Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Naisen markkina-arvosta ei vi*tu puhuta!

  • Laasasen ala-arvoinen blogi synnytti paljon sivistynyttä keskustelua, jossa näkemykset argumentoitiin älyllisesti.
    Laasasen ala-arvoinen blogi synnytti paljon sivistynyttä keskustelua, jossa näkemykset argumentoitiin älyllisesti.

Laasanen hihittelee luultavasti tällä hetkellä taas tietokoneensa takana, kun hän onnistui sohaisemaan tikulla kusiaispesää esittämällä, että tatuoinnit laskevat naisen markkina-arvoa, koska erään kyselytutkimuksen mukaan 37% miehistä ajattelee niin.

37% jostain miesryhmästä siis ajattelee, että tatuoinnit tekevät naisesta vähemmän viehättävän. Ok. City-lehden kyselytutkimuksen mukaan miesten mielestä naisella kauneimmat hiukset ovat vaaleat, kiharat ja pitkät. Vähiten viehättävänä miehet pitävät lyhyttä, suoraa ja punaista tukkaa sekä sitä, että nainen on ajellut päänsä kaljuksi (kukaan vastanneista miehistä ei pitänyt sänkeä tai kaljua viehättävänä). Itse asetun puolipitkällä, blondilla polkkatukallani jonnekin sinne puoliväliin.

Tänään Jone Nikula oli mölässyt radiossa, liittyen uutiseen, jonka mukaan pyöreät naiset ovat seksuaalisesti aktiivisempia kuin laihat, että valomerkin aikaan lihavat naiset lähtevät hoikkia innokkaammin jatkoille. Siis läskit ovat helpompia kuin laihat. Tuosta Nikulan kommentista oli ilmeisesti jotkut pahoittaneet mielensä.

Maailma on nykyään valtavan ulkonäkökeskeinen ja seksi on mukana kaikessa. Päivittäin voi lukea kyselytutkimuksista, joissa tutkitaan kuka on kenenkin silmissä seksikäs, millainen perse on miesten mieleen, millainen mies sytyttää naisessa naimahalut ja monia muita mielenkiintoisia asioita. Ne ovat ihan okei, mutta ehkäpä niitä ei kannata käydä analysoimaan julkisesti, ainakaan väärästä näkökulmasta, sillä siinä käy huonosti, kuten tänään Laasanen ja Nikula ovat osoittaneet.

Minulla on tatuointeja ja olen pyylevä. Jostain syystä minä en kuitenkaan repinyt pelihousujani siksi, että Laasasen teorian mukaan minun markkina-arvoni on laskeva ja Nikulan näkökulmasta olen ”helppo”. En tiedä oikeastaan miksi en saa raivareita, mutta jotain perää molempien herrojen kommenteissa mielestäni on. Tottahan se on, että jos on valomerkin aikaan baarissa joskus notkunut, niin ne vähemmän viehättävät naiset siellä ovat monesti tyrkyllä ajatuksena se, että jos sittenkin joku huolisi mukaansa. Minä olen myöskin aivan varma, että 37% miehistä pitää tatuointeja jotenkin halpana ja ”käytetyn” naisen merkkinä. Vanhempi Espoolainen Herrasmieskin tuossa totesi, että hän on kyllä niin konservatiivinen, että pitää tatuointeja monesti rumina. Mielestäni tuo mielipide on ok, sillä jokaisella on oma kauneuskäsityksensä. Minä pidän joitain asioita ihmisessä rumana, esim. lihavia tyttöjä, jotka käyttävät legginssejä ja liian pieniä vaatteita. Ja ihmisiä, jotka eivät huolehdi hygieniastaan. Ja sellaisia Jersey Shore -tyylisiä juntteja. Mielestäni myöskin valtaosa lävistyksistä on jotenkin typeriä. Koppava ja huono käytös on oksettavaa, liian paksu meikkivoide, likaiset farkut ja moni muu.

Jos 39% miehistä pitää naisen tatuointeja ällöinä, niin ei ole mitään hätää. Ei tarvitse hyperventiloida eikä naulata Laasasta ristille. Suurin osa miehistä pitää meistä tatuoiduista naisista siitäkin huolimatta tai siksi, että meillä on tatuointeja. Miksi pillastua sellaisten ihmisten mielipiteen takia, joiden hyväksyntää ei todellakaan kaipaa?

Muistan nähneeni jonkun Johanna Tukiaisen haastattelun, jossa hän kertoi, ettei halua miehellä olevan tatuointeja. Laasanen on tituleerannut itseään miespuoliseksi Tuksuksi, joten mielestäni hänen mielipiteensä on luonnollinen ja se hänelle suotakoon :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Markkina-arvosta puheenollen, kuulin seuraavanlaisen vitsin.

Lelukaupassa oli myynnissä erilaisia Barbi nukkeja, näitä oli useita malleja ja kaikki saman hintaisia 29€ kappale, mutta yksi Barbinukke maksoi 129€ ja sen nimi oli eronnut Barbi. Pikkutyttö äitinsä kanssa kysyi myyjältä miksi tämä nukke maksaa moninkertaisesti, vaikka siinä ei juuri ole eroa muihin Barbeihin. Myyjä vastasi että eronneen Barbin mukana tulee Kenin auto, talo ja puolet Kenin palkasta ym....

Kai Haavisto

Tämähän aiheutti yhtä suuren polemiikin kuin minun perinteiset perhearvot kirjoitukseni. Minusta nainen ilman tatuointeja on parempi kuin nainen huonoilla tatuoinneilla. Nainen, jolla on ooikeissa paikoissa arvokkuudella ja hyvällä maulla tehtyjä tatuointeja on upean näköinen. Itse kuvataidetta harrastavana pidän hienoista tatuoinneista. Naisella oikeissa paikoissa olevat tatuoinnit: Häpy luun yläpuolella, olkapäässä, peppuvaon loppukohdassa tai siinä risteyksessä. Nilkoissa ja toisella rinnalla. Muut paikat ei oikein ole hyviä.

edit: Lisäksi nainen voi olla haluttava ja kaunis oli hän sitten laiha, pyylevä, lihava tai mikä vain

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Helena, aikuisella naisella luulisi olevan muutakin miettimistä kuin markkina-arvonsa; ainakin ellei ole menossa markkinoille:)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kun on kerran käynyt Mummotunnelissa, tietää, että aikuiset ihmiset todellakin ajattelevat markkina-arvoaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta ollaankohan silloin aikuisia ihmisiä?

Edit: Helena, pystyt parempaan kuin bloggaamaan Laasasen provoista, mutta varmaan tästäkin kelpoinen tulee.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Luultavasti ei, mutta minusta tuntuukin, että ihmiset ovat nykyään pitkälti yli kuuskymppisiksi teini-ikäisiä :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tarkoitat vissiin että miehet ovat :)

Matti Jalagin

Helena.

Muistutat muuten tuossa tuoreessa kuvassasi hämmentävällä tavalla suurta suosikkiani Seela Sellaa.

Ajatukseni oli mainita toinen la Dame, mutta muisti meinasi pettää eikä sittenkään pettänyt; Kyllikki Forssel.

Rohkeita rehellisyydessään ja niin kultivoituneella tavalla, että en muista kenenkään koskaan kyenneen kyseenalaistamaan heidän olemustaan millään tavoin.

Eero Tillanen

Milloinkas Helena Noutopihalla eli Puumaoutletissa eli Terassic Parkissa on vieraillut? Oletko muuttanut takaisin Lieksaan, kun tuossa profiilikuvasi alla niin seisoo?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt kyllä Seija aliarviot blogia. Ja vähättelet aihetta joka on kyllä aika keskeinen aina ja kaikkialla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Veikko Vitikainen

Juuri näin!!!
Ei normaalilla ihmisellä ole muuta markkina-arvoa kuin verottajan kirjoissa
ja ehkä bordellissa.

Matti Jalagin

Terveeseen itsetuntoon ja tasapainossa olevaan omaan hengentilaan kuuluu olennaisena osana se, että kukin tietää oman "markkina-arvonsa" ja myös kohderyhmänsä eikä ainakaan vaadi lainsäädäntöä muutettavaksi.

Laasanen räjäytti yhdenlaisen pankin kirjoituksellaan ja herkutellen seuraan tilanteen kehittymistä, sillä tässä aiheessa, jos missään, me näemme diskriminoinnin sen puhtaimmissa muodoissaan.

"Ite oot tai ainakin sun äitis oli ja ellei nii isäs oli kuitenki."

Edelleen Huuskolle ja Laasaselle kiitos hieman reippaammasta ajoitusten yhteensattumasta, sillä ellei US:ea noteerattu pulputuksen kanavana, niin nyt noteerataan.

Kippis sille ja otan vain nyt kuivaa valokoviiniä, koska hiilari tmsp.

kati sinenmaa

Sulla oli tumma tukka kun selittelit TV:ssä hihamerkkaustia ? Miten kommentoisit asiaa? Onko sun markkina-arvo vaalena korkeempi kuin...?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

En ole huomannut muuta kuin että humalaiset huutelevat perään "hei blondi heiiiiiiiii tuu tänne" :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Minä olen vaan todennut että miehet osasivat ennen viheltää perään, minne lie sekin taito taantunut:)

Matti Jalagin

Seijalle.

Hammaslääkäreihin on helvetillisen pitkät jonot ja kaikki paikat täynnään toinen toistaan agressiivisempia, omasta mielestään oman arvonsa tuntevia henkilöitä, joita ennen oli tapana kutsua naisiksi.

Kannattaako riskeerata purukalustonsa vain siksi, että sattuu ilmaisemaan ihailua henkilölle, joka ymmärtää asian opetettuna väärin?

Lue Laasasen ketjusta ajatuksella kaikki kommentit ja kysy sen jälkeen, kannattaako kenenkään viheltää edes itselleen. Suomessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mati Jalagin,

Pyrin vastaamaan kun kysytään mutta tuota noin:

"Hammaslääkäreihin on helvetillisen pitkät jonot ja kaikki paikat täynnään toinen toistaan agressiivisempia, omasta mielestään oman arvonsa tuntevia henkilöitä, joita ennen oli tapana kutsua naisiksi."

En tiennytkään, saan ajan (naispuoliselle) hammaslääkärileni aina tarvittaessa.

"Kannattaako riskeerata purukalustonsa vain siksi, että sattuu ilmaisemaan ihailua henkilölle, joka ymmärtää asian opetettuna väärin?"

En valitettavasti ymmärrä kysymystä, saisinko sen selvemmin?

"Lue Laasasen ketjusta ajatuksella kaikki kommentit ja kysy sen jälkeen, kannattaako kenenkään viheltää edes itselleen. Suomessa."

Ei kukkokaan käskien laula, enkä minäkään Laasasen ketjua.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mitenköhän Helenan hiustenväri mihinkään liittyy? Minua on jo pitkään ärsyttänyt, että naisblogistien ulkonäköseikat ovat jatkuvasti kommenttiosioissa joku issue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mut jos blogin aihe just on ulkonäköseikkojen merkitys.
Asiaa ei ole tällai asiallisesti käsitelty ennen täällä.

Timo Härtsi

Ei hätää BB alkoi, joten tuskin tämä "kohu" kauan kestää. Menenkin tästä amppariin väijymään milloin saamme ekat kuvat jonkun tisseistä ;)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minusta tuo oli Laasaselta erinomainen avaus. Muutaman kuukauden täällä pyörineenä en ole nähnyt yhtään blogia, joka olisi tuonut nuinpaljon uusia kasvoja kommentoimaan. Hyvin herätetty keskustelu ja "nukkuvia" palstalaisia Laasanen sai hienosti mukaan. Tällaisia lisää. Jos ei muuten uskalla osallistua, kuin itku,potku, raivarin kautta, niin sitten vaikka silleen. Varmaan Laasasella oli ketunhäntä kainalossa, mutta silti.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Luomulla on aina paras markkina-arvo.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Luomu tulee myös monesti kalliiksi kuluttajalleen. Geenimanipuloitu tai muuten keinotekoisesti valmistettu näyttää yleensä herkullisemmalta ja on helpompaa saada "pöydälle". Hyvää ja laadukasta "luomutavaraa" on nykyisin vaikeaa löytää edes suurista marketeista. Oikean luomun löytää nykyisin vain maaseudulta, ellei käy hyvä zäkä.

Lauri Korhonen

Toisin sanoen luomu on kallista. Juuri siksi jääkin usein hyllylle vain päätyäkseen lopulta bioon. Kyllä kannatti mainostaa.

Matti Jalagin

Mitä helvettiä Börje.

Onko Vihreät rp:n virallinen kanta kunnallisvaaleissa, että ei tatuointeja?

Siis onko Vihreät konservatiiveja vaikka preservatiivikin on outo käsite?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Puhuttiinko tässäkin kunnallisvaaleista? Luomu on aina luomu.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Minusta tuntuu... ehkäpä Matistakin tuntuu ...

että meillä pitää tuosta markkina-arvosta pitää --- siis parempi pitää vakan alla, niin ei markkinoilla tule kurssinotkahduksia virheellisesti laskettujen odotusarvojen takia

terveisin
Hyvin Lievästi Tatuoitu

Matti Jalagin

Mitäpä tuohon sanoo kun ei itäsaksaakaan osaa.

Siellä oli naiset sentään voimakkaan näköisiä eikä varmana ollut musteisia kuvia kenessäkään, joten ehkä se tämä länsimainen vapaus sitten on näille maamme valtiattarille kuitenkin se oikea paikka elää ja päteä roolissaan.

Onhan se selvä asia, että kunkin oma hormonituotanto ratkaisee oikeassa olemisen; oli kyse kummasta tai mistä sukupuolesta hyvänsä.

Montako niitä muuten mahtaa nykyään jo olla?

Veikko Vitikainen

Vastaus:

-Transventiitti
-Homo
-Siltä väliltä
-Nainen
-Mies
-Aviovaimo
-Aviomies
-Anoppi
-Appiukko
-Alkoholiongelmainen eli puliukko.

Tasan kymmenen sukupuolta!!!!!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vähän jää mietityttämään että onkohan tämä Helenalta kokeilu, huonommalla kuvalla:

Vetääkö vain kuvani blogeineen vaiko se ja+/tai teksti, kuvineen tai ilman. Tai miten nyt epäselvemmin sanoisi.

Ennen taidettiin kouluttaa kirjallisia kykyjä Oriveden opistossa, mitähän neuvoja Helenalle nyt?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sinuahan nyt minun ulkonäköni kovastikin tuntuu vaivaavan. Mikä on ongelma?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei minulla sen tai kuvien suhteen ole.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Minnuu vaivaa tämä:
Se tumma typykkä sivuprofilista oli kyllä parempi. Liekkö tuossa sitten 30 vuotta kuvien välissä, mutta kyllä jämpti on näin, sanos Siikala. Tää uus kuva on ku joku potoxin+perokxidin aiheuttama kemiallinen re- akti o.

Ps. Onko sulla oikkeesti nuin ohuet hiukset, vai sattuko peroxidi olemaan tarkoitettu karvojen poistoon? No, vitsi, vitsi. Nätti oot vieläkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan oikeasi Helena, vaihdetaan kuvia ja katotaan sit kävijämääriä. Ekkö sä käsitä mitä Seija ajaa takaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ei varmasti kukaan, koska olen ihan paska kirjoittaja ja juttuni ovat oikeasti armottoman tylsiä.

Käyttäjän oiskonoin kuva
Juhani Kautto

Ja kaiken lisäksi ihan väärä kuva ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjoittajan kuva värittää kirjoitusta. Saattaa myös heittää tekstin päälle sellaista valoa joka tekee tekstin käsittämättömämmäksi. Mutta sanat ovat ne täällä jolla yhteyttä haetaan. Pikkuisen hankala yhtälö tuo on. Aika paljon pitäis olla hienosäätöä siinä minkälaisen kuvan valitsee.
Must sun nykyinen kuva ilmaisee hyvin sun asennettasi.
Laasasen blogi taisi olla niinkuin JPH kai meinaa koko palstalle hyvä juttu.
Puutteelinen palsta jollei voida rennosti käsitellä viettielämää, kun se kuitenkin melkein kaikkialla luuraa.

Taisto Merilä

Minusta luonne tekee rumastakin kauniin ja päinvastoin.

Markku Toivonen

Lähinnä vaikutti siltä, että joku halusi ja sai verbaalista piiskaa.

Matti Jalagin

Piiskaajia näytti tulvivan yllättävän paljon ns. uusina tekijöinä.

Huikeaa sentään, mutta mielenkiintoinen tausta-ajatuksena.

Onko Suomi täynnä kuvioituja henkilöitä, joiden testosteroni-pitoisuus johtuen kymmeniä kertoja kierrätetystä jätevedestä on niin korkealla, että tämmöinen vanha kääpä ja raakaroope ei uskalla olla äänessä ollenkaan.

Pitäisikö minun kadulla jo pelätä näitä, sillä nauraminen niiden peesaajille saattaa herättää agressioita eikä silloin ole väkivalta kaukana?

Miten tähän tultiin ja mistä jatkossa tahtosiemenet saadaan jälkeläisille?

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Olen kuullut useasti naisten tatuointien vähän-paheksuntaa vähän vanhemmilta miehiltä, mutta en tiedä olisiko asenteet muuttuneet nuorten keskuudessa asian yleistymisen myötä. Laasasen esittämä tutkimus ei oikein valaise tätä kokonaiskuvaa (joka on se pointti joka lähinnä itseäni kiinnostaisi aiheessa).

Helena E:
"Maailma on nykyään valtavan ulkonäkökeskeinen ja seksi on mukana kaikessa."

No siltä välillä vaikuttaa. Vähän se ärsyttää, vaikka ulkonäkö ja seksi ovat toki merkityksellisiä ja ovat aina olleet. Silti, joku kaveri kertoi lukeneensa jostain miehille tehdystä kyselystä, että jonkin Itä-Euroopan perukan kylän miehet olivat vastanneet kysymykseen "unelmien toivenaisesta" että se on sellainen lämmin, kivannäköinen, hauska, ymmärtäväinen (jne jne..) ja saksalaiset miehet olivat vastanneet samaan kysymykseen että no sellainen ClaudiaShiffer tai HeidiKlum olis hyvä nainen, (ja tätä rataa). Tiedä nyt sitten, mutta voisin hyvin kuvitella todeksikin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä uskon, että esim. Suomessakin tuo ero on olemassa. Ainakin itse olen havainnut, että jossain syrjäseuduilla miehelle riittää se, että nainen on mukava ja kivannäköinen, kun taas olen huomannut, että mitä "korkeammalle" menee miehellä sosiaalinen status ja ympäristön paineet, niin mies haaveilee älyllisesti tasavertaisesta naisesta, joka onkin missin näköinen. Sitten miehet monesti pettyvät siihen, että välttämättä se hurmaava kaunotar ei olekaan filosofisesti yhteiskuntaa ja ympäröivää maailmaa pohdiskeleva ihminen, vaan kuntosalilla ramppaava ja jokaisesta rupsahtmaisensa merkista skitsahtava neurootikko tai se fiksu nainen ei olekaan supernaisellinen misukka. Jotenkin tulee mieleen, että ehkäpä matalammalla sosiaalisella statuksessa porskuttavilla miehillä tunne-elämä onkin aidompi. Voin toki olla täysin väärässä, mutta hieman on tullut tuollainen kuva.

Matti Jalagin

Joltain ruotsinkieliseltä kanavalta tulee yksi sarja, joka on ylitse muiden.

Miehet ovat rehellisiä idiootteja ja naiset täydellisiä kanoja omine kotkotuksineen eikä valmista tule, mutta tarina etenee.

En muista nimeä, mutta monta sarjan osaa on jo tullut. Suosittelen kyllä eikä syy ole ruotsin kieli vaan se, että sarja kuvaa meitä kaikkia omine huomattavine vahvuuksinemme. Kielestä riippumatta ja sukupuolesta riippuen.

Laasaselle uutta aineistoa tutkittavaksi. Stereotypiat televiisiossa.

Matti Jalagin

Severi.

Suurin osa niitä on eivätkä rieku kuvioineen täällä huutamassa vääryyttä siitä, että niitä ei arvosteta tarpeeksi; koska sismi tai jotain.

Syrjäperiltä koko Suomen kansa on maailman mittakaavassa, mutta harha on saanut osan kuvittelemaan jotain muuta.

Olen käynyt isoissa paikoissa ja samojen maiden pienissä kylissä enkä ole missään nähnyt tai kokenut tällaista itsetunnon puutteen kertymää kuin täällä rakkaassa kotimaassa, jossa kylälliset kuppikunta mielessään viisaina painivat oletettua toista kyläkuntaa vastaan kiljuen omaa oletettua paremmuuttaan ja huutavat muiden hyväksyntää itselleen vaikka sen voi kukin vain ja ainoastaan itse itselleen myöntää ja myös ylpeänä kantaa.

Itsetunnon puute teettää kaikenlaista kummaa.

Siinäkin Suomi on maailman ehdotonta kärkeä, ellei peräti pissaa.

Heikki Ojala

Solsidan on oikein mainio. Harmi vaan kun niin lyhyt. 2 kausi tiistaisin fstllä klo 21.30

Veikko Vitikainen

Jaa ha !!! siinähän sitä tulikin jo roppakaupalla opetusta henkisen pinnallisuuden elämäntapojen noudattamiselle. Helena voisi puhua joskus muustakin kuin itsestään. Ei millään pahalla.
Saanen kertoa tässä yhteydessä erään Jaakko Tepon vitsin:

"Maatilan leskiemäntä (huom. ei läskiemäntä) perusti pihalleen kanatarhan, johon hän tilasi yhden kanan ja kymmenen kukkoa. No, naapurin isäntä siihen tuli sitten konsultoimaan emäntää, että miksi noin älyttömän tempun teit, sinunhan olisi pitänyt tilata kymmenen kanaa ja yksi kukko. No, leskiemäntä siihen tokaisi että: älä tule häntä neuvomaan, hän kyllä tietää mitä on elää puutteessa".

Ja toinen Jaakon vitsi!!!

"En suostu pelaamaan golfia sen takia, että siinä häärii liian monta miestä yhden reijän ympärillä".

Matti Jalagin

Vitukainenkin voisi joskus kokeilla ja vastavuoroisesti puhua itsestään eikä aina keskittyä siihen, että moittii muita.

Ihan vaan vaikka rehellisesti laittaa persoonansa peliin niinkuin Helena ja kertoa omasta itsestään sekä asettaa hahmonsa muiden punnittavaksi.

Niin kuin Helena on rohkeasti tehnyt.

Veikko Vitikainen

Miksi minun pitäisi kertoa itsestäni???? En katso siihen mittään tarvista.
Suosittelisin sinullekin että alkaisit naisen puutteessa kirjoitella esim.
e-kontaktipalstoille.
Ei ole tarkoitus moittia ketään, vaan ilmoitan vaan oman mielipiteeni rehellisesti ja piste. Ja sitäpaitsi tämäntyyppiset asiat kuuluvat enemmän tuonne vapaavuoron puolelle.

Matti Jalagin

Ei minulla ole Vitukainen naisen puutetta, mutta sinulla näyttää puuttuvan äly noista jorinoista ja ainoa tarkoitus taitaa olla suunsoitto.

Ellei sinulla ole muuta kerrottavaa tässäkään ketjussa kuin korostaa omaa ilkeyttäsi niin mitä minun pitäisi siitä ajatella ja ääneen sanoa?

Sanon kohta, kun katson ensin. Vitukainen.

PS. vaihda muuten joku huonommin tunnistettava kuva tuohon profiiliisi.

Veikko Vitikainen

Täälä alkaa löyhkäämään, no ei ole ihmekkään kun M:J-herralta on päässyt lukuisia aivopieruja suorastaan ympäristökatastrofin tarpeisiin.

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Tosi kiva kuva Helenasta. Tatuointikin olisi kiva nähdä!

Kyllähän nuo Laasasen jutut on tainneet kautta aikain keskittyä naisten ja seksin arvottamiseen rahassa.

Matti Jalagin

Eivätkö nainen ja seksi liity toisiinsa rahallisesti oikeassa elämässä?

Juha Korhonen

Ai että joku nainen olisi "helppo"? Todella rumasti sanottu. Minä olen aina ajatellut, että "tuo taitaa olla kiinnostunut minusta"...

Kyllä noilla Laasasilla ja kumppaneilla on kumma käsitys maailmasta. Ja tökerö tapa ilmaista itseään.

Tatuoinneista minulla ei ole mitään erityistä mielipidettä, jotkin tatuoinnit mitä olen nähnyt, ovat todellisia taideteoksia. Jotkut surkeita. Useimmat siltä väliltä.

Jukka Mäkinen

Nyt sitten vaan odotellaan että joku välkky avustaja kertoo Kataiselle ja Urpilaiselle että ihmisillä on markkina-arvo, niin verollehan se menee.

Markku Toivonen

Ja tatuointisalongit kiittävät.

Matti Jalagin

Liekö tuossa muuten ajattomuuden tavoittelusta kyse?

Muistan katsoneeni joskus Heurekassa kuvitellun punkkarin (siis p-kirjain) jäämistöä kuvitellun tuhannen vuoden köllöttämisen jälkeen ja kaikki nahkaa olevat vermeet sekä metallisoljet olivat tallella vaikka vallankumous oli jo poissa.

Jos nahka säilyy niin kuva säilyy?

Missäköhän niitä salonkeja oikein sijaitsee ja saako vanha käntty itse valita kuvan, jonka heppinsä päähän haluaapi?

Markku Toivonen

Matti, vanhana kääpänä olen taipuvainen ajattelemaan, että esteettiset syyt ja/tai halu kuulua ryhmään (samaistua ja osoittaa) ovat kaksi perimmäistä syytä hankkia tatuointi. Poliisi taas näkee tatuoinnin käytännöllisenä, yksilön tunnistamista helpottavana asiana. Miksei syy voisi tatuoidullekin olla käytännöllinen? Olen pohtinut nimen, osoitteen ja puhelinnumeron tatuointia käsivarteen siltä varalta, että muisti alkaa pahasti pätkiä. Heppiin en laittaisi.

Tatuointisalonkeja löytyy kaikista hyvinvarustetuista kaupungeista. Ikäsyrjintää ei tiettävästi harrasteta.

Markku Toivonen

Matti, no niin, muisti pätkii jo. Unohdin mainita, että täyden palvelun tatuointisalongeista saa paitsi kuvion heppiin, myös halutessaan pallilaajennuksen. Näin esitteet kertovat.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt just tuli Matin kommentista mieleen sävähdyttävä muisto jostakin Vaasan kaupungin metsäisiltä laitamilta.

Taluttelin tuolla tyttöä, välillä istuskeltiin kivellä, välillä halattiin ja pussattiin.

Kunnes harhateille eksynyt iso kusiainen puuttui tilanteeseen ja puri kiukkuisesti hepin päähän. Palasen vei, mutta ei tatuoinut.

Fanny Tar

Jäin näiden kaikkien kommenttien jälkeen miettimään sitä, että mitä tapahtuu naisen markkina-arvolle papin aamenen jälkeen? Saako sitten laittaa tatuointeja, kulkea hompsuisissa vaatteissa ja jättää meikkaamatta?

Pakko kyllä naisena sanoa, että jos näen naisella kovinkin näkyviä tatskoja niin jää kyllä vähän sellainen fiilis että onko tuo ollut vankilassa. Pari söpöä yksisarvistatskaa on täysin eri asia kuin koko käsivarsi tms...

Käyttäjän PekkaAImmonen kuva
Pekka A. Immonen

Japanissa ei pääse yleisiin Onsei-kuumavesikylpylöihin jos on tatuointi, sillä yhteiskunnan ulkopuolella toimiva järjestäytynyt rikollisuus eli jakuzat piirtävät ihoonsa. Samoin monissa muissa kulttuureissa hyljeksitään tatuointeja, esim. muslimimaissa tai Israelissa tai katolisissa maissa, tai hindu-ja buddhalaisyhteisöissä koska tatuointia pidetään omistautumista pahalle. Anekdootti elävästä elämästä. Venice Beachillä , Los Angelesin kaupungissa kulki turkkilaisalkuperää oleva Yhdysvalloissa vaurastunut liikemies teini-ikäisen poikansa kanssa. " Isä, saanko ottaa tauoinnin ? " Tottakai poikaseni, mutta saat laitattaa sen perskankun sisäpuolelle. "

Jukka Mäkinen

"Jäin näiden kaikkien kommenttien jälkeen miettimään sitä, että mitä tapahtuu naisen markkina-arvolle papin aamenen jälkeen?"

Markkina-arvo muuttuu reaaliarvoksi. Puolet miehen omaisuudesta ja tuloista.

Pentti Järvi

"jos näen naisella kovinkin näkyviä tatskoja niin jää kyllä vähän sellainen fiilis että onko tuo ollut vankilassa. "

Kappas vaan! Sama ajatus on mullakin käynyt mielessä. Mutta ilmeisesti se ei niin mene, vaan on kuulema olemassa oikein tatskusalonkejakin jossain päin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Naisen markkina-arvosta ei vi*tu puhuta!"
No nyt on puhuttu markkina-arvosta ja se ollut ok. Mutta seksuaalisuudesta ylipäätään puhutaan kans täällä tosi vähän vaik on vielä kiehtovampaa kuin markkina-arvo.
Yritin avata jotain keskustelua tuolla muualla siitä kuinka seksi on kulttuurisidonnainen ja päänsisäinen juttu.

Toimituksen poiminnat