Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Olisi syvää tyhmyyttä olla nostamatta Hakkaraista pressaehdokkaaksi

On selvää, että Sauli Niinistö tulee olemaan Suomen presidentti vielä monta monituista vuotta. Hän on hoitanut hommansa erinomaisesti, sulattanut suomalaisten sydämet ja yms. blaablaablaa. Hänen ilmoituksensa lähteä valitsijayhdistyksen kautta jatkokautta hakemaan oli toki pieni yllätys, mutta se vaan kohotti hänen pisteitä entisestään.

Nyt sitten puolueilla onkin mietinnänpaikkaa oikein urakalla. Löytyykö ketään, joka voisi edes teoriassa haastaa Niinistön. Vihreillä on Pekkansa, mutta muille tulevat presidentinvaalit ovat luultavasti vain rahanhaaskuuta; ei ole ketään mielenkiintoista ehdolle asettaa.

Paitsi Persuilla.

Persuilla on Teuvo Hakkarainen, ja jos Perussuomalaisissa ei tuota ässää tajuta käyttää, ollaan siellä tyhmempiä kuin osaan kuvitellakaan.

Mitään järkeä ei olisi asettaa ehdokkaaksi jotain Jussi Niinistöä, joka keräisi äänistä ehkä 2% ja jonka karisma ja mediaseksikkyys on tasoa särki, tai jotain “nuorta naista” eli Lohelaa tai Huhtasaarta, koska se “nuori nainen” kortti on ehkä jopa mauttomaksi jo kulahtanut ja muutenkin ajatuksena kyseenalainen. Tilanteen ollessa se, mikä se nyt on, on Persujen ainoa rationaalinen vaihtoehto asettaa ehdokkaaksi Teuvo Hakkarainen.

On harvinaisen selvää, ettei Teuvosta tulisi Suomen seuraavaa presidenttiä, mutta luultavasti hän on politiikan kentältä ainoa, jolla olisi mahdollisuus nousta mustana hevosena Niinistön kanssa predenttiydestä kisaamaan. Epäilettekö? Miettikääpäs hieman.

Tämä maa on täynnä protestihenkeä, joka aikaansai vuoden 2011 jytkyn. Se protestihenki on hieman lässähtänyt, johtuen pitkälti siitä, että Perussuomalaiset on puolueena muuttunut pukupuolueeksi, elitistiseksi, järjestelmähenkiseksi jne. Monelta persulta on unohtunut se, mistä lähdettiin ja mistä voittokulku syntyi. Se ei syntynyt siitä, että hienoa ja monimutkaista talouspoliittista selontekoa olisi maakuntasuomen raitilla Jormat ja Pirkot ihastelleet. Ei. Se syntyi yleisestä innosta nostaa jotain aitoa ja väheksyttyä elitismin ja pinnallisuuden rinnalle.

Koska osa valtakunnanpolitiikan keskiöön kohonneista persuista on selkeästi sairastunut sittemmin siihen perikliseiseen, megalomaanisia piirteitä toistavaan kieroilun ja pelien hulluuteen, olisi Persujen viisainta nostaa yhä enemmän esiin niitä, jotka vielä edustavat sitä aitoutta ja rehellisen tavallista suomalaisuutta, jota valta ei ole korruptoinut eikä asema persoonaa muokannut. Tuollaisia hiomattomia timantteja ei monessa puolueessa ole, mutta Persuilla on, eikä tarvitse kovinkaan kummoinen kyökkien imagokonsulentti olla, jotta tajuaa Teuvo Hakkaraisen arvon.

Valitettavaa kuitenkin on, että yleensä vallankumous syö lapsensa. Niin myöskin tapahtui jytkyn lapsille. Enää ei edes haluta tehdä rohkeita liikkeitä, eikä heittäytyä vähän narreiksi osoittamaan valtakoneiston mädänneisyyttä, koska halutaan itsekin olla osa sitä mädännyttä valtakoneistoa. Tuo on yksi syy sille, miksi Halla-ahonkin mahdollinen puheenjohtajuus vituttaa ihan jo pelkästään ajatustasolla montaa keskinkertaisen elämänsä huipulle kohonnutta persuvaikuttajaa. Puhutut ilkeydet, selkään tuikatut puukot ja petetyt odotukset, ne kaikki pyörivät takuulla monen mielessä nyt, kun puheenjohtajakisan päätös alkaa olla käsillä. Kuinka moni onkaan vuosien varrella toivonut ja jopa vaatinut Halla-ahon tai Hakkaraisen erottamista eduskuntaryhmästä tai jopa puolueesta ihan vain siksi, että he ovat olleet aiheuttamassa silmäpakoa siihen verkkoon, johon rahvaudesta liian nopeasti, liian vähillä eväillä liikaa saavuttaneet hyvin usein sotkeutuvat.

Jussi Halla-ahon puheenjohtajuus tulee aiheuttamaan paljon draamaqueeneilyä ja ihan mielenkiintoinen kesä varmaan on niille, jotka halpaa huvia kaipaavat, mutta ei pidä nyt unohtaa pressavaaleja ja sitä, että Persuilla olisi mahdollisuus ns. palata juurilleen ja nostaa presidenttivaaliehdokkaakseen jotain, joka ravistelisi, puhuttaisi ja saisi takuulla ihmiset äänestämään.

Vaan se toki vaatisi luovaa rohkeutta ja jopa rämäpäisyyttä, joka taisi kuolla jo tuossa useampi vuosi takaperin.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyllä. Teukka on ainoa jätkä, joka perussuomalaisissa saattaisi kerätä protestiääniä. Tulisi kolmanneksi kisassa. Pikkuriikkinen mahdollisuus jatkokierrokselle, jos sellaista edes tapahtuu. Jos persuilla on yhtään pelisilmään, mitä en tosin ole viimeisen kahden vuoden aikana kyllä laittanut merkille, niin Hakkarainen sen ehdokkuuden nappaa.

Tommi O. Pälve

Tätä ajattelin itsekin.

Vielä kun tarpeeksi rosoisesti tekisi markkinoinnin, niin saisi kaikki protesti- sekä läppä-äänet.
Hakkaraisesta hyvä keskisormi nykytouhulle.

Esim videomainos televisioon ja youtubeen:

Joku herää aamulla auringon paisteen tullessa makuuhuoneeseen ikkunasta.
Kertoja ääni: "krapula tulee."
Joku (ei edelleenkään näytetä kuka) menee keittiöön ja ottaa jääkaapista oluen.
Kertoja, "mutta sinä päätät milloin."
Piirroskuva kuninkaasta, joka näyttää alamaisille keskisormea.
Kertoja, "uusi presidentti valitaan."
Teuvo Hakkaraisen ääni, "ei vittu mikä tuplahomo."
Kertoja, "mutta sinä päätät kuka."
Kuva Teuvo Hakkaraisesta maatilalla asianmukaisesti kumpparit jalassa.
Teksti, "äänestä Teukka pressaksi, koska vittu miksikäs ei?"
Perussuomalaisten logo.
Fade to black.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ehdottomasti. Hakkarainen kulkisi varmaan Vennamon Veikon jalanjälkiä. ( ehdokas -68 pressavaaleissa )No, ainakin osittain. Paneelikeskusteluissa nähtäisiin kv. ongelmien ja ulkopoliittisen jaarittelun sijaan jotain ihan erilaista. Leipäjonot, avustukset maahantulijoille, moskeijoiden rakemtelu jne. Eihän Teuvo läpi pääsisi, mutta " kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta " :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vennamolla ja Hakkaraisella on aika vähän yhteistä. Pikemmin Vennamoa voitaisiin rinnastaa Soiniin. Vennamo oli lakitieteen lisensiaatti ja asui Munkkiniemessä, alkuperäiseltä nimeltään Fennander. Hakkarainen on sahuri Viitasaarelta.

Martinell Olsen

Perusuomalaiset herätkää, kirjoittajat ovat aivan oikeassa Teuvo pressa- ehdokkaaksi. Tietenkin Niinistö on nyt suosiossa, mutta onko nyt tämä Niinistö mukamas jotenkin pätevämpi hoitamaan presidentin tehtäviä kuin Teuvo. Tuntien Teuvon henkilökohtaisesti niin tiedän että hän on erittäin älykäs ja järkevä päätöksissään ja Suomi äiti olisi hyvässä hallinnassa mikäli Teuvosta tulisi presidentti.

Teuvolla on monessa mielessä todella hyvät edellytykset hoitaa presidentin tehtäviä, ei nämä edelliset presidentitkään niin kummallisia persoonia ole olleet, aivan tavallisella maalaisjärjellä presidentin hommat hoidetaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä idea. Jos Väyrysen Paavo ei ole ehdolla, saa Hakkarainen meidän poppoon äänet. Sauli Niinistöä ei voi koskaan äänestää mihinkään, koska vei Lipposen kera meidät ilman kansanäänestystä mätävaluutta euroon.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kun asiaa märehtii minuutin ja komekymmentä sekuntia, se alkaa maistua hyvältä. Onhan kirkossa kuulutettu, että Sauli vie kannun, sillä Pekka Haaviston parasta ennen -aika umpeutui viime koitoksessa ja Vanhanen on vain köyhän miehen Pirkka-Väyrynen. Demarit tuskailevat, saavatko ketään edes suostumaan. Muista ei kannata edes puhua.

Ei ole muuta mahdollisuutta kuin järjestää Hakkarais-show. Jonkun tasaisen nuivan peruspukupersun istuttaminen presidenttiehdokkaaksi on yhtä tyhjän kanssa. Hakkarainen tuottaisi kilokaupalla mediajulkisuutta aina pimeintä Afrikkaa myöden. Suomi täyttyisi hakkaraismukeista, teuvopeffaleteista ja saattaisipa joku lanseerata Teuvo perusviininkin. Teuvosta tulisi suosituin pojan nimi vuonna 2018. Syntyisi Teuvo-ilmiö.

Tommi O. Pälve

Viinin sijaan Teuvon maanantain peruskossu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos Halla-aho valitaan PS:n puheenjohtajaksi, voisi Hakkarainen olla potentiaalinen vaihtoehto presidenttiehdokkaaksi, ellei sitten mestari itse ole kiinnostunut.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mestarilta puuttuu lavakarisma ja reipas ulosanti. Teukalla on molemmat paremmin hanskassa. Voin vaan kuvitella mahdollisten telkkariesiintymisten riemastuttavia ulosanteja.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

James H. kehiin. Saadaan selviä mielipiteitä.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Hmmm... Herra Hakkarainen presidenttinä. Naurattaa jo etukäteen.

Olikos joku elokuva jossa Turhapurosta tuli presidentti tai vävy tai joku sinne päin :-)

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Tietynlainen vieraantuminen politiikasta on nykypäivänä hyvin tyypillistä. Tämä näkyy ainakin kahdella tavalla, nihlisminä ja karnevalismina. Jaottelu on nyt tässä karkea, enkä nihilismiä käsittele sen enempää kuin totean sen tarkoittavan jo niin totaalista välinpitämättömyyttä, että haluaa katsella kun maailma palaa. Karnevalismi on taas luonteeltaan iloisempaa ja ainakin lähtökohtaisesti sellaista ettei se suoraan vahingoita ketään. Hakkaraisen ehdokkuus presidentinvaaleissa edustaa juuri tällaista vieraantumista. Politiikka muuttuukin showksi. Väyrynen veti tätä roolia eniten viime presidentinvaaleissa ja Yhdysvaltain presidentti pyörittää koko ajan omaa Trump-showtaan. Simulaatioyhteiskunnan huippu 2000-luvulla ei suinkaan ole se kun "reality" tulee televisioon vaan se kun televisio tulee todellisuuteen. Baudrillard kääntynee haudassaan.

Hakkaraisen ehdokkuuden ehdoton hyvä puoli on se, että sen kautta ihmiset voivat purkaa turhautumistaan äänestämällä häntä vaikka sitten protestiksi. Tämä on tietysti aika paradoksaalista: vieraantumisesta seuraa tilanne jolla ihmiset osallistuvatkin politiikkaan, mikä taas juurikin vähentää heidän vieraantumista siitä. Huono puoli on sitten taas tuo mitä Trump on jo nyt presidenttikaudellaan tuonut hyvin esiin: politiikan uskottavuus kärsii. Vieraantuminen siis myös lisääntyy kun politiikasta tuleekin jonkinlaista viihdettä. Todellisuudessa samaan aikaan politiikassa päätetään myös ihan oikeista asioista. Kuka vakavissaan esimerkiksi haluaa, että vaikeista ja tärkeistä äänestyksistä kansanedustajat äänestävät silkalla "läpällä"? Olisiko hienoa jos jokin todella ongelmallinen laki menisi eduskunnassa läpi niukalla äänimäärällä vain siksi, että jotkut kansanedustajat äänestävät kuten heidän äänestäjät toivovat: silkalla provomielellä? Tai sitten niin, että äänestetään jotain todella hienoa uudistusta vastaan vain siksi, että sitä kannattavat ns. "väärää mieltä" (muissa asioissa) olevat tyypit. Ainakin itseäni ketuttaisi jos todella mainio perustulohanke kaatuisi vain siksi, että joku puolue haluaisi "näpäyttää" hanketta ajavaa vastapuolta VAIKKA tosiasiassa itse hanketta hyvänä pitäisivätkin.

Yhtä kaikki, kannatan kyllä silti Hakkaraisen ehdokkuutta presidentinvaaleihin kaikista näistä ongelmista huolimatta. Kallistun tässä kohtaa sille kannalle, että karnevalismi olisi enemmän huono kuin hyvä asia. Etenkin jos Hakkaraisen osallistuminen saisi nukkuvia liikkeelle, tai jopa sellaisia äänestämään jotka eivät ole koskaan ennen niin tehneet. Silläkin nimittäin on merkitystä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kai tässä pitäisi kuitenkin Teuvo Hakkaraisenkin ( ps.) mielipidettä kysyä.

Hakkaraiselle saattaisi olla ikävää joutua vastentahtoisesti Suomen tasavallan presidentiksi kuuden vuoden ajaksi. Sahurinhommatkin saattaisivat kärsiä.

Tasavallan presidentin hulppea verovapaa palkkio saattaisi jonkin verran kompensoida suhteelliseen vapaaseen elämään tottuneen kansanmiehen piinaa päivittäisen protokollan pyörteissä.

Käyttäjän soberhaber kuva
Paula Kopra

Teukka voi kutsua linnanjuhliin väkeä kivalla kikkelikortilla.

Toimituksen poiminnat