Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Elostelua karmeudella

Ymmärrettävistä syistä sosiaalisessa mediassa, mm. Facebookissa, minulla on hyvin paljon ns. maahanmuuttokriittisiä ja islamiin varsin negatiivisesti suhtautuvia kavereita. Paljastan nyt, että olen monen heistä julkaisut ”piilottanut”, eli ne eivät minulla automaattisesta näy. Syy on se, että olen kyllästynyt aloittamaan aamuni niillä videoilla ja kuvilla, joissa irtoilevat päät ja homoja roikkuu hirtettyinä ja ihmisillä on selkänahat rullalla ruoskinnan vuoksi. Olen aika herkkäsieluinen ja synkkyyteen taipuvainen ihminen, enkä siksi halua niitä kuvia ja videoita katsella.

 

Kun nyt puhutaan paljon internetin vihapuheista, niin rupesin miettimään sitä, millainen vaikutus ihmisten mielenmaisemaan on sillä, että itsensä hukutetaan tuollaisten karmeuksien tulvaan. Eivätkä maahanmuuttokriittiset henkilöt ole suinkaan poikkeus! Ihan yhtälailla minkä tahansa ajatus-, arvo- tai aatemaailman kiihkeät kannattajat sukeltavat ”karmeimpien esimerkkien” suohon. Aivan takuulla feministit hakevat pontta aatteelleen kaivamalla ne surullisimmat naisten kokemat vääryydet ja oikein rypevät siinä alistamisen ja jonkun toisen kokeman nöyryytyksen rapavellissä, ja viherpiiperöistä fanaattisimmat näkevät ihan kaiken vain ihmisen aiheuttaman luontotuhon kautta, eräistä vasemmistolaisista en edes sano mitään, mutta tiedän heidän saavan jotain kiksejä uhriutumisestaan.

 

Ehkä elämämme on liian helppoa. Tarvitsemme vihollisia ja jotain konkreettista, mitä pelätä. Tai ehkä maailma on niin monimutkainen, että haluamme yksinkertaistaa sitä löytämällä jonkin, jonka aiheuttamien väristysten kautta kykenemme tekemään maailmasta helpommin järjellä ymmärrettävän. Pahuutta ja välinpitämättömyyttä on liikaa pienen ihmisen hyväksyttäväksi. Olen miettinyt, että kun ihmisen luonto on kuitenkin mikä on ja meille opetetaan yhtä ja toimitaan toisin, niin vihollisten ja väärin asioita ajattelevien polttaminen roviolla ei ehkä enää toimisi siten, että ihmiset sitä kerääntyisivät katsomaan ja hurraamaan, vaan ne ihmiset katsoisivat sitä videota You Tubesta ja kauhistelisivat tai hihkuisivat riemusta yksin tai virtuaaliystäviensä kanssa. Oman mielen möröt koetaan niin pelottaviksi, että ne oikeuttavat mitä tahansa, mutta ne täytyy pukea pakkohumanismin kaapuun. Muslimimaiden ihmisoikeusrikoksia kauhistellaan humanismin nimissä ja jussihalla-ahojameshirvisaarifreddyvanwonterghemit saavat tuomioita samoista syistä, vaikka todelliset syyt ovatkin jotain aivan muuta. Hölmöä näpertelyä mielestäni, mutta se on se ihmisen luonto. Kun ei todellista vihollista ole, se täytyy luoda. Ja tuohon luottaen on kansoja hallittu vuodesta keppi ja keihäs.

 

On olemassa vielä kolmaskin vaihtoehto. Suomalaiset kyllä tunnistavat yhteiskuntamme todelliset ongelmat ja vääryydet, mutta netissä pöhiseminen ja virtuaalinen tuulimyllyjä vastaan taisteleminen on niin paljon helpompaa kuin ottaa se vastuu, että myöskin yhteiskunnan johtavassa asemassa olevat joutuisivat asettamaan asiat oikeaan arvojärjestykseen. Kun kansalaiskeskustelu on tasoa ”saudit ovat pahoja” ja ”anneli sai ukolta turpaansa vuonna -85 eikä tilanne ole siitä parantunut” ja sitten tyypit kinaavat näistä asioista keskenään, niin päättäjät saavat leikkiä vilunkejaan aivan rauhassa ja kenenkään huomaamatta. Tästä syystä meillä on aina näitä keinotekoisia kohuja jostain ihan helvetin typerästä asiasta.

 

Olen kuitenkin optimistinen tämän asian suhteen. Olen varma, että jos ja kun Suomea ja suomalaista kansaa uhkaisi jokin ihan oikea uhka, nämä nyt kansaamme erilleen repivät varsin teoreettiset uhat katoaisivat ja pystyisimme kohtaamaan sen oikean uhan yhtenäisinä. Välillä ajattelen niinkin, että ehkä suomalaisille olisi siunaus, jos joutuisimme kohtaamaan jonkun katastrofin yhdessä ja kavereita valikoimatta.

 

Tähän kirjoitukseen sain innoituksen South Parkin jaksosta The passion of the jew ja Mel Gibsonista. (<- sisältää linkin)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Vielä ulkoista uhkaa parempi olisi, jos ihmiset oppisivat elämään ja tekemään yhteistyötä ilman pelkoa. Pelosta ja hysteerisyydestä ei ole mitään hyötyä niiden asioiden ajamisessa mitä pidetään tärkeinä. Mielestäni on sairasta käyttää iso osa elämästään törkyyn ja sen jakamiseen. Maailma on paha paikka monille, yritetään tehdä siitä parempi.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Kyse oikeastaan siitä, että asioiden mustavalkoistaminen kovin helppoa ja oman valitun idean mukaan mustavalkoistettuna ovat myös viholliskuvat selviä ja niidenkin inhimillistäminen vierasta.

Se ei tarkoita, että kaikenlaisia outoja ja epäinhimillisiä tai sananvapautta rajoittavia käytäntöjä pitäisi hyväksyä, mutta jo sen ymmärtäminen, että toisella puolella oleva "vihollinen" on ihminen, ainakin siihen asti kunnes epäinhimillisellä käytöksellä luopuu itselleen kuuluvasta ihmisyyden viitasta.

Mika Kainulainen

Optimisti olen minäkin. Niin kauan kun minkään sortin fundalismi ei saa Suomessa tai Euroopassa -en jaksa enää huolia muista- jalansijaa, pidämme kyllä toisistamme huolta. Ei kukaan normaali ihminen halua tehdä hirveyksiä toisilleen. Olivat sitten homoja, natseja tai maahanmuuttajahomonatseja. Tai keitä tahansa muita.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Se pitää olla jonkun muun huonompi kuin minä tai minän pitää olla pyhimyksen omainen (utopinen kupla). Ei siinä ole sen kummemmasta kyse, kuin ihmisen oman minän korottamisesta toisen huonommuuden tai pahuuden perusteella.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Viha, pelko ja suuttumus ovat nopeita tunteita - luottamus, rakkaus, ystävyys syntyvät hitaammin.
24/7/365-maailmassa,jossa ärsykkeiden määrästä ei ole pulaa, nopeat ja äänekkäämmät huudot keräävät eniten kannatusta.
Tämä tiedetään markkinoinnista alkaen ja politikointi on samassa mallissa.
Millaisista asioista päivälehtemme tekevät myyntinsä?

Jari Teräväinen

Olis terveellistä jos silloin tällöin unohtasmaksaa netti- ja muut yhteydet ja viellä teevee menis rikki, että olis muutamanpäivän kaikki sellaset yhteydet poikki ja kuuntelis vaan LP-soittimesta jotain hyvää musiiikkia, se tekis hyvää monesti :) ...

Susanna Kinnunen

"millainen vaikutus ihmisten mielenmaisemaan on sillä, että itsensä hukutetaan tuollaisten karmeuksien tulvaan"

Kysyn toisinpäin, millainen vaikutus ihmisiin on karmeuksien aktiivisella huomioimatta jättämisellä? Se on niin helppoa ja mukavaa. Karmeudet eivät sillä lopu.

Ei lopu tietysti hukuttamallakaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kyllä maailman vääryydet ja pahuus on tiedostettava, ja hienoa kun ihmiset haluavat tietää toisista kulttuureista yms., mutta ei se ole kenellekään hyväksi, jos koko ajan vain näkee sen kaikkein karmeimman todellisuuden. Silloin unohtuu helposti se, että kuitenkin suurin osa ihmisistä edustaa hyvyyttä.

Susanna Kinnunen

Niin, mikä on riittävästi ja mikä on liikaa. Luulen että kohtuudella selviää parhaiten, mutta mikä se kohtuus on?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #37

Tästä pulmasta kummunnee seuraava totuus: 'Liika on aina liikaa mutta kohtuus on liian vähän.'

Pentti Järvi

Aivan noin. Jopa Israelissakin voi olla jotain hyvää, ja P-Koreassa. Ostivat kokonaisen olutpanimon Englannissa eikä mennyt kauaakaan kun tv-mainosti korealaista olutta minuuttitolkulla.

(kumma että saivat sen puretun tehtaan uudelleen koottua, osia ei oltu numeroitu mitenkään) :)

Aki Mönkkönen

Odotahan vain, kyllä se pää vetävän käteen vielä tulee Suomen nykypolitiikalla. Ukkini ennusti jo 80-luvun alkupuolella, että nälkää vielä näkee Suomen kansa, ellei nöyrry mammonan ja pröystäilyn tieltä. Tämä on jo osittain toteutunut; leipäjonot pitenevät ja köyhyys on "pompsahtanut". Veteraanien hankkima itsenäisyys on myyty yms. Nöyrtymistä ei juuri ole havaittavissa? Sehän tarkoittaa tosiasioiden tunnustamista ja linjan muutosta.

Käyttäjän procedescio kuva
Jouni Kari

Hyvää pohdiskelua Helena.

Syitä on varmaan monia. Tässä joitain irtoajatuksia:

  • Osin ne "törkyvideolinkit" varmaan liittyvät "heimoutumimseen". Jollain porukalla voi olla vaikkapa "rituaalina kauhistella maailman menoa."
  • Osin ne liittyvät juuri siihen, mistä Helena mainitsit, että "maailma tuntuu yksinkertaisemmalta". Ihmiset käyttävät stereotypioita sen takia, että ajatteleminen on raskasta puuhaa. Stereotypioilla aivot säästävät energiaa. Se on yksi "aivojen konsti." Usein stereotyypit vain eivät kerro lähellekään koko totuutta maailmasta. Stereotyyppien käyttö on kuin olisi ne hevosen silmälaput silmillä.
  • Osin kyse on oman pahan olon siirtämisestä muualle: Eli jossain tai jollain on asiat vielä huonommin. Silmälaput maailman suhteen ovat vain vielä isommat...
  • Joku videolinkkien levittäjä saattaa kuvitella, että hänen tehtävänään on "vahvistaa muiden uskoa" asiaansa. Eli toimia propagandistina. Se propaganda saattoi toimia silloin, kun tietoa ei ollut saatavilla samalla lailla kuin nykyään: Ihan kuin elokuvassa Matrix, se sininen ja punainen pilleri ovat nykyisin kaikkien saapusilla, oli asia melkein mikä tahansa.
  • Yksi asia on se, että monet tahot ovat käyttäneet pelottelua ihan markkinointitarkoituksessa. Eli tarkoitus saattaa olla herättää huomio jollain kauheudella, jonka jälkeen "asiakas" on herkempi hyppäämään mukaan vetämään sitä kivirekeä.
  • Ihan silkka uteliaisuus selittää myös paljon.

Entäpä seuraukset?
Mitä seurauksia siitä on itselle, jos täyttää "ajatuksiaan" kaiken maailman kauheuksilla, joita videolinkeissä näkyy?

Tuleeko minun tai kenenkään päivästä parempi, jos sen aloittaa tsekkaamalla kaikkea sellaista, mitä ei elämäänsä halua?

Nämä oli ne kysymykset, jonka takia itse valitsin, että antaapa niiden linkkien olla ja mennä. Sen takia olen tehnyt saman ratkaisun kuin sinä, eli viileästi vain sivuutan linkit, jotka eivät "toimi omassa elämässäni."

Kukaan ei voi pakottaa katsomaan niitä linkkejä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Aurinkomme sammuu 4,5 miljardin vuoden päästä. Suurempaa katastrofia ei suomalaisille voi enää kuvitella, kun meillä on niin lyhyt kesäkin.

Arto Pesonen

" Muslimimaiden ihmisoikeusrikoksia kauhistellaan humanismin nimissä ja jussihalla-ahojameshirvisaarifreddyvanwonterghemit saavat tuomioita samoista syistä, vaikka todelliset syyt ovatkin jotain aivan muuta".

Oli niin kryptinen teksti, että piti oikein lukea kahteen kertaan ennen kuin selvisi, että blogin tarkoitus onkin puolustella paria persutaustaista rikollista.

Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Freddy van Wonterghem ovat viharikoksistaan rangaistuksensa ansainneet. Ongelma on, etteivät he ole katuneet tekosiaa saati pyytäneet anteeksi. Halla-ahokin roikottaa edelleen blogillaan KO:n kieltämiä saatanallisia säkeitä kuin uhmaikäinen kakara.

Pentti Järvi

Käykö arvon Arto niitä säännöllisesti tsekkaamassa?

Onhan kansan hyvä tietää, minkälaatuisesta sakon arvoisesta rikkeestä on kyse. :)

Heikki Keskijärvi

Arto Pesonen

"Jussi Halla-aho, James Hirvisaari ja Freddy van Wonterghem ovat viharikoksistaan rangaistuksensa ansainneet. Ongelma on, etteivät he ole katuneet tekosiaa saati pyytäneet anteeksi. Halla-ahokin roikottaa edelleen blogillaan KO:n kieltämiä saatanallisia säkeitä kuin uhmaikäinen kakara."

Mistä nämä rangaistukset tosiasioiden esittämisestä kumpuavat?

"Historioitsija kieltäytyy tekemästä takaperoista analyysia. Hän kieltäytyy yksinkertaistuksista ja halveksittavista oikopoluista. Hän hyväksyy faktat ja niiden tulkinnan, niiden herättämän keskustelun ja joskus kiihkeänkin mielipiteenvaihdon. Historioitsijaa vastassa on valtio, jonka lainsäädäntö ohjeistaa ajattelemaan pikemminkin poliittisen kuin historiallisen korrektiuden mukaan. Sellaisten lainsäädäntöaktien kuin Lex Gayssot tai Lex Taubirai myötä olemme ennennäkemättömässä määrin paitsi ottaneet takapakkia älyllisesti myös menettäneet vapauttamme. Valtion suosima poliittisen korrektiuden kultti pyrkii suitsimaan kumouksellisuutta. Paha vain, että samalla se synnyttää sitä, sillä juuri yrittäessään pakkotoimin korvata historiallisen totuuden omalla virallisella totuudellaan se ruokkii ihmisten ärtymystä."

http://sarastuslehti.com/2013/04/27/kahdennenkymme...

Meillä on aivan oma poliittisen korrektiuden erityispiirre. Se on nk kaksikielisyyden rikkaus. Missään muualla ei pienen (5%) vähemmistön pientä (puhujia pyöreä promille maailman väestöstä) kieltä opeteta pakolla kaikille suomalaisille jokaisessa oppilaitoksessa. Kaikkialla muualla vähemmistöt opettelevat pakolla enemmistön kielen. Näin myös Ruotsissa, jossa on 470.000 suomenkielistä.

On kohtuullista, että ruotsin kieli olisi vapaaehtoinen valinta. Sen puolesta voi äänestää tästä: http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/ (Linkki kannattaa lähettää eteenpäin.

Arto Pesonen

En ihan oivalla, mitä tuo hurriviha tähän blogiin kuuluu, mutta kun kerroit "sarastuksesta", löysin tämän:

http://artolaine.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138406-a...

Heikki Keskijärvi Vastaus kommenttiin #22

"En ihan oivalla, mitä tuo hurriviha tähän blogiin kuuluu," - Arto Pesonen

En tiedä, mistä hurrien viha kumpuaa. Jostain syystä hurrit haluavat pakottaa suomalaiset opiskelemaan pienen vähemmistönsä (5%) pientä kieltä. Kaipa kuvittelevat oikeasti olevansa betrefolkia, joiden kulttuuri on suomalaisten yläpuolella. Siksi Elisabeth Rehn sanoi Siuntiossa 5.1.1991 AL:n 6.1.1991 mukaan: "Suomalaiset eivät ole kulttuurimaan tasolla."

Minusta Ankkalammikko ei ole kulttuurivettä, vaan apartheidmuurin ympäröimä sameaa seisovaa vettä, jossa sikiää suvaitsemattomuus: "Sanalla (ankkalammikko) tarkoitetaan suomenruotsalaisten pientä, SULJETTUA yhteisöä." - Wikipedia

Jotta betrefolk saisi palvelunsa ruotsiksi, palveluväen on opiskeltava sitä pakosta. Jos ruotsinsuomalaiset (5%:n vähemmistö kuten surut täällä) vaatisivat vastaavanlaista ruotsalaisilta, miten heihin suhtauduttaisiin? Hulluina kielikiihkoilijoina.

Mitä siis ovat suomenruotsalaiset? http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/

Ukko Makkonen

Joo, itseasiassa just kai näin vaikka jo Helenaa ehdin kompata..Halla-aho ja Helena Eronen itsekin mainittiin nyt USA:n Suomi vuosiraportissa varoittavina esimerkkeinä. Voipi jopa hieman vaikuttaa jos tänne päin maailmaa haluaa matkustaa että on tuollaista matskua alla. Vaikka Halla-ahoa tuskin haittaa, hänhän matkustaa perheen kanssa Saksaan rentoutuakseen:D Eilen tuli katseltuna OBaman vuosittaista lehdistötapaamista Valkoisessa talossa. Conan O'Brien piti hauskan puheen ja Fox kanavan huumorintajuttomille tosikoille naurettiin,ansaitusti. Voi siis valita missä mudassa haluaa velloa.

Pentti Järvi

Taisi Obamakin nauraa makeasti Helenan ehdotukselle amerikkalaisten hihamerkistä ( hampurilainen?) :)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tärkein tekijä on PELKO.

Pelko saa ihmiset toimimaan älyttömällä tavalla, ja sitä, juuri sitä valtiaat käyttävät hyväkseen, olivatpa he sitten valtiollisia, kunnallisia, taloudellisia tai uskonnollisia valtiaita. Katsokaa ja kuunnelkaa vaikka ketä vallanpitäjää: kaikki he maalailevat pääasiassa kauhukuvia ja sutivat kammotaulujaan meidän peloillamme. Eli siis erostelevat karmeudella :)

Mutta valtiaiksi voi helposti tekeytyä myös täällä nettikeskustelussa, jossa pelkoa eri muodoissaan lietsomalla voi saada aikaan jopa reaktion. Ison tahi edes pikkiriikkisen.

Pentti Järvi

On todellakin aika skitsoa, että nykyinen pääministerikin yrittää hallita pelottelemalla kansalaisia mitä merkillisimmillä vitsauksilla, ellei hän saa tehdä mitä tahtoo.

Ben Kaergin

P.J.

Näinhän tuo näyttäisi menevän,mutta osaisitko sanoa,mitä Käteinen tahtoo tehdä,-mihin hän viiteryhmineen kaikenkaikkiaan pyrkii? Se selkeyttäisi olennaisesti itse asiaa. Minkä instrumenttina mainitsemasi pelottelu toimii?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ainoa melkein gore, ID-kanavalta sosiaaliporno, jota joskus olen katsonut on Murder Shift, ja myös naisia on tiimissä:

http://investigation.discovery.com/crime-fighting/...

http://press.discovery.com/emea/id/programs/murder...

Pentti Järvi

Mun suosikkisarja rikospuolella on Komisario Frost. (Yle1)

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Tämä on kyllä ihan sitä itseään... ja tekijät ovat yleensä muutamista tunneista, muutaman päivän sisään kuulustelukopissa hikoilemassa... En nykysarjoja seuraile. Kyllä pitäisi vähän tutustua kuitenkin... missä mennään. Tämä täytyi jakaa.

Pentti Järvi

Osasyy niiden karmeiden videoiden jatkuvaan tuputtamiseen voi olla sekin, että vastapuoli,esimerkiksi ns. suvakit, kieltää, että niissä olisi mitään perää tai että ne karmeudet eivät ainakaan johdu koraanista tai jostain muusta vastaavasta, että ne ovat äärimmäisiä poikkeuksia jne.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Laitoin yhden halal-liha-gore videon FBssa, aiheesta kylläkin. Enimmäkseen kasviksia ja fisua syön, mutta en halua mitään kidutetun eläimen adrenaliini-lihaa syödä!

Mieluimmin vaikka hevosen lihaa, mutta aniharvoin ja on se metukkaa parempi!

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Kolmas valtiovalta toimii subwooferina, tehostaa. Vihollisia jalostetaan valtavirran ajattelusta poikkeavista siis myös pelkästään myynniin edistämiseksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kuilu ja siihen tuijottaminen. Tai jotain. Katsoin joskus videoita, joissa ihmisiä ammuttiin, ihmisiltä sahattiin suht tylpällä puukolla päitä poikki, koiria tapettiin ja tätä rataa. Katsoin niitä, koska niitä nyt vaan tuli eteen. Sen lisäksi minut on huijattu katsomaan vielä pahempia videoita. Kun raakuus tai julmuus tulee yllätyksenä, siihen reagoi vahvemmin kuin jos sitä osaa odottaa.

Silti, aito reaktio on halu ja tahto tehdä pahaa pahantekijälle. Sitä seuraa turhautuminen, kun tajuaa, ettei voi tehdä kenellekään mitään. Siinä kohtaa tulee se, mihin uskon ihmisten yleisesti haksahtavan vaikka ei pitäisi; Se tekee mieli jakaa ja mahdollisesti kertoa mitä tekisi mieli tehdä videossa esiintyville ihmisille.

Se on mielestäni tolloutta. Konditionaalia käyttävät ihmiset eivät tee kenellekään mitään. Kyseessä on rituaali. Puhdistumisreaktio, vihan ulostaminen muiden näkyville.

Edelleen, olen sitä mieltä, että jos ihan pakko on maailman pahuutta katsoa, ainut lähellekään rakentava tapa käsitellä sitä, on imeä se sisään kytemään. Ei päästää missään muodossa itseään reagoimaan siihen. Silloin on todennäköistä, että jos se joku vihoviimeinen päivä tapahtuu omien silmien edessä, se antaa voimaa toimia.

Ongelma kuitenkin on vaan se, että kaikkeen tottuu ja turtuu ajan mittaan. Parasta on välttää katsomasta ja lakata levittämästä roskaa, joka ruokkii ihmisessä vain hänen vähemmän jaloja puoliaan.

Saara Pasanen

Tismalleen samaa mieltä. Saman huomaa pienemmässä mittakaavassa oman itsensä kohdalla. Mitä enemmän kieriskelee omassa paskassaan sitä syvemmälle sinne joutuu. Joskus on ihan hyvä eriyttää itsensä siitä ja pakottaa itsensä näkemään hyviä asioita. Paskafiilis ruokkii paskaa fiilistä, joskus kun nostaa päänsä siitä suosta ja pistää itsensä luettelemaan vaikka viisi asiaa jotka on hyvin, saa polttoainetta myönteiseen ajatteluun. Jos mä nyt millään tavalla osasin asiani ilmaista.

Saara Pasanen

Tismalleen samaa mieltä. Saman huomaa pienemmässä mittakaavassa oman itsensä kohdalla. Mitä enemmän kieriskelee omassa paskassaan sitä syvemmälle sinne joutuu. Joskus on ihan hyvä eriyttää itsensä siitä ja pakottaa itsensä näkemään hyviä asioita. Paskafiilis ruokkii paskaa fiilistä, joskus kun nostaa päänsä siitä suosta ja pistää itsensä luettelemaan vaikka viisi asiaa jotka on hyvin, saa polttoainetta myönteiseen ajatteluun. Jos mä nyt millään tavalla osasin asiani ilmaista.

Pentti Järvi

Tämä 2. kommenttisi näytti paremmalta - toiseen kertaan luettuna.

Ben Kaergin

Saara Pasanen,

Osasit kyllä ja hyvin!

Ukko Makkonen

Olen Kaliforniassa nyt ja multa on mennyt ohi tämä Ylen vihapuhe uutisointi. Se on kuitenkin pakko muistaessa sanoa että näin vielä FST:n Obsin mainoksen tulevasta vihapuhe keskustelusta jossa oli Olli Immonen. Ollin jalka vatkasi puffissa vimmatusti, siinä esiintyi hermostunut valehtelija sanoisi kuka vaan ihmisen gestiikkaan perehtynyt:D röyhkeää:(

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Suomella on iso yhteinen kriisi. Elinkeinot karkaavat täältä. Yhdistyneille Riitelijöille olis siinä hommaa kyllä.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Hyvä kirjoitus, Helena. Itsekin olen jo tovin pohtinut samaa asiaa. Kun päivästä toiseen tuijottaa vain sitä karmeinta puolta ihmisyydestä, sitä masentuu ja tulee sokeaksi sille hyvälle, jolla pitäisi olla enemmän merkitystä. Ei se ole tosiasioiden kieltämistä, niin kuin jotkut tykkäävät väittää. Se on vaan eräänlainen yritys pysyä selväjärkisenä kaikesta huolimatta.

Eniten minua kiusaa se, että tässäkin maassa on älyttömän paljon sellaisia ihmisiä, joille on tärkeämpää linkittää saudien toimesta lynkatun naisen kuvan, kuin suomalaisen pedofiilin naamakuvan. Mielestäni tässä ei ole mitään järkeä. Minulle on tuntematon suomalainen lapsi paljon tärkeämpi kuin tuntematon saudi-nainen. Olen pahoillani kylmäsydämisyydestäni.

Toimituksen poiminnat