Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Vinossa kuin Vitojan värkki

  • Go home government. You're drunk.
    Go home government. You're drunk.

Kotiseudullani Pohjois-Karjalassa on sanonta, että jokin asia on vinossa kuin Vitojan värkki. Tuo sanonta on alkanut pyöriä päässäni yhä useammin, kun erehdyn kotimaan politiikkaa seuraamaan. En seuraa kotimaan politiikkaa enää juurikaan, lähinnä juuri siksi, että homma on vinossa kuin sen kuuluisan Vitoja (en ole varma siitä, mikä tai kuka se Vitoja on, joten kirjoitan isolla) värkki, ja uutisten synnyttämä vi*u*us ei ole *it*tuksen arvoista, koska en minä voi asioille oikeasti yhtään mitään.

Äänestämällä voi vaikuttaa, sanotaan. No kun katselee poliittista kenttäämme ja varsinkin hallitusta, voi vain todeta tuon olevan valitettavan totta. Kun äänestetään mielikuvia ja mainostoimistojen rakentamia imagoja, on lopputulos juuri sitä, mitä voi imagojen ja mainostoimistojen rakentamien puhuvien päitten kuvitella olevan.

Suomessa valta on kansalla. Valitettavasti suuri ongelma on se, että maassamme on aivan liikaa niitä, jotka ovat kaivautuneet siihen aina olen äänestänyt vasemmistoa/kokoomusta/maalaisliittoa jne. -poteroon. Vaikka puolueensa politiikan kanssa oltaisiin kuinka eri mieltä, jumalauta sitä puoluetta tullaan äänestämään. SDP:tä äänestetään, koska Tanneri oli niin kova jätkä, jee. Tanner parka itse luultavasti pyörii haudassaan niin että multa pöllyää, mutta eihän sitä tunnu kukaan ajattelevan. Tämä näkyy aika voimakkaasti nimenomaan kokoomuksen ja vasemmiston äänestäjissä. Ehkä siihen on syy se, ettei näille puolueille ole vaihtoehtoa ja näiden puolueiden kannattajat ovat niitä, jotka kokeva äänestämisen voimakkaasti kansalaisvelvollisuudekseen. Valitettavasti.

Ja sitten olemme me häilyvät äänestäjät, jotka yrittämme etsiä äänestettävistä tervejärkisimmän oloiset tahot. Hyvin harvoin se, jota itse äänestän, on päässyt vaaleissa läpi mihinkään. Minua ei kiinnosta pätkääkään, kuinka kivasti se ehdokas hymyilee hernesoppaa torilla jakaessaan. Sellainen liian imelä persoona aiheuttaa lähinnä epäilyksiä ehdokkaan mielenterveydestä. Minua ei myöskään kiinnosta ehdokkaan asema puolueessaan eikä se, onko ehdokkaassani presidenttiainesta. Valitettavasti kuitenkin imelät, näkyvät ja presidenttiainesta omaavat ovat niitä, jotka menestyvät politiikassa. Äänestäjät haluavat olla voittajan puolella ja jos joku vaikuttaa nörtiltä tai omaa liian vaikeaselkoisia ajatuksia, niin ei häntä oikeasti äänestä kukaan.

Hieman ongelmallisena näkisin myöskin sen, että poliitikoissa on aivan äärettömän paljon niitä, jotka nimenomaan haluavat rakentaa poliittisen uran. Kuten poliittinen toimittaja Tommi Parkkonenkin Radio Rockin haastattelussa totesi, ne kääk -paljastukset jostain poliitikosta tulevat hyvin usein saman puolueen sisältä. Selkään puukotetaan, mattoa vedetään jalkojen alta, kateuden ja vihan annetaan ottaa valta jne. shittiä, koska jokainen on mustasukkainen sen oman valtapallinsa päältä. Joku toinen saa enemmän medianäkyvyyttä, seuraajia Facebookissa ja pitää paremman puheen täysistunnossa. Ai ai, sellainen keljuttaa pientä ja muuten niin mitätöntä kansanedustajaa.

Tämän totean nyt ihan vain pohjustaakseni sitä väitettä, että harva poliitikko lähtee esim. puolueensa ryhmäpäätöstä tai -linjausta – olipa se päätös tai linjaus kuinka vähäjärkinen tahansa – vastaan taistelemaan, koska se saattaisi paitsi nostaa tämän yksittäisen poliitikon äänestäjien silmissä puoluetovereita parempaan kurssiin niin myöskin aiheuttaa puoluetovereissa sellaista närää, että Tommi Parkkonen ei edes ehtisi lukea kaikkia niitä puoluetovereiden tekemiä kääk -paljastuksia sähköpostistaan.
Ja juuri tästä syystä minulla on hyvin voimaton olo, koska enemmistöhallitus ja hallitus voi esittää vaikka Suomea liitettäväksi Pohjois-Koreaan, niin hallituspuolueissa äänestetään Jaa.

Yksi suuri ongelma on myöskin julkisen sektorin valtava koko. Suomessa taitaa olla 700 000 ihmistä töissä julkisella sektorilla, puhumattakaan yhteiskunnan varoilla pyöritettävistä yhdistyksistä ym., jotka työllistävät myöskin ihmisiä. Julkista sektoria pitäisi leikata, mutta kukapa uskaltaa kajota 700 000 äänestäjän työpaikkoihin? Vertauksena, pk-yrityksiä on suomessa noin 300 000, joten ei se ole mikään ihme, jos tuntuu, ettei maassamme yrittäjyyttä kauheasti arvosteta. Yrittäjät eivät ole ollenkaan niin mielenkiintoinen ja merkittävä äänestäjäkunta kuin julkisen sektorin duunarit.

Kun siis seuraan hallituksemme hölmöilyä ja mietin sitä, kuinka tämä kaikki on mahdollista, ei tarvitse kauaa ihmetellä asiaa kun tajuaa, että kaikkeen pöljäilyyn on olemassa ihan sellaisia luonnollisia selityksiä kuin äänestäjien kaivautuminen poteroihinsa, julkisen sektorin työntekijät, äänestäjien sinisilmäisyys ja aidon kiinnostuksen puute politiikkaa kohtaan sekä politiikan viihteellistyminen ja se, että meillä on eduskunnassa n. 198 ammattipoliitikkoa, jotka tekevän mitä tahansa sen puolesta, että voivat tehdä työuransa poliitikkona ja päästä sitten kansanedustajan eläkkeestä nauttimaan.

Anteeksi kyynisyyteni, mutta ajattelin nyt muistuttaa ihmisiä tämän ihmettelyn keskellä näistä faktoista, joita kannattaa mietiskellä ja vasta sitten lähteä tilannetta laajemmin arvioimaan.

 

 

Kirjoittaja EI ole oikolukenut tekstiään, muttei myöskään menetä yöuniaan jostain pilkkuvirheistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Joachim Seetaucher

Pitti yrittää tutkia Googlella mikä on "vitoja". Wikipediasta löytyi seuraava tietopläjäys:

"vitoja
Finnish
Noun
vitoja
1.Partitive plural form of vita."

Tuo siis selvittänee asian tyhjentävästi.

(Muokkaus: Ei se ollutkaan Wikipedia, vaan Wiktionary)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Vita - adjektiivimerkityksessä viittaa vinouteen.
"Oikia poikki, vasen alta vita" - poron korva on leikattu vinosti poikki.

Vitojan työkalu on ehkä ollut venkura.
Tuon pidemmälle en uskalla värkkiä hahmotella.
Enkä sen puoleen hallitustakaan. (=home, ainakn eteläisessä naapurissa)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eskimonaisilla se on kuulema peräti poikittain - se värkki.

Pentti Järvi

"Pitti yrittää tutkia Googlella mikä on "vitoja"."

Tiiäkkös Sjöfågel mikä on "pitt"?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minulle äänestäminen on tärkeä trditionaalinen toimenpide. Enkä aio olla äänestämättä. Mutta kuten jossain toisessa blogissa kommentoin, taidan vaihtaa äänestyspaikkaa tutusta koulun juhlasalista johonkin firman vuosi- kokoukseen. Sieltä taitaa saada myös pullakahvit. Joten äänestys ei ihan "harakoille" mene. Ei kun osakeostolle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä vähän harkitsen, että josko osallistuisi vaikka bb-äänestykseen tai euroviisuissa antaisi äänensä puhelinäänestyksessä :D
Toisaalta, matalan äänestysprosentin lopputulos on sitten se, että nämä "aina olen äänestänyt X-puoluetta" voittavat.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Allekirjoitan tuossa muodossaan, kaikkine
kirotusvireineen jos niitä sattuu olemaan;
liian täydellinen herättäisi epäilyksiä.

Tuo liitekuva näkyy olevan se P. Siilinjärven
maalaama haavoittunut pölvästi.

"Läksivät vitomaan" - läksivät pakoon.


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 3

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kyllä noissa kuvailemissasi mietteissä on sentään aika moni suomalainen näinä päivinä.Ja yhä useampi alkaa olla kallistumassa sille kannalle,että parlamentaarinen tie vaikuttaisi alkavan olla lopuunkuljettu ja umpikujan päässä seinä häämöttää.

Nähtäväksi jää missä kohdin kansalaiset heräävät ja miten. Pään iskeytyessä kuilun pohjaan, vaiko jo ennen sitä. Ja tarttuvatko jotkut jo hirvikivääreihin, ennenkuin maltillisemmat saavat minkaanlaista järkevää protestia aikaan.

Olen täällä kysellyt yleislakon, arkadianmäen traktorisaarron tai totaalisen ostoboikotin perään (minä siis kuulun niihin maltillisempiin), mutta eipä ole ottanut tulta. Tottakai minä tiedän, ettei tämä nyt välttämättä ole viisain foorumi moisia ehdotella. Päinvastaisesta todistusaineistosta huolimatta, en minä tyhmä ole, minulta vain puuttuu, kuten rakas mieheni usein huomauttaa, terve itsesuojeluvaisto. Mutta ihan aikuisten oikeesti (laitoin tuon ilmaisun ihan tahallani, etten ainakaan olisi ainoa, jota alkaa tympiä), kuinka pahaan jamaan oikein on mentävä, ennenkuin tyytymättömät lakkaavat ensisijaisesti pohtimasta oman selustan turvaamista. -Jättäkää tuo viimeinen heitto ilkeilynä puoliksi huomiotta. Jääköön se vain kertomaan siitä, kuinka turhautunut olen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä vähän pelkään, että 5 vuoden päästä Suomi on sellaisessa paskajamassa, että sitten ihmiset hieman hämmästyneenä lähtevät milenosoituksiin, kun millekään ei enää voi yhtään mitään. Tosin en tiedä, voiko enää nytkään. Kyllä Suomen hallituksen ja eduskunnan kätöset on jo niin tiukasti kansainvälisestikin sidotut, että pahalta näyttää.
Mutta luultavasti se on tämä varsin narsistinen aikakautemme, kun jokainen ajattelee ensisijaisesti omaa etuaan ja sitä, kuinka voi itse henkilökohtaisesti maksimoida kaiken ennen totaalista romahdusta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Ja juuri tästä syystä minulla on hyvin voimaton olo, koska enemmistöhallitus ja hallitus voi esittää vaikka Suomea liitettäväksi Pohjois-Koreaan, niin hallituspuolueissa äänestetään Jaa.""

Allekirjoitan tuon, mutta tosin vähän surullisin mielin. Miten tähän onkin tultu?

Mauno Matonen

Ensin tehdään ongelma, ja sitten ihmiset itse huutavat sen valtaan jota ei vät muuten olisi hyväksyneet. Näin kävi jo 1920-luvun Saksassa.

Tapio Vehmaskoski
Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

hmmm, tuossa asennossa on kyllä värkki vinossa...

Taisto Merilä

Tosiaan juu, Erosellahan on ollut ennenkin vaikeuksia saada kuvia oikein päin, joten päätti mennä vaaka-asentoon - ja hups, onnistuikin vahingossa. ;)

Samuli Mikkola

EUn demokratiavaje, Velkaantuminen, taantuma ja ylisuuri julkinen sektori ovat oikeita ongelmia, mutta nämä eivät taviksen elämää mielestäni niin paljoa kosketa, että tyytymättömien armeijan kapinalle olisi perusteita. Tai itse en ainakaan keksi mitä vastaan tulisi ryhtyä kapinaan tai yleislakkoon?

Kuka tyytymättömyyden tunteeseen tai tulevaisuuden pelkoon edes on syyllinen? Päättäjät, populistit, yritysmaailma, EU vai kuka?

Jaakko Paavilainen

Vakavia mietteitä, vaikka vähän huumorilla höystettynä...

Mitähän asiaan itse sanoisi..?

Tapio Vehmaskoski

No niin.

Ensin luin otsikon ja sitten katsoin kuvan. Siitä edellinen kommenttini.

Nyt olen lukenut myös blogitekstinkin.

Sanotaan, että kansaa hallitsevat sellaiset edustajat kuin kansa ansaitseekin. On sanottu myös, että kansanedustuslaitos on pienoiskuva kansasta.

Niin, ehkä meillä on liian hyvin asiat vieläkin.

Mutta silloin aikoinaan itsenäisyytemme alkuaikoina oli toisin. Asiat menivät niin päin prinkkalaa, että toisilla oli "kansalaissota" ja toisilla "vapaussota".

Moni on sanonut, että suomalaiset eivät nouse barrikadeille kuten Etelä-Eurooppalaiset. Jos asiat kuitenkin pääsevät niin pahaksi, että suomalaiset kuitenkin nousevat barrikadeille, niin jälki on ollut karmeata historiassa. Toivokaamme siis, ettei sellaiseen ajauduta.

Taannoin kysyin tältä entiseltä triathlonistilta, nykyiseltä kansanedustajalta, kuinka kansanedustaja toimii omantunnon kysymyksissä. Hän vastasi ja viittasi lakiin, jossa mainittiin jotenkin, että kansanedustajan tulee toimia oikein ja plääp..plääp..jne... ja ryhmän kanta tasaa tätä oikeellisutta?

No jatkoin kysymystä, entä, jos kansanedustajan omatunto ja ryhmän kanta on vastakkain. Kuinkas sitten?

En saanut vastausta.

...että, sillee.

Pentti Järvi

”Jumala suojelee hulluja ja humalaisia. Ja niin myös meitä suomalaisia. Porsaita äidin oomme kaikki!”

~Kari Suomalainen

”Kun kuulin tämän tuomion, kohteenani Suomi on, niin tiesin että elämäni oli pielessä, nyt ei edes vittu pysy mielessä”

~Juha Vainio

Sakari Pulkkinen

Itse aiheeseen minulla ei ole paljon sanottavaa, mutta tuo blogikuva on öööh... herkullinen :)
Älä vaan muuta sitä vähään aikaan, ämmänriähkänä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Näinhän se on. Hommat menee päin persettä, hallitus menee perse edellä puuhun ja kansalaisia ei paskaakaan kiinnosta. Melko anaalikeskeistä touhua tämä Suomen politiikka.

Hannu A Virtanen

Kyllä kunnon oikeisto-sosialistikin paskantaa vaikka omaan pesään jos siitä vain saa tarpeeksi hyötyä itselleen.

Arhinmäki tuhosi Esko Seppäsen 15 vuoden työn yhdessä vuorokaudessa.

Arhinmäki on näyttänyt ihmisen raadollisuuden mitä räikeimmällä tavalla. Ihminen on valmis myymään aatteensa ja kaikki ns. ihanteensa oman etunsa vuoksi. Tässä näemme, että aatteellisuus on vain verhottua oman edun tavoittelua, jonka avulla saadaan yksinkertaiset ja hyväuskoiset ihmiset äänestämään.

Arhinmäen löysäily ei kuulu enää normaalin kompromissin piiriin, vaan se on todella aivan jotain muuta äänestäjille annettujen lupausten pettämistä.

Eduskunnan kyselytunti 20.12.2007, Paavo Arhinmäen kysymys riistotyövoiman käytöstä valtion rakennustyömailla. (YLE TV1)

http://www.youtube.com/watch?v=lk6ZOuf0k48

Eduskunnan "rakkikoira" ostettiin hiljaiseksi ministerintuolilla. Äänekkäästä äärikommarista saatiin halvalla "Kataiselle uusi nöyrä puudeli"

Aika masentavaa katsottavaa.

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Ei kai tätä menoa enää kukaan voi tosissaan ottaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kaikissa asioissa on vähntään kaksi puolta. Tässäkin. Eduskunnassa ja hallituksessa on toki vikansa, mutta mitä vaihtoehdoksi? Sekava joukko opposition väkeä jotka eivät edes kriittisesti tarkastele omien vaihtoehtojensa vaikutuksia - olettaen, että heillä on tarjolla vaihtoehtoja? Vai erilaisten julistajien ympärille synnytetyt pienpuolueet joiden linjaa ei kukaan tosiasiassa tiedä, ei edes se julistaja itse?

Kuten vanha sanonta menee, demokratia on huono hallintomuoto, mutta ne vaihtoehdot ovat vain vielä huonompia. (tarkemman muotoilun hakekoot kuka haluaa).

Mutta ei demokratian ongelma ole pelkästään vaaleilla valituissa edustajissa vaan itse hallintokulttuurissa joka kätkee suurimman osan ongelmallisista rakenteista tavallaan ei kenenkään maalle... Ja niin ne kansan valitut saavat puuhastella pienten päätösten kanssa, kykenemättä koskemaan suuria korjauksia vaativiin asioihin...

Pentti Järvi

Suomalaisen demokratian huonoja puolia ovat nykyään

- melko heikkotasoiset ehdokkaat (vähän riippuu vaalipiiristäkin)
- takinkäännöt (eivät pidä tärkeimpiäkään vaalilupauksiaan)
- puoluekuri (asia paranisi suljetulla lippuäänestyksellä)
- kansanäänestyksille johtavat poliitikot nyrpistävät nenäänsä

Tässä nyt muutama.

ps. Helena on parraimmillaan silloin kun se on vähän vihainen :)

Tomi Ikonen

Millä tavoin hallituspuolueet tarkastelivat kriittisesti omien vaihtoehtojen vaikutuksia, ennenkuin Keskustan Sipilä mainitsi asiasta Arhinmäelle?

Kivelä:
"Vai erilaisten julistajien ympärille synnytetyt pienpuolueet joiden linjaa ei kukaan tosiasiassa tiedä, ei edes se julistaja itse?"

Mainitsit oman puolueesi tuossa virkkeessä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Yleensä paljon paremmin kuin mitä vaikkapa perussuomalaiset ovat tehneet EU politiikkansa seurauksien suhteen. Mutta kyllä hallitukseenkin mahtuu turhan paljon tumpelointia.

Tiedän kyllä aika hyvin vihreiden linjan. Mutta on totta, etteivät kaikki tiedä, sillä sen verran hassunkurisia väitteitä siitä esitetään täällä puheenvuorossakin.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #39

Marko: Anni Sinnemäki osinkoverouudistuksesta: "kääk!" :)

(en tiedä kummastako versiosta kommentoi noin)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä olen ajatellut, että ehkäpä kansanedustajien eläkkeistä jne. tulisi tinkiä sen verran, ettei kansanedustajuus houkuttelisi ammattina vaan se houkuttelisi ihmisiä, joilla on aito intohimo hoitaa yhteiskunnan asioita.

Jostain muuten luin, että Virossa on esim. europarlamenttiin päässyt tosi paljon sitoutumattomia. Mikä siellä on tuo kuvio, se kiinnostaa.

Tuula Saskia

Olen liian kyyninen uskoakseni edustajien intohimon kestoon.

Voihan parlamenttiin joku idealistikin päästä, mutta hän oppinee pikaisesti pelin hengen.

Jos kyseessä on henkilö, jolla on herkkä omatunto, hän luopuu aika pian. Muut oppivat toimintakuviot ja mieltyvät hyviin etuihin. Ja parkkiintuvat maistettuaan maljasta, jonka nimi on valta.

PS. Nyt tarkoitin Suomen eduskuntaa, mutta tuskin vallanhalu Brysselissäkään on vähäisempi, saati etujen hamuaminen.

Pentti Järvi

Espanjassa maan senaikainen (-89) suurin roisto (sit.) perusti oman puolueen ja valittiin kuin valittiinkin EU:n parlamenttiin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Mar%C3%ADa_...

Tuomas Taivasaho

Millä tavalla Suomen malli eroaa Venäjän mallista? Yhtä p*rseestä kummatkin sisältönsä puolesta.

Liekö suomenkielen tulkissani reikä tai jotain muuta vikaa, mtta en vain kykene mieltämään parlamentarismia synonyymiksi demokratialle. Jyrkille heittäisinkin kysymyksyn. Jos demokratia on sinusta se paras tunnettu malli, niin miksi meillä on parlamentarismi.

Harri Ikonen

Poteroista on mahdoton nousta ja muuttaa mielipidettä!
Sen todisti J.Katainenkin (en viitsi käyttää titteliä päämin.) tänään kyselytunnilla. Häneltä kysyttiin lukuisia asioita, ja aina tuli sama vastaus, alkoi jo olla kuulijan suuvärkki aika vinossa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen ja Pohjois-Korean valtioliitto ratkaisisi todellakin monta kotimaista ongelmaa.
Pohjois-Korea on pystynyt ratkaisemaan työttömyyden ongelman, mikä meillä on todella suuri murhe. Lisäksi saisimme tuolta mahdolliselta ydinasevallalta tukea rauhanomaisen rinnakkaiselon jatkumiselle Venäjän kanssa ilman Nato-peikon aiheuttamaa kitkaa.

kati sinenmaa

Voin tunnustaa, että minäkin olen aina äänestänyt väärää hevosta; kertaakaan ehdokkaani ei ole tullut valituksi. Katson siis, etten ole syyllinen siihen, mitä nykyinen pelleporukka tuolla hevostelee.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Lohdutukseksi kerrottakoon, että vaalijärjestelmässämme ääni menee ensisijaisesti puolueelle. Siksi äänestäjien pitäisikin ensisijaisesti ottaa selvää, mitä puolueet ovat asioista mieltä.

Pentti Järvi

Suomessa vain yhdellä puolueella on selvä agenda ja se puolue on RKP.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #40

Pentti Järvi on oikeassa.

Tämän lisäksi RKP:lla on sopivasti assistentteja muista puolueista.

Miksikö? Sitä en tiedä enkä ymmärrä.

Mauno Matonen

Onpas onnistunut kuvat Helenasta. :-)

Mikä on syynä tähän moraaliseen, taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen rappioon? Se on yksi ja sama sairaus, joiden oireita nämä ovat, sillä hyvä yhteiskunta on aina oltava rakentunut hyvistä ihmisistä, joilla on hyvä moraali ja arvot.

Profeetta Hoosea yli 2700 vuotta kertoo miksi maa murehtii. (Sana "israelilaiset" muutettu "suomalaiset").

"Kuulkaa Herran sana, te SUOMALAISET, sillä Herralla on oikeudenkäynti maan asukasten kanssa; sillä ei ole uskollisuutta, ei laupeutta eikä Jumalan tuntemusta maassa. Vannotaan ja valhetellaan, murhataan, varastetaan ja rikotaan aviot, murtaudutaan taloihin, ja verityö verityötä seuraa. Sentähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myöskin kalat merestä katoavat. Älköön vain kukaan nuhdelko, älköön kukaan ojentako, vaikka sinun kansasi on kuin pappien nuhtelijoita!" - Hoosea 4:1-4

Juha Mattila

Kannattaa näköjään aina lukea kommenttisi. Osaat löytää olennaisen, toisin kuin alkupään kommentaattorisi.

Miksipä et "iha ite" ala ehokkaaksi? EU-vaaleista voisit aloittaa, ne on useimmille ehdokkaillekin läpihuutojuttu, johon ei paljoa panosteta. Toisit mukaan toisinajattelua. Olisi pyrkimässä edes yksi omien etujemme tosipuolustaja Brysselissä ja Strasbourgissa. Niin ei tarvitsisi lukea (omien?) edustajiemme laatimísta valituksista Suomen asioita koskien ja samalla meille kalliiden päätösten siunaamisesta. Päätösvaltaahan sielläkään ei edustajilla ole. Sitten vaan eduskuntaan ja kunnanvaltuustoon.

Tuula Saskia

Helena Erosen blogin otsikko on mielestäni tarpeettoman vihjaileva.

Muutoin mukana on vahvaa asiaa.

Erityisesti huomioni kiinnitti tieto (?) julkisella sektorilla toimivista ja palkkaa saavista henkilöistä : 700.000.

Voiko tämä olla totta? Jos on, asiat ovat todella huonossa jamassa.

Mitä tämä väki tuottaa? Ei ainakaan mitään vientiin kelpaavaa.

Eikö taloutemme lepää viennin varassa? Eikö uusia työpaikkoja kaivata ihan muualle kuin julkiselle sektorille?

Pentti Järvi

Joku tuon määrän jo tiputti n. 530.000:een, mutta paljonhan se on sekin.

Joskus on sanottu, että sillä porukalla hoidettaisiin 20miljoonan ihmisen asiat.

Tuomas Taivasaho

Vaalit on kyllä jännä ja viihdyttävä tapahtuma, mutta äänestäminen on kuin itseään pettäisi. Parlamentarismihan on meille suotu vain siksi, että kansan ei haluta sanoa mielipidettään itse asioihin. Kansanvalta hyvä, harvainvalta parempi ajatteli Stalinkin. Näinkin keskittyneessä maassa kuin Suomi, ei ulkoparlametarististen voimien kesken tule turhanpäiten riitaa, kun kaikki vallankähmijät mahtuvan samaan neukkariin.

Jotta vallansiirrosta tai pitäisi kai sanoa riistosta saataisiin pysyvä olotila, kansanvallan rakenteet on nakerrettava pala palalta. Presidentiltä valtaoikeudet on saatu jo lähes täysin nakutettua, kansanedustajia nakutetaan siirtämällä valtaa Brysseliin, valtion välihallinto on nakutettu keskittämällä päätöksentekoa Helsinkiin, kuntatasoista päätöksentekoa nakutetaan kuntaliitoksin.

Kaikelle löydetään luonnollisesti järkiperusteet, mutta kansanvallan kaventamisesta on silti kyse. Onhan se tietysti pirun kustannustehokasta, kun byrokraatit saadaan potkittua mäkeen ja päättäjät minimiin, niin kapitalismikin pääsee jylläämään esteittä ja korruptiokin pysyy halpana.

Toimituksen poiminnat