Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Korsettiin sullottu Marski

Mannerheim oli homo.

Tätähän meille on nyt niin sanotun taiteen keinon pyritty tyrkyttämään eräänlaisena vallankumouksellisena totuutena. Ilmeisesti ”lahtari Mannerheim” koki inflaation, kun täytyi etsiä uusia keinoja hänen hautansa paskaamiseen. Ensin Mannerheim piti pukea korsettiin ja esittää keikaroivana transsuna ja nyt sitten perinteisen teatterin voimin Mannerheim tuodaan kansalle esiin mm. Hitlerin ja Käthy-hevosensa kanssa irstastelevana pervona.

Näistä nykyisistä Mannerheim-tulkinnoista on melkoisen pitkä matka Matti Kassilan Päämaja elokuvaan, jossa Mannerheimin roolin veti suuresti rakastamani Joel Rinne.
Jos mahdollista, niin vielä pitempi matka on totuuteen, koska tottahan näissä Mannerheim-tulkinnoissa ei merkittävissä määrin ole, mihin ei varmaan ole pyrittykään. Tärkeämpää kyseisissä teoksissa on luultavasti se, että dissaamalla Mannerheimia saa sata varmasti naamansa iltapäivälehtiin. Mannerheim on siis taiteilijalle vähän sama juttu, kuin silikonitissit hömppäjulkkikselle.

Ihmetellä kuitenkin täytyy, että miksi Mannerheim herättää edelleen niin suuria intohimoja, että kerta toisensa jälkeen hänet täytyy leimata tai pyrkiä likaamaan hänen muistonsa? Ja miksi juuri homoseksuaalisuus tai Mannerheimin kuvitteellinen neitimäisyys on sellaisia asioita, joihin uudet sukupolvet hänet haluavat loukkaavasti yhdistää? Onko homoseksuaalisuus näiden niin kutsuttujen taiteentekijöiden mielestä niin rumaa ja likaista, että siitä saadaan lahtariakin terävämpi pilkkakirves hiotuksi?

En itse kuulu Mannerheimin suuriin faneihin, mutta ymmärrän kyllä hänen merkityksensä ja arvonsa suomalaiselle historialle ja kansamme identiteetille. Minulle Mannerheim kuuluu tavallaan samaan luokkaan kuin Suomen MM-kulta jääkiekosta tai Lordin euroviisuvoitto. Tarkoitan tällä vertauksella sitä, että kaikilla näillä asioilla on ollut suomalaisten mentaliteetille melko suuri vaikutus, positiivisessa mielessä, mutta kuitenkin ilmankin niitä olisimme edelleen hengissä. Mannerheim ei ollut suuri sotapäälikkö, jota ilman emme olisi säilyneet itsenäisinä toisen maailmansodan melskeistä. Mielestäni se suurempi kiitos ja kunnioitus kuuluu sinne rintamalle ja niille, jotka todellisuudessa sodan eri käänteitä johtivat. Kuitenkin Mannerheimin merkitys oli enemmänkin henkisellä puolella suuri, luultavasti aikanaan korvaamaton. Vaikkakin hän joidenkin mukaan lietsoi tappiomielialaa milloin missäkin, niin kansalle hän esittäytyi suoraryhtisenä, arvokkaana aristokraattina, jota ei varmaankaan moni alaspäin katsonut.

Koska rakastan ”mitä jos”-ajatusleikkejä, niin joskus olen miettinyt sitä, että kuinkahan olisi Suomelle käynyt, jos kenraali Airosta olisi tullut puolustusvoimain ylipäällikkö, mitä jotkut tahot 30-luvulla puuhasivat.

Pari pientä esimerkkiä: Airo taisi vielä kuollessaankin olla sitä mieltä, ettei talvisodan rauhaa olisi tarvinnut tai pitänyt tehdä. Hänen mielestään kun Suomen tilanne ei ollut ollenkaan huono tai ainakaan niin huono kuin millaisena esim. Mannerheim sen näki.

Jos Airo olisi ollut ylipäälikkö, niin se Muurmannin rata olisi katkaistu, koska se olisi ollut sotilaallisesti järkevä teko, mutta ulkopoliittisesti lopputulos olisi voinut olla katastrofaalinen. Muurmannin radan katkaiseminen olisi myöskin katkaissut USA:n Neuvostoliitolle toimittaman materiaaliavun kuljetukset, mikä olisi toki helpottanut suomalaisten sotatoimia, mutta toisaalta Suomi olisi sitten luultavasti saanut sodanjulistuksen Neuvostoliiton ja Englannin lisäksi vielä USA:ltakin.

Vaikka itse pidänkin Airoa Mannerheimia mielenkiintoisempana ja fiksumpana tyyppinä, niin merkittävää kuitenkin meidän suomalaisten kannalta on se, ettei Airo ollut ylipäällikkö, vaan nimenomaan Mannerheim, joka näki asiat Airoa laajemmin ja poliittisemmin. Ehkäpä tämä asia olisikin hyvä näiden ”Mannerheim oli natsihomo” -tyyppien tiedostaa ja muistaa, sillä olisihan meillä toki ollut myöskin vaihtoehtoja Mannerheimille, mutta ne vaihtoehdot olisivat luultavasti ajaneet Suomen ihan helvetinmoiseen sokoraan, jonka seurauksia saatettaisiin edelleenkin setviä.

Minun mielestäni olisi jo ihan hyvä päästä yli Mannerheimin persoonan ja Mannerheimiin liittyvien arvomaailmojen naurettavan mollaamisen ja jos on suurta intoa vuosikymmenten takaisten asioiden pähkimiseen, niin voisihan sitä vaikka miettiä, että edustiko se Risto Rytin vankilatuomio sitä suomalaista reilua meininkiä vai voitaisiinko vihdoinkin myöntää julkisesti ja rehellisesti, että ilman hänen henkilökohtaisia uhrauksiaan olisimme olleet NIIN kusessa. Varsinkin kesällä 1944 suomalaiset päättäjät, mukaan lukien Ryti ja Mannerheim, tekivät sellaisia päätöksiä, joiden seurauksena he tiesivät olevan mahdollista päätyä hirsipuuhun roikkumaan.

Joten kun seuraavan kerran näette korsettiin puetun Mannerheimin, joka sekstailee Hitlerin kanssa, niin miettikää, olisiko nykyisistä poliitikoistamme tai niistä, jotka Mannerheimin korsettiin sullovat, tekemään sellaisia päätöksiä, joita toisen maailmansodan aikainen maamme johto teki.

- Helena :)

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1947085

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

James Hirvisaari

"Ilmeisesti ”lahtari Mannerheim” koki inflaation, kun täytyi etsiä uusia keinoja hänen hautansa paskaamiseen."

Olet osunut oikeaan. Neuvostoliitto sätkii sinnikkäästi vielä tänäkin päivänä. Suomessa.

Vieras

Minä yrittäisin nähdä positiivisesti nämä viimeaikaiset Marski-tulkinnat. Kuvaa hänestä yritetään modernisoida ja saada nykyaikaan sopivammaksi, koska nykyaikana kaikenlaiset perverssiot alkavat olla enemmän in täällä Suomessa kuin ns. normaalius. Elämmehän niin pimeää aikaa.

Tuima (nimimerkki)

Tulee mieleen pikkulapset mitkä haukkuvat toisia homoiksi ja hihittelevät sitten perään.
Onhan näitä kaikenmaailman taidepläjäyksiä nähty missä ulosteita on heitelty ihmisten päälle tai kekkuloitu alasti ja huudettu kuin jotain oltaisiin tappamassa.

Makunsa kullakin, jokainen menkööt katsomaan näitä taideteoksia ken haluaa, itseäni ei niin kauheasti kiinnosta. Näen näitä avohoitopotilaiden "taideteoksia" täällä lähiössä, kun piripäät rupeavat sekoilemaan ihan tarpeeksi, pitäisiköhän heillekin myöntää apurahaa, niin pääsisivät toteuttamaan itseään.

Allan (nimimerkki)

Just niin tuima, samaa sakkia kun nämä tekotaiteelliset nykytanssitaiteilijat joilla ei ole muuta esitettävää kun paljas perse.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jos Airo olisi ollut ylipäälikkö, niin se Muurmannin rata olisi katkaistu, koska se olisi ollut sotilaallisesti järkevä teko, mutta ulkopoliittisesti lopputulos olisi voinut olla katastrofaalinen.

Muurmannin rata katkaistiin monta kertaa, mutta ei Sorokasta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Vasemmistolaisilta kulttuurihampuuseilta on vielä käsittelemättä Mannerheim nekrofiilina ja Mannerheim pedofiilina. Zoofilia oli ennustettavissa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Vaikuttavaa historian analysointia Helena. Jos et ole lukenut Mannerheimin elämänkertaa, niin suosittelen lämpimästi. Mielenkiintoinen on Marskinkin elämä. Kuten tottakai myös Airon, Valo Nihtilän ja monen muun historiamme vaikuttajan.

Sie oot nainen miun makkuuni!

Göran (nimimerkki)

Mannerheimin homoseksuaalisuus on hiljakkoin osoitettu dosentti Teemu Keskisarjan tutkimuksessa nimeltä Vääpeli T:n tapaus. Asia oli jo 1930-luvulla keskuspoliisin tiedossa. Ei haittaa ainakaan minua pätkääkään. Isänmaalliset ansiot ovat ja pysyvät.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Mie olen taas ihmetellyt, kun lahtarien jälkeläiset, eivät ole intomielellä ollut rahoittamassa Mannerheimistä tehtävää elokuvaa, vaan rahoitusta (apua) haetaan saksasta käsin kuten muinoin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#5.
Älä saivartele. Minun blogi, minun todellisuus ;)

Kiitos kaikille kommenteista. Huomenna lisää, jos jotenkin raapiudun hengissä vielä yön yli.

JLin (nimimerkki)

En oikein tiedä tuosta Mannerheimin lahtariudesta. Kansalaissotahan loppui loppukeväästä ja teloitukset, nälänhätä ja sairaudet iskivät tämän jälkeen. Meidän kylillä "oikeus" koostui tuomarista, ampujasta ja syytetyistä. Voi olla turhan kaukaa hakea Mannerheimia kuoleman jälkeiselle tuomiolle, kun ne todelliset syylliset löytyvät omasta kirkkomaasta. Ja olisihan se eduskuntakin voinut tehdä jotain. Kansalaissotaan tuli Valkoisten avuksi Saksasta Jääkärit, kuten Lennart Oesch ja Airo oli Suomalaisen sotakoulun kasvatti. Saattoipa se käskyjärjestys Mannerheim-Airo-Oesch olla se oikea, sillä Mannerheim näki pitkälle, eikä ihan jaksanut voittoon uskoa Hitlerin vakuutteluista huolimatta. Olen nähnyt tämän Päämaja elokuvan itsekin. Se oli ehkä kuitenkin suppeampi kuvaus mitä Mannerheimin piti todellisuudessa nähdä. Mannerheim näki hyökkäysvaiheessa ehkä paremmin kuin vetääntymisvaiheessa.

aki lintunen (nimimerkki)

Airo saattoi hyvinkin olla Mannerheimin rakastettu ja Ryti siinä kolmaspyörä, joten on vaikea sanoa, miten sitten olisi käynyt, jos Airo olisi ollut ylipäällikkö. On muistettava, että homous ei ratkaise sitä, onko ihminen hyvä vai huono johtaja, mutta sen ratkaisee, kenet kumppanikseen valitsee. Emme voi tietää, vaikka koko sotilasjohto sodan aikana, olisi ollut homoja.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#12. Jep. Aleksanteri valloitti puoli maailmaa homona. Siihen aikaan se taisi olla enemmän sääntö, kuin poikkeus.

Suosittelen silti pysymään tosiasioissa. Minusta olisi hienoa, jos saisi linkin tuohon dosentin tutkimukseen

Tuntematon (nimimerkki)

12#

Tätä juuri tarkoitin kommentissa 2. Pervessi nykyaika pyrkii näkemään historian oman viitekehyksensä läpi.

Akateeminen pätkätyöläinen (nimimerkki)

olisihan meillä toki ollut myöskin vaihtoehtoja Mannerheimille, mutta ne vaihtoehdot olisivat luultavasti ajaneet Suomen ihan helvetinmoiseen sokoraan, jonka seurauksia saatettaisiin edelleenkin setviä.

Joskus synkkinä hetkinä (esim. lukiessa uutisia tiedostavien taiteilijoiden performansseista) tulee mieleen, että neuvostomiehitys olisi ollut Suomelle ihan oikein. YYA-kausi päästi meidät liian helpolla, Siperia olisi opettanut todellista Venäjä-tuntemusta.

Tuima (nimimerkki)

"tiedostavien taiteilijoiden performansseista"

Mitä ne tiedostaa, oman hulluutensa. Psykoosi on myös sairaus, johon kannattaa hakea apua, jos tekee mieli tehdä taidetta, jota ei ketään muu ymmärrä kuin taitelija itse. Tokihan näillä hulluilla(taitelijoilla) on omat kannattajansa, mitkä ymmärtävät tätä roskaa ja selittelevät kaikenmaailman liirum laarumilla, kuinka helvetin hienoa on kun taiteilija paskantaa housuunsa.

JLin (nimimerkki)

#12

Ne olivat sitten koko Suomen Puolustusvoimat homoja. Voihan pitää paikkansakin kun suomalaiset eivät raiskanneet yhtään venäläisnaista ja puna-armeija raiskasi kaikki saksalaisnaiset jotka kiinni saivat. Saattaa vaan käydä niin, että Suomen Homo Puolustusvoimat keskittyy kaikkien sijasta yhteen Akiin. Voipa jäädä Akiltakin homojutut seuraavassa Vasemmistoliiton puoluekokouksessa aika vähiin.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tämä homo-marski-animaation tekijä halusi vain kostaa sukulaistensa kohtalot vuoden -18 sodassa. Niin hän ainakin itse sanoi.

Päämaja-leffa on loistava elokuva. Ja todellisuus pohjaa kai on se, että Airo käynnisti ennen Neuvostoliiton suurhyökkäystä kesällä -44 pohjoisessa ratkaisevia hyökkäyksiä jatkon kannalta ilman Mannerheimin lupaa. Tai kysyi luvan, kun hyökkäykset olivat jo käynnissä.

Ja Esa Olkoniemelle vaan, että kovan löylyn saivat kapinoitsijat silloin, jotta ei ihme että punarosvojen jälkeläisillä vielä hammasta kiristää.

Kurvari (nimimerkki)

#5 Muurmannin rata katkaistiin monta kertaa, mutta ei Sorokasta.

Tottakai se katkaistiin sissitoiminnan tuloksena, mutta ei Helena sitä tarkoittanut. Kysymyshän oli siitä, että rintamalinjoja ei vedetty radalle asti tai sen yli.

Pasi Turunen

Oliko homo vai ei, mitä väliä.
Toivottavasti oli homo, niin voin toivottaa tervetulleeksi moisia ja paljon.
Jos ei ollu, niin pysykööt muualla.

aki lintunen (nimimerkki)

Voimme jossitella historiaa ja pelata pelejä, joissa voitimme sodan, mutta se on varmaa, ettei ihmisen seksuaalisuus ratkaise sodan voittajaa. Mannerheim saattoi kompensoida homouttaan sotasankarina, sillä tulloin homoilla ei ollut asiaa, edes alokkaaksi.

Pasi Turunen

Saiskohan homojen osuutta väestöstä lisättyä jollain hedelmäpelin kaltaisella systeemillä?
*JACKPOT*
20 kilpailevaa uroskaveriasi muuttui juuri homoiksi, tuplaatko?

WooHaa!!! :-D

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#21. Omalla tavallaan me voitimme sodan. Huonommin olisi käynyt, jos kukaan ei olisi laittanut vastaan.
Aika rajua juttua nuorison kanssa työskentelevältä?

JLin (nimimerkki)

#21

Suomi hävisi kansalaissodan ja voitti Talvi- ja Jatkosodan. Samantekevää homoja tai ei.

terästotuus (nimimerkki)

En tajua miksi täällä kommentoidaan sitä, mitä joku teinien harrastajateatteri tekee. Seuraavaksi kai kommentoidaan rautatieaseman vessan seinäkirjoituksia, tolkkua toimintaan hyvät naiset ja herrat.

Tuima (nimimerkki)

"Teatteri Rujon näytelmässä Mannerheim sekaantuu miehiin ja naisiin, suutelee Hitlerin kanssa ja lopulta yhtyy hevoseensa."

Taidetta, vai täyttä paskaa. Päättäkää itse.

Tuima (nimimerkki)

Seuraavaksi haluan nähdä samanlaista pilkkataidetta, muista kuin miehistä. Ei taida olla pokkaa tehdä. Tämä on niin turvallinen aihe, että eipä olisi kesympää kamaa voinut tehdä.

Totinen Toveri (nimimerkki)

#21. "Voimme jossitella historiaa ja pelata pelejä, joissa voitimme sodan,.."

Niinhän TE voisitte, kun hävisitte vapaussodan, talvisodan, jatkosodan, kylmän sodan...

Lasse Kallo (kittilä) (nimimerkki)

Kyllähän Mannerheim oli enemmän tai vähemmän diiva, mutta ei tuo ainakaan minua haittaa. Pitää muistaa, että hän oli aristokraatti ja aikansa lapsi. Homoksi en osaa Marskia kuvitella. Jos oli niin sitten oli.

Parempaa ylipäällikköä kuin Mannerheim en osaa edes kuvitella. Hän oli palvellut tsaarin armeijassa ja tunsi venäläisen mentaliteetin. Joku muu ylipäällikkönä olisi ollut Suomelle katastrofi. Näin uskon.

Katariina Lillgvistin Mannerheim-häpäisy taisi olla vasta alkusoittoa suomalaisen miehen ja ylipäätänsä suomalaisuuden häpäisemiseksi. No, täytyy luottaa siihen mitä Vanhat sanoivat: siihen hullu repeää mihin rupeaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#10 #5 http://fi.wikipedia.org/wiki/Muurmannin_rata

Minua kyllästyttää hokema, ettei Muurmannin rataa katkaistu. Kyllä katkaistiin: suomalaiset miehittivät radan Koskenalaan asti ja viimeinen asema, jolle suomalaiset liikennöivät oli Syväri ja pohjoisessa Malu.

Lisäksi rataa vastaan tehtiin suomalaista terroria. Ainoa kirjoittaja, joka on luopunut hokemasta Muurmannin rataa ei katkaistu on Juhani Putkinen, joka aivan oikein kirjoittaa, ettei rataa katkaistu Sorokasta.

Muurmannin rataa ei katkaistu Sorokasta on oikea lause!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#19 Muurmannin rataa ei katkaistu on poliittisten toimittajien ja historioitsijoiden hokema, jotka eivät ole katsoneet karttaan, miten rata kulki eivätkä puolta tusinaa sotakirjoja, jossa suomalaiset kehuivat kaukopartiossa tai muuten räjäyttäneensä radan.

Oleellista on se, ettei Muurmannin rataa katkaistu Malun lisäksi Sorokasta, koska juuri se olisi tehnyt kuljetukset etelään mahdottomiksi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mannerheimilla oli kaksi tytärtä, tiettävästi omaa. Näin ollen on mahdollista, että Mannerheim oli hetero tai bi. Mannerheim ei ollut käynyt sotakorkeakoulua niin kuin monet suomalaiset. Siksi hän erikoistui hevoskauppaan. Tämä ei kuitenkaan todista, että hän olisi ollut zoofili.

Mannerhein perusti Mannerheimin lastensuojeluliiton. Tämä ei kuitenkaan todista sitä, että hän olisi pedofiili.

Mannerheimista taiteilevat punikit eivät ole edes päivittäneet tietojaan Mannerheimista. Voihan olla, että hän oli tyypillinen venäläinen h-pukki.

Tuo feministien seksistinen tapa tehdä politiikkaa anakronismein on suorastaan vastenmielinen, vaikka se aivan oikein luokkataisteluoppien tapaan, joita Akuliina Saarikoski on mm. esitellyt, kohdistuu väärän sukupuolen edustajia kohtaan totaalisena informaatiosodankäyntinä.

John Maynard Keynes muuten oli nuorena homo, vaan ei sosialidemokraatti. En tiedä, mikä Väinö Tanner oli nuorempana.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://www.veteraanienperinto.fi/suomi/t_pankki/a_...

Suomalaiset tuhosivat jatkosodassa kaksi suurta neuvostoliittolaista huoltokeskusta. Osastot olivat silloin sadan ja yli viidensadan miehen vahvuisia. Jälkimmäinen osasto oli koottu pääasiassa tavanomaisesta jalkaväestä. Muurmannin rata katkaistiin useita kertoja, tammikuussa 1942 jopa lähes 1300 miehen osastolla. Radalta suistettiin partioretkien yhteydessä kymmeniä junia, joista osa kuljetti Muurmanskin kautta amerikkalaisia ja englantilaisia aseita Neuvostoliittoon. Hyvin erikoinen oli suomalaisten ja saksalaisten kaukopartioiden yhdessä kesällä 1942 kolmellakymmenellä kahden hengen kanootilla vesistöjä pitkin Muurmannin radalle tekemä hävitysretki.

arto murtonen (nimimerkki)

Tossa Airon fanittamisessa on kyllä jotain...Teatterikoululaisten
esitys tekisi mieli melkein nähdä.Ylilyönnit on aina kiinnostavia,
mut tässä taitaa vaan olla kyse peruskokeilusta,jossa halutaan vaan
kokeilla miten pyhä joku ikoni on.Pyhä elää häpäisy-yrityksistä,ei
sitä tarvitse pönkittää vaan just yrittää kaataa,jos se kaatuu ,se ei
ole pyhä ollutkaan.Rytiä ei esim kaada enää mikään.Mannerheimin
elämänkertaa suosittelen lämpimästi,aika monisärmäinen kaveri.

Mika (nimimerkki)

Airosta ja Mannerheimistä puheenollen, alla mainio Kenraali Airon haastattelu.
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=3&t=&a=6838

M-T Heikka

Mannerheimhan oli siinä ajassa, haluttais sanoa, ainoa järkimies. On typerää, että punaiset näkevät juuri hänessä paholaisen, vaikka heidän kannattaisi kohdistaa vihansa muihin tahoihin. Vaan tolloja, mitä tolloja.

Meillä on nyt harvinaisen tollo ihminen presidenttinäkin, hänhän antoi tukensa "animaatiolle" käymällä katsomassa sen. Hän oli näkemäänsä ilmeisen tyytyväinen vielä. Hän kutsui tämän Katriinan itsenäisyyspäivänä linnaankin.

Vaikka olisi kuinka sydämeltään punainen ja historiansa vanki, osoittaa aikamoista typeryyttä kohdistaa viha juuri henkilöön nimeltä Mannerheim. Mannerheim ei vain kannattanut bolseviikkejä, kuten ei natsejakaan. Hänhän oli vain oikeassa. Siksi hän on "homo".

M-T Heikka

Punakapinan kukistamisen julmuus johtui vihasta, oman kansan vihasta. Mannerheim ei sitä vihaa lietsonut, vaan syynä oli punaisten kapinan aloittaminen ja verityöt. Mannerheim oli kokenut sotilas, ei hän vihan tunteessa tahtonut nirhata suomalaisia.

Kaikki olisi ollut "inhimillisempää" mikäli olisi toimittu kuten Mannerheim tahtoi. Suomalaisia juntturoita oli vain vaikea saada tottelelemaan. Niin se meni.

M-T Heikka

Syynä oli myös se, että punaiset tukeutuivat venäläisiin. Siis sen vihan syy.

Malavatia Melkisedek (nimimerkki)

"Onko homoseksuaalisuus näiden niin kutsuttujen taiteentekijöiden mielestä niin rumaa ja likaista, että siitä saadaan lahtariakin terävämpi pilkkakirves hiotuksi?"

Tätä olen itsekin kysynyt. Kummallisinta tässä on se, että taiteessa ja varsinkin teatteritaiteen piirissä on tunnetusti paljon homoseksuaaleja.

Gagarin (nimimerkki)

Transsu-, korsetti- ja homospektaakkelit kertovat kyllä tässä tapauksessa enemmän spektaakkelien tekijöistä itsestään kuin heidän fiktiivisestä kohteestaan.

M-T Heikka

Onneksi oli Mannerheim. Voi olla, että Suomi olisi taipunut Hitlerin tahtoonkin enemmän, jos ei Mannerheimia olisi ollut. Suomalaiset olivat ja ovat kyllä niin supertolloa kansaa.

Outoa, että ollaan näinkin hyvin menestytty.

Mitä jos meilläkin olisi ollut joku Aatu Mannerheimin asemesta, aivan hyvin olisi voinut olla. Mannerheim oli demokraatti vaikka aatelinen.

http://www.youtube.com/watch?v=bN_jcjUVQuU&feature...

Jussi Vaarala

Mannerheim oli viisas mies kun piti Airon aisoissa - tai ne oli viisaita jotka pitivät Mannerheimin puikoissa - seuraava blogin pätkä todistaa sen

" Jos Airo olisi ollut ylipäälikkö, niin se Muurmannin rata olisi katkaistu, koska se olisi ollut sotilaallisesti järkevä teko, mutta ulkopoliittisesti lopputulos olisi voinut olla katastrofaalinen. Muurmannin radan katkaiseminen olisi myöskin katkaissut USA:n Neuvostoliitolle toimittaman materiaaliavun kuljetukset, mikä olisi toki helpottanut suomalaisten sotatoimia, mutta toisaalta Suomi olisi sitten luultavasti saanut sodanjulistuksen Neuvostoliiton ja Englannin lisäksi vielä USA:ltakin. "

Matti Nieminen (nimimerkki)

Nuoren naisen pitäisi kiinnostua aivan jostakin muusta kuin sotahistoriasta. Se on vanhojen pappojen leipälaji. Ja ilman ulkomaisia lähteitä voi mennä pahasti harhaan.
US:n blogisteista Ilkka Luoma on sota-ajasta oikealla asialla nuoresta valokuvastaan huolimatta.

Felix (nimimerkki)

"Mannerheimin lokaajat eivät ole koskaan päässeet vuoden 1918 tappion katkeruudesta ylitse. Kyse ei siis niinkään ole II-maailmansodasta vaan punakapinan kukistamisesta. "

Murha-Kustaan johdolla lahtarit suorittivat v 1918 suomalaisten kansanmurhan ja tämän lisäksi vielä Tampereella ja Viipurissa venäläisten etnisen puhdistuksen. Lahtarit ovat verisiä murhaajia. Mitään ei ole unohdettu, mitään ei anneta anteeksi.

Vituttaa lukea näiden "läskiliiteri" lahtariäpärien kehuskeluja lahtarisuvullaan.

saunatonttu (nimimerkki)

80-luvulla joku oikea taiteilija käytti tv-haastattelussa Mannerheimin paljastumista homoseksuaaliksi esimerkkinä juuri tällaista aivotonta puolesta ja vastaan kohkaamista aiheuttavasta paljastuksesta. Ei hän sanonut että se totta olisi, mutta jotenkin se vain jäi elämään totuutena huhutasolla.

Ja mitä sitten vaikka se totta olisikin? Suuri osa historian merkittävistä miehistä ja sotapäälliköistäkin on ollut homoja ja biseksuaaleja.

Julius Caesar oli seksuaalisesti kaikkiruokainen, mutta ei se roomalaisia haitannut. Vasta kristittyjen ahdasmielisyys pakotti sensuroimaan sen puolen historiankirjoista.

Nykytilanteessa oudointa on se, että Mannerheimiakin ovat leimaamassa homoksi taiteilijapiirien luuserit, jotka ovat ensimmäisinä syyttämässä muita homofobiasta. Varmaan sitä huomiota täytyy tavoitella kaikilla mahdollisilla keinoilla kun kyvyt eivät siihen riitä.

M-T Heikka

Felix, älä lue jos et kestä isojentyttöjen juttuja.
http://www.youtube.com/watch?v=tBlWfpK0Nb0

annepa (nimimerkki)

Helena sanoi: "Ihmetellä kuitenkin täytyy, että miksi Mannerheim herättää edelleen niin suuria intohimoja, että kerta toisensa jälkeen hänet täytyy leimata tai pyrkiä likaamaan hänen muistonsa? Ja miksi juuri homoseksuaalisuus tai Mannerheimin kuvitteellinen neitimäisyys on sellaisia asioita, joihin uudet sukupolvet hänet haluavat loukkaavasti yhdistää?"

Tästä saa sen käsityksen että sinusta jonkun leimaaminen homoksi likaa kyseisen henkilön muistoa. Miksi?

Helena sanoi myös: "Onko homoseksuaalisuus näiden niin kutsuttujen taiteentekijöiden mielestä niin rumaa ja likaista, että siitä saadaan lahtariakin terävämpi pilkkakirves hiotuksi?"

Ehkä ei ensinkään, ehkä homous on yleisön, esimerkiksi sinun mielestä "niin rumaa ja likaista" että sen liittäminen esim. Mannerheimiin käsitetään loukkaukseksi. Sen käsityksen minä ainakin tästä kirjoituksesta saan.

Vähentääkö homous kenenkään ihmisarvoa? Onko homo huonompi ihminen ja sotilas (tai kirvesmies tai leipuri tai sairaanhoitaja) kuin muut vain sen takia että on homo? No öö, ei?

Tuima (nimimerkki)

#50

Käsitetäänkö hevoseen sekaantuminen loukkaukseksi, vai onko se näiden tekorohkeiden tekotaiteilijoiden normaalimenoa nykyään. Minusta teos kertoo tekijöistään ja tästä ajasta enemmän kuin Mannerheimista, missä kaikki pervo meininki on ihan normaalia.

Trapetsi (nimimerkki)

Samalla kun nämä performanssitaiteilijat pyllistävät Mannerheimille, niin he pyllistävät kaikille niille, joiden lähiomainen kaatui tai jonka lähiomainen haavoittui. He pyllistävät sotapakolaisille ja sotaorvoille ja leskille ja lotille.

Eihän tuossa ole mitään uutta, sitä samaahn kuultiin 1960-70 luvuilla silmät korvat täyteen. Omaankin kotikuntaani tuli stallaritaiteilijatar 1960- luvun vuosina laulamaan vallankumouslauluja. Pitäjässä oli sankarihaudassa yli 300 vainajaa ja kuntaan sijoittui runsaasti evakkopakolaisia. Lähes joka perheessä oli menetty perheenjäsen tai omainen.

Tuonkin taitelijatteren olisi pitänyt hävetä moista esiintymistään. Älyäisi edes nyt pyytää anteeksi kaikilta, joiden päälle sontaa heitti.

Sotaa tai maata sodan aikana ei johdettu sukupuolisella suuntautumisella, vaan uhrauksilla ja hirveän paineen alla päivä kerrallaan edeten, viisaasti arvioiden ja parasta toivoen ja rukoillen.

Minua ei arvostetun kansajohtajan sukupuolinen identiteetti kiinnosta, mutta jo nyt viimen toivoisin,että Suomen taidemaailma kävisi oman likapyykkinsä suomettumisen osalta läpi.

Jos natsien teot olivat rankkoja, niin Stalinin teot olivat ihan yhtä karmaisevia. Kuinka punalinssien läpi katselemalla toiset terroriteot muuttuvat vaietuiksi tai jollain tavoin hyväksytyiksi? Voisihan sen tasa-arvon vuoksi pukea Stalininkin pelleksi.

Oma näkemykseni on kuitenkin, ettei traaginen hirtoriamme tai muiden kansojen kohtalonhetket ole mitään pellekamaa. Sanon tämän siitä huolimatta , että pidin kovasti kansallisteatterissa esitetystä Smedsin Tuntemattomasta.

Pena (nimimerkki)

lainaus Helenalta:
Jos Airo olisi ollut ylipäälikkö, niin se Muurmannin rata olisi katkaistu, koska se olisi ollut sotilaallisesti järkevä teko, mutta ulkopoliittisesti lopputulos olisi voinut olla katastrofaalinen. Muurmannin radan katkaiseminen olisi myöskin katkaissut USA:n Neuvostoliitolle toimittaman materiaaliavun kuljetukset, mikä olisi toki helpottanut suomalaisten sotatoimia, mutta toisaalta Suomi olisi sitten luultavasti saanut sodanjulistuksen Neuvostoliiton ja Englannin lisäksi vielä USA:ltakin.

Mielestäni tämä on harvinaisen syvällinen kommentti nuorelta naiselta. 10 pistettä. Lisäisin vielä tähän, että suomalaiset olisivat olleet Stalinin leppymättömän koston kohteena - toisin kuin asia sodan jälkeen mitä ilmeisimmin oli. Stalinin asenne Suomeen oli joidenkin raporttien mukaan kunnioittava - suomalaiset (Mannerheim) eivät yrittäneet "murhata" neuvosto / venäjän kansaa edes sodassa, mutta pitivät jääräpäisesti kiinni omasta itsenäisyydestään.

Siinä ei edes Kekkonen olisi ehkä pystynyt avittamaan...

Mr. Fockr (nimimerkki)

Suomalaisten vasemmistolaisten homot- ja lesbot taiteilijalapset eivät tiedä, että Marskin Röda Korset ei ole korsetti vaan Punainen Risti, joka mm. on pääosassa ihmisten auttamisessa esim. Haitilla:

http://www.redcross.fi/

(Ilmeisesti nämä Mannerheimin pilkkaajat pilkkaavat myös ihmisten hätää)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

avolin[lainaus]Luulen, että kyse oli pikemminkin siitä, että hän oli niin h**vetin hieno ja aristokraattinen, suorastaan ’kuninkaallinen’, ettei hän oikein istunut meidän tavallisten suomalaisten maailmaan.[/lainaus]

Hyvin sanottu. Tarkalleen seman huomion olen itsekkin tehnyt.

Koska varsinainen sotiminen on yleisesti ottaen järjetöntä puuhaa, ei pidä lainkaan yllättyä jos älykkäimmät havainnot sodasta tulevat naisilta jotka harvemmin suoranaisesti osallistuvat moiseen toimintaan.

Gagarin[lainaus]
Transsu-, korsetti- ja homospektaakkelit kertovat kyllä tässä tapauksessa enemmän spektaakkelien tekijöistä itsestään kuin heidän fiktiivisestä kohteestaan. [/lainaus]

Siitä puhe mistä puute kuuluu sanonta. Mannerheimista häpeä- tai terapiateatteria tekevien kohdalla Mannerheimin henkilöstä on tullut puuttunut kansallinen ja kansakunnan isähahmo. On perusteltu syy olettaa että lapsena puuttumaan jäänyt isä, tai isän läheisyys, synnyttää ihmisissä tuskatiloja joita puretaan erilaisin esityksin sekä terapeuttisin pyrkimyksin.

Koska näiden jopa 70-luvulta peräisin olevien vasemmistolaisten arvopohjapyrkimysten taustalle jää lopulta pieni yksinäinen ihminen, jonka omat vanhemmat ovat häntä laiminlyöneet, syntyy tällaiselle pienelle ihmiselle tarve tehostaa ja luoda itseselleen korvaava huomiopohja. Ja tällöin oman perheen ja oman historian kipeys ajaa huomion, välittämisen ja isänrakkauden puutteesta kärsivän rakentamaan itselleen korvaavan isähahmon.

Mannerheimin hahmon harteille on tullut osaksi harvinainen joskin raskas taakka: Olla kansankunnan ISÄ! Isää vastaan kapinoidaan, protestoidaan ja lopulta syytetään ja kiistetään. Henkilönä Mannerheim ei ollut hyvä isä. Kansakunnan isänä hän onnistui paremmin. Eikä kansankunnan isän osa koskaan ole kiistaton saati yleisesti tai yhtäläisesti tunnustettu. Eivätkä kaikki lapset koskaan ymmärrä saati kiitä isää vaikka tämän harkinnassa olisi lasten paras ja keinot sodan karaisemia.

Mannerheim luultavasti itse ymmärtäisi protestin paremmin, kuin kakka-animaatiota verovaroilla tuottava taideterapiapotilas jonka elämän ainoa tähtihetki on pieni pilkahdus Mannerheimin hahmon vetovoimassa ja valossa.

turso (nimimerkki)

Murmanskin radan kautta kulki loppujenlopuksi melko mitätön määrä tavaraa verrattuna siihen mitä roudattiin muita reittejä pitkin. Puolet avusta meni Vladivostokin kautta, toiseksi tärkein reitti kulki Iranin kautta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#45.
Jaa-a. Minä olen valitettavasti sitä mieltä, että olen kiinnostunut just mistä haluan ja milloin minä haluan ;)

#49.
Muistelen, että EU myöskin määrittelee kaupungiksi ainostaan tiettyyn asukastiheyteen yltävät, yli 200 000 asukkaan väestökeskittymät, mistä syystä Suomessa ei ole kuin muutama kaupunkia ;)

#50.
No höpö höpö.

Minun ei tarvitse leimata halveksumiani ihmisiä homoiksi tai transsuiksi, koska mielestäni homous tai transvestiittisuus eivät ole sopivia "herjaksi". Minä en ole ketään nimitellyt homoksi enkä pyrkinyt loukkamaan ketään tämän homoudella, koska mielestäni homoudessa ei ole mitään loukkaavaa.

#56.
Niin, mutta ehkä se merkitys olikin lähinnä paikallinen Suomen näkökulmasta?

Partalainen (nimimerkki)

Tapasi avata keskustelu ei todellakaan, jätä ketään kylmäksi! Kiitos loistavista avauksista isänmaan kunnioitus ja itsenäisyys on aina ajankohtaista, ei mikään itsestään selvyys!

Gagarin (nimimerkki)

#57: "Muistelen, että EU myöskin määrittelee kaupungiksi ainostaan tiettyyn asukastiheyteen yltävät, yli 200 000 asukkaan väestökeskittymät, mistä syystä Suomessa ei ole kuin muutama kaupunkia"

Pitää paikkansa. Englannin kielen termi "city" kelpaa EU:n määritelmien mukaan Suomessa vain pääkaupunkiseudulle (ml. Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen) sekä Pirkanmaalle (ml. Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Lempäälä, Vesilahti).

Jouni Suninen (nimimerkki)

Talvisodan ja jatkosodan aselevoissa on yhteisia piirteita, ja kaiketi molemmista on mielipiteita joiden mukaan taistelua ei olisi tarvinnut valttamatta lopettaa. Jatkosodan lopussahan Suomen asevoimat olivat vahvemmat kuin koskaan aiemmin, ja venalaiset joukot vastaavasti heikentyneet, koska hyokkayskykyisimmat joukot vedettiin Suomenlahden etelapuolelle syksylla 1944. Vahvennuksia ei Puna-armeija Kannakselle enaa saanut.

Niinpa suomalaiset rintamakomentajat esittivat etta Viipuri vallattaisiin takaisin. Sodan yleistilanteen vuoksi asiaan ei kuitenkaan ryhdytty. Sotaa olisi voitu jatkaa aina Japanin kukistumiseen asti eli vuoden verran pitempaan. Vasta sitten Neuvostoliitolla olisi taas ollut mahdollisuus hyokata vahvoin voimin Suomeen. Olisivatko lansivallat enaa sallineet sita, on toinen kysymys. Ehka olisimme saaneet silloin paremmat rauhanehdot. Joka tapauksessa elintarvikehuolto vv. 1944 - 45 olisi voinut olla iso ongelma.

Toimituksen poiminnat