Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Suomi kiehtoo bulgarialaisia

… turvapaikanhakijoita tosin vaan, mutta kuitenkin.

Eipä ensimmäisenä tulisi mieleen, että viime vuonna kolmanneksi eniten turvapaikanhakijoita Suomeen tuli Bulgariasta, vain enemmän tuli Somaliasta ja Irakista.
Mielenkiintoistahan on se, että Irakissa, Somaliassa ja vaikka esimerkiksi Afganistanissa käydään sotaa, mikä omalta osaltaan ajaa ihmisiä kotimaistaan pois, mutta Bulgaria on kultahietikoistaan tunnettu EU:n jäsenvaltio, joten mitään perinteistä turvapaikanhakusyytä ei siellä pitäisi olla.

Bulgarialaiset turvapaikanhakijat olivat kuitenkin vuoden 2009 jälkimmäisen puoliskon suurin turvapaikanhakijaryhmä. Syyksi ilmiölle epäillään sitä, että huhu Suomessa tarjotusta ilmaisesta majoituksesta sekä toimeentulotuesta houkuttelevat, lisäksi epäillään jonkun järjestävän maksua vastaan porukkaa Bulgariasta tänne Suomeen. Kyse on siis mitä ilmeisimmin oikein kirjaimellisesta turvapaikkaturismista.
Turvapaikkaahan ei tietenkään näille bulgarialaisille myönnetty, vaan heidän käännytettiin pois maasta. Luultavasti tuokin on ollut näille käännytetyille tiedossa, mutta kai he kuitenkin jonkin aikaa ovat täällä saaneet ilmaisella ylläpidolla notkua?

Ei liene mikään yllätys kenellekään, että miltei kaikki bulgarialaiset turvapaikanhakijat ovat romaneja. Itä-Euroopan romanivähemmistöjen tilanne on paitsi ilmeisestikin varsin hankala, mutta uskallan myöskin väittää nykyisen turvapaikkajärjestelmän olevan heidän ”elämäntapojaan” suosivaa.

Suurinta ihmetystä herättää kuitenkin se, että miten tämä EU:n sisäinen turvapaikkaturismi on edes mahdollista? Eikö se olisi EU:n hallinnon asia selvittää, miksi EU:n sisällä jotkut elävät niin kurjissa ja turvattomissa oloissa, että he kokevat tarvetta lähteä paremman elämän toivossa toiseen valtioon etsimään parempaa elämää? Ja tulisiko tehdä aivan selkeä päätös siitä, ettei EU:n sisältä tulevia turvapaikanhakijoita edes olisi olemassa? Siis jos kaikki EU:n kansalaiset tietäisivät, ettei heitä oteta turvapaikanhakijoina vastaan ja jos joku moista yrittäisi, olisi se rikos ja lähtömaan täytyisi käydä hakemassa omalla kustannuksellaan ”turvapaikanhakija” takaisin kotimaahan, niin poistaisikohan se tämän ongelman kokonaan?

Lisäksi minua kummastuttaa todella suuresti se, että miten näillä turvapaikanhakijoilla on varaa ostaa niitä lentolippuja ja matkustaa tänne? Kuitenkin kun lento Suomeen maksaa jostain Bulgariasta useamman sata euroa ja jo pienenkin perheen lentoliput maksavat tuhannen euroa... voiko sellaiset ihmiset ylipäätänsäkään olla niin kauhean köyhiä? Nimittäin kun vaikea on kuvitella köyhän suomalaisen lapsiperheen, joka elää täysin kädestä suuhun, pystyvän samaan...

Mielestäni Itä-Euroopan romanien tilanne tulisi selvittää EU:n toimesta välittömästi. Romania ja Bulgaria täytyisi velvoittaa huolehtimaan vähemmistöistään ja nämä vähemmistöt velvoittaa elämään yhteiskuntansa sääntöjen mukaisesti.

Onhan se vähän hassua, että toisissa EU-maissa on turvattava vähemmistöjen oikeudet alueillakin, joissa ei asu vähemmistön edustajia (Suomi ja suomenruotsalaiset), kun taas toisissa EU-maissa eletään kuin siat pellossa...
Muutenkin näitä kaikenlaisia käytäntöjä voisi yhtenäistää EU:n sisällä, koskien esimerkiksi juuri turvapaikkapolitiikkaa. Jossain Kreikassa kun turvapaikanhakijoille tarjotaan vain se majoitus ja ruoka, ei diskorahaa, niin miksi sitten täällä tarjotaan jotain niin paljon, että se houkuttelee porukkaa lähtemään ”turvapaikanhakijoiksi”? Eihän sen tosiaankaan pitäisi kyseisen järjestelmän tavoite olla ollenkaan.

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Jussi Vaarala

Sinun olisi aika siirtyä tarkastelemaan oireiden sijasta syitä jotka johtavat oireisiin eli taloudellisia valtarakenteita ja epäoikeudenmukaisuuksia.

Jokainen haluaisi olla onnellinen ja elää turvattua elämää omassa maassaan.

Ja kun ei siihen pysty niin kysymys ei kuulu että maan pitäisi huolehtia vähemmistöstään - vaan kysymys kuuluu miksi vähemmistöt tai ylipäätään turvapaikkaa hakevat eivät pysty huolehtimaan itsestään omassa maassaan.

Silloin kritiikin pitää iskeä rajusti sellaisiin valtarakenteisiin yleensä ja kussakin maassa erikseen jotka aiheuttavat sen että ihmiset eivät pärjää ja voi hyvin.

Jussi Vaarala

Huomautan jatkoksi kommenttiini 1. että suomalaisen mamuongelman yksi ydinongelmista on aivan varmasti tämä:

mamuille ei anneta töitä jolloin he eivät edes pääse normaaliin elämään kiinni ja sitten heitä syyllistetään siitä etteivät ole normaalissa elämässä kiinni.

1970blue (nimimerkki)

Nämä maat, Romania ja Bulgaria, on EU:n kepin ja porkkanan avulla saatava hjuolehtimaan kansalaisistaan. Vain tällä tavoin tuo turvapaikkaturismi loppuu ko.maista ja samalla myös inhimillistyvät olosuhteet.

Hantta (nimimerkki)

Kuulin juuri Bulgarialaisesta "turvapaikanhakijasta" joka oli saanut kielteisen päätöksen ja saanut ilmaisen lentolipun takaisin kotimaahansa, mutta hän oli palannut tänne samalla koneella ja maksanut itse matkansa, heti lentokentälle päästyään hän anoi taas turvapaikkaa ja heti alkoi taas saada mailman suurinta "turvapaikanhakioille" annettavaa päivärahaa ja tietysti ilmaisen majoituksen,lääkäripalvelut ja ruuan ja tämä tulee jatkumaan taas kuukausia. Astrid Thors ihmetteli jossain haastattelussa että mistä se voisi johtua että tänne rasistiseen kulmään pohjolaan tulee nii paljon "turvapaikanhakijoita", niin, mistäköhän se voisi johtua?

Jussi Vaarala

3. Olli Rehn - mahtava eurooppalainen laajenemiskomissaari - luonut kelvottomalla laajentumispolitiikallaan - joka vuotaa juuri näin - euroopan sisälle sen että uusien jäsenmaiden sisäiset epäoikeudenmukaisuudet purkautuu ulospäin mamuryntäilyinä sinne tänne.

1970blue (nimimerkki)

Hantta, nämä tapaukset pitäisi kyllä hoitaa siten, että estetään tuo kierrätys alkuunsa. Esimerkiksi lentoyhtiöille voisi ilmoittaa, että nämä henkilöt ovat maahantulokiellossa, joka pitäisi ehkä langettaa automaattisesti perusteettomasta turvapaikanhakuturismista. Keinoja löytyy, jos niitä viitsitään hakea.

Hantta (nimimerkki)

Jussi Vaarala. Suurinta typeryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta Suomalaisia kohtaan on se että kaikkia palveluita vähennetään, työttömiä on paljon ja VELKARAHALLA annetaan miljoonia lisärahoitusta maahanmuuttajien "työllistämiseen" ja maksetaan maaiman eniten rahaa "turvapaikanhakijoille". Ja fakta on se että pääasiassa valtaväestöä syyllistetään aina kaikista maahanmuuttajien ongelmista ja asia ei vain mene niin. Väitätkö todella että suurin syy "turvapaikan" hakijoiden kovaan työttömyyteen johtuu Suomalaisista?

Jussi Vaarala

7. Vastaukseni löytyy tästä uudesta blogistani asian tiimoilta

http://ejv54.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/15/olli-r...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tosi nopsaan nyt kommentoin Jussin kommenttia #1 (ja #2.)

Romaniturvapaikkaturistienhan kohdalla ei ole kyse mamuista, vaan turvapaikkaa hakevista EU-kansalaisista. Näitä ei nyt pitäisi ainakaan sotkea keskenään.
Heitä ei oteta pakolaisina Suomeen, vaan he käyvät täällä Suomessa aikansa "odottamassa päätöstä" ja lähetetään sitten takaisin kotimaahansa. Suomen ei missään nimessä pidä näitä henkilöitä ottaa tänne "sopeutumaan".

Nimenomaan minä kaipaisin jotain ratkaisua sille, ettei näillä ihmisillä olisi niin kovin suurta tarvetta lähteä turvapaikkaturisteiksi, vaan he voisivat suunnata energiansa (ja rahansa, jota ilmeisesti heillä kuitenkin on) omien elinolojensa kohentamiseen kotimaassaan. Ja jollein Romania tai Bulgaria ole heistä kiinnostunut, niin ehkäpä EU:n tulisi pistää kyseiset valtiot kiinnostumaan.

Nyt kun Haiti on otsikoissa, niin minusta on jotenkin suorastaan naurettavaa, että kun about vuosi sitten jossain uutisissa kerrottiin tarinaa haitilaisten köyhyydestä, ei se ketään silloin kiinnostanut. Muistaakseni oli niin, että alle 5% haitilaisista on pysyvä työpaikka ja esimerkkihenkilönä haastateltiin teini-ikäistä vastasyntyneen vauvan äitiä, joka eli syömällä mudasta tehtyjä leipiä. Vasta kun siellä kuolee jotain 100 000 ihmistä maanjäristyksessä, heistä kiinnostutaan, kerätään miljoonia rahaa ja jeesustellaan ja kauhistellaan.

Niinku omassa arvomaailmassani tuon haitilaisen teiniäipän kaltaisia ihmisiä täytyisi auttaa ja tukea! Vaan jos Suomenkin on velkarahalla maksettava EU:n sisäistä turvapaikkaturismia, niin eipä sitä rahaa sitten sinne riitäkään. Eikä tässä touhussa yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Ei edes järjen hivenen mikroskooppisen kokoista molekyyliä!

Markku (nimimerkki)

#3
Näin ja EU-kansalainen ei voi anoa turvapaikkaa toisesta EU-maasta koska unionin olettamukasena on turvallinen kansalaisilleen.

Petsaus (nimimerkki)

Turha noista on jeesustella niin kauan kuin meillä on nykyhallitus.

Astrid täti saa viuhkoa miten lystää ja vänrikki Nappula siunaa kaiken. Siilinjärvellä ei ole pikkurahasta kiinni ja sinnehän tämä ei näy eikä kuulu.

Hallitus vaihtoon ja Ahtisaaren linja maahanmuuttoon sekä täti punaisen maailmoja syleilevä maahanmuutto roskakoriin.

Ei se sen vaikeampaa ole.

Jussi Vaarala

11.

Alkeellisesta itsekkyydestä poikiutuvaa ajattelua

Sami Määttä (nimimerkki)

Miksi yhtäkkiä Bulgariasta romaneja? Muistetaan, että rikollisorganisaatiot saattavat järjestää ihmisiä lennoille.

Sakari Behm

9. Miljoonia lykätään kehitysapuun vaikka omakansa makaa ulosteissaan ja elää kauravellillä.
Työttömyyspahenee ja tänne sallitaan muiden tulla "odottamaan" päätöstä. Rahaa siinnäkin kuluu.

Lappilainen (nimimerkki)

Helena Eroselta hyvä kirjoitus! EU:n sisältä tuleville turvapaikkaturisteille välitön karkoitus ja kaikki kustannukset lähtömaan korvattaviksi. Ei todellakaan ole mitään järkeä alkaa heitä täällä elättämään kuukausia, kun mitään turvapaikkaa heille ei missään tapauksessa myönnetä. EU:n pitäisi puuttua tähän ongelmaan tekemällä asianmukaiset säädökset ja ohjeistamalla huonosti kansalaisiaan kohtelevia valtioita hoitamaan asiansa kuntoon. Lento- ja laivayhtiöille myös korvausvaatimukset, jos jotenkin leväperäisesti edistävät mahdollisesti rikollista toimintaa.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

EU:n ja Schengen-alueen myötä Suomi ei enää pysty hallinnoimaan maahanmuuttoa kuten ennen.

Siksi olisikin äärimmäisen tärkeä käyttää KAIKKIA LAILLISIA keinoja, jotta Suomi voisi minimoida maahanmuuton.

Esimerkiksi kiintiöpakolaiskäytännöstä tulisi luopua, mieluiten jo eilen.

Jukka-Pekka Vasara

Hallitukselle on sama mitä tänne tulee, saman tilin niillä kaikilla tekee.

Vaaralan juissi se lohkaisi:"Jokainen haluaisi olla onnellinen ja elää turvattua elämää omassa maassaan."

Ööö, sitten varmaan kannattaisi ryhtyä siihen. Lopettaa varastelua tai ainakin kiinni jääminen alkaa hoitamaan asioitaan muutenkin kuin kerjäämällä.

"mamuille ei anneta töitä "

Onko joku sitten estänyt juissia antamasta töitä romaaneille ja neekereille?

Kuinka noi punikit voivat olla näin pihalla..? ja nämä ovat sitten se "oppositio". Ei hyvää päivää.

Jussi Vaarala

17. En ole punikki - enkä työnantaja. Suomessa on paljon työnantajia - etenkin pk-sektorilla joka ei tarkoita pikkukaupunkisektoria - vaikka asenteet siellä onkin ulkomaalaisten palkkaamiseen luokkaa pikkukaupungin henkinen avaruus. Mutta ei se henkinen avaruus ole missään suhteessa sen parempi isoissa kaupungeissakaan - onpahan vaan rumempi ulkomuodoltaan ja -anniltaan.

Gagarin (nimimerkki)

Tuo ongelma olisi äärimmäisen helppo saattaa pois päiväjärjestyksestä hallinnollisella päätöksellä, jonka mukaan EU:n alueelta saapuvien truvapaikkahakemuksia ei oteta käsittelyyn eikä heitä päästetä vastaanottokoteihin. Piste!

Frank (nimimerkki)

Bulgarian romanien turvapaikanhakua en käy moittimaan. Yksinkertaisesti siitä syystä että on moraalisesti väärin antaa tyhmien pitää rahansa.

Paavo (nimimerkki)

"Lisäksi minua kummastuttaa todella suuresti se, että miten näillä turvapaikanhakijoilla on varaa ostaa niitä lentolippuja ja matkustaa tänne? "

Oletko ajatellut muuten asiaa terveydenhuollollisesta näkökulmasta?

Turvapaikanhakukeskuksissahan käy sairaanhoitaja ja lääkäri monia kertoja kuukaudessa.

Suomessa on yksi maailman parhaista sairaanhoitojärjestelmistä (toisille..).

Eikö se esim. hampaiden hoidatus tule mukavasti hoidettua siinä sivussa kun "kivut ovat kestämättömät"?

Jukka-Pekka Vasara

# 18 Olen varma että keskimäärin yrittäjät haluavat työhön väkeä joka tuottaa heille parhaan tuloksen työntekijä etnisyydestä riippumatta. Ei ole olemassa mekanismia joka estää bulgaarialaisen romaanirapparin työllistymisen mutta on mekanismi joka estää sellaisen henkilön työllistymisen joka saapuu työpaikalle vain esim. varastelemaan ja nostamaan tästä vielä palkkaa.

Mehän kaikki tiedämme että helsinkissä helsinkin sanomien mukaan voi kävellä päivätolkulla näkemättä yhtään neekeriä eli etnojen määrä on eritäin pieni, joten jos työnantajista olisi esim. 10% rasissteja ei sillä olisi mitään merkitystä työllistymisen kannalta.

Ja mikään ei myöskään pidättele sinuakaan täällä pikkukaupungin henkisessä avaruudessa.

Hilton Sullivan (nimimerkki)

Helena,

"Lisäksi minua kummastuttaa todella suuresti se, että miten näillä turvapaikanhakijoilla on varaa ostaa niitä lentolippuja ja matkustaa tänne? Kuitenkin kun lento Suomeen maksaa jostain Bulgariasta useamman sata euroa ja jo pienenkin perheen lentoliput maksavat tuhannen euroa… voiko sellaiset ihmiset ylipäätänsäkään olla niin kauhean köyhiä?"

- Eivät ne rahat tuosta vaan ilmesty. Niitä säästetään kokoon kenties vuosien ajan.

"mutta Bulgaria on kultahietikoistaan tunnettu EU:n jäsenvaltio, joten mitään perinteistä turvapaikanhakusyytä ei siellä pitäisi olla"

- Olihan Haitikin Duvalierien aikana suosittu rantalomakohde ja silti kansa rypi köyhyydessä. Mikä on perinteinen turvapaikanhakusyy? Eikö jatkuva väkivalta ja hiljaisuudessa tapahtuvat sterilisaatiot muka riitä?

Toimituksen poiminnat