Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kiinan pelko on viisauden alku

Maanantain uutinen Afganistanin ihan mahottoman hulppeesta mineraalirikkaudesta sai minut miettimään vähän näitä maailmanpoliittisia hommia uudelta kantilta.

Jokainenhan sen nyt jo tietää, että USA:n köörin Irakin vapautussodan casus belli ei ollut mikään terrorismi eikä joukkotuhoaseiden etsintä, vaan kyllä se oli ihan rehellisesti öljy. Irakilla on arvioiden mukaan n. 10% maapallon öljyvarannoista ja öljyä ihan helvetisti kuluttavalla USA:lla on omat intressinsä siihen. Vaan sodasta tulikin kallis ja hankala, ihmisten epäluulot heräsivät ja asiat menivät muutenkin hieman vituralleen, joten Irakin bensanhakureissun voi katsoa epäonnistuneen.

Okei, olen ehkä hieman foliohattu, mutta olen myöskin melkoisen varma siitä, että USA:ssa jotkut tahot järjestivät WTC-iskut ihan vain siksi, että he voisivat käyttää sitä myöhemmin motiivina hyökätessä Lähi-itään. Afganistaniin oli ehkä mentävä vain esittämään jotain Osama bin Ladenin etsintää.
Tai sitten...

Kiina tarvitsee kipeästi tuontimineraaleja, joten Afganistan on heille todella kiinnostava kohde. Ja miksipä siitä ei oltaisi kiinnostuneita, kun kerran tarvittavia raaka-aineita omalla takapihalla on. Ja tässä kohtaa on huomautettava, että Afganistanin mineraalirikkaudet ovat pääosin varmasti olleet jo vuosia tiedossa. Kyllä kai se Afganistanin sijaintikin jo geologisesti jotain osviittaa antaa siitä, että kannattaisi kaivella maata vähän syvemmältä.

Hyvällä mielikuvituksella varustettu ihminen kun olen, niin toki sitä alkaa vähän kuvittelemaan jotain sen suuntaisia juttuja, kuin esim. että vaikka nyt ei USA päässyt häärimään Irakin öljykentille ihan miten tahtoo, niin eipä päässyt Kiinakaan. Ja nyt jälleen hieman hienovaraisesti pistetään jarruja Kiinan rattaisiin hankaloittamalla tiettyjen teollisuudessa käytettävien mineraalien saantia. Nerokasta. Siis että ehkä koko ”terrorismin vastaisen sota”-moskan takaa löytyisikin Yhdysvaltojen pelko Kiinan liian lavealle ulottuvista lonkeroista?

Sillä USA on niin riippuvainen Kiinan taloudesta, että se ei voi Kiinan venettä lähteä kunnolla keikuttamaan. Ja toisaalta taas, jollei kukaan venettä keikuta, nousee Kiina maailman vauraimmaksi ja luultavasti mm. sen Afrikka-kytköstensä vuoksi maailman merkittävimmäksi vaikuttajaksi.

Kiina voi jo nyt oikeastaan tehdä ihan mitä vaan ja miten vaan. Se ei esimerkiksi harrasta minkään maailman kauppaehtojen asettamista, vaikka se asioisi millaisen paskavaltion kanssa. Ja sama koskee Kiinan kehitysyhteistyötä ja afrikkalaisille tarjoamaa apua. Niiden ehtoina eivät ole ihmisoikeuksien parantaminen tai yhteiskunnallisten olojen vakauttaminen tai lasten koulutus tai mikään muukaan, paitsi oikeus luonnonvaroihin ja taloudellinen voitto.

Kiinan tavoitteena on kuulema mm. moninkertaistaa yksityisautoilun määrä ja sitä myöten öljyn tarvekin johonkin sellaiseen lukuun, jota ei minun pääni oikein edes tajua. Jos luonnonvarojen virta alkaa yhä enemmän virrata kohti Kiinaa, niin sehän kaventaa entisestään muiden maiden mahdollisuuksia. Vai tuleeko Kiinan suoranaiseen vaikutuspiirin kuulumattomista valtioista, jos sellaisia enää on, jotain ”hei, meillä on vedellä kulkeva, kierrätyspulloista valmistettu auto”-valtioita ja kiinalaiset ajelee sitten niillä bensalla kulkevilla mersuilla?

Jotenkin minusta tuntuu, että meillä on nyt maapallolla semmonen jättivaltio häärimässä, joka tekee kaikki asiat just silleen niin kuin USA:n
olisi voinnut pelätä tekevän. Kyseinen valtio on jo nyt maailman yksi merkittävimmistä, ehkä merkittävin, mutta koko sen merkittävyys on niin epävakaalla pohjalla, että ihan ihmettelen, kuin sen on annettu niinkin tärkeäksi tulla.

Näitä asioita tuossa mietiskelin ja kauhistuin,
mutta nyt menen tekemään potakkamuussii.

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

buddhisti (nimimerkki)

Mieleenkiintoista ajatusta sulla on! :)

Kiinan pelko sikäli aiheellinen niille maille, jotka on totuttu olla vaikutusvaltainen parisen sadan vuoden aikana. Nyt on astumassa uuden jätti, joka haluaa olla myös vaikutusvaltaiseksi globaalin pelaajaksi. Myöhemmin on tulossa muitakin maita kuten intia, brasilia jne.

Lännessä on tottu ajattelemaan hallita vain valloitamalla eli sotimalla/voimakeinoilla. Kiinassa on ajatusta siitä, että maailmaa kannatta "valloittaa" kaupakäynnillä, eikä sotimalla. Sitä on lyhyt jäljet!

Kauppakäynnistä/ihmisoikeudesta Afrikassa puheen ollen:
http://maailma.net/frameset/237980

Sitä paitsi en usko, että Kiinalle tekopyhää valtioiden sanoilla ei ole paljon paino-arvoja. Eikä he jaksavat kuunnellakaan! Miten sellaista puheita voidaan uskota todeksi kun varoitetaan afrikalaisia Kiinan rahasta, mutta tekevät itse Kiinan kanssa kauppaa! Syyttävät Kiinaa kauppakäyntejä Afrikan diktaaturien valtioiden kanssa, mutta itse tekevät heidän kanssa kauppoja! Mutt....hetkinen ...ei se kyseessä ole ihmisoikeudesta vaan taktikoinnista! Eli puheet ja teot ovat eri asiaa.....!

Jos ajattellaan tarkasti historian myötä, niin voin sanoa vain, että vielä 1500 luvulla Kiina oli yksi maailmantaloudellinen vaikutusvaltainen maa. Vasta 1700 luvun alussa Kiinan maatalousvoima romahti kun sulki itsensä ulkopuolisilta , ja euroopassa avautui ja hyväksyttiin uusia keksintöjä ja ideoita. Vasta viimeiset vuosikymmennet Kiina aváutui ja ihmiset omaksuvat uutta asioita. Joten en ole ihme, että Kiina ja muut kehittyvät maat nousivat jaloilleen! Varsikin n. 4000 vuoden kukoistavassa kulttuurissa 200 vuotta taantuma on kuin pieni notkahdusta maan historiassa. Kannattaa myös ajattella tälläinkin!

buddhisti (nimimerkki)

jatkuu...

"Lännessä on tottu ajattelemaan hallita vain valloitamalla eli sotimalla/voimakeinoilla. Kiinassa on ajatusta siitä, että maailmaa kannatta ”valloittaa” kaupakäynnillä, eikä sotimalla. Sitä on lyhyt jäljet!"

paitsi Tiibetin kohdalla (Taiwanista on mutkikkaampi juttu)! Kuten huomaat Tiibetin ja Taiwanin jutut oli Kiinalle ongelmia maan polittiikassa. Siksi en usko Kiina olisi halunut valloitta Afrikkaa tai muihin maihin samalla tavalla. Tuotaa lisää ongelmia vaan!

sen väliä (nimimerkki)

Kiina nostaa Afrikan ja jopa "länsimaistaa" sen. Kiinalaisen työkulttuurin vienti Afrikkaan on parempi kehitysapu, kuin sokea rahan syytäminen kaivoihin, joita käytetään sitten ulostuskuoppina, olkoonkin, että pyyteetötä apu ei ole. Kukkahattupolitiikka ja siirtomaavalta aiemmin, passivoivat Afrikan, tekivät siitä syöttilään, toimijan sijasta.

pahka (nimimerkki)

Jep. Saddaminen "joukkotuhoaseet" oli selkeästi false flag peloittelua. Kuten Osamakin, nyt selvisi miksi "Osama" piileskeli juuri Afganistanissa.

Kiinakin on imperialistinen roistovaltio, mutta se on edelleen nouseva talousmahti. Aseita tarvitaan vain sisäpolitiikan jatkeena(tiibet, taiwan, muslimivähemmistöt...). Vanha suurvalta koettaa pitää kiinni asemastaan soti.. eikun demokratiaa viemällä.

Kunhan öljyn suurin ostaja on Kiina ja kauppa voidaan tehdä jollain muulla valuutalla kuin dollarilla, USAlla tulee olemaan suuria ongelmia. Mikä lie se valuutta, kuka tietää? Goldman Sach teki hyvän työn laiskojen helleenien kanssa ettei öljyä tulla myymään euroilla.

Gagarin (nimimerkki)

Kiinan HUOMIOON OTTAMINEN on viisauden alku. Tiedä siitä pelosta niinkään. En myöskään usko aivan sokeasti erilaisiin salaliittoteorioihin WTC-iskuista ja niiden tarkoituksesta sinällään. Kyllä USA olisi manööverinsa voinut toteuttaa pienemmälläkin uhrauksella. Mutta tietysti tuollaisia terroritekoja voidaan sitten hyödyntää - kuten sanotaan: "every cloud has a silver lining".

Vielä 1800-luvulla Kiina oli maailman teollistunein valtio ja Kiinalla on siis pitkä teollinen kulttuuri. Sen aallon pohja kulttuurivallankumouksen jälkeen nähdään yleisesti kiinalaisten itsensä piirissä väliaikaisena tilanteena, heidän katseensa on kokonaan suunnattu tulevaisuuteen. Olen itse nähnyt omin silmin kuinka Kiinassa yhden vuosikymmenen aikana moninkertaistui yksityisautoilu ja kuinka uusi keskiluokka ilmestyi esiin kuin Fenix-lintu tuhkasta. Kiinassa elää jo nykyään noin 300 miljoonaa ihmistä, joiden faktinen elintaso ja kulutustottumukset ovat täysin verrattavissa Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan. Kiinan talouden keskus Shanghai on kymmenessä vuodessa kehittynyt rakennustyömaasta maailman modernimmaksi ja arkkitehtuuriltaan kiehtovimmaksi metropoliksi.
Sen sijaan Kiinan sotilasmahti on hyvin rajallinen, jopa sota Taiwanin kanssa saattaisi olla melko tasapäinen. Siksi tässä vaiheessa on kaukaa haettu ajatus, että Kiina pyrkisi lisäämään valtaansa militaristisin keinoin. Sellainen skenaario on vielä kaukana tulevaisuudessa. Taiwanin kohdalla on näköpiirissä lähinnä Hong Kongin malli, jossa alue tunnustetaan kuuluvaksi Kiinalle, mutta Kiina jättää sinne entisen järjestelmän ja oman hallintonsa voimaan.

buddhisti (nimimerkki)

Kannattaa muistaa siitä, että Kiinan nousu ei ole ainoastaan mannerkiinalaisten orjatyövoiman ja "orjatyövoiman" tai poliittikkan suuntauksen muutoksien ansioista. Vaan myös miljoonien ulkokiinalaisten ansiosta.

Miljoonat ulkokiinalaiset amerikoissa, euroopassa, muissa aasian maissa jne. He opiskelevat, työskentelevät (tutkijoina, businessmiehinä, insinööreinä jne), he sijoittavat mannerkiinaan niin talouteen, koulutuksiin kuin busineksiin. He kuuluvat niihin, jotka nostivat Kiinan talouden. Varsinkin taiwanilaiset, hongkongilaiset, Amerikan kiinalaiset ja singaporen kiinalaiset, he sijoittavat (tieto ja taito, rahat ja henkiset) paljon mannerKiinaan.

Tätä kiinalainen sananlasku kuvaavat kiinalaisia aika hyvin: Vaikka kuinka korkealle puu kasvaa, silti lehdet putoavat takaisin maahan.

Olkoon kuinka kaukana toisistaan kiinalaiset asuvat ja kuinka erimieliset ovat poliittiikassa ja muissa asioissa, silti he ovat samasta maasta tulivat. Älkää sitten ihmetelko miksi taiwanilaiset sijoittavat mannerkiinaan paljon, vaikka poliittisessa mielessä ovat vihollisia.

Karl Haushofer (nimimerkki)

Kiinan bkt/asukas on edelleen alle 3000 euroa vuodessa. Niiden joiden mielestä kiinalaisilla ei ole oikeutta kasvattaa elintasoaan tulisi itse ensin laskea oma elintasonsa kiinalaisten tasolle.

Siinä Helena on oikeassa että Afganistaniin hyökättiin osin luonnonvarojen hallinnan vuoksi. Muutama satatuhatta ihmistä tapettiin samalla, mutta mitä pienistä, eihän länsimaiden rikokset ole oikeasti rikoksia vaan "ylilyöntejä", "oheisvahinkoja" jne. USA on stalinistinen ja hitleristinen valtio, mutta sitä ei saa sanoa ääneen, koska se ei ole poliittisesti korrektia.

Se on sitten eri asia saavatko länsimaat Afganistanin luonnonrikkauksia koskaan käyttöönsä. Maa on epävakaa ja tulee olemaan niin pitkään, kun se on miehitetty. Lisäksi mineraalivarannot ovat tiettömien taipaleiden takana. Kaikki infrastruktuuri aina rautateistä asti puuttuu kokonaan. Kuka on valmis näihin miljardi-investointeihin maassa, joka on valmis taistelemaan miehittäjää vastaan hamaan loppuun asti?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#1.
Just minäkin mietiskelin sitä, että kyllähän se vähän on tekopyhää ihmetellä ja kauhistella Kiinan Afrikkaan työntämiä rahoja. Parastahan se kaikille olisi, että Kiinan vauraus leviää maailmalle. Mutta mielestäni huolestuttavaa on se, että Kiina ei jotenkin kuitenkaan mitään vastuuta kanna, eli se voi työntää sitä rahaa hyötyäkseen siitä itse, mutta entä jos Kiinan talous romahtaa, niin kuka sitten Afrikasta huolehtii.

Se minua kiinnostaisi kyllä, että paljonkohan Afrikkaan tällä hetkellä oikeastaan sitä rahaa menee, jos samaan aikaan kun esim. EU-valtioiden kehitysapurahojen määrä kasvaa, Kiina pistää vielä vähän enemmän rahaa... luulisi, että se jossain alkaisi kohta jo näkyäkin?

Mutta en minä ainakaan ajattele, että Kiina sotilaallisesti mitään vallottaisikaan, vaan nimenomaan rahalla ja taloudella. Jossain oli just aika hyvin sanottu, että Afrikassa ollaan huomattu, että Kiina on helpompi "portti" länsimaiseen elämään kuin länsi, joka esittää vaatimuksia rahan ja avun vastineeksi. Eihän Kiinalla (eikä länsimaillakaan) ole mitään tarvetta lähteä Afrikan valtioihin hyökkäämään. Mitä siellä vastassa olisikaan?

#3.
Voi toki olla tuolleenkin. Jos kuitenkin Kiina tarjoaa apua ilman mitään vaatimuksia, niin miksi maan hallinnolla olisi mitään velvollisuutta parantaa mitään. Voiton maksimointi ja oman edun tavottelu ovat kuitenkin varsin universaaleja ilmiöitä ja maissa, joissa ei muutenkaan ihmisellä juuri arvoa ole, tuskin ihan ensimmäisenäkään tulee mitkään työläisten työolot mieleen.
Toisaalta nyt ehkä sitten kostautuu se, ettei Afrikan luonnonrikkaita maita ole ihan kunnolla kehitetty eikä oikeastaan ketään ole mikään kiinnostanut pätkääkään.

#5.
En minä kyllä Kiinaa sotilaallisena uhkana pitäisikään, mutta kyllähän se vähän mietityttää, että miten käy maailmalle, jos ja kun se Kiinan talous romahtaa. Käsittääkseni Kiinan talousmahti ei kuitenkaan kauhean tukevalla pohjalla ole.

Tai entäs jos Kiinan valta vain kasvaa? Missä vaiheessa se alkaa näkyä esimerkiksi Euroopassa suhtautumisena ihmisoikeuksiin tai maailman konflikteihin? Tuleeko lisää Tshetshenioita ja Tiibettejä, joissa voi tapahtua mitä vaan ihmisille eikä niihin poliittisista syistä kukaan puutu?

Karl Haushofer (nimimerkki)

Korjaus edelliseen,

Kiinan bkt/asukas on edelleen alle 6000 euroa vuodessa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#7.
"Muiden ulkovaltojen tavoin myös Kiinaa kiinnostavat Afganistanin luonnonvarat. Se on aloittanut kuparinetsinnän Aynakissa. Kysessä on Afganistanin historian suurin yksittäinen investointi. Kolmen miljardin dollarin projektiin sisältyy myös voimalaitos ja radanrakentaminen Tadzhikistanista Pakistaniin."

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/02/intia_pulas...

Gagarin (nimimerkki)

#8: "Käsittääkseni Kiinan talousmahti ei kuitenkaan kauhean tukevalla pohjalla ole."

On sillä tietyssä mielessä tukeva perusta:
Valtava halpa työvoimaresurssi, joka ei lakkoile eikä vaadi liikoja.
Lisäksi poteniaalisia keskiluokkaistuvia massoja on vielä niin paljon, etteivät markkinatkaan kotimaassa ehdy vielä pitkään.

"Tai entäs jos Kiinan valta vain kasvaa? Missä vaiheessa se alkaa näkyä esimerkiksi Euroopassa suhtautumisena ihmisoikeuksiin tai maailman konflikteihin?"

Jossain vaiheessa vähitellen - se on vääjäämätöntä. Niinhän amerikkalainenkin elämäntapa ja maailmankatsomus on viime vuosikymmeninä ujuttautunut muualle kyseisen maan painoarvon vuoksi.

pahka (nimimerkki)

#11
Ja VAHVA keskusjohto, esimerkiksi demokraattinen Intia ei tästä syystä tule koskaan parjäämään Kiinalle. Kiinassa hökkelikylät padon alla ei ole ongelma ja haitallinen korruptio kitketään kuulalla.

Velttojen länsimaiden on joko:
a. pakottetava Kiina noudattamaan samoja standarteja ympäristö-, ay- ja ihmisoikeusasioissa kuin euroopassa.
b. Noudatettava Kiinan standardeja ympäristö- ja ihmisoikeusasioissa
c. Taannuttava, ja velkarahalla pidettävä kulissejä yllä muutama vuosikymmen

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#11.
Noinhan se on. Ja lisäksihän on otettava huomioon, että siinä missä länsimaista siirtyy tuotantoa halpaan Kiinaan, myöskin länsimaalaisten ihmisten käyttövarat vähenee ja kyllähän yhä enemmän silloin ihmiset ostavat halpaa, Kiinassa tuotettua rojua kotimaisen sijaan.
Mitä tulee Kiinan vaikutukseen meidän elämässämme muutoin, niin itse kuitenkin vierastan ajatusta siitä, että kulttuurimme ja elämäntapamme "kiinalaistuisi", sillä niinkin kovalla työllä kun eurooppalaiset ovat rakentaneet yhteiskunnastaan työläisiä arvostavan ja inhimilliset näkökohdat huomioonottavan, niin yllättäin mentäisiinkin takapakkia ja jouduttaisiin miettimään esim. työväestön oikeuksia uudeestaan.

#12.
Niin, minä kun luulen, ettei Kiinaa voida pakottaa mihinkään. Ne tekee mitä ne tahtoo. Venäjä tai USA:kaan eivät ole sitten toisen maailmansodan taistelleet "vertaistaan" vastaan, ainahan ne ovat itseään pienempiä kurmuttaneet, eikä taloudellista voimaakaan sikäli ole kun mikäli olen ymmärtänyt oikein, on läntinen maailma jo niin riippuvainen kiinalaisesta rahasta, jottei ole mahdollisuutta alkaa kikkailla silläkään rintamalla.

Yksi kysymys mieleeni tässä tuli: milloin katastrofielokuvien käsikirjoittajat reagoivat tähän muuttuneeseen valtasuhteeseen, kun eivät ne kohta voi enää kirjoittaa USA:n johtavan ihmiskunnan pelastamista asteroidin/ ufojen/ jättitsunamin/ mannerlaattojen ym. aiheuttamalta maailmanlopulta?

buddhisti (nimimerkki)

Hyvä Helena! ymmärrän kirjoituksesi huolen pointi. Sinällään kirjoituksiasi ei ole aiheetonta. Kiinan vallankasvu globaalipelaajaksi tuo aina mukaan huolia entisille globaalipelaajille.

Kiinalla kuten muillakin teollistuneilla mailla avunantajilla on AINA oma intressinsä. Mutta ehtoja avunantamiselle jokaisella on oman tavansa. EU ja USA antaavat avunsa (kehitysavun rahastot), mutta vastineeksi avata markinansa ilman tuontitulleja ulkosijoittajilta ja pitää parantaa ihmisoikeustilanteita ja demokraattia. Puhutaan demokraattista/ihmisoikeudesta se yleensä kuulostaa ihmisten korvissa tosi hienolta. Mutta käytännössä niiden toteuttamiseen on paljon vaikeampaa ja vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Ja ne ovat toteutettavissa.

Jokainen tietää hyvin Suomessa se, että jos ei ole rahaa, kustannuksia pitää kärsitä. Mistä? Esim. terveydenhuollosta ja muista sosiaalimenoista. Ne ovat ykkösvaihtoehtoja monissa kustannusleikkauksissa. Asiat ovat samoja Afrikassakin! Kun ei ole rahoja tai talouskasvu vakaus ei ole monissa afrikan maissa, on turha puhuu demokraattisesta ja ihmisoikeudesta. Ne asiat ovat haavoittuvaisia rahan puutteessa. EU antaman avun ja ehdot ovat tuhoisia kehitysmaille, vaikka demokraattisen ja ihmisoikeuden puhuminen on teoriassa hyvää. Käytännössä se toteuttaminen vaatisi, että maassa on tarpeeksi talouskasvu ja vakautta, jotta suuren osan kansasta pääsee töihin ja koulutuksiin. VAin koulutus ja työt saavat ihmiset demokraatisoimaan itsensä. Suosittelen googlata netistä kuten aiheen "laiton pääomanpako kehitysmaista..!" Niin tiedät mistä minä puhun.

Kiinan ja Intian antamat avuilla on myös ongelminsa. Sitä en kiellä, mutta hyvää puolensakin löytyy. Kiina ja Intia antaa apuja (kauppakäyntejä, rakentaa sairaaloita, teitä ja muita julkisia palvelujen kehittämiseen tarvittavat rahat). Vastineeksi Afrikka avaa heille markinansa ja luonnonrikkautensa heille. Mutta ei tarkoittaa sitä, että he tulevat ryöstämään Afrikkaa. Ei kukaan nykyään pysty ryöstää Afrikkaa, ellei he haluavat sitä. Nykytilanteeseen mukaan Kiinan ja Intian tapa antaa apua on tehokkaampi kuin perinteiseen verrattuna. Monet Afrikan maat, jotka hyödyntävät tätä tilannetta on talouskasvunsa noussut nopeammin (jo 2000 luvusta lähtien). Afrikan valtioiden oman kansan huolehtiminen on pääsääntöisesti on jokainen sen valtioiden päävirkamiesten tehtävää. En usko Kiina ja Intia haluaa ryhtyvänsä "lasten/moraalin vahdiksi". He aikuiset afrikkalaiset on pidettävä huoleen omista kansa ja oikeuksista. Kiina ja Intia tarjoaa vain vaihtoehtoiset työkalut heille perinteisen työkalujen sijasta.

PS. ei ainoastaan Kiina talouskasvu on huteralla pohjalla rakennettu, vaan myös koko maailman talousjärjestelmää on huteralla pohjalla (jatkua kilpailu luonnonvarannoista, jatkuva kasvusta, kulutuksista, markinnan spekuloinnista, finanssin epäreaaliteetin rahoista jne). Ne ovat ihmisten illuusiota, josta olemme tullut oman keksintöämme orjaksi. Luulemmeko, että näin voi jatkua IKUISESTI!!!?????

buddhisti (nimimerkki)

#13

huom! Kiinalaiset länsimaalaistuu koko ajan! ;)

Siinä onki pelottava ajatusta siitä, että miljardit kiinalaiset (käytännössä sadat miljoonat) alkaavat kuluttavat ja eläävät kuten mekin täällä. Emme kestää sitä ajatusta, kun ajattelemme omiaan kulutuksiamme.

Se on hölmön ajatusta (en tarkoita sinä :) ) siitä, että Kiinassa ei kehityisi demokraattia ja ihmisoikeuksia, vaikka talouskasvaa koko ajan. Itse asiassa nämä asiat ovat jo paremmin kuin 50 vuotta sitten. Toiset taas huonommin (luonto ja ympäristöt), mutta Kiina ja Intia on kasvattanut ekologisempaan teollisuutansa (tuulivoimalat, aurinkovoimalat jne.) verrattuna vaikkapa Italiaan, Ranskaa tai Suomi.

Lukion historian kirjasta olemme oppineet, että yksikään teollistuneet maat kehitysvaiheissa 1800 luvulla ei ole demokraattisia (orjatyövoimat, siirtomaan luonnonrikkauden ryöstöt ja ym) ja hyvän hallintotapaa (korruptoineet), tuotteet kopionti ja protekstionismi ovat yleistä. Silti pystyvät kehittämään itselleen laaja vahva demokraattia ja ihmisoikeuksia. Samoin pätee Japanin, Hongkong, USA jne. Mutta ne maat ovat demokraattisoimisen aikana jo talouskasvut stabilointuneet (pystyvät jo kilpailemaan ulkomaita tuotteita vastaan esim.). Kun maatalous on hyvässä kunnossa, tarkoittaa myös keskiluokka kasvaa, jolloin ihmiset kykenevät kouluttautumaan lisää ja omat lapset pääsevät koulutuksiin. Se edistää demokraattia ja ihmisoikeustietämyksen. MIkä edistää taas hyvinvointia. Kiinassa, Intiassa ja moinissa kehittyvissä maissa nämä asiat on ovat menossa siihen suuntaan. Kaikilla asioilla on tarkoituksiinsa.

Huonona puolena asiasta on se, että kaikki hyvinvointimme on rakennettu rahankorttien varassa. Esimerkiksi kun ei ole rahaa -> esim. terveydenhuollot ja julkiset palvelut kärsitään -> Ihmiset vailla työtä ja koulutuksia -> äärimielipiteen nousevat -> ääriliikkeet saavat kannatusta (esim. Saksan natsin alkutaipaleella) -> vapaa ajatusta /ilmaisuvapaus kärsii -> sodat syttyvät -> jne.

On jo aikaa kehittämään OIKEITA HYVINVOINTIEN systeemejä. Muuten ihmiskunnalla on suurongelmien edessä, kun luontovarat käyvät vähiin!

riku (nimimerkki)

Kannattaako ajatella noin kansallisvaltioittain? Valta on kuitenkin siellä missä raha, eikä rahalla ole isänmaata. Maailma ei ole enää sama kuin 20 vuotta sitten, koska toimiville demokratioille tärkeitä rajoja on poistunut. Tuloerot kasvavat, monikansalliset yritykset rellestävät ja pankkiireille on veronmaksajien piikki auki. Aika harvat maat ajavat omien kansalaistensa etua. Mieleen tulee lähinnä Sveitsi, jossa perustuslaki suojelee kansalaisia poliitikkojen mielivallalta.

Gagarin (nimimerkki)

#16: "Kannattaako ajatella noin kansallisvaltioittain?"

Kiinan kohdalla kyllä. Kun maalla on vahva kansallismielinen keskushallinto, on raha ja taloudellinen vaurauden tavoittelu vain väline kansallistunnon määrittämien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#15.
Hyvä kommentti ja pointti siinä! Onhan se toki selvä, että kun Aasiassakin selvästi ihmiset vaurastuessaan haluavat elää "länsimaisittain", niin vaurastuvan kansanosan kasvaessa myöskin yhteiskunta muuttuu.
Voimme siis vain istua kyydissä ja toivoa että ne tietävät kuinka rakettia ohjataan ja kehitys etenee positiivisena.

#16.
Kuten gagarinkin totesi, niin kyllä Kiinan kohdalla ajattelisin kansallisvaltioittain. EU on sitten asia erikseen tai lännen monikansalliset yritykset.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Todella mielenkiintoista keskustelua!

Heräsi mieleeni kysymys, että voisiko maailma yllättäen olla jopa parempi ja turvallisempi paikka, jos Yhdysvallat menettäisi taloudellisen ja sotilaallisen mahdin Kiinalle. Ehkä Kiinan valtio ei järjestelmänä sittenkään ole niin hegemoninen kuin Yhdysvaltojen korporatiivinen valtio.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#19.
Niin no... siis itse en pidä Kiinaa USA:ta mitenkään hienompana vaihtoehtona. Mielestäni unelmamaailmassa jokainen valtio toimisi itse ja yhdessä sitten hoidettaisiin asioita, jotka nyt kuuluvat YK:n duuniin, mutta ilman mitään sellaista poliittista kyräilyä ja muuta. Siis että kaikki valtiot olisivat tasa-arvoisia ja kaikilla olisi samat velvollisuudet, vapaudet ja vastuu.

Mutta sellaista maailmaa tuskin tullaan koskaan näkemään.

M-T Heikka

Niin, vaan ei Kiina ole niin energinen/agressiivinen/osallistuva maa kuin mitä USA.

Kiinassa, eikö siellä ole niitä konfutselaisia, hirveän viisasta porukkaa. Tosin siellä on kommunismi, mutta pohjalla on vanha kulttuuri.

En usko, että he ainakaan Afganistaniin lähtisivät. He tietävät varmaan, ettei afgaaneja voittanut edes Tsingiskaan. Ei myöskään Aleksanteri Suuren voittamaton armeija, ei NL: puna-armeija eikä USA Natoineen.

Minulle tuli mieleeni, että mikäli rikastuvat Afganistanissa alkavat pian rakennella sellaista pommia, millä räjäyttävät koko maailman: että siitäs saitte!

Naama (nimimerkki)

Nii hao, H.E.! Hieno kirjoitus, jossa mielenkiintoisia ajatuksia mutusteltavaksi, esim.:

"Jotenkin minusta tuntuu, että meillä on nyt maapallolla semmonen jättivaltio häärimässä, joka tekee kaikki asiat just silleen niin kuin USA:n olisi voinnut pelätä tekevän."

- mullapa on muuten takaraivossa ihan samanlainen kutina ja tuntuu siltä kuin olisit pukenut sanoiksi jonkin ajatuksen joka olisi jo hyvän aikaa ollut muhimassa tässäkin, tosin lyhyttukkaisesa päässä :), kuitenkaan selkeytymättä.

Jatkokysymys: miksi USA epäonnistui/epäonnistuu siinä missä Kiinalla on hyvät näkymät onnistua?
Vaikka olen kaikkea muuta kuin kiinalaisvihaaja, niin olen sitä mieltä että kiinalaiskulttuuria ja kiinalaisia ihmisiä kohtaan meillä Suomessa on jotain merkillistä romantisoitua ihailua, joka ehkä estää muistamasta että kun puhutaan Kiinasta kyseessä on esim. maolaisen kulttuurivallankumouksen synnyttäjävaltio.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#22.
No olisikohan kuitenkin siinä Kiinassa ja Yhdysvalloissa se ero, että toisessa on kuitenkin ihmisillä mahdollisuus jakaa tietoa, kyseenalaistaa ja olla kriittisiä. Toisessa eipä juuri. Tai on, mutta henkensä uhalla?

"Vaikka olen kaikkea muuta kuin kiinalaisvihaaja, niin olen sitä mieltä että kiinalaiskulttuuria ja kiinalaisia ihmisiä kohtaan meillä Suomessa on jotain merkillistä romantisoitua ihailua, joka ehkä estää muistamasta että kun puhutaan Kiinasta kyseessä on esim. maolaisen kulttuurivallankumouksen synnyttäjävaltio."

No just tuollaista olen minäkin ajatellut. Siis Kiinasta tulee mieleen lohikäärmeet, vihreä tee ja ne sellaiset valkopartaiset kansantietäjät.

Jari Jääskeläinen (nimimerkki)

Irakin sotaan mentiin, jotta Us-$ pysyisi maailman reservivaluuttana. Öljy tuli sitten "kaupanpäälle". Imperiumin hallintapolitiikkaa jokatapauksessa...

:) (nimimerkki)

Asia mirri :) Hyvä et ihmiset herää,vaik karu totuus onkin,liian myöhäistä.

:) (nimimerkki)

Et ole foliohattu,BP-öljy katastrofi oli sisäpiiri töitä!

June 1, 2003

Kirje on tullut Uuden maailmanjärjestyksen elitisteiltä.

Rakkahin maailmankansalainen

Minä uskon että on tullut aika paljastaa sinulle joitakin tyrmistyttäviä asioita, joita sinä olet kohdannut menneinä vuosikymmeninä. On hyödyksi sinulle joitakin näistä asioista jotta sinä tietäisit kuinka käyttäytyä Uudessa maailmanjärjestyksessä joka on nyt ottamassa muodon. Me haluamme että sinä pystyt tulemaan täysillä mukaan ja sopeutumaan meidän uuteen yhteiskuntaamme. Loppujen lopuksi, jos sinä teet näin, se on sinun omaksi parhaaksesi.
Ensiksi, on hyvä jos sinä ymmärrät joitakin meidän tarkoituksiamme niin että sinä voisit tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä. Minä en voi kertoa sinulle niistä vaikeuksista joita sinä kohtaat jos sinä vastustat meitä. Meillä on keinot kohdella vastustajiamme. Minä ainoastaan kerron sinulle tämän nyt, koska on liian myöhäistä muuttaa asioiden suuntaa. Aika jolloin meidät olisi vielä voitu pysäyttää on mennyt ohi jo kauan sitten. Meillä on täysin hallinnassa maapallo ja sen rahoitusjärjestelmä sekä median propaganda, eikä yksinkertaisesti ole mitään keinoa jolla mikään kansakunta tai valta voisi lyödä meidät.
Meillä on silmät jokaisen valtion jokaisella hallitus-portaalla. Me tiedämme mitä on suunnitteilla, koska meidän korvamme ja silmämme ovat aina läsnä.
Valtioiden salaisuudet eivät ole salsisuuksia meille. Kiina hiljattain syytti Yhdysvaltain mediaa valehtelusta Kosovon suhteen. Te typerät ihmiset. Tietysti me valehtelemme. Näin me voimme pitää ihmiset tasapainottomassa tilassa, niin että he kohtaavat jatkuvasti ristiriitaisuuksia; tämä on hyvin hyödyllistä meille. Oletko sinä nähnyt Talk Show:n esityksiä? Jotkut teistä uskovat että me olemme liberaaleja ja että hyvät ihmiset ovat konservatiiveja. Todellisuudessa, molemmat palvelevat meidän etujamme. Jokainen leiri palvelee pelkästään meidän hyväksymällämme tavalla, mutta heidän ei sallita olla tekemisissä tosiasioiden kanssa. Luomalla ristiriitoja kaikilla tasoilla kukaan ei tiedä mitä tehdä. Joten, kaiken tämän hämmennyksen keskellä me kuljemme eteenpäin, ja teemme mitä me haluamme, kenenkään estämättä.”

Huomioi Yhdysvaltain Presidentti. Vaikka hän säännöllisesti rikkoo jokaista tunnettua hillikettä, kukaan ei voi pysäyttää häntä. Hän kulkee eteenpäin ja tekee sitä mitä me haluamme hänen tekevän, joka tapauksessa. Kongressilla ei ole voimaa pysäyttää häntä. Hän tekee mitä me haluamme koska hän tietää että muuten me voimme poistaa hänet. Eikö tämä ole melko nerokasta strategiaa meidän puoleltamme? Sinä et voi vetää meitä oikeuteen koska sinä et näe meitä ja koska oikeuslaitos on meidän palvelijamme. Me ohjaamme kaikkea. Sinä et tiedä ketä vastaan hyökätä. Minun täytyy sanoa että tämä piilossa oleva käsi on ihmeellisesti laadittu ja ilman yhtäkään tunnettua historiallista edeltäjää tässä laajuudessa. Me hallitsemme maailmaa eikä maailma saa edes selville, kuka hallitsee sitä.

Tämä on ihmeellinen asia. Mediassa me kerromme sinulle tarkkaan mitä me haluamme sinun tekevän. Sitten, välähdyksessä, meidän pienet palvelijamme tottelevat. Me voimme lähettää amerikkalaisia tai eurooppalaisia joukkoja minne vain me haluamme, milloin vain me haluamme ja mitä tarkoitusta varten vain me haluamme. Kuinka paljon todisteita sinä tarvitset? Me voimme saada sinut haluamaan että sinä jätät kotisi, perheesi ja lähdet sotaan pelkästään meidän käskystämme. Meidän tarvitsee ainoastaan kertoa jotain hölynpölyä sinulle Presidentin työpöydältä tai iltauutisissa, ja me saamme teidät kaikki tekemään innokkaasti mitä me vain haluamme. Sinä et voi muuta kuin totella meitä.

Sinun turha vastarintasi
Kun kuka tahansa teistä päättää vastustaa meitä, meillä on keinot tehdä sinusta naurettava niinkuin me olemme tehneet sinun militia-liikkeestäsi. Meillä on ilo käyttää tätä liikettä näyttääksemme maailmalle kuinka hyödytöntä kaikki vastarinta on. He näyttävät niin typeriltä marssiessaan aseidensa kanssa, ikäänkuin heistä olisi jotakin vastusta sotavoimillemme. Katso mitä me teimme Waco:n lähistöllä. Auttoiko Daavidin oksan pieni asevarasto heitä? Me olemme keränneet veroja sinulta ja käyttäneet tätä rahaa tehdäksemme sellaisia kehittyneitä aseita joiden kanssa sinä et voi kilpailla. Sinun oma rahasi on auttanut vahvistamaan niitä ketjuja joilla me sidomme sinut, koska me kontrolloimme kaikkea rahaa.

Jotkut teistä saattavat ajatella voivansa paeta ostamalla maata maaseudulta ja kasvattamalla vihanneksia. Salli minun muistuttaa sinua, että sinä silti maksat meille maa-vuokraa. Tai, sinä voit kutsua sitä omaisuusveroksi, mutta se menee silti meille. Sinä näet, sinä tarvitset rahaa mitä ikinä sinä teetkään. Jos sinä et pysty maksamaan maa-vuokraa meille, me otamme sinun maasi ja myymme sen sellaiselle joka maksaa meille. Luuletko sinä että me emme pysty tekemään näin?
Ja sinun maavuokrallasi, me kustannamme sinun lapsesi indoktrinaation (=me iskostamme maailmankatsomuksemme lapsesi mieleen) julkisissa kouluissa jotka me olemme perustaneet. Me haluamme heidän kasvavan hyvin harjoitettuina meidän ajattelutapaamme varten. Sinun lapsesi oppivat mitä me haluamme heidän oppivan, ja milloin me haluamme heidän oppivan tämän, ja sinä maksat tämän kaiken maavuokrastasi.
Näitä rahoja käytetään myös muihin projekteihin joita meillä on mielessämme, ja meidän urakoitsijoillemme maksetaan hyvin heidän työstään. Sinä et kenties usko että me omistamme sinun lapsesi, mutta sinä saat selville että näin on asia. Me voimme säätää lain, että jos sinä kuritat lastasi ruumiillisesti, me viemme hänet pois.
Jos sinun lapsesi eivät omaksu koulussa meidän iskostamiamme malleja, me voimme syyttää sinua laiminlyönnistä ja viedä lapsesi pois. Sinun lapsesi eivät ole sinun. Ne ovat meidän. Sinun täytyy rokottaa heidät ja sinun täytyy tuoda heidät meidän sairaaloihimme jos me niin määräämme, tai me haemme heidät pois. Sinä tiedät tämän ja me tiedämme tämän. Elektronisen kaupankäynnin kautta me kykenemme näkemään missä sinä olet, ja mitä sinä ostat. Internetin ja muiden lähteiden kautta me voimme jopa saada selville mitä sinä ajattelet ja mitä sinä sanot. Ei ole kovinkaan merkityksellistä meidän kannaltamme se mihin sinä uskot, niin kauan kuin sinä teet mitä me käskemme. Sinun uskomuksesi ovat hölynpölyä joka tapauksessa. Mutta, jos me epäilemme että sinä saatat olla jossain määrin vaarallinen meidän suunnitelmillemme, meillä on keinot kuinka toimia sinun kanssasi.
Me voimme kiusanteon avulla pyydystää sinut ansaan. Me pystymme saamaan sinut oikeuteen niin pitkäksi aikaa että sinä et koskaan pääse pois. me voimme helposti näivettää kaiken sinun omaisuutesi jonkin tekosyyn avulla. Meillä on suunnattomat varat joilla me voimme maksaa lakimiehillemme. Sinä maksat palkan näille lakimiehille verojen muodossa.
Sinulla ei ole tällaisia valtavia rahavaroja. Me tiedämme kuinka jakaa ja valloittaa. Emmekö me ole syrjäyttäneet hallitsijoita tempuillamme? Luuletko että sinusta on vastusta meille?

Sinun turhat organisaatiosi
Ja, ajatellaanpa sinun uskontojasi ja ”moraalista enemmistöäsi”. ”Moraalinen enemmistö” (=moral majority) ei ole sen enempää moraalinen kuin enemmistökään. meillä on ilo käyttää tätä vetistä nauhamakaronia tehdäksemme kristinuskosta naurunalaisen. Typerät ihmiset jotka johtavat tätä organisaatiota saavat kananmunan kasvoilleen. Me olemme aina saaneet heidät puolustuskannalle niinkuin me olemme tehneet onnistuneesti NRA:n kanssa. Me voimme saada National Rifle Association:in (Kansallinen kivääriliitto) näyttämään The New Radikal Attackers -seuralta (=Uudet radikaalit hyökkääjät) meidän median propagandamme toimesta.

Sinä et voi vapautua. Kuvittele kuinka sinä voisitkaan. Me annamme polttoaineen autoosi. Me voimme kääntää hanat kiinni milloin me vain haluamme väittäen että on jonkinlaista pulaa. Entä jos sinun autosi menee rikki? Sinä et voi saada osia siihen ilman meitä. Me valvomme kaikkea rahaa jota sinä käytät. Halutessamme me voimme pysäyttää rahan virtaamisen tai saada aikaan täydellisen romahduksen. Sitten me voimme määrätä Presidentin julistamaan kaiken rahan arvottomaksi. Sillä hetkellä kaikki sinun rahasi häviävät savuna ilmaan.
Tarvitsetko sinä ruokaa? Jos tarpeen, me voimme aiheuttaa kuljettajien lakon joka lopettaisi ruoan jakamisen kauppoihisi. Me voimme näännyttää sinut nälkään milloin vain me haluamme. Sinulla on ruokaa ainoastaan siksi koska me tarjoamme sitä sinulle ruokapöydästämme.
Suurina pulavuosina me kontrolloimme ruokaa. Me kasasimme vuorenkorkuisia pinoja ruokaa aitojen taakse ja annoimme sen pilaantua. Nälkäiset me panimme töihin meidän työleireillemme vaikka oli olemassa tarpeeksi ruokaa jolla ruokkia heidät. Luuletko sinä todella että sinä voit lyödä meidät? Sinä sanot että sinä voit kätkeä kultarahoja jotta sinulla olisi edelleen rahaa romahduksen tapahtuessa. Me voimme yksinkertaisesti säätää lain, joka tekee kullan omistamisesta laitonta niinkuin me olemme säätäneet aikaisemminkin. Jos me löydämme kultaa sinun hallustasi, me voimme yksinkertaisesti takavarikoida sen ja passittaa sinut vankilaan lain rikkomisesta.
Vankilassa ollessasi sinun täytyisi tehdä työtä jossakin meidän työlaitoksissamme. Me olemme antaneet sellaisen kuvan vankityöleireistämme että kukaan ei näytä vastustavan niitä. Me kerromme ihmisille että murhamiesten pitäisi maksaa omasta ylläpidostaan.
Kukaan ei näytä ajattelevan että meillä on valta laittaa sinne myös tomaatin kasvattajat. Me voimme säätää lait jotka kieltävät puutarhat ja sitten keksiä jonkun tieteellisen syyn miksi sinulla on lupa ostaa ruokaa ainoastaan meidän lähteistämme. Jos joku näkee sinun kasvattavan tomaatteja, hän raportoi sinusta meille ja sitten sinä tulet meille tekemään töitä meidän pelloillamme. Oi, te typerät nationalistit. Te ette voi paeta meitä, sillä jo kauan ennen kuin te synnyitte, me olimme suunnitelleet sinun orjuuttamisesi. Sinun opettajasi ja pastorisi ovat muotoilleet sinun ajatuksiasi meitä varten jo sukupolvien ajan. Mene ja tapa itsesi, se ainoastaan auttaa meitä käsittelemään jäljellä olevaa väestöä. Sinä et voi vahingoittaa meitä, löytää meitä tai edes kuvitella minkä veroisia me olemme.
Minä heitän sinulle nämä muutamat seikat ainoastaan siksi että sinä — jos sinulla on yhtään järkeä — tottelisit meitä ja noudattaisit meidän ohjeitamme.

Sinun kontrolloitu mielesi
Me johdamme Hollywoodia. Sellaiset elokuvat kuten Terminator ja Armageddon sekä monet muut luotiin yksinkertaisesti siksi että sinä ajattelisit meidän haluamallamme tavalla. Sinut on ohjelmoitu pitämään väkivallasta, niin että sitten kun me lähetämme sinut tappamaan joitakin pahoja ihmisiä, sinä tottelet mielelläsi.
Me olemme tuoneet väkivaltaisia toimintapelejä ostoskeskuksiisi valmistellaksemme sinun lastesi mielet sodan taiteeseen. Me olemme panneet sinut näkemään armeijamme ja poliisimme hyvinä osapuolina ja altistaneet sinut asioille jotka olivat mahdottomia vain muutama vuosikymmen sitten. Meidän taiteelliset ohjelmamme, kaikki on suunniteltu jotta sinä alistuisit ja jopa auttaisit Uuden maailmanjärjestyksen luomisessa.
Star Trek, ja muut luomukset ovat opettaneet sinut yksinkertaisesti tottelemaan uusien kansainvälisten vallanpitäjien antamia ohjeita. Te typerät ihmiset, te ajattelette että teitä viihdytettiin, kun teitä itse asiassa koulutettiin. Uskaltaisinko minä käyttää sanoja ”aivopesu” tai ”mielenhallinta”. Muuten, oletko sinä nähnyt uusimman Tähtien Sodan?
Mikä henkisen manipuloinnin taideteos. Ihmiset keskustelevat kaikenlaisten epämääräisten ja eri muotoisten olioiden kanssa, ja he keskustelevat englanniksi. Ihmettelenpä missä nämä avaruusoliot oppivat englantia. Voi ihmisten yksinkertaista mieltä. Hän ei koskaan huomaa että hänet on viety satumaahan. Me olemme laittaneet mainoksia Tähtien Sota -elokuvasta melkein joka paikkaan. Sinä löydät niitä Wal-martista, K-martista, Taco Bell:istä, ja muista kaupallisista laitoksistamme. Elokuvassa on jotakin jonka me haluamme sinun oppivan. Vai, pitäisikö sanoa että episodeissa 4-6 on jotakin sellaista mitä me emme halua sinun oppivan? Joka tapauksessa, meillä on mitä me heluamme tässä asiassa.

Tietysti, jotta pitäisimme sinut hyväuskoisena, me olemme käskeneet vaaleilla valittuja virkamiehiämme teeskentelemään ikäänkuin he haluaisivat korjata tilanteen. Presidentti Clinton puhuu Hollywood-elokuvien väkivaltaa vastaan. Tämä ei tietenkään ratkaise ongelmaa, mutta saa ihmiset uskomaan että asialle yritetään tehdä jotakin. Seksi ja väkivalta ovat parhaimmat voimat jotka auttavat meitä saavuttamaan päämäärämme. Tällä tavalla me pidämme heidät niin kylläisinä että heillä ei ole hyveellisyyttä tai aivokapasiteettia miettiä todella tärkeitä asioita jotka on jätetty kokonaan meidän käsiimme. Presidentti Clintonista on ollut meille erittäin suuri apu. Me tunsimme hänen luonteensa ennenkuin me teimme hänestä Presidentin. Hänen paljastumisestaan oli suuri apu nuorison moraalisten arvojen säätämisessä alaspäin. Tästä on etua meille.
Niiden turhat ponnistukset saada hänet meitä vastaan olivat jopa hyväksyttäviä meidän kannaltamme. Hän on hyödyllinen meille eikä kukaan siirrä häntä syrjään kunnes me olemme valmiit siirtämään hänet syrjään. Anteeksi jos minä näytän pilkkaavan asioita joihin sinä uskot, mutta ne ovat melko vanhanaikaisia. Eikö sinulla ole silmiä nähdä että sinun turhat vapautesi ovat hyödyttömiä meidän edessämme? Sinä voit tehdä ainoastaan niin kuin me sanomme. Me siirrämme syrjään Presidenttimme kun me olemme valmiit, ja johtaja jonka me asetamme tulee istumaan paikallaan niin kauan kuin se palvelee meitä.
SIllä hetkellä me laitamme suosittelemamme ehdokkaan sinun eteesi ja sinä äänestät niinkuin me haluamme. Tällä tavalla me annamme sinulle turhaa äänestys-harjoitusta, ja sinä uskot että sinulla on jotakin tekemistä sen kanssa kuka Presidentti valitaan virkaan.
Me käytämme kensakuntia mihin me ikinä haluamme. Jokainen tietää että niiden täytyy totella meitä tai kuolla. Onneksi meillä on muutama vastaan hangoittelija kuten Saddam ja Milosevic, jotka ovat olleet avuliaita näyttämään maailman johtajille mitä me teemme heille jos he eivät alistu.
On hienoa seurata meidän päämääriämme ja tehdä mitä me sanomme. Jos joku ei tee näin, seuraukset ovat traagisia. Minä haluaisin säästää sinut tällaiselta lopulta. Me käytämme sinua helpottamaan ylikansoitus-ongelmaa.
Sinun typerä kapinasi meidän hallintoamme vastaan
Jotkut teistä ovat ajatelleet että te voisitte pysäyttää meidät asettamalla pommin johonkin meidän abortti-klinikoistamme tai hallitus-takennuksistamme. Typerät sielut! Kuinka tämä voisi vahingoittaa meitä?
Kaikki tällaiset toimenpiteet antavat meille tekosyyn kaataa ihmisten päälle lisää kontrollia ja raskaita taakkoja. Me tykkäämme siitä kun sinä kapinoit ja räjäytät jotakin ilmaan. Sinä olet hyvä tekosyy jonka varjolla me voimme laatia lisää lakeja kaikkia niitä asioita vastaan jotka suojelevat sinun vapauttasi. Etkö sinä näe kuinka mahdotonta meitä on vastustaa? Mitä enemmän sinä rimpuilet, sitä lujemmin me puristamme.

Meidän valtakuntamme on rahan valtakunta. Anteeksi, mutta minun täytyy tunnustaa että me olemme rahattoman valtakunnan hallitsijoita. Sinun täytyy nähdä huumori tässä lausunnossa. Me olemme antaneet sinulle palan paperia tai joitakin numeroita tietokoneen näytölle joille me olemme antaneet termin ”raha”. Mikään muu kuin meidän sanamme ei ole tämän rahan vakuutena. Me luomme sitä tyhjästä, me painamme sitä, me lainaamme sitä, me annamme sille arvon, me otamme siltä arvon pois. Kaikki asiat joilla on tekemistä rahan kanssa ovat meidän käsissämme. Ajattele, mitä sinä voit tehdä ilman rahaa? Jos sinä yrität vastustaa, me voimme peruuttaa sinun luottosi tai jäädyttää sinun tilisi. Sinun rahasi takavarikoidaan helposti. Me olemme laatineet niin monia sääntöjä elämiseen, että sinä et voi elää ilman rahaa.
Leiriydy valtion alueelle ja sinun täytyy muuttaa sieltä pois kahdessa viikossa. Sinä et pysty kasvattamaan itsellesi puutarhaa kahdessa viikossa. Monille meidän luontopoluistamme saa astua ainoastaan luvan kanssa. Me olemme säätäneet lakeja jotka kieltävät asuntovaunussa asumisen kovin pitkään samassa paikassa. Etkö sinä ole ajatellut kuinka naurettavaa on, että me sallimme asumisen taloissa koko ajan mutta me emme salli ihmisten asuvan asuntovaunuissa tai teltoissa pysyvästi jollei hän asu verollisella leirintä-alueella.
Meidän mittaamattomat mysteerimme
Meidän hiljattain käydyllä sodalla Serbiassa oli monia tarkoitusperiä, mutta me emme puhu niistä avoimesti. Me annamme Talk Show -isäntien kertoa kaikenlaista hölynpölyä mutta mikään tästä ei osu lähellekään totuutta. Ensiksikin, Kosovossa on luonnon-rikkauksia joista meillä täytyy olla täydellinen kontrolli. Kosovon kallioperässä on paljon uraania, ja uraani on hyvin tärkeää meille. Meille käy hyvin myös se, että kaikki tällaiset mineraalit pysyvät meidän potentiaalisten vihollistemme ulottumattomissa.
Milosevic ei ole ollut kovin halukas antamaan näitä resursseja meidän käsiimme, joten me yksinkertaisesti teimme asiat hänelle vaikeiksi kunnes hän alistuu meidän komentoomme. Nyt voitto Jugoslaviasta on varma.
Me saatamme tämän ylpeän kansakunnan nöyryytyksen sille tasolle jota me vaadimme keikilta ihmisiltä. Sodan jälkeen, jos Milosevic ei riittävästi nöyristele meidän edessämme, me viemme hänet oikeuteen sotarikoksista syytettynä. Me keksimme tämän termin; melko nerokkaasti, eikö niin? Kuinka voi olla olemassa sellainen ase kuin sotarikos? Sodan luonne on sellainen että se sulkee pois kaikki säännöt. On niin huvittavaa katsoa kansakuntia kun ne yrittävät käydä sotaa meidän asettamillamme pelisäännöillä. Ainoa sotarikos on olla meitä vastaan. Jokainen joka on meitä vastaan rikkoo meidän lakejamme. Kuten sinä olet nähnyt, sellainen joka on meidän puolellamme saa tehdä mitä hän haluaa. Eikö Nelson Mandela ollut pommeja kantava terroristi joka tappoi monia vihollisiaan? Me teimme hänestä sankarin.
Me emme noudata yhtäkään lakia kun sota tulee. Me teemme mitä me haluamme, milloin me haluamme ja missä me haluamme. Me voimme näännyttää kansakunnat kuoliaiksi. Me voimme saattaa siviilit perikatoon ja käyttää muita kauhuja joiden avulla me saamme vihollisemme oikeuteen. Katso meidän esimerkkiämme.
Me pommitimme Serbiaa. Me pommitimme kosovolaiset pois kodeistaan, myrkytimme heidän jokensa, käänsimme pois päältä heidän sähkönsä, ja sitten me mestarillisesti saimme kaiken näyttämään siltä, että tämä kaikki oli milosevichin syytä ja että hänen täytyy mennä oikeuteen tästä hyvästä. Samalla tavalla me saimme aiheuttamamme tulimyrskyn Waco:ssa näyttämään David Koreshin syyltä. Sitten on vielä meidän pääkonnamme Saddam, kaikkine joukkotuhoaseineen. Pahoja miehiä löytyy kymmenen tusinasta ja me voimme taikoa yhden esille silloin kun se sopii meille. Tämä on todella hauskaa, kun sinä oikein ajattelet. MInä en ole sellainen joka tavallisesti repii huumoria, mutta minä joskus löydän itseni nauramasta niille absurdeille käsityksille joita me laitamme sinun eteesi ja jotka sinä halukkaasti otat vastaan.
Etkö sinä ihmettele sitä, että maailman johtajat vapisevat meidän läsnäollessamme? He tietävät että heillä ei ole muuta valtaa kuin se minkä me olemme antaneet heille. Me emme pelkää Venäjää emmekä Kiinaa, koska me hallitsemme täydellisesti heidän ajatusmaailmansa. Kiina tietää että me voimme jäädyttää kaikki heidän yrityksensä ja pääomansa Amerikassa kynän heilautuksella.
Me haluamme sinun olevan osa järjestelmää. Kun sinä ostat talon, me emme ainoastaan ota veroa ostoksestasi, vaan me otamme myös suuren osan korkomenoistasi. SInä saat maksaa talosi hinnan kaksin- tai kolminkertaisena, korkokuluina yksistään.
Me emme halua sinun pakenevan ja tämän vuoksi me olemme tehneet asiat tällaisiksi. Sinä olet meidän omaisuuttamme. Me emme salli sinun ostavan tai myyvän mitään jollet sinä alistu meidän auktoriteettimme alle. Jos sinä haastat meidät oikeuteen, sinä häviät. Jos sinä ryhdyt vcäkivaltaiseksi, me laitamme sinut johonkin työleireistämme. Sinä tarvitset meidän rahaamme, meidän viihdykkeitämme, meidän polttoainettamme ja meidän julkisia palveluitamme. Jos sinulla ei ole näitä, sinä näännyt. Sinut on tehty noudattamaan meidän tahtoamme.

Ei allekirjoitusta

Ano Nyymi (nimimerkki)

Mä olen ihan varma siitä että maa on litteä ja kuu on juustoa.
Ja että seinillä on korvat.

Ja että mun kohtaloni on olla aina PA.

Ja siitäkin olen varma että en ihan hevillä, enkä edes ABBAlla, totu tuohon uuteen kuvaan, kun se aiempi oli niin söde.

Toimituksen poiminnat