Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Min tissiliivet på natzinøff?

Minuahan on syytelty milloin miksikin ja vaikka mistä, mutta tämä äärioikeistolaisuus on nyt vähän lähtenyt lapasesta. Tuoreimpana olen päässyt ruotsalaiseen oikeusministeriön tilaamaan ”raporttiin” todistamaan don Quijote -syndroomasta kärsivien märät unet todeksi.

 

” Similarly, in 2011, James Hirvisaari was

sentenced for hate speech ater statements against

Muslims. Following this incident, in 2012

Hirvisaari’s assistant, Helena Eronen, declared on

Facebook that immigrants and sexual minorities

should wear armbands, harkening back to Nazi

enforcement of Jewish identiication badges. When

Hirvisaari supported his assistant following this

incident, he was expelled from the True Finns for ive

months.”

 

En tiedä, mitä tuo ”tutkija” on käyttänyt lähteenään, mutta ihan päin pukamia tuokin taas menee, ja jos koko ”raportti” on yhtä täynnä asiavirheitä, niin sääliksi käy ruotsalaista veronmaksajaa, jonka rahoilla tuollaisia ”raportteja” teetetään. Minähän en ole ehdottanut mitään Facebookissa, vaan blogissani, ja ehdotin hihamerkkejä maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen edustajien lisäksi mm. suomenruotsalaisille, yrittäjille ja kaikille suomalaisille, ja tietenkin ihan vakavissani niitä ehdotin.

Tuo ”raportti” sisältää muitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Hommaforum on tietenkin äärioikeistolainen keskustelufoorumi, Muutos 2011 on fasistipuolue ja somalien puukottelu on lieksalaisten uusi kansanhuvi. Jotenkin tuosta ”raportista” on päässyt unohtumaan se, että Hommaforum on ihan avoin ja asiallinen paikka keskustella, Muutos 2011 ajaa suoraa demokratiaa ilman mitään sen kummempia poliittisia agendoja ja Lieksassa maahanmuuttajat harrastavat puukkohippasia keskenään siinä missä paikallisetkin.

Jos olisin jostain yhteiskunnallisesta ilmiöstä huolissani, niin siitä, että aatteellisesti värittyneet ihmiset pääsevät tarkoitushakuisine ”raportteineen” vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Näillä ”raporteilla” ainoastaan pönkitetään pienten piirien valtaa ja luodaan uhkia, joita ei oikeasti edes ole, ainakaan siinä laajuudessa, mitä uskotellaan. Tiedän, että Suomestakin oikein mielellään annetaan ulkomaille kyseenalaisia ”tietoja” ja levitellään väritettyä totuutta, koska ilman valhetta ja vääristelyä ei näillä lukuisilla hömppämaakareilla olisi ketään ketä vastaan taistella.

Minusta tämä uusnatseilla, fasismilla ja rasismilla pelottelu alkaa jo muistuttaa sitä pelkoa ja vihaa, jota natsi-Saksa lietsoi juutalaisia kohtaan 30-luvulla, että siinä nämä höperöt ovat kyllä oikeassa - tästä ajasta tulee ihan tosissaan mieleen 30-luku. Minua on suoraan sanottuna alkanut hirvittää se, että millaisia yhteiskuntia esim. Suomi ja Ruotsi olivat, jos ”antifasistiset” tahot ja muut saivat tarpeeksi suuren vallan. Siitä voisi kylmää kyytiä monellekin väärinajattelijalle seurata, sillä valheella, pakolla ja väkivallalla vääriä ajatuksia pyörittelevät vaiennettaisiin. 

Vaan niin kauan kuin hyväksytään se, että jotkut arvot ovat niin hienoja, että niiden puolesta taistellessa kaikki keinot ovat sallittuja, niin kauan tämä älyllisesti (ja muutenkin) epärehellinen skitsoilu tulee jatkumaan. Valitettavasti se on kuitenkin niin, että tuollaisesta tahtoo itää se vihan siemen, rikkakasvi, joka tukahduttaa kukkapankistä kaikki kauniit kukat ja tuoksuvat yrtit. Ja kuka sellaista kukkapenkkiä oikeasti haluaa, jossa ei kasva muuta kuin tylsänä, vihreänä laattana rehottava vesiheinä.

 

Linkki tuohon "raporttiin":

http://www.strategicdialogue.org/FarRightEM.pdf

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

43Suosittele

43 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (149 kommenttia)

Anu Palosaari

Voi hyvät hykkyrät sentään.

Johan Lom

Tämänkaltaisiin ilmiöihin törmätessä tulee mieleen, että missähän määrin suomalaisilla on oman virallisen tiedonvälityksen kautta väärinkäsityksiä ja harhaanjohtavia näkemyksiä muissa maissa olevista poliittisista liikkeistä ja uutiskynnyksen ylittäneistä tapahtumista?

Matti Jalagin

Nykyinen tutkijakuntamme taitaa lähinnä vihertää, joten totuus on hyvissä, mutta vakaissa käsissä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Muutakin kuin nollatutkimusta tehdään eikä viherrä yhtään:
Tatu Westling, University of Helsinki and HECER, ISSN 1795-0562
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/2...
Seuraavan linkin sivulla 3/13 0n yhteenvetoa kilpailuasetelmasta
http://www.quo.es/ciencia/hombre/13_cuestiones_del...

Miehen mitta ja taloudellinen kasvu. Onko koolla väliä?
Tatu Westling myöntää, että tutkimuksen aloittaminen oli lähinnä vitsi. Siinä käsitellään maittain (121 kpl) aihetta, onko bruttokansantuotteen kasvulla ja miehen juhlakalun koolla yhteyksiä eli mitä pienempi kalu sitä suurempi bkt:n kasvu.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #55

Älykkyysosamäärän ja muiden kehon ominaisuuksien osalta Kongo ja Koreat taitavat olla ääripäitä. Kongossa maailman suurinta ei ole älykkyysosamäärä niin kuin Koreoissa. Myös Korean demokraattinen kansantasavalta on älykkyysosamäärältään 105:n ihmisten johtama.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä olen miettinyt tuota ihan samaa, ja valitettavasti olen hyvin skeptinen sen suhteen, kuinka objektiivista kuvaa meille maailmasta ja maailmalta välitetään. Ja itse asiassa viime aikoina olen kiinnittänyt huomiota mm. siihen, kuinka vähän meille tuodaan tietoa vaikkapa siitä, millaista on kreikkalaisten elämä konkurssi-Kreikassa. Viikottain toki saa lukea uutisista, kuinka laittomilla maahanmuuttajilla on siellä asiat huonosti, mutta en esimerkiksi minä osaisi sanoa yhtään mitään, jos minulta kysyttäisiin, että miten kreikkalaiset eläkeläiset jossain Paroksen vuoristossa pärjäävät, tai onko siellä sairaaloissa lääkkeitä ja kuinka lasten koulutus on saatu järjestettyä.

Petteri Hiienkoski

Meillä on perhetuttuja Tessalonkissa, hyväosaisia. Heiltä saamiemme tietojen mukaan elinolot ovat tulojen alennusten ja hintojen korotusten takia useimmille lievästi ilmaistuna kurjat. Sen perusteella voi päätellä, että taloudellinen ja tuotannollinen toiminta ovat Kreikassa pysähdyksissä, eikä virkoamista ole vähään aikaan odotettavissa. Kreikan saarilla, joissa on turismia, elinolot lienevät kutakuinkin normaalit tai ainakin siedettävät.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #15

Kreikassa siis edelleen kannattaa ystävällisyys ja turisteille hymyileminen, ei insinöörityö. Turismi hyötyisi 30%:n devalvaatiosta paljon. Hymyilemisestä alkaisi tulla drakmojakin.

Petri Virtanen

Mutta puoluetoverisihan on jo nähnyt profetian, että Ateenassa meno vielä hurjistuu entisestään. Jos EU on kaiken pahan alku ja juuri, niin eikö Halla-ahon visiot ole väistämättömiä? Sitä paitsi Tossavaisen mielestähän kaikki kreikkalaiset ovat vastenmielisiä verojen kiertäjiä, joten miksi heitä pitäisi sääliä muutoin kuin kyynisistä poliittisista syistä?

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #116

Minusta se, mitä eduskunnan ja valtionhallinnon siviilipalvelusmiehet fantasioivat sotilasvallasta ja militarismista ei ole keskeistä.

Kreikassa on kuitenkin diktatuurin ja demokratian osaamista ehkä enemmän kuin Venäjän raukoilla länsirajoilla.

Kreikassa on myös sotilaallista yleissivistystä niin kuin Israelissakin, koska Kreikassa ja Turkissa ollaan armeijassa kaksi vuotta.

Jättäisinkin eduskunnan iskuryhmien yksityisajattelun yleisen lähdekritiikin varaan. Uskon Jussi Halla-ahoon ja Osmo Soininvaaraan sotilaspoliittisina asiantuntijoina yhtä paljon kuin Oras Tynkkyseen ilmastopoliittisena asiantuntijana.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #116

Ehkei EU sinänsä, vaan euro on suuri syypää Espanjan ja espanjalaisten vaikeuksiin.
Häädöt asunnoistaan ja itsemurhat ovat jokapäiväisiä tämänpäivän Andaluusiassa.
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/12/17/andalucia...

Veikko Vitikainen

Hesarihan niitä vääriä tietoja levittää yhä vimmaisemmalla syklillä EU:n fanaattisena äänen-, ja aisan kannattajana. Poliittisena propakandajulkaisuna Hesari on kaapannut vallan Suomaisten tyhmien äänestäjien keskuudessa. Liian suuri joukko suomalaisista pitää Hesaria raamattunaan.

Jukka Palo

Helsingin Sanomat ei ole enää Pyhä Raamattu, vaan Brysselin Pravdakin tablodisoituu pieneksi virsikirjaksi ja kiliseväksi kulkukseksi.

Matti Jalagin

Tuo punavihreän älämöstön pöpinä kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Sofistikointi ja hienot sanankäänteet eivät tee paskasta parfyymiä eikä
heikkous muutu voimaksi sillä, että porukalla hekotellaan eri mieltä asioista oleville.

Lopulta taitaa olla kyse siitä, että tuolla mölinällä projisoidaan kauhu omista alitajuisista ajatuksista muualle, kun ei uskalleta tunnustaa edes pimeän wc:n hiljaisuudessa totuutta kaipuusta totalitarismiin; utopiaan, jossa "niille muille" on paikka tiedossa.

Paremmat ihmiset haluavat maailmastaan vielä paremman. Ei siinä kai sen kummemmasta ole kyse ja Ruotsissa taisi olla heikomman aineksen sterilointi käytössä vielä parikymmentä vuotta sitten; noin niin kuin virallisesti.

Suomessa se toteutetaan ottamalla valtiolle se, mikä valtiolle kuuluu eli lapset.

Jari Teräväinen

On varmaan ruotsalaiset lukeneet tuota turun kansankynttilän, köyryn blogeja noihin raportteihinsa?, kun kaveri löytää syyyhteyden talvivaaran pieleenmenneen sakkaaltaanki ja äärioikeistolaisuuden välillä :)) ..

Jukka Palo

Niinpä. Ihmeellistä on se, että tätä huostaanottoliiketoimintaa ei kritisoi Suomessa kuin Venäjän Kansallisen Kokoomuksen Pavel Astahov sekä yksi ruotsalainen ihmisoikeusliberaali, Johan Bäckman. No ilmeisesti on niin, etteivät venäläiset omista suomalaista huostaanottoliiketoimintaa niin kuin kansalliskokoomuslaiset.

No oikeastaan huostaanotto 17 000 kansalaisen osalta johtuu Suomessa kulttuurin murtumisesta.

Jari Söderholm

Minkäs teet, vaikuttaisi siltä että ruotsissa on totalitaristisiä ajatuksia omaavat päässeet jollakin tavoin toimijoiksi virkakoneistoon.

Todellisuuskuvaa halutaan muuttaa tuomalla vääristeltyjä tietoja virallisiin dokumentteihin ja mediaan.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Eikä vain ruotsissa, on niitä meillä ihan kotitarpeiksi täälläkin. Ja loput Brysselissä, joka on vielä pahempi, keskitettyä tuhovoimaa.

Jukka Palo

Ruotsi on germaaninen maa, jossa sosialidemokratiassa muhii piilevää äärioikeistososialidemokratiaa, natsismia, joka ilmenee selvimmin ehkä moderaateissa. Germaaneja roomalaiset pitivät barbaareina. Tästä johtuvat Italian ja Saksan ajoittain kireät suhteet.

Nasty Pynninen

Menneisyyden taakka painaa ruotsalaisia siinä kuin brittejä, sakuja ja ranskiksiakin. Tulevaisuuden taakka taas näkyy jo katukuvassa.

Kerran kuningaskunta, aina kuningaskunta.

Jukka Palo

Ruotsi voisi eheytyä heteroon ja moniarvoiseen maailmaan ryhtymällä ensiksi tasavallaksi. Niin kauan kuin Ruotsi on kuningaskunta, sen valtioidea kantaa Suomenlahdelle ja Pohjois-Saksaan kohdistunutta mini-imperialismia.

Suurvallalla on lihansyöjän ja pedon luonne, koska ilman lihaa, se ei olisi koskaan pedoksi ja suurvallaksi kasvanutkaan.

Eero Tillanen

Vasemmistolla ja fasisteilla on muutenkin paljon yhteistä, molemmat pyrkivät vaientamaan "väärät" mielipiteet keinoja kaihtamatta.

Juha Korhonen

Noh, sosialismi on sosialismin kaltainen, eikö?

Pekka Järvinen

Tämähän vain vahvistaa sen, mikä on ollut jo pitkään tiedossa. Monikulttuurista ja eritoten islamista kun on todella vaikeaa löytää mitään positiivista, niin lipsahdetaan sinne valehtelun puolelle. Kun ajetaan sitä omasta mielestä oikeaa aatetta, niin siinä saa tasa-arvokin väistyä valehtelusta puhumattakaan.

Tällaiset valehtelut ovat vain pikkusivujuonne tässä heidän kilvoittelussaan kohti ideaalista maailmaansa, jossa toisinajattelijat pitää vaientaa. Tästä ei tosiaan ole pitkä matka siihen, että uunit alkavat lämmetä, niin kovia mielipiteitä esimerkiksi Ruotsidemokraatteja vastaan jo esitetään.

Esimerkiksi vaikkapa näin tämänpäiväisessä Göteborg-Postenin pääkirjoituksessa:

"Ruotsidemokraatit ovat kauhea puolue, jonka ajama politiikka on halveksittavaa, mutta moralisointi ei tässä nyt paljoa auta."

"On meidän demokraattinen vastuumme, että ruotsidemokraattien yhteiskunta- ja ihmisnäkemykset eivät pääse vaikuttamaan Ruotsin tulevaisuuteen."

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.1164757-valjarna...

Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu, jos demokraattinen vastuu ei riitäkään. Aukaistaanko uunit?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Luin raportin Suomea käsittelevän luvun, enkä havaitse siinä kuin kaksi virhettä. Ensimmäinen on Helena Erosta käsittelevä kohta, josta hän itse onkin jo huomauttanut; toinen on maininta, että Perussuomalaisten kansanedustajista kolmanneksella -- elikkä siis peräti kolmellatoista -- olisi taustansa joko Sisulla tai Hommaforumilla.

Jälkimmäisen kohdalla veikkaan, että lukusana "kolme" ja "kolmannes" ovat menneet sekaisin. Muuten raportissa ei ole nähdäkseni mitään erheellistä. Parempi vain oppia elämään sen kanssa.

Helena Erosen kannalta asia on toki ikävä, ja nähdäkseni hän on paljolti saanut syyttä suotta kärsiä entisen työnantajansa takia.

Sensuurista ja mielipidevainosta tässä ketjussa vaikeroivat voivat lukea raportin hitaasti ja ajatuksen kanssa, etenkin tuon kohdan "It is agreed that it is important for these sentiments to be expressed within the democratic system". Mikäli taas ei kestä sitä, että esitettyjä mielipiteitä myös arvioidaan sellaisena kuin ne ovat, niin meillä Suomessa on se sananlasku koirasta ja kalahduksesta.

Jari Söderholm

On aika ymmärrettävää et havaitse mitään ongelmia kun kuulut näkemyksiltäsi samaan poppooseen kuin nuo raportin kirjoittajat.

Kerroppa miten määrittelet äärioikeistolaisuuden tai miten tuo raportti määrittelee äärioikeistolaisuuden ja mitä tekemistä vaikkapa homman keskustelufoorumilla on sen kanssa ?

Tuskin juuri kukaan hommaan kirjoittavista on millään muotoa äärioikeistolainen ja se että syyllistyt tuon kaltaiseen osoitteluun osoittaa oman asenteellisuutesi ja myös sen miksi sinuun ei voi luottaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Juurihan Jalonen sanoi havaitsevansa kaksi ongelmaa. Minusta niitä on vain yksi. Kyllä "tausta" Suomen Sisussa ja Hommafoorumissa on pikemminkin kolmanneksella kuin kolmella. Sen sijaan Erosen hihamerkkisatiirin tulkinta on todella ikävä. Varmaan raportin kirjoittajat uskovat myös, että Jonathan Swift kannatti ihmissyöntiä.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #50

Ja kolmannes vasemmistolaisista on rasisteja.
Mikä olisi se oikeaoppinen foorumi mistä saa oikean taustan ?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Söderholm kirjoittaa:

"On aika ymmärrettävää et havaitse mitään ongelmia kun kuulut näkemyksiltäsi samaan poppooseen kuin nuo raportin kirjoittajat."

Raportin laatijoilla on Kepun jäsenkirjat? Oho.

"Kerroppa miten määrittelet äärioikeistolaisuuden..."

Selaa blogiani ja lue kirjoitus jossa on otsikko "Oikeisto, vasemmisto ja ääriliikkeet". Taas kerran, kehoitan lukemaan hitaasti ja ajatuksen kanssa.

"Tuskin juuri kukaan hommaan kirjoittavista on millään muotoa äärioikeistolainen."

Sattuu olemaan. Pelkästään jo forumin moderaattoreista esimerkiksi Jari Leino ja Matias Turkkila, ja omalla nimellään kirjoittavista jäsenistä vaikkapa Teemu Lahtinen, Petri Kivikangas ja Olli Immonen.

Nimimerkin takana riekkuvia en jaksa luokitella, koska heillä ei ole järin suurta merkitystä.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #56

Eli kyse on omasta tulkinnastasi, olet vain päättänyt että et pidä isänmaallisuudesta tai siitä että halutaan järkeistää maahanmuuttopolitiikkaa ja sen vuoksi lyöt siihen äärioikeistolaisuuden leiman.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #65

Söderholm kitisee:

"Olet vain yksinkertaisesti päättänyt että et pidä isänmaallisuudesta, tai siitä että halutaan järkeistää maahanmuuttopolitiikkaa ja sen vuoksi lyöt siihen äärioikeistolaisuuden leiman."

Jaa, katotaas ensin sitä pakonomaista inhoani isänmaallisuutta kohtaan. Äitini isä oli suojeluskuntalainen ja kaatui Summan taistelussa; minut kasvatettiin länsisuomalaisessa kodissa, jossa seinällä oli marsalkan ilmoitus kaatumisesta ja kunniamitalit; tutkin työkseni sotahistoriaa, kirjoittamani jääkärielämänkerta sai kohtuu hyvät arvostelut ja pääsi muuten Sotasankari-sivuston äänestyksessä kakkoseksi; olen jäsen Suomen Sotahistoriallisessa Seurassa, Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistyksessä ja Tampereen Reserviläisissä.

Maahanmuuttopolitiikka on Suomessa mielestäni varsin järkevää ja olen tavannut parikin Migrissä työskentelevää kokoomusvirkamiestä.

Äärioikeistolaisuuden eräs tunnusmerkki muuten on vainoharhaisen vasemmistoa kohtaan tunnetun pelon ohella se, että se myös pyrkii leimaamaan tavalliset valtavirran porvarit epäisänmaallisiksi. Eli eipä muuta kuin onneksi olkoon.

Mutta mitenkäs on, haluatko vielä soittaa poskeasi asioista, joista et mitään tiedä? Mikäli haluat näin tehdä, niin suosittelen lähettämään minulle vaikkapa sähköpostin niin voimme sopia tapaamisen Vaakon nakilla.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #69

Taustasi huomioiden olet hieman epälooginen näkemyksissäsi kun hyökkäät niin voimakkaasti isänmaallisia suomalaisia tai nykyisen kaltaiseen humanitääriseen maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia vastaan.

Maahanmuuttopoliitiikassa on ongelmia myös täällä kotimaassa vaikka paljon vähemmän kuin naapurimaissamme. Syyllistämällä niitä jotka haluavat parannusta siihen ei ongelmat ratkea.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #69
Nasty Pynninen Vastaus kommenttiin #69

Pulterista saa rohkaisuryypyn, joten se voi olla parempi paikka kohdata jos virtuaalipainikaveri onkin isompi.

Santeri Halmetoja Vastaus kommenttiin #56

Tästä "valtavirtaporvarista" on kuitenkin ollut useampi juttu Kansan Uutisissa (he taitavat tykätä teistä!), mutta keskustan omissa lehdissä ei yhtäkään. Ehkä tältä osalta ainakin voisi lähtä tarkistamaan omaa puoluekantaansa?

Pentti Järvi

Raportti lienee tilaustyö ja Ann-Cathrine on palkkionsa eteen tehnyt paljon työtä mutta vaikeata se on ollut, sillä Suomessa ei oikein tahdo löytyä kunnon äärioikeistoa, joten raportissa on sitten jouduttu pahastikin joko liioittelemaan (Halla-ahon "panssarit kaduille", hänen ja Hirvisaaren sakkotuomiot, Lieksan puukotustapaus) tai valehtelemaan (hihamerkit).

Maahanmuuttoa on käsitelty yhtenä möykkynä ja tilastot ovat valikoituja, mutta niistäkin olisi raportoijan täytynyt huomata, että Suomessa kritiikki kohdistuu enemmän maahanmuuttopolitiikkaan kuin esimerkiksi työperäisiin maahanmuuttajiin.

Perussuomalaisten vaalivoitto 2011 johtui ainakin omasta mielestäni EU- ja eurokriittisyydestä enemmänkin kuin maahanmuuttokriittisyydestä, minkä todistaa sekin, että vaalikeskusteluissa ei juurikaan käsitelty maahanmuuttoa.

Yhden tryckfelsnissen löysin: Teemu Laitinen p.o. Teemu Lahtinen.

Jukka Palo

Ruotsissa ei kiinnitetä huomiota Suomen oikeudelliseen tilanteeseen ollenkaan korporatiivisesti Demokraattisten lakimiesten, valtakunnansyyttäjän tai oikeuspolitikoivien hovioikeuksien tasolta.

Ruotsissa ei kerta kaikkiaan uskota, että barbaarisessa Suomessa tuomiovaltakin voidaan alistaa toimeenpanovallan auraksi niin kuin ennenkin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Pentti Järvi raapustelee:

"Ann-Cathrine on palkkionsa eteen tehnyt paljon työtä."

Voin kertoa, että ei näistä yleensä mitään makseta.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #57

Yrittääkö tohtori Jalonen väittää, että Ann-Catherinen kirjoitukset olisivat ilmaisen hintansa arvoisia?

Onko näitä raportinkirjoittajia markkinoilla liikaa, kun tuollaisesta propagandasta ei saa edes vapaan toimittajan nälkäpalkkiota?

Mihin koulutustasoinvestoinnit yleensä käytetään? Eivätkö ne ole turhempia kuin koskien ennallistamiset?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #59

Minä olen lisensiaatti enkä tohtori.

Veikko Penttinen

" Ovia pidettiin auki yhteistyötä varten, ja suomalaisen poliittisen keskustelun rakenne sallii minkälaiset mielipiteenilmaisut tahansa. Tämä on ikävä kehityssuunta. Mitään Teuvo Hakkaraisen puheiden kaltaista ei missään tapauksessa hyväksyttäisi Ruotsissa, sanoo Jungar."

Jahas, jos Jussi hyväksyt tuollaisen naisen mielipiteet, niin silloin voin kutsua sinuakin sanavapauden viholliseksi siinä kuin tuota ämm.., eiku Ann-Cathrine Jungneriakin., sillä sitähän tuo hänen lausumansa tarkoittaa.

http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

VP: Kas, kun käytimme samaa lähdettä (HY) lähes samanaikaisesti.

Itse raportin tekstistä ilmenevä Jungarin lähdekritiikki olisi kaatunut jo prosempputasolla ainakin keskinkertaisessa yliopistossa, johon tämän dosentin ja lehtorin Södertörnin yliopisto ei ilmeisesti yllä.
Jopa Turun yliopiston kulttuurihistorian semppuryhmässä tämä olisi palautettu takaisin opiskelijalle...

Pietarsaaren ruotsinkielisen väestön keskimääräinen kielitaito ei yllä suomen kielen huumoriin ja sarkasmiin asti.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Veropakolaiseksi lähtenyt Penttinen kirjoitti:

"Jahas, jos Jussi hyväksyt tuollaisen naisen mielipiteet..."

Eikös täällä ole koko ajan ulistu teikäläisen ja muun seurakunnan toimesta nimenomaan sitä, että kaikkien mielipiteet täytyy hyväksyä, ja jos niitä ei hyväksy, niin on vähintäänkin fasisti, kommunisti tai ihan muuten vaan totalitaristi?

Ilmeisesti ette taida huomata ristiriitaa, mutta tunnetusti kun on lusikalla annettu niin kauhalla ei tietenkään voi ottaa.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #63

Vain sellaiset mielipiteet ovat sallittuja mitkä me hyväksytään.
Näinkö sen tulisi mennä ?

Jari Jakonen

Preventing and Countering Far-Right Extremism -julkaisun Suomea käsittelevän osuuden on laatinut Pietarsaaresta kotoisin oleva ja mm. Turussa opiskellut Ann-Cathrine Jungar.

Opuksen sivulla 11 Ann-Cathrine Jungar on nähnyt tarpeelliseksi kytkeä ja esittää maamme fennomaanisen liikkeen tässä 'Äärioikeistolaisten ääriliikkeiden ehkäiseminen ja torjuminen' kontekstissa.

Samalla sivulla Jungar toteaa, että Moskovan kanssa tehdyn v. 1944 rauhan seurauksena 'fasistiset liikkeet' kiellettiin Suomessa. Tämän jälkeen hän toteaa että ruohonjuuritasolla äärioikeistolaista liikehdintää yhä esiintyi ja onnistuu tässä yhteydessä mainitsemaan Suomalaisuuden Liiton.

-

Omasta puolestani haluan tässä yhteydessä kiittää juuri lukemaani hienoa Jouni Yrjänän ja Teemu Keskisarjan teosta: Alexander Järnefelt. Kenraali ja suomalaisuustaistelija. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2009, https://kirjat.finlit.fi/index.php?showitem=2240

Opin Jouni Yrjänän ja Teemu Keskisarjan teoksesta, että kenraaliluutnantti, topografi, kuvernööri, senaattori ja suomalaisuustaistelija Järnefelt käski ensimmäisen kerran Suomessa Kuopion läänin kuvernöörinä toimiessaan suomen kielen viralliseksi hallintokieleksi. Kun kenraali Järnefelt siirtyi toisiin tehtäviin, niin paikalle pantiin svekomaani, joka määräsi taas ruotsin ainoaksi hallintokieleksi. Mutta kielirintaman hallintosaralla suomen sillanpääasema oli avattu, kiitos kenraali Järnefeltin.

Suomalaisuustaistelija Järnefeltin lapsista Armas oli säveltäjä, Arvid kirjailija, Eero kuvataiteilija ja Kasper kriitikko. Aino Järnefeltistä tuli säveltäjämestari Jean Sibeliuksen puoliso.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Jari Jakonen kirjoittaa:

"Opuksen sivulla 11 Ann-Cathrine Jungar on nähnyt tarpeelliseksi kytkeä ja esittää maamme fennomaanisen liikkeen tässä 'Äärioikeistolaisten ääriliikkeiden ehkäiseminen ja torjuminen' kontekstissa."

Siinä kohtaa kun kirjoitetaan Akateemisesta Karjala-Seurasta, niin lienee vain reilua mainita että kyse ei ollut yksinomaan äärioikeistojärjestöstä, vaan yhdistyksellä oli alkuperäinen taustansa suomalaisuusliikkeessä. Yleensäkin AKS:n kohdalla seuran niinsanottu fasistinen vaihe kesti kuitenkin vain sen osan 1930-luvusta.

"Samalla sivulla Jungar toteaa, että Moskovan kanssa tehdyn v. 1944 rauhan seurauksena 'fasistiset liikkeet' kiellettiin Suomessa."

No, niin kiellettiinkin. Samassa paketissa toki meni sillä verukkeella koko joukko sellaisiakin liikkeitä, jotka eivät fasistisia olleet.

"Tämän jälkeen hän toteaa että ruohonjuuritasolla äärioikeistolaista liikehdintää yhä esiintyi ja onnistuu tässä yhteydessä mainitsemaan Suomalaisuuden Liiton."

Suomalaisuuden Liitto mainitaan raportissa kansallismielisenä yhdistyksenä, ei siis esimerkiksi äärikansallisena. Määritelmä pitää paikkansa. Samoin myös maininta Liiton pyrkimyksestä yksikieliseen valtioon pitää paikkansa.

Aikoinaanhan oli mainittu Liitto kunnioitettava yhdistys, mutta 1990-luvulla se joutui erilaisten laitapuolen kulkijain ja kajahtaneiden kielisoturien kaappaamaksi. Sen jälkeen kaikki, joiden älykkyysosamäärä oli huoneenlämpötilaa korkeampi ja joita oikeasti kiinnosti suomalaisuuden vaaliminen liittyivät mieluummin Suomen Kotiseutuliittoon.

Suomen Kotiseutuliitto muuten ei käsittääkseni tee yhteistyötä Suomalaisuuden Liiton kanssa ja on kuulemani mukaan kieltäytynyt yhteistyötarjouksista.

Jari Söderholm Vastaus kommenttiin #67

Jos seuraa vaikka Sampo Terhon kirjoituksia niin useimmat varmaankin olisivat eri mieltä tuosta älykkyyden määritelmästä.

Miksi pakkoruotsin vastustaminen tekee ihmisen vajakiksi ?

Jari Jakonen Vastaus kommenttiin #67

RKP:n aktiivi professori Rolf Nordenstreng kirjoitti vuonna 1929 'Euroopan ihmisrodut ja kansat' teoksen, jossa hän totesi ”jos voimme panna toimeen ennakkoluulottoman rodunhoidon ja rodunparantamisen, niin luulen, että itäbalttilainen rotu ja suomalais-ugrilaiset kansat tulevat osoittautumaan ihmiskunnan arvokkaisiin aineksiin kuuluviksi.”

Kalskahtaa 30-lukulaiselta äärioikeistolaisuudelta minun korviini.

-

Ruotsiin perustettiin valtion rotubiologinen instituutti vuonna 1922. Laitoksen aikaansaannoksia eivät olleet vain pakkosteriloinnit vaan kokonaisen kansan tehokas valistaminen vaalimaan omaa rodullista puhtauttaan ja erinomaisuuttaan.

Rotujen sekoittuminen nähtiin suurena uhkana. Sen ehkäisemiseksi tarvittiin valistusta. Eri kansantyyppejä esittelevä näyttely opetti valokuvin ja piirroksin ruotsalaisia erottamaan oikeat rotupiirteet vääristä. Tärkeää oli mm. osata erottaa suomalaiset, jotka ei-arjalaisella taustallaan olisivat sekoittaneet puhtaan germaanisen rodun.

Pohjoisen rodun tieteellinen tutkimus vietiin pisimmälle juuri Ruotsissa, jossa kallonmittauksiin perustuvat todistelut pohjoisen rodun ylemmyydestä nostettiin kansallisesti ja myös kansainvälisesti tärkeäksi.

-

Niin RKP:n edustajien esittämät kuin Ruotsissa oikein institutionalisoidut rotuteesit kalskahtavat kammottavilta minun korviini, äärimmäiseltä 30-lukulaiselta äärioikeistolaisuudelta, rasismi kun on tavattu liittää äärioikeistoon, puhutaan rasistisesta äärioikeistosta.

1930-lukua Ruotsia koskien opuksen teksti toteaa lakonisesti ”As in Norway and Denmark, extreme right groups failed to gain much ground in Sweden in the inter-war period.

Teesini on, että tiliä ei ole rohjettu tietyillä tahoilla tehdä oman menneisyyden kanssa, aihe on edelleen tabu ja siten opuksen historiaosuudet ovat jääneet vähintäänkin vajaaksi. Kyllä kait vähintäänkin aatehistoriallisesta näkökulmasta äärioikeistoon liitettyä rodun puhtauden vaalimisen ajattelua ja jopa instituutioiden muotoon puettujen laitosten vaiheita olisi tullut käsitellä puheena olleen opuksen Ruotsia ja Suomea koskevissa historiaosuuksissa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #93

Ja kaikki edellä lueteltu tapahtui sosialidemokraattien johtamassa Ruotsissa aina vuoteen 1994 saakka.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsin_sosiaalidemokraattinen_työväenpuolue
(Kappas, kun linkitys onnahti...)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

KaupunginvaltuutettuNI nimi oli kirjoitettu väärin.
Eikä raportti tiennyt sitä, että jouluviikolla tämä natsivalas rantautuu Tukholmaan.

Kari Kuuva

Kansanedustajan paikkahan olisi tasan tarkkaan jo petattu valmiiksi että siitä vaan.
Arkadianmäellä tarvitaan todella lisääntyvässä määrin totuuden torvia jotka uskaltavat puoltaa omaa kansaansa ja yhteiskuntaansa.

Ilkka Huotari

"Luin raportin Suomea käsittelevän luvun, enkä havaitse siinä kuin kaksi virhettä. "

No, esim.

"An example of violence in Lieksa included a violent incident in October 2011, in which an individual of Somali background was stabbed, and one other individual suffered lacerations."

Kyseessä oli joukkotappelu, missä tapahtui puolin ja toisin:
http://www.hs.fi/kotimaa/Somalit+ja+paikalliset+ot...

---

Lisäksi käyttäjä Roope sanoo Hommaforumilla:

"Muun muassa rasististen rikosepäilyjen tilastoja on sormeiltu niin, että rasistiset rikokset näyttävät moninkertaistuneen vuonna 2010, kun oikeasti niiden määrä laski."

http://hommaforum.org/index.php/topic,78099.0.html

Tuohon ei ollut tähän hätään sen parempaa lähdettä, mutta eiköhän se olisi todistettavissa.

Eli onhan niitä virheitä.

Jukka Palo
Matias Härkönen

Suomen osuuden tutkimuksessa on kirjoittanut alunperin Pietarsaarelainen Ann-Cathrine Jungar. Tahallaan siis vääristänyt tutkimusta, sillä osaa suomea ja ymmärtää mistä esim. "hihagatessa" oli kysymys.

Syvä persuvihaaja, mutta tuolloinhan on hyvä tehdä puolueetonta tutkimusta. Tässä muutama linkki

http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/...

http://www.svd.se/kultur/understrecket/soini-rider...

http://avpixlat.info/2012/07/21/bilden-av-sd-fabri...

http://www.nytid.fi/2012/03/populismen-speglar-dem...

http://www.finskaakademien.se/medlem_fi.php?id=39

Aki Mönkkönen

Nämä desantit... niin puolueettomia ja suomalaisia.

Käyttäjän Juutikka kuva
Jouni Juutikka

Tästä hihamerkki-tapauksesta pitäis kyllä antaa joku tosikkopalkinto tai ammattimainen väärinymmärtäjäpalkinto =)
Kyl ihmiset on ihania!

Pasi Ensio

Perussuomalaisilla on näköjään ihan oma huumorinsa, joka ei muille avaudu. Viimeksi tämän sai karvaasti kokea Köyliön kunnanvaltuutettu Tommi Rautio (pers). Ehkä siis kannattaisi pysyä sitten vain asialinjalla.

Jukka Palo

Ketkään muut eivät ole tehneet niin pienellä joukolla niin paljon Suomen monikulttuurisuuden vuoksi viime aikoina kuin Suomen Sisu, Hommaforum ja Perussuomalaiset.

Ruotsissa on monikulttuuria tukahduttava tendenssi. Se on sosialidemokraattista yhdenmukaistamista.

Jukka Palo

Eiköhän Turun Sanomien ainakin ennen isänmaallista päätoimittajaa, Kari Vainiota, palkitakin valtiollisin mitalein ja Ketosten bonuksella?

Peter Hallberg

"Muutos 2011 ajaa suoraa demokratiaa ilman mitään sen kummempia poliittisia agendoja"

Oletko tuosta ihan varma? Ainakin ulospäin syntyy vaikutelma, että muutoslaisia yhdistää muukin ideologia kuin pelkkä suora demokratia. Epäinen, että suoran demokratian kannattajia on niin vihreissä kuin kuin vasemmistolaisissakin, mutta muutoslaisiksi he eivät silti osaa itseään mieltää.

PS. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että hihamerkkikohun tulkinta on tässä tapauksessa mennyt kovasti överiksi

Jukka Palo

"Epäinen, että suoran demokratian kannattajia on niin vihreissä kuin kuin vasemmistolaisissakin, mutta muutoslaisiksi he eivät silti osaa itseään mieltää."

Vihreät kannattava ekodemokratiaa: sitä, että liito-oravat ja lepakotkin saavat äänestää. Tällaisen tilanteen voi saada aikaiseksi vain, jos valtiovalta liittovaltion kautta luovutetaan "kansana" ranskalaisten ja saksalaisten suurkaupunkien asukkaille ja itse jättäydytän alueelliseksi marginaaliksi ja vähemmistöksi. Silloin ovat pohjoisjalalaisten ja kainuulaisten lisäksi vähemmistössä myös eiralaiset ja kaivopuistolaiset sekä espoolaiset perifeerisyyttään rakenneratkaisuissa.

Vasemmisto kannattaa eurososialidemokratiaa, joka on punaiseksi elitarvikevärillä värjättyä euroliberaalikokoomuslaisuutta, jota juhanavartiaiset ja suviannesiimekset harjoittavat, miksi ei myös paavolipposet. Vasemmisto on kannattanut myös sosialidemokratiaa ja kansandemokratiaa.

Käyttäjän PiiaRaita kuva
Piia Raita

Eronen on täysin oikeassa. Agendoja on suomalaisen hyvinvointi ja tasa-arvo, sananvapaus ja näihin pyritään suoran demokratian turvin.
Jokaisella Muutoslaisella saa olla oma ideologinsa, ajattelutapansa eri aiheita kohtaan. Puolue"kuri" sitoo vain noudattamaan pääperiaatteita ilman sen kummempia poliittisia agendoja. Nyt jos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin kipin kapin liittymään jäseneksi. Vähintäänkin kirjoittamaan kansalaisaloitteen alle nimesi.

http://suorademokratia.fi/2012/12/08/kerays-tarvit...

Mutta kiitos tuon ruotsalaisten raportin, sai pienen pieni uusi puolue vähän lisää kaipaamansa julkisuutta. Mitä siitä jos vähän fasistiksi leimataan. Naapurijuorut menee ja tulee.

Teppo Nygren

Mikähän tuon raportin tarkoitus oikein on. Onko tarkoitus etsiä jotain uhkakuvia Ruotsin valtiopäivävaaleja silmälläpitäen? Ne puolueet, joille kansallistunne ja isänmaallisuus ovat kirosanoja ovat tuollaiset natsismin uhkakuvat varmasti tilattuja. Vaikutusta vallanjakoon varmaan on sillä jos ei uhkakuvia maalaile. Täällä suomessa on minun mielestäni Ruotsidemokrateista maalattu sellainen natsipuolueen kuva ja heitäkin kutsutaan populisteiksi. http://www.ts.fi/mielipiteet/paakirjoitukset/16017...

Keskenäisellä uutisoinnilla on vaikutusta molempien maiden kansalaisten tunnetasolla tekemiin äänestyspäätöksiin.

Suomen leijonaan suhtaudutaan kuin hakaristiin ja suomen lipussa oleva risti on suvaitsemattomuuden symboli. Uskaltaako enää edes suomen lippua nostaa kohta salkoon, ettei joudu mustalle listalle.. Aika pelottavalta tuntuu koko touhu. Ihan oikeasti pelottaa tuollainen metsästys.

Matti Jalagin

Mitä pelkäämistä noissa propagandaansa suoltavissa velliperseissä on?

Vääristelyä, valehtelua, mustamaalaamista ja kaikki vain helvetillisen mölyn säestyksellä eikä yksikään suostu keskustelemaan varsinaisista asioista, koska rasismi ja vihapuhe.

Ei moista räyhänliikettä pelätä tarvitse, mutta ei nauraakaan enää kyllä jaksa.

Ehkä nuo oikeasti pitävät itseään älymystönä ja suunnan näyttäjinä?

Teppo Nygren

Poistin kommenttini. Näyttäisi tuolla alempana unohdetun mistä aloitus oikeastaan on.

Käyttäjän TeroTapioTuovinen kuva
Tero Tuovinen

Ennen propaganda oli kivan siistiä ja selvästi erottuvaa, nykyisin vaatii jo aikapaljon lukijalta keksiä, mikä on koko jutun ydin: mikä on propagandaa, mikä ei ja mitä sillä haetaan. Tieteellinen tutkimuskin on tahrittu osana prosessia. Nykyisin ei ole helppoa muodostaa valistunutta kantaa oikein mistään asiasta. Tietoa ja harhaista tietoa on liikaa. Tällaisissa sotkuissa Helenan kaltaiset (ajattelevat) ihmiset tuppaavat jäämään jalkoihin.

Jukka Palo

Suomessa onneksi harjoitetaan tökeröä itämaista propagandaa eikä länsimaista kavalaa indoktrinaatiota.

Heikki Knookala

Suomidemokraatit kuulemma kantavat hihamerkkiä tai oikeastaan muutamaakin versiota. SD, Finjävel ja Peeniks-lintu tai mikäsenytoli....kuitenkin viittaa suomineidon nousemiseen tuhkasta.

Jaakko Paavilainen

"Peeniks-lintu tai mikäsenytoli..."

Suora Lintu - Kainuun Lintu - Kokkolintu - Tulisotka - Kavenikas Lintu - Sorea Lintu - Feenix - Benu

Heikki Knookala

:) juuh mutta ei tuo peeniks huono ole...etenkään jos sillä on heltat.

Kalle Erkkilä

Helena, rohkaisen sinua edelleenkin ryhtymään kirjailijaksi :)

Vai joko aloitit??

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jaa-a, aika näyttää, mihin tässä vielä tulee ryhdyttyä.

Veikko Penttinen

Bätman ei siis ole ainoa, ilmeisesti tuo Jungner on hänen sielunsiskonsa. Ilmeisesti toinen vastaa itään suuntauvasta paskanpuhumisesta ja toinen länteen lähtevästä vääristelystä ja Turun sanomat sitten auttavat tarpeen vaatiessa.

Jukka Palo

Onko Maailmanrauha -patsaan Hakaniemessä oikeustieteiden ylippilaana tervannut Mikael Jungnerikin jo Ruotsissa liitetty kunnia- tai häpeä-äärioikeiston joukkoon?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Metakielinen keskustelu elää ja voi hyvin. Vai pitäisikö sanoa "keskustelu" ja voi "hyvin"?

Jukka Palo

Meta on sivistyksen merkki, meta-meta on korkeakulttuurin.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Keskustelu ei oikein etene jos toinen puoli ei ymmärrä termistöä saati tieteellistä metodia.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #47

Juuri se onkin valetieteenharjoittajien tarkoitus.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #49

Helena Eronen kirjoitti: "aatteellisesti värittyneet ihmiset pääsevät tarkoitushakuisine ”raportteineen” vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon."

Sinänsä aika hauska väite, sillä James Hirvisaaren eskatologinen julistus täyttää valetieteen tunnusmerkistön paremmin kuin mikään raportti (jossa on asiavirhe tai kaksi).

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #52

Esittikö teologian ylioppilas Hirvisaari saarnansa tieteellisenä tutkimustuloksena?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #61

Viittasin pikemminkin hänen "maahanmuuttokriittiseen" agendaansa, jota hän ajaa uppoavasta Asikkalasta käsin. Lyömäaseena hän käyttää norjalaisia raiskaustilastoja. Panoksena myyttinen puhdas Suomi, jota ei saa tuhria.

Suomi, jossa liito-oravatkin haluavat äänestää, koska antifasistit.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Metadoni on akateemisen sivistyksen tuotos;-)

Jukka Palo

Minusta tärkein uutinen on se, että Suomen poliisi on läsnä ja osallistuu "äärioikeistolaiseen" Hommaforumilla. Tuon uutisen kuin laittaa Expresseniin ja kohuttaa oikein kunnolla, pääsee sisäasiainministeri Päivi Räsänenkin vastaamaan ruotsiksi ruotsalaisille.

Minusta ilmianto Expressenille ja Svenska Dagbladetille kannattaisi tehdä jo nyt, jotta medelsvenssoneille tulisi jälleen todistetuksi se, että Aasia alkaa Pohjanlahdelta.

Maailmassa on paljon sisältötuottajia, joiden suurin palkinto on olla Euroopan parlamentin jäsenen tapaan "raportööri". Vähemmän he aiheuttaisivat haittaa kolpatööreinä.

Pentti Järvi

kolpatööri=juoruilija? Pulpööri jne.

Jukka Palo
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #62

sapelinkalistelija => sabotööri?

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Tuo ”raportti” sisältää muitakin mielenkiintoisia yksityiskohtia. Hommaforum on tietenkin äärioikeistolainen keskustelufoorumi, Muutos 2011 on fasistipuolue ja somalien puukottelu on lieksalaisten uusi kansanhuvi. Jotenkin tuosta ”raportista” on päässyt unohtumaan se, että Hommaforum on ihan avoin ja asiallinen paikka keskustella, Muutos 2011 ajaa suoraa demokratiaa ilman mitään sen kummempia poliittisia agendoja ja Lieksassa maahanmuuttajat harrastavat puukkohippasia keskenään siinä missä paikallisetkin."

Miten joku voi ajaa "suoraa demokratiaa" ilman minkäänlaista poliittista agendaa? Tai mitä järkeä on ylipäätänsä perustaa puolue, jos puolueella ei ole mitään poliittista agendaa? Muutos 2011, joka on ajastaan jäljessä muutenkin kuin nimensä puolesta, on niin ideologisesti värittynyt ryhmä kuin mahdollista.

Jos puolestaan hommaforum olisi "avoin" ja "asiallinen" paikka niin siellä olisi varmaan muitakin kuin oikeistonationalisteja ja asennevammaisia sekä pakkomielteisiä "maahanmuuttokriitikoita", jotka näkevät "kukkahattujen" ja "mokuttajien" (ja vastaavien kuviteltujen uhkien) salaliittoja joka nurkan takana. Hommalaiset kärsivät sen verran voimakkaista vainoharhoista, ettei kyseisellä foorumilla ihan ymmärrettävästi monien muiden aatteiden edustajat vaivaudu vierailemaan: hommalaiset etsivät esim. pakkomielteisesti uutisia vain tiettyjen maahanmuuttajaryhmien tekemistä rikoksista (ei pelkästään rikoksista Suomessa vaan myös maailmalla tehdyistä rikoksista) lietsoakseen epäluuloa ja vihaa Suomessa eläviä viattomiakin maahanmuuttajia kohtaan, eikä tällä toiminnalla ole mitään tekemistä avoimuuden kanssa. Hommaforuumilla vallitseva asennemaailma on äärimmäisen kapeakatseinen, sillä esim. kaikki "maahanmuuttokriittisestä" doktriinista poikkeava lasketaan "mokutukseksi", "poliittiseksi ajojahdiksi" tai vastaavaksi.

"Maahanmuuttokriitikkoja" vaivaa kaiken muun lisäksi suunnaton kaksinaismoralismi, koska he itse jatkuvasti vaativat voivansa käyttäytyä niin epäkorrektisti kuin huvittaa, mutta sitten he saavat itkupotkuraivarin kun esim. joku vasemmistonuori sanoaa jotain sellaista, joka ei tue maahanmuuttokriittisten omaa agendaa. Sitten "maahanmuuttokriitiset" törkeästi yleistäen leimaavat vasemmistonuoren "huligaaniksi", vaikka vasemmistonuori olisikin tosiasiassa sanonut hiukan keskimääräistä radikaalimman mielipiteen jostain asiasta. "Maahanmuuttokriittisten" "avoimuus" on sitä, että ollaan avoimia ainoastaan heidän omaa agendaansa tukevia mielipiteitä ja näkemyksiä kohtaan: esim. homman kehitysapukeskusteluissa on hyväksytty ainoaksi oikeaksi näkemykseksi muuan afrikkalaisen taloustieteilijän teos, joka suhtautuu kriittisesti kehitysapuun, vaikka neutraaliin näkemykseen pyrittäessä pitäisi ottaa tasaisesti huomioon kaikki eri osapuolet. Hommalaisilla on siis itselläänkin oma "virallinen totuutensa", vaikka ovatkin julistautuneet jonkun epämääräisesti määritellyn "virallisen totuuden" vastustajiksi.

"Vaan niin kauan kuin hyväksytään se, että jotkut arvot ovat niin hienoja, että niiden puolesta taistellessa kaikki keinot ovat sallittuja, niin kauan tämä älyllisesti (ja muutenkin) epärehellinen skitsoilu tulee jatkumaan."

Käsite "älyllisesti epärehellinen skitsoilu" sopii mainiosti yhteen hommaforumin kanssa. Mikäli hommalaiset eivät muuten halua äärioikeistofoorumin tai vastaavan mainetta, niin heidän itse kannattaisi lopettaa maahanmuuttajien ja muslimien vainoaminen sekä esim. keskitysleirien, apartheidin, asevelvollisuuden, sosiaalidarwinismin ja Linkolan ihailu sekä maahanmuuttajiin kohdistuvan väkivallan puolustaminen - jotain näistä tulee esille kaikissa hommaforumin "keskusteluissa", jotka eivät tietenkään oikeasti ole mitään keskustelua, vaan ainoastaan tietynlaista ryhmävahvistautumista, jossa samaa mieltä olevat taputtelevat toisiaan selkään.

Pentti Järvi

Raportöörin mukaan Hommaforumiin on kirjautunut 8000 ihmistä eli pienen, tosi pienen maalaiskunnan verran. Nou hätä.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Olenhan minäkin siellä ollut. :)

Nim. Homoadoptioita kannattava pragmaatikko.

Jukka Palo

Miten joku voi ajaa "suoraa demokratiaa" ilman minkäänlaista poliittista agendaa?

=> Kansanvalta ja ihmisoikeudet ovat yleisesti hyväksyttyjä asioita, joita voi edistää ilman ketunhäntää kainalossa.

Tai mitä järkeä on ylipäätänsä perustaa puolue, jos puolueella ei ole mitään poliittista agendaa?

=> Mitä järkeä on vastustaa puolueita, joilla ei ole poliittista ohjelmaa?

Muutos 2011, joka on ajastaan jäljessä muutenkin kuin nimensä puolesta, on niin ideologisesti värittynyt ryhmä kuin mahdollista.

=> Muutos 2011 on Jussi Halla-ahoa varten perustettu puolue siltä varalta, että Timo Soini ei olisi hyväksynyt Jussi Halla-ahoa Perussuomalaisiin senkään jälkeen, kun Muutos 2011 oli puoluerekisterissä. Muutos 2011:llä on kaksi kaupunginvaltuutettua Uudessakaupungissa. Itsenäisyyspuolue menetti kummankin kunnanvaltuutettunsa 9276 manner-Suomen kunnanvaltuutetun keskuudessa.

Jos puolestaan hommaforum olisi "avoin" ja "asiallinen" paikka niin siellä olisi varmaan muitakin kuin oikeistonationalisteja ja asennevammaisia sekä pakkomielteisiä "maahanmuuttokriitikoita", jotka näkevät "kukkahattujen" ja "mokuttajien" (ja vastaavien kuviteltujen uhkien) salaliittoja joka nurkan takana. Hommalaiset kärsivät sen verran voimakkaista vainoharhoista, ettei kyseisellä foorumilla ihan ymmärrettävästi monien muiden aatteiden edustajat vaivaudu vierailemaan: hommalaiset etsivät esim. pakkomielteisesti uutisia vain tiettyjen maahanmuuttajaryhmien tekemistä rikoksista (ei pelkästään rikoksista Suomessa vaan myös maailmalla tehdyistä rikoksista) lietsoakseen epäluuloa ja vihaa Suomessa eläviä viattomiakin maahanmuuttajia kohtaan, eikä tällä toiminnalla ole mitään tekemistä avoimuuden kanssa. Hommaforuumilla vallitseva asennemaailma on äärimmäisen kapeakatseinen, sillä esim. kaikki "maahanmuuttokriittisestä" doktriinista poikkeava lasketaan "mokutukseksi", "poliittiseksi ajojahdiksi" tai vastaavaksi.

=> Hommaforum, jossa myös Fobba terapoi itseään, on osa suomalaista avohoitoa niin kuin Uusi Suomikin. Aikoinaan jo Iiro Viinanen vaikutti siihen, että 2/3 laitospaikoista suljettiin ja väki ohjattiin avohoitoon.

"Maahanmuuttokriitikkoja" vaivaa kaiken muun lisäksi suunnaton kaksinaismoralismi, koska he itse jatkuvasti vaativat voivansa käyttäytyä niin epäkorrektisti kuin huvittaa, mutta sitten he saavat itkupotkuraivarin kun esim. joku vasemmistonuori sanoaa jotain sellaista, joka ei tue maahanmuuttokriittisten omaa agendaa.

=> Tarkoituksena ei ole syrjiä maahanmuuttajia, vaan kyseenalaistaa virkavalta- ja puoluetukivasemmisto.

Sitten "maahanmuuttokriitiseet" törkeästi yleistäen leimaavat vasemmistonuoren "huligaaniksi", vaikka vasemmistonuori olisikin tosiasiassa sanonut hiukan keskimääräistä radikaalimman mielipiteen jostain asiasta.

=> Vasemmistonuorissa on punakapinan perinne, joka vaivaa vihreitäkin radikaaleja. Ei paljoa tarvita ärsytystä niin piippalakki tulee esille niin kuin Jan-Otto Anderssonin tyttäressäkin.

"Maahanmuuttokriittisten" "avoimuus" on sitä, että ollaan avoimia ainoastaan heidän omaa agendaansa tukevia mielipiteitä ja näkemyksiä kohtaan: esim. homman kehitysapukeskusteluissa on hyväksytty ainoaksi oikeaksi näkemykseksi muuan afrikkalaisen taloustieteilijän teos, joka suhtautuu kriittisesti kehitysapuun, vaikka neutraaliin näkemykseen pyrittäessä pitäisi ottaa tasaisesti huomioon kaikki eri osapuolet.

=> On hyvä, että vähitellen kaikki osapuolet omaksuvat suvaitsevaisuus- ja moniarvoisuusretoriikan. On vapaamielisille suuri voitto se, että ahdasmieliset ovat oppineet heidän retoriikkansa. Hommaforum ei olekaan ahdasmielisyyttä eikä fasismia, vaan suomalaista antifasismai ja moniarvoisuutta.

Hommalaisilla on siis itselläänkin oma "virallinen totuutensa", vaikka ovatkin julistautuneet jonkun epämääräisesti määritellyn "virallisen totuuden" vastustajiksi.

=> Hommalaiset ovat haastaneet suvaitsevaiston omalla suvaitsevaisuudellaan ja moniarvoisuudellaan. Suvaitsevaiston pitäisi kehittää uusi vaikeasti kehitettävä retoriikka tai sitten lilluttava samassa suvaitsevaisuudessa hommalaisten kanssa.

Jos olisin jostain yhteiskunnallisesta ilmiöstä huolissani, niin siitä, että aatteellisesti värittyneet ihmiset pääsevät tarkoitushakuisine ”raportteineen” vaikuttamaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

=> Juuri tästä ovat monet olleet huolestuneita alkaen Mika Illmanin väitöskirjasta.

Näillä ”raporteilla” ainoastaan pönkitetään pienten piirien valtaa ja luodaan uhkia, joita ei oikeasti edes ole, ainakaan siinä laajuudessa, mitä uskotellaan.

=> Juuri näin toimii pankkivalta, EKP, kaksikanta, tupo jne. Cosa nostra - MEIDÄN asiamme, ei muiden.

Tiedän, että Suomestakin oikein mielellään annetaan ulkomaille kyseenalaisia ”tietoja” ja levitellään väritettyä totuutta, koska ilman valhetta ja vääristelyä ei näillä lukuisilla hömppämaakareilla olisi ketään ketä vastaan taistella.

=> Herääkin kysymys, miksi Åbo Akademissa ja Turun Sanomissa askarrellaan asioiden kanssa, joiden kanssa askartelu suoraan olisi nykyään erittäin haasteellista tabloidisoituvissa Helsingin Sanomissa.

"Vaan niin kauan kuin hyväksytään se, että jotkut arvot ovat niin hienoja, että niiden puolesta taistellessa kaikki keinot ovat sallittuja, niin kauan tämä älyllisesti (ja muutenkin) epärehellinen skitsoilu tulee jatkumaan."

=> Syvä iskumme on, viha voittamaton, meill ei armoa ei kotimaata... Satu uusi Suomesta syntyvä on, se kasvaa, se ryntää, se voittaa.

Käsite "älyllisesti epärehellinen skitsoilu" sopii mainiosti yhteen hommaforumin kanssa.

=> No hommaforum on eräänlainen parodia suvaitsevaiston palstoista.

Mikäli hommalaiset eivät muuten halua äärioikeistofoorumin tai vastaavan mainetta, niin heidän itse kannattaisi lopettaa maahanmuuttajien ja muslimien vainoaminen sekä esim. keskitysleirien, apartheidin, asevelvollisuuden, sosiaalidarwinismin ja Linkolan ihailu sekä maahanmuuttajiin kohdistuvan väkivallan puolustaminen - jotain näistä tulee esille kaikissa hommaforumin "keskusteluissa", jotka eivät tietenkään oikeasti ole mitään keskustelua, vaan ainoastaan tietynlaista ryhmävahvistautumista, jossa samaa mieltä olevat taputtelevat toisiaan selkään.

=> Hjuva, hjuva. Kyseessä on ryhmäkoheesion muodostaminen: team building, jota harjoitetaan jokaisessa hyvässä joukkueessa puolueista seurakuntiin.

Kari Virtanen

JP: "Mikäli hommalaiset eivät muuten halua äärioikeistofoorumin tai vastaavan mainetta, niin heidän itse kannattaisi lopettaa maahanmuuttajien ja muslimien vainoaminen"

KV: Höh, eihän Hommaforum ole edes islamvastainen, saati sitten muslimvastainen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Vasemmistonuorissa on punakapinan perinne, joka vaivaa vihreitäkin radikaaleja. Ei paljoa tarvita ärsytystä niin piippalakki tulee esille niin kuin Jan-Otto Anderssonin tyttäressäkin.""

No onpas mukavalla tavalla onnistuttu kutomaan kielellisesti yhteen molempien Anderssonien tyttäret. Lauseet luettuaan tuntee selvinneensä läheltä piti -tilanteesta. Huokaako Jukka helpotuksesta, vai tuliko palo?

Jukka Palo

Minusta väkivaltavasemmistolaisen ja luokkataistelun unohtaminen on dialektinen erehdys. Jaakobiinien, kommunardien ja spartakistien muistoa tulee toki kunnioittaa myös työväenliikenteen bernsteinilaisessa kiertoliittymässä.

Tuo "guilt by association" -mentelmä on osa hyvää länsimaista ja brittiläistä informaatiosodankäyntiä.

Ehdottaisinkin, että Li Anderssonin lisäksi otettaisiin huomioon hänen sosiaalinen perintönsä ja tutkittaisiin, millaisia mielipiteitä kansandemokraatti Jan-Otto Anderssonilla on ollut yhteiskunnasta.

Pekka Eric Auvisen kohdalla on tullut todetuksi, että äitikin oli poliitikko ja Vihreästä liitosta sekä ihailtiin Pentti Linkolaa ja luettiin Nietzcheä. Joukkosurman jälkeen Helsingin Sanomat ja Yleisradio lakkasi yllyttämästä suomalaisia pidättymällä esittelemästä Linkolaa aina silloin tällöin.

Suomessa on vanhoja poliittisia sukuja, mutta Suomessa ei tehdä Norjan tapaan eliittitutkimusta. Tämäkin on yksi keino suojella vanhoja poliittisia virkamiessukuja demokraattiselta kritiikiltä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #153

Tarkoittaako tämä väljä assosioiminen mahdollisesti sitä, että erilaisista poliittisista opeista huolimatta Jan Otto Anderssonilla ja Jan-Erik Anderssonilla olisi lapsilleen antaa sama sosiaalinen perintö?

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Nyt minä mieleni pahoitin.

Kaivanto varoitti tästä jo vuonna 2010.
http://www.youtube.com/watch?v=WEKvgDXbIcE

Kari Virtanen

Varo. Kaivannon nimen mainitseminen on jo riittävä syy Siperian lippuun. Ainakin banniin.

anna eino

Olen keski-ikäinen virkanainen, akateemisesti koulutettu, äiti.

Totisesti en ole äärioikeistolainen enkä vainoa maahanmuuttajia enkä muslimeja, vaikka luen usein Hommaforumia ja joskus kirjoittelenkin sinne kommentteja.

Piruuttani haluaisin myös liittyä Suomen Sisuun; vastalauseena sille fasismille, joka meillä yrittää kieltää ajatuksen ja mielipiteen ja yhdistymisvapauden.

Antti Joensuu

No voe ristus taas yhden kerran.
Saisivat ruåttalaiset vaan kusta omille jaloilleen, koskee myös Jungaria.

Minua on muuten pitkään harmittanut että Suomen hallituksessa on nyt ja ollut jo pitkään ÄÄRI-vasemmistolainen siipi, joka vihaa tavallisia suomalaisia veronmaksajia ja joiden mielestä KAIKKI rahnat pitää lähettä muille maille vierahille..
Joku voisi tehdä tästäkin sellasen hauki-on-kala-tutkimuksen...pliis.

Vaikuttaa olevan Suomen hallituspuolueissa vähän epätoivoo; Kreikka ei ole mennyt minnekkään...kaikki rahat sinne ovat menneet pöntöstä alas ja työpaikat menee samaa tietä.
Typerää nyhväystä vain koko ajan, kun toinen toistaan ääliömäisempiä ideoita yritetään saada aikaseksi..

Antti Joensuu

Hetkinen!
Mitä tapahtuu eduskunnassa kun tälläistä julkaistaa?
Onko siellä joku keskustelu menossa?

Kaisa Pispala

"4/5 vasemmistolaisista hyväksyy terrorismin ja eriarvoisuuden ja käyttäytyy rasistisesti."

Vastaavanlaisia heittoja ovat nuo "tutkimukset" perussuomalaisista, joissa jätetään täysin avoimeksi termien merkitys.

Jukka Palo

Minusta proletariaatin diktatuuria ei saa aikaiseksi kuin ensin pienellä huomiota herättävällä terrorismilla, mutta valtaan ei nousta pelkällä henkilöterrorilla.

Eserrät olivat kova sana leninisteihin nähden.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialistivallankumou...

Vasemmistoeserrät olivat samassa ensimmäisessä bolševikkien kanssa siihen asti, kunnes kannattivat saksalaisten murhia Brest-Litovskin rauhansopimuksen vastustamiseksi.

Eugen Schaumannilla ja aktiivisella vastustuspuolueella oli yhteyksiä eserriin, mutta tämä pyrittiin Suomessa kiistämään tehokkaaksti autonomian rippeiden säilyttämiseksi.

Minusta olisi epätavallista se, ettei vasemmisto kannattaisi väkivaltaisia menetelmiä proletariaatin diktatuurin ja hyvinvoinnin luomiseksi. Sehän on aivan luonnollista ja johtuu luokkataisteluteoriasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, miten ihmeessä Ruotsissa julkaistaan raportteja englanniksi eikä oman maan äidinkielellä eli pakkoruotsiksi ?

Kari Kuuva

No tietysti siksi koska siellä ei asu enää RuÅtsalaisia ovat nykyisin kuulemma kotoisin pääsääntöisesti arabi-maista tai afrikasta.

Kari Kuuva

Hoitakoot Swenssonit omat "sosiaalielättimamu kunniakansalais-sotkunsa" itse eivätkä sekaannu suomen sisäisiin asioihin.

Helenalle tsemmiä, ainahan totuuden torvet ovat ihmiskunnan historian aikana "poltettu roviolla" koska ovat epämielyttäviä takiaisia valtaeliitille.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Minusta tämä uusnatseilla, fasismilla ja rasismilla pelottelu alkaa jo muistuttaa sitä pelkoa ja vihaa, jota natsi-Saksa lietsoi juutalaisia kohtaan 30-luvulla, että siinä nämä höperöt ovat kyllä oikeassa - tästä ajasta tulee ihan tosissaan mieleen 30-luku. Minua on suoraan sanottuna alkanut hirvittää se, että millaisia yhteiskuntia esim. Suomi ja Ruotsi olivat, jos ”antifasistiset” tahot ja muut saivat tarpeeksi suuren vallan. ""

Tämä on mielestäni hyvä kohta. Nykyiselle rasistijahdille ja vihapuhevainolle on tosiaan ominaista, että jahtaajat ja vainoajat vakuuttuvat koko ajan lisää omasta oikeassaolemisestaan ja vahvistuvat keskinäisessä tunnustuksellisuudessaan. Ryhmävahvistautuminen on aika huolestuttava ilmiö, vallankin kun asialla ovat itseään "sivistyneinä" pitävät ihmiset, jotka ovat mielestään ikään kuin automaattisesti oikeassa kaikessa mitä sivistyneessä mielessään ajattelevat.

Kun jokin kanta on auktorisoitu -- nauttii yleistä hyväksyntää -- aika harva jaksaa epäillä ja kyseenalaistaa omia asenteitaan.

Esimerkiksi sitä että kyseessä on kansallinen konflikti ja jakolinja, jossa "maahanmuuttajilla" on vain keppihevosen ja kulissin rooli -- sitä ei kovin moni halua tunnustaa. Kuitenkin keskustelurintaman kumpikin osapuoli puhuu todellisten maahanmuuttajien ja maahanmuutto-ongelmien ohi -- päävastustaja löytyy suomalaisesta vastapuolesta.

Eipä ole rasistijahtaajien ja vihapuhevainoajien joukosta noussut mitään aktiivista kansanliikettä muuttamaan ja asuttamaan maahanmuuttajavaltaisiksi muuttuvia lähiöitä. Sehän olisi todellinen teko, joka esitetyn ystävyyspropagandan mukaan olisi omiaan parhaiten kotouttamaan maahantulijoita. Odotan milloin tällainen aktiivinen joukkomuuttoliike käynnistyy. Nyt tuntuu siltä, että "impivaaralaisten" halveksiminen on tärkeämpää ellei ihan pääasia.

Samoin "maahanmuuttokriitikoiden" päävastustajaksi objektivoituvat "hyysärit" ja "kukkahatut" ynnä ne "sivistyneistö-suvaitsevaiston" poliitikot, jotka tökkivät mielellään "impivaaralaisia". Muistettakoon, että paljon pelätty "breivikiläisyys" oli nimenomaan hyökkäys oman maan maahanmuuttoystävällisen poliittisen linjan edustajia vastaan.

Jukka Palo

Pasifisteilla on taipumus antinatsiintua ja militarisoitua. Kohta he ovat itse samankaltaisia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Minä olen pasifisti. Olen aina ollut. Rasisti en ole ollut aina, vasta nyt, kun nimitystä voidaan käyttää kunnianimenä taistelussa nykyajan noitaoikeudenkäyntejä, rasistijahtia ja vihapuhevainoa vastaan.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #166

Minusta ihminen voisi olla jo valmiiksi ampumataitoinen fasisti eikä vasta sitten, kun se on välttämätöntä antinatsistisen tai antifasistisen poliittisen ohjelman aikaansaamiseksi.

1930-luvulla moniste pasifisteita tuli militaristeja antinatsistisesta motiivista. Jos pasifistit olisivat olleet militaristeja jo 1920-luvun lopulla, olisi ehkä onnistuttu hidastamaan natsismia hieman Churchillin tapaan.

Erityisesti oikeistolaisempaa asennetta olisi toivottu niin ranskalaisilta kuin tšekeiltä.

1939 ilman turvallisuustakuita ja liittolaisia panivat vastaan vain ruteenit 15.-19.3.1939 ja suomalaiset 30.11.1939-13.3.1940.

Kaikki muut rydmanit, shubackit ja hommalaiset antautuivat tai uskoivat saavansa tehokasta apua, kuten puolalaiset.

Ihailen itse ruteeneja ja heidän urheuttaan panna käsiasein vastaan koko Unkarin armeijalle neljä vuorokautta. Suomessa ilmeisesti heimoaatteiden vuoksi on jotenkin poliittisesti epäkorrektia antaa tunnustusta ukrainalaisille ja slaaveilla ainakin silloin, kun ovat olleet urheita ugreja vastaan.

Militaristisia asenteita pitää kasvattaa 20 vuotta ennen kuin niitä kasvaa isänmaallista päättäväisyyttä, joka torjuu imperialismin ja kansallissosiaalisuuden jo ajoissa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #181

Eli sinulla on muutkin asiat sekaisin kuin vain Anderssonien suvut?

Militarismi ei ole asenne vaan ryhmävahvistautumisen ilmiö. On se ja sama minkä uskonnon, poliittisen suunnan tai ideologisen opin nimissä joukkomittaista regressiota tapahtuu. Jos sitä ilmiötä ruokitaan, ihan sama missä, lopputuloksena on aina väkivaltaa.

Maailman moniarvoiset demokratiat eivät ole sotineet keskenään (Doylen laki). Se on tulkittava niin, että omilla aivoillaan ajattelevat yksilöt eivät tarvitse väkivaltaa. Väkivalta astuu kuvaan siellä missä ryhmävahvistautumisen seurauksena yksilöllisyys on hävitetty ja joukkovoimat ottavat vallan.

Saarnat sen-ja-sen opin paremmuudesta siihen-ja-siihen oppiin verrattuna kannattaa unohtaa. Kyse ei missään ihmisen historian vaiheessa ole ollut oppien nimistä. Väkivallattomuuden ylläpitämisessä kyse on siitä että ylläpidetään yhteiskuntaa joka mahdollistaa yksilöllisen eriytymisen. Ettei ihastella "kulttuureja" jotka eivät salli yksilöidensä kasvaa irti ryhmäpaineista.

Demokraattisissakin yhteiskunnissa on vaarana se että enemmistö alkaa tarvita ryhmävahvistautumista kokeakseen oikeassaolemista. Juuri nyt meillä ovat nämä "sivistyneet" ja "suvaitsevaiset" sortumassa omaan tunnustuksellisuuteensa. Rasisti- ja vihapuhevainot ovat huolestuttava ilmiö, koska ne ruokkivat ryhmävahvistautumista antamalla legitimaation vääräoppisten tuomitsemiselle. Kun rasistijahtaajat puhuvat, heidän puheelleen antaa taustatukea koko virallinen koneisto.

Sellainen on huolestuttavaa, koska se puree aitoa demokratiaa ja sen moniarvoisuutta.

Jaakko Paavilainen

"sillä maahan jo otettuja ihmisiä ei voida lähettää takaisinkaan. Tämä politiikan alue on peruuttamattomien päätösten leimaama."

TOTTA.

Mutta virolaisetpa nauravat 'työvoimapulille' ja monikulttuurisuudelle.

Ja eipä Viron hallituskaan mennyt mukaan 'etelän takuisiin ja tukemisiin', vaikka eurooppalainen massamedia kuinka toistaa, että "päätös oli yksimielinen ja kaikki ovat siinä mukana"...

Jukka Palo

Virolaiset lähtevät tekemään tiliä Suomeen tai Englantiin. Raksalle he sitten palkkaavat ukrainalaisia paikatakseen työvoimapulansa.

Petri Virtanen

Persujen sisäsiittoinen hihittely on pikku hiljaa kääntymässä heitä itseään vastaan. Nyt sitä ollaan niin puolestaloukkaantujaa, kun "vitsi, vitsi"-hokema ei enää purekaan. Sen mustapaitakulipään kuvaa toisessa Usarin blogissa katsellessa ja tämän blogistin viittaamaa artikkelia lukiessa ei ole epäselvää, että ainakin kolmasosa persujen kannattajista laskee itsensä Herrarotuun. Soini yrittää ainakin toistaiseksi puhtaasti kannatussyistä raahata näitä mukana puolueessa. Lisäähän se puoluetuenkin määrää, muun muassa. Kysymys kuuluukin, kumpi lähtee ensin, Soini vai white power-jengi?

Matti Jalagin

Laita nyt hampputukka piiperö se pääsi näkyviin, että arvailu loppuu.

Koska ulkonäkö ratkaisee aivotoiminnan, siksi.

Petri Virtanen

En Matti kaipaa niitä palavia ristejä tontilleni, siksi.

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #129

Lakkaa sitten arvostelemasta muita kirjoittajia ulkonäön perusteella.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kenestä ihmeen mustapaitakulipäästä nyt on puhe? Jorma Uotisestako?

Jukka Palo

Himmlerin ja Freudenthalin mukaan ugrit ovat aina alempaa rotua kuin germaanit. Sodan aikana suomalainen ugri tarvitsi avioliittoluvan saksalaisen germaanin kanssa solmittavaan avioliittoon, koska ei ollut periaatteessa riittävän Herrenvolkia.

Pentti Järvi

Enimmäkseen die Finnen näkyivät vain kihlautuneen sakemanninsa kanssa.

"Väitöskirjassaan vuonna 2000 Pohjois-Suomen siviiliväestön rinnakkaiselosta
saksalaisen sotaväen kanssa vuosina 1941–44 Marianne Junila käsitteli
seurustelusuhteita koskevassa jaksossa hieman avioliittoja. Hän totesi avioliiton
solmimisen onnistuneen vasta hankalan hallintomenettelyn seurauksena, jos
silloinkaan. Naimisiinmenon estivät usein rotupoliittiset syyt, avioliittopaperit
saattoivat viipyä ja eksyä vääriin osoitteisiin, ja esimiehet suhtautuivat nihkeästi
lupahakemuksiin."

http://www.arkisto.fi/uploads/Palvelut/Julkaisut/U...
Sivu 118

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #163

Tästä huomaamme, miten Suomen länsirannikon ja etelärannikon valloonit, baltit ja muut ovat joutuneet ugrilaisen kielensä vuoksi pangermaanien rotuoppien uhreiksi poliittisesti.

Vaikka suomalainen olisi pitkä ja suoratukkainen sekä sinisilmäinen pohjoismainen tai balttilainen germaani, silti kieroilusilmäiset ruotsalaiset julistautuvat Herrenfolkiksi ja vielä vuoden 1250 jälkeenkään eivät häpeä Varsinais-Suomen ja Hämeen miehitystä Jahven nimiin, vaan yrittävät herrastella ihmisoikeuksien ja yksilöllisyyden aikana 2000-luvulla kuin afrikaanerit, buurit, 1948, kun työväenliikkeen vuoksi työnjohtajien suojakseen tarvitsema aparheid, vietiin lainsäädäntöön.

Yleensä työnjohtajaportaan sosialidemokraatit ja metalliteollisuuden työntekijät, proletariaatin aristokratia, ovat kaikkein kansallissosialistisinta väkeä yhteiskunnassa.

Jos nyt joku on huolissaan oikeistolaisuudesta niin tutkimukset kannattaisi aloittaa Metallityöväen liitosta, sähjöteknisestä teollisuudesta eli Hakaniemestä ja Eteläranta 10:stä.

Tämä pangermaanien julistautuminen herrakansaksi muistuttaa hieman virkavaltasiionismin kaikkein epäonnisimpia henkkeita.

Ruotsi on germaaninen maa, mikä näkyy pääministereiden, ulkoasiainministereiden, ay-johtajien ja teollisuusjohtajien murhissa.

Suomessa väestö on germaanisempaa perimältään kuin ugrilaiselta kieleltään, mieleltään ja kulttuuriltaan. Minusta ylenmääräistä germanisoimista pitää vastustaa kuin liettualainen antamatta slaavilaisuudelle täysin periksi.

Suomessa keskikoulun käyneiden kokoomuslaisten paikan saksattajina ovat ottaneet kokoomuslaistuneet ja ylipainoistuneet eurososialidemokraatit, joiden suu on täynnä eurohintaista lihaa ja painoindeksi 25%:n pahemmalla puolella.

Kari Virtanen

Jos suomalainen vasemmistopuolue PS on äärioikeistoa, niin kuinka ääri vasemmalla tutkimuksen tilannut Ruotsin oikeusministeriö oikein on?

BTW. Natsit(NSDAP) olivat äärivasemmistoa.

Petri Virtanen

Ei koko persujengi ole white poweria, vain ehkä noin kolmannes. Eli se äänekkäin osa, joka pääsääntöisesti täällä Usarissakin pitää älämölöä. Muu persujengi on sekalainen sekoitus köyhiä, syrjäytyneitä, akateemisia väliinputoajia ja poliittisia opportunisteja.

Heikki Knookala

voitko hiukan valaista mitä rotua sinä olet, jolla on täällä valta päättää saako persuissa olla mitäkin väkeä? Sisu on kait vielä ihan laillinen järjestö, joten hillitseppä nyt vihaasi hiukan. Niitä on sellaisia vihanhallinta-ryhmiä, jos on vaikea ihan itse selvitä.

Petri Virtanen Vastaus kommenttiin #128

Minusta on Heikki vain hyvä, että white power-porukka paljastaa korttinsa Suomen Sisun ja hommafoorumin tapaisissa vihapuheryhmissä. Virkavallallekin on tällä tavoin helpompi profiloida henkilöt mahdollisten tulevien insidenttien varalta ja suuri yleisö saa tietoonsa henkilöiden todelliset viiteryhmät.

Kari Virtanen Vastaus kommenttiin #131

PV.

Tarkoitit siis todella kuvitellut viiteryhmät

Kyllähän kenenkään on turha edes haaveilla saavansa kiinni SDP:n ja muiden sosialistien(sis natsit) vihapuhe-etumatkaa.

Jukka Palo

Eiköhän Ruotsissa kaikki ole moderaateiksi pukeutuneita äärioikeistososialidemokraatteja?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen
Matti Jalagin

Siinäpä se oli demokratian syvin olemus.

Kyllä maailmaan ääntä mahtuu ja ajatuksia, mutta kun ajatukset kielletään, syntyy kovempi ääni ja sitten sattuu korviin ja leukaan.

Petri Virtanen

Juu kyllä maailmaan lätinää mahtuu, kunhan vastaa puheistaan.

Puolestaloukkaantuja toimii kuitenkin toisin. Hän aloittaa tyypillisesti myrskyn vesilasissa "vitsillään", mutta menee lukkoon (tai raastupaan) kun katseet kääntyvät häneen. Tämän jälkeen kiistetään kaikki ja etsitään syyllisiä mediasta ja kaikkialta muualta paitsi peilistä.

Noinhan se persun 15-minuuttia julkisuudessa yleensä kuluu.

Matti Jalagin

Sinähän täällä mallia näytät puheisiin vastaamisesta huhuilemalla naamattoman nimimerkin takaa ja keskittymällä pelkkään vihan suoltamiseen.

Alan epäillä, että herra Stubb on palannut keskuuteemme aivan tavallisena virtasena tällä kertaa.

Petri Virtanen Vastaus kommenttiin #154

Miksei punavihreä hampputukka tällä kertaa, Matti?

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #158

Niissä asustaa sentään jotain humanismia kaikkia kohtaan, mutta tuo nyt pursuava vihasi viittaa arroganssiin ja siitä mainitsin parhaan esimerkin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Virtanen, mielestäni ongelmasi on, että tiedät "asioiden todellisen laidan", ja suodatat sen takia lukemasi ja kuulemasi vastaamaan tätä "todellista laitaa". Ainoastaan tyhmä tai suodattava voi nähdä aivan selvän vitsin "vitsinä" ja olla ymmärtämättä, mitä siinä sanottiin. Olen pahoillani, mutta mielestäni kommenteistasi puuttuu järki. Jos sinulta puuttuu ymmärrystä tai halua ymmärtää lukemaasi, pitääkö siitä vielä muitakin syyllistää?

Kari Virtanen Vastaus kommenttiin #167

Saako tämä Virtanen ehdottaa "asioiden todellisen laidan"?

Homman ja Sisun sisäpiiriporukka on paljolti vanhojen vihreiden ja "peräkammarinpoikien" suljettu kerho, joka kritisoi hieman sinne ja kritisoi tänne, mutta hammas ja ajatus puuttuu.

Joka Homman ja Sisun toimissa näkee Palavia Ristejä ja Äärioikeistolaisuutta, katsoo asioita kovin ahtaasta internationalistisesta tynnyrinraosta.
Minä kun näen niissä enemmänkin haalistunutta punk-aatetta, vihreyttä ja vasemmistolaisuutta, joka on ottanut pari askelta kansalliseen suuntaan, arvostellut hieman maahanmuuttoa ja joitakin islamin sukupuolinormeja ja DEMLAa.

Ehkäpä sosialistit näkevät heidät jonkinlaisina oman pesän likaajina, vai mistä tämä meteli johtuu?

Jarmo Makkonen

Petri Virtanen on tyypiesimerkki Oikkosen mainitsemista rasistijahtaajista. Tuo olkiukkojen heiluttelu ja tyhjänpuhuminen on vain liian läpinäkyvää ja näyttää siksi vain pienen puudelin räksytykseltä koska mitään perusteita ei koskaan pysty esittämään, näitä kun ei ole.

Jukka Palo

Virtuaalivaino on monen suosimaan väkivaltaviihdettä.

Jouko Koskinen

Justiinsa nii . . A F Airon ja mummojen maininta samassa virkkeessä häiritsee pahasti mm. Heinrich Himmlerin hautarauhaa. Haudan avaajat eivät vielä käytä tunnettua hihamerkkiä mutta ovat ilmankin helposti tunnistettavissa:
http://jvv2.vuodatus.net/blog/2246208/heinrich-him...
http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/127380-m...

Kari Virtanen

Himlerin komppis Yrjö von Grönhagen oli entinen naapurini. :)

Jorma Kassinen

Minä tykkään Nazi Fräulein meiningistä.
Eikä sillä ole paljon väliä onko oikeasti nazi, frau vai fräulein.

Kauheasti meillä on noita natsimetsästäjiä, hiukan jämähtäneet menneeseen?

Pentti Järvi

juu, minäkin diggaan; ei oo kieli vellissä palanut.

Käyttäjän suomenpo kuva
aki lintunen

Kreikka, Unkari, Itävalta, Norja, Hirvisaari, Halla-aho, Soini, Eronen, eikö näillä ole mitään yhteistä? Miksi joku toteuttaa äärioikeistolaista politiikkaa, jos kritiikin sieto on kovin huonoa. Jos äärioikeistolaisena oleminen tuntuu pahalta, niin on muitakin puolueita, vai tuntuvatko
ne vielä pahemmilta?

Kari Virtanen

Onko Akille tullut mieleen, että natsit(NSDAP) oli sosialistipuolue, joka tosin oli kansallisesti suuntautunut. Tästä syystä muut sosialistiveljet nimittävät heitä äärioikeistoksi.

Perussuomalaiset ovat vasemmistopuolue, joka ei ole sitoutunut sosialismiin, joten siihen on hyvin vaikea yhdistää mitään äärimmäistä, toisin kuin vaikkapa Vasemmistoliittoon, tai äärikielipuolue RKP:hen.

Timo Härtsi

Täytyy olla jotain pahasti vialla maailmassa jossa Erosen "hihamerkki" blogista jaksetaan jankuttaa tälläisellä intohimolla.

Kukaan muu ei ilmeisesti huomaa kuinka naurettavaksi tämä touhu on mennyt. Huh, huh, ei voi muuta sanoa.

Käyttäjän suomenpo kuva
aki lintunen

Hihamerkki on oire jostain ikävästä, äärioikeistolaiset Euroopassa, ovat tappaneet ihmisiä, se ei ole naurettavaa useimpien Suomalaisten mielestä.

Pentti Järvi

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Pyydäpä Paavo Arhinmäkeä ajeluttamaan edes korttelin ympäri Audillaan niin tuut paremmalle tuulelle.

Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Tässä olisi tämä meidän fasistinen tavoiteohjelmamme jos jotakuta jäi mietityttämään:

http://www.muutos2011.fi/tavoiteohjelma/

Toimituksen poiminnat