Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Eettisyydellä kilpailijoiden ohi!

Prostituutio ja turkistarhaus ovat hyviä esimerkkejä asioista, jotka halutaan joko kieltää tai olla kieltämättä, mutta mistään niiden väliin mahtuvasta ei mielestäni keskustella tarpeeksi ollenkaan. Ei, vaikka molemmat mahdollistaisivat Suomen profiloitumisen rohkeaksi, asioita uudelta kantilta ajattelevaksi ja aidosti suvaitsevaiseksi maaksi, jossa turkiselukoilla ja prostituoiduilla olisi aidosti oikeuksia ja jotka nauttisivat asiaankuuluvaa kunnioitusta.

Suomalainen turkis voi tuskin koskaan kilpailla hinnoillaan vaikkapa Kiinassa halpatuotetun turkiksen kanssa. Käsitykseni mukaan suomalainen, itsenäisesti toimiva ilotyttö ei sen kummemmin lähde polkemaan hintojaan ulkomaalaisten tyttöjen tasolle. Suomessa aivan kaiken tuottaminen on kallista ja suomalainen ilotyttö tuntee oman arvonsa ja nostaa itsensä satasen afrikkalaista tai itänaapurilaista ilotyttöä korkeammalle.

Itse uskoisin, että eettisyys on ja tulee olemaan kova sana niin Suomessa kuin maailmallakin. Miksi siis kieltojen ja paheksunnan sijaan ei Suomi voisi profiloitua maana, jossa turkikset ja seksipalvelutkin tuotetaan eettisesti mahdollisimman hyväksyttävästi ja yksilönvapauksia ja eläinten oikeuksia kunnioittaen?

Suomessa on paljon prostituoituja, jotka ovat aivan täysin itsenäisesti toimivia suomalaisia naisia ja miehiä. Syystä tai toisesta he hankkivat itselleen elatusta sossun sijaan myymällä hyvinvointipalveluita ihan tavallisille suomalaisille ihmisille, jotka ovat sellaisia palveluita vailla. Itse olen henkilökohtaisesti ollut vuodesta 1997 alkaen sitä mieltä, että seksin myyminen on ihmiselle ja ihmisen sukuisille elukoille luontaista toimintaa, nimittäin näin tuolloin luontodokkarin, jossa tyttösimpanssi tarjosi ruokaa vastaan seksuaalipalveluitaan kahdelle nuorelle poikasimpanssille. Tuosta samasta aiheesta oli hiljattain joku tutkimuskin tehty.

Uskallan väittää, että seksillä on käyty kauppaa niin kauan kuin ihmisenkaltaisia olentoja on maa päällään kantanut, eikä sitä yksinkertaisesti voida millään maailman keinolla täysin kitkeä pois. Itse kävin 11 vuoden iässä 2000 vuotta vanhassa pompeijilaisessa bordellissa. Kielloilla kitketään ainoastaan vapaasti omasta tahdostaan kauppaa käyvät, ja jäljelle jäävät ne, joita suojelee rikollisjärjestö tai ne, jotka tekevät työtä päihderiippuvuuden pakottamina.

Samapa se on turkiksissakin. Jos ei kotimaassa saa tuottaa turkiksia, niin silloin ne, jotka turkiksia käyttävät, hankkivat entistä enemmän ulkomailla tuotettuja turkiksia. Itse en pidä millään tasolla nykytilannetta eettisempänä sitä, että kaupat myisivät ulkomaalaisia turkiksia, jotka ovat monesti tuotettu hirvittävällä eläinten tuskalla tai että prostituutiosta tehtäisiin rikos, josta ostaja ja myyjä joutuisivat kiinni jäädessään liriin.

Miksi siis ei siirryttäisi eettisen prostituution ja eettisen turkistuotannon suuntaan? Jos suomalaiset turkiselukat saisivat elää paremmin, kirmailla suuremmissa häkeissä ja leikkiä virikeleluilla, niin oikeanlaisella markkinoinnilla suomalaisesta turkiksesta tulisi varmasti hitti maailmalla ja turkiksista voisi ottaa aivan älyttömän hyvän hinnan. Ehkäpä turkisbisneksen voisi viedä vielä pidemmälle ja niille eläimille voisi rakentaa sellaisia suuria, aidattuja alueita jonnekin metsikköön, ja sitten aviomies voisi osallistua jonkun ohjelmatoimiston järjestämälle matkalle sinne turkistarhaan. Aviomies saisi itse käydä ampumassa sen turkiseläimen, nylkeä sen ja viedä sitten vaimolleen kotiin ihan itse tapetuista hopeaketuista tehdyn shaalin. Tai miksipä ei hienostorouva voisi itsekin osallistua moiselle virikkeelliselle päiväretkelle.

Toki on paljon niitä, jotka ottavat sitä, mitä halvimmalla saavat. Itäsuomalaiset isännät kipaisevat Sortavalassa hakemassa kahdella kympillä piparia, saavat kaupan päälle kupan, herpeksen ja jopa HIV:n. Wanna-be-öky ostaa Kiinassa rääkkäämällä tuotetun puuhkan, mutta oikeanlaisella kampanjoinnilla olisi mahdollista muuttaa heidänkin ostokäyttäytymistä moraalisesti kestävämpään suuntaan.

Jos valtio ottaisi tiukan linjan ja valjastaisi virkavallan kyttäämään ihmiskaupan uhreina tänne tuotuja ulkomaalaisia tyttöjä (ja poikia?) ja aloitettaisiin laaja kampanja ”suosi omasta vapaasta tahdostaan seksiä myyvää prostituoitua”, niin tietoisuus ja avoimuus veisi asiakkaat kotimaisten prostituoitujen luokse ja jättäisi rikolliset hyväksikäyttäjäkusipäät nuolemaan näppejään. Tuotakin voisi vaikka viedä maailmalle. Ajatelkaa sellaista kuvakampanjaa, jossa olisi elävältä nyljettyjä turkiseläimiä Kiinasta tai pahoinpideltyjä ihmiskaupan uhreja Itä-Euroopasta ja rinnalla kuvia iloisina suomalaisessa minkkitarhassa kirmailevista elukoista ja hymyssä suin stay uppeja pukevasta kotimaisesta satunnaisesti lisätienestiä seksikaupalla hankkivasta prostituoidusta, niin kyllähän sillä lopulta voisi vaikuttaa monenkin ostokäyttäytymiseen. Ajatelkaa, Suomesta voisi tulla kilpailija halvoille seksiturismin maille ja Suomi saattaisi omalla toiminnallaan parantaa eläinten oikeuksia halvan tuotannon maissa!

Ja tätä konseptia voisi laajentaa koskemaan mm. lihakarjaa ja kotiäitejä, kuntien pakkoliitoksien seurauksena joskus hamassa tulevaisuudessa työttömäksi jääviä virkamiehiä unohtamatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Missä karva siellä ongelma.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eettisyys on aina hyvä asia tavoitella, ja on myös valtti. Huomauttaisin kuitenkin, että turkistarhauksen muuttaminen täysin eettiseksi on niin kallista, ettei kenelläkään olisi varaa niihin turkiksiin. Kaikilla perinteisillä turkiseläimillä on nelikökilometrien reviiri. Sinikettu, eli joka on siis oikeasti biologisesti naali, tai jonkinlainen irvikuva tai muisto naalista, juoksisi naalina satoja kilometrejä. Ei siinä auta paljon häkinlaajennus kolmellakymmenellä sentillä tai antamalla vinkulelun. Se olisi vain eettistä pesua.

(Huom.Vaikka vastustankin turkistarhausta, ymmärrän sen historiallisen merkityksen esim. pohjanmaalla, ja että tarhureita ei saa syyllistää.)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hmmm... itse kuitenkin ajattelen niin, että vaikka millaisia elukoita pidetään lemmikkeinä, eikä niilläkään lemmikkeinä ole sitä samaa luontaista reviiriä tai elinolosuhteita. Minullakin on terraariossa kaksi akaattikotiloa ja pöydän alla röhkii koira. Tuskin niiden luontainen reviiri on terraario tai kerrostalokämppä + 5 kilometrin säteellä tapahtuva lenkkeily (jälkimmäisessä kyse koirasta, ei etanoista).

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Ja koska ihminen pitää lemmikkieläimiä epäeettisissä olosuhteissa niin on ok pitää hyötyeläimiä epäeettisissä olosuhteissa?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #5

Ei, vaan ensin on määriteltävä se, mikä on eettisesti hyväksyttävää tuotantoeläinten, tai minkään muunkaan, suhteen. Onko esim. vanhusten asiat eettisesti hyväksyttävällä tolalla? Mikä on luontainen hyvä vanhustenhuollon taso, ja onko se se tavoiteltava ja eettisesti hyäksyttävä?

A Uotila Vastaus kommenttiin #5

Jos käydään kieltämään, niin kielletään sitten molemmat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Harvemmin lemmikkien pito onkaan eettistä, mutta koiran tai akaattikotilon olot kerrostalokämpässä eivät ole verrattavissa siniketun/naalin oloihin siinä pikku ritiläkopperossa. Koira on niin jalostettu tykkäämään ihmisen seurasta, että se on ihan lääpällään nähdessään ihmisensä ja viettää mielellään aikaansa ihmisensä kanssa vaikka vähän ankeamminkin, mutta sinikettua on jalostettu lähinnä vaan turkkinsa kantajaksi, ja sen elämä on hirvittävä sekoilutrippi pienessä epämukavassa häkissä.

A Uotila Vastaus kommenttiin #7

Koirahan on laumaeläin? Entäs kettu? Eikös nekin pienissä porukoissa yleensä elele? Yksittäiseen häkkiin ahtaminen on kuin Helsinkiin muutto ihmiselle.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #11

Kettu ei ole laumaeläin kuten susi ja koira.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Kettu ei ole laumaeläin. Helsinkiläisestä kerrostalokämpästä pääsee kyllä kävelylle, pääsee vaikka maailman ääriin. Heikohko vertaus.

A Uotila Vastaus kommenttiin #20

Toki pääsee, mutta ei se poista sitä ettei se kerrostaloasuminen tunnu olevan se asuinmuoto mitä halutaan. Oma talo, oma piha, järven/meren/joen rannalla ja keskustassa, siivoojan palkalla toki. Eli jos ihminen ei voi hyvin betonilootassa, niin ei se "vapaaehtoisuus" sitä poista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #7

Niin, itse en hyväksy turkiseläinten pitoa niissä neliön tai parin kokoisissa ritilähäkeissä. En myöskään hyväksy ihmiskaupan seurauksena tapahtuvaa prostituutiota. Vapaasta tahdosta tapahtuva seksin myyminen on minusta täysin hyväksyttävää, samoin hyväksyisin turkistarhauksen, jos eläinten hyvinvointiin panostettaisiin. On varmasti olemassa muitakin vaihtoehtoja kuin nykytilanne tai täyskielto.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #7

Petralla(kin) on sana hallussa. :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Se olisi vain eettistä pesua." Se vasta onkin eettistä pesua, kun täältä lopetettu turkistuotanto siirtyy Kiinaan.

Käyttäjän marihuusko kuva
Mari Huusko

Kuten Petra Nyqvist jo yllä totesi, turkiseläimiä ei ole mahdollista kasvattaa eettisesti kestävällä tavalla.

Johan Lom

Missään maailmassa ei valvota turkistarhauksen eettisyyttä niin tarkasti kuin Suomessa eivätkä määräykset ole missään niin paljon eläinten hyvinvointia huomioivia.

Maailman turkiskysyntä ei ole riippuvainen siitä tuotetaanko turkiksia Suomessa vai ei. Suomi on kuitenkin yksi maailman johtavia turkistuottajia.

Näillä perusteilla on nykyisessä taloudellisessa tilanteessa edesvastuutonta ja täysin epäeettistä vaatia turkistarhauksen kieltämistä Suomessa. Välillinen työllistäminen mukaanluettuna kyse on ainakin 50.000 ihmisen elannosta ja ongelmana Suomella on ennemminkin löytää lisää luontaista vientiä kuin heitellä kapuloita oman talouden rattaisiin.

Näin on!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minä en olekaan vaatimassa ihmisten luopumista elannostaan, koska asia ei ole yksiselitteinen. Eettiseksi sitä ei kuitenkaan saa, vaikka kuinka väittäisi, että meillä sentään eettisimmin ja siksi meidän oikeus on rahastaa sillä eniten. Sitä ei saa eettiseksi. Näillä mennään, kuitenkin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #17

Olen täysin samaa mieltä. Itse en turkiksiin edes haluaisi pukeutua, en tiedä sitten, että kuinka suhtautuisin asiaa, jos esim. saisin lahjaksi jonkun kalliin turkin. Siis että haluaisinko edes käyttää sitä.
Ei kun itse asiassa omistan turkistakin. Mummon vanhan, se on sellainen musta ja kiiltävä, varmaan joskus 50-luvun alussa hankittu. Olen joskus miettinyt, että jos sen veisi jollekin ammattilaiselle, joka osaisi siitä tuunata vähän nykyaikaisemman malliltaan, niin olisi sitten valmiina komerossa hieno turkki, jos joskus joku johonkin iltapukujuhlaan talviaikaan erehtyisi kutsumaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nämä eettiset ilotytöt jäivät nyt askarruttamaan...

Miten turvata heidän olonsa ja reviirinsä?

Jukka Korhonen

Tekemällä seksialan ammateista samanarvoisia muiden ammattien kanssa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Julkisuudessa on ollut melko paljon viime aikoina suomalaisia ilotyttöjä, jotka hoitavat homman itse ja omaehtoisesti. Olisi mielenkiintoista tietää, saavatko he uhkailuja esim. järjestäytyneen rikollisuuden taholta, tai onko heillä muuten sellainen turvaton olo työnsä vuoksi. Ja tulee mieleen, että jos jotain ilotyttöä uhkaillaan, niin nythän hän voi ottaa yhteyttä poliisiin. Jos seksityö kielletään, niin eipä sitten enää voi, ainakaan joutumatta itse kuseen.

Anu Palosaari

Tässäpä istun jokapäiväisessä työssäni seksiliikkeessä juuri nyt.
Kuten olen kertonut, olen "seksialan monitoiminainen", ja toimin myös seuralaisena.
En ole saanut mitään uhkailuja mistään.

Tämä ala on niin kuin mikä tahansa ala, ja kuitenkin melkein ihan kaikessa yrittämisessä voi joutua rikollisten kanssa tekemisiin, vaikkapa rakennusalalla, ei tässä sen kummempaa.
Minusta on sääli, että tämä ala on mystifioitu ja liattu.
alalta pitää poistaa sen stigma.
Kuten olen kirjoittant, ihmiskauppa ja muu rikollisuus koskettaa yhtä vähän mua kuin vaikka lähikaupan kassaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #51

Noin olen vähän ajatellutkin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Minulla on muinoin opiskeluaikoina hankittu lämmin koivistolaismallinen karvalakki, jossa on (eettisesti vapaana jolkottaneen) suden nahasta tehty reunus. Se on kestänyt yli 30 vuotta ja vain vuorta on uusittu.

Olen häpemätön! Samana aikana olisin kuluttanut lukuisia keinotekoisia lakkeja ja tuhonnut paljon enemmän tätä armasta maailmaamme. Pitäisikö turkismetsästäjät nostaa uudelleen arvoonsa?

P.S. Erehtyvätkö silmäni, vai oletko Antti Alfthan peräti nuorentunut;-)

Jukka Korhonen

"Syystä tai toisesta he [suomalaiset seksialan työntekijät] hankkivat itselleen elatusta sossun sijaan myymällä hyvinvointipalveluita ihan tavallisille suomalaisille ihmisille"

Niin, on tärkeä muistaa, että kenenkään suomalaisen ei ole pakko myydä itseään. Sossusta ja Kelasta saa tukieuroja jokainen ilman tuloja oleva suomalainen.

Kysymys on elintason nostamisesta tai työnteon mielekkyydestä, ei pakosta.

Jukka Korhonen

Suomessa on kuulemma myös niin kova työvoimapula, että tänne pitää tuoda ulkomailta työtekijöitä.
Sen lisäksi Suomessa saa kouluttautua ilmaiseksi ja tuetusti mille alalle vaan.

Työpaikkoja siis on.

Jotkut valitsevat siltikin seksityön.

Pentti Järvi

Jyrki Kathainen: kotiäidit töihin!

Jari Vuorinen

Luin tekstin ja tuli mieleen menestyvän Marimekon strategia.Ei paha.

Melaa mekkoon ja vaikka Marimekkoon ja vielä eettisesti.Näin tehdään.

Jukka Mäkinen

Yhdistetään nuo kaksi.
Keritään tytöiltä tussuvillat ja tehdään niistä puuhkia.
Kyllä niita sitten kelpaa nuuhkia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Prostituutio ja turkistarhaus voitaisiin helposti yhdistää. Eläimiin sekaantuminen on ollut Suomessa sallittua vuodesta 1971, joten eläinbordellit voisivat olla tienavaajina maahamme mahdollisesti nousevalle humaanille bordelliteollisuudelle.

P.S. Suojahanskat käteen, kun lähestytte turkistarhassa seksiobjektianne !

Tapio Neva

"Ei, vaikka molemmat mahdollistaisivat Suomen profiloitumisen rohkeaksi, asioita uudelta kantilta ajattelevaksi ja aidosti suvaitsevaiseksi maaksi, jossa turkiselukoilla ja prostituoiduilla olisi aidosti oikeuksia ja jotka nauttisivat asiaankuuluvaa kunnioitusta."

Suomi on kylmä maa, jossa ei ole suvaitsevaisuutta lihantuottajaa eikä turkistarhaajaa kohtaan.

http://www.mtk.fi/ajankohtaista/uutiset/paauutinen...

Tapio Neva

Moniko teistä ostaa onnellisen lattiakanan munia? Entä virikkeellisen kanan?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä ostan vapaan kanan. En sitten tiedä, että mitä se käytännössä tarkoittaa, mutta voipi ainakin paremmin mielin pistää munaa suuhunsa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Monissa kanaloissa vapaana lattialla juoksevat kanat ovat stressaantuneita koska ne kohtaavat paljon enemmän toisia kanoja kuin niiden luontainen laumakoko olisi. Mikään ei ole helppoa kun on kyse tuotantoeläimistä. Paras muna olisi kotikanalasta haettu, mutta ei se ole mahdollista. Minä otan yleensä vapaan tai luomun, mikäli se nyt mitään merkitsee. Luomukanalat ovat aika hienoja nykyään, ulkopihattoa ja kaikkea muuta mukavaa.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #39

Mikä on sosiaalisen ja ekstrovertin kotkottajan luonnollinen laumakoko? Eikö Helsingissä ihmisenkin laumakoko ole liian suuri? Entä Euroopan unionin?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #42

Luin jostain, en muista lähdettä, että ihmisen lajinomainen yhteisökoko on max. 150 yksilöä, kaikki siitä ylöspäin aiheuttaa stressiä.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #47

Jalkaväkikomppaniassa voi olla noin 160-170. Joissain pienemmissä suurissa pörssiyhtiöissä ohjaava toimihenkilöporukka on saman kokoinen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #54

ja vanhassa ruotulaitoskessa komppanian koko oli 150

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #73

Meillä oli SA-tuvassa 20 heppua ja myöhemmin vain 10 ylennysten jälkeen (40m2). Siis suomalaisen standardin mukaista?
Turussa nähdään 38-39m2 per henkilö sopivaksi asuintilaksi v. 2011 ;-)

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #73

Ennen jalkaväkikomppania oli todella pienempi. Nyt tavallaan jalkaväkikin alkaa olla erikoistuneempi ja erikoismiehiä ja palveluita on. Tämä "toiminnan tuki" kasvattaa nuppilukua.

Toinen asia on sitten se, että tuosta komppaniasta prikaatiin päin alkaa olla "älykkäämpää suunnittelua", koska prikaatin ei tarvitse olla vakiokokoisin 7 169, vaan siellä on 5000 sotilaaseen jos jonkinlaista pataljoonaan verrattavaa tykistöryhmää tai taisteluosastoa tai voi olla.

Tämän vuoksi ei ole huoltokomppaniaa, esikuntakomppaniaa ja viestikomppaniaa kuin ennen, vaan esikunta- ja viestipataljoona, esikuntajääkärit sotilaspoliiseineen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #39

Maidon minä ostan luomuna, koska käsitykseni mukaan luomutiloilla eläinten hyvinvointiin panostetaan normaalia enemmän + luomumaito sopii myöskin laktoosi-intoleranssista kärsivälle.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Olen ostanut (k-edustaja) Pulliaisen munia. Pieniä olivat.

Tapio Neva

Muistuttavatko Pulliaisen munat viiriäisen munia?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #64

Sanotaan että kuin tuplasti Viiriäisen munat, nämä Pulliaisen munat. Mikä ei ole vielä paljon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nettimaailman Antti Alftan on näköjään nuorentunut kuten ystävänsä Ritva Puolakkakin, mutta ei aivan yhtä paljon vielä.

Rikollisen epäsuhta pari kuitenkin vielä tällä hetkellä aikamatkailussaan.

P.S. Kommenttini ei liity turkistarhaukseen eikä prostituutioon.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #65

Nautin iltasella nuorennustippoja, ja näin siinä kävi :D

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #70

Onko Pekka Siikalallakin hallussaan samoja nuorennustippoja ?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Ostan jopa kokonaisen luomukanan kun sellaista taas kaupastakin saa

Jouko Koskinen

Se Sampo ilmeiesti tykkää susta?
Testamenttaa nahkansa käsineeksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pakko kai sen on tykätä :D Mutta sen korvista olen kyllä ajatellut rukkaset tehdä, kunhan se siirtyy ajasta iäisyyteen, johon kuitenkin toivon nyt vielä vuosia kuitenkin menevän.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On erikoista ajatella, että joku pakkasviimassa niistää nenänsä koiransa korviin :)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Olen kerran nylkenyt koiran. Hampaat irvessä, siinä on nahka lujassa.

Liittyy siihen kun lähti sisarensa kanssa rikoksen polulle, tappamaan poroa. Harrastuksensa päättyi lyhyeen.

Pororuipelon söin, eettisesti, sen jälkeen kun asiasta oli sovittu palkisen kanssa. Porosta lähtee nahka hyvin sievästi, muutamassa minuutissa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #66

Minä selostin just viime viikonloppuna eräälle pääkaupunkilaiselle lukiolaistytölle sian teurastuksen vaiheita, kun sitä hommaa sai lapsena usein seurata. Tyttö kuunteli oikein kiinnostuneena ja ilman mitään "hyi yöööök iiiik kamalaa"-kiljuntaa. Hän onkin oikein fiksu nuori nainen.

Tapio Neva

Andy-kissa oli 1 1/2 -kertaa tavallisen kissan kokoinen ja hänestä olisi saanut hyvät rukkaset. Ajatus kuitenkin oli sen verran epäeettinen, että hänet haudattiin kunniallisin menoin kahden muun uroskissan rinnalle.

Mitä tulee turkiksiin niin keinokuidut ovat nykyään melko hyviä ja niistä voidaan tehdä millaisia vaatteita tahansa. Näin ollen turkisten käyttöarvo on jäänyt niiden näyttöarvon varjoon.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tuli tässä mieleeni hypoteesi.

Halutuimmat naiset (nämä Kleopatrat ja Neferneferit) eivät koe prostituutiota uhkana itselleen, jonka takia juuri he hyväksyvät prostituution helpoiten. Nämä naiset saavat kaikista parhaimmat miehet joka tapauksessa. Vähemmän halutuimmille naisille prostituutio sen sijaan on uhka, sillä heille ei ole lainkaan itsestään selvyys saada säädyllistä miestä rinnalleen.

Helena on haluttu nainen, jonka moni haluttu mies haluaisi kumppanikseen ja tästä syystä hän on prostituution kanssa helt okej.

Tapio Neva

Vaikka ei olisi tutkija Laasanen niin jotenkin uskon, että rupsahtamisvaiheessa, tuossa 40-vuotiaana - 50-vuotiaana, alkaa prostituutiosuvaitsevaisuus huomattavasti vähentyä, koska vanhan kaivosvaltauksen valvonnasta tulee keskeinen transaktiokustannuksen policing cost.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kohteliaisuus kai se tuokin on :D Mutta on tuossa varmaankin jotain perää, tosin itse olen siitä huono esimerkki, että minusta esim. parisuhteessa prostituoiduissa käyminen on okei, jos se pelastaa muuten toimivan parisuhteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Erityisesti nunnan ja munkin välinen toimiva parisuhde voi todellakin olla riippuvainen ulkoistetusta seksistä .

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hyvä idea, mutta ainakin eettisten seksipalveluiden suhteen Suomi olisi reilusti myöhässä, sillä niitä tuotetaan jo ainakin Saksassa, Itävallassa ja Espanjassa ja ymmärtääkseni myös Hollannissa ja Belgiassa. Noissa maissa bordellit ovat luvanvaraisia, niitä valvotaan ja muun muassa työntekijöiden terveydenhuollosta huolehditaan.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Tuli vaan mieleen kun kirjoitellaan yhtä aikaa turkistarhauksesta ja prostituutiosta , voidaankin puhua kummassakin turkismuokkaamosta. :D

Jari Vuorinen

Puhumattakaan satiaisten tarhauksesta.Kunnon prostituoidulla pitää olla kokemusta tästäkin.Satiaiset sitten setä teurastaa.

Eero Mattila

Kotimaisen ja paikallisen palvelun suosiminen poistaiseksi tässäkin asiassa monta ongelmaa... alkuperämerkinnät kuntoon!

Käyttäjän juhanieilola kuva
Juhani Eilola

Suomen navettoihin on asennettu lypsyautomaatit. Lehmät osaavat mennä ihan automaattisesti lypsettäviksi kun se aika tulee. Olin katsomassa vuohitilalla kun vuohia lypsettiin. Osasivat nekin mennä omiin parsiinsa lypsyn koittaessa.

Olisiko kaikkein eettisintä kun se tuotanto hoidettaisiin noin turkistarhoillakin? ;-) Vai mitä Helena?

Toimituksen poiminnat