Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Vastenmielinen aikamme ilmiö

Ystäväni antoi linkkivinkin. Per-looks, sivusto, johon on kerätty Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden kuvia. Sivuston sanoma on ilmeinen: katsokaa nyt näitä rumia juntteja.

Sivustolle kerätyt ihmiset näyttävät minun silmissäni aivan normaaleilta suomalaisilta. He ovat tavallisia ihmisiä, eivät muovisia mainosfirman stailaamia tekohymypäitä, joiden kosketus todellisuuteen on hämärtynyt jo ajat sitten. Mutta joillekin tavallisuus on ilmeisesti jonkinlainen on ongelma.

Sivustolla pyritään kuitenkin selkeästi iskemään siihen tutkittuunkin faktaan, että ns. kauniit ihmiset otetaan helpommin tosissaan kuin vähemmän kauniit. Ihmisillä on jokin epätodellinen tarve uskoa siihen, että kykenevän ja menestyvän ihmisen on oltava lumoava myöskin ulkoisesti, vaikkei näillä asioilla pitäisi olla mitään tekemistä toistensa kanssa.

Mitä merkitystä ulkonäöllä oikeastaan on? Nätti tyttö saa rumaa helpommin anteeksi, komea mies saa rumaa helpommin asiansa kaupaksi. Niin se vaan menee, mutta onko oikein ajatella, että vain ulkoisesti viehättävät ihmiset ovat kelpoja hoitamaan esimerkiksi yhteisiä asioita? Ja kenellä on se valta, jolla jaotellaan ihmiset kauniiksi ja rumiksi?

Hihamerkkikohun aikaan muistan hämmästyneeni sitä, kuinka paljon ihmiset kiinnittivät huomiota ulkonäkööni. Tuntui, että ulkoisia ominaisuuksiani ja niiden puutteita arvosteltiin jopa enemmän kuin kirjoituksiani. Tajusin silloin, että kuinka helppo olisi ollut pahoittaa niistä mielensä ja jos olisi taipuvainen itsetuhoisuuteen, niin varmasti olisi ollut helppoa ajautua syömishäiriöön tai viiltelemään itseään. Jos itsensä löytäisi joltain sivustolta, jonka tarkoitus olisi osoittaa, että olen ruma ja siksi tyhmä ja epäkelpo, niin kyllä siitä paha mieli tulisi, vaikka kuinka koettaisi ajatella, että sivuston ylläpitäjällä on takuulla vaikeita mielenterveysongelmia eikä muutenkaan ihan kaikki natsit bunkkerissa.

Tietyllä tapaa suomalainen yhteiskunta on nykyään karmivan pinnallinen. Kaikki on tultava nätissä ja helpossa paketissa, jonka voi nielaista sen kummemmin asioita ajattelematta. Samaan aikaan kun vouhotetaan syrjäytymisestä ja koulu- ja työpaikkakiusaamisesta, harrastetaan kiusaamista, kun sillä voidaan sohaista niitä, joista ei pidetä.

Jos vain kauniit ihmiset saavat menestyä, niin miksi Martti Ahtisaarella on se Nobel-palkinto? Jos hän olisi Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas, hänen kuvansa oli Per-looksin sivulla. Erikoisen näköinen on myöskin Sofi Oksanen, kaunis, mutta hyvin erikoinen. Aivan selvää Per-looks-materiaalia. Jos eläisimme Pakistanissa, olisi se happohyökkäyksen uhriksi joutunut nainen, joka lähti politiikkaan mukaan, tuolla sivustolla. 

Kuvista bongasin muutaman tutun, mm. ihmisen, joka oli minulle joskus erityisen läheinen ystävä ja edelleenkin rakas tyyppi. Hän on hieno persoona, oikeudenmukainen, välittävä ja älykäs, kova tekemään töitä ja mielipiteissään rehellinen ja suoraselkäinen. Hän on Lieksassa kuntavaaliehdokkaana Perussuomalaisten listalla ( 102!), ja minusta on hienoa, että hänenlainen ihminen on innostunut lähtemään politiikkaan mukaan.

Ja arvatkaapas vain kiehahtiko sappeni, kun niin hyvä tyyppi on tuollaiselle pilkkasivustolle joutunut! Ilman, että hänen asiaansa kuunneltaisiin tai häntä tunnettaisiin, häntä väheksytään siksi, että joku on saanut päähänsä, että hänen kuvansa kertoo jotain Perussuomalaisten henkisistä kyvyistä.

Ihmisten arvottaminen ulkonäön perusteella on todella vastenmielinen ilmiö, sillä harva meistä mitään missejä tai stubbeja on. Ja onneksi niin, sillä ajatelkaapas mihin kaaokseen yhteiskunta silloin joutuisi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (114 kommenttia)

Eero Tillanen

Hallituspuolueilla ja niiden nuoleskelijoilla on löysät housussa ja siksi pitää keksiä lokakampanjoita persuja vastaan. No, onhan sieltä omista housuista hyvä kaivella sitä haisevaa...

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kävin lukaisemassa Perä-Erkin tuotoksen;
kuin suoraan Goebbelsin oppikirjasta:

a) Ensin ne teesit listattuna, jotka on
tarkoituskin tuoda esille.

b) Varmuuden vuoksi vielä linkki näihin
naamarustinkeihin vakuudeksi.

c) Sitten käsien pesu Pontius Pilatuksen
tyylin.

d) Kaikki sepustuksen lukeneet ryntäävät
kuikuilemaan naamatauluja ja muistavat
vain kohdassa (a) listatut teesit:
"He ovat rokonarpisia, lihavia, kierosilmäisiä,
isonenäisiä eivätkä osaa meikata. Heillä on
hulluja ilmeitä ja kampauksia. He eivät ole
lainkaan niin kuin me."

Tuo on Perälän viesti, sen tunnustaa
jokainen länsimainen copy!

Jaksavatko typerimmät edes lukea koko
sepustusta loppuun?

Homma toimii kuin pikajunan vessa.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mielenkiintoista on se, että kuulemma cityvihreät jakavat innoissaan tuota sivustoa. Sivustolta bongasin ainakin yhden sukupuolenkorjausleikkauksen läpikäyneen henkilön. Siis nauravatko cityvihreät transsukupuolisen ihmisen ulkonäölle? Lööppikamaa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

"cityvihreät jakavat innoissaan"

Siis onko tämä tosiaan totta??? Vihreät ja Helsinki Demoksen väet, jotka ovat herttaisia ja fiksuja olevinaan. Maailma ei ole tämän jälkeen entisensä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Vihreät naiset haluavat tällä kuvagallerialla perustella vaatimustaan seksin ostokiellon säätämisestä Suomeen.

Johan Von

Onneksi , et sanonut että ovat ne (Vihreät)tehneet niinkuin joku ajatuskyvytön. Mielestäni tämä on samaa mitä Kari Suomalainen ja monet muut ovat tehneet vuosikymmeniä. Poikkeuksena on se ettei niitä ole kynällä piirretty vaan käsitelty kuvankäsittelyohjelmalla. Ne ovat monia ilahduttaneet joskin varmaa joissain ovat aiheuttaneet hammasten kiristelyä. Vastaavaa nienonahkaisuutta en ole kyllä missään muissa tavannut kuin persuissa. Jotka huusivat saataanaa ja jumalaa vuoron perää avukseen . Anteeksi kieleni sota-aikan syntyneelle tää on jäänyt ympäristöni yrityksistä huolimatta päälle. Ei noista haittaa ole varmastiukkaa ollut kuvista tai puheestanikaan. e varsinkaan kuvista sillä kysymys oli politiikkaan sotkeutuneista ja samalla tavalla muitakin on kohdeltu. Kyllä minäkin Eroselle suivannuin niitä hihanauhoista ihan totaaliseta kahden veljen ampumisen takia toinen isosisäni veli ja toinen isäni veli toinen kansalaissodan aikana toinen ennen toista maailmansotaa. Nauhojen värikin oli eri. Siksi en ihmisen merkitsemisestä pidä. Ulkonäköön en kyllä puutu varsinkaan Helenan kanssa.

Touko Apajalahti

Tänään minua odotti sosiaalisessa mediassa yllätys. Muiden muassa Helsingin vihreiden puheenjohtaja Hannu Oskala, Vihreiden nuorten puheenjohtaja Hanna Hakko ja Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Erkki Perälä puolustivat lähes yhteen ääneen ivallisen, ulkonäköön käyvän pilkkasivuston kohteiksi joutuneita perussuomalaisia kunnallisvaaliehdokkaita.

Parhaiten asian puki minusta Perälä, joka kehotti jokaista sivustolle naureskelevaa katsomaan ohi sivuston pilkkatarkoituksen, suoraan silmiin sitä tavallista suomalaista, joka vaalikuvassa esiintyy. Kohtaamaan hänet oikeana ihmisenä, ulkonäöstä riippumatta, riippumatta poliittisista erimielisyyksistä.

Vihreät eivät vastusta tai pilkkaa perussuomalaisia ihmisinä. Asioista ollaan eri mieltä. Näillä on vissi ero.

Kuten Hakko kirjoittaa:"Kiusaamisen kulttuurista yritetään kovasti päästä eroon kouluissa. Samanlaiselle ryhtiliikkeelle tuntuisi olevan tarvetta politiikassakin. Jospa siis maltettaisiin pysyä asiassa ja asiallisina."

Johan Lom

Tätä asiaa on ruodittu jo monien kymmenien kommentoijien toimesta Vesa Hackin tämänpäiväisessä blogissa:

http://vesahack.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119739-he...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No niin huomasin postattuani tämän :( Ehkä kannattaisi eka vilkaista täältä, mitä on jo kirjoitettu ja sitten vasta kirjoitella omia höpinöitä, mutta turhapa on nyt enää rykiä.

Johan Von

Niin suomalaisille on kaksi pyhää asiaa. Ulkonäkö ja....käsivarsinauhat- hmm ainakin.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Sivuston tarkoitus sotii selvästi itseään vastaan. Sivustolle joutuneet ihmiset luultavammin saavat enemmän julkisuutta siksi, että joutuivat sinne. Vaikka sivuston tarkoitus olisi loukkaava, sivusto tekeekin karhunpalveluksen näille ehdokkaille, he todennäköisesti tulevat saavaan muutaman äänen enemmän siksi, että sivusto leimasi heidät.
Perussuomalaisissa on se mahtava puoli, että he ajavat tavallisen ihmisen asiaa - ja kukaan ei voi tehdä sitä paremmin kuin tavallinen ihminen! Järkyttävää, miten nykyajan lapsien lempiammatti on julkkis. Ennen haluttiin olla lääkäreitä... On upeaa, ettei maailmamme ole vielä täydellisen keinotekoisesti siloiteltu.

Johan Von

Vielä miten kuviin kannataa suhtautua. Netissä olen nähnyt varmasti tuhansia kuvia erilaisiksi muutettuina milloin mistäkin ihmisistä. PerLookin sivustot ovat lievemmästä päästyä. Persujen kunniaksi on sanotava, että yleensä he tekevä jo valitussaarnan kun heitä päin vilkaisee. Eli heiltä tämän osasi odottaa. Sillä hehän varsin kunnioittavasti kohtelevat kanssaihmisiään. Varsinkin puhuessaan maahantulijoista ta moista erimieltä olevista.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Siellä näytti olevan pari tuttua minullekin. Käsittämätöntä!!! Ei jumalauta tämä voi olla totta! Eipä nämä vihreätkään marimekkoraidoissaan ole mitään esteettisyyden perikuvia, mutten kyllä ulkonäköön ole koskaan antanut mitään kommenttia.

Harri Rautiainen

Vihreitten naisten kudotut tai huovutetut päähineet ovat kammottavia.

Sen verran on käyty Kokoomuksen pippaloissa, että tiedän niistä löytyvän parhaan näköiset misut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuvat eivät ehkä kerrokaan niin paljon kuin luulemme. Olisi mielenkiintoista kuulla samanlaisia typisoivia kuvauksia sanoilla tehtyinä.
Täällä puheenvuorossa kuvat värittävät osallistujan profiilia mutta sanat ovat ehdottomasti pääosassa.

Harri Rautiainen

Reijo, et ole tarpeeksi juntin näköinen, mutta kehityskelpoinen.

Keijo Räävi

Äänestin aikoinaan Heidi Hautalaa persidentinvaaleissa ja hänkin sopisi oikein hyvin tuonne per-looks -kuvastoon yhdessä Satu Hassin kanssa!

Harri Rautiainen

Mitäs äänestit; nyt kaduttaa.

Keijo Räävi

En kadu pätkääkään koska Heidi Hautala olisi ollut loistava presidenttinä.

Hautala on muutenkin pärjännyt elämässään pikemminkin pätevyytensä kuin ulkokuorensa avittamana.

Markku Toivonen

Kas, kas. Johtuu varmaan omasta peilikuvasta ja arkipäivän ihmiskontakteista, että nuo edustajien kasvokuvat näyttävät niin kotoisilta. Kauneus on katsojan silmässä ja jos joku haluaa näille kuville nauraa, se on hänen yksityinen häpeänsä. Jos minä olisin ehdokkaana ja kuvani olisi tuossa rivistössä, en pahastuisi lainkaan.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Näkyy olevan jotain höyrypäiden hommaa:
https://www.tumblr.com/

Joku lottovoiton Ameriikan ihmemaahan saanut
virhe- tai vassaripösilö on aikansa kuluksi ehken
alkanut ikävissään oksentamaan.

WHOIS kertoo:
"Registrant:
Domain Administrator
Tumblr, Inc.
35 East 21st Street 9th floor
New York NY 10010
US
domains@tumblr.com +1.9172658431 Fax:

Domain Name: tumblr.com

Registrar Name: Markmonitor.com
Registrar Whois: whois.markmonitor.com
Registrar Homepage: http://www.markmonitor.com

Administrative Contact:
Domain Administrator
Tumblr, Inc.
35 East 21st Street 9th floor
New York NY 10010
US
domains@tumblr.com +1.9172658431 Fax:
Technical Contact, Zone Contact:
Domain Administrator
Tumblr, Inc.
35 East 21st Street 9th floor
New York NY 10010
US
domains@tumblr.com +1.9172658431 Fax:

Created on..............: 2006-06-08.
Expires on..............: 2014-06-08.
Record last updated on..: 2012-08-17.

Domain servers in listed order:

pdns2.ultradns.net
pdns6.ultradns.co.uk
pdns5.ultradns.info
pdns4.ultradns.org
pdns1.ultradns.net
pdns3.ultradns.org"

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

Lähes aina ja elämän jokaisessa pienessä vaiheessa
nämät aluksi koulukiusaajina kunnostautuneet myös
tietty etenevät omalla kiusaajan urallaan.

Jotkut, kuten se Tuppinen - ihan ministeriksi asti.

Siirtyvät sittemmin iän myötä kusettamaan yksilön
sijasta kokonaista kansakuntaa.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Harri Rautiainen

En kyllä usko, että tumblr.com-saitilla on paljonkaan tekemistä sen kanssa, millaisia kuvia siellä julkaistaan.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Se nyt vaan näyttää olevan niin,
että mitä yksinkertaisempi tieto,
sen monimutkaisemmin siitä johto-
päätellään - ei yksinkertaisesti,
kuten normaalisti asian käsittää.

Nyt H. Rautiainen kirjoitan h i t a a s t i:

Tietenkin tumblr.com-saitilla on tekemistä
asian kanssa koska se on antanut alidomainin
yllä kuvattuun oksennustoimintaan.

Se tietääkö tai ymmärtääkö tumblr.com sen,
on eri juttu, mutta ko. kopla on pitävästi
sidottu tuohon aivopiereskelyyn.

Tämä tästä. Nokan edessä näkyvät tosiasiat
eivät muuksi muutu.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Jari Tuomoja Vastaus kommenttiin #88

Tuonne voi itse rekisteröityä ja sinne voi saada oman alidomainin esim. harmaasusi.tumblr.com eli ei muuta kuin tekemään kuvagalleriaa.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™ Vastaus kommenttiin #109

Aivan. Ei se tätä asiaa mitenkään muuta.
Jos homma on tuolla sallittu noin, niin
domainin pitäjä vastaa omilla toimillaan
sen maan lakien mukaan sisällöistä.
Sillä siisti. Tai on vastaamatta.

Minulla on omani ja minä vastaan sen
sisällöistä persnahallani.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #110

Niinpä harmaasusi tuon palveluntarjoajan kotimaa on siis usa ja sen lakien mukaan mennään.

Mikko Järvinen

Täytyy nyt muistaa mitä tällaiseen nykypäivänä vaaditaan.

Ennen vanhaan kaksi tyyppiä olisi voinut katsella postiluukusta tippunutta vaalimainosta (minkä vaan puolueen, mistä eivät pidä) ja naureskella keskenään, että "kato minkä näköisiä tyyppejä". Sen pituinen se. Nyt vain Perussuomalaisten verkkopalvelu tarjoaa hyvin helpon käyttöliittymän käydä läpi eri kuntien ehdokkaita ja eräs hyvin suosittu kansainvälinen blogi- ja yhteisöpalvelu taas valmiit pohjat ja tavan levittää niitä.

Tähän on tarvittu muutama henkilö yön pimeinä tunteita, joko samassa paikassa tai jossain verkkopalvelussa, muutama tunti aikaa ja mahdollisesti vähän olutta. Lopputulos on linkattu kavereille ja tässä on tulos.

Mitään puoluetoimistoista lähtevää masinointia moinen ei tarvitse.

Käyttäjän anttiimpio kuva
Antti Impiö

Tumblr.com on blogialusta jonka päälle jokainen voi luoda oman sivunsa. Vähän niinkuin tämä puheenvuoro-palvelukin. Siellä on vaan helpompi tehdä tuollaisia kuvasivustoja.

Harri Rautiainen
Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™ Vastaus kommenttiin #155

Luin. Ei se tätä asiaa mitenkään muuta.
Jos homma on tuolla sallittu noin, niin
domainin pitäjä vastaa omilla toimillaan
sen maan lakien mukaan sisällöistä.
Sillä siisti. Tai on vastaamatta.
Ko. sivuston tekijä (paljastunut) vastaa
itse älynväläyksestään.

Vasta kun joku pitävästi yhdistää Perä-Erkin
ja tekijän, se varsinainen såppa kiehuu yli.
Siihen asti kaikki on typerysten vietävissä
puoleen tai toiseen.

Siunattu tämä netissä vallitseva sananvapaus.
Itsensä munaaminen on täysin sallittu.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Tapio Niemi

Kyllä tuo on puhdasta rasismia ja lähimmiäisen rienausta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ehdokkaiden ulkonäön pilkkaaminen on yksi likaisimmista keinoista kampanjoida. Toivottavasti tämä tyyli ei leviä Suomessa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä itse ymmärrän sen, että niiden julkisuudessa ulkonäkönsä avuilla olevien ihmisten ulkonäköä arvostellaan, mutta en sitä, että täysin muista syistä julkisuudessa (johon siis nykyään myöskin kuntavaaliehdokkaan automaattisesti ajautuvat) olevien. Esim. poliitikon, pianistin tai urheilijan ei tulisi olla ulkonäkönsä vuoksi julkisesti arvosteltavisa, koska eivät he rahaa tai uraa ulkonäöllään tee. Sen sijaan tajuan kyllä, jos missin reisien paksuus tai eroottisen tanssijan tyyli herättävät keskustelua.

Markku Toivonen

Samaa mieltä. Poliitikkoja tai politiikkaan haluavia ei pitäisi myöskään arvostella tai arvottaa muidenkaan työhön liittymättömien ominaisuuksien vuoksi, esimerkiksi sen vuoksi, että ovat transsukupuolisia tai homoseksuaaleja. Kummallekin asialle on, häpeä kyllä, myös perussuomalaisten leirissä naureskeltu, niin kunnallisvaalien kuin eduskuntavaalienkin laitamilla. Luen samaan kategoriaan tämän älyttömän, typerän kuvapostauksen kanssa. For every action, there is an equal and opposite reaction.

Johan Von

Saatan olla väärässä. Mutta olen silloin tällöin ollut huomaavinani, että sellaisiakin politiikkoja on jotka ulkonäöllään ovat tehneet politiikaa, Myös reisien ja hauislihasten koolla. Jopa joidenkin tiedän Implantteja hankkineen ollakseen edustavan näköinen. Ja olen tavannut jopa joitain ihmisiä jotka taatusti asettavat ulkonäön muiden ominaisuuksien edelle.

Juhani Piri

Bongasin tämän sivuston vasta tästä sinun blogistasi. Aikaisemmin en ollut edes kuullut siitä sanaakaan (en edes vihreitten sivuilla tai muiden vihreiden kautta). Ihmettelenkin suuresti sitä, että yleistetään, että vihreät (kaikki?) naureskelisivat toisten ulkonäölle ja linkittelisivät jotakin sivustoa jolle on kerätty jonkin puolueen ihmisiä. Samanlaisen kuvakokoelman varmasti sais joka puolueesta tehtyä koska ihmiset ovat vaan niin vallan erin näköisiä, kokoisia, ikäisiä ja värisiä.

Itse irtisanoudun kyseisen sivuston levittelemisestä ja sille naureskelemisesta täysin.

Linkitän tähän vielä Erkki Perälän kirjoituksen asiasta joka alkaa aika huomiota herättävästi, mutta tekstistä kyllä käy ilmi mitä asiassa haetaan takaa. Taitaapa linkin nimestäkin käydä asia selväksi.

http://erkkiperala.fi/2012/10/07/katso-ihminen/

Käyttäjän hannuoskala kuva
Hannu Oskala

Hei Helena!

Itse postasin aiheesta Facebookkiin seuraavasti:

---

Moni on postannut "Per-Looks" tumblerin. Muutama ajatus.

Kohtasin viime viikolla Pasilan asemalla Rene Hurstin liiveihin pukeutuneita kavereita. Heidän kasvoiltaan näkyi elämä.

Tyypeistä näki myös, että moni oli ensimmäistä kertaa mukana vaalikampanjassa. Silti he olivat liikkeellä. Miksi? Ehkä siksi, että ensimmäistä kertaa heillä oli fiilis, että yksittäisellä äänellä tai vaaleilla on ylipäätään jotain merkitystä.

Että sinne valtuustoon voidaan valita jotain muutakin kuin meidän vihreiden, demareiden, vassareiden ja kokkareiden kiiltokuvaihmisiä.

Että jokaisella on oikeasti ääni. Riippumatta iästä, ulkonäöstä, painoindeksistä, tai tulotasosta. Että kansanvalta voi oikeasti tarkoittaa kansan valtaa. Että tää demokratia olis oikeasti demokratiaa.

Näille kasvoille Per-Looks sitten naureskelee. Mua ei naurata. Yhtään.

Perkele. Hattu pois. Jokainen perussuomalainen ehdokas on sata kertaa rohkeampi ja on asettanut itsensä tuhat kertaa enemmän ivalle alttiiksi kuin "Per-Looksin" nimetön humpuukimaakari.

Minä kunnioitan jokaista perussuomalaista ehdokasta, joka on kisaan mukaan lähtenyt. Tätä se demokratia on. Uurnilla tavataan. Paras ehdokas voittakoon.

Toivotan omalta osaltani kaikille hyvää vaalikampanjaa. Toivottavasti tällaista ivailua, joka ei suomalaiseen vaaliperinteeseen kuulu, ei enää nähdä.

t.Hannu Oskala
Helsingin Vihreiden puheenjohtaja

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hieno kannanotto, Hannu.
Facebookista löytyi tiedostavien kaupunkilaisnuorten keskusteluja tuosta sivustosta. Voi sitä halveksunnan määrää, joka kommenteissa velloo. Siis he puhuvat todella halveksuvasti ihmisistä, joista eivät tiedä mitään.

Ei ole ihmekään, että tässä maassa on pahoinvointia, kun asenne on tuo. Olen ollut jo kauan sitä mieltä, että suomalainen kansa on hyvin rajusti jakautunut kahtia niin taloudellisesti kuin muutenkin, mutta nyt se jotenkin pomppasi silmille ihan tosissaan.

Surullista on sekin, etteivät nuo pilkkaajat luultavasti omaa edes sen vertaa älyä, että osaisivat hävetä.

Johan Von

Onkohan tänään mulla känkkäränkkä päivä. Kun näin kirjoittelen. Sillä mielestäni ei naurussa mitään vikaa ole. Ainakin minulle se on muutaman kympin aikanaan tuonut. Nyt yli 70:senä saan aikaan korkeintaan surumielisen hymistyksen. Naurua kun on niin monenlaista. Olen , tai olin Kari Suomalaisen ihailija, hän jos mikään sai aikaan aurua piirroksillaan. Varmasti hänellekkin purtiin joskus hammasta. Nykyään ei tahdo enää kunnon piirtäjiä löytää. Mutat oletteko kuulleet nauru pidentää ikää, Tämä nyt kyseessä oleva taiteilija on saattanut saada kiusallaan muutamalle ihmisille elämää lisää. Mikä tietenkin taas joitain huolestuttaa. Ne pirun eläkeläisten kulut ! !

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ulkonäöllä on paljon merkitystä ihmisten suhtautumiselle johonkin ihmiseen. Esimerkiksi psykologit ovat todenneet, että jo on ylimääräistä rahaa, niin se tuo pysyvää onnea lähinnä silloin, kun se sijoitetaan kauneusleikkaukseen. Jos ostat uuden television, niin se lisää onneasi vain pariksi päiväksi. Jos ostat uuden auton, niin onnea lisäävä vaikutus kestää muutaman viikon. Mutta kauneusleikkauksen onnea tuova vaikutus kestää vuosia. Ulkonäkö on meille niin tärkeä, ja psykologit tuntevat myös sen valitettavan tosiasian, että ihmiset arvioivat kauniimmat ihmiset älykkäämmiksi, positiivisemmiksi, ystävällisemmiksi, ahkerammiksi, ym. Jopa tuomarit antavat tutkimusten mukaan kovempia rangaistuksia rumille rikollisille, kuin paremman näköisille.

Suomalaisessa politiikassa tämä ulkonäköasia tulee esille siten, että kansanedustajien joukossa on harvinaisen vähän kaljuja ja lihavia kansanedustajia. Mieti vaikka itse.

"Kyllä kansa tietää".

Johan Lom

Miksiköhän muuten poliiseissa on noiden kaljujen skrodekarjujen osuus niin silmiinpistävän suuri? Joskus tuntuu, että suurin osa poliisin kenttäväestä on sellaisia, että jos heistä ei olisi tullut poliiseja, niin sitten he olisivat jotain liivijengiläisiä Hells Angelsissä.

Richard Järnefelt

Aika hurja temppu, ja hyvin halveksittava.

Niinkuin Helena kirjoittaa, niin tokihan ulkonäkö vaikuttaa moniinkin asioihin, mutta etenkään poliittisessa päätöksenteossa sen ei pitäisi antaa vaikuttaa. Ehdokkaan ajatukset ja äly on kaivettava esille vaikka kivenkolosta, ja valittava sitten sen mukaan.

Valitettavasti luottamustehtäviin yhäkin valitaan missejä, malleja, juontajia, urheilijoita jne. Ei niin, etteikö joukossa voisi olla älykköjäkin, mutta kyllä valintakriteerit ovat todennäköisesti heidän kohdallaan aika alkeelliset.

Enemmän kuin mitään muuta pitäisi luottamustehtäviin pyrkijöiltä peräänkuuluttaa rohkeutta. Uskaltavatko he olla eri mieltä porukan pomojen kanssa, ja uskaltavatko he puolustaa valitsijoitaan?

Eero Tillanen

Feissarissa jo väitettiin tämän tyypin perustaneen tuon kuvakavalkadin, liekö totta? Liekö kyseessä edes oikea nimi?

https://www.facebook.com/roskis

Pitäisiköhän ilmiantaa herjasivusto poliisille?

Matti Koivisto

Varsin mielenkiintoista, että mies ei kuitenkaan ole julkaissut edes Facebook-sivuillaan kasvokuvaa.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Sori, postasin saman itse ja nyt vasta huomasin tämän.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Noi vaaleat hiuskiehkurat vois sopia tähän tyyppiin? Vihaa perussuomalaisia ja kuulu ryhmään ei-perussuomalaisille. http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti100626.html

Mikko Weckström

"Ystäväni antoi linkkivinkin. Per-looks, sivusto, johon on kerätty Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden kuvia. Sivuston sanoma on ilmeinen: katsokaa nyt näitä rumia juntteja."

Ja tämä sanoma on sinun mielipiteesi asiasta. Joku voisi sanoa, että sivustolle on kerätty epäonnistuneita vaalikuvia. Tekniseti suurin osa kuvista on ihan hyviä, mutta malleja pitäisi myös opastaa ja motivoida poseeraamaan. Maskeeraus on myös valtaosassa kuvia unohtunut, sillä valokuva on armoton.

Jokaisesta ehdokkaasta olisi aivanvarmasti saatu otettua pienellä vaivalla huomattavasti parempi valokuva.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miksi ihmeessä ehdokas pitäisi maskeerata? Emmekö ole valmiita hyväksymään ihmistä omana itsenään? Varsinkin näin naisena saa paljon kuulla mikset värjää tukkaasi, mikset meikkaa pläpläplää. Mulla on hyvä vastaus asiaan, mulla puhkesi tässä varhaiskeski-ikää lähestyttyäni niin paha hajuste -ja väriaineallergia, ettei tottakaan. Minä en meikkaa tai laita hajuvettä enää terveyteni takia.

Mikko Weckström

Maskeerauksen tarkoituksena on tuoda ihmisen parhaat puolet esille. Valokuva voi olla hyvin ankara ihmiselle. Jos halutaan saada edustava kuva itsestä, niin lähes aina pitää meikata tai kuvaa jälkikäsitellä.

Toki jokainen voi mennä valokuvaan kirkkaiden valojen eteen eteen ilman meikkiäkin ja valmisteluja, mutta silloin kuvista voi tulla tuollaisia, joissa ihmisen parhaat puolet eivät tule esille.

Vaalikuvan tarkoituksena on myydä ihmistä äänestäjille. Jos valokuvaan suhtaudutaan hällä väliä mentaliteetilla, niin ei se ainakaan paranna äänisaalista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #101

No mun mielestäni siinä joukossa oli ihan komeita ja kauniitakin ihmisiä. Katson varmaan maailmaa sitten toisin silmin.

Mikko Weckström Vastaus kommenttiin #143

No en minäkään ole näiden henkilöiden ulkonäköä kritisoimassa. Pidän suurta osaa noista kuvista epäonnistuneina siihen tarkoitukseen mihin ne on otettu. Kun otetaan ihmisestä edustuskuva, niin sen pitää tuoda henkilön parhaat puolet esiin.

Toki jokainen saa suhtautua tällaiseen kuvaan miten haluaa ja vähät välittää millainen siitä tulee, mutta on pilvilinnoissa elämistä uskotella itselleen, että vaalimainoksessa oleva kuva ei vaikuttaisi äänestyspäätökseen ja mielikuvaan ihmisestä. Niin valitettavaa kuin se onkin, niin se on todellisuutta.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

https://www.facebook.com/roskis

Ylläolevassa linkissä on tämä gallerian tekijä.

Olikin jo laitettu..

Käyttäjän reijoruotsalainen kuva
Reijo Ruotsalainen

Mulla on niin surkee PC, että en saa koko tota per-look sivustoa ladattua. Onko Siellä jokin teksti, josta voitaisiin päätellä tarkoituksen olleen loukata?
Vai onko tämä henkilögallerian loukkaavuus vain katsojien silmissä ja gallerian tekijä onnistunut tuomaan esiin muiden ennekkoluulot?
En tosin ole yhtään cityvihreiden loukkaavaa postaustakaan itse nähnyt, mutta jos niitä on, niin tuo per-look sivusto on sitten saanut nämä henkilöt vastakkain oman epätäydellisyytensä kanssa, eli onnistunut tempaisu, siis performanssi taidetta.

Symmetrian merkitystä haluttavan lisääntymis partnerin valinnassa on tutkittu ja viitteitä on siitä, että symmetria lisää niin haluttavuutta kuin uskottavuutta. Jos ei tiedosta tällaista vaikutusta voi toimia tiedostamattomasti hyvinkin selkeän ulkonäköpainoitteiteisesti ja varmoja tuloksia ei ole siitä onko tietoisesti kuinkakin paljon mahdollista rajata ulkonäön vaikutusta. Valitettavaa, mutta vaikutuksen kiistäminen tuskin on paras tapa hillitä todellista vaikutusta.
Mikko Ahola on jo ansiokkaasti tuonut esille tutkimustuloksia ulkönäön vaikutuksista, niin ei niistä enempää tässä.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

It's a thin line between love & hate...Tuli tämä biisi mieleeni, kun pohdin näitä kaikkia kommentteja asiasta ja asian vierestä.

Yhtäkkiä näin myös koko poliittisen "voimamme" jonain luuserimaisena virityksenä.

Ei oikein mitään voi sanoa enää suoraan mihinkään asiaan ilman, että saa leiman otsaansa.

Rollen kannanotto dosentista oli varmasti ihan ok, mieshän tosiaan lietsoo mahdollisimman pahaa kiistaa Suomen ja Venäjän välille. Se on pirun paha juttu!!

http://www.youtube.com/watch?v=4pCCdclkdLY

Veikko Vitikainen

Kyllähän ehdokkaiden ja poliitikkojen ulkonäöllä on poliittista merkitystä
osalle kansasta. Itse en äänestä ulkonäön perusteella. Esim Kataisen ulkonäkö on hyvä esimerkki siitä miten ihmisen ulkonäon perusteella suuri joukko ihmisiä äänestää hölmöyttään täysin väärin. Kiitos Helena että saimme tuon linkin, ja voimme nyt arvioida miten henkisesti köyhä ihminen tuon linkin rakentaja on, hän on todellakin sielultaan mätänemistilassa oleva luopio.

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Minulle on aina särähtänyt pahasti korvaan kaikki sellainen ihmisen arvostelu, jolle ihminen ei itse voi mitään eli mikä on syntymässä saatua, okei, ulkonäköön voi jokainen vaikuttaa itsekin jonkin verran, mutta lasken joka tapauksessa ulkonäön arvostelun samaan sarjaan kuin ihonväriin, etnisyyteen, kansallisuuteen ja seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvän arvostelun - en arvosta alkuunkaan. Törkeää.

Käyttäjän reijoruotsalainen kuva
Reijo Ruotsalainen

Totta puhut, tietenkin, mutta missä se arvostelu on mistä täällä nyt puhutaan? Perälän blogi on toki kyseenalainen, mutta ei ollenkaan törkeyksiä täynnä, kuten näistä reaktioista voisi päätellä. per-looks sisältää vissiinkin vain kuvia, ei mitään kritiikkiä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mikä on se voima, joka laittaa jonkun ihmisen julkaisemaan toisista ihmisistä tällaista? Pelko !

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Puhut asiaa !
Työpaikkakin on vastaavan ongelman kourissa, ja media erityisesti. Pitää jo vapista, kun lähestyy 50- ikää, jollei ole nuorekas, komea tai tyylikäs. Tai ansioitunut erityisesti jollain pomoa muuten tukevalla toiminnallaan. Jos ei edes olla pomon kanssa samalla tasolla niin henkisesti, kuin harrasutukselliseti tai kaveri muuten vain, paketti on valmis - kortistoon. Osaaminen ja kokemus ja jopa tulokset näyttävät tulevan viimeisinä. Ne katsotaan muiden ansioiksi. Katsoessani entisen työpaikkani henkilöstöä kuvista, sen on vallannut nuoret kauniit ja söpöt ja pääasiassa nuoret naiset, joita pomomiehien on helppo hallia.Tämä ei enää edusta väestön peruskuvaa edes ikää tai sukupuolta, jota erityisesti median pitäisi edustaa. Entä osaaminen ja kokemus ? Huh -Huh, mistähän tämä työttömyys johtuukaan ? Narsismistako ?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Onko tämä sama blogisti, joka ylisti eduskunta-avustamaansa kansanedustajaa jumalasta seuraavaksi ihmeolennoksi?

Toisissa kirjoituksissa väitetään Erkki Perälän olevan tuon persu-kuvakokoelman takana, vaikka bloginsa kirjoitus kommentoi kuvakokoelmaa aivan toisesta näkökulmasta.

Sen sijaan ap. aihetta voisi jatkaa niinkin, että kun kaunis ja sosiaalisesti ulospäinsuuntautunut ihminen eli ns. julkkis saavuttaa asemansa, niin häneltä ruvetaan kysymään lausuntoja asioista, joista hän ei tiedä sen enempää kuin kadun mies keskimäärin. Ja ennenkaikkea hän suostuu niitä antamaan. Aivan kuin hällä olisi jotain salattua tietoa ihmiskunnan asioista, tämän kansansuosion saavuttaneen olemuksensa ansiosta.

Peter Hallberg

Kävin katsomassa kuvia. Täytyy myöntää, että moisen kokoelman laatiminen on sangen tarkoitushakuista ilkeilyä. Etenkin kun muutaman sekunnin tuijotuksella huomaa, että kuvien henkilöt eivät ole sen rumempia kuin keskiverto kokoomuslainen.

Taas kerran on kysymys ihmisten luokituksesta varallisuuden ja koulutuksen perusteella. Naamat ovat kaikilla puolueilla samaa tasoa. Sen sijaan se, mitä tässä galleriassa esitellään, on joukko ihmisiä, joilla ei ollut varaa mainostoimiston stylistiin valokuvaajaan. Jokaisesta heitä olisi saanut edustavamman kuvan – rahalla.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Tuo kokoelma kertoo lähinnä tekijänsä ja fanittajiensa "arvomaailmasta" ja jossain määrin harkinnan lahjan vähäisyydestä.

Tuli muuten mieleen että mahtaako ainakin osa kuvista olla tekijänoikeuden suojaamia? - Kuvaajien nimiä en ainakaan huomannut.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuo pilkkasivusto ampuu itseään nilkkaan. Eikö kuntapäättäjiksi sitten joku halua tavallisia tavallisen näköisiä eläämää nähneitä ihmisiä?

Reijo Tossavainen

Otin aikoinaan käyttöön sanat mukasuvaitseva ja mukasivisistynyt. Sanoille löytyy käyttöä...

Peter Hallberg

Hyvä Tossavainen

Koko maailma katsoo sinuun ihaillen tietoisena siitä, että olet keksinyt em. kaksi sanaa. Yhä uudestaan ja uudestaan muistat meitä saavutuksestasi muistuttaa. Keksinnöstä on kuitenkin jo ehtinyt kulua tovi ja ajoittain syntyy vaikutelma itsetarkoituksellisesta toistosta. Ehdotus: yritä keksiä vielä kolmas sana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tartteepa kokeilla jos pääsis listalle. Kävin tuossa just paikallisella stylistillä ja hän muokkasi minusta mielikuvapersun isolla rahalla. Ammattikuvaaja sitten hieman retusoi taustaa.

Käyttäjän juhanieilola kuva
Juhani Eilola

Kommentoin samalla kerralla koko tuotantoasi - en vain tätä blogitekstiä. Olet ehdoton suosikkini kaikista täällä bloggaavista henkilöistä! Olin itse Juha Miedon avustajana eduskunnassa ja siinäkin oli Juhan julkisuuskuvan takia aika suuri vaara joutua heti tilille jossain pienestä omasta lipsahduksesta. Jouduin blogistina valvomaan itseäni tosi tarkasti vaikka olinkin Juhan kanssa melkein kuin sukulaissielu.

Sinun juttujasi kun lukee niin ei voi kuin ihmetellä miten hyvin osut asioiden ytimiin. Sukututkimuksen harrastajana Mummo-juttu oli jo huippua. On uskomattoman hienoa että menneitä sukupolvia arvostetaan ja silti pystyt kirjoittamaan heidän huonommistakin luonteenpiirteistään.

En yhtään ihmettele että ystäväni James Hirvisaari olisi halunnut pitää sinut avustajanaan, mutta ymmnärrän kyllä toisaalta sinua tosi hyvin tämänkin ratkaisun johdosta. Olen tulevaisuudessakin jonkinasetinen fanisi. Kunpa blogiteksteissä ( http://www.juhani.tarinoi.fi ) pääsisi edes lähelle samaa tasoa. Hyväntuulista tekstiä on kritiikkinakin kiva lukea.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No voi kiitos paljon, tämähän pisti ihan hymyilemään, vaikka olenkin päivän murjottanut kipeänä peiton alla. Näitä tämmöisiä kommentteja on aina mahtava lukea :). Aurinkoista (täällä ainakin on komea syyspäivä, mistä syystä ärsyttääkin olla sairaana) sunnuntaita sinulle, Juhani!

Harri Lehtimäki

Tuttuja löytyi todentotta. Mutta ei tämä niin tavatonta ole sikäli, että muistan 2008, kun kunnallisvaalien innoittamana aloin bloggaamaan tänne Uuteen Suomeen. Taisi olla toinen tekstini, johon kommentoi eräs tässäkin ketjussa kommentoiva ja hän nimenomaan kommentoi ulkoista habitustani, ei itse tekstiä. Tokihan olen tietoinen, ettei kuvastani kummoista saa, kun mallikin on, mitä on. Silti en olisi uskonut, että asiasta ei kommentoida, mutta profiilikuvasta kylläkin. Taisin vastata tuohon ulkonäkökommenttiin jotenkin tähän tyyliin: "Eipä tuo omakaan kuvasi kummoinen ole, aikas karvainen naama!" Hänellä oli nimittäin kissan kuva profiilikuvanaan. En minä siitä mitenkään loukkaantunut, varsinkin, kun sittemmin huomasin hänen kommentoivan samaan tyyliin kaikkia, joita ei suvainnut. Meitä on moneen junaan.

Katselin tuota kuvagalleriaa, siellä näkyy normaaleja suomalaisia, keski-ikäisiä ja vanhempiakin kansalaisia, jotka ovat liittyneet puolueeseen, puolustaakseen niitä omia arvojaan ja ajatuksiaan, nykypäivän rasismilta. Nykyisin se rasismi kohdistuu meihin tavallisiin ihmisiin, jotka uskaltaudumme vastustamaan valtakoneistoa ja sitä "suvaitsevaisuutta", jota maassamme harjoitetaan tavallista kansalaista kohtaan. Joskus tulee väistämättä mieleen 40-50-lukujen Neuvostoliitto, jossa saattoi päästä ainakin vankilaan, jollei hengestäänkin, väärien ajatusten vuoksi. Nyt on jo otettu kollektiivinen kiusaaminen käyttöön, yhtenä politiikan pelivälineenä. "Katsokaa, miltä nuo näyttävät, eihän ne voi olla edes ihmisiäkään!"

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Vanha sanonta: "kuva on enemmän kuin 1000 sanaa". Onko ihminen 1000 sanan arvoinen vai yhden kuvan. Tässä tapauksessa valitsisin 1000 sanaa edustavan henkilön, jos teksti on edes rehellisen tuntuinen, koska en tunne kaikkia henkilöitä kuvan perusteella. On valitettavasti niin, että suurin osa äänestäjistä ei tunne ehdokastaan edes kunnallisvaaleissa saati sitten eduskuntavaaleissa. Sitten me näemme maskeerajien ja fotoshoppaajien manipuloituja kuvia vaalimainoksissa. Kun tapaat sen edustajan luonnossa, rattaat pyörivät tyhjää hetken, kuka tuo olikaan. Uskon, että pirun suuri osa äänestäjistä äänestää pelkästään kuvan perusteella. No, vaihtoehtoisesti, jos ehdokas olisi oman näköisensä, työnsä ääressä: maanviljelijä kuvattuna vaikka traktorissaan, palomies hommissaan, sairaanhoitaja osastolla, kirurgi potilaan vieressä veitsi kädessään, rakennusmies timpuroimassa, muurari takan teossa, työtön veistelisi pajupilliä, sitten loput ovatkin erilaisia "virkamiehiä" tietokoneen ääressä ja näyttävät tärkeiltä.

Jouko Koskinen

No jos Helena olisi hesassa listalla niin häntä äänestäisin puolueesta ja kuvasta riippumatta.

Muuten olihan meillä tässä taannoin eräs vihreä sikakarjakko tekemässä jytkyä persuille. Etunimi muistaakseni Pekka. Loikannut nyt persuihin kun huomasi että muuten ei pääsekään kotikuntansa kunkuksi.

Mun on nyt helppo valita numero 713 - on kaunis nainen vaikka onkin persu. Moiseen loikkaan en muuten ehkä yltäisikään. LOL!

Käyttäjän jproos kuva
J P Roos

Tässä herää kysymys, miksi Helena Eronen haluaa esiintyä erittäin viehättävällä kuvalla blogissaan, jos ulkonäköön ei saisi kiinnittää huomiota. Tosiasia on että keskimääräiset perussuomalaiset ovat tavallisen rumaa väkeä. Mutta ei tarvitse katsoa kuvia: eilisessä Iltalehdessä kysyttiin veronkierrosta ja ketkä olivat yllättäen kaikkein innokkaimpia kiertämään veroja? Perussuomalaiset, kokoomuslaiset tiukasti perässään. Se tieto kertoo enemmän kuin tuhat vaalikuvaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitos, että pidät kuvaani viehättävänä, mutta pitääkö minun laittaa siis ruma kuva blogiini? Tänään olisi aamulla sellaisen saanut, kun heräsin kuumeessa hiukset pystyssä ja poskessa mollotti kaksi valtavaa finniä, mutta koska olen turhamainen nainen, niin mieluummin pistän itsestäni julkisuuteen nättin kuvan.

Mark Bayer

Voi olla että persut ovat rumaa väkeä mutta ruma ei yleensä voi sille mitään minkälaisen ulkonäön luoja on lahjoittanut. Mutta että ihminen on kommunisti taas on silkkaa pöljyyttä ja itsensä pettämistä ja sille sentään voi tehdä jotain.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Professori Roos, ettekö todellakaan ole tienneet, että kaikki perussuomalaiset kierrättävät kaikki tulonsa veroparatiisien kautta välttääkseen lähettämästä rahojaan EU-tukina etelän aurinkorantojen ananasvaltioille ?

Harri Lehtimäki

" Tosiasia on että keskimääräiset perussuomalaiset ovat tavallisen rumaa väkeä."
Tässä on hyvä esimerkki siitä kollektiivisesta kiusaamisesta. J P Roos on tunnettu äärivasemmistolainen, joka on ottanut elämäntehtäväkseen perussuomalaisten mollaamisen mediassa. Tuntuu siltä, että mitä lukeneempi ihminen, sitä suvaitsemattomampi hän on tavallista kansalaista kohtaan.

Michael Perukangas

Kyse ei nyt ole siitä, kumpi on suvaitsevainen - Perälä vai Hack - ja kumpi näennäissuvaitsevainen. Eikä pidäkään olla. Saati jostakin tärkeämmästä asiasta, kuten erilaisuuden suvaitsemista ja kannustamisesta tai demokratiasta. Valitettavasti tässä on politiikan sisältö kaukana.

Jos ei sitä poliittista sisältöä nyt niin kauheasti ole silläkään puolueella, jota tämä pilasivusto esittelee, niin vastareaktio ei saa olla se, että sisällöksettömyyden sijasta politiikan sisältö verhotaan niin moninkertaisen ironian taakse, ettei sitä tahdo ilman diskurssianalyysia ymmärtää tai että keskustelu keskustelusta korvaa keskustelun itsensä, ja sitä ei voi ymmärtää mitenkään ilman että tuntee keskustelijat ja analysoi heidän todellisia ja oletettuja kirjoittajapositioitaan ja motiivejaan. Näitä kutsutaan enonsiatiivisiksi modaliteeteiksi, jos nyt haluaisin olla oikein teoreettinen ja hankalasti ymmärrettävä. Senkin nimittäin osaan, olen ollut tekemässä alan oppikirjaakin, mutta sekin on sivuseikka.

Eipä olekaan mikään ihme, että moni kokee politiikan vaikeaksi. Ja eipä olisi mikään ihme sekään, jos aika monen reaktio siihen olisi äänestää sellaisia ehdokkaita, joiden sanomisia he jotenkin edes luulevat ymmärtävänsä. Enkä sitäkään ihmettele, jos jäävät turhautuneina kotiin.

http://perukangas.blogspot.fi/2012/10/hel-looks.html

Samuli Mikkola

Mitenkään kuvagallerian tekijää puolustelematta, mutta kyllä on persuilta taas melkoisia krokotiilinkyyneliä. Kaikkien suohautojen, katoilta äänestämisten, ihmisten kuvien ja nimien pilkkaamisen jälkeen, mutta annas olla jos joku levittää perussuomalaisten omia tekstejä tai kuvia, kyllä sitten on itku silmässä. Tämä jos joku on nykypolitiikan vastenmielinen ilmiö.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Osaatko osoittaa, että kuvissa olemat henkilöt ovat nimenomaan heitelleet toisia loukkaavia juttuja? Oletko sitä mieltä, että on jotenkin hyvä asia ajautua loukkaamisen kulttuuriin, jossa haetaan jatkuvasti toinen toistaan inhottavampia tapoja aiheuttaa mielipahaa? Sekö se tekee tästä yhteiskunnasta paremman?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Melko paljon joku on jaksanut nähdä vaivaa, että on selanut ehdokkaiden kuvia ja laittanut noita sitten tuonne sivustolle. En oikein ymmärrä mikä tämän tarkoitus on. Satiiriin ja parodiaakin liittyy yleensä jokin älyllisempi huomio tai tarkoitus, jota tästä en löydä. Ehkä vika on minussa.

Kuvista kylläkin pisti silmään se, että siellä oli letitettyjä partoja. Partaisten miesten parlamentin perustajanajäsenenä paheksun sellaista menoa.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

Kuvissa pisti eniten silmään suomileijona riipukset ja kiitos-paidat.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Sen verran pitää myöntää, että yhden kuvan kohdalla naurahdin. Henkilön naamaa en muista, mutta tuo suomileijonariipus oli jotenkin suhteettoman suuren kokoinen.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki Vastaus kommenttiin #133

Kiitospaidat ja leijonariipukset ovat aina suhteettomia. Koosta riippumatta. xD

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mutta ihan todella, katsokaa vaikka tuon miehen kuvaa:
http://erkkiperala.fi/wp-content/uploads/2012/10/S...

Kenellä meistä on niin kauniit kasvot, että on pokkaa tai oikeus nauraa hänen lempeille kasvoille ja ehkäpä hyvinkin suurelle elämänkokemukselle ja viisaudelle? Tuo mies on saattanut tehdä kovan työuran ja eläkkeellä päättänyt sitten lähteä kantamaan toisenlaista vastuuta yhteisistä asioista. Ihana pappa, jolle nauravat ihmiset ovat yksinkertaisesti pahoja, pinnallisia ja pohjattoman tyhmiä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin minäkin ajattelen ja katsoin kuvaa tarkkaan. Mitä näinkään?

Miehen, joka on elämässään tehnyt todennäköisesti raskasta työtä. Työ ei ole häntä kuitenkaan kovettanut, vaan surumielisissä silmissä oli nöyryyttä ja pehmeyttä, joka liikuttaa sydäntä ja sielua. Se sai halun silittää hänen poskeaan ja pyytää anteeksi ihmisten puolesta jotka yrittävät ikävillä sanoillaan häntä satuttaa...

Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa kun näin julkeasti arvostelemme lähimmäisiämme? Hävettää...

Juhani Putkinen

Etkö Sinä Helena sitten muka ole ruma juntti? :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ai niin, olen mielisairaan näköinen bönderasisti :D

Juhani Putkinen

No, jos mentäis itse asiaankin. Kyllä ihmisen ulkonäkö jotakin kertoo itsestään.

Joku itsensä mahdottoman lihavaksi syönyt näyttää julkisuuteen, ettei hän kykene hillitsemään itseään. Kukaan ei liho ellei syö enemmän kuin kuluttaa.

Joku taas saattaa olla huolehtimatta omasta hygieniastaan - huolehtiiko sitten mistään muustakaan?

Entäpä sitten itsensä oikein viimeisen päälle tällääjät - jääkö heillä aikaa mihinkään hyödylliseen?

Nauravasta kuvasta tulee mieleen ikivanha sananlasku, jonka mukaan, mies se tulee räkänokastakin, vaan ei tyhjän naurajasta.

Jos taas suupielet on aina alaspäin, niin siitä tulee mielikuva että tämä henkilö on negatiivinen, eikä häneltä voi juurikaan odottaa mitään positiivista.

jne.

Juhani
ps. en ole nähnyt kyseistä kuvagalleriaa enkä aio sitä katsoakkaan. sama

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tavallaan olet, Juhani, oikeassa, mutta minä en voi sietää sitä, että ulkonäön perusteella luokitellaan ihmisiä. Monet ihmiset maaseudullakin tekevät fyysisesti raskasta työtä, monella ihmisellä on ikää ja vaivoja, jotka verottavat ulkonäköä. Ei moni maaseutujen isännistä välttämättä panosta ulkonäköön siinä missä joku kaupunkilaismiekkonen panostaa. Maaseudulla tavallaan ihmiset ovat vapaita tietyistä ulkonäköpaineista, ja hyvä niin.

Ja mikä mielestäni tärkeintä, kuinka me voimme koskaan kitkeä esim. koulukiusaaminen pois, jos aikuiset ihmiset käyttäytyvät itse kuin pahaiset kiusaajapennut?

Käyttäjän JulesLehtonen kuva
JV Lehtonen

Juuri tuo viimemainittu minullekin tuli ensimmäisenä mieleen.
Mutta toisaalta, onhan media täynnä juttuja "huonosti pukeutuvista" julkkiksistakin.
Mutta mikä on se yli-ihmisryhmä, jolla on oikeus ratkaista, kuka se ruma ja huonosti pukeutuva on ?
Kuka sen on nimittänyt ja valtuuttanut tekemään arviointejaan ?

Meitä tavallisia suomalaisia on kautta aikojen katsottu milloin mistäkin suunnasta nenänvartta pitkin ja lokeroitu milloin mihinkin: kielipoliitikkona minulle mieleen tulee ensimmäisenä
freudenthalilaisten (RKP:n henkinen isä Freudenthal) lausunnot ja
ruotsalaisten suorittamat kallonmittaukset Suomessa.

Eli ei mitään uutta auringon alla..Kun jokin ryhmä alkaa uhata vallitsevan ylimielisen eliitin valtaa, sitä yritetään kaikin mahdollisin tavoin vähätellä.. Oma ulkonäkö on monelle arka paikka..
Mutta pilkka osuu lopulta omaan nilkkaan,
se tässä touhussa näyttää usein unohtuvan.

http://www.youtube.com/watch?v=3w1NSn_7RL8
http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/rotuoppi...

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

On totta, että ulkonäkö on osa sanatonta viestintäämme. Kerromme ulkoisella olemuksellamme itsestämme ja teemme toinen toisistamme tulkintoja ulkönäön perusteella. Työhaastattelutilanteessa ulkonäön merkitys saattaa korostua. Siltikään en itse henkilökohtaisesti hyväksy ihmisten ulkonäön arvostelua.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki Vastaus kommenttiin #130

On kaksi eri asiaa arvostella ihmisen synnynnäisiä ominaisuuksia, kasvonpiirteitä, karsastusta, hiustenlähtöä, ruumiinrakennetta tms. asioita, joihin ao. henkilö ei pysty vaikuttamaan suoraan ilman plastiikkakirurgiaa. (Toinen kysymys on sitten se, onko plastiikkakirurgia viimekädessä aina pelkkää turhamaisuutta). Eihän kukaan muu kuin täysi ääliö nauraisi vammaisille tai vammautuneelle.

Mutta ihmisen huonolle maulle, täydelliselle tyyllittömyydelle, sokeudelle nähdä itseään peilistä konkreettisesti tai metaforana, nauraminen on aivan eriasia. Ylipäätään asioille, joille ihminen ITSE voi paljonkin.

Ylipäätään, ihminen joka hakee julkiseen virkaan, sellaiselle saa ja pitääkin voida nauraa ääneen, varsinkin jos se on aiheellista. Jos ihminen pukeutuu kiitospaitaan, leijonariipukseen ja tuohilippalakkiin ja kuvittelee, että nyt minut otetaan varmasti tosissaan, niin ihan totta? Eihän kukaan ota sellaista tosissaan. Jos ihminen pukeutuu kuin pelle, pelleille yleensä on naurettu. Vai, mitä sitten pitäisi tehdä, kun ihminen tekee itsestään pellen tiedostamattaan? Äänestää julkiseen virkaan päättämään yhteisistä asioista? Ei kai.

Ihan sellainen pieni reunahuomautus, ko. puolueen edustajat ovat yleensä näitä "kyllä oikea mies armeijan käy, ja räkänokista kasvaa siellä mies!"- retoriikkaa viljeleviä punaniskoja. Armeijassa ääliökin oppii pukeutumaan, laittamaan kravatin ja tai ainakin valitsemaan oikean asusteen oikeaan paikkaan ja aikaan. Nyt kun ko. kuvia katsoo, minulle ainakin nousee väistämättä kysmys, missä te oikein olette palvelleet?

Seuraava väite on puhtaasti hypoteettinen, mutta uskallan väittää että ko. kuvaston henkilöistä valtaosa olivat sitä mieltä, että ävvävikainen lesbo oli häpeä Suomelle. Väkisin tulee mieleen padat ja kattilat.

PerSut kävelivät tässä jupakassa suoraan ansaan. Parasta tuossa kuvastossa oli se, että siinä ei ollut tekstiä, KAIKKI johtopäätökset ovat katsojan OMIA tulkintoja, KAIKKI. PerSuthan ovat niitä, jotka nyt kysyvät: "Miksi te valitsitte niitä RUMIA ehdokkaita?". Siihen voi välittömästi lyödä takaisin: "Miten niin rumia, oletko OIKEASTI sitä mieltä?", ja jokainen kaksinaismoralisti jää välittömästi housut nilkoissa kiinni.

Juhani Putkinen

Helena, esimerkiksi minä itse en panosta yhtään ulkonäkööni ja minulle on täysin se ja sama mitä toiset minusta ajattelevat.

Esimerkiksi lampsin usein paikatuissa kumisaappaissa, vaikka kaapissa onkin tuliteriä nokialaisia. Pyöräilen yleensä vanhassa Viron Suojeluskunnan (Kaitseliit) maastopuvussa, vaikka olisi "kauniimpiekin" vaatteita. Toki helteellä kuntopyöräilen pelkissä lyhyissä shortseissa välittämättä mitään siitä mitä muut ajattelevat siitä.

Tapanani kuitenkin on esimerkiksi ajaa partani jos se on kohtuudella mahdollista - esimerkiksi sotaharjoituksissa se ei aina ole kohtuudella mahdollista. Joskus Suojeluskunnan komentaja on ihmetellyt monen päivän vanhaa partaani, mutta takanani on sitten kanssa ollut hyvin monta vuorokautta lähes olemattomalla tai täysin olemattomalla unella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti äänioikeutetuista kansalaisista ei julkaista vastaavaa kuvagalleriaa .

Julkaisun seurauksena suurin osa äänestäjistä ei kehtaisi mennä äänestämään ymmärtäessään joutuvansa naurunalaisiksi äänestyspaikalla :)

Harri Lehtimäki

Tämähän ei näyttäisi olevan mitenkään tavatonta, tämä ulkonäön arvosteleminen ns. "piireissä". Löysin tällaisen sivun ja blogin: http://demos.fi/node/1054
Tuon blogin viimeinen virke erityisesti osui silmään: "Katso vielä kerran kuvan ihmisiä. Mieti mitä he tai heidän lapsensa voisivat tehdä. Populisteilla on tähän vastaus."

Johan Lom

Aikoinaan väitettiin Richard Nixonin hävinneen vaalitaistossa John F. Kennedylle siksi, että kun ne olivat ensimmäiset varsinaiset TV-vaalit, niin silloisissa mustavalko-TV:issä Nixonin voimakkaasta parrankasvusta johtuen hänen naamansa näytti jotenkin likaisen tummalta Kennedyn maskeerattuun filmitähtimäiseen olemukseen verrattuna.

Ei siis mitään uutta auringon alla. Ulkonäöllä on merkitystä vaikkei yleisesti ottaen pitäisikään

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta toinen puoli.

Yleisesti oltiin heti vaalien jälkeen sitä mieltä, että ääntenlaskennassa tapahtui vilppiä Kennedyn hyväksi. Istuva presidentti Eisenhower vetosi yksityisesti piilossa julkisuudelta Nixoniin, ettei tämä tekisi asiasta virallista valitusta USA:n kansainvälisen maineen vuoksi.

P.S. Olivatko nämä myös viimeiset vaalit USA:ssa , joissa sai kertoa itärannikon tuloksista / ovensuugallupeista ennen länsirannikon äänestyksiä, sillä moni äänestäjä haluaa olla voittajan puolella , olkoon sitten voittaja ruma tai kaunis ?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eikös se ollut Nixonin ansiota, että on tapana vieläkin kysyä, että " ostaisitko auton tämän näköiseltä mieheltä"?

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Mistä tiedätte, ettei kokoelman laadinta ole Soinin koukku? Taitava strategi ymmärtää, että "facebookille" löytyy naurajia vihollisen leiristä, ja että sympatiapisteet satavat persujen laariin. Ehkä ehdokasvärväys on tieten tahtoen saanut muotoja, jolla kampanja mahdollistuu.

How do you know?

Markku Kanniainen

Ei jumalauta.

Aikuiset ihmiset.

Enää en ihmettele pätkääkään miksi globaali rahavalta haluaa lakkauttaa demokratian tai tarjoaa vain näennäisdemokratiaa.

En pätkääkään.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Tuollaiset passikuvatyyppiset kuvat harvoin onnistuvat. Lähes jokainen tietää oman epäonnistuneen passikuvansa ja siellä se vaan passissa jököttää. Ajokorttikuvissa sama juttu.
En tiedä mitä tuolla Per-look sivulla sitten haetaan, mutta siinä näkyy olevan jokunen hyvä kuva persoonallisista ihmisistä ja paljon epäonnistuneita kuvia ihan tavallisista ihmisistä.
Hyvin usein tullivirkailija epäilee, ettei passikuvani esitä minua ja joudun vääntelemään naamaani ja pullistelemaan poskiani, että näyttäisin itseltäni. Kerran näytin tullivirkailijalle kieltäkin, kun rupesi tuntumaan etten mitenkään pystyisi muistuttamaan itseäni.

Käyttäjän jani kuva
Jani Tiainen

Mitä tulee tähän surullisen kuuluisaan kuvagalleriaan ehdokkaittemme naamoista:

Kaikki on nyt niin vihasia, että oletettavasti tekijän tavoite: "Sekoittaa keskustelu viikoksi" onnistuu. Pitäisi vaan nyt keskittyä oikeisiin asioihin ja antaa koirien haukkua ja karavaanin kulkea. Tällä yritetään selvästi siirtää faktat taustalle ja nostaa kauhia myrsky tyhjästä. Miettikääpä tätä vaihtoehtoa.

Santtu Nurmi

http://imageshack.us/f/842/idaonihanaihminen.png/

Täältä se lähti ja koko "hassuttelun" laittoi webin lähteiden mukaan liikkeelle pelifirmassa (http://secretexit.com/) graaffikkona työskentelevä Juha Leinonen. Kommentit "normaalia" vihreiden kielenkäyttöä. Suhina ja vitut puuttuu vaikka kenties piäkaupunnistaa ovatkin. Juha itse lienee komea ja salskea nuori mies, liekö seuraava miss Gay Helsinki. Koittaa varmaan pestä tästä käsiään, ei ollut tarkoitus pilkata jne. Eiköhän vihreiltä tule jotain lausuntoa tai pyytävät ainakin näitä reppanoita korjaamaan mitä korjattavissa on.

JP Roos, kampaa naamasi ja pese hampaat edes joskus!

Otto Gustafsson

Voi olla, että kaverin kannattaa pitää kynsin hampain työpaikastaan kiinni, kun asia tunnustettiin koko maailmalle Facebookissa: http://imageshack.us/photo/my-images/842/idaonihan... Uusia työtarjouksia ei tuolla alalla heti tuu, kun nimestä tulee rasite työnantajalle.

Veltsu Ruismäki

Suoraan sanottuna en usko, että tuosta nyt Juhalle mitään uran lopettavaa seuraa. Ihan hyviä piirustuksiahan hän on tehnyt: https://www.dropbox.com/gallery/2454713/1/randomth...

Arvo Koiso

Viisi heistä HYMYILI!! Muut seitsemän olivat haudanvakavan oloisia, mutta harrikamiehelle täytyy antaa tämä anteeksi, harrikamiehen tyyliin ei sovi liiempi pehmoilu.

Tai jotain.. Mitä tollasesta nyt pitäis oikeesti edes ajatella? Mä en oikeastaan keksi muuta kuin suorastaan epäsuomalaisen suuri osa HYMYILEE. En mä tarkoita että olis pakko jos ei taho, mutta jotenkin positiiviseksi koin havaintoni.

Reijo Tossavainen

On tällä jupakalla hyvätkin puolensa. Nyt ihmisille on selvinnyt, että perussuomalaiset ehdokkaat ovat ihan tavallisen näköisiä suomalaisia, jotka aikovat hoitaa ihan tavallisen näköisten suomalaisten asioita.

Toisaalta Vihreät ja muu mukasivistyneistö ja suvaitsevaitsevaisto on saavuttanut tavoitteensa. Nyt voidaan ottaa naamalle tekopyhä ilme! Enhän, minä vaan tuo...

Siis molemmat osapuolet ovat saavuttaneet tavoitteensa!

Käyttäjän ErkkoVirtanen kuva
Erkko Virtanen

Hyvä kirjoitus Helena!

Ihmisten ulkonäön arvostelu ja kaikenlainen mollaaminen on niin trendikästä näinä aikoina, etenkin kun se tapahtuu netissä ja anonyymina.

Yksi asia, josta en tosin kirjoituksessasi pitänyt on sitaattisi: "vaikka kuinka koettaisi ajatella, että sivuston ylläpitäjällä on takuulla vaikeita mielenterveysongelmia". Sehän varmaan onkin vain kärjistys. Ns. k.päähän voi olla ja todennäköisemmin onkin ihan tavallinen juntti ilman mitään diagnoosia.

Käyttäjän JarkkoStedt kuva
Jarkko Stedt

Minun mielestä tämä ei ole mikään kauneus kilpailu !

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kiitos Helena kirjoituksestasi ja sen sanomasta. Myönnän että itse kuohahdin huhtikuisen käsivarsiblogisi sisällöistä. Se tuli liian lähelle, henkilökohtaisen turva-alueeni sisään kielisyydestäni ja sukuhistoriastani johtuen. Reagoin voimakkaasti ja taisin jopa kirjoitella jotain ihmisten vastakkain asettamisesta. Yritin tuolloin välttää henkilön (sinun) kohdistuvaa harmia, sillä olinhan jo aiemmin saanut ilon tutustua sekä raikkaaseen kirjoitustyyliisi ja ennakkoluulottomaan asiain käsittelyyn.
Tämä teksti poisti minulta kaikki epäilykset; olet viisas, älykäs ja humaani ja sinua sietäisi kuunnella tarkasti.
Nettisivusto, jolla ala-arvoisesti hyökätään ihmisten ulkonäköön on paitsi loukkaava heitä kohtaan, myös omiaan nostamaan pimeydestä ne tahot, jotka ryhtyvät kilpalaulantaan vanhoista vääryyksistä kunnon hiekkalaatikkotappelun malliin.
Minulle on kyllin vaikeaa että kunnallispolitiikka (siis politiikka) on ajettu vaihtoehdottomuuksien tilaan "tärkeämpien" asioiden alta, saatikka että pitäisi jaksaa ihmisten tukkanuottasilla olon politisointia...

Näillä eväillä ei tulevaisuus tule toivotussa muodossa...

Kiitos Helena, sitoutumattomalta vihreältä.

Juha Korhonen

Minun silmissäni "Nettisivusto, jolla ala-arvoisesti hyökätään ihmisten ulkonäköön" on lähinnä säälittävä pikkupojan kiusantekoyritys. Se saa minut lähinnä surulliseksi, ajatus siitä, että tuollaistenkin ressukoiden kuin sivun tekijä kanssa joutuu elämään. En minä kykene loukkaantumaan moisesta, saati suuttumaan.

Juha Nevalainen

Olen jo pitemmän aikaa lukenut näitä Uuden Suomen mainioita blogeja ja keskusteluja ja halunnut monta kertaa osallistua, mutta vasta tämä Per Looks -kohu sai minut rekisteröitymään ja kirjautumaan. Tämä on ensimmäinen kommenttini tänne Puheenvuoroon--anteeksi mahdolliset kirjoitus- ja ajatusvirheet; otin pari kaljaa rohkaisuksi :)

En ole perehtynyt tähän juttuun juurta jaksain, mutta käsittääkseni kyse on vain jonkun hyvän näköisen ja hyvältä tuoksuvan city-jupin halusta antaa vihreille ja vasemmistolle vetoapua kuntavaaleissa, pyytämättä ja yllättäen. Vihreiden Erkki Perälähän ei ainakaan minun mielestäni loukannut persuja vaan puolusti heitä, joten en kävisi vihreitä syyttämään tästä typerästä tempauksesta. Jotenkin sain sen kuvan, että Per Looksin luoja on varmaankin joku entinen koulukiusaaja, joka ei vielä aikuisenakaan osaa asettua kiusatun asemaan, vaan kokee toisen ihmisen ulkonäön pilkkaamisen normaaliksi ajankuluksi.

Kirjoitan tänne tästä asiasta sen takia, että itse menetin kaikki hiukseni ja kulmakarvani pälvikaljun (Alopecia areata) takia 90-luvulla. Nyt olen täysin kalju ja sellaisena pysyn elämäni loppuun asti. Jos olisin lähtenyt perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi, olisiko Per Looksin luoja ottanut minut pilkkagalleriaansa, koska sairauteni takia näytän tällaiselta "hiusrajoitteiselta" mutantilta eli varmaankin maahanmuuttokriittiseltä tyypiltä? Olisinko päässyt listalta pois esittämällä lääkärintodistuksen sairaudestani? Kirjattakoon pöytäkirjaan sekin, etten halua olla missään tekemisissä skinheadien enkä uusnatsien enkä minkään näiden ääriryhmien kanssa, enkä ole yhtäkään tällaista edes koskaan tuntenut. En kuitenkaan tuomitse ketään pelkän ulkonäön perusteella, enkä toivo, että minuakaan tuomitaan kaljuuteni takia.

(latasin kyllä karvattoman kasvokuvani tänne, mutta jostain syystä se ei ainakaan tällä ajan hetkellä näy tuossa profiilissa, joten sen näkee vain Faecesbookissa).

Toimituksen poiminnat