Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Natseja ja ”natseja”

  • Natseja ja ”natseja”

Vaikka mieleni mun kovin tekevi, niin jätän kirjoittamatta soihtukulkueesta, uusnatseista ja alpakoista. Sen sijaan kirjoitan siitä, mitä kaiken tuon pöhinän alla oikeastaan elää, sillä se kiinnostaa minua enemmän kuin pinnallinen ja näkyvä.

 

Ei ole mikään sen erikoisempi salaisuus, että olen ollut jollain tasolla Suomen Sisun (kannattaja)jäsen usean vuoden ajan, eikä sen kummemmin ole salaisuus, että olen muutenkin vähän semmoinen hängöraundi. Suomen Sisu on yksi harvoja järjestöjä, jonka piirissä pyörähtelen ja minulle se on vähän sellaista, että haluan tukea kansallistuntoa korostavaa järjestöä, sillä mielestäni terve kansallistunto on hieno asia eikä Suomessa vastaavia asiallisia järjestöjä juurikaan ole. Suomen Sisulla on ehdottomasti tilausta ja paikkansa suomalaisessa järjestökentässä ja minun mielestäni Sisua demonisoidaan aivan turhaan ja syyttä.

 

Mutta huolestuneena olen kuitenkin nyt pannut merkille, että soihtukulkueeseenkin liittyen Suomen Sisua pidetään samanlaisena saatanana kuin jotain uusnatsien Vastarintaliikettä, mikä on aivan naurettava ajatus, mutta ei sitä sitten ole lainkaan, kun tarkemmin miettii.

Nythän on nimittäin niin, että on tahoja, joilla kaikenlainen muiden ihmisten kansallismielisyys menee niin pahasti tunteisiin, että tarkoitus pyhittää keinot, kun kansallismielisyyttä vastaan taistellaan. Valehdellaan silmät kirkkaina ja esitetään olevansa jotain herranterttuja, vaikka oikeasti pelataan todella likaista ja epärehellistä peliä jopa uutismediaa hyväksikäyttäen. Hulluimmat polttelevat yrittäjien autoja, kun kehtaavat antaa vääränlaisille rockyhtyeille keikkapaikkoja, ja sitten iltapuhteena varastellaan siniristilippuja ja poltetaan nekin. Suorittavan tason alapuolella ovat sinne ne, jotka rankuttavat sosiaalisessa mediassa yhtä totuuttaan, ja he rankuttavat totuuttaan niin kauan, että valheesta tulee tosi.

Tajusinkin tuossa tänään Twitteriä selatessani, että siellä on nyt viimeisten päivien aikana yhdistetty ja hyvin railakkaasti sotkettu Sisua Vastarintaliikkeeseen. Kun mainitaan soihtumarssi, rasistiset ja vaaralliset ajatukset, mainitaan samassa yhteydessä PVL ja Suomen Sisu.

Ei tarvitse olla mikään Einsteini tai edes Maisa Torppa tajutakseen, mitä tuolla ajetaan takaa. Toisto, toisto ja toisto! Vanha Goebelssin oppi, jolla valheesta tehdään valtavirrassa uiskenteleva totuus. Ja kun nyt vähän näille vasemmistoanarkisteille, ja mitä hyö nyt lienevätkään, tuli takkiin paitsi alpakkatapahtumaan liittyvän valehtelun vuoksi niin myöskin siksi, että soihtukulkue keräsi entistä enemmän tavallista rahvasta kunnioittamaan menneiden sukupolvien uhrauksia, on entistäkin ahkerammin tehtävä työtä, jolla nujertaa iljettäviä kansallismielisiä voimia heidän omilta höyrötyksiltä tilaa viemästä.

 

Suomen Sisun aggressiivinen yhdistäminen Vastarintaliikkeeseen johtuu vain ja ainoastaan siitä, että hörhöjengillä on haave totalitaristisesta maailmasta, jossa kaikki heille epämieluisat ajatukset ja aatteet leimataan ”yhteiskunnan vihollisiksi”, ”vaarallisiksi” ja kielletään. Suomen Sisun natsittelu antaa nyt oivan mahdollisuuden herättää kysymyksiä siitä, voisiko Sisunkin toiminnan kieltää. Jos nimittäin ihmiset saadaan uskomaan, että Suomen Sisu on natsijärjestö, niin toki poliisia voisi vaatia sen toiminnan kriminalisoimaan, sillä juurihan Vastarintaliikkeen natsikerho sai oikeudelta julkiselle toiminnalleen kiellon.

 

Niin kovasti kun olenkin pitänyt jotain MV-lehteä kuvottavana ilmiönä, niin kyllä tuo toinenkin ääripää ansaitsee oman oksennuspuklunsa nieluuni. Pidän heidän hullutuksiaan sikäli vielä vaarallisempana kuin MV-öyhötystä, että onhan noilla anarkomarkoilla tukenaan poliitikkoja ihan sieltä nk. huipulta, nettikeskusteluja valvoo heidän aatemaailmaansa kallellaan olevia nettipoliiseja ja yhteiskunnallinen ilmapiiri on saatu muokattua heidän ”antirasistista” ja ”suvaitsevaa” maailmankuvaansa mukailemaan. Luultavasti heitä komppaavia ja symppaavia poliitikkoja ja puolueita istuu seuraavassa hallituksessa ja jos sama meno jatkuu, voin vaan todeta, että kansallismielisillä järjestöillä, toimijoilla ja henkilöillä tulee olemaan ihan perkeleellisen pitkä ja kylmä talvi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

 

En ole aivan varma, että missä vaiheessa ihmiskunnan kehitys ylitti jonkun semmoisen kriittisen pisteen, jonka jälkeen kansallismielisyys on ollut hyveen sijasta pahe, mutta minun mielestäni asenne isänmaallisia ihmisiä kohtaan alkaa olla jo niin sairas, että asiasta tulisi vähän laajemminkin keskustella ja välillä muustakin näkökulmasta kuin siitä, että kuka on suomalainen ja hyijyi, kun ei saa olla nurkkakuntainen patriootti. Ja sen lisäksi vasemmiston väkivallasta ja harhaisesta todellisuudenkuvasta olisi tervettä keskustella julkisesti myöskin, sillä tuo niitten touhu ei ole tervettä eikä se edusta avointa kansalaisyhteiskuntaa millään tasolla. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

41Suosittele

41 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Minusta vasemmisto on jäännyt niin monta kertaa jo kiinni suoranaisesta valehtelusta, että täytyy ihmetellä jos heitä enää uskotaan. Kyseessä ei ole kaikki vaan lähinnä tämä nuorempi anarkistinen porukka. Toivottavasti edes toimittajat tarkistavat faktat tästä lähtien.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten 612-kulkueen taustajoukkoista voisi puhua ilman että SVL ja Suomen sisu esitetään samassa yhteydessä? Ei tuo yhteys ole katsojan keinotekoisesti luoma, vaan sisulaisten tietoisesti valitsema. Ihan samalla tavalla kuin se puheenjohtajansa surullisenkuuluisa hautavisiitti.

Toinen kysymykseni on, kuka pitää kansallismielisyyttä paheena? En muista törmänneeni sellaiseen, ellet sitten kansallismielisyydellä tarkoita uskoa ylemmyydestä

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Max! Et sitten ole paljon uutisvirtaa seurannut! Lukaisepa lipunpolttajien some päivityksiä ja vihervasemmiston "julkilausumia".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nyt en Markku ymmärrä mitä tarkoitat. Käsittääkseni lipunpolttajia ei ole yhdistetty sen enempää PVL:een kuin Suomen sisuunkaan?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #85

Kysyit yllä; "Toinen kysymykseni on, kuka pitää kansallismielisyyttä paheena? En muista törmänneeni sellaiseen, ellet sitten kansallismielisyydellä tarkoita uskoa ylemmyydestä".

Kommenttini oli vastaus kysymykseesi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #94

Kysymykseni oli ensinnäkin kuka, etkä vastannut siihen. Toisekseen, en pidä kovin vakavasti otettavana esimerkkiä vandalisoivista varkaista, vaikka olisit heidät yksilöinytkin. Jos kysyisin, kuka pitää vaimonhakkaamista hyvksyttävänä, vastaisitko että en ole tainnut juuri seurata median uutisointia? Toteamuksellani etten ole törmännyt, tarkoitin etten muista kenenkään puolustelleen mainitsemaasi roskasakkia.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #105

No, voi elämän kevät sentään. Koko vihervasemmisto, antifan hörhöt, suvakit, jne. Ne kaikki halveksivat isänmaata ja isänmaallisuutta ja antavat kaiken muille paitsi omille köyhille ja antautuvat ehdoitta hyväksikäytettäviksi. Nimeämään täällä kukaan ei voi ketään. Se on selvä. Ellei halua vaikeuksia itselleen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jos Eronen ottaisi luutamummokseen vaikka Leena Rosendahlin ja sitten siivoamaan yhdessä erään Jesse Torniaisena tunnetun rikollisen kanssa. Voisitte lakaista yhdessä hautausmaiden käytäviä Eucen Schaumanin murhaa muistellen.
Riittäisikö tämä kansallismielisyys?
Melkein unohdin! Olihan Eronen ottanut tunnuksena kuvitukseensa erään tunnetun natsin. Nimi on Joseph Goebbels. Mutta mikä hänen ammattinsa?

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Minä en halua olla Torniaisen ja hänen edustamansa liikkeen kanssa missään tekemisissä, mutta pitääkö tavallisia ihmisiä kiusata?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

# 3

Asiayhteydestä päätellen Joseph Goebbels on alunperin ollut alpakka-farmin pitäjä Freiburgissa ?

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Himmler oli kanankasvattaja, mutta Göbbelsiä en muista.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko nettipoliisit siis anarkismiin kallellaan?

No huhhuh..taas saatiin tämäkin kuulostamaan siltä,että "noi ei leiki mun kaa" vai johtuuko tuo ajatus siitä,että poliisit niin tykkää kuskata anarkisteja autoillaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä ei tarvii marssii tuollaisissa kulkueissa osoittaakseen olevansa isänmaallinen.

Mihin tarvitaan suomen sisua?

Nämä kaikki marssijat, sisulaiset, vastarintaliikkeen jäsenet, mv-lehden lukijat ym. ovat onneksi hyvin pieni vähemmistö suomalaisista.

Nämä pitävät itsestään kovaa meteliä, ja se onkin niiden ainoa keino pysyä pinnalla, mitään merkitystä näillä ei ole, vaan hiljaisuus olisi se paras keino toimia.

Annetaan hörhöjen marssia, ja vaietaan ne kuoliaaksi, jos vajaa 3000 pitää itseään ainoina oikeina isänmaallisina, niin antaa heidän luulla niin.

Sitäpaitsi tuon alpakkatapahtuman järjestäjän pitäisi ylpeästi vaan sanoa, että yritin estää tuon 612 kulkueen, harmi ettei onnistunut. Erittäin hyvä rauhanomainen keino vaikuttaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

"Sitäpaitsi tuon alpakkatapahtuman järjestäjän pitäisi ylpeästi vaan sanoa, että yritin estää tuon 612 kulkueen, harmi ettei onnistunut. Erittäin hyvä rauhanomainen keino vaikuttaa."

Päättipä kuitenkin valehdella. Ja valhetta viljeli moni suuri media. Eikö Ritalaa tämmöinen yhtään arveluta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se estäminen ei ollu pääasia, jos lapsilla ja alpakoilla saa estettyä tai edes nämä hörhöt hermostumaan, niin se on hieno juttu.

Voiko enää rauhanomaisemmin asiaa ajaa, ei tarvita huutoa ja väkivaltaa, että natsit hermostuu, siihen riittää alpakat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #11

Vai niin. Kivat siulle, Sinille ja Reijolle :)

EDIT:
Ja Tarulle.

EDIT2:
Ja Heikille.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #11

Demokratia tärveltyy näin tehden. Natsit ei ole niin arvokkaita että niiden takia tarttisi tärvellä se ja perustuslaki.

Nyt ne sai tuolla luikurilla semmoisen keppi-Alpakan tuleviksi vuosiksi, ettei parempaa niille olisi voinut sattua.

Paska juttu kaikenkaikkiaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Häpeällisintä on tässä lasten hyväksikättäminen. Seuraavaksi tämän puolustaminen. Sen jälkeen valehtelu ja valmius siihen, kun asia oikeuttaa. Totuusmedian toiminta oli aivan naurettavaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jos lapsia on käytetty hyväksi, ilmoita poliisille. Tietääkseni lapsilla ei ole Stadissa ollut niin hauskaa miesmuistiin itsenäisyyspäivänä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tapanilassa järjestimme kyläjuhlan Tapanilan urheilutalon pihalla. Perhejuhlan tarkoituksena oli kertoa Urheilutalon väelle, että tapanilalaiset ovat heidän mukanaan ja tukenaan.

Siihen aikaan SuomiEnsin-öyhöttäjät pitivät parin viikon välein mielenosoituksia, joissa kourallinen ressukoita huuteli hävyttömyyksiä urheilutalon väelle piha-alueella.

SuomiEnsin -porukka lopetti mielenilmauksensa, kun tolkun ihmiset näyttivät, miltä näyttää aito tukimielenilmaus. Lapset olivat tuolloinkin mukana. Yksistään lapsia kerääntyi paikalle moninkertainen määrä noihin SuomiEnsin -öyhöttäjiin.

Sehän tuntuu olevan se suurin ero näissä tolkun ihmisten kekkerien verrattuna noihin natsien, sisulaisten, SuomiEnsin ja muun öyhkääjäporukan järjestelemien ihmistä häpäisevien kulkueiden välillä.

Anarkistien vastamielenosoitukset pitäisi toki saada nekin loppumaan. Ei natsien toiminnan häiritseminen ratkaise ongelmaa. Sellaisella vain lisätään bensaa liekkeihin. Jos mielenilmaus on sellainen, etteivät lapset eivät voi olla mukana tai edes katsomassa, mielenilmauksen järjestäjät voivat miettiä kahdesti, onko ilmauksen esittämiselle oikeasti tarvetta.

Mutta alpakkagate osoitti, että pupuilla ja alpakoilla ja perhejuhlilla voidaan tehokkaasti torjua suvaitsemattomuutta ja rasismia. Kunnia töölöläisille tarmokkaille.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #76

Hyvä niin. En hyväksy huutelua ketään kohtaan ja eikä sellaista pidä eikä tarvitse sietää mitä siellä tapanilassa tapahtui. Omasta puolestani toivotan saapuneet ja oleskeluluvan saaneet sydämmellisesti tervetulleiksi. Työskentelenhän heidän keskuudessaan päivittäin.

Minusta tässä jutussa ei pelattu ihan rehellisin kortein ja minusta on harmillista, että ihmiset hyväksyvät lähes mitä tahansa, jos se vaan auttaa omaa näkemystä.

612 väellä oli laillisesti järjestetty kulkue ja heillä on kaikki ihmisoikeudet myöskin.

Kyllä tämä juttu kertoo tekijöistään aika ikäviä asioita. Tämä on minun näkemykseni.

Enkä pidä kovin hyödyllisenä jatkuvaa natsi rasisti huuteluakaan. Kohde ryhmä valikoituu aina melko laajaksi. Öyhötystä sekin on.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

"Nämä kaikki marssijat, sisulaiset, vastarintaliikkeen jäsenet, mv-lehden lukijat ym. ovat onneksi hyvin pieni vähemmistö suomalaisista."

Pitää paikkansa.

"Nämä pitävät itsestään kovaa meteliä, ja se onkin niiden ainoa keino pysyä pinnalla, mitään merkitystä näillä ei ole, vaan hiljaisuus olisi se paras keino toimia."

Kukahan sitä meteliä oikein pitää?

Ainakin omiin korviini on kantautunut lähinnä vastustajien huuto siinä määrin, että sen alta ei mitään muuta enää kuulukkaan.

"Annetaan hörhöjen marssia, ja vaietaan ne kuoliaaksi, jos vajaa 3000 pitää itseään ainoina oikeina isänmaallisina, niin antaa heidän luulla niin."

Loistava idea.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Nyt vielä puuttuu, että natsit kaappaisivat 2412, 612 on jo kaapattu, vai onko sittenkään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lupasit jotenkin kuvata pinnan alla olevaa pöhinää. Kovin heppoista oli. Sisältö on että sinua ärsyttää ettei ihmiset kuten minä näe eroa Suomen Sisun ja Vastarintaliikkeen välillä.
Niin teillä on enemmän yhteistoimintaa kuin konfrontaatiota keskenänne. Siinä vastaus miksi eroa ei näy.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

En näe eroa minäkään. Jos se ääntelee kuin ankka, vaappuu kuin ankka ja toimii muutenkin kuin ankka, se on ankka.

Myös tämä pätee noiden järjestöjen suhteelliseen samuuteen: kerro minulle, kuka on ystäväsi, kenen kanssa kaveeraat, ja minä kerron, kuka sinä olet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ainoat jotka tässä maassa uskaltaa polkea jalkaansa natseille ovat meitä jotka leimataan vihervassarimädättäjäensanomiksi. Sitten on natsien liehittelijöitä ja pelkureita. Armiaasti on esim valemedia natsien ehdoilla toimintaa täys. Ja natseilla siis tarkoitan väkivaltaisia Vastarinta- ja odintyyppejä. Niillä on puolustelijoita tälläkin palstalla. Ja näytä minulle missä suomensisulaiset haastavat yhtäkään natsia!!!

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Ei kusettaminen ole jalanpolkemista. Se on likaisten keinojen käyttämistä, ihan samaa mitä Hitu ja Göebbels ym. Teki aikoinaan, eli kusetti median avulla Sakemanneja.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ette suinkaan ole ainoita, kyllä minäkin poljen minkä kerkiää. Ja olen sentään patamusta porvari.

AI niin kyse oli niistä, jotka leimataan. Sitten olitkin täysin oikeassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikä sinua leimata vihervassariksi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kansallismieliset on taas yksi uusi nimitys, samaan tapaan kuin maahanmuuttokriittiset. Samaa p. uudessa paketissa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Immonen, Hirvisaari, P(S)VL ja Suomen Sisu. Mikä yhdistää?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mikäs tuon suluissa olevan S tarkoitus oli?

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Sisun agenda ei ole minulle selvinnyt, lie mistä kiinni. Jos kuljetaan samoissa kulkueissa uusnatsien kanssa, niin lienee rinnastus väistämätöntä. Sama koskee Perussuomalaisia.

Mutkuttelua, mutta hankala olla vertaamatta Vasemmistoliittoon. Jampat kulkevat samoissa mielenosoituksissa kuin ison A-kirjaimen kanssa kulkevat.

Pitäisikö järjestöjen ja puolueiden olla vaan jatkossa ottamatta ääriporukoita mukaan niin ehkä se oma agenda selkiintyisi?

Kukapa normaali suomalainen ei olisi isänmaallinen? Erilaisia näkemyksiä löytyy, mutta olisi järkevintä jättää ne haja(-asutusalueiden)natsit ja muut kiukkuamaan keskenään.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Minä ymmärrän näkemyksesi ja jopa hyväksyn sen. Voisitko kuitenkin ystävällisesti kertoa että millä tavalla sinä koet olevasi isänmaallinen. Mitä sinä teet sen eteen. Mikä siis on se isänmaallisuus. Pelkästään se ettet kulje missään nazikulkueissa tai vastaavissa ei taida riittää. Konkretiaa siis.

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Allekirjoitan vaikka Tilastokeskuksen listauksen: https://www.stat.fi/ajk/satavuotiassuomi/suomimaai...

Siis Suomi on Maailman parhaita maita, YLEISELLÄ tasolla. Ehkä jotain Monacoa lukuunottamatta (jonka hyvinvointi perustuu muilta ottamiselle) ja Norjaa (jolla on niin maan perkeleesti öljyä)...

Olen blogeissanikin pari kertaa yrittänyt ainakin näyttää Suomea paremmassa valossa mitä viralliset tahot, ja minusta terve isänmaallisuus on tervettä.

En tiedä miten muuten kuvailisin. Aina on väliinputoajia, ja niitä joiden mielestä oma huono tilanne johtuu muista, joiden tilanne on huonosti (työttömät vs pakolaiset jne).

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla isänmaallisuus pitäisi todistaa? Yksi hyvä merkki voisi olla se, ettei osallistu natsien höynäyttimänä marsseihin, vaan selvittää järjestäjien taustat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Pidän heidän hullutuksiaan sikäli vielä vaarallisempana kuin MV-öyhötystä, että onhan noilla anarkomarkoilla tukenaan poliitikkoja ihan sieltä nk. huipulta, nettikeskusteluja valvoo heidän aatemaailmaansa kallellaan olevia nettipoliiseja ja yhteiskunnallinen ilmapiiri on saatu muokattua heidän ”antirasistista” ja ”suvaitsevaa” maailmankuvaansa mukailemaan."

Suomen Sisulla ja SVL:llä ei ole siis mitään tekemistä keskenään mutta poliitikot ja nettipoliisit tukevat anarkisteja, koska?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Just tätä minä kirjoituksellani takaa ajoinkin. :)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eli esität siis, että on yhtä tyhmää yrittää yhdistää SVL Suomen Sisuun kuin yhdistää poliitikkoja ja nettipoliiseja anarkisteihin? Ehkä kirjoituksen olisi voinut muotoilla hieman toisin, sillä nyt kirjoituksestasi saa täysin päinvastaisen käsityksen.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Aika ikävää, huonoa käytöstä määritellä vanha, hyvä termi uudelleen ja sitten sulkea sen ulkopuolelle ne asiat, jotka se normaalikäytössä sisältää. Älyllistä epärehellisyyttä taas on kieltäytyä näkemästä tosiasioita. Monet ihmiset, onneksi kuitenkaan ei kovin monet, sekoittavat iloisesti isänmaallisuuden ja muukalaiskammon samaksi asiaksi.

Me suomalaiset olemme isänmaallisia, vaikka emme halua leikkiä maanalaista armeijaa ja pönöttää omatekoisia mielikuvituksellisia viholliskuvia vastaan suunnatuissa paraateissa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No niin ja ettei vaan taas oltaisi luotujen mielikuvien ja huhupuheiden varassa mielepiteitä luotu? :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomalaiset eivät ole äärioikeistolaisia, fasisteja, rasisteja tai muukalaiskammoisia - eivätkä juurikaan isänmaallisiakaan verraten muihin kansoihin. Monet eivät vain pitäneet tapahtumista v. 2015, jolloin EU:n alueelle ja Suomeen sattumoisin tuli Syyrian hädänalaiseten sotaa pakenevien naisten, lapsien ja miesten sijaan aivan muuta porukkaa.

Maahan tulleista ulkomaalaisista suurin osa on venäläisiä ja virolaisia, mutta näistä ei ole juurikaan suurta meteliä noussut.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Oho Hupsis ! Huomasin, että Petra lukee. Siis Hyvät terkut:'Frijid Pink':
Hahaha...

https://www.youtube.com/watch?v=t40INnb6DnY

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ja ja joo... se sun paras 'hang around' on Frijid and maybe even pink LEFT and RIGHT ON...;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noh nih. Taso se vaan nousee. Meillä on oikeat natsit sekä marssineet että tapelleet pari päivää sitten. Mutta täällä keksitään kutsua natseiksi jopa natsien uhria Jimi Karttusta ja pari alpakkajärkkääjää ja pari kanssakeskustelijaa päälle. Ja koska alpakat vietiin stadionille niin göbbels, luki tuolla toisessa langassa.
Mitä teette mielellenne?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Siis toisin sanoen sua voi legitiimisti kutsua ahdahmieliseksi. Mitä tulee kahteen ammatti- ja tapakriminaaliin - Hyö ansaitsivat sen---toinen kuoli ja toinen maksaa paljon veromaksajille, kaikki rikolliaet tekkee niin.... Ai niin, kutsuitko itseäsi Göebbiliski ? Varmaan vahinko +

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos SVR:n tunnetut jäsenet ottavat osaa työväen vappumarssille, niin tekeekö se duunareista natseja?

Tällä periaatteella meistä kaikista siunaantuisi oikea natsijoukkio.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Kana ja muna. Eiköhän kulkueen laatu rakennu sen järjestäjien mukaan. Svr on ollut aktiivinen 612 luomisessa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Voi pyhä yksinkertaisuus sentään! Älä marssi natsien kanssa jos et halua tulla yhdistetyksi heihin. Ei se siitä millään selittelyillä parane kun yhteys on noin näkyvä ja selvä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mitä jos ajateltaisi toisinpäin.

Pitäähän tavan ihmisellä olla oikeus marssia itsenäisyyspäivänä osoittamassa isänmaallisuuttaa leimautumatta natsiksi.

Mitäs jos isänmaalliset kulkueet kieltäisivät natseja osallistumasta heidän kulkueisiin ja pilaamasta heidän mainetta.

Faktaa kuitenkin on että ne muutama tuhatta marssijaa 612 EIVÄT kaikki olleet missään yhteydessä natseihin.
Heistä moni tuskin edes seuraa somea siinä määrin, että edes olisivat selvillä siitä miten kulkueeseen suhtaudutaan netin keskusteluissa.
Nyt nämäkin ihmiset syyllistetään muutaman kymmenen natsin vuoksi, joiden edustus marssiväestä oli prosentin luokkaa.
Tosin tässä kohtaa saa yleistää ja antaa sen muutaman prosentin pilata lopun 98% maineen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kyllä he olivat kaikki yhteydessä natseihin, koska marssivat heidän kanssaan yhteisellä agendalla. Ei tämä nyt ole mitään rakettitiedettä, joten toistan itseäni : Jos et halua tulla yhdistetyksi natseihin, älä marssi heidän kanssaan! Voisi myös auttaa jos marssiin osallistuvat eturivin poliitikot ja järjestäjät eivät poseeraisi natsien kanssa valokuvissa myös muissa yhteyksissä.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Pitäähän tavan ihmisellä olla oikeus marssia itsenäisyyspäivänä osoittamassa isänmaallisuuttaa leimautumatta natsiksi."

Itsenäisyyspäivänä on monia muita marsseja, jotka eivät ole natsistisia. Esim. ylioppilaiden soihtukulkue.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #41

Tarkoitin nimenomaa että siellä oli paljon sellaisia jotka eivät seuraile somea ym sen vertaa että edes tietäisivät kulkueen olevan "natsikulkue".
Ja pääpointtina oli että kielletäisi niiden muutaman kymmenen natsin osallistuminen ennemmin kuin syyllistettäisi nekin joilla ei ole tekemistä natsien kanssa.
Mutta ilmeisessti asia on niin tunteita herättävä, että kun luokitellaan joku natsiksi tai anarkistiksi...tai miksi vaan... niin laitetaan aivot narikkaan eikä suostuta enää näkemään mitään muuta kuin oma mielipide.

Mutta ilmeeisesti emme löydä yhteistä säveltä, joten annetaan olla.
Ehkä olen liian suvaitsevainen ja suvaitsen myös niitä joiden kanssa olen täysin erimieltäkin.
Niin natsit kuin anarkistitkin vaikka loppujen lopuksi molemmat porukat ovat samanlaisia idiootteja ....eri laidoilta vaan... mutta annetaan heidän kouhkata omissa pienissä porukoissa kunhan eivät hakkaa ketään tai polttelisi autoja ja rikkoisi paikkoja.

Ja vaikka tekisit minustakin nyt natsin, niin voin sanoa etten ollut marssilla enkä kuulu mihinkään järjestöön.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #44

Vaikea uskoa massiivisen uutisoinnin jälkeen, että kellään voisi olla epäselvää minkälaista porukkaa marssille oli osallistumassa. En väitä, että marssille osallistuminen automaattisesti tekee ketään natsiksi. Ihmisen arvomaailmasta se kyllä kertoo jotain, että on valmis heidän kanssaan yhteisessä rintamassa seisomaan.

On mielestäni selittelyn makua väittää, että ei muka muualla voi osoittaa isänmaallisuutta kun marssilla, jossa suomalainen äärioikeisto on laajasti edustettuna. Itsenäisyyspäivänä oli runsaudenpulaa eri tapahtumista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #96

Väitän että on suuri joukko ihmisiä, jotka eivät lue lehtiä kovinkaan tarkkaa ja valitsee siitäkin vähässtä ainoastaan itselleen mielenkiintoiset jutut lähinnä otsikon perusteella.
Ihan omista työkavereista harva oli ollenkaan perillä koko "alpakkagatesta".
Ihan samoin moni marssijoista tuskin oli perillä 612 marssin järjestäjistä.
Heille se vaan oli kulkue jossa haluttiin kunnioittaa suomen 100 vuotis juhlaa, ottamatta mitään kantaa mihinkään natssiasioihin.

Kuten sanot....isänmaallisuutta voi osoitttaa muullakin tavalla kuin marssilla, mutta oletko jotenkin muiden yläpuolella, jotta voit sanoa mikä on oikea tapa ja oikea marssi.
Jokainen valitsee tapansa itse....niin sinä kuin ne jotka siellä marssivat.

Osa oli natseja....osa ei...osa ei edes tiennyt marssin natsiajatuksesta ....osa tiesi.
Ei kannata yleistää "KAIKKI on jotain"

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Osallistuin mielenkiinnosta ekaa kertaa soihtukulkueeseen. Minä ja sadat muut tavalliset ihmiset olimme siellä kunnioittamassa esi-isiemme ponnisteluja Suomen itsenäisyyden puolesta. Minä ja ne sadat muut emme edes nähneet natseja, koska heitä oli siellä vain kourallinen. Järjestäjät yrittivät tehdä kaikkensa, etteivät natsit siellä marssilla patsastelisi ja se, että soihtukulkue nähdään natsimarssina palvelee vain ja ainoastaan natseja, jotka halusivat toiminnallaan sitä, että näyttäisi kuin about 3000 ihmistä marssisi heidän sairaan aatteensa puolesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niinpä. Kysymys kuuluukin, miksi haluat toimia ja marssia tuon natsiaatteen vuoksi ja puolesta.

Sisun ja natsien välinen yhteistyön täytyy myös olla hedelmällistä, puolin ja toisin. Ette kai te muuten tuota yhteistyötä jatkuvasti tekisi? Halla-ahon toiminnan jotenkin ymmärrän, onhan nuo natsien muutama kymmentä ääntä edelleen muutama kymmentä ääntä ja 612:n natsimarssin osanottajat potentiaaliset pari tuhatta ääntä.

Toki niillä, jotka eivät halua itseään yhdistettävän natseihin ääniä olisi tuhatkertaisesti enemmän. Halla-aholla on vain liian vahva henkilökohtainen agenda puoluejohtajaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuo viimeinen virkkeessä on villakoiran ydin. Juuri siksi tuo marssi lienee luotu, ja sitten markkinoitu poliittisesti sitoutumattomana.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Leimasanoihin liittyvät mielikuvat esittävät yleisimmin yksilöä -- kun puhumme "rasisteista", "natseista", tai toisen laidan "suvakeista" tai "puhaviherhörhöistä", jne, näemme sielumme silmillä joko prototyyppisen yksilön tai sitten ihan tietyn nimetyn henkilön joka on meille jossain vaiheessa alkanut edustaa ja personoida kokonaista ihmisryhmää.

Aika harvat meistä pystyvät jäljittämään niitä lähteitä joista mallit ovat alunperin mieleemme jääneet. Itsekullakin on toki omat paradigmaattiset kokemuksensa henkilöhistoriassaan. Ne ovat osa "minuuttamme", ja itse asiassa tarvitsemme malleja nimenomaan nähdäksemme todellisuuden tiettyjen merkitysten jäsentämänä -- joten emme haluakaan riisua silmälaseja nenältämme. Mallit, mielikuvat ja ideologiset silmälasit muodostavat sen "järjen" jonka maailmassa näemme.

Ja siksi kaikki nuo kehotukset: "Ajattele omilla aivoillasi!" tai järkeen vetoamiset: "Onko tuossa muka logiikkaa?" -- niillä on tehtävänsä vain jo omaksumiemme mielikuvien pönkittäjinä. Looginen vipu on vain lipputanko, jota väännämme oman aatelippumme heilutamiseksi.

Yksilön kokemuksellisesta näkökulmasta pitäisi päästä irti, jos oikeasti haluaisimme nähdä todelliset kulttuurien kohtaamisongelmat ja kulttuuristen hylkimisreaktioiden syyt ja seuraukset. Tarvitsisimme tietoa joka irtoaa yksilökokemuksen tasolta. Tilastotieto voi joissain tapauksissa olla sellaista, kulttuuriantropologinen, sosiologinen ja psykohistoriallinen tieto myös.

Yksilölähtöisesti päädymme vain opillisiin valintoihin, arvo- ja asennekysymyksiin, ja on jokseenkin mahdotonta tajuta, etteivät kulttuurien kohtaamisongelmat ratkea millään asennetasolla. Nämä keskustelut, joissa puolin ja toisin vakuuttuneet ihmiset käyvät toistensa kimppuun, toimivat varmaan itsekunkin omien asenteiden sementtinä, mutta samaan aikaa todelliset ongelmat jäävät sitten ratkaisematta.

Yksilötason ja yhteisötasolla vaikuttavien voimien yhteismitattomuudesta antaa hyvän esimerkin jo tuo "suvaitsevuudeksi" nimitetty asenne, josta puhutaan ikään kuin se olisi moraaliarvo. -- Se on moraaliarvo tietynlaisen, meille ominaisen sosiodynamiikan puitteissa, mutta kun sitä sovelletaan täysin erisuuntaiseen sosiodynamiikkaan perustuvaan kulttuuriin, se kääntyy itseään vastaan.

Tosiasia on, että mitä enemmän Eurooppa suvaitsee, sitä vahvempia projektiivisia viholliskuvia täytyy projektiivisuuteen perustuvien kulttuurien keskuudessaan kehittää oman sisäisen eheytensä säilyttämiseksi. Jo maahantulijoiden toiset sukupolvet ovat ensimmäisiä radikalisoituneempia.

Keskustelumme yksilötasolla, yksilömielikuvien ja leimasanojen varassa ei johda mihinkään. Jos keskustelua käydään, kannattaisi kuitenkin ihan lähtökohdissa jo tunnustaa, että kyse on vain oman vakuuttuneisuuden tarvitsemasta vahvistuksesta.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Helena, sinä pystyt parempaankin, toimi siis niin.

HE: "Niin kovasti kun olenkin pitänyt...niin kyllä tuo toinenkin ääripää..."

Sinä tunnut tällä kohden ajattelevan samaan tapaan kuin ns. tolkun ihmiset: katsovat ääripäiksi ilmiöt, joista oikeasti vain toinen on ääripää.

Mitä kansallismielisyyteen tulee, mielestäni Suomen olisi pitänyt tehdä ruotsit eli ylläpitää omaa, itsenäistä keskuspankkia, joka laskee liikkeelle oman, kelluvan valuutan. Koulutuksen rapauttaminen niin yliopistojen, amk-kentän kuin ammattikoulutuksen osalta vahingoittaa arvokkainta pääomaamme, sivistystä ja osaamista. Tosiasia on, että kansainvälinen kanssakäyminen lisääntyy ja samalla kansallinen päätösvalta olisi pitänyt säilyttää omissa käsissä Norjan tai Sveitsin tapaan: ETA-sopimus riittää, mutta nyt on näin. Mitä toiseen ääripäähäsi, vasemmistoon, tulee, jaan sen kanssa tyystin käsitykset sotesta, koulutuksesta ja verotuksesta.

Minulle suomalainen (ja jos niikseen on, kansallismielinenkin) on jokainen valtakuntamme asukas äidinkielestä, ihonväristä, uskonnosta, seksuaalisesta suuntauksesta, poliittisesta katsantokannasta riippumatta, kunhan ihminen tahtoo asua tässä maassa, noudattaa sen lakeja, kokee (tai haluaa kokea, mikäli kotoutumisprosessi on kesken) tämän maan kotimaakseen. Tähän maahan on tultu ja täältä myös lähdetty kautta aikojen. Suomalaisuus(kaan) ei ole muuttumatonta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kerrohan minulle nyt, miksi mukamas ei olisi kaksi ääripäätä? Mielestäni mm. kansallismielisessä porukassa on se ääripää, just ne rasistiöyhöttäjät, MV-porukat ja sit ihan rehelliset natsit. Ja toisessa päässä ovat sitten noi autoja ja lippuja polttelevat hullut, jotka ovat niin oman aatteensa sokaisemia, että ovat valmiita vaikka sun mihin kieroiluun ja sekoiluun, jotta saavat tahtonsa läpi.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kiitos vastauksestasi ja käsityksestäsi.

Kummankaan suunnan toimista en pidä enkä hyväksy niitä. Kuitenkin väkivallan käyttö liittyy nimenomaan äärioikeiston toimiin kuin myös (yhä edelleen) tiettyjen väestöryhmien maasta (ja mahdollisesti elämästä) poistamisen ideologinen halu.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #72

Me ollaan varmaan seurattu aivan eri mielenosoituksia. Mielestäni väkivalllan käyttö liittyy nimenomaan äärivasemmiston toimiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Millä perusteluilla näet noiden kuvaamiesi attribuuttien olevan samalla jatkumolla?

Käyttäjän ErkkiSeppnen kuva
Erkki Seppänen

Huomautanpa vain sen verran, kuten niin monta kertaa aiemminkin, että ns. Tolkun teksteissä on puhuttu _keskustelukulttuurin_ ääripäistä. Vaikka niitä tekstejä monet ihmiset haluavat väen vängällä ymmärtää jostain kumman syystä tahallaan väärin, niin tästä on lähinnä ollut kyse.

- ei ole ollut kyse keihäänheittokilpailusta, jossa katsotaan kumpi ääripää aiheuttaa enemmän vahinkoa ihmisille tai esineille

- ei ole ollut kyse täydellisistä peilikuvista, identtisellä janalla, jolloin kaikki poikkeamat toimintatavoissa olisivat osoitus siitä, että "aha! eipä olekaan kahta ääripäätä! hahaa!"

- ei ole siis suoranaisesti ollut kyse fyysisistä teoista, vaikka toki molemmin puolin tätä aihetta esiintyy myös väkivaltaa, mutta siitä emme ole suoranaisesti puhuneet, vaan vielä kerran: keskustelukulttuurista, diskurssista, jossa ääripäät leirittävät itsensä kanssa eri mieltä olevia sinne toiseen ääripäähän (rasisteiksi/natseiksi/fasisteiksi/suvakeiksi/anarkomarkoiksi jne.), eivät perustele väitteitään, jättävät omaan narratiiviinsa sopimattomat faktat huomiotta, siirtävät huomion oman narratiivinsa kritiikistä itse kritisoijaan jollain ad hominemin variaatiolla ja ylipäätään eivät suvaitse muita näkökulmia, vaikka ne olisivat perusteltuja.

Sitä minä ainakin olen tarkoittanut.

Tässä muutamia lainauksia teksteistämme muistin virkistämiseksi:

"Suvaitsevismi ja rasismi ovat molemmat nuanssin ja argumentoinnin puutostauteja, ideologioita." (2.9.2015 - http://erkkiseppnen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20149...)

"Tolkun ihminen on asiallinen, perustelee näkemyksensä ja kunnioittaa toisia." (28.1.2016 - http://www.iisalmensanomat.fi/news/tolkun-ihmiset/)

"Kaikki tietävät miksi aihe on vaikea: diskurssin kahden ääripään takia. Puheenvuoroja varjostavat hyökkäävyys ja kykenemättömyys käsitellä tosiasioita rauhallisen järkevästi. Jopa tämän ilmiselvyyden toteamista on pilkattu." (8.11.2016 - http://erkkiseppnen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22570...)

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Vihervassarit kutsuu soihtukulkuetta natsi kulkueeksi, vaikka siellä ei olisi yhtään uusnatsi jäsentä mukana. Riittää kun joku kävelijöistä on vaikka uusnatsiksi ilmoittautuvan serkku. Ei tossa leimaamisessa ole kyse mistään muusta kuin siitä, että vihervassarit ei halua että kukaan olisi isänmaanläheinen.

Se tässä alpakka kohussa oli se hyvä puoli, että aukasi ainakin mun silmät tajuamaan sen, ettei nuo natist ole kuin tekosyy inhota ja mollata normaali työssäkäyvää kansaa jolle Suomi on rakas maa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Lue kommenttini numero 43.

Mielenkiintoista miten erilaisia ajatuksia mahtuu (kaiketi mihin tahansa) puolueeseen. Sinä ja minä olimme 2015 saman puolueen ehdokkaina. Yllä kirjoittamastasi en tunnista mitään Itsenäisyyspuolueen käsityksiksi enkä myöskään omiksi käsityksikseni. Omiin käsityksiisi olet luonnollisesti oikeutettu.

KSL: "Se tässä alpakka kohussa oli se hyvä puoli, että aukasi ainakin mun silmät tajuamaan sen, ettei nuo natist ole kuin tekosyy inhota ja mollata normaali työssäkäyvää kansaa jolle Suomi on rakas maa."

Silkkaa potaskaa.

Käyn työssä, Suomi on minulle rakas. Jotkut vain yhä 2017 hyväksyvät natsien toiminnan ja jopa hakeutuvat sellaisiin liikkeisiin.

Kommenttisi aloitusvirkkeellä paljastat sympatiasi suunnan. Normaalit ihmiset näkivät soihtukulkueen natsistisena, mutta erheelliseen kirjoittamaasi olet vapaa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Normaalit ihmiset näkivät soihtukulkueen natsistisena""

Mutta tämä "normaalius" on jotakin jolla ei ole ankkuripaikkaa yksilössä vaan se on jotakin joka määräytyy yhteisötasolta käsin.

Normaalit terveet nuoret miehet raaistuvat sotarintamilla pahoihin paikkoihin jouduttuaan parissa kuukaudessa niin että raiskaavat vihollisen naisia ja surmaavat lapsia.

Samoin siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", ei mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään. Kulttuuriset hylkimisreaktiot voivat kasvaa sitä pahemmiksi mitä enemmän niitä yhteiskunnan julkispinnoilta "vapaaehtoisella poliittisella korrektiudella" karsitaan tai pakkovallalla sensuroidaan.

Siksi ääriliikkeiden tukahduttamisyritykset tuottavat täsmälleen päinvastaisen tuloksen kuin mikä on niiden tavoite. Olen aikoinaan henkilökohtaisesti kysynyt tätä asiaa Yrjö Littuselta.

Niin sanottu "rasismi" ei ole yksilön ominaisuus eikä edes yksilön valinta. Kehotan ajattelemaan sitä esimerkiksi numeraalina -- rasismia syntyy ja ilmenee suorassa suhteessa kasvavaan vieraskulttuuristen määrään, jos kulttuurit ovat siis keskenään sosiodynaamisesti eriviritteisiä.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #55

"Siksi ääriliikkeiden tukahduttamisyritykset tuottavat täsmälleen päinvastaisen tuloksen kuin mikä on niiden tavoite. "

Aijaa? Onko tälle väitteelle jotain pohjaa? Itse muistelen historiantunneilla opetetun, että ne alkuperäiset natsit nimenomaan pääsivät helpommin valtaan kun heitä myötäiltiin. Kuviteltiin heidän rauhoittuvan kun annetaan periksi vaatimuksille.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Voin vakuuttaa, ettei suurin osa kansasta pidä soihtulukuetta natsi kulkueena, vaikka media sitä siksi leimaa kaikin mahdollisin tavoin.

Itsekkin aion menneä ensi vuonna tuohon kulkueeseen ja kerään mukaan linhjaautollisen porukkaa.

Ja yksikään siinä linja-autossa ei tunne sympatioita natseja kohtaan.

Oltiin varmaan samassa puolueessa juu, tosin puolue ei ole isanmaallinen niin kuin luulin. Ja kun puolueen nimi on Itsenäisyyspuolue, niin kyllähän se ampui itseään polveen tai oikeastaa molempiin polviin. Ei ole kovin uskottavaa puolueelta, kannattaa kaikkea muuta kuin isänmaallisuutta. No sen kyllä huomaa nyky kannatuksessakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #60

Mistä sinä tiedät niin varmasti, että pystyt vakuuttamaan mistään? 612 kulkue oli äärioikeiston kokoonkutsuma ja natsimyötämielinen kulkue. Luulen suuren yleisön ymmärtäneen soihtukulkueen luonteen täysin oikein.

Kyseisestä natsikulkueesta puhuttiin toisessa keskustelussa. Siihen osallistui henkilö, joka sinun laillasi pyrki valkopesemään kulkuetta ja siihen liittyvää natsismia isänmaallisuudeksi. Hän sanoi, ettei kulkueen järjestelyihin osallistunut SVL ole natsijärjestö, vaan kansallissosialistinen järjestö.

Minun kieliopissani ja historian kirjoituksessa natsien ja kansallissosialismin välille voi merkitä yhtäsuuruusmerkin.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #89

Näkemykseni johtuu pitkälti siitä, että mulla on aika iso elämä tän somen ulkopuolellakin. Olen tekemisissä eri ihmisten kanssa todella paljon, niin harrastuksien, työni kuin politiikankin osalta. Siellä on sitten otantaa pultsarista, suuryrityksen markkinointipäälikköön. Sieltä saa päivittäin omaa aitoa galluppia.

Ja minä en ole natsi kulkuetta valkopessyt, enkä pese. Mun sympatia natseja kohtaan on sillä tasolla, kun tyttäreni noissa vastamielenosoituksissa ravaa, niin olen antanut hänelle luvan potkia natseja. Mutta soihtumarssi on ihan muuta, se ei muutu miksikään natsi kulkueeksi, jos sinne kourallinen natseja joukkoon tulee.
Siel on varmaan homojakin enemmän, eikä kukaan sitä pride kulkueeksi tituuleeraa. Ja vaikka alunperin kulkueen järjestäjien mandaatti on ollut jotain muuta, niin se on tähänmennessä muuttunut, koska niin moni lähtee siihen marssiin mukaan. Mutta sekös se vihervasukkia ottaa päähän, kun ei ole saannut sit marssia hiipumaan edes väkivallalla.

Ottakaa nyt oikeast se pää pois pensaasta, kun ei siel pensaassa näy kun pelkkiä natseja joka puolella.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Tuossa marssissa, josta nyt on puhuttu, oli niitä natseja mukana avoimesti ja todistetusti kymmenittäin, todennäköisesti enemmän. Eikö siitä saisi puhua?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

saa, mutta jos niitä oli 30, niin saako sillä varjolla loput 2970 leimata Natseiksi?? herätys!!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Minä kutsun sitä natsien kanssa koordinoiduksi kulkueeksi. Sitähän se on jo perinteensä takia. Toiseksi se ei ole tehnyt mitään irtautuakseen natsileimasta, ei edes kieltänyt svl-symboleita.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #99

Kaikki symbolit on kielletty, mutta vahdi nyt sitten pari tuhatta ihmistä, et onko joku kaulaliina kokojan piilossa. Ja ei niitä kaulaliioja ja niiden symbooleja nää muut kuin sinun kaltaiset ihmiset. Ei edes siellä vieressä kävelevät soihdun kantajat. Ja miksi muut ei nää johtuu siitä, että ne on aidosti mukana kunnioittamassa itsenäisyyttä.

Te teette väkisin tästä ongelman mitä normaalit ihmiset ei edes huomaa. Täällä jossain usarin blogissa sit väitellään jostain mitättömästä asiasta joka ei normi kansalaista kiinnosta yhtään.

Tää blogi sivusto ei enää paljon eroo Suomi24;sta.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #99

Kaikki symbolit on kielletty, mutta vahdi nyt sitten pari tuhatta ihmistä, et onko joku kaulaliina kokojan piilossa. Ja ei niitä kaulaliioja ja niiden symbooleja nää muut kuin sinun kaltaiset ihmiset. Ei edes siellä vieressä kävelevät soihdun kantajat. Ja miksi muut ei nää johtuu siitä, että ne on aidosti mukana kunnioittamassa itsenäisyyttä.

Te teette väkisin tästä ongelman mitä normaalit ihmiset ei edes huomaa. Täällä jossain usarin blogissa sit väitellään jostain mitättömästä asiasta joka ei normi kansalaista kiinnosta yhtään.

Tää blogi sivusto ei enää paljon eroo Suomi24;sta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Tuntuu siltä, että nykyään kaikki sellainen, mikä ei myötäile omia aatteita, kuvataan rasismiksi, natsismiksi tai äärioikeistolaisuudeksi.

Tällainen jyrkkä vastakkainasettelu aiheuttaa varmasti enemmän ei-toivottuja, kuin toivottuja reaktioita ihan tavallisten ihmisten parissa. Voisin kuvitella osallistuvani seuraavaan 612-kulkueeseen, en niinkään sen puolesta, vaan antifaa ja heidän symppaajiaan vastaan, koska Suomessa on, ainakin toistaiseksi, lupa olla eri mieltä ja lupa olla jopa väärässä. Toisin kuin vihervasemmistolaiset kuvittelevat, perustuslailliset oikeudet koskevat myös heidän "natseina" pitämiään ihmisiä.

Ihmisten leimaaminen on halpamaista vallankäyttöä. Vieläkin halpamaisempaa on käyttää lapsia "keppihevosena" omien ahdasmielisten asenteidensa toteuttamiseen.

Antin logiikka on kyllä pettämätöntä. "Kyllä he olivat kaikki yhteydessä natseihin, koska marssivat heidän kanssaan yhteisellä agendalla".

Mikä oli se yhteinen agenda? Itsenäisyytemme puolesta kaatuneiden kunnioittaminen. Kovin oli natsistista? Onko Antti sitä mieltä, että jonkin kansallissosialistiksi itseään kutsuvan ja vaikkapa antifaa edustavan ihmisen välillä ei voisi olla yhtäkään yhteistä agendaa tai mielipidettä? Ja jos sellainen löytyy, niin tekeekö se automaattisesti antifasta natsin?

Aion muuten osallistua seuraavaankin pride-tapahtumaan Helsingissä. Toivon, ettet Antti leimaisi minua kuitenkaan yhtä herkästi, kuin nyt näytät tehneen 612-kulkueen suhteen. Vai onko kollektiivinen leimaaminen sallittua vain natseja koskien?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuule kun on kokoonkutsuttu kulkue ja siinä esittettyjä poliittisia merkkejä analysoidaan se ei ole mitään leimaamista. Se on noteeraamista. Kuuluu peliin.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

" kaikki sellainen, mikä ei myötäile omia aatteita, kuvataan rasismiksi, natsismiksi tai äärioikeistolaisuudeksi"

Kaikki? Ei toki kaikkea. Natsien kanssa hengailusta toki leiman saa ja ihan aiheesta. Itse en esimerkiksi osallistu natseja vastustaviin tapahtumiin, koska siellä on myös porukkaa joiden arvomaailmaa en jaa.

Toistan taas itseäni. 6.12. oli varmasti paljon isänmaallisia tapahtumia, jotka eivät ole natsien ja heidän kavereidensa järjestämiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poliisin toiminta natsien suhteen ei pahemmin estä sitä mikä on natsien tavoite: pelotella ihmiset pois katutilasta ja suomalaisuuden juhlimisesta.
Kun natsit ovat ryppäänä siirtymässä virallisesta marssistaan soihtukulkueeseen heitä vastaan tulee mies jolla on suvakkiviesti paidassa. Hänet pahoinpidellään. Poliisi ei ota pahoinpitelijöiden henkilötietoja. Mutta antaa lausunnon jossa vihjaa että uhri provosoi ja on siksi itse syyllinen.
Olkaamme pelkäämättä kuitenkin. Muuten annamme periksi natseille.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Jospa nyt ooteltas rauhassa ja nähtäs miten toikin oikeasti meni, ei sitten tarvis kenenkään nolostua, .....tai no joo eihän täällä olla nolostuttu vaikka olis p..skaa puhuttu kuinka paljon.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Katsoin kanssa tuon videon monta kertaa.

Tulee 2 naamioitunutta vastaan. Toinen roikottaa paitaa. Hän kulkee kameran ohi taakse. Kuuluu tän vale-toimittajan ääni "fight". Seuraavassa hetkessä, ilmeisesti nasu-torniainen pistää paitaa liiveihinsä. Seuraavaksi tää NTV idiootti kyselee typeriä samalla kun joku nasu lojuu hänen päällään.

Mutta lyömistä ja potkimista ei näy videolla, aisoissa pitämistä kyllä ja paidan poimiminen. Paitaa ei siis revitty päältä.

Vaikea siis sanoa tapahtuuko videolla pahoinpitely vai mitä.

Katsotaan mitä asia tuo tullessaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No mutta kun natsikielto astuu voimaan, ei natseja enää kadulla nähdä. Ja mun mielestä hyvä niin. Ei tarvitse enää sitten kenenkään pelätä väkivaltaa, sillä natsien poistaminen kaduilta poistaa myöskin antifasistien tihutöiden tarpeen. :)

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Ai ETTÄ ja sie tuossa iässä vielä...

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Historia toistaa itseään:Rajakahakassa natsit ja tavikset YHDESSÄ sotivat kommunisteja vastaan.

Tänään natsit ja tavikset yhdessä sotivat EUROKOMMUNISTEJA vastaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Historiassa käy myös niin, että hyvistä teoista on pahoja seurauksia, ja pahoista teoista saattaa olla hyviä seurauksia.

Tämä huuto jota nyt kuulee kaikkialla, että siis "eikö historiasta opita mitään", kertoo sellaisesta lähtökohtaisesta asenteesta jossa hyvät ja pahat on lukkoonlyöty täydellisen ymmärtämättömyyden vallitessa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Vai niin. Toisessa maailmansodassa sotivat yhdessä mm. Nl,USA, britit ym. kommunisteja vastaan.
Typerin väite on natsien/taviksien sotiminen eurokommunisteja vastaan.

Tule pois sieltä potalta ja opi lukemaan historiaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kommenteissa vilahtaa sana "isänmaallinen" tai "kansallismielinen" (lienevät synonyymeja) kymmeniä kertoja. Millainen ihminen saa luvan olla isänmaallinen?
Pitääkö olla leijonapaita ja -riipus, pitääkö vaatia irtiottoa EU:sta ja eurosta, pitääkö äänestää Huhtasaarta, pitääkö olla muukalaisvihaaja tai -kriittinen, pitääkö eniten käytettyjä sanoja olla suvakki, vihervasemmisto ja valemedia?
Vai voiko ihan tavallinen, öyhöttämätön tallaaja olla kaikessa vaatimattomuudessaan isänmaallinen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos et ole persu sinun on kuljettava seinänvieriäpitkin niin saat luvan olla rauhassa ja fanittaa Suomea. Missään nimessä et saa näkyä tai onnistua koska silloin ole valtamedian petollinen puudeli jota pitää maalittaa ja jolle saa lähettää vihaviestejä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minulla ei ole leijonapaitaa eikä -riipusta, en vaadi eroa EU:sta enkä edes eurosta, en äänestä Huhtasaarta, en vihaa muukalaisia, eikä muutenkaan oikein noi esittämäsi kohdat sovi minuun. Isänmaallisia ihmisiä on niin monenlaisia ja mm. soihtukulkueeseen osallistui varmasti vaikka millaisia ihmisi. Itse näin esimerkiksi enemmän maahanmuutajia kuin natseja, ja minusta tuntuukin, että tuossa paljon parjatussa 612-jengissä on huomattavasti suvaitsevaisempia tyyppejä kuin niissä, jotka itseään erityisen suvaitsevaisina pitävät. Siksi minusta onkin hyvin ala-arvoista mollata 612-väkeä asioista, joista he ovat pyrkineet eroon, mutta joille eivät ole voineet mitään.

Kyllä minun mielestäni isänmaallinen ja kansallismielinen ihminen on se, joka arvostaa suomalaisuutta ja sitä, mitä suomalainen kansa on saanut todella lyhyessä ajassa aikaan. Isänmaallisuuteen ei kuulu se, että huudellaan itsenäisyyspäivänä kuolemaa kapitalisteille, pyritään rajoittamaan ihmisten vapauksia, joka on kuitenkin suomalaisuuden kulmakivi, poltellaan maamme lippua ja autoja ja haukutaan natsiksi jokainen, joka ei sovi omaan maailmankuvaan. Mielestäni vapaus on arvokkain suomalaisen yhteiskunnan piirre ja tuota vapautta ollaan nyt niin kovin kaventamassa, kun se tuottaa asioita, jotka eivät itseä satu miellyttämään.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Aivan loistava komentti!!! Se on just noin.

Olli Nurmi

Mun mielestä on hirveen ironista ja hauskas käyttää natsien propagandaministeriä esimerkkinä siinä miten suomen sisusta yritetään väkisin vääntää natsijengiä. Toki myönnän sen, että suomen sisu (SS, jos sallitte) ei välttämättä ole suoraan verrattavissa PVL:ään, mutta kyllä siinä jotain kummaa on jos seuran puheenjohtaja tykkää hengata oikeiden natsien kanssa esim. Eugen Schaumannin haudalla ja SuPo luokittelee äärioikeistolaiseksi järjestöksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kylläpä täällä onkin paljon keskustelua onko

se-ja-se mielipide/ominaisuus/käyttäytyminen/jne
sitä-ja-sitä rasismia/fasismia/natsismia/öyhötystä/jne
ja kuuluuko sellainen-ja-sellainen siihen-ja-siihen ryhmään --

ihan kuin tuollaisilla lokeroilla olisi mitään virkaa.

Tulevalla vuosisadalla Eurooppaan rantautuu kymmeniä tai satoja miljoonia kansainvaeltajia maista, joissa mitään ihmisoikeuksia tai -julistuksia ei ole koskaan hyväksytty eikä minkäänlainen individualistinen vapaus ole koskaan toteutunut eikä ollut edes ryhmäkäyttäytymistä määräävä motiivi --

Sen tosiasian edessä on ihan sama mitä eurooppalaiset individualistit ajattelevat toisistaan. Kun ei-eurooppalaisten määrä täällä lisääntyy yli taloudellisen, sosiaalisen, terveydellisen, moraalisen ja tiedollis-kognitiivisen sietokykymme, meistä kaikista tulee, hmmm, sanotaan nyt vaikka rasisteja, ja kun määrä räjähtää, meistä kaikista tulee, hmmm, sanotaanko rasismin uhreja.

Todellisuudentajua kehiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tunnustan heti, että en ole viitsinyt/ehtinyt lukea näitä kommentteja kuin sieltä, mutta täytyy myöntää, että Helena osaa hyvin tuoda esiin varsin olennaiset kysymykset, jotka ovat minullekin tärkeitä.

Esim. tämä: "Nythän on nimittäin niin, että on tahoja, joilla kaikenlainen muiden ihmisten kansallismielisyys menee niin pahasti tunteisiin, että tarkoitus pyhittää keinot, kun kansallismielisyyttä vastaan taistellaan".

Olen kansallismielinen sen tunnustan, mutta en rasisti missään mielessä. Rakastan suomalaisia ja Suomea. Haluaisin sen arvojen pysyvän edelleen suomalaisina ja rehellisyydenkin säilyvän lähes entisenlaisena eli luuta ovenpielessä, jos avain on hukassa:) Samoin toivon, ettei meillä erilaiset "heimot" ja fanaatikot asein ja nyrkein tappele keskenään, vaikka uskonasioissa olisikin erimielisyyttä.

Olettaen, ettei mitään kansallistuntoa- tai ylpeyttä olisi kenelläkään suomalaisella, niin kuka enää haluaisi maksaa suuria veroja, kun vähemmälläkin pärjäisi muuttamalla pois maasta. - Tai valehtelemalla ja kieroutta käyttäen kuorisi vain itse kermat päältä ja eläisi siivellä minkä kehtaisi?

Kansallistunto on minusta jokaiselle kunnia-asia, josta pitäisi pitää huolta, mutta ei suinkaan toisia ihmisiä tai rotuja sortaen. Auttaen minkä voi, mutta ei oman kansansa etuja väkisin vähentäen, jos se liikaa heikentää omaa maata, omaa terveyttä ja turvallisuudentunnetta.

Haluan lastenlasteni elävän turvallisessa Suomessa. Itsehän olen jo tiukasti katsoen mennyttä sukupolvea ja tulevaisuus on vain nuorten, joilla on elämä vielä edessään. Heille tuleville sukupolville haluamme rakentaa tätä tulevaisuutta juuri nyt? Emme itsellemme, vaan lapsillemme, joille toivomme jättävämme hyvän Suomen meidänkin jälkeemme. Sen puolesta kannattaa ja kannatti myöskin taistella.

Emme ole mitään velkaa kenellekään sortajina kuten monet muut maat. Mutta emme toki sulje pois niiden kaikkein surkeimpien ihmisten auttamista, jotka itse haluavat tulla oikeiksi suomalaisiksi. Eli heidän, jotka kunnioittavat meidän omia tapojamme, oikeutta- ja lakia, mieluusti vielä melkein pilkun päälle noudattaen...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kansallissosialismi ei ole sama kun kansallismielisyys. Minun terminologiassa kansallismielisyys on synonyymi isänmaallisuudelle ja itsenäisyydelle. Itsenäisyyteen ei kuulu rasismi.

Suomessa vasemmisto ei ehkä ole tutustunut Hitlerin kansallissosialismin ohjelmaan. Siinä on paljon sellaista, mitä Suomen Vasemmistoliitto kannattaa. Puolueohjelmassa vaaditaan mm. korkojen ja pääomatulojen lakkauttamista ”kuolemanrangaistuksen uhalla”, maan, suurmyymälöiden ja trustien sosialisoimista, sosiaalietujen suurta kasvattamista ja vahvaa valtiota.
Eikö kansallisSOSIALISMI tunnu tutulta?

Joidenkin mielestä on väärin mennä "äärikansallismielisen" kulkueen mukana itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille.

On kummallista, että samat tyypit, jotka eivät hyväksy kansallismielisyyttä, huutavat kurkku suorana kuinka EU on hävittänyt Suomen itsenäisyyden. Jossakin vippaa aika pahasti!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #95

Nyt on Villikari ajanut liian villisti karille. Tuossa vuodatuksessa koko paatti uppoaa.
"Suomessa vasemmisto ei ehkä ole tutustunut Hitlerin kansallissosialismin ohjelmaan. Siinä on paljon sellaista, mitä Suomen Vasemmistoliitto kannattaa. Puolueohjelmassa vaaditaan mm. korkojen ja pääomatulojen lakkauttamista ”kuolemanrangaistuksen uhalla”, maan, suurmyymälöiden ja trustien sosialisoimista, sosiaalietujen suurta kasvattamista ja vahvaa valtiota."

Suomessa vasemmistolle Hitlerin opit ovat valitettavasti liiankin tuttuja, ihan konkreettisesti ja vanhempien sukupolvien selkänahkaa myöten. Emme ole vaatineet myöskään korkojen ja pääomatulojen lakkauttamista. Niiden kohtuullistamista kylläkin. Samoin olemme vaatineet, että veropakolaisten asema tulee muuttaa. Jos kaikenlaiset "nallukat" ja Portugaliin muuttavat luistelevat veroista, niin ilmeisesti Villikari rientää heidän puolestaan yhteiskunnan kulujen maksajaksi. Vaatien meiltä muilta ns. lisäpanoksia etteivät veropakolaiset pahoita mieltään. Niue-saarten ollilat ym. ovat tästä kiitollisia. Toivottavasti muistavat antaa roposensa niille hölmöille, jotka ovat innoissaan veropakolaisten asiamiehinä.
Villikarille huomautan, ettei hän ole edes lukenut Vasemmistoliiton ohjelmaa.

Omistatko televisiota? Yleensä torstaisin tv-1 näyttää Eduskunnan kyselytunnin. Sieltä sinäkin voit katsoa mitä esim. Vasemmistoliiton edustajat kysyvät hallituksen ministereiltä.

Sinun eräs älyttömin väitteesi on, että vaadimme kuolemanrangaistuksen käyttöön ottoa vasemmistolaiseen ohjelmaan.Lainataan tänä puolueemme omaa, eikä siis Villikarin saksalaisen mielipoliitikon vaatimusta, jota hänen harmikseen ei pystytty toteuttamaan kuin muutaman kymmenen miljoonan ihmisen osalta toisessa maailmansodassa.

Näin ohjelmassamme: "2.5. Yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa
Kaikilla ihmisillä on sama arvo ja oikeudet sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kielestä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä riippumatta.."

Ja hieman jatkoa.
"3.6. Rakennetaan rauhaa yhdessä
Suomi rakentaa rauhaa ja kansainvälistä turvallisuutta parhaiten aktiivisella ja aloitteellisella ulkopolitiikalla, jossa YK:lla on keskeinen rooli. Sotilaallisesti liittoutumattomana maana Suomi korostaa laajapohjaista yhteistyötä, taloussuhteiden kehittämistä ja kansalaisjärjestöjen toimintaa.
Parasta rauhantyötä on eriarvoisuuden poistaminen ja kestävän kehityksen edistäminen niin maiden sisällä, Euroopassa kuin maailmanlaajuisestikin. Suomen on tuettava YK-järjestelmää ja siihen pohjautuvaa kansainvälistä oikeusjärjestystä. On vahvistettava avoimia kansainvälisiä yhteisöjä kansallisvaltioihin käpertymisen sijasta. On edistettävä aseidenriisuntaa ja konfliktien rauhanomaista ennalta ehkäisyä.
Suomen turvallisuuden kannalta tärkein kansainvälinen yhteisö on Euroopan unioni. Rauhaa edistämällä EU vahvistaa myös Suomen turvallisuutta. EU:ta ei kuitenkaan saa käyttää voimapolitiikan tai etupiiriajattelun välineenä. EU:n keskinäisen yhteisvastuun ja avunannon velvoitteita ei tule väärinkäyttää, ja Suomen tulee aina itse päättää avunannon muodosta. Euroopan unionin merkitys turvallisuusrakenteena heikentyy, jos lisääntyvä kansallismielisyys vaikeuttaa sosiaalisen ja demokraattisen Euroopan kehittämistä."

http://www.vasemmisto.fi/politiikka/ohjelmat/vasem...

Yllä oleva linkki on tarkoitettu lukutaitoisille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #101

Yritä nyt Kallinen edes hieman ymmärtää mitä tarkoittaa "paljon sellaista". Eikö kansallisSOSIALISMI sanana edes viehätä?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #103

Paljon sellaista roskaa saa kyllä lukea jota Villikari kirjoittaa.

"Suomessa vasemmisto ei ehkä ole tutustunut Hitlerin kansallissosialismin ohjelmaan. Siinä on paljon sellaista, mitä Suomen Vasemmistoliitto kannattaa."

Sinun väitteesi Vasemmistoliiton ja Hitlerin välille on mielipuolinen.
Sinä vedät yhtäläisyysmerkkejä Suomen työväenliikkeen ja natsi-Saksan esim. vuoden 1933 Hitlerin valtaantulon ja sitä edeltäneeseen Saksan sisäiseen käymistilaan ja johdat ne tähän päivään on suorastaan hävytöntä.

Eräs saksalainen pappi on kiteyttänyt tämän varsin osuvasti:

"Muun muassa United States Holocaust Memorial Museumin lainaama versio Niemöllerin runosta: »Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti.
Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.
Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen.
Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.»

Pitää olla melkoinen poliittinen akrobaatti väittäessään kuten Villikari tekee. Luetko sinä yhtään kirjaa historiasta? Tai oikeastaan tuokin on jo loukkaus historian tuntijoita kohtaan. Hitlerin käyttämä terminologia on saanut sinun pääsi pyörryksiin ja sitä sinä makustelet. Ota seuraavaksi vaikka holokausti, siinä sinulle ja muille intomielisille on askaretta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #106

Eikö pääomatulojen ja sosiaaliturvankaan kohdalla löytynyt mitään yhteneväisyyttä, Kallinen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #106
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #103

Yritä nyt selventää, että mistä sinä löydät Hitlerin ja Vasemmistoliiton ohjelmalliset yhtenevyydet! Ainakin vilkas mielikuvitus sinulla on. Annan tuon natsien puoluenimen sinulle yksinoikeudeksi. Käytä sitä ja viehety siitä vaikka öin ja päivin jos sinulla on siihen tarvetta. Vasemmistoliitolla ei ole tuon kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #111

Kansallissosialistien ohjelmassa vaadittiin poistamaan pääomatulo, vassarit vain pyrkivät nostamaan pääoman verotusta. Eikö siinä ole jotakin samaa pyrkimystä, Kallinen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #101

Ohjelmanne kohdassa 3.6 on "paljon sellaista" mitä on NATOn peruskirjan 1.artiklassa. Et kai Kallinen ole natottaja?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #107

"Suomi rakentaa rauhaa ja kansainvälistä turvallisuutta parhaiten aktiivisella ja aloitteellisella ulkopolitiikalla, jossa YK:lla on keskeinen rooli. Sotilaallisesti liittoutumattomana maana Suomi korostaa laajapohjaista yhteistyötä, taloussuhteiden kehittämistä ja kansalaisjärjestöjen toimintaa."
Tuottaako Villikarille vaikeuksia ymmärtää mitä tarkoittaa "Sotilaallisesti liittoutumattomana maana"?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #109

Et siis ymmärrä käsitettä "paljon samaa". Kun et hyväksy Natoa, tökkääkö se heti 1.artiklassa määriteltyyn Naton tarkoitukseen, Kallinen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #109

Ymmärtäähän Kallinen, ettei ole kysymys sotilaallisesta liittoutumisesta, kun totean, että ohjelmassanne on paljon samaa Naton peruskirjan kanssa.

Kallinen kirjoittaa: ” Sinun väitteesi Vasemmistoliiton ja Hitlerin välille on mielipuolinen” (olkiukko). En väitä, että Vasemmistoliitto olisi kansallissosialistinen, huolimatta viittauksesta sosialismiin. Totesin vain (en väitä), että Saksan kansallissosialistien ohjelmassa olisi ollut paljon samaa kuin Vasemmistoliitolla nimittäin: korkojen ja pääomatulojen lakkauttaminen, maan, suurmyymälöiden ja trustien sosialisoimista, sosiaalietujen suurta kasvattamista ja vahvaa valtiota. Kallisen mielestä nämä eivät olisi vasemmisto tavoitteita. Jos eivät enää ole niin onko joskus ollut?

Kallinen on mestari rakentamaan olkiukkoja, joita vastaan hän sitten käy taistoon, kun paukut loppuvat, Kallinen toteaa:

”Omalta osaltani tämä teema päättyy tähän. On turha jatkaa ns. "keskustelua" henkilöiden kanssa, joilla ei ole edes alkeellisia tietoja. On vain pelkkiä luuloja ja itsensä tyydytykseen viittaavaa mölinää.”

Kannattaa lukea ”mölinä” uudelleen ja miettiä ihan rauhassa, mistä on kysymys, ponimai?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #107

Emme kannata Suomen NATO-jäsenyyttä, kuten ei suurin osa kansastamme niin olemmeko Natottajia? Kyllä nyt tuntuu, että olet ollut Pelle Hermannin sirkuskoulussa ja sieltäkin reputtanut. Luku- ja ymmärrystaito olisi Villikarille paikallaan.

Omalta osaltani tämä teema päättyy tähän. On turha jatkaa ns. "keskustelua" henkilöiden kanssa, joilla ei ole edes alkeellisia tietoja. On vain pelkkiä luuloja ja itsensä tyydytykseen viittaavaa mölinää.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #112

Vain kieroutunut mieli voi väittää natsien olevan jotakin muuta, kuin sosialistinen puolue.

Mitä kapitalistista natsien ohjelmasta ja vallanpidosta oikein löytyy ?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Kylläpä täällä onkin paljon keskustelua onko

se-ja-se mielipide/ominaisuus/käyttäytyminen/jne
sitä-ja-sitä rasismia/fasismia/natsismia/öyhötystä/jne
ja kuuluuko sellainen-ja-sellainen siihen-ja-siihen ryhmään --

ihan kuin tuollaisilla lokeroilla olisi mitään virkaa."

On niillä lokeroilla sellainen virka,että käsitesisällöt tarkentuvat ja mielestäni se on hyvinkin oleellista juuri nyt,kun käsitteitä koitetaan laajentaa koskemaan kaikkea epämielyttävää eli tämä vääntö on hyvinkin inhimillistä.

Onko siitä mitään hyötyä pidemmän päälle jää kyllä varjoon..epäilen sen kiihdyttävän leimaamista ja sitä kautta ihmisarvo saadaan vietyä helpommin. Sehän paljastuu heti,kun eläimellistäminen alkaa. Siinä vaiheessa on turha enään oikeastaan koittaa tasapainoilla näiden välillä,on vain helpompi olla hiljaa ja seurata.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Olisiko tälläinen ratkaisu mitään. Äärivasemmisto ja äärioikeisto eivät enää millään tavalla vastusta toistensa mielenosoituksia. Kaikilla on yhtäläiset kansalaisoikeudet ja mielepiteenvapaus, ja sitten vaaleissa katsotaan mikä aate voittaa? Käykö?

Jyrki Tikkakoski

Ei voi mitään, mutta on surkeeta porukkaa nämä natsi syyttelijä. Lapsellisia ja "yksisilmäisiä" . Jos joskus aikoinaan on ollut yksityis henkilä svl:stä, yksi suomen sisusta ja oliko joku peräti ilman järjestö taustaa ujuttautunut mukaan perustamaan 612 kulkuetta.
Mutta alunperinkin on ollut tarkoitus puolueettomasta ja ilman minkään järjestön mukana oloa, tehtävästä isänmaallisesta soihtukulkueesta mihin on kaikki tervetulleita, niin mikä ihme siitä tekee natsi kulkueen?
Kertaakaan ei ole ketään poistettu kulkueesta minkään poliittisen liikkeen takia, koskaan ei ole perheellisiä hyljeksitty, ei ole mummoja ja pappoja kielletty, eikä muuten ole anarkisteillekkaan näytetty peukaloa nenään ettei olisi asia kulkueeseen! Ei edes Ritalalle ole porttikieltoa annettu.Itse asiassa 612 oli suvaitsevaisin tapahtuma helsingin Suomi 100 juhlissa.

Mutta sen sijaan Alpakat ja Lapset. Siellähän oli järjestäjänä äärivasemmistolaiset anarkistit! Kuka hullu vei lapsensa anarkistien treeni leirille ottamatta selvää järjestäjien taustoista! Akikin potkimassa palloa, senkin äärianarkisti.
Ääri lapsia ja ääri alpakoita...ääri hirveää!

Näinhän se menee kun laitetaan vaaka tasaan. Kuulostaako viisaalta?
Saman tien ilmestyi myös video missä natsit paukuttivat turpaan sivullisia. Media jälleen mukana kauhistelemassa väkivaltaa.
Mutta siinäkin olisi kannattanut hieman himmata ennenkuin lähtee kitarisat lepattarn karjumaan natsi väkivaltaa.
Videolla näkyy selvästi kuinka anarkisti heiluu naama peitettynä joidenkin 612 kulkueeseen (?) siirtyvien sekaan. Ilmeisesti siirtyvä letka oli sillä kohdin nimenomaan svl:n porukkaa(?).
Mutta videolla näkyy kuinka anarkisti rauhoitetaan maahan missä yksi mies pitää sitä paikoillaan kunnes läheinen poliisi tulee ja ottaa anarkistin talteen. Ilmeisesti hänkin oli nähnyt tapahtuman. Mitään ihmeempää asiaa ei kiinni ottaneille poliisilla ollut, joten letka jatkoi matkaansa.
Huvittavaa ja lapsellista mainostaa tapausta natsien tekemäksi pahoinpitelyksi kun oikeasti ei mitään tapahtunut ja kiinnipitelijä ei käyttänyt tarpeetonta voimaa kaverin kiinni pidossa.

Minun mielestä on aivan yhtä selkeää ettei lasten alpakka tapahtuma kentällä ollut anarkisti leiri yhtään sen enempää kuin 612 kulkue ollut natsi kulkue. Aivan päivänselvää molempien osalta ja jos joku, petterikaisini muuta väittää, niin tunteet on järjen jo vienyt.

Partiolaisilla oli myös soihtukulkue samana päivänä, ainakin joissain kaupungeissa, ja sankari haudoille mentiin kunnia vartioon. Se olikin aivan upea homma ja aivan sama tarkoitus oli 612 kulkueellakin.
Ilman minkäänlaista taustatietoa 612 kulkueeseen osallistujista, valtamediassa mm. ylessä ja HS:ssä tuomittiin kaikki natseiksi tai äärikansallisiksi( mitä se sitten tarkoittaakaan?). Oliko partiolaisten kulkue äärikansallinen? vai medium tai light kansallinen?

Kun Jenni Haukio kehui Suomessa ja Suomalaisissa yhteyden tunnetta, niin siitä saa jo helposti käsityksen kuinka Helsinki ja maan eliitti elää jossain muussa todellisuudessa kuin me, tavan tallaajat.
Media ja politiikka repii kansaa väkisin kahtia ja ei historiassa kovin pitkälle taakse päin tarvitse mennä kun muistaa mitä tapahtui edellisellä kerralla samaisessa kahtia repimis tilanteessa.
Vaarallista myös on kun ei edes presidentti ehdokkaista ole kuin kaksi sen havainnut tai myöntänyt havainneensa.
Ei tätä maata kannattaisi hukkaan heittää, ei natseille eikä anarkisteille. Eikä varsinkaan euroopan eliitille.
Vielä pitäisi jostain löytää demokratia ja kansanvalta turhan vänkäämisen tilalle, niin sellaisen Suomen minäkin haluaisin takaisin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Onko tuo alpakka on nykyään yhtä vaarallinen otus kuin persujen puudelilemmikki Vastarintaliike? Mitä ne muuten vastustaa?

Väinö Hirvelä

Hyviä pointteja. Itsekkin pidän todennäköisenä että ensin halutaan kieltää sisu sitten varmaan seuraavaksi persut. Onhan tälläkin alustalla sen suuntaisesta blogattu aikaisemmin.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Miten tässä soihtukulkuekeskustelussa unohdetaan täysin ylioppilaiden perinteiset itsenäisyyspäivän soihtukulkueet, jotka kautta vuosikymmenten ovat olleet varsin kansallismielisiä? Onko niin, että kansallismielisyys on sallittua vain "paremmalle väelle", kuten oli jo 100 vuotta sitten?

Toimituksen poiminnat