Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Rakkaus vainoaikaan

Joku saksalainen laatujulkaisu Der Spiegel on listannut Timo Soinin yhdeksi Euroopan vaarallisimmaksi poliitikoksi. Erityisen vaaralliseksi Soinin tekee lausahdus ”Ei penniäkään enää. Olemme maksaneet tarpeeksi.”

Vaarallisten poliitikkojen listalle on päässyt sillä, että poliitikon on katsottu ratsastavan kriisillä ts. hakevan itselleen poliittista hyötyä kriisistä.

 

Koska en ole Craig Schwartz, eikä Soinin pään sisään pääse kuten John Malkovichin päähän siinä yhdessä loistavassa leffassa pääsi, on vaikea sanoa, onko Der Struudelin arvio kuinka lähellä totuutta, mutta ihmettelen kuitenkin tuota listausta.

 

Mikä on lopulta henkilökohtaisen poliittisen edun tavoittelua ja eikö sitä ole kautta aikojen poliitikot nimenomaan tehneet?

Politiikan tekeminen on julmetun karua puuhaa ja vain ani harvoin on kyse siitä, että äänestäjä saa äänelleen vastinetta. Kun viti parlamentissa, kansallisessa tai monikansallisessa Brysselissä majaansa pitävässä laitoksessa, valkenee, niin kyllähän siinä monelle tulee eteen tietynlainen havahtuminen politiikan arkitodellisuuteen, että se kiva duunipaikka voi hyvin nopsaan kadota, jos ei pelaa tiettyjen sääntöjen mukaan. On osattava taiteilla joko niin, että se äänestäjäkunta takuulla säilyy ja mielellään jopa kasvaa, tai sitten on osattava pelata niin, että äänestäjä kokee jonkun olevan vielä paskempi vaihtoehto kuin mitä itse on, mitä kutsutaan myöskin kyynärpäätaktiikaksi.

Minä ymmärrän täysin tuon pelin ja sen, että moni lähtee siihen mukaan - eivät kaikki, mutta monet kyllä. Minun mielestäni oikeasti vaarallinen poliitikko on se, jota eteenpäin ajaa henkilökohtaisen poliittisen uran edistäminen ja äänestysnappeja painellaan istuntosalissa sen mukaan, mikä on oman poliittisen uran kannalta kannattavinta.

 

Timo Soinin harteilla on raskas taakka Suomen eurokriittisimmän puolueen puheenjohtajana ja hänen retoriikkansa on hänen retoriikkaansa. Suomessa on paljon niitä, jotka rakastavat kansantajuista puhetta, eikä ole Soinin vika, jos hallitus ei kykene selittämään asioita niin, että jokainen äänestysikäinen ne puheet todella ymmärtäisivät. Eurobondit, vakausrahastot, velkavivut, joukkovelkakirjat ja jälkimarkkinat ovat hyvin isolle osalle kansaa puhdasta munkkilatinaa.

Siis, mitä vaarallista on toteamuksessa ”ei penniäkään enää”?

Se on vaarallista puhetta, koska siinä puhutaan kansan kielellä. Kun Soini sanoo ”ei penniäkään enää”, se sisältää kolme sanaa, joihin ihmisen on helppo yhtyä. Jo nyt käsittääkseni suomalaisten enemmistö alkaa olla sitä mieltä, ettei penniäkään enää Euroopan kriisimaihin.

Vaarallista onkin se, että Kreikka tulee tarvitsemaan lisää apua, Espanjan valtio tulee olemaan apua hakemassa, samoin mitä uskottavimmin Italia ja moni pienemmän talouden valtio. Koska kriisimaiden kautta rahaa kupataan pankeille ja sijoittajille, ja tuo kuvio alkaa avautua ihmisille, on Soinin toteamus rahahanojen sulkemisesta todella vaarallinen.

Der Struudelin listalla näyttäisi olevan muitankin eurooppalaisia populistipoliitikkoja ja onkin ymmärrettävää, että siinä vaiheessa, kun jengi alkaa tajuta eurokriisin haisevan pahalta tai ainakin, ettei nyt homma mene ihan putkeen, jää äänestäjille vaihtoehdoksi ne poliitikot, jotka esittävät asiansa niin, että myöskin vailla kauppakorkeakoulututkintoa olevat ne tajuaa. Tuleekin mieleen, että ovatko Timo Soini ja vastaavat vaaraksi Euroopalle vaiko Euroopan poliittiselle eliitille, ja ajaako Soini eurokriittisyydellään omaa etuaan vaiko suomalaisten etua? Ja onko se silleen, että jos ei aja yhteiseurooppalaista etua, vaan ajattelee ensisijaisesti suomalaisia, niin se tekee vaaralliseksi Euroopalle?

Ja heureka! Niin muuten tekeekin. Ja se on itse asiassa pohjimmiltaan EU:n syvin ongelma. Kansallisten etujen ajamisesta on tullut niin suuri peto, että se nähdään vaarallisena.

Loppuun on kuitenkin vielä huomautettava sellainen juttu, että itse olen täysin aamupulujen ja ylenannatusten uutisoinnin varassa, sillä en osaa saksaa kahta lausetta enempää, enkä siis voi tutustua alkuperäiseen uutiseen, joten voihan olla, että ylenannatusaamupulu-uutisoinnissa on vähän taas ylenannatusaamupulutuksen lisää.

Ja tuo otsikko on nyt vähän kryptinen. Aukenee ehkä joillekin, kun lukee vaikka tämän: http://fi.wikipedia.org/wiki/Rakkaus_vainoaikaan

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Pitää tosiaan huomioida, että "vaarallisuus" on aina subjektiivista. Siis mille Soini on vaarallinen? EU-teknokratialle tietenkin. Mutta EU puolestaan on vaarallinen demokratialle.

Kumpi on tärkeämpää, euroeliitin määrittelemä "oikeaoppinen" talouspolitiikka vai demokratia? EU-myönteisten poliitikkojen ja toimittajien mielestä se tuntuu olevan ensin mainittu. Kannattaa olla huolissaan, sillä EU-eliitti tuntuu olevan täynnä demokratialle vaarallisia poliitikkoja.

Susanna Kinnunen

Jos Soini on euroalueen lupaavin poliitikko (korvataan "vaarallinen" Suomen näkökulmalla), niin euroalue on vajonnut syvälle vaihtoehdottomuuden suohon.

Oikeasti Soini on kuitenkin yhden pienen maan keskisuuren puolueen näppärä sanaseppo. Vaaralliseksi nimittäminen kertookin enemmän rahansaajaosapuolien ja pankkien omistajien huolestumisesta. Entäs jos Merkel antaakin meidän pankkimme kaatua?

Onhan se vaarallista, kun mies uhkaa laittaa kukkaronnyörit kiinni. Mitä jos Merkel saa saman ajatuksen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tunnustan, tunnustan! Olen vaarallinen isukki.

Kiinteiden viikkorahojen tultua tuhlatuksi lasteni toimesta, olen jonkin kerran joutunut vastaamaan förskotti-pyyntöihin: "Lisää ei tipu, olen jo maksanut tarpeeksi", tai "mene jakamaan mainoksia" jne.

Samalla gallup-lukemani perheessä ovat hetkeksi romahtaneet. That's life.

Matias Härkönen

Soini voi olla Euroopan vaarallisin mies, mutta turvallisin suomalaisille ja meidän rahoille!

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Pitää myös tehdä ero "Euroopalle" ja "EU:lle". Ei EU:n etu todellakaan ole sama asia kuin Euroopan etu.

Juha Korhonen

Ja EU:n etu näyttää olevan täysin vastakkainen suomalaisten edun kanssa. Lukuunottamatta Kataista, joka luulee EU:n edun olevan Kataisen etu...

Pentti Järvi

Taloussanomissakin on mojovia kommentteja tuosta vaarallisuudesta.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/08/07/...

Reijo Tossavainen

Kiitos Helena hyvästä kirjoituksesta! Voin "allekirjoittaa" tekstin.

Pentti Järvi

"Ollaan maksettu jo tarpeeksi!"

http://www.spiegel.de/fotostrecke/die-zehn-gefaehr...

Hesari kuulema otti sen Struudeli-kirjoituksensa pois. :)

Saksan ulkoministerin mukaan nämä 10 populistia ovat tuhoamassa Euroopan.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/die-zehn-gef...

Taas loistokirjoitus Helenalta!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ei Soinia pidetä vaarallisena vain eurokriisistä johtuen, ja euron puolustamisen vastustajana.

Soinia, ja puoluetta pidetään vaarallisena populistisen luonteensa vuoksi.

Aivan samoin on arvosteltu aina kaikkia populisteja, tulivat ne mistä päin Eurooppaa tahansa.

Nyt tietysti Soini on saanut julkisuutta, koska Suomi on ollut tiukin maa tuen myöntämisessä, ja Euroopassa tiedetään, että Suomen mitta alkaa olemaan täynnä.

Soini puolueineen tietysti yrittää kaapata koko Suomen tiukkuuden omaksi poliittiseksi voitokseen, joka ei ole Soinilaista alkuperää kuitenkaan.

Jos suomi olisi löysä tukien myöntämisessä, ei Suomi myöskään saisi julkisuutta, eikä Soinista tiedettäisi maan rajojen ulkopuolella hölkäsenpöläystä.

Pentti Järvi

Mikäli hallituspuolueet alkavat lotkauttaa korvaansa Soinin puheille, syyllistyvät ne vielä alkeellisempaan populismiin.
Suomessa tosiaan yha useampi äänestäjä alkaa olla turhautunut kriisimaiden pankkien kautta menevästä tuesta muiden maiden pankeille.

Lauri Korhonen

Toistan Tyrylle aiemmin kertomani.

Nyky-Vasemmisto ei varmasti allekirjoittaisi ainuttakaan Perussuomalaisten teesiä. Ei sillä etteikö Perussuomalaisilta löytyisi heillekin sopivaa agendaa. Mutta saattaisi olla että isäntä ei antaisi anteeksi.

Kovia kavereita nämä. Eittämättä vaatii paljon sisua pitää yllä vasemmiston punaista sädekehää jos on kerran päässyt maistamaan kapitalistin lämmintä syliä. Koirakin oppii ehdollistamalla.

Kerrothan Jykälle terveisiä jos tapaatte.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Korhoselle: Minä en palvo ketään poliitikkoa.

Se on kommunistista,- ja populistista totalitarismia.

Etten sanoisi, perussuomalaista.

Tämän blogin kirjoittaja Hirvisaarta, ja muu väki Soinia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

En minä palvo yhtään ketään, en edes Hirvisaarta :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"en osaa saksaa kahta lausetta enempää, enkä siis voi tutustua alkuperäiseen uutiseen"

Der Spiegelin englanninkielisiltä nettisivuilta ei valitettavasti löydy; ts. vastaisen varalle: Der Spiegel julkaisee uutisiaan englanniksikin.

http://www.spiegel.de/international/

Pentti Järvi

Der Spiegel/Der Strudel (itävaltalainen omppupiirakka) ei itse selitä, mitä tarkoitetaan sanalla "vaarallinen". Hymyilytti heidän käännöksensä persuista: die Basisfinnen. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saanen huomauttaa että itävaltalainen Apfelstrudel vaatii onnistuakseen ammattitaitoisen tekijän.

http://www.gutekueche.at/rezepte/852/wiener-apfels...

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Minun ystävistä ne, jotka eivät 'osaa' tai ymmärrä muuta kuin suomea ja ruotsia, ovat säätäneet nykyiset comppinsa sillee, että kaikki näkyy suåmeksi. Erikoinen on käännös, mutta kyllä pääasian saa ymmärretyksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Joka ikisestä euroopan maasta löytyy vaarallisin politikko. Kukakohan mahtaa olla Ruotsin tai Norjan vaarallisin politikko?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Norjan vaarallisin politikko? Jos kysyt Breivikiltä, on vastaus pääministeri Stoltenberg työväenpuolueesta.

Pentti Järvi

Koko Ruotsin kansa on kait Der Spiegelin mielestä vaarallinen kun ei halunnut EMU:uun, mutta poliitikoista sos.demmarit sitten. Piäminister Rheinfeldt haluaisi istua "päättävissä pöydissä".

Siellä kuitenkin finanssiministeri Anders Borg on hoitanut hommansa hyvin eikä ruotsalaisilla ole mitään hinkua euroon näillä näkymin.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Norjalla ei vaarallista poliitikkoa ole ainakaan niin kauan kuin öljyvarannoista piisaa. On se 'brentti' crude öljyäijälle ihana näky, ihan kuin ois 10W-40 stä mineraali-moottoröljyä, joita enää tuskin käytetään ollenkaan. Eikä ole pelkoa suoratislauksen pohjaöljyjen hintatappioista ja asfalttia saa es iranian heavystä ihan liikakin. Tosin bitumin tuoksua ei voita ees Chanel 5... ei mikään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun perussuomalainen sanoo euroalueen hajoavan, onko kysymyksessä ennuste, tavoite vai jotain muuta? Minusta tämä on olennainen kysymys.

Jos Timo Soinin tavoite on valuutta-alueen murtuminen, voi hän naamioida pyrkimyksensä ennusteeksi. Soinikin on täysverinen poliitikko, joka saattaa hyvinkin hakea maailmanlopun maalailuillaan henkilökohtaista vaikutusvaltaa. Kataisen euro-Suomessa hänet on tuomittu sivuraiteelle, mutta Impivaara nostaisi hänet ehkä jopa kansakunnan poliittiseksi johtajaksi. Siinä olisi aika hyvä syy nakertaa Unionia joka nurkasta!

Valvoin viime yön miettiessäni en Helena Erosen kasvoja, vaan perussuomalaisen talouspolitiikan lähtökohtia. Aamulla peilistä (der Spiegel) katsoi erittäin rasittuneen näköinen tyyppi, joka ei vieläkään osannut vastata omiin kysymyksiinsä.

Lauri Korhonen

Kun Vihreä väittää ilmastonmuutoksen tulevan onko kysymyksessä "ennuste, tavoite vai jotain muuta"? Minusta tuo on olennainen kysymys.

Kun Komuuslainen pelottelee meitä molokilla ja heinäsirkoilla - sama kysymys.

Kun...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kun Katainen pelottelee euroalueen hajoamisella ja sen seurauksilla, on tavoitekysymys paljon selvempi. Jyrki tahtoo pitää paketin koossa, ja varoittaa vaihtoehdoista.

Entäs Soinin puheet? Hän kauhistelee nykypolitiikan epäonnistumista, mutta ei halua/osaa/uskalla esittää vaihtoehtoa eurovaluutalle.

Vihreä ilmastomaalailu onkin mielenkiintoinen kysymys! Haluavatko aatesuunnan edustajat tuhotulvia, hirmumyrskyjä, tappajatalvia ja kaikenpolttavia kesiä voidakseen rakentaa Viherfasistisen Valtakunnan, jonka hallituspalatsista Heidi Hautala on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita? Huh!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuomo Kokko, liimaa kokeeksi jeesusteipillä wc:n peiliisi Timo Soinin isokokoinen kasvokuva, missä mies muikeasti myhäilee maailman menolle. Uskon sen auttavan, sillä samassa hetkessä olet muuttunut yhdeksi Euroopan vaarallisimmista politiikoista, joka osaa vastata vaikeisiinkin kysymyksiin ja osaa nauttia myös ainutkertaisesta elämästään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Muuten hyvä, mutta vaarallisen äijän imago sopii meikäläiselle kuin melonin lippis omenalle, tai Soinin XXL-takki M-vartalolleni.

Kaisa Jalis

Geert Wilders on Euroopan paras poliitikko.

Dalai Lama oli maailman paras poliitikko, kunnes jätti toimen.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Jos Soini on maininnut että ei penniäkään enää on tuosta lauseesta helppo hänen jatkaa jos kukkulan kuninkaaksi pääsee. Laittamalla senttejä jakoon ei yhtään penniä ole mennyt eikä sanoja syöty.
Taitava mies - pakko myöntää ja ihailla... ;)

Aki Mönkkönen

Kun EUfoorikot huutaa kuorossa; "vaarallisin onpi Soini", silloin heiluu komissaarin tuoli, toimestaan onpi hällä huoli.

Huuto pian paruksi sortuupi, kun euro murtuupi, apuun silloin kelpas, -kukas muu- kuin Soini.

Marko Sihvonen

Miksei tämä "vaarallinen mies" tee mitään aloitetta maksamisen lopettamiseksi?

Puhuu vaan...teot puuttuu...unelma oppositio eliitille.

Juha Korhonen

Miksei tee mitään? No ehdotapa jotakin konkreettista, mitä oppositiossa oleva puolue voi tehdä! Voimme sitten jatkaa keskustelua siitä näkökulmasta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jep. Olipa taas kerran PS-populistista harhautusta. Ei Soini aja mitään kansallista etua vaan Suomen eristäytymistä EU-yhteistyöstä. Sehän EU:ssa ihmisiä oikeasti hatuttaa ja siksi Soini on niin selvästi vaaraksi Euroopalle ja useimmille suomalaisille siinä samalla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Börje, sinuna en vähättelisi Soinin vaarallisuutta. Ole kerrankin ensimmäinen kaltaistesi joukossa ja sano suoraan, että mielestäsi hän on vaaraksi koko ihmiskunnalle.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei suinkaan. Timo Soini on suureksi hyödyksi kaikille maille, jotka globaalissa kilpailussa yrittävät pärjätä Euroopalle. Kiinalaiset varmaan jo valavat pronssipatsasta Timolle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuossa tapauksessa ei Soinia ja perussuomalaisia voi ainakaan sitten rasisteiksi nimitellä.
Millä aikataululla meillä Suomessa on keltaiset kartanonherrat ?

Pentti Järvi

Ei Börjeltä ainakaan huumorintajua puutu - ei myöskään Petralta, för den delen.

Mirjami Parant

Marko Sihvosen kanssa samaa mieltä - missä Soinin puolueen teot luuraavat? Käy aika pitkäksi odotellessa!

Juha Korhonen

Kerrohan yksi esimerkki keinoista, mitä oppositiossa olevalla puolueella on saada aikaan konkreettisia vaikutuksia! Sen jälkeen voimme keskustella siitä, miksi Soini ei sitä käytä.

Juha Korhonen

Vaarallisinta Soinissa taitaa olla sana "penniäkään". Se kun houkuttaa puolelleen meikäläisiä vanhempia juntteja, jotka vieläkin haluavat ajatella markoissa ja penneissä. Rock on Timo!

Ihan vakavasti: Meidän ei kuulu kantaa vettä Kreikan/Espanjan/Portugalin/Italian kaivoihin, niistä huolehtiminen on heidän oma asiansa. Se mitä sinne on kaadettu, on menetetty lopullisesti. Mutta parempi on, ettei enempää haaskata.

Heikki Knookala

Soinin olisi vaan pitänyt mennä hallitukseen. Katainen ilmeisesti antoi luvan äänestää kreikkatukia vastaan...Olisi äänestänyt vastaan ja myös muita tukia. Näin olisi hallitus kaatunut ja Soini "pitänyt sanansa" Tuleva pääministeriys olisi kantanut pitkälle. Noh saas nähdä saadaanko nähdä.Ja päivitä Helena kuvas.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Laita omakuva myös, kiitos !

Heikki Knookala

mun kuvaa ei kestä kattella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Helena, kannattaakohan enää jatkossa blogata lyömällä blogistanissa Tossavainen persujen ylimpänä äänitorvena laudalta kun olet siinä jo onnistunut, vai kannattaisiko kehittää omaa bloggaamistaan / ilmaisutaitoaan.

Toki edellyttäen ettei suunnitelmissa ole esim. kuntavaaliehdokkuus.

Pentti Järvi

S.N.: kyllä se äänitorvi on edelleen P.Siikala - vaikkakin negatiivisesti ja ääni jo falsetissa.

ps. mun puolesta Helena saa kirjoittaa mistä aiheesta tahansa; kiinnitän huomiota paitsi asiaan, myös hauskaan tyyliinsä.

Sulle annoin pisteet hyvästä kappalevalinnasta tuolla ylläällä. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Helenalle antaisin paljon pisteitä monesta bloggauksesta, viimeisimmistä kuitenkin vähemmän.

Mirjami Parant

"Kerrohan yksi esimerkki keinoista, mitä oppositiossa olevalla puolueella on saada aikaan konkreettisia vaikutuksia! Sen jälkeen voimme keskustella siitä, miksi Soini ei sitä käytä."

Juha Korhonen kaipaa esimerkkiä opposition keinoista, kuinka sanoista tekoihin päästään.

On raivattava tie hallitusvastuuseen. Miten se tapahtuu? Hallituksen toimien kyseenalaistamisella. Nyt ei vaan ole tullut yhtään selkeää epäluottamuslausetta, joka olisi nykyhallituksen kaatanut. Missä vika?
Pelkällä eurohypetyksellä se ei tule onnistumaan. Siitä pitävät huolen kaikki ne puolueet, jotka tällä hetkellä hallituksessa istuvat. Ja heitä on, ikävä kyllä, enemmän kuin opposition edustajia.

Toki jokainen yksittäinen perussuomalainen voi tehdä lakialoitteita, jotka tähtäävät niin yhteiskunnassamme esiintyvien epätasa-arvoisten järjestelmien muutokseen kuin köyhien olojen parantamiseen. Miten nuo lakialoitteet ovat edistyneet? Valitettavasti en ole kuullut yhtään konkreettista, selkeää avausta.

Timo Soini tietää hyvin, mitkä asiat pitäisi korjata, mutta hänellä ei ole minkään valtakunnan ehdotuksia siitä, miten ja millä rahalla.

Olen todella huolestunut köyhistä, jotka uskovat olojensa parantumiseen kuuntelemalla puhetta, jonka kaikki muutkin hyväksyvät - niinhän asioiden tulisi, mutta ratkaisun tiet ovat toisaalla.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Hallitusneuvottelut kestivät anteeksiantamattoman kauan.

Samuli Mikkola

"oikeasti vaarallinen poliitikko on se, jota eteenpäin ajaa henkilökohtaisen poliittisen uran edistäminen ja äänestysnappeja painellaan istuntosalissa sen mukaan, mikä on oman poliittisen uran kannalta kannattavinta."

Tämä on mielestäni melko selvä populistin tunnusmerkki.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kun tässä välillä epäilee kaikkea muuta, mutta ei Timo Soinin halua muuttaa Suomea. Niin näissä plogeissa mietityttää yksi juttu. Kuka voi lopulta todistaa, että plogin todella on kirjoittanut kyseinen henkilö. Takanahan voi olla hyvin suunniteltu ryhmätyö, joka sitten laitetaan kertaheitolla viisastuneen ihmisen tiliin. Kuka sitten onkin kysymyksessä, ei ole niin väliä. Jokainen epäilee jotain tahoa joskus elämänsä aikana. Kun enkelikin voi lopulta olla aivan jotain muuta. Jos sitä enkeliä sitten on oikeasti edes olemassa. Mutta kirja tuli markkinoille.

Juha Korhonen

Ja "Ilkka Kiviniemi" voi myös olla vaikka Mohammed Abdul Bin-Farzan, tai Li Peng Roo. Tyhjänpäiväinen jossittelun aihe.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Juha Korhonen. Mikä mies sinä olet, kun et ymmärrä lukemaasi. Minä en puhunut mitään nimen vaihtamisesta, vaan että sinunkin aivoituksiin voidaan tarvita vaimosi apua, kun oma äly ei ehkä riitä ymmärtämään maailman alkeellisimpia asioita.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Mutta jos sinulla nyt sitä viisautta jonkin verran on siunaantunut, niin jätä minun kommenttini omaan arvoonsa ja anna asian olla.

Jouko Koskinen

Hyvä hyvä - Pravdan Pääkirjoitustoimittaja Akkanen on huomannut että puolen miljoonan suomalaisen äänioikeutetun ykspuinen mollaaminen ei ehkä olekaan ihan paras lehdenmyyntikikka. Tp "merkintöjä" -alakerrassaan ihastelee Soinin saavutuksia "Vaarallisena miehenä".

YLEn talous ei enää ole riippuvainen lupamaksuista ja se kyllä näkyy.

Soini on vaarallinen lähinnä EU-mallioppilasintoilijoille ja hankkinut Suomelle enemmän arvostusta kuin itse Tasavallan Presidentti.

Toimituksen poiminnat