Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Liisa Jaakonsaarelle

En ole maailmalla matkustaessani onneksi tavannut liisajaakonsaaria. Olisi ollut pelottavaa joutua vastaamaan teidän sosialidemokraattien puolesta sosialismin nimissä tehdyistä veriruskeista synneistä samalla tavalla kuin suomalainen kansanedustaja vaatii nyt muslimeja ja islamia vastuuseen. Miksei sosialidemokraattinen puolue ole noussut sosialistista diktatuuria vastaan? Eiväkö Stalinin vainot ja Holodomor olleet tarpeeksi hirvittävä tapa estää ajattelemasta ja riistää kaikkein köyhimpiä? Entä miksi sosialismi on siunannut aseet?

Entä miksi sosialismin piirissä toimivia hirmuhallitsijoita ja kansaa halveksuvia pöteröitä ei tuomita? Tai onko Suomen sosialidemokraateissa parasta aikaa kytevä vähä-älyisyys vain jäävuoren huippu?

Eikä se Marxkaan ollut kukistamassa porvareita kovin lempeällä kädellä.

Onneksi en ole tavannut jaakonsaaria vaikka olen monessa sosialistimaassa käynyt. Olisin kokenut ne yhtä loukkaaviksi kuin sosialidemokraattisen takinkäännön.

Olisi hienoa jos pyytäisit anteeksi tekopyhyyttäsi ja sitä, että olit intomielisesti lähdössä mukaan sille sotaretkelle Yhdysvaltain liittolaisena, johon puoluetoverisi Paavo Lipponen oli meidät luvannut.

 

As with the Christian religion, the worst advertisement for Socialism is its adherents.

- George Orwell 

 

Pusu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

63Suosittele

63 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (74 kommenttia)

Pentti Järvi

Paha suustaan tuo typykkä, mutta osuu usein oikeaan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Miksei sosialidemokraattinen puolue ole noussut sosialistista diktatuuria vastaan?"

Koska sosiaalidemokraattisen puolueen johtavat henkilöt kannattavat sosialistista diktatuuria, demareiden ddr:n entiset agentit toivat meille sosiaalisen diktatuurin, josta koko maa kärsii tällä hetkellä!

Stasilistat auki, niin loppuu tuo ddr akselin toiminta suomessa! Keitä muita muuten luulette olevan listalla halosen ja lipposen lisäksi, onko siellä jaakonsaaresta tuomiojaan ja liikaseen?

Keijo Räävi

Kyllä ainakin omat isovanhempani ja koko demarisuku on taistellut sosialismia ja kommunismia vastaan.

Muutenkin tunnen suurta vastenmielisyyttä näitä kaiken maailman solvauksia kohtaan, joita tämäkin blogi on pullollaan.

Eikö suomalainen osaa keskustella sivistyneesti?

Reijo Tossavainen

Paavo Lipponen totesi, että meitä pakkoruotsia vastustavia vaivaa henkinen taantuma. Käänsin asian päälaelleen osoittaakseni väitteen mielettömyyden, ja kysyin, että onko sama ongelma Lipposella. Blogini sensuroitiin.

Saa nähdä kuinka liisajaakonsaarijutulle käy.

Jorma Simola

Älä välitä Lissusta, se on jo ihan höpö mummo.

Tapio Vehmaskoski

Hyvä, juuri noin tekopyhyydelle. Mummot vois ottaa jo pois EU:n käytäviltä höpöttelemästä.

Ukko Makkonen

Alhaista vihapuhetta mummoja kohtaan, Tapio.

Tapio Vehmaskoski

Joo, mutta papparaiskan oikeudella ja hyväntahtoisuudella. Tuu pois Liisa!

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #55

Ei pappuus oikeuta yhtään mihinkään, Vehmaskoski. Tuo vain oman typerän kommentin puhtaaksipesemisyritys. Pitäisi osata ajatella ennen kirjoittamista, eikä vasta sen jälkeen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Retkistä puheen ollen vuonna 1998 aloitettiin ”retki”, jolle ei tunnu olevan loppua näkyvissä. Dokumentissa Liisa istuu ”aitiopaikalla”, kun otetaan ”euroretken” ensiaskeleita.

Sosiaalidemokraateilla oli hyvin tärkeä osuus Suomen markan muuttuessa euroksi. Se selviää oheisesta linkistä.

http://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

Jari Vuorinen

Liisa taitaa olla tullut jo vahvasti likinäköiseksi.

Hän näkee Hakkaraisen kahtena.

Olli Polli

Ei se likinäöstä johdu, josko Liisa on päissäin tai jollain muulla "ihmemaalla" hullun hatuntekijän (kätehinen), hymykissan (s-tuubbi) ja ilkeän kuningattaren (M. Erkkeli) kanssa!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eronen, selvitäppä itsellesi ensin mitä eroa on sosialidemokratialla ja mainitsemallasi Stalinilla joka oli kommunisti, on. Ns. "sosialistisissa" maissa, joissa kommunistit ottivat vallan, vainon kohteeksi joutuivat ensimmäseksi sosialidemokraatit.

Jari-Petri Heino

Niissä ei ole mitään eroa. Ei yhtään mitään.

Molemmissa vainon kohteeksi joutuu ensimmäisenä omilla aivoillaan ajatteleva kansa, jonka jälkeen sosialistiterroristit, jotka itseään kommareiksi tai demokraateiksikin tituleeraavat jakavat sekä rahat, että palkintovirat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Heino, heikoilla eväillä olet liikkeellä, käynti kirjastossa tekisi kohdallasi ihmeitä.

Jari-Petri Heino Vastaus kommenttiin #17

Annatko kirjastopohjalta yhden esimerkin sosialistisesta maasta jossa kommunistit ottivat vallan ja alkoivat vainoamaan ensimmäisenä sosialidemokraatteja?

Myös Nyqvist voi Granlundin suosittelijana antaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #19

Esimerkkeinä olkoon vaikka Tsekkoslovakia ja Unkari. Tsekkoslovakian kansannousu -68 kukistettiin varsovaliiton, mutta lähinnä NL:n vaatimuksesta, DDR, Unkari, Puola vaativat Sosialidemokraattisen puolueen kieltämistä Tsekkoslovakiassa. Suomessa 50-luvulla kommunistit haikailivat siirtymisestä kommunismiin, "Tsekkoslovakian tie on Suomen tie" julisti Hertta Kuusinen. Suurin kanto kaskessa oli SDP ja sen puh.joht. Väinö Tanner.

Jari-Petri Heino Vastaus kommenttiin #34

Herra Granlund kirjoitti aikaisemmin.

"Ns. "sosialistisissa" maissa, joissa kommunistit ottivat vallan, vainon kohteeksi joutuivat ensimmäseksi sosialidemokraatit."

Neuvostoliitto miehitti Tsekkoslovakian, Unkarin, Puolan ja osan Saksaa jo vuonna 1945, joten siihen nähden nuo myöhemmin tapahtuneet kansannousut eivät tue väitettäsi.

Puolasta varmasti tutkija Jalonen osaa kertoa enemmän, mutta 1918 perustetussa Puolan tasavallassa ei käsittääkseni ollut Sosialidemokratiaa ennen toista maailman sotaa, eikä ainakaan Sodan aikana, sosialisteja kylläkin, ainakin kansallissosialisteja. Sama taitaa koskea muitakin esittämiäsi esimerkkejä.

Haimille sanoisin, että voisi kysyä herääkö kysymyksesi ihan itsestään, vai ovatko ne muiden valmiiksi pureskelemia?

Jouni Haimi

Niin Heino ihanpakko kysyä miloin teikäläisillä tuo aivoilla ajatteleminen alkaa?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo toki ja välittömästi heti sen jälkeen kun minulle on selvitetty se, miten noitavainot liittyvät nykypäivänä tehtyihin ihmisoikeusrikoksiin.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Nuo Liisan jutut on niin keskiajalta !
Pitäisi elää nykyisyydessä.

Liisan mainitsemilla noitavainoilla on tiettyä analogiaa nykyajan poliittiseen korrektiivisuuteen, mitä se sitten kenenkin mielestä tarkoitushakuisesti onkin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot_Ruotsin_v...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"..miten noitavainot liittyvät nykypäivänä tehtyihin ihmisoikeusrikoksiin."

Noitavainot ovat käynnissä parhaillaankin:

http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

Janne Suuronen

Arto, kyllä se oli Suomen sosiaalidemokraattisen puoleen enemmistö, joka 1918 ase kädessä aloitti laillista valtaa vastaan vallankumousta tekemään.

Ja ihan turha yrittää väittää, etteikö onnistuneen kapinan jälkeen Suomea olisi liitetty ensin Leninin ja sitten jatkumona Stalinin valtakuntaan. Ihan samalla mallilla, millä homma toteutettiin puolessa tusinaa muitakin keisarilliseen Venäjään kuuluneen valtion kohdalla.

Jari-Petri Heino

Sosialiterroristin geneettinen erityispiirre on olla parempi ihminen kuin muut. Sosialiterroristi ei välttämättä ole sosialidemokraatti. Sosialidemokratian synty perustuu siihen vaihtoehtoon, että ihannemaailma saavutetaan ilman väkivaltaista vallankumousta alistamalla demokratian keinoin kaikki ajattelemaan samalla tavalla.

Väkivallattomuus vallankumouksissa onkin sitten veteen piirretty viiva ja henkisessä väkivallassa nämä muiden puolesta ajattelijat ovat ykkösluokkaa.

Jos ei ajattele alkaa solvaaminen rakentamalla olkiukkoja koulujen käymättömyydestä tms.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kysymys, joka väistämättä nousee mieleen on:miksi meillä Suomessa aina on ihmisiä, jotka ovat iloisesti valmiita myymään maansa ja kansansa vähiten tarjoavalle. (Tai eihän minulla nykytilanteesakaan ole asiasta varmaa tietoa, pankkisalaisuus estää ilkeämielisesti pääsyni esim. herra Kataisen tilitietoihin.)

Ps. osaako kukaan suositella hyviä hakkereita?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suuronen, olen lukenut kohtuullisen paljon kansalaissodasta, SDP:n enemmistö, varsinkin maaseudulla kuten täällä Sauvossa, jonka työvenyhdistykseen -06 iso-isänikin liittyi, vastusti aselliseen kapinaan ryhtymistä. Mutta, kutein usein radikaalit ainekset ottavat helposti vallan mm. uskonnoissa, ympäristöliikkeissä myös poliittisissa puolueissa. Kapinan aloittaneet perustivat myöhemmin SKP:n Pietarissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suuronen, sinä varmaan tuomitset myöskin Solidaarisuusliikken Puolassa, samoin kansannousut Unkarissa ja tsehkkoslovakiassa, myös Ranskan vallankumouksen, näissä maissahan noustiin juuri laillisia hallituksia vastaan.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Muistan Liisa Jaakonsaaren tyyppinä, joka hykerteli Paavo Lipposen takana ja oli ainoa joka nauroi P.Lipposen vitseille jos niitä voi sillä sanalla kutsua. Elinkautinen isänmaan petturuudesta olis ollut hänelle oikea tuomio tai vaihtoehtoisesti karkotus autiolle saarelle ilman mediavälineitä.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Liisa Jaakonsaari, Ulpu Iivari, Päivi Lipponen, Susanna Huovinen, Tuula Väätäinen ja yms. Siinä sossujen terävin kärki ja koko poliittinen anti.

Jukka Kärnä yrittää jotain piipittää korkokenkien alta, mutta piipitykseksi jää. Ihmettelen jos Kärnä kehtaa missään tehtaassa naamaa näyttää. Nauretaan nimittäin saman tien pihalle.

Viimeinen mies demareissa saa sammuttaa valot. Tuomiojaa ja Paanasta ei lasketa.

Jorma Simola
Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Hys! Älä muistuta, ehkä me voidaan tuo vielä hävittää muistista :)

Jari Nyberg

Tuomiojalla alkaa jo ikää sen verran, että ainakin täällä pohjoisessa me laskisimme hänet korkeintaan varttimieheksi. Tosin varttimieskin voi olla hyvä valojen sammuttaja.

Pentti Järvi
Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Taitaa Jaakonsaari olla ateisti tai ns. tapakristitty! Kun on pelkällä jäsenkirjalla päässyt eteenpäin elämässään voi elää jossain "ulkoavaruudessa" ilman reaalista kosketusta meidän tavallisten tallaajien vastoinkäymisiin joskus omasta syystä, pelkästään omasta syystä tai kohtalon ( usein ikävien ihmisten) pahansuopuudesta!

Ollaanko menty jo niin alas, että Syyriankin kansanmurhaa voi puolustella joillakin historian vääryyksillä?? Siihen tuskin kristityt ovat syyllisiä?

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

Jösses. olisi pitänyt ryhtyä demariksi, jos pelkällä jäsenkirjalla pääsee europarlamenttiin!

Btw. kuka on puolustellut Syyrian kansanmurhaa? Missä?

Petri Muinonen

Osuit, mutta Liisa on liian yksisilmäinen tajutakseen mitään.

Aulis Mäkitalo

"Onko sdp vieläkään virallisesti irtisanoutunut sosialismista? Menneisyyden taakka keventäisi se, että sdp pyytää anteeksi nousua laillista yhteiskuntajärjestelmää vastaan v. 1918."

Ehkäpä SDP on esittämässä pitkää anteeksipyyntöä sillä että se ei tänä päivänä edes ajattele mitään sen suuntaistakaan - nousua nyky-yhteiskunnan tilaa vastaan.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Jostainhan Jaakonsaarenkin pitää päästä kirjoittamaan. Välillä ollut huolissaan neuvostovastaisista voimista, myöhemmällä iällä eurostovastaisista voimista. Aina jokun on väärin, paitsi hän.

Tossavaisen (EDIT: Hakkaraisen) tekstit eivät ole kauhean salonkikelpoisia. Luulisi Hakkaraisen kirjoitusta arvostelevilla olevan kissanpäivät, kun voisi kumota heppoiset lauseet yksi kerrallaan, ihan faktapohjalta. Sensijaan keskitytään siihen, että "näin ei saa sanoa".

Sanoi jo. Lällällää.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Huopainen: "Tossavaisen tekstit eivät ole kauhean salonkikelpoisia. Luulisi Tossavaisen kirjoitusta arvostelevilla olevan kissanpäivät, kun voisi kumota heppoiset lauseet yksi kerrallaan, ihan faktapohjalta. Sensijaan keskitytään siihen, että "näin ei saa sanoa"."

Naulan kantaan; juuri tätä samaa olen itsekin lukemattomat kerrat ihmetellyt - enkä pelkästään Tossavaisen kohdalla.

(Siis ihmetellyt sitä, että jos ne esitetyt lauseet/väitteet kerran ovat niin heppoisia ja paikkansapitämättömiä, niin miksi niitä ei tyynen rauhallisesti vain kumota asia-argumentein ja asianmukaisin faktanäytöin - miksi pitää kiihtyä, mennä henkilöön ja keskittää kaikki vaiva ja energia sen jankkaamiseen, että "näin ei saa sanoa"? Varsin kummallista toimintaa mielestäni; kyllähän sitä nyt luulisi, että sitä omaa näkökantaa saisi paremmin ajettua asia-argumenteilla, ei periaatteellisen tason vänkhäyksellä.)

"Sanoi jo. Lällällää."

:D, näinpä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Huopainen, arvostan kyllä asiantuntemustasi mitä tulee rahapolitiikkaan, mutta kun asioihin liitetään suurempia kokonaisuuksia olet kyllä aika pihalla. Et taida ymmärtää kuten Mylliniemikään miksi Suome talousn kyntää syvältä, se ei ole suinkaan Kreikalle myönnetyt "rahat" vaan Suomen teollisuuden kyvyttömyys uusiutumiseen.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Tuure Junnilaa ja G.C. Ehrnroothia lukuunottamatta Kekkoslovakiassa oltiin hiljaa N-liiton suhteen. Demareita on turha syyllistää, kun koko kansa oli yhtä rähmällään kuin persut nykyään.

Jos olisi ollut olemassa uhka siitä, että demarit työntäisivät Suomen bolshevikkien leiriin, niin CIA olisi tuskin syytänyt rahaa heille vuodesta 1949 lähtien.

Väinö Tannerin torpattua yhteistyön kommunistien kanssa, ei N-liittokaan katsonut demareita hyvällä. Sodan jälkeen suhteet kommunisteihin ei parantuneet. Demarit olivat hallituksessa yleensä keskustan kanssa. N-liitto tuki presidentinvaaleissa mieluummin Kekkosta kuin esim. Honkaa. Tanner ja Leskinen olivat myös
mustalla listalla.

Lauri Korhonen

"Urpilainen on opiskellut vuoden musiikkia Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ennen siirtymistään opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon, missä hän opiskeli kasvatustieteitä ja valmistui kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 2002. Ennen eduskuntauraansa Urpilainen työskenteli vuoden opettajana Helsingissä ja vajaan vuoden Kokkolassa." [Wikipedia]

"Olen yrittänyt houkutella Sdp:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista pyrkimään komission puheenjohtajaksi." [HS 22.8.2013 Liisa Jaakonsaari Eu­roo­pan par­la­men­tin jä­sen (sd)]

*tirsk*

Allan Ensio

O sancta simplicitas‼

Onpas harvinaisen typerä ja tympeä kirjoitus. On tainnun blogistilta mennä aatteet sekaisin, tai sitten aatehistoriaa ei ymmärretä ollenkaan. Reaalisosialismin, eli proletariaatin diktatuurin, suurimmat viholliset olivat demokraattiset sosialistit kuten esimerkiksi sosiaalidemokraatit.

Sosiaalidemokraatit pitivät kokoajan ns. kommunismia vääränä tienä. Tienä, joka johtaa umpikujaan.

Ymmärrettäväähän tietenkin on, että persu- ja muutoshörhöt eivät ymmärrä asioita, jotka ovat vähänkin monimutkaisempia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:D Itselläsi taisi mennä pointti ohi, mutta onneksi tulit sivistynyttä ja hienostunutta itseäsi tänne esittelemään :D

"Persu- ja muutoshörhöt eivät ymmärrä asioita, jotka ovat vähänkin monimutkaisempia." :D

Matias Härkönen

Pitäisköhän lisätä varoitus tuonne blogitekstiin, ennen kuin turkkari tekee jutun.... Ei näytä kaikilla leikkaavan...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #52

Kyllähän tämä parodiaviritelmä aukeaa jokaiselle, mutta blogi on silti harvinaisen tympeä, se on totta. Eronen osaa paljon parempaa. Oma rooli parodian välittäjänä esim. epäonnistuu täysin.

Allan Ensio

Jos tällä blogikirjoituksella yritetään parodioida Liisa Jaakonsaaren kirjoitusta, niin hieman metsään menee, sillä sosiaalidemokraatit ja reaalisosialistit ovat aivan oikeasti ihan eri asia.

Sosiaalidemokraatit nousivat sosialistisia diktatuureja vastaan, demokraattisesti toimien demokratioissa ja stalinismin tuomiten alusta asti. Sosiaalidemokratialle liike parempaa yhteiskuntaa kohti on tärkeämpi asia kuin itse päämäärä. Tarkoitus ei todellakaan pyhitä keinoja.

On olkiukkoilua hyökätä jonkin ihmisen ideologiaa vastaan käyttämällä jonkin aivan toisen ideologian virheitä hyväksi. Homma ei niin vain toimi. Parodia silloin hieman kusee.

[Liisa Jaakonsaari syyllistyi itse hieman samaan kirjoittamalla: "...Entä miksi katolisen kirkon piirissä toimivia pedofiileja rangaistaan vasta nyt?... Vaikka sitä seuraava Liisa Jaakonsaaren lause vähän paikkaakin tätä mokaa.]

Jari-Petri Heino Vastaus kommenttiin #58

Sinäkö sen sosialidemokraattina päätät mikä on hyvä parodia ja mikä kusee?

Jaakonsaaren blogi oli täynnä olkiukkoilua ja väärää infoa alkaen talonpoikaiskapinan kukistamisesta siihen, ettei kristinuskoiset vastustaneen natseja.

Allan Ensio Vastaus kommenttiin #60

Minä en ole sosiaalidemokraatti vaan demokraattinen sosialisti. Tietämättömille toimii kaikki parodiat. Sehän on selvä.

Totta puhut, Liisa Jaakonsaari kirjoittaa melko epätarkasti.

Luther asettui lopulta ruhtinaitten puolelle talopoikia vastaan, vaikka hän vissiin lopulta kauhistui lopputulosta. Luther ei siis yksin kukistanut yhtään mitään, vaan talonpoikien tappolinjalla kunnostautuivat saksalaiset ruhtinaat.

Kristillisistä kirkoista natseja vastaan asettui selvästi ainakin Tunnustuskirkko (Dietrich Bonhoeffer). Muut kirkkokunnat lähinnä olivat hiljaa tai myötäilivät natsihallintoa.

Sosialistit ainakin vastustivat natsihallintoa. Siksipä heidän johtajansa köyrättiin ensimmäisten joukossa keskitysleireille.

Ukko Makkonen Vastaus kommenttiin #62

Allan Ensio: Huojentavaa kuulla tosiasioita mutun ja tunteilun sijasta. Muistan käyneeni Hollannin Aachenissa Dietrich Bonhoeffer museossa tai kirkossa? Oli joka tapauksessa vaikuttava paikka.

Juha Korhonen Vastaus kommenttiin #74

Harvinaisen ilkeämielisesti sanottu, Arto. Hyi helevetti!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tämäkö Jaakonsaaren Liisan tölvimistyylisi on Sinun suuri pravuurisi äänten kalastamiseksi Helena?
Olen monta vuotta lueskellut hienoja blogejasi ja kommenttejasi. Mielestäni nyt tasoon on tullut särö sitten entitisaikojen.

Ehdokkaaksi aikominen ja sen myötä politiikkaan sotkeutuminen ei ole tehnyt hyvää imagollesi.

Sinäkin Helena sitten tykästyit tuosta poliittisesta loanheitosta. Voihan surku.

Kannattais olla ottamatta kantaa noihin ideologisiin teemoihin, jos homma menee tuolle asteelle.

Miultakin meni pointtisi ohi. En pysty esittelemään itseäni sivisty-neeenä ja hienostuneena, koska tyhjästä on paha nyhjästä.

Jari-Petri Heino

Tämähän on lähes identtinen kirjoitus Jaakonsaaren omasta kirjoituksesta, joten mikä pointissa on vaikea ymmärtää?

Ehkä on niin, että monet ihmiset ihan oikeasti uskoivat myös sen, että Helena tosissaan ehdotti hampurilaishihamerkkejä jenkeille, jotta poliisin ei tarvitse rasistisesti profiloida.

Juha Korhonen

Joillekin parodia on liian vaikea taiteenlaji, ei aukene millään.

Hohhoijaa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #78

Ja Helenanko tulisi olla yli-ihminen jonka "kynästä" irtoaa ainoastaan enkelikirjoituksia?

Helena käänsi Jaakonsaaren blogin päälaelleen ja teille tuli hätä haukkua Erosen parodiakyky?? Eiköhän se kerro vain siitä, että Jaakonsaaren kirjoituksesta puuttui "salonkikelpoisuus", joka teille näyttää olevan kaikki kaikessa täällä tavallisille ihmisille tarkoitetussa blogialustassa!

Herra Korhonen on hyvä ja tuottaa itse sitä "proosaa" sen sijaan, että päättää mikä on parodiaa ja mikä ei!

Henry Hammar

Ilmiö Liisa Jaakonsaari ei kerro mistään muusta kuin äänestäjien äärettömästä typeryydestä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ja niillä typeryksillä on äänioikeus. Pitäisköhän lailla poistaa? Hemmetin väärin äänestäjät.

Olli Kankaanpää

Helena Eronen, Liisa Jaakonsaari käyttää tätä foorumia itsekkäästi. Avustaja kirjoittaa ja asianomainen ei edes osallistu keskusteluun. Kansanvaltaa sosiaalidemokraattisesti?

Ukko Makkonen

No eipä ole tämä Erosen Jaakonsaaren blogista formuloitu tuskan parauskaan kummoinen, suo siellä, vetelä täällä.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen
Olli Kankaanpää
Pekka Salo

Mielestäni Erosen oivallus kääntää Jaakonsaaren puheenvuoro nurinniskoin on hyvä ja antaa ajattelemisen aihetta. Ei tuohonkaan tarvitse joka sanaan uskoa ja ottaa hernettä nenään. Voi aivan hyvin makustella sitä, mitä olisikaan mikäli kirjoitettaisiin näin.

Histiriallisia virheitähän on sekä Jaakonsaaren että parodian puolella, mutta entä sitten?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ihan älyttömän ärsyttävää selittää omia tekstejään, mutta Hakkarainen yleistää jotain juttuja kaikkien muslimien synneiksi -> Jaakonsaari syyllistää Hakkaraista kaikista kristittyjen historian aikana tekemistä rikoksista -> ...

Sori, en ole koskaan pitänyt itseäni suurena humoristina :D

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin, mikä se sinun roolisi siinä kohden on? En näe.

En myöskään näe että Jaakonsaari syyllistäisi Hakkaraista kaikista kristittyjen historian aikana tekemistä rikoksista, vaan nimenomaan rinnastaa Hakkaraisen äärijihadistiksi, joka tuijottaa vain uskontoihin.

Ja Jaakonsaari kertoo ei ole koskaan muslimimaissa konkreettisesti kohdannut tällaista uskontohyökkääjää, kuten Hakkarainen.

Siitä syystä mielestäni parodiasi vähän pyllähti, mutta se on vain mun mielipide. Juttusi naurattavat kyllä tiettyä porukkaa, vaikka kirjoittaisit mitä, varsinkin jos siinä voi samalla vähän uhriutua. Mutta tiedän että hallitset huumorin hyvin jos haluat.

Humoristin ensimmäinen kirjoittamaton sääntö kai on, ettei pidä selitellä, mikä se vitsi oli.

tuomas keskonhovi

No tuo on todellakin vain oma mielipiteesi, tulkinta johon pääsy vaatii melkoista vääntöä.
2013 Äärijihadisteitä puhumisen taustoittamiseen on suhteellisen köyhää tuoda jonkin toisen uskonnon joskus tekemiä järjettömyyksiä ja sikailuja.
Näetkö jotain todistusvoimaa kristittyjen ja muiden vääräuskoisten hyvälle kohtelulle siinä, ettei vähän hassahtanut suomalais mummeli, joka on vierailuillaan taatusti huivi päässä, tule kaltoin kohdelluksi ?

Jari-Petri Heino

Se, että Jaakonsaari ei ole joutunut uskonnollisen hyökkäyksen kohteeksi Alanyassa, Agadirissa tai vaikkapa Abu Dhabissa, on huono olkiukko.

Hakkarainenkaan ei ole hyökännyt yhdenkään muslimin kimppuun henkilönä. Jos taas väittää, ettei islamilaisissa maissa kristinusko joudu verbaalisten ja jopa fyysisten hyökkäysten kohteeksi ei elä tässä todellisuudessa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

"Humoristin ensimmäinen kirjoittamaton sääntö kai on, ettei pidä selitellä, mikä se vitsi oli."

Nimenomaan.

Marko Huttunen

Tässä taas näemme että ei ole väliä mitä kirjoitetaan vaan kuka kirjoittaa. Nyt uhraudutaan kollektiivisen suvaitsevaisesti ja järkytytään kun joku mummeli on nii-in pahoittanut mielensä jonkun Pahan mielipiteestä. Sama mummeli sitten vihapuhuu vuosituhantiset synnit meidän kaikkien Huonojen päälle ja sille pitäisi katuvasti hymistellä. Mummeli kun on käynyt ihan ulkomailla asti, toisin kun tämmöset impiwaaralaiset juntit rasistinatsi-kansanmurhaaja-ristiretkeläiset :)

Suvaitsevaisuustesti; siteeraan tähän erästä kirjailijaa, jos hän olisi Suomessa lausunut tällaisen väitteen, olisiko Mika Ilman kalskahtanut?
"Meidän länsimaisten mittapuidemme mukaan Muhammad on perverssi mies ja tyranni."

Suvaitsevat mummelit pitäisi määrätä kantamaan hihamerkkiä jossa olisi papiljottiin pujotettu kukkanen, sulkakynä ja kysymysmerkki.

Marko Huttunen

Tänään ei ole Suvaitsevaisten paras päivä ehkä, tuollakin meni hyvä uhritarina vähän kiville. Mutta mukavan jännittävästi keskustelu eteni :)

http://janne684.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147682-mu...

Olavi Lehto

Kai olet Helena tämän kirjoituksesi siirtänyt myös bloggeriin, jotta voi lukea myöhemminkin? täällä usarissa kun on tuo sosiaalidemokraatien viikatehenki herkässä.

Keskustelua laajemminkin nasimir ja liisa jaakonsaari tollouksia vastaan
http://keskustelua-islamista.blogspot.com minne voi myös blogiin laittaa kommentteja ;)

Lehto "Perkele" jälleen Tampere

Toimituksen poiminnat