Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Uudelleenjärjestelemällä yhteiskunta onnelliseksi!

Eilinen Antti Halosen blogikirjoitus koskien maastamuuttoa ja suomalaista kyttäys- ja rajoitusjärjestelmää on herättänyt hyvin paljon keskustelua. Mielipiteet tuntuvat menevät pitkälti 50/50; joidenkin mielestä Suomi on ihan paras maa ever eikä täällä ole mitään parjattavaa ja muutenkin on ilo kansaa puolet tuloista veroiksi valtiolle, kun meillä on melkein hyvin toimiva hyvinvointivaltio.

Ja sitten se toinen puolisko on sitä mieltä, että sillä sekunnilla, kun on mahikset, tulee nostettua kytkintä, koska suomalainen kyttäys ja holhous sekä kuppaamiseksi verratta verotus aiheuttava ahdistusta, masennusta ja kelitkin ovat mitä kamalimmat.

Koska olen kuulemani mukaan nyt poliittinen toimija ja poliittisilla toimijoilla sanotaan harvoin olevan ratkaisuja yhtään mihinkään, niin miepä keksin sellaisen. Kirjoitin tästä jo Facebookissa, mutta koska ideani on niin hyvä, ajattelin sen rätkästä tännekin.

Otetaan käyttöön uusi järjestelmä, jota voisi kutsua vaikka joustavaksi hyvinvointisuunnitteluksi. Eli jatkossa sos.demokraattista hyvinvointijärjestelmää kannattavat voisivat elää iloisesti sellaisessa ja ne taas, jotka haluaisivat elellä vapaina kuin taivaan linnut ja ottaa vastuun suunnilleen kaikesta itse, voisivat tehdä niin.

Ihmiset kirjautuisivat vaikka verotoimistossa valitsemaansa ryhmään. Ryhmiä olisi kaksi, Iloiset Veronmaksajat ja Iloiset Vapaakansalaiset.

Iloiset veronmaksajat maksaisivat paljon veroja, mutta nauttisivat kaikista yhteiskunnan palveluista; koulutuksesta, julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista, ilmaisista hiihtoladuista yms. yms. yms. Samaan syssyyn he myöskin sitoutuisivat noudattamaan tiukkaa valtion valvontaa ja holhousta, esim. kaikki alkoholituotteet olisivat alkossa, kukaan ei sanoisi mitään rasistista ikinä, ei kitisisi ja luopuisi yksityisyydensuojastaan sekä ottaisi kaikki rajoitukset ja säädökset vastaan riemu rinnassa poukkoilleen.

Iloiset Vapaakansalaiset sen sijaan olisi vapautettu kaikesta säätelystä ja myöskin tulo-, pääoma- ja varallisuusveroista. Ainoat verot, joita he maksaisivat, olisi kulutusvero eli alv. Kaupassa vilauttamalla ”Iloinen Vapaakansalainen”-passia hän voisi ostaa viiniä, viinaa ja miksei vaikka kannabistakin niin paljon kuin ikinä mahdollista, mutta Iloset Vapaakansalaiset eivät saisi mitään muuta palvelua yhteiskunnalta kuin lapsille ilmaisen koulutuksen ja äärimmäisessä hätätapauksessa sairaanhoidon tai poliisit paikalle, mutta siitäkin lasku lähtisi tilaajalle, paitsi jos olisi kyse Iloiseen Vapaakansalaiseen kohdistetusta rikoksesta. Kaikki muu olisi maksettava itse tai otettava vakuutus tai kuoltava tuskiinsa, ja vanhuksena, jos rahat olisi tullut rilluteltua, voisi ihan yksin mölähdellä vuoteessaan kakat housussa ilman että kukaan tulee auttamaan. Ei kun niinhän tapahtuu nytkin, mutta kuitenkin.

 

Näin ollen jokainen voisi elää sellaisessa yhteiskunnassa kuin haluaa.

 

Ps. Pahoittelen mahdollisia kirotusvireitä jälleen. Tällä hetkellä vika on siinä, että kirjoitan tätä tyttäreni Hello Kitty-tietokoneella, sillä omani, jossa on sentään oikolukuohjelma, sanoi saatana työsuhteensa irti. Haistaisipa sekin pitkän pskan.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Entä jos on niin köyhä, ettei ole varaa ruveta vapaakansalaiseksi vaikka haluaisi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin tai jos on niin rahanahne, ettei voi ruveta Iloiseksi Vapaakansalaiseksi?
http://www.hs.fi/talous/a1305643743933

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Mukavahan se on nähdä, että rahamiehetkin jaksavat kuokkia sokerijuurikaspeltoa. Vähän samaan tapaan faaraotkin jaksoivat heiveröisestä ruumiinrakenteesta ja kiristävästä kallonkutistuspannasta huolimatta rakentaa isoja pyramideja painavista kivistä. Kunnioitettavia suorituksia.

Pentti Järvi

Margareta. Tarpeeksi köyhät eivät maksa tuloveroja nytkään, ainoastaan alveja ja joitain veroluontoisia maksuja, kuten kalastuslupa ym. :)

ps. energiavero haukkaa ison loven lompakkoon köyhilläkin

Pekka Saari

"Tarpeeksi köyhät eivät maksa tuloveroja nytkään" on se niin väärin.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Määrittele tarpeeksi köyhä? Toverini ansaitsee eläkettä 1200€/kk.ja siitä hän joutuu maksamaan 12% tuloveroa.Mikä on se tuloraja, joka vapauttaa veronmksusta?
Käytännössähän toverini on itse työllään ansainnut eläkkeensä, jota hän ja työnantajat ovat kassaan maksaneet. Niistä tulosiirroista on maksettu jo ankarasti veroa aikanaan.

Tuolla summalla toveri ei saa Helsingissä maksettua edes asuntonsa pakollisia kuluja. Sossuun ei ole asiaa, kun asunto on oma ja maksettu. Pahaksi onneksi kuitenkin vanha talo, johon uppoaa nyt ja tulevaisuudessa paljon rahaa korjauksiin.

30 vuotta töissä hanttihommissa ja sitten iski nivelreuma. Hän joutuu myymään asunnon ja sitten pitää hankkia vuokra-asunto. Siihen Kela ja sossu maksaa kompensaatiota. Mitäs järkeä tuossa on? Kysyy epätietoinen. Onkos hän tarpeeksi köyhä? Viranomaisten mielestä ei ole.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Köyhyysrajan kohdalla tuloveroprosentti eläkeläiselle on yli 10%
Alvi haukkaa köyhältä suhteellisesti suuremman osan kuin varakkaalta.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #78

Stadin asuntoilmoituksia silmäillessä voisi päätellä asumiskustannusten olevan vielä kalliimpaa ja suurin menoerä. Samoin kuin ruoka se on välttämätön. Yksinelävälle etenkin vuokra tai lainanlyhennys on matala palkkaselle tai eläkeläisille jopa mahdotonta.

Jossain kauempana on asuminen edullisempaa, mutta töitä on vaikea löytää. Eräs muuttotappiokunta tarjoaa asuntoja omaksi alkaen 30 000€. Jokainen asunto on täysin remontoitu ja kunta takaa lainan. Kuvista päätellen erittäin hyvillä painolla kaikki ja varustus nykyaikainen. Yhtään työpaikkaa vain ei ole tarjolla. Mitkä ehdot sitten ovat, en ottanut selvää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Maataloustuekien saaminen ei johdu ahneudesta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No ei tietenkään johdu. Mikäpä tässä maailmassa lopulta johtuisi? Pointti on se, että Björnkin joutuisi Iloiseksi Vapaaeläjäksi heittäytyessään luopumaan maataloustuistaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #8

Kuka nyt kannattavasta tilastaan luopuisi?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Mitä varten tukiaisia maksetaan ,jos maatalous on kannattavaa ilmankin ?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #14

No elä jo muuta virka. Ja eipä sen Björnin edes olisi pakko tukiaisistaan luopua. Sen kun vaan ilmoittautuu iloiseksi veronmaksajaksi, jos haluaa jotain vastaankin ottaa. :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #14

Maataloustuella varmistetaan elintarvikkeiden omavaraisuus esimerkiksi jonkin katastrofin tms. varalta - ilman maatalouden saamia tulonsiirtoja maitolitra maksaisi lähikaupassa suunnilleen 26 euroa...

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki Vastaus kommenttiin #27

Eikä maksaisi. Tuotantotuki on joitakin senttejä litraa kohti.

Omavaraisuus ei ajatuksena toimi, koska jos tulisi kansainvälinen kriisi joka estäisi tuonnin, olisi myös polttoaineen ja energian tuonti estynyt. Tällöin ei maito päätyisi lainkaan kauppoihin kotimaisilta tiloilta kuin joidenkin päivien ajan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

Vaikka joidenkin ajatuksissa omavaraisuus ei toimi sen ylläpitäminen ravintotuotannossa ja energiavarantonakin on tärkeätä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #31

Joka sentti on maataousyrittäjälle tarpeellinen.

Ilman maataloustukea omavaraisuusaste laskisi ja samalla tuotantokustannukset nousisivat huomattavasti, mikä näkyisi kuluttajahinnoissa merkittävästi.

Ja kyllä, nykyisin kaupoista saadaan halpoja hedelmiä yms. Thaimaasta tai muualta kehittyvistä maista rahdattuina, joidenka tuottajille ei ole maksettu tukea. Tämä on globaalia riistoa mitä suurimmassa määrin...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #41

Mikä osuus esim maitolitran kuluttajahinnasta menee tuottajalle?

Martti Laines Vastaus kommenttiin #27

Antikainen, jäikö kirjoituksesi kesken...
Oletko varma, ettei tähän kuvioon liity naisten sortoa, jossa he ovat uhriobjekteja?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #32

Ei jäänyt, maataloustukeja maksetaan tilojen tuotannon mukaan, ei tilanomistajan sukupuolen mukaan. Siinä mielessä EU:n direktiivit ovat asianmukaisia.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

On aivan sama kuka viljelee ja mitä, mutta Suomessa ei maantieteellisesti pitäisi kasvaa mitään. Kuitenkin suurin osa suomalaisista haluaa kotimaassa tuotettua ja kotimaisista raaka-aineista tehtyä lähiruokaa.

Sopii katsoa ulos. Mikä kasvaa ulkona? Lumikinos. Nyt espanjalainen jyväjemmari jo rasvaa koneitaan piilottaakseen jyvät ja potut omilla maillaan ensi viikolla viimeistään. Ellei ole jo jemmannut.

Miten me tämän yhtälön ratkaisemme olkoon jemmari rikas tai köyhä, niin samoilla markkinoilla se björrekin joutuu hyvänsä myymään. Sillä on ainakin tarpeeksi pääomaa tuottaa vaikka luomua ja sitä lähisapuskaakin. Vaikka mies on miljonääri, ei siitä kateellinen kannata olla. Pitäisi sen verran ymmärtää, että, eri aloilla toimitaan samoilla ehdoilla eikä ketään saa suosia eikä sorsia.
Mites olisi varakas raksaduunari. Ammattimies ei tarvi edes tes-palkkaa, kun sillä on jo hilloo tarpeeksi. Eihän se noin mene.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #82

Sellaista kasvisten, juuresten ja yrttien laatua ei ole kuin valoisten kasvattamina näillä leveysasteilla.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Olisi haettava sitä, miten yksilö voisi olla mahdollisimman vapaa rakentamaan omaa elämäänsä ja myös sopivasti yhteiselossa. Maapallolaisten kesken voitaisiin järjestellä kuvioita tietyltä osin, suomalaisten kesken samoin, jne, perheen ja viimein täysin yksilöllisen tilanteen mukaisesti. Jos tällainen rakennelma on seesteinen, niin eiköhän siinä jotain toteudu?

Nykyään yhdistävinä tekijöinä ovat mm valtiot, kieli, jne. Mikä on oleellisesti ottaen sopivaa yhteiselon pohjaksi niin, että muodostuu luonnollisen oloisia ryhmiä, jossa ryhmäläiset kokevat saavansa jotain etua? Etua siinä mielessä, ettei rikota muiden olemisen pohjaa.

Jos eletään vaikka samaa maapalloa, niin maapallon oloja koskeva tilat ja niihin vaikuttaminen tulee olla yhteisesti rakennettua. Tätä kautta syntyy paljon yhteisiä nimittäjiä. On uhkia ja on yhteisiä resursseja. Näin olemme sidottuja jonkin verran yhteen.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Viitaten noihin ilmaisiin hiihtolatuihin;
kuuluisi siihen pakettiin myös ilmaiset
voiteet sivakoihin?


█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
H a r m a a s u s i ™ 2 0 1 4

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Totta kai, valtion rasvatehtaalta. Ja valtion suksitehtaan klapit!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Utopistisia kuvaelmia on hauska kyhäillä. Homma tyssäisi kai jo siihen, kun vapaakansalaisen pitäisi yrittää päästä yleistä tietä pitkin kaupaan.

Jotenkin dystooppinen meininki Muutos 2011-puolueessa viime aikoina blogiulostulojen perusteella. Missä tavoitteet?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No utopistinen se tämä todellisuuskin on. Toki voisin olla älyllisesti hyvin epärehellinen ja jauhaa jostain maahanmuuttajista tai itämeren saasteista tai valtion velkasuhteesta, vaan kun tajuaa, että ne suuret linjat on vedetty jo ja siinä ei paljoa Helena Erosen ininät auta, kun ammattipolitikotkin sanovat, että "eipähän tässä tietysti yksi ihminen voi mitään siellä tehdä."

Toisaalta, tilanteessa jossa nimenomaan pk-sektorin yrittäjistä ja itsensä työlistäjistä valtava lauma haaveilee muutosta muualle, ja moni muuttaakin, kannattaisi ihan todella pysähtyä miettimään, että millainen Suomi on 20 vuoden kuluttua.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Minne ne nyt on menossa? Ne pienet yrittäjät. Voisin kertoa kymmeniä tarinoita siitä, kuinka on napit auki lähdetty ja tultu hipi-hijaa ja katkerana takaisin. Useilla jopa melkoinen velkataakka muassaan, kun ei ole ollut selvillä miten eri maissa se yrittäjyys velvoittaa ja mitä tarvitaan.
Tulkkin ominaisuudessa tuli kaadettua monen tuulentupa, mutta onneksi ennen kuin sattui mitään dramaattista.

Jere Partanen Vastaus kommenttiin #83

"Minne ne nyt on menossa?"

Näköjään Saksaan, koska siellä kuulemma saa halpaa viinaa ympäri vuorokauden.

http://anttihalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15952...

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #89

Ei se ole bisnestä kuin trokareille. Muutaman auton oon tuonu sieltä, kun kukaan ei usko, että se sama kumipyörä, joka meillä härmässä maksaa 30 000 ei maksa kuin 15 000 ja kuljetus päälle 700€ ja minä.
Totta ihmeessä kiesiin pitää laittaa kantavuuden mukaan virvokkeita mukaan ja tullata auto Suomen rekisteriin. Eihän se homma muuten kannata, mutta itselle käyttöön. Se lasti ja auto.
On mistä valita molemmissa ja tuollaisen 30 donaa Suomessa maskavan auton tuonti on noin 4-5000€ halvempaa + virvokkeista saata alennus.

Tuli haettua pienempi autokin. Sain tiedon, että joku luopuu ostamastaan Fiesta neliveto kilpurista. Sain luvan ajaa vain kotiin sillä, vaikka se oli Berliinissä rekisterissä normaalisti. Tullissa eivät tykänneet. kun vanhus tyrkkää röpöttävällä kiesillä laivasta. Ihme tyyppejä, millä valtuuksilla. Nyt se on jo myyty kisakäyttöön, mutta taas ne virvokkeet ja hiukka hilloo jäikin.

Saksaan pääsee muutamalla kympillä eri kulkuveuvoilla ja takaisintulon voi neuvotella varsinkin näiden Grimaldin paattien lipunmyynnissä.

Ja aina voi luottaa Ruotsiin. Siellä kukaan ei kysele mitään. Siirtorekisterissä oleva auto ja virvokkeet, ei se ole mitään. Kerran kysivät, että mites Suomen tulli? Juotiin kahvit ja ihmeteltiin miksi jostain kertaalleen verot maksetusta autosta vaaditaan Suomessa toiseen kertaan veroluotoisia maksuja.
Ruotsissa ei tarvi ja sekin auto alkoi polttaa jo tullimiestäkin, kun näki mitä olin siitä maksanut.

Muutoksen porukka voisi tämänkin asian ottaa agendalleen, eikä paskaa jauhaa.

Esimerkki. http://www.ford.de/Gebrauchtwagen

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Lähtökohta on, että kuviot ovat sekavat. Siihen nähden virtaviivaisempia ratkaisuja tulisi rakentaa. Vaikea sanoa niistä kattavasti. Aloituksessa ehdotettu juttu on jotain, mutta miten osuvan ratkaisevaa? Vai haettiinko lähinnä herättelyä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No eihän nyt tuollainen oikeasti toimisi. Iloiset Veronmaksajat olisivat toisten vapaudesta kateellisia ja Iloisissa Vapaakansalaisissa olisi niitä, jotka eivät ottaisi mitään vastuuta tekosistaan. Mutta sehän siinä onkin, kun kansa on näissä asioissa aika jakaantunut, ihan tulotasosta riippumatta, ja kuitenkin yhteiskunnan tulisi olla jokaiselle mieluinen.

Jari Vuorinen

Iloiset vapaakansalaiset ovat nuita iloisia veronmaksajia.

Suomessa 20% maksaa 60% veroista.

Tilastollinen keskipalkka 3300e/kk on tilastoharha.Tulonjakauma Suomessa on todella kieroutunut.

Suomessa kynnetään syvällä Ameriikan malliin.

Amerikan Yhdysvallat on tutkimusten mukaan maailman eriarvoisin valtio (Rickhard Wilkinson ja Kate Pickett :Tasa-arvo ja hyvinvointi)

Herätkää pahvit !!!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten suuri osa ne 20% saa tuloista?
Mainitsemasi keskipalkka taitaa olla aritmeettinen kaskiarvo joka antaa vinoutuneen kuvan. Lisäksi kyseessä on ilmeisesti yksityinen sektori.

Jari Vuorinen

20%=viidesosa työllisistä.

20%= viidesosa

20%=viidesosa

Ketkä maksaa veroja ?

En ymmärrä lausetta :"Miten suuri osa ne 20% saa tuloista?"

Suosittelen pakkosuomen kurssia.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #18

Minulla on ollut ehdot pakkosuomesta.
Miten suuren osan tuloista saa se kahdenkymmenen prosentin osuus joka maksaa ne 60% veroista ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tilastollinen keskipalkka (3.300€/kk) on ihan kohtuuhyvä. Tyytyväisyyttä se ei näy takaavan, koska inehmo himoitseepi aina lisää ja pitää saavutetuista eduistaan [?] kiinni. Piispat ja KONE:en pomo mukaan lukien.

Vaan, pieni taloudellinen eriarvoisuuskaan ei ole välttämättä tuhon tie, jos kaikilla kuitennii on mahdollisuus kohtuueloon. Kohtuuttomuudet sitten erikseen. :-)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Köyhäkin maksaa kymmenyksen.
Köyhän euro = 10 senttiä.

Jari Vuorinen

Miten suuri osa ne rikkaan euro ?

Onko tuhat ?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Se ero on miljonäärillä ja miljardöörillä.
Köyhimmässä kymmenyksessä erot ovat pienempiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Verojen maksamattomuus on hauskaa. Kokoomuksen kaksi vuosikymmentä jatkunut veroale alkaa näkyä. Nyt ei kellään olekaan oikein hauskaa. Kun veroalella on saatu progressio purettua, kokonaisverokertymä on laskenut niin alas, ettei edes peruspalveluihin ole varaa. Eika keski- tai pienituloisten verotus ole lopultakaan laskenut kuin marginaalisesti. Kun samaan aikaan palkkakehitys on jäänyt hintakehityksen jalkoihin, keskituloisen veroaste, kun arvonlisäverotus otetaan huomioon, on noussut. Pienituloisen veroaste on kivunnut tuskaisen korkeaksi.

Kyseessä on Kokoomuksen politiikkaa. Meidät on huijattu uskomaan, että verotuksen keventäminen auttaisi talouttamme. Verotuksen keveneminen on kuitenkin kohdennettu ryhmään, jonka varat eivät talouteemme vaikuta. Ryhmään, joka laittaa varansa sukan varteen tai vie veroparatiisiin.

Ruoan arvonlisäveron lasku, joka oikeasti olisi antanut liikkumavaraa myös pientuloisille vesitettiin heti, kun Kokoomuksesta tuli pääministeripuolue. Nyt Kokoomus on vetämässä pois hallitusneuvotteluissa antamansa lupauksen, että tulovaje rahoitettaisiin osittain säästämällä, osittain veronkorotuksin. Kun Kokoomuksen hallituskumppanina oli Keskusta, Kokoomus syytti tätä koko ajan iltalypsyistä. Samaa politiikkaa harrastaa Kokoomus itsekin: ensin lasketaan veroja ja kun tulot eivät riitä menoihin, säästetään. Säästetään itsemme hengiltä.

Tai ei eihän Kokoomus itseään hengiltä säästä, vaan ne, joilla menee huonosti.

Käyttäjän alttisalomaki kuva
Altti Salomäki

Miten ihmeessä sitten suurituloisimman 10% maksamien verojen osuus kaikista maksetuista veroista on samalla aikavälillä kasvanut?

Lue tilastot, älä Kansan Uutisia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lama ei vaikuta suurituloisimman 10%:n tuloihin juuri ollenkaan. Pienituloisemman 90%:n kokonaisansiot putoavat, koska tämä ryhmä on se, joka joustaa. Se, josta jäädään työttömiksi.

Tilastoista tämäkin on luettavissa. En tiedä, olisiko sitä mainittu Kansan Uutisissa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minä kuulun Iloisiin Veronmaksajiin, moraalisista syistä :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nimenomaan! Jokainen voisi tehdä valinnan moraalinsa ja toiveidensa mukaan. ;)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Alkaa olla tasan 20 vuotta siitä, kun silloinen työkaverini (nainen) totesi maksavansa mielellään veroja, vaikka elettiinkin syvempää lamakautta - hänen murrosikäisen tyttärensä dialyysihoidon hinnaksi muodostui silloin noin 150 000 markkaa vuodessa...

Joidenkin kohdalla veronmaksun etu konkretisoituu näin dramaattisesti, yleensä verotuksen hyötyjä ei vain osata arvostaa...

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Millä helkkarin perusteella vapaamatkustajien pitäisi saada lapsilleen ilmainen koulutus?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Alemmas kommentoin, mutta kopioin tähän:

No siinä tapauksessa heidät olisi vapautettava myöskin alveista eli ruoka, viina ja bensa esimerkiksi halpenisivat kivasti. Varmaan sekin sopisi monille. Toisaalta ajattelin sitä, että esim. lapsiperhe maksaa ruoan yms. muodossa niin paljon alveja, että kyllä niistä yhdet koulutukset maksaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ymmärrän kyllä filosofisen näkemyksen, vaikka sen käytännön toteuttaminen olisi hankalaa.

Oma kantani on, että kulutusverojen, kunnallisverojen ja muiden tasaverojen kasvava osuus julkisista tuloista on tuhoisaa. Suomessa ja Ruotsissa tuloveron osuus on vajoamassa 30 prosentin tienoille.

Tässä muutaman vuoden takaisia lukuja maailmalta. Tuloveron osuus verotuloista eräissä maissa:

Tanska 61,3%
Australia 56,1%
Japani 50,3%

Espanja 28,4%
Portugali 27,1%
Kreikka 22,3%

Tuleeko kenellekään mieleen, että asialla saattaisi olla jokin yhteys siihen, miten hyvin kukin yhteiskunta toimii?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #46

Ja jos tuloveron pienevään osuuteen lisää vielä sen faktan, että iso osa ihmisistä maksaa tuloveroa julkisella sektorilla tienatusta palkasta, niin jotenkin se aiheuttaa hälytyskellojen rälinää.
Ja kyllähän se koko veropottikin pienee. Ihmisiä ei voida pakottaa kuluttamaan enemmän, joten kulutuksesta saadut verotulotkin supistuvat, vaikka alveja ja viinan, bensan ja sähkön verotusta kuinka kiristettäisiin. Ja pienenevät verotulot = vähemmän rahaa myöskin niihin julkisen sektorin duuneihin = vähemmän rahaa kulutuksen kautta kiertoon = on kupattava enemmän pienemmältä porukalta = ????

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen Vastaus kommenttiin #46

"Oma kantani on, että kulutusverojen, kunnallisverojen ja muiden tasaverojen kasvava osuus julkisista tuloista on tuhoisaa."

Kunnallisvero ei ole tasavero.

Käyttäjän SakariTimonen kuva
Sakari Timonen

Miksi ihmeessä vapaakansalaisen pitäisi saada lapsilleen ilmainen koulutus ja äärimmäisessä hätätapauksessa sairaanhoito tai poliisit paikalle? Vapaakansalainen tietenkin ostaisi kaikki nämä palvelut iloisesti vihellellen vapailta markkinoilta markkinoiden määräämään hintaan. Muu olisi valtion holhousta ja sääntelyä, jota vapaakansalainen ei voi sietää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No siinä tapauksessa heidät olisi vapautettava myöskin alveista eli ruoka, viina ja bensa esimerkiksi halpenisivat kivasti. Varmaan sekin sopisi monille. Toisaalta ajattelin sitä, että esim. lapsiperhe maksaa ruoan yms. muodossa niin paljon alveja, että kyllä niistä yhdet koulutukset maksaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Lukiovuosi 9000 euroa vuodessa, muistaakseni Kauniaisissa ja Espoossa. Peruskoulu 6000 euroa, eipä kannata kovinkaan montaa pentua väsätä näillä hinnoilla:D

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Aika hurjia hintoja. Mahtaisivatko vapaakansalaiset keksiä jonkin halvemman vaihtoehdon. Olen kuullut huhuja verkko-opiskelusta. Tosin oppimateriaalit ovat oma satsauksensa nekin.

Ihminen on kekseliäs olento. Etenkin jos on sitoutunut elämäntapaansa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Erinomainen avaus! Vapaakansalaisena tosin en kenenkään lasten koulutuksia kyllä maksaisi, kun ei ole omiakaan, eikä ole aikomusta hankkia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olet keksinyt lopullisen ratkaisun ihmiskunnan ongelmiin :-)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Sen keksi jo Pentti Linkola ennen minua. Loppupeleissä kaikki ongelmat ovat ihmisten lukumäärästä kiinni.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #54

Eiköhän tässä ole kauan hoettu klisee.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #55

Niin. Klisee se on painovoimakin.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #57

Painovoima ei muutu toistelun seurauksena.

Suuren väestömäärän voi nähdä myös (diversiteetti)potentiaalina. Toki siitä on uhkaa, mutta määrä ei ole ainoa. Saadaan maapallo nurin pienelläkin porukalla.

Itse diggaan ihmistä, ja taitaa Linkolakin ehkä oikeasti tehdä niin. Nykypuheet taitavat olla jo jotain muuta.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #58

No, minä en pääasiassa diggaa ihmisistä. Tahdon lähinnä toteuttaa itseäni ja elää täysillä juuri tässä hetkessä mahdollisimman suurilla vapauksilla, mutta myös mahdollisimman vähillä vastuilla ja velvollisuuksilla.

Siinä eroan Linkolasta, ettei minua ensisijaisesti kiinnosta ympäristön kestävyys. Ei kuitenkaan tarvitse olla kansantaloustieteen tohtori ymmärtääkseen, että kasvava väestö tarvitsee tässä globaalissa maailmassa enemmän resursseja, mikä puolestaan on puolikommunistiselle Suomelle ongelma nykyisillä julkisilla palveluilla.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jos Sinua Helena ottaa pattiin jotkut kirjoitusvirheet, niin pieniä ovat "silakat joulukaloiksi" verratuna siihen miltä minusta tuntuu, kun näin äsken meidän "Ässiksen" (S-market) ilmoitustaululla osllistumisestasi kirjastossamme (Koivykylän) keskustelupaneliin. Olen lueskellessani blogejasi jo tämän blogialustan alusta lähtien ja omaksunut Sinut perheenjäseneksi tämän Usarin blogistien kaikkitietävään ja kaikki- tuntevaan älykkyysosamäärälläkin mitattuna huipputietävien, tuntevien
ja niin suosittujen joukkoon. Perhana ja nyt jäin näkemättä Sinut ihan livenä.
Eli minulla olis ollu mahdollisuus nähdä ja kuulla pitääkö paikkansa, että olet niin hyvän näköinen, kuin blogikuvasi antaa ymmärtää. Ja onko sanallinen ulosantisi luonnossa yhtä "makeaa" kuin tänne kirjoittamasi kirjallinen blogi-kommenttituotantosi.
Toisaalta elämä nyt on vaan tälläistä. Joskus sitä nukkuu onnensa ohi.
Non niin! Pettymyksen kyyneleet tuli pyyhittyä.
Muutamaan tunnin kuluttua tulee 74v täyteen ja se jos mikä on riemastumisen paikka,että oon saanu liki 50-vuotisen työläiselämäni näkövinkkelistä katsoen nähdä ja kokea tätä suomalaisuuden taivalta läpi vuosikymmenten.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hyvin paljon onnea!!!! :)

Kommentoisin enemmänkin, mutta en jaksa, koska tämä Hello Kitty -tietokone on ihan käsittämättömän raivostuttavan hidas.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pittää kyllä "maskuliinina" pappana vähän ihmetellä , että fanitat vain ikinuoria mummoja. Siis olet feministi? Tää vain siksi, vaikka yritän olla feminsmimaailman ymmärtäjä, en sittenkään voi kannattaa feministien yxpuolista maailman rakentamista. Ilman pappojen näkökulmaa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kiitos Helena onnentoivotuksestasi! Et uskokaan kuin paljon se lämmittää yxin elävän just ja just "aikuistuneen" mieltä. Tähän täytyy tyytyä nykymaailmassa koneiden aikkakautena. Tietysti kunnon livehaliminen olis jotain muuta.
Vielä kerran. Harmittaa vieläkin, kun jäi se Koivukylän kirjaston juttu havannoimatta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Noh, mutta lupaan ilmoittaa seuraavan kerran täällä blogissa, kun Vantaalla osallistun johonkin! :)

markku palonen

Eikös siihen verokorttiin voisi laittaa erillisen listan niistä asioista joista ei halua veroa maksettavan. esim.

EI oopperaan.(En ole koskaan käynyt)
Ei operettiin.( EN ole....)
Ei puolue tukiin.
Ei poliittisiin seuroihin.
Ei poliittisiin julkaisuihin.
Ei ruotsinkielen pakko-opetukseen
Ei venäläisten toimeentulotukeen
EI EU:lle sillä olemme jo konkursissa.Sitä ei pysäytä enään mikään

Ja sellaisen johon haluaa verot maksettavan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Ihmiset kirjautuisivat vaikka verotoimistossa valitsemaansa ryhmään. Ryhmiä olisi kaksi, Iloiset Veronmaksajat ja Iloiset Vapaakansalaiset"

Kunhan tuota ajattelee vakavammin niin ei voi todeta muuta kuin fantastinen ehdotus. Tosin ongelmia tietenkin tulee vastaan käytännössä, mutta ne ovat kaiketi vähäisiä. Kaikista esitetyistä terveydenhoitotoimenpiteistä juuri Iloiset Vapaakansalaiset ovat pitäneet kovinta ääntä. Heidän äänensä on ollut hyvin kuuluvaa ja median esiintuovaa ennen kuin he ovat kokeneet joutuvansa turvautumaan aikaisemmin halveksimaansa Iloisten Veronmaksajien palveluihin.

Tästä kaksi esimerkkiä: Näyttelijä Satu Silvo oli Lapissa laskettelemassa ja hänelle sattui todella paha tapaturma. Silvo hoidettiin kuntoon ja hyvin ns. julkisella puolella. Jopa hänen silloinen miehensä Heikki Kinnunen ilmaisi hämmästyksensä ja kiitollisuutensa sekä julkisen toiminnan tehokkuudesta että eritoten sen halpuudesta. Julkinen terveydenhoito siis petti heidän ennakko-odotuksensa täydellisesti. Se olikin sekä tehokasta että erittäin halpaa kaksikon kannalta.

Toinen esimerkki on hyvin rikas kirjailija yms. Jörn Donner. Julkisuuden mukaan hänelle on tehty ainakin polvinivelten asennus, eturauhassyvän hoito ja keuhkosyövän leikkaus. Nämä kaikki tehtiin Donnerin aikaisemman ilmaiseman inhon kohteena olleen julkisen terveydenhoidon toimesta.

Ihmetyttää miksi esimerkiksi nämä kaksi henkilöä, jotka olivat todella julkista hoitoa vastaan, eivät hakeutuneet esimerkiksi Mehiläiseen tai Sveitsiin hoidettaviksi Iloisina Vapaakansalaisina.

Minua tympii nämä Iloiset Vapaakansalaiset, jotka ovat heti valmiita käyttämään yhteiskunnan palveluja, kun tarve heille ilmenee, mutta aikaisemmin ovat suuna päänä.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Tottakai Silvot ja Donnerit käyttävät julkista terveydenhuoltoa, jos ovat suurituloisinta maksaneet niistä veroina huomattavasti keskivertoa enemmän.
Mua ärsyttää pienituloisten napina rikkaista. Pienituloisethan ovat yhteiskunnan todellisia vapaamatkustajia. olisivat kiitollisia, että jotkut ovat olleet ahkerampia opiskelemaan ja tekemään töitä ja elättävät veroillaan köyhätkin.
Lähes jokainen voi suomessa alkaa hyvätuloiseksi. Opiskelemalla ja olemalla ahkera.
Itekkin nuorempana tienasin siivomalla 50-70t vuodessa. Siis huonoiten palkattu ammatti suomessa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mutta miksi nämä hyvätuloiset halveksivat julkista terveydenhoitoa, kunnes se tulee kohdalle? Eikö silloin tulisi toimia loogisesti ja edelleen vastustaa halveksunnan kohdettaan ja turvautua yksityiseen palveluun joko Suomessa tai ulkomailla?

Tapio Vehmaskoski

Helenalle kiitokset irroittelusta. Sellaista tarvitaan täällä meidän synkistelijöiden joukossa. Jos osaa nauraa itselleen niin kykenee jopa ilakoimaan synkeyden keskuudessakin. Siitä (synkeydestä) me muut pidämme huolen.

Timo Härtsi

Iloiset Vapaakansalaiset voitaisiin pudottaa helikopterista laskuvarjojen kanssa Lappiin jonnekin erämaahan rakentamaan iloista vapaata yhteiskuntaansa. Tuskin menisi vuottakaan kun heistä yli puolet olisi kuollut nälkään, mutta hei periaatteista on turha tinkiä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Missä niitä erämaita on ? Moottorikelkkamelua on joka paikassa.

Timo Härtsi

Itseasiassa kun tarkemmin mietin, niin ei missään nimessä pidä heille antaa ilmaiseksi maata, he joutuvat maksamaan siitä erämaapläntistään käyvän hinnan, mikäli eivät kerkiä kuolemaan nälkään.

Voitaisiin myös kysellä Venäjältä jos Siperiasta löytyisi jotain kivoja tiluksia.

Käyttäjän malilapaivi kuva
Päivi Marketta Malila

Pakko räkästä .. aihetta sivuten.
Itellasta katoaa arvokkaat postit ja määrä lisääntyy kokoajan.
Itse jouduin uhriksi ja lähetyksen arvo yli 200e.
Kuulemma, kadonneet postit sanalla löytyy videota yms.mitä logistiikkakeskuksessa tapahtuu tänäpäivänä.
E naurata, ei.

Ja aihe/kirjoitus on Taas hyvä ♥

Toimituksen poiminnat