Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Lisätkää ostoslistaan kaurahiutaleet ja maitojauhe!

Tiedelehdessä oli taannoin juttu, että jos jollain tietyllä ruualla pitäisi mahdollisimman pitkään selvitä hengissä, niin se olisi kuulemma maitoon keitetty kaurapuuro. Siitä ihminen saa vissiin ne kaikkein tärkeimmät ravintoaineet, jotta jaksaa hengissä porskutella ja parempia aikoja odotella.

Tämä tieto kannattaa pitää mielessä nyt, kun AKT meinaa pysäyttää koko Suomen. Kyseinen järjestö on antanut nyt kolme lakkovaroitusta, eli ilmeisestikin siellä on jonkinlainen todellinen lakkoilumieliala päällä.
Toteutuessaan lakot pysäyttäisivät Suomen, kun linja-autot eivät kulkisi, eivätkä polttoaineetkaan, lentokoneita ei voitaisi tankata, jätehuolto pysähtyisi, lämmitysöljyjä ei toimitettaisi. Tämä siis ainoastaan kuljetusalan lakon vaikutuksista. Sitten on se ahtaajien lakkovaroitus, joka pysäyttäisi ulkomaankaupan. Ja nyt siis uusimpana huolinta-alan lakkovaroitus on rätkäisty pöydälle.

Kyllähän se toki vähän erikoiselta tuntuu, että näinä aikoina tietyillä ihmisillä on varaa lakkoilla ja räyhätä. Ja jostain syystä ne lisää vaativat ovat aina niitä, jotka eivät mitään paskapalkkaisimpia duunareita ole. Harvemmin ne siivoojat tai hampurilaisketjun työntekijät lakossa ovat tai edes sellaisella uhkailevat, vaikka varsinkin siivoojilla syytä olisi.

Kuten aikanaan Tehynkin lakossa EIKU työtaistelussa, niin myös näissä AKT:n mahdollisissa lakoissa on mielestäni kyse vähän sellaisesta ase ohimolla vaatimisesta. Siis tiedetään kuinka kusessa koko yhteiskunta on, jos sairaanhoitajat tai polttoaineenkuljettajat menevät lakkoon ja sitä sitten käytetään hyväksi ehkä jopa härskistikin.

Jotenkin sitä luulisi, että jokainen suomalainen nyt tajuaisi, niin Herrat isokenkäiset, kuin tavisduunarikin, ettei Suomi kauhean kilpailukykyinen enää tuotantomaana ole. Ehkäpä niistä vielä täällä työllistävistä kannattaisi pitää kynsin ja hampain kiinni. Kun loputkin tehtaat häippäsee ulkomaille, niin ratkijjaa AKT:läisiltäkin työsuhdeongelmat kertaheitolla, paitsi jollain bussikuskilla, joka kuljettaa mummoja ja koululaisia kirkonkylälle ja takas.

Toivottavasti edes nämä pakkaset loppuvat ennen lakkoa. Kyllähän se saattaisi alkaa korveta, jos lämmitysöljy loppuu eikä uutta saa muualta ku Venäjältä hakemalla.
Pitäsköhän laittaa viisumihakemus varuilta vetämään?

Tukisukkahousulakkoillen,

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

jeps (nimimerkki)

Jos täällä lakkoiltaisiin yhtä ahkerasti kuin Keski-Euroopassa niin ehkä meilläkin olisi yhtä paljon ostovoimaa. Voitaisiin vaikka kokeilla mitä viikon yleislakon avulla saisi neuvoteltua, ja jos ei saataisi tarpeeksi niin ei muuta kuin uusi yleislakko päälle.

Mutta eipä täällä perskärpäsien luvatussa maassa osata enää muuta kuin narista muiden lakkoilemisesta.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tehy ei ole ollut lakossa ainakaan 15 vuoteen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#1. Minä olen varmaan taas ihan väärässä, mutta olen luullut Keski-Euroopassa lakkojen olevan vain niitä satunnaisia ulosmarsseja. Etelämmässähän kai ne sitten senkin edestä osaavat lakkoasetta käyttää, mm. Kreikassa, mutta se nyt ei ehkä paras mahdollinen esimerkki yhteiskunnallisesti ole, vaikka mukava maa ja ihana kansa muuten onkin :)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Suomessa on ennenkin säädetty Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimuksen vastaisia lakeja, mm. Lex Risikko, eli sairaanhoitajien pakkotyölaki. En usko ollekaan, etteikö ahtaajia saataisi leivättömän pöydän ääreen, kun koira- ja kissanruuat alkavat loppua kultahammasrannikolta.

Järkevää olisi tietenkin varmistaa hiilihydraattien, valkuaisen ja rasvan saanti. Rasvaa on Omega-3 -rasvahappoineen Raision kasviöljyssä, valkuaista on soijarouheessa ja hiilihydraatteja mm. perunassa ja leivässä. Näkkileipä on säilyvin leipä. Jos haluaa herkutella niin hamstraa tonnikalaa riittävästi.

Uskon, että Venäjän federaation asevoimat voisivat tulla jakelemaan ruokaa vanhoista suojeluskunnan kenttäkeittiöistä, kun Suomi on ajautunut aivan kelvottomaan tilaan. Haitissa on sentään 15 C-asteesta 25 C-asteeseen lämmintä, mutta siellä alkaa kastua sadekauden vuoksi.

Rikkaimmat lentävät tietenkin eläketuloineen Fuengirolaan tai Floridaan kertomaan Suomen kauhistuttavasta tilanteesta: siitä, ettei työmiehelle maksettaisi palkkaa.

Käyttäjän mirjaleenaisoaho kuva
Mirjaleena Isoaho

Helena, haastan sinutkin oikeudenmukaisen yhteiskunnan edestä toimimiseen. Ei eturyhmiä vaan tasapainoa. Marko odottaa meitä!

Gagarin (nimimerkki)

Unohdit mainita jäänmurtajalakon, joka tulee kuin piste Ii:n päälle sen jälkeen, kun AKT:n lakko saattaa olla jo loppunut. Tällainen samanlainen tilanne oli vuonna 1976 keväällä, kun myös oltiin toipumaisillaan öljykriisin synnyttämästä lamasta. Nuo lakkoilijat edustavat merkittäviä mutta pieniä avainryhmiä, jotka häikäilemättä käyttävät asemaansa hyväkseen. Kaukokatseisuutta heillä ei kuitenkaan ole, sen näki aikoinaan Merimiesunioinista, joka lakkoili suomalaisten merimiesten työpaikat Liberiaan ja Panamaan.

Expat (nimimerkki)

#4 Tapio, isänmaalliseksi mieheksi puhut yllättävän usein ja suorastaan kaihoten Venäjän federaation asevoiminen pelastavasta voimasta...

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ja mitä siihen Tehyn 90-luvun lakkoon tulee, niin ei todellakaan pistooli kenenkään ohimolla. Lakon aikaa oli riittävästi sairaanhoitajia töissä, eikä kenenkään henki ollut vaarassa. Se oli täysin voimaton ja tehoton lakko.

Että Tehyllä ei ole paljonkaan mahdollisuuksia lyödä nyrkkiä pöytään. Parin vuoden takainen joukkoirtisanoutumisuhka oli hyvä yritys, joka kyllä sitten pakkolailla murrettiin. Pitooli oli siinä lähinnä tehyläisten ohimolla: "töihin siitä tai muuten..."

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ja vielä Tehystä. Irtisanoutuminen oli vpaaehtoista eikä ketäänsiihen painostettu, että edes läheskään kaikki tehyläiset eivät osallistuneet tempaukseen. ja hoitohenkilöstöstä merkittävä osa ei kuulu Tehyyn.

Että Tehy käy melko sivistyneesti työtaisteluja ja se ehkä onkin sen heikkous. Ja jos lyö nyrkin kunnolla pöytään, siihen vastataan pakkolailla.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#2.
Olet oikeassa ja korjasinkin tekstiin :)

#4.
Toivottavasti ei nyt sentään ihan noin kurjasti tule käymään, että venäläisten pitäisi meitä ruokkimaan tulla. Voisin kyllä uskoa, että ilomielin he rientäisivät tänne meidät pelastamaan. Harmi vaan, että ruotsalaiset lupasivat jo tarvittaessa ajaa vihulais... eiku pelastajat pois. Ajaisiko siis mahdollinen AKT:n lakkoaalto Suomen sotatantereeksi?

#5.
Minä olen yrittänyt tämän Markon mielenilmausta seurata. Mielenkiintoista on se, kuinka vähän hänestä on julkisuudessa kerrottu, kun vertaa siihen, että jonkun Tiibetin nälkälakkolaisista on aina valtamediassakin jonkinlainen maininta...

#6.
Nehän ne kanssa on menossa lakkoon ja mikäpä olisikaan sopivampi talvi uhkailla lakolla kyseisellä alalla, kuin talvi, jolloin rikottavaa jäätä riittää.

Princesa Tenesoya (nimimerkki)

Jos joidenkin, niin työttömien pitäisi mennä "lakkoon", nousta vaatimaan työtä ja korvausten korotuksia. Ne sosisin työttömille. Muiden kororukset maksimissaan 0%, joidenkin osalta miinus .... jotain sopivaa.

M-T Heikka

Tästäpä tuli mieleeni, että Lidlin ryyneistä tulee ihmeellisen hyvä kaurapuuro. Ei kannattaisi mainostaa Lidliä, mutta se on kotimaassa valmistettu tuote, vaikka nimi onkin ulkomainen.

Kaurapuuro on tehokkain laidutustuotekin, eikä se rassaa lompakkoa.

Kyllä mie uskon tuon, että maitoon keitetty kaurapuuro on se tuote, millä ihminen hengissä pysyy. Siinähän on valkuaista, vettä ja hiilihydraatteja.

Sitä syötiin sodassakin, tosin se ei ollut siellä niin maukasta kuin lidl-puuro. I

vanha demari (nimimerkki)

"Minä olen yrittänyt tämän Markon mielenilmausta seurata. Mielenkiintoista on se, kuinka vähän hänestä on julkisuudessa kerrottu"

Syy on luultavasti siinä, että kukaan ei tiedä,miksi hän nälkälakkoilee. Ei kaikkia koohotuksia voi muutenkaan uutisoida. Ihmettelen, mikä mielenosoitus se on, että muutetaan käytännössä eduskuntatalon eteen asumaan.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Kiitos oikaisusta..vaikka vois sitä "pistooli ohimolla" ilmaisuakin Tehyn osalta loiventaa, mutta olkoon näin. Kyllä se kestetään.

Jukka-Pekka Vasara

Suomessa on myös muita kilpailukykyä heikentäviä asioita kuten kok - vasl - akseli joka pysyttää ylikokoista julkista sektoria ja erilaista mieletöntä tuhlaamista kuten ns. kehitysapua, turvapaikkaturismia, hörhöjen sosiaaliturvaa, järjetöntä koulutusta, valitusrumbaa ym. lakimiesten tilipäiviä jne jne.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Sitä paitsi (12) maitoon keitetty kaurapuuro maistuu hyvältä.

arto murtonen (nimimerkki)

AKT tekee juuri kuten ammattiyhdistysliikkeen demokratiassa tuleekin
tehdä,vaatia jäsenilleen lisää liksaa,tulonjakoa omistajilta tekijöille,
jos niitä ei kuunnella ne voi lain mukaan pysäyttää koko maan.Lain ohi
on ihan turha vaatia keltään yhteisvastuuta,Suomeen todella kaivataan
keskieurooppalaista perse-penkkiin mentaliteettiä enemmänkin.Tehtaiden
ja tuotannan karkaaminen ulkomaille on sumutusta,jolla ihmisiä yritetään
pelotella eteivät pitäisi oikeuksistaan kiinni.Kyse on kuitenkin sopimus-
neuvotteluista,jos omistajat eivät tule tarpeeksi vastaan ,se tulee niille
todella kalliiksi,se ei ole lakkolaisten vika,siitä pitää lain mukaan lähteä.

klerk (nimimerkki)

arto murtonen kommentoi:
19.2.2010 17.47

"AKT tekee juuri kuten ammattiyhdistysliikkeen demokratiassa tuleekin
tehdä"

Eli ajaa työttömäksi tuhansia suomalaisia työmiehiä, jotka eivät ole ahtaajia. Aiheuttaa kansantaloudelle mittavat tuhot. Satuttaa tuhansia lapsia, lapsiperheitä ja vanhuksia. Ja kaikki tämä oman ahneuden vuoksi.

Todellista ammattiyhdistyksen demokratiaa.

arto murtonen (nimimerkki)

#18
Haloo.AKT ketään aja työttömäksi vaan käy työsopimusneuvotteluja
lain antamin keinoin.Ihme ulinaa kun joku uhkaa käyttää laillisia oikeuksiaan.
Ahneus on ihan muualla kuin AKT:n suunnalla.Kyse on ihan perinteisestä
etujen ajamisesta ,työnantaja pannaan niin tiukalle kuin pystytään,
mikä siinä on niin ihmeellistä.Nyt on AKT:n paikka ja tyhmiähän ne olisivat
jos eivät yrittäisi täysillä.Tuo työttömäksiajamisen ajatus on ihan
naurettava.Jos niin käy,niin syyllisiä ovat työnantajat,siitä lähdetään.

klerk (nimimerkki)

arto murtonen kommentoi:
19.2.2010 18.18

"Haloo.AKT ketään aja työttömäksi vaan käy työsopimusneuvotteluja
lain antamin keinoin."

Kyllä ajaa. Ne jotka ovat riippuvaisia maahan tulevista konteista. Itse mietin myös, että palkkaanko huhtikuussa alkavaan urakkaan miehiä vai en. Jos lakko tulee, niin varmasti en. Siinä menee kavereilla tämän loppuvuoden tienestit. Kiitos AKT.n

arto murtonen (nimimerkki)

#20
Kenkku juttu,mutta syyllinen mahdolliseen lakkoon on kyllä yhtälailla
työnantajapuoli.Jos sinä et palkkaa niin sitten et,teet ihan omia
päätöksiäsi,niin tekee AKT ja heidän vastapuolensakin.

Esa Kärnä

#12. Kaurapuuro on hyvää, varsinkin kun siihen laittaa kunnon voisilmän. Mitä tuohon lakkoiluun tulee niin katsotaanhan nyt ensin.

Neitix (nimimerkki)

Ei kyl kovin ravitsevaa eikä täyttävää eikä edes hyvää mun mielest toi kaurapuuro ja maitojauhe. Mä varaisin kyl vaikka Nötköt purkkeja ja marjajauhetta...

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#20. Tottakai otat urakan. Kyllä tekijöitä aina löytyy ja halvalla, todellisia moniosaajia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#15.
Niinpä.
Ehkäpä jokin kansalaislakko voisi olla paikallaan? Niin kauan kuin touhu on mitä on, eivät kansalaiset maksa veroja. En tosin tiedä, että kuinka tämä tapahtuisi käytännössä, mutta enpä minä muutenkaan mikään käytännön ihminen ole.

#23.
Minä varaisin kyllä maitojauhetta, mutta myös kananmunia, tonnikalaa, herneitä (joista saa sekä hernekeittoa, että idättämällä ituja ja siten tuoretta ruokaa), pakastimen täyteen lihaa, perunoita ison säkin (kyllä, ruokapulatilanteessa syön myöskin pottua), ehkä kaurahiutaleitakin, ruokaöljyä ja ehkäpä jotain monivitamiinivalmistetta :) Ja porkkanoita.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Kaurapuuro maidolla on yllättävän hyvää! Varsinkin kun pistää hilloa kanssa..

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#26.
Minusta kaurapuuro voin ja jäisten puolukoiden kanssa on parasta...

Gagarin (nimimerkki)

#26, #27

Kun aikoinaan 60-luvulla minut pakotettiin syömään haaleata ja liisterimäistä tuhannen annoksen sammioissa keitettyä kaurapuuroa Taivallahden Kansakoulussa, niin sen jälkeen ei enää oikein ole maistunut. Kasvisruokapäivistä ei puhuttu mitään, kun 60-vuotias opettajanaikkonen työnsi lusikalla puuroa suuhuni ja yökättyäni etoen sen takaisin lautaselle hän työnsi sen uudelleen kitaani, kunnes lautanen oli tyhjä. Niin sitä siihen aikaan opetettiin lapsia rakastamaan puuroa!

Saara Pasanen

Mutta ei kannata tehdä sitä puuroa maitojauhemaitoon. Hyi, se on pahaa. Pelkkään veteen tehty neljänviljanhuttu isolla voesilimällä. Nams!

Hasat Weck (nimimerkki)

- Voitteko kukaan uskoo, että mulla on nälkä?
- Mistäs tässä nyt nälkä, kun vasta eilen aamulla syötiin?
- Kuinkas kauan herrat luulee korpisoturin keikkuvan näillä annoksilla?
- Luule? Ne mitään luule. Ne on laskeneet kolarit, tai mitä perkeleen kaloreita ne on. Mees valittaan nälkääs, ni sulle lyödään semmonen rätinki eteen, jossa todistetaan ettei sulla voi olla nälkä.
- Mää en tierä semmosist kaloreist yhtä mittä, mut mun suolein sanoo et niit o surkia vähä.
- Mä tiärä poja. Niit o semmossi ku vatastpuhujii. Opetellaa mekkii poja. Ain ku mene iso herra ohi, ni vatast kuuluu, leippä.
- Mitäs herrat sanois korpisoturille..khihihi

Antti Kivinen (nimimerkki)

Ilkka Luoma kirjoittaa samasta aiheesta erinomaisesti ja sattuipa niin, että sama kirjoitus toistaa historiaa, Timo Räty on ennenkin luotsannut änkyröinnillä jäsenistöään:

http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/02/a...

ovimatto (nimimerkki)

Ihan vain sellaista ajattelin kysästä, että milloinkas se olisi nettiherrasväen mielestä sopivin mahdollinen aika lakkoilulle? Ajattelin vain, että nämä tunteettomat ja ajattelemattomat kiristäjät voisivat pyrkiä tekemään työehtosopimuksen keston jatkossa herrasväen aikataulujen mukaan.

Ei kai nettiherrasväki kumminkaan päätään niin pahasti ole mennyt kolauttamaan, että lakko-oikeutta lähtisi rajoittelemaan?

Reijo Nakki (nimimerkki)

31 Samainen Ilkka Luoma kirjoittaa myös historiasta liittyen Finnairin lakkoiluun ja sen seurauksista hyvin ennustaen tuolloin tilanteen, joka on nyt jälkeenpäin tietysti helppo todeta:

http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/16/l...

Toimituksen poiminnat