Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Sensurointi lopettaa väärinajattelun?

Viikonloppuna kovaa kuhinaa somessa synnytti uutinen miehestä, joka odottaa vauvaa. Kyseessä on siis sukupuolensa naisesta mieheksi korjaava henkilö, joka on tullut raskaaksi. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila postasi uutisen Facebook-seinälleen ja kertoi olevansa tyrmistynyt, koska hänen mielestään on vain naisia ja miehiä, eivätkä miehet voi tulla raskaaksi. Postauksen alle syntyi keskustelua, johon itsekin osallistuin, ja vaikka olin täydellisen eri mieltä Voutilan ja monien muiden keskustelijoiden kanssa, oli mielestäni keskustelun henki hyvä.

 

Tänään kuitenkin ensin poistui kyseinen päivitys keskusteluineen ja sen jälkeen Voutila oli saanut vuorokauden jäähyt Facebookiin. Päivityksestä oli ilmeisesti tehty tarpeeksi monta ilmiantoa Facebookin ylläpitoon, jolloin seuraukset olivat keskustelun väkivaltainen lopettaminen ja Voutilan rankaiseminen.

 

Mihin tuo johti? Nyt on Facebook täynnä transihmisiä kyseenalaistavia kommentteja ja turhautumista puretaan heihin, koska ilmeisesti ihmiset kokevat, että jollain ihmeellisellä logiikalla transihmiset ovat Voutilan kokeman vääryyden takana, mikä tuskin on millään tasolla totta. Näin ollen voin sanoa, että jälleen kerran sensuurilla aiheutettiin paljon enemmän haittaa kuin hyvää eikä erimielisten kanssa haluttu keskustella tai argumentein vaikuttaa mielipiteeseen, vaan yksinkertaisesti haluttiin poistaa itselle epämieluisat mielipiteet maailmasta edes pieneltä osin.

 

Tuntuu jotenkin hirvittävän pahalta se, että vapaus koetaan niin hirvittävän uhkaavana tursona, että sitä vastaan täytyy jatkuvasti hyökätä millä tahansa pienelläkin ilkeydellä. Vapaus keskustella asiasta, jota ei ymmärrä eikä ehkä hyväksy, otettiin pois, ja se synnyttii ainoastaan keskustelua, jonka tavoitteena on poistaa transihmisten vapaudet. Rajoittamalla vapauksia ei saavuteta mitään hyvää, ihmiset ovat vaan onnettomampia ja ärtyneitä. Minua transihmisten puolustajana ei ärsyttänyt ollenkaan Voutilan päivitys ja sen perään syntynyt keskustelu, mutta se, mitä sen sensuroinnista seurasi, nivoo oikein urakalla.

 

Totuus on se, että jos asioihin haluaa vaikuttaa ja ihmisten asenteiden haluaa muuttuvan johonkin suuntaan, on itseltä vaadittava sitä, mitä muilta odottaa. Yleensä se on avarakatseisuus muiden näkökulmia kohtaan ja toisenlaisten mielipiteiden olemassa olemisen hyväksyminen. Se johtaa toki tilanteeseen, jossa on käytävä keskustelua muunmielisten kanssa eikä voi vetää mutkia suoriksi tekemällä ilmiantoja keskusteluareenoiden ylläpidoille, mutta se on huomattavasti hedelmällisempää, kun haasta omat käsityksensä ja haastaa toisen näkemyksen keskustelulla.

 

Keskustelun estäminen on ihan käsittämättömän lapsellista ja sisältää totalitaristisen ajattelun siemenen. Sellaisen vastustaminen on yhtä tärkeää kuin toisenlaisten ihmisten kunnioittaminen, jos haluamme Suomen olevan hyvinvoiva maa ja suomalaisten oikeasti vapaa kansa.

 

Siis hävetkää, te vaientamisella maailmaa muuttavat. Te olette pahoja ihmisiä.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

No, hävisihän täältä Puheenvuorosta tuo Susanna Koivulan oheinen blogikin:

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/meidan-isi-syn...

Olisikohan herkkä vaihe menossa lainsäädännössä ja "vääriä mielipiteitä" ei nyt yksinkertaisesti sallita...?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Miksi hävisi? Saahan eriäviä mielipiteitä olla, muuten elämme kohta autoritaarisessa valtiossa. Vuorovaikutusta ja keskustelua tarvitaan. Jos joku on oikein pahanilkeä suustaan, voi aina yrittää oikaista, aina se ei onnistu heti, mutta mistä tietää vaikka jäisi jotain keskusteluista mieleen. Minäkin olen muuttanut mielipiteitäni esimerkiksi keskusteltuani monesti nyt jo aikuisten lasteni kanssa. Nuoret ovat nykyään todella hyviä keskustelijoita ja osaavat perustella mielipiteensä hyvin.

Sehän on muuten totta ettei mies voi synnyttää ainakaan alateitse, keisarinleikkausta siihen ainakin tarvitaan :) Mutta kyseisellä miehellä on ilmeisesti myös vagina, joten synnytys onnistuu kyllä. Meillä on lähipiirissä transihmisiä, lesboja ja homoja, joten olen oppinut hyväksymään erilaiset suuntautumiset elämään kuuluviksi tosiasioiksi.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Jotenkin näyttää siltä, ettei eriävien mielipiteiden esittäminen enää Suomessa olekaan mikään itsestäänselvä perusoikeus.

Ja asiasta toiseen: koulussa biologiantunnilla minulle opetettiin, että nisäkästä joka voi synnyttää poikasen, nimitetään termillä naaras, siis ihmisten tapauksessa lapsia synnyttävät naiset. Eli päättely menee näin: jos voit synnyttää lapsen, olet naispuolinen. Muussa tapauksessa sopiva termi on miespuolinen. Ainakin kun puhutaan terveistä yksilöistä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #21

Jos nyt mennään ihan biologian ja luonnon mukaan, niin kiva olisi nähdä sekin, moniko vötkylä olisi jo aikoja sitten kuollut kuppaan tai tälkään ihan vain uusavuttomuuttaan. Elämme kuitenkin vähän toisenlaisessa maailmassa kuin puhtaasti luonnonvalintoja noudattavassa, joten tuo "luonto on luonut..." ja "biologia määrittänyt..." ovat vähän hölmöjä argumentteja. Toisaalta on olemassa viitteitä siitä, että esimerkiksi transihmisten aivot muistuttavat enemmän sitä sukupuolta, joka ihminen kokee olevansa sen sijaan, mitä housuissa olevat värkit edustavat. Eli asia ei ole niin yksinkertiainen kuin mitä asiaa tuntemattomat musta tuntuu -keskustelijat mielellään kuvittelevat. :)

Tommi O. Pälve

Jeps. Ja päälle Barbara Streisand -efekti. Varmaan Vuotilan kaikkien aikojen luetuin päivitys.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Totta ja lisäksi se seuraus, että keskustelu vaan kärjistyy ärtymyksestä. Tuskin sitä halutaan, mutta sitähän keskustelua estävät haluavat, että he saisivat määrätä, mistä puhutaan ja millaisesta näkökulmasta, idiootteja kun ovat.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jaa, eikös vanha sanonta sano, että kun oikein tiukille pistetään, niin koiraskin poikii? Ajattelin, että tämä on nyt käynyt toteen.

Mitä sensuuriin tulee, niin sen runsas esiintyminen todistaa sotatilan vallitsevan. Onko tässä jotain ihmeellistä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Onko tietoa millä perusteella keskustelu lopetettiin?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juha, onhan se siinnä sanottu. "Vastoin Facebookin yhteisöarvoja."

Elinyt ollaan menossa tässä vaiheessa, mihin vielä keritäänkään?

Ei tämä ole pelkästään suomalainen ongelma, vaan eu-lainen. Ja kaikenkaikkiaan surkeuden huippu!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Juha, onhan se siinnä sanottu. "Vastoin Facebookin yhteisöarvoja."
...............

Onko antaa tarkempaa analyysiä mitä Facebookin yhteisöarvoa vastaan se oli?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #9

Juha, kysy fasesta. Se on heidän vakioperustelunsa kaikelle sensuroinnille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #12

Uskoakseni tässä on kaksi mahdollisuutta. Ensimmäinen mahdollisuus on se, että kirjoitus ei ole tyydyttänyt niitä suomenkieltä osaavia sensoreita, jotka ovat hankkiutuneet facebookin sensoreiksi omaa ideologiaansa edeistääkseen. Toinen mahdollisuus on se, että sensorit toimivat kuten rutiinien mukaan toimivat byrokraatit tapaavat. Kun joku poppoo saa masinoitua riittävästi reklamaatioita, sensuuri iskee automaattisesti eikä itse asiaan ole tarvis lainkaan paneutua.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #9

Facebook ei perustele koskaan tuon tarkemmin. Syytä tulisi kysyä ilmiantoja tehneiltä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ymmärrän, se ei ole mikään hyvä vaihtoehto sekään, mutta ehkä silti pienempi paha kuin nykytilanne?

Välillä on minunkin mielessäni juolahtanut tuontapaisia ajatuksia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ai siis esim. Saudi-Arabian tyylinen yhteiskunta olisi parempi kuin nykyisenlainen Suomi? Onhan meillä täällä ongelmia, mutta ei nyt kuitenkaan ihan NOIN vakavia, että jostain fundalistisesta muslimimaasta pitäisi hakea vertauskohtaa. :D

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tältäkin vinkuepisodilta oltaisiin säästytty, jos vähemmistöasioiden väärinymmärrysgeneraattori PS ja nuorpersut olisivat kerrankin astuneet hiekkalaatikkonsa ulkopuolelle. Poliitikot voivat valitettavasti olla niin kovapäisiä, etteivät jäähytkään auta pohtimaan omaa lähestymistapaa. Valitettavasti puolueen pitkä historia vähemmistövastaisuudessa on myös ehdollistanut yleisön odottamaan vain asiattomuuksia. Nuorpersut saavat, mitä tilaavat. Maine ei näillä keinoin kohene.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ei se kyllä kohene silläkään, ettei sallita keskustelua muusta kuin itseä miellyttävästä näkökulmasta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Tekeehän se nuorpersuista sananvapausmarttyyreja, joka tänä päivänä on äärioikeistoon asemoituvien unelma. Olisihan se nyt todella pitkäveteistä, jos sävyisästi keskusteltaisiin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #13

Itse asiassa Voutilas seinällä oli just kehittävää ja sävyisää keskustelua, tai ainakin minä sellaiseen osallistuin. Nyt se on poissa ja tilalla vaan typerää taisteluhelikoptereista ja miesten synnytystuskista rankuttamista.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Mikäli kyseistä Samuli Voutilan postausta ei olisi poistettu Fasebookista, niin ei tätäkään puheenvuoro kirjoitusta olisi.

Oli sitten siellä hiekkalaatikossa tai sen ulkopuolella, niin edelleenkään mies ei ole raskaana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eli Maria Lohela ei voi tulla raskaaksi?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos joku pystyy saamaan suustaan ulos lauseen: "mies tuli raskaaksi", niin onneksi olkoon. Hän on juuri läpäissyt vasemmistolaisuus-testin. Tässähän ei ole mitään ongelmaa. Ongelmat alkavat siinä vaiheessa, kun kuvaan astuu militantti vasemmistolainen, joka nappaa kiinni oikeistolaisen ja istuttaa tämän ruuvipenkkiin ja alkaa vaatia häneltä tuon lauseen totuusarvon tunnustamista. Sitten vain katsotaan, kuinka paljon ruuvipenkkiä tarvitsee vääntää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Missä kohtaa sitä väkivaltaa tapahtui?

Eero Mattila

Katsoin lauantaina Ikitie -elokuvan ja lähinnä hirvitti se tunne, että nykyajassa on niin paljon samaa ahdasmielistä tunnelmaa... sensuuria, ilmiantajia, yhtä totuutta ja keskustelun kieltämistä. Surullista;-(

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Miten tämä voi olla taas niin vaikea ymmärtää..
Keskustelu kohdistuu yleisen tason lisäksi kahteen yksityishenkilöön, jotka ovat parisuhteessa. Suomessa on laki yksityisyyden suojasta ja sen mukaan kielletään sellaisen toisen ihmisen yksityiselämää koskevan tiedon saattaminen lukuisten ihmisten saataville, josta voi aiheutua hänelle vahinkoa, kärsimystä tai häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Vaikkei nimiä vielä olisi mainittu, niin on vain ajan kysymys, kun ne tällaisiin keskusteluihin ilmestyisivät. Vaikkei nimiä tulisikaan, niin tapaus on ainutlaatuinen ja siten henkilöt voivat olla tunnistettavissa.

Kyseessä ovat tuntevat ja ajattelevat ihmiset eikä mitkään esineet.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

No mitäs vahinkoa tästä on asianomaisille seurannut?

- Parisuhteesta? En yhtään hämmästyisi jos ao. henkilöt olisivat vihittyjä.
Ainakin siunatussa tilassa oleva herrasmies on varmaan tunnettu henkilö miljöössään.

- Lapsesta? Lapsensaanti on toki henkilökohtainen asia mutta siitä saa puhua turulla ja toreilla ihan kyllästymiseen asti.

Eipä taida löytyä perusteita lakitupaan mutta toki face saa tehdä omat ratkaisunsa.

Sitä tikulla silmään joka vanhoja kaivelee mutta.
- 25 vuotta sitten suomessa tehtiin tolkuton määrä itsemurhia koska ihmisiä pistettiin häpeäpaalulle ihan pankki- ja viranomaisvoimin. Henkiinjääneitäkään ei kauheasti julkisuudelta piilotettu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kuten yllä totesin, mm. Voutilan seinällä käytiin ihan asiallista keskustelua aiheesta. Nyt kun se estettiin, nousi vähemmän asiallinen pintaan.
Toisaalta, jos jokin asia on julkisuudessa, niin nykyään valitettavasti se tietää asialle kasvot antavan ihmisen intimiteetin menetystä. Tämä koskee kaikkea ja kaikkia ja se olisi hyvä tiedostaa niiden, jotka julkisuuteen menevät, että aikamme on sairas ja se ruokkii tyhmiä ihmisiä pahoihin tekoihin. Tästä syystä keskusteluja ei tulisi vaientaa, vaikka aihe ja näkökulma ei olisi mieleinen. Yleensä kuitenkin se asiallisuuksissa pysyvä keskustelu toimii vähän parempana kanavana ajatusten purkamiselle kuin jonnekin mv-suoleen siirtyvä ihmisten vainoaminen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jaha. Siis Voutilan täysin geneerinen kommentti aihepiiristä aiheuttaa vaaran, että henkilöt tunnistetaan. Jokaisessa suuremmassa tiedotusvälineessä ilmestynyt puolen sivun juttu taas ei?

Ei se mitään, en olettanutkaan että tässä modernisoidussa McCarthysmissa olisi mitään logiikkaa.

Edit. itse asiassa taitaa mennä ennemminkin vanhan kunnon Göbbelsin tontille.

Marko Parkkola

Tarkoitatko että kun henkilö tunkee naamansa iltapäivälehtiin ja kertoo muodonmuutoksestaan ym. niin hänestä ei saisi keskustella kuin journalistiliiton akkredoidut toimittelijat? Aika fasistiseksi mennyt jo tämä maailma, jos noin on.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Linkkaappa Parkkola nyt sitten ne iltapäivälehtien artikkelit, joissa tässä kyseessä oleva pariskunta on kuvillaan ja nimillään esiintynyt. Itse en ole niihin törmännyt, mutta laita toki ne tänne, kun tiedät.

Oxford dictionary: "Fascism - An authoritarian and nationalistic right-wing system of government and social organization."

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eihän tämä ole ensimmäinen kerta. Aikoinaan oli muistaakseni jossain lehdessä otsikko: "Mika Häkkinen sai lapsen"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sota facea vastaan?

Samaa saa kuulla aika ajoin, ja valitusvirret kaikuvat, kun face ei ymmärrä.

Jotenkin tuntuu siltä, että ihmiset luulevat, että face on joku vapaa hyväntekeväisyyssivusto.

Amerikkalainen yritys, jonka tehtävänä on tuottaa omistajilleen mahdollisimman paljon voittoa.

Niiden yritys, niiden säännöt, ja jollei miellytä, niin siirry muualle.

Turhaa itkua facen toimista, tätä on ollut aina, ja tulee aina olemaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Paitsi etten ole itkenyt Facebookin toiminnasta vaan niiden, jotka ilmiantavat itselle epämieluisia näkökulmia, jotta saisivat sivustojen ylläpidon, joka on usein ymmärtääkseni automatisoitu, poistamaan epämieluisat keskustelut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Facebook mahdollistaa tuollaisen. Bloggauksesi herättää minussa taas seuraavan kysymyksen (ja vastauksen). Miksi persut eivät ehdoin tahdoin luo omaa keskustelufoorumia kun ovat kuitenkin mediahallinnan top ykkönen? No koska ideologia estää sen.
Turkkilalla olisi kaikki edellytykset, sekä taidolliset että taloudelliset, luoda elävä, kiinnostava keskustelu Suomenmaan yhteyteen. Mutta taktisesti hän haluaa pitää yllä ruikutusta valtamediasta juuri tähän tapaan kuin tämä blogi. Toiseksi hän haluaa pitää potentiaalista äänestäjäkuntaa vailla valistavaa keskusteluyhteyttä. Niinpä Suomenmaa on kuin suomettuneisuuden ajan puoluelehti, täynnä yhdentekevää liturgiaa.
Eli Helena, älä huijaa. Älä huijausuhriudu!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #35

Minulle ei persujen tekemiset kuulu laisinkaan, mutta en myöskään ole "valtamedioista" puhunut yhtään mitään, vaan siitä, kuinka kevytkenkäisesti nykyään ilmiannetaan itselle epämieluisia kommentteja, vaikkei niissä mitään rikollista olisi. Näin ollen puhun ihmisistä ja ihmisten käytöksestä, en medioista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Poliitikon fb-sivu on mediaa. Puhut medioista ja minä kommentoin puhettasi. Erikoista henkistä epärehellisyyttä sanoa ettei persujen tekemiset kuulu sinulle blogissa jonka olet tehnyt tunnetun persun fb-sivusta. Tekeydyt tyhmimmäksi kuin olet koska ideologiasi ja agendasi sitä vaatii. Luot tietoisesti kuplakuorta ympärillesi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #42

Öh.
Eli jos kirjoittaisin Juha Sipilästä, kuuluisi jotenkin erityisesti keskustapuolueen tekemiset minulle?
Mikä ideologia ja agenda? :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Hei kamoon. Jos kirjoitat Sipilästä ja sinulle vastataan että kuule keskustalaiset ovat kyllä tämmöisiä eikä semmoisia kuin sinä väität niin olisihan naurettavaa vastata että keskustan asiat ei sinulle kuulu! Mieti nyt vähän. Sun argumenttisi ei voi kestää sun omaa kriittistä tarkastelua.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #45

Minä putosin nyt kärryiltä. Siis millaisia väitän persujen olevan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Kirjoitat episodista Samuli Vuotilan fb-sivulla. Kun otan asian käsittelyyn suhteuttaen sen ylipäätään persumediaan, missä ruikutetaan esim fb'n bannauksesta mutta ei kehitetä omaa alustaa koska ruikuttaminen on itse tarkoitus eli itsetarkoitus, sinä vastaat ettei persujen asiat kuulu sinulle.
Minä väitän persujen olevan vissin laisia ja sinä vastaat sanomalla ettei persujen asiat kuulu sinulle. Ihan sama kuuluvatko tai ei mutta niistä mm tässä keskustellaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Ei. Eikä kukaan ole sanonut paitsi itseuhrautunisvalhetyyliin sinä itse että persujen asiat kuuluisivat erityisesti sinulle. Vaan kun persumedia-aiheisen bloggauksesi kirvoittamana otin persumedian käsittelyyn vastasit ettei persut kuulu sinulle. Älykästä? Tyhmäksi tekeytymistä? Miksi"

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #47

Mistäköhän helvetistä sinä edes puhut? Mun vastaus, ettei persujen tekemiset kuulu mulle, liittyi siihen, kun ihmettelit, etteivät he perusta omia keskusteluforumeita. Enkä ole edes uhriutunut, jos uhriutuisin, tekisin sen niin, ettei tarvitsisi asiaa arvailla.
Enemmän minua ihmetyttää, miksi jankutat nyt jostain epämääräisestä etkä aiheesta, josta kirjoitin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Tässä on meitä kaksi jankuttamassa. Onko sinusta "persujen asiat eivät kuulu minulle" relevantti vastaus alkuperäiseen kommenttiini.
Persujen ja muiden altrighttyyppien ideologisoituneeseen kertomukseen kuuluu että liikutaan ilmaisilla sivuilla ja sitten kun siellä pistetään rajoja (mitä siellä ei pistetä vain altrightille) niin nostetaan meteli ja levitetään kuvaa että maailma on epäoikeudenmukainen juuri altrightille.
Siihen kuvioon kuuluu että vaikka ollaan taitavia mediatoimijoita kuten valtamediaeliittiin kuuluva Turkkila niin omaa media-alustaa ei vahingossakaan tehdä vetovoimsiseksi. Pummimalla demokratia alas on altrightmediapolitiikan sisin olemus.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #51

No kun just tuon takia asia ei kuulu minulle. Minä en edusta mitään ryhmittymään, minulla ei ole mitään tekemistä turkkiloiden tai kenenkään muidenkaan ylläpitävien sivustojen kanssa enkä voi millään tasolla vaikuttaa mihinkään muuhun kuin mielipidetasolla siihen, kuinka keskusteluja halutaan käydä tai halutaanko käydä ollenkaan.
Enkä minä ole sanonut, että maailma on epäoikeudenmukainen juuri ja vain joillekin, ehei, mutta kyllähän se on niin, että tiettyä porukkaa vastaan käytetään just keinoina kirjoitusten ja julkaisujen ilmiantamisia, koska tiedetään, että tarpeeksi ilmiantoja = robotit toimivat.

Sinä menet nyt pahasti ohi itse aiheesta ja ehkä tietoisesti?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Minulla voi olla eri tulkinta siitä mikä aiheeseen liittyy. Mutta sinun jankkauksesi siitä että sinulla ei ole persujen kanssa tekemistä on perin outo varsinkin kun kukaan ei ole sellaista väittänytkään. Minä luulin että aihe oli persu Voutilan facebooksivun saama varoitus tms. Sinun mielestäsi aihe onkin Helena Eronen tai miksi argumentoit niin että kumoat kommentin persujen mediataktiikasta sillä että sinulla ei ole sen kanssa tekemistä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #55

Tämä ei taida johtaa yhtään mihinkään, koska voimme tarvittaessa vänkyttää vielä ensi kesäkuussakin sitä, että kumpi sanoi mitä ja mitä se tarkoitti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57
Timo Ala-Harja

Ritala esiintyy tapansa mukaa kaikkitietävänä jolla on se viimeinen sana hallussaan.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Olisiko tuo Voutilan ja Koivulan sensuuri vain kätevä tapa tukahduttaa keskustelu trans-lain käsittelystä?

Ministeri Annika Saarikko on valmis ajamaan trans-lakia ja ikävät konservatiiviset äänenpainot on kätevä nujertaa "yhteisönormien" perusteella, mikä on kätevä työkalu jättää vain tietyt äänenpainot henkiin poliittisessa keskustelussa.

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/2118/

http://aitoavioliitto.fi/artikkelit/meidan-isi-syn...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuo voi olla yksi selitys. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun poistuin eräästä itseään kovinkin älykkäinä pitävien ihmisten Fb-ryhmästä, kun siellä haluttiin poistaa aitoavioliitto-sivustoa mainostava lakana jonkun pk-seudun radan varrelta, koska se koettiin "ärsyttävänä". Vaikka itse olen hyvin liberaali näissä asioissa ja kannatan mm. tasa-arvoista avioliittoa, minua ärsyttää aivan suunnattomasti se, että ei haluta keskustella, vaan oma mielipide pidetään niin muiden yläpuolella, että ne muut halutaan poistaa täysin. Se on väärin.
Ja nytkin kun olen yrittänyt käydä transihmisten puolesta keksustelua sosiaalisessa mediassa, niin melko yksin sitä keskustelua saa transihmisten puolesta käydä, koska ilmeisesti puolustajat eivät halua keskustella. Ymmärrän kyllä, miksi transihmiset eivät keskusteluun halua juurikaan osallistua; iso osa ei halua tuoda historiaansa kaikkien sekopäiden revittäväksi, mutta missä ovat ne muut, jotka kävisivät keskustelua ja sitä kautta vaikuttaisivat ihmisten asenteisiin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mutta missä ovat ne muut, jotka kävisivät keskustelua ja sitä kautta vaikuttaisivat ihmisten asenteisiin?"

Eivät halua joutua vihapuheiden kohteeksi.

Vihapuheilla ja vihapuhujilla on sellainen vaikutus että ne jotka eivät ole kovin taistelunhaluisia yksilöitä mieluusti poistuvat takavasemmalle, koska eivät halua joutua vihapuheiden kohteeksi, eivätkä halua joutua puolustamaan itseään.

Tämän takia sananvapaus vihapuheen osalta on enemmän sananvapautta rajoittava ilmiö kuin sananvapautta edistävä ilmiö.

Vihapuhujat eivät suoranaisesti ole muuri sananvapaudelle, mutta este kuitenkin, sellainen este jonka yli suurin osa hiljaisesta enemmistöstä ei halua loikata, eivät halua altistaa itseään vihapuheille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Olisi muuten kiinnostavaa tietää, kuinka monen henkilön kantaa nuo "yhteisönormit" todellisuudessa edustavat ja tietääkö se yhteisö ylipäätään, minkälaisia tulkintoja noista normeista niiden käytäntöön soveltajat kehittelevät. Minulla nimittäin on pikkuinen epäily, että siellä USA:n päässä ei ole vähäisintäkään hajua siitä, mitä nämä Suomessa touhuavat painokanne Kannisen henkiset jälkeläiset touhuavat.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Homosaation nimissä ei väärin ajattelevia hyväksytä.

Luultavasti John Wayne tai Likainen Harry saisi Facebookissa satikutia

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Homoilla ja transihmisillä on varsin vähän tekemistä toistensa kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä mulla on menny usko muutamien ihmisten ymmärrykseen kokonaan.

Jotkut valittaa nyt ympäri nettiä jonkun facen sensuurista, niinkuin tämä asia olisi jotenkin uusi.

Sieltähän on poistettu ties mitä lemmikkieläinkeskutelujakin ym.

Kannattaa vetää happea ja elämä jatkuu taas.

Sinne vain Markille sähköpostia, jos tuntee kokeeneensa suurta vääryttä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Olli Kankaanpää

Kuten Helena varmaankin huomasit blogistani, emme ole yksin.

Riitta Häkkinen

Mitäs jos tämä raskaana oleva mies ei halunnut, että hänen yksityisasiaansa repostellaan?

Toimituksen poiminnat