Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kyllösen ehdotus ja tekopyhät typerykset

Vasemmiston presidenttiehdokas Merja Kyllösen ajatusten Tonava läikehti kai hieman yli äyräiden, kun hän avasi kampanjansa ehdotuksella, joka on jokaiselle normaalijärkiselle itsesuojeluvaistoa aktivoiva. Kyllönen nimittäin esitti, että kuten rakkaassa ja ystävällismielisessä europarlamentissakin niin myös Suomen eduskunnassa olisi hyvä ottaa käyttöön kova keino, jolla ohjailla poliitikkojen puheita ja antaa rankaisu aivan vääristä sanavalinnoista ottamalla palkasta tietty siivu pois tai vakavimmissa tapauksissa jopa estää rumia puhuvaa poliitikkoa suorittamasta demokraattista luottamustointaan.

 

Ajatuksenahan tuo olisi ihan toimiva tilanteessa, jossa jengi ei olisi niin vi*un idiootteja. Vaan kun rasismiksi ja epätasa-arvoiseksi puheeksi nykyään leimataan vähän kaikki sellainen puhe, joka ei satu omaa maailmankuvaa miellyttämään, ja kaikenlaiset erilaiset näkökannat koetaan uhkaavina ja niihin niin kovin mielellään vastattaisiin kieltämällä ja estämällä, niin eihän tuossa tuollaisessa ehdotuksessa ole minkään tasoista järjen hivenen murustakaan. 

 

Viime aikoina on kovasti pöhisty seksuaalisesta ahdistelusta ja keskustelu eskaloitui monellakin tasolla ihan asiallisesta ja järkevästä kokemusten jakamisesta yhteiskunnalliseksi taivasteluksi, jossa syyllisiksi on osoitettu kollektiivisesti kaikki. Jos et ole syyllistynyt epäasialliseen käytökseen, olet ainakin vähätellyt jonkun toisen kokemaa ahdistelua. Ahdistelu ja sen vähättely ovat kyllä tosi paskamaista käytöstä ja inhottavia kokemuksia, mutta ajallemme on tyypillistä, että niistä asioista mouhotetaan, joista voivat Twitterin tiedostavat ikiteinit uhriutua.

Mieleeni kuitenkin juolahti tapaus vuosien takaa. Jussi Halla-aho oli tullut satunnaisen ohikulkijan (miesoletettu) suorasukaisen seksuaalisen ahdistelun uhriksi. Halla-aho kirjoitti tapauksesta vähän rumasti, mutta ei sen rumemmin kuin mitä me naiset ahdistelevista miesoletetuista kirjoitamme tai puhumme. Luonnollisesti Halla-ahon kirjoituksesta nousi kuitenkin julkisuudessa poru ja kiukku. Halla-aho osallistui mm. Ruben Stillerin vetämään Pressiklubi-ohjelmaan, jossa keskustelemassa oli Halla-ahon ja Stillerin lisäksi aina yhtä iloinen ja sympaattinen Saska Saarikoski sekä Leif Salmén, toimittaja, joka on myöskin palkittu runoilija ja valitettavasti, vaan ei mitenkään yllättävästi, kommari.

Ohjelmassa Halla-aho kertoi kokemuksestaan, kun hänelle oli tuntematon henkilö tullut tyrkyttämään suuseksiä ja Leif Salmén kommentoi siihen näin:

”Tuliko hän vai näitkö unta, että hän tuli?”

 

Voisitteko kuvitella, että yhdellekään naiselle, joka kertoisi joutuneensa miehen ahdistelemaksi, sanottaisiin mitään tuollaista Ylen ohjelmassa? Tai jos joku sanoisi jotain tuollaista, hänen uransa olisi sillä sekunnilla ohi. Se olisi loukkaavaa, naisvihamielistä ja alistavaa puhetta, jollaista ei tasa-arvoisessa Suomessa kenenkään kuulu suvaita. Paitsi siis jos on itseään aika hurjasti muita parempana pitävä sivistyneistöön vilkkaalla mielikuvituksella luettavissa oleva ns. älymystöläinen, niin sitten toki voit sanoa noin, jos sen sanoo hei kato jollekin natsille, jotka eivät edes varsinaisesti mitään ihmisiä oo, niinku. 

 

Tuosta on nyt jo aikaa useita vuosia ja toivottavasti myöskin Leif Salmén on hieman päivittänyt asenteitaan nykyaikaan, mutta tuoreempi esimerkki löytyy ihan lähimenneisyydestä. Muutama viikko takaperin Jussi Halla-aho joutui tilanteeseen, jossa oli hyvin lähellä poliittisen väkivallan astuminen 2010-luvun yhteiskunnalliseen keskustelukulttuuriin. Vaikka tapaukselle oli silminnäkijöitä ja tapauksesta kerrottu tarina vahvistettiin, leimattiin Halla-aho valehtelijaksi, moni oli sitä mieltä, että itse on tilanteensa mielipiteillään ja käytöksellään aiheuttanut ja koko juttu lakaistiin maton alle. 

 

Samat henkilöt, jotka keuhkoavat tasa-arvosta, vihapuheesta ja väkivallan uhasta vaikenevat ja vähättelevät kaikkea tuota, jos teot kohdistuvat henkilöihin, joista eivät pidä. Uskallan jopa väittää, että näiden höyrypäiden myötätunto olisi tekijän puolella, jos joku raiskaisi Laura Huhtasaaren, koska mitäs läks ja sitä paitsi se on ihan tyhmä natsi. Halla-ahoa turpiin vetävälle myönnettäisiin varmaan joku kansankomisaarien neuvoston ylin fasisminvastaisen siviilirohkeuden mitali.

 

Olen antanut itseni ymmärtää, että viimeisin, jo hieman kuluneeksi rankutettu, trenditermi on kognitiivinen dissonanssi. Ei ole vaikea ymmärtää, miksi siitä on tullut niin suosittu ilmaisu kuvaamaan tiedostavien hidalgojen täydellisen ristiriitaista suhtautumista ympäröivään maailmaan ja toisiin ihmisiin. Ja koska tuollainen ajattelu on valtavirtaa niin monella eri tasolla yhteiskuntamme ylärakenteissakin, saa kaikenlaisten kyllösten älyttömät ehdotukset siitä, että kansanedustajia voitaisiin lain ulkopuolella rankaista epäkorrekteista puheista, aikaan melkoisen päänsäryn ja verenpaineen romahduksen.

 

Siispä kiitos ei kyllösläiselle Suomelle.  Ja opetelkaa te ihmiset ihan oikeasti ja aidosti kunnioittamaan toisia ihmisiä, myöskin niitä erilaisia. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

52Suosittele

52 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Kaksoismoralismi on vahva vasemmistossa.

Erkki Joona

Kiitos Helena, että olet rehellinen!

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Raikkaasti rohkea kannanotto asiaan. Rohkenenko, hmmm... lisätä, että naiselta. Enempää en uskalla ko. aiheesta. Kirjoituksen tyyli toimii, kun ottaa selkeän kannan asiaan.

Sen verran uskallan, että näin tuon Pressiklubin ja se oli täydellinen riman alitus Salmènilta. Sanon noin, koska olen arvostanut häntä ja kirjoja on hyllyssäni. Henkilöön menevä viha ja inho suorastaa pursusi siinä ohjelmassa. Kiusallista katsottavaa oli vaikka ei ihailisi v-tuilun kohdetta.

Että minut varmasti ymmärretään - oikein tai väärin - lisään; Halla-ahon v-tuilun sietokyky oli kyllä vahvaa. Asian ymmärtämiseksi pitäisi katsoa ko. ohjelma. Löytynee Tubesta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sitä kyllä ihmettelen, että kun tuon saman porukan jakomielitautisuudelle on nyt naurettu jo varsin 10 vuotta, että onko se tosiaan aate sumentanut järjen niin pahasti, ettei vieläkään olla oppittu, että kaksinaismoralismi on läpinäkyvyydessään
melko irstasta.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Olisi ihan asiallista, että presidenttiehdokas Kyllönen toisi kansalaisten tietoisuuteen joitakin esimerkkilauseita, jotka sisältävät kiellettyä rasistista vihapuhetta, ja jotka sen jälkeen on korjattu viranomaisten hyväksymäksi suvaitsevaiseksi kivapuheeksi. Honkajoki toimi tässä aikoinaan tien näyttäjänä, kun hän korjasi halventavan nimityksen ”puskaryssä” muotoon ”pensasneuvostoliittolainen”.

Tommi O. Pälve
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Liitänpä tähän eräästä toisesta ketjusta saamani linkin, jossa listataan Englannin parlamentissa annettuja sanktioita ja niiden perusteluja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Suspension_from_the_...

Siellä tuo henkilöön kohdistuva "unparliamentary language" näyttää olevan se yleisin jäähyllepanon syy. Mikäli tuota käytäntöä sovellettaisiin, Kyllönen itse olisi natsitteluineen niitä ensimmäisiä jäähylle laitettavia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Ajatuksenahan tuo olisi ihan toimiva tilanteessa, jossa jengi ei olisi niin v***n idiootteja."

Blogistin soisi harkitsevan typerien kirosanojen poisjättämistä julkisista teksteistään. Oman alapään kehon osiin turvautuminen tekstin vaikuttavuuden lisäämisessä ei ole kovin hmm.. sivistynyttä. Tämä kohteliaana ehdotuksena!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Alatyylinen kielenkäyttö on aina kuulunut tyyliini, sivistys sen sijaan ei.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

#10. Tämä selvä. Muuten kirjoitat kunnon asiaa. Jatketaan. :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Alatyylinen kielenkäyttö on aina kuulunut tyyliini, sivistys sen sijaan ei.
.....

Aito persu :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #15

Tosin itsehän en ole persu ja pakko huomauttaa, että tuntemani persut ovat huomattavasti minua sivistyneempiä. :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Valehtelemisesta pitäisi rangaista!!!

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Tää Kyllösen kommunistihan huuteli Soinille kuumasta tantraseksistä tuossa taannoin, Kyllösen jos ois sanottu olevan puutteessa niin se ois ollu "vihapuhetta", mutta toisinpäin saa laukoa mitä haluaa...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Meni kyllä maku tanttaseksistäkin. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika harva taas tuntuu ymmärtävän itsestäänselvää asiaa.

Pyrkkiiköhän Kyllönen tällä hetkellä johonkin?

Tarvitseeko Kyllönen nyt näkyvyyttä ja julkisuutta?

Kyllä, ja usarin blogistit auttavat. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Siihenhän tää kaikki perustuu; politiikka, poliitikkojen näkyvyys ja samoin meidän, perskärpästen. :)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kaksinaismoralismi saa ja pitääkin arvostella, Helena osaa tuon selkokielellä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Onko Europarlamentissa sitten liuta idiootteja, kun siellä tarvitaan moista palkkaleikkuria?

Aioin painua omaan kognitiiviseen dissonanssiini ahdistelematta ketään tämän enempää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No en suoranaisesti yllättyisi, vaikka olisikin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä olen kai sitten sellainen V**un idiootti mihin blogisti viittaa, kun en ollenkaan pidä rumista puheista. En pidä siitä että puhutaan halveksivasti ja vihaisesti ja viitataan puheissa väkivaltaisiin ratkaisuhin ikäänkuin ihannoiden.

Pidän Merja Kyllösen ajatuksesta, joskaan se ei taida olla käytännöllinen, enkä itse valitettavasti tiedä millä pidettäisiin se ihmisten sisällä oleva pahuus joka välillä purkautuu loukkaavina, vihaisina ja väkivaltaa ihannoivina mielikuvina piilossa.

Ihnmisen sisällään tuntema viha ja mielikuvat väkivallallan käytöstä pitäisi pitää paremmin piilossa, sillä sellaiset mielikuvat lietsovat näitä samoja mielikuvia muissa ihmisissä ja jotkut ehkä laittavat ajatuksensa toteen, muuttavat mielikuvat käytännöiksi. Sellainen lisää väkivaltaa ja vähentää turvallisuutta yhteiskinnassa, ihan jokaisen kohdalla.

Jos Merja Kyllösen menetelmä ei toimi, mitä kovasti epäilen, pitäisi keksiä parempi menetelmä. Minulla ei sellaista ole esittää, mutta maassamme on paljon viisaita, varmaan joku keksii miten pitäisi menetellä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Vitun idiootilla viittaan juurikin niihin, joilla on vaikeuksia ymmärtää, että jos vastustaa rumien puhumista ja väkivalta-ajatuksilla elostelua, se tulee kattaa kaikkiin kohdistuva vihapuhe eikä vain tuomita puheita, jotka eivät omaan maailmankuvaan sovi tai jotka kohdistuvat omanmielisiin ihmisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vitun idiootilla viittaan ......."

Viittaat, mutta et sano.
Onko Merja Kyllönen tällainen V-idiootti?
Olenko minä?????

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #25

Sen arvion, oletko sinä, voit tehdä vain sinä itse ja sinut tuntevat ihmiset. Minulla ei ole tarpeeksi tietoa mielipiteistäsi, jotta voisin sanoa asiaan yhtään mitään. Kyllöseenkään en suoranaisesti vitun idiootilla viitannut. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Kyllöseenkään en suoranaisesti vitun idiootilla viitannut. :)"

Ehkä viittasit vain joihinkin mielikuvituksesi luomiin olentoihin. :)

Jos pystyisit määrittelemään ketä tarkoitit, niin miten toivoisit näiden määrittelemiesi henkilöiden reagoivan tähän ja miten uskoisit heidän reagoivan.

Mitä toivot saavasi aikaan käyttämällä heistä tätä nimitystä, tai siis, nimittelemällä heitä tällä tavalla?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #27

No jos luit tekstin kokonaan, niin ehkä havaitsit, ketä saatoin tarkoittaa. Ja toi vitun idiootti sit kattaa ihan aate- ja arvomaailmasta riippumatta kaikki ne, jotka itkevät uhkailusta ja toisten epäreilusta käytöksestä, mutta itse käyttäyvät juuri kuten eivät haluaisi muiden käyttäytyvän. Mun mielestä sellaiset ihmiset nyt vaan ovat vitun idiootteja, ja jos joku pitää minua puolestaan siitä syystä vitun idioottina, niin se käy minulle oikein hyvin.

Mutta siis mielikuvitukseni tuotteita eivät nuo ihmiset, joihin viittasin, valitettavasti ole.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #28

Tässä näkyy hyvin alatyylisen kielenkäytön heikko kohta. Sillä toki saa tekstistä värikästä ja samaa mieltä olevien keskuudessa hauskaa lukea, mutta samalla se tarjoaa eri mieltä oleville rikan, mihin tarttua ja millä viedä huomio pois varsinaisesta asiasta.

Tässäkin nyt Eronen on käyttänyt enemmän sanoja selitellessään ilmaisua "Vitun idiootti" kuin mitä hänen (ehkä sitä "vitun idioottia" lukuun ottamatta) loistavassa artikkelissaan oli yhteensä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

"Tässäkin nyt Eronen on käyttänyt enemmän sanoja selitellessään ilmaisua "Vitun idiootti" kuin mitä hänen (ehkä sitä "vitun idioottia" lukuun ottamatta) loistavassa artikkelissaan oli yhteensä."

Samaa mieltä.

Ei tuollaisen tunne-ilmaisun käyttö ole lainkaan tarpeen ja se vie jokatapauksessa liikaa huomiota itse tekstistä, siis tekstin asiasisällöstä.

Sanon näin vaikka en kiistä että itseänikin kiinnostaa tuollainen ilmaisu, ainakin sitä on mukava referoida, jos ei muuta. Se on niin helppo, liian helppo, tapa saada teksti kiinnostavan oloiseksi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #46

Arto Vihavainen: - "Se on niin helppo, liian helppo, tapa saada teksti kiinnostavan oloiseksi."

Minun pointtini oli, että Erosen teksti olisi riittävän kiinnostavan oloinen ilmankin. Itse tykkään nähdä vähän vaivaa ja miettiä alatyylisen ilmaisun tilalle jotain "salonkikelpoisempaa" niin teksti säilyy eläväisempänä.

Yhdessä artikkelissani keksin ilmaisun "keltapää". Alkuperäistekstissäni sorruin haukkumaan joitain poliitikkoja "kusipäiksi", mutta oikolukiessani tuumin, että tuo ilmaisu saattaa tehdä itse tekstille enemmän haittaa kuin hyötyä. Niinpä muutin ilmaisuksi "keltapää". Hieno keksintö, vaikka itse kehunkin. Viesti menee varmasti suurimmalle osalle perille, mutta teksti sai ja on tähänkin päivään asti saanut jäädä Puheenvuoroon, eikä kukaan edes huomauttanut asiasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

Keltapää oli hyvä keksintö, mutta en itse ole varma olisinkoedes hoksannut mihin se viittaa.

Kyllä nlogi oli minunkin mielestäni riittävän mielenkiintoinen ilman tämän kaltaista värikästä ilmaisua.

En tiedä teinkö selväksi että kuten blogistia ja ilmeisesti sinua, myös minua, tuollaisten kielikuvien käyttö kiehtoo kuten synti, mutta se on silti synti. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja toi vitun idiootti sit kattaa ihan aate- ja arvomaailmasta riippumatta kaikki ne, jotka itkevät uhkailusta ja toisten epäreilusta käytöksestä, mutta itse käyttäyvät juuri kuten eivät haluaisi muiden käyttäytyvän."

Tarkoitit siis juuri minua,
kalikka kalahti
ja minä älähdin. :)

Mutta ehkä olen vähän vähemmän v**un idiootti kuin useimmat,
juuri siksi että tiedostan nuo piirteet itsessäni,
toisin kuin useimmat. :)

Toivottavasti. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hienoa! Eli sain kirjoituksellani edes yhden ihmisen ajattelemaan asioita vähän sen oman laatikon ulkopuolelta. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! <3

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Höh!

Etkö ole huomannut että en ole missään laatikossa enkä kuplassa, eikä minkään kuplan sisäpuolinen maailmankuva ole minun näkökulmastani edes mahdollinen.

Katselen siis vain ulkopuolisena näitä eri kuplien ulkopuolisia asioita. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #31

Noin minäkin haluan ajatella itsestäni, mutta kyllähän se on totta, että meillä jokaisella on omat kuplat ja laatikot. Sen kun muistaa, on paljon helpompaa aina välillä antaa muiden nykäistä kuplasta ja laatikosta ulkopuolelle. ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Sen kun muistaa, on paljon helpompaa aina välillä antaa muiden nykäistä kuplasta ja laatikosta ulkopuolelle. ;)"

Eihän minua voi kukaan kuplasta yrittää onkia kun en ole mihinkään kuplan tai laatikon sisällä. Se on syy miksi en voi jakaa tätä kokemustasi.

Näin ulkopuolisen silmin, niitä kyllä riittää jotka yrittää nykiä sisään sinne eri kupliin ja laatikoihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Sen kun muistaa, on paljon helpompaa aina välillä antaa muiden nykäistä kuplasta ja laatikosta ulkopuolelle. ;)"

Eihän minua voi kukaan kuplasta yrittää onkia kun en ole mihinkään kuplan tai laatikon sisällä. Se on syy miksi en voi jakaa tätä kokemustasi.

Näin ulkopuolisen silmin, niitä kyllä riittää jotka yrittää nykiä sisään sinne eri kupliin ja laatikoihin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #34

Mun mielestä se nyt vaan on silleen, että jos ei osaa kriittisesti arvioida omia arvoja ja ajatuksia, ei silloin kauhean objektiivisesti toistenkaan arvoja ja ajatuksia osaa arvioida. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Joo, mutta ennen kriittisyyttä tarvitaan ymmärrystä, sillä jos ei ymmärrä toista oikein ei voi myöskään kritisoida niin että se toinen ymmärtäisi.

Se ymmärtämään oppiminen voi olla joskus pitkäpiimäistä touhua, vähän niinkuin Jukolan veljesten lukemaan opettelu.

Mutta ilman oikeaa ymmärrystä kritiiki menee ohi, eikä se tavoita kritisoitavia.

Minä olen useimmissa asioissa vasta aakkosten opetteluvaiheessa, kuten nyt vaikkapa tässä maahanmuuttokritiikissä. Olen kuullut että siihen ymmärtämiseen tarvitaan kastemadon tikapuuhermostoa. Kenties minulla ei ole sellaista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #36

Arto kirjoittelee "Joo, mutta ennen kriittisyyttä tarvitaan ymmärrystä, sillä jos ei ymmärrä toista oikein ei voi myöskään kritisoida niin että se toinen ymmärtäisi.
Mutta ilman oikeaa ymmärrystä kritiiki menee ohi, eikä se tavoita kritisoitavia."

Voi, voi kun muistaisit tuon kirjoittelemasi joka kerta kun lykkäät uutta kommenttia. ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Voi, voi kun muistaisit tuon kirjoittelemasi joka kerta kun lykkäät uutta kommenttia. ;)"

Kyllä muistan.

Aina kun lykkään kommenttia,
toivon että vastaus auttaisi minua ymmärtämään,
jotta osaisin kritisoida oikein.

Vastaukset eivät vain useimmiten ole auttaneet sitä ymmärrystä?
Miksi?
Ehkäpä ne joita yritän ymmärtää eivät itsekään ymmärrä itseään?

:)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Arto, näyttää siltä että tyhjää saa pyytämättäkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Arto, näyttää siltä että tyhjää saa pyytämättäkin."

Kyllä joo,
mutta pyytäminen on silti hauskaa
vaikka ei mitään saisikaan.

On sanottu että ainakin lohta kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan.
Minä en pidä lohesta ja mielikalani on jäämeren turska, eli lipeäkala.
Sen parempi nimi olisi kai "viheltävä turska".

Sitä turskaa saa näin joulun tienoilla Citymarketista kilon paketeissa.
Se kilo on jaettu kolmeen osaan, jotka on kaikki omissa lokeroissaan.
Kun sen yhden lokeron leikkaa irti saksilla ja laittaa lautasella mikroon
ja kun laittaa mikron täysille, niin muutaman minuutin päästä se pakkaus viheltää.

Kun se turskanpala viheltää, niin se on valmista,
pitää kumminkin ottaa se pois sieltä muovin sisältä,
pitää suolata se kunnolla ja antaa jäähtyä.
Sitten vasta pääsee syömään.

Kesällä pyydän verkolla tätä kotimaista villikalaa,
se pyytäminen on hauskaa vaikka ei kalaa saisikaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Piti muokata tekstiä, sillä tuli varoitus, koska nykyään kaikkialla koko ajan pitää olla niin pirun takakireä ja korrekti vaikka sitten epäaidosti ja valehtelemalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mikä siinä alkuperäisessä oli pielessä?

Vai oliko siinä vain joku kognitiivinen dissonanssi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ei saa sanoa vi*un idiootit. :(

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

Toimituksen poiminnat