Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kyllä olisi kirveelle töitä

Tunnettu tosiasiahan on se, etteivät suomalaiset tajua omaa parastaan, joten valtiovallan on toimittava suomalaisten ulkoistettuna järkenä.

Joku oli ajatellut kysäistä vissiin Sosiaali- ja terveysministeriöstä, että eikös myöskin Alkojen aukiolo voisi vapautua niin, että sunnuntain päivälliselle voisi kipaista sen viinipullon Alkosta vasta silloin sunnuntaina. No eihän se herra isä mitenkään käy. Suomalaiset saattaisivat ostaa tiukkaa viinaa ja juoda itsensä humalaan ja vaikka kompastua maton reunaan, mikä voisi aiheuttaa Hy(y)ssälälle traumoja ja johtaa jatkotoimenpiteisiin esim. kävelijöiden kypäräpakon muodossa.

Vaan sillä tyypillä, joka erehtyi kyselemään Alkon sunnuntaiaukioloajan perään, on varmaan nyt jonkinlainen vitutuskäyrä otassa, nimittäin sen lisäksi, ettei STM ole edes villeimmissä kuvitelmissakaan ajatellut moista kauhuskenaariota kuin Alkon aukiolojen edes jonkinlainen vapauttaminen, niin siellä meitä juntteja viisaammat virkamiehet ovat vähän sellaistakin ajatelleet, että sunnuntaisin voitaisiin kieltää kaikenlainen alkoholin myynti. Siis myös sen keskioluen ja sidukan.

Voi perkele, tämä maa on luisumassa hiljalleen kohti natsi-Saksaa, jota johtavat mielenvikaiset sosiaalifasistit! Mikä helvetti siinä oikein on, että muualla EU:ssa voidaan myydä ruokakaupoissakin viinaa ja viiniä ja vaikka aamuyöllä kello kolme, mutta Suomessa ei voi??? Mikä meistä suomalaisista tekee niin tyhmiä, ettemme osaa muka mitään tehdä ilman, että jonkun korkeamman tahon on päätettävä puolestamme?
Minkä kumman takia ei voi Suomessakin olla ihan sellaista normaalia tuo touhu, eikä tämmöstä kyräilyä ja kieltopolitiikkaa???

Kyllä taas ois kirveellä töitä. Ai niin, eipä tuolleenkaan saa enää sanoa, kun joku saa traumoja ja kohta poliisit käyvät hakemassa laittomasta uhkailusta (mikä muuten on laillinen uhkailu?) putkaan.

Mur mur,

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Skywalker (nimimerkki)

Nyt sitten suunnitellaan oluen myynnin kieltämistä sunnuntaisin, eli lakimme perustuvat tulevaisuudessa raamattuun.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#1.
Raamatussa juotiin viiniä ja olisi varmaan juotu oluttakin, jos se olisi vielä siihen aikaan ollut niin suosittua, mutta vissiin olut ei ollut trendikäs juoma 2000 vuotta sitten, eikös ne siihen aikaan oluen juojat olleet vähän sellaisia juntteja.

Skywalker (nimimerkki)

2.

Niinpä.
Miksiköhän meidän kaikkien pitäisi elää samassa vuorokausi ja viikkorytmissä.
Perjantaina saa juoda mutta sunnuntaina ei, WTF?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#3.
Niin no, itse ihmettelen sitä, että miksi aihetta käsittelevissä uutisissä tämä herra virkamies vetää esimerkiksi jonkun ääritapauksen, joka "kuitenkin kävisi kaupasta kaljaa ja sitten vielä Alkosta päälle pullollisen viinaa"... :(

Skywalker (nimimerkki)

Omaa elämääni sekä lähipiiriä tarkkailleena tiedän ettei viina juomalla maailmasta lopu.
Jos alkoholia on pakko saada, sitä joko hamstrataan tai pahimmassa tapauksessa yritetään hakea autolla kännissä, vielä ku ehtii.

Rajoituksilla härnääminen vain pahentaa juopon käyttäytymistä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kannatan etanolin myynnin lopettamista nautintoaineeksi. Kannatan tupakan myynnin lopettamista nuuskan myynnin lopettamisen tapaan. Kannatan myös rajoituksia sille, miten monelle iltapäivälehdelle saa viikon aikana altistua.

Suomessa on aivan liikaa tyhmiä ja päihtyneitä ihmisiä, joilla on liian yleinen äänioikeus.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

No wiinan juomiseenko se elämä nyt kaatuu?
Niin se taitaa tilastojen mukaan kyllä kaatua,
harvemmin wiinan juomattomuuteen?

Ei taida länsimainen tiede tuntea tapausta että siihen olisi
kukaan kuollut, muutenhan siihen saisi jo reseptillä jotakin
"kauppakiinni"-pillereitä.
Witutukseen tiedetään jonkun politikan rukoilleen kuolemaa.

Taitaa olla niin että olut keksittiin jo aiemmin kuin viini.
Joten kaikki Piipelin homo novukset olivat snobeja kun
litkivät antiikissa keksittyä viiniä muka viisaina ja keksi-
vät sitten päissään Jeesuksen ja muun henkihöpötyksen.

Tiesitkö muuten että sinun Lieksasi oli muinoin Saamenmaata?
Leakša on soinen laakso pohjoissaameksi ja leahšš heinää kasvava
kosteikko kolttasaameksi.
Itse asiassa Lieksa on täynnäns' saamelaisperäisiä paikannimiä.

N 69°6'10" E 27°12'13" Harmaasusi™

Skywalker (nimimerkki)

"Ei taida länsimainen tiede tuntea tapausta että siihen olisi
kukaan kuollut, muutenhan siihen saisi jo reseptillä jotakin
”kauppakiinni”-pillereitä.
Witutukseen tiedetään jonkun politikan rukoilleen kuolemaa."

Salakieltä? Runoutta?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#7.
Menee taas ihan ohi aiheesta, mutta tiesin. Täällä on hassusti sekä vanhoja saamelaisia että vanhoja karjalaisia paikkoja. Inari, Kitsi, Viensuu, Valama jne. tulee ainakin mieleen. Sitten on niitä sellaisia tositosivanhoja nimiä, kuten Jamali, joka kuulemma on tarkoittanut jumalaa, ja Itkiinpohja, jossa itkijänaiset ovat olleet itkemässä veneellä ohi kuljetettuja vainajia. No niitä vanhoja kalmistoja siltä suunnalta sitten löytyykin, tai ainakin yhteen olen törmännyt, mutta oli niin pieni, että luultavasti on muitakin :)
Mitenkäs muuten sitten Nurmes, tuleeko sekin jostain saamen kielen sanasta?

Gagarin (nimimerkki)

Nyt osuit Helena nappiin! Kuuntelin juuri aamuradiosta kyseisen uutisen ja reaktioni oli aivan sama. Kiroilin mielessäni kaikki mahdolliset tuntemani ilmaisut autoa ajaessani. Ei siksi, että olisin huolissani mahdollisuudesta, että jonain sunnuntaina tekisi mieli kipaista R-Kioskilta ostamassa purkki keppanaa, vaan tuosta mielettömästä ja pohjattomasta holhous- ja kieltomentaliteetista, jolle ei ole vertaa Euroopassa. Tuollaista ehdotusta ei Saksassa ymmärtäisi kukaan, vaikka vertasitkin asiaa Natsi-Saksaan, jossa kyseisenlaisia alkoholirajoituksia ei tunnettu.
Mitä väliä sillä sitä paitsi on minä päivänä sen juomansa oluen on ostanut? Jos joku varastoi vuoden varaston kellariinsa niin ei siinä kukaan Hyyssälä pysty vahtimaan josko sieltä kipaisee joskus sunnuntainakin pullon tai purkin hakemassa.
Tämä on järkyttävä esimerkki siitä kuinka etäällä oma ajatusmaailmani ja elämänkokemukseni on Sosiaali- ja Terveysministeriön tiukkaipoisesta mentalitetista.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kommendaattori № 8.

Aivan oikein. Salakieltä. Inhoan runoutta.

RED BUTTON Harmaasusi™

hyvin edustettu (nimimerkki)

"Mikä meistä suomalaisista tekee niin tyhmiä, ettemme osaa muka mitään tehdä ilman, että jonkun korkeamman tahon on päätettävä puolestamme?
Minkä kumman takia ei voi Suomessakin olla ihan sellaista normaalia tuo touhu, eikä tämmöstä kyräilyä ja kieltopolitiikkaa??? "

Täytyy kai tälle mammuttimaiselle kiintiövirkamieslaumalle keksiä jotakin näperreltävää, mikäpä olisikaan heille sopivampaa ja mieluisampaa hommaa kuin kiusata ja vaivata kaikellatavoin tätä kurjaa turaanilaiseen kansansukuun kuuluvaa hölmöläislaumaa.

Niin ja mikäs ruotsinmielisen kiintiövirkamiehen on turaaneille vittuilla kun itsellään on kaikki hyvin. Markkinatalouden pelisäännöillä kitkuttelevien alamaispölkkypäiden kiusaaminen mitä mielikuvituksemmilla kielloilla ja määryksillä mahtaa olla hauskaa hommaa, joutuvathan samat turaanilaiseen kansansukuun lukeutuvat, lukuisilla kielloilla ja määräyksillä kiusatut suomalaispässit joutuvat kaiken kukkuraksi vielä itse makamaan näiden kiintiövirkahyysäreidenkin täysin kohtuuttomiksi paisuneet edut ja tienistit.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

Automaattinen nopeusvalvonta+sakotus on hyvää jatkumoa tällä tiellä, nopeuksia ja toleransseja tosin pitäisi kiireellä tiukentaa.

Samantyyppisiä sakotusautomaatteja tulisi kehittää lisää muillekkin elämän aloille. (Axel Olof Freudenthalin hengessä )

Skywalker (nimimerkki)

11.

Niin minäkin.

Teemu Hiilinen (nimimerkki)

Onpas outoa, kun viinan myynnin rajoittaminen on heti fasismia. Mielestäni suomalaisten alkoholismiin taipuvaisuutta ei kanna vähätellä. Sinä ehkä kipaisisit viinipullon kaupasta, naapurin Jaska ja vastanpään Irma-Kyllikki pari pulloa tiukkaa.

Viina aiheuttaa niin paljon kustannuksia yhteiskunnalla sekä inhimillistä hätää alkoholisteille itselleen sekä heidän lähipiirilleen. Hyväksyisin melkein kaikki keinot sen rajoittamiseen. Reilu kolmekymppiset alkoholidementikot eivät ole kaunis näky.

Naama (nimimerkki)

Hirveesti tekee mieli lohduttaa meitä kaikkia byrokratian raskauttamia, ja kovasti mietin kuinka voisin koko seurakuntaa ilahduttaa jollain valopilkulla osoituksena "länsimaisesta vapaudestamme" - eikä mieleen tule muuta kuin että mepäs saadaankin citymarketista sunnuntaisinkin seksileluja!
;(
Eli sunnuntait saattaa mennä pakosti ehkä kuivin suin, mutta...

tourette (nimimerkki)

Näyttäisi tavoitteena olevan Huxleyn Uusi Uljas mutta ilman Somaa ja vapaata seksiä.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Helenalle Nurmeksesta:
Nurmes tulee kolttasaamen sanasta ńormă, heinikko
ja heinikkohan ne varsinaisen Nurmesjärven rannat
lienevät olleetkin muinaisen katsojan silmissä, vaikka
harju, puolžâ silmiinpistävästi sattuukin näkökenttään
Pieliselle päin katsottaessa.

Sanan alkumuoto on suomalais-ugrilainen ńurme.

Tämä tästä, Harmaasusi™

Gagarin (nimimerkki)

#14: "Sinä ehkä kipaisisit viinipullon kaupasta, naapurin Jaska ja vastanpään Irma-Kyllikki pari pulloa tiukkaa."

Siinä tapauksessa se voitaisiin rajoittaa vain Jaskan ja Irma-Kyllikin osalta, ei minun.

Ajattelepa vaikka Välimeren maiden normaalia elämää, jossa jo pikkulapset äidinmaidosta vieroonnuttuaan istutetaan pöydän ääreen, jossa on joka ainoalla aterialla viinipullo, johon kukaan ei kiinnitä enempää huomiota kuin Suomessa Oivariinirasiaan. Kuinka hyvin luulisit heidän ymmärtävän moisten Hyyssälöiden aivoituksia? Ne kuulostaisivat yhtä oudoilta kuin joku islamin uskonnon huntu- tai ravintomääräys suomalaisen korvissa.

Seppo Hildén

Ajatusleikkiähän voi jatkaa,

jos sosiaali-ja terveysministeriössä kehitellään että sunnuntaina ei saa kansalaiset ostaa alkomahoolia,

niin tässä lisää vinkkejä virkamiehille.

maanantaisin pidetään terveyskeskukset kiinni, ettei olla hakemassa sairauslomatodistuksia heti työviikon alettua,

tiistaisin voisi voisi olla taas tupakan myyntikieltopäivä koko maassa,

keskiviikkoisin ei saisi myydä iltapävälehtiä, koska yhdessä niistä ilmestyy tällöin Hazardin kolumni, ja huhuja on, että siinä toisessakin iltapäivälehdessä eräs kolumnisti aikoo alkaa kirjoittamaan räävittömyyksiä

torstaisin kielletään päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikkaruokaloissa hernekeitto ja pannari, että ihmiset oppisivat syömään niitä välilä joku muukin viikonpäivä. Armeija on ainoa paikka, jossa torstai pysyy hernekeittopäivänä, Syynä on armeijan pitäminen houkuttelevana paikkana nuorille siviilipalveuksen ja armeijan vaihtoehdon kanssa painiskeleville.
Moni valitseekin armeijan, koska pääseen vajaaksi vuodeksi niiden etuoikeutettujen joukkoon, jolla on nautintaoikeus syödä hernekeittoa torstaisin. Siviilipalveluksen valinneilla torstaisin ei hernekeittoa eteen lyödä. Mutta vahvoja huhuja liikkuu ilmassa linssisopasta.

perjantaisin kielletään Suomessa uutislähetysten esittäminen sähköisten medioitten kautta, eli TV:n ja radion, koska halutaan, että ihmiset voisivat aloittaa viikonloppunsa iloisemmissa merkeissä ilman että aina pitäisi kuunnella/katsella toisten sotia ja murheita. Uutislähetysten ohjelmapaikoilla TV esittää perjantaisin uusintoina kymppitonnia ja radion puolella viisasten kerhoa.

lauantaisin kielletään sauna, ja tämän kiellon jälkeen ei menekään sitten enää kun kaksi viikkoa, niin mellakat siirtyy kaduille ja Suomessa aletaan tehdä vallankumousta.

Skywalker (nimimerkki)

"torstaisin kielletään päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikkaruokaloissa hernekeitto ja pannari, että ihmiset oppisivat syömään niitä välilä joku muukin viikonpäivä."

Loistava idea!!

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Laillisia uhkauksia voi esittää vaikkapa Tuija Brax, viharikoksien ja ajatuspoliisien muodossa.

ard (nimimerkki)

"Mikä helvetti siinä oikein on, että muualla EU:ssa voidaan myydä ruokakaupoissakin viinaa ja viiniä ja vaikka aamuyöllä kello kolme, mutta Suomessa ei voi???"

Sen takia, että muualla EU:ssa huonommat päättäjät kuin meillä täällä Suomessa. Kerrankin Suomi on kehityksen kärkirintamassa matkalla kohti alkoholitonta Eurooppaa!

Akateeminen pätkätyöläinen (nimimerkki)

Helena Eronen: Minkä kumman takia ei voi Suomessakin olla ihan sellaista normaalia tuo touhu, eikä tämmöstä kyräilyä ja kieltopolitiikkaa???

Suurin syy on kieltolaki. Se opetti kansan juomaan viinaa paljon ja kerralla. Sen peruina mää-en-muista-mittään-kännäämistä alettiin pitää hyväksyttävänä juomakulttuurina. Kieltolain jälkeen oli helppo kehitellä monopolikauppa sääntelyineen. Ilman muuta kansaa piti holhota, kun väki vetää perskännit kirkkailla eikä juo sivistyneesti viinejä.

Toinen syy on harhakuva, että tuollainen ankara juopottelu koskee kaikkia suomalaisia. Todellisuudessa noin puolet aikuisista juo korkeintaan pari saunakaljaa viikossa tai vähemmän. Silti politiikan lähtökohdaksi on otettu se 5-10 % kansasta, joka juo 90-95 % alkoholista.

Se on sitten tuhannen taalan tahi euron kysymys, että millä tilanteen saisi muuttumaan.

Helena Eronen: (mikä muuten on laillinen uhkailu?)

Laillista uhkailua on sellainen, jossa uhataan laillisten keinojen käytöllä. Esimerkiksi häirikköä voi uhkailla laillisesti poliisin kutsumisella, maksuhalutonta velallista ulosotolla, kieroa myyjää kuluttaja-asiamiehellä jne. HTH.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

#18: Ajattelepa vaikka Välimeren maiden normaalia elämää, jossa jo pikkulapset äidinmaidosta vieroonnuttuaan istutetaan pöydän ääreen,

Nyt hu(u)ru-ukkona tulee harrastuksesta seurattua espanjalaisia lehtiä. Kyllä niissä tämän tästä törmää kirjoituksiin, missä valitetaan ihmisten, erityisesti nuorten, juomatottumusten menneen humalahakuiseen suuntaan ja oluen sekä väkevien käyttö suhteessa viinin käyttöön on kasvanut roimasti. Samoin alkoholiperäiset sairaudet ovat lisääntyneet huolestuttavasti.

Kulttuuri saattaa olla myös sellainen, että juoppoutta ei tunnusteta. Esimerkiksi 1600-luvulla juoppous ei kuulunut tuolloin espanjalaisiin kansallispaheisiin. Haukkumasana borracho, juoppo, oli solvaus, joka voitiin sovittaa vain verellä tai kunnian voi muutoin palauttaa vain kuninkaan mahtisanalla.

Aikoinaan teekaripiireissä lentävä lauseena oli, että oikean alkoholin käytön oppii vain sinnikkäällä harjoittelulla. Kovapäisenä en oppinut, piti keskeyttää hyvin alkanut ura sillä alalla.

Alkoholin ja tupakan käyttö kasvaa jyrkästi sota-aikoina. Tämän selitetään johtuvan siitä, että ihminen käyttää näitä aineksia pelkotilojensa voittamiseen. On hermosauhuja ja rohkaisuryyppyjä, aina tilanteen mukaan keksittyjä. Itse en vastusta näiden aineiden myyntiä, mutta hintalappu pitäisi olla kohdallaan siten, ettei muut joudu kustantamaan näiden aineiden käytöstä johtuvia seurauksia. Käyttö ilmeisesti lyhentää elinikää, mikä on erinomainen asia eläkeyhtiöiden kannalta, mutta käytöstä johtuvat sairaudet rasittavat melko paljon maan terveydenhuoltoa.

K

Heikki Ojala (nimimerkki)

Minkähän ministeriön alaisuuteen kuuluisi valvoa meikäläistä omatekoisen viinin tissuttelijaa ? Sitä kun on kellarissa aina saatavilla ja ottaa voin pienet siivut silloin, kun huvituttaa. Enimmäkseen kuitenkin kohtuutta noudattaen ja muutenkin paremminkin iloon ja nautintoon, kuin suruun ja vilutukseen.

Esimerkiksi tämä Helenan blogi on hyvinkin pienen näkäräisen arvoinen ennen hiihtolenkille lähtöä ja kenties vielä jälkeenkin.

Skywalker (nimimerkki)

#25

"Alkoholin ja tupakan käyttö kasvaa jyrkästi sota-aikoina. Tämän selitetään johtuvan siitä, että ihminen käyttää näitä aineksia pelkotilojensa voittamiseen. On hermosauhuja ja rohkaisuryyppyjä, aina tilanteen mukaan keksittyjä."

Tuolla lisää aiheesta.

http://www.yad.fi/index.php?l=2&path=12,120,235

Karvajalka (nimimerkki)

Onko holhousyhteiskunnalla, joka ulkoistaa muutoinkin ihmisten vastuun selviytymisestään ja tekee monille itsenäisen elämän liki mahdottomaksi, varaa jättää niinkin vaarallinen elämänalue kuin päihteiden käyttö ihmisten itsensä hallittavaksi? Jos lapsella ei ole oikein mitään tekemistä ja lelut vähissä, niin olisiko silloin syytä ottaa tulitikutkin pois ulottuvilta?

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

Helena kultaseni, jos yhtään uskaltaisit poistua sieltä Lieksan kultamaasta, suosittelisin seuraavaa:

Ottakaa isohko perheauto allenne ja huristakaa Schengen-aluetta niin pitkälle kuin vapaata liikkumisoikeutta löytyy. Italiaan ainakin pääsee. Paluumatkalla shoppailkaa autonne täyteen viiniä ja mitä on kotiin päästyä jäljelle, tallettakaa sinne kellariin. Viinikellari on jokaisen arvonsa tuntevan henkilön kunnia-asia.

Eli: unohda Alko, natsi-Saksa ja Hyyssälä. Hae haluamasi selektio itse, luo viinikellari ja sitten ala sen huolto: mitä pitää täydentää, mikä on sopivaa korkattavaksi, mitä kannattaa vielä säilyttää...

Asiassa on vain yksi mutta, ja senhän me kaikki tiedämme. Kippis!

Anna-Leena Nieminen

Niin, miksi Suomessa alkoholista tehdään "kielletty hedelmä"...

13 Skywalker

Runollinen nimimerkki sinulla on...

saunatonttu (nimimerkki)

Rahvaan juomatapojen kyylääminen ja alkoholin myynnin rajoittaminen ovat aina olleet Kepun ja Kokoomuksen päähänpinttymiä. Kokoomus sentään ei ole kieltolakihenkinen kuten Kepu, joten pahimmassakin vaiheessa kaupungeissa sai ostaa alkoholia laillisesti, joskin viinakortin kanssa. Maaseudulla juotiin sahtia ja pontikkaa, koska läheskään kaikilla ei ollut varaa säännöllisiin laillisen juoman hakureissuihin lähimpään kaupunkiin asti.

Naurettavinta asiassa on, että herrasväki on koko ajan ryypännyt ja rällännyt minkä on muilta paheiltaan kerennyt. Heitähän nämä kieltolait eivät koske. Väittäisinpä jopa, että seksin ostaminen kiellettiin lailla, koska se rajoittaa feministien mieliksi rahvaan seksinostopuuhia. Herrasväen tekemisiä poliisi katsonee sormien läpi kuten tähänkin asti.

Skywalker (nimimerkki)

#30

"kielletty hedelmä" niin juuri.
Ei saisi juoda mutta jos kerran juo niin juo sitten sen verran että riittää.

En pidä runoista koska en ymmärrä mitä runous on, mie en tajuu.

antzu (nimimerkki)

#29 Markus, kyllä sitä viiniä täytyy tarvittaessa löytyä vaikka lähikioskista ja milloin vain aukioloaikaan. Miksi minun pitäisi hakea viinit ym. Italiasta?
Se, että alkoholin käyttö tulee yhteiskunnalle kalliiksi on totta, mutta Suomalainen veronmaksaja on sen hinnan maksanut moninkertaisesti. Opettakaa nuorianne käyttämään alkoholia järkevästi, siitä se lähtee, täysin avointa keskustelua.
Hei, menen kauppaan, mitä viiniä haluatte? entä saunajuomat? kenties muutama olut?

irwin goodman (nimimerkki)

Sosiaali- ja terveysministeriön budjetti noin 15 miljardia. --> lupa kieltää.

Sosiaali- ja terveysministeriön budjetti noin 5 miljardia. --> ei ole oikeutta kieltää.

Jos pyöritämme verorahoilla(lainalla) tälläisiä terveyspalveluita, niin kyllä se oikeuttaa kieltämisen ja rajoittamisen mitä tulee alkoholiin ja tupakkaan.

Olen siinä samaa mieltä, että vastuuta voitaisiin antaa yksilöille ja samalla purkaa valtion palveluita. Tulos: Jos juot terveytesi pilalle, kukaan ei tule välttämättä auttamaan.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

#33 Alko on tietysti aika kallis putiikki. Suomessa ei viini tule koskaan olemaan yhtä halpaa kuin tuottajamaissa. Punaviinin litrahinta taitaa alkaa yhdestä eurosta (myös oluen litrahinta on yhden euron hujakoilla monissa maissa), joten kyllä sitä kannattaa tuoda, jos sinne päin on muutenkin reissua.

Mutta jos on entusiastikko, silloin kannattaa etsiä tilaviinejä, vai pitääkö sanoa viinitiloja, ja hakea laatikkokaupalla. Tosin halpaa ei tuollainen ole, mutta jos yhdistelee parin euron pullovalikoimaan muutaman laatikon valikoituja tilaviinejä, niin siinä kiva pohja kellarille.

Skywalker (nimimerkki)

Viestissä nummero 27 esiintyvä linkki antaa hyvän selityksen sille, miksi homoseksuaalisuus alentaa elinajan ennustetta.
Tuli vaan mieleen.

Raija (nimimerkki)

Ei STM saa ihmisista kuolemattomia, jokatapauksessa sita johonkin kuollaan. Vasta vastuun kantaminen itsestaan, opettaa kantamaan sita myos toisista, kun ihminen nyt ei satu olemaan kone. Ulkopuolelta tuleva holhous on aaneenlausumaton todiste siita, etta kansalaisia pidetaan tyhmina, joten pitaa pyrkia siihen, etta kiellot ja kaskyt rajaavat ihmiset hyvin hallittaviksi. Suomessa kehitys saa perfektionistisia piirteita, eika se ole enaa tervetta. Kohta kukaan ei enaa tee mitaan, vaan istyy kypara paassa odottamassa tuomiopaivaa. Nimittain talla menolla se kylla tuleekin.

Skywalker (nimimerkki)

38.

Pois lasten silmistä niinku röökitkin, kuuluu minun mielipiteeni.

Skywalker (nimimerkki)

Siis et sinä vaan juomat.

Gagarin (nimimerkki)

#39: "Pois lasten silmistä niinku röökitkin, kuuluu minun mielipiteeni."

Päinvastoin!
Alkoholia pitää arkipäiväistää ja siihen liittyvä stigma pitää tuhota. Vaikka yksi kommentoijista edellä korosti sitä, että jopa espanjalaisissa lehdissä on ollut kirjoituksia siitä, että humalahakuinen juominen on siellä lisääntynyt, niin moiset kirjoitukset eivät siellä ole mitään kansan valtavirran keskustelutopikkeja eikä kukaan täysikärkinen edes kuvittelisi ehdotusta alkoholin myynnin rajoittamisesta. He eivät supermarketissa erottele viiniä riisiryyneistä.
Toki kaikissa kultuureissa tapaa humalaisia, mutta kehittyneissä alkoholikulttuureissa sillä tavalla humaltuneita, kuin käsitetään perisuomalaisen humalan olevan, pidetään psyykkisesti sairaina ja ongelmallisena. Aikoinaan oli nimenomaan Espanjassa joskus 60-luvulla joku suomalaisturisti herännyt mielisairaalassa öykkäiltyään humalassa. Kun hän sitten halusi päästä pois vedoten siihen, ettei se ole hänelle oikea paikka, koska hänen käyttäytymisensä johtui vain humalatilasta, niin hoitajat totesivat, että kyllähän itsensä tuollaiseen humalatilaan juova tarvitsee mielenterveydellistä hoitoa.
Yleensä alkoholin terveysvaarat mielletään Keski- ja Eteläeuroopassa saman kategorian asioiksi kuin Suomessa vaikkapa korkea kolesteroolipitoisuus tai veren suola-arvot, y.m. Puhuttaessa terveysriskeistä ei niissä kulttuureissa tule ihmisten mielikuviin kirveet, nyrkit ja tappelut.
Alkoholin pitäminen piilossa kommentoijan ehdotuksen mukaisesti ylläpitää kieroutunutta suhtautumista, eräänlaista kieltolakimentaliteettia, jonka puitteissa isäntäväki menee häissä autotalliin keskenään virnistellen vetämään hömpsyjä - sen sijaan, että juomat tarjoiltaisiin emännän toimesta tarjottimella ja nautittaisiin hilpeden juhlapuheiden saattamina.

Trapetsi (nimimerkki)

Eiköhän tuossa viinakaupan sunnuntaikiinniolossa ole kaksi syytä.

Suomalaiset eivät ole oppineet eurooppalaista tapaa käyttää alkoholia. Siellä julkista päihtymistä pidetään häpeällisenä, eivätkä siellä lapset heilu kännissä iltamyöhään kadulla.

Toinen pointti on se, että alkon myyjät koetaan ikäänkuin virkamieskastiin kuuluvina ja heidän pitää saada vapaa viikonloppu, kuten koko muun virkamieskunnankin.

Tasa-arvoa, tasa-arvoa. Ennen teki piika ruokapalkalla herrojen ja rouvien kotityöt, nyt "piiat" pannaan palvelemaan 7/24, jotta herrat ja narrit saisivat mennä sinne perintömökille ja / tai tunturimajalle viikonlopun viettoon runsain ostoksin ja matkan taukopaikoissa shoppaillen.Meno on kuin enstisajan torppariyhteiskunnassa.

Kannatan ehdottomasti Kelan ja kaikkien virastojen 7pv viikossa aukioloa. Ei tarvitsisi työssäkäyvän ottaa arkivapaata asioidakseen vaikka Kelassa tai rakennusvirastossa, suuremmista viskaaleista puhumattakaan. Ei tarvitsisi oikeudessakaan maksaa työajan käytöstä korvauksia, kun istuttaisiin siellä sunnuntaina.

Tämä suomalaisten viinankäyttö on kuin entisellä kaverilla, joka koitti raitistua. Hän meni tukihenkilönsä kanssa kapakan ohi ja sanoi, kuinka poltteli päästä sisälle sinne. Tukihenkilö sanoi, että heitä lippahattusi ovelle ja jos lippa osoittaa kapakkiin sisään, niin menään. Kaveri heitti hatun ja lippa osoitti ulospäin. Kaveri totesi, että mitä se hattu pottuilee, kapakkiin tässä tulee mentyä kumminkin.

Suomalainen hakee viinansa, oli Alko viikonlopun auki tai kiinni. Auki se voisi olla sitten , kun viinan kurkkuun kaatminen saisi kohtuumitat myös täällä pohjan perillä.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Hyvä, hyvä Helena! Juuri noin. Suurin osa suomalaisista osaa käyttää alkoholia kohtuudella ja maltillisesti. Ei pidä syyllistää kaikkia ihmisiä sairaiden alkoholistien toilailuista. Arvostakaamme vapautta myös vaaliuurnilla - kepu viemäriin!

Gagarin (nimimerkki)

Ja kaikkien näiden kommenttien jälkeen, varsinkin tuon Pekka Siikalan viimeisen kommentin jälkeen, tekee mieli vielä muistuttaa, että kyse on siis siitä, saako keskiolutta myydä sunnuntaisin, niin kuin kaikkina muinakin päivinä.

Auria (nimimerkki)

Viina herättää näköjään suomalaisten intohimot.
Minua ei haittaisi yhtään jos olutta ei voisi ostaa sunnuntaina. Asun niin korvessa että täällä täytyy joka tapauksessa suunnitella ostoksensa aina aikalailla etukäteen. Tietysti jos asuu kaupan tai ärrän vieressä voi haitata jos ei sunnuntaina saa kaljaa kaupasta. Eikö sitä voi ostaa niinä kuutena päivänä viikossa?
Ylipäätään koko sunnuntai aukiolo on täysin tarpeeton. Ajattelen tässä ennenkaikkea kaupan työntekijöitä. Risaiseksi menee puotipuksun elämä kun täytyy olla valmiudessa 24/7 jos joku sattuu haluumaan seksilelui tai kaljoo.
En myöskään kaipaa viinejä siwaan. Mulla on aika hyvä aavistus siitä kuinka monipuolista valikoimaa siellä ylläpidettäis: "suavee", "libistä" ja "katonekroo":)

Hessu (nimimerkki)

"38. Pekka Siikala. Toteat näin. "Se helvetti on siinä ettemme osaa käyttää alkoholia."

Sovitaanko taas, että puhut vain omasta puolestasi. Viimeksi sotkit mielipiteeseesi kaikki lääkärit ja tällä kertaa ulotat mielipiteesi koskemaan meitä kaikkia.
Ihan totta Pekka, hillitse vähän holistista ajatteluasi. Kaikki eivät ole äärilaidan ihmisiä. Suurin osa suomalaisista pärjää ihan hyvin viinan, viinin ja oluen kanssa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Tehrään semmottis laki, et viinasairauksii ei saa hoitoo ja sit joutuu allekirjottamaa semmose vakuure, ettei voi vaatii mittä, jos jua. Vakuutusyhtiöt vois sit taas myyrä semmossii viinanjuantivakuutuksii. Iha niinko matkavakuutuksiiki.

Kaikke mää kans aina keksi

Nymmää jua yhre kalja

Auria (nimimerkki)

#48: aika hyvä idea..

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Euroopan juomatavat muistuttavat jo Suomalaisten juomatavat, seuraa tekee kaltaiseksi.
Koomajuopoteltu on lisääntynyt huolestuttavasti EU:n alueella sen jälkeen kun Suomi ja Ruotsi liittyivät siihen.

http://articles.sfgate.com/2008-04-27/news/1714669...

Gagarin (nimimerkki)

#50:
Kuvaavaa, että linkki on USA-laiseen julkaisuun. Amerikan kansa lukee kuin Marco Polon tarinoita konsanaan Euroopan kauheuksista.
Mutta täytyy muistaa, että tässä sunnuntaiaukiolodebatissa kyse ei ole siitä kuinka hyvin nuoriso pärjää vahvan snapsin kanssa, vaan siitä saavatko aikuiset ostaa keskiolutta.

Silinteri (nimimerkki)

51: Sinä tunnut ajattelevan, että jos Alko olisi vain yhden päivän viikossa(nyk. 6pv) auki niin haitatkin putoaisivat 1/6:aan nykyisestä? Mutta sehän olikin odotettavissa, täysi sekopää kun olet.

ard (nimimerkki)

#50: "Euroopan juomatavat muistuttavat jo Suomalaisten juomatavat, seuraa tekee kaltaiseksi."

Ei kai tässä muu auta kuin koko Euroopan kattava kieltolaki.

Ja Venäjän rajalle tiukka tulli, ettei pisaraakaan pääse rajan yli.

antzu (nimimerkki)

Tällainen keskustelu saa Pekan korkkaamaan, odotettavissa räväköitä blogeja. On se kumma että mies yleistää kaiken, voin sanoa että Suomalaisten juominen on lasten leikkiä esim. Saksalaisten läträämiseen.
Ovatko kaikki Saksalaiset juoppoja?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

54
Kieltolaista Suomella ja USA:lla on kokemuksia.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Alkoholismin takana on usein vakavia psyykkisiä ongelmia. Helpoin tapa ottaa selvää tyypin todellisesta luonteesta on tarjota tälle muutama drinkki. Normaalit handlaavat humalatilanteen ilman sen suurempia katastrofeja. Fiksuimmat sosiopaatit pidättäyvät tästä syystä tarjotusta alkoholista kokonaan. Yhtenä esimerkkinä on mainuttu mediassa Ibrahim Shkupolli, ja saattaa sellaisia löytyä pari kappaletta kepustakin ;-)

Hessu (nimimerkki)

# 51."Olet ihan pelle, samaa sarjaa kuin tuo turhake Jukka Turunen."

Kiitos Pekka, lisään pellen tittelin jo ennestään pitkään ammattieni kirjoon.

Rukoilen edelleen iltaisin Jumalalta,että hän osoittaisi yhden rehellisen kepulaisen. Hiljaista on edelleen henkien maailmassa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#51. Sinä vasta pelle olet, kun olet kiinnostunut siitä, mihin joku kuolee.
Eiköhän se ole kaikkien kannalta parempi, että kuollaan?

Muhammed (nimimerkki)

#60. Miten kuolema tulee kalliiksi?

Ai niin (nimimerkki)

"Yle: Tehokas veronmaksaja ryyppää, polttaa ja kuolee nuorena
Tiistai 19.1.2010 klo 22.20
Eniten verokarhun kirstua kasvattavat nuorena töihin menneet henkilöt, joka maksavat paljon erilaisia kulutusveroja, uutisoi Yle.

(IL ARKISTO)Kunnon kansalaiseksi mielletään usein korkeasti koulutettu, tupakoimaton ja turhaa saastuttamista välttävä henkilö. Veronmaksajana hän ei kuitenkaan kuulu aateliin.

Sen sijaan raadollisesti sanottuna tehokkain veronmaksaja on nuorena töihin mennyt ja paljon erilaisia kulutusveroja elämänsä aikana maksava henkilö.

- Jos tällainen ihminen on tehnyt koko työuransa töitä, eikä ole ollut työttömänä ja kuolee ennen eläkeikää, hän tuottaa valtiolle enemmän kuin kuluttaa. Kyllä tällainen henkilö on aikamoisen sankarityön tehnyt jos katsotaan julkisen talouden rahoitusta, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen erikoistutkija Timo Rauhanen arvioi Ylelle."

hyvin edustettu (nimimerkki)

Pekka tuntuu taas kirjoittavan semmoisella vimmalla joka paikkaan että ihan tuntuu siltä että kaikki blogit olisivat sakeana Freudenthalin hengenheimolaisia. Näitä ylimielisiä neroja tuntuu riittävän joka paikkaan. Tälle kastille tuntuu olevan yhteistä että he ovat aina mukamas niin kovin huolissaan typerien suomalaismoukkien terveydentilasta. Pöh!
Ihan kuin olisivat huolissaan omasta karjastaan!

Mitä ihmettä se näille hyväkkäille muka kuuluisi vaikka koko kurja turaanilaiseen kansansukuun kuuluva hölmöläislauma tappaisi itsensä liialla viinan läträämisellä?

Luulisi että olisivat iloisia vaan kun kielisuhde kasvaa.. Vai olisiko sittenkin kyse siitä että tällä kastilla on vain huoli siitä että kuinkas heille itselleen sitten käy, ja kuka heitä sitten elättää. Ulkomailta haalituista kulttuurin rikastajistakaan ei tunnu olevan tässä suhteessa mitään apua.

Automaattinen nopeusvalvonta+sakotus kuvastaa herrojen todellista tahtoa, nopeuksia ja toleransseja tosin pitäisi kiireellä tiukentaa ja samantyyppisiä sakotusautomaatteja tulisi kehittää lisää muillekkin elämän aloille. (Axel Olof Freudenthalin hengessä ) Jep! Ei muuta kuin alkoholin ostoon ja käyttöön samanlaista automaattista sakotustekniikkaa.

JLin (nimimerkki)

Miksi juot? Siksi, että unohtaisin. Mitä haluaisit unohtaa? Sen, että juon. Näinhän sitä yrittävät monet sosiaaliviranomaiset teoretisoida, mutta ei pidä muuten paikkaansa. Juon siksi, että kalja ja punkku on hyvää ja niistä tulee känniin, ja kännissä on hauska olla. Samantekevää, paljonko nostavat hintaa, ryyppään juuri yhtä paljon jonkun sosiaaliviranomaisen mielestä, ja ehkä juuri yhtä vähän jonkun pultsarin mielestä.

Veikkaan, että todellinen syy poliitikkojen ja sosiaaliviranomaisten huolestumiseen ei ole kansanterveys, vaan EU-tilastot. Mallioppilas taitaakin olla juoppo. Presidentti Halonen laittoi miinat kieltoon sen takia, että kyselevät kansainvälisissä konferensseissa kaikenlaista. Suomalaiset politiikot tuntuvat läpeensä olevan globalistien renkejä ja kansa karjaa. Se niistä demokraattisen vaikuttamisen mahdollisuuksista sitten.

Onni Lintu (nimimerkki)

Osa meistä osaa juoda sopivasti, osa ei. Ehkä % 70+30. Kun on juonut yhden päivän, illan, seuraavana aamuna toinen ei joisi alkoholia mistään hinnasta. Toisten genetiikka tms. aiheuttaa sen, että seuraavana aamuna voi jatkaa juomista. Ja kun tätä tapahtuu tarpeeksi kauan, seuraavana aamuna on pakko saada lisää alkoholia. ja sitä seuraavana, jne.
Lasten, erityisesti sikiöiden, ja muiden heikkojen suojelemiseksi tarvitaan alkoholin säännöstelyä.

Hilton Sullivan (nimimerkki)

En nyt tiedä, miten kommenttini aloittaisin koska olen suuresti kummastunut miten jonkinsortin "fasismia" nähdään vähän jokaisessa paikassa ja sitten kun se todellinen fasismi yllättää niin osataan vain harmitella. Oikeisiin ongelmiin ei jakseta/haluta puuttua vaan sen sijaan mouhotaan netissä oikein urakalla "sorrosta" ja "holhouksesta".

Mitä varten päihteet ylipäätänsä ovat? Sitä voi miettiä kun kerrataan yhtälö kolonialistit - alkoholi - alkuperäiskansat. Jokainen fiksu ihminen varmasti perehtymällä saa selville vastauksen joka on: kontrollointi. Kun ihminen on saatu turrutettua, on hänen hyvin vaikeaa enää vaikuttaa ympärillä vaikuttaviin asioihin. Joten todellista holhousta taitaa loppukädessä olla se miten valtaapitävät haluavat että päihteitä on kansalla aina saatavilla sen verran etteivät nämä jaksa kiinnostua ympärillään olevista asioista. Siis: leipää ja sirkushuveja.

Alkoholin vaikutuksia katsellessani elämäni aikana niin lähellä kuin kaukana olen tullut siihen tulokseen ettei se ole ihmistä varten. Liian moni hyvä ja kunnollinen ihminen on siihen maistettuaan sortunut ennenmmin tai myöhemmin.

Parempi on olla ilman.

Skywalker (nimimerkki)

41.

Se että kaupassa on oma osastonsa päihteille, ei ole kieltolakia.

Ja yleensäkin sixpäkki kreippikiljua ostoskorissa ei ole eurooppalaista juomakulttuuria, vaan väsyneen ihmisen itselääkintää.
Heräteostokset ovat tosiasia.

Ja Siikalalle, toisen ämmäksi nimittäminen luo vihaisen ilmapiirin, kuten tästäkin järjettömästä inttämisestä näkee.

Kun omaksutte sivistyneen eurooppalaisen juomakulttuurin, jätättekö kotimaisen pois, vai onko kahdessa kulttuurissa enemmän kivaa?

10 annosta/v (nimimerkki)

Yksilöt, jotka osaavat käyttää alkoholia fiksusti, ovat todennäköisesti sen verran fiksuja, että osaavat ostaa viinipullonsa etukäteen sitä juhlavaa tilannettansa varten.

Se, että kaljaa on saatavilla ihan mistä vain ihan koska vain, palvelee lähinnä niitä, joille alkoholi on todellinen ongelma. Ja sitä se on, jos ei voi olla ilman esimerkiksi kuukautta tai kolmea.

Kuten Skywalker mainitsi, ei tuo bensa-asemilla yms. paikoissa tapahtuva kaljan massamyynti kyllä missään mielessä ople 'hienoa eurooppalaista alkoholikulttuuria' vaan kyllä siellä melkoisen reppanaa väkeä hakee täydennystä tyhjeneville pulloille.

Kuten mainittu: kun kansa juo itsensä turvallisuudentunteeseen, ei se ota enää kantaa tärkeisiin asioihinkaan.

Timo (nimimerkki)

Me ainakin intissä huudeltiin urheina sotilaspoliisimiehinä kaikille vaarallisille roistoille et "Seis! Uhkaan sinua ampuma-aseella". Uhkailtiin voimakeinoilla ja poliisikoiralla jos ei pelleily lopu. Se on varmaa sitä laillista uhkailua.

Toimituksen poiminnat