Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Ruotsalainen bisnesmoraali

Ruotsi on selvinnyt melko kuivin jaloin viimeisen sadan vuoden aikana muuta maailmaa ravistelleista myllerryksistä. Puolueeton maa, demokratian kehto, jolla on kaunis kuningasperhe ja syvään juurtunut hyvinvointivaltion perinne.
Kuitenkin yllättävän vähän puhutaan siitä, millä hinnalla Ruotsi on niin Ruotsi.

Muutama päivä sitten luin uutisen, joka kertoi ruotsalaisen öljy-yhtiön olleen aiheuttamassa vuosituhannen vaihteessa Sudanissa tuhansien ihmisten kuolemaan, nälänhätään ja ihmisten pakkosiirtoihin johtaneita tapahtumia öljynporaushankkeensa kanssa.
Tänään Hesarin uutinen kertoo Ikean tukevan Israelin miehityspolitiikkaa Länsirannalla kieltäytymällä kuljettamasta tavaraa palestiinalaisalueille. Kiisteltyihin Israelin siirtokuntiin Ikea kyllä mööpeleitään vie.

Kyllä minua on joskus vähän naurattanutkin, kun aina joku Henrik Arnstad tulee kertomaan, kuinka kauheita natseja me suomalaiset olimme ja kuinka me emme vieläkään osaa tunnustaa sitä, että olimme natsien liittolaisia.
Joopajoo, vaan näitä ruotsalaislänkytyksiä vasten sitten kun miettii sitä, että kuinka turvallisesti ruotsalaiset itse ovat saaneet elellä ja bisneksiään harrastella, niin saa esimerkiksi Suomi-Ruotsi-ottelun (olipa laji mikä tahansa) alla tsempattua itsensä aika hyvää kisakuntoon.

Esimerkiksi vuonna 1941 ruotsalainen finanssiministeri myönsi Hitlerille suuren lainan ”tukeakseen Saksaa sodankäynnin vuoksi” ja lisäksi tiedetään esimerkiksi, että ruotsalaiset vaihtoivat Saksan kanssa malmia kultaan, jonka alkuperänkin ruotsalaiset tiesivät: kyseessä oli juutalaisilta varastettu kulta, osa jopa tapettujen juutalaisten kultahampaista sulatettua.

Mielestäni on erittäin kummallista, ettei Ruotsia ole missään vaiheessa vaadittu tilille Natsi-Saksan kanssa vehkeilystä, mutta toivottavasti nyt ruotsalaiset yritykset saisivat jonkun kunnon näpäytyksen tuoreemmista härskeilyistään. Myöskin Ruotsia tulisi koskea ne ihan normaalit ja yleiset moraalisäännöt, vaikka olisi kuinka kaunis kruununprinsessa ja verirahoilla rakennettu hyvinvointi.

Suomalaiset kokevat edelleenkin jonkinlaista huonoutta ruotsalaisten rinnalla, mutta jos mietitään historiaa, niin minä ainakin olen huomattavasti ylpeämpi siitä, että suomalaiset taistelivat itsenäisyytensä puolesta ja maksoivat sodan jälkeen velkansa, jos jotain väärin olivat tehneet. Ruotsalaiset taas tyytyivät lähinnä huoraamaan, mikä ei kauhean kaunista ole enkä yhtään ihmettele, jolleivät ruotsalaiset tuosta kohtaa historiaansa hirveästi puhu.

Kesäterkuin,

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Kalevi Wahrman (nimimerkki)

uusi KANSAN ÄÄNI luettavissa

http://www.kansanaani.net

Gagarin (nimimerkki)

Ruotsi kävi viimeisen sotansa 1800-luvun alussa menettäen silloin loputkin itäisestä maakunnastaan (Österland) Venäjälle. Jo sata vuotta aiemmin se oli menettänyt Laatokan Karjalan, kannaksen ja Viipurin, jolloin raja piirrettiin Pietari Suuren toimesta tylysti Haminan itäpuolelta kohti Ilomantsia.
Tuon tappion jälkeen Ruotsi on keskittynyt omiin asioihinsa ja taloutensa sekä teollisuutensa kehittämiseen. (Menettipä tosin vielä satakunta vuotta myöhemmin läntisen maakuntansa (Norjan), mutta se tapahtui ilman sotia.)
Juuri tänään oli US:ssa uutinen H&M:n tavasta kiertää veroja Bangla Deshissä, sopisi tuohon Helenan listaan, jos sellaista listaa haluaa tehdä. Bisnes on kuitenkin bisnestä ja toki vero- ym. lakeja noudatetaan oman bisneksen kannalta optimoiden.
On laajasti tiedossa, että Etelä-Afrikan taloussaarron aikana Ruotsin kauppasuhteet sinne olivat monin verroin vilkkaammat kuin juuri millään muulla Euroopan maalla, ehkä Hollantia lukuunottamatta. Ruotsi on kautta aikojen myös ollut yksi maailman aktiivisimmista ase- ja asetarvikekauppiaista sotatantereille - ei pelkästään toisen maailmansodan aikana, vaan myös sen jälkeen kaikissa mahdollisissa konflikteissa.
Älkäämme siis sokaistuko folkhemmetin prinsessaloistosta liikaa!

pahka (nimimerkki)

Eihän Englannissakaan tapahdu ihmisoikeusrikoksia. Walesissa, Skotlannissa aikoinaan senkin edesta. Pohjois-Irlanti on miehitetty edelleen. Entisiä ja nykyisiä siirtomaita hurme peittää.

Sama homma ruottalaisilla, kotona tanssataan juhannussaljon ympärillä tukka hulmuten, iloisten snapsilaulujen kera nautitaan hapansilakkaa ja akvaviittiä päälle. Jos jotain pientä tapahtuu siellä tai täällä niin mitäpä siitä.

Derrick (nimimerkki)

Mutta miksi suomalaisilla on alemmuuskompleksi ruotsalaisiin nähden ?

Ja miksi tänne Uuteen Suomeen kerääntyvät kaikki kansallismieliset hörhöt idiootit ? Esimerkiksi Mauno Koivisto on aikanaan varoittanut kansallismielisyyden noususta, hän sanoi, ettei Suomen lippua pitäisi nostaa lainkaan salkoon urheilukisoissa, hänethän valittiin pian tuon tapahtuman jälkeen presidentiksi.

Luin myös kerran professori Heikki Ylikankaan oppikirjasta, että historiankirjoituksen mukaan suomalaiset eivät ole oikeasti itsenäisiä, kun tiukka paikka tulee, niin itsenäisyydestä ollaan valmiita luopumaan.

T Pekkanen (nimimerkki)

Ruotsiin perustettiin vuonna 1922 maailman ensimmäinen rotubiologinen instituutti, joka "tieteellisesti" etsi todisteita, että mm saamelaiset, suomalaiset, romanit, slaavit jne. olivat alempiarvoisia. Natsit käyttivät ruotsalaisten aineistoa rotupolitiikassaan.

Veikko (nimimerkki)

Yksityiset yritykset toimivat ihan globaalin bisnesmoraalin puitteissa - ei siis voida puhua mistään ruotsalaisesta tavasta tehdä asioita. Se että Ikea olisi tekemättä bisnestä Israelin kanssa ei bisnesmielessä olisi kovinkaan hyvä ratkaisu, ellei se itsessään haittaisi bisnestä liikaa muualla. Samalla tavalla joutuu jokainen gloobali yritys asioita miettimään.

Kyllä tuosta alustuksesta nimenomaan paistoi läpi se vanha kunnon alemmuudentunto: "saa esimerkiksi Suomi-Ruotsi-ottelun (olipa laji mikä tahansa) alla tsempattua itsensä aika hyvää kisakuntoon." Niinpä niin...

Inex (nimimerkki)

Kyllähän tämä mielisairas Suomen ja suomalaisten jatkuva parjaaminen välillä rupeaa ottamaan aika pahasti pattiin, jokainen voi olla ylpeä kotimaastaan ja kansalaisistaan, emme ole mitään täydellisiä, mutta emme todellakaan sieltä huonoimmasta päästä me suomalaiset.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#4.
Millä tavalla kansallismielisyys on idioottia? Minä taas ihmettelen sitä, että mistä edelleenkin Suomeen ilmestyy niitä, joiden mielestä muualla ihan normalaina pidetty ylpeys omasta kansallisuudestaan on kamalan paha ja ihan tyhmä juttu :D
"kun tiukka paikka tulee, niin itsenäisyydestä ollaan valmiita luopumaan."
Niin, en tiedä mistä asianyhteydestä tuo on irrotettu, mutta eiköhän se ole melko idioottiselvää, ettei pienellä kansalla ole niin hirveästi mahdollisuuksia itsenäisenä pärjätä maailmanpoliittisissa kiemuroissa? Tosin en välttämättä nyt ihan käsitä, että miten tuo liittyi blogin aiheeseen, mutta tokkopa sillä merkitystä on.

#6.
Mielestäni nyt vaan on surullista, että Ruotsi, jonka pitäisi olla tasa-arvon ja ihmisoikeuksien tyyssijojen tyyssija, pitää sisällään tuollaisia asioita.

"Kyllä tuosta alustuksesta nimenomaan paistoi läpi se vanha kunnon alemmuudentunto "

Hahahahahahha. Okei :D

Trapetsi (nimimerkki)

En tunne henkilökohtaisesti mitään alemmuutta ruotsalaisia kohtaan.

Sukuni taisteli muiden suomalaisten tavoin Suomen itsenäiseksi, hinta oli hirmuinen, kaksi lähiomaista kaatui. Kodit menetettiin ja lähdettiin pakolaisiksi. Sen me suomalaiset maksoimme, jotta Ruotsi ei joutunut sotimaan NL:ää vastaan.

Ruotsi on aina myynyt aseitaan johtajista riippumatta itään sekä länteen.

Tällä hetkellä Ruotsi on maailman kolmanneksi suurin aseviejä, kansan kokoon suhteutettuna maailman suurin.

T Pekkanen (nimimerkki)

#4

"..Suomen lippua ei pitäisi nostaa lainkaan salkoon urheilukisoissa.."

Eli Suomi-Ruotsi maaotteluissa ainoastaan Ruotsin lippu nostettaisiin salkoon.

Inex (nimimerkki)

Hyvää jussia kaikille, olen parin tunnin päästä lähdössä mökkeilemään ja voitte olla varmoja, että Suomen lippu nostetaan salkoon.

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Kuinka suomalainen bisnesmoraali poikkeaa ruotsalaisesta?

Sitä sopii kysyä.

Derrick (nimimerkki)

Tästä ilmenee Mauno Koiviston lausuma joskus 20 vuotta sitten. Kari Pyrhösen blogista.

"Historia opettaa - mutta ihminen ei opi
16. heinäkuuta 2009
Pikkuvippeihin sortuneiden poliitikkojemme kevät on ollut raskas - ja “etelän metian” vaino on jatkunut kesälomallakin. Onneksi vastuunsa kantavat ministerit, senaattorit ja puoluesihteerit saavat paeta kesäjuhlien ja lauluiltojen suojiin. Onhan se rankkaa, kun aletaan syyttää jopa lahjonnasta, jos joku taantuvien maakuntien sixpack-kauppias on rahalla avittanut Suomeen pystyyn “yrittäjämyönteisen porvarihallituksen”. Olisihan se kummallista, jos köyhiä poliitikkoja rahoittavat liikemiehet eivät saisi sijoituksilleen vastinetta.

Käräjillä on istunut viime aikoina ruuhkaksi asti liikemiehiä sisäpiirikaupoista ja jonoon näyttää tulevan uutta ukkoa nyt valtion laitosten puolelta. Mutta poliitikot saavat hiihdellä aivan rauhassa liikemiesten rahoilla - siihen suuntaan, johon toivot ja kyöstit suksia voitelevat.
Tämä on liikuttavaa - ja tämä on mahdollista Suomessa juuri siksi, että me olemme niin käsittämättömän sinisilmäinen ja hyväuskoinen kansa. Mielenkiintoista on nähdä, miten kauan oikeusministeriössä haudotaan lakiesitysmuutosta lahjonnan laajentamisesta, kun oikeusministerikin ilmaisi kesähelteillä, ettei näin voida jatkaa.

xxxxx

Juhannuksen alla saateltiin eurooppalainen sosiaalinen demokratia letkuihin.

Eurovaalitulos osoitti, kuinka elämme tässä yhdentyvässä ja miljoonan kanavan Digitaali-Euroopassa huolestuttavia taantumuksen aikoja. Politiikka muuttuu muuallakin tunkkaiseksi ja sisäänpäin kääntyneeksi. Me äänestimme europarlamenttiin ääniharavana miehen, joka haluaa pistää luukut kiinni ja erottaa Suomen Euroopan yhteydestä - sekä toisen miehen, joka ei hyväksy uskonnollisen aatetaustansa pohjalta naispappeutta eikä homoutta. Näin ovat tuulet meillä päin.

Katselin alkukesästä TV 1:n ranskalaisdokumenttia ääriliikkeiden noususta Euroopassa - hämmentyneenä. Rooman nykyinen kaupunginjohtaja on fasisti - avoimesti! Se puolue on taas Italiassa voimissaan. Vaarallisina esimerkkeinä ohjelma nosti Saksan ja Itävallan äärioikeistolaiset. Vaikka natseilla ei elintilaa Saksassa olekaan, aate elää. Unkarissa marssivat kaduilla “vapaaehtoiset sotilaat” ja kansa hurrasi katujen varsilla.

Meidän poliitikkomme eivät osoita mitään huolestumista Euroopan nationalismista kansalaisyhteiskunnan tasolla. Eurovaalien jälkeen asiasta huomautti Liisa Jaakonsaari ja elitisti Erkki Tuomioja haukkui Berlusconin, joka on liian yksinkertainen maali. Uhka on syvemmällä. Historia osoittanut, että ihminen ei opi historiasta mitään - tuoreimpana vaikkapa globaali talouskriisi. Mutta nationalismissa kaikuu kalmainen historia.

Kysyn taas, nyt eurovaalien jälkeen, miksi Eurooppa haluaa tällaista taantumusta? Ilmeisesti sotien jälkeinen rakennustyö on nyt huipentunut hillittömään kaplitalistiseen hyvinvointiin, josta seuraa vain yhteisöllisyyden kuolema. Kun hyvinvointia tahtovat jo muutkin ihmiset kuin eurooppalaiset, äkkiä vain luukut kiinni ja leijona rintaan. Tärkeintä on oma unelmapuutarha.

Presidentti Mauno Koivisto esitti virassa olleessaan joskus parikymmentä vuotta sitten, että kansallislaulut ja lipunnostot urheilukilpailuissa pitäisi lopettaa. Koiviston idea tuomittiin kritiikin ryöpyllä alakertaan. Itsekin nuorena jääkiekkofanina hiukan ihmettelin ideaa.

Nyt tajuan, että Koivisto oli älykäs visionääri - ajastaan edellä. Juuri näin pitäisi toimia."

Mutta entä jos turvaisimme valistuneen median analyyseihin ja herättelyyn? Kun rasismi ja ksenofobiseen sivistymättömyyteen pohjautuva asenteellisuus nousee, median pitäisi nostaa asia pöydälle - uhkana demokratialle ja ihmisoikeuksille.

Sorry, ei auta tähän puuhun nojata. Suomalainen media menee kanavat auki vaikkapa Kuopion torille kuuntelemaan vähemmistöjä vihaavaa “kristittyä maalaismiestä” tai jututtaa silmät kirkkaina rotuoppejaa laukovaa tutkijaa. Suomalainen media on mikrofonin tai kynän jatke, joka saapuu paikalle aina kun agitaattori puhuu - ja toistaa sitten kaiken. Lopuksi media painaa päänsä pensaaseen, ettei tarvitsisi ottaa vastuuta ja että kaikkien “sananvapaus” toteutuisi.

Veikko (nimimerkki)

"Mielestäni nyt vaan on surullista, että Ruotsi, jonka pitäisi olla tasa-arvon ja ihmisoikeuksien tyyssijojen tyyssija, pitää sisällään tuollaisia asioita."

Miksi ruotsalaiset, globaalisti toimivat ja gloobalin omistuksen omaavat yritykset olisivat yhtään sen erilaisempia kuin muutkaan? Sinänsähän on niin että nimenomaan Ruotsin valtion radio tämän Ikea-jutunkin paljasti eli eikös sinun päinvastoin pitäisi kiitellä Ruotsia tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolustamisesta?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#9.
Minä olen sen verran hömppäidealisti, että mielestäni asekauppa täytyisi saada nykyistä huomattavasti tarkemmin säädellyksi, mieluiten koko aseteollisuus täytyisi kieltää ja aseita olisi vain jollain YK:n tyylisellä järjestöllä, jonka ase- ja miehistöreservistä voitaisiin tarvittaessa ottaa tavaraa ja sotilaita käyttöön ja siviilit tai valtiot saisivat aseita vain harrastustoimintaa, esim. metsästystä varten.

Mielestäni on täysin mielisairasta, että aseilla, joista valtava osa menee just tappamista varten epämääräisiin paikkoihin, tehdään bisnestä. Se on aivan täysin yhtä moraalitonta touhua kuin ihmiskauppa.

#11.
Oikein hyvää juhannusta ja aurinkoisia mökkeilykelejä :)

#12.
Jaa-a, en tiedä. Hyvä kysymys ja olisin erittäin kiinnostunut (aidosti) kuulemaan vastaavia tapauksia suomalaisyritysten keskuudesta.

#13.
Itse henkilökohtaisesti ajattelen asiaa niin, että globaalissa maailmassa tulisi Suomenkin omalta osaltaan osata olla osa maailmaa, mutta kuitenkaan mielestäni mitään tarvetta oman kansallistunteemme roskiin heittämiselle ei ole. Kuitenkin suomalaisilla on varmasti osittain vielä sellaista vapaulla hekumointia, koska tietyllä tavalla olimme vielä 90-luvullakin todella tiukasti Neuvostoliittoon ja Venäjäänkin sidottuja. Nyt suomalaisten täytyisi tajuta, että me voimme olla samalla ylpeästi suomalaisia ja samalla olla myöskin maailmankansalaisia eikä silleen tyyliin "leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä" tai "sillon ku Ateenassa rakensivat temppeleitä, niin myö suomalaiset vaan nuijilla hakattiin toisiamme luola-asunnoissamme". Eli siis tarkoitan, ettei meidän tarvitse aina pelätä pahinta eikä tuntea jotain huonoutta, vaan voidaan kulkea maailmalla ja kehaista, että ollaanpas muuten suomesta. Olen huomannut, että Suomi on ulkomailla kiehtova maa, ainakin egyptiläisten rihkamakauppiaiden mielestä ;)

#14.
Just niin.
Nyt nukahti metritappi, joten menen lannoittamaan pioneitani. Ne ovat täynnä isoja ja lihavia nuppuja

Tomppa (nimimerkki)

"Kuinka suomalainen bisnesmoraali poikkeaa ruotsalaisesta?"

Suomalaisilla on riesana viides kolonna jolla on läheiset suhteet Ruotsiin ja he pyrkivät lamauttamaan Suomen elinkeinoelämää ja myyvät sitten nämä firmat Ruotsiin. Sonera, Tampella ja Merita-pankki nyt on ensimmäisenä mielessä mutta lista on pitkä. Sodan aikana suomalaisilta kerättiin kultasormukset pois ja tilalle annettiin rautasormukset. Sormuskullalla (1700 kg) piti ostaa hävittäjälentokoneita ja ilmatorjuntatykkejä, mutta koko kultalasti vietiin sodan jälkeen Ruotsiin ja myytiin ruotsalaisille alihintaan. Tässäkin järjestelyssä oli pääosin ruotsinkielisiä nimiä hoitamassa suomalaisten kusetusta.

JST (nimimerkki)

Pakkoruotsi on symbolinen ele tästä vallankäytöstä ja rasismista meitä suomalaisia kohtaan, sen poistaminen on Nokian tapainen esimerkki siitä että me pärjäämme jo ihan hyvin itse...

Tomppa (nimimerkki)

"mutta kuitenkaan mielestäni mitään tarvetta oman kansallistunteemme roskiin heittämiselle ei ole."

Kun hieman kiinnittää huomiota ketkä esittävät suomalaisen kansallistunteen lakkauttamista Suomessa, niin huomaa että kyseessä ovat samat nimimerkit jotka raivokkaasti puolustavat pakkoruotsia. Todennäköiseti he mielellään vaihtaisivat sen kansallistunteen sinikeltaisen lipun alla tapahtuvaksi.

Veikko (nimimerkki)

"Sormuskullalla (1700 kg) piti ostaa hävittäjälentokoneita ja ilmatorjuntatykkejä, mutta koko kultalasti vietiin sodan jälkeen Ruotsiin ja myytiin ruotsalaisille alihintaan."

Ei sitä alihintaan myyty vaan markkinahinnalla joka nyt vain sattui olemaan suhteessa alhainen. Ei se valitettavasti niin toimi että ostaja maksaisi preemiota vain siitä hyvästä että suhdanne on huono.

Kovin 30-lukulaisia tunnelmia noissa kirjoituksissasi muuten. Ei voi välttyä ajatukselta että toisenlaisissa olosuhteissa ruotsinkieliset nauttisivat pian Zyklon B:tä jos se sinusta olisi kiinni...

Tomppa (nimimerkki)

"Ei sitä alihintaan myyty vaan markkinahinnalla joka nyt vain sattui olemaan suhteessa alhainen. Ei se valitettavasti niin toimi että ostaja maksaisi preemiota vain siitä hyvästä että suhdanne on huono."

Tässähän se viidennen kolonnan ideologia onkin, myydään Suomi (Sonera) halvalla.

Veikko (nimimerkki)

"Tässähän se viidennen kolonnan ideologia onkin, myydään Suomi (Sonera) halvalla."

Määrittele tässä tapauksessa halpa ja mikä olisi ollut parempi vaihtoehto kokonaistilanne huomioiden?

Tomppa (nimimerkki)

Turha yrittää vedättää, Veikko. Oletan että jopa sinäkin tajuat pelin hengen mutta tyypilliseen tapaasi haluat lähteä sivuraiteille. Sonera taisi kyllä olla suurin kertapuhallus ja siitä on kirjoitettu kirjakin, lue se vaikka aluksi.

Veikko (nimimerkki)

"Turha yrittää vedättää, Veikko. Oletan että jopa sinäkin tajuat pelin hengen mutta tyypilliseen tapaasi haluat lähteä sivuraiteille. Sonera taisi kyllä olla suurin kertapuhallus ja siitä on kirjoitettu kirjakin, lue se vaikka aluksi."

En puhu Sonerasta vaan sotakullasta jota myymällä ostettiin viljaa. Vastaa siis kysymykseeni?

Tomppa (nimimerkki)

Myisitkö sinä jos kullan hinta olisi alimmillaan? Turha vetää tähän valtion heikkoa taloustilannetta varsinkin kun kulta kuului kansalaisille jotka sen olivat luovuttaneet toisiin tarkoituksiin. Ruotsinkielinen valtion virkamies myi kullan Ruotsin valtiolle eli Ruotsi käytti hyväkseen Suomen ahdinkoa (ei mitenkään yllättävää) ja tästä päästään blokin varsinaisen aiheeseen eli ruotsalaisten bisnesmoraaliin.

Veikko (nimimerkki)

"Myisitkö sinä jos kullan hinta olisi alimmillaan? Turha vetää tähän valtion heikkoa taloustilannetta varsinkin kun kulta kuului kansalaisille jotka sen olivat luovuttaneet toisiin tarkoituksiin. Ruotsinkielinen valtion virkamies myi kullan Ruotsin valtiolle eli Ruotsi käytti hyväkseen Suomen ahdinkoa (ei mitenkään yllättävää) ja tästä päästään blokin varsinaisen aiheeseen eli ruotsalaisten bisnesmoraaliin."

En tietenkään möisi mutta minä en ole köyhä valtio jolla on tarve saada viljaa. Vasta nytkö se sinulle avautui että Suomi todella on sosialistinen ja jossa ei olla säästelty pakkolunastusten kohdalla sen enempää kultaesineissä kuin maapaloissakaan?

Kerrohan nyt mikä se sellainen bisnesmoraali on jossa ei osteta laskusuhdanteessa vaan säästetään se noususuhdanteeseen? Meinaatko myös vastaavasti että Suomi tekee väärin rakentaessaan infrastruktuuriaan laskusuhdanteessa, saaden tässä hyötyä esim. aliurakoitsijoiden ulkomaisesta työvoimasta? Suoraan sanottuna kirjoitustesi perusteella tämä maa olisi konkurssissa jos sinä istuisit sen rahakasan päällä ja saisit päättää mitä sillä tehdään.

Tomppa (nimimerkki)

Valtionhallinnossa taitaa olla monta Veikon tapaista idioottia myymässä suomalaisten omaisuutta. YLE oli rahapulassa ja myi maanpäällisen lähetysverkon joka päätyi ranskalaisille. Nyt ranskalaiset nettoavat vuosittain kolmasosan hinnasta minkä YLE sai kaupasta. Katsatustoiminnan myyminen oli yhtä järjetöntä ja Kemiran lannoitetuotanto kaivoksineen myytiin norjalaisille täysin alihintaan. Norjalaiset nostivat lannoitteiden hinnan kaksinkertaiseksi välittömästi ja Suomen valtio maksaa maajusseille nyt tukiaisina saman vuosittain minkä Kemira kaupasta sai. Näitä älytömyksiä on paljon eikä niitä voi puolustaa kuin viidennen kolonnan wanna-be-swedu.

Veikko (nimimerkki)

"Valtionhallinnossa taitaa olla monta Veikon tapaista idioottia myymässä suomalaisten omaisuutta."

Alkaakohan se Tompan kohdalla olla game over kun joutuu jo lähtemään nimittelylinjalle? Se huomioiden ettet oikein mitään tunnu yhteiskunnasta ja taloudesta ymmärtävän, olisi liiankin helppo kohdistaa tuo syytös sinuun mutta tietänet sen itsekin.

"Näitä älytömyksiä on paljon eikä niitä voi puolustaa kuin viidennen kolonnan wanna-be-swedu."

Aiemmassa viestissäsi syytit minua sivuraiteelle vetämisestä vaikka itse asiassa koko ajan pysyin asiassa. Sinä sen sijaan vaihdat keskustelunaihetta kun huomaat ettet pärjää. Minä olen puhunut vain ja ainoastaan sota-aikojen Ruotsiin myydystä kullasta - kun ja jos et sitä tähän mennessä tätä keskustelua ole sisäistänyt niin olisin sinuna silkasta häpeästä jo hiljaa.

Ja jos niin voimakkaasti haluat pitää kiinni suomalaisista yrityksistä niin mikset itse osta niiden osakkeita ja vaikuta niiden prosesseihin? Ei kai kukaan enää vuonna 2010 voi kuvitella että valtio sanelisi ehtoja sille miten yksityiset tahot tekisivät kauppaa. Taidat olla pahemman luokan ruikuttaja ja luuseri joka kuvittelee että valtio hoitaisi kaiken sinun puolestasi.

Tomppa (nimimerkki)

Olihan se tyhmästi tehty minulta että menin henkilökohtaisuuksiin, ei kuulu tapoihini. Kyllästyin vain älyttömään jankkaamiseesi.

Veikko (nimimerkki)

Vai niin, kas kun et sitten keskity siihen mistä puhuimme - sotakullan myyminen viljan rahoittamiseksi. Jos lähdet ihmisiä syyttämään asioista niin olisi ehkä fiksua myös perustella se jollain muulla kuin sillä että meni liian halvalla.

T L

# Gagarin kirjoitti (jotaa liirunlaarumia) "Ruotsi kävi viimeisen sotansa 1800-luvun alussa menettäen silloin loputkin itäisestä maakunnastaan (Österland) Venäjälle."

Ruotsi hyökkäsi itsenäiseen Suomeen 1918. Ei tuo Gagarin edes kerro että Ruotsi valloitti Norjan 1814. Eikä tuo Gagarin kerro että Ruotsi oli liitossa Natsi-Saksan kanssa, ja että ruotsalaiset terroristit johti Suomen sotaan 1939-1945 joten Ruotsi soti viimeksi 1945.

Tomppa (nimimerkki)

"Myös Ruotsissa toisen maailmansodan aikaisten arkistojen avautuminen valottaa sitä tasapainoilua, jota ruotsalaisten oli harjoitettava välttyäkseen sodalta ja miehitykseltä.

Tuore tutkimus osoittaa, kuinka Ruotsi telkesi keskitysleireihin pakolaisia ja ulkomaalaisia, muun muassa Saksan miehittämistä maista tulevia tanskalaisia ja norjalaisia, jos heidän menneisyytensä arveltiin vähääkään häiritsevän Hitlerin Saksaa.

Yhteensä 3 000 vankia

Piikkilanka-aitojen ja muurien taakse joutui Ruotsissa asuvia ulkomaalaisia, ilman oikeudenkäyntiä, ilman että asianomainen saattoi tietää, mistä häntä syytettiin. Edessä hänellä oli sen sijaan määräämätön aika pakkotyötä.

Ja kaikki tämä vain Natsi-Saksan miellyttämiseksi.

- Keskitysleirien vankeja ei valittu sen perusteella, mitä he olivat tehneet, vaan sen perusteella, mitä he olivat."

http://www.turunsanomat.fi/ulkomaat/?ts=1,3:1003:0...

Derrick (nimimerkki)

Pitäisi vissiin perustaa joku Warrenin komissio ruotsinkielisten harjoittaman syrjinnän, salaliittojen, vehkeilyjen, konspiraatioiden ja muiden epämääräisten sekä paheksuttavana pidettävien toimien tutkimiseksi, luonnollisesti objektiiviselta pohjalta.

Tomppa (nimimerkki)

Ensinnä pitää korjata tilanne normaaliksi ennenkuin mitään komissiota päästetään irti, näin Etelä-Afrikassakin tehtiin ja se on nyt suht tavallinen valtio jossa ei ole rakenteellista syrjintää kuten Suomessa.

Jaakko Kontinen (nimimerkki)

Kannattaa lukea esim. Erkki Hautamäen kirja ; Suomi Myrskyn silmässä.
Kirja perustuu Marsalkan erikoisagentin Vilho Tahvanaisen muistiinpanoihin
ja sekä lukemattomiin muihin lähteisiin.
Hautamäki valmistelee toista osaa teokseensa ja olen lukenut
Promerit netistä katkelmia.

Ja tuota Helenaa olis kiva viedä parketilla, taitaa olla niin älykäs nainen..
Ja keskustelut ne paljastaa naisten luonteen yleensä heti!
Nykynaiset haluaa vaan rahaa ja valtaa , ei niitä kiinnosta ihmisen (miehen)
sisin ja sielunelämä, henkiset ulottuvuudet eli arvostelukyky.
Vaikka en blogistia tunne, vaikuttaa viisaalta ihmiseltä.'
Kaikki on lahjaa Luojalta, se unohtui Hitleriltäkin!
Hyvää ja turvallista Juhannusta!

Gagarin (nimimerkki)

#30: "Ruotsi hyökkäsi itsenäiseen Suomeen 1918. Ei tuo Gagarin edes kerro että Ruotsi valloitti Norjan 1814. Eikä tuo Gagarin kerro että Ruotsi oli liitossa Natsi-Saksan kanssa, ja että ruotsalaiset terroristit johti Suomen sotaan 1939-1945 joten Ruotsi soti viimeksi 1945."

Niin, enpä tosiaan ole moisia asioita tullut kertoneeksi. Enkä taida kertoa vieläkään. :D

Sami Haapavaara (nimimerkki)

#0 Svenssonit pitävät huolta itsestään. Eivät liity euroon, eikä lainaa rahaa Kreikalle, vaikka se on loistava sijoitus. Siis täydellinen sijoitus, eikä svenssonit ole mukana? Voi niitä tyhmiä sveamammoja.

Reijo Kallinen (nimimerkki)

"Jaakko Kontinen kommentoi: 23.6.2010 21.31
Kannattaa lukea esim. Erkki Hautamäen kirja ; Suomi Myrskyn silmässä.
Kirja perustuu Marsalkan erikoisagentin Vilho Tahvanaisen muistiinpanoihin
ja sekä lukemattomiin muihin lähteisiin.
Hautamäki valmistelee toista osaa teokseensa ja olen lukenut
Promerit netistä katkelmia."

Pari huomiota Kontisen väitteisiin. On totta, että Hautamäen kirja perustuu suurelta osin Tahvanaisen kirjaan. On vain valitettavaa, että Hautamäki ottaa todesta Tahvanaisen hoopoilun. Minkälaista uskottavuutta on Tahvanaisella joka kirjassaan väittää Mannerheimin ja Svinhufvudin herättäneen hänet kuolleista?

Toisekseen Mannerheimilla ei ollut koskaan "erikoisagenttia". On vain Tahvanaisen ja Hautamäen kuumentunut mielikuvitus. Tahvanaisen kirja kuuluisi "Poikien seikkakirjasto-sarjaan." Hautamäen kirja on lähinnä luonnonvarojen väärin käyttöä. Turhaan on tuota kirjaa varten puita kaadettu ja sellua keitetty!

Toimituksen poiminnat