Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

“Aikuinen nainen toipuu raiskauksesta nopeasti.”

Klikkihuoraavan otsikon voisi kuvitella olevan elämäänsä pettyneen vanhemman ukonturjakkeen suustaan päästämä holtiton lausahdus tai äärifundamentalistisen uskonopettajan huomautus, mutta kun luin sen naisen kirjoittamana, tuntui sielussani asti hyinen viivähdys.

Rasisminvastaisessa Facebook-ryhmässä oli käyty keskustelua nuoren kajaanilaistytön raiskauksesta. Tekijänä oli ulkomaalaistaustainen ja uhrina paikallinen teinityttö. Otsikon näkemyksen esittäjä kirjoitti myöskin näin:

“... valitettavasti liikaa nyt alettu hyysäämään ja puolustelemaan näitä itseään suoraan tyrkyttäviä tyttöjä...”

 

Jo jonkinlaisena yhteiskunnallisen nettikeskustelun veteraanina olen monenlaista nähnyt ja lukenut, myöskin tuonkaltaisia kommentteja raiskauskeskusteluissa. Onneksi vuosien varrella asenteet ovat hiljakseen muuttuneet, eikä enää paatuneimpia lukuun ottamatta raiskauksen uhria syyllistetä mm. humalatilasta tai niukasta pukeutumisesta kuten vielä vaikkapa kymmenen vuotta sitten valitettavan yleisesti tehtiin. Toki on niitä, joille naisen “moraaliton käytös” on lieventävä asianhaara siten, että jos joku siitä kovin kiihottuu ja katsoo tarpeelliseksi väkisin maata, on naisen osittain kannettava siitä itse vastuu ja hävettävä provosoivaa käytöstään. Onneksi oman ikäluokkani miehet ja nuoremmatkin ovat jo pitkälti päässeet yli moisesta ajatussairaudesta, mutta eipä ole pitkäkään aika, kun eräs mies osallistui raiskauskeskusteluun suunnilleen näin: “eihän se p*illu siitä edes kulu.”

 

Joidenkin ihmisten rasisminvastaisuuden ideologia on todella mennyt siihen, että kovalla työllä saavutettua asennemuutosta seksuaalirikoksia ja raiskausten uhreja kohtaan on ottamassa takapakkia pelkästään siksi, että rasistit käyttävät hyväkseen raiskaustilastoja. Kun fakta ei ole mieluinen eikä sitä voi muuttaa eikä peitellä, käännetään keskustelu itse asiasta pois. Tässä tapauksessa uhrin osallisuuteen tai syyllisyyteen tai siihen, onko se raiskaus nyt sitten edes oikeasti niin kamalaa.

 

Koska tuollaista asenneilmapiiriä on niiden keskuudessa, jotka mielestään ovat heikkojen puolella ja ihmisoikeuksien asialla, mutta todellisuudessa myyvät hyvin helposti omat periaatteensa “vihollista” vastustellessaan, en laisinkaan ihmettele, miksi niinkin äärimmäisen vasemmistoideologiaan profiloitunut henkilö kuin kirjailija Pirkko Saisio koki tarvetta hieman ärähtää omalle viiteryhmälleen. Luultavasti Saisio havaitsi hieman samaa kuin minä ja moni muu: monet ovat niin kovasti hurahtaneet rasismivihassaan sinne toiseen ääripäähän, että jopa naisiin kohdistuvalta väkivallalta suljetaan silmät, jotta kaikki se, mitä puolustetaan, tuntuisi varman ihanalta.

Kun ihminen on liian lujasti jossain omassa lokerossaan ja ympärillä on tarpeeksi buustaavia samanmielisiä, syntyy joukkopsykoosi, jossa jopa esimerkiksi tällainen näkemys koetaan uhkaavana ja rasistien kelkkaan loikkaamisena (lainaus Helsingin Sanomista):

 

Hänestä pitäisi lakata ajattelemasta niin kuin monet suvaitsevaisiksi itsensä mieltävät ihmiset nyt tekevät: että oma maailmankuva on ainoa oikea, että kaikki muulla lailla ajattelevat ovat ikään kuin matkalla sitä kohti ja pääsevät kyllä perille, kunhan saavat tarpeeksi tietoa.

Tosiasiassa miljoonat maailmassa, esimerkiksi monet islaminuskoiset, eivät näe modernien, suvaitsevaisten eurooppalaisten maailmankuvassa mitään tavoiteltavaa.

”Ja silti eri ryhmien pitäisi kyetä keskustelemaan keskenään”, Saisio sanoo. ”Punavihreässä kuplassa pitää hyväksyä myös ne tosiasiat, jotka ovat toisenlaisen ajattelun perusta.”

 

Pirkko Saision haastattelu Hesarissa synnytti toki kiivasta keskustelua ja se on hyvä. Valitettavasti se keskustelu tuppaa jälleen olemaan juuri sitä tasoa, josta Saisiokin yritti hieman huomauttaa. Keskustellaan siitä, onko Saisio nyt vielä suvakki vai onko se rasisti ja voiko sanoa noin, kun on menossa taistelu rasisteja vastaan ja kenen kelkkaan nyt loikataan. Saision pointti on varsin selvä jokaiselle normaalin ajattelemisen kyvyn omaavalle, mutta ääriajatteluun taipuvaisille ei ole, koska ääriajattelua ei ole ilman hallusinoivaa ja yksinkertaistavaa jakoa mustaan ja valkoiseen. Tuollaista typerää luokitteluajattelua on helpompi hyväksyä niiltä, joilla ei ehkä kapasiteettia parempaan ole, mutta kun se elää maamme sivistystä ja kulttuuria (ainakin omasta mielestään) edustavissa, on asia huomattavasti vaikeampi, koska se on silloin yleisemmin hyväksyttävää ja kritisoivat on helppoa vaientaa juurikin syyttämällä näitä natseiksi tai kyseenalaistamalla ymmärryksen taso, pahimmillaan heitä voidaan sulkea jopa yhteiskunnallisen tai kulttuurillisen toiminnan ulkopuolelle.

 

Pitkän tovin olen antanut keskustelun olla, koska en ole kokenut sen olevan mielenkiintoista tai edes merkittävää juurikin siksi, että se on usein yhtä hedelmällistä kuin pään seinään hakkaaminen, mutta silloin, kun niin julmaa rikosta kuin mitä raiskaus on, aletaan selitellä “toipuuhan siitä nopeasti” ja “teinitytöt tyrkyttää itseään”, kiehahtaa vihan kare, varsinkin kun kyse on vain siitä, ettei haluta hyväksyä tilastollista tosiasiaa koskien maahanmuuttajien seksuaalirikoksia.

Toivon todella ja vilpittömästi, etteivät tuollaiset raiskausten uhrien kokemusta vähättelevät mielipiteet tule yleistymään eikä siellä “punavihreässä kuplassa” moiset ajatukset kovinkaan hyväksyttyjä ole. Raiskaus on kamala rikos, jonka uhriksi joutuvat päivittäin tuhannet naiset ja lapset ympäri maailman. Heitä meidän tulee puolustaa, ei niitä, jotka raiskauksia tekevät, olipa raiskaajan tausta mitä tahansa.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hyvä Lenita Airisto. Tomera Lenita puolustaa suomalaisten naisten oikeutta ruumiiilliseen koskemattomuuteen.
Enbuskella ja kaverillaan ei sen sijaan näytä olevan palleja laisinkaan.
https://www.youtube.com/watch?v=J5GrulDW2vQ

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Lenita on rohkea nainen, joka sanoo suoraan sen mitä muut eivät tohdi edes ajatella:) "Kuvat lehteen kaikista raiskaajista ja pallit pois", niin eiköhän naisrauha synny ainakin näiden raiskausten suhteen.

Enbuske ja hänen kirjailijakaverinsa saivat nyt ohjelmassa kunnon ryöpytyksen Lenitalta ja ovat sen myös ansainneet.

He puolustivat tätä raiskausta sillä, että raiskaavathan suomalaisetkin...voi herran jestas. Meidän on kyllä pakko sietää suomalaisia roistoja, mutta meidän ei todellakaan tarvitse sietää ulkomaalaisten roistojen rikoksia, joita vielä yritetään jotenkin jopa ymmärtääkin...

Totta on, että arabikulttuuri on naista alistavaa ja naisten asema on osassa maita kurjempaa, kuin moni osaa meillä edes ajatella. Myöskin siksi toivoisin yksinäisten naisten ja tyttöjen erityistä suojelua, ja turvapaikkojen myöntämistä miesten edelle.

Itse olisin poistamassa maasta kaikki selviin rikoksiin ja raiskauksiin syyllistyvät ihan heti, ilman pitkällisiä oikeudenkäyntejä ja valituksia joka mahdollisiin oikeusasteisiin veronmaksajien kustannuksella.

Totta kai meilläkin on näitä "kivikautisia, sivistymättömiä, naistenalistajia", kuten Lenitakin sanoi, mutta emme me halua heitä lisää...omatkin ovat jo tarpeeksi suuri riesa... Onko tulijoiden kivikautinen kulttuuri sitten hyväkin puolustus näille ulkomaalaisille rikollisille, nuoruuden tyhmyyden lisäksi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Myöskin siksi toivoisin yksinäisten naisten ja tyttöjen erityistä suojelua, ja turvapaikkojen myöntämistä miesten edelle."

Kannatettava ajatus, mutta se tyrmätään Suomessa nimenomaan naisten keskuudessa yleensä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #29

Juha, "Kannatettava ajatus, mutta se tyrmätään Suomessa nimenomaan naisten keskuudessa yleensä."

Luuletko näin ihan tosissaan? Miksi emme me haluaisi auttaa kanssasisariamme, joilla monilla on elämä yhtä tuskaa ja kärsimystä, erityisesti näillä pakolaisleireillä. Se mitä olen lukenut, niin erityisesti yksinäiset naiset ja yksinhuoltajat ovat niissä täysin pahojen saalistajien armoilla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ottamatta kantaa Lenitaan, saati mahdolliseen muuhun hänen kykyynsä, raiskauskeskustelussa hämmästyttää aina se välinpitämättömyys, jota raiskattuja kohtaan tunnetaan. Yleensähän kyse on väkivallan tai sen uhan ja seksuaalisen koskemattomuuden loukkauksen yhdistelmästä. Monella pelkän väkivallan kohteeksi joutuneella on jo vaikeuksia toipua, ja kun siihen lisätään seksuaalitekojen tuottama häpeä, tätä on ulkopuolisen vaikea käsittää.

Raiskaus on sukupuoleton teko joten jonkun Lenitan pallit pois -jutuilla ei ole paljon arvoa, jos raiskaajana on nainen tai muuten munaton taikka mielenterveysongelmainen pellervo. Kovat rangaistukset ja kovat korvaukset ovat parempia ehkäisijöitä, ja uhrin asemaa parantaisi korvaustason nosto silloin kun korvausta haetaan rikosvahinkona valtiolta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyseisestä rasisminvastaisesta ryhmästä puheenollen, tuon törkeän kommentin esittäjä jäi ajatuksensa kanssa kyllä täysin yksin. Taisipa jopa saada fudut sivustolta kun ei ole sen jälkeen rouvaa näkynyt. Saisiosta en tiedä kun en kuulu hänen viiteryhmäänsä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Luulin tämän aluksi kertovan siitä keskustelusta, jota käytiin Kempeleen raiskauksen aikoihin, mutta tekstissä on mainittu tapahtumapaikaksi Kajaani. En siis ole ihan varma mistä rasisminvastaisesta ryhmästä puhutaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Samasta keskustelusta puhuvat, mutta paikat menevät nähtävästi sekaisin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #5

Juu, on se haastavaa, kun K-alkuisia paikkakuntia, joissa maahanmuuttajataustainen on viime aikoina raiskannut teinitytön alkaa olla jo sekaannukseksi asti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Aamulla kävin kyseistä ryhmää selailemassa ja kyllä siellä oli moniakin kommentteja, joissa länsimaisten naisten harteille oltiin vastuuta työntämässä. Sitä en sitten tiedä, kuinka yleistä tuollainen ajattelu on, toivoakseni harvinaista, koska en ko. ryhmää juurikaan ole aikaisemmin seuraillut.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Erittäin harvinaista on tuollainen mielipide.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Jos puhe on Rasmus- ryhmästä (. Miksei nimeä voi mainita?) , k a i k i s s a siellä käytävissä rikoskeskusteluissa ilmestyy paikalle näitä provokaattoreita.
Erityisesti, kun on kyse seksuaalirikoksista.

Jos kyse on siitä keskustelusta, jossa jotain itsekin samoin, yritin udella tämän tapaisen asenteen taustaa .
Keskustelu menikin sitten siihen, miten vanhemmat naiset suhtautuvat ulkomaalaisiin nuoriin poikiin jne.

Varsinainen " raiskattu on syyllinen" - viritelmä jäi siis sikseen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Mitenkäs, toimiikohan tämä selittely provokaattoreista myös Hommafoorumin osalta? Että ei ne siellä tosissaan ole rasisteja, kunhan provoilevat?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

MV-lehti teki aikanaan herjausjutun naisesta, jonka mukaan oli vastuutonta sanoa ettei raiskauksesta toivu ikinä. Jos raiskauksen uhrille jatkuvasti hoetaan miten raiskauksesta ei ikinä toivu ja miten se jättää ikuiset arvet, voi raiskattu alkaa uskoa ettei hän todellakaan toivu ikinä. Toisin sanoen syntyy itsensä toteuttava ennustus.

Eräässä Facebook-ryhmässä johon kuulun mainittiin myös, miten eräät perussuomalaiset olivat tuohtuneet kun raiskattu oli kertonut toipuneensa kokemuksestaan ja päässeensä siitä yli. Miten joku kehtaa sanoa ettei raiskauksesta jäänytkään ikuisia arpia?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ah juu. Koska persut ja MV-"lehti" ja joku nainen, niin silloin voidaan ihan yleisellä tasolla päättää yhdessä, että kuinka joku toipuu raiskauksesta, vai mitä tämä sinun kommenttisi haluaa sanoa?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kommentti tahtoo sanoa että raiskattu nainen halusi antaa vertaistukea aivan viattomasti ja kertoa että näistä raskaistakin asioista voi toipua. Aikaa ja työtä se toki tekee. Kyseistä naista oli ärsyttänyt lähinnä se että raiskattu leimataan tavallaan pilaantuneeksi naiseksi koska on kokenut tällaisen järkyttävän tapahtuman.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #15

Niin mutta miten tuo ja persut ja mv-shitti liittyvät itse aiheeseen? Sitenkö, että aikuinen nainen toipuu raiskauksesta nopeasti ja joku raiskauksen uhriksi joutunut on myöskin samaa mieltä? Eiköhän ne ole hyvinkin henkilökohtaisia kokemuksia, kuinka toipuu ja miten äkkiä tai toipuuko koskaan, eikä siihen suoranaisesti vaikuta jonkun toisen mielipide tai kokemus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #17

Nämä ovat toki yksittäisten ihmisten omia kokemuksia. Kyseisen naisen toipumisen nopeudestakaan en tiedä. Kyseistä naista haukuttiin erittäin raa'asti mitävituissa mielipiteestään. Sanottiin että hänet pitäisi raiskata uudelleen. Se että sanotaan että olet pilattu nainen ja että koko loppuelämäsi on pilalla raiskauksen vuoksi on aika julmaa sanottavaa uhrille.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Eihän nyt tietenkään yksittäisen naisen toipumisesta voida yleisellä tasolla päätellä mitään siitä toipuvatko kaikki raiskatut samalla tavalla. Olen kyllä samaa mieltä siitä, ettei ole järkevää uhrien toipumisenkaan kannalta antaa ymmärtää heidän elämänsä olevan peruuttamattomasti pilalla.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #16

Kai nyt herraisä on olemassa aika helvetin paljon täydellisen toipumisen ja peruuttamattomasti pilalle menneen elämän välilläkin niitä harmaan eri sävyjä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #23

Tottakai. Ei se ole mikään puolustus seksuaaliselle väkivallalle että joku toipuu nopeammin.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Rasmuksen seinältähän löytyy edelleen mm. tällainen (naisen kirjoittama) kommentti:

"Eikä syytä ole aina pelkästään siinä raiskaajassa. Vaikka se rikos onkin. Kyllähän moniin rikoksiin voidaan yllyttää... ja provosoida."

Yhtään poikkipuolista vastausta siihen ei ole tullut, liketyksiä kyllä (naisilta).

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kerroppas mistä se löytynee kun en itse sitä löydä?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #11

Juu. Itse en ole nähnyt koko ketjua mutta törkeähän tuo on.

Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #11

Kuka Jussi? Kuvasta ei näe muuta kuin auton.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #13

Halla-aho. Lukee siinä heti Jussin jälkeen.

Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Kato perkele, luulin että nyt tulevan kesän kunniaksi on myynnissä auto.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Internetin syövereistä löytää kyllä kaikenlaista aivotonta tekstiä: "Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan."

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Blogia lukiessa toivoin löytäväni jotain asiasisältöä, joka edes hiukan liippaisi otsikkoa. Siis kuinka nainen toipuu raiskauksesta. Nyt oli vain tyhjää pöyristelyä.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että otsikon kommentin lausunut nainen on kertonut oman kokemuksensa. Ei ilmeisesti juurikaan hetkauttanut psyykkisesti. Sitten on naisia, joiden turvallisuudentunne romahtaa täydellisesti. Nykyisessä nettikeskustelussa kaikki raiskauskokemukset näköjään laitetaan jonkin täydellisen miehisen pahuuden tiliin, jonka tekijät pitäisi joko kuohia tai karkoittaa maasta.

Kun valtaosa raiskauksista tapahtuu tuttavien kesken eikä niistä edes viitsitä ilmoittaa, niin tuntuu melko epätodennäköiseltä, että naisten psyyke näistä kovin usein vakavasti kärsii. Aiheesta olisi kuitenkin mielenkiintoista saada oikeaa tutkimustietoa mutuilun sijaan. Turha pöyritely taas on syvältä kuten tämä blogikin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogistin kunniaksi kuitenkin laskettakoon, että hän rehellisesti myöntää heti ensimmäisessä lauseessa, ettei otsikolle löydy tekstistä katetta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Nykyisessä nettikeskustelussa kaikki raiskauskokemukset näköjään laitetaan jonkin täydellisen miehisen pahuuden tiliin, jonka tekijät pitäisi joko kuohia tai karkoittaa maasta."

Tässä on varmaankin perää. Siitä en kyllä ole varma kärsiikö psyyke vähemmän, jos raiskaaja on ennestään tuttu. Luulisi sen voivan olla pikemminkin päinvastoin, mikä ehkä selittää myös miksei tällaisista raiskauksista ilmoiteta yhtä herkästi. Pitäisi varmaan katsoa löytyykö sitä kotimaista tutkimustietoa.

Heidi Pere

Itse näkisin sen pitkälti juurikin näin, eli lähisuhteessa raiskaus on raskas käsiteltävä. Sen tekee silloin henkilö johon luotti, jonka ei uskonut itseä satuttavan ikinä.

Toki se on usein luonteeltaan hyvin erilainen, koska ei ehkä pidä sisällään niin suurta väkivaltaa kun ventovieraan tekemä jossain muualla kun neljän seinän sisällä. Toki tätä ei voi täysin yleistää, mutta kuitenkin.
Mieltäisin siis lähisuhteessa sen osin enemmän henkiseksi väkivallaksi, joka on ihan yhtä haavoittava kun fyysinenkin. Sen lisäksi se on myös usein vaikeampi näyttää toteen raiskauksena, koska jos kyseessä on oma mies niin se olisi helposti sana sanaa vastaan.
Eikä raiskaus ole silloin usein ensimmäinen asia mikä tapahtuu, itsetuntoa nujerretaan valmiiksi ihminen on siinä kohden muutoinkin lyöty. Omanarvonto ja itsetunto on pohjilla, eikä välttämättä ole henkistäkapasiteettia lähteäkkään pois tilanteesta. Lisänä voi olla vielä pelko pärjäämisestä, syyllisyys lapsien perheen rikkoutumista jne listaa voisi jatkaa vieläkin pidemmälle.

Mitä jälkikäteen käsittelemiseen tulee, kun tajuaa että on antanut tehdä itselleen niin. Miten on antanut tilanteen lipua siihen pisteeseen, alkanut tuntea kaiken tämän niin normaalina että on sokeutunut.
Omalla tavallaan voi kokea että tämä on itsestä johtuvaa, syyllistää siitä itseään kun on antanut raiskata itsensä aina vain uudestaan ja uudestaan. Tie selviämiseen on tuolloin pitkä, mutta varmasti aivan erilainen kun kadulle raiskatun.

Varmasti elämä ei ole lopullisesti pilalla, sitä en halua itsekkään väittää. Mutta tulee se silti sävyttämään pitkään kaikkia suhteita, joiden pitäisi luottamukseen perustua.
Mitä nuoremmalla iällä tapahtunut, sen pidempi tie on varmasti kuljettavana ennen toipumista. Koskaan uhrin tilannetta ei saa vähätellä, eikä yrittää tasapäistää toipumista.
Kuitenkin jokainen on yksilö, jokainen käy sen läpi aikaisemman elämän ja sen tuomien kokemuksiensa kautta.
Itse en lopullisesti tuhoutunut, haavotuin kyllä.. Ei vienyt luottamusta kaikkiin miehiin, jonka esim ventovieraan tekemänä olisi voinut tehdä.
Vieläkin raiskauksesta käydyt keskustelut saa usein kiehahtamaan, tuomioden lukeminen saa aikaan tunteen että oikeus toistaa jopa lapsien kohdalla raiskauksen.
Paljon olisi myös lainsäädännössä korjattavaa, kuitenkin rikos on paljon pahempi kun niistä annettavat tuomiot.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Eilen Femmalla Ylen toimittaja haaastatteli Viking Linen toimitusjohtajaa ja kysyi, että miten on valmistauduttu raiskauksiin. Sanoi, että erityisesti ruotsalaisille suunnatulla Cinderellalla on asiaan kiinnitetty huomiota. Aiheesta ei jatkettu.

Kävi kuitenkin selväksi, että erityisesti ruotsalaisten tuttavien kesken tapahtuu näitä. Vaim meinaatko, että rasistiset suomalaiset barbaarit ovat kautta rantain niin paljoa raiskailleet, ettei naiset jaksa enää reagoida?

Hannu Korpilampi

Suurin osa raiskauksista tapahtuu tuttavien kesken, mutta tuttavaksi lasketaan myös aiemmin illalla tavattu baarituttavuus. Kyseinen lause ei tarkoita sitä että kaksi kolmesta olisi naisen tuttuja – siis työkavereita, perhetuttuja, sukulaisia tai ystäviä.

Poliisin mukaan tyypillisen raiskauksen tekee hyvin humalaisen naisen ensimmäistä kertaa kyseisenä iltana tapaama hyvin humalainen mies, jomman kumman luona jatkoilla, jonne on lähdetty harrastamaan seksiä mutta nainen on sammunut tai muuttanut mielensä.

Itse en lukisi tuollaista tuttavaksi, mutta sitä pidetään erotuksena ns. puskaraiskauksesta, joita ainakin vielä 10 vuotta sitten oli vain pieni vähemmistö raiskauksista. Nyt en enää tiedä, kun on tullut tuota kulttuurivaihtoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todennäköisesti sellaisia tekoja, jotka nykyään luokitellaan raiskauksiksi, tapahtui vuosikymmeniä sitten paljon enemmän kuin nykyisin. Esimerkiksi tuo sammuneen kanssa harjoitettu seksi oli juridisesti "sallittua" vielä jokin aika sitten. Samaten 80-luvulla ei seksuaalirikoslainsäädäntö koskenut vielä lainkaan avioliittoja. Ja miten paljon kauan sitten maaseudulla saatettiin piikatyttöjä hyödyntää ilman, että olisi ollut ajatustakaan siitä, että he nostaisivat kanteen isäntäänsä vastaan tämän ryyppukaverina tunnetun nimismiehen kautta. Ja niin edelleen.

Hannu Korpilampi Vastaus kommenttiin #32

Ei tainnut olla sammuneen kanssa seksin harrastaminen sallittua silloinkaan. 1900-luvun viimeisinä vuosikymmeninä se oli vain määritelty seksuaaliseksi hyväksikäytöksi, ei raiskaukseksi.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

Börjestä sitä ei aina tiedä että onko kyseessä ihan puhdas trolli vai ei. Tekstillähän on ihan selvä sisältö, ja itse sitten vielä syyllistyt samansuuntaiseen valkopesuun kuin mistä on puhe.

Vaikka se "kyllä siitä toipuu nopeasti" olisikin henkilökohtainen kokemus, niin tuskin kannattaisi lähteä kovin kevyin perustein siitä yleistämään yleiseksi laiksi, koska ymmärtääkseni raiskaus ei ole kivaa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tutkimusten mukaan juuri tutun raiskaus on paljon traumaattisempi kokemus kuin ns puskaraiskaus.
Siinä menettää sekä luottamuksen läheisiin että luottamuksen itseensä.

Raiskauksen seuraukset ovat niin moninaiset ihan fyysisistä oireista elinikäisiin painajaisiin, parisuhdeongelmiin ja perusluottamuksen menetyksiin, ettei toipumista voi yksiselitteisesti edes määritellä.

Lisätaakka uhrille on kuitenkin oletus, että hän on itse syyllinen s e k ä oletus,
että hän on ikuisiksi ajoiksi naisena " pilalla".

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tästä voisit nyt linkata jotain tutkimusta väitteiden tueksi. Tästä aiheesta kirjoitetaan niin paljon roskaa, ettei väitteisiin ole juuri luottamista. Milloin kyse on keppihevosesta rasistisiin mielipiteisiin milloin vain yleisestä syyllistämisestä. Tavara ei mene juuri koskaan käytöstä pilalle, mutta mieli saattaa toki mennä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ihan aiheellinen kirjoitus, mutta vaikuttaa siltä, kuin "punavihreää kuplaa" käytettäisiin ilmaisemaan äärisuvakkien älyttömyyksiä, ja se laajennetaan käsittämään 2 x isompaa joukkoa kuin vaikkapa Persut.

Jos nimittäin punavihreällä tarkoitetaan vassareita ja vihreitä.

Noita äärisuvakkeja löytyy muuten myös kokoomuksen ja kd:n joukosta. Näiden kutsuminen punavihreiksi on vieläkin absurdimpaa.

"Punavihreä kupla" näkyy toisen kuplan retoriikassa korvanneen "taistolaisuuden" synonyymina kaikelle pahalle, huonolle ja negatiiviselle. Vaikka olisi kokoomuslaisista kysymys, se ei näy haittaavan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Höh, mun mielestä Suomen puolueissa ei ole kuin punaisen eri sävyjä.;)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No siinä tapauksessa...

"Kauneus" on katsojan silmissä.

Käyttäjän TiuskeaRakki kuva
Eero Nevalainen

No olihan suomettuneisuuttakin nimenomaan muualla kuin siellä taistolaisissa. Nämä tämmöiset painostavat ideologiat tuppaavat leviämään...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onko tehty tutkimusta siitä, kumpi toipuu nopeammin raiskauksesta, aikuinen mies vai aikuinen nainen ja onko poliittisella näkemyksellä mahdollisesti merkitystä toipumisnopeuteen ?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Miellytävintä Pirkko Saision esiintulossa oli monen muun asian ylitse se, että hän tunnustaa kupla-ajattelun kiistattoman olemassa olon.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

”Vain luoja tietää montako murhaa ja tappoa ja pahoinpitelyä täällä on tehty perheväkivallan päälle, monta Simpauttajaa kulkenut panemassa kylien ihmissuhteet sekaisin, mutta kaikki vaikenevat.” Turunen Simpauttaja

Pitääkö vielä sanoa, että on väärin rikkoa toisen psyyke ja tunkeutua hänen kaikkein syvimpään integriteettiin. Hajottaa toinen ihminen, kun ihminen ei kykene edes busaamaan yhtä ainoaa solua.

Ihminen ei ole muutunut mihinkään mutta ympäristö muuttuu. Shakkinappuloiden pelaajat ovat ne samat ketkä tämän aloittivat Jumala vastaan Saatana.

Ihminen on perusluonteeltaan äärimmäisen kykeneväinen kaikenlaiseen valehteluun ja pahuuteen.

Pelissä on kysymys sinusta ja minusta. Pelissä on kysmys koko ihmiskunnasta - Evoluutiouskon kannalta raiskaus on luonnollisempi kuin homous.

Nyt, pelaamme viimeisiä siirtoja. Kaikki mitä on tapahtunut ennen, tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa. Ja kaikki myös loppuu.

Maahanmuuttajien holtiton tulo on tahallaan järjestettyä. Tarkoituksena on saada aikaan kaaos, jonka avulla voidaan ryhtyä luomaan uutta merkantilismia ( taloutta- kaupankäyntiä ), aloittaa maailman yhtenäistäminen ja näennäisvapaudella riistää kansalaisten todellinen vapaus - tämä tapahtuu pakollisen valvonnan ja peitetoimien avulla.

Simpauttajan sijaan on astunut mukaan myös maahanmuuttaja. He eivät kumpainenkaan yleensä kadu; eivät osaa.

Väitetään, että yhteinen nimittäjä kansanmurhien, väkivallantekojen, pahoinpideltyjen lasten sekä murhattujen miesten ja naisten välillä ei ole nimetön paha, vaan sinä ja minä. niimpä, minä väitän, että emme voi korjata tilannetta ennen kuin myönnämme oman pahuutemme ja olemme valmiit siitä luopumaan siinä määrin kuin se on mahdollista. Se tarkoittaa heittäytmistä elämään ilman järjen tukea.

Pahuudesta ei saa kääntää katsettä pois; vaikka näin me kuitenkin usein teemme. En olisi koskaan uskonut näkeväni tätä aikaa, kun maailman kaikki tapahtumat kaatuvat päällemme yhdessä hetkessä ja me murskaannumme tuon pinon alle. Se pino on aika korkea ja kasvaa eksponentiaalisesti, kunnes kaikki nyt - on eilistä ja passe`....

Palamisiin.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Hirmu hyvä toi Helenan kirjoitus,

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jokaisella ihmisellä, myös lapsella, pitää olla oikeus omaan ruumiiseensa, siksi en voi hyväksyä raiskausta, en tyttöjen sukupuolielmien silpomista enkä juutalaispoikalasten ympärileikkausta, ne olisi Suomen laissa kiellettävä ja tehtävä rankaistaviksi.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En ymmärrä miten "punavihreässä " kuplassa elävät voivat puolustella raiskauksia millään. Luulin että he uskovat tasa-arvoon ja usein ovat myös feministejä, mutta tällaista kulmaa raiskauksesta ei löydy ollenkaan. Raiskausten hyväksyminen on selvästi oikeusvaltion periaatteita vastaan ja minusta sellaista pitäisi jokaisen vastustaa. Kysymys on myös siitä, millaiselta haluamme tulevaisuuden näyttävän ja siitä mitä haluamme jättää lapsillemme.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Olisiko tämä sitä yleistämistä?

Hannu Korpilampi

Veikkaanpa että heistä on vaikea kuvitella ettei joku haluaisi seksiä heidän fetisminsä kohteelta. Niinpä tulee väheksymistä, koska he itse jopa maksa(isi)vat seksistä näiden komistusten kanssa eivätkä kykene ajattelemaan ettei joku muu ajattelisi samalla tavalla.

Vertaa kommenteihin joita monet miehet kirjoittavat kun nuori kaunis opettaja jää kiinni suhteesta 12-vuotiaaseen poikaan.

Toimituksen poiminnat