Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Uuvattien psykedeeliset kiemurat ovat saaneet kyseenalaistamaan mielikuvitukseni

Viime viikkojen tapahtumat ovat ylittäneet jonkun kriittisen rajan siinäkin mielessä, että mihin minun mielikuvitukseni venyy. Olen aloittanut kirjoittamaan monta mielipidekirjoitelmaa aiheesta, mutta joutunut myöntämään itselleni, ettei ajattelukykyni, niin mainio kuin se muuten onkin, veny siihen tilaan, jota edes jonkinlainen tilanteen kehittymisen ennustaminen vaatisi. Nyt kuitenkin koen, että pieni kuumeilu edesauttoi minua jollain tasolla asettamaan tämän tilanteen niihin uomiinsa, joihin se on asettumassa, joten rohkenen kirjoittaa pari sanaa.

Lapsellinen valtataistelu on monen pienpuolueen Akilleen kantapää. Hyvätkin ideat ja aatteet murtuvat, kun yhtä soppaa rupeaa hämmentämään liian monta kokkia, varsinkin kun jokaisella kokilla on oma näkemyksensä siitä, minkä verran suolaa olisi keitokseen lisättävä. Jokainen meistä tietää, että liika suola pilaa hyvänkin sopan, eikä aina edes se isoäitien neuvo heittää raaka peruna keittoon kiehumaan ja keräämään itseensä liikaa suolaa auta, kun suolan kanssa on tyrinyt liioiksi. Vaikka Perussuomalaiset ei ole enää mikään pienpuolue herran aikoihin ollutkaan, on monia sellaisia syitä, miksi tapahtumaketju on siihen kontekstiin asetettuna yllättävän selitettävissä oleva, vaikka ihmisten käyttäytyminen varsin käsittämätöntä onkin, mikä ei toisaalta suoranaisesti mikään uutinen ole.

Kaiken muun vielä ymmärtäisi, siis sen, että puolueesta on lähdetty ovet paukkuen ja että on perusteltu uusia ryhmittymiä, mutta mikä minulla menee kaikenlaisen käsityskyvyn yli on tapa, jolla Persuista häipyneet ovat perustelleet tapahtumia. Ne perustelut ovat olleet mitä mielikuvituksellisimpia valheita, joita on julkisuudessa kevytkenkäisesti heitelty siitäkin huolimatta, että ne on voitu ampua heti tuoreeltaan alas. Tässä niistä muutama:

”Suomen Sisu on kaapannut Perussuomalaisen puolueen ja hommaforumilaiset masinoivat Halla-ahon puheenjohtajaksi.”

Tuubaa, johon ei usko kukaan. Se, että jotkut ovat kampanjoineet mieleisensä puheenjohtajaehdokkaan puolesta, ei ole vallankaappaus.


”Perussuomalaisten puoluekokouksessa näytettiin kyseenalaisia käsimerkkejä (kiertoilmaisu natsitervehdykselle).”


Väitteiden esittäjän lisäksi kukaan ei ole heilauksia nähnyt, vaikka varmasti siellä oli lauma toimittajia oikein odottamassa moista pöyristyttävää toimintaa.


”Kaksi anonyymia henkilöä masinoi Halla-ahon puheenjohtajaksi.”


Luultavasti Soinin unessaan näkemä harha, joka syötettiin nälkäiselle toimittajalle. Kukaan ei oikeasti tiedä mistään tuollaisesta yhtään mitään.


”Suomen Sisu pyysi loikkaria palaamaan takaisin ja kun ei onnistunut, alkoi vittuilu ja uhkailu.”


Suomen Sisu ei ole moista harrastanut eikä kyseinen järjestö ole PS:n edustaja tai puhemies.


”Halla-aho pyysi palaamaan takaisin ja lupasi eduskuntaryhmän puheenjohtajuuden, jos loikkari palaisi.”


No ei ole pyytänyt eikä luvannut.
Siis tämä kaikki on niin psykedeelistä! Ja selitysten vaihtoehdot ovat niin kauhean vähissä! Tuollaisia valheellisia väitteitä julkisuudessa esittävät ihmiset edustavat luultavasti just sitä kammoamaani ihmisryhmää, eli tyhmiä ja ilkeitä ihmisiä. Koska näin ei kuitenkaan voi olla, sillä loikkarit poistuivat Persuista juuri siksi, että pelästyivät pimeyden voimia ja liibalaaba, ja koska ovat itse liian hyviä ja kilttejä ihmisiä Halla-ahon johtamaan puolueeseen, ei jää mitään muuta vaihtoehtoa kuin se, että loikkarit vetävät jotain psykoaktiivisia aineita ja uskovat hallusinaatioiden olevan totta. Monesti ihminen, jolla on huono omatunto eli joku asia kalvaa sielussa asti, kehittelee mielessään teorioita, joilla oikeuttaa oman käytöksensä, eikä tarvitse olla häävi nisti, kun kuvitelmista tulee totta.


Mutta koska psykedeelit ovat laittomia enkä usko loikkareiden olevan rikollisia, vaikka nykytiedon valossa heistä voisi kuvitella liki mitä vaan, on pakko palata ihmettelemään sitä, mikä hiivatti on se voima, joka saa nuo ihmiset puhumaan paskaa julkisuudessa siltikin, että niistä jää heti kiinni. Jos se ei ole tyhmyyteen sekoittuva puhdas ilkeys eikä hallusinogeenien väärinkäyttö, niin ehkä vastaus on kaiken esittämäni summa ja psykoaktiivina toimii laillinen huume; uskonto, jonka tässä tapauksessa on korvannut soinilaisuus. Niin vaikea kuin itselleni tuollainen kuvitelma onkin, ihan todella on mahdollista, että itsensä jumalan asemaan kohottaneella henkilöllä on palvojansa. Siitä loputtomasta ihailusta Soini on luultavasti kaikki nämä ajat saanut voimansa paiskoa mahdottoman eteen töitä. Ja se on syy sille, miksi Perussuomalaisiin vetäytyneet tahot, jotka kuitenkin olivat merkittäviä ihmeteon suorittamisen toteutumiseksi, ottivat Soinia suomenhevosorimaisen paksuun takaraivoon. Soini tiesi, ettei hän ollut kaikille jumala, vaan niille joillekin se suuri johtaja on kaikki nämä vuodet ollut Jussi Halla-aho ja Soini vaan pakollinen paha.


Voi voi.


On niin kulunutta todeta Soinille, että sitä saa mitä tilaa, joten toteankin vaan, että kannattaisi katsoa peiliin. Nyt sinulla, Timo Soini, on hallussasi helposti ohjailtava tuulipäiden joukko ja epämääräinen läjä sisällöttömiä poliittisia linjauksia. Onneksi olkoon. Siitä on hyvä jatkaa. :)

 

Ps. En tiijä, miksi tuo teksti meni tuolleen ihan oudosti ja rivit ihan viturallaan, mutta mitä ei tiedä, sen voi kuvitella. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

No, ne on ehkä niitä sinisiä ajatuksia?
Soinilla ei sisu riitä myöntämään, että kentän tuki jäi vähäiseksi, kun hallitus rankaisi juuri sitä peruskenttää. Vaan vaikeaahan se olisi myöntää kenelle tahansa.

Sulla on muuten kiinnostava tavutuskin. Mitä käytät?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Limpparia enimmäkseen näinä päivinä. :(

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Viimeinen argumentti. Mitä käytät?

Noloa ja heikkoa.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Nobrakespacea (kirjoitetaan  ) normaalin tilalle, niin on koko kappale yhtä yhdyssanaa, veikkaan minä. Kyllä sillä tavutuksen rikki saa. Testata voi säätämällä leveyttä. Aina pitäisi sanojen katketa väärin. Helena on aikamoinen piilonörtti ;)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ulkomailla asuvana sitoutumattomana olet aika hyvin perillä siitä mitä Perussuomalalaisissa on tapahtunut. Pisteet siitä.

Marko Parkkola

En oikein osaa sanoa uskovatko uuvatit noiden selitysten menevän keneltäkään läpi vai onko ne vain muodon vuoksi heitettyä savuverhoa. Ensimmäisessä tapauksessa uuvatit olisivat täysin harhaisia, kun toisessa tapauksessa häikäilemättömiä valehtelijoita. Kumpi sitten pahempi poliitikolle, en osaa sanoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on toisaalta mielenkiintoista kun seuraa persujen ja Halla-Ahon viimeaikaisia ulotuloja, ja poliittista viestintää.

Tärkeintä on ollut Somaliyhdistyksien rahat ja oman eduskuntaryhmän koko, eipä paljon sotet ja pienen ihmisen asia ole kiinnostanut. :)

Toisaalta taitaa se nykyinen kannattajakunta olla sitä mieltä, että somalien rahat ja maahanmuuttokysymykset ovat juuri se ykköprioriteetti, ja sitten joku vielä ihmettelee, ettei ole hallitukseen asiaa.

Herkkänahkaisia ovat monet persut, ja nythän heidä sisulaisia aateveljiään vielä poliisikin kohtelee kaltoin, kyllä on kova maailma.

Niko Sillanpää

Somalien erityisoikeuksien nosto oli kai TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafssonin ja Hesarin eikä persujen agendaa? Ainakin Hesarissa oli juttu, jossa Gustafssonin mukaan negatiivinen päätös somalien rahoitushakeukseen on ihmisoikeusloukkaus, epäeettistä ja virkamieskunnan Arvo Pohjaa vastaan. Jutun mukaan samassa rytäkässä hylättiin myös neljä muiden kuin somalien tekemää hakemusta, mutta niissä tietty ihmisoikeusongelmaa ei ollut.

Koko episodista jäi lähinnä käteen, että Yhdysvaltojen systeemillä, jossa uusi hallinto antaa valtaan astuessaan pääosin kenkää keskeiselle virkamieskunnalle ministeriöissä, jos nämä ovat muiden puolueiden nimittämiä, on etunsa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Poliittisesti tehdyt virkanimitykset pitää laittaa historian kirjoihin ja ainakin ministeriöiden virkanimitykset määräaikaiseksi noudattamaan yhtä vaalikautta.

Marko Parkkola

Pateettinen persuviha voi olla raskasta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin ja jos on niin herkkähipiäinen, että ei kestä yhtään vastaväitteitä, niin onhan se helppo silloin bannata, avoimuus on se asia joka ei kuulu persujen valikoimiin, varsinkin jos jostain asiasta on eri mieltä. :)

Minä en persuja vihaa, sehän on yksi pikkupuolue muiden joukossa, jolla ei ole koskaan Suomessa enää paikkaa hallituksessa.

Mitään siis ei saada aikaan, eli huvittavaahan tämä persujen touhu on.

Se edelleen ihmetyttää, että kauhea itku on koko ajan persuilla näistä eronneista, tuntuu siltä, että kauhea on ikävä kuitenkin. Ketään muuta ei kahden pikkupuolueen touhu noin paljon kiinnosta.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Pateettinen persuviha on ihan yhtä raskasta kuin pateettinen punavihersuvakki- tai viherfillarifemakkoviha. Ehkä myös melkein yhtä raskasta kuin demarivassari- tai liberaalihumanistiviha. Saattaa se yltää samalle viivalle myös kokkarisuomenruotsalaiseliittivihan tai kommunisti- ja kommunistien jälkeläisvihan kanssa.

Tärkeintä on vihata, se kun jotenkin antaa vapauden olla ajattelematta ja hankkimatta asioista lisää tietoa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minkälaista mielikuvaa sininen unelma tavoittelee äänestäjien silmissä saadakseen äänestäjiä, kun jäsenet kiukuttelevat vanhan puolueen perään lähdettyään sieltä ovet paukkuen?

Mistä loikkariryhmä repii sellaisen vaihtoehdon nykyisille puolueille, jolla saa Kokoomuksesta äänestäjiä?

Jos Terhosta olisi tullut puheenjohtaja, miten olisi puheidensa mukaisesti keksinyt puolueen uudestaan, kun hallituksessa menevät Sipilän ja Orpon nuottien mukaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kestämätön tilannehan se on, jos hallituksen johtotrion puheet ovat ristiriitaisia. Ei siinä ole mitään väliä ollaanko samaan aikaan puolueen puheenjohtajia, yhdessä tehdään. Jos epäilet, voit miettiä Kataisen sixpackin aikaansaannoksia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Onko blogisti ollut ex-kansanedustaja James Hirvisaaren entisenä eduskunta-avustajana?

Hannu Töyri

Tämä hatara savuverhon on tarkoitettu äänestäjille ja kertoo uuvatien hillotolpan unelmasta. Kiitos Helena.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Veera Ruoho tekee ilmeisesti jotain puhdistautumisriittiä päästäkseen johonkin toiseen puolueeseen. Vähän niin kuin Maria Tolppanen siirtyessään demareihin, puhdistautui rasismista.

Ruohon ajatuksia ei paljon ollut julkisuudessa persujen puheenjohtajakisan aikana, mutta vielä silloin hän oli hyvin pitkälle samaa mieltä kaikesta esim. Halla-ahon kanssa. Ruoho antoi maahanmuuttokriittisiä kommentteja ja kannatti mm. yhteistyötä Ruotsidemokraattien kanssa.

Marko Parkkola

Olen tavannut muutaman läpeensä katkeroituneen poliitikon. Se on raskasta seurata vierestä, kun koko identiteetti kiertyy katkeruuden ympärille, josta seuraa aivan järjetöntä vihaa. Luulen että kyse on enemmän tästä puolesta, kuin puhdistautumisriiteistä. Ei nuo Veeran tämän hetkiset ulostulot vakuuta ketään.

Toimituksen poiminnat