Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Suut suppuun tai Maija-täti suuttuu!

Maija Vilkkumaa on taas vihainen nainen. Hän on ahdistunut, koska Suomessa käydään rasistista maahanmuuttokeskustelua. Me ääliöt höpisemme kuulemma järjettömiä juttuja ja syytämme lamasta mamuja, vaikka vika on vissiin vioittuneessa taikaseinässä tai muussa ei-niin-ihkussa.

Vilkkumaa kirjoittaa blogissaan, että ”rasistit” luulevat, että kaikki muualta maailmasta haluavat tulla väkisin Suomeen nauttimaan muutamista haisevista ilmaisista euroista.
Hassu juttu, että hän kuvailee veronmaksajien rahoja haiseviksi euroiksi. Eikö Vilkkumaa arvosta ihmisten työllä tienattuja rahoja?

Jeespokspallinaamat, pari muutakin juttua ovat ihmetyttäneet tässä viimeisen vuorokauden sisällä, siis tämän Vilkkumaan itkupotkuraivarin lisäksi.
Ihan ekanakin se, että kuulemma ei Kuorosodan voittapotti (40 000€) riitäkään siihen, mihin se oli tarkoitus käyttää, eli yhden sairaanhoitohenkilön palkkaamiseen vuodeksi Pohjois-Karjalan keskussairaalan nuorisopsykiatriselle osastolle. Katsoin Kuorosodan finaalijakson, jossa haastateltiin kyseisen osaston ylilääkäriä, Marjatta Mannosta, joka sanoi, että heillä oli aikaisemmin palkattu vuodeksi yksi sairaanhoitaja, joka teki akuuteissa tilanteissa kotikäyntejä ja joka toimi muutenkin lähemmässä vuorovaikutuksessa vanhempien ja psykiatrista hoitoa tarvitsevien nuorten kanssa. Kyseistä virkaa ei vaan voitu jatkaa, sillä määrärahoja siihen ei enää myönnetty.

Nyt siis Tehystä oli kommentoitu Iltalehdelle asiaa sen verran, jotta eipä vissiin tuo 40000 + 1000 euron Ilkka Alangon itse tekemä lahjoitus olekaan riittävä. Tästä sellainen yhtenäisyys Vilkkumaahan ja muutamiin haiseviin euroihin, että luultavasti tuota samaa tasoa on jokaisen vastaaottokeskukseen ja muuhun maahanmuuttobisnekseen liittyvään työhön palkatun henkilön palkkamenot yhteiskunnalle, joten olisi kiva kuulla, että kun esim. Pohjois-Karjalassa on haisevia euroja pyörittää pakolaiskeskuksia ja muutenkin tänne on nyt jostain porhaltanut laumoittain afrikkalaisia autokouluopiskelijoita, niin mitä mieltä laulaja Vilkkumaa on siitä, että tuollaiseen löytyy rahaa, mutta nuorisopsykiatriseen työhön ei? Ja onko Vilkkumaa ihan vakavissaan sitä mieltä, että me tuollaista suomalaisia syrjivää verorahojen käyttöä arvostelevat olemme ääliöitä?

Toinen tämmöstä ääliötä ihmetyttänyt juttu oli se, kun eilen eräässä yhteydessä silmiini lävähti semmonen laskelma, että jos suomalaiset jatkavat työuraansa 70 vuoden ikään, niin se tarkoittaa Suomen valtion kassaan 3 miljardin euron lisäpottia vuosittain.
Pelkästään kehitysyhteistyöhön menee vuodessa rahaa 1 miljardi, turvapaikkabisneksen ja muun maailman pelastamisen kuluja ei ole tiedossa, koska niitä ei meille kerrota, mutta olisi kiva kuulla, onko Maija Vilkkumaa valmis tekemään töitä 70-vuotiaana (siis muutakin kun laulamaan), jotta valtio voisi toimia sitten maapallon sosiaalitoimistona?

Onneksi suomalaiset ovat lakanneet välittämästä mitä nämä eräät ”suvaitsevaiset” ajattelevat ja tietynlaiselle terveelle itsekkyydelle on löytynyt tilaa.

Sitä paitsi, suomalaisilla on mahdollisuus työntää miljardeja kehittymättömyysapuun ja turvapaikkoihin pitkälti juuri siitä syystä, että meillä on sananvapaus ja demokratia. Se, että tietyistä asioista olisi oltava hiljaa, ei edusta sananvapautta, hyvinvointia eikä demokratiaa, vaan diktatuuria, joka voi ehkä olla trendikästä siellä, mistä sitä porukkaa Suomeen tulee, mutta tänne meidän lakeuksille ja vaarojen kuppeelle semmonen touhu ei vaan sovi.

Noh, mie sanon viimeisen sanan ja se on ei (totalitarismille),

Helena

LISÄYS:

Unohtui tuossa häslätessä vielä kommentoida muutamaa Maija Vilkkumaan blogitsa poimittua kohtaa:

Maija Vilkkumaa on sitä mieltä, että maahanmuuttokeskustelu on käynyt netissä "kuumana ja ahdistavana", ja mie ihmettelen, että ketä se ahdistaa? Minusta taas tuntuu, että vihdoin ihmiset uskaltavat keskustella ilman leimautumisen pelkoa. Se on, Maija hei, vapauttavaa, ei ahdistavaa. Ahdistavaa ehkä vain niille, jotka nykyisestä touhusta hyötyvät.

M.V: "Tällaiseen Suomi24-tyyppiseen keskusteluun kyllästyneenä joku on perustanut fb:hen ryhmän EI LISÄÄ BEGHAMEJA SUOMEEN KIRURGI-HOITOON, joka toistaa nettikeskustelujen kliseitä lyönti- ja yhdyssanavirheitä myöten"

Mistä alkaen on ollut okei pilkata rasistisesti suomalaisia? Koetko olevasi kovinkin avarakatseinen ja humaani, kun et pilkkaa neekeriä, vaan pilkkaat ehkäpä heikon koulutustaustan omaavaa suomalaista? Saako Suomessa mielestäsi keskusteluun osallistua vain tietyn koulutuksen tai ihonvärin omaavat henkilöt?

Niin ja vielä yksi juttu. Voisikohan nyt jo joku kertoa, että millaista on "ei-rasistinen maahanmuuttokeskustelu", kun tuntuu että jokainen nykymenoa kyseenalaistava on rasisti, vaikka kyseenalaistuksen kuinka lepertelevällä äänensävyllä ja ruusukoristein tekisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (238 kommenttia)

Kommentti (nimimerkki)

Tervetuloa US-blogiin takaisin. Räväkkätä tekstiä kuten ennenkin. Poissaolo vähän huolestutti.

Jussi Vaarala

Älä lisää arvotonta emotionaalista korvamerkkiä mihinkään asiaan - etenkään toisenlaisuuden suhteen.

Rainer (nimimerkki)

Haista sinä "taiteilija" Vaarala pitkä paska emotionaalisuuksies kanssa!

M-T Heikka

Pakko tunnustaa, etten tarkoin tiedä, kuka on Maija Vilkkumaa. Laulaja kai?

Mitäs noista, maailmaan määräilijöitä mahtuu.

Tipitii (nimimerkki)

Miksi pitäisi suhtautua asioihin ja ilmiöihin mitkä koskettavat lähes kaikkia suomalaisia täysin kritiikittömästi, senkö takia, että joku ei tykkää minusta jos esitän kritiikkiä. Itse en ihan tästä maailmasta noin naiivisti ajattele ja viis veisaan pitääkö joku minusta vai ei jos kerron oman mielipiteeni. Tokihan Vilkkumaalla on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta niin on myös kaikilla muillakin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#1.
Verbaalinen bläkoutti iski, niin ei tullut mitään kirjotettavaa mieleen ;)

#2. Eikös tässä nyt vähän toisenlaisuutta olla just tallaamassa maahan. Vai kuka on keksinyt sellaisen jutun, että ollaksen toisenlainen on oltava jostain ambomaasta kotoisin?

#5.
"Viis veisaan pitääkö joku minusta vai ei jos kerron oman mielipiteeni"

Minulla on sama vähän sama vamma. Nauttikaamme siitä ;)

Jussi Vaarala

Kommenttini toisaalla joka liippaa myös osin tätä blogia:

jussi vaarala kommentoi:
30.3.2010 11.56

Tavallisen kansalaisen narsismiin - jota voisi kutsua median ja mainostoimistojen suurille keskivertojoukoille nostattamaksi katteettomiksi luuloiksi itsestään ja siitä versovaksi keskinkertaisuuden tyranniaksi - kuuluu seuraavat seikat:

- kalvava kateus kaikkea omaperäistä ja luovaa kohtaan ja siitä koituva erilaisuuden murjominen keskinkertaisuuden massan voimalla - tottakai opportunistisen median ja politiikkolauman saattelemana syystä että keskinkertaisuudet on ylivoimiasesti suurin ihmisjoukko luokkaa 70-80 % - josta syystä keskinkertaisuuden tyranniaa voi luonnehtia täysin oikeutetusti - joukossa tyhmyys tiivistyy

- periaatteellinen kyvyttömyys iloita toisen erilaisuudesta ja etenkin toisen menestymisestä saatikka sitten että oikein sydämestään haluaisi toisen ihmisen menestyvän ja kehittyvän tavalla joka ei vanhingoita toisia ja joka jalostaa ko henkilön ominaisuuksia oli hän kuka ihminen tahansa

Tätä asiaa olisin kutsumassa keskinkertaisuuden tyrannian joukkonarsismiksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#7.
Liittyy millä tavalla blogini sisältöön? Ja onko se jotain suvaitsevaisuutta luokitella ihmiset "huonoihin" keskikertaisuuksiin ja "parempiin" menestyjiin?

Matti J (nimimerkki)

Ettei vaan olisi Helena-tätikin suuttunut? Se koira älähtää jne.

realisti (nimimerkki)

no, tuossa oli Helsingin sanomissa juttua 16-vuotiaasta kurdista, joka on hakenut turvapaikaa ja odotti päätöstä noin puoli vuotta. Sai toimeentulotukea 2 viikossa , jolla on sitten ruoka hankittava.

Onhan se turvapaikkashoppaamista, kun saa kokonaiset 7 euroa päivässä. tuskimpa käy diskossa ruuanoston jälkeen.

että ei ne eurot aina niin isoja ole, eikä kadehdittavia. Minähän nekin maksan. mutta ei harmita.

realisti (nimimerkki)

siis 200 euroa kuussa, oli se summa

M-T Heikka

Vaan millä se jussi selittää sen, että nämä vihreät ja vasemistolaiset oikeinajattelijat ovat niin ehdottoman varmoja siitä, että juuri he ovat muiden yläpuolella, älyllisesti. Älyähän mämä ymmärtääkseni palvovat, eivät niinkään hyvvyyttä. He ovat sallivinaan erilaisuutta, jos se edustaa jotain ulkoa tuotua, kotimaansa erilasuuksia he eivät hyväksy. He ovat hyvin jyrkkiä ja erilaisuutta sietämättömiä, näkeehän sen jo siitä kuinka tosikkoja nämä ihmiset ovat.

Insinööri (nimimerkki)

Pari vuotta sitten netti oli pullollaan pedofiilejä (kuulemma) :) . Oikeen poliisit niitä porukalla ettivät ja sivuja saartoivat.
Asia on kuulemma nyt hyvin ratkaistu. (lue lakaistu maton alle)

Nyt ne perkeleen pedofiilit ovat sittemmin alkaneet nettirasisteiksi ja poliisit on alkaneet niitä saartamaan kun ovat niin saatanan väärämielisiä.

Esa Kärnä

Täytyy vain ihmetellä sitä median vimmaa millä yritetään estää kaikki asiallinen keskustelu maahanmuutosta. Ainakaan itse en ole nähnyt tähän mennessä asiattomia ylilyöntejä muualla kuin valtakunnan median puolella - toimittajat itse kirjoittavat monesti aivan uskomatonta puuta heinää ja paikkansa pitämättömiä yleistyksiä. Monesti lukijalle välittyy sellainen kuva että valtaapitävät ja media haluaisivat laittaa kansan vaihtoon.

Jotain on pahasti pielessä jos suomalaisten pitää tuntea huonoa omaatuntoa siitä että haluamme elää rauhallisessa ja turvallisessa maassa. Kansalaisten oikeustaju vaatii myös sitä että kaikkia kohdellaan tasapuolisesti. Positiivinen syrjintä työpaikoissa ja sellaisen sosiaaliturvan antaminen jota tavallinen rivikansalainen ei ikinä saa, herättää ansaittua kritiikkiä toimijoita kohtaan.

Päätöksenteossa ja maahanmuuttoon liittyvässä liiketoiminnassa on liian räikeällä tavalla päässyt valtaan ajatus että ”mitä kuluista, koska valtio kuitenkin maksaa kaiken”. Tämä nurinkurinen ajattelumalli näkyy erityisen selvästi pienillä paikkakunnilla. Pieni päättäjien klikki ja paikallislehti saatetaan valjastaa kokonaan erilaisten mamuhankkeiden lobbaamiseen. Kansa on kuitenkin nykyään sen verran valveutunutta ja medianlukutaitoista, ettei ihan kaikki sumutukset mene enää läpi. Seuraavat eduskuntavaalit ja kunnallisvaalit on todellinen näytön paikka sen suhteen, halutaanko näihin asioihin saada muutosta aikaan.

Lieksan kohdalla tulee erityisen selvästi esiin sanoilla kikkailu, kun katsotaan vaikkapa kaupungin sivuilta löytyvää seuraavaa dokumenttia:

SOPIMUS PAKOLAISTEN VASTAANOTOSTA SEKÄ PAKOLAISISTA AIHEUTUVIEN KUSTANNUSTEN KORVAAMISESTA

"Ensisijaisesti TE-keskus osoittaa Lieksan kaupunkiin oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita ja heidän perheitään."

Koko ajan siis puhutaan joka tuutissa pakolaisista, vaikka tulijat ovat tosiasiassa OLESKELULUVAN SAANEITA TURVAPAIKANHAKIJOITA. Tuo kaikista oleellisin tieto löytyy edellä mainitusta 6-sivuisesta paperista sivulta 3. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja ja kaupunginsihteeri.

Kaupungin sivuilta selviää myös sellaisia käytännön asioita, että on maksettu asuntokohtaista huonekalurahaa 1000 euroa per asunto ilman mitään eri hakemuksia.

Tavallinen pitkäaikaistyötön ei saa rahaa edes yhteen talvitakkiin.

Pari viikkoa sitten Kaarisillan luona oli joukkotappelu, jossa kaikki osapuolet ulkomaalaisia, uutisen mukaan "pakolaistaustaisia".

Lieksan rauhattomuus on siis lisääntynyt ja mm. sosiaalitoimen rahoja annetaan ihan eri perusteilla ulkomaalaisille kuin omille asukkaille.

Jos joku runotyttö tai laulaja yrittää kieltää tämän kaltaisista epäkohdista puhumisen, täytyy vaan ihmetellä että kuka hän oikein kuvittelee olevansa.

Näin on juttu.

Jussi Vaarala

8. Ulkomaalaisten erilaisuus loukkaa keskinkertaisuuden tyrannian narsismin narsistista tasapainoa sillä että he ovat erilaisia ja sen lisäksi vielä sillä jos he ovat jotenkin parempia.

Minä en luokittele noin että on huonoja keskinkertaisuuksia tai parempia menestyjiä - minä kun en luokittele ihmisiä tavallaan pohjimmiltaan lainkaan sen mukaan mitä he saavat aikaan vaan sen mukaan ovatko he positiivisessa kehityspriosessissa itsensä suhteen muita vahingoittamatta aivan riippumatta minkälaisia tuotoksia se tuottaa vaikkapa kulttuurin luovuudessa - siis oleellista ja tärkeintä ei ole lopputulos ja sen arvo tai hienous tai ylivertaisuus jne - oleellista on prosessi.

Ja keskinkertaisuuden itseriittoinen narsistinen tyrannia - jonka siis media ja opportunistiset poliitikot ovat valtaosin siittäneet kaupallisten markkinoijien toimiessa päätekijänä - liittyy asiaan siten että siihen syyllistyvät ovat usein ihmisiä jotka ei itse viitsi kehittää itseään eikä yrittää muuta kuin talloa muita ja räyhätä sitä enemmän toisen erilaisuudesta mitä erilaisempi toinen on.

Siksi keskinkertaisuuden tyrannia on kaksinkertainen kehityksen seisahdus:

1. junttaamalla ko keskinkertaisuudet oman sohvaperunanurkkaansa vailla yritystäkään kehittää itseään

2. talllomalla muidenkin kehitystä ja erilaisuutta mm muukalaisvastaisuudessa rypemällä.

Tämä ei poista mitenkään sitä aiheellistakin kritiikkiä joka sekä ulkomaalaispolitiikan suhteen ja ulkolaisten toiminnan suhteen Suomessa on tehtävissä mutta se suuntaa kritiikin sellaiseen asiaan joka minun mielestäni on yksi sokea piste asiaan - sellainen sokea piste joka on kansallisen kehityksen kannalta varsinainen jarrukengän totaalijumittuminen.

Trapetsi (nimimerkki)

Kertoisitteko nyt aluksi kuka on Maija Vilkkumaa?

Ja jos häntä ( kuka hän sitten lieneekään) ahdistaa keskustella, niin pakkoko on ?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#9.
No en minä kyllä sen kummemmin suuttunut ole, kuhanpahan ihmettelen sitä, miksi jonkin asian ympärillä oleva keskustelu halutaan kieltää ja toisinajattelijat leimata jatkuvasti vähä-älyisiksi jne.

#10.
Eihän ne suuria ole, sen kummosempia kuin suomalaisillakaan toimeentulotukiasiakkailla. Mutta ehkäpä kysymys onkin siinä, että kuinka monta ulkomaista sosiaalitukiasiakasta voi elättää maa, jossa omatkin sosiaalitukiasiakkaat käyvät ruokaa soppajonoista hakemassa?

#12.
Nimenomaan olen tuota samaa asiaa ihmetellyt. Suvaitsevaisten suvaitsevaisuus on hyvin rajallista ja monesti esim. venäläis- tai thainaiset jäävät tuon suvaitsevaisuuden ulkopuolelle. Jostain syystä :D Puhumattakaan meistä suomalaisista.

#13.
Noin se vähän tuntuu olevan. Ja olen siitä aika varma, että seuraavat "pahikset" löytyvät orastavasta miesasialiikkeesta.

M-T Heikka

16. Jussi-hyvä, jokainen ihminenhän on itsensä paras asiantuntija, kuten sinäkin olet. Ei meistä kukaan, ei edes Maija Vilkkumaa (laulajako?), voi asiantuntijoida loppujenlopuksi muita kuin itseään.

Tietysti nämä Maija Vilkkumaat herättävät alhaisiakin ajatuksia, mutta se lienee moleminpuolinen tunne. Kysymys kuuluu, kuka aloitti ihmisten mollaamisen, ja kuka vain puolustautui.

Tipitii (nimimerkki)

#17

Maija Vilkkumaa on tuleva maahanmuuttoministeri, näytöt riittävät siihen hommaan vallan mainiosti.

Insinööri (nimimerkki)

#18.
Hyvä poitti!
Olisiko tuon kaiken takana sittenkin yhtenäinen feministi-illuminaatti? ;)

Anu Saukko (nimimerkki)

Vieläkös teidän naisporukan pikkarit kostuvat tästä buenosta?

"Hiljattain keskusteltiin ”politiikkaa” naisporukalla aiheena Alexander Stubb. Puoluekannasta riippumatta tulimme siihen lopputulokseen, että Alexander on muodollisesti äärimmäsen pätevä, silmiä hivelevä bueno nami nami hottis ja ulkoministerinäkin hän on kaikin puolin jees"

http://ohohupsis.blogit.uusisuomi.fi/2009/09/05/ko...

Etkös sinäkin sitten ole tämän buenon mukaan kovin vastenmielinen?

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Stubb+Mamu-k...

Petsaus (nimimerkki)

Maijan kannattaisi pysyä siellä preerialla Lauran kanssa.

Maijan laululyriikat ovat niin naiveja kuten koko ihminen.

Hänhän loi uransa ex-*miehensä TV moguli Sami Aaltosen kautta josta sitten erosi, kun suosio oli vankka.

Hänen mielipiteensä arvo valitettavasti on kuitenkin suuri varsinkin hänen nuorille faneilleen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Onneksi suomalaiset ovat lakanneet välittämästä mitä nämä eräät ”suvaitsevaiset” ajattelevat ja tietynlaiselle terveelle itsekkyydelle on löytynyt tilaa."

Tämä on hyvä asia, vaikka rajoittuneekin vain kansalliselle tai muuten yhteisölliselle tasolle. Varsinainen edistysaskel olisi, jos tuo ajattelutapa (terve itsekyys) saataisiin vielä yleistettyä ja hyväksyttyä myös yksilötasolle.

Jos ymmärsin oikein, niin Eronen tarkoittaa "terveellä itsekkyydellä" sitä, että suomalaisten ei tarvitse huolehtia koko maapallon ongelmista eikä jokaisesta maailman sorretusta tai huono-osaisesta, vaan suomalaiset voivat joskus laittaa omia ongelmiaan muiden ongelmien edelle -- jopa vaikka ne omat ongelmat absoluuttisella asteikolla mitattuna olisivat jopa pienempiä kuin muiden ongelmat. Olen samaa mieltä tästä. Suomalaisen hyvinvointivaltion säilymisen edellytys saattaa jopa olla, että sen rahoittajatkin saavat välillä jotakin hyötyä myös itselleen, eivätkä vain osallistu muun maailman ongelmien ratkaisemiseen.

Mutta tarvitseeko yksittäisen suomalaisen sitten huolehtia jokaisesta huono-osaisesta suomalaisesta? Eikö tuota samaa ajattelutapaa voisi laajentaa -- tai eikö sen voisi sallia laajentua -- myös yksilötasolle. Että myös Suomen sisäisessä mittakaavassa olisi joskus tilaa terveelle itsekkyydelle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#14.
sitä tuossa on mietitty, että Lieksassa syntyy kaksi yhteiskuntaluokkaa: köyhät sosiaalituilla elävät ja rikkaat sosiaalituilla elävät.
Tiedä sitten, että kuka tästä hyötyy, mutta jos nuo sinun tietosi ovat totta, niin onko ihme, jos alkuperäisväestöllä sappi vielä kiehahtaa?

#16.
Okei, tuo on sinun näkemyksesi. Minun mielestäni taas sillä, mitä mieltä on humanitaarisesta maahanmuutosta, ei ole ihmisen henkisen kehityksen tai muuten menestyksen kanssa mitään tekemistä. Jos niin ajattelee, on ahdasmielinen mielipiderasisti ;)

#17.
Laulajahan se on. Ja ylin totuus.

realisti (nimimerkki)

#10.
"Eihän ne suuria ole, sen kummosempia kuin suomalaisillakaan toimeentulotukiasiakkailla. Mutta ehkäpä kysymys onkin siinä, että kuinka monta ulkomaista sosiaalitukiasiakasta voi elättää maa, jossa omatkin sosiaalitukiasiakkaat käyvät ruokaa soppajonoista hakemassa"

ei voikkaan ja sen takiahan meillä on kiintiöt (750 kiintiöpakolaista) vuodessa ja tiukka seula muutenkin näissä asioissa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#22.
Oiskohan kantsinut lukea tuo Allu-juttu paremmin? Ja myöskin se viittamasi blogikirjoitukseni, koska missään en ole kirjoitellut mitään minkäänlaisista alushousuista. Mutta tokihan sitä on osallistuttava keskusteluun tuon tasoisella kommentilla, jos itse asiaan ei ole mitään lisättävää. Semmosta se vaan on ;)

#24.
"Että myös Suomen sisäisessä mittakaavassa olisi joskus tilaa terveelle itsekkyydelle."

Niin, mutta toisaalta kun Suomelle ei varmasti ole mitään hyötyä sillä, jos nuorisopsykiatriaan ei satsata tai opiskelijoita ei tueta.

Jussi Vaarala

Jos asetetaan kilpailemaan kaksi heikkoa tasoa samoista resursseista ja luullaan että se palvelee noiden heikoimpien etua niin se on erehdys - se kun nimittäin palvelee niiden vahvempien etua jotka eniten rohmuaa yhteisestä kakusta - ja se rohmuaja ei taatusti ole maahanmuuttajat vaan vaikkapa ne jotka pilkkatasoisen verotuksen turvin ahnehtii valtavia rahamassoja joka päivä suurituloisten ja pääoman piirissä.

Siis tilanne kun pannaan kaksi heikkoa tahoa tappelemaan samoista niukoista resursseista - jotka ovat niukat sen takia kun ei jahdata suurituloisten sikamatalaa verotusta tai bonusporsastelua johtajatasolla - on sama kuin suurituloiset heittää pähkinöitä eläintarhassa apinoille häkkiin apinoiden tapella niistä.

Joten - älkää helvetissä olko niin tyhmiä te keskinkertaisuuden tyrannian porukat kuin olette.

klerk (nimimerkki)

(24)

"Jos ymmärsin oikein, niin Eronen tarkoittaa ”terveellä itsekkyydellä” sitä, että suomalaisten ei tarvitse huolehtia koko maapallon ongelmista eikä jokaisesta maailman sorretusta tai huono-osaisesta"

Luulen, että Eronen tarkoittaa, että lieksalaisista pitää huolehtia.

Valtionosuudet yht., €/as. (TP 2007) 2 159

Eli Lieksalaista Helena Erosta tuetaan muiden suomalaisten avulla 2159 eurolla vuosittain. Ja Lieksaa kokonaisuudessaan tuetaan 27 626564 eurolla vuosittain. Siis me veronmaksajat maksamme Erosten ja kumppaneiden kuluja liki 30 miljoonalla vuosittain, koska Lieksalaisilla ei pyyhi hyvin. Lieksalaiset näes ovat pikkaisen työtä vieroksuvaa porukkaa.

No ei huolta, me muut teemme pikkasen pidempää päivää, niin Lieksassakin riittää apetta pöytään.

Ei kannattais paljon pakolaista huudella, kun on itse huutolainen.

Lähde: www.kunnat.net

Gamma (nimimerkki)

Mä sitten diggaan tota Jani Korhosta. Ihan aikuisten oikeesti.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Analyysi.

Vihervasemmistossa on rasismi vallalla, ovat niin älykkäitä niin älykkäitä suorastaan yli-ihmisiä, he ymmärtävät.
Heidän alapuolella ovat sitten ns. normaalikansalaiset eli älykkäiden termeillä juntit, heidän pitäisi ymmärtää.
Kaikkien alapuolella ovat sitten ne varsinaiset eli oikeanlaiset maahanmuuttajat (minä en kuulu niihin olen jo junttien asteella). He eivät ymmärrä.

Jako menee niin, älykkäät ymmärtää, junttien pitäisi ymmärtää, varsinaiset maahanmuuttajat eivät ymmärrä yhtään mitään joten älykkäät puhuivat heidän puolesta.

Älykkäät siis rinnastavat varsinaiset maahanmuuttajat vähämielisiin.
Juntit taas suhtautuvat varsinaisiin maahanmuuttajiin oikeastaan ikään kuin tasavertaisiin ihmisiin.
Älykkäät taas pitävät tasavertainen suhtautuminen rasismina.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#28. Ok, yritämme viisastua, mutta lopputuloksestahan ei ole yleensä kauheasti takeita.

#29.
Okei. Eli nyt ollaan sananvapaus poistamassa a) maahanmuuttokriittisiltä ja b) lieksalaisista. Keltäs seuraavaksi?

Jussi Vaarala

Kaava on tämä:

- suurituloiset heittää poliitikkojen toimesta pienituloisille häkin kaltereiden läpi pikkasen pähkinöitä pienituloisten apinoiden pikkasen tapella ja kun tappelu laantuu ja apinat alkaa miettiä että miksi me ylipäätään olemme häkissä niin suurituloiset heittää taas pikkasen tapeltavaa että pienituloiset apinat unohtaa miettiä häkissä olemisen syitä - etenkin sitä syytä että suurrohmut suurtuloiset vääntää kaiken talouden epäoikeudenmukaisuuden vinouteen ja sitten peittelevät miljardirosvoamista miljoonatasoisilla pähkinöiden heitoilla pienituloisten apinoiden häkkiin tapeltavaksi.

klerk (nimimerkki)

Eronen

"#29.
Okei. Eli nyt ollaan sananvapaus poistamassa a) maahanmuuttokriittisiltä ja b) lieksalaisista. Keltäs seuraavaksi? "

En minä mistään sananvapaudesta puhunut, vaan siitä, että Lieksalaiset ovat valtakunnan elättejä ja silti kehtaat puhua pakolaisuudesta. Osallistukaa Lieksalaiset edes itsenne elättämiseen ja huudelkaa sen jälkeen maahanmuutosta.

Jussi Vaarala
Tipitii (nimimerkki)

#31

Ihan hyvä analyysi, valitettavasti meidän ns. lähiössä asuvien junttien elämää rajoittaa kohta kovasti se, että ei ketään uskalla olla maahanmuuttajien kanssa missään tekemisissä jos kaikki normaali ihmisten kanssakäyminen koetaan rasismiksi, joten moni antaa heidän vain olla omissa oloissaan ja ajattelee että parempi jos ei ole missään tekemisissä koko porukan kanssa niin ei sitten vahingossa tule mitään väärinkäsityksiä. Tähän tämä touhu on johtanut ja maahanmuuttajat tulevat eristäytymään koko yhteiskunnasta tätä menoa jos me emme rupea kohtelemaan heitä ihan tavallisina ihmisinä.

M-T Heikka

31. Mie ymmärrän tuon. Tuo on totta, niin uskomatonta kuin se onkin.

On hullunkurista, millä eväillä nämä "älykkäät" nostavat itsensä muiden yläpuolelle. Tavallaan he ovat olevinaan vielä jotain sosialistisen humanismin, jos sellaiseksi sitä voi kutsua, perillisiä ainakin puolueittensa historian kautta, kumminkin mitä enemmän tähän joukkoon tutustuu täällä nettimaailmassakin, sitä enemmän he vaikuttavat suorastaan natseilta. Heillä ei vain ole arjalaista ulkomuotoa, vaan he ovat tavallisia suomalaisia palleroita, joten he kuvittelevat olevansa sitten muita ihmisiä "älykkäämpiä". Se on uskomatonta, mutta se on totta. Oikea mielipide riittää heille älykkyyden mitaksi. He uskovat noin. Ja sitten he vielä puhuvat "fundamentalisteista". Voiko enemmän fundamentalisti olla, kuin nämä ovat.

Frank (nimimerkki)

Maijaa ahistaa kuin stallareita 20 v. sitten konsanaan. Satuin tuollaisenkin tapauksen lähipiiristä näkemään ja voin vakuuttaa että tuon ihannevaltion ja viimeisen turvan, Neuvostoliiton kaatuminen otti enemmän kuin lujille!
Onko mahdollista että on koko ikänsä uskonut huuhaahan? Ahistaa ahistaa!

mm (nimimerkki)

#29 Lieksalaiset näes ovat pikkaisen työtä vieroksuvaa porukkaa.

Niinhän ne kaikki suomalaiset työttömät on luusereita ja toisten elättejä. Työtön maahanmuuttaja on rasismin uhri, koska hänelle ei anneta työtä.

Se taas ei vaikuta asiaan, että työpaikkoja ei ole. Katainenkin suvaitsee lopulta tunnustaa, että yli 80 000 työpaikkaa vielä menetetään.

M-T Heikka

34. Lieksalainen kirjoitetaan keskellä lausetta pienellä alkukirjaimella.

Oletko sinä näitä maahanmuuttajia, näytät hieman oudolta.

Lieksalaiset nuoret miehet ovat varmastikin olleet valmiita kuolemaan tämän maan puolesta. Oletko sinä "klerk" käynyt edes armeijaa?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Helena Eronen (kommentti 27): "”Että myös Suomen sisäisessä mittakaavassa olisi joskus tilaa terveelle itsekkyydelle.”

Niin, mutta toisaalta kun Suomelle ei varmasti ole mitään hyötyä sillä, jos nuorisopsykiatriaan ei satsata tai opiskelijoita ei tueta."

Eli tarkoittaako tuo, että ei ole? :-)

klerk (nimimerkki)

MHeikka kommentoi:
30.3.2010 14.09

"34. Lieksalainen kirjoitetaan keskellä lausetta pienellä alkukirjaimella.

Oletko sinä näitä maahanmuuttajia, näytät hieman oudolta.

Lieksalaiset nuoret miehet ovat varmastikin olleet valmiita kuolemaan tämän maan puolesta. Oletko sinä ”klerk” käynyt edes armeijaa?"

kas, en huomannutkaa, että ollaan suomenkielen lehtorien intranetissä?

Voipi olla että LIEKSALAISET nuoret ovat olleet valmiita kuolemaan tämän maan puolesta, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että me muut maksamme (2007) n. 30 miljoonaa vuodessa, jotta lieksalaisilla olis särvintä leivän päällä.

Jussi Vaarala

37. On tieteellinen tosiasia älykkyyden jakautumisen Gaussin kellokäyräksi muotoiltuna joka kertoo että keskivertoälykkäitä 90 - 110 älykkyysosamäärällä on huomattavan suuri massa ihmisiä - eli kellokäyrän keskiosa - kun taas huomattavan matalan älykkyyden omaavia sekä huomattavan korkean älykkyyden omaavia on huomattavasti vähemmän eli kokonaispopulaatiosta suorastaan hyvin vähän - eli kellokäyrän vasen ja oikeanpuoleinen alhaalla olevat reunat.

Tästä seuraa se että hyvin älykkäitä on siis vähän. Ja älykkyys on sitä että ymmärtää asioita tarkemmin, laajemmin, yksityiskohtaisemmin, dynaamisella tavalla paremmin jne kuin keskimääräisen älykkyyden ja sitä matalamman älykkyyden omaavat.

Tästä taas seuraa että oleelliseksi tulee miten nämä muita älykkäämmät älynsä ja yleensä korkeamman koulutustasonsa ja tietomääränsä varassa toimivat - toimivatko he yhteiskunnallisesti - siis ei vain oman ammattinsa puitteissa - ja poliittisesti eettisesti vai eivät.

Monet ammattiryhmät eivät toimi yhteiskunnallisesti eettisesti - lakimiesten etiikkaa sopii epäillä sekä oman ammaattitoimintansa puolesta, lääkärit toimii yleensä ammatissaan eettisesti mutta ovat yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisesti yhtäkuin turha joukko, psykologit ovat ammattieettisiä mutta yhteiskunnallisesti varsinaisia napanöyhtiä jne.

Siis älykkyyden erialainen jakautuminen on tosiasia - oleellista on miten eettisesti älyä ja tietoa käytetään.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#31.
Jotenkin juuri noin se homma menee, eikä älykköjen älyllistä ylivaltaa ole suotavaa arvostella.

#33.
Minä olen kyllä vähän sitä mieltä, että niitä suurituloisia on Suomessa kuitenkin aika vähän. Jos muutama ukko vetää ökyoptioita, niin onko sillä kokonaisuuden kannalta suurempaa merkitystä kuin turvapaikkabisnekselläkään? Tai siis ketä ne "suurituloiset" ovat, jotka niitä pähkinöitä heittelee?

#34.
On siis jalompaa olla ulkomainen valtakunnan elätti, kuin kotimainen valtakunnan elätti?

Frank (nimimerkki)

#39: "Siis älykkyyden erialainen jakautuminen on tosiasia"

Otan osaa :-)

intrigööri (nimimerkki)

Olen kammottava nettirasisti, koska olen aika moneen otteeseen arvostellut mm. suomalaista mamupolitiikkaa. Onneksi sen saman tempun ovat tehneet tuhannet muutkin, muuten kai istuisin lukemassa nettilehtien sijasta tiilenpäitä. Ei ne meille uutta vankilaa rakenna, ehkä päästään joskus joukolla viettämään reipasta leirielämää. Kapot tuovat portille kuivaa leipää, vettä ja fisuja saa järvestä.
Tässä kohti angstia on iloisesti todettava, että rasistinen kirjoittelu ei ole mennyt kenenkään osalta hukkaan. Kylmät tosiasiat alkavat hiljakseen mennä laajemmin jakeluun koko suomalaisessa yhteiskunnassa. Verovarojen hulvatonta kaatamista ei enää voida kokonaan lakaista maton alle.
Toinen ikävämpi asia on se, ettei itse asiassa ole vielä tapahtunut mitään todellista. Törsäily verorahoilla, ihmisten hämäys ja yleinen valehtelu jatkuvat, kuten ennenkin. Toivottavasti käänne saadaan aikaiseksi vaaleissa vuoden kuluttua. Muuten stoppi tulee vasta sitten, kun Oy Suomi Ab:ltä ja sen kunnilta loppuvat rahat ja luotto. (Total kaput, på svenska.)
Arvatkaapa ketkä silloin ovat ensimmäisenä leipäjonojen jatkeina. Tietysti me tavalliset köyhemmät suomalaiset. Maahanmuilutetut saavat kyllä huonekalut ja lomamatkat entisiin kotimaihin, sen verran valtio raapii kasaan vaikka myymällä loputkin metsänsä, maansa ja vetensä.
Mutta jatketaan kirjoittelua kiusallakin niin kauan kuin mokkulat ja modeemit tikittää. Tässä maassa sitä on haisevan paljon mälsää, muutakin kuin mamuilut. Leireillä tavataan, mutta vilkkukilkkumaijaa siellä ei näy.

klerk (nimimerkki)

Eronen"

#34.
On siis jalompaa olla ulkomainen valtakunnan elätti, kuin kotimainen valtakunnan elätti?"

Ei, vaan täsmälleen yhtä jaloa.

Frank (nimimerkki)

"kas, en huomannutkaa, että ollaan suomenkielen lehtorien intranetissä?"

Et huomannut vieläkään. No, jokainen operoi itselleen ominaisella älyllisellä ja oppineisuuden tasolla ;-)

M-T Heikka

42. Niin se peruskouluhan tuli Helsinkiin viimeisenä.

Suomi on perustunut viimeiset sata vuotta sille ideologialle, että ihmiset on nähty pelkästään yhtenä panoksena teollisuuden rattaissa. Teollisuus taas on keskitetty jo sata vuotta sitten kaupunkimaisiin yhdyskuntiin. Toinen hyväsikäyttämisen muoto on ollut puolustuspoliittinen, suomalaiset ovat olleet valmiita kuolemaan tämän maan puolesta. Ovatko suomalaiset siis kansana sinulle arvoisa rasismin kohde. Näetkö sinä olevasi rasisti vihatessasi omaa kansaasi, jos se nyt edes on oma kansasi. Tiedä vaikka olisit somali, kurdi, venäläinen tai mikä tahansa. Surullista on se, että jos sinä oikeasti olet suomalainen. Kehoittaisin silloin tutustumaan Suomen psykiartipalveluihin.

Tosin tuo viha ei ole terveellistä ulkomaalaisellekaan.

Insinööri (nimimerkki)

#42.
Pääkaupunkiseudunkin tuottavuus on (kröhöm) kyseenalaista, koska se ei osallistu raskaaseen ulkomaankauppaan kykenevään teollisuuteen samoin kuin kotipaikkakuntani Kemi-Tornion seutukunta.

Jussi Vaarala

44. Olen jatkuvasti ajatellut että olet osa pähkinöiden heittelijäjoukkoa - alan varmistua asiasta.

klerk (nimimerkki)

MHeikka kommentoi:
30.3.2010 14.22

"Kehoittaisin silloin tutustumaan Suomen psykiartipalveluihin"

Se kirjoitetaan; psykiatripalveluihin.

Oletko muuten itse käynyt intin? Ja jos, niin missä?

M-T Heikka

50. Näin on. Kemi-Tornio tuottaa jo 9 % koko suomen bruttokansantuotteesta. Lappilaisia on suomalaisista vain 5 prosenttia, ja nämä ihmetolvanat vielä väittävät elättävänsä meitä. Me kyllä elätetään lieksalaisetkin ihan riemulla.

Tipitii (nimimerkki)

Hauskintahan tässä omaltakin kohdalta on se, että omina ystävinä täällä lähiössä on vaikka kuinka paljon ulkomaalaistaustaisia, mutta sehän on täysin käsittämätön ajatus näille suvaitsevaisille, että monien ystäviksi ei kelpaa kaikki vain sen perusteella onko ihminen tullut jostain muualta vaan monet maahanmuuttajat tuntuvat vain sopeutuvan toisia paremmin tähän elämänmenoon täällä Suomessa ja jotkut haluavat vain olla omissa oloissaan. Ei minun tarvitse suvaita kenenkään toimesta täysin ääliömäistä käytöstä olipa hän maahanmuuttaja tai joku äärisuvaitsevainen vihreä maailmanparantaja hörhö. Myös minulla on oikeus valita kenestä minä pidän tai olen pitämättä.

M-T Heikka

Minä olen nainen. Mutta poikani on käynyt Rovaniemellä armeijan, toinen käy jo juoksulenkillä päivittäin ihan inttimielellä.

M-T Heikka

54. On minullakin ollut ystäviä pakolaisissa, pojallani on vieläkin burmalainen ystävä.

Jussi Vaarala

56. Luopio, petturi, keskinkertaisuuden tyrannian luistelija ;)

klerk (nimimerkki)

MHeikka kommentoi:
30.3.2010 14.27

"Näin on. Kemi-Tornio tuottaa jo 9 % koko suomen bruttokansantuotteesta"

Valtionosuudet 2007

Kemi: 1262 euroa / capita. Yhteensä valtion avustus 28 537 606 euroa.

Tornio: 1156 euroa / capita. Yhteensä valtion avustus 70 381 904 euroa

Kemi- torniota siis avustetaan vuositasolla n. sadalla miljoonalla eurolla.

Frank (nimimerkki)

#54: "Hauskintahan tässä omaltakin kohdalta on se, että omina ystävinä täällä lähiössä on vaikka kuinka paljon ulkomaalaistaustaisia"

Sama täällä. Mutta ei riitä. Suvaita pitäisi, muuten on kuulema moukka!
En kuitenkaan edelleenkään aio ystäviäni sietämään eli suvaitsemaan ryhtyä ;-)

klerk (nimimerkki)

MHeikka kommentoi:
30.3.2010 14.29

"Minä olen nainen"

Ja sekö estää maanpuolustuksen?

M-T Heikka

54. Minulla on sama periaate kuin Tipitiillä, arvioin ihmiset ihan silmästä silmään. Mutta eihän meidän rasistien ystävyyskiä miksikään lasketa. Joku maahanmuuttajauskovainenhan katsoo lehdestä tai netistä ilmoituksen tilaisuudesta, missä on maaha nmuuttajia tarjolla. Sitten hän tekee jäykähkön eleen, että tahdotko kenties nauttia teet kanssani, sinä maahanmuuttaja.

Näin mie kuvittelisin, että tuolla Henryn nimeämällä suvaitsevaistolla menee se juttu. Me jotka sanomma mustaa mustaksi, ja muslimia muslimiksi, meille tunkee ihmisiä kylään ovista ja ikkunoista. Ihme pikipäitä.

M-T Heikka

60. No silloin se esti, kun minä olin intti-iässä. En minä mikään tytöntyllerö ole.

Insinööri (nimimerkki)

#58.
Joo ja me osallistumme KANSALLISOOPPERAN rahoitukseen :) :) :)

klerk (nimimerkki)

Insinööri kommentoi:
30.3.2010 14.42

"Joo ja me osallistumme KANSALLISOOPPERAN rahoitukseen"

Kerro missä kunnassa asut, niin kerron paljonko me avustamme sua.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#41.
Niin no, minä itse olen sitä mieltä, että kyllähän valtion ensisijainen tehtävä on huolehtia siitä, että omassa maassa kaikilla on asiat ihan hyvin. Jos sitten halutaan alkaa Suomessa menemään johonkin ääriliberaaliin suuntaan, niin okei, mutta turha se on sitten ruikuttaa, kun ei ole enää vanhainkoteja tai jos elämäsi jossain vaiheessa asiat menevät huonosti, eikä kukaan sinusta huolehdi. Sitä kai sinä ajat takaa?

#43.
Määrittelet siis ihmisen mielipiteen perusteella tämän älykkyyden?

#47.
Seleväpä selevä, Jamali ja Kelevä.

#51.
Pähkinöitä ei pie heitellä. Ne ovat hyviä ja erittäin terveellisiä.

Expat (nimimerkki)

Jos Suomeen otetaan noin 2000 pakolaista ja hyväksyttyä turvapaikanhakijaa vuodessa, niin mielestäni emme todellakaan ole koko maailmalle avoin sosiaalitoimisto. Mutta moni on ilmeisesti eri mieltä ja so be it, jos joku niin haluaa.

Mutta mitä tulee tuohon Vilkkumaan blogiin, niin hän nyt käsittääkseni vain sanoi mielipiteensä käytävästä keskustelusta ja suomalaisesta "mielipideilmastosta". En oikein nyt ymmärrä miten Maija V "kieltää" keskustelemasta. Hän vain toteaa, että keskustelu ei nyt ole kummoista hänen mielestään. Ja sitten joku taas toteaa, että hakoteillä on nyt Maija. Eikä siinä mitään.

Mutta jotenkin tässä (koko maahanmuuttokeskustelussa) vähän ihmetyttää se, että Vilkkumaan tai hänen kommenttisa kaltaiset ovat aina sananvapauden rajoittamista, punavihreää totalitarismia ja diktatuuria ja se vastaikkainen mielipide ei olekaan vain mielipide, vaan jonkinlainen "sananvapauden kliimaksi", jota ei saisi mitenkään arvostella...

Niin, lepertely ja ruusukoristeet eivät varmaan kyllä oikein tämäntyyppisissä aiheissa toimi. Pikemminkin päinvastoin, herättävät epäilyksiä. Eli kuten yleensäkin, niin kannattaa puhua ihan suoraan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#54.
Minun lapseni yksi kummeista on mamu. Ou mai kaad, olen niin rasisti.

Insinööri (nimimerkki)

#64.
Samoin uutta hienoa konserttisalia JOUDUMME RAHOITTAMAAN vaikka palveluita tuskin tulemme käyttämään

M-T Heikka

64. Tiedätkö sinä montako teräspaalia Tornion teräsmiesten tulee purkittaa, jotta koko Helsinki eläisi ja paljonko täältä Lapista joudutaan teille ressukoille sähköäkin tuottamaan, jotta ette kuolisi kylmyyteen. Tornio on Suomen suurin maidontuottajakin, paljonkos maitoa Helsingissä tuotetaan. Onko Miinalla vielä lehmät elossa?

klerk (nimimerkki)

68

Eli ilmeisesti asut nettosaajakunnassa?

Tipitii (nimimerkki)

#67

Niinpä, ketä tätä rasistiksi haukkumista enää jaksaa, totean vain että nämä ns."suvaitsevaiset" ovat menettäneet todellisuudentajunsa ja järkensä tässä koko touhussa.

klerk (nimimerkki)

MHeikka kommentoi:
30.3.2010 14.50

"64. Tiedätkö sinä montako teräspaalia Tornion teräsmiesten tulee purkittaa, jotta koko Helsinki eläisi ja paljonko täältä Lapista joudutaan teille ressukoille sähköäkin tuottamaan, jotta ette kuolisi kylmyyteen. Tornio on Suomen suurin maidontuottajakin, paljonkos maitoa Helsingissä tuotetaan. Onko Miinalla vielä lehmät elossa?"

Ei hajuakaan, koska en asu helsingissä. Mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että me muut maksamme teille 100 miljoonaa vuodessa tukiaisia.

Eli vaikka tuottaisitte maitoa ja sähköä, niin silti olette pakkasella sadan miltsin verran vuodessa.

M-T Heikka

70. Oletko paljonkin suorittanut yhteiskuntatieteiden kursseja, työväenopistossako kävit?

Frank (nimimerkki)

Tässä välissä muistuttaisin vanhasta nettikeskustelujen ohjeesta: älä ruoki trollia!

M-T Heikka

Kannattaisi ehkä mennä jatkokursseille. Noilla tiedoilla olet propagandan uhri, klerkkiseni. Ihan aataminaikuisen propagandan, sellaisen keskusjohtoisen.

klerk (nimimerkki)

Frank kommentoi:
30.3.2010 14.55

"Tässä välissä muistuttaisin vanhasta nettikeskustelujen ohjeesta: älä ruoki trollia!"

Mielestäni MHeikka on hyvä keskustelija, eikä mikään trolli, mutta mielipiteensä kullakin.

M-T Heikka

74. No huvisen mie tässä. Mutta aiheellinen huomautus.

Jatkoja Helenalle ja muillekin.

klerk (nimimerkki)

MHeikka kommentoi:
30.3.2010 14.56

"Kannattaisi ehkä mennä jatkokursseille. Noilla tiedoilla olet propagandan uhri, klerkkiseni"

www.kunnat.net

Tuolta voi jokainen tarkistaa tornion ja kemin taloustilanteen. Surullista luettavaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#66.
No, katsos kun maahanmuuttokriittistä keskustelua pyritään melko paljon kumoamaan yksinkertaisesti leimaamalla keskustelua käyvät ihmiset, kukapa sitä nyt rasisti haluaisikaan olla? Tavallaan itse keskustelua ei edes käydä, vaan lähinnä keskustellaan siitä, millaiset ihmiset haluaisivat sitä keskustelua käydä. Ehkä minä vaan en tajua jotain, mutta mielestäni se, että leimaa ihmiset ilman halua ymmärtää mitä toinen ajaa takaa, on nimenomaan suvaitsemattomuutta ja rasismia.

P.S Kyllähän Suomi pistää melkoisia summia kehitysapuun, lisäksi tulee vielä mm. rauhanturvatoiminta, joten eihän se auttaminen missään nimessä muutamaan turvapaikanhakijaan rajoitu. Itse tosin olen sitä mieltä edelleenkin, että oikein kohdennettu kehitysyhteistyö ja varsinkin rauhanturvaaminen ovat järkevää auttamista. Muutaman sadan henkilön asuttaminen Suomeen ei sellaista ole.

Expat (nimimerkki)

#69 Ai että ihanko koko Helsinki? Mutta oli miten oli, niin pointti lienee siis ennenminkin tässä se Outokumpu, joka aikoinaan pakotettin rakentamaan ko tehdas Tornioon, eikä se paikkakunta...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Helena Eronen (kommentti 65): "Sitä kai sinä ajat takaa?"

Ajoin takaa sitä, että yksilönvapauden pitäisi olla kaiken perusta. Jos Suomella kansakuntana on oikeus irroittautua maailman ongelmista, ja laittaa oma kansallinen etu (esimerkiksi oma reumasairaala) muun maailman ongelmien (esimerkiksi Afrikan nälänhädän) edelle, niin miksei samalla logiikalla joku suomalainen voisi laittaa (omaa) lomamatkaansa (muiden tarvitseman) reumasairaalan edelle?

Perustana tälle ajattelulle on se, että ihmisjoukoilla tai ihmisten yhteenliittymillä ei pitäisi voida olla mitään sellaisia oikeuksia, joita tuohon joukkoon tai liittymään kuuluvilla yksilöillä ei jo ole. Valtiollakaan ei siis pitäisi olla mitään sellaisia oikeuksia, joita yksittäisillä kansalaisilla ei ole. Valtiohan toimii kansalaisten valtuuttamana ja saa oikeutuksensa kansan kannatuksesta. Miten kukaan voisi olla antaa muille mitään sellaisia asioita, joita hänellä itsellään ei ole?

En kieltämättä tiedä, mitä ääriliberaalissa yhteiskunnassa tapahtuisi, mitä siellä olisi tai ei olisi, mutta varmaa on, että siellä olisi tasan ne asiat, joita ihmiset sinne haluaisivat. Jos ihmiset haluavat vanhainkoteja ja huolenpitoa niille, joilla asiat menevät huonosti, niin sitten he osallistuvat niiden rahoittamiseen vapaaehtoisesti, ja ääriliberaalissakin yhteiskunnassa olisi ko. palveluita tarjolla. Jos taas eivät halua niin... pitäiskö heidät pakottaa haluamaan?

Typerä kirjoitus (nimimerkki)

Helena Eroselta poikkeuksellisen typerä ja ahdasmielinen julkitulo. Todellinen rimanalitus. Täytyy vain toivoa, että jatkossa jotain järjellisempää tekstiä syntyisi.
Aino älli tuossa blogissa on varma tie persujen vielä ahdamielisempää leiriin. Ehkä jopa eduskuntaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Klerk,

Jos otettaisiin kaikki valtion virastot ja suojatyöpaikat tasaiseen levitykseen ympäri Suomea ja niin millainen vaikutus sillä olisi esim. pk-seudun talouteen ja tarvitsemiin tukieuroihin?

klerk (nimimerkki)

Helena Eronen kommentoi:
30.3.2010 15.06

"Jos otettaisiin kaikki valtion virastot ja suojatyöpaikat tasaiseen levitykseen ympäri Suomea ja niin millainen vaikutus sillä olisi esim. pk-seudun talouteen ja tarvitsemiin tukieuroihin?"

Eli jos työskentelee vaikkapa hoitsuna, niin se on suojatyöpaikka? Tai jos on verovirkailija?

Lieksassakos ei ole verovirkailijoita ja muita kunnan työntekijöitä? Veikkaan ettei lieksasskaan kaikki ole verottomana fikkaan laittavia partureita.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

#29 Hei, Lieksa on SUOMEA! Mutta Kabul tai Bagdad tai Mogadishu eivät ole. Suomi ei ole velkaa kenellekään, mutta suomalaiset ovat Suomen kansalaisina oikeutettuja eduskunnan päättämään minimitoimeentuloon.
Suomen ulkopuolella suomalaiset ovat muukalaisia, ja sellaisina rasismin UHREJA.

Suomi on perustetu suomalaisten kansallisvaltioksi, jossa vain suomalaiset ovat "omia". Vastaavasti suomalaiset ovat kaikkialla 199 muussa valtiossa muukalaisia.

Miksi Suomen pitäisi elätää muukalaisia, kun suomalaisia ei elätetä misään muualla?

Mikä tai kuka on sanut nämä "suvaitsevaiston" tärähtäneet sekoamaan noin perusteellisesti, ettei edes perusasioita tajuta???

Kansalaisuus on aina omassa maassa etuoikeus, kaikialla muualla muukalaisuuden tunnus.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#81.
Minun mielestäni tuota pitäisi sitten ajatella siltä kantilta, että mitäs sitten jos joku henkilö henkilö ei itse olisi halukas tukemaan vaikkapa vanhustenhoitoa, niin tulisiko hänelle tarjota sitä myöhemmin vai perustettaisiinko kaatopaikka ääriliberaaleille vanhuksille?

Toisaalta ymmärrän pointtisi, mutta minä en usko, että käytännössä tuollainen yhteiskunta toimisi ilman, että eriarvoisuus kasvaisi 1800-luvun Venäjän tasolle.

#82.
Kuka on Aino Älli ja mikä tuossa kirjoituksessa edusti sitä poikkeuksellista ahdasmielisyyttä? ;)

Expat (nimimerkki)

#79 "kukapa sitä nyt rasisti haluaisikaan olla"

No kyllä mä ainakin tiedän muutaman, siis sellaisen jotka eivät ko nimityksestä todellakaan loukkaannu :)

Mutta joo, kyllä varmasti tuon ymmärryksen kanssa on haasteita puolin ja toisin. Kyllä minut on tiedon valtatiellä leimattu punaviherstalinistiksi yms moneen kertaan, ja tämä siis pelkästään maahanmuuttoon liittyvien mielipiteiden perusteella. Ja voin kyllä vakuuttaa, että jos kysytään niiltä jotka tuntevat paremmin tai jos keskusteltaisiin eri aiheista laajemmin termi olisi ennenminkin riistoporvari-markkinaliberaali, uusliberalistihörhö tms ;)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#85.
Kiva kun edes yritit ymmärtää, mitä kirjoitin. Tästä onkin tosi hedelmällistä jatkaa keskustelua.
Tosin keskustelu on tuskin se, mitä sinä täältä haet.

#86.
"Miksi Suomen pitäisi elätää muukalaisia, kun suomalaisia ei elätetä misään muualla?"
Koska suomalaisten on oltava suvaitsevaisempia kuin muiden.

Tämähän on vähän sama juttu kuin se, että suomalaiset ovat saattaneen tehdä talvi- ja jatkosodan aikana jotain väärin. Herraisä! Siis oikeesti! Suomalaistenhan olisi pitänyt ainoana kansana maailmassa taistella ihmisoikeusopus kainalossaan.

klerk (nimimerkki)

Helena Eronen kommentoi:
30.3.2010 15.21

"Tosin keskustelu on tuskin se, mitä sinä täältä haet."?

Miten joku voi olla noin ylimielinen? Toivottavasti pää, johon nojaat ei ole poikasi. Yhtään rasistia lisää ei tähän maahan enää kaivata.

Antti-Johannes (nimimerkki)

#47 "Ei, vaan täsmälleen yhtä jaloa. " Siis kommentoijan mielestä se, tuetaanko suomalaista köyhää, vai tänne muista maista tuotua köyhää.

Mielestäni se on aika erikoinen mielipide. Eikö meillä siis kommentoijan mielestä saa, eikä pidä olla vastuuta OMAN maamme taloudesta ja huoltosuhteen kestävyydestä? Se nyt on vain samalla tavalla kaikkien valtioiden kanssa, että niiden suoranaisena velvollisuutena on huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan. Ellei tällaista prioriteettia ole, niin sehän tuhoaa koko valtion olemassaolon periaatteen. Hyviä aikomuksia ei voi syödä.

Tipitii (nimimerkki)

#90

Sinähän olet todella hyvä trolli, aivan käsittämätöntä juttua tulee kerta toisensa perään. Pakko oli itse ruokkia tätä trollia, mutta en jaksa vaivautua enää uudestaan.

Antti-Johannes (nimimerkki)

#90 "Miten joku voi olla noin ylimielinen? Toivottavasti pää, johon nojaat ei ole poikasi. Yhtään rasistia lisää ei tähän maahan enää kaivata. "

Tästähän se Eronen juuri kirjoittaa, ja vieläpä erittäin hyvin. Kun vihreät fenimistit ja media ovat monopolisoineet "oikeat" mielipiteet. Eikö se ole juuri rasismia?

klerk (nimimerkki)

Antti-Johannes kommentoi:
30.3.2010 15.32

"Siis kommentoijan mielestä se, tuetaanko suomalaista köyhää, vai tänne muista maista tuotua köyhää.

Mielestäni se on aika erikoinen mielipide. Eikö meillä siis kommentoijan mielestä saa, eikä pidä olla vastuuta OMAN maamme taloudesta ja huoltosuhteen kestävyydestä? Se nyt on vain samalla tavalla kaikkien valtioiden kanssa, että niiden suoranaisena velvollisuutena on huolehtia ensisijaisesti omista kansalaisistaan."

Huomaatko, että kommenttisi oli paradoksi?

Maarajat ovat täysin keinotekoisia ja ne muuttuvat ajan saatossa. Välillä suomea ei ole olemassakaan ja välillä on.

klerk (nimimerkki)

Tipitii kommentoi:
30.3.2010 15.37

"Sinähän olet todella hyvä trolli, aivan käsittämätöntä juttua tulee kerta toisensa perään. Pakko oli itse ruokkia tätä trollia, mutta en jaksa vaivautua enää uudestaan."

Koitas sinä ensin kirjauta ja ala sitten höpisemään trolleista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#90.
Ja miten joku voi olla noin tyhmä? Et sinä hae täältä mitään keskustelua, vaan lähinnä haluat tulla toisia ihmisiä haukkumaan ja väheksymään. Jos sen toteaminen on ylimielisyyttä, niin silloin minun käsitykseni ylimielisyydestä on ollut totaalisen väärä.
Ensimmäistä kertaa blogihistoriani aikana mietin, että estäisinkö sinun kommenttointisi, mutta mitä hyötyä siitä olisi. Ja kai se jotain sinulle antaa tuo tuollainen peeloilu.

Antti-Johannes (nimimerkki)

#94 "Maarajat ovat täysin keinotekoisia ja ne muuttuvat ajan saatossa. Välillä suomea ei ole olemassakaan ja välillä on. "

Kuule, Suomella on vielä oma valtion taloutensa. Meillä on vielä oma valtiovarainministerikin - hänen nimensä on Katainen. Se, missä rajat menee ei ole tässä asiassa relevantti käsite. Vaan se, kuka ne verot maksaa ja mitä varten. Lieksalainen varmaankin saa valtion tukea, mutta tuskinpa se raha Somaliasta tulee.

klerk (nimimerkki)

Helena Eronen kommentoi:
30.3.2010 15.43

"#90.
Ja miten joku voi olla noin tyhmä? Et sinä hae täältä mitään keskustelua, vaan lähinnä haluat tulla toisia ihmisiä haukkumaan ja väheksymään. Jos sen toteaminen on ylimielisyyttä, niin silloin minun käsitykseni ylimielisyydestä on ollut totaalisen väärä.
Ensimmäistä kertaa blogihistoriani aikana mietin, että estäisinkö sinun kommenttointisi, mutta mitä hyötyä siitä olisi. Ja kai se jotain sinulle antaa tuo tuollainen peeloilu."

Nimitinkö sinua tyhmäksi? Nimitinkö sinua peeloksi?

Ei en. Nimitin sinua rasistiksi. Ja sensuuri muiden mielipiteistä on sinulle oikea ratkaisu. Sensuroi kaikkien niiden mielipiteet, jotka poikkeavat omastasi. Se on rasistille tyypillinen oireyhtymä.

dumb (nimimerkki)

"...EI LISÄÄ BEGHAMEJA SUOMEEN KIRURGI-HOITOON, joka toistaa nettikeskustelujen kliseitä lyönti- ja yhdyssanavirheitä myöten"

Naurattaisikohan vitsi Maijaa yhtä paljon vielä senkin jälkeen, kun hän saisi tietää, että:

"Esimerkiksi Somaliasta tulevista 90 prosenttia on luku- ja kirjoitustaidottomia."

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/turvapa...

Hehheh. Ihminen ei osaa kirjoittaa tai edes lukea. Hehheh. Kovin on hauskaa? Joo, ei minustakaan. Yhtäkkiä vitsi saikin varsin erilaisen ja hyvin mauttoman sävyn?

Tipitii (nimimerkki)

Voin kertoa teille tositarinan elävästä elämästä, yksi jupin näköinen rikas mulkku oli tänne lähiöön eksynyt ja rupesi haukkumaan taksijonossa jotain nuorta kaveria työttömäksi luuseriksi, tiedättekö mitä sen jälkeen kävi, tämä nuori kaveri pisteli sitä äijää niin pahasti pataan siinä taksitolpalla, että meikäläisen piti mennä väliin, että ei olisi mitään pahempaa sattunut. Mitä tästä opimme, luultavasti tämä juppi ei oppinut yhtään mitään tai voi olla että seuraavan kerran pitää pienempää meteliä itsestään.

klerk (nimimerkki)

Antti-Johannes kommentoi:
30.3.2010 15.44

"#94 ”Maarajat ovat täysin keinotekoisia ja ne muuttuvat ajan saatossa. Välillä suomea ei ole olemassakaan ja välillä on. ”

Kuule, Suomella on vielä oma valtion taloutensa."

No tavallaan joo. Tosin suomi on velkaa oin 63 168 miljoonaa euroa, eli "oma talous" On hiukan horjuva käsite.

Jokainen suomalainen vauvasta vaariin on ainakin 12 000 euroa velkaa, joten "oma talous" on aika heiluva käsite.

klerk (nimimerkki)

Antti-Johannes kommentoi:
30.3.2010 15.44

"#94 ”Maarajat ovat täysin keinotekoisia ja ne muuttuvat ajan saatossa. Välillä suomea ei ole olemassakaan ja välillä on. ”

Kuule, Suomella on vielä oma valtion taloutensa."

No tavallaan joo. Tosin suomi on velkaa noin 63 168 miljoonaa euroa, eli "oma talous" On hiukan horjuva käsite.

Jokainen suomalainen vauvasta vaariin on ainakin 12 000 euroa velkaa, joten "oma talous" on aika heiluva käsite.

realisti (nimimerkki)

"Hehheh. Ihminen ei osaa kirjoittaa tai edes lukea"

oliko kyse mahdollisesti Beckhamista ?

M-T Heikka

85. Kyllä ne ovat yhteiskunnan rahoittamia töitä. On olemassa yksityinen sektori ja julkinen sektori. Tämä yksityinen sektori "elättää" meidät kaikki. Vaikka raha julkinen raha kiertääkin palvelusektorin kautta muuntuen näin yksityiseksi. Elättäjien kovaa kastia ovat siis vientiteollisuuteen keskittyvät firmat, ja voidaan ajatella, että niiden omistajat ja työntekijät "elättävät" meidät kaikki, tavalla tai toisella.

Se on eri asia, että julkiset alatkin ovat inhimillisesti ja yhteiskunnan säilyttämiseksi olennaisia. Vaan eivät ne ELÄTÄ ketään.

Risu (nimimerkki)

No voihan vitsi. Minä kun olen aina tykännyt Maijan musiikista.

M-T Heikka

Joten todennäköisesti Helsinki on se elätettävä. Vaikka siellä asuukin pörssirikkaita ja sitä kautta omistajia, niin TOIMINTA on kumminkin muualla.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#98.
Hah hah, just kirjoitin, että ensimmäistä kertaa jne harkitsin jne., mutta jätin tekemättä, joten ihan turhaan nyt alat mistään sensurista ruikuttamaan.
Ja jos minä olen sinun mielestäsi rasisti, niin kyllähän minäkin voin varmaan kertoa, että olet antanut itsestäsi minulle sellaisen kuvan, että et ehkä ole se penaalin terävin kynä ja lisäksi harrastat nettipeeloilua, mistä taas voisi tehdä monenlaisia johtopäätöksiä, mutta sinun persoonasi syvempi pohdiskelu ei itse asiassa kiinnosta minua.

#99.
Minulle tuli tiijätkö ihan sama asia mieleen.

Antti-Johannes (nimimerkki)

102# "Jokainen suomalainen vauvasta vaariin on ainakin 12 000 euroa velkaa, joten ”oma talous” on aika heiluva käsite. "

Ja sitä suuremmalla syyllä suomalaisen veronmaksajan pitää ensisijaisesti olla huolestunut Suomen talouden kestävyydestä. Ja toivottavasti sitä ovat myös päättävässä asemassa olevat poliitikot.

Mutta, minun osaltani tämä "keskustelu" jää nyt tähän. Kiitos kuitenkin Eroselle hyvästä blogista.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Helena Eronen (kommentti 87): "Toisaalta ymmärrän pointtisi, mutta minä en usko, että käytännössä tuollainen yhteiskunta toimisi ilman, että eriarvoisuus kasvaisi 1800-luvun Venäjän tasolle."

En voi tietää ymmärsitkö vai et, kun et kommentoinut sitä mitenkään. Tärkein pointtinihan oli siis tämä kysymys:

Jos Suomella kansakuntana on oikeus irroittautua maailman ongelmista, ja laittaa oma kansallinen etu (esimerkiksi oma reumasairaala) muun maailman ongelmien (esimerkiksi Afrikan nälänhädän) edelle, niin miksei samalla logiikalla joku suomalainen voisi laittaa (omaa) lomamatkaansa (muiden tarvitseman) reumasairaalan edelle?

P.Aradoksi (nimimerkki)

#90 "Yhtään rasistia lisää ei tähän maahan enää kaivata."

Jännä juttu. Mikä siinä on klek niin vaikeaa ymmärtää?

Päättäjien ja "älymystön" äly ei sitten lopultakaan riitä ymmärtämään mitä kaikkea maanhanmuuton kritiikitön puolustelu ja rasisti kortin käyttö käytännössä tarkoittaa.

Niputtamalla kaiken maahanmuuttokriittisen keskustelun samaan kasaan sekä asettamalla maahanmuuttajat oman kansan edelle teoissa kuin puheissakin, tekee lopulta juuri sen mitä ei kukaan järkevä ihminen toivoisi: rasismin nousun.

Ei siis maahanmuuttokriittisyyden, vaan rasismin.

Jos et ymmärrä mikä ero näihin kahteen sisältyy, tervemenoa vaan "älymystöön".

Mitäpä tuohon. Päättäjät ja muut kritiikittömästi maahanmuuttoon suhtautuvat saavat sitä mitä tilaavat.

Trapetsi (nimimerkki)

# 94 "Maarajat ovat täysin keinotekoisia ja ne muuttuvat ajan saatossa. Välillä suomea ei ole olemassakaan ja välillä on."

Juu, välillä Venäjää ei ole olemassakaan ( älä unta näe) ja välillä on.

No, eikö se riittänyt muutama sata vuotta Ruotsin siirtomaana ja Suomen miehet pyssyn ruokana Ruotsin sodissa? Sitten yli sata vuotta Venäjän siirtomaana venäläistämisineen ja sortovuosineen. Vaan pirun sitkeä on tämä katajainen kansa. Se nosti yhä uudelleen tämän maan jaloilleen. Sama kansa täällä on aina asunut, vaikka herrat ovat rajaa siirrelleet ja väkeä tapattaneet. Toivoa sopii, että Suomi pysyy itsenäisenä vieläkin muutaman sata vuotta.

#85"Eli jos työskentelee vaikkapa hoitsuna, niin se on suojatyöpaikka? Tai jos on verovirkailija?

No hoitsut nyt kyllä voi laittaa suojatyön piiriin suurimmalta osalta, verovirkailijoista en tiedä. Tietty, jos ei olisi veroja, niin ei tarvittaisi verovirkailijoitakaan. Mikä sopisi minulle erinomaisesti.

No syrjäseutuja pitääkin tukea. Kuka siellä asustaisi ja pitäisi Suomea asuttuna, jos ei lieksalaiset ja muut, kuten torniolaiset ja pihtiputaalaiset ja ahvenanmaalaiset ( sic!). Tyhjiöt pruukaavt täyttyä, eikä suinkaan mamuilla, vaan vieraan vallan panssarivaunuilla.

Suomalaista sairasta ja kroonikkoa ja pienituloista ja muuten kynnysten taakse jääneitä ei auta kukaaan. Koira hännällään huiskii suomalaisten ihmisoikeudet. Mistään Amnestysta tai Ihmisoikeusliitosta ei saa mitään tukea suomalaisten ihmisoikeukisiin, mutta siihenhän täällä on totuttu.

Maassa pitää elää maan tavalla, eli tein kuten oletetaan: siirryin nettomaksajasta nettosaajaksi ja jälkikasvun koulutin Suomessa ( Pisa - koulutus) ja nyt ovat ulkomailla. Näinhän se on haluttu. Jokainen nyysiköön kaiken minkä irti saa.

Hyvää veronmaksuhalukkuutta vain Klerkille!! Kyllä sulle maksettavaa riittää.

realisti (nimimerkki)

102# ”Jokainen suomalainen vauvasta vaariin on ainakin 12 000 euroa velkaa, joten ”oma talous” on aika heiluva käsite.

Toisaalta valtion omaisuus ylittää tuon summan/henki huomattavasti.

klerk (nimimerkki)

P.Aradoksi kommentoi:
30.3.2010 16.25

"#90 ”Yhtään rasistia lisää ei tähän maahan enää kaivata.”

Jännä juttu. Mikä siinä on klek niin vaikeaa ymmärtää?

Päättäjien ja ”älymystön” äly ei sitten lopultakaan riitä ymmärtämään mitä kaikkea maanhanmuuton kritiikitön puolustelu ja rasisti kortin käyttö käytännössä tarkoittaa."

Kuka on puhunut maahanmuuton kritiikittömästä puolustelusta?

Expat (nimimerkki)

#99 Niin, suurin osa niiden "nettikeskusteluiden kliseiden" kirjoittajista on kuitenkin oletettavasti käynyt tutkitusti maailman parhaan peruskoulun. Somaliasta tulevat sen sijaan eivät.

P.Aradoksi (nimimerkki)

#98 Pata kattilaa soimaa.

Pisteet menevät kyllä Helenalle.

klerk (nimimerkki)

Trapetsi kommentoi:
30.3.2010 16.

"No hoitsut nyt kyllä voi laittaa suojatyön piiriin suurimmalta osalta, verovirkailijoista en tiedä"

Täysin erimieltä.

Viestini vaan on, että eroset ja muut rasistit saavat valtion tukiaisia, mutta kaikkein eniten tarvitseville sitä ei voi jakaa.

dumb (nimimerkki)

"Nimitin sinua rasistiksi."

Ai jai. Kuulostaa ihan kunnianloukkaukselta. Rasistihan on hyvin negatiivisesti latautunut sana. En usko, että tästä maasta löytyy "oppinutta", joka oikeudessa todistaisi mitään muuta. Itse olisin mieluummin vaikkapa kusipää tai huora kuin rasisti, joten eipä se näin maallikonkaan näkökulmasta ole mitään muuta kuin äärimmäinen loukkaus.

No, kunhan Vihreiden nettirasismin kieltävän työryhmän mietinnöistä saadaan sorvattua laki, niin eiköhän tuo nimittely viimeistään lopu. Silloinhan rasisti on rikollinen, joka esim. tuo yleisön saataville rasistista ajattelua tai linkittää sellaiseen, ja siltä pohjalta ajateltuna perätön rikoksesta syyttäminen tai rikolliseksi nimittely on taatusti kunnianloukkaus. Ehkä se vähän hillitsee kaikenlaisia netin "suvaitsevaisia" joka paikkaan spämmääviä pipipäitä?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#109.
Niin no jos ei kotimaalla tai omalla kansalla ole mitään merkitystä, niin tokihan voi afrikkalaisen ja suomalaisen hyvinvoinnin rinnastaa. Toisaalta... verrata reumasairaalaa lomamatkaan?

P.Aradoksi (nimimerkki)

#113

Maahanmuuttoa on kritiikittömästi puolustellut monikin valtakunnassa ääntä pitävä "älykkö".

Ja sinä olet väläytellyt rasisti korttia useaan otteeseen ilmeisesti ymmärtämättä ollenkaan keskustelun pointtia. Olet kuin Maija siis.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#116.
Blogikirjoituksessani ihmettelin, että on se kumma kun ei nuorisopsykiatriaan löydy rahaa, mutta samaan aikaan perustellaan vastaanottokeskuksia, joihin kyllä työntekijöitä palkkaillaan. Lie tuo käväissyt päässäsi sekään, että ehkä ne eivät kuitenkaan 20 vee irakilaiset terveet ihmiset pitäisi olla listalla ykkösenä, kun Suomessa aletaan resursseja jaella.

jonne (nimimerkki)

"Maija Vilkkumaa on tuleva maahanmuuttoministeri, näytöt riittävät siihen hommaan vallan mainiosti. "

Sittenhän hän saisi ministeritoverikseen Anni Sinnemäen. Eivätkö nämä kaksi ole luokkatovereita Kallion yhteiskoulusta?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Helena, kiitos hyvästä blogistasi.

Se oli täyttä asiaa ja mitä tulee Maija Vilkkumaahan (MHeikka, tunnethan esim. biisin Ingalssin Laura....se on Maijaa.. :)

Minusta hän on jotenkin lapsen asteella oleva aikuinen, sana naiivi sopii oikeastaan hänelle aika hyvin. ;) 8)

terv. Eeva

klerk (nimimerkki)

Helena Eronen kommentoi:
30.3.2010 16.43

"ehkä ne eivät kuitenkaan 20 vee irakilaiset terveet ihmiset pitäisi olla listalla ykkösenä, kun Suomessa aletaan resursseja jaella"

Ja teikäläiselle 40 vee pitäisi jaella?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#123
Nimenomaan. Just minulle. 40 vee synttärilahjaksi kuule vähintään kuusmiljoonaakuusisataakuusikymmentäkuustuhattakuussataakuuskytkuus euroa ja kuuksytkuus senttiä päälle.

dumb (nimimerkki)

#123

Ne nyt kuitenkin ovat myös Helenan resursseja, kuten muidenkin suomalaisten. Irakilaisten ne sen sijaan eivät ole. Jaatko itse kaiken omistamasi maailman muiden ihmisten kanssa?

M-T Heikka

Eeva, mie tuossa ihmettelin, että miksi en tiedä. Minä en katso tv:tä enkä kuuntele radiota. :)

dumb (nimimerkki)

Eikös tuo klerkin kuva ole muuten elokuvasta Avatar ja siten tekijänoikeuksilla suojattu? Onkohan klerkillä oikeutta sen käyttämiseen? Missä se sininen nappula taas olikaan?

realisti (nimimerkki)

Kieltääkö uskonto ? :)

realisti (nimimerkki)

siis Mheikalle .

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Helena Eronen (kommentti 118): "Niin no jos ei kotimaalla tai omalla kansalla ole mitään merkitystä, niin tokihan voi afrikkalaisen ja suomalaisen hyvinvoinnin rinnastaa. Toisaalta… verrata reumasairaalaa lomamatkaan?"

Niin no, ihan vaan nopeasti keksin tuollaiset vertaukset, kun tuo Heinolan reumasairaalan lopettaminen on ollut kovasti tapetilla viime aikoina. Ajattelin, että nälkään kuolemisen ja reumasta kärsimisen välillä olisi jokseenkin samanlainen "eettinen välimatka" kuin reuman ja sen, että joutuisi luopumaan lomamatkastaan. Onhan lomallakin paljon terveyttä parantavia vaikutuksia (stressi vähenee, saa levätä, ehkä kerrankin nukkua tarpeeksi, etelän lämpö ja auringonpaiste tai yleensäkin uusien paikkojen näkeminen virkistää jne.). Voi tietysti olla, että vertaus ei ihan yksi yhteen osunut, mutta ehkä pointti kuitenkin tuli ymmärretyksi.

Afrikkalaisten ja suomalaisten hyvinvoinnin rinnastin, kun ajattelin että tuossa olisi paikka edistää yksilönvapautta ja yksilön oikeuksia maahanmuttokriittisten joukossa. Heillä kun ajattelu on kansallisella tasolla aivan oikein (ei yksi pieni maa, kuten Suomi voi olla vastuussa maailman ongelmista). Ajattelin, että tuosta olisi muutama looginen askel siirtyä yksilönvapauksien kannattajaksi. Jos Suomi saa laittaa omat etunsa Somalian etujen edelle, niin eikö Tampere voisi laittaa omia etujaan Paltamon edelle? Ja jos voi, niin eikö tamperelainen yritys X voisi laittaa omia etujaan tamperelaisen yritys Y:n edelle. Ja viimeisenä askeleena, eikö tamperelaisen yrityksen X työntekijä voisi laittaa omia etujaan yritys Y:n työntekijän etujen edelle. Mutta ehkä tuo ajatuskulku ei käytännössä ihan niin helposti onnistukaan.

klerk (nimimerkki)

Laitan tämän vielä kerran pakettiin.

Yrittäjänä elätän itseni ja muutaman muun. Ja kannan myös vastuuni kunnasta, terveydenhuollosta ja valtiosta. Ymmärrän, että humanitäärinen apu ja pakolaisten vastaanotto maksaa. Maksan kymmenykseni siitäkin. maksan myös ylimääräistä, mutta se siitä.

En vain ymmärrä miksi auttaminen on niin vaikeaa ja vastentahtoista. En hyväksy maahanmuuttoshoppailua, jos sellaista edes on olemassa.

Sivistysvaltiona ja rikkaana sellaisena, meidän pitää kantaa korkemme kekoon. Se on velvollisuutemme.

Tajuan toki, että meidän pitää huolehtia suomalaisista vähävaraisista, vanhuksista ja lapsista. Totta kai.

Senkin verran olen tajuissani, että suomea pitää puolustaa. Olen reservin vääpeli ja palvellut laskuvarjojääkärikoulussa. Olen myös käynyt kahdeksan kertaa kertausharjoituksissa, joten isänmaa on minulle kallis.

Silti en tingi siitä, että heikompia pitää puolustaa. Oli sitten kansallisuus mikä hyvänsä.

Nämä maahanmuuttovastaiset blogit luovat kuvaa siitä, että humanitäärinen apu on turhaa ja kallista. Jos löydät peloissaan olevan ja nälkiintyneen lapsen olohuoneestasi, niin autatko? Minä autan, vaikka heitä ei olohuoneestani löydykkään.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#130.
Aha, meinasit sitten olla ovela ja tehdä käännytystyötä? ;) Eipä sillä, itse kannatan tietyllä tasolla sellaista melko pitkälle vietyä yksilönvapautta, mutta itseäni häiritsee juuri se, että koska kuitenkin me olemme eläneet yhteiskunnassa, jossa on tarjolla ainakin jonkinlainen tukiverkosto niille, jotka eivät omillaan pärjää, niin kuinka sitten edes ajatustasolla sopeuduttaisiin siihen, että tuo tukiverkosto vietäisiin pois.
Ja tulisiko sitten esim. peruskoulutus, vanhustenhuolto, sairaanhoito, lastensuojelutyö tms. maksulliseksi tai pyöritettäisiinkö hyväntekeväisyys voimin? Mentäisiinkö yhteiskunnassa 100 vuotta takapakkia ja esim. orvot lapset ja perheettömät vanhukset kaupattaisiin huutolaisina?

realisti (nimimerkki)

”ehkä ne eivät kuitenkaan 20 vee irakilaiset terveet ihmiset pitäisi olla listalla ykkösenä, kun Suomessa aletaan resursseja jaella”

Monilla pakolaisilla saattaa olla rankkojakin henkisiä kokemuksia ja mielenterveysongelmia kokemastaan, terveistä jaloista huolimatta.

agendo2 (nimimerkki)

#89

Helena: "Tämähän on vähän sama juttu kuin se, että suomalaiset ovat saattaneen tehdä talvi- ja jatkosodan aikana jotain väärin. Herraisä! Siis oikeesti! Suomalaistenhan olisi pitänyt ainoana kansana maailmassa taistella ihmisoikeusopus kainalossaan."

Voi tokkiisa!
Tietennii meiän sotilaien ois pitäny vuan viskoo paukkupatruunoita ilimmaan pelotteeks, kun puna-armeija hyöky piäle. Ja itä-Karjalan väki ois pitänä suaha rajan takana sijotettuu loistohotelliin herkkupatojen vierreen sen jälestä, kun Stalin oli tullu joukkonneen, tappanu ja vieny Karjalan, muat ja koit, tehtaat ja kaikki.

Sama meininki on tässä mamu-hommassa.
Suomalainen ei sais olla isäntä Suomessa.
Koko ajan pitäs olla rähmällään.

Ei vetele! Joka iikka suomalaisista seissaalleen ja selekäranka käyttöön!
Pystyssä on parempi toimii toisten kansa, jotka on muuvalta.
Se tarkottaa nykyjjään, jotta on terve itsetunto.

Sairastahan se on, jos ei ranka pie pystyssä.
Sillä tauvilla on nimi.

Matti Nieminen (nimimerkki)

Onnittelut hienosta kirjoituksesta ja wellcome back !

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#131.
"ei pakolaiset ole se suuri ongelma suomessa vaan se iso osa suomesta joka ei pysty elättämään itseänsä."

Mikä olisi mielestäsi ratkaisu tähän ongelmaan?

#132.
Ja toki me pahat rasistit tapettaisiin se nälkiintynyt lapsi ja ehkäpä jopa valmistaisimme hämärien riittien jälkeen se lapsi illalliseksi?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Helena Eronen (kommentti 133): "Aha, meinasit sitten olla ovela ja tehdä käännytystyötä? ;)"

Sitäkin, mutta lähinnä testailla, että toimisiko tuollainen argumentointi.

"Ja tulisiko sitten esim. peruskoulutus, vanhustenhuolto, sairaanhoito, lastensuojelutyö tms. maksulliseksi tai pyöritettäisiinkö hyväntekeväisyys voimin? Mentäisiinkö yhteiskunnassa 100 vuotta takapakkia ja esim. orvot lapset ja perheettömät vanhukset kaupattaisiin huutolaisina?"

Ja ilmeisesti jossain määrin toimi, kun sinäkin jo esität noinkin yksityiskohtaisia kysymyksiä. Hyvä, hyvä. ;-) Vastaan mielelläni:

Käytännössähän tuo yhteiskunnan liberalisointi menisi niin, että mainitsemasi asiat olisi siirretty hyväntekeväisyyden varaan luultavasti vasta useamman sadan vuoden kuluttua. Tietenkään yhteiskunnan turvaverkkoja ei voi yhtäkkiä vetäistä kenenkään alta pois. Muutokset on toteutettava hitaasti, ja ne pitää aloittaa vähemmän merkittävistä asioista. Esimerkkinä voisi olla vaikkapa julkisin varoin tapahtuva taiteen tukeminen tai verovaroin rakennetut konserttitalot sun muut vastaavat. Jostain sen tyylisestä ainakin itse aloittaisin holhousvaltion purkamisen -- en suinkaan vanhustenhoidosta tai peruskoulutuksesta.

Nykyiset suomalaiset on pienestä pitäen koulutettu siihen, että yhteiskunta määrää, holhoaa ja tarvittaessa myös pitää huolta. Monikaan ei osaisi, eikä heiltä voisi edellyttääkään täydellistä vastuun ottamista itsestään. Sellaiseen tuskin pystyisin itsekään. Vasta pikkuhiljaa, kun ihmisiä olisi sukupolvien ajan totutettu elämään vapaassa yhteiskunnassa, voisi olettaa, että he olisivat valmiita, ja heitä voitaisiin vaatia ottamaan vastuu omasta elämästään.

klerk (nimimerkki)

Eronen

Jos löydät sen nälkiintyneen lapsen olohuoneestasi, niin laitatko roskikseen vai autatko?

jos autat, niin mikset tee sitä nyt?

Expat (nimimerkki)

"Sama meininki on tässä mamu-hommassa."

No ei ole kyllä lainkaan sama meininki. Kuten nimim. klerk tuossa viimeisimmässä kommentissaan sanoi, kyllä meidän kaltaisellamme maalla on jonkinlainen velvollisuus.

Olemme valtio, joka käytännössä elää ulkomaankaupasta ja on hyötynyt vapaasta kaupankäynnistä vuosien saatossa erittäin paljon myös ns kehittyvillä markkinoilla. Sieltä maailmalta se meidän toimeentulomme ja hyvinvointimme on viime kädessä peräisin.

Ei ole mielestäni kohtuullista, että otamme vain "upsiden" touhutessamme maailmalla.

mies1234 (nimimerkki)

klerk: Miksei saisi olla huolissaan siitä ettei tähän "auttamiseen" mene rahaa useamman lieksan kunnan verran avusturahaa vuosittain.

Ne ihmiset jotka tänne suomeen pyrkii, eivät ole pakolaisia millään mittarilla. He tulevat vain ilmaisen rahan toivossa. Minullakin on sydäntä auttaa ihmisiä, mutta jossakin se raja on kuljettava. Jos auttamisen tarvetta koet, niin tee se omalla rahallasi. Parasta humanitääristä apua on auttaa ihmisiä paikan päällä kuin houkutella heitä tänne.

Suomi ottaa velkaa kymmeniä miljardeja euroja ja joskus nekin pitää maksaa pois. En koe vastuullisena jättää sellaista taakkaa lapsilleni.

Helenahan on juuri puhunut mainitsemastasi maahanmuuttoshoppailusta. Ota asioista selvää.

Minusta on varsin ihmeellistä että jotkut kokee tälläisenkin viestin rasistisena..

Insinööri 4k/v

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#138.
Itse asiassa olen itsekin ajatellut, että olisi varmaan syytä ryhtyä pohtimaan (kun kuitenkin tiedetään, etteivät varat tulevaisuudessa kaikkeen tähän riitä) sitä, että voitaisiinko tiettyjä nykyisin verovaroin tuettuja asioita siirtää vapaaehtoisin avustuksin tuettavaksi. Taiteet voisi olla todellakin yksi sellainen kohde, jossa tuota mallia voisi kokeilla, mutta kyllähän esim. korkeakoulujen yritysrahoitus sai niin voimakkaan teilauksen, että vaikea varmaan olisi niitä kohteita löytää, joille rahoitusta etsittäisiin muualta kuin valtiolta.

#139.
Syön sen. Mmmm... friteerattua lasta. Namskista.

#140.
En nyt tajua tätä. Suomi pistää miljardin rahaa kehitysaputyöhön. Lisäksi kaikenlaiset hätäavut ja rauhanturvaajat. Niillä ei ole mitään merkitystä?

klerk (nimimerkki)

mies1234 kommentoi:
30.3.2010 18.03

"klerk: Miksei saisi olla huolissaan siitä ettei tähän ”auttamiseen” mene rahaa useamman lieksan kunnan verran avusturahaa vuosittain."

Ensinnäkin avustaminen luo työpaikkoja.

Toiseksi avustaminen kuuluu jokaisen vauraan maan perusprinsippeihin. Suomalaiset kuvittelevat, etteivät ole maailman rikkain kansa ja siksi avustamisen voi jättää toisten kontolle. No, emme kait ole rikkain, mutta aika lähellä sitä.

"Ne ihmiset jotka tänne suomeen pyrkii, eivät ole pakolaisia millään mittarilla. He tulevat vain ilmaisen rahan toivossa."

Väärin. Kukaan ei lähde omasta maastaan jonnekkin jäiselle euroopan reunalle vapaaehtoisesti.

"Suomi ottaa velkaa kymmeniä miljardeja euroja"

Jokainen firma, kuten suomi oy, ottaa velkaa. Se merkitsee sitä, että raha liikkuu. Omavaraisuuden ollessa 100%, on se merkki, ettei raha liiku.

Suomen kauppatase on lamasta huolimatta positiivinen. Kansantalous nousee arvioista riippuen 2-4% tänä vuonna. Verrataanpa sitä vaikka asuntolainaan. Useilla perheillä on asuntolainaa, mutta silti rahaa riittää ruokaan.

"Jos auttamisen tarvetta koet, niin tee se omalla rahallasi."

Niin teenkin ja toivoisin, että muutkin tekisivät.

Ymmärrän toki, että persut ja muut samoin ajattelevat, eivät halua auttaa vähäosaisia, mutta onneksi tuo prosentti on sangen pieni.

Jussi Vaarala

Yleisnäköala - jos alamme protektionismiin kaikilla rintamilla päädymme eristyksiin ja pahimillaan paranoidisumpioituneeseen tilaan muun maailman suhteen.

Tuo tullessas vie mennessäs. Onko viisasta pilkun päälle aina laskea se mitä saa ja mitä antaa - eikö viisaampaa olisi katsoa että toteutuuko vaihto tuo tullessas vie mennessäs.

Sitä paitsi - heikoimmilla suomessa olevien ongelmat eivät johdu horisontaalisesta suhteesta muihin maihin ja maahanmuuttoon vaan vertilaaisesta suhteesta omien köyhiemme suhteesta taloudelliseen ja poliittiseen eliittiimme.

realisti (nimimerkki)

" Ne ihmiset jotka tänne suomeen pyrkii, eivät ole pakolaisia millään mittarilla."

Onko sinulla jotain näyttöä asiasta ? ihan jokainen ?ian aina ?

realisti (nimimerkki)

Usan Marschall-apukin olisi varmaan pitänyt kieltää ? "ne on meidän rahoja ja nehän vaan siellä euroopassa sotii".

M-T Heikka

128. Ei kiellä uskonto. En vain ole ostanut uutta telkkua, vanha meni rikki. Ja ajattelin, että kun lopetin tv-luvan maksamisenkin jo vuosi sitten, etten osta uutta ennenkuin tulee pakollinen maksu.

Miten sitä tv:tä ehtisikään katsoa, kun nettikin on jo liikaa. Tämäkin on mennyt täysin ööveriksi. Kun ja jos lopetan netinkin, minulla ei ole enää yhtään syntejä.

MarkkuM (nimimerkki)

#140 Miksi Suomella on velvollisuus ottaa lainaa kansainvälisiltä markkinoilta ja jakaa sitä rahaa sitten elintasopakolaisille?

Expat (nimimerkki)

#148 ks kommentit #143 ja #144, olen aikalailla samoilla linjoilla.

MarkkuM (nimimerkki)

#143 "Suomalaiset kuvittelevat, etteivät ole maailman rikkain kansa ja siksi avustamisen voi jättää toisten kontolle. No, emme kait ole rikkain, mutta aika lähellä sitä."

Ei tämä kovin rikkaalta maalta vaikuta kun viikon päästä menee maan ainoa reumaan erikoistunut sairaala konkurssiin kun valtio ei kykene maksamaan sen menoja.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#146.
Niin, Suomikin kun rellesti niin älyttömästi sillä Marschall-avulla.

Vaan tämä keskustelu nyt ei edennyt mihinkään. Tai oikeastaan kuvaa tosi hyvin sitä tasoa, jolla maahanmuuttokeskustelua käydään. Jotta voipi vaan sanoa, että saattaa tulla historian huvittavimmat vaalit, kun tästä aiheestahan se on vaalien ykkösteema kuitenkin tulossa.

Pegu (nimimerkki)

#145

On sääli lukea yhteiskunnan varoilla elävän pummin vaatimuksista käyttää muiden tienaamia rahoja itsestä hyväksi näkemiin tarkoituksiin. Aivan kuin rahan jakaminen muille toisi klerkille ja kumppaneille paremman omantunnon ottaa vastaan yhteiskunnan tukiaisia. Tai muuten paremman omantunnon. En usko, että olet inttiä käynyt, sen verran pehmosia kirjoittelet. Tai kenties vielä rahkeet on riittäneet vääpeliksi, mutta ei upseeriksi.
Pehmeillä aivoilla kun ajattelee, tulee kommentteja "jos olohuoneessasi on ...".
Voiko typerämmin asiaa yrittää tuoda esiin? Mikä on tuon pointti? Sama kuin kysyisi, että klerk, olet veneessä joka kantaa 3 henkeä, ei yhtään enempää. Veneeseen pyrkii äitisi, siskosi, poikarakastajasi, mamu ja serkkusi. Kenet kaksi otat veneeseen? Sinä ottaisit tn. pojan ja mamun ja jättäisit muut haiden ruoaksi.

Saara Pasanen

Maija Vilkkumaa on hyvää musaa! :D

Jaan Torukas (nimimerkki)

Tuo on mielenkiintoinen uutinen, että Lieksaan tulleille turvamatkaajille on ryhdytty kustantamaan autokouluja. Luin siitä jostain muualtakin, niin tuskin se pelkästään Helenan propagandaa on? Vasemmistoliikkeen johtaja, Paavo Anarkistimäki, selvitti juuri linjapuheessaan, että Suomessa ja eteenkin Helsingissä eivät bussit enää kulkisi, jos maahamme ei olisi roudattu suuria määriä somaleita. Tätäkö se siis onkin, että linja-autokuskeiksi näitä mustia poikia nyt sosiaaliturvan varoilla koulutetaan. Mikä siellä Lieksassa tilanne on; kulkevatko linjurit?

Tuossa iltapäivällä oli radiossa ohjelma, jossa haastateltiin Espoon Suvelan ihmisiä; sekä suomalaisia että turvapaikkaturisteja. Niille, jotka eivät tiedä tai muista, niin Suvelahan oli edesmenneen herra Skupollin kotiseutua. Ja Skupollihan oli se kaveri, jolle SPR:n psykologin mukaan suomalaiset olivat kaikki pahuudet ja ilkityöt opettaneet.

Niin, Suvelassa on tätä nykyä kortteleita, joissa turvabisneksessä maahamme tuotujen osuus on jo yli 30 prosenttia. Tuossa radio-ohjelmassa kyseltiin turvakulkumiehiltä, että onko tuo somalialaisten ja muhamettilaisten keskittäminen yhteen paikkaan hyvä juttu, vai olisiko heillä parempia ehdotuksia. No joku Muhammed niminen heppu sanoi, että voisi olla parempi, jos Espoo ostaisi Tapiolasta asuntoja ja antaisi niitä heille sitten vuokralle.

Tässä selvennyksenä, että Tapiola on erittäin kallista aluetta ja tähän Espoon kaupungin edustaja sanoikin, että tässä kun on tämä rahoituspuoli. Ja on siinä vielä sekin puoli, että varsin harva somali niitä vuoriakaan itse makselee, vaan vuokrarahat ja syytinkigit tulevat sosiaalitoimistosta ja Kelasta, niin kuin kaikki muukin heille, autokouluja myöten. Mutta toisaalta mikä estää somaleita itse ostamasta asuntoja Tapiolasta; vai lieneeköhän siihen jokin käytännön este, esimerkiksi työhaluttomuus?

Kun tässä näistä turvaturistien koulunkäynneistä ja lukutaidoista oli juttua, niin laitetaan tähän vielä eräs heille käynyt sattumus. No, somaliperhe oli rantautunut Suomeen ja kotiuttaminen ja integrointi täydessä käynnissä. Mohammed-faija norkoili päivät pitkät asemilla ja ostoskeskuksissa, äiti hoiti lapsikatrasta kotona ja perheen vanhin poika Abdullah aloitteli koulunkäyntiä. Ensimmäisen koulupäivän jälkeen Abdullah kyseli isukilta, että mitenkä kun ne muut eivät siellä edes kirjaimia juuri tunteneen ja minä osaan jo tavata ja kirjoitta oman nimenikin. Isä Mohammed valisti poikaa, että sinä olet heitä niin paljon älykkäämpi.

Toisena päivänä poika kertoi, että mikähän on kun ne muut hädin tuskin tiesivät numerot kymmeneen, mutta minä osaan jo ilman sormia vähän yhteenlaskuakin. Isä kertoi, että olet selkeästi heitä älykkäämpi. Kolmantena päivänä oli ollut voimistelua. Abdullah kyseli isältä, että hän oli suihkussa huomannut toisilla olleen ihan pienet pippelit, mutta minulla on jo tällainen yhtä iso kuin sinulla isi. Niin että johtuuko se siitä minun älykkyydestäni? Tähän isä Mohammed vastasi, että ei vaan se johtuu siitä, että ne muut ovat 7-vuotiaita ja sinä olet 17-vuotias.

Saara Pasanen

#155 "Mikä siellä Lieksassa tilanne on; kulkevatko linjurit?"

Hehhehhehhea haahahhaha hhauska juttu :D siis tuo linjurit monikossa.

mc vihapuhe (nimimerkki)

#139 "Jos löydät sen nälkiintyneen lapsen olohuoneestasi, niin laitatko roskikseen vai autatko?

jos autat, niin mikset tee sitä nyt?"

http://www.kymensanomat.fi/page.php?page_id=5&news...

Onko tuossa linkissä olevassa kuvassa sinunkin mielestäsi lapsia? Ihan vaan mielenkiinnosta, että puhutko sinäkin tuollaisista "lapsista"?

realisti (nimimerkki)

"On sääli lukea yhteiskunnan varoilla elävän pummin vaatimuksista käyttää muiden tienaamia rahoja itsestä hyväksi näkemiin tarkoituksiin"

Todella, katsoin juuri palkkanauhasta, että olen ollut yli 140 tuntia tänä vuonna pelkästään ylitöissä ja olen maksanut jo muutaman yhteiskunna varoilla elävän tuen veroina valtiolle. tukiasia saan muutaman euron asuntolainan korkoja. Varmaan jotain 20 euroa kuussa. lapsilisätkin, siis lasten, on jo loppuneet aikapäiviä sitten

en tiedä, ketä tarkoitit" En usko, että olet inttiä käynyt, sen verran pehmosia kirjoittelet. Tai kenties vielä rahkeet on riittäneet vääpeliksi, mutta ei upseeriksi."

armeijan kävin vuonna 77.

realisti (nimimerkki)

"Ei tämä kovin rikkaalta maalta vaikuta kun viikon päästä menee maan ainoa reumaan erikoistunut sairaala konkurssiin kun valtio ei kykene maksamaan sen menoja."

kyse ei liene ollut muusta kuin halun puutteesta

MarkkuM (nimimerkki)

Jostain syystä en ole nähnyt ensimmäistäkään järjellistä kommettia Maijan puolustajilta ja kuitenkin nämä leikkivät jonkinlaista älykköä. Toisaalta en ole nähnyt koskaan mitään järkevää syytä rahdata Suomeen muslimeja elämään meidän rahoillamme, mutta eipähän niitä syitä olekaan. Ainoa peruste nykyiselle maahanmuutolle näyttää olevan vain kuuluminen "suvaitsevaistoon" eli vastakkaiselle puolelle kuin "rasistit" jonka leiman saa heti arvostellessaan systeemiä. Todellisuudessa syyt ovat luonnollisesti käytännönläheisempiä eli jotkut saavat hyvät rahat tämän järjestelmän puolustamisesta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Helena Eronen (kommentti 142): "mutta kyllähän esim. korkeakoulujen yritysrahoitus sai niin voimakkaan teilauksen, että vaikea varmaan olisi niitä kohteita löytää, joille rahoitusta etsittäisiin muualta kuin valtiolta."

Johtuu nykyisestä asenneilmapiiristä. Yksityistämistä, itsemääräämisoikeutta ja vapautta pelätään kuin ruttoa. Minkään asian ei uskota hoituvan ilman valtiota, ja tuntuu, että on unohdettu, että valtion toiminta perustuu (ainakin nimellisesti) kansan tahtoon. Se, että valtio rahoittaa kouluja, sairaaloita ja vanhainkoteja perustuu sille, että kansa haluaa niitä olevan. Tuskin tämä halu mihinkään katoaa, vaikka rahat niiden ylläpitoon voisikin antaa vapaaehtoisesti sen sijaan, että ne kerättäisiin automaattisesti ja pakolla. Tai jos katoaa, niin sitten on syytä epäillä, että oliko sitä halua alun perinkään.

Riitta Vaikkinen (nimimerkki)

#132 "Silti en tingi siitä, että heikompia pitää puolustaa. Oli sitten kansallisuus mikä hyvänsä."

Vaan kun maailmassa on muutama 100 miljoonaa nälkäistä lasta. Maailmassa on muutama kymmenen miljoonaa AIDS-orpoa,satoja miljoonia sairaita jne..

Katson, että jos on maksanut tähän maahan veroja, niin on sitten tarvittaessa myös oikeutettu apuun ja terveydenhoitoon täällä.

Minä käytän nettoansioni syöpähoitoon, jota en saa julkiselta. Olen jo 4,5 vuotta joutunut maksamaan hoitoni itse. Lääkkeitäni ei Kela korvaa, eikä niitä saa vuosimaksukattoon. Minä joko maksan tai kuolen.

Olen nähnyt kaltaisiani useita. Kukaan ei meitä auta, ellemme me itse. Olemme potilaina käyneet hallinnolliset viranomaiset läpi. Meillä ei ole mielestäni niitä samoja ihmisoikeuksia kuin muilla, koska ei kuulemma ole resurssia antaa vaikka vaikean sairauden lääkkeille korvattavuutta.

Ei siis ei ole resurssia, eli rahaa. Josko joku maa antaisi turvapaikan meille? Maahanmuuttajan henki vastaan sinun henkesi tai minun henkeni. Heitetäänkö kruunaa ja laavaa. Suostutko? Äläkä sano, että tämä on ääritapaus. Lopputuloshan on tiedossa, henki menee ja minulle se on totta.

N. 2, 5 vuotta sitten tuli uusi kokeellinen syöpähoito yksityispuolelle. Jostain syystä kokeilua ei haluttu julkiseen sairaalaan. Kyseessä on suomalainen lupaava innovaatio. Sain itse siitä hyvän hoitotuloksen.

Lääkelaitos uhkasi kuitenkin byrokratiallaan tukahduttaa tuon hoidon ihan alkumetreillä. Syöpäpotilaat keräsivät 8700 nimen adressiin vain saadakseen jatkaa uutta hoitoa. Onneksi löytyi poliittisilta päätäjiltä humaanisuutta, että lääkekokeilua saatiin jatkaa. Pieni lappilainen kunta keräsi eräälle perheelle hoitorahat, kun heidän pieni poikansa sai hoitoa. Itse he eivät pystyneet maksamaan.

Tosiasia on, että kun Niklas Herlin tuossa mielipidepuolellla pohti avustuksen antamista hyväntekeväisyyteen, niin puolet kommentoijista herjasi häntä ja haukkui häntä.

Kuka auttaisi reumapotilaita? Kuka auttaisi syöpäpotilaita, jotta lääkkeet saataisiin takaisin Kelaaan? Kuka auttaisi ihmisiä, jotka ovat työkyvyttömiä, mutta eivät saa eläkettä, kun vakuutuslääkärit epäävät sen yhä uudelleen?

Ihmiset voivat auttaa rajallisesti. Mikään maa ei pysty auttamaan yli resurssien. Asian voisi viedä konkreetteksi siten, että jos annat aina myös asteriasi jollekin, joku nälkäinen pelastuu. Juttu on fifty-fifty, sinä tai hän. Minä ajattelen, että on oikeus puolustaa itseään, varsinkin kun on maksanut veroja koko ikänsä uskoen, että jos tulee hätä, niin palvelua saa. Turha luulo.

Laita vain kotisi jemmaan, kun tulet vanhaksi, on jotain mitä realisoida!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#153.
No en nyt tiijä. Väsyttävää musiikkia. Vähän niinku Apulanta.

#154.
Itse asiassa olen tuossa täysin samaa mieltä, mutta se olisikin jo ihan toisen blogin kokoinen aihe.

#155.
En uskalla laittaa hymiötä, koska sitten oisin ihan kauhea rasisti. Siis ihan hirvittävän kamala.

Pegu (nimimerkki)

#158

Meni numerot sekaisin, tarkoitin kommenttini klerkille (#143). Pahoittelen sekaannusta.

Allan (nimimerkki)

Mä en ole koskaan pitänyt Vilkkumaan musasta ja sen naamavärkkikin on ärsyttänyt, nyt ärsyttää vielä enemmän.

Mutta Jani Korhonen, toi sun ajatusmaailma kiinnostaa siinä määrin että toivoisin että tekisit siitä mullistavasta suunnitelmasta ( sosiaalityö takaisin yksityisen hyväntekeväisyyden varaan) ihan oman perusteellisen blogisi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#162.
Todella kamala tuo sinun tilanteesi. Olen erittäin pahoillani!

Suomen tilanne on vähintäänkin hirvittävä, jos todellakin ihmisiä jätetään ilman hoitoa!! Soisi tuon asian saavan hieman palstatilaa. Jos verrataan esim. muutaman mummon palauttamiseen kotimaahansa, niin kyllähän tuo nyt on 100x kamalampi asia! Vaan eikö meitä suomalaisia enää kiinnosta suomalaisten oikeudet ja niiden toteutuminen?

realisti (nimimerkki)

ei mitään.

niin kun noista bussikuskeista puhuttiin, niin ei missään ole mainittu, että Helsingin kaikki bussinkuljettajat ovat somaleita, muslimeja tai pakolaisia. Kuitenkin on luultavaa, että myös somalíassa on ollut busseja ja kuskeja niihin. Varmaan tällaisia kavereita on maahamme tullut. Olen ainakin kyydissä ollut.

Helsingin bussinkuljettajista yli puolet on MAAHANMUUTTAJIA. venäläisiä, virolaisia, kurdeja, somaleita, ihan kaikkialta. On myös Virossa asuvia keikkakuskeja. On kristittyjä, ortodokseja, mislimeita, ateisteja.

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Kovasti Klerkiä tuntuu kaivelevan kun kaikki Suomalaiset eivät ole kädet levällään toivottamassa kaikkia tulijoita rajalla tervetulleeksi. Sinua tuntui myös pännivän se että Lieksa saa valtionavustuksia asukkaidensa avustamiseen nykyisessä raadollisessa maailmassa jossa kohta joka viides on työtön. Mutta se muuta sitä tosiasiaa että lieksalaiset ovat tässä maassa syntyneinä oikeutettuja tukiin vaikka siellä ei kukaan kävisi töissä.

Niin että paina klerk vain pitempää päivää ja jätä nämä katkeruutta ja vihaa pursuvat kommenttisi meistä kriittisesti mamu/pakolaispolitiikkaan vähemmälle että ehdit tienata niitä veroeuroja. Kehitysavusta vielä joka minunkin mielestä pitäsi muutaman vuoden siirtymäajalla lopettaa kokonaan koska se ei 50 vuotisen historiansa aikana ole saanut aikaan muuta kehitystä kuin valtaisan ihmismassan joka nyt pursuaa kaikkialle kuin laavavyöry. Itse kehitysapua on länsimaat jakaneet tänä aikana tuhansia miljardeja. Ei Nalle turhaan puhunut kankkulankaivosta!

Minulla on muuten ehdotus blogi-sivustojen lukijoille: Mitä jos äänestäisimme miss klerkin virallikseksi mamu-keskustelujen sensoriksi?
Arvon neidillä näyttäisi olevan kaikki edellytykset näin vaativaan pestiin.

mc vihapuhe (nimimerkki)

#167 "On kristittyjä, ortodokseja, mislimeita, ateisteja."

Onko buddhalaisia, uuspakanoita, sikhejä, saatananpalvojia, hinduja, juutalaisia tai skientologeja?

realisti (nimimerkki)

varmaan niitäkin. muslimien lisäksi. vaaleanpunaisia naamoja. mustien lisäksi

mc vihapuhe (nimimerkki)

#170 Eikö maailmassa ole mielestäsi kuin vaaleanpunaisia ja mustia ihmisiä????
Vai etkö ole nähnyt Helsingin linja-autoissa muun värisiä kuljettajia???

Mats petter (nimimerkki)

Maija Vilkkumaa? Eikös se ole poliisiauto hälytysajossa.

dumb (nimimerkki)

Saanko lainata tämän yhden viestin ajaksi blogia, että saan totuuden jonnekin julki, kun Hiilisen Teemu sensuroi minua näissä maahanmuuttokysymyksissä naapuriblogissa. Se kuitenkin liittyy aiheeseen, eli miten näistä asioista saa ja ei saa keskustella ilman, että tulee leimatuksi rasistiksi, sivistymättömäksi tai tässä tapauksessa asiattomaksi.

http://hiilinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/30/rik...

Teemu kommentoi yhtä virkettäni:

"Jännää, että olet mielelläsi antamassa filippiiniläiselle tuon työpaikan suomalaisen eteen? Kun epäilet, ettei suomalaista saisi sillä rahalla palkattua. Onko sinusta siis oikein, että filippiiniläinen palkaittaisiin ennen suomalaista? Tai suomalaista palkkaa poljettaisiin filippiiniläinen palkkaamalla? Mielenkiintoista. Duunareista viis, kunhan joku tulee töihin."

Minä kuitenkin sanoin näin:

"Alaikäisen ”turvapaikanhakijan” 57 000 €:lla vuodessa saa helposti yhden hoitsun vaikkapa filippiineiltä, jos kotimaasta ei löydy, vaikka varmaankin löytyy."

Tuosta selvästi näkee, että esitin todellisuudessa, että jos Suomesta ei löydy, niin sitten vaikka ulkomailta. Eli siinä on selvästi tuo jossittelu. Ja sen lisäksi kerroin, että uskon kyllä löytyvän ihan kotimaasta työvoimaa tuohonkin.

Ei minulla muuta. Yritin 2 kertaa oikaista tuon virheen Hiilisen blogissa, mutta kommenttini poistettiin "asiattomina". Kolmannella yrittämällä sain läpi nuo lainaukset, mutta Teemu muokkasi kommentistani pois sen osan, jossa kerroin hänen aiemmin sensuroimiensa viestien vastaavasta sisällöstä. Toki niissä oli vähän myös piikittelyä, mutta ei mitään loukkaavaa. Ja onhan tuollaisen vääristelyn jälkeen minusta ihan asiallista hieman näpäyttääkin toista. Minua ei ole ikinä sensuroitu missään kirjaintakaan, mutta näin siinä vain kävi, että juuri maahanmuuttokeskustelussa sekin neitsyys meni.

En saanut edes vastata syytöksiin asiattomuudesta ja nimimerkin takaa "huutelusta". Se sensuroitiin pois, kun kerroin, että syyni nimimerkin käyttöön on se, että en halua tulla julkisesti leimatuksi miksikään rotutohtoriksi. Ei kaikissa työyhteisöissä suvaita tällaisia mielipiteitä, vaan niistä saattaa olla merkittävää haittaa esim. uralla etenemisessä ja ihan jokapäiväisessä työilmapiirissä eli siinä, että miten tulee toimeen kollegojen kanssa.

klerk (nimimerkki)

Pertti Heinonen kommentoi:
30.3.2010 19.38

"nykyisessä raadollisessa maailmassa jossa kohta joka viides on työtön"

kaivappa laskukone esiin. Työttömyysprosentti on 9,2, eli n. 90% työllisistä on töissä, joten älä kauha sontaa.

dumb (nimimerkki)

Että Helenalle ja muille kovasti tsemppiä! Olette ihastuttavan rohkeita ihmisiä, kun omalla nimellänne uskallatte epäkohtiin puuttua. Siinä tulee niin helposti leimatuksi, että ei ole tosikaan.

Riitta Vaikkinen (nimimerkki)

#166 "Suomen tilanne on vähintäänkin hirvittävä, jos todellakin ihmisiä jätetään ilman hoitoa!! Soisi tuon asian saavan hieman palstatilaa. Jos verrataan esim. muutaman mummon palauttamiseen kotimaahansa, niin kyllähän tuo nyt on 100x kamalampi asia! Vaan eikö meitä suomalaisia enää kiinnosta suomalaisten oikeudet ja niiden toteutuminen? "

Yksityiset syöpäpotilaat ja hoitava taho on ollut myös julkisuudessa viime vuosina. Mm. tuon pikkupojan tarina on ollut lehdissä ja TV:ssä aikoinaan. Itsekin olen ollut asian vuoksi julkisuudessa. Enemmänkin voisin olla, sillä minulta on pyydetty haastatteluja, mutta rajaan sitä, mihin menen mukaan.

Olen ajanut asiaa myös eri hallintoportaissa vuosia. Vein asian eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka pyysi ministeriöstä selvitystä asiasta mm. kiinnittäen huomiota siihen, ettei sairauden perusteella saa syrjiä ja lisäksi kiinnittäen huomiota kansalaisten perusoikeuksiin. Ministeriön vastaus vain oli, että kaikki saavat julkista hoitoa.

Soitin sitten ministeriöön ja kysyin asiallisissa puitteissa, kuinka sen hoidon nyt julkiselta saan. Viranomainen löi luurin korvaani jättäen minut linjalle.

Jatkovalitin asiasta ja lopulta myönnettiin, että hyvähän se olisi saada hoito järjestymään julkiselta. Tosiasia kuitenkin on, etten saa elämää pelastanutta lääkitystäni sieltä. Nämä ovat uudehkoja hoitoja, joita siellä ei vielä käytetä tautiini.

No, jatkan oikeusteitse juttua. Haen rajaa sille, missä ihmisoikeuksien raja kulkee Suomessa. Missä määrin otetaan perustuslain ja Euroopan ihmisoikeusopimuksen pykäliä huomioon, kun vastassa ovat säästöt ja resurssit. Ihmisoikeusopimushan edellyttää, että sen ratifioineissa maissa suojataan ihmiselämä.On eri asia kuolla tautiin, kuin hoidon epäämisen tai viranomaispäätöksen takia.

Hesari uustisoi vastikään uudesta viranomaisten syöpästrategiasuunnitelmasta, jossa olisi kaavailtu sellaista, että jos syöpäpotilaan hoito on julkisella lopetettu, niin häntä kiellettäisiin jatkamasta privaatissa.

Eli jos et alistu systeemiin, niin henki pois. Se nosti aika äläkän lehdistössä ja amattipiireisssä ja sitten jotkut ihmettelivät, mitä tästä kohkataan.

Tulee mieleen eräiden totalitarististen maiden käytännöt.

No, toivottavasti tuo oli väärä hälytys.

Suomessahan saa kaikilla muilla alueilla käyttää ykstyishoitoa, kuten työterveydessä, hammashoidossa, silmälääkärissä, gynepuolella... Miksi yksi sairaus olisi poikkeus? Lisäksi se ei ole keneltäkään pois, jos itse maksaa. Kyse on taas perusoikeuksista.

Itse ajattelen, että teen tätä ihmisoikeustyötä ruohonjuuritasolla. Kuinka paljon siitä on sitten hyötyä, on eri juttu. Paljon olen kuitenkin käyttänyt aikaa ja paperia ja tehnyt isoja puhelinlaskuja. Ehkäpä työ kantaa hedelmää, jos ei
minulle, niin tuleville potilaille.

Myös suomalaisten ihmsioikeudet pitää turvata, näin ajattelen. Oma takapiha pitää siivota, kun maailmalla huudetaan humanismia ja tasa-arvoa.

Ei aihetta enempään taas tällä kertaa.

MarkkuM (nimimerkki)

#173 Olet siis huomannut että nämä "suvaitsevaiset" hyysärit alkavat käymään kuumina koska mitään järkiperustetta ei heillä ole esittää. Samaa pelleilyä täällä esittää "Klerk" ja "realisti". En tiennytkään että Klerk on nainen, mutta se selittää ainakin osan hänen herjaviljelmistään.

mies1234 (nimimerkki)

#Toiseksi avustaminen kuuluu jokaisen vauraan maan perusprinsippeihin. #Suomalaiset kuvittelevat, etteivät ole maailman rikkain kansa ja siksi #avustamisen voi jättää toisten kontolle. No, emme kait ole rikkain, mutta aika #lähellä sitä.

Ei avustamisessakaan voi olla "piikki auki". Kansan pitää tietää paljon lysty maksaa.

##”Ne ihmiset jotka tänne suomeen pyrkii, eivät ole pakolaisia millään ##mittarilla. He tulevat vain ilmaisen rahan toivossa.”
#Väärin. Kukaan ei lähde omasta maastaan jonnekkin jäiselle euroopan reunalle #vapaaehtoisesti.

Ihan varmasti lähtee. Täältäkin varmaan lähtisi iso joukko vaikka islantiin, jos saisivat 10x tulot tekemättä yhtään mitään.

##”Suomi ottaa velkaa kymmeniä miljardeja euroja”
#Jokainen firma, kuten suomi oy, ottaa velkaa. Se merkitsee sitä, että raha #liikkuu. Omavaraisuuden ollessa 100%, on se merkki, ettei raha liiku.
#Suomen kauppatase on lamasta huolimatta positiivinen. Kansantalous nousee #arvioista riippuen 2-4% tänä vuonna. Verrataanpa sitä vaikka asuntolainaan. #Useilla perheillä on asuntolainaa, mutta silti rahaa riittää ruokaan.

Ei velattomuus tarkoita ettei raha liikkuisi. Sehän liikkuu vielä enempi kun ei tarvitse korkoja maksella siinä sivussa. Kyllä minullakin olisi enemmän rahaa käytettävänä jos ei tarvitsisi maksaa asuntolainan korkoja.

#Ymmärrän toki, että persut ja muut samoin ajattelevat, eivät halua auttaa #vähäosaisia, mutta onneksi tuo prosentti on sangen pieni.

En usko että edes persut eivät halua auttaa. Moni vain haluaa pistää stopin tälle turvapaikkaturismille. Uskoisin että tulijoita olisi paljon vähempi, jos luvattaisiin pelkkä ylläpito. Ei siis rahaa.

Pegu (nimimerkki)

#174

Neiti klerk, kaiva itse laskuri esiin ja laske Lieksan työttömyysprosentti.

Mie (nimimerkki)

Miksiköhän US:n moderointi ei ole vieläkään pistänyt tätä klerkkiä ikuiseen bänniin? Sama kouho sekoittaa kaikki keskustelut idioottimaisella argumetoinnillaan.

Minulla ei ainakaan kiinnosta tehdä töitä 70-vuotiaaksi ilman että sittenkään saan mitään eläkettä ihan siitä hyvästä että meille on roudattu lukutaidottomia mamuja nurkat täyteen kun apua voisi antaa reilusti järkevämmälläkin tavalla.
Mutta rasismiahan tämä toki on, joten toivotan kaikille oikein suurta motivaatiota työelämään ja poistun paikalta raukkamaisesti klerkin asiallista vastausta odotellessa.

klerk (nimimerkki)

Noniin

Tänään kuoli 40 000 lasta nälkään, Siis NELJÄKYMMENTÄTUHATTA. Joukossa ei ollut neiti erosen muksu? ei kai?

Että sellainen päivä.

MarkkuM (nimimerkki)

"Noniin

Tänään kuoli 40 000 lasta nälkään, Siis NELJÄKYMMENTÄTUHATTA. Joukossa ei ollut neiti erosen muksu? ei kai?

Että sellainen päivä."

Lapsellista Klerk, lapsellista.

Pegu (nimimerkki)

#181

Kukkahattutäti klerk taas vauhdissa. Ihmisiä kuolee ja syntyy. Väestönkasvu on yksi suurimmista globaaleista ongelmista. Mutta ethän sinä siitä piittaa, riittää kun saat hyvän olon itsellesi elättämällä elintasopakolaisia muiden varoilla. Sähköä saat pistokkeesta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#181.
Mitäs se neiti klerkki sitten teki estääkseen niiden 40000 lapsen nälkäkuoleman ja miten heidän kohtalonsa liittyy minuun ja siihen, että suhtaudun turvapaikkaturismiin hieman epäilevästi?
Vai etko todella erota nälkäkuoleman kohtaavia lapsia tänne tulevista turvapaikanhakijoista?

On säälittävää sekoitella asioita ja sillä tavalla mustamaalata minua. Kuinkahan moni suomalainen antaisi ihan omasta pussistaankin rahaa, jotta nälkiintyneet lapset saataisiin ruokittua. Vaan nythän ne ruoka-avustuksetkin joutuvat rikollisjengien ja muiden ugabugien käsiin ja niistä tulee kauppatavaraa :(

mies1234 (nimimerkki)

Jaa klerk on näitä turhanpuhujia, oisitte heti sanonut. Taidankin sijoittaa hänen nimensä henkisesti us-blogi rivistöön heti Siikalan oikealle puolelle.

intrigööri (nimimerkki)

Seuraava kommenttini kerkesi olla tänään hetkisen roskanpoimijan blogissa, missä hän mm. epäili Heinolan reumasairaalan päätyvän maahanmuuttajien käyttöön. Siis uusinta em. idean innoittamana:

Hyvä idea, mutta miksi näperrellä. Suomi voisi tarjoutua vastaanottamaan kaikki EU:n alueelle sen ulkopuolelta tulevat turvapaikanhakijat ja kiintiöpakolaiset, jos jossain muuallakin on pakkokiintiöpakolaisia.
Niin ja tänne vain myös kaltoin kohdellut romanit koko itäisestä Euroopasta!
EU jäsenvaltioineen tietenkin joutuisi maksamaan Suomelle tulijoista hyvän summan per nuppi per vuosi ja samalla Suomi julistettaisiin Euroopan yhteiseksi verottomaksi vapaa-asutusalueeksi.
Suomessa on monta suurta käyttämätöntä sairaalaa ja julkista rakennusta. Lisääkin pytinkejä vapautuu koko ajan. Uusien tilojen rakentamisessa, vanhojen korjaamisessa ja tulijoiden hyysäämisessä riittäisi töitä kaikille vielä tolpillaan pysyville suomalaisille, sekä täällä jo oleville maahanmuuttajille.
Kaikki olisivat täällä hyvin monikulttuurisesti rikastuneita ja onnellisia. Suomesta tulisi esikuva moniarvoisuutta ja -lukuisuutta, sekä kansojen, heimojen ja klaanien välistä rauhaarakastavaa yhteisymmärrystä arvostavalle maailmalle!

Vanaja (nimimerkki)

#143 "Ensinnäkin avustaminen luo työpaikkoja."

Tulihan se sieltä. Oletko kenties mukana vastaanottokeskus bisneksessä?

Oletko miettinyt, mikä on sen työpaikan hinta kun maahan otetaan tuhansittain luku- ja kirjoitustaidottomia "lapsia" tai muita tulijoita joita ei kotoutuminen voisi vähempää kiinnostaa. Eikä työnteko. Ja vaikka kiinnostaisikin, ei siihen löydy edellytyksiä.

Toki tulijoista löytyy niitäkin jotka kykenevät muuhunkin kuin loisimiseen.

Bisneksen ymmärtävänä yksityisyrittäjänä oletkin jo varmaankin laskenut halvalle työvoimallekin sille kuuluvan arvon. Heidän arvo lienee sinulle suurempi kuin kalliilla korkeasti koulutetun kantasuomalaisen.

#143 "Toiseksi avustaminen kuuluu jokaisen vauraan maan perusprinsippeihin. "

En kiistä. Mutta jos (koska) niukkuutta jaetaan, on pakko valita kantasuomalaisten ja muualta tänne muuttavien välillä.

Kuten reumasairaalan kohtalo osoittaa, kaikkeen ei rahaa eikä päättäjillä tahtoa riitä.

Minä haluan että verot joita maksamme, käytetään ensisijaisesti oman maan ja sen kansalaisten hyvinvointiin: lastemme koulutukseen, mielenterveyspalveluihin ja muuhun sairaanhoitoon, vanhustenhoitoon, sotiemme veteraanien kuntoutukseen ja hyvinvointiin. Esimerkiksi.

Olen varmaan mielestäsi rasisti.

Gagarin (nimimerkki)

Tämä on vähän sellaista "eipäs - juupas" -keskustelua ja toisaalta "aita - aidan seiväs" -keskustelua. Pitäisi erottaa toisistaan rasismikeskustelu ja maahanmuuttopolitiikkakeskustelu. Ne eivät ole sama asia eivätkä välttämättä usein edes liity toisiinsa. Ensimmäisessä on kyse tunnevaltaisesta asennoitumisesta erilaisuuteen ja toisessa on kyse taloudellisista arvoista ja niihin liittyvistä mielipiteistä. Kolmanneksi tulee vielä kehitysapukeskustelu, mikä myös on asia erikseen.
Itse vastustan rasismia kaikessa muodossaan. Se ei tarkoita sitä, että olisin varma, etteikö eri rotujen tai eri maissa asuvien ihmisten välillä olisi keskimääräisiä eroja vaikkapa mitattavissa olevassa älykkyydessä, rehellisyydessä tai muunlaisissa taidoissa. Minun rasisminvastaisuuteni lähtee siltä pohjalta, että kukaan yksilö ei vastaa mistään oman viiteryhmänsä keskimääräisestä ominaisuudesta tai käyttäytymisestä, vaan vain omasta itsestään. Jokainen yksilö tulee arvioida yksilönä ennen kuin hänestä tehdään johtopäätöksiä.
Joillain aloilla on työperäinen maahanmuutto aika ymmärrettävää, sillä vaikka tällä hetkellä vallitseekin suurtyöttömyys, niin viime vuosina on monilla aloilla ollut työvoimapulaa, koska suomalaiset eivät ole halunneet niitä töitä tehdä. Tämä koskee ravintoloiden keittiöhenkilökuntaa, hotellisiivoajia, hoitohenkilökuntaa ja ajoittain myös rakennushanslankareita y.m. Tämä on tietysti Suomessa paljon tuoreempi ilmiö kuin muissa länsieuroopan maissa. 60-luvulla Ruotsissa lähes kaikki siivoojat ja ravintolan keittiöhenkilökuntaan kuuluvat olivat suomalaisia, myöhemmin "mutiaisia". Tätä kehitystä ei voida vastustaa kuin "albanisoimalla" Suomi. (Ja tällä en tarkoita albaanipakolaisten ottamista, vaan 80-luvun termiä, mikä tarkoitti suurin piirtein samaa kuin "impivaaralaisuus").
Poliittisten pakolaisten kohdalla tulisi harkita onko kiintiöperiaate oikea vai pitäisikö asiaa aina harkita todelliselta tarvepohjalta. Samalla tulee huomioida Suomen resurssit ja assimiloimis- sekä työllistämismahdollisuudet.
Vastustan periaatteessa multilateraalista kehitysapua, koska ne varat katoavat johonkin pohjattomaan säkkiin, jonka lopullisesta kohtalosta ei Erkin velikään ota selvää. Kehitysapu tulisi tehdä kahdenkeskisesti - mieluiten projektipohjalta. Silloin suomalaisten auttamishalukin olisi korkeimmillaan.
Nykymaailmassa oletetaan kehittyneiden teollisuusmaiden osallistuvan kansainväliseen kehitysavun jakamiseen eikä Suomi voi siitä laistaa, jos haluaa olla täysivaltainen kansainvälisen yhteisön jäsen. Mutta samalla kun korostetaan Suomen "vaurautta" tulee muistaa se Pekka Siikalan hiljattaisessa blogissaan antama opetus, että Niklas Herlinistäkin tulisi köyhä muutamassa viikossa, jos hän jakaisi omaisuutensa kaikkeen yleishyödylliseen. Eipä olisi hänestäkään enää sitten kenenkään auttajaksi.

Haamu (nimimerkki)

@7
Taitaa Jussi Vaarala puhua itsestään, puhuessaan omasta narsismista. Sen jo osoittaa omahyväinen lainaus omasta kommentoinnista toisaalla. Kuka muu pitää kommenttiaan niin virheettömänä, että se sellaisenaan sopii lainattavaksi. Kertoo lähinnä arvostelukyvyttömyydestä.

Helenalta taas hyvä kirjoitus!

Haamu (nimimerkki)

Siis puhuessaan muiden rasismista tietenkin :D

Haamu (nimimerkki)

Narsismista piti sanomani. Mitä mä oikein sekoilen :D Hah!

Sus (nimimerkki)

#181

No johan siula lapselliset kommentit on!

Mites se kuule ois, jos myö laitettas kypärät päähän ja luotiliivit piäle ja lähettäs rauhanturvareissulle? Siinä sitä oiskii kuule onkii oikeeta auttamista, kun katotaan, ettei kenenkään tarvii evakkoon kottoosa lähtee. Kateltas, että lapset piäsöö kouluun ja suovat ruuvan. Sitä ei uskallakkaan mikkään vilunki-ukko tulla evväitä viemään panskoilta kun myö ollaan paikalla. Siinä sitä pelastuu mää tiijä satoja tenavia näläkäkuolemalta. Samalla suavat muutti immeiset laittoo elämääsä kuntoon ja talojaan rakennella, kun myö vähän perrään katellaan. Mie ko oon jo muutaman reissun heittäny, niin voin neuvoo sinnuuhin alkuun. Nätisti kun pyyvät, niin laittaa tuo Helena meille kuule lanttukukot evääksi.

Sieki ostat vaan omatuntoos puhtaaksi täällä Suomessa. Ilikiät vielä immeisiä arvostella, kun pittäät tarkkaa huolta rahoistaan ja muista immeisistä. Hyvähän se tiälä Suomessa on rehvastella ja leikkiä öky-yrittäjää. Tiiät sie, että sie se saat maksaa pussis tyhjäks, eikä piisaakkaan, jos meinaat tiältä Suomesta käsin autella ulkomaan köyhiä. Se pittää lähtee paikan piäle, jos meinaa oikeesti autella. Kotisohvalta on vaan hyvä turpaasa soitella.

Eläkä tästä meijän kolokasta huolta kanna, vaikka nyt jouvut jottain maksamaankin. Siellä kunta netissä kun liikut, niin katoppa huvikses vaikka tuon Lieksan ikäjakkauma. Sie se ottasit vanhoilta ukoilta ja mummoilta rahat poikkeen. Ja kyllä myö itestä huoli piettään, elä ole milläskään. On meiltä polteltu talot ammoisina aikoina muutamien kymmenien vuosien välillä, soat on sojittu, evakot asutettu ja kateltu toistemmu perrään muutenkiin. Välillä on meitä potkittu idästä välillä lännestä ja immeiset ajettu yön selekään. Sitten kun lähettään muualle töitä hakemmaan, niin eikö jo joku perkele tule irvistelemään ja ryssittelemään, joten elä sie rasismista tule puhumaan ainakaan miulle mittään!

Ja kyllä myö tullaan toimeen ilman niitä siun rahojasikin, jos tuntuu että ei toinna maksoo. Osta sitten vaikka lissee sieluusi vappaaksi.

Sus

Ville (nimimerkki)

"Niin ja vielä yksi juttu. Voisikohan nyt jo joku kertoa, että millaista on ”ei-rasistinen maahanmuuttokeskustelu”, kun tuntuu että jokainen nykymenoa kyseenalaistava on rasisti, vaikka kyseenalaistuksen kuinka lepertelevällä äänensävyllä ja ruusukoristein tekisi.”

Tästä ongelmasta sain omakohtaista kokemusta kun ehdotin sähköpostilla muutamille kansanedustajille että ajaisivat maahanmuuton kokonaiskustannusten selvittämistä, niin eräs Kokoomuksen edustaja epäili suoraan "perusteitani rasistisiksi".

Sivuhuomautuksena on mainittava että muut Kokkarit suhtautuivat yhteydenottooni hyvin asiallisesti.

Helmi (nimimerkki)

#181 "Tänään kuoli 40 000 lasta nälkään,"

Melkoinen rimanalitus jopa klerkiltä.

Ikävä sanoa mutta c'est la vie. Sellaista on elämä. Minkäs teet. Mene ja tiedä, ehkä se oli luonnon vastaus a' la Linkola.

Vai olisiko klerk mielestäsi Suomen valtion pitänyt ottaa lisää velkaa ja yrittää pelastaa nämä lapset nälkäkuolemalta? Esimerkiksi silläkin uhalla, että joku suomalainen lapsi jäisi sen velan takia ilman kipeästi tarvitsemaansa mielenterveyspalvelua?

Otitko kenties itse lisää velkaa ja laitoitko omaisuutesi myyntiin, jotta voisit estää vastaavan tapahtuman jatkossa?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

193
Jopa maahanmuuttajat ovat rasistisia, jos kehtaavat ehdottaa jotain voisi tehdä toisella tavalla.
Saman tien tulee asiantuntija selitys, niin paljon me saadaan lypsetty valtiolta raha teidän ansiosta.
Se haittaisi meidän työllisyys jos ette ymmärrä, että me hoidetaan nämä puheet.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Lisää vaan näitä maijavilkkumaiden ja muiden bimbojen esiintuloja ennen vaaleja niin hyvä tulee.

Helena rulettaa!

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

#163 "En uskalla laittaa hymiötä, koska sitten oisin ihan kauhea rasisti. Siis ihan hirvittävän kamala."

Kyse on tilannetajusta. Jos naurattaakin niin kannattaisi miettiä missä millekkin nauraa. Jos koittaa saada vaikkapa aikaan vakavaa keskustelua maahanmuutosta ja röhöttää neekerivitsille niin väittäisinpä, että tilannetaju pettää.

Ei sulkeuduta, kannetaan vastuumme. Säännellä toki täytyy.

realisti (nimimerkki)

eikähä yksi rami sipilä vastaa kymmentä vilkkumaata.

dumb (nimimerkki)

#198

Eikös hän vastaa tasan kahdeksaa ääntä, ei kymmentä?

realisti (nimimerkki)

Jukka T,millä tutkinnolla pääsee "monikulttuuriasiantuntijaksi" riittääkÖ Homma Foorumin ylläpitäjän oikeudet ?

svenska (nimimerkki)

För det första så... klerk kirjoitti asiaa! Hyvä klerk! ja toiseksi joku ketjussa kirjoitti:

"Jos Suomella kansakuntana on oikeus irroittautua maailman ongelmista, ja laittaa oma kansallinen etu.. jne" - niin henkilön tulisi ymmärtää se tosiseikka että nyt eletään globaalisessa maailmassa, jossa Suomi EI VOI - eikä pysty IRROITTAUTUMAAN muusta maailmasta.

Suomalaistenkin on syytä muuttaa sitä pientä tajunnanvirtaa, sillä valitettavasti entiseen ei ole paluuta.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Häh, 40 000 ei riitä yhden sairaanhoitohenkilön palkkaukseen vuodeksi(!? 8O

Täytyy sanoa että minulla prioriteetit kallistuvat vähän niin, että ensin varmistetaan sairaanhoitohenkilökunnan riittävyys täällä mielenterveys ynnämuissa asioissa (ns."yhteisestä" pussista), ja sitten sen päälle voidaan polkaista vaikka useampi kuorosota pystyyn maailman hädän auttamiseen..

dumb (nimimerkki)

#201

Mitä nuo kliseet tarkoittavat käytännössä? Jos Suomi ei pysty jossain muussa asiassa olemaan (ikään kuin sen edes pitäisi) erillään muusta maailmasta, niin meidän täytyy ottaa tänne hirveästi turvapaikanhakijoita ja maksaa heille Euroopan parasta tukea? Miksi? Kuka pakottaa? Suomihan nytkin ottaa kiintiöpakolaisia yhtenä harvoista maista maailmassa. Kukaan ei pakota ottamaan Suomeen elintasopakolaisia. Tältä osin voimme ihan täysin irrottautua maailmasta.

Ei meillä ole mitään kriisipesäkkeitä naapurissa, mitä nyt Ruotsi pian on heidän maahanmuuttopolitiikkansa seurauksena, joista lappaisi tulijaa rajan yli jatkuvasti. Kerrankin tästä tukalasta geopoliittisesta sijainnista on jotain hyötyä, niin siitäkin pitäisi luopua oikein kunnon uhrihengessä?

Jos Suomella kansakuntana ei ole oikeutta olla nostamatta maailman miljardien köyhien elintasoa, niin onko sinullakaan oikeutta olla nostamatta vaikka minun elintasoani? Annanko tilinumeron, niin voit laittaa rahaa? Ethän toki aseta esim. perhettäsi etusijalle, kun palkkaasi käytät? Minulla kyllä raha menisi hyvään tarpeeseen.

Suomalaiset ovat maan rakentaneet. Toiset ovat omat maansa tuhonneet näyttäessään sovittelun mallia, jota me suomalaiset voisimme kuulemma toisilta oppia, kuten eräskin somali julkisesti lausui. Sitten nuoret raavaat miehet tulevat tänne mankumaan rahaa ja haukkumaan valitettavan usein meitä rasisteiksi sen sijaan, että laittaisivat maansa kuntoon. Suomi on sotinut monta kertaa 1900-luvulla ja sotakorvauksetkin maksanut. Niistä huolimatta Suomi nousi jaloilleen. Sotakorvaukset veivät merkittävän osan teollisuuden tuotannosta ja silti nousimme jaloillaan. Evakotkin piti sijoittaa.

Sisällissotakin oli. Siitä selvittiin, kun miehet välittivät maastaan, eivätkä pötkineet pakoon ja jättäneet kaikkea sekasorron tilaan. Sen jälkeen vaihdettiin aseet vasaroihin ja pistettiin tuulemaan. Nyt tästä koko kansan yhteisestä ponnistuksesta pitäisi elättää kaikki ne kansat, jotka eivät tätä uhrausta ja työtä ole valmiita tekemään.

dumb (nimimerkki)

#202

Eräs tuttu, jolla on takanaan esim. useita itsemurhayrityksiä, halusi osastolle. Sanottiin, että ei ainakaan kuukauteen onnistu. Siellä tiedettiin hänen tilanteensa, mutta tietäähän sen mistä homma kiikastaa: rahasta. Ei ole paikkoja.

Samaa aikaan poliitikot hurskastelevat, että kyllä mielenterveysongelmiin pitää puuttua. Viimeistään sitten halua löytyy taas viikoksi, kun joku taas sekoaa ja tekee amok-juoksun. Muu aika hämmästellään, että miksihän ne suomalaiset nirhaavat itseään. No varmaan osittain siksi, että todellisuudessa apua ei edes hakemalla monestikaan saa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

klerk kommentoi:
30.3.2010 20.41

Noniin

Tänään kuoli 40 000 lasta nälkään, Siis NELJÄKYMMENTÄTUHATTA. Joukossa ei ollut neiti erosen muksu? ei kai?

Että sellainen päivä.

Paljonko niitä syntyy päivässä?

Jos sinä Ruuska ja tuo toinen trolli realisti(Hannu) koittaisivat pysyä joskus asiassa, ettei käy niin kuin Siikalalle. Katoaa itsetunto, jos sitä koskaan on ollutkaan.

dumb (nimimerkki)

Mitä saa 57 000 €:lla?

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2009/02...

Kummalla parannetaan maailmaa enemmän? Kumpi todennäköisesti vähentää yksilön tragedioita enemmän ja mahdollistaa parempien yhteiskuntien luomisen? Voisimmeko siis lopettaa hurskastelun siitä, että me täällä autamme, kun otamme turvapaikanhakijoita? Enimmäkseen taidamme auttaa omaatuntoamme, emmekä pyri todella tekemään maksimaalista hyvää?

Jos Afrikassa köyhä elää eurolla päivässä, niin tuolla yhdellä turvapaikanhakijalla tuplaisi 156 ihmisen vuosiansiot, jos se raha jaettaisiin suoraan heille puhtaana käteen. Kumpi tekee enemmän hyvää? Minun puolestani kaikki nykyiset turvapaikanhakijoihin, ei pakolaisiin, laitetut rahat voisi lahjoittaa pois kehitysmaihin. Johtajamme Tavja voisi vaikka mennä sinne rahasäkin kanssa ja lyödä jokaisen nappisilmän kouraan euron. Olisi hänestäkin jotain hyötyä.

Hommalaiset harrastavat mikrolainoja, jotka ovat todella tärkeitä, koska ne tukevat yksityisyrittäjyyttä ja -yritteliäisyyttä kehitysmaissa. Juuri sitä henkeä kehitysmaat tarvitsevat, eivätkä rikkaiden (matkat Eurooppaan salakuljettajien avulla maksavat jopa parisen kymmentä tuhatta euroa) pakoa sinne, missä ruoho on valkoisempaa (viittaus talveen).

Kraa (nimimerkki)

@Klek & Jotu

Jos kotimaiset elätit ovat niin pahoja, miksi tänne pitää ottaa lisää elättejä? Vaikuttaa aika paradoksimaiselta asetelmalta.

Joka tapauksessa, Suomen valtiolla ei ole velvollisuutta muunmaalaisten elättämiseen, mutta sillä on velvollisuus taata perustoimeentulo omille kansalaisilleen. Mikäli tämä velvollisuus ynnä muut tukiaiset vituttavat, voitte Suomen demokraattisesta järjestelmästä nauttivina henkilöinä ajaa näiden tukiaisten ja velvollisuuksien poistoa pyrkimällä vaikka eduskuntaan. Kuitenkin, vaikutatte vähemmän tekopyhiltä jos samalla olette myös mamujen elättämistä vastaan (paitsi jos logiikka on että suomalaisten elättäminen on pahaa ja muiden hyvää, jollon suosittelen kaulajojoa molemmille).

Fakta on se että jos Somaliassa naiset synnyttävät keskimäärin yhdeksän lasta, ei sieltä tulijat lopu tänne ikina jos kaikki tulijat ovat oikeutettuja ylläpitoon. Tämän lisäksi kyseinen ylläpito Suomessa (vert. humanitaarinen apu) on erittäin kustannustehotonta jo kustannus ja palkkatason takia, mistä johtuen rahalla voidaan auttaa huomattavasti pienempää ihmisjoukkoa kuin lähtömaassa (vert. mitä saat tonnilla somaliassa ja mitä suomessa?).

Niin, 40 000 lasta kuoli nälkään, mikä on tragedia lapsille, mutta mulla ei heru kyllä sympatiapisteitä jengille jotka panee ja lisääntyy kuin pupujussit ilman mitään toivoa jälkikasvun omatoimisesta elättämisestä (ks. Somalia). Se moraalinen vastuu on kyllä pääosin siellä saharan eteläpuolella. Lisääntyminen on täysin riippumatonta meidän tekemisistä, ja se että me aktiivisesti otetaan jengiä tänne eläteiks ei auta perusongelmaa millään tavalla. Mutta eihän näin saa ajatella.

P Punakuono (nimimerkki)

Helena hyvä!
Tulin hieman jälkijunassa tähän keskusteluun...
Luin tuota vuodatustasikin vain puoleenväliin.Kuitenkin tiedoksesi,Maija Vilkkumaa EI ole mikään laulaja.Kanattaisi tutustua ,vaikka ihan Googlen kautta ks henkilöön.Hän säveltää,sanoittaa ja niin,laulaa.
Maksaa vuodessa valtavasti veroja,myös sinne itkumaille...
Ala-arvoinen vuodatus sinulta..

Ps.Paljonko me maksamme maataloudelle vuodessa,vain,jotta teidänkin pitäjät pysyisivät asuttuina...Vastaus;tuhatsatamiljoonaa,joka vuosi plus EU tuet päälle..Mieti sitä ennen kuin taas avaudut..

Frank (nimimerkki)

#208: Monelle idolin tai messiaan arvostelu on todella arka paikka ;-)

mastodontti (nimimerkki)

#208 Kävikö mielessä paljon joutuisit maksamaan jos ruokaa ei tehtäisi Suomessa? Vai luuletko että se ruoka vain ilmestyy sinne kauppaan? Mietippä paljonko maksaisi valtiolle tilata kaikki ruoka ulkomailta ja mitäs sitten jos Euroopassa syntyisi jokin kriisi? Voisi kynsienkin hinta nousta aika korkealle, kun ei muuta syötävää taida kaupungista saada (jos ei halua pikkulintuja syödä, mutta ne on niin ihaniaaaaah!!!!!1). Saatana.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#192.
Kiitos aivan järkyttävän loistavasta kommentistasi :D

#208.
No maataloutta täällä nyt ei enää kauheasti ole, kiitos poliittisten päätösten, joilla on pienet maatilat tapettu. Olisihan se vallan kamalaa, jos ihmiset voisivat maataan viljelemällä elantonsa hankkia.
Luultavasti kuitenkin suurimmat menoerät näillä syrjäseuduilla tulevat ikäihmisistä, joiden huolto- ja sairaanhoitomenot ovat korkeat. Vaan heistä suuri osa on elänyt sota-ajat ja tehnyt ikänsä raskasta työtä, joten ehkäpä olisi suotavaa heille se apu tarjota?

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Tänään on muuten tullut julkisuuteen Homma Ry:n Taloustutkimuksella teettämä tutkimus maahanmuuttoasenteista. Kyseinen kyselytutkimus kumoaa sen myytin, että maahanmuuttokriittiset olisivat pääosin syrjäytyneitä, huonosti koulutettuja ja omassa elämässään onnettomia "juntteja".

Sieltä paljastuu paljon muutakin hyvin mielenkiintoista. Kannattaa käydä tutustumassa vaikka täällä http://cms.hommaforum.org/index.php?option=com_con... ja täältä http://www.halla-aho.com/scripta/homma_ryn_tutkimu...

klerk (nimimerkki)

Eronen kirjoittaa:

"Tänään on muuten tullut julkisuuteen Homma Ry:n teettämä tutkimus."

Tässä sitten se oikea tutkimus, jota ei ole maksanut homma ry.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#212.
Ai pelkästään perussuomalaisia äänestävät ovat ns. maahanmuuttokriittisiä?

http://roxoinconstante.files.wordpress.com/2009/10...

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#212. Meinaatko Ruuska, että Hommalla on enemmän hilloa voidella taloustutkimukselta haluamansa tulos, kuin YLE:llä?

Ettei vain olisi Ruuska YLE:n propagandan uhri.

Upphew (nimimerkki)

#210
"Kävikö mielessä paljon joutuisit maksamaan jos ruokaa ei tehtäisi Suomessa? Vai luuletko että se ruoka vain ilmestyy sinne kauppaan? Mietippä paljonko maksaisi valtiolle tilata kaikki ruoka ulkomailta ja mitäs sitten jos Euroopassa syntyisi jokin kriisi?"

Varmaan hieman enemmän... paljonko se vaikuttaisi veroissa, kun tukiaiset poistettaisiin?

Ruoka tulee kauppaan keskusliikkeestä/tukusta/tuottajalta/tms, joka hankkii sen mistä halvalla saa? Ainakin luulisin, koska minua vituttaisi maksaa ekstraa vain sen takia, että ostajat eivät kilpailuta ostojaan. Toki välillä olen valmis maksamaan ekstraa, että saan haluamaani tuotetta, mutta esim suomalaisen ja ruotsalaisen maidon välillä en ole huomannut mitään eroa kun sitä puuron pohjana käyttää.

Vai tilailee valtio ruokaa.. eikun niinhän se tekikin, hirveä haloo nousi kun ruotsalainen näkkäri oli HALVEMPAA kuin suomalainen... mikä olikaan kysymyksesi?

Jos euroopassa syttyisi kriisi, niin silloin pitäisi nähtävästi polkaista suomalaista tuotantoa pysytyyn? Jos suomi olisi muuten turvallinen maa, niin veikkaisin että olisi maataloustaitoisia tulijoita tulossa töihin, mikäli niitä ei suomessa riittäisi. Nousevat elintarvikkeiden hinnat kyllä tekisivät suomen maataloudesta taas kannattavaa.

Gagarin (nimimerkki)

#214:
http://roxoinconstante.files.wordpress.com/2009/10...

Kevennyksenä mainittakoon, että kun aikoinaan näytin jostain lehdestä samaa kuvaa (tai ainakin ihan samanlaista) silloin 7-vuotiaalle pikkuveljelleni todeten:
"Katsopas, siinä on sinun veljiäsi", niin hän vastasi silmää räpäyttämättä:
"Niinpäs näkyy olevan!" (Sitten vasta tajusin mokani...)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#216.
Hahahahahahahahhaha :P

svenska (nimimerkki)

#203. "Kukaan ei pakota ottamaan Suomeen elintasopakolaisia. Tältä osin voimme ihan täysin irrottautua maailmasta."

Vastaan: Höpöhöpö! Otapas kuule ne laput pois silmiltäsi :) Kuvitteletko politiikan olevan vain ja ainoastaan sitä, mitä kansalaisten 'annetaan ymmärtää'??? voi jössenamn!

Expat (nimimerkki)

#211 Se, että maahanmuuttokriittiset eivät tosiaankaan ole vain syrjäytyneitä ei kyllä yllätä, itselläni ollut samanlainen fiilis ihan sen perusteella kun vähän ympärilleen katselee. Ja se on yksi niistä jutuista joka tässä eniten mietityttääkin...

#212 Tuotahan Persut juurikin ovat, eli kansallismielinen työväenpuolue, kuten käytännössä kaikki ns oikeistopopulistit. Jostain syystä niitä kutsutaan kuitenkin oikeistolaisiksi puolueiksi, voinee johtua yleensä taustalla olevasta koti, uskonto, isänmaa -ideologiasta. Eli sosiaalisesti konservatiivista väkeä. Samoin vasemmistolaisuus tunnutaan määriteltävän usein vain sosiaalisten ulottuvuuksien kautta.

Anyway, kyllähän tässä nyt nationalismin kanssa taas pelataan. Toivottavasti ihmiset tietävät mitä tekevät.

Pertti Heinonen (nimimerkki)

"212" svenska, expat ja p.punakuono
ensinnäkin:
Ihmetyttää tuo teidän kiimainen tunnekuohunne jolla puolustatte tätä Suomea alasajavaa ja eriarvoistavaa mamu-politiikkaa? Jos 60% suomen kansasta on sitä mieltä ettei tänne kaivata ainakaan lisää tulijoita ulkomailta entisten elätettävien lisäksi, onko se niin vaikea ottaa JAKELUUN? Joku teitä älypäistä? esitti että kun kuulumme EU:hun ei meillä itsellämme ole mitään sanomista mamu-virroista. Lukekaa vaikka ajan kanssa ja AJATELLEN Riitta Vaikkisen, 162 kommentti ja jos vielä kehtaatte propakoida että Suomessa kyllä kaikki "alkuasukkaat" saavat sen hoidon mitä tarvitaan, niin kehoitan tekemään pienen näkötestin: Mikäli ympärille vilkaistuanne huomaatte ikkunoissa kalterit ja oven lukituksi, ei hätää. Olette ilmiselvästi oikeassa paikassa ja teistä pidetään huolta. YHTEISKUNTA SIIS TOIMII VIELÄ!

Ja niille huolestuneille jotka näkevät Perussuomalaisen kaikkialla: Olette oikeassa. Pahin pelkonne on käynyt toteen. Voitte pitää Perussuomalaisia vaikka jääkäreinä jotka tulivat Saksassa koulutusta saaneina pelastamaan Suomen. Vihulainen on jälleen kerran omasta maasta. tällä kertaa vain sen korruptoitunut, kansan etuja ajamattomat hallituspuolueet.

Ja sen jääkäreille koulutuksen antanut Saksa on tässä esimerkissä juuri nämä valtaa pitävät puolueet. Esimerkillään ne opettavat kuinka EI SAA TOIMIA kansaa vastaan.

P.Aradoksi (nimimerkki)

VM:n raportti: Julkinen talous ajautumassa umpikujaan - kestävyyden palauttamiseksi tarvitaan mittava sopeutusohjelma

http://www.vm.fi/vm/fi/03_tiedotteet_ja_puheet/01_...

1+1=?

dumb (nimimerkki)

Tänään kuulin radiosta Maija-tädin uusimman renkutuksen. Se, minkä sain kovin nenä-äänisestä artikuloinnista selvää, oli jotain "tänä yönä vihdoin
mä pääsen pois tästä paskamaasta" vai oliko se nyt "sä pääset"? Eli Maijan biiseillä taitaa olla ihan suora yhteys Maijan ajatteluun? Tosin ihan menevä rockiskelmä, jos joku sellaisesta tykkää.

Expat (nimimerkki)

#220 "Jos 60% suomen kansasta on sitä mieltä ettei tänne kaivata ainakaan lisää tulijoita ulkomailta entisten elätettävien lisäksi, onko se niin vaikea ottaa JAKELUUN?"

Ahaa... "oikeat" ja "kansan valitsemat" mielipiteet julkaistaan siis riittävän otoksen omaavan kyselytutkimuksen pohjalta? Ja sitä mieltä sitten ollaan ja muut turpa kiinni. Niinpä niin. Muuten, tuo sinun kiimainen tunnekuohusi ei kyllä ihmetytä yhtään.

"Voitte pitää Perussuomalaisia vaikka jääkäreinä jotka tulivat Saksassa koulutusta saaneina pelastamaan Suomen."

Öööö... en voi. Jääkärit olivat käsittääkseni pääasiassa sillä linjalla, että Suomi kuuluu länteen. Persujen agenda on käsittääkseni aikalailla erilainen.

#221 Aivan varmasti, julkisen hallinnon rakenteellisia kuluja on saatava reilusti alas. Näin täysin riippumatta siitä otetaanko kiintiöpakolaisia tai turvapaikanhakijoita. Olisi pitänyt tehdä jo 10 vuotta sitten.

dumb (nimimerkki)

"Ja sitä mieltä sitten ollaan ja muut turpa kiinni."

Mitä tuntuu maistaa omaa lääkettään? Kun luokitellaan marginaaliin, jota ei tarvitse kuunnella?

Tämän pitäisi olla demokratia, joten kerran selvä enemmistö haluaa tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa, niin silloin niin pitäisi myös tapahtua demokratian sääntöjen mukaan. Toki meidän systeemissämme on sellainen ongelma, että edustuksellinen demokratia tarjoaa mahdollisuuden olla välittämättä enemmistön mielipiteistä, koska siinä on omaa etua tavoitteleva välikäsi kansaa "edustamassa". Demokraattinen tahto ei siksi välttämättä välity päätöksentekoon oikein, vaan vääristyy matkalla. Siksi suora demokratia Sveitsin malliin olisikin paljon parempi. Siellä otetaan kansanäänestyksetkin vakavasti.

Expat (nimimerkki)

#224 No ei oikein miltään, kun ei ole mitä maistaa. Eli en nyt ole itse ketään vaatinut olemaan ilmaisematta mielipidettään tai sitä että sitä ei huomioitaisi. Jos nyt sen, että on eri mieltä ei lasketa olevan sitä. Mutta nyt on kyllä käynyt ilmeiseksi, että tuo on ihan yleisesti hyväksytty tapa toimia maassamme.

Se pitääkö edustuksellista vai suoraa demokratiaa parempana on tietysti mielipidekysymys. Vaikka en aina poliitikkoja niin hirvittävästi arvostakaan, niin olen sitä mieltä, että suurimmassa osassa asioita se välikäsi on tarpeen,

Mutta ainakin meillä on ihan ensi vuonna vaalit ja varmaankin sitten maahanmuuttokriittinen eduskunta. Toivottavasti oppositiopolitiikkaa ei kielletä sananvapauden rajoittamisena ;)

Sus (nimimerkki)

#211 Helena

Kiitosta vuan! Oletko muuten huomannut, että tuolla meidän murteella saa asiat ilmaistua tuollalailla selkeesti, ytimekkäästi ja tehokkaasti :) Tätä Suomea kun koittaa, niin ei kukaan tajua enempää kuin sika satelliitista.

Sen verran pitää vielä ihan kirjakielellä avautua, että minua niin ottaa päähän tämä suomalainen mentaliteetti nykyisin! Kukaan ei oikein halua mitään oikeita juttuja tehdä. Kotona neppaillaan jonkin tietokoneen ja telkkarin kanssa ja käydään sitten persettä heiluttamassa jossain zumbassa tms, siinä se. Missä on tekijät? Missä on se porukka joka laittaa haisemaan? Missä on seikkailuhenki?

Niin on veltoksi sakki mennyt, ettei saa enää lintulautaa pihalle tehtyä. Sekin pitää Kiinasta asti ajaa laivalla tänne. Saa sitten hienosti laittaa "halvan" ja hienon laudan niin täyteen läskiä, että ei tiainen sisälle mahdu. Pärjää tintti sitten talven ja sille hyvä mieli tulee. On tää kummallista. Porukka ei osaa enää kuin levitellä kukkaroaan. Kaikkeen pitää rahaa kinuta ja istua ähöttää tavarakasan keskellä. Sitten huonon omatunnon tuskissa pitää tehdä se helpoin asia, antaa loput rahansa johonkin mukamas tunteita kuohuttavaan ja liikuttavaan tarkoitukseen.

Mutta missä on tekijät? Missä on se uljas suomalainen joka pistää jopa henkensä likoon jonkun takia? No siellähän se on kukkaro levällään jossain psykologin vastaanotolla, kun olo on nuutunut. Sitten psykologi kuuntelee kun tää kertoo, että ei ole mitään hyötyä tekemisistä ja olo tuntuu turhalta. En sano, etteikö osalla ole sipuli sen verran tiukalla, että kannattaa oikeasti käydäkin siellä laverilla olemassa pitkällään vähän aikaa, mutta sitten tämä loppu porukka!

Tehkää nyt ihmiset jotain! Jos haluatte köyhiä auttaa, niin menkää paikanpäälle auttamaan ja neuvomaan. Lopettakaa nyt perkele se väninä ja tissien läpsyttely! Kyllä te pystytte vaikka mihin, kun vain ryhtyy! Rahalla ei kaikkea saa, pitää myös osata tehdä jotakin sekä laittaa itsensä likoon, niinkuin edellisetkin sukupolvet. Me ollaan suomalaisia ja yksikin meistä voi auttaa tuhansia menemällä paikan päälle.

Suomalaiset on muuttumassa akoiksi, jopa naiset! Helena tietää mitä tarkoitan, kun se fanittaa wanhoja mummoja :)

Tipitii (nimimerkki)

#226

Loistavia kommentteja teikäläisellä, pistä tänne usariin oma blogi pystyyn jos pystyt omalla nimellä kirjoittelemaan tai löytyy edes halukkuutta tähän.

Yki (nimimerkki)

Maija vilkkumaan piisien sanoituksista olen erityisesti inhonnut ingalssin lauraa, joka herjasi typerällä piisisanoituksellaan tätä rajaseutujen merkittävää tutkimusmatkailijaa - ilmeisesti rohkeinta teini-ikäistä naista sitten Jean d´Arcin.

Maija vilkkumaa: typerä kakara,itkupotkuraivariikipissis - päinvastoin kuin Lieksan kaunis Helena.

Alceste (nimimerkki)

Kaipa te ihmiset olette tietoisia siitä että "klerk" on Panu "raiskaajan siitin on oikeuden miekka" Höglund?

Ano Nyymi (nimimerkki)

Tuo monikulttuurisuuden ihastelu näyttäisi olevan sitä vahvempaa mitä vähemmän maksaa nettoveroa ja mitä kauempana maahanmuuttajista asuu.
Mutta onhan se varmaan suvaitsijan mielestä tosi fiksua olla suvaitsevainen toisten ihmisten kustannuksella.

Ottakaa suvikset omiin koteihinne niitä mamuja ja hoivatkaa niitä omilla rahoillanne niin paljon kuin lystäätte. Paitsi että oikeasti olette itsekkäitä paskiaisia joilla ei aikomustakaan niin tehdä..

Helenalta taas hyvä kirjoitus, tauko siis teki gutaa? ;)

P.S. Vaikka Maija V. nyt ei meikäläisen musiikkimakuun istukaan, en siltikään viitsi häntä laulajana paljoa moittia vain sen takia että hän kirjoittaa blogissaan höpöjä. Kait sitä laulaja saa höpöjä puhua, sitähän ne on aina tupanneet tehdä. Kait se on se taiteilijan sielu kun sellaista laittaa tekemään...
Leijuvat hieman eri tasolla, ja joskus ihan eri planeetallakin, kuin me tavikset. Meille maailma on totta.

Mutta se kyllä hiukkasen huvitti että kun Maijalle alkoi tulla kommenttia purkauksestaan, niin eikös vaan Maijan reaktio ollut kuin murkkuikäisen pikkulikan ;) Tavallaan kyllä aika söpöä..

Gagarin (nimimerkki)

#230: "Tuo monikulttuurisuuden ihastelu näyttäisi olevan sitä vahvempaa mitä vähemmän maksaa nettoveroa ja mitä kauempana maahanmuuttajista asuu"

Tuo ei pidä paikkaansa. Tutkimusten mukaan maahanmuuttajavastaisuus on suurinta syrjäalueilla vanhemman maaseutuväestön keskuudessa. Suvaitsevuus on suurinta Helsingin seudulla. Eli he, jotka vähiten maahanmuuttajia kohtaavat, suhtautuvat heihin negatiivisimmin.
Monilla pienemmillä paikkakunnilla Suomessa on työttömyys korkeampaa paikallisväestön keskuudessa kuin maahanmuuttajien keskuudessa, jotka pyörittävät pubeja, kebabbaareja tai jotain muuta bisnestä. Tietysti kestää aikansa ennen kuin tulokas on työtä saanut tai itselleen luonut ja siksi tilastollisesti kokonaisuudessa maahanmuuttajien keskuudessa työttömyys on korkeampaa. Mutta siinäkin on paljon eroja siitä riippuen mistä päin he ovat tulleet. Aasialaisten maahanmuuttajien keskuudessa on hyvin vähäinen työttömyysprosentti kun taas somalien keskuudessa se on aika korkea.

Veli-Erkki (nimimerkki)

No niin, jälleen hyvä kirjoitus Helenalta!

Hyvää jälkeä tulee kun kirjoittaa asiaa ja jättää feminismin vähemmälle ;)

Juuri tällaisia asiaillisia kirjoituksia, jossa pureudutaan noiden maahanmuuttokeskustelun vaientajien (Vilkkuma et al) pöllöilyihin tarvitaan. Hyvä hyvä!

Vilkkumaakin on sitä onneton "keskustelia" että hän ei osaa keskutella. Kaikki mikä sotii hänen pieneen päähänsä mahtuvaa maailmankuvaa vastaan, on rasimia. Tuolla lailla voidaan tietysti vesittää kaikki, mutta vain tosiaan siellä omassa päässä, ei reaalimaailmassa.

Vilkkumaan olisi syytä mennä töihin niin tietäisi miltä "haisevien eurojen" tienaaminen todella tuntuu. Vilkkumaan laulaminen on helppoheikin (helmin) elämää.

Sus (nimimerkki)

# 227 Tipitii

Olen kyllä harkinnut omaa blogia jo kauan, mutta siinä on vähän mutkia matkassa :) Ehkäpä joku päivä sitten, kunhan tilanteet muuttuvat. Siihen asti pitää tyytyä olemaan vain kommentaattorina.

Helenalle vielä ehdotus: Sinulla kun on tuo sana hallussa, niin mites olisi blogikirjoitus noista wanhoista mummoista. Minua kiinnostaa kanssa vanhat ihmiset ja heidän ajatuksensa. Itsellä ei ole ollut omia mummoja mahdollisuutta koskaan tavata, kun he ovat kuolleet ennen syntymääni, joten on pitänyt turvautua korvike mummoihin. Sinulla olisi varmasti nasevaa sanottavaa aiheesta. Voisi vaikka verrata tuohon Vilkkumaan kutaleeseen.

Hyvää pääsiästä kaikille!

Jaakko Lehtonen (nimimerkki)

"Kaipa te ihmiset olette tietoisia siitä että ”klerk” on Panu ”raiskaajan siitin on oikeuden miekka” Höglund?"

Ei helv.... Panu Höglund uhoamassa huumaanisuudellaan. Kohta varmaan Suomi voittaa jalkapallon maailmanmestaruuden. Panu on aiheuttanut paljon pahaa netissä. Miestä on verrattu Seppo Lehtoon. Mutta täytyy kyllä sanoa, että Seppo on sentään mies, tuollaisen naisten kiusaajan rinnalla. Lisää Panun edesottamuksia löytyy googlettamalla "vaivihkaa vainottu". Hyi saat... mikä pervo.

Mila F (nimimerkki)

Hyvin kirjoitettu Helena.

Ja keskustelusta näkee jälleen, että on helpompaa puhua aidanseipäistä kuin aidasta. Itseäni huolestuttaa eniten se, mitä keskustelun kieltäminen rasistikorttia heiluttamalla tekee suomalaiselle moraalille. Otetaan nyt esimerkiksi monien joukosta vaikka nuo syöpähoidot ja sulkemispäätöksen saanut reumasairaala, jotka ovat jo tulleet tässä keskustelussa esiin. Ei tarvita kummoistakaan nuppia tajuamaan, että ihmiset osaavat laskea hyvinvointimme velkavetoisuuden erilaisten palveluiden tuotannossa ja supistamisissa. Kun sanotaan, ettei meillä ole varaa käyttää uusimpia syöpähoitoja tai ettei meillä ole varaa maksaa reumasairaalasta, mutta samaan aikaan on varaa maksaa turvapaikkaturisteille heidän tikkua ristiin panematta täysylöspito tykötarpeineen, on vertailuasetelma rakennettu. Jos tuota asetelmaa ei pian pureta, se purkautuu.

Yhteiskuntaa pystyssä pitävä moraali murenee, jos eniten veroja maksava keskiluokka alkaa ajatella, etteivät he saakaan verovaroilleen vastinetta samaan aikaan, kun rahaa käytetään löperösti toisaalla. Mitä sitten tapahtuu, jos keskiluokan valtaa hällä väliä -asenne? - jos yhteiskunta ei pidä sopimuksiaan, niin miksi veronmaksajien pitäisi pitää omansa?

Toki tuo moraalin rapautuminen johtuu muistakin syistä kuin turvapaikkaturismista, mutta joku asia aina katkaisee kamelin selän ja riski mamu-politiikan joutumisesta selän katkaisijaksi nousee, jos suomalainen kantaväestö jää rahanpuutteen vuoksi vaille palveluitaan.

Keskiluokka on joutunut jo vuosikausia maksamaan sosialistista jakopolitiikkaa ja tullut huomaamaan, ettei se saa tarvittavia palveluita verorahoillaan - esim. terveydenhuoltoa, julkisia liikennevälineitä, asiallista perusopetusta, vanhustenhuoltoa jne. Samaan aikaan on jouduttu lisäämään rahankäyttöä turvallisuuspalveluihin.

Käsissä on melkoisen tulenarka soppa mielestäni.

Mila F (nimimerkki)

Lisään vielä, että puhuin nyt turvapaikkashoppaamisen kustannuksista, jotka ovat suuremmat kuin kiintiöpakolaisista aiheutuvat kustannukset. Jostakin syystä nuo kiintiöpakolaiset näyttävät muuten integroituvan yhteiskuntaamme hyvin - samoin kuin itsensä työllistävät maahanmuuttajat.

Kritiikkini koskee vain ja ainoastaan turvapaikkashoppaajia ja heidän perheidenyhdistämisiään yms.

sus (nimimerkki)

# 236 Mila F

Tämä aihe menee kauaksi blogin alkuperäisestä aiheesta, mutta nyt on kyllä ihan pakko kompata teikäläistä. Näinhän siinä käy. Saman on huomanneet jo muutkin, mm. norjalaiset, joten löytyy niitä peräkamarin poikia siis kansainvälisestikin :)

Tässä on mielestäni tosi hyvä kirjoitus samasta aiheesta, mistä sinäkin kirjoitit:

http://www.brusselsjournal.com/node/1234

Mila F (nimimerkki)

#237

Kiitos erityisen paljon. Kun ottaa huomioon, että tuo juttu on kirjoitettu jo vuonna 2006, olen ajatuksineni myöhäisherännäinen. Oli erittäin terveellistä lukea se ja kauhistuttavaa huomata, että seuraamme kuuliaisesti kirjoittajan ennustamalla romahduksen tiellä.

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Esa Kärnä kommentoi:
"Ainakaan itse en ole nähnyt tähän mennessä asiattomia ylilyöntejä muualla kuin valtakunnan median puolella"

Malka silmässä?

"Väkivallalla luomme paineita monikultturisteja vastaan. Kuka ei pelkäisi henkensä edestä, jos aktiivisimmat monikultturistajat kokevat väkivaltaisen kuoleman. Laajamittainen väkivalta tekee Suomesta vähemmän houkuttelevan asuinpaikan vierasperäiselle väestölle, jolloin poismuuttaminen alkaa olla houkuttelevampi vaihtoehto kuin tänne jääminen." http://palautus.org/intro.html

"Ei Suomessa olla ikinä tutkittu maahanmuuttoa. Ainoa, mitä on tehty, on se, että itseään tutkijoiksi nimittävät, marksilaisen ihmiskäsityksen omaavat propagandaöyhöttäjät ovat yrittäneet keksiä mitä mielikuvituksellisimpia puolusteluita tunnehöttöiselle ideologialleen, jonka he koettavat syöttää maahanmuuttoon vastentahtoisesti suhtautuvalle, järkevälle kansalle, joka yrittää varjella rahojaan, turvallisuuttaan ja kulttuuriaan." http://hommaforum.org/index.php/topic,24923.0.html

Vieras (nimimerkki)

#239 Jonkun random osaa-tehdä-webbisivun-alkeis-perusteet-anonyymin väsäämä vihasivu ja pienen porukan forum viesti on yleistä julkista keskustelua? Sinulla taitaa olla hieman outoja luuloja siitä mitä ihmiset yleensä lukevat netistä.

Expat (nimimerkki)

#237 No jos ongelma on se "welfare state as such" niin kannattaisiko sitten kritisoida pääasiassa sitä, eikä ottaa kohteeksi vain maahanmuuttoa? Voisi esittää vielä isompia lukuja... mutta ilmeisesti jostain syystä ei kannata.

Toimituksen poiminnat