Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Hellikäämme Isis-taistelijat terveiksi, aijai <3

Missä kulkee ymmärrykseni ja moraalini raja, kysyin itseltäni lukiessani Iltalehdestä Olli Ainolan kirjoituksen, jossa kerrottiin päättäjiemme nyt pähkäilevän sitä, mitä tehdä niille kymmenille henkilöille, jotka ovat perheineen palaamassa Isis-retkiltään takaisin Suomeen.

Iltalehden tietojen mukaan sisäministeriön virkamiehet ovat, vallan odotetusti, ihan hemmetin viisaina ehdottaneet, että nuo sotarikolliset ja terrorijärjestön jäsenet pyrittäisiin kotouttamaan osaksi suomalaista yhteiskuntaa, jos se heille itselleen sopii eikä heille tule siitä paha mieli. Kotouttaminen ja traumojen purkaminen tehtäisiin yhteistyössä jo nyt kotouttamisen parissa työskentelevien järjestöjen kanssa.

Vaikka virkamiehistö viisaudessaan onkin sitä mieltä, että vakavista rikoksista epäillyt otettaisiin rajalla kiinni ja heidän oletetut rikokset tutkittaisiin poliisisetien ja -tätien toimesta, herättää tämä kokonaisuus paitsi kysymyksiä niin myöskin kuolemanpelkoa ja mielikuvan kalman hajusta, kun asiaa sekuntiakaan kauemmin pähkäilee.

Ensimmäinen kysymys herää jo siinä kohtaa, kun mietin, että eikö Isis ole kuitenkin terrorijärjestö ja jo pelkästään kuuluminen terrorijärjestöön ole rikos?

Toinen kysymys: mistäköhän joku Supo tietää, mitä kukakin Isis-taistelija on sotaretkellään tehnyt? On suhteellisen rasistinen ajatus kuvitella, että puhuteltavaksi napattu taistelija on niin tyhmä, että tunnustaa kysyttäessä kaiken. “Teitkö tuhmuuksia sotaretkelläsi? Tiputtelitko homoja katolta? Katkoitko raajoja? Myitkö tai ostitko orjia? Poltitko ketään hengiltä?” “No nyt kun tuli puheeksi, nii joo. Kolme kristittyä naulasin ristiin, tienasin meijän järjestölle 3000 dollaria myymällä kaappaamani pikkutytöt seksiorjiksi ja katkoa jurskauttelin viideltä mieheltä päät, mutta nyt kadun tekojani kovasti ja haluaisin päästä keskustelemaan asiasta sosiaalityöntekijäni kanssa.”

Kolmas hämmentävä huomio: nää valopäät sisäministeriössä ovat toki osallistuneet säästötalkoisiin, jotta saadaan Suomi kuntoon, ja ovat sitä mieltä, että kun Kirkko ja RAY:n rahoittamat järjestöt ryhtyvät terroristeja terapoimaan lähiöiden ilahduttajiksi, niin siitä tuskin tulee eikä saa tulla lisäkustannuksia valtiolle.

 

En tiijä. Vähän hiljaiseksi vetää.

 

Ymmärrän toki sen, ettei Suomen kansalaisuuden omaavien maahan pääsyä voida estää ja sen verran järki häivähtää virkamiesten ehdotuksessa, että kainona vinkataan mahdollisuudesta torpata pelkällä oleskeluluvalla Suomessa asuneiden terroristien pääsy takaisin Suomeen, mutta silti! Eikö Isis olekaan niin paha kuin kuvittelen tai eikö niillä miljoonilla ihmisillä, joiden elämän, perheet, kodit ja terveyden tuo paskajärjestö on tuhonnut, ole mitään merkitystä? Eikö nuo kiihkouskovaisen väkivaltaseurueen jäsenet kuuluisi kaikki passittaa tuomiolle ja vankilaan lähtömaissaan, ei ottaa tänne, meidän rakkaaseen lintukotoomme, attentaatteja ja ihmisoikeusrikoksia verovaroilla suunnittelemaan.

Luulen, että ihan yleistä suomalaista moraalia vastaan on jo pelkästään se, että Kela-tuet juoksee tyypeille, jotka ovat jossain kaukomailla tappamassa viattomia ihmisiä, mutta se, että heitä ruvetaan palattuaan täällä vielä paijaamaan, on ihan todella hiukan turhan heviä shittiä ymmärtää. Olisi hienoa omata tähän joku toinenkin näkökulma, että voisi punnita hyödyt ja haitat ja olla järkevä ja objektiivinen, mutta kun ei ole. Isis on maapallon syövistä tällä hetkellä yksi tuhoisimmista ja Suomi valtiona tukee ja suojelee sitä. Se on oikeasti todella paha, paha, paha ja huono asia, jonka taakkaa en soisi yhdenkään kansakunnan harteille häpeäksi.

 

Tässä tilanteessa olisi kyllä kieltämättä paljon monitahoisuutta ja musertavia eettisiä näkökulmia pohdittavaksi, mutta en nyt ehdi niitä miettimään, sillä minun on ryhdyttävä Varustelekan sivuilta etsimään itselleni ja lapsilleni sellaiset pomminpurkajan puvut, sillä en halua kuolla jonkun sekopään räjäyttämänä, enkä sellaista kohtaloa lapsillenikaan toivo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

36Suosittele

36 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Juhani Piri

Ja nämä päättäjän kutaleet ja kukkahattutätit toitottavat älkää antako pelolle valtaa. Pakko tässä on alkaa pelkäämään päättäjien ja virkamiesten idiotismia. Mitä enemmän silittelemme kaikkia sievästi hiuksista, niin sitä todennäköisimmin täälläkin alkaa ryskymään.

Kyllä nyt oikeasti joku järki pitäis päässä olla. Varsinkin päättäjillä. Mutta sellaiset päättäjät kun on kansakin, eli täysiä idiootteja! Ei tätä pölhöyttä muuten voi perustella.

Mietin että millähän tämä kaikki lysti maksetaan kun täällä pitäis omatkin syrjäytyneet nuoret "kotouttaa" ja järjestää kivaa liikkatoimintaa ja muuta ilmaiseksi, mutta noi ilmaiset jutut menee tiedätte varmaan minne. Siinä alkaa tavan kansalainen puremaan aina kovemmin ja kovemmin hampaita yhteen mitä enemmän tätä idiotismia tulee esiin. Ihan niinku opetetaan ihmiset alusta alkaen ja kädestä pitäen, että kaiken saa ilmaseksi kun vaan kehtaa pyyttää. Saa vaikkei pyydäkkään!

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Taitavat nämä rikoksenuusimisprosentit olla pienempiä siellä missä "paapotaan", vaikka tuntuukin nurinkuriselta.

Toisaalta eipä kait ketään voi rangaista, jos rikoksista ei varmuutta, että yhtä tyhjän kanssahan tuo heidän pähkäilynsä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Onko ISIS järjestäytynyt rikollisjärjestö tai jopa terroristijärjestö? Jos on, niin ymmärtääkseni siihen kuuluminen tai sen kanssa tosi läheinen kaveeraaminen on jo rikos.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Juuri noin minäkin olen asian kuvitellut olevan, mutta nyt tuntuukin, että ei ole. Tosi hämmentävää ja hullua.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Rikoksista toki joutaa saadakin rangaistuksen. Ihmetyttää vain, jos tiedetään joittenkin uunojen menevän taistelemaan terroristien kanssa, niin luulisi löytyvän keinoja estää jo lähtökin. Itse ainakin kuvittelisin, että Supon helpompi vahtia epäilyttävien tapausten suunnitelmia kotimaan kamaralla kuin jossain Syyriassa.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #5

Jos supossa onkin ajateltu, että antaa uunojen vaan mennä ja toivottavasti luonnonvalinta tekee tehtävänsä. Eivät ole ajatelleet että tulevat takaisin.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Lainsäädäntö asian suhteen ei ole ajantasalla, kun aika menee sen pohtimiseen, saako samaa sukupuolta olevat mennä keskenään naimisiin, tai onko äitiyspakkauksen nimitys sovinistinen?

Käyttäjän PirjoAnitaTolonen kuva
Pirjo Tolonen

Olipa hyvä kirjoitus. Isis taisteluihin lähteneet saavat jäädä sille reissulle.... Ei takaisin Suomeen.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

Suomalaisten ja maltillisten muslimien yhteinen tavoite on kitkeä ääri-islam pois, mutta niin kauan kuin lähestymme ongelmaa "alkoholistin puolison" tavoin vaikenemalla, ymmärtämällä ja anteeksiantamalla saamamme mustelmat, niin ongelmat vain pahenevat.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En kyllä ymmärrä että jos joku tulee hakemaan turvapaikkaa, koska omassa maassa ovat asiat sekaisin. Niin saadessaan turvapaikan ja kansalaisuuden, lähteekin takaisin omaan maahansa ja liittyy terroristijärjestön riveihin sotimaan.

Eikö tällaisessa tapauksessa kansalaisuuden voisi peruuttaa ja olla ottamatta heitä takaisin? Onhan tuohon nyt selvät perusteet.

Tällä kaikella toiminnalla on joku suurempi ja suunnitellumpi tarkoitus, jota meille kansalaisille ei ole kerrottu ja saattaapi olla että osa päättäjistäkin on typeryyttään ja sinisilmäisyyttään mukana, mutta joku tätä ohjailee ja suunnitelmallisesti.

Jossain joku väitti että koko ISIS on länsimaiden pystyyn pistämä ja kun näihin ISIS terroristeihin suhtaudutaan kuten nykyään suhtaudutaan, asiassa voisi olla perääkin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Aika skeptinen olen, aikuisten kotouttaminen on nyt suurin piirtein näin, tuossa on sinun asunto, tuossa on kauppa ja Kela löytyy tuolta.
Tehostetussa kotouttamisessa näytetään ne olennaiset paikat kolme kerta.

Toimituksen poiminnat