Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Lihaton tulevaisuus?

Miksi, oi miksi, viherpiiperöt sortuvat aina tietyin väliajoin pakkotuputtamaan suomalaisille kabanosinystäville ajatusta lihattomasta tulevaisuudesta.
No nyt ne taas ovat näköjään aktivoituneet ja vähän siellä sun täällä tyrkyttävät tuota jaloa aatettaan meille kanssaeläjille.

He vaan nyt unohtavat muutaman asian, kuten esimerkiksi sen, että ihminenhän on sekaravintoa syövä elukka. Ollaan siis vähän niin kuin karhutkin, että vedellään viljaa, marjoja, hunajaa... mitä ne nyt karhut syövätkään, ja sitten syödään myöskin lihaa, kuten karhutkin.
Tosin, jos nämä viherpiiperöt saisivat päättää, niin ehkä karhutkin olisivat vegejä, koska onhan se ihan epäeettistä, että ne tuhmat karhut silleen julmasti syövät hirvenvasoja ja kaikkea muuta tuhmaa ;)

No, anyway. Minä olen miettinyt, että miksei tämän maanisen "kyllä porkkanallakin kunto kohoaa" -höpinän sijaan puhuta koskaan ravinnon eettisemmästä tuottamisesta?

Ns. maailman ruokakriisin vuosina (niinku se nyt mihinkään olisi kadonnut) muutama vuosi takaperin toimittaja nimeltä Aileen Kwan nosti esiin sen, ettei itse asiassa ongelma tiettyjen kansojen nälänhätään ollutkaan se, että me vedellään piirakan päälle läskiä, vaan se kun esim. maanviljelijöille suunnatut tuet on nykyään kohdistettu vientiin pyrkien saamaan viljelijät tuottamaan kotimaansa myynnin sijaan kansainvälisille markkinoille. Kun samaan aikaan esim. lannotteiden hinnat ovat nousseet, on moni maa jäänyt täysin tuontiravinnon varaan. Esim. Kamerunissa on viimeisen 20 vuoden aikana riisin tuonti kaksinkertaistunut ja oma tuotanto pudonnut 30%, vaikka kaikki riisi voitaisiin kasvattaa siellä kotimaassa.

Suomessahan tämä sama on tapahtunut myöskin ja ne maanviljelijät, jotka vielä jaksavat yrittää, ovat rakennelleen suuria tuotantolaitoksia, joissa ei juuri taida ne lehmät Mansikkeja ja Hiljoja olla.

Jos viherpiiperöt ja muut hyppysirkkasten pelastajat haluaisivat jotain järkevää asiaa ajaa, niin kannattaisi lähteä ajamaan kansallista ruokatuotantoa. Ajatelkaa, jos Suomessakin pienillä viljelmillä ja muutamalla lehmällä voisi taas hankkia elannon perheelleen? Lihakarja elelisi pienemmissä, mukavissa navetoissa ja sikaloissa ja kanat kuoputtelisivat kesäisin pihaan kyhätyissä aitauksissaan komia ja värikäs kukko orrelta haaremiaan tarkkaillen. Lampaille kerättäisiin talveksi kerppuja ja pienet peltotilkut notkuisivat kultaista viljaa, josta saisi ravinnon niin metsätöissä isäntää avustava polle kuin perheen lapsukaisetkin. Lihakunnan auto kävisi hakemassa syksyllä joutavat lehmät teuraaksi, suoraan kesälaitumelta tietenkin, naapurin Matti sen sijaan noutaisi tonkalla maitoa suoraan tilalta eikä kenelläkään olisi enää laktoosi-intoleranssia. Joulukinkuksi tietenkin teurastettaisiin se syöttöpossu "Putte", jonka toilailuja joulupöydässä sitten ilomielin muisteltaisiin. Maaseutujen työttömyysprosenttikin olisi jotain 1%.

On silkkaa huuhaata edes kuvitella suomalaisten luopuvan lihansyönnistä, enkä edes ymmärrä sitä, että millä tavalla olisi parempi lakata syömästä lihaa ja korvata proteiinivaje kaukomailla tuotetulla tofulla tai soijalla. Sen sijaan kansojen oman ruokatuotannon kehittäminen olisi mielestäni ratkaisu sekä epäeettiseen ruokatuotantoon, että maailman suureen epätasajakoon ravinnon suhteen.

Pihvistä ja punaviinista haaveileva
Helena

...........

TÄYDENNÄN KIRJOITUSTA:

En viitsi kokonaan uutta blogikirjoitusta aloittaa samasta aiheeesta, joten täydennän tätä.

Minun pointtini on se, että jos maailmassa pyrittäisiin siihen, että jokainen kansa tuottaisi kansalaisilleen tarvittavan ravinnon, niin se jos mikä olisi tasa-arvoista ja eettistä. Kun nyt on tilanne, jossa Argentiinasta tuotu naudanlihapihvi tai uusiseelantilainen lammas on paljon halvempaa kuin kotimainen vastaava liha, vaikka eettisesti tuollainen lihan (monissa tapauksissa elävien eläinten) raahaaminen toiselta puolen maailmaa on todella kyseenalaista ja lisäksi se vie kotimaiselta lihantuottajalta mahdollisuuden tienata työllään.
Esimerkiksi Suomessa pystyttäisiin tarjoamaan peruselintarvikkeet ihmisille omasta maasta. Liha, kala, viljatuotteet, maitotuotteet ja kasvikset kasvavat täällä siinä missä muuallakin. Jos järjestelmä suosisi kotimaisia tuotteita, saisi näitä edullisia kotimaisia ostettua kaupasta tuontitavaraa halvemmalla. Tuontiruoka voisi puolestaan olla kalliimpaa, mikä vaikuttaisi siten, että jollain riisintuottajamaallakin olisi ensisijaisesti päämääränä kaupata se riisi siellä kotimaassa, eikä tukien mahdollistamana raahata sitä riisiä ympäri maailmaa.

Jos maailmassa luovuttaisiin vientiin keskittyvästä ruokatuotannosta ja ensisijaisena tavotteena olisi se, että taattaisiin omalle kansalle ravinto, niin suuri osa köyhyydestä johtuvasta nälästä olisi varmaan hoidettu pois päiväjärjestyksestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eikä ihminen ole historiansa aikana ihan sattumalta siirtynyt sekaravintoon, se on ollut lajille ilmeisen menestyksekäs valinta.

Ihmisillä tietenkin saa olla valinnanvapaus ryhtyvätkö kasvissyöjiksi, mutta se myös tarkoittaa vapautta valita toisin ja myös oikeutta saada silti ruokaa koulussa jokaisena koulupäivänä.

Slippatukka heiluu (nimimerkki)

Saakos noille viherterroristeille tuputtaa meidän juttujamme kurkusta alas, vaikkapa väkisin syötetään lihaa jos ei maistu. Laitetaan ne kaatamaan kerran eläessään joku puu ja vuoden puiden halauskielto. Sekä eläin pitää tappaa jos se kituu tai joitakin eläimiä pitää vähentää kuten niitä söpöjä citykaneja jotka tuhoavat kaiken syömällä eli heidän pitää metsästää yksi citykani eläessään ja teurastaa se.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#1.
Minun puolestani ihminen saa elää vaikka pelkällä herneenversolla, jos siltä tuntuu, kunhan ei tule sitä tuputtamaan muille. Ehkä eniten kuitenkin ärsyttää tuo idealismin pakkotuputtaminen lapsille, joista monelle kouluruoka on päivän ainoa lämmin ateria. Siinä ei kyllä paljoa taas ajatella mitään muuta kuin omaa hienoa periaattettaan ja sen levittämistä.

#2.
Eiköhän söpöt citykanit ole tänä talvena ihan tuon pakkasakan toimesta karsittu, luulisin... :)

Slippatukka heiluu (nimimerkki)

"Eiköhän söpöt citykanit ole tänä talvena ihan tuon pakkasakan toimesta karsittu, luulisin"

Eipähän tartte ensi kesänä kaverin niitä metsästää ja ansoittaa pitkin pitäjiä.

aki lintunen (nimimerkki)

Eronen ei vaikuta kovin suvaitsevalta ja hän suhtautuu kovin halveksivasti eritavoin ajatteleviin. Maailmassa tapahtuu paljon vakavampia asioita, kuin kasvisten syönti. Tuollainen sekava juntti kirjoittaminen on vaikea kommentoitava, mutta siitä paistaa läpi keskikaljabaarin yrmeä asenne.

Slippatukka heiluu (nimimerkki)

#5

Viherihmisten puheista ja asenteista paistaa läpi samanlainen ylimielisyys monesti meitä muita kohtaan, jotka emme jaa samoja arvoja näiden kanssa. Joten samalla viivalla ollaan, emme ilmeisesti voi sietää toisiamme joten myöntäkäämme se rehellisesti ja turha sitä on pukea suvaitsevaisuuden kaapuun.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Vihreä porkkana on keppi, joten jotain on käsitetty väärin.

Fiksua porukkaa.

Frank (nimimerkki)

#5: Osoitat muuten Aki kirjoittelussasi juuri niin suurta älykkyyttä kuin kuvastasi arvata voikin ;-)

JLin (nimimerkki)

Sanoin kerran kyselijälle, että 500 vuottahan meidän suku on tässä asustellut, vaan 5 vuotta sitten loppui viljely. Samanaikaisesti halutaan mahdollisimman halpaa teollisuusviljelyä ja mahdollisimman kallista luomuviljelyä. Onko tässä tahallisesti tehty luokkajako pikemminkin kuluttajien kuin tuottajien kesken?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#5 Vihreä ihmisviha kerää puoleensa antivihreää ihmisvihaa. Vastakohdat vahvistavat toisiaan niin, ettei rauhallisella miehellä tai järkevällä naisella ole enää sanansijaa. Monet kasvissyöjät ymmärtävät asioita niin rauhallisesti, että heille on puhuttava selkosuomea, vaikka he eivät pitäisikään sitä ihmisystävällisenä.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Jos siirrytaan kokonaan kasvisruokaan kuten jotkut haluavat niin mita tapahtuu karjalle?
Tuhotaan?
Kotielaimiksi?
Kuka haluaisi pitaa isoja laumoja elaimia ja kustantaa sen saamatta touhusta tuloja?
Vai onko niin etta kasvissyojat ottavat vastuulleen karjanhoidon? (Paras vaihtoehto, heh)
Entisilla lihantuottajilla tuskin olisi motivaatiota hoitaa karjaa..
Pitaisikin kysya viherpiipertajilta ovatko HE valmiita ottamaan karjan hoidettavakseen. Karjan joka ei tuota mitaan.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kun ilmastojuttu vihreästä näkökulmasta meni vähän mihin sattuu, niin oli äkkiä saatava jotain muuta höökiainesta, jottei jäätäisi tuleen makaamaan. Valmiiksi oli näemmä kesän ja syksyn aikana filmattu turkistarhoja, jotta oli jotain , mitä vetää hihasta hädän tullen.

US blogissa eräs pimputteleva ajattelija joku päivä sitten suositteli kovasti koko kansalle metsästystä lihan- ja turkistarpeen tyydyttämiseksi. Sain sen kuvan, että oli epäesteettistä ja epäreilua ensin kasvattaa ja sitten lahdata. Eläimillä pitää olla mahdollisuus päästä karkuun lahtaria. Nyt kun vielä kerätään kansalta aseet pois, mitä en vastusta, niin elämillä mahdollisuudet saada joku päivä lisää elinaikaa kasvavat. Jotenkin minulla herää epäilys lihantarpeen tyydyttämiseen metsästyksellä globaalisti.

".. kannattaisi lähteä ajamaan kansallista ruokatuotantoa.." Tämä ajatus on kokonaismaanpuolustuksen kannalta varmaan yhtä tärkeä kuin puolustusvoimien ylläpito. No eihän sitäkään kaikki sulata.

carne sarco (nimimerkki)

Persuprinsessa ajelee taas niin varmalla populismivaihteella, jotta.
Eikös se ollut juuri tämä vhh-hupsis-henkilö, joka mussutti täällä jokin aika sitten voit ryntäillä karjalanpiirakoita :) ?

Kuuluko tuo riisi sen paremmin suomalaiseen saati karjalaiseen omavaraistalouteen kuin soijakaan? Ja kuuluko tuo pelkkää hiilaria täynnänsä oleva karjalanpiirakka muka vhh-ruokavalioon?

Lienee pihvipiirakkaprinsessa ollut vielä kakkavaipoissaan kun kestävän kehityksen paikallisagendoja laadittiin. Jos täällä Suomessa jotkut ovat puoltaneet ruuan paikallistuotantoa, niin ne ovat olleet kyllä juuri näitä "viherpiiperöitä", eivät suinkaan näitä nykyajan karjalaisämmiä, jotka juoksevat Hesan hienostokaupunginosan polvilääkäri-Heikkilän reseptien ja punaviinin perässä. Halpaa punaviiniä ja pihviä pitää saada vaikka halpalennolta Hellaan maille. Sus' siunaa, näitä hurskastelevia maalaismoukkia :).

Juhani Putkinen

Ihminen on lihansyöjäeläin. PISTE.

Joskus minua on esimerkiksi Georgiassa ihmetelty kun marssin ravintolaan sisään ja tilaan itselleni shaslikin (ei ravintolan listalla, enkä kysynyt hintaa) - ainoastaan erilaisia lihapaloja kypsennettynä - enkä lainkaan sen kaveriksi esimerkiksi perunaa tai riisiä.

No, useimmiten tuputtavat kuitenkin jotakin salaattia ja/tai leipää kaveriksi. Kerran tarjoilija kysyi minulta silmät ymmyrkäisenä, että eikö edes ketsuppia lihan kaveriksi - vastasin EI. :)

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

#14: JP:llä on näemmä aika tiukka dieetti, kateeksi käy.

Oma proteiinitarpeeni tulee lähes kokonaan kanasta ja kalasta paitsi, jos pääsen livistämään ruokabaariin, nautiskelen kunnon porsaankyljyksen. Kerran vuodessa kotiristi antaa armon käydä oikeudesta ja tekee suurinta herkkuani eli makkarasoppaa HK:n sinisestä.

Sanotaan, että perunamuusi tekee lempeäksi ja tyhmäksi. Meillä menee sitä paljon viikoittain ja osittain se on jo vaikuttanutkin, kuten valistunut lukija varmaan huomaa.

kaija kuopila (nimimerkki)

Muuttuisivatkovihreät järkevimmiksi, jos heillä olisi pakollinen lihansyönti päivä viikossa. Kasvisten voimalla tuntuu ajatukset pysyvän niin kepeinä, että jalatkin nousee ilmaan. Pakina oli hauska ja olihan Suomi pitkään omavarainen
sotienkin jälkeen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#13.
Ai se on nykyään populismia kirjoittaa omia mielipiteitäänkö?

A) VHH ei tarkoita sitä, ettei söisi ikinä yhtään hiilaria, jos nyt sinua toisten ruokavalion koostumus noin kovin huolettaa...
B) Kreikkaan ei ole juurikaan Ateenaa lukuunottamatta halpalentoja :(
C) "Maalaismoukkia", sieltähän se jälleen tuli. Mikäs itse olet? Sikaa norsusta erottamaton kaupunkilaisjuntti, joka luulee, että lehmän vatsapuolelle kytketty verkko on asennettu kiduttamistarkoituksessa ja suunnittelet muiden älykköystäviesi kanssa atakkia kyseiselle maitotilalle vapauttaaksesi lehmät moisesta verkkojen kurjimuksesta ;)

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Mulle opetettiin jo vanhassa hyvässä keskikoulussa biologian tunnilla, että ihminen on sekaruokaa (siis sekä kasviksia että lihaa) syövä. Siksi en pitäisi ollenkaan pahana, että kouluissa olisi yksi kasvisruokapäivä viikossa. No, nythän toista mieltä olevat väittävät, että koululaisen tulee saada kunnon lämmin ateria joka päivä. Eikö kasviksista sitten muka voi laittaa kunnon ruokaa? Puutostautejako koululaisemme saavat jos syövät yhden kasvisaterian viikossa?

Toveri Putkinen taitaa puhua palturia omastakin puolestaan? Muistelen näet, että hän tässä vähän aikaa sitten kertoi valmistaneensa ison lastin KAALIkeittoa ja syöneensä ihan itse sitä useina päivinä. Milloin KAALI on muuttunut lihaksi?

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Saattaa vihreiden totalitarsimi kohta ulottua eläinkuntaankin. Siis karhut ja sudet tullaan pakottamaan kasvisruokavalioon.

Tomac (nimimerkki)

#13 Oliko sinulla itse asiaan mitään sanottavaa..? Moiseen kaikenkenkattavaan ahdistukseen kannattaisi kyllä hakea apua. Tai sitten vaikka nauttia lasi sitä halpaa punkkua.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tuosta kuvaelmastasi kansallisesta ruokatuotannosta; siinä sitä voisi hyvin niin ihminen kuin eläimetkin. Putte-porsaankin elämä olisi kaikesta huolimatta elämisen arvoinen. Ja ruoka olisi hyvää ja monipuolista lähiruokaa. Kunpa se olisi joskus vielä mahdollista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#9.
Näinhän se taitaa olla ja ilmiö on koko Euroopan kattava. Tulee vaan mieleen ne kreetalaiset banaanit, joita siellä kasvatellaan, mutta joita ei saa myydä EU:n alueella, koska ovat liian pieniä. EU tukenee tuolla tavalla chiquitaa...

Toki kaikkea ei edes pitäisi kasvattaa Suomessa. Ostin hiljattain suomalaisia tomaatteja, keskellä talvea ja pimeyttä kasvatettuja siis. Olivat aika mauttomia, kun eihän se keinovalo aurinkoa korvaa...

Kuitenkin pidän ihan älyttömänä sitä, että vaikka Suomessa voitaisiin itse tuottaa ruokaa kaikille suomalaisille, se tuodaan ulkomailta ja jopa maista, joissa sillä ruualla olisi itsellään käyttöä. Sitten ihmetellään, kun suomalainen maaseutu köyhtyy ja hiljenee, no kai se köyhtyy ja hiljenee, kun ei ole töitä.

Luulisi, että kuluttajahinnoissakin näkyisi, jos ruoka tulisi lähituottajilta suoraan kauppoihin ilman mitään monikansallisia ravinnonmuokkausyrityksiä, mutta eipä se niin ole. Kaikki, mikä on tuotettu Suomessa, on ihan törkeän kallista ja jos vieläpä kyse on luomusta, niin kyllä se hintalapussa heti näkyy, esim. luomumaito on tavallista 50 senttiä kalliimpaa...

carne sarco (nimimerkki)

# 17. Kyllähän suvaitsevainen antaa kutsua maalaismoukkaa maalaismoukaksi, jos sallii viherpiiperöä kutsua viherpiiperöksi, eikö :) ? Ja kyllähän vhh-dieetillä ja punaviinillä elvistely on aika moukkaa. Vetää itse punaviiniä ja kieltää lapsilta kasviruuan! Kiitos viihteestä ja epätoivoisista selityksistä, Hupsis-Helena.

Gagarin (nimimerkki)

Vihreiden suunnitelman mukan tietysti lehmät ja porsaat vapautettaisiin kulkemaan metsiin, josta karhut ja sudet niitä sitten luonnon mukaisesti hyödyntäisivät ravinnokseen. Ihmiset turvaisivat proteiinin tarpeensa tuomalla purjelaivoilla kaukomailta maapähkinöitä ja soijatuotteita, mutta niitä ei tietenkään saisi ostaa halvalla, jotta siirtomaita ei riistettäisi.
Etteks te kaalit ny tajuu!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#23.
Missäs minä olen kieltänyt lapsilta kasvisruuan? Kasviksethan kuuluvat olennaisena osana terveellistä ruokavaliota, itsekin söin eilen illalla kanaa ja salaattia.
Sitäpaitsi mitä elvistelyä nyt punaviinissä mukamas on? Punaviini on terveellistä ja pidän siitä.
Onko keskustelu mielestäsi epätoivoista selittelyä? Minä kun moukkamaisuudessani olen kuvitellut, että näissä on tarkoitus keskustella eikä vaan toitottaa omaa näkemystään jonain absoluuttisena totuutena.

Minä vaan vähän olen huomannut, että jotkut vihreät ajavat melko totalitaarista ajattelua siitä, että kuinka kaikkien pitäisi elää just niinku he opettavat.

#24.
Miksi muuten pähkinät ovat Suomessa niin tuhottoman kalliita? Ja miksei maapähkinöitä kasvateta Suomessa esim. kasvihuoneissa? Olen joskus onnistuneesti kasvattanut maapähkinöitä ruukussa ja hyvin helposti ne niitä pähkinöitä tekevät, joten kasvihuonekasvatuskin olisi kesäaikaan varmasti mahdollista.

Anna-Leena Nieminen

1 Jorma Nordlin

"Eikä ihminen ole historiansa aikana ihan sattumalta siirtynyt sekaravintoon, se on ollut lajille ilmeisen menestyksekäs valinta."

Jaa onko...

18 Paksu-Paavo

"Puutostautejako koululaisemme saavat jos syövät yhden kasvisaterian viikossa?

Toveri Putkinen taitaa puhua palturia omastakin puolestaan? Muistelen näet, että hän tässä vähän aikaa sitten kertoi valmistaneensa ison lastin KAALIkeittoa ja syöneensä ihan itse sitä useina päivinä. Milloin KAALI on muuttunut lihaksi?"

Niin, ihan kuin kuolisi tuohon kerran viikossa olevaan kasvisruokapäivään ja onko se muka päivän ainoa ateria? Jos lihaa haluaa niin sitähän voi syödä aamu-, ilta-, välipalalla tai päivällisellä. Mutta ihmettelen miksi lihaa syödään monta kertaa päivässä...eiväthän lihansyöjäeläimetkään lihaa syö joka päivä, voivat olla pitkiäkin aikoja ilman. Ja olet oikeassa Putkinen taitaa puhua palturia. PISTE.

24 Gagarin

"Ihmiset turvaisivat proteiinin tarpeensa tuomalla purjelaivoilla kaukomailta maapähkinöitä ja soijatuotteita, mutta niitä ei tietenkään saisi ostaa halvalla, jotta siirtomaita ei riistettäisi."

Eikö tuotantoeläimille syötetä soijarehua...

Gagarin (nimimerkki)

Tuo kasvisyönti saa enemmän ja enemmän uskonnon ja lahkon, jopa kultinomaisia piirteitä, ja saattaa muodostua todelliseksi ongelmaksi, ellei asioihin jollain tavoin puututa. Tyttäreni lopetti lihansyönnin jo pari vuotta sitten, mutta jatkoi edelleen kalan syöntiä. Noin puoli vuotta sitten hän lopetti kalan ja merenelävienkin syönnin, koska "nekin ovat eläimiä". Viime viikkoina hän on lopettanut maitotuotteiden ja kananmunien syönnin, koska niiden kohdalla "hyödynnetään eläimiä". Olen debatoinut asiasta pitkään huomauttamalla, että simpukoilla ei ole aivoja ja että kanat munivat joka tapauksessa eivätkä ne muniaan itse hyödynnä tai että lehmät täytyy lypsää, jotta ne eivät kärsisi, mutta en ole saanut hänen päätään käännetyksi. Olen siis yksin taistelemassa jotain omituista kulttia vastaan, joka näköjään nappaa "suojelukseensa" nuoria ihmisiä.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Vastustan teollista turkistuotantoa, eli häkkiturkiksia, mutta syön lihaa, ja varsinkin poroa, joka on melkein luomulihaa. Esimerkiksi eilen tein ison satsin karjalanpaistia, puolet poroa, puolet sikaa, sipulit, porkkanat, potut ja mausteet kerralla uuniin ja olihan jumatsuka hyvää! En ajattele ravintolassa ruokaa valitessa, että onko se kasvista vai liharuokaa, vaan sitä onko se hyvää. Eettisistä syistä jätän hanhenmaksat ja halal-lihaan en koske pitkällä tikullakaan.

Naama (nimimerkki)

#27, G, Samasta asiasta olen huolissani.

Vastalääkkeeksi en keksi juuri muuta kuin indoktrinaatiota toiseen suuntaan: jos sattuisit löytämään jostain luontofilmejä lihaa syövistä petoeläimistä, esim. vaikkapa gebardi-emosta, joka ravinnonpuutteestaan lähes hoippuen onnistuu lopulta saamaan saaliikseen jonkun gasellivasan ja saa pelastetuksi pentunsa nälkäkuolemalta?

Olen nähnyt joskus tv:ssä sellaisen, ja uskoisin, että vain tuon tapainen kertomus ravintoketjun "kolikon kääntöpuolesta" voi psykologisesti hiukan lieventää sitä armotonta syyllistämistä, jota vegetaritanismin ideologiasta huokuu (ja jolle varsinkin nuoret ehdottomuudessaan ovat vastustuskyvyttömiä).

Vegetarismin ideologia äärimuodoissaan on tappavaa.

Naama (nimimerkki)

H.E. - erittäin oivallinen tuo täydennyksesi blogikirjoitukseen!

Kouluissa pitäisi olla pikemminkin pakollisia lähiruokapäiviä - EI PAKOLLISIA KASVISRUOKAPÄIVIÄ.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#23. Ymmärrätkö sinä siideriä kittaava urbaani-idiootti, mitä eroa on pakottamisella ja vapaaehtoisuudella?
Sinä varmasti laittaisit viinin kouluun ruokajuomaksi, kun se on on niin Eurooppalaista.

#26. Sinun kohdallasi sen erittyisesti huomaa, ettei ole lihaa syöty. Mitä H*******ä Putkisen kaalisopat kuuluvat asiaan?

Pakottaminen johonkin asiaan jonkin ideologian takia on perseestä ja nyt jo huomaa vegetarismin aivoihin negatiivisesti vaikuttavan toiminnan muutamista fiksuista aivopieruista.

Tuima (nimimerkki)

Liian moni ihminen on vieraantunut kokonaan luonnosta ja monet nuoret juoksevat muoti-ilmiöiden perässä, mitä tämä kasvissyönti monesti on, eihän nämä viherihmiset ja muut ekoterroristit tiedä oikeasti asioista tai lunnosta hölkäsen pöläystä, vaan ovat kuin jonkun uskonnon lumoissa ja on olemassa vain yksi totuus.

Esa Kärnä

#25. Helenalta ihan hyvää bloggausta. Kyllähän ihmisten ruokailun pitää perustua vapaaehtoisuuteen eikä mihinkään salaattipakkoon. Tosin sitä ihmettelen että miksi tämä aihe kääntyy niin rajusti Vihreisiin? Ei kai tässä nyt voi yleistää että kaikki jonkin tietyn puolueen kannattajat ovat viherpiiperöitä ja kukkahattuja. Kirjoitin salaattiholocaustista myös omassa blogissani. Ehkä se selventää valkoisen lihaasyövän heteromiehen näkökulmaa asiaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#28.
Minä en myöskään ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi nykypäivänä pitää elukoita elättää pienissä häkeissä siksi, että joku saa takkiinsa turkissomisteen. Itse en ainakaan mikään elukanraato kauluksessa haluaisi kulkea.
Minä en myöskään oikein sellaista lihan tehotuotantoa haluaisi tukea. Kun on itse pieneltä maatilalta kotoisin ja elänyt siellä sikojen ja kanojen ja pupujen ja lampaiden keskellä, niin kyllähän se pahalta tuntuu, kun kyseisiäkin eläimiä niin surkealla tavalla kohdellaan. Siat esimerkiksi ovat hyvin älykkäitä eläimiä, muistelen, että nisäkkäistä ihmisen, apinan ja delfiinin jälkeen älykkäimpiä ja tavoiltaanhan possut ovat todella inhimillisiä, jos he vaistojaan saavat toteuttaa. Kun näitäkin eläimiä voitaisiin lihaksi tuottaa nykyistä inhimillisemmin, mikä vieläpä voisi luoda työtä ja elinmahdollisuuksia, niin on surullista, jotta nykyisenlaista tehotuotantoa tuetaan.

#32.
Mielestäni tuo nykyihmisen vieraantuminen luonnosta näkyy mm. siinä, että vaihteleva ilmasto saa ihmiset paniikkiin. Luonnollisista asioista tulee luonnottomia, kun ihminen ei enää ole arkielämässä luonnon kanssa tekemisissä.
Vaan mietihän kuinka paljon ihmisen koko maailmankuva muuttui aikoinaan, kun ilmaston lämmetessä oli suurriistan metsästyksestä siirryttävä viljelemään maata. Siinä menivät monet uskonnot ja käsitykset uusiksi. Ehkäpä nyt eletään samanlaista murroskautta ja ihminen siirtyy jälleen uudenlaiseen kulttuurilliseen kauteen.

#33.
"miksi tämä aihe kääntyy niin rajusti Vihreisiin?"
No oiskohan siksi, että täällä US:n blogeissa ainakin eilen paukahti usealta eri vihreältä aiheesta kirjoituksia? :) Kukkahattuja löytyy toki muualtakin kuin vihreistä. Erityisesti muualta...

Juhani Putkinen

En ole koskaan väittänyt, ettenkö söisi muutakin kuin vain lihaa. Totesin vaan, että ihminen on lihansyöjäeläin.

Muistelkaapas omaa käyttäytymistänne varsinkin joulunseutuun, ettei vaan ole joskus tullut käytyä salaa jääkaapilla nappaamassa vain pala kinkkua ja mutusteltua se tyytyväisenä ilman, että ottaisi lihan kaveriksi mitään muuta. Sama asia saattaa joskus tapahtua kun jääkaapissa on Karjalanpaistia. Eli lihanhimo iski ja söitte salaa lihaa tuntien mielihyvää. :) Minä teen sen saman julkisesti.

Eilen söin varsinaiseksi iltasapuskaksi kaurapuuron. Illalla iski sitten lihanhimo ja kävin syömässä iltapalaksi melkoisen määrän naudanlihaa - eikä mitään muuta.

Auria (nimimerkki)

Yksi päivä kasvisruokaa viikossa, onko tämä todella näin kamala asia!
Itseasiassa, mikä minua on nyppinyt jo useamman vuoden ajan on nämä proteiinipitoiset dieetit jossa ei syödä hiilareita vain vaan lihaa. Minusta se osoittaa äärimmäistä itsekkyyttä ja on vastenmielistä globaalissa mitassa kun se on niin kuormittavaa toimintaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#35.
Minä en syö pihvin kanssa muuta kuin salaattia. En halua siihen mitään paistettuja perunoita enkä ainakaan kastiketta. Ja tuo paistin tai kinkun härppiminen on just niin tuttua puuhaa! Sieltä kun kinkkuasttiista löytyy oikein ihanan murakka sianlihapalanen, niin meinaa liikutuksen kyyneleet silmiin tulla ;)

Graavilohi on kans yksi, jota voin vedellä ihan paljaaltaan melko älyttömiä määriä. Harmi vaan, että se on kauhean suolaista, mutta ei se nyt niin jokapäiväistä herkkua olekaan...
Tekeeköhän muuten kukaan nykyään graavaamalla haukea? Tuli vaan mieleen, että ukki semmoista aina teki ja hyvää oli piirakan päällä iltapalasena.

saunatonttu (nimimerkki)

Tässä on kysymys säästöistä. Liha on paljon kalliimpaa kuin kasvikset ja kouluruoka halutaan tehdä kengännauhabudjetilla. Vihreät vain yrittävät haalia poliittisia irtopisteitä naamioimalla säästöt oman ideologiansa mukaiseksi edistysaskeleeksi.

Siksi toisekseen yksi lihaton kouluateria viikossa on parempi idea kuin viisi lihapitoista halpisateriaa viikossa, ja eivätköhän ne roskaruokafanaatikot osaa hakea kasvisruokapäivänä safkansa Mäkkäristä niin kuin muulloinkin. Eli enpä usko, että tämä maa tähän kaatuu.

Gagarin (nimimerkki)

#35: "Illalla iski sitten lihanhimo..."

Sitä joskus tapahtuu! :D

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#36&38. Ei kukaan tervejärkinen väitä, että on kauheata jos joutuu syömään kerran viikossa kasvisruokaa(paitsi jos terveys estää), mutta kaikki ei aivopestyt järkevät ihmiset ihmettelevät, miksi siihen pitää PAKOTTAA!!!!

Olisi kiva myös tietää, miten Helsingin koulujen ala-astelaiset käyvät mäkissä vetämässä paskaruokaa?

PAKOTTAMINEN ON SE MIKSI ASIAA VASTUSTETAAN, EI KASVISRUOAN HALPUUS, RAVINTOARVOT, EETTISYYS jne.

Anteksi huutaminen, mutta vi****aa kun ihmisten ideologiat yrittävät hallita toisten elämää.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

#39:
JWV: ".. Päästiin naisista, ja painajaisista, niin me.."

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#36.
Käsityksesi vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta on hieman väärä, jos luulet sen perustuvan vain lihan loputtomaan äkkäämiseen naamariin. VHH:ta noudattavat ihmisethän ovat pääsääntöisesti hyvin laatutietoisia ravinnon suhteen ja ravinto koostuukin rasvoista, kasviksista ja kohtuullisesta määrästä proteiineja, mutta se proteiinienkin määrä on loppujen lopuksi aika pieni, jollei sitten ole aktiiviurheilija.
Minä en esimerkiksi ole koskaan ennen syönyt niin paljoa kasviksia kuin nykyään. Mitä taas tulee proteiineihin, niin niissä olisi pyrittävä suosimaan mahdollisimman vähän käsiteltyjä tuotteita, kotimaista lihaa, kananmunia (joista muuten luomumunat ovat ehdottomasti parhaita), kalaa ja esim. pähkinöitä.
Sen sijaan sellaiset kuin maustetut ja käsitellyt maitotuotteet, suuri osa viljatuotteista, peruna, riisi jne. ja varsinkin kaikenlaiset einekset jäävät sinne kaupan hyllylle.
Jos se, ettei kannata teollisesti multituotettua, ravintoarvoltaan köyhää höttöä, on globaalisti vastuutonta, niin mikä sitten on sitä vastuullista? Ainakin oman tuttavapiirini nuoret kasvissyöjäidealistit eivät kuitenkaan jostain coca colasta kieltäydy ja hyvin menee syöpää aiheuttavat 0,1% rasvaa mansikkajogurtit naamasta alas. Mutta kunhan muuten syö lihan sijasta soijahöttöä tai monikansallisten yritysten tuottamia lisäainepaskoja, niin hyvin menee.

Kasvisruokapäivässä ei toki ole mitään vikaa, kunhan lapsille tarjotaan kasvisruokapäivänäkin sitten proteiineja. Ja kun minä vähän veikkaan, että tämän kasvisruokaidealismin taustalla on se, että se tarjoaa jälleen keinon säästää kouluruokamenoissa... montakohan kymmentä senttiä se kouluruokabudjetti tällä hetkellä on lasta kohti?

Gagarin (nimimerkki)

Kyllä tuo Helenan VHH:kin (#42) minulle tuntuu liian "tieteelliseltä" ja rajoittavalta. Eikö paras ole syödä sitä, mikä maistuu ja varsinkin jos siitä ei koidu kiistattomia terveydellisiä haittoja? Kohtuus kaikessa - pullo päivässä - kuten vanha sanonta kuuluu, on paras periaate. Kyllä elintarvikevirasto valvoo nykyään niin tarkkaan niissä muutamassa oligopolikauppaketjussa myytäviä jugurtteja ja eineksiä, ettei niiden syöjän tarvitse olla huolissaan terveydestään. Toisaalta mitä tahansa liikaa ahtaessaan altistaa itsensä jollekin aineelle liiaksi. En myöskään ymmärrä miksei voisi syödä perunoita, sehän nyt on sitä iän kaiken Suomessa syötyä perusruokaa.

saunatonttu (nimimerkki)

#40

ONKO SE SITTEN PAREMPI JOS PAKOTETAAN VIITENÄ PÄIVÄNÄ VIIKOSSA SYÖMÄÄN LIHAA!???!! SUN LOGIIKKAASI KUN ALETAAN LAAJENTAA NIIN KAIKKI RUOKA MITÄ KOULUSSA TARJOTAAN ON MAANALAISEN NATSIARMEIJAN SALAJUONI KULTTUURIMME TUHOAMISEKSI, KOSKA MILLÄÄN ILVEELLÄ EI VOIDA TARJOTA JOKA NASSIKALLE PRIKULLEEN TOIVOMUSTEN MUKAINEN ATERIA!!!!!!!!!

SIKSI TOISEKSEEN PROTEIININ PUUTOSTILAA ESIINTYY SUOMESSA LÄHINNÄ ANOREKTIKOILLA. SITÄ EI YHDELLÄ LIHATTOMALLA ATERIALLA SAAVUTETA, VAIKKA SE OLISI MAHDOLLISIMMAN PROTEIINITON. TOISAALTA MONI BODARIKIN PÄRJÄÄ KASVISRUOKAVALIOLLA.

http://www.pakkotoisto.com/showthread.php?33172-Ka...

GOOGLELLA LÖYTYY LISÄÄKIN VEGAANIBODAREIDEN JUTUSTELUA JOS VIITSII ETSIÄ.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#44. Missäs, minä olen niin väittänyt ja väitätkö sinä, ettei kouluissa ole jo kasvisvaihtoehtoa??
Logiikasta sinun on ihan turha kirjoittaa mitään, jos omaasi sisältyy natsimainen pakottaminen.

Akateeminen pätkätyöläinen (nimimerkki)

Helena Eronen: Miksi, oi miksi, viherpiiperöt sortuvat aina tietyin väliajoin pakkotuputtamaan suomalaisille kabanosinystäville ajatusta lihattomasta tulevaisuudesta.

Koska vihreät koostuvat kolmesta erillisestä ryhmästä: perinteisistä liberaaleista, sekalaisista New Age -uskovaisista sekä entisistä ja nykyisistä stalinisteista. Kaksi viimeksi mainittua ryhmää pelaavat hyvin yhteen. Siksi vihreiltä pullahtelee säännöllisin väliajoin huuhaa-uskonnollisia aivopieruja, jotka he haluavat stalinistiseen malliin pakottaa muille.

Auria: Yksi päivä kasvisruokaa viikossa, onko tämä todella näin kamala asia!

Miten niin yksi päivä? Kasvisruokaa on tarjolla jokaisena koulupäivänä, viitenä päivänä viikossa. Mutta viherstallarihörhöille se ei riitä, koska kun oppilaat saavat valitsa ruokansa, he valitsevat koko ajan "väärin". Siksi vihreät haluavat poistaa valinnanvapauden, ensi alkuun edes yhdeltä päivältä.

Koko jupakassa ainoa kamala asia on vihreiden totalitarismi, itse kasvisruoka on sivuseikka.

Trapetsi (nimimerkki)

#13 "Kuuluko tuo riisi sen paremmin suomalaiseen saati karjalaiseen omavaraistalouteen kuin soijakaan?"

Sinulla on nyt piirakat hukassa. Alkuperäisessä karjalanpiirakassa käytettiin sisältönä ohraryynejä tai vaihtoehtoisesti perunamuusia. En minä mitään riisipiirakkaa lapsena tiennyt, sitten jossain vaiheessa riisit tulivat kuvaan, kun tuo tuonti alkoi pelata.

#13"Jos täällä Suomessa jotkut ovat puoltaneet ruuan paikallistuotantoa, niin ne ovat olleet kyllä juuri näitä ”viherpiiperöitä”, eivät suinkaan näitä nykyajan karjalaisämmiä, jotka juoksevat Hesan hienostokaupunginosan polvilääkäri-Heikkilän reseptien ja punaviinin perässä. Halpaa punaviiniä ja pihviä pitää saada vaikka halpalennolta Hellaan maille..."

Heh, kuulepas, minusta tuntuu, ettei sinua ollut vielä suunniteltukaan, kun Suomi harrasti ruuan paikallistuotantoa pientiloilla. Ennen sotaa ja ties kuinka kauas historiaan. Minäkin näin sitä vielä 1960 luvun alkupuolella. Talossa oli muutama lehmä ja kana ja sika ja heppa ja jokunen hehtaari maata ja metsää.

Taloissa oli pönttöuunit, jotka lämmitettiin puilla, ei jääkaappia, ei pakastimia, ei TV:tä, ei autoa, ei pesukoneita. Vesi tuli ja meni naisten kantamana ämpärillä ja pyykki hoitui saunalla käsin kannetun ja padassa lämmitetyn veden turvin.

Itse kerättiin marjat metsästä ja sienet, säilöttiin puuhellalla keittäen tai kuivaten tai suolaten, kasvikset viljeltiin itse, omista lehmistä tuli maito, ja pieni osa meni tonkissa meijeriin, josta tuli voita ja jopa juustoa joskus.Maitotonkat vietiin hevoskärryssä maantien laitaan meijeriautoa odottamaan, siihen tarpeeseen syntyivät nuo kuuluisat maitolaiturit.

Rahasta oli jatkuva pula, mutta jos sitä oli, niin kaupasta sai sitten ostettua kahvia ja sokeria ja joitain välttämättömyystarvikkeita.

Naiset leipoivat leivät, sekä piiraat että vehnäset ja laittoivat yöksi ruokia leivinuuniin.

Kulkuneuvoina olivat polkupyörä, potkukelkka ja sukset ja paikallisbussi ja junat. Lihaa saatiin, kun omia eläimiä teurastettiin vaikka sitten joulukinkuksi.
Kalaakin saatiin järvestä katiskalla ja verkoilla. Kai osaat perata kalan ja laittaa sen paistovalmiiksi?

Kissan kalat onkivat lapset. Kaivoivat madot kompostista ja laittoivat myös itse koukkuun.Kissa istui laiturilla odottamassa.

Elämä oli luomua ulkohuusseineen ja halonpilkkomisineen. Aineellisesti niukkaakin se oli, mutta yhteisöllistä, ja se, mikä oli upeaa, olivat puhtaat vedet ja vapaat rannat. Onkiakin voi joka niemennokassa, eikä siellä ollut suomalaisten tai venäläisten mökkiä eikä ruotsinkielisten privatområde kylttejä. Kylässä oli joka vuosi häitä, rippi- ja valmistumisjuhlia sekä muita pippaloita ja kaikki naapurit kutsuttiin.

Älä pane pilkaten karjalaisia naisia. Heistä suuri osa on pakolaisten jälkeläisiä ja elänyt enemmänkin asutustiloilla ja kylän kululla lapsena. Sanoisin, että varsin harva heistä pystyi hankkimaan asunnon citystä, Eirasta nyt puhumattakaan, kun vanhempansa tai jopa he itse tulivat sotaa pakoon kansakoulun nurkkiin.

Jos polviaan privaatissa hoidattaa, niin haittaako tuo mittään? Säästyyhän siinäkin julkisen terveydenhoidon menoja ja jonot pinenevät.Jos ne polvet kuluivat siellä veden ja puun kannossa jo lapsena? Näyttää tuo punaviini maistuvan muillekin kuin karjalaisämmille.

Turkiksiin vielä, niin siitä olen sitä mieltä, että tarhaus loppuu, kun naiset lakkaavat käyttämästä turkkeja. Niitä näkee kyllä cityssä enää lähinnä venäläisten päällä.

Vaikka olenkin karjalaisten jälkeläinen, niin en hae elävää enkä kuollutta lihaa Hellaasta. Sianlihaa emme perheessämme ole syöneet parinkymmenen vuoteen protestina tehosikataloudelle. Turkiksia emme käytä.

Soijaa emme perheessä syö, koska soija toimii ( tietääkseni) kasviestrogeenin esiasteena ja Suomessa rintasyöpä lisääntyy hurjaa vauhtia. Onko asiaoilla yhteyttä, en tiedä, mutta olemme varovaisia.

Luomua elimme koko lapsuuden ja haluaisin nähdä kuinka moni nuori olisi siihen nyt valmis. Kauniit rakennekynnet kärsivät huussin tyhjennyksessä ja pukkaisi se läppärinuortakin hengastyttämään, kun kaataisi justeerilla runkoja lumisessa metsässä pershaaroja myöten hangessa.

Ai, pitääkö palata ajassa 100 vuotta taaksepäin? Toivottavasti ei, toivottavasti tuleva luomu sentään sallii taloudellisesti ja resursseissa sen läppärin ja pyykinpesukoneen ja pakastinjääkapin ja sähköauton / 1 per / perhe ja keskuslämmityksen ja moottorisahan. Joo ja toivokseni WC-paperin ja terveyssiteet ja jopa kertakäyttöiset vaipatkin.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#47."Koko jupakassa ainoa kamala asia on vihreiden totalitarismi, itse kasvisruoka on sivuseikka. "

Exactly

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

#47, #49:

Shaw: "Jokainen ihminen, joka elämässään suorittaa jotain merkittävää, alkaa kumouksellisena. Ja kuitenkaan eivät vallankumoukset ole milloinkaan poistaneet tyrannian iestä, ne ovat siirtäneet ne toisille hartioille."

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#43.
En minä olekaan sanonut, että kaikkien ihmisten olisi jätettävä perunansyönti ja kyllä minunkin mielestäni paras ruokavalio on sellainen, jonka periaatteena on kohtuudella kaikkea. Vaan minä kuulun ihmisiin, jotka syövät vain pari kertaa päivässä, jolloin sitten helposti menee sellaiseksi mätöksi se syöminen, joka aiheuttaa verensokerin nopeaa heilahtelua, niin VHH:sta olen löytänyt avun ongelmaan. Siis jätin periaatteessa ravintoarvoltaan melkoisen köyhät perunat, leivät jne. pois ns. arkiruuasta (toki syön esim. ravintolassa, kylässä jne. myös niitä, koska en rupea vaatimaan mitä erityiskohtelua. Ja äipän leivonnaisista en edelleenkään edes halua kieltäytyä) ja annan itselleni luvan nauttia ruuasta juuri sellaisena kun itse haluan. Normiruokani päivän aikana on: Aamupalalla juon kulauksen oliiviöljyä (aikaisemmin ei syönyt mitään, mutta tämän vinkin sain tuttavaltani ja hyvä neuvo on ollut), päivällä kasviksia öljykastikkeella ja lisäksi kananmunaa tms. ja illalla sitten syön kunnon aterian. Jos välipalaa tekee mieli, niin yleensä syön maustamatonta jogurttia, joka on suurta herkkuani.

Minulle tämä ruokavalio sopii paremmin kuin hyvin ja se on auttanut tosi moneen vaivaan. Joku toinen välttelee ruokavaliossaan rasvoja ja joku toinen vaikkapa lihaa, en ymmärrä, että miksi ruokavalioni olisi erityisen kamala niihin verrattuna :)

P.S Minulle yritti raskausaikana tulla raskausajan diabetes. Jätin sokerit, valkoisen vehnän ja perunan pois ja tilanne korjaantui viikossa. Lääkäriä myöten ihmettelivät asiaa :) Monet aikuisiän diabetikot myöskin pääsevät lääkityksestään eroon VHH:n avulla, joten kyse ei ole ihan turhasta keksinnöstä.

Esa Kärnä

#46.

[i]1. Onkohan oikeasti tutkittu laajemmassa mittakaavassa, mitä täysin kasvisruokaan siirtyminen tarkoittaisi suomalaisten lasten fyysiselle kehitykselle ?[/i]

Riittävä proteiinien saanti jäisi varmasti puutteelliseksi. Muutenkin kasvisruuan aminohappokoostumus on vaikea saada tarpeeksi monipuoliseksi. Lisäksi moni kasvissyöjä uskottelee syövänsä terveellisesti, mutta nurkan takana vaanii koko ajan metaboolinen oireyhtymä tai jopa aikuisiän diabetes jos ruokavalinnat ovat kovin hiilihydraattipainotteisia.

[i]2. Ymmärtävätköhän nämä kasvisruokaa puolustavat nuoret viherfasistit aikuisten oikeasti, mitä ovat tekemässä. Ideologisista syistä kun on kiva parantaa maailmaa…kykenemättä ajatella asioita laajemmasta perspektiivistä ja loppuun asti. Vastuullisuus laajemmasta näkövinkkelistä ja pidemmästä perspektiivistä puuttuu.[/i]

Nuoruuden ideologiat ja altruistinen maailmanparannus vaihtuu realismiin yleensä siinä 30 ikävuoden jälkeen tai ainakin siinä vaiheessa kun on perustettu perhe ja hankittu omia lapsia.

[i]3. Käytän tässä tapauksessa vihreistä fasisti-sanaa, koska a) tämä kasvisruokakampanja on nimenomaa heidän ideansa vaikka muita mukaan saivatkin b) pakottavat muita omaan ideologiseensa muottiin.[/i]

Kannattaa muistaa että Vihreissä on myös Paloheimon kaltaisia aitoja alkuperäisiä ajattelijoita. Emme ole yhdestä puusta veistettyjä.

joojoomies (nimimerkki)

Raamattu kieltää sianlihan syömisen ja määrää paastoamaan pääsiäisenä eli se levittää viherstalinismia ja kannustaa kääntymään muslimiksi. Se on kiellettävä välittömästi turmiollisien vaikutteiden leviämisen estämiseksi tai muuten me elämme kohta vihermuslimien maassa, jossa lainsäädäntö noudattaa Raamat... öh... Koraania ja Vihreä liitto on ainoa luvallinen puolue.

Lukekaa mitä Kymmenes Mooseksen kirja kertoo Jumalan, ei kun siis Allahin tahdosta niin taatusti ryhdytte pakanoiksi. Miehen ei tarvitse kuin parturissa käydä niin johan rapsahtaa kuolemanrangaistus. Homostelukin on tuhmaa, mutta siitä ei sentään rangaista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#48.
Kuvauksesi oli kuin minun lapsuudestani 80-luvulta :D
Tosin oli meillä sisävessa ja pyykinpesukone, mutta leipä, liha, kala, juurekset, leivonnaiset, mehut, sienet jne., olivat kaikki itse kerättyjä, tuotettuja tai valmistettuja. Parhaillaan taidettiin kananmunatkin saada kaikki kotoa, maito tosin tuli kaupasta.

Tuima (nimimerkki)

Miksei Helenan kaltaiset naiset osallistu enemmän politiikkaan, minä kysyn vaan?
Tämänkaltaista järkimenoa kaivataan kipeästi nykyään. Anteeksi perseennuoleminen jo etukäteen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#55.

Kuinka monta hyvää tyyppiä tiedät, joka olisi pysynyt hyvänä tyyppinä myöskin politiikkaan mukaan lähtemisen jälkeen?

Tuima (nimimerkki)

#56

Aivan, ihminen kun pääsee tuonne Hölmölään, niin periaatteet menevät romukoppaan sen siliän tien. On vain hienoa huomata, että jotkut elävät vielä Suomessa jalat maan pinnalla, sen verran käsittämätöntä kannanottoa ja pilvilinnoissa elämistä sekä täysin vieraantumista todellisuudesta ja ihmisten arjesta tai ongelmista on nykypolitiikka ja politiikot pulollaan. On vain niin pirun virkistävää lukea järkevää juttua tämän paskanjauhamisen ja huuhaa höpinän sijaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#57.
Mutta ehkäpä jatkuvasti kasvalla kansalaisten kantaaottavuudella on suurempi merkitys kuin sillä, että joku yksittäinen hakeutuu sinne eduskuntaan JAAta ja EItä painelemaan?
Mitä enemmän tavisihmiset tuovat mielipiteitään esiin, niin sitä enemmän päättäjät joutuvat niitä ottamaan huomioon. Minä olen sitä mieltä, että nyt on kansalaisvaikuttamisella parhaat mahdollisuudet menestyä ja kaikki riippuu ihmisistä itsestään :)

Tuima (nimimerkki)

#58

Tämä internetin ihanuus on kyllä huomattu, itse en edes tiennyt kuinka paljon ihmisiä kusetetaan ennenkuin kiinnostuin näistä blogeista ja rupesin sen jälkeen itse ottamaan asioista selvää. Seurasin ennen ulkomaiden politiikkaa paljon enemmän, mutta tämä nykytouhu on pakottanut minut seuraamaan, että mitä helvettiä täällä Suomessa oikein tapahtuu, sen verran hervotonta meininkiä on monissa asioissa harrastettu.

Escobar (nimimerkki)

"Jos siirrytaan kokonaan kasvisruokaan kuten jotkut haluavat niin mita tapahtuu karjalle?"

Tietysti sillä ruokitaan vegaanien koirat ja kissat. Vegehumanisti ropsauttaa tehotuotetusta naudasta tehtyä kuivamuonaa koiran kuppiin ja menee päiväksi kadulle räyhäämään ilmastonmuutoksesta ja pelottelemaan ihmisiä. Sitten hän tulee illalla tyytyväisenä kotiin kun on taas kantanut kortensa kekoon maailman pelastamiseksi ja alkaa etsimään netistä, toisella puolen maailmaa tehdyllä läppärillään, halpoja lentoja seuraavaa ulkomaan matkaa varten.

Toimituksen poiminnat