Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Avoin kirje James Hirvisaarelle

Rakas James,

Olemme monella tapaa täysin erilaisia ihmisiä. Sinä olet mies ja minä olen nainen. Sinä olet vanha ja minä en Kieli ulkona. Sinä olet säntillinen ja periaatteellinen, minä huithapeli. Sinä olet uskonnollinen, minä pakana. Sinä olet konservatiivinen ja minä välillä äärimmäisyyksiin menevän liberaali.

Meillä on myöskin jotain yhteistä ja se on luultavasti se juttu, miksi kemiamme ovat kohdanneet.

Meitä yhdistää voimakkaasti pari piirrettä, mm. seuraavat:

Hyväuskoisuus (usko siihen, että ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä) ja suunnaton hämmennys, kun ihmiset paljastuvatkin kerta toisensa jälkeen älykkyydeltään ameban tasolla oleviksi kyvyttömiksi mätäpaiseiksi. 

Jos olen rehellinen, en ole kauheasti paneutunut viimeisimpään homokohuun, koska tiesin jo sen älyllisen tason. Nyt kun paneuduin, tulin hyvin vihaiseksi. Kuinka lynkkauspartio kehtaa hyökätä sinun kimppuun siksi, että olet pukenut tekstiksi pohdintojasi homoseksuaalisuudesta?

Onko homoseksuaalisuudesta tullut toteemi, jota ei saa pohtia, paitsi jos pohdinta tapahtuu yhdestä, siitä oikeaksi julistetusta näkökulmasta? Milloin ylitettiin se raja, jonka jälkeen jokin asia on vain hyväksyttävä siksi, että on pakko?

Eivätkö nämä kouhkaajat tajua, että on ainoastaan positiivista kun esim. sinä pohdiskelet homoseksuaalisuutta? Minä näen tekstisi niin, että olet valmis lähentymään vastapuolen kanssa, keskustelemaan asiasta ja, kuten viisas ihminen tekee, rakentelemaan sitä omaa mielipidettä edelleen uusien näkökulmien valossa omista periaatteistasi tinkimättä.

Ja mitä tekee älämölyävä ääliöjengi?

”James Hirvisaari vertaa homoja vammaisiin!!”

Ei tsiisus. Ihan todella nyt. Sitähän sinä varmasti just tarkoitit pohtiessasi sitä, miksi jostakin tulee homoseksuaali ja toisesta ei.

Kuten me molemmat tiedämme, minä olen erittäin liberaali seksuaaliasioissa. Siltikin minä uskon, että homoseksuaalisuuden taustalla on jokin vastaava ”vamma” kehityksessä kuin esim. meillä vasenkätisillä ilmeisesti on. Jos ajatellaan vaikkapa transseksuaalisuutta, niin onhan yleisesti hyväksyttyä sekin, että myös heidän tapauksessaan hyvin usein on kyse jonkinlaisesta sikiöaikaisesta ”kehitysvammasta”. En ole vielä koskaan tavannut yhtään vasenkätistä enkä transseksuaalia, joka vetäisi kilarit siitä, että joku pohdiskelee vasenkätisyyden tai transseksuaalisuuden syntymekanismia ääneen.

Noh, en sen kummemmin nyt tuota itse asiaa pohdi, koska siitähän ei ole edes kyse rikosilmoituksissa ja muissa pelleilyissä. Itse asiasta ei ole kyse (jos olisi, nyt käytäisiin mielenkiintoista keskustelua itse aiheesta), vaan kyse on sinusta, James. Kyse siitä, että sinä olet joidenkin silmissä niin paha, vaarallinen ja vastenmielinen ihminen, että sinut täytyy tuhota.

Ja tiedätkö sinä, miksi ne näkevät sinut noin? Siksi, että sinulla kyky ja halu kysyä, kyseenalaistaa ja sanoa ääneen asioita koskien niitä, joista on tullut yksien totuuksien maan eliitti. Eikä sovi unohtaa heitä, jotka ovat uponneet harhaan, että jos he sopeutuvat annettuihin normeihin, heistäkin tulee jonkinlaista eliittiä - vaikka periaatteet myymällä. Sinulla on helvetinmoinen porukka vastassa ja ainoa toivo on, että olisi tarpeeksi paljon aidosti hyviä ihmisiä, jotka nousisivat toteamaan, että nyt riittää.

Älä sinä kuitenkaan huolehdi. Jo nyt minä ja niin monet muut tämän kaksinaamaisen älyttömyyden tajuavat seisomme rinnallasi ja nämä maamme hengen tuhoavat idiootit voivat minun puolestani vaikka ryhtyä harrastamaan hiihtourheilua määränpäänään esimerkiksi eräs juttu, joka naisilla on ja miehillä ei ole.

 

Rakkain terveisin,

 

Helena Pusu

 

http://jam.pp.fi/blogi/199.htm

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (117 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Voi kun Jamesin vastauskin olisi avoin kirje! On hykerryttävää päästä kärpäseksi perussuomalaisten kattoon.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Just oon lukemassa kirjaa nimeltä "rakkauden evoluutio". Siinä on valoitettu tieteellistä nykytietämystä homoudestakin. Kauhian romanttinen kirja se ei kyllä ole, eikä sovi ihmisille joilla on vahvoja valmiita mielipiteitä tietojen sijaan, kuten fundamentalisti uskiksille tai äärivassarreille "tabula rasoineen".
Tärkeintä Jameksen esille tuomassa näkökulmassa on se tosiasia että seksuaalisuus on syntyperäistä, ei kulttuurin tuotetta. Homoseksuaalisia ihmisiä on se 1-3% väestöstä eikä siitä voi oppia pois, eikä sitä voi oppia. Voihan sitä verrata vammaisuuteen, ja jotakin yhteistä niissä onkin, ihmisoikeukmsien toteutuminen pitää tarkastella myös(etenkin) vammaisten ja vähemmistöjen näkökulmasta.

Minusta James olisi voinut jättää rinnastuksen vammaisiin tekemättä koska sairaudeksi luokittelusta ei vieläkään ole ehkä toivuttu, joten ymmärrän joidenkin tuohtumuksen, vaikka siis asiat ovatkin jollain tasolla rinnasteisia. Vammaiset esim. kuurot, tosin ovat terveitä ja voivat elää täyttä elämää, eikä vamman pitäisi leimata koko ihmistä. Kuten ei seksuaalisuudenkaan. Ihquu et meillä on Hellun kaa sama muailmankatsomus, kaikin puolin. My soulmate :D

Johan Lom

Mutta kyllä James voisi tunnustaa, että ainakaan kikkarapäiset homot eivät raiskaa naisia Hämeessä.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™
Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Ihan vain trilastomielessä kysyn
nimimerkki Tuomo Kokolta, miten
tämä nyt Persuihin liittyy?
Siis kirje Tzeimssille...

Pitänee kai pyytää tuota Helenaa
kirjoittamaan h i t a a m m i n.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jäin tuota itsekin pohtimaan enkä ihan vielä keksinyt.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Niittasit tällä itsesi poliittisesti entistä tiukemmin Hirvisaareen. Nyt ei enää auta vedota sitoutumattomuuteen, annoit juuri "luvan" lyödä itseäsi, kuin vierasta sikaa poliittisena henkilönä.

Eli kun edellisessä mietit, että mitä tehdä negatiiviselle julkisuudelle, kun media kyttää, niin vastaat lyömällä löylyvä lissää.

Minun täytyy myöntää erehdykseni edellisessä blogissasi, oletkin vain nokkela, et fiksu.

Noh, kerrankos sitä erehtyy:-(

P.S. En ollut kovin mielissäni tultuani pomosi toimesta niputetuksi eläimiinsekaantujiin ja vielä kinkistä kinkempeihin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä olen James Hirvisaaren eduskunta-avustaja, joten jos johonkin minut täytyy poliittisesti kytkeä, niin eikö se automaattisesti ole silloin James Hirvisaari?
Hänestä kun nyt on puhe, niin täytyy sanoa, että James on siitäkin loistava tyyppi, että hänen kanssa voi olla eri mieltä asioista ja keskustella niistä näkemyseroista. Tuo seksuaalivähemmistöjen juttu on just yksi sellainen, josta on juteltu ja James tietää, että koska minulla ei ole uskonnollista eikä muutakaan sellaista syytä, miksi tarkastelisin seksuaalivähemmistöjä jonkin muurin yli, niin hän on kiinnostunut näkemyksistäni. Hänellä on sitten ne omat juttunsa, mutta mikä minä olen hänen mielipiteitään muuttamaan, kun hän kuitenkin on demokraattisesti valittu kansanedustaja ja minä en ole. Minä olen hänen avustajansa.

Ja mikä se ongelma tässä nyt sitten on, kun James on ryhtynyt pohdiskelemaan näitä asioita ehkäpä uudesta näkökulmasta, niin siitäkin on nostettava poru? Eihän James edes ketään verrannut vammaisiin siinä mielessä, että vammaisuus olisi negatiivinen juttu ja homoseksuaalit siten negatiivisia. Hän nosti esiin ajatuksensa, että homoseksuaalisuuden taustalla on syitä, joita voidaan verrata muihin synnynnäisiin poikkeavuuksiin. Kun katsos on kuitenkin olemassa tietty normi, joka on yksinkertaisesti pakko olla, jotta laji säilyy, tuo on käsittääkseni silkkaa biologiaa. Se ei kuitenkaan edes James Hirvisaaren silmissä vähennä kenenkään ihmisarvoa, jos ei täytä sen tietyn lajin säilymisen kannalta merkittäviä normeja.

Siis mikä ihme tässä kaikessa on niin vaikea ymmärtää, en tajua.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Helena: "Meitä yhdistää voimakkaasti pari piirrettä, mm. seuraavat:
Hyväuskoisuus (usko siihen, että ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä) ja suunnaton hämmennys....""

Kira: "Niittasit tällä itsesi poliittisesti entistä tiukemmin Hirvisaareen."

Luetun ymmärtäminen taitaa minulla olla hakusessa ja kovin puutteellinen, mutta en kyllä löytänyt muita yhteneväisyyksiä Helenan ja Jamesin välillä kuin tuon lainaamani lauseen verran. ?

Puhdas sympatia henkilöä kohtaan voi tietysti syntyä myös eri puolueita kannattavien ihmisten kesken. Itse sitoutumattomana ateistina symppaan täälläkin monia, jotka ovat asioista eri mieltä kanssani. Jopa pakkoruotsin puoltajia:)

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hankamäki käsittelee tuota vaimmaisvertausta: http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112986-h...

"Ehkä sateenkaaren alle mahtuu myös moniavioisuus, insesti ja eläimiin sekaantuminen ja paljon muuta kinkkistä ja vieläkin kinkkisempää"

Hirvisaari niputtaa tässä homot ja eläimiinsekaantujat ja "vieläkin kinkimpi" on peiteilmaus pedofileille.

Peiteilmausta hänen on pakko tietysti käyttääkkin, koska kyseinen vertaus veisi kansanedustajan käräjille alta aikayksikön.

Tätä sinä nyt julkisella kirjeellä, julkisella palstalla komppaat. Oletko tästä hänen kanssaan samaa mieltä?

Miksi sinä Helena, jätit tämän osan pois blogauksestasi? Tyhmä kysymys myönnän, mutta tehdään se nyt kuitenkin?

Tässä se ongelma on, mikä ihme tässä on niin vaikea ymmärtää, etkö tajua todella?

Juhani Kinnunen

Kira Arnille tiedoksi. Syy miksi Hirvisaari otti asiassa esille pedofiilit ja eläimiin sekaantujat, on Vihreiden nuorten aiemmat blogit:
3) Miksi puhumme näin ällöttävistä asioista?

Otetaan asia kerrallaan:

a) Insestillä ei, toisin kuin Jussi antaa ymmärtää, tässä tarkoiteta alaikäisen hyväksikäyttöä, vaan esim. kahden täysikäisen sisaruksen rakkautta toisiaan kohtaan. (Vaikka Hakko sekoittaakin pakkaa puhuessaan samaan aikaan turvaikärajojen alentamisesta.)

b) Turvaikärajojen alentaminen on vaikea kysymys, eikä minulla ole siihen paljoa sanottavaa, muuta kuin että kaikkien ikärajojen (seksistä päihteisiin ja äänestysikärajaan) pitäisi mielestäni olla jotain 15-16 ikävuoden luokkaa. Itse ymmärrän kyllä varsin hyvin turvaikärajojen tarpeuden, vaikka kyllä nitä voisi alentaa, samoin kuin täysikäisyyden rajaa, tosiaan jonnekin 15 vuoden tietämille. Se koskisi luonnollisesti myös kaikkea seksiä ja pornoa.

c) Eläimiin sekaantuminen on marginaalinen asia, mutta niissä tapauksissa kun sitä tapahtuu, niin täytyy erottaa sellaiset tapaukset, joissa eläin ei ole kärsinyt, niistä, joissa eläin on kärsinyt. Jos on, niin kyse on toki eläinrääkkäyksestä. Pääsyy tabulle on kuitenkin se, että ajatus (jopa ei-uhrittomasta) eläinseksistä ällöttää monia ihmisiä. Ottaen huomioon miten paljon eläimiä tapetaan, kidutetaan ja alistetaan nykymaailmassa, niin on minusta aika kaksinaismoralistista kauhistella eläinseksiä suurimpana syntinä. Jos joku harrastaa seksiä eläimen kanssa ilman että aihettaa tälle suoranaista fyysistä kipua, niin mikä minä olen sitä kieltämään. Ja seksiäkin on monenlaista. Onko esimerkiksi lemikkikissan haliminen tai suukottelu "eläimiin sekaantumista"? Pitäisikö se kieltää laissa? Missä kulkee raja?

Mielestäni raja on hyvin selvä: jos eläimelle aiheutetaan tarpeetonta kärsimystä, oli kyseessä sitten väkivaltainen seksi tai vaikka kepillä lyöminen, niin kyseessä on eläinoikeusrikos. Kyllä eläin, varsinkin nisäkäs, kuten ihminenkin, antaa ymmärtää kun sitä sattuu.

Säälin niitä, joita kiinnostaa muiden ihmisten (ja eläinten) harmiton yksityiselämä niin paljon että rupeavat siitä vouhkoamaan. Harvalla näistä ihmisistä on vaikeuksia mm. syödä tai tappaa eläimiä - mutta niiden liiallinen rakastaminen koetaan ongelmaksi. Hah! Siksipä väitänkin, näin kasvissyöjänä, että eläinsuojelullinen näkökulma on usein aika tuulesta temmattu.

Toki eläimistä ja lapsista pitää pitää erityistä huolta, ja siksi tarvitaan lainsäädäntöä suojelemaan näitä erityisryhmiä. Mutta sekä insesti- että eläinteensekaantumiskysymyksessä nämä lastensuojelullis- ja eläinsuojelullis-kysymykset toimivat usein lähinnä tekosyinä puuttua aikuisten ihmisten yksityiselämään, ennen kaikkea muiden ihmisten ällöttäviltä, oudoilta ja vierailta tuntuviin makuuhuone- (tai vaikka sitten talli-) puuhiin.

Ylipäänsä poliitikkoja kiinnostaa huolestuttavan paljon muiden aikuisten ihmisten (tai ihmisten ja lemmikkien) väliset vapaat kanssakäymiset - sitäkö se holhousvaltiossa eläminen teettää? Itse uskon, että puritaaninen seksuaalimoraali ja konservatiivinen kulttuuri ovat vielä hyvin elossa Suomessa, ja siksi nostan hattua Hanna Hakolle ja vihreille nuorille ylipäänsä (joihin toki itsekin kuulun), että uskaltavat puhua asioista, joista monet vaikenisivat.

http://ottolehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112677-v...
Lisäksi vielä tämä kirjoitus:

http://koijarvi.org/2012/07/30/periaatteiden-ja-ta...

Pentti Järvi

Olympia-"kiireiden" keskellä yritän lukea tätä blogia ja silmiin osui tämä Kiran kommentti ja missä hämmästytti ennenkaikkea sen suosittelijat.

"

Niittasit tällä itsesi poliittisesti entistä tiukemmin Hirvisaareen. Nyt ei enää auta vedota sitoutumattomuuteen, annoit juuri "luvan" lyödä itseäsi, kuin vierasta sikaa poliittisena henkilönä.

Eli kun edellisessä mietit, että mitä tehdä negatiiviselle julkisuudelle, kun media kyttää, niin vastaat lyömällä löylyvä lissää.

Minun täytyy myöntää erehdykseni edellisessä blogissasi, oletkin vain nokkela, et fiksu.

Noh, kerrankos sitä erehtyy:-(

P.S. En ollut kovin mielissäni tultuani pomosi toimesta niputetuksi eläimiinsekaantujiin ja vielä kinkistä kinkempeihin."

Näköjään Kira pahantahtoisuudessaan ei osaa lukea, eivät myöskään suosittelijansa.

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/113020-a...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Perussuomalaisten keskinäinen keskustelu ulkopuolisen korvin kuultuna/silmin nähtynä! Helena onnistui jo vaikuttamaan kapteeni Haddockilta ("kouhottajat, älämölyävät ääliöt, idiootit"), ja uskon Hirvisaaren innostuvan vähintään samantasoisesti ("hyeenat" jne.).

Ja kysymyksessä todellakin ovat henkilöt, joiden asema ja elanto on kiinni kansalaisten kannatuksesta. No, ainakaan he eivät mielistele.

Ja Harmis hei. Sinäkin voisit esiintyä omalla nimelläsi kuten taannoin telkkarissa. Sukusi ei tietenkään ole ihan perussuomalainen, mutta ei nimi miestä pahenna!

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Niin voisinki, mutta en tahdo loukata
erään jo Manitun pakeille siirtyneen
vainajan tahtoa.
Ja sitä paitsi minun pieni kirjallinen
projektini on ollut jo 6 vuotta tuolla
mokomalla nimellä.

Muudan cheyenne-neropatti antoi mulle
taannoin Harmaasusi-nimen ennen kuin
kerkesin edes S-kirjainta sanoa.
Kiitämisestä nyt puhumattakaan.
(tarkalleen ottaen:
Oh-show-tah hoi-ne-ne; harmaa susi)

Suku on v. 1736 suojärveläisiä, joten
siitäpä asettelet itse ulko-tai koti-
maan eläväksi.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Saara Pasanen

Hei kyllä toi anime-fanius on suurempi vamma ku eläimiin sekaantuminen =) Kannattaa alottaa siitä se eheytyminen.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Siinäpä oli älykäs kommentti! Tarvitsen siis sinun mielestä eheytymistä jostain, joka on pahempaa, kuin viattoman luontokappaleen seksuaalisesti hyväksikäyttäminen:-O

Jep!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tämäpäs oli ilahduttava kommentti! Varmistat oikein, kiitosta vaan:-D

Kalle Kuusivuori

Kukaan joka käyttää hymiöitä säännöllisessä keskustelussa ei ole vielä ihan tarpeeksi kypsä äänestämään, eikä muutenkaan vaikuttamaan.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Siis jos käytän hymiön :-D sijaan vaikka suluissa termiä (Nauraa) olen kypsä aikuinen:-O (Ällistynyt)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Suomessa on mielipiteen vapaus niinkauan kun se mielipide ei koske homoseksualismia.

Olli Nurmi

Se ei yhä edelleenkään ole oikea termi asiasta puhuttaessa.

Paavo Saarijärvi

Kannabis pitää laillistaa ja homoilu laittaa sakkorangaistuksen piiriin, että valtio saa tuloja .

Paavo Saarijärvi

Ja bordellit kanssa Suomeen, että tulee veroja sieltäkin.

Tupakit kanssa esille kioskeihin ja viiniä maitokauppoihin.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Ymmärrän kyllä uskisten dilemman asian kanssa koska Paavali ja vanha testamentti kieltävät homoseksin, kun homous on kuitenkin syntyperäistä niin silloin se on Jumalan luomaa eikä Jumala voi luoda syntiä.. Suosittelisin tässä sellaista "astian maku"-lähestymistapaa ruttuun, Paavali höpötti omiaan parissa muussakin asiassa, eikä VT:n määräyksiä oteta tosissaan edes kansan raamattuseurassa.

Paavo Saarijärvi

Homoilu ei ole synnynnäistä vaan sen saa mm. purkkiruokaa syömällä. On tieteellisesti todettu.

Eikös se räsänen puhunut jostain kehityshäiriöistä homo-illassa. evvk kaikki homot. eniten niissä vituttaa niiden marssit ja itsensä tyrkyttäminen.

Jos et raamattuun usko, niin kannattaisi vaihtaa uskontoa.

Jukka Mäkinen

Kumpi vaikuttaa enemmän, lasipurkkiruoka vai säilykepurkkiruoka.
Ja jos purkki vaikuttaa, niin entäs sitten pullo.
Tää kyllä selittäis miksi kundit mieluummin juo kaljaa keskenään.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Olen lähinnä ateisti, mutta et sinäkään raamattua usko, käyppä lukemaan mooseksen lakia ja noudattamaan sitä, Jeesus ei vapauttanut siitä, Paavalin kirjoituksia on kuitenkin tulkittu niin että se ei enää kuitenkaan olisi voimassa, ja sitten sinä tulkitset niin että se onkin voimassa..Vertaileppa vaikka Paavalin ja Jaakobin(Jeesuksen fyysinen veli!) kirjeitä..Epäilen että Jaakob(Jerusalemin seurakunnan johtaja) tunsi veljensä opetukset taatusti paremmin kuin Paavali, joka ei edes koskaan tavannut Jeesusta paitsi oman todistuksensa mukaan näyssä.

Petri Haapa

"Jos et raamattuun usko, niin kannattaisi vaihtaa uskontoa."

Minä en ole vaihtanut, vaan olen ollut kokonaan ilman uskontoa kymmeniä vuosia.

Paavo Saarijärvi

"Kumpi vaikuttaa enemmän, lasipurkkiruoka vai säilykepurkkiruoka.
Ja jos purkki vaikuttaa, niin entäs sitten pullo."

säilykepurkki, ruotsalaiset toimittajat testasi että jo 2 päivän purkkiruokavalio muuttaa miehen transuksi. Muoviset mikroaaltouuni astiat kanssa antaa myrkkyä elimistöön joka muuttaa miehen impotentiksi ja homoksi.

Bisphenol A: Death by Plastic - Special Report. Alex Jones.
http://www.youtube.com/watch?v=p0AWuywPWpo

Kaiken takana on NWO.

Jukka Mäkinen

Eli tästä voi päätellä että tämä homojen määrän äkillinen lisääntyminen johtuu siitä että on siirrytty kaljapulloista alumiinitölkkeihin.
Ameriikan ihmemaassa missä homot on olleet tapetilla jo kauan, siiryttiin myös tölkkijuomiin kymmeniä vuosia sitten. MOT

Aki Mönkkönen

Synti se on, usko pois! Jumala ei todellakaan hyväksy syntiä, eikä ole sitä luonut. Synti on eksymistä pois Jumalasta. Näin ollen ihminen hyväksyessään synnin elämäntavaksi tuomitsee itsensä eroon Jumalasta. Mutta toki ihmisellä on mahdollisuus palata takaisin Jumalan luokse, jos sitä aidosti haluaa.

James on lukenut teologiaa, hän takuuvarmasti tietää, mikä on Raamatun kanta "miehimysten" suhteen. Sitä en ymmärrä, miksi hän pohdiskelee syntiä vammaksi? Mutta tottakai hän saa pohdiskella, mitä itse haluaa. Ei ihmisten tarvitse olla samaa mieltä joka asiasta.

VT:a on laki, lain kirjain kuolettaa, mutta usko (Jeesukseen) tekee eläväksi, näin laki onkin kirjoitettu sydämeen. Lain kirjain ei ole enää muodollinen ja ulkokohtainen, se on elämäntapa, kuinka silloin voi olla kaksi elämäntapaa samaan aikaan? Jompikumpi on kuitenkin valittava; synti tai elämä.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi. Sillä se, joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohdassa, on syypää kaikilta kohdin. Vapauden lain mukaan teidät tuomitaan; pitäkää se mielessänne, mitä puhutte tai teettekin. Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton...."mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, niin turha teidän on sanoa: "Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin", jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut.
"Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä."

Kuka teistä on viisas ja ymmärtäväinen? Esittäköön hän osoitukseksi hyvästä vaelluksesta tekonsa, sävyisästi, niin kuin viisas tekee. Mutta jos teidän sydäntänne hallitsee katkera kateus ja riidanhalu, älkää vastoin totuutta kerskuko kuvitellulla viisaudellanne. Sellainen ei ole ylhäältä tulevaa viisautta, vaan maallista, ihmisistä tulevaa, pahojen henkien viisautta. Sillä siellä, missä kateus ja riidanhalu vallitsevat, on myös hillittömyyttä ja kaikenlaista pahaa. Mutta ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä. Vanhurskauden siemen kylvetään rauhan tekoina, ja se tuottaa hedelmän niille, jotka rauhaa rakentavat.

Joka panettelee veljeään tai tuomitsee hänet, puhuu lakia vastaan ja tuomitsee lain. Mutta jos tuomitset lain, et ole lain noudattaja, vaan sen tuomari. Yksi ainoa on lainsäätäjä ja tuomari, hän, jolla on valta pelastaa ja valta tuomita kadotukseen. Mutta mikä sinä olet tuomitsemaan lähimmäisesi?

Eiköhän nuo sanat riitä tuomitsemaan sinutkin syypääksi kaikkiin lainrikkomisen kohtiin, Usko ei pelasta ketään, ja jokainen joka on valmis tuomitsemaan toisen "synnissä eläväksi" tuomitaan itse ja huora joka kerran on TEHNYT oikein saa armon, kun ei tuomitse muita..

Nämä sanat ovat todennäköisesti Marian ja Joosefin lapsen, Jeesuksen veljen, kirjoittamat. Paavalin höpinät eivät voisi tästä kauempana olla ristiriitaisuuksineen.
HAH!

Matti Jalagin

Otsikko huomisessa valtalehdessä ja siellä.

"Kohukansanedustajan kohuavustaja rinnastaa vasenkätiset homoihin ja molemmilla on hänen mukaansa joku vamma".

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo ja sitten "kohuavustaja kommentoi olevansa itsekin vasenkätinen ja vähän muutenkin epäilee, että on geeneissä jotain häikkää" :D

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Missä viipyy Ratsuväki ja Turun Sanomat?

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

"Kun niin kutsutun salamitaktiikan mukaan edetään viipale viipaleelta, seuraava epäpyhä siivu ja harha-askel lienee vihreiden nuorten markkinoima moniavioisuus, sen jälkeen ikärajojen laskeminen jne. jne. Mutta tässä ei nyt ole kysymys siitä, että homoparit saisivat yhteisen sukunimen. He haluavat oikeuden ostaa itselleen kaupasta lapsia vähät välittämättä lasten oikeudesta isään ja äitiin."

Suora lainaus eduskunnan täysistunnon pöytäkirjasta.

Vakaasti haluaisin uskoa, että Jamesin pohdiskelu oli nyt tasolla, jossa vertailuun olisi voitu ottaa mukaan vasenkätiset tai vaikkapa vihreäsilmäiset. Tulkintakonteksti huomioiden sitä on aika pahuksen vaikea uskoa ja minun on aika pahuksen helppo ymmärtää toimittajia, jotka nostivat esiin Jameksen uusimmat pohdiskelut. Jameshan tuntuu jatkavan valitulla linjalla. Homous on huono, vammaisuuteen verrattava asia. Se on itsessään arvokannanotto.

Mutta hyvä tosiaan, jos olen ymmärtänyt täysin väärin, ja hän avoimesti pohtii asiaa. Silloinhan hän saattaisi jollain aikavälillä tulla siihen siihen tulokseen, että 1) haitta tuosta "vammasta" on samaa luokkaa kuin vasenkätisyydestä tai sinisilmäisyydestä ja 2) kannattaa kysyä biologeilta, mistä homous johtuu ja esiintyykö sitä miten laajalti luonnossa ... ai mutta jälkimmäistä ei taida kannattaakaan kjysyä, kun vastauksen tietää jo valmiiksi. Pahus.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin, uskaltaako hän enää pohdiskella asiaa (ainakaan ääneen?)?

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

Sen jälkeen, kun on kansanedustajana ollessaan saanut tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja sanoo eduskunnan suuressa salissa homojen haluavan ostaa lapsia kaupasta, ei tämmöinen luultavasti tunnu yhtään missään.

James sitäpaitsi voitti poliittisesti tässäkin sekoilussa, kun julkisuutta sai. Toki 70-90% pitää häntä moukkana, mutta ei poliitikko tarvitse kaikkien ääniä - jos lopuille 30-10% hän on suorasenkäinen kristillinen sankari, niin mikäs siinä. Ja juuri nyt edes eduskuntaryhmä ei pääse sanomaan mitään oman maineensa mustaamisesta sillä, onhan James jo valmiiksi erotettu väliaikisesti (tosin aika helvatun kummilla perusteilla!)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Vois olla enemmänkin hyväksi kaikille tahoille,niin omille,kuin vieraillekkin,jos pohdiskelis ihan ite tykönänsä oman pään sisällä,jos niin haluaa,siitä tosin tulee hankaluutta siinä mielessä,että se potentiaalinen
äänestäjä voi jätää äänestämättä.ÄÄntenkalastelustahan näissä on kysymys.
Melkoinen osahan kannattajista on sitä kansanosaa,johon tämä tyylilaji
uppoaa,kuin häkä.Älyllisyyden kanssahan tällä ei ole mitään tekemistä.
Ja taas kerran sanon,etten yleistä tätä käsitystäni perusuomalaisen puolueen
oikeasti fiksuihin ja hyviin ihmisiin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Anteeksi, mutta nyt sanon suoraan: Lässyn lässyn...

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Anteeksi, mutta kommenttisi sopii paremmin omiin lässytyksiisi :D

j.olavi heikkinen

no hyvä, james´n mielestä homoseksuaalisuus ei siis ole vasenkätisyyttä kummempi "poikkeavuus", joten hän voi nyt hyvällä omallatunnolla alkaa edistää tasa-arvoisen avioliittolain käsittelyä lakivaliokunnassa puoltamalla lakialoitetta.

Kalle Kuusivuori

Edelleenkin, kukaan aikuinen ihminen ei käytä hymiöitä oikeassa keskustelussa.

j.olavi heikkinen

en minäkään käytä erillisiä hymiöitä irl, vaikka minulle peruspositiivisena ihmisenä sopisikin sellainen hymynaama-hihamerkki. tai rintanappi :)

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Mikä vika parisuhdelaissa on? Miksi sen pitää olla monia turhaan ärsyttävä avioliittolaki. Adoptio-oikeus on hieman kyseenalainen, tosin perheensisäisen adoption pitäisi olla sallittua, ihan jo oikeudenmukaisuus syistä. Muutenkin tuntuu että koko adoptio ja avioliitto asia on enemmän naisten juttuja..
Nimittäin; -mitä homot tekevät toisilla treffeillä?
V: "millä ihmeen toisilla treffeillä?"

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Aivan,ja nyt hän voikin sitten lopettaa henkilökohtaissen loukkaantumisensa.

j.olavi heikkinen

rinnakkaiset parisuhdelait ovat erottelevia ja osoittelevia, ja tietenkin rekisteröidyssä parisuhteessa on vielä nuo tarpeettomat rajotteensa yhteisadoption osalta. yhtenäinen laki toimii aina paremmin perustuslain hengessä.

Juhani Kinnunen

Tässä ratkaisevat lapsen oikeudet, eivät homojen. Yhteiskunnan ei pidä tukea isätöntä tai äiditöntä kehittymistä.
Lasta hankkiessa perheessä pitää olla isä ja äiti.
http://uskonpuolesta.blogspot.fi/2012/04/sukupuoli...

Hyvä yhteiskunta pitää aina heikoimpien jäsentensä puolta. Hyvä yhteiskunta ei milloinkaan tarkoituksella pyri luomaan isättömiä tai äidittömiä perheitä. Kuitenkin juuri näin käy jos nykyinen avioliittolaki muutetaan sukupuolineutraaliksi. Ei ole mitään rakkaudellista tai oikeudenmukaista siinä, että lasten luonnollinen oikeus omiin biologisiin vanhempiinsa lähtökohtaisesti riistetään. Yksikään tieteellinen teoria lapsen kehityksestä ei sano, että lapset tarvitsevat samaa sukupuolta olevat vanhemmat - olivat nämä miten rakastavia tahansa -, vaan että lapset tarvitsevat äidin ja isän. Kaksi maailman rakastavinta äitiä maailmassa eivät voi olla isä pienelle lapselle. Rakkaus sellaisenaan ei varusta äitejä opettamaan lapsiaan, kuinka olla mies. Samoin kaksi mitä rakastavinta miestä eivät voi olla lapselle äiti. Voitteko kuvitella kahta miestä opastamassa nuorta tyttöä, joka saa ensimmäiset kuukautisensa tai auttamassa häntä valikoimaan itselleen ensimmäiset rintaliivit? Sellainen tilanne sopisi television perhekomedioihin hyvin, mutta huonosti nuoren tytön todelliseen elämään. Kuinka kaksi rakastavaa homoseksuaalia miestä voi opettaa poikaa rakastamaan naista ja välittämään hänestä puolisona? Kuinka poika voi nähdä esimerkin tästä kotona, jossa sellaista esimerkkiä ei ole olemassa? Mitä kaksi rakastavaa äitiä esimerkillään opettaisi pienelle tytölle miehistä? Kuinka tasapainoinen hänen saamansa kuva on? Eikö samaa sukupuolta olevien suhteista lähtökohtaisesti puutu monia sellaisia tärkeitä asioita, joita lapset tarvitsevat, koska niistä puuttuu toinen lapsen luonnollisista vanhemmista ja siten yksi olennainen osa hänen ihmisyyttään?
Kuten avauksessani totesin: Avioliitto on sitä varten, että se liittää yhteen toisiaan rakastavan miehen ja naisen, jotta lapsilla olisi rakastavat biologiset vanhemmat, oma isä ja äiti. Avioliitto miehen ja naisen muodostamana instituutiona on yhtä vanha ilmiö kuin hengittäminen. Kummastakaan ei voida luopua ilman seurauksia.

Loput linkin takana.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Yksikään tieteellinen teoria lapsen kehityksestä ei sano, että lapset tarvitsevat samaa sukupuolta olevat vanhemmat - olivat nämä miten rakastavia tahansa -, vaan että lapset tarvitsevat äidin ja isän. Kaksi maailman rakastavinta äitiä maailmassa eivät voi olla isä pienelle lapselle. Rakkaus sellaisenaan ei varusta äitejä opettamaan lapsiaan, kuinka olla mies..."

Eipä tuota tarvitse edes tieteellisesti todistaa minun mielestäni. - - Lapsi tarvitsee rakkautta ja huolenpitoa, se riittää... Tunnen paljon ihmisiä, joilla on ollut vain äiti tai isä kasvattajana ja itse olen myös vain leskiäidin kasvattama veljeni kanssa, joten kokemuksia on omastakin takaa ihan riittävästi.. (nauraa vienosti) :)

En ole muuten parempaa ja rakastavampaa isää nähnyt kuin tämä itse isätön veljeni on. Säälittävän harva lapsi loppujen lopuksi saa itselleen molemmat hyvät ja tasapainoiset vanhemmat, joten useimpien on katsottava mallia joka tapauksessa vähän kauempaa... sukulaisista, tutuista ym.

Itse en yhtään epäile, etteikö samaa sukupuolta olevat kasvattajat pystyisi hoitamaan lapsiaan yhtä hyvin kuin muutkin, jos vain ympäristö antaa sille vielä täyden rauhan ja tuen, ilman typeriä ennakkoluuloja.

Jukka Korhonen

Huominen Turun Sanomat:

"Perussuomalainen eduskunta-avustaja hyväksyy homoseksuaalien vertaamisen vammaisiin".

Hyvää päivän jatkoa kaikille!

Harri Lehtimäki

Paitsi ettei Helena Eronen tietääkseni ole liittynyt Perussuomalaiseen puolueeseen! Vai onko?

Käyttäjän miratiirikainen kuva
Mira Tiirikainen

Olen Mira 39 vee ja myös vammaisena syntynyt: minulta puuttuu äitiysgeeni kokonaan. Minunlaisiani epäihmisiä tässä maassa on villien arvioiden mukaan jopa 250 000.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No just tuota onkin tässä ajettu takaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kaikki vähemmistöt ovat nykyään vammaisia, ainakin heidän puolesta vaaditaan samanlaista erityiskohtelu, pitää käsittelee silkkihanskoin, erityistyöpaikkoja, kiintiöt jne.
Ymmärrän erityisjärjestelyt niille oikeille vammaisille, mutta niille joiden ainoa vamma on kuulua johonkin vähemmistöön, voi luoja mikä sonta.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Niinpä niin kaikki tämähän koskee myös sellaista poliittista vähemmistöä,kuin perusuomalaiset...silkkihansikkain pitäisi käsitellä
vaikka miten älytöntä soopaa suoltaisitte.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Eihän perussuomalaiset pyydä 'silkkihanskoin' toimintaa, vaan kysyvät miksi niin 'pienen ja vähän aikaansaaneen puolueen' edustajien kirjoituksia 'retostellaan' valtakunnansyyttänvirastossa, kun samaan aikaan todella merkittäviä asioita jätetään vaille huomiota.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"kuin perussuomalaiset...silkkihansikkain pitäisi käsitellä"

Pitäisi tietysti, mutta kun ei, olemme vissiin ainoa sorrettu vähemmistö tässä maassa.

Muille vähemmistöille on positiivinen erityiskohtelu, perussuomalaisille on negatiivinen erityiskohtelu.

Perussuomalaisuus ei selvästikään pidetä vammana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Freddy Van Vonterghem,

En nyt noinkaan sanoisi, ainakaan yksipuolisesti. James Hirvisaarella ja Helena Erosella lienee suunnilleen sama ikäero kuin Mikael Jungnerilla ja avustajallaan Nasima Razmyarilla. Mitä arvelet jos Nasima Razmyar olisi blogannut avoimen kirjeen Mikael Jungnerille, Rakas Mikael, olisiko perussuomalaisten leiristä kuulunut mitään?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Seija Nylund, takerruit nyt ilmeisesti johonkin aivan muuhun, jos Nasima Razmyar kirjoittaisi samalla tyylillä kun Helena, keltainen lehdistö ja Turun sanomat sekoaisi.
Tosin Nasima Razmyar voisi saada sen ansiosta sen verran ääniä, että seuraavissa vaaleissa olisi jopa mahdollisuuksia.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Minun mielestä on omituista, että Hirvisaaren, Halla-ahon tai Van Vonterghemin kirjoituksiin on tartuttu hanakasti.

Näiden kirjoituksiin tarttujien ensisijainen haluhan on ollut vahingoittaa Perussuomalaiset-puoluetta, niin olen sen ymmärtänyt.

Käsittääkseni ko. kirjoittajien oikeusprosessit eivät ole olleet oikeassa suhteessa, etenkään mediassa pääuutisina ja toisaalta suhteessa rikokseen, josta osa kansaa on kiihottunut hysterian tilaan, onkohan muutaman satasen sakkorangaistus Ylen pääuutisena juurikaan paikallaan.

[ http://salvator.puheenvuoro.uusisuomi.fi/109498-he... ]

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Olet nyt Elo ymmärtänyt ehkä hieman väärin.Suurimman vahingon omalle puolueelleen tekevät nämä mainitsemasi henkilöt muutaman muun älypään
lisäksi.Perusuomalaisissa on hyviä ja hienoja ihmisiä ja hyviä ideoitakin.
Pösilöt muokkaa ylivertaisella "älyllään" koko puolueen kuvaa ja laajemminkin ratkaisuihin johtava tekemisen kultuuri näyttää olevan hukassa.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Mutta nythän kannattaa 'persujen' vastustajien olla todellakin vahingoniloisia, kun pahus muutamat 'pösilöt' pilaavatkin puolueensa.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Mä olen vammainen tälläkin tavalla,etten osaa useinkaan tuskin melkein koskaan olla vahingoniloinen....pitäisköhän mun yrittää.=)
Hemmeti ei tää invamopolla ajavan homon elämä oo helppoo...ei.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jos homous on vamma niin onko silloin oikeutettua, että vamman vuoksi ihmiseltä viedään oikeus solmia avioliitto?

Juhani Kinnunen

Mikään lakia ei kiellä homoseksuaalisia menemästä avioliittoon vastakkaisen sukupuolen omaavan henkilön kanssa samoilla ehdoilla kuin hetero menee.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Niin ei ja kysymys kuuluu,kuinka paljon hietä onkaan nykyäänkin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Eihän sellaista oikeuta voi viedä mikä ei ole.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Sekä asiaa että mauttomuutta hipoen kysyn, jos homo laittaa auton tuulilasin vasempaan alakulmaan homomerkin niin saako hän silloin pysäköidä invapaikalle? Ellei niin eihän homo silloin ole vammainen.

Harri Rautiainen

Ei kai homo ole liikuntavammainen tai -rajoitteinen?

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Minä ainakin olen rajoitteinen.Keppi kolmantena jalkana ja invamopolla
pitemmät matkat.Lonkkavika kahdella tavalla =)On tässä senverran vammaa,
että ittensä pitäis hirttää pariin,kolmeen kertaan ainakin.

Harri Rautiainen

Eivät kai kaikki liikuntarajoitteiset ole homoja?

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

No ei nyt sentään...ihan kaikki...=)

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Olisiko 'homous', kenties addiktio.?.

Kuten;
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholismi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Peliriippuvuus

Usein addiktoitunut kokee tilansa tuskaiseksi, miten on homoseksualisuuden laita http://fi.wikipedia.org/wiki/Seksuaalinen_suuntaut... jos 'homo' ei tunne tilaansa millään muotoa 'huonoksi', onko joku toinen oikeutettu sanomaan sen ja olemaan huolissaan.?.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

No jos homous olisi addiktio,niin sitten olis heterouskin ja sehän oliskin
suuri addiktio,kun melkein kaikki on heteroja.
Seksi voi olla addiktio,niinkuin hyvin tiedetään ja seksiaddiktioita on homoilla,niinkuin heteroillakin tai sitten ei ole.
Elo mikä on heteron ja homon ero?Jätetään seksiasiat sivuun.Mitä muita eroja.

Käyttäjän RistoMykknen kuva
Risto Mykkänen

jos kuiskailisit teidän yhteisessä työhuoneessa nämä hempeilyt Jameksen korvaan, vaikka kynttilänvalossa, loisi herkkää tunnelmaa, niin ei tarvitsisi blogissa jakaa....

Heli Hämäläinen

Kielenhuoltoryhmästä hyvää iltaa.

Käytit vanhentunutta termiä transseksuaali, joka saattaa nostattaa monelle transsukupuoliselle ihmiselle näppylöitä. Kysymys ei ole seksuaalisuudesta vaan sukupuolesta. Siis transsukupuolinen, ei transseksuaalinen. Lisäksi kysymys on adjektiivista, kuten punainen, joten perään pitää kirjoittaa joku substantiivi. Olen vahvasti sitä mieltä, että ihminen.

Muuten olen kanssasi samaa mieltä. Nyt päässä alkoi soida Lapinlahden lintujen Tero ja minä, eikä minulla ole edes pankkitilin numeroa mihin maksaa siitä teostomaksut :)

Saara Pasanen

Piti oikein tarkistaa asia ja kyllä näin on, että uusimmissa THL:n tautiluokituksissa F64.0 tosiaan on nimenomaan transsukupuolisuus eikä transseksuaalisuus.

Mutta ei se vanha termi kaikille näppylöitä nostata. Ainakin eräälle tuntemalleni transsukupuoliselle se on ihan paskan hailee mitä termiä käytetään. Mutta toki turhahan ihmisten mieliä on pahoittaa jos se niinkin vähällä vaivalla on estetty kuin toista termiä käyttämällä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tätä seksuaalisuus sanaa pitäis alkaa ihan tietoisesti välttämään.Seksuaalisuus on yksi osa meistä. ihmisinä me olemme
kokonaisvaltaisia ja samanlaisia riippumatta siitä olemmeko heteroita vaiko homoja.

Käyttäjän jenni kuva
Jenni Lavikka

Olen opiskellut erikoispedagogiikkaa joskus aikoinaan ja päällimmäisenä siltä kurssilta jäi mieleen se kuinka yhteiskunta jakaa ihmisiä normaaleihin ja ei normaaleihin. Vasta siinä vaiheessa tietty ihmisryhmä on saanut oikean "normaaliuden", kun heitä lakataan kohtelemasta erityisesti, poiketen taviksen saamasta kohtelusta. Vaikka kuinka tolkutettaisiin, että sinä olet "normaali", et sitä kuitenkaan ole niin kauan kuin yhteiskunta sinua erityiskohtelee. Lisäksi on yhteiskunnan kirjoittamattomia sääntöjä tästä, yleinen käsitys siitä miten esim. homoudesta on lupa puhua.

Tuula Saskia

Hyvä Jenni,

yhteiskunta on tässä kontekstissa mitätön ilmaisu.

Siis ketkä?

Tuula Saskia

Hyvä Helena E,

tuskin kukaan väheksyy sutjakoita blogejasi.Minä viimeksi.

Toivon, että et nokkaannu, kun tuumailen, että niitä ilmaantuu näille sivuilla vähän turhan useasti.

Ettei vain Sinussakin olisi rahtunen narsistia.

Jos et tee tikusta asiaa, oikeat ajatuksesi ja arviosi pääsevät paremmin esille ja mietteesi niille kuuluvaan arvoon.

Olisi hienoa lukea ihan uusienkin kirjoittajien blogeja. Harva yltänee Sinun tyyliisi, mutta asiallinen asia kelpaa karummassakin muodossa.

Pentti Järvi

Tuula: Helenan blogeja ilmestynyt nyt poikkeuksellisen runsaasti, 2 viikossa jopa 4 kpl.

Kaarina Piipponen

Ennenhän sanottiin, että lehdistö ja toimittajat ovat vallan vahtikoiria. Mutta onko Suomessa ollut ikinä näin? Paremminkin ne ovat vallan sylikoiria. Nyt on vissiin käynnissä "sanasota" väärin ajattelevia kohtaan, joiden sanomisia tahallaan tulkitaan nurinpäin. Ja usein jää miettimään mihin tällä kaikella oikein pyritään. Nyt taas on tämä homoseksuaalisuuskysymys esillä.

2009 olin mukana mielenkiintoisessa Enemmän elämää tapahtumassa, joka oli Aslanin järjestämä. Siinä olivat puhumassa Jonathan Hunter ja amerikkalinen pariskunta Neil and Debbie Driscoll.

http://www.embracinglife.us/about-us.html

Tässä on suomeksi tekstitetty Jonathan Hunterin haastattelu. Hän kertoo siinä omasta elämästään. Jonathan Hunter on entinen homo ja entinen näyttelijä. Tässäkin on kysymys ihmisen omasta vapaaehtoisesta valinnasta.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=3044

Täällä on paljon kritisoitu Aslanin toimintaa, mutta minusta ainakin he tekevät ihan arvokasta työtä. Ja tässä artikkelissa on hyvin selitetty homoseksuaalisuuden synnystä.

http://www.aslan.fi/archives/98

Vielä yksi video:

http://vimeo.com/2126309

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Homoja heteroiksi "terapoivan" Exodus Internationalin toimitusjohtaja Alan Chambers ilmoitti NYT:n haastattelussa, ettei nk. eheytys muuta homoja mitenkään heteroiksi ja menetelmä ei siis toimi: http://www.nytimes.com/2012/07/07/us/a-leaders-ren...

Homojen eheyttäjää nolottaa: ”Valhe” heytysterapioiden tieteellinen isähähmo Psykiatri Robert Spitzer on esittänyt anteeksipyynnön homoille valheellisesta tutkimuksestaan: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/122689-homojen-eh...

Brazilian Ex-Gay Leader Comes Out, Rebukes ‘Act Of Violence’ Of Reinforcing Internalized Homophobia: http://thinkprogress.org/lgbt/2011/11/03/360334/br...

Inside the 'gay cure' ministries: http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/inside-...

John Smid, Former 'Ex-Gay' Therapy Leader, Talks 'Love In Action' Documentary: http://www.huffingtonpost.com/2012/05/08/john-smid...

Aslan tietysti jatkaa, niin kuin ennenkin.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Vit.. tyhmät homokeskustelut loppuvat, kun homoilla on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin.

Eihän sitten ole enää jäljellä paljon keskusteltavaa, jossain osa uskovaisia vänkää tietysti vielä, mut huu keers!

p.s. Miksi sinä Janne luet näitä juttuja, kun nämä sinua niin totaalisesti nyppii?

Kaarina Piipponen

Kiralle.
En ole asiaan mitenkään hirveän syvällisesti perehtynyt. Mutta ensin varmaan ihmisellä täytyy olla halu toipua tai eheytyä, jos kokee, että tarvitsee toipumista. Ketäänhän ei voi pakolla eheyttää. Tuskin maapallolta löytyy täysin tervettä ihmistä henkisesti ja fyysisesti. Kaikilla on niitä mustelmia tai lommoja, jotka seuraavat mukana koko ajan. Tämä on vain otaksuma, että tämäntyyppisessä eheytymisessa toisilla se vie kauan aikaa ja toisilla ei niin kauan. Ja että kuitenkin voi olla niin, että kaikki voi jäädä keskeneräiseksi, niinkuin muissakin asioissa ja haluaa luovuttaa. Mutta täytyy olla varmaan halu ja tahto mennä eteenpäin.

Voihan sitä tässäkin esiintyä puoskarointia.

Onhan eroa vaikka tavallisissa yleislääkäreissä. Toinen toimii vanhalla rutiinilla kun taas toisella voi olla empaattinen ote siinä hoitosuhteessa.

Mutta Jumala voi kuitenkin tehdä ihmeita, oli sitten kysymys mistä tahansa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Janne hyvä, älä mene sinne seminaareihin ja priden aikana voit kuikuilla kulman takana sen hetken kun se menee ohi, jos silloin helsingissä marssin reitillä satut olemaan.

Kaarina P, ihmisen pään sisäiset asiat kuluvat psykiatreille ja psykologeille, jos terapiaa on tarvis.

Kaarina Piipponen

Kira! Kirjoitit, että ihmisen pään sisäiset asiat kuluvat psykiatreille ja psykologeille, jos terapiaa on tarvis.

Voihan olla, että on psyglogeja ja psykiatreja, jotka käyttävät metodeja, joita esim. Aslan käyttää. Jos jollakin on tarvetta terapiaan, en rajaisi sitä vain näihin mainitsemiisi henkilöihin. Koulutukseen mm. hakeutuvat monia seurakuntien työntekijöitä, sairaanhoitokoulutuksen saaneita ja niin edelleen. Mutta niinkuin sanoin, en ole asiaan niin hirveästi perehtynyt.

Enkä rajaisi pään sisäisten asioiden hoitamista ainoastaan näille mainitsemillesi ihmisille. Monille on ollut suurta apua siitä, että hyvä ystävä jaksaa kuunnella. Vaikkei tällä ystävällä ole sen alan koulutusta. Olen lukenut myös, että eläimet voivat toimia terapeutteina ja myös luonto voi auttaa.

Esimerkkejä:

Unelma niminen hevonen näyttää, miten kävellään Konstalle, jolla on synnynnäinen selkäydinvamma.

Trine-karitsa voi auttaa sellaista, jolla on hahmotusongelma.

Alpakka saa levottoman ja aggressiivisen pojan hymyilemään.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Luitko sinä lainkaan noita laittamiani linkkejä:-O

Kaarina Piipponen

"John Smid -- who came forward last fall saying not only that he is gay, but that it is impossible to change one's sexual orientation -- spoke at length about his previous work on CNN this morning."

Luin niitä linkkejä juuri. Mutta näissä kaikissa oli se toinen kääntöpuoli. Entä ne ihmiset, jotka ovat muuttuneet niinkuin Jonathan Hunter. Katsoitko sen haastattelun. Hän voisi tietää muitakin, jotka ovat muuttuneet. Niinkuin edellä olen sanonut, en niin hirveän hyvin ole asiaan perehtynyt. Eihän väkisin eikä pakolla voi ketään parantaa tai muuttaa. Tarvitaan myös Jumalan luovaa ihmettä ja myös ihmisen omaa tahtoa ja halua. Ja voi olla, että trauma tai haava voi olla niin syvä, ettei siitä toivu eikä se parane ja sen kanssa sitten vaan pitää elää ja tulla toimeen ja hyväksyä se.

http://www.aslan.fi/archives/108

http://www.aslan.fi/archives/62

Samuli Mikkola

Janne Suuronen
"Milloinkahan nämä vit.. tyhmät homokeskustelut oikein loppuvat. Ja vaikkapa itsensä korottaminen vaikkapa pride-paraateilla. Mutta tietysti jokainen aikuinen eläköön, miten ja kenen kanssa itse haluaa; Ei kuulu muille."

Ei se homoseksuaalisuus olisi koskaan poistunut rikoslaista tai tautiluokituksesta ilman näitä mielenosoituksia. Mielenosoitus on ihan demokraattinen oikeus.

Avioliitto- ja adoptio-oikeutta voi toki vastustaa sillä perusteella, että se koskisi niin vähäistä määrää ihmisiä. Vastustaminen on kuitenkin isoa liikehdintää, joka on minusta täysin vit...tyhmää. Vähän sama kuin jos kaupat, missä käy homoja ostoksilla pitäisi nimetä homo-marketeiksi tai terveyskeskukset perseyskeskuksiksi. Jokin "vit...tyhmä" titteli tai määre pitää olla, että "minua ei sekoiteta niihin". Siitähän tässä on kysymys. Heikkoitsetuntoiset ihmiset haluavat edes jonkin oljenkorren, jolla voivat osoittaa, ettei tässä sentään keidenkään geiffareiden kanssa samalla tasolla olla.

Homo-avioliiton vastustaminen on sitä paitsi erittäin miehiä syrjivää toimintaa, koska keskenään asuvat naiset voivat olla vaikka koko ikänsä "kämppäkavereita" eikä sitä katsota samalla tavalla kieroon. Samoin he voivat hankkia lapsia varsin helposti ja on oikeastaan hassua, että ensin mentiin heile keinohedelmöitykseen ja sitten vasta homojen avioliitto-oikeuteen. Adoptio-oikeus olisi siis ensisijassa miesten tasa-arvoa parantava asia, koska he eivät käyttää muumimukeja ja vaikka olisivat miten soveltuvia, ovat homoina suljettu pois adoptiosta. Jos joku taas väittää, että on lasten edulle parempi olla lastenkodissa kuin kahden soveltuvan homon luona, väittäköön vain. Ei se mitenkään uskottavaa silti ole.

No, Hirvisaari varmasti haukkuu vaikka populistisesti oman äitinsä kehitysvammaiseksi jos kokee sillä saavansa ihmisten alhaiset vaistot kiihottumaan.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

"Milloinkahan nämä vit.. tyhmät homokeskustelut oikein loppuvat"

Jos en ihan väärin muista niin Suuronenkin on aiheesta kirjoittanut blogeja. Kirjoitushistoriasta niitä ei taida löytyä, koska kirjoitukset ovat poistuneet banneista tai muista syistä.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Hyvä kirjoitus josta olen täysin samaa mieltä. Se on ihan totta, että yhteiskunnassamme on paljonkin tabuaiheita, joita ei ole sallittua lähestyä kuin annetusta näkökulmasta. Kaikki muu on syrjintää, kansanryhmää vastaan kiihottamista, "rasismia" milloin nyt mitäkin. Termejä, tutkintapyyntöjä ja tuomioitakin viljellään jo siihen malliin että yhteys teon seurauksellisuuteen saati tarkoituksellisuuteen ja siten mihinkään kohtuuteen on kadonnut jo ajat sitten. On hälyttävän paljon ihmisiä jotka jollain perverssillä tavalla näyttävät nauttivan tästä tilanteesta.

On tiettyjä vähemmistöjä joiden äänekäs puolustaminen täysin kuvitteellisia uhkia ja loukkauksia vastaan on eräille ihmisille hyvän tarkoituksen suoma vapautus omien tekojen ja sanojen vastuullisuudesta, jopa valehteluun saakka. Sama porukka sujuvasti unohtaa tosin sen ihan todellisen marginaalin. Siis sen jota kukaan ei koe asiakseen puolustaa ja joiden edustajat eivät lähetä järjestönsä edustajaa kertoilemaan että taas me kaikki loukkaannuttiin, vaikka aihetta olisi, koska ei heillä ole mitään järjestöä, vaikkakin tarvetta olisi.

Pohjan Akka

Mikä on "todellinen marginaali"?

Pohjan Akka

Hirvisaari puhuu kehitysvammasta. Sanaan liittyy Suomessa edelleen paljon alentavia viittauksia, ja juuri siksi Hirvikangas sanan valitsi.

Wikipedia:
Kehitysvammaisella tarkoitetaan henkilöä jonka kehitys tai henkinen toiminta on estynyt tai häiriintynyt synnynnäisen tai kehitysiässä saadun sairauden, vian tai vamman vuoksi.

YK:n 13. joulukuuta 2006 hyväksymä Yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista (Convention on the Rights of Persons with Disabilities):

Article 1 - Purpose

The purpose of the present Convention is to promote, protect and ensure the full and equal enjoyment of all human rights and fundamental freedoms by all persons with disabilities, and to promote respect for their inherent dignity.

Persons with disabilities include those who have long-term physical, mental, intellectual or sensory impairments which in interaction with various barriers may hinder their full and effective participation in society on an equal basis with others.

Tuula Saskia

En tiedä, mitä Hirvisaari puhui tai kirjoitti, joten ryhtykää moittimaan.

Mutta vastineenne viittaavat siihen, että tavalliset suomalaiset oksentaisivat homojen päälle.

Se ei ole totta. Tavalliset ihmiset eivät ehkä suorastaan rakasta homoja, mutta ovat täysin hyväksyneet heidät tavallisina kanssakulkijoina.

Mitkä tahot pitävät yllä tätä surullista valitusvirttä?

Tuula Saskia

Ehkä vielä pari sanaa viimeaikaisista blogeista.

On todella surullista, että jotkut nuoret Vihreät ovat ryhtyneet tarjoilemaan täysin perverssejä aiheita ja teeskentelevät olevansa vain pohdintamielellä liikkeellä.

Minusta teidän tehtävänne, hyvät homot, on taittaa pää tällaiselta keskustelulta.

Vai haluatteko hyväksyä näitä näkemyksiä?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Höh. Mitä net meuhkaa?

En juurikaan jaa samoja mielipiteitä Hirvisaaren kanssa, ainakaan tietääkseni.
Mutta Helena Eronen on kyseisen kansanedustajan avustaja. Hei hoi! Hommista ei tule mitään jos työnantaja ja työntekijä ovat kovasti eri mieltä, etenkin julkisesti.
Että se siitä.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Loistavaa Helena.
Arvot joihin luotamme on niin syvältä ihmisestä, että se tuntuu.

Markku Gröndahl

Höpöhöpöhöpö.Kaikkea sitä täälläkin on.Selattavaa,asiallista?

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Voi yrittää olla enemmän kuin on ja mihin kykenee. Jossain tulee raja vastaan. Sen rajan ylittäminen on riski ja jos ei hallitse riskejä, ymmärrä tekevänsä mahdollisesti vain vahinkoa, niin silloin on todellisuudentaju karkaamassa käsistä. Hieman oudolta tuntuu, jos vain yksi ihminen on esillä, mutta muut samaa työtä tekevät ihmiset ovat suurelle yleisölle tuntemattomia. Tarvitaan jonkinlainen kyky erottaa toisistaan julkisuuteen sopivat ja sopimattomat asiat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kansanedustajan avustajan tehtävät on määritelty eduskunnan sivuilla:

Kansanedustajan avustajan tehtäviin kuuluvat kansanedustajan lainsäädäntötyöhön liittyvät sihteeri- ja toimistopalvelut, yhteydenpito sidosryhmiin sekä eduskuntatyöhön liittyvän informaation hakeminen ja kokoaminen.

http://www.valtiolle.fi/valtiolle/fi/02_tutustu_ty...

Ts. julkisuudessa näkymätöntä taustatyötä.

Samuli Mikkola

Hirvisaari piti kuitenkin törkeänä panetteluna sitä, että Perussuomalaisia on tiettävästi sanottu Persuiksi. Itse olisin kyllä mieluummin Persu kuin "poliittinen kehitysvamma", mutta arvonsa kullakin.

Henkilökohtaisesti en oikein hyväksy logiikkaa, että olisi oiketettua loukkaantua toisten yksityiselämästä kun se ei varsinaisesti itseä kosketa.

Eero Tillanen

Kira Arn: "Niittasit tällä itsesi poliittisesti entistä tiukemmin Hirvisaareen. Nyt ei enää auta vedota sitoutumattomuuteen, annoit juuri "luvan" lyödä itseäsi, kuin vierasta sikaa poliittisena henkilönä."

Kira Arnin kaltaiset nimettömyyden suojissa piilottelevat, raukkamaiset pelkurit puukottavat aina selkään niitä, joilla on selkäranka ja kyky keskustella asioista avoimesti ja rehellisesti. Tuollaisia myrkkykäärmeitä teistä kieroutuneista löytyy.

"P.S. En ollut kovin mielissäni tultuani pomosi toimesta niputetuksi eläimiinsekaantujiin ja vielä kinkistä kinkempeihin."

Se on voi voi. Kuten olen monesti kirjoittanut, tämä perversioiden puolesta rummuttaminen tulee lopulta johtamaan siihen, että pedofiliakin laillistetaan. Selvä merkki tästä ovat lievät tuomiota alaikäisiin sekaantuville aikuisille. En sano, että juuri sinä ajat tätä asiaa, mutta pervojen joukosta löytyy näitäkin. Pedofiilien oikeuksista on kirjoitettu täälläkin, kirjoittajana oli Panu Horsmalahti. Tätä Pandoran lipasta on vaikea enää sulkea, kun se on avattu. Ja edelleen, en ole ajamassa homoja ja lesboja takaisin kaappiin, mutta tosiasiat tulisi tunnustaa. Siihen teikäläisellä ei ole mitään halua, vaan ainoastaan kiima puukottaa kaikkia niitä jotka haluaisivat keskustella asioista niiden oikeilla nimillä.

"Tässä se ongelma on, mikä ihme tässä on niin vaikea ymmärtää, etkö tajua todella?"

Väärin meni! Kira Arn ja kaltaisensa ovat se ongelma.

Tuomo Kokko: "Ja Harmis hei. Sinäkin voisit esiintyä omalla nimelläsi kuten taannoin telkkarissa."

Mikset sano Kira Arnille samaa? Ettet vain olisi täysin puolueellinen? Vai millä perusteella pervot saavat piilotella, mutta muiden on oltava omalla nimellään esillä?

"Näiden kirjoituksiin tarttujien ensisijainen haluhan on ollut vahingoittaa Perussuomalaiset-puoluetta, niin olen sen ymmärtänyt."

Näinpä, kyseessä oleva taktiikka tunnetaan nimellä savua ja peilejä. Kataisen maanpetturihallituksen täytyy saada rauhassa viedä Suomen myyminen loppuun, jotta meillä ei ole enää isänmaata, vaan olemme vain EU-liittovaltion pohjoinen osavaltio nimeltä Suomi. Katainen, Urpilainen ja Stubb sekä näiden pillin mukaan tanssivat poliitikot tekevät kaikkensa, jotta kansallisvaltio Suomi häviäisi maailmankartalta.

Tähän isänmaanpetturuuteen täytyy saada työrauha ja Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, mikä sitä voi haitata. Siispä mediaa ja pervoja käytetään puukottamaan heitä selkään aina, kun se on mahdollista. Mukana on myös oikeuslaitos jakaessaan täysin poliittisia tuomioita, kuten tapaus Halla-Aho osoittaa. Sen sijaan Kataisen väärennöstä ja petosta ei edes haluttu tutkia! Kummalla onkaan enemmän merkitystä Suomen tulevaisuuden kannalta?

Harri Rautiainen: "Ei kai homo ole liikuntavammainen tai -rajoitteinen?"

On. Hän on kykenemätön liikuttamaan omaa sukuelintään naisen sukuelimessä. (Sarkasmia, ellei joku ymmärtänyt.)

Eve Avolin: "Miksei tästä Haloskan kommentista noussut samanlaista meteliä?"

Jos Halonen olisi persu, hänet olisi lynkattu. Kyseessä on siis puhdas kaksinaismoralismi, mikä on vallalla. Se palvelee viherpunikkien tavoitteita.

Saara Pasanen: "Mutta ei se vanha termi kaikille näppylöitä nostata."

Ammattiloukkaantujille nostattaa, koska se palvelee tarkoitusta, sanojan nolaamista. En tarkoita tällä Heli Hämäläistä, hänhän kommentoi aivan asiallisesti ja korjasi termiä. Tämä vasemmistoradikalismin mukainen poliitinen korrektius on sitä mindf*ckingia, millä pyritään lakaisemaan kaikissa asioissa roskat maton alle. Eivät ihmisten mielipiteet ja asenteet sanojen merkityksiä vaihtamalla ja sanoja kieltämällä miksikään muutu, vaan avoimella keskustelulla. Avoin keskustelu halutaan kieltää, mikä loukkaa sananvapautta törkeästi. Siitä on EIT:n kanta:

"»Ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan sananvapaus on eräs demokraattisen yhteiskunnan keskeisistä perustoista, eräs sen edistyksen ja jokaisen yksilön kehityksen perusedellytyksistä. Ellei ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kohdasta muuta johdu, sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät. Sananvapautta voidaan rajoittaa siten kuin siitä on määrätty ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kohdassa, mutta tällaisia rajoituksia on kuitenkin tulkittava suppeasti. Tämän sopimuksen 10 artiklan 2 kohdassa mainitulla adjektiivilla "välttämätön" tarkoitetaan pakottavaa yhteiskunnallista tarvetta, ja vaikka sopimuspuolilla on tiettyä harkintavaltaa sen arvioinnissa, onko tällainen tarve olemassa, oikeuksiin puuttumisen on oltava asianmukaisessa suhteessa tavoiteltuun lailliseen päämäärään ja syiden, joihin kansalliset viranomaiset vetoavat rajoituksen perusteluksi, on oltava asiaankuuluvia ja riittäviä. Lisäksi etukäteen tapahtuva sananvapauden rajoittaminen edellyttää erityistä tutkimusta.»
(Bernard Connolly vastaan Euroopan yhteisöjen komissio Asia C-274/99 P.[3])"

"Ennenhän sanottiin, että lehdistö ja toimittajat ovat vallan vahtikoiria."

Näin olikin ennen, vielä 90-luvulla. Nyt ne eivät ole enää edes vallan sylikoiria, vaan kuola suusta valuen louskuttavia katurakkeja, joilla ei ole yhteiskunnallista merkitystä. Kaikenlaisista kissanristiäisistä kirjoitellaan ja persuja puukotellaan selkään, mutta hallituksen tekemistä virheistä, sopimusten rikkomisista ja suoranaisista laittomuuksista ollaan visusti vaiti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Kuten me molemmat tiedämme, minä olen erittäin liberaali seksuaaliasioissa."

Kiitos vaan tästä intiimistä paljastuksesta, mutta olisiko Seiska-lehti kuitenkin ollut parempi foorumi tällekin uutiselle.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Tarkoittanee suhtautumista seksuaaliseen "monimuotoisuuteen", mikä on merkki terveestä järjenkäytöstä. Toisin kuin tämä kommenttisi mikä on esmerkki päinvastaisesta.

Lady Manhattan

Voisitko seuraavan kerran ajatella, että vaikka soittaisit ihan Jamekselle ilman julkista avautumista suhteenne laadusta?

Juha Korhonen

Ohhoijaa, kysymys oli POHDISKELUSTA. Ei totuuksien latelemisesta, kuten niin moni kuvittelee (etunenässä nimimerkki Kira Arn).

Muuten, luulin että Uusi Suomi ei enää hyväksy nimimerkkejä? Miksi joku ilmiselvä nimimerkki "Kira Arn" sitten saa metelöidä, mutta useimmat muut nimimerkit bannataan?

Ajatus: Mitäs jos kukaan meistä ei enää vastaisi yhdelläkään sanalla Kira Arnin yhteenkään hyökkäykseen? Kuinka kauan luulette hänen silloin jatkavan?

Käyttäjän smallkasu kuva
Jani Kasurinen

Himputin hyvää tekstiä ja viimonen lause todella ovelasti sanottu ilman rumia sanoja. =)
Jatkathan hienoa blogiasia vielä pitkään =)

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

No, höh. Jos "Cheimssin" tarkoitus oli pohtia, että onko homous samanlainen synnynnäinen ominaisuus kuin vaikkapa vasenkätisyys, niin miksi hän ei kirjoittanut näin?

Toimituksen poiminnat