Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kaarle Paksu ja terroristit

800-luvulla viikingin kylvivät kauhua ja sekasortoa ryöstöretkillään Manner-Eurooppaan. Seine oli jokena mukava heidän kulkea ja sen varrella sijaitsi monia vaurastuneita kaupunkeja, kuten Pariisi.

Ranskan keisari Kaarle Paksu oli torjunut parit Viikinkien hyökkäykset maksamalla näille lunnaita, ja kun 885 Seineä myöten seilasi jälleen pelottavien pohjanmiesten laivue, valmistautui keisari tapansa mukaan rahakirstua raotellen kohtaamaan nuo raakalaiset.

Pariisilaiset olivat kuitenkin saaneet tarpeekseen ryöstöretkeilijöistä ja he päättivät panna hanttiin. Huolimatta siitä, että viikinkien julmuus ja pelottomuus oli hyvinkin tiedossa ja Pariisia lähestyvä viikinkilaivasto oli ”peninkulman mittainen”, kävivät kaupunkilaiset vastarintaan. Hyökkääjien päälle kaadettiin kiehuvaa öljyä ja pikeä. Heitä ammuttiin nuolilla ja niskaan lingottiin kiviä. Keisari pysyi taka-alalla, ja vaikka hyökkääjät kärsivät merkittäviä miestappioita, ei keisari Kaarle Paksu sotilaineen rohjennut osallistua taisteluun.

Kun lopulta keisari sotilaineen katsoi aiheelliseksi puuttua tilanteeseen, päätti hän käyttää vanhaa konstia ja niinpä hän antoikin viikingeille lunnaiksi suuren määrän hopeaa ja oikeuden purjehtia Pariisin ohi Seineä myöten kohti Burgundia.

Kansalaiset eivät pitäneet keisarin raukkamaisesta tavasta hoitaa tilannetta ja eipä mennyt kauaakaan, kun Kaarle Paksu syrjäytettiin vallasta.

Kun nyt Eurooppa on ajautunut uudenlaisten raakojen hyökkäysten kohteeksi, joita ei näemmä saada loppumaan muuten kuin sillä, että terroristit taustajoukkoineen itse ajautuvat humanismin pauloihin, voimme ehkä ruveta jo kyselemään, että mikä on valtaapitävien vastuu tilanteessa, jossa kansaa ei kyetä suojelemaan ulkoisilta hyökkäyksiltä. Euroopan valtioista on tullut kaarle paksuja, jotka enemmin paikkailevat hetkittäin akuuttia kriisiä kuin ryhtyvät toimenpiteisiin, joilla terrorismista päästäisiin kertalaakilla eroon. Kykyä tai halua radikaaliin toimintaan ei ole.

Itse olen jo jonkin aikaa, ja olen huomannut muutaman muunkin pohtineen asiaa, ihmetellyt sitä, kuinka rauhallisesti eurooppalaiset ovat suhtautuneet uuteen turvallisuustilanteeseen. Kävin juuri Pariisissa, jossa kauppakeskuksien ovilla vartija kurkisti jokaisen tulijan laukkuihin ja mm. Eiffel-tornia vartioivat raskaasti aseistetut miehet. Kansa pyrkii elämään tilanteeseen sopeutuen eikä aseisiin tai vartioihin sen kummemmin huomio tavan tallaajalla kiinnity, vaikka se vähän hätkähdyttävää onkin. Ihmiset haluavat kuitenkin elää rauhassa ja normaalisti, ja paljosta ollaan valmiita joustamaan, jotta normaaliuden ja rauhan utopia säilyy ehjänä.

Mutta entä sitten, jos kansojen parista alkaakin nousta ihan tosissaan niitä, joilla tulee mitta täyteen? Montako terrori-iskua, tapettua rakasta ja läheistä vaatii se, että alkaa muodostua ryhmittymiä, jotka ottavat omankädenoikeuden käyttöön? Enkä nyt puhu mistään syrjäytyneiden nettiöyhöttäjien uhittelusta, vaan siitä kriittisestä keskiluokasta, joka on historian aikana aina ollut se joukko, jonka mitan täyttyminen on synnyttänyt niin hyvät kuin huonotkin muutokset Euroopassa.

On selvää, että tähän turvattomuuden tilanteeseen on johtanut huono politiikka ja surkeat poliitikot. Valtion tärkeimpiä tehtäviä on suojata kansa kaikenlaisilta hyökkäyksiltä, mutta nyt kansoja on vaan ideologisista syistä pakotettu hyväksymään niitäkin asioista, jotka ovat meille vaaraksi ja turmiollisia. Keinot, joilla on pyritty tekemään hyvää, ovat olleet vääriä ja ajaneet Suomenkin tilanteeseen, jossa maamme muslimiväestöstä maailman korkein osuus liittyy ISIS-järjestöön.

Poliitikkojen ympäri Euroopan on lakattava olemasta elitistisiä puhuvia tussuja ja ryhdyttävä ihan oikeastikin toimiin sen puolesta, että terroristien silmitön väkivalta saadaan loppumaan. Jos poliitikoilla ei siihen keinoja mielestään ole, on poliitikot hyvä laittaa vaihtoon. Nykyään vaan ei hallitustakaan voi enää kukaan muu kuin pääministeri itse hajottaa, joten olipa politiikan linja kuinka paskaa tahansa, istuvat päättäjät asemissaan yhtä tiukassa kuin täi tervassa seuraaviin vaaleihin asti, ja jos mielistelevät toreilla mummoja tarpeeksi, istuvat vaalien jälkeenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Avainsanat ovat joku ja jotain. Joku on se kasvoton olento, joka on sanonut jotain, tehnyt jotain ja jättänyt tekemättä jotain. Jonkun pitäisi ottaa vastuu, joku tulisi panna viralta, koska joku ei ole ennakoinut jotain tulevan yli rajojen.

Jotain olisi siis jonkun tehtävä, mutta kukaan ei tiedä, kuka se joku on.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No yleensä se jokin on päättäjät, joiden tulee ottaa vastuu siitä, että tilanteen on annettu mennä tähän.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Se rajaa vastuuhenkilöt kymmeneen tuhanteen. Sieltä kun vielä löytyisi se joku.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #3

Sipilä siellä on selvästi ykkössyyllinen ja siitä vähän alaspäin löytyy lisää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #3

Ei mun mielestä voi mitään yhtä syypäätä tilanteeseen löytää, vaan se on ihan kollektiivisesti nyt noiden vatipäid... eiku valtaapitävien mietittävä, että onko se politiikka, jota on toteutettu, ollut kansan edun mukaista, ja jos ei ole, niin sitten uusia duuneja etsimään.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #3

Joku kohtuus pitäisi löytyä ymmärtämättömyydekin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

...elitistisiä puhuvia tussuja...

Sulla on sana hallussa! :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku äänestää taas parin vuoden päästä jonkun päättämään, ja taas saamme lukea täältä, että kuinka onkaan joku noin tyhmä valittu päättämään asioistamme.

Piiri pieni pyörii, ja aina on kiva syyttää jotain joka on päättämässä, koskaan ei ole löytynyt Suomesta sellaista hallitusta tai päättäjää, johon oltaisiin tyytyväisiä, ainahan se hallitus ja joku on paska.

Lapsellista ja rasittavaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ketäs sinä sitten syyttäisit huonoista päätöksistä vai uskotko siihen, että asiat vaan tapahtuvat jonkin kosmisen asioiden päättömän leijumisen ja törmäilyn seurauksena?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Joku äänestää taas parin vuoden päästä jonkun päättämään"

EU:ssa Suomen asiat päätetään vaikka kuka nousisi estradille. Vasta kun kollektiivisesti kansa kypsyy EU:n järjenvastaiseen politikkaan voi muutos alkaa ja todennäköisesti se ei ala Suomesta vaan jostakin demokraattisesta EU maasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen kuullut huhuja ettei syyllisiä ole joku vaan jonkun poika. Makkonen "jostain demokraattisesta maasta" kuten Puolasta tai Unkarista vai? Maista, joissa polittiset päättäjät "simpauttavat" omia kansalaisiaan polkemalla alas länsimaisen demokratian ja parlamentarismin keskeisiä periaatteita.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Mielenkiintoinen näkökulma ja aika mainio peilaus historiaan Erosella.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässähän voi kuvitella miten pahaa tulevaisuutta tahansa. Trump II pommittaa käärmeen pään sianvereen kastetulla atomipommilla, sisällissodat riehuvat Unkaria lukuunottamatta miltei kaikissa maissa jne.

Kuten Eija-Riitta Korhola totesi, eniten kärsivät maltilliset muslimit. Husun sanat käyvät toteen, heitä ei ole.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin no ite kyllä pyrin uskomaan siihen, että me eurooppalaiset olemme niin kyllästyneitä sotiin, jotta viimeiseen asti rauhassa pyrimme asiat hoitamaan kuntoon. Valitettavasti en vaan yllättyisi siitä, jos kaikki eivät ihan niin rauhallisina pysy.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Viikingit olivat retostelijoita, ehkä voisi sanoa hedonisteja, jotka halusivat elää nautinnollista elämää ja välittivät omasta hengestään. Islamistit eivät ole samanlaisia.

Lisäksi Eurooppa voi vaikuttaa nyt hyvin turvattomalta, mutta on tällä hetkellä turvallisempi kuin koskaan:
http://www.datagraver.com/case/people-killed-by-te...

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/...

Lisäys: en puolustele tai selittele mitään väkivaltaa tietenkään tässä- Tämä on nykyisin hyvä mainita, koska muuten joku kuitenkin tulkitsee tämän niin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"en puolustele tai selittele mitään väkivaltaa tietenkään tässä"

Taisi mennä varsinainen pointti ohi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kirjoitin ihan uuden blogimerkinnän tästä aiheesta, kun useammassakin paikassa asiasta on keskustelua ollut. :) http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241797-e...

Viikkareista on pakko todeta semmoinen homma, että itse asiassa minähän ei vertaa viikinkejä ja islamisteja toisiinsa. Viikingit eivät myöskään olleet mikään yksi ryhmä, vaan nimityksen "viikingit" alle mahtui vaikka minkä sortin pohjanmiestä ja heidän porukoitaan.

Toimituksen poiminnat