Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kun tyhjä pönttö pömissöö

Vuosi vierähtänyt siitä, kun avasin itselleni jossain mielenhäiriössä blogin tänne US:n palveluun ja kävinpäs tuossa lukemassa mitä tasan vuosi sitten tuli kirjoitettua, vaikkakin vihaan ihan yli kaiken lukea omia tekstejäni. Normaalisti se, mikä nyt tuntuu ihan törkeän hyvältä, on huomenna tai vuoden päästä naurettavaa paskaa ja saa odottaa aika kauan että se teksti saa jonkinlaisen nostalgisen ”awww, olin minä silloin kyllä höpsö”-kimalteen.

No, vuosi sitten kirjoitin … *tattadaa* SDP:stä ja siitä kuinka... *rumpujen pärinää* ÄRSYTTÄVIÄ NE IHAN OIKEASTI OVAT.

Jos olisin tuolloin tiennyt, että kyseinen tulireki saa kyytiinsä vieläpä kaikkien ärsyttävyyksien ärsyttävyyden, Mikael Jungnerin, niin oispa saattanut jäädä blogi kirjoittamatta.

Olen edelleenkin sitä mieltä, että SDP on oppositiopolitiikassaan epäonnistunut puolue, joka ei nyt vaalien alla ole keksinyt ____MITÄÄN____ muuta kuin maahanmuuttopolitiikan, jolla nyt sitten ratsastellaan. Jostain syystä aikaisemmin ei ole kiinnostunut yhtään kyseinen aihe, mutta nyt eri gallupien kertoessaan suomalaisten maahanmuuttoasenteista yhtä jos toistakin, on SDP tajunnut/keksinyt ottaa kyseisen aiheen näkyvästi vaaliohjelmaansa mukaan.

Vai kuka muka ostaa ajatuksia, joiden mukaan "maahanmuuttajille on opetettava heidän omaa äidinkieltään, koska se vahvistaa heidän osaamistaan ja identiteettiään", suomen tai ruotsin kielen opiskeluun on SDP:n mielestä annattava mahdollisuus.

Tai: "perheenyhdistämisen takia Suomeen tulevien on jatkossa maksettava osa matkakuluistaan itse" tai "maahanmuuttajien työttömyys on puolitettava"...?

Ei tuollaisilla kyllä uusia äänestäjiä luulisi löytyvän, korkeintaan saadaan se iät ja ajat SDP:tä äänestänyt perusjorma sieltä kartonkitehtaalta, jolle Urpilaisen ja Jungnerin täysin toisesta maailmasta kotoisin oleva jeeees -meininki on hieman äänestysintoa laskenut, raahautumaan vaaliuurnille ja hyvässä lykyssä jollekin paikkakunnan poliittiselle (puna)tähdelle äänensä antamaan. Säälistä, tavasta, velvollisuudentunnosta, tiedäpä häntä, mutta eiköhän semmoset asiat ole yleensäkin poliitikoille ihan yksi ja sama.

SDP on kuitenkin suurin oppositiopuolue, joten odottaisin hieman omaperäisyyttä. Ja kun se pelikin menee niin, että joko SDP tai Keskusta ovat Kokoomuksen kanssa seuraavassa hallituksessa (paitsi jos minun unelmani toteutuisi ja ihmiset tekisivät suurpuolueboikotin ja äänestäisivät vain pieniä puolueita), niin kiva olisi kun pääsisi silleen ihan kunnolla vertailemaan kummat ovat vähemmän turmiollisia suomalaiselle kansalle, keskustalaiset vai demarit. Tosin onhan vaaleihin vielä aikaa, että ehtiihän ne demarit itsensä vielä vaikka minkä asian tiimoilta nolata. Ja tarkaan varmasti harkittuakin on nyt tulla maahanmuuttopoliittisen avauksensa kanssa heilumaan, kun ehtii sitten pahimmat mokat unohtua äänestyspäivään mennessä.
SDP:llä on vain semmonen pieni ongelma, ettei oikein kukaan tuntu tarttuvan näihin heidän syötteihinsä. Herääkin kysymys siitä, että ottaako heitä kukaan kovin tosissaan? Onko SDP:stä tullut valtakunnan virallinen pellepuolue?

Mutta lohdullistahan tässä tilanteessa on se, ettei kansa pysty tuntemaan itseään enää herrain eessä kauhean tyhmäksi. Ehkäpä poliitikot kuvittelevat, että kansa on tyhmä, mikä paljastaa ainoastaan heidän oman pohjattoman tyhmyytensä. Tästä näkökulmasta katselen ja kannattanee jatkossakin katsella niin suomalaista kuin vaikkapa saksalaista, ruandalaista tai kreikkalaist... eiku nyt on kyllä pakko sanoa, että demokraattisissa valtioissa typerien ihmisten äänestäminen valtaan on ainoastaan kansalaisten eli äänestäjien vika. Kukaan ei pakota äänestämään idioottia.

Tyhjä pönttö pömissyt vuoden. Ehkäpä juttua riittää vielä toiseksikin?

Mukavaa lauantaita,

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Toivottavasti juttua riittää!
Juttujasi on ilo lukea.

Jukka-Pekka Vasara

Sää olet kyllä kiistatta parhaita blogaajia tässä hiekkalaatikossa: näkökulmat ovat hyviä ja useinkin tuoreita sekä teksti aina erittäin sujuvaa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitos teille, Timppa ja Johan. En minä nyt tiedä tuoreudesta enkä sujuvuudesta, mutta tuleepahan nyt sitten tämmösen taviksenkin ääni kuuluviin ;)

Juurakon Hulda (nimimerkki)

Omaperäistä naatittavaa energistä tekstiä, joku läpi puhaltava tornado tekis varmaan hyvää SDP:llekin. Nythän sieltä unelmatehtaasta on lähtenyt mm. vanhoja duunareita, lihansyöjien lähtö taisi Soini kirjoittaa plokissaan.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Helena, sanoisin että järjen ääni eikä taviksen. :)

Anna-Leena Nieminen

Ja entäs se palaute, minuakin yhdessä kommentissa käskettiin laittamaan peukku suuhun ja miettimään mitä tuli taas kirjoiteltua...

Helena, sulla ei ole mitään hätää, sulla on hyviä kirjoituksia ja Johan(2) sanoi hyvin, hyvä huomio, että sinulla on juuri nimenomaan tuoreita näkökulmia...

Ja hyvä ja tärkeä seikka Helena on se että pääset usein US:n uutissivuston etusivulle jonne yleensä harvoin pääsevät muut kuin vihervasemmistolaiset tai muuten "oudot" kirjoitukset...

Henry Laasanen

Minulla käy yleensä päinvastoin kun törmään omiin vanhoihin teksteihini... Ihmettelen, kuka noin hyvin kirjoittaa. Sitten hokasen, että sehän olen minä fiksussa nuoruudessani. ;-)

intrigööri (nimimerkki)

Joo. Entisenä kirjoitustyöläisenä tunnistan kyllä hyvän kirjoittajan, joka osaa ilmaista itseään. Jatka Helena ihmeessä, koska sinulla on reippaita ja ihan omia mielipiteitä asioista!
Olen vuosien ja vuosikymmenienkin (voi harmin käkkärä) varrella tutustunut vähän läheisemmin myös joihinkin demareihin, joissa on tokkiisa ihan hyviä immeisiä. Valitettavasti puolue on usein vinksahtanut hetken hurmioon ja pahoin epäonnistunut johtajiensa valinnoissa. Samalla aate on karannut kuin porsas vatukkoon.
Esimerkkejä tästä olivat älyllisen Pertti Paasion syrjäyttäminen ja korvaaminen pankkipossu Uffella. Toinen ikävä juttu oli maton kiskaisu Martti Ahtisaaren alta, vaikka se miehen merkittävän elopainon takia olikin vaikeaa. Seuraukset tästä kiskaisusta me kaikki tiedämme, valitettavasti.
Jungner on tällainen hetken hurmion mies, kuten fantastico-vastineensa Alex kokoomuksessa. Puolueet tekevät juuri sellaisia virheitä, josta jo kauan sitten vakavasti varoitettiin nuoria toimittajan alkuja: KIrjoita niin, että Heinäveden mummokin sen ymmärtää, mutta älä epäile, etteikö mummo ymmärtäisi. Jos halveksut lukijoita tai äänestäjiä, he kostavat armotta!
Demarit yrittävät aina mennä siitä mistä aita on notkolla. Ensin valittiin puheenjohtajaksi Paavo-Suuren vision mukaisesti nuori komia nainen. Se onnistui, mutta mikään muu siinä ei sitten onnistunut. Paikkaajista Heinis on ay-taustainen, kooltaan Mooses-sarjan mies, vielä melko uskottava, siis melko. Tämä pienempi jeppe ei ole ollut lainkaan uskottava sen jälkeen, kun hänet ylenannettiin markkinavoimien tieltä.
Kansa kaipaa krumeluurin ja pelkän potaskan tilalle jämäkkää sanomaa. Demarien pitää mennä juurilleen. Taitaa vain käydä niin, ettei se juurien kasvattaminen onnistu ennen seuraavia vaaleja, kun syksy jo lähestyy. Ikävää, sillä kepulaiset joutaisivat jo hallituksesta jäähylle risupakettiensa naruja aukomaan.
Katotaan ja naatitaan, sillä pian on äänestäjä arvossaan! Uskokoon senkin sitten, ken tahtoo!

Minni (nimimerkki)

Sinulla on sana hallussa, et onnistu kirjoittamaan tylsää tekstiä edes tylsästä aiheesta. Tämä SDP:n maahanmuutto-ohjelma on todella sellainen pikkurohkea yritys harhauttaa kaikkoavia äänestäjiä, joiden älyä aliarvioidaan.

samuel (nimimerkki)

Kiitos oivaltavasta blogista.

Ainoa järkevä ja konkreettinen poliittinen aloite demareilta (Urpilaiselta) oli yksityisen sairaanhoidon kela-korvattavuuden poistaminen. Siinäkin tuli pissit housuun heti, kun joku vastusti jossakin. Onnetonta ja raukkamaista puuhastelua.

Juurakon Hulda (nimimerkki)

# 10. Senkin Urpilaisen aloitteen laittaisin populismin piikkiin, kela-korvausten poisto yksityiseltä sairaanhoidolta olisi lisännyt terveyskeskusten kuormitusta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#4.
Nykyisestä SDP:stä tulee mieleen, että ketä he oikeastaan edustavat. En tunne ketään, joka allekirjoittaisi nykydemareitten näkemyksiä... tai sitten nykyään SDP:n kannattaminen on niin noloa, ettei kukaan ilikkii sitä myöntää :D

#5.
Jospas just taviksilla on se järki vielä näpissä? En tiedä...

#6.
No joo, tokihan se imartelee kun on naama aina joskus jossain etusivulla, mutta minua häiritsee se, että yleensä just ne kaikkein roiskasemalla roiskaistut kirjoitukset päätyvät "seinälle". Joskus kun kirjoittaa jotain oikein ajatuksella, niin lukijoita on kaksi ja kommentta yksi. Mutta vissiin ois silleen, että jos haluaisi oikein olla pop, niin laittaisi vain silmät kiinni ja antas mennä.

#7.
... mistä voi päätellä sen, että minä kuvittelen olevani hyvä kijoittaja ja sinä kuvittelet olevasi huono :D

#8.
Kiitos. Ja olemme pitkälti samaa mieltä SDP:stä. Jotenkin tuntuu, että nykyään SDP yrittää olla samaan aikaan tannerilainen ja sellainen 60-luvun nuorison SDP, mutta ei ymmärretä sitä, että ehkä tänä päivänä tarvittaisiin jotain vähäväkiset goes 2000 luku -SDP:tä. Minä alan heti suhtautua myönteisemmin demareihin, kun he lopettavat teennäisen hyrränä pyörivän kumartelun ja samalla pyllistelyn (+ erottavat Paavo Lipposen puolueesta elinikäiseksi ajaksi ja vielä 100 vuodeksi eteenpäinkin)...

#9.
Kiitos ja olen täysin samaa mieltä.

#10.
No siis jos Urpilaisen näkyvin vaatimus on ollut kaikille ilmainen päivähoito, niin millainen tulevaisuus voikaan demareilla olla?

Juurakon Hulda (nimimerkki)

# 12. Olisipa kärpäsenä katossa puoluesihteeri Jungnerin kiertäessä demarien paikallisyhdistyksiä, joiden jäsenten keski-ikä lienee yli 60 vee, levittämässä frommilais-mitä-se-nyt taas-olikaan -sosialismin rakkauden sanomaa. Ettei vaan Jungnerille kävisi kuten Tero Rönnille, joka ilmoitti kyllästyneensä olemaan ihmisten kusitolppana.

lueskelija (nimimerkki)

Sie Helena ihmettelet, että ottaako kukaan demareita tosissaan. Mie ihmettelen ko ainaki kakskyt prossaa tuntuu kannattavan. Onks ne kaikki mielestäs seinähulluja nenästä vedettäviä? Jos ovat niin kiitos "kohteliaisuudesta".

agendo2 (nimimerkki)

Kyllä se on silleen, jotta siellä pohjos-Karjalassa muhhii parraita geenijä.
Helennaan on solahtana mukavasti, onhan tää nähty näistä kirjotuksista jo vuossii siitte Karelia-foorumilla. Ja eiku parannoo.

Mie en usko, jotta hälle kehut piähän männöö.

Miusta tuntuu jotta ura on auki koko Suomen hyväks.
Huomatkee - KOKO SUOMEN hyväks!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#13.
Joku semmonen mielenyhtymä tuli... vähän niinku Marco Bjurström menisi juontamaan tuska-festareita.

#14.
No minun mummoni, idolini ja erittäin viisana pitämäni ihminen + muutenkin ihan huippu tyyppi, on verenperintödemari. Hän osallistui jo sotien jälkeen demarinaisten Rovaniemen kokoukseen ja oli muutenkin täällä Lieksassa mukana jutuissa, joten en todellakaan pidä demareita kannattavia ihmisiä idiootteina - suorastaan. Kuitenkin, kun meillä on aina näitä privaatteja väittelytilaisuuksia mummon kanssa, niin monesti on käynyt ilmi, että hänen mielestään demarit ovat ihan syvältä nykyään ja ainoat syyt, jotka häntä ajavat heitä äänestämään, liittyvät perinteisiin ja siihen tiettyyn "herravihaan", joka on ehkä hänen ikäluokallaan ja taustoillaan ymmärrettävääkin. Näin ollen uskon, että demareilla on se vakio kannattajapiirinsä, jotka joka tapauksessa äänestävät demareita. Ja olisihan se erikoista, jos SAK:n tukemaa puoluetta kannattaisikin vain jotain 10% äänestäjistä.

#15.
Kato kun on geenit kattavasti Lapista Etelä-Savon kautta Karjalaan, niin tässä lopputulos ;)

Juurakon Hulda (nimimerkki)

Niin sitä käy kun nukkuu yön yli, Verkkouutiset:

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_c...

Juurakon Hulda (nimimerkki)

# 17. Päivän pläjäys, Soini takoi kun rauta oli kuumaa. Kauppalehti 2.6., Paperiliitto älähti: SDP:stä ollaan tekemässä lemmenlaivaa:

"Myös Metalliliiton Matti Putkonen on ilmoittanut tuntevansa Joensuun jälkeisen SDP:n vieraaksi itselleen.

Putkosen mukaan imagonrakennuksen ja rakkaushulluttelun jalkoihin jäivät Joensuussa tärkeät työläisen, työttömän ja teollisuuden asiat."

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Demareilla taitaa olla kriisikokous ;)

intrigööri (nimimerkki)

#17. Jos Soini ja Putkonen oikeasti "löytävät toisensa", luvassa on mielenkiiintoisia aikoja. Meinaan, jotta saattaa niskat alkaa tosissaan punoittamaan muuallakin kuin demareissa. Nyt kannattaa varttuneempien puoluepukareiden muistaa verenpainelääkkeensä ja statiininsa, ruusuisille päiväunille ei ole enää aikaa!
Nuoremmatkin puoluejyrät saattavat tarvita ainakin vitamiineja ja henkistä valmennusta. Veltto Virtaseltahan sitä jälkimmäistä saa.

Bollocks (nimimerkki)

#21

Puolueiden keskus- ja piirijärjestöthän ne ehdokkuuksista päättää, eikö? Kansalaiset pääsee sitten valitsemaan tästä paikallisten puolueapparatshnikien suodattamasta "valiojoukosta" ne seuraavat kansanedunsaajat.

Kun asiaa katsoo tolta kannalta, niin johan se juoni paljastuukin. :) Siellä on puoluepamppujen jees-tyyppejä ja kavereita, ex-urheilijoita, perseennuolijoita ja sieluttomia karrieristejä joilla on tarpeeksi terävät kyynerpäät. Kun ehdokkaat ovat etukäteen epäkuranttia tavaraa, niin kansa on vaan välillisesti syyllinen meidän lumedemokratiaan.

Vähän sama kun kaupassa; Kyllähän se kansa kaikkea paskaa ostaa, muttei se pysty sitä ostamaan ellei keskusliikkeet ja kauppiaat laita sitä ensin myyntiin. :)

Ano Nyymi (nimimerkki)

Kuule sie Helena;
Pönttösi voi olla tyhjä, mutta ah miten KAUNIS se itse pönttö onkaan!!
Vitut muusta... ;)
Jatka kirjoittelemista mutta vaihda se aiempi kuva takas tai kokeile jotain uutta kuvaa vaihteeksi. Töröhuulet takas!

Niin ai jaa, tulipas mieleeni;
Minä luulen että tällä menolla PerusSuomalaiset saa pitkästi yli 100 rosenttia äänistä.
On tämä maailma mallillaan kun ainostaan PerusSuomalaiset ovat enää suomalaisen työtä tekevän asialla. Kysykää vaikka Putkoselta.

Gagarin (nimimerkki)

"SDP:tä äänestänyt perusjorma"

Minkäslainen jorma se perusjorma oikein on?

Perusjorma (nimimerkki)

Aika hauska ilmiö US:n blogimaailmassa juuri nyt; kaksi luetuinta blogia ovat naisten kirjoittamia. Ja kolmoseksi kiilaa miesasiamies.
Helenalla on hyviä näkökulmia ja hän kirjoittaa niin, että jopa me perusjormatkin ymmärrämme. Kun kerroit blogissasi SDP:n vaalivalteista minäkin tosiaan tajusin että ei se Jutta taida kovin tosissaan työmiehen tai - naisen asialla olla. Tietysti minä äänestä demaria ensi vaaleissakin mutta yritän katsella tarkkaan millaisia henkilökohtaisia mieltymyksiä ehdokkaalla on.
Gagarin kyseli millainen se perusjorma oikein on. Minä vastaan; se on poliittisesti jotenkin perinteinen henkilö. Revi siitä.

denotredame (nimimerkki)

Mieleen jäi erään blogikirjoitustasi seurannut kysymys: kuka on tuo pieni lapsi kuvassasi. Vastasit: 'voi että..' jne jäi mieleeni loistavana sanallisena ilmaisuna mainittuun kysymykseen. Jatka 'raportointiasi'. Sinussa on mielestäni aineksia kansanedustajaksi ja jopa 'valtiomieheksi'. (tämä siksi että termiä 'valtionainen' ei tunneta)....tulikohan kehuttua liikaa...

Gagarin (nimimerkki)

#25: "Revi siitä."

Siis ensin repiä ja sitten vasta siittää - perusjorma on kovilla.

(Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että täällä ei pömise tyhjä pönttö, vaan tällä kertaa melko täysi - näin viimeisen lomaviikon aloittamisen kunniaksi...)

Muuta Helenalla oli oikea sanoma, SDP on maahanmuuttoasiassa omaksunut tuntosarvisen populistisen retoriikan, jolla epätoivoisesti yritetään torjua Jutan aikaansaama vaalitappio.

N. Pakollinen (nimimerkki)

21. Siikalan viiltävä älyllisyys jättää haukkomaan henkeä. Kunpa hän oppisi vielä rajaamaan profiilikuvansakin ;-)

frank (nimimerkki)

Demarien sietää ristiä kätensä hyvän vaalisään toivossa - suurin siirtymä SDPstä kun tulee tapahtumaan nukkuviin. Vanhat äänestäjät kun eivät mielelläään "porvarileiriin" loikkaa, mutta nykyinen SDPkin on muuttunut enemmän tai vähemmän yhdentekeväksi vallantavoitteluorganisaatioksi.

Niitä tyhmiä muuten piisaa myös tänne Usarin blogien lukijoihin, mutta vähemmistöksi kuitenkin vain: Siikalan omahyväiset jaaritukset komeilevat vasta puolivälissä luetuimpien listalla, hyvän matkaa Helenan blogin alapuolella ;-)

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Kuka sanoi n. 20 vee sitten: 'I predict that in the near future right (sdp+) wingers will drum up drug hysteria to greate world wide police apparatus'...ja terrorihysteria.

Osku (nimimerkki)

Perussuomalaisiin loikannutta Matti Putkosta varmaan kannattaisi kuunnella herkällä korvalla sekä SDP:ssä että muissa puolueissa.

Toimituksen poiminnat