Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Rahaa on sinne ja tänne, muttei suomalaisille lapsille

MTV3 uutisoi, että varsinkin suuremmissa kaupungeissa lastensuojelu on ruuhkautunut todella pahoin, koska rahaa palkata tarpeeksi sosiaalityöntekijöitä tarkastamaan kaikkia sosiaalitoimelle tulevia lastensuojeluilmoituksia ei ole. Pahimmillaan yhdellä sosiaalityöntekijällä voi olla satoja asiakkaita ja hädässä elävät lapset saattavat joutua odottamaan kuukausia, että sosiaalityöntekijä ehtii tarkastaa ilmoituksen kohteena olevan perheen asiat. Huhutaan, että sanktioiden pelossa sosiaalityöntekijät tekevät tilannekartoituksia pelkkien puhelinkeskustelujen perusteella, mutta huhun todenperäisyydestä minulla ei ole tietoa.

Samaan aikaan kun suomalaisia lapsia elelee ties millaisissa olosuhteissa odottamassa, että joku joutaisi heistä huolehtimaan, Suomen valtio kustantaa aivan järjettömän kalliin oikeudenkäynnin, jossa selvitetään, että tappoiko joku ruandalainen niitä tutseja vai ei joskus toista kymmentä vuotta sitten. Ensin käräjöitiin Suomessa, sitten käytiin tutustumismatkalla vähän Ruandassa ja nyt siis lekotellaan rannal...EIKU käydään oikeutta Tansaniassa.

Kyllähän tämä suomalaisten maailmansyleily alkaa mennä ihan järjettömyyksiin. Vaikka nyt kuinka perusteltaisiin näitä asioita sillä, että olemme mukamas oikeusvaltio ja hommat hoidetaan asiallisesti ja plaa plaa plaa, niin ei mahdu normaaliin käsityskykyyn tämä touhu. Luulisi, että Ruandalla olisi näitä tapauksia varten oman tuomioistuimensa. Tai eikä näitä tyyppejä voisi kärrätä sinne Haagiin kansainvälisen rikostuomioistuimen hoidettavaksi jugoslavialaisten seuraksi? No ei tietenkään voisi, Suomi hoitaa. Onhan meillä varaa, hyvinvointivaltio ja kaikkee. JES VI KÄN!

Turha sitten ihmetellä sitä, että tänne änkeää ties millaista porukkaa ”turvapaikkaa hakemaan”, kun eihän meillä edes mitään todellista pelotetta rikollisille aineksille. Hirveä sirkus ja mikä on lopputulos? Tämäkin herra pastori ehkäpä laitetaan 3 vuodeksi tiilenpäitä lukemaan suomalaiseen vankilaan, joka tarjoaa näille ruandalaisille ja muille 10x paremmat elinolot kuin mitä kotimaassaan on ihan normimeininkinä. Wautsi wau wau, kyllä varmaan harmittaa tyyppejä, joille vaihtoehto olisi esim. tämä:

http://www.listsergeant.com/sites/default/files/Gitarama_prison.jpg

Voiko sellaisilla tahoilla olla kaikki inkkarit kanootissa, jotka avokäsin syytävät suomalaisten rahoja jokaiselle pyytävälle vähänkin eksoottisemman näköiselle henkilölle, vaikka kykyä (tai halua) ei ole huolehtia omista lapsista, asunnottomista, pitkäaikaistyöttömistä, mielenterveysongelmaisista, vanhuksista nyt puhumattakaan!?!?!?!?

Hermoon käypi,

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Tuima (nimimerkki)

Rupeaako tulemaan mitta täyteen. Älä välitä, et ole ainoa jolle rupeaa tämä touhu riittämään. Olenkin monesti ihmetellyt, että vihaavatko suomalaiset toisiaan, koska ei täällä suomalaisten asiat ketään kiinnosta.

Lappilainen (nimimerkki)

Jälleen hyvä kirjoitus Helena Eroselta. Suomessa todellakin tarvitaan uusia tuulia.

intrigööri (nimimerkki)

Tulipahan vain ilikeesti mieleen, että mitähän se Suomi siellä Afganistanissa puolustaa? Omaa rappeutuvaa kansallisvaltiotaan, jossa osa ihmisistä on lähes heitteillä. Vaiko vain harvoja äärettömästi rikastuttavaa maailman talousjärjestelmää? Vai EU:n eteläisiä huijarivaltioita? Olisi kiva, jos pystyisimme puolustamaan edes omia rajojamme ja sitä siivua hyvinvointivaltiosta, mikä on vielä jäljellä.
Minun mielestäni Suomesta uhkasi tulla ihan oikea hyvinvointivaltio pohjoismaalaiseen malliin vuosina 1989-90. Oli vaara, että svedutkin olisivat jääneet jossain kohti kakkoseksi. Ja just silloin se pahuksen Gorba meni lopettamaan vanhan ja mukavan Neukkulan. Siihen lamaan loppui meitin maassa hyvinvointikanan lentely, nyt se sulkasatoinen kotkottaja taapertaa hiekassa ja nokkii sieltä mistä saa.

Astridin fani (nimimerkki)

"Voiko sellaisilla tahoilla olla kaikki inkkarit kanootissa, jotka avokäsin syytävät suomalaisten rahoja jokaiselle pyytävälle vähänkin eksoottisemman näköiselle henkilölle, vaikka kykyä (tai halua) ei ole huolehtia omista lapsista, asunnottomista, pitkäaikaistyöttömistä, mielenterveysongelmaisista, vanhuksista nyt puhumattakaan!?!?!?!?"

Voi tuota sinun naiviuttasi, hyväsydämmisyyttäsi ja sinisilmäisyyttäsi!

Astridin hengenheimolaiset siellä vaan niitä suomalaisten rahoja polttelee ja nauraa räkättää iloisen ilkeästi päälle! Kiusa se on pienikin kiusa, ja mitä enemmän suomalaisten etua saa kolhittua sen parempi. Eli semmonen on pelin henki.

Ei kai kukaan vakavissaan ole kuvitellut että täällä joku Astridin hengenheimolainen tietämättömyyttään tai muuten vahingossa tämmöisiä vahinkoja aiheuttaisi?

Silkkaa sabotaasia tämä on :-) Pakko olla!

Princesa Tenesoya (nimimerkki)

Ensimmäisenä järkeistämistoimenpiteenään Suomi voi luopua tarpeettomaksi osoittautuneesta presidentti-'instituutistaan' ja käyttää säästyvät varat lastensuojeluun tai muihin lasten palveluihin.
Lapset ensimmäiselle sijalle!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Piti vielä tuohon kirjoittaa tästä Lockerbien terrori-iskusta tuomitusta, joka nyt elelee siellä Libyassa mukavaa elämää. Miettikää nyt, että voit tappaa 270 ihmistä ja istut siitä vankilassa muutaman vuoden. Vapaudut, koska sinulla on SYÖPÄ. Ei helvetti. Eli ilmeisen yleiseurooppalainen ilmiö tämä vähäjärkisyys taitaa olla.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Helena, aivan mahtava kiteytys tästä koko p****sta.

Tämä meininki alkaa olla kuin jossain hullujen huoneella. Olen viimeiseen saakka yrittänyt olla jotenkin avarakatseinen maahanmuuttajia kohtaan, mutta nyt, kun näkyy jo niin räikeästi suomalaisten kaikki kärsimykset ja elinolosuhteet, niin kyllä alkaa todella riepoa tällainen järjetön meno.

Minusta hallitus pitäisi kaataa nyt! Tämä maa on niin tuuliajolla, että tulemme mainiosti toimeen ilman tuollaisia tyhjäpää ministereitä ja muita suhareita. Ulos vaan kaikki ja kunnollinen ja asiallinen virkamieshallitus pystyyn NYT!

Minua koskettaa pienten ja miksei suurempienkin lasten ja nuorten kohtalo niin, että meinaa sydän pakahtua.

Nyt on pakko saada kehiin sellaisia älyllä ja tilannetajulla varustettuja kunnon ihmisiä virkamieshallitukseen ja tosiaan, kaikki pellet ulos niin pian kuin mahdollista.

Tuo ruandalaisukon keissi on kyllä ainakin minulle nyt se maljan viimeinen pisara! Kuka käskee, että Suomen on korvattava tuollainen ällöttävä kansanmurhatapaus-oikeudenkäynti?.....voi tsiisus tätä tyhmyyden määrää!

Eeva V.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 7 Helena

Näköjään sikaflunssapandemian sijaan kaikkialle levisikin "helvetintyhmäihminenpandemia". :( ;(

Allan (nimimerkki)

Vaikee ajatella noin vaikeita mutta nyt olen oppinut muutaman päivän sisällä sellasta että köyhien työttömien lasten ei sovi että harrastaa samoja vaatimattomia asioita kuin kaverinsa. Lapsille pitää pienestä pitäen tehdä selväksi että he ovat köyhän perheen lapsia ja heidän siksi kuuluukin syrjäytyä.

http://janikorhonen.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/18...

Tuima (nimimerkki)

"Tämä meininki alkaa olla kuin jossain hullujen huoneella."

Olet väärässä, meno on jo kuin hullujen huoneella. Tekisi mieli heittää televisio ikkunasta ulos kun näen jonkun mulkun taas jauhamassa, että hyvin pyyhkii ja Suomessa on kaikki aivan mahtavasti ja rahaa on kun rosvopääliköllä.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Meikkiksellä ei tänään oikein suju kommnttien numeroviittaukset.....olen varmaan niin niiteissä tuosta kaikesta hölmöilyistä.... ;) Piti olla # 6.....

*

Esa Kärnä

#6. Montako suomalaista hallitus tappaa köyhyyteen tällä nykymenolla? Jera Hänninen ja Jyri Hänninen ovat tutkineet kotimaan köyhyyttä. Kirjassa todetaan mm. seuraavaa:

"Toimeentulotuen perusosa vaatisi 35 prosentin korotuksen, jotta sen ostovoima olisi samalla tasolla nyt kuin vuonna 1994."

Kallis köyhyys -kirja ilmestyi kaksi vuotta sitten. Kun tuon edellisen lainauksen kirjoittaa auki selvälle kansankielelle, tarkoittaa se sitä että peruspäivärahalle pudonneet työttömät saavat nykyään enää 65% siitä tuesta mitä 15 vuotta sitten.

Työttömän peruspäivärahan euro on vain 65 senttiä! Ja tämä koskee kaikkia pitkäaikaistyöttömiä, ne pahoinvoivat lapsiperheet mukaan lukien.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 9

Kyllä kun tuolta taholta pelmahtaa taas joku besserwisser viserrys, niin taas on oksat pois.....on varmaan mahtavaa lapsettomana poikamiehenä neuvoa lasten vanhempia ja tajuta, mitä kaikkea nainen tarvitsee, vaikka olisi kuinka köyhä.... :(

# 10

Tuimalla on myös hyvä kommentti. Kyllä alkaa ottaa kupoliin tää meininki ja nyt ihan oikeasti. Tuntuu, ettei sietäisi noiden päättäjien naamoja enää yhtään.....kaikki vaan jauhavat jotain scheissea minkä kerkiävät.

*

Esa Kärnä

#7. Kävin lukemassa Päivi Lipposen blogia ja meinasi mennä hermot. Sieltä löytyy pitkä tänään kirjoitettu kommentti. Saa nähdä vastaako Lipponen. ;)

Tuima (nimimerkki)

Pitäisiköhän suomalaisille köyhille ja kipeille sekä lapsille ja nuorille tehdä joku hyväntekeväisyysbiisi tyliin We are the world, pelastakaa Suomi ja suomalaiset. Tiedän, että aihe ei ole kovinkaan seksikäs ja sillä ei saa hyväntekijän ja maailmanparantajan hyvänolon tunnetta, mutta asiaa sietäisi harkita. Musiikkivideossa voitaisiin kuvata asunnottomia ja leipäjonoja.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#7.
Niin, olisi kiva tietää, että kuka tästä kaikesta on vastuussa. Meillä piti olla porvarihallitus, jonka noin niin kuin järjellä ajateltuna pitäisi olla tämän järjettömän maailmahalailun yläpuolella. Vaan eipä niin ole.
Ja kyllä minä omaa vastuuta mediankin harteille sysäisin. Nekin jaksavat vaan jauhaa "matti kirjoitti blogissaan väärin" ja sitten kaivetaan joku professori sanomaan, että "juu, on kyllä kuin lukihäiriöisen tekstiä" ja sitten pitää vielä saada Vanhaselta lausunto. Vaan eipä kyllä niistä ihan oikeista epäkohdista vastaavanlaista selvittelykiihkoa kumpua. Tää on niin sairas yhteiskunta, että ei mitään järkeä.

#10.
Jostain syystä suomalaiset nuoret mielellään hakeutuvat Suomesta pois. En yhtään ihmettele, että miksi.

Hassua, että mainitsit telkkarin ikkunasta heittämisen, koska just tänään piristin itseäni lukemalla Juoppohullun päiväkirjaa:

"... Katselin illalla Suomen matsia Ruotsia vastaan. Sain niin hirveän raivarin 1 - 0 tappiosta, että nakkasin telkkarini ikkunasta ulos. Nukahdin uuteen tuutulauluuni: ”Mats Sundin är homoseksual, homoseksual, homoseksual, Mats Sundin är homoseksual...”

8.5 Perjantai

Kävin etsimässä telkkariani pihalta. Ei löytynyt. Huomasin, että naapuri oli hankkinut autoonsa kattoluukun. Se oli nähtävästi vielä keskeneräinen, koska siitä puuttui varsinainen luukku. Kävin ostamassa vähillä varoillani uuden telkkarin. Sain käytetyn mustavalkoisen matka-TV:n. Kiva katsoa euroviisuja 12 tuuman mustavalkoisesta persereiästä! Lätkämatseissa ei näy edessä kiekkoa. Päätin tappaa Mats Sundinin. Sen homon takia mulla ei ole enää väritelkkaria."

http://personal.inet.fi/private/yanni/Juoppohullu.htm

#12.
Niin, jotkut ihmiset kasvattavat lapsiaan niin onnettomilla tuloilla, että huh huh. Ja kun moni nyt äiti- ja isäiässä oleva on itse edellisen laman kasvatteja ja he muistavat, millaista oli olla köyhän perheen lapsi, niin siinä voi moni ahdistuksessaan ajautua päihde- ym. ongelmiin :(

Ei muuten varmasti tarvitse pelätä, että Lipponen vastaisi...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#15.
Jaa-a, en tiedä oikein että mitä pitäisi tehdä, jotta suuri yleisö tai päättäjät tai kuka se taho nyt onkaan, joka pitäisi herätellä, kiinnostuisi todella tästä asiasta? Suurella mediamyllytyksellä lähetetty avunpyyntö Venäjälle tai YK:hon voisi ehkä toimia.

Esa Kärnä

#15. Tuima, siihen musiikkivideoon kannattaisi liittää myös seuraava tilastotieto:

"Köyhissä perheissä on 128 000 lasta."

"85 000 eläkeläistä elää pelkän kansaneläkkeen varassa."

Luvut kirjasta Kallis köyhyys (2008)

Uutisissa myös kerrotaan että uutta hallitusohjelmaa valmistelee amerikkalainen konsulttiyhtiö - terveydenhoito menee uusiksi.

Osaammekohan arvata mihin suuntaan...

Tuima (nimimerkki)

"Jostain syystä suomalaiset nuoret mielellään hakeutuvat Suomesta pois. En yhtään ihmettele, että miksi."

Kaveri muuten tokaisi, että Suomessa on yksi hyvä puoli, täältä pääse nopeasti pois, hän asuu ulkomailla suurimman osan ajastaan, käy aina silloin tällöin ihmettelemässä tätä touhua.

Esa Kärnä

#16. Lipponen tuskin vastailee tavalliselle kansalle. Eli sen puolesta tässä saa nukkua rauhassa. Nyt kyllä alkoi muumittaa! :(

Tuima (nimimerkki)

#18

Mitäpä noista pienistä enää. Menetetyt sukupolvet ja nuoret kiittää ja kumartaa.

Jaan Torukas (nimimerkki)

Kun Suomen Punainen Risti sai tämän tyypin rajalle turvapaikkaa anomaan, niin varmaan ajattelivat sen olevan oikea lottovoitto. Olisihan se tietysti ollut varsinaista taivaanmannaa turvabisneksen mainonnalle, kun oikein pastoris-mies saadaan turvaan kuolemanuhalta. Mutta varmaan sitten naamat SPR:ssä hetkeksi hieman nyrpistyivät, kun kaveri paljastuikin paikalliseksi Adolf Eichmanniksi.

Vaan kyllä kai se kuitenkin plussan puolelle Punaisen Ristin taloudelle vieläkin jää, koska takuulla nämä Suomeen kuskattavat kymmenet todistelijat heti turvapaikkaa anovat. Ja jos eivät muuten sitä keksi, niin siellä on kyllä rajalla turvabisnesopastaja Johanna Suuripää ja Vihreän Liikkeen eduskuntaryhmä neuvomassa.

Mutta eipä varmaan voi toimeksiannostaan valittaa Porvoon käräjäoikeuskaan. Pari kertaa on etelän mailla jo safarilla käyty ja aina pari kolme viikkoa kerrallaan. Ja nytkin on edessä likimain kuukauden lomasessio Intian valtameren rannalle näistä pohjoisen pakkasista. Niin että turha sitä pastorin tapausta niin kovin nopeasti selväksi on saattaa.

Ja kun asialle parin vuoden jälkeen jonkinlainen päätös sitten saadaan, ehkä sakot pastorille ja tämän oikeusavustajalle, niin homma starttaa taas lähtöruudusta. Nimittäin pitäähän sitä hovioikeudenkin päästä lomareissuille. Ja takuuvarmasti valituslupa myönnetään korkeimpaankin oikeuteen näin tärkeässä ja ennakkotapauksen kaltaisessa jutussa.

Jukka-Pekka Vasara

Ruandalainen pastori rikastaa koko joukon lakimiehiä kokoomuslaisista demlaan. Ja tarkoitan tällä aivan euroissa mitattavissa oleva rikastamista enkä mitään abstraktia sellaista. Tämäkin pastori on siis oikea kultamuna.

Frank (nimimerkki)

"Luulisi, että Ruandalla olisi näitä tapauksia varten oman tuomioistuimensa."

Kyllä on, ja esim. Ruotsi onkin sinne lähettänyt vastaavista sotarikoksista syytettyjä. Suomessa ei kuitenkaan nähtävästi luoteta paikallisiin oikeuksiin (ruandalaisia neekereitä, mitä ne voisivat ihmisoikeuksista ymmärtää, you know?), vaan meikeläinen ylivoimaisen ihmisoikeusystävällinen oikeus on välttämättömyys. Eli Tansanialaiseen rantahotelliin siis lentämän pitämän koko konkkaronkan. Oikeus voittaa taas.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Oliko se Alangon veljeksistä jompi kumpi, kun biisin sanat menevät, että "oikeus voittaa....jne" (En muista siitä enempää...:) ;)

Tuima (nimimerkki)

Mikä ihme tämä Ruanda farssikin oikein on. Suomi leikkii taas jotain oikeusvaltioita ja muu maailma nauraa maha kippurassa sille tuomiolle mikä tästäkin tulee. Oikein suuren maailman elkeet menossa Suomella ja leikitään jotain Haagin tuomioistuinta minikoossa.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Olisikohan tuollaiset jutut Tavjalta tulleet..... ;) Ollaan niin pirun "inhimillisiä" joka puolelle samalla, kun oma väestömme alkaa olla jo aika luhistumispisteessä...... :( :(

*

Tuima (nimimerkki)

#27

Koko kansan presidentti :) :) :)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 28

Koko maailman presidentti....... ;) ;) ;)

*

MiljaSaresvaara (nimimerkki)

#29
"Koko maailman presidentti…"

Joo, siltähän Tavja vaikuttaa enemmänkin, petyin vähän hänen suomalaiseen arvojohtajuuteen..sen sijaan tullut "globaaleista" arvoista jauhamista..

(#25 Ismo Alangon Hassisen kone, "oikeus on, voittanut taas, silmä silmästä ja rauha on maas"..http://www.youtube.com/watch?v=Vb6aR8oWYhw&feature=PlayList&p=BEFBAFF820F23BEF&playnext=1&playnext_from=PL&index=28 , suomirokin helmiä)

Blogiin; Ei riitä rahaa suomalaisille lapsille eikä vanhuksillekaan, jotenkaan.. Silti otetaan miljardeja lainaa, että voisi kehitysapuun ne pistää ja meneekö se edes sinne minne pitäisi?
Esim. asunnottomia on nykysuomessa aika runsaasti(eikä kaikki ole todellakaan nykyään vain rappioalkoholisteja) mutta silti hotelleja vuokrataan vain maahanmuuttajien tarpeisiin samalla kun omille asunnottomille ei löydy rahaa edes soputelttaan..

Erland Salo (nimimerkki)

Ruotsi lähetti omat ruandalaiset murhista epäillyt Ruandaan. Heidän mielestä siellä on erinomaisesti jo toiminut oikeuslaitos.

Suomi oikeusministeri vihreiden Tuija Braxin päätöksellä "kantaa vastuunsa" ja käy oikeutta Suomessa sekä Afrikassa. Vihreät arvot tulevat maksamaan huomattavasti yli miljoona euroa, jos yksi riittääkään.

Oikeus on uudelleen matkustanut Afrikkaan kuulemaan todistajia. Pelkäsivätköhän he, että Suomeen kutsuttuina ensimmäinen sana olisi "turvapaikka"?

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Jumalauta Helena!
Ei voi asiaa paremmin sanoa! Susta pitäis tehdä vähintään pääministeri!
Toivottavasti menet politiikkaan mukaan!

Heikki Porkka (nimimerkki)

#31. Tuija Brax järjestää tuottoisia "keikkoja" demlalaisille tuttavilleen. Siitä tässä on kyse.

Nykyisin Demlan nimi on Oikeuspoliittinen yhdistys Demla ry, mutta vuoteen 2002 se toimi nimellä
Suomen Demokraattiset Lakimiehet. Demla on ollut syntymästään asti täysin poliittinen järjestö. Sen jäsenistö on koostunut kommunisteista, änkyrädemareista ja kepulaisista. Nykyisin kommunistien sijalla istuvat vihreät. Kommunistinen (totalitaristinen) arvomaailma on ohjannut järjestön toimintaa ja hyödyllisinä idiootteina ovat toimineet änkyrädemarit ja kepulaiset.

Jokainen hieman vanhempi ihminen ymmärtää tuosta ex-nimestä, että kyseessä on vanha taistolaisten perinnejärjestö. Taistolaiset lisäsivät sanan "demokratia" yhdistystensä nimiin hämätäkseen ihmisiä luulemaan, että kyse on demokratiaa kannattavasta toiminnasta.

"Demokraattisia" taistolaisjärjestöjä toimi joka puolella Suomea. Jäsenistöä ei ollut paljon, mutta ääntä riitti enemmän kuin muilla suomalaisilla yhteensä. Propagandan taistolaiset ovat aina osanneet kiitettävän hyvin.
Nykyisistä puolueista vihreät jatkaa siitä mihin taistolaiset jäivät. Vihreät onkin imuroinut runsaasti vanhoja taistolaisia (mm. Satu Hassi) tai taistolaisten jälkeläisiä (mm. Anni Sinnemäki, Tapio Laakso) riveihinsä.

Kommunismi sanana koki inflaation, mutta ei aate mihinkään kuollut, se vaihtoi vain suotuisampaan väriin ja jatkaa nyt yhteiskuntaa rapauttavaa toimintaansa luonnon väreissä.

Vihreiden periaateohjelmassa puhutaan suorasta demokratiasta. Hupaisasta vihreästä demokratiasta voi lukea vaikka täältä.

http://hommaforum.org/index.php/topic,20199.0.html

Suosittelen koko ketjun lukemista.
Demokratiaa on ainakin kahdenlaista. Totalitaarista (vihreää) ja sitä oikeaa.

Järjestöön (Demla) on kuulunut tunnettuja keskustalaisia (mm. Anneli Jäätteenmäki) ja taistolaisia lähellä olleita änkyrädemareita (mm. Tarja Halonen). Taistolaisaikana juuri keskustalaiset ja änkyrädemarit olivat hyvää pataa taistolaisten kanssa. Tarja Halonen oli mm. suuri DDR-fani. Keskustalaiset tekivät taistolaisyhteistyötä, koska molemmat (taistot ja keskusta) olivat kontallaan Neuvostoliiton edessä. Keskustan näkökulmasta kyse oli ensin hyötysuhteesta, josta muodostui riippuvuussuhde. Keskusta on aina osannut ns. "poliittisen huoraamisen"-taidon. Maksu on aina muistettu periä, kävi miten kävi.

Gagarin (nimimerkki)

Sinänsä ei ole sen kummempaa syytä tarkastella juuri tämän nimenomaisen Ruanda-oikeudenkäynnin aiheuttamia kustannuksia Suomelle, vaan pikemminkin keskustella laajemmin koko kehitysaputoimintaan rinnastettavista menoista, niiden tarpeellisuudesta, tehokkaasta ja oikealla tavalla kohdistuvasta käytöstä. Ruanda-oikeudenkäynti on sentään selkeä projekti ja sen kustannuksia ja tuloksia on helppo valvoa. Sen sijaan vastaavanlainen muutaman kymmenen miljoonan Euron shekki heitettynä jonnekin YK:n alaisen järjestön "multilateraaliseen" käyttöön menee sen siliän tien pohjattomaan säkkiin eikä kissakaan perään hauku. Pikemminkin peräänkuuluttaisin kehitysapuvarojen kohdentamista nimenomaan tarkoin määriteltyihin projekteihin, joilla aktivoidaan myös suomalaisia toimijoita. Toki voisi myös ajatella, että miksi ylivelkaantuneen maan pienen kansan ylipäätään pitäisi maksaa kehitysapua, mutta YK:n jäsenvaltioilla nyt sattuu olemaan tällä saralla tietty tavoiteprosentti.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Ihan aluksi täytyy sanoa, että sanonta kauneus ja järki ei mahdu samaan päähän, on suurta valhetta :)

Mitä taas tulee bloggaukseen, niin eipä siihen paljoa lisättävää ole, paitsi ehkä se, että Suomi pistää rahaa enemmän Somaliaan ja somalialaisiin, kuin oman kansansa hyvinvointiin.

"Suomi tukee vuonna 2010 kahdeksaatoista suomalaista kansalaisjärjestöä, jotka tekevät kehitysyhteistyötä paikallisten järjestöjen kanssa Somaliassa. Mukana on sekä useissa maissa kehitysyhteistyötä tekeviä että vain Somaliaan keskittyviä järjestöjä, pieniä järjestöjä ja isoja kumppanuusjärjestöjä.

Kehitysyhteistyöhankkeita on kaikkiaan 27 kappaletta. Tukea on myönnetty vuoden 2010 aikana toteutettaviin hankkeisiin yhteensä lähes 2,7 miljoonaa euroa. Tuleville vuosille 2011 ja 2012 on varattu valtionavustusta kaikkiaan noin miljoona euroa."

http://www.formin.fi/Public/default.aspx?contentid...

Ruandan Mengelen oikeudenkäynnin summalla voitaisiin palkata iso joukko ihmisiä huolehtimaan suomalaisista vanhuksista ja syrjäytyneistä.
Suomi on kuin Argentiina sodan jälkeen natseille.

M-T Heikka

"JES VI KÄN!"... "hermoon käypi"....kyllähän se hieman pattiin ottaa, kun näitä demariakkoja ja -ukkoja funtsii. Miten voi olla niin toopeja ihmisiä Suomessa!

klerk (nimimerkki)

Nykysuomalainen ei ole köyhyyttä nähnyt, kuin televisiosta.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#37. Jos sinä et ole nähnyt, niin se ei tarkoita, etteivätkö muut olisi nähneet.
Suomalainen köyhyys onkin sitten eri juttu. Itse en pidä köyhänä ihmistä, jolla on varaa ruokaan ja asuntoon.
Kun on pieneen tyytyväinen, niin pienistä asioista tulee isoja ilon aiheita.

Gagarin (nimimerkki)

#37 & #38
Ihminen, jolla on velkaa enemmän kuin varallisuutta on köyhempi kuin sellainen, joka nukkuu kadulla ja jolla ei ole kumpaakaan. Eri asia sitten on kuka milläkin tavoin pystyy päivittäistä kassavirtaa itselleen generoimaan. Kirjanpidollisesti joku Peter Fryktman konkurssin tehdessään on köyhempi kuin Kalkutan kadulla kerjäävä lapsi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#37.
Tästä olen aivan eri mieltä. Suomessa ihminen tippuu melkoisen helposti kaikenlaisen tuen ja turvan ulkopuolelle ja kyllä sitä nälkää täälläkin on, paikka paperilla ei moista ilmiötä pitäisi olla olemassakaan.

Julmuri (nimimerkki)

Ne muijat siellä sosiaalitoimistossa voisi ensin alkaa tehdä töitä samalla tahdilla kuin yksityissektorilla niin jono lyhenisi vähintään puolella, luultavasti häviäsi kokonaan. Tämän opin erästä tapausta seuratessani, että mikä määrä erilaisia laiminlyöntejä, työajan käyttämistä kaikkeen muuhun kuin työntekoon, työpäivien käyttämistä kaikenmaailman itsensäkehittämis ja hyvinvointi kurssituksiin, jatkuvia omituisia sairapoissaoloja siellä sun täällä, suoranaista laiskuutta ja epäpätevyyttä tuossa virastossa on. Ainakin sen suurimmassa yksikössä.

Tämä ei koske sitten niitä harvoja, jotka siellä yrittää tehdä muidenkin työt. Ongelma on siinä, että nuo virastot on täynnä erilaisilla lehmänkaupoilla palkattua henkilöstöä, joilla ei ole tulosvastuuta eikä potkuista pelkoa. Miksi sitä sitten töitäkään tekisi kun voi kehittää itseään?

vieras (nimimerkki)

Mitä kautta tämä Somalia tuli Suomelle niin tärkeäksi sijoituspaikaksi? Tai Suomi Somalialle? Ambomaan historia on suurin piirtein tiedossa, myös henkilöt. Mutta Somalia? Ketkä meidät sinne veivät?

Gagarin (nimimerkki)

#42: "Mitä kautta tämä Somalia tuli Suomelle niin tärkeäksi sijoituspaikaksi? Tai Suomi Somalialle? Ambomaan historia on suurin piirtein tiedossa, myös henkilöt. Mutta Somalia? Ketkä meidät sinne veivät?"

Neuvostoliitto harjoitti Afrikassa aikoinaan samanlaista "ystävyyspolitiikkaa" kuin sen paikan ottanut Kiina nykyään. Myös Somaliasta siirtyi paljon ihmisiä Neuvostoliittoon. Neuvostoliiton romahtaessa siellä oleskelevia somaleita alkoi tulla Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Tämä tapahtui siis edellisen suuren laman tienovilla 90-luvun alussa. Sen jälkeen on sitten "yhdistelty perheitä" ja muutoinkin fokusoiduttu Somaliaan, koska Suomessa jo asuu suuri somalivähemmistö.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Eikös ole Helena nurinkurista, että meillä on niin hyvät perhetuet, että monilapsiset maahanmuuttajaperheet saavat tuhansia euroja ja sitten vaikeuksissa oleville suomalaisille lapsille ei muka riitä rahaa? Minusta tämä näyttää tekopyhältä teeskentelyltä.

Viaton lapsi joutuessaan vaikeuksiin, jää yhteiskunnassa avun ulkopuolelle ja samaan aikaan on piikki auki turvapaikanhakijoille.

vieras (nimimerkki)

#43
Kiitos vastauksesta, gagarin.
Kerro vielä, ketkä ja mitkä instanssit tätä fokusointia ovat luoneet.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#44.
Niin, mielestäni on todella hassua, että jos olet yhden lapsen yksinhuoltaja, niin elät köyhyydessä, jollet ole edes suhteellisen hyväpalkkaisessa työssä.
Jos taas lapsia on paljon, niin nousee pelkästään tuilla vähintäänkin keskiluokkaan, vaikka monilapsisessa perheessä vaatteita, kenkiä, lastenvaunuja, suksia, pyöriä jne. voidaan kierättää lapselta toiselle eikä niitä tarvitse ostaa joka vuosi uusia.
Yksilapsisella yksinhuoltajalla on suhteessa paljon suuremmat menot kuin monilapsisen yksinhuoltajan perheessä.
Joten kyllä se on monella tapaa nurinkurista.

Mielestän lasten tekeminen ei sinänsä pitäisi olla missään nimessä automaattinen pääsylippu hyvään elintasoon, mutta itse olen erityisen huolissani opiskelevien yksinhuoltajien toimeentulosta, joka on todella heikko ja omalta osaltaan sysää esim. nuoria yksinhuoltajia kouluttamattomuuden ja siten heikon elintason kierteeseen. Yksinhuoltajana voi lapselleen tarjota monta kertaa paremman elintason ollessaan työtön kuin opiskelija.

#43.
Venäläisellä mentaliteetilla höystettyjä somaleja? Jeee!

Toimituksen poiminnat