Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Eduskunnan vähäosaiset

Eduskunnassa on kapinamieliala noussut (hyvä että edes jokin saa sielläkin aikaan kapinamielialaa), syynä Niinistön määräämä säästökuuri, jonka vuoksi kansanedustajat joutuvat valitsemaan edullisia lentoreittejä, halvempia hotelleja ja, voi sniif, joutuvat matkustamaan taviskansan kanssa samassa luokassa junassa.

Suomen Kuvalehti on tarttunut tähän järkyttävään epäkohtaan ihan kahden artikkelin voimin. Toisessa artikkelissa demariedustaja Sinikka Hurskainen kertoo:
"Meille virnuillaan, onko Suomi todella noin köyhä maa. Junassa kollegat tulevat kysymään, haluammeko heiltä lehtiä tai sämpylöitä, kun istumme yksin toisessa luokassa."

Voi voi, on se varmasti Sinikalle tosi rankkaa tuo elämä, kun joutuu ihan yksin matkustamaan toisessa luokassa, eikä ole edes ilmaista pullaa tarjolla... :(

Jonkinmoista kikatusta aiheutti toisen artikkelin kohta, jossa Hurskainen kertoo joutuneensa Brysselissä majoittumaan niin huonoon hotelliin, että siellä olivat pyyhkeetkin niin likaiset, ettei niihin voinut kuivata itseään :D Lähinnä tulee mieleen, ettei kyse ole rahan puutteesta, vaan hotellimajoitukset varanneen henkilön tekemästä käytännön pilasta.

Kun muistellaan eduskunnan 100-vuotisjuhlien laskua, oliko se nyt 5 miljoonaa euroa, ja ulkomailla ramppaavia ylisuuria delekaatioita (esim. Lipposen perheen viininhakumatka Etelä-Afrikkaan, 75 000€...), niin en yhtään ihmettele, jos joku on pikkasen jotain jäitä laittanut ”kansan”edustajien rahantuhlaushattuun.
Ja äijän ees ilikijjäät valittaa aikana, jolloin kertoillaan uutisissa, että suomalaisten on valmistauduttava nyt kiristelemään pariksi vuodeksi vöitään ja työttömyys kasvaa ja kasvaa ja ihmiset alkavat olla ihan ihmeissään elämänsä kanssa. Mielestäni tuollaiset Hurskaiset vain vahvistavat sitä kansalaisten mielipidettä, ettei kansanedustajilla ole pääsääntöisesti mitään hajua tavallisten ihmisten elämästä. Tuokin täti urputtaa, kun ei saa matkustaa paremmassa luokassa yhteiskunnan laskuun, kun suurella osalla suomalaisista ei edes ole varaa matkustaa junalla ollenkaan. Maksaisi itse sen erotuksen, jos haluaisi businessluokassa matkustella. Kyllähän yritystenkin edustajat joutuvat näinä aikoina hieman miettimään, että millaisissa matkustusluokissa liikutaan.

Noh, jonkinlaista merkitystä vähäosaisten demariedustajien tyytymättömyys voi kuitenkin saada, sillä tulevana tiistaina eduskunnassa äänestetään puhemiehestä. Normaalista muodollisesta äänestyksestä saattaakin muodostua jonkinlainen sirkuspelle-esitys, sillä säästökuuriin ovat suuttuneet myöskin mm. eduskunnan eräkerholaiset, joita närästää se, ettei yhteiskunnan varoista enää makseta heidän ylellisiä illalliskutsujaan.

It's hard to be a tonttumies.

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

:) :)

Oikein osuva analyysi. Minusta kansanedustajan palkka on niin hyvä, että sillä voisi palkata autonkuljettajan itselleen. Taas tulisi töitä. Ja jos rahavarat olisivat minun takanani, niin delegaatiotkin liikkuisivat Ryan Airilla ja hoitaisivat ihan itse majoituksensa, johon toki saavat päivärahaa.
Jos minä hoitaisin, niin he asuisivat leirintä alueella.

Moris (nimimerkki)

"Käytännön pilan"(practical joke) voisi kyllä suomentaa.Kävisikö jekku,jäynä tms.

Mika Aavakoski

Kun ammattisosialisti on kivunnut korkeaan tuloluokkaan, ei hän pelkää enää mitään muuta kuin sosialismia. - Samuli Paronen

toivo (nimimerkki)

Helena eronen ei esittele toista juttua, josta mainitsee. Siinä Kimmo Kiljunen itkee sitä, että eduskunta ei maksa hänen käyntikorttejaan, joita hän jakaa toimiessaan Etyjin erityislähettiläänä.

"Kiljunen on työskennellyt Etyjin kiertävien puheenjohtajien erityislähettiläänä jo kaksi vuotta. Ensimmäinen toimeksianto tuli ulkoministeri Ilkka Kanervalta (kok) Suomen puheenjohtajuuskaudella vuonna 2008.

Pesti jatkui, kun Kreikasta tuli järjestön puheenjohtajamaa viime vuoden alussa. Ennen Kiljusta kukaan suomalainen kansanedustaja ei ole työskennellyt vastaavissa tehtävissä muiden hallitusten palveluksessa. (Tämä SDP:n sivuilta)" Nyt tähän voi jo lisätä, että Kiljunen jatkaa samaa työtä uusimman puheenjohtajamaan Kazakstanin leivissä.

Eduskunnalla on jo erikseen Etyj-valtuuskunta, joka osallistuu kokouksiin, joten Etyj-asia on asianmukaisesti hoidettu. Miksi siis pitää pitää kustantaa vielä erikseen Kimmo Kiljusen erityislähettiläspuuhia, joita hän tekee muitten maitten laskuun?

Jotkut kansanedustajat tekevät hienolta kuulostavia tehtäviä suomalaisten rahoilla, kun luulevat olevansa tärkeitä. Tosiasiassa heidät huijataan siihen siksi, että varsinaisen vastuunkantajan ei tarvitse itse maksaa kuluja.

Se on ainakin selvä, että eduskunnan ei taritse maksaa käyntikortteja, joita Kiljunen tarvitsee työskennellessään Kazakstanin laskuun. Toinen kysymys on vielä, pitääkö kansanedustajan ottaa tuollaisia lisätöitä. Luulisi oman kansan edustamisessa olevan tarpeeksi tekemistä. Vai onko kansanedustajia liikaa?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#2.
Niin, en tiedä mikä on se summa, jonka kansanedustaja saa ulkomaanreissullaan käyttää, mutta kyllähän etenkin Euroopassa voi nykyään reissata aika vähälläkin rahalla eivätkä ihan hyvät perusmajoituksetkaan kalliita ole. Ihan nopsaan vilkaisin supersaverilta, niin lennot + 2 vuorokauden majoitus hitusen yli 300€.

#3.
Miksi se pitäisi suomentaa?

#4.
Taitaa Samuli Paronen olla vähän niinku oikeassa.

#5.
No tuossa ekassa kommentissa, jossa linkki on, lukee "linkin takaa löytyy molemmat artikkelit aiheesta", enkä minä tajunnut ollenkaan, että joku olisi niin tyhmä, ettei tajuaisi, että MOLEMMAT artikkelin löytyvät kyseisen linkin takaa. En minä viitsinyt niitä molempia alkaa referoimaan.

ard (nimimerkki)

Eduskunnassa tulisi siirtyä normaaliin yritysten käytäntöön, jossa on olemassa keskitetty matkanvaraus (etsii halvimmat vaihtoehdot edustajan puolesta) ja ennen kaikkea korvaukset kuitteja vastaan.

Nythän eduskunnassa on ihmeellisiä kulukorvauksia ym. jotka eivät perustu mihinkään toteutuneisiin kuluihin. Normaalissa firmassa jos toimisi noin niin verottaja ja tilintarkastajat puuttuisivat asiaan. Mutta eduskunnassa eletään kuin pellossa.

Van Helsing (nimimerkki)

Broidi oli aikoinaan jossain lafkassa osastopäällikkönä, ja kertoi että potkuja ei pahinkaan vetelys kertakaikkiaan voi ymmärtää mutta palkankorotusta kaikki pitävät ilmanmuuta ansaittuna ja oikeaanosuneena. Palkankorotuksessa on kuulemma vaan se ongelma että sen tuoma mielihyvä haihtuu viikossa.

Näin käy varmasti myös tyypeille jotka pääsevät Eduskuntaan. Viikossa tai parissa ihminen on muuttunut täysin toiseksi. Äänestäjät olivat juuri olleet niin rakkaita mutta ovatkin yht´äkkiä vihollisia (äänestävätköhän ne perkeleet minua enää ensi kerralla). Näin kansanedustajasta on hetkessä tullut kansanvihollinen, jonka on viisainta ahmia kaikki edut nyt heti koska seuraavasta kaudesta ei tiedä. MOT.

hyvin edustettu (nimimerkki)

Kas kun tämä täysin ylimitoitettu kermaperseinen velvoitetyöllistetty siipiveikkolauma ei ole vielä keksinyt säätämään jotakin sopivan velvoittavaa matkalakia jolla veronmaksajat (elastusvelvolliset) velvoitettaisiin maksamaan "kansan"edustajille ja heidän kavereilleen kaikki matkat aina vähintään a-luokassa. Säätäisivät samalla semmoiset lait ja asetukset joka oikeuttaisi heille myös globaalit mittasuhteet huomioon ottavat yksityisautonkuljettajat ja yksityissuihkulentokoneet kuljettajineen tietenkin. Mitä sillä on väliä jos maksaa, kun kerran lasku menee suomalaisille moukille!

Niin ja onhan näitä kansan etua terrorisoivia salamyhkäisiä kähmintälakeja rustattu ennenkin ihan salaa ja hissunkissun sammutetuin lyhdyin. Avaisivat sitten vaikka jälkeenpäin jonkun kansanedustajien matkalakikeskustelusivuston jossa hullut ja häiriintyneet maksumiehet saavat tuoda ihan hulluja mielipiteitään esiin.

fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kielilaki#Kielilain_valmistelu_ja_voimaantulo

"Kielilakikeskustelusivusto on avattu rakentavassa hengessä. On kenties parempi, että näiden selvästi häiriintyneiden henkilöiden mielipiteet tulevat myös esille"

tabulaattori (nimimerkki)

"#3.
Miksi se pitäisi suomentaa?"

En ymmärrä myöskään. Aina välillä joku huomaa asian ja siitä pitää tehdä päästö jollekin www-sivustolle tai ihmisten blogeihin. Ainoa minkä muuttaisin olisi vääntäminen muotoon Käytännöllinen pila, koska en tiedä kuka on Käytäntö ja miksi se tekee piloja?

Gagarin (nimimerkki)

#2: " Minusta kansanedustajan palkka on niin hyvä, että sillä voisi palkata autonkuljettajan itselleen."

Ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka asuu pääkaupunkiseudulla, saa verotettavaa palkkaa 5800€ kuussa, päivärahoja ei hänelle makseta. Tuosta palkasta hän maksaa veroja ja veroluotoisia maksuja liki 40%, ehkäpä myös puolueensa kustannuksia, jäsenmaksuja, y.m. Hänelle jää siis joku 3300 - 3400 kuussa käteen. Kuten varmaan tiedät voi vaatimattomankin asunnon ostaja pääkaupunkiseudulla joutua maksamaan noin 1500€ kuussa lainanhoitokustannuksia ja siihen päälle yhtiövastikkeet, sähkö- puhelin-, y.m. kulut, mikä yhteensä tekee siis noin 2000€. Tällaiselle kansanedustajalle jää siis noin 1300 euroa kuussa talousmenoihin, kodinhankintoihin, vaatetukseen ja virkistykseen. Jos hän on perheensä ainoa tulonsaaja, jonka periaatteessa pitäisi varautua myös siihen, ettei edustuspesti jatku enää tulevaisuudessa, niin voitko vääntää minulle rautalangasta millä rahoilla se autonkuljettaja palkattaisiin? Voitko myös selittää mistä johtuu se ajatus, että kansanedustajat ovat hyvin palkattuja? Jo PK yrityksen keskijohdon pallilla pääsee korkeammille palkoille.

Kommentti (nimimerkki)

Yrityksillä on kauan ollut käytäntönä (ainakin 90-luvulta), että esim. lentomatkat tulee tehdä kakkosluokassa. Joissakin yrityksissä työlennoista saadut ns. lentobonukset piti käyttää työmatkoihin.
----------------------
Mitä Kiljuseen tulee niin en osaa muuta miehestä todeta muuta kuin se täysin kritiikitön suhtautuminen Itämeren kaasuputkeen ja suorastaan mielistelevä pakonomainen selittely sen tarpeesta TV-merkkisessä tiedotusvälineessä herätti ainakin minussa epäilyksiä mikä on miehen selittelyjen taustalla? Tuntuu kuin olisi oma lehmä ojassa herralla, sen verran on tullut neuvoteltua ja keskusteltua erilaisten vastakumppaneiden kanssa elämän aikana. Harvemmin on oma vainu pettänyt ihmistuntemuksessa.

kaija kuopila (nimimerkki)

Eronen puhuu asiaa. Nauroin kippurassa Sinikka Hurskaisen onnettomille kokemuksille. Meillä eduskunta elää suuruudenhullua aikaa. Jokaiselle olisi pitänyt selvitä viimeistään säätiötuki-sekoilujen jälkeen, että kansalla ei ole edustajia, vaan uskolliset äänestäjät säilötään rahalla jo nuorina yhdistyksiin, järjestöihin ja säätiöihin. Sama pätee kaikkiin puolueisiin. Niinistö on osoittanut rohkeutta pitäessään suomalaisten puolta kireällä budjetilla ja toivottavasti hän ei lannistu. Suomessa on enemmän virkamiehiä kuin muissa EU maissa yhteensä, kuten kansaedustajiakin väkilukuun verrattuna. Noista kohteista on saneeraukset aloitettava. Yhdistys ynm tukien jakamisella puolueille on viety kansalaisten vaikutusmahdollisuuden. Nyt Arkadianmäen väki elää omaa ylellistä elämäänsä ja kansa voi pahoin.

Pastelli (nimimerkki)

Helena puhuu asiaa. Kyllähän tämä jurppii. Varsinkaan pitkän linjan kansanedustajilla ei ole enää mitään käsitystä kohtuudesta. Häpeäisivät!

Moris (k. 3) puhuu asiaa myös mainitessaan tuon käytännön pilan. Se tosiaan on ontuva ja surkea käännös sanoista practical joke. Ennen puhuttiin kepposesta. Onko sana täysin outo nykysukupolville? Sana on siis k-e-p-p-o-n-e-n. Opetelkaapas käyttämään. Vaihtoehtoina käyvät myös Moriksen mainitsemat sanat ja lisääkin voi keksiä. Mutta käytännön pila... ei, ei.

Ano Nyymi (nimimerkki)

On tuo poliitikkojen ahneus kyllä aika järkyttävää. Omia etuja on perattu oikein antaumuksella mutta silti mikään ei vaan riitä.

Reiluinta olisi jos kansanedustajien liksa muutettaisiin ihan tavalliseksi palkaksi josta perittäisiin normaali palkkavero. Näkisivät siinä sitten miten on verotus "keventynyt" kulloinkin.

Ai niin ja tämän blogin pitäjä on ihq, niin ihq!!!! :)

Gagarin (nimimerkki)

#15: "Reiluinta olisi jos kansanedustajien liksa muutettaisiin ihan tavalliseksi palkaksi josta perittäisiin normaali palkkavero."

Niin se onkin! He maksavat palkastaan normaalin tuloveron ja tietyt kulukorvaukset on mitoitettu samalla filosofialla kuin vaikkapa liikemiesten matkakustannus- ja päivärahakäytännöt. Onko sinulla joku toinen käsitys asiasta?

IP (nimimerkki)

Kuuden kuukauden työpanoksella - joutuu matkustamaan turistiluokassa,
koko vuoden työnteolla - ansaitsee matkaliput ykkösluokkaan, That´s it!

demareita synkkaava (nimimerkki)

Onks noi k.o. toverit seonneet. Tai nyt selvisi, että työväenpuolueeseenkin on pesiytynt tälläisiä pikkusieluisia oman edun tavottelijoita. Hitto, kun ottaa päähän. Vaadin puheenjohtajalta selvitystä joukkojensa edesottamuksista. Ainakin julkiset nuhteet ovat paikallaan.

Masa Lahti (nimimerkki)

Osuva täyslaidallinen Arkadianmäelle.Pelasti sunnuntain.
Näistä olen meilannut suoraan noille ikuisille lomailijoille.
Samuli Paroselle erikoiskiitos osuvasta osumasta.
Meidän äänestäjien vaan tarttis tehdä jotain...

Nimimerkki (nimimerkki)

Tässä kaikessa on vain yksi erittäin valitettava pikkujuttu - nimittäin se, että mahdollisuudet vaikuttaa siihen tilanteeseen on ehkä melkein yhtä hyvät kun jossain Venäjällä tai Kiinassa. Kun ei mitään varteenotettavia vaihtoehtoja oikeasti ole, mitä puoluetta tahansa äänestäisitkin eikä kansalla ole aloitekykyä vaikuttaa asiaan mllään muulla tavalla, niin tuloksena onkin vain se, että koirat haukkuu, mutta kulkue jatkaa vaan matkaa. Eikä ole paljon hätääkään, kunhan sossuvaltio takaa välttämättömän.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#7. Eduskunta voisi ottaa minut töihin varailemaan tyypeille matkoja. Olen tosi hyvä hakemaan halppislentoja ja majoituksia ;)

Kommentti (nimimerkki)

"Nimimerkki kommentoi:
31.1.2010 16.32
Tässä kaikessa on vain yksi erittäin valitettava pikkujuttu - nimittäin se, että mahdollisuudet vaikuttaa siihen tilanteeseen on ehkä melkein yhtä hyvät kun jossain Venäjällä tai Kiinassa. Kun ei mitään varteenotettavia vaihtoehtoja oikeasti ole...."
----------------------------------------

No mutta "Nimimerkki" ryhdy ehdokkaaksi ja vaikuttajaksi, jospa Sinusta saisimme varteenotettavan vaihtoehdon - vihdoinkin olisi vaihtoehto!

danielewski (nimimerkki)

Niin, sellaisessä köyhässä, demokratian banaanivaltiossa, kuin Britanniassa parlamentaarikot tyytyvät pitämään työhuonettaan ties missä siivouskomerossa, kun kalliit lisärakennukset eivät tule kysymykseenkään. Pilaavat vain hienon parlamenttitalon arkkitehtuurin ja suututtavat veronmaksajat. Tai voisi tuo Hurskainen kysäistä Atlantin takaa myös joltain New Hampshiren osavaltion kansanedustuslaitoksen jäseneltä, millaisilla palkkiolla joutuu tointaan hoitamaan. Olikohan tuo ihan dollarin verran vuodessa, kun ovat jääneet osavaltion perustamisen jälkeen muutamat indeksitarkistukset tekemättä.

Mutta populistiksihan sitä haukuttaisiin, jos tiukassa taloustilanteessa kerrankin pistettäisiin ne juhlapuheissa väräjävällä äänellä kehutut RUK:n johtamisopit edestä johtamisesta käytäntöön.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#20 Ei ole äänestettävää - ryhdy ehdokkaaksi.

Check it (nimimerkki)

#11
Gagarinilla taitaa olla yhtä valikoiva muisti kuin Vanhasella.
Helsinkiläinen/uusimaalainen kansanedustaja saa kulukorvausta.

Kulukorvaus
Kansanedustajan palkkion ohella edustajalle maksetaan joka kuukauden 15. päivä kulukorvaus, joka on tarkoitettu kansanedustajan tehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen. Kulukorvaus on verotonta. Valiokuntakokouksista ei makseta erillisiä kokouspalkkioita. Myöskään yö- ja viikonloppuistunnoista ei edustajalle makseta lisäpalkkiota.

Edustajan kotipaikasta riippuen hän saa kulukorvausta 30 prosentin (986,81 euroa), 40 prosentin (1 315,75 euron) tai 55 prosentin (1 809,15 euron) mukaan. Edustajalle, joka on valittu muusta kuin Helsingin tai Uudenmaan vaalipiiristä, suoritetaan kulukorvaus 40 prosentin mukaan laskettuna.

Uudenmaan vaalipiiristä valitun kansanedustajankulukorvaus lasketaan 40 prosentin mukaan, jos hänen asuntonsa on yleistä kulkutietä käyttäen kauempana kuin 30 kilometrin päässä Eduskuntatalosta. Pääkaupunkiseudulla vakinaisesti asuvien kansanedustajien kulukorvaus lasketaan 30 prosentin mukaan.

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/ter...

yrittäjä (nimimerkki)

Hyvä Niinistö! On jo aikakin kovalla kädellä puuttua näiden kansasta vieraantuneiden edustajien kulukorvauksiin, matkoihin ja muuhun pröystäilyyn kansan varoilla. Vielä kehtaavat valitella moisista pikkuasioista. Hurskainenkin voi valittaa pyyhkeistä suoraan hotelliin ja Kiljusellakin on varmasti varaa maksaa käyntikorttinsa itse. Yli 25 vuotta pienyrittäjänä on opettanut että kun itse joutuu hankkimaan rahat työmatkoihin ja -tarvikkeisiin niin tarkka saa olla kulujen kanssa, helppoa se olisi toisten hankkimilla rahoilla rällästellä.

Mutta kun nämä meidän edustajamme näyttävät mallia että pitää mennä kovaa ja korkealla ja aina businessluokassa niin kyllä siihen samaan tasoon pienyrityksetkin on saatava. Yrittäjille myös saatava laki joka mahdollistaa verovapaiden kulukorvausten maksamisen kuukausittain. Nyt pitää joka ainoa lippu ja lappu pistää talteen ja tilitoimistoon. Ihme että tämä ei onnistu eduskunnassa jossa on edustajia palvelemassa satoja avustajia! Ei ihme että harmaa talous yleistyy, sehän on nopein ja helpoin tapa kerätä ns. verottomia ”kulukorvauksia”.

Nimimerkki Gagarin kitisi palkoista. Mielestäni vuosittaiseen työaikaan nähden palkka on erittäin hyvä. Lisäksi helsinkiläinen edustaja saa kuukausittain n. 1000 euron verottoman kulukorvauksen ja ilmaiset taksimatkat. Tähän päälle vielä superhyvät eläkkeet niin ei pitäisi olla valittamista. Jos ei rahat riitä niin eduskunnan lomien ( yht. 5 kk) ajaksi voi mennä töihin vaikka lähikaupan kassalle.

Gagarin (nimimerkki)

#26:
Kuten aiempana olevasta laskelmastani ilmenee, olisi ilman kulukorvausta kansanedustajan talous hyvin heppoisella pohjalla. Siihen aikaan, kun Paavolla oli jalasmökkijupakka päällä, maaseutuasukkaan päivärahaa saivat vain ulkopaikkakuntalaiset. Sitten asiaa pähkäiltiin aikansa ja päädyttiin kuvailemaasi ratkaisuun, jonka katsottiin olevan kohtuullisin. Kansanedustajilla on tiettyjä työhönsä liittyviä kuluja, maaseutukiertueita, kokouksiin matkustamista y.m., joita ei voi velottaa eduskunnalta. Ja kuten on todettu mitään yötyökorvauksia ei maksella. Suurin taloudellinen riski on kansanedustajilla siinä, että he jäävät pois ansiotyöstään eikä heitä sitten valittaisikaan ensimmäisen kauden jälkeen uudestaan. Jos edustaja pystyy edes teoriassa hiukan säästämään, se on myös hyvin kohtuullinen tavoite.
Kokonaisuutena ottaen kansanedustajan palkka kulukorvauksineen ei todellakaan ole liian korkea, vaan sen pienuus rajoittaa ehdokkaiksi asettuvien halukkuutta.

usm (nimimerkki)

practical joke on aina ollut suomeksi kepponen.

käytännön pila osoittaa kielitaidottomuutta.

yrittäjä (nimimerkki)

#28
"Kansanedustajilla on tiettyjä työhönsä liittyviä kuluja, maaseutukiertueita, kokouksiin matkustamista y.m., joita ei voi velottaa eduskunnalta."

Lain mukaan kansanedustajalla on oikeus maksutta käyttää edustajan tehtäviin liittyvillä matkoilla junaa, kotimaan reittilentoja ja busseja. Muut kulut maksetaan normaalisti puolueen tai paikallisen järjestäjän pussista.

lueskelija (nimimerkki)

Huomenna on kohdallani aiheellista poksauttaa kuohuviiniä. Kaupunkini muistaa monikymmenvuotista veronmaksajaansa ILMAISELLA uimahallin käytöllä. Kyllä nyt papparaisen kelpaa. Anteeksi kovasti nyky sukupolvi, että suurelle ikäluokalle vielä tämäkin käden ojennus. Isä vainaani kertoi miehestä, joka usein toivoi:"Voi kun sais viulun." Sitten kerran saikin sen. Nyt mies:" Voi kun osais soittaa."
Tosta jokapaikan Kiljusesta sen verran, että ahneudella ei näy olevan rajaa.

Mila F (nimimerkki)

Kiitos taas Helena! Eipä ole näillä demareilla huolta vanhusten hoidon rahoista, terveydenhuollon saatavuudesta tai lasten ja nuorten kouluruuasta näemmä. En ole kuullut meteliä. Mutta kapina kehittyy vauhdilla, kun ei saa käyntikortteja maksatettua tai pääse matkustamaan ykkösluokassa. Kiljusen polokin joutui niin halpaan hotelliin, että kirput söivät ... varmaan kiusaaja Niinistö käynyt ne sinne kylvämässä :D

JLin (nimimerkki)

Eipä paljon yllätä Hurskaisen möläytykset. Erään SDP:n vaalitappion jälkeen Hurskainen syytti tappiosta äänestäjiä, "äänestäjät petti demarit." Erikoinen näkemys demokratiasta. Onko se Hurskainen sitten niin tyhmä ettei osaa pitää suutaan kiinni. Ei kuitenkaan niin tyhmä kuin minä. Erehdyin kerran äänestämään sitä akkaa ja kehuskelin vielä kuppilassa, ja se tässä ehkä eniten kyrpii.

hyvin edustettu (nimimerkki)

Ei sitä oikein todeksi voi uskoa kuinka turhalta ja vastenmieliseltä pelleilyltä se arkadianmäen työnteko tavisten silmissä nykyisin vaikuttaa. Jos ja kun niillä velvoitetyöllistetyillä kiintiöturhakkeilla ei kerran kuitenkaan ole enää mitään oikeaa ja järkevää tekemistä niin miksi ihmeessä niiden on pitänyt nähdä niin paljon vaivaa ihan silkalta kiusanteolta tuntuvien nippelilakien tehtailussa?

Autoilijat varmaan tietää mitä tarkoitan, ja eiköhän näistä idioottimaisista nippelilakikikkailuista ole saaneet tuta muutkin.

Älyttömän tuntuisista laeista sain muistutuksen eilen itsekkin. Kävin näet eilen illalla kokeilemassa lähikaupan uusia väljempiä aukioloaikoja, kello oli jo hieman yli 21.00 ja mielessäni oli silti ajatus ostaa mm. muutama saunakalja. No kuten arvata saattaa eihän siitä tietenkään mitään tullut. Kiitos kansanedustajien nerokkaat päätökset.

Melkoista markkinataloutta tämäkin. Siinä sitä kohtasi kauppa ja kysyntä!

Voi vain kuvitella kuinka hankalaan ja vastenmieliseen asemaan kaupan vähäväkinen henkilökuntakin joutuu näiden turhien ja idioottimaisten lakien kanssa. Hieman säälitti ystävällisen naismyyjän tukala asema mutta tokihan ymmärsin mistä oli kyse, mahtaako muut asiakkaat sitten ymmärtääkään?

Mitähän siitäkin olisi seurannut jos minulle sivistymättömälle suomimoukalle olisi voitu myydä pari saunakaljaa muiden ostosten ohessa. Euroopassa tämmönen pelleily ei taitaisi muualla onnistuakkaan, ja miksi onnistuisikaan.

Myyjän kanssa kehuttiin ja vitsailtiin kilvan näitä kansanedustajien keksimistä lakiälyttömyyksistä ja keksittiin vastaavia kiusanhenkisiä älyvapauksia lisää itsekkin. Parillisina talvipäivinä ei saisi vaikka myydä jäätelöä kello 12.00- jälkeen, maitoa ei myöskään voisi myydä muuta kuin parillisina päivinä ja silloinkin täysitunteina +/- 5min. Parillisilla kuukausilla on tietenkin eri myyntiajat, kesä ja talviajat poikkeavat tietenkin toisistaan ja tokihan lakeja pitää hienosäätää ja uudistaa joka vuosi ettei arkadianmäeltä lopu hommat kokonaan.

Kyllähän sitä kaikkea jäynää ja kiusantekoa keksii kun oikein yrittää, aiheita ja variaatioita riittää joten ei muuta kuin kansanedustajiksi vaan muutkin. Suomenruotsalainen identiteetti lasketaan niissä hommissa eduksi.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#11. Voisitko sinä ottaa sen rautalangan pois pääsi ympäriltä kiristämästä?
Sarkasmi on todellakin taitolaji, ainakin ymmärryspuolella.

Anna minulle esimerkki mainitsemallasi kaavalla elävästä kansanedustajasta, niin minä annan sinulle esimerkin ministeristä, joka istuu kunnanvaltuustossa ja asuu sekä Helsingissä ja kotikunnassaan, sekä nauttii siitä hyvästä yli 1800€ "asumistukea".

Kurvari (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus Helena! :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#29.
Minä taas olen aina pitänyt "käytännön pilaa" ihan suomalaisena ilmaisuna :/

#32.
Niin, eikö olekin melko yllättävää, ettei suurinta oppositiopuoluetta kauheasti kapinaan saa todelliset yhteiskunnalliset epäkohdat, mutta annas kun joutuvat omista eduistaan tinkimään, niin johan sitä itkua piisaa. Ja kun kyse ei edes ole muusta kuin siitä, että kulukorvauksia on karsittu järkevämmälle tasolle.

#34.
Tuon kaljanmyyntirajoituksen ilta-aikaan vielä joten kuten voi ymmärtää, mutta ettei aamulla saa ennen yhdeksää ostaa olutta... eräs tuttavani manailee, kun hänellä on tapana käydä aina perjantaina aamuisin ostamassa viikonlopulle ruuat ennen töihin menoa. Monesti hän on sitten ne illan siideritkin kassalle kantanut ja aina ne on sinne jääneet, kun ei saa myydä ennen yhdeksää...

Matti Nieminen (nimimerkki)

Kaunis Helena osui taas napakymppiin. Lipponen käytti valtion varoja hyvin härskillä tavalla. Samoin demarivetoinen urheilukerho. Saulin menokuria tarvitsisi nyt myös koko valtiontalous. Lainahanat voivat sulkeutua, jos valtion nykyinen holtiton rahan kylväminen vaan jatkuu.

Työtön autonkuljettaja (nimimerkki)

#11 Painavaa kommenttia Gagarinilta;

"...jonka periaatteessa pitäisi varautua myös siihen ettei edustuspesti jatku enää tulevaisuudessa..."

Näin yksinkertaisena veronmaksajana minulla on ollut käsitys että ennen valituksi tulemistaan ainakin enemmistö kansanedustajista on ollut (ei nyt välttämättä tällaisissa rahvaanomaisissa meikäläisten) palkkatöissä, tai ainakin ovat saavuttaneet jonkinlaisesen yhteikunnallisesen aseman ja palaavat sitten noihin rooleihinsa. Jos tämä ei nyt jostain syystä sattuisi olemaan mahdollista niin uskoakseni kansanedustajallakin on oikeus nauttia ansiosidonnaista työttömyysturvaa, harkita uudelleen kouluttautumista jne.

Kansanedustajan avustaja - kuten esim.Gagarin kommentteineen voitaneen luokitella - ei vielä pysty nauttimaan kaikista kansanedustajille luokitellusita eduista mutta omaa hyvän aseman valvomaan näitä kohtia ja tekemään alustuksia uusille välttämättömille etuisuuksille.

Matti-- (nimimerkki)

Pitäisikö meidän kerätä oikein kolehti tämän hurskaisen sämpylöiden ja businessluokan junalippujen rahoittamiseksi, jos kulukorvaukset eivät siihen riitä? On kyllä huvittavaa, kyseinen henkilö viitsii taustallaan valittaa pienistä eduista ja tinkimisestä. Leppoisia suojatyöpaikkoja kehdosta hautaan..

TYÖURA:
• nuoriso-ohjaaja (Kuusankosken kaupunki),
• piirisihteeri (Kymen sosialidemokraattinen nuorisopiiri),
• päiväkodin johtaja (Kouvolan Suomi-Amerikka - yhdistys),
• jaostonhoitaja (Imatran työvoimatoimisto),
• suunnittelija (Imatran työvoimatoimisto)

JULKAISUT:
• Lennätä minut kuuhun –taidekirja 2007

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#40
"JULKAISUT:
• Lennätä minut kuuhun –taidekirja 2007"

Jospas kerättäisiin kolehti ja pistettäisiin Hurskainen venäläisellä kuuraketilla sinne kuuhun?

yrittäjä (nimimerkki)

Eiköhän kansan karttuisa käsi vielä saa Haitiin kerätyn avun lisäksi kasattua
kolehtia näille uusavuttomille ressukoille, kun ei kansalta kerätyt veroeurot riitä enää tuohon luksusmatkustamiseen eikä käyntikortteihin.

Itse kiertelin juuri viikon työmatkalla Saksassa. Matkakulut lentoineen ja hotelleineen (3-tähteä) jäivät reilusti alle tonnin. Lentokenttäkuljetukset hoituivat hyvin julkisilla kulkuneuvoilla. Junamatkat 2-luokassa, taksia käytin vain 3 kertaa. Voin mielelläni tulla eduskuntaan antamaan kansanedustajille koulutusta kuinka matkustetaan edullisesti mutta tehokkaasti.

Tuo Hurskaisen CV on todella vakuuttavaa luettavaa. . . .

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Hurskainen on demariylimys ja jo sen ikäinen, että vaatii diivana "kohtelua".

Riccado (nimimerkki)

Olen vähän alle keskituloinen, ja maksan omat sämpyläni myös työmatkoillani. Tunnen joitakin pitkäaikaistyöttömiä, ja hekin maksavat omat sämpylänsä. Ehdotan Hurskaiselle kannatustilin avaamista sämpylän maksua varten. Jos hänellä ei siihen ole varaa, niin kyllä me pienituloiset ja työttömät maksetaan. Joku syyhän tähän on olemassa, että varaa ei ole. Mutta ei anneta Hurskaisen nälkään kuolla ja kerjäämään muiden valtioiden edustajilta, tai syömään jämiä. Ei anneta sen häiritä, että yleensä työpaikkaruokailun joutuu maksamaan itse. Ymmärretään se, että Hurskainen tuntee olevensa niin köyhä. Sämpylä keskieuroopassa voi maksaa jopa kolme euroa. Maksa nyt sellaista kansanedustajan palkalla!

tavistoivo (nimimerkki)

Dear Helena,

jospa laajennat sanavarastoasi ja huomioit sen, että SUOMEN KIELEN sana "kepponen" on oikea sana. Huonosti englannin kielestä käännetty bad english -termi on "käytännön pila".
Yours ihan aikuisten oikeasti blokiasi lukeva lukija :-)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Hurskaisen osoite? Löysin pari vanhaa sämpylää ja viikonlopun iltapäivälehdet. Voisin lähettää ne Hurskaiselle.

MiljaS. (nimimerkki)

Sinikka Hurskainen kertoo:
”Meille virnuillaan, onko Suomi todella noin köyhä maa. Junassa kollegat tulevat kysymään, haluammeko heiltä lehtiä tai sämpylöitä, kun istumme yksin toisessa luokassa.”

Huh hu.. Ärsyttävää tuo vetoaminen siihen että kun Euroopan tuossa tai tuossa maassa on rikkaammat kansanedustajat niin kyllä meidänkin pitäisi saada enemmän....Hitsi, kun suomalaisilla kansalaisilla on Euroopan maihin verraten heikoimman puoleinen ostovoima eli pienet palkat ja kallis hintataso, niin siitä ei edustajat olekkaan huolissaan että SE saataisiin "Eurooppalaiselle tasolle"...Ainoastaan omia kansanedustusetuja ovat huolestuneena kokoajan "päivittämässä Euroopan tasolle"

Luulisi edustajalla olevan varaa vaihtaa hotelliakin esimerkiksi jos tarjottu ei miellytä. Niin joutuu joskus tekemään muutkin ihan tavallisesta pikkupalkastaan maailmalla töissäkin joskus käydessä. Kurjaa tietty kun kirppuKiljusella ei ole varaa edes omia käyntikortteja painaa. Lienee edustajat vieraantuneet täysin todellisuudesta, nimittäin siitä että muut ihmiset maksavat itse omat harrastuksensa samaan aikaan kun nämä käyvät eräkerhoissaan.

Tiikeri (nimimerkki)

voi poloisia :

http://www.ksml.fi/teemat/eurovaalit/kokonaistulot...

: ) 17 000 euroa kuukaudessa avustajaan ?

saa kaveri / perheenjäsenkin "työpaikan" ?

Ripe (nimimerkki)

Tavallisella kansalla ei ole mitään käsitystä eduskunnan elämästä. Mitä vaan voi tehdä, kunhan osaa itselleen selittää, että se on tärkeää edustamista. Julkisuuteen on tihkunut tietoja kyseenalaisista kielikursseista ja tutustumismatkoista, mutta että näin holtitonta elämää. Hyvä että että edes kaksi edustajaa paljastaa tuon eliitin ajatusmaailmaa. Ei ihme, että Niinistöstä ei pidetä, kun yrittää laittaa jotain järkeä tuohon touhuun.

Gagarin (nimimerkki)

#39: "Jos tämä ei nyt jostain syystä sattuisi olemaan mahdollista niin uskoakseni kansanedustajallakin on oikeus nauttia ansiosidonnaista työttömyysturvaa, harkita uudelleen kouluttautumista jne."

Mutta kuinka moni haluaisi vielä pienemmällä palkalla ottaa riskin, että lupaavassa vaiheessa oleva karriääri vaihtuu neljän vuoden kuluttua ansiosidonnaiseksi työttömyysturvaksi tai uudelleen kouluttautumiseksi? ¨
Kansanedustajien avustajien kanssa minulla ei ole mitään tekemistä - kunhan tapani mukaan ajattelen omalla järjellä enki hihku sopien joukossa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#45.
Siis eikö ihan oikeasti "käytännön pila" ole suomalainen ilmaisu?? Tutumpi se minulle on kuin "kepponen", "jekku" ja "kolttonen" ja "juksutus" ovat myöskin käytössäni :)

#51.
Mutta eikös nämä kansanedustajat normaalisti ole virkavapaalla viroistaan? Joten en nyt oikein ymmärrä, että mitä tuo puhe kansanedustajien kurjasta kohtalosta on.

"tapani mukaan ajattelen omalla järjellä enki hihku sopien joukossa."

Ihan kiva juttu, mutta oletko todella sitä mieltä, että tässä tilanteessa on kovinkaan ihailtavaa kansanedustajilta tuollainen ruikutus siitä, että he joutuvat vähän tinkimään eduistaan?

Niinistöhän on nyt Ilta-Sanomien mukaan kommentoinut tilannetta näin:

Niinistön aikana eduskunnan matkustusohjeisiin ei ole tehty mitään muutoksia, mutta Euroopassa kansanedustajat eivät enää lennä business-luokassa.

- En vastaa maailman hotelliverkostosta. Matkustussäännöt ovat olleet ennallaan toistakymmentä vuotta. Jos ei niitä ennen ole noudatettu, nyt niitä noudatetaan, Niinistö sanoi.

Janne Pirinen (nimimerkki)

Eiköhän olisi aika järjestää kansanäänestys näistä syöttiläistä. Kansanedustajan liksa enintään tonnin kuussa, reissatkoot liftaamalla ja hakekoot loput sossusta. Äänestys voitaisiin järjestää huutoäänestyksenä lähiökapakoissa ensi perjantaina klo 23.55.

Totuus esiin (nimimerkki)

Saivartelijat pilaavat kaiken!

Tällaiset saivartelijat keksivät jutunjuurta vaikka omista kynsistään.

On totta että suomalaisille nauretaan ulkomailla kun muutaman euron säästön vuoksi heidän tulee istuksia 2luokassa ja jäädä ulkopuolelle keskustelujen joissa päätetään tulevista asioista.

Kamreerimainen Niinistö on osoitus siitä mihin saivartelu johtaa!

Ja mitä tulee väitteeseen etteivät kansanedustajat tiedä kansan köyhyydestä on populistista hömppää.

Miksi aina pitää liioitella ja saivarrella.

Ei tällaisilla jutuilla Suomea rakenneta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#54.
no sori jos olen saivarteluni kanssa pilannut jotain, mutta miten tämä:

"On totta että suomalaisille nauretaan ulkomailla kun muutaman euron säästön vuoksi heidän tulee istuksia 2luokassa ja jäädä ulkopuolelle keskustelujen joissa päätetään tulevista asioista."

Sopii tähän:

"Niinistön aikana eduskunnan matkustusohjeisiin ei ole tehty mitään muutoksia, mutta Euroopassa kansanedustajat eivät enää lennä business-luokassa."

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#54 Sosialidemokraatit pilaavat jopa oman kannatuksensa "köyhälistön" edustajina. Hurskaisestakin voi tulla sopeutumiseläkeläinen.

vieras (nimimerkki)

Kansanedustajien etääntyminen rajua ja täydellistä
Hämmästyttävää Suomen köyhien ja leipäjonoihin pakosta nöyrtyneiden kansalaisten pilkkaamista!:
- Kansanedustajien palkat nousivat 5,8 prosenttia Aprillipäivästä 2008 lähtien.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....
_
Kansanedustajien palkat nousevat taas
Maanantai 19. lokakuuta 2009 | Päätoimittaja Pekka Mervola
Edellinen korotus tehtiin viime keväänä, Aprillipäivänä. Uusi 5,8 prosentin korotus alkaa juosta toukokuun alusta.
http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_Koti...
_
ja edellinen korotus:
Kansanedustajien palkat nousivat 5,8 prosenttia aprillipäivästä 2008 lähtien.

Kansanedustajien palkat nousevat satasia
IS, Mika Lehto | 14.03.2008

Kansanedustajat saavat odotetut palkankorotukset. Palkat nousevat 5,8 prosenttia aprillipäivästä lähtien. Pienimillään korotus on 320 euroa kuukaudessa, joka tulee alle 12 vuotta eduskunnassa olleelle kansanedustajalle. Korotuksen jälkeen minimipalkka on 5 860 euroa kuukaudessa.
Yli 12 vuotta istunut saa huhtikuusta alkaen kuukausipalkkaa 6 300 euroa.

Euromääräisesti suurimmat korotukset tulivat puhemiestölle.
Puhemiehen palkka nousee 600 euroa ja on 10 800 euroa.
Varapuhemiesten tilipussit kohenevat 500 eurolla ja palkka on vastedes 9 000 euroa kuukaudessa.
Palkankorotuksista päätti Jaakko Iloniemen johtama palkkiotoimikunta.
Perustelujen mukaan palkankorotuksiin vaikutti syksyn työmarkkinaneuvottelut ja kansalaisten ansiotason nousu.
Edellisen kerran kansanedustajien palkkoja nostettiin vuosi sitten.

Kansanedustajien palkat euroissa:
Kansanedustaja (alle 12 vuotta palvellut):
Palkka nyt: 5540. Palkka 2008: 5860.
Kansanedustaja (yli 12 vuotta palvellut):
Palkka nyt: 5950. Palkka 2008: 6300.
Varapuhemies: Palkka nyt: 8500. Palkka 2008: 9000.
Puhemies: Palkka nyt: 10200. Palkka 2008: 10800.

V. 2006 verotiedot:
Kolmen suuren puheenjohtajien tulotaso noudattelee tarkkaan puolueiden suuruusjärjestystä ennen viime vaaleja. Suurituloisin oli odotetusti viime vuonna Keskustan Matti Vanhanen, joka nautti koko viime vuoden pääministerin palkkaa. Vanhasen kokonaisansiot olivat yli 152 000 euroa.

Kakkossijaa pitää viime vuoden valtiovarainministeri, sosiaalidemokraattien Eero Heinäluoma, jonka tulot olivat vajaat 127 500 euroa.

Kokoomusjohtaja Jyrki Katainen oli viime vuoden vielä oppositiojohtaja, mutta nousi silti
pronssisijalle vajaan 129 000 euron vuosituloilla.
_
http ://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1501609
__
Vanhasen ansiot puoluejohtajista suurimmat
http ://yle.fi/verot/2006/artikkeli05.html

tiukkis (nimimerkki)

Niinpä, ehkäpä kannattaisi kaikkien sitten miettiä, ketä sinne Eduskuntaan äänestää..:-)?

tawi (nimimerkki)

v 2006 Euroopan neuvosto tuomitsi julkilausumassaan kommunismin hirmuteot. Suomen edustaja Sinikka Hurskainen ei yhtynyt neuvoston päätökseen. Mitäs Sinikka valitta jo toisessa luokassa matkustaessaan on lähempänä "tavaritseja."

Ripe (nimimerkki)

"On totta että suomalaisille nauretaan ulkomailla kun muutaman euron säästön vuoksi heidän tulee istuksia 2luokassa ja jäädä ulkopuolelle keskustelujen joissa päätetään tulevista asioista" #54

Ei kai junassa päätöksiä tehdä. Siellä on muitakin matkustajia ja vaitiolovelvollisuus kai koskee tärkeitten asioitten käsittelyä tuollakin. Minne nuo edustajat ovat matkalla, jos tärkeät keskustelut päätöksiä myöden käydään jo junassa?

Ulkomailla on naurettu suomalaisille, kun halutaan aina esiintyä rikkaan maan edustajina ja rahaa jaetaan sinne tänne. Vanhanen etunenässä on aina EU-kokouksissa luopumassa eduista, koska Suomi on rikas valtio.

Nyt nauretaan korkeintaan sitä, että joku on lopulta pistänyt stopin tuolle holtittomalle rahankäytölle. Järkevä asioiden hoito ja oman maan edun katsominen on askel parempaan. Olemattomalla kunnialla ratsastaminen on naurettavaa.

ard (nimimerkki)

#60 "Ulkomailla on naurettu suomalaisille, kun halutaan aina esiintyä rikkaan maan edustajina ja rahaa jaetaan sinne tänne."

Mehän voitaisiin tehdä semmoinen muutos että ilmasto- yms. rahat jaettaisiinkin "yleisenä avustuksina" ulkomaille KÄTEISELLÄ. Eli aina kun suomalainen kansanedustaja matkustaa junassa tai lentokoneessa hän jakaisi henkilökohtaisesti 500 euron setelin jokaiselle matkustajalle.

Tulisi Suomi kyllä aivan uudella tavalla tunnetuksi kun rahaa kylvetäisiin käteisenä bittien sijaan!

Ja rehelliset kansanedustajamme eivät tietenkään laittaisi isänmaan rahoja omiin tai läheistensä taskuihin, eihän? ;)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#61.
Aivan käsittämättömän hyvä idea! Siinä olisi bärndityöryhmällekin suomikuvan nostamiseen ratkaisu valmiina, joten ei kun vaan tuumasta toimeen. Ois se vaan näky, kun suomalainen poliitikko maailmalla liikkuisi ja avustaja heittelisi seteleitä ilmaan, niin ympärillä pörräisi fanaattinen lauma, jollaisia olis viimeksi nähty suurimpina beatlemanian vuosina. Tai jotain. ;)

ard (nimimerkki)

#62 "Siinä olisi bärndityöryhmällekin suomikuvan nostamiseen ratkaisu valmiina"

Ja mikä parasta, se perustuisi TODELLISEEN tilanteeseen - pääministerimme suurin riemu oli jakaa yli 100 miljoonaa euroa ilmastorahaa täysin vastikkeetta ja edes tietämättä kenelle se menee. Eli aivan sama tilanne kuin hän olisi jakanut rahat käteisenä Brysselin torilla ;)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#63.
Saataisiin olla ylpeitä suomalaisuudestamme jälleen kerran...

Mila F (nimimerkki)

#54
Anna mun kaikki kestää ja varjele luojani, ettei pääsis pissat housuun! Vaikuttaa siltä, että joku demarien eduskuntaryhmän jäsen veti juuri kamreerit molempiin nenäreikiinsä ... anteeksi mutta pfff ... pfff ...

"On totta että suomalaisille nauretaan ulkomailla kun muutaman euron säästön vuoksi heidän tulee istuksia 2luokassa ja jäädä ulkopuolelle keskustelujen joissa päätetään tulevista asioista." Joku jo kysyikin, että siellä junanvaunun ykkösluokassako ne keskustelut järjestetään. Minä taas kysyn, että tuleeko se 2 luokka hitaammin kokouspaikalle kuin ykkösluokka?

Hyi, tuollaisille pitäisi tehdä pään tietokonetomografia, jotta nähdään, onko siellä aivoja ja sen jälkeen EEG-tutkimus, jotta nähdään, onko niissä virtaa.

Kaitsu (nimimerkki)

Kuten varmaan tiedät voi vaatimattomankin asunnon ostaja pääkaupunkiseudulla joutua maksamaan noin 1500€ kuussa lainanhoitokustannuksia ja siihen päälle yhtiövastikkeet, sähkö- puhelin-, y.m. kulut, mikä yhteensä tekee siis noin 2000.

Älä naurata...Brysselistä asti vedetään matakulukorvaukset matkustetettiin vai ei, Katainenkin asuu muka Siilinjärvellä. Tätä asiaa varten kansanedustajat sääti ät työasuntovähennyksen. Vehviläinenkin ajeli taksilla päivässä 500 eurolla veronmaksajien piikkiin ja parhaimmillaan oli näyttänyt naamaansa jossain kyläkaupalla 30 min. Kyllä olisi kirveellä töitä kun talo on täynnä näitä hurskaisia.

Vinkkimies (nimimerkki)

#66

"Kuten varmaan tiedät voi vaatimattomankin asunnon ostaja pääkaupunkiseudulla joutua maksamaan noin 1500€ kuussa lainanhoitokustannuksia ja siihen päälle yhtiövastikkeet, sähkö- puhelin-, y.m. kulut, mikä yhteensä tekee siis noin 2000."

2000€/kk !!! Huh huh! Tuohon verrattuna satamakonttikin voi olla suhteellisen mukava ja hyvä koti, varsinkaan jos ihmisellä ei ole varaa sen parempaan. Omien varojen mukaan kai sitä pitäisi elellä. Toisten rahoilla ei kannattaisi leveillä. Semmosesta turhasta lainahöyhenissä pöyhkeilystä, ylpeydestä ja ylimielisyydestä voi joutua maksamaan turhan kovan hinnan.

Viisaampi mitoittaa asumisensa omien tulojensa ja oman varallisuutensa mukaan. Ja noihin laskelmiin kannattaisi varata kunnolla väljää.

Siitä tulikin mieleen että Helsinki ei enää majoita romaneja, joten nyt on edullisiakin majoitustiloja vapaana!

vartti.fi/artikkeli/87652f31-f20a-4b8d-8a5e-3677ae3b5213/commented#thanks

Tämä ilmainen vinkki on helppo tuomita ja hullulle ajatukselle on helppo nauraa mutta katsotaanpa vaan miten asiat kehittyy.. Pahaa pelkään että mitä nopeammin mekin täällä sopeudumme TÄYSIN uusiin taloudellisiin realiteetteihin sen parempi.

fi.wikipedia.org/wiki/Mies_vailla_menneisyytt%C3%A4

Vinkkimies (nimimerkki)

Velallinen on tosi hankalassa asemassa kun pankkiiri iskee!

www.denninger.net/images/bear_attack.jpg

Gagarin (nimimerkki)

#67
Helsingin kantakaupungissa maksaa 50m neliön kaksio yleensä noin 300.000 - 400.000 euroa. Tietysti kansanedustajakin voi mitoittaa asumiskustannuksensa maksukykyynsä, mutta haluammeko me, että kansanedustajamme asuvat satamakonteissa?

Vinkkimies (nimimerkki)

# 70

Miksipäs ei? Minun puolesta koko arkadianmäen jengi joutaisi majoittumaan asuntovaunuihin tai satamakontteihin, siellä saisivat opetella vaatimattomuutta ja talouden alkeita! Helvetin puupäät! Ovat sohlanneet niitä älyvapaita nippelilakejaan niin suurella innolla että eihän näissä oloissa enää kenenkään kannata tehdä yhtään mitään.

Sitäpaitsi tuskinpa haluamme että edustettavatkaan asuvat niin vaatimattomasti mutta mutta. Realiteetit huomioon ottaen se voisi olla ainoa asumismuoto johon useallakaan meistä edustettavista olisi oikeasti enää varaa ja jonka mekin oikeasti enää ansaitsisimme.

Juttu on niin että me olemme ennennäkemättömien talousongelmien edessä. Me olemme semmosessa kusessa että historiamme ei tunne mitään tämmöistä! Usan ja Islannin talousmurheet ovat pikkujuttuja näihin meidän ongelmiin nähden.

kunniatohtori.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/01/usan-velka-kevytta-kauraa-verrattuna-suomeen/

Ehkä tämä edessämme häämöttävä kurjuus on meille ihan oikein kun emme ole osanneet vaatia kansanedustajiston rajua harventamista. 5-pätevää osaaikaista kansanedustajaa hoitasi tämän kokoisen sivukonttorinakkikiskan asiat paljon pienemmillä vaurioilla.

harri (nimimerkki)

Tämä systeemi on Tsaarinvallan peruja .
Ajalta jolloin syötiin 24 ruokalajin illallisia
ja kukaan ei sanonut vastaan hallitsijoille.
.
Meillå nyt on tämä sama on piilotttu erilaisiin etuihin ja tukiaisiin.
Asioista päättää 10-20
ja muut hoitaa ns keskikalja-lupamyynti- aukioloaikoja.

Mutta tätä ei tyhmempi edes huomaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#69.
Ei kai se ole pakko ostaa mitään asuntoa, voihan sitä vuokralla asua. Alle 800€ löytää varmasti kaksioita Helsingistäkin.
Ja jossainhan kansanedustajat ennen kansanedustajuuttaan asuvat. Vai onko se niin, että kansanedustajuus on yhtä kuin prinsessatarinaan siirtyminen, jossa asutaan sitten ihanassa luksuskattohuoneistossa, jossa on poreamme ja moottorisänky?

Eräs isä (nimimerkki)

Että näin. Olenkin alkanut suositella pojalle poliitikon uraa... Ei tarvi tehdä töitä, palkka on mahtava jne... Ainoa ongelma on se, miten saan opetettua pojan valehtelemaan sujuvasti, se kun on välttämätön edellytys politiikolle. Poikaparka ei vielä sitä hallitse.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

#73 Eiköhän tuo psykopaattisuus/narsismi ole edellytyksenä poliitikkona pärjäämiseen. Ei niitä opettelemalla opi.

Gagarin (nimimerkki)

#72:
Pointti on siinä, että monikaan ei halua asettua ehdokkaaksi kansanedustajaksi, jos hän on työssä, jossa säännöllinen bruttopalkka on sama tai korkeampi kuin kansanedustajilla, koska heillä on riski joutua pois siitä pestistä neljän vuoden kuluttua ja itse ehdokkuuskin vie aikaa ja rahaa. Monella on todellakin jo se kaksio olemassa, josta maksaa 1500€ kuussa lainanhoitokustannuksia, eikä hän halua siitä luopua muuttaakseen vuokrayksiöön 800 eurolla vain siksi, ettei kansanedustajan palkka riitä muuhun.
Periaatteessa ymmärrän hyvin, että kansanedustajien ei tarvitse välttämättä matkustaa ykkösluokassa tai saada ylettömän suuria kulukorvauksia ja myös sen, että heidän palkkansakaan ei tarvitse olla kohtuuttoman korkea. Mutta mielipide-eroni on juuri tuossa kalibroinnissa, mikä on korkea ja mikä ei, kun on kyse tuon tason tehtävästä ja Helsingistä asemapaikkana.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#75.
Minusta on ihan hyvä, että politiikasta karsiutuvat pois sellaiset ihmiset, joilla yhteiskunnallisen vaikuttamisen vaikuttimena on vain se palkka. Kyllä mielestäni tulisi kansanedustusta ajatella ihan täysin muuten, kuin pelkästään ansiotyönä.

Toisaalta ymmärrän kyllä pointtisi. Ehkä sinä kuulut siihen kansanosaan, joka tienaa ihan oikeastikin hyvin ja sinusta esim. kansanedustajan palkka tuntuu pieneltä, mutta minä taas olen sitä mieltä, ettei kansanedustajana olemisen päätavoite voi olla se, että se takaa korkeamman elintason itselleen ja ainakin teoriassa kansanedustajia pitäisi tulla kaikista yhteiskuntamme luokista. Tuo sinun näkemyksesi vähän perustuu siihen, että eduskunta olisi pullollaan korkeamman tuloluokan ihmisiä (mitä se valitettavasti onkin), joille eduskuntaan meneminen tarkoittaa tulotason tippumista.

Gagarin (nimimerkki)

#76: "kansanedustajia pitäisi tulla kaikista yhteiskuntamme luokista."

Juuri niin! Siksi toimeentulon tulisi olla riittävän hyvä kaikille halukkaille. On muistettava, että n.s. hyvätuloisten joukossakin valtaosa on sellaisia, jotka ovat "kiinnittäneet" tulonsa tiettyyn menorakenteeseen omassa elämässään ja tulojen aleneminen edellyttäisi elämän puitteiden muuttamista. Toki on kaunista ajatella, että se on kutsumustoimi, jonka vuoksi on syytä uhrautuakin, mutta käytännössä asiat eivät aina ole niin helppoja.
Mielestäni kansanedustajan verotettavan palkan tulisi olla sellainen, ettei perusteettomia kulukorvauksia tarvittaisi ja myös sellainen, että kansanedustajat voisivat keskittyä pelkästään edustamistoimeensa ja sen edellyttämiin tehtäviin. Nykyisen kustannustason ja veroasteen vallitessa oikea taso olisi jossain tämänhetkisen palkan ja kymppitonnin välillä. En kannata mitään pääjohtajan tai optioöykkärin tulotasoa kansanedustajille.

Mika Aavakoski

Seuraavat eduskunta vaalit lähestyvät päivä päivältä ja ovat maaliskuussa 2011.

Täällä Uuden Suomen blogissa on paljon älykkäitä kirjoittajia ja varmaan paljon enemmän älykkäitä lukijoita.

Riippumatta siitä pelaatko oikeaa- tai vasentalaitaa vai keskustaa. Sekä riippumatta siitä onko sinulla punainen, sininen, vihreä, musta tai jonkin muun värinen pelipaita. Tai ehkä vain kuorsaat katsomossa, kun peli on niin tylsä. Miten me saisimme yhteistyössä heräteltyä suomen kansan äänestämään aktiivisesti ja tuuletettua seuraavissa vaaleissa eduskunnasta nämä loiset jotka ovat liimautuneet veronmaksajiin kuin tapetti, ja joilla aivosolut ovat jo nähneet parasta ennen päivän aikoja sitten? Ihan meidän omaksi parhaaksi!

Ehdotuksia?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#77.

"Nykyisen kustannustason ja veroasteen vallitessa oikea taso olisi jossain tämänhetkisen palkan ja kymppitonnin välillä."

Oot sie ihan hullu?
No joo, mutta jos palkka olisi sellainen, ettei "perusteettomia kulukorvauksia tarvittaisi", niin arvaapas kuule vaan, liikauttaisiko yksikään kansanedustaja enää persettään mihinkään suuntaan? No ei tosiaankaan. Itse olen ehdottomasti jonkinlaisen peruspalkka + palkkio järjestelmän kannalla.

Muutta, koska nyt ei kuitenkaan kirkasotsaisten edustajiemme palkasta ole kyse, vaan rutisemisesta Niinistön määräämästä säästökurista, niin tulipa vaan mieleen, että oiskos ihan järkevää alkaa karsimaan niitä Suomen delekaatioita pienemmiksi? Kööpenhaminankin alla Lehtomäki sanoi jotenkin niin, että kyllähän siellä olisi pienemmälläkin porukalla pärjätty, kun kauheasti rahaa menee jokaisen halukkaan wannabe-vaikuttajan mukaan sulloutuminen.

Vaan, nyt on eduskunnassa äänestetty. Niinistö saa jatkaa, mutta romahtaneella kannatuksella. Ja nyt Niinistö haluaa kuulla, että miksi. Katsotaanhan, että kuka ilikijää ensimmäisenä avata suunsa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#78.
Erittäin hyvä kysymys! Yksi ilta mietin just sitä, että onnistuisiko Belgian malli, että on pakko käydä äänestämässä vai toisiko se ainoastaan vaalivoiton Aku Ankalle ja Joulupukille? Vai olisiko jokin kiva porkkana parempi vaihtoehto? Ilmaista olutta, pårnoo ja karaokea äänestäneille? Kunnon vaalivalvojaisjuhlat, joista tehtäisiin pikkujouluperinteen kaltainen aikuisten rumujuhla?

Gagarin (nimimerkki)

#79: "No joo, mutta jos palkka olisi sellainen, ettei ”perusteettomia kulukorvauksia tarvittaisi”, niin arvaapas kuule vaan, liikauttaisiko yksikään kansanedustaja enää persettään mihinkään suuntaan? No ei tosiaankaan. Itse olen ehdottomasti jonkinlaisen peruspalkka + palkkio järjestelmän kannalla."

Eikös se olisi hyvä, etteivät he liikaa liikuttaisi persettään, niin pysyisivät töissä eikä maailmalla? Puhuin nimenomaan PERUSTEETTOMISTA kulukorvauksista. Nykyisessä käytännössä kun kulukorvaukset ovat itse asiassa osittain peitelty palkan lisä. Tiedä tuosta palkkiojärjestelmästä. Minkälaista tulosvastuuta heiltä voisi mitata? Tietysti ehkä kollektiivisesti siten, että he kaikki saisivat bonuksen, jos kansantalouden indikaattorit yltäisivät tiettyihin arvoihin, t.m.s. Mutta, kun eduskunta on lakeja laativa elin...
Tai sitten voisi maksaa yksilökohtaista bonusta siitä, että poissaolot eduskunnasta ovat alle tietyn maksimin... Tai aloitepalkkioita ...

Pastelli (nimimerkki)

#78
Miten saa vanhat pois? Vaihtamalla. Istuvilla kansanedustajilla ei ole mitään syytä olettaa että heidän persiinsä pysyisivät noilla palleilla hamaan ikuisuuteen asti. Ei äänestäjillä ole velvollisuutta äänestää samoja takaisin.

Jyvät akanoista. Minusta pitäisi eduskuntaan valita niitä pitkänlinjan idealisteja, jotka ovat jaksaneet toimia ruohonjuuritasolla vapaaehtoisina tai pienillä korvauksilla aatteensa eteen vuodesta tai jopa vuosikymmenestä toiseen _oman työnsä ohessa_. Tuollainen hiljainen puurtaminen yhteisten asioiden eteen osoittaa, että henkilö on asian suhteen tosissaan. Eniten ääntä pitävät päiväperhot taas ovat usein niitä narsisteja ja omanedun tavoittelijoita, joiden päällimmäisiä motiiveja ovat valta ja raha.

Jos vaihdetaan niin vaihdetaan siis puurtajiin, jotka ovat tehneet pitkää päivää ihan tosielämän töissä ja siinä sivussa hiljakseen jaksaneet parantaa maailmaa. Julkkikset taas, joilla ei ole edes perusteltuja mielipiteitä, ovat turhiksia siihen saakka, kunnes heillä on osoitettavinaan todellisia yhteiskunnallisia meriittejä. Harvalla hetken tähdellä on näyttöä pitemmällä tähtäimellä.

Jouko Heyno (nimimerkki)

Ihan trivialpursuittina: kuinka moni keskustelijoista - saati kansanedustajista - osaa mistään tarkistamatta sanoa, mikä on työiköisen suomalaisen keskivertotulo kuukaudessa?

Esittäkääpä arvioita. Summa on tiedossa ja "paljastetaan" viikon kuluttua, jos yrityksiä on esiintynyt.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
ajattelen omilla (nimimerkki)

Tuossa Gagarin kertoi että 1 kauden kansanedustaja tienaa palkkaa 5800/kk = 69600/vuosi
Tähän tuloon ei Suomessa taida päästä kuin muutama prosentti tulonsaajista

Patu (nimimerkki)

”Meille virnuillaan, onko Suomi todella noin köyhä maa. Junassa kollegat tulevat kysymään, haluammeko heiltä lehtiä tai sämpylöitä, kun istumme yksin toisessa luokassa.”

Jo kyllä käy sääliksi, olemmekin keräämässä täällä kolehtia meidän köyhille kansanedustajille. Ei mikään ihme jos ei oikein olla samalla aaltopituudella meidän päättäjien kanssa jos ajattelutyyli on näin vieraantunut todellisuudesta.

Bonetos (nimimerkki)

Kapina tästä tulee --- prkle!

Expat (nimimerkki)

Eduskunnan operational expenses -puolen suhteen olen kyllä täysin Niinistön linjoilla. Ja perusteettomat kulukorvaukset myös täysin hanurista.

Kansanedustajien liksa on sitten vähän toinen juttu. Niihin hommiinhan kai periaatteessa kansalaiset haluaisivat ihmisiä, jotka tekisivät töitä ilman palkkaa (tai ehkä jopa maksaisivat siitä) syömättä ja nukkumatta, mutta käytäntö lienee vähän toinen.

Kyse on kai aika tärkeästä duunista ja ilmeisesti halutaan suht tai jopa erittäin järjissään olevia ihmisiä. No niillä ihmisillä saattaa riittää tekemistä maailmassa muutenkin. Vaikka sellaista tekemistä mistä nyt aika yleisesti voi tienata vaikka 10k€ kuussa tai enemmän. Ja vaikkapa ulkomailla, jolloin verorasite on usein vähän toisenlainen. Voi olla, että halun palvella kotimaata pitäisi mennä kaiken muun edelle ja yada yada yada... mutta itselläni on vähän raadollisempi kuva ihmisistä ;)

Lisäksi mielestäni on erittäin olennainen pointti, että ei liene ainakaan pelkästään positiivista jos kansanedustuslaitoksesta tulee pääasiassa sellaisten ihmisten paikka, joille siitä työstä saatavalla liksalla ei ole mitään väliä ts heillä joko on jo rahaa tarpeeksi tai joku taho sitä heille antaa (tätähän tapahtuu jo nyt)? Että on sitten se oma tai rahoittajan lehmä oikein kunnolla ojassa...

Mika Aavakoski

#80. Niin. Kaikkien äänestämässä käyneiden kesken arvotaan pari lotton päävoittoa, autoja, lahjakortteja ruokamarkettiin sekä perhepakkauksia viskiä ja vodkaa. Eli kaikille jotakin. Kyllä äänestys prosentti alkaisi nousemaan.

#82. Yritin kysyä, että miten saisimme herätettyä suomen kansan nukkuvat äänestäjät äänestämään jotta muutosta tapahtuisi.

#83. Noin 2800-2900e/kk.

poks (nimimerkki)

Ihana kirjoitus. On tää niin väärin! Kansanedustajan homman pitäisi olla sellainen, että sinne mennään näyttämään kyvyt, jotta sen jälkeen pääsee parempiin hommiin. Nyt meininki on se, että ensin tehdään oikeeta duunia ja sitten mennään eduskuntaan odotteleen eläkepäiviä. Outoa! Toisaalta, sellainen eduskunta kuin kansa. Mitäs tässä valittamaan...

sen väliä (nimimerkki)

Nomwn est omen: Hurskainen

Vieras

Lupaan, että en äänestä enää koskaan.

Toimituksen poiminnat