Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Paniikkirääkyvät ämmät ja kulttuureihin pesiytynyt naisviha

Henkilökohtaisesti olen jo ylittänyt sen iän ja ajatuksen, että tarvitsisin miestä hengissä säilymisen vuoksi, mutta sanonpahan vaan, että pääkaupunkiseudullakin on paljon paikkoja, joissa mieluiten liikun vain suomalaisen miehen seurassa. Nimittäin on sen verran epämieluisia tilanteita sattunut viime aikoina, kun tuontikulttuurien edustajat ovat seuraan lyöttäytyneet, että joku astalo on kohta käsilaukkuun hankittava tai raahattava jotain ukkoa mukana ulkona liikkuessa. Suomalaisille ”onpas tytöllä isot keuhkot” -känniörvelöille riittää yleensä toivotus painua vi**uun, mutta kuta eteläisempiä geenejä jätkä ruhossaan kantaa, sitä varovaisemmin saa sanojaan asetella ihan oman turvallisuutensa vuoksi. Tästä ei kuitenkaan saa ääneen sanoa mitään, koska toki olet heti rasisti ja ihan pyllystä muutenkin ihmisenä. Ei siltikään, että itse ajaudun paskoihin kulttuurikohtaamisiin oman ystävällisyyteni vuoksi. Pohjoiskarjalaiselle se on nimittäin melko haastavaa opetella, ettei tummempihipiäisten miesten moikkailuun pidä vastata ystävällisesti ja hymyllä, vaan on luotava naiseutta häpeävästi ja suojelevasti katse maahan, mutistava vastamoikkaus ja sitten kiirehdittävä eri suuntaan.

 

On okei paasata, kuinka ahdistelu on pinttynyt kulttuuriimme (!) syvään ja suomalaiset miehet korostavat aggressiivista maskuliinisuuttaan kasvattamalla parrat ja harrastamalla vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa (!!), pahimmat saattavat jopa pitää käsiään nyrkissä. On myöskin okei jahdata juorujen ja väitteiden perusteella miehiä, jos nämä ovat vaaleaihoisia länsimaisia munakkaita, siinä ei koeta olevan mitään väärää, kunhan ämmäin torikokous on vaan todennut, että tuo tyyppi on ahdisteleva kusipää, kun se vuonna nakki ja kirves heitti jonkun panovitsin. Mutta se ei, perkele, ole okei, jos nostaa puheeksi sen, että oikeasti ahdistavin ja pelottavin ahdistelu, jota naiset kohtaavat, tulee tuontikulttuurien edustajien taholta. Ja minä voin vaan kuvitella, että jos tämmöinen riähkänä joutuu toistuvasti maanmuuttajataustaisten miesten ahdistelemaksi, niin mitä kaikkea nuoremmat tytöt joutuvat kokomaan ja kohtaamaan? Kiinnostaako heidän todellisuutensa yhtään ketään? Voin omasta kokemuksestani sanoa, että se ei ole kauhean mukavaa, kun ihastunut lähi-itäläinen, jotka valitettavasti korostavat erityisesti raiskaustilastojakin, tulee ensin juttelemaan ja sitten lähtee illan hämyssä seuraamaan. Kyllä siinä monenlaiset ajatukset mielessä pyörähtävät ja käsilaukusta kaikki mahdolliset turvavälineet hiuslakasta kuulakärkikynään käteen tiensä löytävät.

 

Niin kauan kuin näistä todella naisten turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta horjuttavista tilanteista ei puhuta ääneen, en ota millään tasolla vakavasti somen metoo-lynkkauspartioita. Nuo ahdistelevat henkilöt ja pelottavat tilanteet olisi kitkettävä juurimultineen tästä maasta nyt ennen kuin homma leviää täydellisesti käsiin. Emmekä pelkästään me naiset kärsi tästä tilanteesta ja ääneen puhumattomuudesta, vaan avoimesti homoseksuaalit ihmiset kärsivät myös. Niin moni homotuttuni on kertonut kulttuurikohtaamisista, jotka eivät todellakaan ole mitään erityisen mukavia olleet, ja erityisesti miesparit saavat tietyiltä maahanmuuttajilta kohtuutonta ryöpytystä, jos erehtyvät julkisilla paikoilla rakastavaisina esiintymään.

 

Meidän suomalaisten olisi ihan oikeasti voitava sanoa ääneen se, että tässä maassa me olemme tasa-arvoisia ja vapaita ihmisiä, edustimmepa mitä tahansa sukupuolta tai sukupuolettomuutta tai seksuaalista suuntautumista tahansa, ja jos se ei tulijalle sovi, on maailmassa hyvin paljon maita, joissa epätasa-arvo ja suvaitsemattomuus ovat erittäin hyväksyttyjä arvoja ja heteromies on yhteiskunnan kuningas.

 

Mätämunia mahtuu jokaiseen joukkoon, mutta silloin kun mätämunista ei saa puhua ääneen ja ne muodostavat todellisen turvallisuusuhan, on tilanne yhteiskunnassa erittäin paha. Ja niin kauan kuin keskustelu ahdistelusta on tasolla, että joku katsoi väärällä tavalla tai kertoi paskan läpän, mutta ohitetaan täysin ne oikeasti traumaattiset ja pelottavat tilanteet, jotka ovat arkipäiväistyneet Suomessa, ja niiden taustalla olevat syyt, on puhe ahdistelusta vain pinnallista itsensä korostamista ja mielestäni jopa kuvottavaa.

 

Itse olen jälleen tullut siihen lopputulemaan, ettei ehkä ole järkevää antaa yhteiskunnassa liikaa valtaa päät punaisina paniikkirääkyville ämmille. Valitettavasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

44Suosittele

44 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ja sanonpa vielä yhden asian. Joillekin, jopa toimittajina itseään pitäville, on kauhean tärkeää muistuttaa siitä, että joku hommaforumin jengi on kauhean naisvihamielistä sovinistisikajengiä, mutta tässä teille uutinen: missään muussa seurassa en ole koskaan kokenut olevani niin tasa-arvoinen kuin heidän seurassaan.

Juha Hämäläinen

Ratkaisu on kehitetty ongelmaasi Helena aikaa sitten.

Se on burka tai niqab. Tai molemmat päällekkäin. Ja koska olet noin vihainen niin ehkä sellainen peltinen kuonokoppakin tarvittaisiin, joita edelleen runsaasti käytetään maaseutuoloissa Saudeissa ja Jemenissä aviomiesten turvaksi.

Iraniin kun menee niin Teheranin terminaalissa matkatavaroiden hihnoja ennen on valtion kustantama seinän kokoinen kukkaisviesti lännestä tuleville, joka lausumahan suurin piirtein seuraavasti:

"Meillä naiset verhoavat itsensä, koska kunnioitamme naisiamme niin paljon".

Kääntäen sama: Naiset, jotka eivät ole kunnolla verhoutuneet, eivät ansaitse kunnioitusta, joten heitä saa käyttää hyväkseen vapaasti. Tästä puhumista on vältelty poliittisen korrektiuden vuoksi.

Onneksi tämä hulluus on tulossa tiensä päähän ja asioista saa puhua asioina ja jokainen ihmisryhmä saa kantaa itselleen keräämänsä taakan ihan itse ja toivottavasti tekee jotain ongelmiensa ja häiriköidensä eteen eikä jätä sitä muiden riesaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja sanonpa vielä yhden asian. Joillekin, jopa toimittajina itseään pitäville, on kauhean tärkeää muistuttaa siitä, että joku hommaforumin jengi on kauhean naisvihamielistä sovinistisikajengiä, mutta tässä teille uutinen: missään muussa seurassa en ole koskaan kokenut olevani niin tasa-arvoinen kuin heidän seurassaan."

Hieno homma jos kukaan ei ole tukistellut eikä nipistellyt, ei yrittänyt suudella. eikä ehdotellut mitään siellä hommafoorumilla, niinkuin kuulemma eduskunnassa tehdään.

Eduskuntaa sietääkin varoa, jos on naisihminen, siellä kuulemma häiritään naisia.

Blogistilla on käynyt tuuri kun kuuluu sellaiseen porukkaan missä on niin hienoja miehiä, siis siellä hommafoorumilla.

Viherpiipertäjänaisilla tuntuu tosiaan olevan miehistä vain kauheita ja hirveitä kokemuksia. Heidän kohtalonsa surettaa.

Myös viherpiipertäjänaiset ovat kaikenlisäksi joutuneet kärsimään vaikenemisen kulttuurista vuosikymmenet, niin etteivät ole voineet kärsimistään ahdisteluista edes valittaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Osuit muuten ehkä tahtomattasi oikeaan. Itsekin olen ihmetellyt mikä kulttuuripiireissä (mitkä ovat pääsääntöisesti hyvin punavihreitä) pyöriviä miehiä oikein vaivaa, kun järjestäen #metoo ilmoitukset koskevat heitä. Onhan meillä toki myös hakkaraisia, jotka kännissä kourivat naisia, mutta ne jotka käyttävät valta-asemaansa hyväkseen naisia ahdistellakseen ovat juuri noita kulttuurityyppejä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"ne jotka käyttävät valta-asemaansa hyväkseen naisia ahdistellakseen ovat juuri noita kulttuurityyppejä."

Valitettavasti näin on, se on hyvin syvälle juurtunutta patriarkaalista käyttäytymistä meidän yhteiskunnassamme. Asianomaiset eivät varmaan edes ole tajunneet sitä että he menettelevät väärin, vaikka naiset ovat kokeneet sen vääräksi.

Minä muuten muistan tuollaisia nais-sukupuoleen kohdistuvia ahdisteluja lähinnä koulusta. Siihen aikaan pojat kiusasivat tyttöjä sillee ja sitä pidettiin ihan normaalina. Tytöt oli kyllä ihan lirissä välillä, kyllä sen huomasi, mutta kukaan ei koskaan valittanut opettajille ja jos opettaja lähestyi kaikki olivat niinkuin mitään ei olisi tapahtunut.

Vaimoni kertoi että myös työpaikoilla oli juuri sellaista silloin ennen, kun olimme nuoria. Ahdistelu oli yleistä ja normaalia ja jotkut naiset pitivät siitä, jotkut taas ei.

Minä puolestani en muista omilta työpaikoiltani koskaan mitään sellaista. No, ehkä jotain sellaista säälittävää Hakkaraismaista kännissä lähentelyä olen joskus havainnut iltatilaisuuksissa, mutta en kai ole pannut niitä sen kummemmin merkille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eihän siitä ole mitään kysymystä, että mitä etelämmästä joku on, sitä suurempi uhka hän on minulle -asenne on rasismia. Melkeinpä oppikirjaesimerkki. Sitä en ymmärrä miksi koet ongelmaksi että asianlaita todetaan? Luulin että nimenomaan haet rehellistä keskustelua asioista.

Vanhaa meijerifirman mainosta mukaellen voisikin todeta, että meissä kaikissa asuu pieni rasisti. Se lienee syvällä geeneissämme. Tiedostamalla voimme kuitenkin välttää rasistisen syrjinnän. Sen enempää on kenenkään paha vaatia. Ei kenenkään kanssa tarvitse jutella, jos ei pärstä miellytä. Oli syynä sitten uusmaalaisuus tai ugandalaisuus.

Miten se mielestäsi estää keskustelua, jos rasismia kutsutaan rasismiksi? Minua se ei häiritse lainkaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Meidän kulttuurissamme on tapana tervehtiä, jos joku tervehtii, höpöttäää, jos joku höpöttää, hymyillä, jos joku hymyilee. Se, että meidän kulttuuriimme kuuluvat piirteet ajavat naisia jopa vaarallisiin tilanteisiin, ei mielestäni ole mitenkään oikein. Toki voi olla niin, että jatkossa täytyy itsestä kitkeä nuo kulttuuripiirteet pois ja sulkeutua itseä suojellakseen, mutta minä pidän sitä aika hiton masentavana.
Rasismia voi ja pitääkin kutsua rasismiksi, mutta tosiasioista puhumista, mm. uhkaavat tilanteet ja ahdistelu, ei tule rasismiksi leimaamalla vaientaa. Ja annoit juuri tuosta ongelmasta, josta kirjoitin, oppikirjaesimerkin. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten niin annoin oppikirjaesimerkin? Pyydän jo etukäteen anteeksi, mutta voisitko auttaa minua oppimaan, kiitos. Mikä kirjoittamassani oli yritys leimata tai vaientaa? Luulin nimenomaan kehottaneeni keskustelemaan rohkeasti ja rehellisesti, sekä tuomaan esille myös rasistiset näkemykset. Taisi mennä pahasti reisille.

Lisäisin vielä, että mielestäni puheenvuorosi oli muuten aivan loistava, kunhan et olisi vikissyt ettei selvää rasismia saisi kutsua rasismiksi. Nyt sanot että saa, etkä ilmeisesti itse näe ristiriitaa blogauksessa kirjoittamaasi?

p.s. Tallentamisen jälkeen tunnistin tuosta, että vikisemiseksi kutsuminen näyttää sovinismilta. Sitä se varmasti onkin. Useimmiten suodatan sen, mutta nähtävästi en aina onnistu. Jätän sen tuohon kuitenkin näkyviin, pointtiani korostavaksi esimerkiksi ja analogiaksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #4

Okei, no jos nyt saivartelusi kaipaa tätä, niin sovitaan, että tekstini sisälsi rasismia ja se on mielestäni ok. Joko nyt pystyt itse aiheeseen syventymään vai löydätkö jonkun muun pilkun nussittavaksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Nyt en ymmärrä kommenttiasi lainkaan. Eikö blogauksesi pointti ollutkaan, miten ahdistelusta pitää voida keskustella rehellisesti ja avoimesti? Juuri siihen luulin ottaneeni kantaa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Luullakseni otsikossa tarjoutuu mahdollinen vastaus. Mutta toki suomalaisista miehistä osa iloitsee projisoinnilla annetusta tunnustuksesta: on teissäkin pisipäitä, mutta vähemmän pisipäitä kuin niissä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""tosiasioista puhumista, mm. uhkaavat tilanteet ja ahdistelu, ei tule rasismiksi leimaamalla vaientaa""

Lueskelen parastaikaa Douglas Murrayn kirjaa The Strange Death of Europe, joka on monumentaalinen dokumentti siitä kuinka näihin eurooppalaisia vanhoja valtioita hajottaviin monikulttuurisuusongelmiin on ajauduttu ja miten karsea tilanne jo on, ja sen perusteella mitä olen jo läpi kahlaillut sanon, että nuo kokemukselliset tunnot ovat naisten arkipäivää läpi Euroopan.

Murray kuvaa tilannetta Britanniassa, jossa se on varsin paha, ja oli varmasti keskeinen syy sille miksi britit äänestivät eron EU:sta. On myös pieniä merkkejä siitä, että "poliittinen korrektius" -- kuten juuri tuo "rasistiksi" leimautumisen pelko -- alkaa väistyä ja kulttuurisia ominaisuuksia koskeva keskustelu käynnistyä.

Ruotsissahan sikäläinen rikostutkija Peter Springare joutui esimiestensä kynsiin uskallettuaan avata suunsa joukkoraiskausten kulttuurisesta taustasta. Kirjoitin aihetta sivuavan blogin tänne Puheenvuoroon, mutta en uskaltanut siihen sensuuriuhkan vuoksi lisätä kuvitukseksi sitä Murrayn kirjan sivua, jossa joukkoraiskauksista puhutaan. Käytin sitä toisella blogialustalla (Alkon kassalla). -- Kuten huomaat, näin syvälle siis tämä puhumattomuuden kulttuuri ja epäterve itsesensuuri on jo minutkin, varmaan meidät kaikki, sisältä syönyt.

"Rasisti! Rasisti!" Maagiset taika- ja leimasanat lauotaan näiden palstojen jo ensimmäisissä keskustelukommenteissa. Reaktiivista kuolaa ja ärinää Pavlovin koirien suissa. Kukaan muu kuin nämä kaikkeinsuvaitsevimmat eivät ole niin vimmaisen nollatoleranttisia ja tuhoamistarpeisia. Maaginen leimasana on selityksen päätepiste -- siihen saa kaikki ajattelu luvan loppua. Journalismi, koko tiedonvälitys, on meillä vielä valjastettu vahvistamaan näitä taikasanoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

Rasismista puhumista yritetään tässä yhteiskunnassa koko ajan vaientaa.

Sen sijaan rasismi on tullut yhä yleisemmäksi ja yhä yleisemmäksi.

Avoimesti vaaditaan että rasismi pitäisi hyväksyä ja rasismin hyväksymisen vaatiminen on sallittua.

Avoimesti vaaditaan että yhteiskunta pitäisi muuttaa avoimesta yhteiskunnasta rasistiseksi. Perusteena käytetään vaikka mitä.

Väitetään että kulttuurit eivät voi tulla toimeen keskenään, vaan jos kulttuureita yritetään yhdistää, yhhdyskunnat romahtavat ja tulee yleinen kaaos ja pogrom, kansanmurhineen ja keskitysleireineen.

No, toki tällaista on nähty, siis keskitysleirejä ja kansanmurhia, tilanteissa joissa monikulttuurisuudesta pn pyritty eroon, eli vierata kulttuureita on pyritty kitkemään yhteiskunnasta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #13

"Sen sijaan rasismi on tullut yhä yleisemmäksi ja yhä yleisemmäksi."

Katin..skat ole. Suomi ei ole koskaan ollut niin avoin, monikulttuurinen ja suvaitsevainen kuin tänä päivänä. Erona aiempaan on se, että N-ukoista höpisevät ovat nykyään niin harvinainen ja silmiinpistävä poikkeus, että kiinnittävät huomiota ja ylittävät uutiskynnyksen. Toisena erona se, että some vielä vahvistaa harvinaisuuksien saamaa huomiota.

Voi Vihavainen toki laittaa Kake Singersiä soimaan ja fiilistellä kuinka ennen oli kaikki paremmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

"Katin..skat ole."

Bravo!!!

Todella hieno puheenvuoro ja se todella vähän helpotti. :)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #13

Yleensä yksittäisen ihmisen kokemukset ovat tässä maailmassa kultaa. Paitsi jos kokemus on väärä jolloin rasismi, keskitysleiri ja kansanmurha. Sinänsä ihmiskunnan historiassa on ollut mitä kummallisempia valtauskomuksia ja kai tämä kehitystä on ettei Helena Erosta heitetä järveen hilu kintussa ja katsota kelluuko nainen vai ei.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"kai tämä kehitystä on ettei Helena Erosta heitetä järveen hilu kintussa ja katsota kelluuko nainen vai ei."

Mitä itse arvelet? Kelluuko vai ei?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #19

Et ehkä Arto ymmärrä, että olet karrikatyyri jonka juttuja aina toisinaan epäilee, miettii, että onkohan ukko tosissaan. Karrikatyyri Hyvästä Ihmisestä jonka Arvo Pohja
on niin solmussa, että skippaat suosiolla kaikki analyysin ja logiikan yrityksetkin ja siirryt suoraan magiaan jonka taikasanoja ovat nykyään simsalabimin sijaan juuri aina edelläolevia, rasisimi, natsismi, keskitysleirit, ihmisoikeudet, ihmisarvo ...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

Nyt olet yhtä vaikeaselkoinen kuin Oikkonen.
Se ei ole todiste siitä että olisit väärässä.
Se on vain selitys sille etten nyt oikein ymmärrä.

Sitäpaitsi, pitääkö ihmisen aina olla niin tosissaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

"Se on vain selitys sille etten nyt oikein ymmärrä."

Miksi niin, juuri nyt?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

En voi selittää sitä miksi en juuri nyt ymmärtänyt sinua, jos osaisin sen selittää en varmaan olisi näin ymmärtämätönkään.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #13

Rasismi termi, jota käytetään väärin. Se tarkoittaa vain ja ainoastaan rotuun perustuvaa yksilön tai ryhmän syrjintää. Mutta termistä tullut yleinen syrjintää kuvaava nimitys.

Rasismi, joka perustuu ennakkoluuloon, on väärin. Rasismi, joka perustuu ikävään kokemukseen yksilöstä tai ryhmästä, on ymmärrettävää. Et halua olla sellaisten kanssa tekemisissä eikä tarvitsekaan. Meillä on oikeus olla vahingoittamatta itseämme valitsemalla seuramme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Rasismi, joka perustuu ikävään kokemukseen yksilöstä tai ryhmästä, on ymmärrettävää."

On se ymmärrettävää, mutta silti se on rasismia.
On olemassa vähemmän ja enemmän hyväksyttävää rasismia, mutta ei täysin hyväksyttävää rasismia. Kielletty ja lainvastainen rasismi on onneksi harvinaista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

Juuri näin. Meillä ei Suomessa juurikaan esiinny luvatonta sorsimista. Hienosti kiteytyi tuo. Lähinnä vain rasismi, joka kohdistuu hyväksyttävistä syistä harjoitettuun rasismiin, ei ole hyväksyttävää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #30

Sujuvasti hyppäsit ymmärrettävästä hyväksyttävään. Ei tainnut ollut vahinko?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Lähinnä vain rasismi, joka kohdistuu hyväksyttävistä syistä harjoitettuun rasismiin, ei ole hyväksyttävää."

Osaat näköjään vetää aivot umpisolmuun. Oletko oppinut Oikkoselta?

Mahdollisesti tarkoitat että rasismin arvostelua ei pitäisi sallia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Lainvastainen rasismi?

Voitko osoittaa pykälän numeron Suomen Laki -teoksesta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

Niissä rikoksissa ei yleensä käytetä termiä rasismi, mutta ne ovat nimenomaan rasistisia luonteeltaan. Sellaisia asioita joista vaikkapa perussuomalaisten puheenjohtajisto on saanut tuomioita, tai sellaisia asioita josta kansanedustajia on harjattu, erotettu määräajaksi tai kokonaan, lähinnä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Teuvo Hakkaraisen humalaiset kömpelöt naisten ahdistelut eduskunnassa eivät kuulu tällaisiin rasistisiin asioihin, ne ovat pikemminkin sovinistisia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #50

"Niissä rikoksissa ei yleensä käytetä termiä rasismi,..."

Miksi sinä sitten sitä käytät?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

Koska se on oikea termi, mutta ei riitä rikoksen tunnusmerkiksi.

Puukon esillä pitäminen ei ole rikos, tarvitaan puukolla uhkaamista tai puukottamista, jotta rikos on todennettavissa, jotta voidaan nostaa syyte ja tuomita.

Raismi ei siis ole rikos, kuten ei automaattikiväärin hallussapitokaan USA:ssa ole, mutta sitä tarvitaan automaattiaseen lisäksi rasismilla perusteltujen ja motivoitujen rikosten tekemiseen, kuten viimeiseen kouluampumistapaukseen USA:ssa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #13

Todella kivastihan nuo kulttuurien yhdistämiset tosiaan ovat menneet, Amerikassa, Australiassa ja Afrikassa. Kaikki asukkaat ovat niistä vain hyötyneet.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #13

Rasismista puhumista ei ole yritetty millään tavoin vaientaa, vain joka käänteessä r-kortin käyttöä on arvosteltu.
Sinä tunnut käsittävän terveen järjen käytön rasismiksi. Jos ei pidä kasvavista raiskaustilastoista ja huijareiden maahanpäästö politiikasta niin se ei ole rasismia.
Eikä se ole rasismia, että tphakijoiden seuraan tuppautuminen tai 1.suomisukupolvi jengin horoksi haukkuminen ja seuraaminen on naisista peloittavaa.
Nyt oikeasti ei edes vaadita, vaan Suomesta tehdään väkisin monikulttuurista maata ymmärtämättä, että sen seurauksia ovat oikeat pakolaiset karkuun lähteneet.
Myös Jugoslavian hajoamisen jälkeen alkaneet monikulttuuri sota etnisine puhdistuksineen ja joukko raiskauksineen on tuoreessa muistissa. Sotaa käytiin juuri monikulttuurin vuoksi. Eikä Syyriassakaan ole muusta kyse kuin kaikki kulttuurit sotivat kaikkia vastaan.
Onnistunut monikulttuuri luodaan pikkuhiljaa vuosien aikana maahanmuuttajien avulla, ei väkisin tuhansittain huijareita ja raiskaajia yhteiskuntaan tunkemalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Myös Jugoslavian hajoamisen jälkeen alkaneet monikulttuuri sota etnisine puhdistuksineen ja joukko raiskauksineen on tuoreessa muistissa. Sotaa käytiin juuri monikulttuurin vuoksi. "

Varmasti lasket valkoista valtaa kannattavan kouluampujan juuri tekemät 17 murhaakin juuri monikulttuurin syyksi, koska ampuja vastusti monikulttuuria ja kannatti monokulttuuria, tai ainakin valkoisten ylivaltaa.

Sama tapahtui Jugoslaviassa, sielläkin taisteltiin monikulttuurin vuoksi, monokulttuurin puolesta monikulttuuria vastaan.

-----------------------

Täällä Suomessakin on nyt taisteltu nyt jo pitkään monokulttuurin puolesta, niin kauan kuin persuja on ollut olemassa. Persut taistelevat, toistaiseksi laihoin tuloksin ja pienin tappipoin.

Muutama lainrikkomus ja muutama tuomio on taistelujen seuraus, ei kuolemantuottamuksia eikä linnatuomioita. Jugoslaviassa niitä kuolemantapauksia tuli enemmän, samoin linnatuomioita, mutta nyt vasta jälkeenpäin.

Monokulttuurin puolesta urheasti taistelleet ja henkensä vaarantaneet jugoslaavit tuomittiin kansainvälisissä tuomioistuimissa, koska jugoslaavit eivät heitä tuominneet, koska jugoslaavit ovat näita monokulttuurin kannattajia, eivätkä olisi tuominneet omia sankareitaan.

----------------------------------

Persut kuitenkin taistelevat kuten jugoslavialaiset ja valkoisen vallan puolesta taistelevat, monokulttuurin puolesta, monikulttuuria vastaan. Sitä tekivät jo matsit aikanaan, tavallaan myös Stalin, mutta Stalinin uhrit eivät olleet rasismin uhreja samalla tavalla kuin monokulttuurin puolesta taistelevien uhrit yleensä ovat, vaan Stalin kohdisti vainonsa tasapuolisemmin eri ihmisryhmiin.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #66

No niin, tulihan se sieltä. Huhhuijaa... Sinulla ei siis ole kirjoituksillesi muuta perusteita kuin käsittämätön viha persuja kohtaan, mikä perustuu vielä valheelliseen kuvitteluun.

Ensinnäkin tiedän kyllä Jugoslavian historian ja sitähän ei ollut enää olemassa kun sodat alkoivat. Ja tottakai he taistelivat omien alueiden monoikulttuurin puolesta!? Niinhän on se on jokapuolella monikulttuurista maailmaa, pois lukien terroristit. Briteissäkin on sekasorto hyvin lähellä ja ilman poistumista eu:n vallan alta olisi tilanne jo kuten Ransakassa ja Ruotsissa.
Tuomiot entisen Jugoslavian sodasta jaettiin Haagissa kun sodat lopetti kansainvälinen yhteistyö, eivät he itse. Vain viimeisiä pidätettäessä heillä oli yhteiskunnat siinä kunnossa, että olisivat itse voineet tuomita, mutta etsintä kuulutukset olivat siis kansaivälisiä sotarikoksiin liittyviä ja sen takia oikeuden käynnit olivat Haagissa.

Toisekseen ihmetellä täytyy miksi pitää tuollaisia valeita keksiä oman katkeruuden ylläpitämiseksi? Missä olet nähnyt tai kuullut väitettä, että persut taistelevat monokulttuurin puolesta? Ja kun tuot tuollaisen väitteen vielä julkisuuteen, niin ei se kyllä kerro mitään terveen mielen puolesta. Oikeasti. Se kertoo vain syvästä katkeruudesta ja sen mielentilan hautomisesta.
Millään tavoin ei ole persut estäneet tai moittineet maahanmuuttoa. Ei missään vaiheessa. Eikä maahanmuuttajat tule loisimaan, raiskaamaan tai murhia tekemään.
Persut taistelevat vain suomalaisten puolesta, jopa sinunkin etujen ja turvallisuuden tähden. Myös hallituksen kiintiöpakolaisten asiat ovat JH-A:n käsialaa, joten oikeiden pakolaisten asiat ovat persuilla eu:n sääntöjen mukaiset. Miten sen saat sen käännettyä monokulttuurin puolesta sotimiseksi? Ja "laihat tulokset" näyttävät turvapaikkapolitiikasta eri tutkimusten mukaan 65-80% samoin ajattelevia suomalaisia.

Stalinin mielenvikaisuutta ja sananvapauden puolustamista ei tähän yhteyteen viitsi edes ottaa mukaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

"Persut taistelevat vain suomalaisten puolesta, jopa sinunkin etujen ja turvallisuuden tähden. "

Kiitos kamalasti.

Mistä tiedät että olen suomalainen?

Jos en olisi suomalainen, minun pitäisi varmasti kamalasti pelätä sinua, koska vastustat monikulttuuria ja minä sinun mielestäsi edustaisin sitä.

Toki minä en suomalaisenakaan kannata mitään suomalaista monokulttuuria, joten varmaan minun pitää suomalaisenakin olla peloissani, koska taistelet monokulttuurin puolesta, monikulttuuria vastaan, etkä pidä minun mielipiteistäni.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #74

Jep, kuvittelin sinut autiomaattisesti suomalaiseksi kirjoituksiesi perusteella, my bad.
Mutta kun nyt satuin olemaan siinä oikeassa, niin juuri tuota minä tarkoitin kun mieleen hiipii mystisiä ajatuksia ja tarpeeksi niitä hautoo, niin julistaa niitä totuutena.

Mutta jotenkin tarvitsisi mielestäsi poistaa ajatus, että taistelen jonkin puolesta. Vain tarvittaessa kodin ja perheen puolesta, niin kuin varmasti muutkin suomalaiset. Ja se minua häiritseekin isosti kun Suomeen tuli ja valuu edelleen terveitä nuoria miehiä, ketkä ovat hylänneet kodin, perheen, vaimot ja lapset. Se ei kyllä sovi mitenkään minun ajatusmaailmaan, valitettavasti.
Kuten olet väärillä jäljillä persuista, niin olet myös minusta maahanmuuttajien suhteen. Suomessa olevien laittomien palautusta kannatan, mutta erityisesti olen sitä mieltä, että rajavalvonta tulisi laittaa välittömästi kuntoon siten ettei paperittomia taustoiltaan tuntemattomia pidä päästää vapaana kulkemaan ennen kuin on tiedot käytettävissä.
Pysäytetäänkö ne rajalle tai otetaanko talteen on vain detalji isommassa kuvassa.
Monokulttuuri on minulle vieras ajatus, mutta eri yhdyskunnat yhdyskunnan sisällä eivät johda kuin ongelmiin. Se on nähty siellä balkanilla sekä nyt Syyriassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Monokulttuuri on minulle vieras ajatus, mutta eri yhdyskunnat yhdyskunnan sisällä eivät johda kuin ongelmiin. Se on nähty siellä balkanilla sekä nyt Syyriassa."

Minä näkisin ongelmien syynä lähinnä kansallismielisyyden, idean kansoista, joka keksittiin joskus 1800- luvulla ja joka on lyönyt läpi ja on nyt uskonto melkein kaikkialla maailmassa.

No, eivät ne ristiriidat tietenkään siihen loppuisi jos ei olisi olemassa näitä keksittyjä kansallisuuksia ja kansallistunteita.

Kyllä ihminen löytää syyt väkivaltaan vaikka mistä, jos se haluaa olla väkivaltainen.

Keskiajalla, silloin kun kansallismielisyyttä ei vielä oltu keksitty, armeijatkaan eivät olleet kansallisia, vaan monikansallisia, lähinnä eri puolilta Eurooppaa koottuja ja ostettuja palkkasoturijoukkoja.

Joukot koottiin periaatteella mistä saa tehokkaimmat ja iskukykyisimmät joukot halvimmalla. Vihollisia toisilleen eivät olleet kansat, vaan taisteltiin erilaisten ruhtinaiden ja kuninkaiden puolesta, toisi kuninkaita ja ruhtinaita vastaan. Parhaiten taisteltiin tietenkin sellaisten johtajien puolesta jotka parhaiten maksoivat.

Tommi O. Pälve

Puolisollani on jatkuvasti ihan järkyttäviä kokemuksia, kun käy Helsingissä. Seuraamista, huutelua ja muuta. Pahimmillaan käynyt jengi käsiksi porukalla.
Ja tätä samaa shaibaa lähes joka kerta kun keskustassa käy.

Kun olen mukana, niin silloin on yleensä aika hiljaista, mutta vain yleensä. Kerran kadulla joku huusi puolisoni olevan huora. Toisella kertaa kun olimme ravintolassa syömässä, joku tyyppi tuli höpöttämään tyttöystäväni rinnoista jotain "kehuja."

Ja on tyhmää, että ylipäänsä joudun mainitsemaan tämän ilmeisen seikan: ahdistelijoista yksikään ei ole ollut valkoinen suomalainen mies.

Tommi Mäkinen

Feministeiltä/Naisasialiitto Unionilta kysytty mamu-ahdistelijoista/raiskaajista, eivät tuominneet. Vissiin ei voi tuomita jos uhri-portaikolla korkeemmalla. Sanoivat vain että suomen miehetkin tekee tätä.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Syy, miksi minä en käytä julkisia, vaan ajan aina pisteen A ulko-ovelta pisteen B ulko-ovelle joko autolla tai moottoripyörällä. En kohtaa huuteluja tai muita juuri siksi, etten oikeasti enää liiku tuolla.

Viimeeksi kävin Helsingin ytimen "yöelämässä" kaksi viikkoa sitten prätkämessujen mainingeissa. Ajoin autolla Elielin parkkiluolaan, josta kauheaa pikajuoksua vedin metroaseman läpi Kaivopihan ravintolaan. Siellä olin kabinetissa prätkäporukan kanssa selvinpäin (muut ei niin...) yhteentoista asti illalla, ja jälleen pikapikajuoksut parkkihalliin katsoen, ettei kukaan seuraa ja autolla kotiin. Alkoholit juon kotona, tai jos oon stadin yöelämässä joskus nauttineena, usein puolisoni hakee minut ravintolan ulko-ovelta autollaan kotiin. Täytyy vain todeta, että toimintani näissä asioissa näyttäisi säästävän minut lähes kokonaan ahdisteluilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen sitä mieltä, että jos kassajonossa kuulee arabiaa, ja vielä jos puhujat ovat keskimäärin suomalaisia tummempia, on parempi jättää ostokset hihnalle ja paeta.

Koskaan ei voi olla liian varovainen.

Tommi O. Pälve

Tulihan se sieltä! :)

Juuri tämän tyylisestä suhtautumisesta kolumnissa oli kyse.

"Ahdistaa, kun miehet häiritsee mua seksuaalisesti."
"Vitun pelkuri."

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voi veikkonen, kyllä Ritala nämä asiat hyvin hallitsee:)

Eilen tuli tv-haastatteluja Saksasta, jossa herrojen keskustelukerhossa puhuttiin juuri siitä kuinka saksalaiset miehet nähdessään kauniin naisen, katsovat häntä ihaillen kaukaa, mutta nämä tummemmat taas käyvät heti käsiksi.

Yksinäiset nätit naiset ovat sielläkin tottuneet jo pelkäämään määrättyjä nuorten miesjoukkoja, jotka piirittävät ja lääppivät sieltä sun täältä minkä kerkiävät. Ei ole mukavaa, jos ei enää uskalla hiljaisilla kaduilla yksin kulkea kuten ennen vanhaan. Ahtaissa metroissa tai busseissa sitä joutuu jopa kohteeksi vanhempikin nainen, kun pojilla testosteronit oikein jylläävät. Kyllä siinä tulee kiukkuisena ajatelleeksi toisenkin kerran, että maassa maan tavalla, tai maasta pois.

Ei taitaisi Ritalakaan liikaa leukailla, jos sama koskisi häntä itseäänkin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Saahan Ritala haaveilla, eikö?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mutta nyt on annettava Ritalalle tunnustusta kun sen aika on, ei kairannut persuja tähän asiaan.

Itse näin nelikymppisenä setämiehenä ottaisin kyllä tämän blogin asiat tosissaan. En lähtisi vähättelemään näiden esimerkkien aitoutta tai lähtisi kiistämään sitä faktaa, että naiset tälläistä kokevat.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"En lähtisi vähättelemään näiden esimerkkien aitoutta tai lähtisi kiistämään sitä faktaa, että naiset tälläistä kokevat."

Suomessa taitaa ollakin niin, että vain maahanmuuttajien kokemaa syrjintää, solvauksia ja väkivaltaa saa vähätellä ja kiistää.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #55

Ei todellakaan. Kyllä arkadianmäellä riittää niitä pää punaisena huutajia joiden mielestä jokainen raiskaaja ja isis soturi ansaitsee turvapaikan. Sitäpaitsi ei maahanmuuttajilla ollut oikeasti mitään hätää, ennen kuin tphakija tsunami tuli.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #60

No, oma kokemukseni maahanmuuttajana on erilainen. Suomi on vaarallinen maa maahanmuuttajalle.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #62

Nimesi vaikuttaa kovin suomalaiselta. Mutta millä tavalla Suomi on vaarallinen? Käykö turvapaikanhakijat maahanmuuttajaan käsiksi? En ole kuullut tai nähnyt mistään mitään uutista, että suomalaiset olisivat tehneet maahanmuuttajalle, saati turvapaikanhakijalle väkivaltaa. Kerro toki kokemuksestasi.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #60

No, oma kokemukseni maahanmuuttajana on erilainen. Suomi on vaarallinen maa maahanmuuttajalle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #63

Maahanmuuttajat ovat tappaneet ainakin 10 suomalaista, raiskauksia on lukemattomia mutta suomalaiset eivät ole tappaneet tai edes vahingoittaneet yhtäkään maahanmuuttajaa. Suomi taitaa olla maailman turvallisin paikka hakea turvaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Olisihsn se todellinen ylpeydenaihe, jos emme kajoaisi maahanmuuttajiin lainkaan, niin kuin Makkonen väittää. Arvatenkin vaihtoehtofakta ei liene totta. Optulan tutkimuksessa 2014 (data 2010-11) sanotaan kantaväestön pahoinpitelyrikoksista, joista 7% kohdistui maahanmuuttajiin (sivu 74):

Huomioitaessa uhrien ikä- ja sukupuolijakaumat, maahanmuuttajien osuus kantaväestön uhreista vastasi väestöosuutta. Kantaväestön tekemät pahoinpitelyt eivät siten olleet kohdistuneet maahanmuuttajiin useammin kuin väestöosuuden pohjalta voitiin ennustaa.

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/1...

Tuokin on mielestäni hyvä tulos. Me emme siis kohdista väkivaltaa erityisesti maahanmuuttajiin. Tuskin tuo on radikaalisti muuttunut suuntaan tai toiseen. Mielestäni voimme olla ’ylpeitä’ ihan ilman vaihtoehtofaktojakin. Suomalaiset pätkivät kanssaihmisiään turpaan tasapuolisesti, etnisyyteen katsomatta.

Se onko Suomi erityisen turvallinen paikka hakea turvaa on suhteellinen asia. Todennäköisemmin täällä saa pataansa, kuin Ruotsissa tai Norjassa. Turvapaikanhakijoiden kotimaihin verrattuna lienemme kuitenkin lintukoto.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #70

Totta tuokin. Muista kuitenkin etta tuo Optulan tutkimus 2014 oli vain rikoksista epaillyista, ei suinkaan rikoksia tosiaan tehneista ja niista tuomituista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #69

Tuo ei pida paikkaansa. Tiedan moniakin maahanmuuttajia joita on pahoinpidelty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Sitäpaitsi ei maahanmuuttajilla ollut oikeasti mitään hätää, ennen kuin tphakija tsunami tuli."

Kaikki paikat joissa on näitä valkoisen ylivallan kannattajia ovat oikeasti vaarallisia, paitsi mamuille, myös kantaväestölle.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #67

Millä tavoin vaarallisia? Itse olen n.50v tallannut suomessa ja n. 7v ollut "maahanmuuttajana" sekä harrastusten johdosta kolunnut Suomen kauttaaltaan, mutta tietoisesti en ole koskaan kohdannut valkoisen ylivallan edustajia. En suomessa, enkä ulkomailla.
Niitä vyv edustajia ei suomessa ole kuin kourallinen, onko sataakaan. Heidän tekemistä väkivallasta ei ainakaan julkisuudessa ole näkynyt kuin rautatietorilla tehty potku.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #72

Ei toki noin. Suomessa ei sallita edes englannin puhumista, joten jos olisit englanninkielisena yrittanyt selvita Suomessa, olisi kokemuksesi saattanut olla toisenlainen.

Julkisuuteen ei kaikkia potkuja, vahingontekoja ja uhkailuja suinkaan tule. Suomalainen ylivalta voi olla jotain muuta kuin valkoista ylivaltaa, mutta ihan yhta kauheaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miks te niin hermostutte, eikös se ollut hyvä ohje?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Minulla on 4 tytärtä, ja pari heistä harrastaa urheilua aktiivisesti mikä tarkoittaa 4-5 kertaa viikossa liikkumista julkisilla liikennevälineillä ilta-aikaan.

Karua on tyttären kertoma miesporukoista jotka junassa ahdistelevat kerääntymällä joukolla ympärille ja seuraamalla joukkona asemalla jne .

Ei edes viitsi kirjoittaa tunteista mitä olen tuntenut kun tytär kertoo miten häntä ahdistaa ja pelottaa noissa tilanteissa. Sen verran on myönnettävä että kyllä on alkanut tulla vihaisia ajatuksia mieleen.

Kun olen kysynyt etäisyydestä koskien näitä ahdistelijoita , vastaus on ollut "no niitä tummia "

Koeta tässä nyt sitten olla suvaitsevainen ihminen kun joka perkeleen ilta saa pelolla odottaa että milloin jotain pahempaa tapahtuu noilla treenimatkoilla.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kommentoin ei niin kovin maailmaa syleillen. Tai miten sen ottaisi,

Helena on itäisen Suomen tuotos, jos sallitte nimityksen, ja siinä kulttuurissa puhutellaan ihmistä, kuin myös pohjoisessa.

Läntinen Suomi on pääsääntöisesti mököaluetta, missä julkisilla paikoilla vaietaan. Paitsi jos sattuu olemaan riittävän vanha: mummeloille ja vaariloille sallitaan suulaus, tiettyyn rajaan.

Nyt henkilöt - samoin kuin maastamme käsityksen saaneet turistit - toimivat, kokemustensa mukaisesti, Mökö-Suomen standardien mukaan - ja soveltaen aikaisemmin oppimaansa jossain syvällä isossä etelässä.
Kun tähän lisää Helsinskin huonot puolet, ei tilanne suuremmin mieltä lämmitä.

Uskaltaisin kuitenkin väittää. että Lieksan raitti, se Pielisentie, ei ole erityisen vaarallinen. Tähän samaan vertaan Rovaniemen Koskikatua. Tosin minulla ei ole niitä keuhkoja. Silti arvelisin että puolella kulkijoista on. En ole kuullut että ulkomaalaiset huutelisivat Koskikadulla, mutta saatan olla väärässä. Sen olen kokenut että pyrkivät hukuttautumaan heikkoihin jäihin, mutta se ei liene kirjoituksen pointti.

Epäilemättä tilanne on vakava siellä Etelässä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ehkä minua ärsyttää eniten se että kun ahistelut/kokemukset/raiskaukset ynm. Kasvavat niitä ei eritellä kuka niitä on tehnyt vaan kaikki Suomalaiset miehet niputetaan yhteen.. tai oikeastaan ei kaikkia vaan pelkästään valkoiset suomalaiset miehet vaikka lukuja on nostattanut maahanmuuttajat tuolta lähi-idästä..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lukuja ei haluta eritellä, koska silloin totuus paistaisi niistä ilmiselvästi.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

"Tästä ei kuitenkaan saa ääneen sanoa mitään, koska toki olet heti rasisti ja ihan pyllystä muutenkin ihmisenä. Ei siltikään, että itse ajaudun paskoihin kulttuurikohtaamisiin oman ystävällisyyteni vuoksi."

Et taida älynlahjoilla paljon loistaa, jos et pysty sanomaan asiaasi yliestämättä ja olematta rasistinen. Silloin kun itse olin perussuomalainen, niin kukaan ei koskaan sanonut rasistiksi, koska ei tarvinnut olla rasistinen vaikka kuinka kovasti arvostelinkin. Pitäisikö teidän mennä hieman itseenne. Ai niin, tehän olette vain uhreja.

PS: moni ystäväni pystyy kulkemaan esim. itäkeskuksessa ilman mitään ongelmia. Sinussa on varmaan jotain hyvin erikoista, kun et itse pysty. Tosin tuotkin tekstissä omaa täydellisyyttäsi esiin hienosti. Varmasti uppoaa rajat kiinni -ryhmissä.

Käyttäjän timoikonen kuva
Timo Ikonen

Ei taida Iiro älynlahjoilla loistaa kun yrittää vaientaa totuuden rasistikorttia heiluttamalla. Taidat kuulua siihen ryhmään joka kieltää ongelman jos sitä ei omalle kohdalle ole sattunut. No kieltämättä en epäile etteikö Helena kiinnostaisi noita etelänhetelmiä enemmän kuin tuollainen luiseva pikkupoika.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"No kieltämättä en epäile etteikö Helena kiinnostaisi noita etelänhetelmiä enemmän kuin tuollainen luiseva pikkupoika."

Tämä on sitä "uutta normaalia" puhetapaa. Tämä on nyt valitettavasti yleistynyt.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Älä jaksa aikuinen "mies" uhiriutua. Rasismia saa sanoa rasismiksi vaikka se kaltaisestai selkärangattomasta luuserista tuntuukin pahalta

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #82

"No nyt on aikoihin eletty kun vihreä kukkakeppi sanoo minua selkärangattomaksi luuseriksi. Minun verorahoista se sinunkin pilven polttelu maksetaan. Mene töihin, kasvata perhe ja ole mies äläkä tommonen vihertävä ituhippi"

Asiaan mitenkään kuulumaton herjaava.kommentti.

Käyttäjän timoikonen kuva
Timo Ikonen Vastaus kommenttiin #86

Mites tuo selkärangaton luuseri? Eikun niin se herjaaminenhan oli vain vihervasemmiston oikeus. Ootte te säälittäviä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

No, sehän ei ole mikään puolustus omalle huonolle käytökselle että toinenkin on käyttäytynyt huonosti. Iiro on entinen persu, eikä ilmeisesti vielä ole oppinut hyviä pöytätapoja ihan täydellisesti.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #87

Tää blogi ja suurin osa kommenteista on pelkkää herjaamista, mutta olisi pitänyt muistaa, miten teistä persuluonteista tuntuu aina pahalta se, kun joku antaa vähän samalla mitalla takaisin. Olette te niin naurettavia.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #86

Tuo on juurikin näiden persujunttien tapa keskustella, luodaan oma todellisuus ja epätoiovoisesti yritetään nostaa omaa asema jotenkin, kun ei näillä reppanoilla muuten ole mitään miehisyydentunnetta.

Käyttäjän timoikonen kuva
Timo Ikonen Vastaus kommenttiin #90

Missähän todellisuudessa Iiro mahtaa elää. Se tuo vihreä aate estää tehokkaasti järjellisen ajattelun. Kova olet ulisemaan niin kuin paremminkin tuntisit minut. En ole muuten persu enkä muutenkaan poliittisesti sitoutunut mihinkään. Sitten jos miehisyydestä aletaan puhumaan niin kestän varmaan vertailun kehen tahansa vihreään pitkätukkaan jos ulkopuolisilta kysytään.

Olen elämässäni saanut aika paljon enemmän aikaan kuin pelkän pitkän tukan kasvattamisen. Sitten kun olet Iiro löytänyt itsesi ja lopettanut tuon poukkoilun eri laidoilla niin ehkä sitten osaat suoltaakin jotain järkevää tuon ainaisen rassistirassistipersupersu vinkumisen sijaan.

Toimituksen poiminnat