Sensurointi lopettaa väärinajattelun?

Viikonloppuna kovaa kuhinaa somessa synnytti uutinen miehestä, joka odottaa vauvaa. Kyseessä on siis sukupuolensa naisesta mieheksi korjaava henkilö, joka on tullut raskaaksi. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila postasi uutisen Facebook-seinälleen ja kertoi olevansa tyrmistynyt, koska hänen mielestään on vain naisia ja miehiä, eivätkä miehet voi tulla raskaaksi. Postauksen alle syntyi keskustelua, johon itsekin osallistuin, ja vaikka olin täydellisen eri mieltä Voutilan ja monien muiden keskustelijoiden kanssa, oli mielestäni keskustelun henki hyvä.

 

Tänään kuitenkin ensin poistui kyseinen päivitys keskusteluineen ja sen jälkeen Voutila oli saanut vuorokauden jäähyt Facebookiin. Päivityksestä oli ilmeisesti tehty tarpeeksi monta ilmiantoa Facebookin ylläpitoon, jolloin seuraukset olivat keskustelun väkivaltainen lopettaminen ja Voutilan rankaiseminen.

 

Mihin tuo johti? Nyt on Facebook täynnä transihmisiä kyseenalaistavia kommentteja ja turhautumista puretaan heihin, koska ilmeisesti ihmiset kokevat, että jollain ihmeellisellä logiikalla transihmiset ovat Voutilan kokeman vääryyden takana, mikä tuskin on millään tasolla totta. Näin ollen voin sanoa, että jälleen kerran sensuurilla aiheutettiin paljon enemmän haittaa kuin hyvää eikä erimielisten kanssa haluttu keskustella tai argumentein vaikuttaa mielipiteeseen, vaan yksinkertaisesti haluttiin poistaa itselle epämieluisat mielipiteet maailmasta edes pieneltä osin.

 

Tuntuu jotenkin hirvittävän pahalta se, että vapaus koetaan niin hirvittävän uhkaavana tursona, että sitä vastaan täytyy jatkuvasti hyökätä millä tahansa pienelläkin ilkeydellä. Vapaus keskustella asiasta, jota ei ymmärrä eikä ehkä hyväksy, otettiin pois, ja se synnyttii ainoastaan keskustelua, jonka tavoitteena on poistaa transihmisten vapaudet. Rajoittamalla vapauksia ei saavuteta mitään hyvää, ihmiset ovat vaan onnettomampia ja ärtyneitä. Minua transihmisten puolustajana ei ärsyttänyt ollenkaan Voutilan päivitys ja sen perään syntynyt keskustelu, mutta se, mitä sen sensuroinnista seurasi, nivoo oikein urakalla.

 

Totuus on se, että jos asioihin haluaa vaikuttaa ja ihmisten asenteiden haluaa muuttuvan johonkin suuntaan, on itseltä vaadittava sitä, mitä muilta odottaa. Yleensä se on avarakatseisuus muiden näkökulmia kohtaan ja toisenlaisten mielipiteiden olemassa olemisen hyväksyminen. Se johtaa toki tilanteeseen, jossa on käytävä keskustelua muunmielisten kanssa eikä voi vetää mutkia suoriksi tekemällä ilmiantoja keskusteluareenoiden ylläpidoille, mutta se on huomattavasti hedelmällisempää, kun haasta omat käsityksensä ja haastaa toisen näkemyksen keskustelulla.

 

Keskustelun estäminen on ihan käsittämättömän lapsellista ja sisältää totalitaristisen ajattelun siemenen. Sellaisen vastustaminen on yhtä tärkeää kuin toisenlaisten ihmisten kunnioittaminen, jos haluamme Suomen olevan hyvinvoiva maa ja suomalaisten oikeasti vapaa kansa.

 

Siis hävetkää, te vaientamisella maailmaa muuttavat. Te olette pahoja ihmisiä.  

ohohupsis
Sitoutumaton Ulkomaat

Tosi wanahoja mummoja ja A.F. Airoa fanittava ämmänriähkänä Suomen Kurjalan itkuvirsikunnahilta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu