Vaanaällinen utra visto

 

Ihanhan tässä kokee melkein sellaisen henkisen lobotomian, kun somea selailee.

 

"Kaikki maahanmuuttajat täytyy poistaa maasta, koska kaikki maahanmuuttajat täytyy poistaa maasta."

"Sipilä/Orpo/Risikko pitää ampua heti!"

"Olkoonkin tekijä ulkomaalaistaustainen, mutta suomalaiset vaan näpräsivät älypuhelimiaan ja ulkomaalaistaustaiset pelastivat ihmishenkiä. Suomalaiset vellihousuja, ulkomaalaiset sankareita."

"Paitsi ei saa sanoa ulkomaalaistaustainen negatiivisessa yhteydessä, koska odinin soturit hakkaavat kaikki ulkomaalaistaustaiset."

"Spekulointi on pahasta ja sanat tappavat!"

”Suvakit saivat mitä halusivat!”

”Yhyhyy, rasistit tanssivat haudoilla ja litkivät viattomien verta.”

 

Mehän emme tiedä ollenkaan, mikä on ollut motiivi ja mitä on edes tapahtunut. Miksi kiinniotettuina on useita ihmisiä eiliseen Turun veritekoon liittyen ja miksi poliisi on vastaanottokeskuksessakin illalla käynyt. Ajan kanssahan nuo selviävät, mutta onhan se niin, että kun tiedetään, että Suomessakin on radikaaleja islamisteja ja monenlaisten tekijöiden summana henkilöitä, joiden kohdalla ei varmasti ole lopulta yllätys se, että lähdetään puukkohippastelemaan kylille, niin ajatukset tekijän motiiveista kääntyvät tiettyyn suuntaan.

 

Tiettyyn suuntaan ajatukset kääntyvät myöskin silloin, kun alkaa yleistäminen. Se yleistäminen on aivan yhtä naurettavaa, olipa kyse suomalaisiin kohdistuvasta yleistämisestä kuin maahanmuuttajiinkin. ”Suomalaiset vaan näpläsivät puhelimiaan, mutta ulkomaalaistaustaiset toimivat” tuntuu jotenkin hullulta, varsinkin kun julkisuudessa on esiintynyt ihan suomalaisen nimenkin omaava puukkomiestä jahdannut mies. Samoin videoilla on näkynyt uhreja auttamassa ihan keskivertosuomalaisen näköisiä henkilöitä. Mielestäni kuitenkaan se, kuka on tehnyt mitäkin auttaakseen, ei ole se tärkein asia, mutta jos siitä tulee tärkein asia, niin tokihan voidaan kerätä kaikkien paikalla olleiden tiedot kasaan ja tehdä joku prosentuaalinen laskelma siitä, millaisen taustan omaavat henkilöt auttoivat eniten ja ketkä näpräsivät puhelimiaan. Minun mielestäni tuo vaikuttaa vähän naurettavalta, koska itse suhtaudun ihmisiin yksilöinä ja olen havainnut, että ääriajattelussa ääriajattelijat juurikin näkevät itsensä ja muut ympärillä kontekstiinsa sidottuna massana, mutta ehkäpä juuri kiivainta keskustelua käyvätkin ääriajattelijat?

 

Tokihan tuossa suomalaisten omaan kansaansa kohdistamassa vähättelyssä ja ivaamisessa on jälleen havaittavissa sitä heikon kansallisen itsetunnon synnyttämää itseinhoa, johon ei olisi mitään syytä, mutta koska pidetään hienona hävetä omaa olemistamme, niin sitäpä sitten ruokitaan kun vaan mahdollisuus tulee. Ja tuollaisella vähättelyllä kuvitellaan myöskin esim. olevan vaikutusta siihen, kuinka joku muu ajattelee. Vissiin kuvitellaan oikeasti, että kun jauhetaan tarpeeksi sitä, että ”ähä, katsokaas nyt kun taas tuli todistettua, että suomalaiset olemme vaan vellihousuja toisin kuin ne muut” joku rasisti kokee herätyksen, että ka niinhän se onkin ja kaivaa itselleen häpeäkuopan, jossa istuu itseään vihaamassa. Vai onko kyse siitä, että aiheesta pitää nyt länkyttää, jottei vaan keskustelu käänny esim. siihen, että onko se sitten kuitenkaan ihan järkevää, jos vaikkapa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet kuljeskelevat kylillä vapaina.

 

Jokainen ihminen, joka kriisitilanteessa auttaa muita, on sankari. Erityistä urheutta osoittavat ne, jotka panevat oman henkensä ja terveytensä alttiiksi auttaessaan. Nostan foliokypärääni julkisuudessa olleille ja niille, jotka eivät ole julkisuudessa olleet, ihmisille, jotka osoittivat teoillaan aitoa välittämistä. Sen sijaan ne, jotka ilkkuvat, kuinka suomalaiset ovat luusereita ja ulkomaalaistaustaiset sankareita ovat silmissäni ihan samaan kastiin kuuluvia oman ideologian ja ahdasmielisyytensä vankeja kuin ne, jotka nyt öyhöttävät, että kaikki ”matut” tulee heti polkea suohon.

 

 

 

 

 

ohohupsis
Sitoutumaton Ulkomaat

Tosi wanahoja mummoja ja A.F. Airoa fanittava ämmänriähkänä Suomen Kurjalan itkuvirsikunnahilta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu