Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Ja nyt kaikki johonkin töihin!

Mm. hallituksessa on kova tuska saada kaikki töihin. Kotiäidit työelämään, opiskelijat valmistumaan asap, eläkeikä ylemmäs ja Suomeen tarvitaan 10 miljoonaa maahanmuuttajaa, että tulevaisuuden työvoimapulasta saadaan torjuntavoitto ja niskalenkki.

Minä kysyn, mihin ihmeen töihin ihmisiä niin kovin tarvitaan? Samaan aikaan nimittäin työttömyys on kasvanut maassa yli 10 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Perusteollisuus on jo pitkälti häipynyt halvempiin maihin, esimerkiksi paperiteollisuus, jonka voimin rakenneltiin hyvinvointivaltiotamme, on kaikonnut korkeiden kustannusten takia, ja lopullisen niskalaukauksen jysäyttää digitaalinen aikamme. Maatalouskaan ei ole oikein enää kykene olemaan merkittävä työllistäjä maaseutukunnissa ja palvelualat ovat erittäin riippuvaisia siitä, mikä maailman ja siten globaaliuteen kahlitun Suomen taloustilanne kulloinkin on.

Okei, tajuan logiikan sen ajatuksen takana, että kotiäidit halutaan työelämään siitäkin huolimatta, että todellisuudessa he tuovat kunnille säästöjä hoitamalla lapset itse. Kotiäideissä on takuulla paljon niitä pienipalkkaisen työhönsä leipääntyneitä sosiaali- ja terveysalan duunareita, jotka oikein mielellään tarttuvat tilaisuuteen jäädä kotiin hoitelemaan lapsosiaan, varsinkin jos puoliso käy töissä. Hoiva-alalla on käsitykseni mukaan pulaa niistä hulluista, jotka jaksavat sillä pikkuruisella palkalla juosta pää kolmantena jalkana hoitelemassa mummoja, pappoja ja alkoholisteja. Ja jottei nyt jäisi väärä maku asenteestani, arvostan mm. lähihoitajia erittäin paljon.

Mutta hoiva-ala on vain yksi lauseke yhtälössä. Siis se, jonka tajuan. Loppua en tajua. Samaan aikaan kun ihmisiä syrjäytyy työelämän ulkopuolelle, on pitkäaikaistyöttömyyttä ja työttömien määrä on kasvava, toitotetaan huulet tötteröllä, että nyt kaikki tuottamaan yhteiskunnalle verotuloja. Mihin näiden työttömien ihmisten pitäisi työllistyä? Siis kumpi on ongelma: työpaikkojen vähyys vaiko kuvitteellisesta työhaluttomuudesta kärsivät ihmiset?

Eihän kaikki voi perustaa mitään ajatushautomoita, Rovioita eikä kaikista ole lähihoitajiksi, ja kaiken lisäksi on muistettava, että kun Suomessa muutenkin yrittäjälle on varsin raskas taloudellinen sijoitus (ja jopa riski) palkata ihmisiä, tästä taloudellisesta tilanteesta puhumattakaan, niin aivan täyttä liibalaabaa ovat nämä hallistustyyppien kiihkoilut siitä, että nyt rukkaset narikasta ja duuniin joka iikka.

 

Näinpä ollen kysynkin, mitkä ovat ne toimet, joilla hallitus on edistänyt suomalaisen yrittäjän mahdollisuuksia tarjota töitä niille sadoilletuhansille työttömille suomalaisille? Ja tähän ei nyt lasketa laisinkaan niitä yrityksiä, jotka myyvät TE-keskukselle Sauvakävellen virkeäksi -työttömyyskursseja.

 

Ps. Lopuksi, ennen kuin joku viäräleuka tulee louskuttamaan, että "kyllä tekevälle töitä löytyy", että eipä se ihan noin yksinkertaista ole. Katainen paasasi jo vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalikeskusteluissa, että olisi muistettava ottaa huomioon ne ihmiset (mm. iso osa niistä tuhmista laiskimuksista, jotka nyt kodarilla penskojaan kotona hoitavat), jotka menettävät taloudellisen perusturvansa kuukausiksi vaikka vain ottamalla vastaan parin sadan euron työkeikan. Siis ei tässä maailmassa asiat niin yksioikoisia ole, jos olisi, niin tuskinpa näitä ongelmiakaan olisi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Ilpo Nuorula

Voi olla, että meille paskahousuille parasta olisi pohjamudissa käynti eli täys konkka.
Silloin olisi pakko tarkistaa prioriteetit.
Ja mikä parasta, rotat jättävät laivan ensimmäisinä kun järsittävä loppuu. Ruotsi on kondiksessa ja imaisee helposti nuo muutamat tuhannet.

Matti Jalagin

Ruotsissa opissa käynyt Juhana-herttua Vartiainen tiesi kertoa, että ei Suomella mitään hätää ole vaikka vientikin loppuu, kun " onhan meillä hoiva-alalla mahdollisuuksia...tmsp".

Unohti vain kertoa, mistä siihen otetaan rahat.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Niinpä, alkaa käydä ns. sormille, odotetusti ei kovin pitkälle pötkitty,
sillä että pelkästään pyyhimme toistemme perseitä velkarahalla.

Globalismi ja palvelualojen ammattilaisuus yms. shitti selittämään tympeitä asioita miellyttäväksi ja jota viljeltiin hymyssä suin Kiinailmiön todenteolla alkaessa -90 luvun puolivälin jälkeen ja kotomaisen teollisuuden lamanjälkeinen nousu ontui.

Ilpo Nuorula

Ulkoa tulevassa työvoimassa/yrittäjissä on puolensakin.
Palailin eile työpaikan pikkujouluista ja hiukohan siinä iski.
Forumin kulman (Hki) snagarilla kymmenen kännisen jono.
Panin merkille, että tämähän etenee lähes kävelyvauhtia.
Kiskassa oli kaksi aasialaista nuortamiestä.
Toinen otti tilauksen, toinen kärtsäs sitä samantiem mikrossa ja parillassa. Tilauksen ja rahan ottanut, otti seraavan tilauksen ohi olkani. Toinen alkoi hommiin ja toinen paketoi minun safkat.
Kaikki supihärmäläistä snagarimättöä.
Fingerporin RivoRiitan palvelu ei koskaan yltänyt samaan.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #15

En puhunut ihan tuosta, ikärakenteemmekin vuoksi työtätekevät ja Suomeen veronsa maksavat mamut ovat tervetulleita.

Jeppe Luo

Lopetetaan yksityinen sektori ja palkataan kaikki julkiselle puolelle töihin. Varmasti tulee käsiä enemmän kuin Jutta tohkeni edes toivoa.
Nostetaan ALV 35%:iin, sehän on valtion kassaan HETI 8 miljardia lisää.
Annetaan Arhinmäelle Faaraon paikka ja Jutta Prinsessaksi, saa valita paikan kunhan on EU maassa jonka ytimessä olemme.

Lisäksi, kun laivatelakoilla tilaukset suorastaan sinkoilevat voimme kiittää luojaa, että osasimme rekrytoida PALJON koneinsinöörejä Somaliasta. Näitä on kuulemma paljon Lieksassa paikallisen sos.toimen johtajattaren mukaan, että kait niitä sitten on Turuskin.

Rakennetaan pirusti asuntoja siis niitä halpoja (10-17,000€/m2) lisää http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/7352983, koska Krista Kiuru lupasi niin jo kaksi vuotta sitten. Satokin nosti Kontulassa äskettäin vuokria +50%, joten SATO Oy:kin on hommat hallussa. Ja kaupungissa vasta halpaa on: http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/huoneist...

Joten Jutan kannattaa nostaa myös vuokria, jotta vapautuu niitä käsiä.

Ei tässä tämän enempää tällästen budjettien ja rahan ansaitsemislistojen teko on helppoa kuin heinänteko ja on halvempaa kuin hiekan syönti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sitten kun minusta tulee isona se diktaattori, palkkaan sinut neuvonantajakseni.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

(5.) Jep. Turuski on.
Lausteella ja Varissuolla on työttömänä yli 50% muun kuin suomen- tai ruotsinkielistä*). Jos Lieksan teoria pitää paikkansa, Turussa on sadoittain insinöörejä, joilla vain paperit ovat jääneet kotipiirongin laatikkoon.

*) Tieto Turun kaupungin keskushallinnon/Strategia- ja viestintäjaoksesta (Ajankohtaiskatsaus 2/2012)

Tuula Saskia

Niinpä niin Seppo,

katselin tänään Ykkösaamua, jossa Korkin vieraana oli Timo Soini.

Sain lievää vakavamman ahdistuskohtauksen, kun Soini lausui, että Suomi tukee epäsuorasti kreikkalaista laivanrakennusteollisuutta,mutta ei omaamme.

Jos tämä on totta, voimme puhua häpeällisestä toiminnasta.

Kun olet niiltä nurkin, tunnetko asiaa?

Valaisetko minuakin? Muutama muukin voi olla kiinnostunut.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

@Tuula Saskia.
Pitänee ottaa selvää. Kyllähän asia voidaan noinkin ilmaista, "epäsuora tuki", kunhan tietää, mihin sillä viitataan. On vaikeata seurata, mitä milläkin rahalla "pelastetaan".

Mitä tulle diktaattori Eroseen, TV-kuulutus olisi tämä. "Nyt pitää tasavallan diktaattori Helena Eronen perinteisen uuden vuoden puheensa..."

Tapio Neva

Olen sanonut neljä päivää sitten, että jotta tämä lama ja EMU saadaan maksetuksi, pitäisi arvonlisäveron olla 30% ja kunnallisveron samoin. Näin voitaisiin pysäyttää velkaantumiskierre ja olla omavaraisia sekä itsenäisiä.

EMU maksaa Suomessa asuville suomalaisille ja veroa maksaville ulkomaalaisille noin 50 000 000 000 euroa - 70 000 000 000 holtittoman roskatakaamisen tappioina.

Lisätyöttömyys maksaa muutaman kymmenen miljoonaa lisää. Suomessa on jo kiinteistöjenkin kunnossapitovaje noin 50 000 000 000, joten jos väkeä on liikaa ja jokaisella lapsella on jo kolme päivähoitajaa niin ylimääräiset 100 000 - 200 000 ihmistä voisi ohjata korjausrakentamiseen.

Itse asiassa uskon, että taloudellisen ohjaamisen menetelmät alkavat olla menetetyt ja että on aika siirtyä komentotalouteen niin kuin Ludendorffin Saksassa 1916 tavalla, jota Vladimr Uljanovkin ihaili: valtio kerää kaiken ja jakaa kaiken.

Kirjallisuuden jyväskyläläinen dosentti Katriina Kajannes oli huolissaan työttömien asemasta. Hän epäili, että heitä pidetään rikollisina. Ennen työpalveluun kutsumista palvelukseenastumismääräyksellä työ- ja elinkeinoministeriöstä, kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, että työttömyys on jo nyt sairaus, jotka pyritään parantmaan kuntouttavalla työtoiminnalla ja siis "eheyttämään" rikkoontunut yksilö protestanttiseen työn etiikkaan.

Suomessa ei seksuaalisia vähemmistöjä enää eheyttää järjestämällä kuntouttavaa heterotoimintaa, mutta Suomessa työttömyys on kansansairaus, josta yritetään parantaa kuntouttavalla pakotyötoiminnalla.

Stenius-Kaukoselta ja Ihalaiselta olisi hieman kysyttävää, että miten voidaan sadattuhannet pitää työmoraalisina vuosikymmeniä maassa, jossa työikäisistä töissä on vain 2/3.

Jos kaikki käyttäisivät työttömyytensä synnyttämiseen ja perheen hoitamiseen, olisivat työllistämisen haasteet yhtä suuria kuin suurempia 1960-luvulla ja 1970-luvulla, kun Neuvostoliiton pelossa aikaansaadut ylisuuret ikäluokat tulivat työikään. Tarvittiin teollisuutta ja bilateraalikauppaa sekä poliittista korrektiutta. Silti osan ylisuurista ikäluokista oli uitava Ruotsiin raksalle tai Volvolle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jaa-a. 30% alvi leikkaa kyllä aika rajusti kulutusta -> työttömyys -> jengillä vielä vähemmän rahaa tehdä ostoja -> verotulojen lasku. Ainakin minun logiikalla.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #26

Korkeaan arvonlisäveroon sisältyy joustokohdaksi verokiilaton joustotalous: harmaa talous, jota Suomessa eivät saa harjoittaa työnhakijat, vaan noin 130 000 virolaista.

Jari Teräväinen

Mikä mahtaa olla sopiva veroprosentti, kun tuolla blogistanissa välillä jotkut kirjottelee, että moraalisesti väärin, kun yhteiskunta varastaa verotuksellä väkivalloin rahat ja siirtää niitä köyhemmille mm sosiaaliturvan kautta ?..

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Täyttä asiaa. Tätä ihmettelen itsekkin.

j.olavi heikkinen

erotiikka-ala on ollut jo pitkään harmaan talouden kasvusektorin kärjessä. nyt, kun läntiset naapurimme ovat kriminalisoineet seksin ostamisen, on suomella käsissään todellinen monopoliasemaa hyödyntävä skandinaavinen markkinarako yrittäjävetoisten avusteisten seksuaaliterapioiden tai intiimiin terveysliikuntaan keskittyvien viihdepalveluiden laillisessa tuottamisessa.

"tuhansien järvien maan" vetovoima turismin osalta on rajallinen, sen sijaan poliittisesti tuettuna tuhansien bordellien maana suomi voisi vielä elpyä taloustaantumasta ;E

Tapio Neva

Meinaatko, että kotiäidit voisivat aloittaa bed & breakfast -palvelun 66 000 järven rannalla ja lyödä Pattayan laudalta?

kati sinenmaa

Kotiäiskät tarvitsevat positiivista syrjintää.
Mitäpä, jos osa siitä positiivisuudesta otettaisiin maahanmuuttajilta; jaetaan positiivinen syrjintä tasaisemmin. Ainiin. Suomessa media vahtii, ettei oikeista asioista saa kertoa. Minkä värinen takatukka on Big Brotherilla?

Tapio Neva

Ainoa ryhmä, joka on pysyvästi onnistunut saavuttamaan positiivisen syrjinnän aseman, suosimisen aseman, ovat ruotsalaiset.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turusta ei saa työtä, vaikkei vaatisi palkkaa ollenkaan: sellainen idea on kuulemma kielletty;-)
Kuitenkn päitä ja käsiä kuulemma tarvitaan: tarkoittanevatkohan kai irtopäitä formaliinissa?

kati sinenmaa

Ei kai kenenkään tarvitse vaatia palkkaa; sehän tulee luonnostaan.

Itse ole ikinä vaatinut palkkaan; olen tyytynyt siihen palkkaan, jonka työnantaja on ekaan tiliotteeseen merkannut. Tähän saakka ei ole ikinä tarvinnut valittaa köyhyyttä.

Jos olisin työnantaja, en ottaisi sellaista töihin, joka vaatisi palkkaa.

Samoin inhoan yli kaiken ihmisiä, jotka laskevat työtuntejaan.

Viisana ihmisenä tyjmmnärrän täysin, että työntekijän tulee tehdä aina enemmän kuin saa, koska jos työntekijä mittaa oman arvonsa kokonaan pois (tai yli), niin silloin työpaikka ei menesty. Viisaana tiedöän, ettei yksikäänihmkinen pysty sanomaan totuutta omasta arbostaan, joten olen päättäntyt jo suosikymmeniä siten, että viisaana minulla ei ole mahdollisuutta vaatia palkkaa, koska olisin typerys, jos väittäisin tietäväni olevani jonkun summan arvoinen.

Välttääkseni täydellisen typeryyden en voi mitenkään arvottaa itseäni rahallisesti.

Ilpo Nuorula

Kati!

Sun kommentissa on väärinkäsittämisen kutsu.
Vai tarkoitatko, että joku ei haluaisi palkkaa?
Olen aina jättänyt hakemuksissa kohdan palkkatoivomus auki, ja niinä muutamana kertana, kun olen hastatteluun edennyt, todennut että maksa sen minkä muillekin - toiminut kolmesti.

Vielä että sulla on yhtä monta typoa kuin mulla joten, taidat kirjoittaa mobiililaitteella?
Oletko hankkinut haluamasi taskusupertietokoneen?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jääskeläinen tyhjensi jasson heti ekalla kommentilla. Töitä olisi aivan helvetikseen mutta maksajia saa hakea kissojen, koirien ja juristien kanssa.

Perintätoimistoilla menee kyllä satumaisen lujaa. Sastamalan torikeskuksessa ei riitä asiakkaille parkkipaikkoja ku ne täyttyvät jo aamusta Svea-perinnän työntekijöiden menopeleistä.

Näihin muuten alihankintafirmat myyvät myyntisaamisensa, koska isot firmat ovat kiristäneet niiden maksuehdon 60 pv netto tai ulos. On muuten sikakallista rahaa se, ei paljoa omille työntekijöille jää maksettavaksi. Normaalin kassavirran käsittelyyn siis on tullut mukaan kokonaan uusi porras, vaikka sen henkilöstöä ei töissä näykään. Tälläkö sitä talouskasvua ruokitaan?

Jari Teräväinen

Ei niillä kaikilla perintätoimistoillakaan mene hyvin, kun taloussanomissa oli protestilistalla kuin protesti, jossa toinen perintätoimisto protestoi toista perintätomistoa :p

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kotiäitien verokirjapohjaisiksi palkanmaksajiksi pitää velvoittaa heidän aviopuolisonsa. Vain näin saadaan kotiäidit mobilisoitua. Toki on mahdollista, että kotiäidit nousevat sitten barrikadeille, mutta kaikella on hintansa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Entäs yksinhuoltajat ja uusioperheet?

Tapio Neva

Tuomitaan valtiolle menetetyksi. Sijaispuolisoksi määrätään työ- ja elinkeinotoimiston johtaja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Tulevaisuususkoiset kansalaiset voisivat perustaa katusulku- eli barrikadipajoja. Niillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä jo lyhyelläkin aikavälillä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tämä ns. palveluyhteiskunta on jäänyt itselleni vähän epäselväksi.

Siis minä pesen Helenan paidan, ja Helena maksaa minulle kympin.

Sitten minä vien housuni Helenalle pestäväksi ja maksan takaisin sen saman kympin.

Raha liikkuu, mutta missä välissä me käymme kaupassa ostamassa ruokaa, ja millä rahalla?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinun kannattaa käydä kaupassa heti, kun olet saanut Helenalta sen kympin. Ja sitten peset itse ne housusi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen
Tapio Neva Vastaus kommenttiin #20

Kielletään maahantuonti ja ruvetaan omavaraisiksi. Töitä on kaikille.

Jouko Koskinen Vastaus kommenttiin #20

Se onkin pimeetä tuloa - aina kun se kymppi vaihtuu kädestä toiseen pitää maksaa verot, tyttömyysvakuutus, sotumaksu, ay-jäsenmaksu. Yhteensä 50% - mahdolisesti liikaa maksetun saat takaisin seuraavan vuoden mahdollisissa palautuksissa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mutta sitten Helena ei tienaa sitä kymppiä ja liikkeessä onkin vain yksi kymppi.

Petri Haapa

Sillenhän se menee, että Helenalla on pesukone, missä sinun housujesi kanssa pestään myös muiden asiakkaiden housuja ja jokainen maksaa kympin Helenalle. Pian Helenalla on niin paljon kymppejä, että hän voi ostaa toisen pesukoneen ja maksaa siitä pesukoneen myyjälle tietyn määrän kymppejä. Ja pesukoneenmyyjä ostaa näillä kympeillä uutta myytävää tukkuliikkeestä jne.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sittenpä jää Sari vaille kymppiään.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #31

Niin, sitä on markkinatalous.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #31

Sari voi mennä kadulle. Performansseilla tienaa kympin jos toisenkin päivässä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #35

Onko se sit Helenan kymppi jonka tienaan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #40

On , mutta vasta 5.12., kun veronpalautukset tulevat kansalaisten pankkitileille.
Itse asiassa koko talousjärjestelmämme perustuu veronpalautuksiin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #40

En tiedä ja eipä sillä väliä. Tärkeintä on, että meillä on se kymppi, koska just oli Tallinkilla alessa A.le Coqia kympillä 24 päkki :D

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #55

Helena.

Ylen epäisänmaallista toimintaa tuollainen, sillä ostamalla laivalta sinne Suomessa purkitettua olutta voi vaikuttaa työllisyyteen täällä eikä niin, että ostaa jonkin ulkolaisen panimon tuotteita. ( : §

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #57

Eipä sillä kympillä saa Suomessa ku kymmenen alennusolutta :D

Matti Jalagin

No te laitatte kumpikin siihen kymppinne päälle alvin ja tilitätte sen suoraan valtiolle sekä maksatte puolet kympistänne veroa samalle valtiolle.

Valtio sitten näillä verotuloilla antaa teille tukea, jos satutte sitä tarvitsemaan ja koska tuo valtion osuuden hallinnointi ei ole ilmaista, niin valtio lainaa teidän nimissänne rahaa maailmalta, jotta ei tarvitse verottaa teitä enempää.

Näin kaikki pärjäävät ja mitä useammin pesette toistenne vaatteita sitä enemmän ja halvemmalla voi valtio lainata, koska bruttokansantuote laulaa hoosiannaa ahkeruutenne ansiosta.

Tätä se Juhana-herttua Vartiainen tarkoitti; Tukholmassa käynyt mies.

Tapio Neva

Mitäpä jos isoäideille säädetään velvollisuus hoitaa tyttäriensä lapset?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Monenko pienen lapsen isoäiti on alle eläkeikäinen eli joutava hoitamaan lapsenlapsiaan?

Tuula Saskia

Siten vielä toinen pieni mutta: isoäidin (puuttuva) terveys.

Pelkkä lapsenlasten rakastaminen ei auta , jos pystyy juuri ja juuri hoitamaan itsensä.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #39

Sitä varten on hoivapalvelut ja Helenan sekä Sarin tulee maksaa veroja ihan pikkuisen enemmän eikä olla niin itsekkäitä; muuten jää isoäiti lapsipuolen asemaan ja hoitamatta.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #48

Jaa, että hoivapalvelut naisten maksettavaksi? No ei sitten muuta kuin rahojen loputtua kaikki isoäidit ja isoisät velvoitetyönä hoitamaan lapsenlapsensa, kun kerran lapsilla ei ole enää valtionluottokelpoisuutta maailmanmarkkinoilla.

Harvalla lapsenlapsella on AAA-luokan isovanhempia, jos toki vanhempiakaan.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #48

Jalagin, luuletko, että suomalainen nainen noin vain hypähtää keski-iästä vanhuuteen?

Ja isoäiti-käsite ei todentotta ole mikään vakio.
Otaksun , että meillä lähes jokainen, väitän, isoäiti haluaisi osallistua lapsiensa lasten hoitoon.

Suuri osa pystyy siihen, osa ehkä vain rajallisesti.Jotkut ehkä vain henkisellä tasolla.

Mutta he ovat isoäitejä ja läsnä lastenlastensa elämässä rakastavasti.

Ja nämä kyvyt eivät edellytä mitään hoivapalveluja.

Mikä " Ikärasisti" sinä Jalagin oikein olet?

Tässä näkemyksessä on niin paljon arvosteltavaa, että toivon naisten havahtuvan.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #64

Saskia.

Ammut minua tykillä ja minä hämmennyn suuresti, sillä en mielestäni ole isoäitejä tai heidän ikäänsä yhdessäkään viestissäni moittinut.

Jos tarvitset kiistelyyn sanallista kumppania, niin siihen kutsuun vastaan luonnollisesti mielelläni, mutta ensin kerrot, mihin pohjautuu väitteesi minun ikärasismistani, kiitos. Ja mielellään pikaisesti, kiitos.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #67
Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #71

Mikä siinä on ikärasismia?

Oletko sinä noin yksinkertaisen pöljä, että noukit pitkän ketjun seasta yhden kommentin miettimättä lainkaan, mihin kokonaisuuteen se liittyy?

Ellet pysty vauhkoontumistasi selittämään, niin hommaa Elannon paperikassi; se auttaa hyperventilaatioon, mutta sen täytyy olla kaulan kohdalta kiinni tiiviisti.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #72
Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #77

Minä en kiitä, sillä sinä törkeästi syyllistit minua aiheetta ikärasismista ja jätit asian kokonaan selittämättä.

Ei tuolla tavalla paiskota ilmaan syytöksiä ja helmat heilahdellen poistuta salista vaan huutoon vastataan; ellei muuten niin kohteliaisuussyistä.

Mihin perustat väitteesi siitä, että olisin ikärasisti?

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #84

oK, nykyiset isoäidit ovat hyvin heterogeeninen väestön osa.

Meillä on normisto ajattelu ns. mummoille.

Se ei enää sovellu tähän aikaan.

Painotan sitä, että isoäidit eivät ole niitä henkilöitä, joita heti siirretään automaattisesti hoito-osastolle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta tosiaan. Isoäidin tulee olla alle eläkeikäinen työtön , jotta hänellä olisi aikaa hoitaa lapsenlapsiaan.

Eläkkeellä olevalla isoäidillä kun ei ole enää aikaa hoivapalveluihin, koska esim. Tallinan matkat täyttävät kalenterin.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #59

"Totta tosiaan. Isoäidin tulee olla alle eläkeikäinen työtön , jotta hänellä olisi aikaa hoitaa lapsenlapsiaan."

Miksi eläkeläinen ei saisi hoitaa lapsenlapsiaan niin kuin on tehnyt vuosisatoja? Missään ei ole lakia siitä, ettei lapsenlapsiaan saisi rakastaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mitäköhän helvettiä tuossa kommentissa sekoilen. Siis eläkeikäinen ja joutava hoitamaan lapsenlapsiaan :D.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, minun kanssani saa tulla vapaaehtoistöihin. Riittää kun on netti.
Täältä voi hieman lukea aiheesta:
Yleisiä ohjeita ja ajatelmia
http://lingvox.weebly.com/ohjeita.html

ja tämä valaisee lisää:
Hieman kuvien käytöstä ja oppituntien tekemisestä
http://lingvox.weebly.com/kuvien-kaumlyttouml.html

Muut asiat selviää surffaamalla sivustossa.
Ottakaa yhteyttä: Henry.Finland@gmail.com

Henry

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Ennen kuin kerkiätte sitä kymppiä antamaan toisillenne , niin Jutta ottaa sen siitä välistä, antaa sen Jyrkille , joka vie sen kiireesti EU:iin jaettavaksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Siitä kympistä pitää maksaa ainkakin sos.turvamaksut, tulo vero ja lopuksi koko roskasta ALV. Joten kyllä se Jutta melkein puolet siitä kympistä vie.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #66

Komulan kommentin voisi laittaa raameihin ja seinälle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #66

Olet siis samalla alalla kuin Ilkka Kanerva, puutarhuri hänkin.

Kanerva on kylläkin alalla suuryrittäjä ja laajentanut puutarhuriutta uusiin kohteisiin.

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #66

Tähän vois sanoa, että pienyrittäjänä pärjää jotenki kun silloin tällööin unohtuu joku kymppi laittaa kirjanpitoon ..

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #66

Toi on pikkásen vääriajateltu, että se kymppi on sitä mitä saat vaan se 8,2 euroo on se mitä saat palvelusta, toi alv on vaan läpimenoerä joka kerätään kuluttajilta, mutta se on kait väärin että yrittäjä joutuu ilmaseksi tekeen veronkeruuta valtiolle alvin muodossa ..

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #129

Tiedän kun itseki olen alkutuottaja kanssa, nyt muuta yriyshommaa yritän harrastaa :) ja tässä nytkin yritän ottaa euron sieltä ja toisen tältä..
Mutta sitä vaan sanoin että monet varsinki alkavat yrittäjät eivät muista kaikki menot ja tulot pitäs laskea alvittomina, koska se alvi läpimenoerä
joka kerätään kuluttajilta, ainoo vika vaan että yrittäjä joutuu ilmaseksi toimii veronkerääjänä

Anssi Luoma-aho Vastaus kommenttiin #66

Kamula, laskelmasi on virheellinen. Arvonlisävero on esimerkissäsi oikein, mutta muut verot ja maksut eivät.

Oikeampi laskelma:

arvonlisävero 1,87
eläkemaksu 1,32(oletus työtulo 6€)
verotettava tulo 6,81€, josta valtion- ja kunnallisvero 2,04€/30% (muita liiketoiminnakuluja ei huomioitu, veroissa ja verotettavassa tulossa)
Käteen yrittäjälle jää kympistä 4,77€.

Joten asiakkaan maksamasta kympistä menee veroja ja veroluonteisia maksuja reilut 50%, joka on sekin ihan liikaa. Mutta ei sentään yli 80%, niinkuin laskelmassasi esitit.

Anssi Luoma-aho Vastaus kommenttiin #131

Vaikea siinä on hirveästi kannustimia nähdä. Palvelualoilla tilannetta parantaisi oleellisesti arvonlisäveron poisto, jolla olisi myös huomattava työllistävä vaikutus. Nyt palvelualoilla työllistäminen on tehty lähes mahdottomaksi ja harmaa talous rehoittaa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #132

Vaikka ei Allvia poistettaisiin, niin sekin jo auttaisi, jos voisi palkkakulut vähentää samalla tavalla kuin tavaraostot. Tiedän kyllä, että palkat eivät sisällä sitä Allvia kuten tavaraostot, mutaa siltikin sekä helpottaisi ja lisäisi palkkaamista.

Anssi Luoma-aho Vastaus kommenttiin #133

Tämä olisi toinen hyvä vaihtoehto. Jossain kirjoituksessani olen tätäkin esittänyt täällä joskus.

Tuula Saskia

Helena E, jokohan havaitsit, että Sinulla on hieno puolustaja: Timo Vihavainen, mies älymystön huipulta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olen kyllä huomannut ja siitä kovasti kiitollinenkin ollut.

Matti Jalagin

Ei meillä mitään hätää ole. Ministeri työministeri Ihalainen lupasi vaalien alla järjestää 100 tuhatta työpaikkaa ja vasta valittu temmi Vapaavuori lupasi 200 tuhatta eli se tekee jo 300 tuhatta työpaikkaa.

Kyllä noihin maahanmuuttajiakin tarvitaan, sillä meiltä loppuu tällä vauhdilla työttömät kerta kaikkiaan kesken.

Tapio Neva

Lupasiko Ihalainen palkkaakin? Kaikki voidaan työllistää kuntouttavaan työtoimintaan 9 eurolla päivä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Useimpien kuntouttavaan työtoimintaan ohjattujen työllistettävien kunto ei kestä kuntoutusta.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #56

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjataan sellaisiakin rangaistukseksi, jotka voisivat olla itse ohjaajina ja opettaa heitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Voi olla, että Ihalainen ja Vapaavuori tarkoittivat osittain samoja työpaikkoja eli oikea luku on tuo 200 000.

Matti Jalagin

Niin muuten voi ollakin ja silloin myös Lipposen aikanaan lupaamat muutamat sadat tuhannet, puhumattakaan muiden demareiden lupaamista, sisältynevät tuohon samaan lupausten jatkumoon.

Sitä jäin miettimään, että minäköhän vuonna tuo sitten lainkaan tapahtuu?

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #61

Niin, miten sitten suu pannaan, kun millään poliittisella lupauksella ei ole katetta?

Suositan sen havaitsemista.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Jos putkahtaisit aivan yksin neitseelliseen maailmaan, alkaisitko kysellä, missähän olisi työtä, missä on työn tarjoaja ja mitä se työ olisi. Nälissäsi alkaisit muitta mutkitta etsiä suuhun pantavaa ja viluissasi jotain ympärille kiedottavaa. Eli eläminen = toiminta = "työ". Toimimatta et ole olemassa. Miksi tästä itsestäänselvyydestä eli "työstä" on tullut hirmuinen ongelma? Jos tämän yksittäisen toimijan tilalle ajatellaan ihmiskunta, mikä muuttuu? Periaatteessa minkään ei pitäisi muuttua. Mikä siis on ongelma? Onko se jakautuminen: joku tarjoaa tai on tarjoavinaan, joku ei saa pyytämälläkään, joku on ominut itselleen tarjoamisen oikeuden, alisteisuus, ylisteisyys .... ?

Juha Korhonen

Mutta kun emme elä neitseellisessä maailmassa. Täällä kaikki on jo jonkun omistamaa, mikä rajoittaa käyttökelpoisia vaihtoehtoja merkittävästi. Voisihan sitä ajatella elävänsä metsästyksellä ja kalastuksella taikka viljelemällä pienehköä maatilkkua... Ai juu, mutta kun kaikki käyttökelpoinen maa on jo varattu. Ei sinne ole menemistä, kun hetikohta tulee poliisi ja kuskaa raudoissa pois!

Muuten ihan kaunis ajatusleikki, Kahelin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Valitettavasti Sari ja Helena ovat pihalla sovelluksemme hienouksista. Ette te voi jaella niitä kymppejä keskenänne! Se on harmaata taloutta.

Katsokaas, kun ajatus on se, että molemmilla on oltava yritys, jotta voitte laillisesti kauppaa käydä.

Ketju siis menee niin, että Sari yksityishenkilönä maksaa Helenan yritykselle 10 euroa housujen pesusta. Kun Helena on tilittänyt verot ja maksut kuluineen, hänelle jää tuosta kympistä hieman alle 2 euroa käteen.

Nyt Helena huomaa, että hänen on pestävä viiden muun ihmisen housut, jotta voisi pesettää yhden paidan Sarin yrityksellä, mistä Sarille jää samat vajaa kaksi euroa.

Nyt molemmat huomaavat, että tämän järjestelmän ylläpitämiseksi tulee vähän saatanallinen kiire, jotta pystyisi jotain syömäänkin.

Tervetuloa yrittäjäksi vain molemmat! Ja nauttikaa äitiydestänne samalla täysin riippurinnoin. Saattaa nimittäin rupsahdus tulla niissä hommissa ennen aikojaan ;)

Ja tosikoille: This is not humor. This is our system.

Tapio Neva

Olisihan se helppoa vaihdella kymppejä keskenään. On kuitenkin niin, että aina kun vaihdatte kymppinne, katoaa välistä 23% arvonlisäveroa jonnekin. Toisin sanoen Helenan kymppi onkin vain 8,20 euroa. Kun monta kertaa sitä kymppiä vaihdellaan, ei siitä ole kuin senttejä jäljellä, jonka vuoksi mikään hinnanalennuskaan ei riitä takaamaan, että vaihtelu jatkuisi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Niin, siis bruttona 8,20 euroa.

Siitä maksetaan sähköt, vedet, pesuaineet, toimistokulut, eläkemaksut, vakuutukset ja pesukoneen poisto. Koska kummallakaan ei olisi sitä kymppiä, ellei sitä olisi lainattu pankista, maksetaan pankille korko. Jäljellä on noin 2 euroa, josta maksetaan 40 senttiä tuloveroa.

1,60 käteen ja shoppailemaan!

Loput löytyvät valtion, vakuutusyhtiöiden ja pankin kassoista, jotka kierrättävät ne sijoittamalla takaisin. Onko ihme, että noiden tahojen työpaikkoihin on jonkin verran tunkua?

Tuula Saskia

Hyvä kommentti, mutta taas kerran julma äitiys-kirous.

Miksi?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jotta sekä äideille että Kataiselle kävisi selväksi, miten tolkuton vaatimus äitiyden ja kokopäivätyön, saati yrittämisen yhtälö on. Tiedän myös hirmuisen määrän isiä, jotka ovat menneet tästä syystä vaihtoon, kun heillä ei ole ollut aikaa perheelleen.

Samuli Mikkola

Kyllähän Katainen on oikeassa, että nykyistä useampi pitäisi saada töihin. Se tietysti edellyttää sekä työpaikkoja että palkanmaksuun kykeneviä yrityksiä ja työntekijältäkin enemmän joustavuutta kuin mihin Suomessa on männä vuosina totuttu. Uskon, että Suomessa kyllä kyettäisiin tarpeeksi päättäväisillä toimilla saamaan aikaan lähes täystyöllisyys, mutta se vaatisi työmarkkinoiden täydellistä uudistamista ja suomalaisen työntekijän "mindsetin" vaihtumista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No juuripa näin. Minusta ajatus "nyt joka ukko ja akka töihin! Maamme tarvitsee panostanne" on hieno, mutta hemmettiinkö heidän työllistetään?? Miten voi olla tarvetta työvoimasta ja työttömyysongelma samaan taivahan aikaan?

Tuula Saskia

Helena,

me tyhmät voimme esittää sen kysymyksen, mutta tuskin meille vastataan.

Samuli Mikkola

Minusta meidän suomalaisten pitäisi löytää itsestämme sellaista samanlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tsemppaamisen fiilistä, mikä oli esim. edellisen laman aikana tai sodissamme. Suomalaiset ovat mahtava kansa kun me saadaan "henki päälle", mutta nyt se on jostain syystä aivan hakusessa.

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #95

Bla bla blaaa, eivät työttömät henkeä tarvitse, vaan työpaikkoja, joissa maksetaan ihan oikeaa palkkaa. Typerää puhua siitä, että työttömien pitää mennä töihin ennenkuin on työpaikkoja, mihin mennä.

Pekka Järvinen

Miksi sitä nyt töihin pitäisi mennä? Perustetaan ennemmin yhdistyksiä. Siellä ne suuret rahat liikkuvat. Ohessa vapaasti lainattavissa pari esimerkkiä:

Vittukeinon Peskihaaran tallaajien Huolenpito Yhdistys ry
Vittukeinon Peskihaaran mehiläistenkasvatus ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien koneinsinöörit ry
Vittukeinon Peskihaaran maanviljelyksen edistämisyhdistys ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien kannatusyhdistys ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien kulttuuriyhdistys ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien Humaniterijaan ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien Charity Association ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien Tukiyhdistys Sompel ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien Care Seura ry
Vittukeinon Peskihaaran tallaajien Social Democratic Party SSDP Ry

....

Rek.nro/Diaarinro Nimi Kotipaikka178.914 East Helsinki Somali Association ESA ryHelsinki195.100 Espoon Somali Monitoimintakeskus ry Espoo189.696 Espoon Somali Seura yhdistys 202.140 Espoon Somali Yhdistys ry Espoo178.199 FC Somali ry Helsinki190.722 Finnish Somali Women Association Fiswa-seura ry Helsinki193.024 Helsinki Somali palvelu ryHelsinki177.519 Itä-Vantaan Somali Kulttuuri Yhdistys ry Helsingin mlk168.608 Jasiira Somali yhdistys ry Kerava1992/005088Y Juba somali band 176.497 Juba somali band Helsinki176.497Juba somali band ry Helsinki168.608 Keravan Somali kerho ry Kerava2011/508113Y Nordic Somali ry Helsinki200.478 Pirkanmaan Somali Yhdistys ry Tampere207.887 Pohjois-Helsingin Somali yhdistys ry Helsinki178.199 SoCus Somali Culture & Sports Somali Kulttuuri ja urheilu ryHelsinki192.520 Somali agriculture development program association Espoo192.520 Somali agriculture development program association ry Espoo192.520 Somali agriculture development program association S.A.D.P.A ry Espoo192.520 Somali Agriculture Development Program ryEspoo192.520 Somali agriculture development program ry Espoo169.870 Somali Association of Health Care Development & Fight Against Illiteracy rf Helsingfors169.870 Somali Association of Health Care Development & Fight Against Illiteracy rf Helsinki 170.887 Somali Benadiri Yhdistys ry Helsinki180.906 Somali Care Association ry Helsingin mlk169.095 Somali Care Association ry Helsinki169.095 Somali Care Seura ry Helsinki180.906 Somali Charity Association ry Helsingin mlk170.887 Somali Digil & Mirifle yhdistys ry Helsinki160.565 Somali Disabled Rehabilitation Association ry Helsinki190.723 Somali Espoo Vanhemmat Yhdistys Espa-seura ryEspoo161.005 Somali Ethiophian kulttuuriseura ry Helsinki183.799 Somali Ethiopian Relief Organization ry Helsinki199.503 Somali Finnish Media Association ry Helsinki193.530 Somali Finnish student Association ry Helsinki203.458 Somali Forum for Progress Finland ryHelsinki200.001 Somali Health Professionals in Nordic Countries SOMHELP ry Espoo203.964Somali Healthcare Professionals Somhelps ry Espoo192.046 Somali Helsinki Keskus ryHelsinki192.046 Somali Helsinki Yhdistys ry Helsinki192.046 Somali Helsinki yhdistys ryHelsinki171.517 Somali Humaniterijaan yhdistys ry Helsingin mlk2005/016270Y Somali Huolenpito Yhdistys ry Helsinki192.626 Somali huolenpito yhdistys ry Helsinki183.517 Somali Insinööri Yhdistys ry Helsinki189.509 Somali Lääketieteellinen ja Kehitys yhdistys ryHelsinki185.941 Somali Multicultural Families Association ry Helsinki195.346 Somali Naisten 'Xuriyo' ry Helsinki164.506 Somali New Generation Associationn Songa ry Espoo 184.608 Somali nuorten ja Perheen tuki yhdistys Brothers ry Helsinki193.024 Somali Nuorten Tukiyhdistys Sompel ry Helsinki196.265 Somali Orphans charity Organization ry Turku185.561 Somali Reconstruction And social Development ry Helsingin mlk162.761 Somali Relief Association SRA ry Espoo2006/003534Y Somali Social Democratic Party SSDP Ry Helsingin mlk172.819 Somali Social Democrats ry Helsinki174.237 Somali Social Development Association, Al-Mubarak ryHelsinki174.237 Somali Social Development Association, SSDA - Somali Sosiaalikehitys, SSDA ryHelsinki174.237 Somali Social Development Association, SSDA ry Helsinki195.327 Somali Sosialidemokraatit ry Helsingin mlk160.897 Somali Taakulo-yhdistys ry Espoo165.319 Somali Tabantaabo Association ry Helsinki179.774 Somali Welfare Society ry Helsinki179.774 Somali Welfare Society SWS ry Helsinki1992/004235Y Somali Youth Development Association-AL-Towxid

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Voi jessus sentään, kyllä tuli pää kipeeksi..ei hele..

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa pitää nyt keksiä sellaisia tarpeita ulkomailla eläville ihmisille , etteivät he pärjää ilman suomalaisten ensimmäisinä maailmanmarkkinoille tuottamia kyseisten uusien tarpeiden vaatimia uusia innovatiivisia tuotteita, joita ei voi tuottaa missään muualla kuin suomalaisten omistamissa tuotantoyksiköissä Suomessa suomalaisten työläisten työnä.

Nyt vaan keksimään !

P.S. Filosofi Pekka Himasen ei tarvitse enää vaivautua.

Pentti Järvi

Tämä oli sitä ehtaa Helenaa ja mukavaa vaihtelua israel-hössötysten välillä blogistanissa.

Kari Ahlava

Olen minäkin ihmetellyt, että missä ovat ne työt. Sama kysymys kuuluu tästä eläkeiän nostamisesta.

Miksi vanhojen pitää tehdä työtä pidempään, kun siitähän nuorille tulisi niitä paikkoja vapaaksi? Nuorisotyöttömyyshän se ongelma on, kun mahdollisuudet ovat niin rajalliset nuorille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No tuo on myöskin yksi suuri ihmetyksen aihe. En ällyy, mutta enpä ällyy monia muitakaan asioita.

Pentti Järvi

Jotenkin muistelen lukeneeni jostain, että eläkeiän nosto tulee halvemmaksi eläkekassoille. Enempää älliä eikä tietoa ole täälläkään päin.

Jari Teräväinen

Eikö yli 40v ole suomesaki työmarkkinoilla jo auttamattomasti liian vanha, jolle sanotaan että mee eläkkeelle ?

Pentti Järvi

Tämä kolme vuotta vanha Takkiraudan kirjoitus kuulostaa kuin se olisi eilen kirjoitettu

http://takkirauta.blogspot.fi/2009/01/tyvoimapula-...

Casimir Nykopp

Pitäis säästä maahanmuutosta,jos ei ole töissä vuoten mennessä, pois suomesta. Jos tekee törkeän rikoksen helvettiin täältä. Ensin valtiolle pakkotöissä pari vuotta että on kuitannu rahansa lentolippuun. Kun turhat kulut tais maahanmuutosta niin sillä olisi todella suuri työllistävä vaikutus. Toinen mitä olen ihmetellyt on tuo suuri työvoimapula joka iskee suomeen oikeen hyökyaallolla. Mut missäs vitussa se nyt se työvoimapula on? tietääkseni nuoria on vitusti työttömänä.Ja muutenkin paljon ihmisiä.

Juhani Putkinen

Kiitän Sinua Helena tästä(kin) ajatuksia herättävästä kirjoituksestasi.

Suomessa on tekemätöntä työtä ihan valtavan paljon - moneen hommaan vaan se nykyinen työvoimakustannus on aivan liian suuri.

Heitän ihan vaan esimerkin vuoksi että vaikkapa teiden ääressä on hirmuisen paljon pusikkoja/vittikoa jotka pitäisi kaataa raivaussahoilla - säästäisi ihmishenkiä. Vaan mistä tekijät, kun ovat mieluummin sossun asiakkaina kuin työtä tekemässä. Olisihan se ihan kauheaa jos pitäisi jotakin tehdä leipänsä eteen.

Pekka Heliste

Tuohon vesakonraivaukseen on olemassa traktoriperustaisia koneita.Kun sillä tehtynä työn hinta on centtiluokkaa m2 niin eipä siinä vesurimies palkoille pääse.

Pelkkä käsityö kävi tuottamattomaksi jo 100 vuotta sitten,koneella kyetään työt tekemään halvemmalla kuin ihminen tarvitsee elääkseen.

Mutta mikään ei estä palkkaamasta ihmisiä käsiraivuuseenkin, soitto työkkäriin ja aamulla on rivi oven edessä.

Aikoinaan kun oli ns leppäsen laki niin raivuutin linjakatuja työttömillä,siihen aikaan näistäkin töistä maksettiin työehtosopimuksen mukaista palkkaa.
Mutta pian konetyö tuli halvemmaksi ja vieläkin halvempia ovat olleet Lionit tai Rotaryt tai metsästysporukat,jotka voivat tehdä työt ilman veroja

Ja jos ihminen pakotetaan työttömyyskorvauksella töihin niin jälkeä tulee metri päivässä,kone on aina rikki ja/tai terä karahtaa kiveen ja kyttäämässä pitää olla parikin ukkoa ja koneita pitää kuskata huoltoon monta kertaa päivässä.

Ei se pakko toimi armeijassakaan ,siellä oli samnlainen kouluttaja kuin sinäkin.Metsässä juostiin ja kuri oli kova,mutta lopulta kukaan ei tehnyt juuri mitään ,Rangaistukia kun tuli teki miten vain.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ongelmana on minun mielestä myöskin järjestelmän joustamattomuus. Aivan takuulla on olemassa niitäkin, jotka ottaisivat vastaan vaikka sitä metänraivvuuta, mutta se on käytännössä mahdotonta. Kuka olisi työnantaja esim. teiden varsien siistimisessä? Mitkä ovat turvasäädökset, palkkakustannukset ja muut? Kuka maksaisi palkan? Kuinka tuollainen urakkatyö vaikuttaisi työtekijän talouteen?

Juhani Putkinen

Jos joku ei ole viitsinyt kouluttautua sellaiseen siistiin sisätyöhön, jolla on kysyntää, niin sitten pitäisi tehdä niitä vähemmän mukavia töitä - tietysti vastaavasti melko huonolla palkalla - eikä elää toisten kustannuksella (puhun tietysti työkykyisistä, enkä sairaista, vanhuksista, tms.).

Ongelmana on aivan liian korkea sosiaalituki, monet mieluummin elää sillä kuin kävisi kouluja tai menisi töihin. Tekemätöntä työtä kyllä riittää.

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #139

"Tekemätöntä työtä kyllä riittää." - En epäile hetkeäkään. Omakin kokemukseni sanoo sen, että työtä on vaikka hurumykky joka puolella, ikävä kyllä vain sellaista, mistä ei saa palkkaa. Mutta kun ahneet kartellikaupat vaativat perunapussista ihan oikeata rahaa, ei niille riitä hymy ja kaunis kiitos!

Ei tässä maassa ole työstä tai sen tekijöistä pulaa, palkanmaksajista sen sijaan on.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Töitä, joista maksetaan, on tulevaisuudessa entistä vähemmän, mutta se mihin tarvitaan lisää porukkaa on se että noita töitä pystytään teettämään halvemmalla kuin nyt niin ihmisten täytyy kilpailla töistä, eikä toisinpäin. Arvaatte varmaan että keiden elintaso tuossa laskee ja reippaasti.

Käyttäjän SunnaOksala kuva
Sunna Oksala

Eikö ole töitä? No, Norjassa näyttää olevan

Bergenin seutu Norjassa tarvitsee yli 32000 työntekijää ensi vuoden aikana.
Yhteistyöjärjestö Business Region Bergen aikoo houkutella seudulle koulutettua työvoimaa aloittamalla maanantaina kampanjan, jota se kutsuu Norjan historian suurimmaksi työhönottokampanjaksi.

Järjestön mukaan kampanjassa on julkisen sektorin ohella mukana monia yrityksiä

Työntekijöitä tarvitaan ennen muuta öljy- ja kaasuteollisuuteen sekä tekniikan alalle. Kampanjan toivotaan houkuttelevan seudulle erityisesti nuoria, 23–35-vuotiaita päteviä ammattiosaajia.
Lue lisää aiheesta: Tyoelama

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-12885191341...

Tapio Neva

Norja aiheuttaa EU:ssa työvoimapulan. Jos Norja liittyisi EU:iin, ei sielläkään olisi muuta kuin eurotyöttömyyttä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos Norja olisi EU:n, niin ei olisi Norjassa rahan paljoutta eikä työvoimapulaa.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #115

Norja voi ratkaista työvoimapulansa Suomen keinoin ja liittyä EU:iin!

Pekka Heliste

Alle 25-vuotiata työttömiäon 30000,mutta yli 50-vuotiata on 93000

Taitaapi olla tämä kohtaanto-ongelma, joka estää työllistymisen

Jorma Kassinen

Kannattaa miettiä mitä se tarkoittaa jos työnteko ei lisäänny.
Tuet ja palvelut eivät tule pysymään nykytasolla vaan leikkaantuvat rajusti.
Lapsilisä on jo jäädytetty ja se on todellakin vasta alkua.
Sama tapahtuu eläkkeille, päivärahoille ja kaikille menoille.

Leikkauksilta ei voida välttyä ja kasvu ei tätä hoida.
Meillä ei ole kuin yksi vaihtoehto oikeasti.
Eläkkeitä tai vanhustenhoitoa ei pystytä turvaamaan.

Suomalaiset köyhtyvät vähintään 20% nykytasosta seuraavan 20 vuoden aikana.

Näin tulee käymään oli se oikein tai väärin.
En usko että Eurooppa meitä elättää.
Kreikka oli erikoistapaus.

Juha Korhonen

Ei tietenkään Eurooppa elätä meitä, meidänhän täytyy elättää Eurooppaa!
Ainakin sitä saamatonta eteläosaa.

Mutta mitä minä neuvoisin pojalleni ammattivaihtoehdoksi? Poliitikko? Bisnes-mies harmaan talouden piirissä? Ammattirikollinen? Kun ei yhdessäkään rehellisessä ammatissa näytä tuo tulevaisuus mitenkään lupaavalta.

Jorma Kassinen

Itsensä elättämistä ja toimeliaisuutta pitäisi arvostaa.

Minä arvostan jokaista pimeää taksia, harmaata jobbaria, torikauppiasta, stripparia, hevosmiestä, osa-aika maalaria, lehtitaloa, rihkaman myyjää, lehtien jakajaa, nettipokeriammattilaista, eläinsuojelun vapaaehtoista, karaoke-emäntää, ravintolisän myyjää, pölynimurikauppiasta, taidemaalaria, katusoittajaa, pimeää putkimiestä, harmaata remppamiestä, bloggariblondia, nuuskatrokaria, pimeänpullon myyjää, daytraderiä, pizzanpaistajaa, kebabinpitäjää ja moottoripyöräjengiläistä.

Kaikkia tarvitaan ja kaikki tuo on taloutta sekä toimeliaisuutta.
Hyvä jos joku vielä pelitalo startupinkin perustaa.
"Vain elämää, ei sen enempää, on kaikki tää, koita ymmärtää..."

Marko Kervinen

Perusoletus Suomen hallitusessa on että väkiluvun pitää kasvaa. Miksi?
Välillä laskee välillä nousee. Normaalia.

Ei mamuilla ja muilla erinimikeillä tänne tulevilla
pidä muutella.

Toimituksen poiminnat