jo aikaisemmin, mutta nyt se ehkä vasta saavuttikin sen. Minullekin taas toimittajat soittaa rällyyttelivät, koska postasin Facebookissa seinälleni kuvan, jossa nuoret miehet etsivät ystäväänsä Kallea.

Jouduin jälleen harjoittamaan itsetutkiskelua, tällä kertaa siitä näkökulmasta, että onko se minun huumorini sitten ihan oikeasti niin käsittämättömän kieroon kasvanutta, että siitä täytyy tyyppien tuohtua. Ja onko se niin, että jos on työssä eduskunnassa, niin sitten täytyy sopeutua elämään elämäänsä vaateripustimen värikkyydellä.

 Hitsi kun tässä joutuu jatkuvasti jarruttelemaan itseään, ja koko ajan pelkään, että milloin taas unohdan sen, että minunkin tekemisiäni kyylää joukko jotenkin pimahtaneita ja hyvin ilkeämielisiä ihmisiä.

Esimerkki:

Eilen kävin kaupassa, kun piti käydä ostamassa Vanhemmalle Espoolaiselle Herrasmiehelle uudet kumipyörät rollaattoriin, kun se oli kiihdytellyt edelliset puhki, ja ostin samalla vanulappuja, kun me tytöt tarvitsemme sellaisia mm. kasvoveden kanssa, kynsilakan poistoon jne. 

Kotona huomasin, että vanulaput ovat reilun kaupan vanulappuja. Ja pam, heti alkoi päässä soida biisi ”summertime, and the livin’ is easy. Fish are jumping and cotton is high” ja sitä seurasi päässäni kuva puuvillaa pellolla keräävistä tummista orjista - ja sitten tuli se epäkorrekti paskavitsi:

”Hihihihih, tarkoittaako tämä sitä, että sitä puuvillaa ei ole tuotettu laivoilla Afrikasta etelävaltojen puuvillapelloille raahattujen orjien työvoimalla?”

Ja sitten olinkin jo tietokoneen äärellä. Facebook oli auki. Olisin halunnut jakaa tuon hetken ystävieni kanssa.

Itsesensuuri meni päälle. En uskaltanut.

(Onneksi minulla ja muutamalla läheisimmällä ystävälläni, joilla on aivot päässä eikä lökäpöksyjen takataskussa, on suljettu FB-ryhmä, jossa voin myös minä jakaa ylivilkkaan mielikuvitukseni tuotoksena syntyvät surkeat huumoripläjäykset, että lällällällällieru, sielläpä pääsee Helenalta aivopieru ihan vapaasti ja ilman pelkoa, hah hah ha!).

Miksi Suomesta on tullut tämmöinen rautakangen ratkiriemukkuutta muistuttava körttiläisten mehukesti? Kuka oikeasti haluaa elää näin? En minä ainakaan.

Ärsyttävintähän tässä on se, että kun kyse ei ole silkasta väärinymmärtäjien tyhmyydestä. Siihen voisi vielä suhtautua silleen myötätuntoisesti hymähdellen. Mutta kun kyse on ilkeydestä, pyhästä itsekeskeisyydestä ja siitä, että halutaan vaientaa jokainen, jonka naama tai jutut eivät miellytä. Jumankauta, eikö tässä maassa ole sen verran lääniä, että tänne mahtuu ääntä ja mielipiteitä? Mihin sellainen yhteiskunta joutuu, jossa kaikki ovat samaa mieltä, nauravat samoille jutuille, näkevät ja kokevat asiat samoin ja jos et saakeli hyvällä suostu olemaan valtavirran mukainen, niin sinua kiusataan ja halveksutaan niin kauan, että itket ja olet.

Minulla on vielä hieman itsetutkiskelu kesken. Alistunko nyt sitten tähän perseilyyn vaiko en, sen aika näyttää.

Luultavasti en. Saattaahan tuota toimittajien kanssa aina rupatella. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän VanhempiEspoolainenHerrasmies kuva

No, sen verran korjaan että kyseessä olivat vain rollattorini takarenkaat.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Btw, joko muistat mihin sen rollaattorin unohdit? Ei muuten, mutta pääsisi viikonloppuna sitten kuminvaihtohommiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Helena. Kyllä körttiläisilläkin on paaaljon hauskempaa kuin Nyky-FInlandian intelligentsijalla. Körtithän osaavat nauraakin.

Matti Jalagin

Heh. Et tietenkään alistu vaan naurat niin kuin ennenkin; ja nauratat.

Sen Sinä olet suomalaisille velkaa, kun sille tielle lähdit ja noita otsan tekorypistäjiä riittää ilmankin.

Anna ajatuksien virrata ja sanojen lentää.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Voehan herranen aeka, justiinsa lueskelin Jukka Väisäsen blokia miesten ongelmista, ja ittellä pärähti päällimmäiseksi ajatus, kyllähän siitä ongelma syntyy kun tasapäistämisellä elämää ohjataan justiinsa tonne rautakangen suuntaan, ainakin mun lähes kaikki hauskani on jonkin elämänkatsomuksen mukaan paheksuttavaa toimintaa.

Miesten ongelmat vielä "erikseen", mulle ainakin tuottaa suunnattomia henkisiä patoumia, kun en voi mennä kauppatorille pomppimaan hyppykepillä joutumatta kaikenmaailman käytösmoralistien paheksunnan, tai epähuomiossa selvää teeskennellessä jopa pakollisen kaappihoidon kohteeksi.

Eero Tillanen

Helena, älä alistu! Sinua jahtaavat toimittajat ovat näitä sopuleita, jotka toimivat täysin puolueellisesti Kataisen hallituksen eduksi. James ei alistunut, kun häntä puukotettiin sinua hyväksi käyttäen. Suomi tarvitsee ihmisiä, joilla on selkäranka. Suomi ei tarvitse ihmisiä, joiden ainoa tarkoitus on tämän maan myyminen toisten velkojen vastineeksi ja isänmaanpetturuus.

Tsemiä!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Nythän sinä olet oppirahat maksanut. Olet liian fiksu tekemään samaa virhettä toiste, joten siitä vaan!

Pentti Järvi

Virheitä? Meinaakkos jotta Helenankin pitäisi olla poliittisesti korrekti?! Vaikea häntä on kesyttää - ja minkä vuoksi pitäisikään? Meille usarilaisille hän kirjoittaa hauskoja juttujansa.
Turun Sanomat pysyköön poissa samoin kuin Kansan Uutiset poissa facebookia tirkistelemästä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

En tarkoita. Eivät ne pysy ja siinä oli kommentin pointti. Katso alempaa, mitä kommentoin Helenalle mediasta: http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112961-h...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Hyvä kirjoitus Helena! Olen täysin samaa mieltä tästä rakkaan kotimaamme perseilystä!!

Ei huumorin eikä järven häivää näissä jutuissa! Se ei ole sinun syysi lainkaan! Suomesta on tosiaan tullut joku ihmeen sulkeutunut körttiläisseura, joka ei salli enää juuri mitään.

Emme me tuollaista halua missään tapauksessa. Nyt kaikki empaattisuus ja fiksuus esiin ja urveltajat mäkeen urputtamaan!!

EV

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Uskotko, että minullekin tulee toisinaan mitä mauttomampia "vitsejä" mieleen niin työhön kuin vapaa-aikaan liittyen ja niiden ääneen sanominen olisi todennäköisesti ammatillinen/aatteellinen itsemurha.

10 vihaajaa on helppo saada, mutta koitapas saada yksi ystävä...

Kalle Kuusivuori

Suomi ei ole muuttunut mihinkään, vain sinun status on muuttunut.

Et ole enää nobody Lieksasta, vaan yhteiskunnallinen vaikuttaja. Sinun tulee käyttäytyä sen mukaisesti. Et ole Esa Kärnä.

Sitä paitsi Suomi on ollut aiemmin paljon vielä ahtaampi paikka, mutta sitä sinä et tiedä, koska olet niin nuori. Luulet, että nauttimasi internetvapaus on jotain ainutlaatuista. Ehkä se sitä olikin hetken, mutta se hetki on jo täyttynyt. Aikuistu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No justtiinsa yheltä toimittajalta kysyin, että jos minun huumoripläjäykset ovat epäkorrektia käytöstä, niin mitä onkaan sitten se kyllä-nappia äänestämistään asioista tietämättömien kansanedustajien käytös?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Muista sitten linkata se uutinen, jossa kohuskandaaliherrajestakauhunpaikka-avustaja kritisoi kansanedustajien tietoisuuden tason äänestettäessä. Muistat varmaan minkä firman toimittajalle näin lauoit?

En nimittäin usko ennenkuin näen, että toimittajat näkisivät nyt suoranaisen asian olevan niin oleellista, että siitä voisi mainita.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Se haastattelu yllättäen haudattiin ilmeisestikin, kun ei ole siitä enää mitään kuulunut. Neiti Toimittaja soitteli maanantaina tohkeissaan minulle, oli soitellut Tseimssillekin, ja minusta se oli tosi hyvä juttutuokio Neiti Toimittajan kanssa. Annoin kuitenkin ehkä vääriä vastauksia, kun sen sitten olivat haudanneet :(

Veikko Penttinen

Kalle, Kalle.., juuri edustamasi lullukka-asenne mahdollistaa sellaiset toimittajat ja heidän luomansa ilmapiirin, joka Helenaa ja meitä muitakin dissidenttejä ahdistaisi jos olisimme ahdistuneita luonteita, mutta onneksi emme ole.

Mutta ärsyttävää tämä on. Helena on sataoikeassa.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

Kaima on pitkälti oikeassa.

Muistatko Helena luopuneiden kansanedustajien puheet siitä, että ovat kyllästyneet olemaan kansan sylkykuppeja ja kusitolppia? Entä kyselytutkimukset politiikan arvostuksesta ammattina? Se mitä näit ja koit oli osa tuota maailmaa.

Ikävä kyllä tämä karsii väärällä tavalla politiikkaan mukaan lähteviä - jos politiikassa pärjää (tai löytää kiihdytyskaistan, kuten poliittisen ammattinimikkeen), tulee persoonastasi, tekemisistäsi ja jopa elämäntarinastasi julkista – erityisesti, jos mokaat.

Ei sitä moni halua. Politiikassa mukanaolo vaatii kovaa nahkaa ja/tai taitoa hallita julkisuutta. Julkiset kannanotot eivät ole yksipuolisia kirjoituksia, vaan niihin voidaan tarttua, ja siksi niiden seuraukset arvioidaan etukäteen. Eivätkä vain julkiset kannanotot – mitä korkeammalle tasolle mennään, sen tarkemmaksi tarkkailu käy. Kun uusi eduskunta valitaan, hankkii lehdistö tiedot kansanedustajien tuomioista kaikkien tuomioistuimien diaaritiedoista, sillä niitä ei löytyisi rikosrekisteristä. Ministerien koulutodistukset kaivetaan aina aika-ajoin esille. Ryyppyilta on uutisjuttu, naisystävän kanssa tapahtunut tekstailu voidaan myydä hymyyn ja jopa Vanhasen ruokailutottumuksista ja hyvin tavallisesta ihmissuhteesta tuli iso ja jatkuva saaga koko kansan ihmeteltäväksi.

Ei siis ihme, että poliitikot ja erityisesti pääministerit tapaavat olla värittömiä, ja että politrukeista ei kuulla lähes ikinä kertakaikkisesti yhtään mitään - luultavasti olet ainoa tai lähes ainoa kansanedustajan avustaja, jonka blogisi lukijakunta osaisi nimetä. Pääosa tuskin on myöskään koskaan edes kuullut ryhmäkanslioista, tai pystyy nimeämään yhtä ainoata ministerin tai puhemiehen erityisavustajaa, kenties edes valtiosihteeriä. Sille on ihan selvät syyt – yleensä politrukit hallitsevat julkisuutta vaateripustimen värikkyydellä eivätkä todellakaan tee julkisia kannanottoja saati pakinoita.

Kaima on kuitenkin väärässä sikäli, että sinun kohdallasi tilanne muuttui hiukan – mahdollisuus harmaaseen julkisuudenhallintaan hävisi. Jäljellä on vain voitettavaa. Mutta se vaatii paksua nahkaa.

Paavo Saarijärvi

Onko Suomen mediassa ollut mainintaa näistä mielenosoituksista Lontoon Olympialaisissa?

Ukrainian feminists stage topless protest near Tower Bridge over Olympic body’s ‘support for bloody Islamist regimes’

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2182630/Lo...

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Eläpäs nyt - elä!
Anna mielensä pahoittavien wäärinymmärtäjien
purkaa paineensa täällä.
Sitä turvallisempaa on kulkea syrjäkujilla
kunnei tarvitse pölätä pesäpallomailaa tahi
muutakaan astaloa.

Miksi kieltää heitä todistamasta typeryyttään
kirjoittamalla - sehän vaan varmistaa sen mitä
olemme alustavasti mokomista aatelleetkin.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Onko tietoa löytyikö se Kalle?

Jotenkin tuntuu että nämä kohut osoittavat merkkejä siitä, että ne alkavat syödä itse itseään. Niiden vakavastiotettavuus ei enää jaksa ponnahtaa yleiselle ärsytyskynnykselle. Suuri yleisö ns. väsyy sorvin ääreen.

Samahan se on joka asian kanssa kun innostutaan sama turina kertomaan sataan kertaan (vt. vihermedia tai pikkulapset), vitsi laimenee ja muuttuu tylsäksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Facebook on kakka väline. On hyvin tyypillistä, että 99.9% siellä ystävinä olevista ihmisistä ei ole ystäviä, vaan korkeintaan puolituttuja. Sinä hetkenä kun huomaat miettiväsi, mitä sinne kannattaa kirjoittaa ja mitä ei, on aika suksia kohti valoa, eli profiilinpoistonappulaa.

Käyttäjän marjukkakaakkola kuva
Marjukka Kaakkola

"Miksi Suomesta on tullut tämmöinen rautakangen ratkiriemukkuutta muistuttava körttiläisten mehukesti? Kuka oikeasti haluaa elää näin? En minä ainakaan.°

Sanopas se! Ja oli niin hyvin sanottu, että nauratti kyllä täällä, eipä nuupota. ;)

Enkä muuten minäkään halua.

Pentti Järvi

Juu, Marjukka, hymyä tuli huuleen heti aamusta kun luin tämän jutun.
Nuupottaa-sana tosin piti hakea sanakirjasta, vaikka kontekstistä arvasin ainakin sinnepäin.
Avolin sen sanoi hyvin: paskat se mitä nuupota!

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Anna sisko palaa. Nuo toimittajat eivät koskaan tule saamaan palkintoja ja tietävät sen liiankin hyvin.

Siksi he siis kiusaavat heikompaa eli sinua.

Koulukiusaajille on paras antaa turpaan. Niin tässäkin tilanteessa. Älä siis alistu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Älä taivu siihen mitä muut sinulta odottavat,sitä tapahtuu jo liikaa muutenkin.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Kyllä se jotakuinkin sitä tarkoittaa se Reilun kaupan merkki. Ihan asiallinen kysymys, eikä sen kysymistä kannata hävetä. Yhdysvalloissa ei tosin nykyisin käytetä orjatyövoimaa entisellä tavalla.

"Kehitysmaiden puuvillanviljelijöillä on kuitenkin vaikeuksia elättää itsensä. Puuvillan markkinahinnat heittelevät rajusti ja esimerkiksi satokaudella 2001-2002 hinnat olivat alhaisimmillaan 30 vuoteen. Puuvillan hintojen lasku johtuu muun muassa synteettisten kuitujen, kuten nailonin ja polyesterin, suosion kasvusta. Suurin yksittäinen syy puuvillan hintojen laskuun ovat kuitenkin Yhdysvalloissa, EU-maissa ja Kiinassa maksetut puuvillan tuotantotuet, joista johtuva ylituotanto vaikuttaa tuottajien saamiin hintoihin muissa maissa. "

http://www.reilukauppa.fi/tuotteet/tuotteet0/puuvi...

Susanna Kinnunen

Toisaalta puuvillan hinta on viime aikoina ollut niin kova että paitoihin laitetaan keinokuitua.

http://www.taloussanomat.fi/raha/2010/10/17/ft-vaa...

Vihreitä jos uskomme, ilmastonmuutos ja kaikkialla tepsuttelevat vesipedot vesijalanjälkineen lopettavat puuvillan tuotannon aivan lähilähiaikoina.

Ylituotannosta ja hintojen laskusta kannattaa siis nauttia nyt.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Anna palaa vaan. Ennemmin tai myöhemmin joku tekemällä tekee jonkun jutun.

Kai Haavisto

Kiitos taas hyvästä plokista. Suomessa on kaikki nielleet rautakangen ja huumoria ei saa enään heittää, tulematta leimatuksi. Eihän tämä nyt niin vakavaa ole. Ihmettelen, että Suomalaisia haukutaa punaniskajunteiksi, isomahaisiksi kaljasiepoiksi, jotka syävät vain HK:n lenkkiä. Mutta sitten kun arvostelet muita tai heität vähän leikkimieleistä vitsiä, on lynkkaus taattu. terva ja höyhenet on päällä ja karkotus juupajoelle varmaa

Tommi Mäkinen

"Jouduin jälleen harjoittamaan itsetutkiskelua"

ääh, älä välitä noista paskalehdistä (ilttikset, hesarit ym.) Ne vaan haluu otsikoita mitkä myy..

Jouko Koskinen

Ammattiloukkaantujat ovt niin pirun herkkiä;
Aljaksandr Lukašenka ja Vladimir Putin fanit
hallinnoivat Valtakunnantiedotustoimistoa.

Tommi Mäkinen

no joo. Ammatti/Tapa-loukkaantujia + kuoliaaksipöyristyjiä on maa täynnä.
Mä haistatan pitkän vitun niille kaikille..

Saara Pasanen

Hellu, sulla on 1050 kaveria fasessa. Väitän varmuudella, että kaikki ei ole sun ystäviä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ennakkotarkastuta varmuuden vuoksi Perussuomalaisensanan Neuvoston puheenjohtajalla Ruohonen-Lernerillä.

Antti Kuru

Helena, karjalaisena itse voin todeta ettei muu suomi oikein ymmärrä karjalaisten huumorintajua. Eikä kyllä ihmetytä, muut ovat pilkunnussijoita jne.

Erkki Penttinen

Antti olet oikeassa. Karjalaiset ovat suomen valiorotua monessakin mielessä.
He ovat keksijöinä ja ideoijina aivan omaa luokkaansa jota höystää roima iloinen ja valoisa luonne.Vieraanvaraisuus ja avuliaisuus ei ole heille vierasta.Kun katsotaan karjalan kohdalta suoraan länteen niin ihmisten luonne muuttuu täysin junttilaksi vaikka kaikki maantieteelliset edut ovat heillä kivettöminä peltoina ,meren läheisyytenä mutta nekään eivät sitä juntin luonnetta miksikään muuta.En ole tässä arviossani ottanut sveduja
lainkaan huomioon vaan pelkät Puntilat ja Junttilat.Svedut ovat oma lukunsa mutta annettakoon heille nyt aikaa sopeutua tuohon risteytykseen somaliväestön kanssa niin nähdään mitä siitäkin jalostuksesta aikaan saadaan.

Juha Korhonen

Tässä maassa on tilanne kuin koulun pihalla kun ope ei ole näkemässä:

Pari kovaa tyyppiä pahoinpitelee uhriaan ja ympärillä on täysi rinki perässähiihtäjiä yllyttämässä.

Suomen nykytilanne tästä tulee, kun vaihtaa kovien tyyppien tilalle muutaman poliitikon (tai KKO:n tuomarin jne.) nimet, uhrin tilalle Erosen tai Halla-Ahon, perässähiihtäjiä taas löytyy pilvin pimein median puolelta.

Käyttäjän JaniYlimki kuva
Jani Ylimäki

Oma ittensä pitää uskaltaa olla, olet sitten pummi tai kansanedustaja!

Tästä syystä aion äänestää jatkossa Teuvo Hakkaraista. Hän on oma ittensä ja tästä johtuen luotettavin kansanedustaja!

En luota kaksnaamasiin Urpolaisiin tai Käteisiin!

Petteri Forsten

En sitten tiedä onko profiilisi FB:n puolella tarkoituksella avoin, mutta itse pääsen sinne stalkkeroimaan ihan vapaasti. Itse en pitäisi sitä avoimena tai ainakin rajaisin vapaaseen jakeluun ja lähipiirille tarkoitetut jutut omiin osioihinsa.

Mikael Stenbäck

Helena, lähetkö mun kans ulos? Olen ihastunut. ;)

Pentti Järvi

Varoituksen sana Mikaelille: sillä on vähän kallis maku.

Veikko Penttinen

Miksi oi miksi.., siinäpä kysymys? En tiedä nykytoimittajista, mutta me aikuiset olemme kaikki lukeneet Ray Bradburyn Fahrenheit 451, Orwellimme ja Eläinten vallankumouksemme, joten me tiedämme. Uskonkin että nämä koulukiusaajatoimittajat kuuluvat nuorempaan ja sivistymättömämpään laumaeläinluokkaan.
Vastenmielisiä ovat, mutta vielä vastenmielisempää on, että heitä ei vain siedetä vaan suvaitaan, joskus jopa kiitellään. Ketkä tekevät näin. Härskit opportunistit, selkärangattomat kiipijät, nilviäisiksi syntyneet, olmina elämäänsä elävät elämän ottolapset, joiden sormi osoittaa aina poispäin itsestä.
Heitä on laumoittain. Kun katsoo ympärilleen näkee kuinka nämä ressukat katsovat syyttävin silmin ohi lipuvaa elämäänsä ja syyttävät siitä niitä, joille elämä on tässä ja nyt.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

On selvää, ettet voi näin jatkaa - ooteks nähny Kallea oli hyvä, mutta jopa se oli mahdollista tulkita väärin. Oletko harkinnut huumorisi uudelleen suuntaamista. Luulen, että jos käytät seuraavat 2-3 kuukautta pelkästään lehdistön huumorintajuttoman osan tekemiseen naurettavaksi, niin saatat voittaa takaisin ainakin osan siitä liikkumavapaudesta jonka olet menettänyt ;)

Tosin tämän neuvon toteuttamisessa kannattaa käyttää harkintaa, sillä neuvo on lievän humalan aikaansaanosta....

Käyttäjän JaniYlimki kuva
Jani Ylimäki

Tottakai voi jatkaa!

Huumori on huumoria ja sitä pitää olla!

Ei tarvita enää yhtään nössöö kansanedustajaa!

Matti Jalagin

Kännissäkö Sinä Kivelä täällä jupiset?

Eikö mikään ole enää pyhää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

muutaman siiderin ottaneena... eli miltei selvin päin.

Veikko Penttinen

Siis Marko hä! Miksi Helena ei voi jatkaa? Sinäkö vihreänä suvaitsevaisena tiedät paremmin. Luulen, että lievä humalasi lisättynä suvaitsevaiseen taustaasi tuo eteemme synkkiä tulevaisuuden odotuksia.

Tie helvettiinhän on tehty hyvien ihmisten hätäaputöinä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jollei tekstisi ole sarkastinen (sarkasmitunnistimeni saattaa olla pikkaisen epäkunnossa) et ole oikein hahmottanut mistä kirjoitin. Eli siinä tapauksessa kehotan lukemaan kommenttini ajatuksella.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Äh. Suomennan nyt kaiken varalta jos joku jäi miettimään mitä oikein tarkoitin. Eli Helena. Koita seuraavaksi harjoittaa lähinnä lehdistöön kohdistuvaa vittuilua seuraavan parin kuukauden ajan, niin eiköhän niillä huumorintajuttomimmilla lehtimiehillä ala loppua into seurata blogiasi...

Onko nyt riittävän selvästi sanottu. Ja nyt nukkumaan.

Matti Jalagin

Millä oikeudella Sinä Helenaa nukkumaan käsket?

Toisaalta olet kyllä oikeassa tuossa, mitä Helenalle kerrot eli kun tykkiä ladataan, tulee sinne laittaa puolet kuivaa ruutia ja puolet kettinkiä.

Anna Helena palaa, koska Sinulla on sytytin.

Pentti Järvi

Espanjanveikko: mun mielestä Kivelän vihje noiden olmien saattamiseksi naurunalaisiksi oli hyvä. Tämänkertainen kirjoitus oli mainio alku.

Harri Lehtimäki

Kivelä: "On selvää, ettet voi näin jatkaa" ???? Miksei Helena Eronen voisi jatkaa huumoripläjäystensä jakamista meidän vähemmän sananvalmiiden kanssa? Mikä sen estäisi, mielestäsi, Marko Kivelä?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Pahoittelen jos olen mielestäsi karkea, mutta on pakko kysyä, että oletko lukutaidoton vai ammattiloukkaantuja? Sillä jos et käyttämäni sanallisen rautalankaviritelmänkään jälkeen ymmärtänyt viestiäni, niin sinun täytyy olla jompaa kumpaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Itse asiassa tuota olen minäkin miettinyt. Kuinka kauan ja naurettaviin juttuihin toimittajat jaksaisivat puuttua, jos niitä oikein rupeaisi härnäämään? Tosin nythän jo KU:n toimittaja syytti minua provosoinnista. Kysyin, että ketä provosoin, toimittajia? Niin kuulemma niin juuri, toimittajia.
Siis mit vit?
Osuiko vertaukseni kuola suupielessä valuvista rakkikoirista niin oikeaan, että olen vähän kuin se söpö kisuliini, joka käy hyrräämässä ja keikistelemässä ihan kiusallaan ketjuun kytkettyjen verikoirien edessä välittämättä siitä vaihtoehdosta, että aina joskus jollakin räksyttäjällä saattaa katketa ketju?

Eli, toimittajat myöntävät itsekin, että he haluavat provosoitua ja kyyläävät siksi mm. minun tekemisiäni, että voisivat provosoitua? Ja jos he itse tietävät joutuneensa tuollaisen psykoosin valtaan, niin miksi he eivät hanki apua siihen. Kai heilläkin jonkinlainen työterveyshuolto on?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tuo kisuhan sinä olet, kun keskustelet toimittajien kanssa. Ei julkisuutta voi hallita. Sitä voi rajoittaa antamalla tarvittaessa lyhyt lausunto ja piste.

He eivät hanki apua siksi, että saisivat potkut, koska eivät enää pystyisi tekemää tämänkaltaisia myyviä lööppejä.

Miten minusta tuntuu, ettet ole oikein vielä tajunnut pelin henkeä. Katsoppa mitä Räppäri Steen1 sanoo lasten räppärikisoista: http://www.iltalehti.fi/viihde/2012080215910593_vi... niin ehkä tajuat paremmin.

Media haluaa myydä lehtia ja mainoksia, muusta viis. Näin yksinkertaista tämä on!

Petri Haapa

@Marko Kivelä: Näitä kommentteja selasin ja ne olivat pääosin ajattelematonta hölinää. Kommenttisi oli ensimainen lukemistani, jossa oli oikeasti ajateltu.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Antaa palaa vaan. Jos alistut kaikenmaailman niuhottajien niuhotukselle, niin ei se niuhotus siihen lopu. Kyllä ne jatkavat niin kauan kuin näkevät, että sillä niuhotuksella on jotain vaikutusta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Älä alistu perseilyyn. Olet vain oma itsesi.
Tottahan jotkut toimittajat yrittävät ottaa irti mitä saavat, mutta niitten takia ei kannata ruuansulatustaan pilata.
Heh, huomaan että toistan samaa mitä Oula Lintula tuossa ylhäällä ;)

Ilkka Huotari

Jos ne tosiaan tarttuvat jokaiseen vitsiin, niin niillehän voisi antaa sitä koko rahan edestä. Joka päivä uusi vitsi ja sitä seuraava uutisointi. Sitä olisi hienoa seurata.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

kirjoitin tämän toisaallekin,

Kärsin puolestasi.
Uskomattoman masentavaa. Ja kun totuus on se, että sinut on juurikin haluttu vaientaa. Ja osavoiton ovatkin saaneet, nämä tahallaan väärinymmärtäjät.

Sinun on nyt nähtävä asian taakse, jottet lannistu. Pysy sinuna, ja koe mennyt karaisuna, josta saat vain uuden ulottuvuuden näkökulmiisi.

kannustaen,

Jukka Mäkinen

Kateellisia ne vaan ovat. Ja kateellista kanssasisarta vittumaisempaa oliota saa hakea.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Nuo kasvukeskukset ovat ikäviä paikkoja, ihan kun ne imisivät muualta suomesta ne synkimmät tyypit.

Kotkassa ilmapiiri sen kun parane.

Vilho Juntunen

Helena, pidä puutarhasi kunnossa ettei se pääse nuupottamaan!

Matti Jalagin

Vilho. Sinä seksistinen vanha sika.

Ole onnellinen, ettet ole ministerinä Ärhinmäen tilalla, sillä nyt olisi lähtö lähellä.

Jyri Terttu

Jossain Afrikan maassa huumoriin suhtaudutaan jopa vielä kriittisemmin:

http://yle.fi/uutiset/kapinallisia_ivannut_koomikk...

Mutta onhan joillain lehdillä huumorintaju osin tallelle. Iltasanomissa oli tänään otsikko:
Hiippari järkytti turkulaisia:

... sen päällä Ilkka Kanervan ja Jethro Rostedtin kuvat.

Aki Mönkkönen

Ne on nämä suvaitsevaiston "eurotalkoot", jotka saavat nuupahtamaan kukkaset juurimultineen.

Mutta ottakaatte oppia historiasta; Neuvostoliitossakin osattiin nauraa (salaa) eliitille. Sielläkin oli vastarannankiiskejä, kuten Vladimir Vysotski. Eliitin sorsima taiteilija, mutta kansan suosima.

Ei niin totalitaarista ja oikeaoppista yhteiskuntaa tulekaan, ettei siellä "väärinajattelijoita" olisi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Helena, olet kaunis. Ja kukapa voisi olla rakastamatta henkilöä, joka fanittaa wanahoja mummoja ja A.F.Airoa ja sanoo itseään ämmänrähkänäksi kauneudestaan huolimatta. Viestinnän ammattilainen Taru Jousia antaisi ilmeisesti täydet pisteet profiilistasi. Siihen vielä pieni kevennys germaaneista noin kansan suusta niin avot.

Osaat myös kirjoittaa sujuvasti. Käytät ilmeisesti lähinnä tajunnanvirtaa etkä hirveästi harkitse, mitä kirjoitat. Mielikuvituksesi ja kykysi assosiaatioihin lienee myös korkealla tasolla, joten saat helposti aikaan anarkistisia mielikuvia asioista, jotka sinua kiehtovat.

Mutta sillä hetkellä, kun päätit valjastaa taitosi myötäilemään lähinnä tiettyjä yhteiskunnallisia suuntia, kuten esimerkiksi 'maahanmuuttokriittisyys', valitsit puolesi. En väitä, että olisit täysin yksipuolinen, näet kyllä mielettömyyksiä usein muuallakin. Mutta silloin, kun viiltää sanan säilällä mielellään ja usein, on vaikea olla myös satuttamatta jotakin. Ja toiset niistä, joihin osut, eivät käännä toista poskeaan, vaan lyövät takaisin. Ja elleivät he ole säilän käyttäjiä, he vetelevät moukarilla.

Kun ryhdyit Hirvisaaren avustajaksi, teit lopullisen liitoksen henkilö Erosen ja henkilö Hirvisaaren ja hänen edustamansa suuntauksen välille. Moni varmaan kuvitteli (minäkin), että sinut palkattiin siloittelemaan James-pojan särmiä. Mutta eduskunta-avustajan toimenkuva lienee varsin vapaa, joten saatathan ihan hyvin tehdä juuri sitä työtä, mitä olette Hirvisaaren kanssa sopineetkin.

Siinä mielessä on turha itkeä, sillä mukaan lähtemällä otit riskin, että sinua ei silitetä pelkästään myötäkarvaan. Tällä hetkellä esimerkiksi ViNOn Hanna Hakko voisi paljon suuremmalla syyllä vuodattaa tulleensa väärin ymmärretyksi. Hän todennäköisesti lähti laskettelemaan sallittujen rinteiden ulkopuolelle lähinnä nuoruuttaan eikä arvannut, että vyöry voisi irrota. Ja olisi todennäköisesti selvinnyt ihan kunnialla, ellei paikalle olisi karauttanut nuori ritari, jolla oli enemmän taistelutahtoa kuin järkeä.

Joten jatka vain sillä tiellä, minkä olet valinnut. Minä ainakin olen oppinut lukemaan tekstejäsi, jotka useimmiten ovat erittäin hyvin luettavia. Toiset ovat parempia kuin toiset mutta täydellisyys on sallittua vain jumalille. Sitä ajatusta minä en kuitenkaan hyväkysy, että sinun pitäisi saada lempeämpi kohtelu kuin muiden.

Aioin tarjota tähän myös huonoja vitsejä. Jätän sen kuitenkin väliin. Olen viljellyt niitä tarpeeksi joissain muissa kommenteissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vieläkö Helena olet turhautunut? Tämän Juhon kommentin jälkeen pitäisi kaikkien jo pilvien väistyä...

Pentti Järvi

Hyvä analyysi, Juho. Toisaaalta Helena on onnistunut jo ilman Kivelän neuvoakin tekemään niin lehdistön kuin "mukasivistyneistön" naurettavaksi ainakin aika monen mielestä. Kaikille ei voi koskaan olla mieliksi.

Lauri Korhonen

Fyysinen koskemattomuus ei paljoa paina kun ollaan oikealla asialla. Pari fyysistä esimerkkiä elävästä elämästä.

HKI

9.9.2011

Sauri kertoo toimineensa refleksinomaisesti.

– Menin paikalle ja sanoin: "Sä meet nyt ulos". Tartuin miestä olkapäästä, ohjasin hänet alas oven eteen ja sanoin "Mee pysäkille rauhoittumaan". Mies jotenkin rauhoittui ja laskeutui alas.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/09/1...

Tarinan sankari Pekka Sauri on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja Vihreän liiton jäsen.

Tuskin tuo tapahtuma toimi kimmokkeena mutta kuitenkin jo samassa kuussa Vaasasta kuului uutisia hieman vastaavasta "rasismin" torjunnasta.

VAASA 30.9.2011

"38-vuotias mies lähti puoli yhdentoista aikaan ulkoiluttamaan koiraansa. Samainen punaisella Volkswagen-henkilöautolla liikkeellä ollut joukko näki koiraa ulkoiluttamassa olleen miehen. Nuoret haukkuivat miestä rasistiksi ja uhkasivat ajaa autolla miehen koiran yli.

Puolen yön aikaan miehen koti-ikkunaan alkoi lennellä kiviä, ja kun mies meni katsomaan, mistä on kyse, Volkswagenin suunnasta ammuttiin miestä kohti tehokkaalla ilmakiväärillä. Ampumisen jälkeen auto kaahasi renkaat vinkuen pakoon."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011100314499933_u...

Voi vain kysyä mikä on toimittajien vastuu uutisoinneista. Saurin ja Vihreiden vastuun perään en viitsi edes kysellä kun vastauksen arvaa kysymättäkin.

"Viimeisten parin vuoden ajan olemme jotakuinkin päivittäin kuulleet sosiaalidemokraattien sekä pääkirjoitustoimittajien suusta, että vihapuhe, muukalaisviha ja rasismi on kitkettävä, juurittava, poistettava ja tuhottava. Nollatoleranssia on vaadittu ihmisvihaajia kohtaan. Korostettu on, ettei vastuuta voi lykätä ainoastaan viranomaisille, vaan tavallisten ihmisten on sanottava, että "nyt riittää".

Vastuulliset kansalaispiirit ovat nyt ottamassa varteen ylhäältä annetusta ohjeistuksesta. Suvaitsevaisen kansanosan terveet vaistot ovat heräämässä. Pohjanmaa on sanonut rasismille jyrkän "ein"."

http://www.halla-aho.com/scripta/rasismin_kitkenta...

-
Sori OT. Oli pakko nostaa kun Juho Joensuu nosti fyysisen väkivallan uhan kuvioon mukaan.

Lauri Korhonen

Laitetaan nyt tämäkin vielä.

HS: Pekka Sauri haluaa lopun puuttumattomuuden kulttuurille

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

"Seuraavan kerran kun näen maahanmuuttajataustaisen ihmisen aiheuttavan hämminkiä julkisissa paikoilla, koitan Saurin tavoin poistaa kyseisen henkilön paikalta. Olenko tällöin rasisti? Saanko kuvani lehteen? Sankari vai antisankari?"
-- nimimerkki ”Janne”

MTV3: "Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri kertoo saaneensa paljon kiitosta puututtuaan rasistiseen tilanteeseen eilen Helsingissä."

Reijo Tossavainen

Tsemppiä Helena. Muista, että sateen jälkeen on poutasää. Jopa aurinko saattaa paistaa, jos hyvin sattuu.

Jukka Mäkinen

Mahtaakohan paistaa enää.
Jykä ja Jutta ovat kuulemma pantanneet jo auringonpaisteenkin.

Tapio Suhonen

Muutamat blogistit, nämä kiltteyden maailmanmestarit, suosittavat ehkä pirkkavitsejä!?
Eihän ne pirkkavitsit hauskoja ole, mutta niilllä on julkisivulautakunnan ja Suomen sosiologiliiton virallinen hyväksyntä.
Saa nauraa, vapautuneesti...

Kalle Erkkilä

Helena, julkaise kirja. Löydä sopiva kustantaja tai julkaise edes pieni omakustanne. Sen jälkeen olet virallisesti kirjailija ja v*ttuilu loppuu siihen.

Lauri Korhonen

Helena. Älä missään nimessä lopeta kirjoittamista. Hyvä neuvo tunnekuohuissa voisi olla - kirjoita tänään nuku yö ja julkaise vasta huomenna. Jos siis teksti tuntuu vielä aamullakin julkaisukelpoiselta.

Juu elämä on. :)

Tiesitkö muuten että suvikset myöntävät avoimesti ja rehellisesti sinuun (teihin) kohdistuvan ajojahdin? Kirjoituksinne väärinymmärretään tahallisesti eli tarkoituksenmukaisesti väärin.

Janne Salonen toi tämän esille Taru Jousian blogissa "Tahallinen väärinymmärtäminen on taitolaji".

"Ok Taru, ymmärrän ja tunnistan kyllä tämän mihin viittaat. Mutta tuo tahallinen väärinymmärtäminen ei nyt ollut aivan riippumaton kohteesta. Avustaja oli ymmärtänyt jotain lähtökohtaisen väärin jos ei ymmärtänyt että hänet tultaisiin väärinymmärtämään.

Lyhyemmin: ehkä ei kannattaisi vitsailla ulkomaalaisten hihamerkeistä jos toimii eduskunta-avustajana henkilölle, joka on syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan."

>> Ei nyt aivan riippumaton kohteesta.

http://tarujousia1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112857...

PS. Ei ehkä kannattaisi luottaa Facebook kykyyn pitää yksityiset viestit yksityisinä pitkässä juoksussa myöskään. *vink vink*

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Itseasiassa olen hämmästynyt siitä, että mielestäni ymmärsin mitä Helena sanoi.

Ihmeiden aika.

Mutta ehkä on silti ihan hyvä, että sinne naamakirjaan ei heti uskalla laittaa aivan kaikkea, mitä mielessä liikkuu.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Jos on jotain sanottavaa, niin sitten sanoo. Jos ei ole sanomaa, niin kannattaako suutaan avata tai kirjaimilla leikkiä. Joskus pilkkuvirhekin voi olla kohtalokas, että kirjoittajaa ei enää pidetä erityisen viisaana. e

Henri Kangas

Mitenkä tämän sulle Hellu sanoisi... Koitetaan näin: nämä sinun jatkuvat tarkoitushakuiset kompuroimisesi median maailmassa alkavat olla vähän noloja. Sinä et ole kansanedustaja vaan kansanedustajan avustaja. Ei ole sinun tehtäväsi olla jatkuvasti lööpeissä vaan sinun hommasi tapahtuvat taustalla. Keskittyisit niihin.

Hannu Rainesto

Sinullahan on aivan hyvä huumoria, koska me telaketju ja stalinisti kommaritkin sen hyväksymme. Maailma on pullollaan tosikkoja joista ei pidä välittää. Jopa somali ystäväni vain naureskelevat niille.
Antaa palaa!

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Suomalainen edustuksellinen demokratia osoittaa laajuutensa, kun tällainen aivotuhnujen päästelyyn energiaansa uhraava voi toimia eduskunta-avustajana.
Saman demokratian nimissä ja veronmaksajana voin sanoa, että haluan kieltäytyä osallistumasta tällaisen toiminnan kustannuksiin.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Yleä kontrolloi Kokoomus plus eräät muut (kuten supoakin) ja KAIKKI muutkin toimittajat Suomessa ovat töissä enimmäkseen, 'viihteen' lisäksi, populaation kontrollin ylläpitämiseksi ! Hyvä veli ja sisko tekee palveluksia...

Marja Leena Lempinen

Hyvä, Petri Suomi. Minäkin olen koko ajan kriittinen. Kritiikkini kohde on Suomen kaksikielisyys ja pakkoruotsi. Mikä saa suomenkieliset tähän hulluuteen mukaan? Hurreja vähän ymmärränkin, sillä vallasta on kysymys.

Kerropa vielä, Helena, niistä savolaisakoista, jotka ovat hommanneet itselleen ruotsinkielisen sukunimen. Se on jotenkin hienompaa kuin olla joku Hiltunen tai Korhonen vai oliko se Saharinen.

Poistaisitko sinä tuon pakkoruotsin? Sehän olisi vaarallista. Suomen upea kaksikielisyys prosenteilla viisi ja yli yhdeksänkymmentä kupsahtaisi. Milläs sitten ylpeiltäisiin? Eihän millään muulla maalla ole rohkeutta olla kaksikielinen noilla rosenteilla.

Mutta Senja opettaa sinullekin ruotsia kohta ilmestyvässä kirjassa. Jollet vielä osaa, niin nyt on elämäsi tilaisuus oppia. Koko hurrikerma valmistautuu hyökkäykseen ruotsalaisuuden päivänä. Oletko valmis? Nyt pitää kiillottaa kilpi, sillä yritys on semmoista Sista Striden -luokkaa.

Toimituksen poiminnat