Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Turun Sanomien toimituksella olisi asiaa uudelleenkoulutukseen

  • Yksi versio nyt jo poistetusta TS:n uutisesta.
    Yksi versio nyt jo poistetusta TS:n uutisesta.

En tiedä Turun Sanomien toimittajien koulutustaustasta, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna voisi kuvitella, että heillä olisi toimittajina paitsi halu niin myöskin vastuu tehdä hieman tutkimustyötä ennen kuin lähtevät julkaisemaan juttujaan.

Tänään sappinesteet kiehahtivat Turun Sanomien uutisen johdosta, taas. TS uutisoi tunnetulla, luotettavalla otteellaan kuinka ”uusi kansallismielinen puolue Suomidemokraatit perustettiin Suomeen viime perjantaina. Yhdistys aiotaan merkitä yhdistysrekisteriin tänään maanantaina.”

Nyt jo poistettu uutinen kertoi myöskin esimerkiksi, että Suomidemokraattien perustamista on ollut suunnittelemassa moni aktiiviperussuomalainen, mm. kansanedustaja James Hirvisaari.

Tähän väliin haluan kopioida alkuperäisen sähköpostiviestinä lähetetyn tiedotteen, jonka sain haltuuni. Viestin lähetystiedot ovat seuraavat:

Lähettäjä: Ei Vastausta [mailto:no-reply@example.com]
Lähetetty: 26. marraskuuta 2012 1:57

 

Ja tässä itse tiedote:

 

Aihe: Suomidemokraatit yhdistysrekisteriin maanantaina

Uusi kansallismielinen puolue Suomidemokraatit on perustettu perjantaina 23.11.2012. Yhdistys merkitään yhdistysrekisteriin maanantaina 26.11.2012 ja kannattajakorttien keräys alkaa välittömästi.

Puolueen perustamista on suunniteltu Facebook-ryhmässä, johon on liittynyt oma-aloitteisesti useita Perussuomalaisten luottamushenkilöitä sekä tunnettuja rikollisjärjestöjen ja skinhead-liikkeen jäseniä.

Suomidemokraattien perustamista suunnittelevaan ryhmään ovat liittyneet oma-aloitteisesti muun muassa kansanedustaja James Hirvisaari, Kotkan Perussuomalaisten puheenjohtaja Freddy Van Wonterghem, Kemin Perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Tauriainen, Kangasalan kunnanvaltuutettu Jani Viinikainen ja Salon varavaltuutettu Jani Salomaa.

Suunnitteluryhmässä puoluetta kuvattiin vielä viime viikolla natsitermein ryhmän ylläpitäjien toimesta; ryhmässä ehdotettiin muun muassa keskitysleirien perustamista sekä poliisin ja armeijan valjastamista ajamaan puolueen etuja.
Loppuviikosta kyseiset viestit poistettiin ryhmästä.

 

Päätin tehdä toimittajan työn, koska toimittajat eivät sitä itse osaa näköjään tehdä, ja selvittää tuon tiedotteen taustat. Olen ollut yhteydessä erääseen oikeasti Suomidemokraattien kanssa tekemisissä olevan henkilöön. Ensinnäkään heillä ei ole mitään tekemistä tuon tiedotteen kanssa. Heiltä ei Turun Sanomat ole varmistanut tuon tiedotteen todenperäisyyttä tai alkuperää missään vaiheessa, ei siitäkään huolimatta, ettei siinä ole mitään yhteystietoja, normaalilla älyllä varustettu kun kyseenalaistaa tuollaiset anonyymit tiedotteet. Miksi Turun Sanomat ei tarkista taustatietoja?

Koska he eivät halua.

Tämä Suomidemokraatteissa vaikuttava henkilö myöskin kertoi olleensa itse Turun Sanomiin yhteydessä mm. siksi, että TS:n jutussa perustettava puolue liitetään rikollisjärjestöihin. Mistä Turun Sanomat keksi liittää rikollisjärjestöt Suomidemokraatteihin? Mikä on heidän lähteensä? Ja kuinka on mahdollista, että Turun Sanomat voivat lähteä leimaamaan poliittista liikettä tai puoluetta ilman todisteita tai ilman, että olisivat edes olleet yhteydessä puolueen tai yhdistyksen johtoon? Sen sijaan, että Turun Sanomia olisi kiinnostunut korjailla juttuaan, oli ynseä ukko (en tiedä kuka) tivannut tältä Suomidemokraatti-tyypiltä, joka oli Turun Sanomiin soittanut, että onkos ne Halla-aho ja Hakkarainenkin jotenkin kytköksissä Suomidemokraatteihin. Että sellaista toimitustyötä.

Tuo viimeinen pätkä ”tiedoteessa” paljastaa, että kyseessä on silkkaa huuhaata oleva tiedote. Turun Sanomat luki sen takuulla myöskin, mutta se ei päätynyt uutiseen. Miksi ei? Siksi, että toimituksessa tajuttiin siinä vaiheessa kyseessä olevan höpöjuttu ja tuollaisen valheen levittelyn tuovan ehkäpä niitä Julkisen sanan neuvoston ”hyi hyi, ei saa” -nuhteita vakavampiakin seuraamuksia.

Toivon, että Turun Sanomat tajuaa viimeistään nyt ottaa kantaa omaan toimituslinjaansa, joka näyttäisi perustuvan jonkinlaiseen vainoon Hirvisaarta ja muutamia muita henkilöitä kohtaan. Onko sellainen uutismedia, joka on vihansa vuoksi valmis perustamaan uutisointinsa jopa valheelle ja erittäin vajavaiselle journalistiselle taustatyölle, enää edes sairaammallakaan huumorintajulla hyväksyttävissä oleva? Ei ole. Turun Sanomien journalistinen linja alkaa muistuttamaan diktatuurin työvälineeksi valjastettua mediaa. Sellasia oli mm. Stalinin Neuvostoliitossa ja Hitlerin natsi-Saksassa.

 

Aion tehdä tästä uutisoinnista Julkisen Sanan Neuvostolle kantelun, sillä haluan nähdä ne perustelut, joilla tätä casea nyt siellä keksitään puolustella. 

Ja toivoisin, että Turun Sanomien toimitus omaisi häpyä edes sen verran, että pyytäisi anteeksi kansanedustaja Hirvisaarelta tuollaista ennakkoluuloihin ja valheeseen perustuvaa uutisointiaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

39Suosittele

39 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Kalle Erkkilä

Miten sanotaan Turun murteella: Turun Sanomien toimittajat ovat pöljiä.

Jukka Mäkinen

Turkkari toimittaja o iha kakoi.

Tapani Raita

Päätoimittaja Kari Vainio (sit kok) tarkoittaa tunnetuilla rikollisjärjestöillä häveliäästi varmasti Sekoomusta, Keskustaa ja Demareita, tuomioitahan jaetaan näinä päivinä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hessari ja Etelä-Suomen sanomien toimitajat soittivat jo, kysyin eikä heille on muutta tekemistä kun kyttää Facebookia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eikö TS soittanut sinullekaan taustoja tarkistaakseen?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

TS omaa joku maaginen pallo, toisaalta Hessari ja Etelä-Suomen sanomien toimittajat ottivat yhteytä viime viikolla, en ole huomannut että he olisivat tehneet jutun.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Äläs ny Hellu, koko toimitushan näyttää olevan
varsinainen häpy sen kansankielisellä nimellä.

En usko että mokoma vekotin uudelleenkoulutuksella
siitäns' paranee, päinvastoin turkkulaiset saavat
silakkakääreen ilman silakoita.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 2

Pentti Järvi

"Aion tehdä tästä uutisoinnista Julkisen Sanan Neuvostolle kantelun, sillä haluan nähdä ne perustelut, joilla tätä casea nyt siellä keksitään puolustella. "

Hyvä juttu! Tosin mua tympii koko JSN, joka on sisäänpäinlämpiävä kerho, ei muuta.

Toni Lahtinen

JSN:n näyttää koostuvan samanlaisista ymmärrysrajoitteisista toimittajista, kuin millaisia sen käsittelyyn tulevien juttujen kirjoittajat ovat. Tämä molempia puolia yhdistävä ymmärrysrajoitteisuus saa aikaan vaikutelman sisäänpäinlämpiävästä kerhosta.

Mikko Parantainen

Mielenkiintoista nähdä kuinka TS tästä kiemurtelee? Itse veikkaan jotain uskomatonta dadaa...

Käykää kommentoimassa myös Turun Sanomien facebooksivuilla.

https://www.facebook.com/turunsanomat?ref=ts&fref=ts

Turun Sanomat voit peruuttaa kätevästi numerossa:
(02) 269 3400, ma-pe klo 8.15 - 16.30

Jukka Mäkinen

Kannattais ehkä tehdä valitus ympäristöministeriöön, maa- ja metsätalousministeriöön sekä elintarvikevirastoon kun silakkakääreet alkaa olla noin luokattomia.

Harri Rautiainen

"Turun Sanomien toimituksella olisi asiaa uudelleenkoulutukseen"

Enpä tiedä. Uudelleenkoulutus implikoi, että heillä jo olisi jotain koulutusta.

Jukka Mäkinen

on niil, ne on tepsin kiakkokoulun käyneit kaikki. muuten ei turkkariin pääse.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Käsite turkulaisvitsit alkaa saada uusia merkityksiä kokoajan.

Taisto Merilä

Taisi tulla joulu etuajassa eräille ihan aikuisen vilpittömästi joulupukkiin uskoville ja patologisesta persuparanoiasta kärsiville. ;)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kaiken takana on Jussi Yli-Paavola niminen mies:

"Jussi Yli-Paavola
2 hours ago
Turun sanomat liitti tänään itsensä minun hyysäriaviisilistalleni...lyhyt juttu jossa n.90% täysiä asiavirheitä ja perussuomalaisten mollaamista???Hirvisaarena nostaisin äläkän tuosta kirjoittelusta?Meitä suomidemokraatteja se ei haittaa jos ko.toimittaja ei vaivaudu asioiden todenperäisyyttä kysymään...tuon jälkeen on turha enää kysellä...vastauksia emme anna:)Hirvisaaren joku pakkoliitti ryhmään...pyysin anteeksi ja poistin hänet...ei siis ole oma-aloitteisesti sinne liittynyt,mikä virheellinen tieto tässä nyt oikaistakoot.Piste."

Heikki Knookala

Tarkoitako, että Jussi olisi laittanut tiedotteen ulos, empä usko. Muuten hän kyllä on ryhmässä. Vai mitä tuo kaiken takana juttu tarkoittaa?

Hannu A Virtanen

Keskiviikkona 21.7.2010 Ilta Sanomat uutisoi otsikolla 'Mediapomo katuu'

kuinka MTV3 toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle. Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli.

Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.

- "Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajille Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille. Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta", kirjoitti Ilta-Sanomat Karhuvaaran sanoneen porilaisyleisön edessä.

Näin olikin myös tapahtunut. Päätöstään Karhuvaara piti kuitenkin pahana erehdyksenä.

- "Vaikka se olikin vaan ilmoitus, niin siinä isot mediatalot, siis valtaosa suomalaisesta painetusta viestinnästä, asettui kimppaan jonkin yhteiskunnallisen ratkaisun puolesta. Juttu haisi tosi pahalle ja oli yhteiskunnallisesti väärin"

Nigel Farage kertoo totuuden Euroopan Parlamentissa vuonna 2010. Pelottavan tarkkanäköinen mies. EU on hyödyllinen organisaatio erilaisille virkamiehille, pankeille ja byrokratialle, mutta muille se on varsin turmiollinen.

Hassua demokratiaa, jossa omia sääntöjä rikotaan ja valtioita uhkaillaan. Olli Rehn on varmaan kunnostautunut koko palkkansa edestä edistäessään eurounelmaa.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ArIjAJsOb60&feature...

http://www.youtube.com/watch?v=3MZ2Y1EIWpc Eurotards

Jukka Mäkinen

Helena, ensin tietysti ilmoitat Turun Sanomille, että jos maksavat 600 Euroa ja allekirjoittavat vaikenemislupauksen, niin et vie asiaa eteenpän.

Kalle Kuusivuori

Vuoden uutisankka. Täytyy sanoa, että Turun Sanomien toimituksessa ollaan tänään ylpeitä saavutuksistaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen
Matti Jalagin

Asiassa on se iloinen puoli, että nämä entiset Valtakunnanlehdet upottavat itsensä ilman apua tuolla lapsellisella ja läpinäkyvällä propagandallaan.

Turun sanomat.

Tiedon välittämistä jo vuodesta 1904 vuoteen 1961.

Kalle Kuusivuori

Hyvä Jalagin. Mitä tapahtui vuonna 1961, kun Turun Sanomien uutisten välitys loppi mielestäsi?

Matti Jalagin

Siitä tuli julkisesti puolueen äänenkannattaja.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #35

Sinähän olet Jalagin ennenkin paljastanut valehtelijaksi ja paskan puhujaksi.

Wiki;
Turun Sanomat irtautui poliittisista kytkennöistä ja julistautui riippumattomaksi vuonna 1961. Siihen asti lehti oli ollut Suomen Kansanpuolueen (ja sen edeltäjän, Kansallisen Edistyspuolueen) äänenkannattaja.[4]

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #37

Niinhän minä olen erotukseksi sinusta, joka puhut aina puhdasta asiaa.

Helsingin Sanomat, Turun Sanomat ja muutama muu vähäisempi Valtakunnanlehti mainostavat jokainen olevansa riippumattomia ja puolueettomia ja peruste on varsin yksinkertainen.

Ne eivät tunnusta näennäisesti yhtä väriä vaan pääasiassa kolmen värin yhdistelmää eli demaripolitiikkaa, jota myös jakopolitiikaksi on kutsuttu.

Sen saman jakopolitiikan nojalla ja turvin näille puolueettomille ja ylen riippumattomille aviiseille on viimeisten vuosikymmenten aikana ehditty jakaa muutama tuhat miljoonaa euroa lehdistö- , jakelu- ym tukina ja kukin voi tykönään pohtia,kuinka vastikkeetonta tuo "tuki" eli suora lahjonta on ollut.

Joten älä sinä nimimerkki Kuusivuori tule minulle puhumaan lehdistön luonteesta mitään.

Turun Sanomat taas puhuu päivittäin puolestaan, joten siihenkään ei tarvita meidän kummankaan apua; paitsi maksettujen verojen muodossa tukena.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #44

Ainoa lehdistötuki mitä nämä lehdet ovat saaneet on nyt jo poistettu arvolisäverovelvottomuus.

Odotan innolla sitä perssuomalaista lehteä joka kohta alkaa veroveroilla toimimaan hommaavassa hengessä. Sitten Mattisetäkin saa kotiinsa puhdasta verovaroila tuettua vessapaperia jossa ei kolme väriä heilu.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #46

Nimimerkki Kuusivuorella näkyy olevan tarkkaa tietoa aiheesta lehdistön saamat tuet.

Ja syyllinenkin on selvillä siihen, että kymmeniä vuosia verorahoilla suitsittua "vapaata" lehdistöä ja "riippumatonta" tiedonvälitystä nyt näyttää uhkaavan perin erikoinen asia.

Yhden eduskuntapuolueen oma lehti.

Toisaalta ymmärrän angstin, sillä tullakseen riippumattomaksi täytyy olla valmis tunnustamaan kolmen suuren (demaripolitiikka) jakoidealismi ensin kaikkine sivuvivahteineen eli suuret linjat ja kansa sivuun.

Paitsi maksaessa.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #47

Eikö olekkin hyvä, että joku kirjoittaa tiedon pohjalta, eikä heittele mutua ja valheita kuten Jalagin tekee.

Persujen lehti ei tule uhkaamaan yhtään mitään. Paitsi veronmaksajia sen kustannuksissa.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #48

Mutua?

Väittääkö nimimerkki Kuusivuori edelleen, että Valtakunnanpäälehdistö ei ole menneinä vuosikymmeninä itseään verovaroilla elätyttänyt?

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #50

Annahan lähdettä vähän siitä, että lehdet olisivat verovaroilla mälläänneet?

Muut kuin Kokoomuksen Uusi suomi joka teki komean konkurssin? Taikka Aamulehti joka irtautui kokoomuksesta vasta 1992.

Puoluetuki on ollut vuodesta 1967. Nykyinen lehdistötuki on sisällytetty puoluetukeen.

Mutta historiasta. Jalagin todistaa nyt väitteensä, että sitoutumattomat lehdet ovat ottaaneet puoluetukea/lehdistötukea muussa kuin vaalimainonnassa.

Hesari on ollut sitoutumaton jo vuodesta 1932.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #52

Nimimerkki Kuusivuori alkaa käydä kierroksilla.

Sodan jälkeen demarien leirissä vaadittiin puolueelle omaa äänenkannattajaa ja silloin xx totesi, että "miksi, onhan meillä hesari".

Oletko Kuusivuori nyt aivan vakuuttunut siitä, että haluat näkyviin kaikki ne tavat, joilla nämä sanotut "sitoutumattoman ehdottomasti puolueettomat ja riippumattomat tiedonvälitystoiminnan ammattilaiset" ovat itselleen haalineet verovaroja itseään ja konsernejaan elätyttääkseen?

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #55

Jos nimimerkki Jalaginilla on moista kuumaa tietoa, niin pistähän julkisuuteen. Kirjoita vaikka oma blogi aiheesta.

Vai näin on todettu sodanjälkeen. Miksi? Olihan silloin jo olemassa Suomen sosiaaldemokraatti. Ollut jo vuodesta 1918. Taas jäit kiinni valheesta.

Miksi Jalagin valehtelet jatkuvasti? Onko se perussuomalaista politiikkaa valehdella? Nyt ei olla essonbaarissa, jossa voi huudella mitä tahansa päätöntä ja ihmiset uskovat sen totena.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #56

Kuusivuori (?)

Minä en kuulu mihinkään muuhun kuin totuuspuolueeseen ja sillä on ainoastaan yksi tehtävä.

Jos sinulle on yllätys, että Suomen ns. riippumatonta Valtakunnanlehdistöä on elätytetty verovaroin menneet vuosikymmenet niin sitten joudun pyytämään anteeksi; en halunnut järkyttää tietoisesti elämäsi perusteita.

Anteeksi.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #57

Sinusta Jalagin ei tunnu löytyvän totuuden häivääkään. Jos esität moisia väitteitä, että valtamedia on verovaroilla rahoitettua, niin on kohtuullista että todistat väitteesi.

Turhaa valehteluasi anteeksi pyydät, vaan pyri töihin perssuomalaisten hommaavaan lehteen, niin saat tulevaisuudessa valehtelustasi palkkaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #58

Mistä liene kiistelette, mut ainakin 2013 alkaen suomen suurin media kustannetaan verovaroin.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #60

Totta. Yleverosta ei saa Sanomat taikka Ketoset senttiäkään. Se sitten näitä kismittää.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #58

Ylen väkevää tavaraa nimimerkki Kuusivuorelta.

Minä sentään väitän omiani omalla naamallani ja nimelläni.

Jakelutuki.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #63

Jätätkö nimimerkki Kuusivuori sukulaiseni typeryytesi ulkopuolelle, kiitos.

Sen sijaan voisit perehtyä seuraavaan ja kommentoida sitä, kiitos edelleen.

"2.1 Viestintäpolitiikka ja lehtijakelu
2.1.1 Lehdistötuen historia
Vapaassa maassa on vapaa lehdistö ja sananvapaus on perusoikeus. Lehdistön sisältöä ei ennakolta
valvota. Lehdistöä on sen sijaan eri aikoina viestintäpoliittisista syistä tuettu 1970-
luvun alusta lähtien. Tuen tarkoitus on vaihdellut jakelun tukemisesta erilaisten sisältöjen
(kulttuurilehdet, puolueiden lehdet) tukemiseen. Liitetaulukossa on kooste valtion tuista lehdistölle
vuosina 1990–2009.
Tuki kasvoi aina 1990-luvulle saakka. Suurimmillaan se oli vuonna 1991, jolloin suoraa ja epäsuoraa
jakelutukea maksettiin yhteensä 26,5 miljoonaa euroa. Epäsuora jakelutuki (yleinen
kuljetustuki/maaseutujakelun korvaus), varhaisjakelutuki sekä uutistoimistotuki lopetettiin
1990-luvun taloustaantuman aikana. Vuonna 1996 tukea maksettiin enää 14 miljoonaa euroa.
Tuesta 7,6 miljoonaa euroa oli ns. valikoivaa lehdistötukea ja 5,9 miljoonaa euroa jaettiin puolueille
niiden lehdistöä varten parlamentaarisena tukena. Lisäksi kulttuurilehdille jaettiin tukea
0,6 miljoonaa euroa.
Valikoiva lehtituki jaettiin parlamentaarisen lehdistötukilautakunnan ehdotuksesta kustantajalle
varsinaisen sanomalehden kuljetus-, jakelu- ja muiden kustannusten alentamiseksi. Tyypillisiä
tuen piirissä olleita lehtiä olivat maakuntien kakkoslehdet. Parlamentaarinen tuki maksettiin
puolueille niiden eduskuntapaikkojen suhteessa eli samoin perustein kuin puoluetuki. Puolueet
suuntasivat tuen harkintansa mukaan äänenkannattajilleen ja puolueita lähellä oleville sanomalehdille.
Tukea maksettiin muillekin julkaisuille. Osa avustuksesta jaettiin Ahvenanmaan
maakunnalle tiedotustoiminnan tukemiseen.
Valikoivaan ja parlamentaariseen jakaantunut tuki säilyi vuoteen 2008 asti. Osa sanomalehdistä
sai molempia. Lisäksi 2000-luvulla tukea oli mahdollista suunnata myös sanomalehteä vastaavien
sähköisten julkaisujen tukemiseen. Vuonna 2007 myönnettiin valikoivaa tukea 6,1 miljoonaa
euroa ja parlamentaarista tukea 8,2 miljoonaa euroa eli yhteensä 14,3 miljoonaa euroa.
Lehdistötukea uudistettiin vuoden 2008 alusta. Tuen tasoa nostettiin 4,2 miljoonalla eurolla
18,5 miljoonaan euroon, josta valikoivaan lehtitukeen varattiin 0,5 miljoonaa euroa. Valikoivan
lehtituen uudeksi jakokriteeriksi määriteltiin valtakunnallinen vähemmistökieli. Määrärahasta
sovittiin myös tuettavaksi ruotsinkielistä uutispalvelua. Parlamentaariseksi tueksi tarkoitettu 18
miljoonaa euroa siirrettiin puoluetuen yhteyteen. Summaa ei osoiteta nimenomaan sanomalehtien
tukemiseen, vaan puolueille yleisesti niiden tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen.
Nykyisin lehdistön tuki on vaatimatonta. Valtion talousarviossa vuodelle 2010 on osoitettu
500 000 euroa valikoivaan lehdistötukeen, joka on tarkoitettu valtakunnallisilla vähemmistökielillä
julkaistavien sanomalehtien, niitä vastaavien sähköisten julkaisujen sekä ruotsinkielisen
uutispalvelun tukemiseen. Vuonna 2009 tukea sai STT:n ruotsinkielinen uutistoiminta ja Ålands
Tidningen. Lisäksi opetusministeriön pääluokassa on vuodelle 2010 osoitettu 800 000 euroa
kulttuurilehtien tukemiseen. Tukea myönnetään Suomessa ilmestyville, pääsääntöisesti mak12
sullisille, ei sanomalehtityyppisille lehdille, jotka ylläpitävät yhteiskunnallista keskustelua kulttuurista,
tieteestä, taiteesta tai uskonnollisesta elämästä."

http://www.lvm.fi/c/document_library/get_file?fold...

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #67

-kulttuurilehdet, puolueiden lehdet
-tuen piirissä olleita lehtiä olivat maakuntien kakkoslehdet
-puolueille yleisesti niiden tiedotustoiminnan ja viestinnän tukemiseen

Miten nämä väitteet perustelevat väitettäsi, että valtamedia on saanut tukea? Kuten esimerkiksi Turun Sanomat, Helsingin Sanomat, Aamulehti?

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #72

Perehdy Kusivuori kokonaisuuteen ja itke sitten.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #74

Kelataan taaksepäin Jalaginin väittettä ja kokonaisuuksien hallintaa;

-politiikan nojalla ja turvin näille puolueettomille ja ylen riippumattomille aviiseille on viimeisten vuosikymmenten aikana ehditty jakaa muutama tuhat miljoonaa euroa lehdistö- , jakelu- ym tukina

Näin väitit tuossa keskustelun alussa. Esitä tuota sinun leikkaa liimaa postista missä on muutama tuhat miljoonaa lehdistötukea jota ovat saaneet muut kuin puoluelehdet.

Ottaen huomioon, että tukia näille lehdile on jaettu 1970-luvulta niin stetsonista vedettynä ei summa voi vuosien saatossa olla suurempi kuin 280 000 000 euroa. Aika kaukana muutamasta tuhannesta miljoonasta.

Kyllä Jalagin. Pidän mielelläni sukulaisesi pois näistä keskusteluista. Varsinkin jos ne ovat yhtä tyhmiä nyssyköitä kun sinä tunnut tämän väittelyn tiimoilta olevan.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #75

Alat mennä riman ali arvoisa nimimerkki Kuusivuori ja unohdat näköjään sen, mistä keskustellaan.

Jätä minun sukulaiseni ulos tästä aiheesta ja keskity omiin väitteisiisi.

PS. Minulle ei tulisi mieleenikään viitata millään tavoin ihmisiin, joita en tunne eli Kuusivuoren laajaan nimimerkkisukuun ja sen ominaisuuksiin, joten laita nyt tältä osin äkkiä jäitä pipoon.

PPS. Tässä oli aiheena minun väitteeni siitä, että lehdistölle on annettu verovaroista tukea ja sen sinä kiistit täysin. Nyt sinä myönnät, että sitä on annettu, mutta vain vajaat 300 miljoonaa euroa ja silti unohdat sen, että tuossa on kyse vain osasta.

Onko siis niin, että tukea on kuitenkin annettu vai mitä sössötät?

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #77

Sinulla hyvä mies menee sekaisi puoluelehdistö ja sitoutumaton lehdistö. Tämä alkoi jo väitteestäsi, että Turun Sanomat muuttui puolueen lehdeksi vuonna 1961. JOka ei pidä paikkaansa.

Sinun leikkaa liimaa pätkässäsi todistit, että maaseudun kakkoslehdet ja puoluelehdet ovat saaneet tukea.

Hesaria, Turun Sanomia, ei voida lukea maaseudun kakkoslehdiksi taikka puoluelehdiksi, muussa kuin persujen valheissa.

Nämä valheet uppoavat persuhin, jotka eivät tosiasioista perusta. Siksi sinun kannattaisi nyt Jalagin laittaa hakemus Persujen pää äänenkannattajan toimittajaksi. Valehtelet sujuvasti, vaikka valheesi on sinulle osoitettu, jatkat valehtelua.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #78

Väitätkö edelleen, että esim. kustantajat Turussa ja Helsingissä eivät ole yhtiöihinsä noita linkissä mainittuja tukia saaneet?

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #79

Eivät ainakaan yleistä lehdistötukea. Saati puoluelehtitukea. Vielä vähemmän kulttuurilehtitukea.

Siitä miten edesmennyt Leijonajakelu ( taikka muut alueelliset lehtiyhtiöden jakeluverkot) on saanut jakelutukea, on toinen juttu. Mutta sekin on tullut mitä suuremmalla todennäköisuudellä maakunnan kakkoslehden jakelukustannusten tuomana lisänä.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #82

En yrittänytkään eritellä sitä, millä nimikkeillä noita Valtakunnanlehtiä on tuettu vaan väitin alun alkaenkin, että niitä on verovaroin tuettu ja jokainen tietää silloin, mitä tuo tuki lojaalisuuteen liittyen tarkoittaa.

Tuet on maksettu milloin milläkin nimikkeellä kustantajien yhtiöille ja niiden selvittäminen jälkeenpäin vaatisi oikeita toimittajia eikä näitä nykyisiä nössöjä, joille vihollinen on siellä, mihin yleinen sormi tähtää.

On siis turha väittää, että HS ja TS olisivat jääneet paitsi verovaroista tuota suurta sananvapauden riemulausumaa lähes ilmaiseksi suorittaessaan.

Unohtamatta niiden kaikkia muita yhtiöitä, joita verovaroin on monin muin tavoin tuettu.

Kalle Kuusivuori Vastaus kommenttiin #83

Jos sua noin risoo kaikki tuet, niin myy nokiasi pois ja osta samsungin kännykkä.

Leijonajakelu teki erittäin agressiivista laajentamistaan Sanoman jakeluorganisaationa 1980-luvulla kun tappeli levikistä Uuden Suomen kanssa. On vaikeaa nähdä, miten tähän kapitalistiseen kuvioon on voitu sosialistihallitusten myötä jakaa yhteiskunnan tukea.

Turun sanomat on maakunnan paskalehti, joka ei ole koskaan tapellut valtakunnalisesti uutisissa taikka levikissä. Enkä tiedä, oliko heillä oma jakeluorganisaatio, joka olisi saanut tukea levittäessään maakunnan puolue/kakkoslehtiä.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #85

Myy Nokia pois ja osta Samsung?

Seuraavaksi varmaan sekoitat aiheeseen kustantajille verovaroista maksetut
korvaukset eriteltyinä sosialisteille ja porvareille, sillä onhan niissä suuri ero. Eikö olekin?

Ja ainakin sen lojaalisuuden kannalta.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #52

Jo Janne Virkkusen aikana Helsingin Sanomat julistautui Euroopan unionin kannattajaksi.

Helsingin Sanomat, joka myös leikillisesti Brysselin Pravdaksi kutsutaan, on Euroopan unionin pää-äänenkannattaja Suomessa, mikä näkyy muutamaan nenänvalkaisuviikkoa lukuunottamatta mainosten väliin käärityssä toimituksellisessa aineistossa.

Helsingin Sanomat on hyvä lehti, joka on pilattu pääkirjoituksella ja palstanpitäjillä, joskus myös iskuryhmien tekemillä kärkiuutisilla.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #37

Ennen Turun Sanomat ei edustanut armotonta suvaitsevaisuutta, vaan sitä aivan tavallista.

Petri Haapa

TS yrittää epätoivoisesti kilpailla sosiaalisen median kanssa uutsoinnin nopeudessa. Resurssit eivät kuitenkaan siihen riitä. Lehden pitäisi keskittyä siihen, mikä on toimittajien ammattiosaamisen ydinalue, eli uutisten taustoittamiseen.

Tapio Neva

Turun Sanomien toimintaa ei kuvasta ammattitaidottomuus eikä tyhmyys, vaan matala ja alakuloinen mieli.

Turun Sanomissa mullikointi ja profiilin nostaminen alkoi jo punaupseeriasiantuntija Markku Salovaaran aikana, mitä Turun Sanomien muiden lehtien päätoimittajat eivät hyväksyneet, koska ilmeisesti Salovaara halusi heidätkin lainvastaisesti käskynalaisikseen. Punaupseeritutkimus ei nähtävästi tee hyvää, vaan turmelee demokraattisen mielen.

Kari Vainio ilmeisesti yrittää voittaa Helsingin Sanomilta suvaitsevaisuuden valtikan paljastamalla ahdasmielisiä innokkaasti niin Suomen Antifasistiselle Komitealle, Rossijskaja gazetalle, joka on Venäjän federaation virallinen lehti kuin myös perä-IVY:n medialle, josta kaikkea Suomen fasistisuudesta eli Pariisin rauhan sopimuksen vastaisuudesta olevaa ei voi onnistuneesti oikaista.

http://www.youtube.com/watch?v=9KpvVepzjtg

http://www.youtube.com/watch?v=zptOZHHtGtw

Jukka Mäkinen

Taustoittaa ???
Ei näillä nykyisillä toimittajaklopeilla ole enää pääsyä tepsin pukukoppiin. Ja muita uutisiahan turkkarissa ei koskaa ole ollutkaan.

Mika Virtanen

Median itsesääntely on ongelma, sen vuoksi näitä tulee. Jos oikein lehti onnistuu kohauttamaan, niin se hyötyy kohun aiheuttamasta julkisuudesta ja vaikka joku kantelee JSN:lle, niin sieltä ei tule rangaistusta ja jos tulee, niin onko niillä oikeasti mitään merkitystä?

Kansalaisten oikeus puolueettomaan tietoon ja ammattitaitoiseen journalismiin pitää valvoa lailla, eikä näillä JSN pellejärjestöillä.

Itsesääntely on lupa valehdella, harhauttaa ja kohauttaa.

Petri Haapa

Kilpaillaan siitä, kuka ensimmäisenä uskaltautuu heikoille jäille, sillä luvassa voi olla jättipotti ja negatiivisessa tapauksessa yleensä vain JSN:n kaltainen pehmolelu sanktioi.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

JSN:n ennakkotapaus hihamerkkipaisutuksesta takaa, että media voi kirjoittaa ihan mitä tahansa valheita tai vääristelyjä, jotka saa kohdistua ihan kehen tahansa ilman vaaraa JSN:n tuomiosta omilleen.

JSN:n uskottavuus meni. Sillä ei pitäisi olla mitään moraalistakaan sanaa enää.

Tämä tapaus vain vahvisti, että TS voi kirjoittaa nyt mitä vaan. Edellinenkin sandaali ( miltei skandaali) onnistui. Nämä turkulaiset toimittajat fingerporilaistuvat. Odotan otsikkoa " Suomidemokraateilla listat. Ketä pannaan keskitysleirille ? ".

Tämmöisessä on vielä tapana laittaa juttu STT:n kautta jakeluun muillekin. STT lyhentää juttua ja tekee siitä myyvän 1/2-totuuden, mitä lehdet tarvitsevat myyntiä varten. Lehdet julkaisevat STT jutut ilman kritiikkiä ja usein ilman kommentointimahdollisuuttakin.

Suomessa ainoa oikeus voisi mennä oikeuden kautta.

Alain Chiaroni

Turun sanomat hukkuu vielä omaan paskaan. Enempää en viitsi sanoa...

Pentti Järvi

Urheiluosastollakaan ei TS kirjoittanut mitään suosikistani Kaisa Mäkäräisestä. Pah!

Tapio Niemi

TurunSanomat ovat ihan puhdasta jätettä, täysin ammattitaidoton rimanalitus.

Jyri Terttu

Pitäähän "heikommankin aineksen" saada tehdä työtä. Jos ei muualla, niin Turun Sanomissa.

James Hirvisaari

Vaadin kyseisen tahallisen tarkoitushakuisen ja valheellisen uutisoinnin kyhänneen Turun Sanomien toimittajan erottamista.

Matti Jalagin

Minä vaatisin päätoimittajan selitystä sille, että tuollaisia kesäuunoja on vielä marraskuun lopulla työttömyystöissä edustamassa maan yleistä etua.

Kalle Kuusivuori

Viesti kumpujen yöstä! Erottamis puheillahan saat toimituksen moisen tyhmyyden puolustajaksi. Koska ei ole todistettu, että toimittaja toimi pahantahtoisesti. Hän on voinut olla vaikka ihan tyhmä. Mutta tyhmyyshän on vähän kuin vammaisuus. Ethän sinä vammaisiakaan potki armon James?

Tapio Neva

Juuri se on tarkoitus. Asikkalan lokomotiivi ja teologian ylioppilas Hirvisaari nimenomaan haluaa kompromaatin eli sen, että koko toimitus kollektiivina tahraa itsensä, myös Ketosen omistajasuku - lopuksi.

Mikko Parantainen

Jutussahan mainittiin tekijäksi TS ,eli eiköhän ole parempi kun koko puulaakiin lyödään lappu luukkulle. Minä ainakin kannatan.

Tapio Neva

Mistä Kari Vainiolle uusi työpaikka? Mitä Markku Salovaara tekee?

Seppo Hildén

"En tiedä Turun Sanomien toimittajien koulutustaustasta, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna voisi kuvitella, että heillä olisi toimittajina paitsi halu niin myöskin vastuu tehdä hieman tutkimustyötä ennen kuin lähtevät julkaisemaan juttujaan."

Helena, toimittajan ammatti on yksi harvoja ammatteja Suomessa, johon ei välttämättä tarvitse omata mitään journalistista koulutusta. Ja se ikävä kyllä sitten näkyykin.

Mutta TS:n tapauksessa en usko, että edes niillä löytyy niin tyhmää toimittajaa, joka julkaisisi tuollaisen leimaavan uutisen ammattitaidottomuuttaan ja tarkastamatta tietojen oikeellisuutta, puhumattakaan että uutispäällikkö olisi antanut lupaa uutisen julkaisemiselle ilman tietojen tarkastamista, vaan kuten hihamerkkiuutinen jo osoitti, tämäkin uutinen tehtiin mielestäni täysin tarkoituksellisesti ja kuvastaa siis TS:n poliittista linjausta, joka näyttäisi olevan PS:N mustamaalaaminen keinoilla millä hyvänsä.

Ja TS:n keinothan me jo kaikki tiedämmekin.

JSN:ään on turha valittaa, se on nykyään täysin pellejärjestö. Mutta mitä voi odottakaan neuvostolta, jonka jäsenistä suurin osa on mediatalojen omia edustajia. Pukki siis kaalimaan vartijana.

Ainoa mies, joka siellä viimeksi osoitti journalistista etiikkaa ja moraalia oli pj. Hyvärinen, joka itse erosi lautakasapäätöksen takia, jäädessään itse paitsioon kun olisi tuominnut lautakasasta YLE:lle nuhteet mutta muut jäsenet jyräsivät YLE:lle ja toimittaja Korvolalle synninpäästön. Tämän JSN:n päätöksen jälkeen kuka tahansa toimittaja voi siis esittää valtakunnallisissa viestimissä millaisia väitteitä tahansa ja vedota pelkkään yhteen "nimettömään lähteeseen" jotta jutun totuusarvo olisi riittävä. Journalistin ohjeissa puhutaan edelleen kuitenkin vähintään kahdesta erillisestä lähteestä.

Mutta kuten alussa totesin, mitäs tuosta ammattitaidosta ja hyvästä journalismista väliä, kunhan oma näkökanta saadaan esille.

Reijo Tossavainen

Sepon kommentti on täyttä asiaa.

Tommi Mäkinen

Täällä originaali oksennus https://www.dropbox.com/sh/096vd9c703xwmrk/Zq0AUYkPzr
Suomidemokraattien perustamista suunnittelevaan ryhmään ovat liittyneet oma-aloitteisesti muun muassa kansanedustaja James Hirvisaari, Freddy jnejne..

oma-aloitteisesti my ass..

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Toimittajille pitäisi ehkä järjestää joku sosiaalisen median abc-kurssi, jossa heille kerrottaisiin esim. että ihmisiä voidaan liittää ryhmiin kysymättä mitään. Minäkin poistin itseni loppuviikosta tuosta Suomidemokraattien ryhmästä, kuten myöskin mm. jostain Hitler patsas Israeliin -ryhmästä.

Jari Teräväinen

Onkohan Turunsanomien tietolähteenä eräs turkulainen kansankynttilä P.Höglund mahdollisesti ? se ainaki tuntuu kokoaika vaahtoovan tuolla blogissaan ..

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #95

Jaa Luoti korvaan- Höglundko?

Eikö tuota ole hoitoon vielä saatu?

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #99

Ajatelin vaan kun sama kaveri sai talvivaaran allasvuodonki yhdistettyä äärioikeistoon blogikirjotuksessaan :P

Matti Jalagin

Olisi huikeaa, jos joku huomaisi liittää noita ns. toimittajia niille kuuluviin ryhmiin internetissä ja siellä.

Voisi elvyttää esim. RSDLP-nimisen sosialidemokratian ja pakkoliittää lähes kaikki nykyiset "yleisen edun" tumpulat sinne jäseniksi.

Tavat ovat samat.

Heikki Porkka

"Turun Sanomat myöntää Uudelle Suomelle poistaneensa alkuperäisen jutun, koska lehti ei pystynyt vahvistamaan siinä olleita tietoja."
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/55419-uutisankka-l...

Eikö tuossa yllä ole riittävästi tietoa kertomaan Turun Sanomien [toimituksen] moraalista?

Yleisradio, joka tietysti kopioi TS:n propagandan kiireen vilkkaa, piiloutunee TS:n "uutisoinnin" taakse välttäen näin suurimmat moitteet.

Yle on verovaroilla copypastea harjoittava media, joka väittää omilla sivuillaan seuraavaa:

"Kaikki, mitä Ylessä tehdään, tähtää laatuun ja luotettavuuteen. Hyvä toimituskulttuuri ja kestävät eettiset periaatteet ovat olennainen osa julkisen palvelun ohjelmatyötä ja journalismia.
Ohjelmatoiminta perustuu Ylen arvoihin: suomalaisuuteen, luotettavuuteen, riippumattomuuteen, monipuolisuuteen ja ihmisen arvostamiseen. Journalismin lähtökohtia ovat puolueettomuus, totuudenmukaisuus ja monipuolisuus. Näihin perusperiaatteisiin Yle nojaa, kun pyritään olennaiseen tiedonvälitykseen ja vuorovaikutukseen kansalaisten kanssa."
http://yle.fi/yleisradio/vuosikertomukset/vuosiker...

Yksityisen median toimintaperiaate on yleensä sen oma asia, mutta Ylen kohdalla tällaista puuhastelua ei voi katsoa läpi sormien.

Yle ei toimi länsimaisen journalismin eettisten sääntöjen mukaisesti. Ylen toiminta muistuttaa edelleen vanhaa ”neuvostoliittolaista” tiedotustapaa, jossa kohde on totuutta merkittävämpi seikka.

Totuutta etsivän on aina varmistettava saamansa Yle-info muista lähteistä, useimmiten ulkomaisista.

Muutaman kuukauden seurannan aikana on ollut helppo havaita kuinka uutisoinnilla pyritään [päivittäin] ohjaamaan kansalaisia. Suoranaista valehtelua ei harjoiteta, mutta hyvin mielellään kerrotaan osatotuuksia tai ei kerrota mitään, jos aihe ei palvele hallituksen tai Ylen agendaa.

Viimeksi Yle sanaili puolitotuuksia Katalonian vaaleista ja vähän sitä ennen se unohti kertoa näkyvästi, että EU:ssa äänestettiin merkittävästä askeleesta kohti liittovaltiota.

Länsimaassa tällainen valtion organisaation toiminta ei onnistuisi. Sosialismia hamuavassa Suomessa kaikki on toisin. Korkeat verot ja paljon poliitikkoja sekä mediaväkeä propagoimassa, siinä suomalainen resepti lamaan.

Juuri äsken Ylen pääuutisissa (20.30) todettiin, että teinitähti Robinista on tehty elokuva. Laatujournalismia a'la Yle.

Aki Mönkkönen

Eikö tosiaan TS:n toimittajat osaa vahvistaa saamiaan tietoja? Käsittämätöntä!
YLE taas pohjaa uutisointinsa laatuun. Lujaa laatua YLE.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vahinko, ettei alkuperäinen sähköpostiviestinä lähetetty tiedote pidä paikkaansa.

Heikki Knookala

näin se kuule on, mutta olen jo muualla todennut, että persut on median toimesta peloteltu perseettömiksi. Samaan muottiin sovitettu kuin muutkin salonkikelpoiset puolueet. Valitettavasti. Persuissa oli toivo, siis oli. Nyt lähtee SD hakemaan niitä ääniä, joita jaettiin persuille muutoksen toivossa.

Käyttäjän synti kuva
Sari Niemi

Itsekin mietin aluksi kantelua JSN:lle, mutta päädyin olla tekemättä. Vaikkakin TS alkuperäinen uutinen oli täyttä paskaa ja leimaamista, se kuitenkin poistettiin ja julkaistiin oikaisu, mikä on Journalistin Ohjeiden mukainen keino väärän tiedon tullessa julki. Uudessa uutisessa haastateltiin ihmisiä asian tiimoilta ja väärä tieto korjattiin (ja mainittiin mahdollisuus pakkoliittämisestä).

Toki tää kohu-toimittaja vois nappasta uudestaan Journalistin Ohjeet ruudulle auki ja opetella ne tai päätoimittaja vois täyttää vastuunsa ja ymmärtää, että TS:n arvo uutismediana heikkenee näiden muka-uutisten seurauksena. Silti on hyvä, että kannellaan, koska se jää aina tilastoon :P

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin, en minä uskokaan, että Turun Sanomat mitään sanktioita tuosta tulee saamaan, mutta haluan nähdä, kuinka tuota uutisointia ja toimituksellista ratkaisua JSN puolustelee ja perustelee.

Tapio Neva

Mainepalkalla Turun Sanomienkin päätoimittaja toimii.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kari_Vainio

hieman kuin Mikko.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mikko_Paatero

On tietenkin niin, ettei kukaan perussuomalainen voi saada oikeutta Sanoman dominoimassa Julkisen sanan neuvostossa. Koordinoidut toimet alkoivat jo 1990-luvulla Pro Lehdistön aikana.

Kun kerran lopputulos on annettu, on keskeistä se, miten asia perustellaan, jotta nähdään, miten Julkisen sanan neuvosto kiemurtelee kuin mato koukussa, hieman kuin turkulainen poliisiparka, jonka on allekirjoitettava jotain Helsingistä tulevia oikeustieteiden tohtorien ajatuksia kahdella sormella ja allekirjoitettava.

Kyseessähän ei ole oikeudenkäyttö sinänsä ei Varsinais-Suomen poliisilaitoksen suuntaan eikä varsinkaan Julkisen sanan neuvoston suuntaan, vaan pelkkä poliittinen taistelu, informaatiosodankäynti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Informaatiosodank%C3%...

Ei muuta kuin ensiksi Julkisen sanan neuvostoon niin saadaan nauraa. Kraft durch Freude.

Käyttäjän synti kuva
Sari Niemi

Ja tosiaan, journalisti on vastuussa julkaisemansa uutisen lähteiden tarkistuksesta, myös toisen median ensin julkaiseman uutisen. Toki salattujen lähteiden tapauksessa on vain pakko arvioida tilanne yksityistapauksena, mutta kaikki ne mediat, jotka kopioivat TS:n uutisen vailla lisätarkistuksia, rikkoivat journalistin etiikkaa.

Tapio Neva

Turun Sanomien etiikka on jakaa rintamavastuu Helsingin Sanomien kanssa perussuomalaisten ja ajoittain suomalaisuuden vastaisessa taistelussa.

Iltalehden, Ilta-Sanomien ja Seitsemän päivää -lehden etiikka on liike-etiikka: tuottaa hyvä neljännesvuositulos irtonumerojournalismilla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Katso 27.11.2012, TS/Kotimaa s. 10 (paperiversio). "Perussuomalaisten haastajaksi tulossa Suomidemokraatit":
"Heistä esimerkiksi James Hirvisaari kiistää jyrkästi olevansa liikkeen kanssa missään tekemisissä";-)

Heikki Knookala

tottahan James kirjoittaa...Hänet liitti eräs innokas kaverilistaltaan ryhmään, vaikka oli sovittu, ettei ketään liitetä lupaa kysymättä. Hirvisaaren lisäksi muutama muukin on rynnännyt julkisuuteen kuumoamaan yhteytensä yhdistykseen. Tästä voidaan päätellä,että Soinillakin on vielä kannattajia. Voihan olla, ettei James ikinä hakeudu ryhmään ja se on jokaisen oikeus. Tuo oli vasta facebookin b-sivu, vähän sellainen tutustumis sivu. A-sivulla ovat nimimiehet;)

Mikko Parantainen

Turun Sanomat harrastavat avointa ja reilua linjaa, olivat poistaneet kaiken negatiivisen facebooksivuiltaan koskien kyseistä uutisointia.
Itse uutisen ja kommentit...tulikohan aamusta liikaa lehden tilauksen peruutuksia?

Matti Jalagin

Ylen kummallista.

Mahtaisiko totuus toimia toimitustyössä paremmin?

Toimituksen poiminnat