Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Hallituksen kreisikomedia

 

Mahtaa tuntua makialta monestakin hallituspuolueen edustajasta se, että Soini toi henkilökohtaisen ahneutensa vanavedessä joukon heikompilahjaisia hölösuita hallituksen uskottavuuden rippeitä nuolemaan. Tosin en lähtisi konkaripoliitikkojakaan mistään poikkeuksellisesta luovasta neroudesta kehumaan, sen verran on Halla-ahon noustua Perussuomalaisten puheenjohtajaksi sattunut ja tapahtunut. Se on kuitenkin selvää, että eipä olisi housut kintuissa viikosta toiseen jääty valehtelusta kiinni, jos draaman kaarettomuuden uusiin ulottuvuuksiin ujuttavaa hallituksemme agenttitarinaa olisi ollut käsikirjoittamassa joku lahjakkaampi henkilö tai edes semmoinen, joka olisi tehnyt siitä todellista trilleriä kreisikomedian sijaan.

 

Koska hallituksen pelastusoperaation tapahtumiin tuskin kukaan enää nauramatta osaa suhtautua, on sanottava, että henkilöhahmovalinnat ovat osuneet nappiin. Perussuomalaisista irronneen joukkion julkisiksi johtohahmoiksi asettui kolmikko, jotka vilpittömässä tyhmyydessään synnyttävät myötätuntoa ja äidillistä suojeluvaistoa: ”Awww, toivottavasti nyt sitten elämä jatkuu hyvin, vaikka nolaatte julkisesti itsenne ja häpäisette sukunne”. Tarinan Dr. Evelinä nähdään ministeriaudin takapenkin nahkaan kiinnikasvanut Jabba ja hänen linkkinä ulkomaailmaan toimiva peräkonttiin suljettu uskollinen Mini-Me. Kaiken tuon keskellä toimii klassisia sankarikliseitä vitsiksi saakka mukaileva Johnny ”Sipuli” English, jonka hahmon koomisuus muodostuu suorittajainsinöörin pieteettisyyden, typeräilmeisen eleettömyyden ja omiin kengännauhoihin kompastelevan viekkauden ristiriidasta.

 

Tarinan huippuhetkiä tuskin on vieläkään nähty, vaikka jokaisen huipentuman kohdalla seuraaja on ollut tukehtua popcorniin. Ikimuistoisia kohtauksia ovat olleet mm. se, kun Johnny English rakensi lentokoneen paperiliittimistä ja vanhoista kännyköistä ja lähti lentäen pelastamaan Suomen kansaa kuunatseilta mukanaan liitonarkki, jonka kanssa suoritettu itsemurhalento aurinkoon olisi aiheuttanut Perussuomalaisten puoluetoimiston räjähtämisen ja Halla-ahon lopullisen tuhon. Koska kuitenkin Matti Torvinen (uuvatti) on niin hyvä ja älykäs jätkä ja hän lupasi tehdä kaikkensa tuhotakseen suomensisulaisetfasistisetrasistinatsit verta vuodattamatta, tuli agentti Sipuli-English toisiin aatoksiin ja kaarsi viime hetkellä lennon pois varmasta tuhosta. Tästä alkoikin todellinen kujanjuoksu, jonka keskiössä kalikasta päähän saivat ne, joiden piti ansaita teostaan arvostusta ja kunniaa, Halla-ahon seuratessa haukotellen taustalla tilanteen kehittymistä. Mainitsematta ei voi myöskään jättää niitä koskettavia hetkiä, jolloin tarinassa ehkä korostetunkin merkittävää näkyvyyttä saava, karismaa uhkuva ja keskiluokan suursuosiota nauttiva kapinakenraali Pimppiparta Simon heräsi painajaisestaan ja ymmärsi haluavansa hakeutua valoon hyvyyden puolelle. Pimppiparran harmina oli nimittäin aikaisemmin seireeni, joka oli houkutellut naiskauheuden perään helposti karkailevan Simpan kannattamaan Beelzebubin oppeja, mutta kaunis rouva Kateus herätti hänet painajaisestaan päivänä, jolloin häntä ei äänestetty Beelzebubin johtaman ruhtinaskunnan varapäälliköksi, eikä itse asiassa muuksikaan, koska juuri kukaan Pimppipartaa paremmin tunteva ei luottanut häneen. Tästä suivautuneena Pimppiparta lähti seuraamaan toisellaista polkua haaveenaan jonain päivänä nousta lentoon omarakenteisella paperiliitinkoneella Beelzebubin tuhoa toimittamaan, ja miksipä hänen päämääriä epäilisimmekään, vaikka Pimppiparran pyrkimyksiä uhkaavatkin nyt ilkeitä viestejä kirjoittelevat traalilaiset sontiaismolottajat.

 

Sitä viimeistä juonenkäännettä ei voi olla odottamatta. Kuka hallituspuolueiden piiristä hölöttää seuraavan paljastuksen ja kuinka Johnny Sipuli luikertelee tilanteesta irti? Koliseeko Jäätteenmäen kohtalon luuranko kaapista ulos ja onnistuvatko kirurgit irroittamaan Audin takapenkistä jättimäisen parasiitin nahkaverhoilua vahingoittamatta? Kuka loikkaa uuvattien friikkisirkuksesta ensimmäisenä ja onnistuuko Kokoomus pitämään hallituksen kasassa presidentinvaalien yli? Tämä kaikki ja vielä enemmän on odotettavissa ennen viimeistä, korttitalon romahduttavaa parahdusta.

 

Tästä ei voi muuta sanoa kuin parasta viihdettä pitkiin aikoihin. Kiitos siitä ja täydet viisi pistettä! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Maailma on muuttunut erittäin haastavaksi satiirille....

Tommi O. Pälve

Sitähän sanotaan, että vaikka eduskuntatalon tilalla olleen sirkuksen teltta on jo vuosia sitten viety pois, pellet eivät ota lähteäkseen kirveelläkään.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niinpä. Ja jokaisen pitäisikin kysyä itseltään, että ihanko oikeasti luottaisi henkensä tuommoisen porukan käsiin. :D

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ainakin Touko Aalto kiittää uudesta käänteestä.
Mitähän seuraavaksi keksitään, että tämä uusin unohtuu? En ole varma haluako tietää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kukapa ei kiittäisi kaikista niistä käänteistä, jotka naulaavat puutappekja tuommoisten vajakkien arkkuihin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kyllä tässä on saanut nauraa räkättää vedet silmissä erilaisille twitter-vitseille ja kuvaväännöksille asiasta. Todellisuudessa kai pitäisi itkeä, kun miettii millaisissa käsissä tämä valtiolaiva on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä se on kuin Juicen tankkilaiva,"Sumussa se suunnistaa, ei löydä rastia"!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vuosia sitten kaveri oli huoltokeikalla Saksassa. Samaan aikaan oli meneillään myös tarjouskilpailu toisesta järjestelmästä. Asiakas näytti kaverille kilpailijan tarjouksen ja kysyi hänen mielipidettään siitä.
- Ottakaa vain. Vuoden kuluttua pyydätte meiltä uudelleen ja hinta on silloin noussut.

Voitto tuli meille siinäkin kisassa, eikä edes tarjoushintaa tarvinnut viedä alle kilpailijan tarjouksen...

Mitähän olette ajatelleet tehdä hallituksen ja Johnny Sipulin eron jälkeen?

Toni Tamminen

Nauretaan, vitsaillaan ja pidetään hauskaa ja seuraavissa vaaleissa mennään ja raapustetan se tuttu ja turvallinen numero siihen lippuun, tosin onko vaihtoehtoja, niinpä!!??

Käyttäjän JoniPalomki kuva
Joni Palomäki

Riemastuttava ilotulitus, joskin osa jää ilmeisesti sisäpiirittömyytäni nauramatta. Jos olisin eläkepäiviä murehtimaton päätoimittaja, poliittisen toimituksen esimies tai kelvollisen kustannustalon apulaisvastaava, lähettelisin lounaskutsua loppukaneetilla ”mieluusti ennen pikkujouluruuhkia”.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vähän harmitti, ettei Torviselle ollut riittänyt tarinassa roolihahmoa. Mies on ilmeisesti niin mitäänsanomaton, ettei pysty edes karikatyyriä vääntämään. Toinen kauneuspilkku oli Belsebubin mainitseminen tosielämän sukunimellä, mutta silti hieno tarina. Kiitos.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo, huomasin itsekin tuon nimiongelman, mutta enpä jaksanut ruveta sitä korjailemaan, kun ei tässä maassa tunnu muutenkaan kukaan oikein mitään korjailevan, esim. sipilä voisi korjata jo luunsa maamme poliittisesta johdosta ja ryhtyä vaikka kasvattamaan kannabista.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mitä mafiapäällikkö vastaa kysyttäessä peräkonttiin joutuneesta neuvottelukumppanista? ;)

"Palaverista hän lähti kyllä omin jaloin."

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minusta ihmissalakuljetuksessa ei ole mitään hauskaa :(

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olet kyllä oikeassa. Toivottavasti Virtanen saa terapeutin apua ja rohkeutta irtautua isäntänsä pahuuden pauloista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minua itkettää naurettava hallituksemme.

Toimituksen poiminnat