Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Vakoojia suojellaan? Ko?

Okei, SAK:n viestintäpäällikkö Riitta ”Kati” Juntunen on huorannut Stasin kanssa 70- ja 80-luvuilla. Ja tänään KHO ratkaisee, että täytyykö Supon antaa toimittajille tietoja ns. Tiitisen listasta vaiko ei. Jänniä aikoja ainakin meille, jotka olemme asiaa vuosien varrella seuranneet.

Mielenkiintoista on se, että muualla Euroopassa on nämä asiat puitu halki jo aikoja sitten, mutta Suomessa suomettumisen rikasta kulttuuriperintöä vaalien ei asioista puhuta.
Näitä Stasi ja KGP vakoojia suojellaan ja monesti vedoten siihen, että ”se oli sen ajan henki” ja nämä vakoojat ja isänmaanpetturit saattaisivat saada pahan mielen, jos joku sanoisi päin naamaa, että ”haista paska, kätyri” :( Vaan jos kerran tuollainen vakoilujutska oli aikanaan normimeininki, niin miksi näitä juttuja peitellään?

Kyllähän niitä löytyi mielenkiintoisia juttuja ihan netistäkin vielä jokunen vuosi sitten, jos viitsi alkaa asioita tonkimaan. Valitettavasti paljon tietoja katosi jäljettömiin, varsinkin kesällä 2005 tuntui joku kato käyvän, joten vain urbaanit legendat jäivät elämään.
Ihan varmasti hyvä syy niidenkin tietojen katoamiselle on, sillä eihän näitä huippumiehiä ja -naisia saa mennä leimaamaan sen perusteella, mitä he ovat höyrynneet joskus vuonna Urho Kekkonen. Kuitenkin olisihan se ihan kiva, jos äänestäjät tietäisivät, että mitä mahdollisesti juuri se oma ehdokas tai edustaja on joskus menneisyydessä puuhannut... ja luulisi näillä jutuilla olevan edes jonkinlaista painoarvoa, jos kerran ulkoministerikin voidaan erottaa siksi, että tämä keskustelee tekstiviestein puutarhanhoidosta jonkun blondin kanssa.

Jotenkin ihan käsittämättömältä tuntuu sekin, että Rytiä kohdeltiin jonkinlaisena maanpetturina, mutta näitä pullanpuputtajia taputellaan päähän. Eikö tässä ole jonkinlainen ristiriita? No ei vissiin ole, koska Neuvostoliitto ja kylmäsota ja rauhantasapaino ja rautaesirippu ja taitava politiikka, jolla säilytetään Suomen itsenäisyys.
Paitsi että Neuvostoliitto romahti jo vuosikymmeniä sitten.

Vaan kaikesta lässytyksestä huolimatta kysehän on nyt siitä, että suojelupoliisilla on tietoja ihmisistä, jotka syyllistyivät maanpetokseen ja sen sijaan, että kyseisiä henkilöitä edes pyrittäisiin saattamaan edesvastuuseen tekosistaan, heitä suojellaan ja heidän kunniaansa varjellaan.
Ja mitä ilmeisimmin on suomalaisella kansalla mennyt oppi hyvin perille, kun mitään laajamittaisia vaatimuksia poliitikkojen ja yhteiskunnallisten vaikuttajien taustojen selvittämisestä ei edes ole kuulunut.

Ehkäpä ne eivät sitten yksinkertaisesti kiinnosta meitä suomalaisia?

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Jäljet johtavat suoraan sylttytehtaalle ja tätänykyä mäntyniemeen...

Kun verrataan punanaudan työhistoriaa ja toimintaa niin todennäköisyys sille että punanauta ei olisi ollut mukana Stasikuvioissa tavalla tai toisella lähestyy nollaa. Rikosoikeuden juristi tuskin syyllistyy maanpetokselliseen toimintaan ihan yhtä helposti rikokseen kuin tavallinen kansalainen. Mutta aika veikeä ajatus että suomalaistyöläisten jäsenmaksurahoilla ajetaan sosialistivaltion työläisetua. Toisaalta ajaahan nykyään vihervasemmisto kiinan kansantasavallan taloudellista etua että sinällään mikään ei ole muuttunut kuin tavaroiden alkuperämaa. Maksajana ovat edelleen suomalaistyöläiset.

Veikkaan että kohta tämäkin kirjoitus lähtee kun usarin sensorit pääsevät vauhtiin. Ilmeisesti vihervasemmistolaisen arvomaailman taustalta löytyvä sosialistitotalitarismin haamu on monelle liikaa. Toisaalta sääli koska asioistahan tässä vain keskustellaan, joskin monilla nimilla ja nimityksillä.

Kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Kaikki mahdolliset Stasiin ja KGB:hen liittyvät listat tuli julkistaa, vaikka niiltä löytyisi itse se kuuluisa Ukko Mustalainenkin.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Taitaa olla sellaisia nimiä, että näille nimille ja niiden tukijoukoille koituisi kovat ajat.

Suomessa vakoilu, katolisessa kirkossa raiskaukset ja juuri tulleen tiedon mukaan Englannissa 35-vuotinen isä-tytär-raiskaus, josta tuli yhdeksän lastakin.

Näitä tapauksia on kaikissa maissa ja paljon. Syylliset ovat tyypillisesti muita vahvempia ja keskinäisesti he ymmärtävät, että wtf, minä olen niin vahva, että minulle siitä ei ole haittaa ja parempi, että ei tutkita ja paljasteta, ettei minun omaa samaa tai toisenlaista sikailua paljasteta. Rötöstelijä on rötöstelijän paras kaveri.

Juuri SINA olet päättäjä ja kaiken tämän hyväksyjä. Vaaleissa SINUN on valittava, ketä kannatat.

Ja EHDOKAS, juuri sinun on otettava kantaa, aiotko lopettaa hyssytyskulttuurin, joka suojelee roistoja ja vahingoittaa uhreja.

Tvoo roistojen paljastamisesta oman osuutensa tehnyt ja koston kärsinyt.

Esa Kärnä

Helena, kyllä rötösherrojen taustat kiinnostaa suomalaisia koska aina kun puhutaan näistä päätöksentekijöistä, on kyseessä veronmaksajien rahat, muodossa tai toisessa. Joskus hyvin harvoin ministeri erotetaan tai kaupunginjohtaja saa kenkää rötöksistään, mutta nämä ovat suomalaisessa päätöksentekokulttuurissa pieniä marginaalitapauksia.

Hyvällä syyllä voi kysyä että miksi vielä nyt yli 30 vuotta myöhemmin suojellaan pahimman suomettuneisuuden ajan rötöstelijöitä. En tiedä missä kohti se maanpetoksen raja menee noissa sen ajan urkinnoissa, mutta on selvää että politiikka on puhdistettava tuollaisista ilmiantajista jotka siis väänsivät satojen sivujen raportteja oman maan kansalaisista.

Minä itse olen politiikan seuraamisessa aika untuvikko. Muistan kun nuorina lukiolaisina paheksuimme erään sen aikaisen poliitikon tokaisua

"Minä juon kahvia!"

mutta näin vanhempana tuli luettua mm. Suomen poliittinen historia 1809-2009, Heikki Patomäen kirja uusliberalismista, Hännisten köyhyysraportti ynnä muuta - näistä kaikista kirjoista jää kyllä hyvin selvästi sellainen käsitys että aivan kuten amerikkalaisissa lännenelokuvissa, myös kotimaan politiikassa löytyy ryhmät The Good, The Bad, The Ugly.

Minä olen myös huono opettelemaan ulkoa erilaisia detaljeja, mutta esimerkiksi tuo viime vuoden uutuuskirja jossa käsiteltiin 200 vuotta Suomen poliittista historiaa toi kyllä selvästi esiin sen merkillisen asian, että viime sotien jälkeen tässä maassa oli aivan uskomaton edustus kommunisteilla ja sosiaalidemokraateilla, osin limittäin ja lomittain, käsi kädessä, merkillistä rähmälläänolon aatemaailmaa punoen. Tästä juontaa oma vastenmielisyyteni suomalaista vasemmistoa kohtaan.

Uskon, että ns. Tiitisen lista pitää julkaista koko kansalle. Sen verran merkittävästä asiasta on kysymys.

Entisten kommareiden, taistolaisten ja nykyisten demareiden, vasureiden ja vihreiden joukoissa tehdään kummaa politiikkaa.

Näin kotikuntani Lieksan näkökulmasta vielä ihmettelen sitä että miksi täällä vuodesta toiseen äänestetään vasemmistoa. :(

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Siis sehän on hassua, että vaikka monet epäilevätkin, että esim. Lipponen, Halonen ja Tuomioja ovat nimiä, jotka tuolta saattaisikin paljastua, niin he kannattavat ns. avoimuuslinjaa asiassa. Sitten taas on Supo, joka pitää kynsin ja hampain kiinni tiedoista, joten tulee mieleen, että onko avoimuuslinja ihan feikkiä ja Supon harteille on jätetty se itse paskanen työ, vai mistä tässä on kyse?

#4.
"Näin kotikuntani Lieksan näkökulmasta vielä ihmettelen sitä että miksi täällä vuodesta toiseen äänestetään vasemmistoa"

Niinpä.

Gagarin (nimimerkki)

"...eihän näitä huippumiehiä ja -naisia saa mennä leimaamaan sen perusteella, mitä he ovat höyrynneet joskus vuonna Urho Kekkonen."

En tiedä kuinka suurella vakavuusasteella tuo toteamus on kirjoitettu, mutta olen kuitenkin eri mieltä. Ihmisen perusmoraali säilyy yleensä samanlaisena koko aikuisiän. Jos joku heistä nöyränä ja häntä koipien välissä pyytäisi Suomen kansalta anteeksi ja jos hänen muukin toimintansa viime vuosilta olisi omiaan osoittamaan, että tällainen anteeksipyyntö on aito, niin sitten asia olisi OK.

"...luulisi näillä jutuilla olevan edes jonkinlaista painoarvoa, jos kerran ulkoministerikin voidaan erottaa siksi, että tämä keskustelee tekstiviestein puutarhanhoidosta jonkun blondin kanssa."

Nimenomaan! Mutta kun kyse oli kokoomuslaisesta, niin mitäpä häntä säälimään ...

"Jotenkin ihan käsittämättömältä tuntuu sekin, että Rytiä kohdeltiin jonkinlaisena maanpetturina, mutta näitä pullanpuputtajia taputellaan päähän."

Aivan! Rytin maanpetturuutta ei kuulemma voida peruuttaa juridisformaalisista syistä, mutta näiden uusien ja todellisten maanpetturien kohdalla juridisformaaliset näkökohdat voidaan hyvin unohtaa "yleisen edun" tieltä.

"suojelupoliisilla on tietoja ihmisistä, jotka syyllistyivät maanpetokseen ja sen sijaan, että kyseisiä henkilöitä edes pyrittäisiin saattamaan edesvastuuseen tekosistaan, heitä suojellaan ja heidän kunniaansa varjellaan."

Paitsi Alpo Rusin kohdalla käynnistettiin törkeä ajojahti nimenomaan DDR-yhteyksistä, vaikka kyseinen herra oli tässä mielessä puhdas kuin pulmunen. Todelliset syylliset saavat nauttia koskemattomuudesta. Alpo Rusista ilmeisesti haluttiin tehdä sijaiskärsijä, jonkinlainen Jeesus Nasaretilainen, joka lunastaa muiden synnit.

Esa Kärnä

#5. Sen verran kuitenkin huumorilla kevennystä tähän väliin, että eivät sentään kaikki demarit ja vasurit edusta "pahuuden akselia".

Me käytiin 80-luvulla luokkaretkellä Helsingissä ja yhtenä vierailukohteena oli Eduskuntatalo.

Lieksasta oli siihen aikaan Helsingissä oma kansanedustaja. Tämä sydämellinen nainen tarjosi meille pikku pilteille kahvit ja esitteli Eduskuntaa. Pääsimme jopa hetkeksi istumaan yleisölehterille sinne suureen saliin, jossa täysistuntoja pidetään. Kävimme myös kansanedustajan työhuoneessa ja auditoriossa.

Vasemmiston piirissä varmasti tapahtuu pikku hiljaa sukupolvenvaihdos, mutta merkillisen paljon siellä on sitä ikävää painolastia.

Esa Kärnä

#6. "Jos joku heistä nöyränä ja häntä koipien välissä pyytäisi Suomen kansalta anteeksi ja jos hänen muukin toimintansa viime vuosilta olisi omiaan osoittamaan, että tällainen anteeksipyyntö on aito, niin sitten asia olisi OK."

En usko että kansa antaa anteeksi ilmiantajille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#6.
"En tiedä kuinka suurella vakavuusasteella tuo toteamus on kirjoitettu"

No mietihän kuule, että kuinka suurella vakavuusasteella :D

"Rytin maanpetturuutta ei kuulemma voida peruuttaa juridisformaalisista syistä, mutta näiden uusien ja todellisten maanpetturien kohdalla juridisformaaliset näkökohdat voidaan hyvin unohtaa ”yleisen edun” tieltä."

Tämä on minunkin mielestän niin käsittämätöntä, että ei mene jakeluun millään tasolla.

VeliSynkkä (nimimerkki)

PUNANAUTAA äänesti yli 2 000 000 Suomalaista.
Suomalaistyyppisellä SOSIAALIFASISMILLA on siis laaja kannatus.
Kollektiivistakin syyllisyyttä saattaa siis löytyä.

NYT KUN SUOMEN SANEERAUS ON ALKAMAISILLAAN, KANNATTAISI KAIKKI RÖÖRIT RASSATA SAMALLA KERTAA!
Ja mikäli PääPunanauta löytyy listalta, ja menettää KANSAINVÄLISEN MAINEEENSA RIPPEETKIN, voin kuolla mieli rauhallisena!

VeliSynkkä
SYYLLISET TEKEVÄT TAATUSTI KAIKKENSA VÄLTTÄÄKSEEN PALJASTUMISENSA!

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Siis sehän on hassua, että vaikka monet epäilevätkin, että esim. Lipponen, Halonen ja Tuomioja ovat nimiä, jotka tuolta saattaisikin paljastua, niin he kannattavat ns. avoimuuslinjaa asiassa. Sitten taas on Supo, joka pitää kynsin ja hampain kiinni tiedoista, joten tulee mieleen, että onko avoimuuslinja ihan feikkiä ja Supon harteille on jätetty se itse paskanen työ, vai mistä tässä on kyse?[/lainaus]

Oikea tai ("oikea") vakoilija ei ole poliitikko joka paistattelee julkisuudessa. Tai ainakin hyvin harvan vakoilijan tiedetään olleen varsinaisesti edustuksellisessa virassa poislukien mm tietyt vasemmistoliiton kansanedustajat. Käytännössä vakoilijaa tai vakoilijan esimiestä tuskin kiinnostaa poliittinen vaikutusvalta. Pikemminkin päinvastoin. Politiikka on politiikkaa.

Vakoilija on todennäköisemmin kiinnostunut viranhoidosta. Vakoilija käyttää paljon aikaa ja vaivaa päästäkseen paikkaan jota ei heilutella vaalien mukaan. Siksi virkamieskuntaan pääseminen, esimerkiksi alivaltiosihteeriksi tai valtiovarainministeriön esitteleväksi virkamieheksi pääseminen on vakoilijan varsinainen kiinnostuksen kohde. Täällä hän tietää kaiken ja voi viestittää kaiken edelleen ilman pelkoa virastapidättämisestä koska suomalainen virkamies on käytännöllisesti katsottuna erottamaton.

Vakoilun motiivit vasemmistolla ovat ideologiset. Eli vasemmistolainen ihminen kokee sosialismin sen rikoksista huolimatta niin oiketetuksi että haluaa luoda omasta mielestään hyvää ja parempaa maailmaa. Sama asia kuin ympäristöpoliitikoilla tai rauhanaktivisteilla. Yksipuolinen maailmankuva vääristää yksilön tekemään isänmaan monimuotoisen edun vastaisia henkilökohtaisia ratkaisuja joista vakoilijan isäntämaa ottaa täyden hyödyn. Samalla kun henkilökohtaisen ratkaisun tehnyt vakoilija ja maanpetturi otta teostaan täyden vastuun.

Jotkut vakoilijat kaikesta päätellen tekevät tekonsa taloudellisista syistä ja suomessa aika monet ovat tehneet sen viinan takia. Nämä ovat yhtä tuomittavia syitä kuin ideologinen yksisilmäisyys, vaikka niiden motiivina ei siis ole usko politiikkaan vaan henkilökohtainen ahneus.

Pegu (nimimerkki)

#4

Olen pitkälle samaa mieltä. Ja hyvä kirjoitus Helenalta. Minunkin mielestä Tiitisen lista pitää julkaista. Sen myötä voisi käydä julkisemmin läpi etenkin stallareiden ja muiden itsenäisyydestä luopujien tekemisiä läpi, näitä ovat mm. Esko-Juhani Tennilä ja Jaakko Laakso. Jakken nimi tulee väistämättä esille Tiitisen listasta, tai sen kautta. Monen demarinkin rooli on vähintäänkin kyseenalainen, eikä epäilyiltä säästy kokoomuslaisetkaan. Kepulaisten toiminta, etenkään aiemmin, ei kestä minkäänlaista päivänvaloa: Iltapypsyt, kähminnät, salaiset sopimukset, siltarumpupolitiikka, pekkarointi, "en ole koskaan väärässä" Väyrynen, takinkäännöt, "puhun niin totta kuin osaan" Anneli "Annukka" Jäätteenmäki...

Monet poliitikot haluavat unohtaa aiemmat virheet ja tämän päivän valossa epämieluisat asiat. He ovat kuin politiikan Tiger Woodseja - unohdetaan huonot lyönnit heti. Mielipidettä saa vaihtaa, ja on monesti syytäkin maailman muuttuessa ja uuden tiedon valossa. Äänestäjillä pitää olla mahdollisuus saada tietää syyt poliitikon mielen muuttumiseen. Syyt auttavat ymmärtämään poliitikkoa paremmin. Haluan tietää miksi Tennilä ja Laakso halusivat luopua "vallankaappauksesta" ja Suomen siirtämisestä osaksi Neuvostoliitoa. Haluan tietää keitä on Tiitisen listalla. Tässä on pieni "juoruilun" pelko, eikä vanhoille asioille saa antaa liikaa painoarvoa, mutta ei niitä saa piilottaakaan. Antaa äänestäjien päättää itse mikä merkitys noilla vanhoilla asioilla on.

Esa Kärnä

"Vakoilija on todennäköisemmin kiinnostunut viranhoidosta. Vakoilija käyttää paljon aikaa ja vaivaa päästäkseen paikkaan jota ei heilutella vaalien mukaan. Siksi virkamieskuntaan pääseminen, esimerkiksi alivaltiosihteeriksi tai valtiovarainministeriön esitteleväksi virkamieheksi pääseminen on vakoilijan varsinainen kiinnostuksen kohde. Täällä hän tietää kaiken ja voi viestittää kaiken edelleen ilman pelkoa virastapidättämisestä koska suomalainen virkamies on käytännöllisesti katsottuna erottamaton."

Päätöksenteon kulttuuri paranisi paljon jos virkamiehet valittaisiin uudestaan vaikkapa joka neljäs vuosi. :)

Pegu (nimimerkki)

#10

LOPETA HUUTAMINEN! OLETKO RURIK RÄSÄSEN VELI JA AATETOVERI?

Gagarin (nimimerkki)

#8: "En usko että kansa antaa anteeksi ilmiantajille."

OK, jos ei "häntä koipien välissä" riitä, niin sitten lisäksi korvat luimussa, alahuuli väpättäen ja katse kuin selkäänsä saaneella spanieleilla...

#9: "No mietihän kuule, että kuinka suurella vakavuusasteella"

No, sinut tuntien ...

Jukka-Pekka Vasara

Asiassa kannattaa muistaa että kaikki suurimmat puolueet "huorasivat" NL kanssa. kesKusta-puolue aivan erityisesti, kepulaiset olivat pahempia kätyreitä ja saastaa kuin kommarit!

Ja kaikkein merkittävintä on se että NÄMÄ SAMAT TEHTAAKADUN ASIAMIEHET OVAT VALLASSA VIELÄKIN!!!!11

Asia on niin pöyristyttävä että !!!!!11 ei ole liioittelua :)

Tuumailija (nimimerkki)

Eräs mielenkiintoinen asia liittyen tähän Rosenholz aineistoon on se, että se on tullut meille ulkomailta. CIA sen luovutti aikoinaan. Nyt jos sitten aletaan leikkiä ajatuksella, että Suomi ei käsittele tätä asiaa millään tavalla, vaan jättää sen kassakaapin uumeniin pölyttymään, antaa se ulkomaille tilaisuuden tarpeentullen ottaa asia esille. Kuulostaa alkuun aika karulta, mutta jos taas kuvitellaan tilanne, että Suomessa menisi asiat todella pahasti raiteiltaan, niin se olisi aika hyvä ase laittaa homma takaisin jiiriin. Kuvitelkaas otsikot ulkomailla:" Suomen valtiojohto kieltäytyy yhteistyöstä tms. Taustalla vanhat Stasi- ja KGB-kytkennät." Johan alkaisi sellainen hulabaloo, että ei mitään rajaa. Kansa alkaisi tajuta, että he ovat yhtä eristyksissä kuin Pohjois-Korea nyt. Siinä tapauksessa nuo listat vosivat jopa pelastaa koko maan, mikä ei olisi mikään huono asia. Summa summarum, en näe asioitten käsittelemättömyttä ihan niin pahana asiana, vaikka se nyt kieltämättä itseänikin ärsyttää. Niin ja terveiset sinne Pielisen sinne päähän täältä alajuoksulta :)

Pätmän (nimimerkki)

Varsinainen riski näissä listoissa on se, että noiden maanpettureiden nimet ja tiedot on tietenkin myös ulkomaiden tiedustelupalveluilla, ainakin KGB/FSB:llä ja CIA:lla.
Kiristysmahdollisuudet vähenisivät jos listat julkaistaisiin.

Kalevi Wahrman (nimimerkki)

Samalla voisi avata arkistot joista löytyy länteen todellista vakoilutietoa (radio....ym.) antaneiden nimet.

mastodontti (nimimerkki)

Ei ole olemassa kuin yksi totuus, eli se mitä meille kerrotaan.

Kukaan ei siis ole valehdellut kenellekään yhtään mitään. NIIN, että olkaahan kansalaiset hilijaa! Lukekaa te vain seiskasta kuinka Tukiainen suurentaa rintojaan omalla ihrallaan, se on tämän maailman tärkein asia ettekö sitä tajua!

Heikki Porkka (nimimerkki)

"Mielenkiintoista on se, että muualla Euroopassa on nämä asiat puitu halki jo aikoja sitten, mutta Suomessa suomettumisen rikasta kulttuuriperintöä vaalien ei asioista puhuta."

Suomessa on edelleen voimakkaasti vallan kahvassa kaksi totaalisesti rappeutunutta puoluetta, Sdp ja Keskusta. Juuri tästä johtuu tietojen pimitys. Ei mistään muusta. Nämä kaksi tahoa ovat miehittäneet ministeriöt ja tärkeät virkapaikat omiensa suojeluun. Lisäapuna heillä on vanhoja kommunisteja, joita oleilee valtion hallinnossa edelleen. Tällä hetkellä puntti tutisee monessa suunnassa, koska kohtalon hetki eli arkistojen avautuminen on väistämättä edessä lähivuosina.

Monella nykyisinkin politiikassa mukana olevalla on sormet voimakkaasti mukana tässä pelissä. Presidentistä ja pääministeristä lähtien. Kummallakin on suojeltavaa puolueensa vuoksi ja ainakin toisella saattaa olla jopa itsensä osalta.

Neuvostoliiton ollessa vielä voimissaan 1970-luvulla molemmissa puolueissa kumarrettiin maahan asti jokaisen neuvostoliittolaisen valtuuskunnan tai pikkuherran astuessa Suomen kamaralle. Paskan puhumisen määrällä ei ollut mitään rajaa.
Olin joskus läsnä tuollaisissa tilaisuuksissa ja silloin minua lähinnä nauratti tuo ruskeakielisyys. Kaikki tiesivät, että valehdellaan, niin puhujat kuin kuulijatkin, mutta siitä huolimatta sama teatteriesitys käytiin juhlallisuuksineen läpi aina kuin se oli mahdollista.

Tuona aikana synnytettiin erityisen voimakkaat kaksoisstandardit, joiden mukaan toimitaan osittain edelleen. Se tarkoittaa sitä, että poliitikko ei sano suoraan, mitä hän tarkoittaa. Kuulijan täytyy ymmärtää viestin oikea sisältö tietyn koodikielen mukaan.
Normaalia kielenkäyttöä ryhdyttiin aktiivisesti kutsumaan populismiksi, koska sen avulla saatiin leimattua vastapuoli tai eri mieltä oleva henkilö. Ja nyt en tarkoita Veikko Vennamoa, vaan aivan kaikkia, jotka yrittivät sanoa ääneen, että tämän keskinäisen huijaamisen voisi jo lopettaa.

Poliitikot opettivat Suomen kansan vaikenemaan ja/tai valehtelemaan. Tästä on syntynyt valtava ristiriita esim. kasvatuksen saralle. Ensin kodit ja koululaitos pyrkivät opettamaan rehellisyyteen, siirryttäessä aikuisten maailman kasvava nuori huomaakin, että meillä on yksi kansanryhmä, jolla on oikeus kertoa satuja päivästä toiseen, vaikka he vaativat lakien ja asetusten välityksellä muilta rehellisyyttä.
Lapsi, nuori ja vielä hyvin moni aikuinenkin oppii matkimalla niin puhetta,kirjoituksia kuin tapoja. Valehtelusta tai lievemmin sanottuna puijaamisesta on tullut kansanperinnettä.
Poliitikot ovat olleet edelläkävijöitä ja mallin antajia kieroilun, vääristelyn, pimittämisen, salailun ja valehtelemisen saralla. Ei hassumpi homma.

Nykyisin tämän salailun seuraaminen menee enemmän itkun puolelle. Tuntuu siltä kuin ei ymmärrettäisi, että näitä asioita puidaan ja erilaisia teorioita luodaan jatkuvasti lisää täsmälleen niin kauan, kun edes jonkinlainen totuus saadaan esiin.

Olemme edelleen "kotiryssien" valvonnassa. Tällä kertaa valvojien kansallisuus on vain vaihtunut suomalaiseksi. Samaa poliittista suuntausta edustaneet tahot kuin suomettumisen aikana ovat jälleen asialla. Joidenkin ”nykysuomettajien” väri on hämäyksen vuoksi vaihtunut vihreäksi, mutta ei se tuskanpuna sieltä alta minnekään peity.

Juuri nämä tahot seisovat uuden tuhotoimen takana eli he ovat Suomen pakkomonikulttuuristajia. Heille ei ole koskaan sopinut "luonnollinen" yhteiskunnallinen kehitys.
Sosialismin sijaan on saatu uusi maaninen harraste, koko Euroopan monikulttuuristaminen eli kansallisten kulttuurien hidas hävittäminen.
Maksajina tässä ideologisessa huvinpidossa ovat jälleen peruskansalaiset. Siitä taas ”uussuomettajan”ei tarvitse välittää, koska poliitikolle maksaja on aina "valtio", se suuri ja tuntematon ilman sielua vuosisadasta toiseen vaeltava kummajainen, jonka kassa on pohjaton.

En tiedä mistä nämä ikuiset ihmiskunnan tuhoajat ovat vihansa omaa kansaansa ja suomalaisuutta kohtaan kehittäneet, mutta epäilen sillä olevan jotain tekemistä alamaisasenteen kanssa. Kaikki vieras on hienoa ja hyvää kotimaisen rinnalla. Historiallinen tausta tällä täytyy olla, koska olisi inhottavaa sanoa, että se johtuu pelkästä idiotismista.

Yksi syy on tietysti ideologia. Politiikan vasen laita on aina halunnut "avata rajat" kaikille kulkea. Ymmärtämättä sitä, että se mikä toimii pienemmässä yhteisössä , ei välttämättä sovellu kansakuntien ja kansallisuuksien keskinäiseen käyttäytymiseen.
Suuren yhteisön pakottamista oman ideologisen tahdon muottiin kutsutaan totalitarismiksi. Suomalaisessa yhteiskunnassa on valitettavan runsaasti totalitaristisia piirteitä juuri tällä hetkellä.

Pakkomonikulttuuristajien tavoin nämä viime vuosisadan vakoojat toimivat aikanaan vieraan vallan hyväksi. He vihasivat suomalaista järjestelmää ja halusivat meille sosialistisen yhteiskunnan. Luojan kiitos silloin taustalla toimineet viisaat ihmiset osasivat vetää oikeista naruista ja pelastaa maan.

Entiset suomettajat ja heidän lakeijana yrittävät nykyisin kaikin tavoin vähätellä mennyt aikaa. Se tietysti tässä vähättelevässä ilmapiirissä ihmetyttää, että miksi kaikkia arkistoja ei sitten avata, jos mitään ei oikeasti tehtykään? Logiikka ja valehtelun metodiikka on tismalleen sama kuin silloin ennen. Salailua, peittelyä, valehtelua, muka tietämättömyyttä jne.

Vasemmisto oli 1900-luvulla mukana rämettämässä Suomea ideologisista syistä ja Keskusta taas hyötymistarkoituksessa, kuten se on aina ollut havaitessaan mukavan palkintoviran, setelin nurkan tai tukiaispaperin vilahduksen.
Kokoomusta nämä asiat eivät koskeneet niin voimakkaasti, koska punamulta piti oikeiston loitolla kolmesta syystä, vallanhimosta, Neuvostoliiton toiveesta ja omien bisnesten menettämisen pelosta. Oli Kokoomuksessakin muutama ”neuvostoaktiivi”, mutta heidän toimintansa on ollut hiiren pissaa punamultamiesten ja - naisten rinnalla.

Mutta, mutta, puhutaan me tavalliset pulliaiset näistä huijareiden tekosista edelleen. Kyllä ne tulevat vielä paljastumaan suurelta osin. Itse toivon sen tapahtuvan ennen seuraavia eduskuntavaaleja, jotta suomalaiset ymmärtäisivät millä tavoin ”isänmaalliset” puolueet ovat tovereitaan tai tanhuajiaan palkinneet.

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Tässähän on yhtäläisyyksiä isyyshuijauksen kanssa, joten valtio siunaa "huoraamisen" tiettyyn pisteeseen asti.

Jouni Snellman (nimimerkki)

Kansa rakastaa vakoojia. Stasi-Tiusanen istuu eduskunnassa ja Ylen hallintoneuvostossa.

Vanhat tavat (nimimerkki)

Maan tapana kun on olla tutkimatta mitään, mikä saattaisi kultapossuja ikävään välikäteen selittelemään laittaa!
Samaa kaavaa ajellaan, kun maamme kansa on myyty koe-elukoiksi lääketeollisuuteen! Totutusti asiasta ei puhuta! Kuka hyötyykään, kun lääketestit ovat käytäntöä maassamme, sivuvaikutukset kärsii potilas, voitot ohjautuvat ulkomaille, yhtälössä piileskelee instanssi, joka tuuppaa rahaa taskuihinsa minkä välistä saa vedettyä!
SSRI-lääkkeiden tuputtaminen vaivaan kuin vaivaan ei ihmetystä herätä, on totuttu auktoriteetin sanan pyhyyteen, kaikkea voi kirkkain silmin niskaa kaataa, kansa on opetettu hyväksymään kaikki täysin kyselemättä!
Ihmetellään vielä tuloerojen kasvua, kun korruptoidut edustajat varastavat minkä kerkeävät, tietojen myynti on arkipäivää eliitin keskuudessa, vakoilu on maan tapa ja maan käyttö suurvaltojen ja suuryritysten labrana, eikä mitään kukaan kyseenalaista!
Suututtaa vallan tavattomasti, kun tietää niinkin monista asioista, jotka on maton alle lakaistu, ja kun tietää että sekin on ainoastaan jäävuoren huippu!
Orjakansana pysymme aina, kun rosvot vallassa roikkuvat vuosikymmenet! Nuo rosvot ovat maamme liki konkkaan ajaneet, ja sama touhu jatkuu, eihän mitään koskaan olla tutkittu saati alettu syyllisiä etsimään, syyttömiä toki sitten savuverhona kiusataan yleisestikin!

Vanha demari (nimimerkki)

"Okei, SAK:n viestintäpäällikkö Riitta ”Kati” Juntunen on huorannut Stasin kanssa 70- ja 80-luvuilla."

Mistä tiedät, että näin on tapahtunut?

Mikael (nimimerkki)

Jostain syystä Lipposella ja muilla oli kiire saada Alpo Rusille tuomio näistä asioista,mutta ketään muita ei ?
Siis syytön äijä yritettiin tuomitta muiden pelastamiseksi, on tämä melkoisen sairas maa kaikella tavalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mahtoi se DDR olla tosi hieno valtio. Tähän päätelmään on pakko tulla siksi että vuonna 2010 kyseistä "huippuvaltiota" yhä suojellaan!

Miltäköhän? Vai mitä SUPO?

Pitääköhän meitä "tavan tallajia" joku tyhminä?

Jouko Piho

SUPOn nykyinen päällikkö Petri Knape perustelee Tiitisen Stasi-listan salassapitoa ja jukaisemattomuutta eri maiden tiedusteluelinten keskinäisellä luottamuksella.
Outo perustelu.
Eihän ole ulkomaiden tiedusteluviranomaisten asia päättää siitä, miten Suomi suhtautuu saamaansa tiedustelutietoon. Se on Suomen asia.
Eikä se ole edes Supon asia. Supo on saanut tietoa, mutta ei Supo voi olla viimeinen päättäjä asiassa.
Salainen tieto tulee antaa tiedoksi presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle. Suomen valtiojohdon tulee tehdä päätös, julkaistaanko Stasi-lista vai ei.
On merkille pantavaa, että presidentti Mauno Koivisto sanoi jokin aika sitten mielipiteenään, että hänen mielestään lista olisi syytä julkaista.

Matti Nieminen (nimimerkki)

Hyvä blogi jälleen ! Tämä on oikea maanpetturien maa, joka ilmansuuntaan.
Jukka Seppisen kirja Neuvostotiedustelu Suomessa v.1917-1991 perustuu Suopon arkistoihin. Se paljastaa sadat suomalaiset, jotka luovuttivat tietoja KGB:lle. Kirja on vaiettu kokonaan ! Miksi ?

Stasin vakoilutoiminta oli paljon pienempää ja lähinnä demarien saunottamista suurlähetystön saunassa. Oluthumalassa he lauloivat kaikki tietonsa kuin linnut.
Sorsan mukaan SDP oli DDR:n kommunistipuolueen veljespuolue !

Jouni Snellman (nimimerkki)

0# Miksi solvaat huoria?

Esa Kärnä

#28. Totta tosiaan, miksi jo edesmennyt DDR on edelleen valtion suojeluksessa? Neuvostoliiton historiastakin löytyy tiiliskiven paksuisia selontekoja.

Kommentti (nimimerkki)

Hyvä blogi, hyviä kysymyksiä ja kommentteja. Vastaajat ja vastuulliset vain loistavat poissaolollaan?

Ben Kaergin

Kuvaavaa on,että Ratakatu oli lähettänyt Saksaan tiedustelun,jossa kysyttiin lupaa ´Tiitijäisen listan´ julkaisemisen suhteen.

Tässä lienee kuitenkin ollut kyse eräänlaisesta vaistoreaktiosta edesmenneen pääkonttorin suuntaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Aiheellinen kirjoitus.
Luulisin että listoja ei paljasteta koska niin moni korkealla politiikassa ja/tai muualla virkauralla oleva joutuisi luopumaan pestistään. Rohkenen jopa väittää että Mäntyniemessä on vielä pari vuotta eräs kiukkuinen mummo, joka ei halua tulla muistetuksi Stasin informanttina...

Owerwatch (nimimerkki)

Uskaltauduin ensimmäistä kertaa tänne US:n hornankattilaan. Tosin vasta nimettömänä, anteeksi(jostain pitää aloittaa).

Arvostan blogistinnan näkökulmia erittäin korkealle, koska lähestymiskulma on aina ajatuksia herättävä.

Olen itsekin Kekkoslovakian lapsi, mutta sain kasvatuksen jossa asioita piti kyseenalaistaa..Kiitos vanhemmat!

Minun mielestäni kansa joka ei osaa/uskalla tutkia menneisyyttään avoimin mielin on ""vajaa" kansa. Esim Budapestissa on turistinähtävyytenä Kauhujen talo, joka on toiminut sekä Gestapon että seuraajiensa päämajana. Siellä on (kuvien kanssa!) omistettu huone niille , jotka laittoivat oman edun isänmaan edun edelle:(

Yhdyn Helena Erosen ja Siviilitarkkailijan mielipiteisiin täysin. Jos nämä kerran ovat pikkujuttuja niin miksi sitten ei voi julkaista? Kielletty/tuntematonhan aina kiinnostaa..

JLin (nimimerkki)

Terrorismin vastainen sota on nykyaikaa. Ei etsitä entisiä Stasilaisia rosvoja vaan kaikki huomio tähän päivään ja huomiseen, ja pahin rosvo on yleensä poliisi. Mitä tekee Katainen Bilderberg kokouksessa? Miksi Katainen haluaa uloskirjata Suomen vähäisenkin itsehallinnon globalistipankkien valtionvelalla mieluummin kuin nostaa veroja? Globalistit ovat tähän mennessä myyneet Suomeen paperia, kännyköitä sun muuta rihkamaa. Rahaa kysyvät palvelut, sairaanhoito ja rakennusala ovat olleet suomalaisilla. Katainen haluaa tuoda globalistit näillekin sektoreille ja ajaa suomalaisyritykset konkurssiin. Globalistisen Helsingin Sanomien mukaa suomalaisilla on geenivirhe, joka aiheuttaa väkivaltaisuutta, laiskuutta sekä liian suuria palkkavaatimuksia. Vetäisin saman geenivirheen piikkiin myös rehellisyyden, jos pienyritys lupaa jotain, se myös pitää. Jos monikansallinen yritys pettää lupauksensa, on syy suomessa asiakkaan. Eikös kapitalismissa asiakkaan pitänyt olla aina oikeassa. Helsingin Sanomat on fennofobinen, russofobinen ja toisaalta äärimmäisen somalifiilinen sanomalehti. Niinhän se länsimaissa pitää olla.

Kuinka monta juutalaista ja miten vähän venäläisiä oli Neuvostoliiton lähtökokoonpanossa? Ketä vastaan Suomi taisteli Talvi- ja Jatkosodassa? Stasi versus Jonathan Pollard. Pollard pöhni ja toimitti länsiliittouman sotasuunnitelmat Israeliin joka edelleen toimitti ne Neuvostoliittoon helpottaakseen neuvostojuutalaisten siirtymistä Israeliin. Israel on kaksikielinen valtio, missä toisena kielenä ei ole arabia vaan venäjä. Rahm Emanuel on USA:n hallinnon avainhenkilö, USA:n ja Israelin kaksoiskansalainen. Obaman äiti on valkoinen ja sen lisäksi juutalainen. Israel johtaa USA:ta, USA johtaa Natoa ja Nato johtaa Kokoomusta. Mikä ero on Kataisella ja O.W. Kuusisella? Voi sitä aina persettä nuolla, mutta saman perseen nuoleminen alkaa käydä jo työstä.

tourette (nimimerkki)

Ihan lyhykäisesti, "Päätöksenteon kulttuuri paranisi paljon jos virkamiehet valittaisiin uudestaan vaikkapa joka neljäs vuosi." on todella jykevää asiaa. Joka eduskuntavaalien jälkeen uudet tyypit johtokerrokseen.

xerxes (nimimerkki)

On semmoinen tunne että Helena E ja JohanT ovat samaa luokkaa ..Loistavia!!

Jouni Snellman (nimimerkki)

Arvatkaa miksei nimiä putoile? Pettäjän tie on tuskainen, varsinkin jos löytää teekupistaan poloniumia ; )

Mila F (nimimerkki)

Olen lukenut melkoisen massan tästä aiheesta käytyä keskustelua ja lukenut blogeja, joissa asiaa valotetaan joltakin kannalta. Ehdotan, että kohotamme asian sen arvoiselle paikalle ja käymme seuraavat eduskuntavaalit "turvallisuusselvitys-osiolla". Kaksi kysymystä: Ehdokkaan oman menneisyyden tilinteko ja suhtautuminen Stasi- ja KGB-yhteistyön julkistamiseen. Homma konkretisoituisi tekemisen tarpeeksi ja äänestäjien vaatimuksiksi.

Parempia nuo kaksi kysymystä ovat kuin useimmat vaalikoneissa kysytyt hyvää-päivää-kirvesvartta-tykkäätkö-makkarasta -kysymykset.

Toimituksen poiminnat