Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kuolemaa, tuskaa, kärsimystä – jes jes jes!

Maanantaina rupesi kyllä kiristämään otsalohkoa, kun netistä osui silmääni Ilta-sanomien uutinen, jossa riemuittiin kyseisen lehden nettiversion uudesta kävijäennätyksestä. Viime viikolla IS:n nettisivuilla oli ollut yli 2 miljoonaa lukijaa.

Saunakilpailutragedia, myrskyt sekä Enon kolari nostavat takuulla sellaisten lehtien lukijamäärää, joiden sivulla kysellään karmean onnettomuuden jälkeen ”saitko kuvan? Lähetä se meille” ja kymmenessä eri pikku-uutisessa onanoidaan onnettomuuden kanssa tyyliin ”näin kummisedän naapuri kuvailee uhria” tai ”katso järkyttävät kuvat onnettomuuspaikalta”.

Eilen eräs suhteellisen fiksuna pitämäni henkilö, joka on suivaantunut Enon kuolonkolariin liittyen rekka-autoilijan syyttämisestä, sanoi suunnilleen näin: ”se lumppu oli istunut etupenkillä miehen sylissä... mitä lie siinä touhunneet...”. Tuo tahaton ja tuohtumustilassa lipsahtanut heitto kuitenkin pisti miettimään sitä, että miksi suomalaisilla on nykyään niin kova tarve näissä onnettomuustilanteissa jotenkin jakautua ja alkaa hakemaan syyllistä ja sitten lynkata verbaalisesti toisen puolen edustaja vaikka kuinka karmeasta asiasta olisi kyse? Eikö tuossakin tapauksessa uhrit ole kärsineet tarpeeksi, jotta heitä nyt enää tarvitsisi kivittää? Kyseinenkin naisuhri menetti tuon tyhmän hetken vuoksi mahdollisuuden nähdä lapsensa kasvavan. Ja samapa se on rekka-auton kuljettajan suhteen, sillä hän elää tuon onnettomuuden kanssa loppu elämänsä.

Minun mielestäni iltapäivälehdet ovat ainakin osittain vastuussa siitä, että ihan järkevistäkin ihmisistä tulee idiootteja kun näitä onnettomuuksia tapahtuu. Asialla retostellaan, kaivellaan jotain ”uusia näkökulmia” esiin, jokaisesta poliisin sivulauseestakin kehitetään suuri uutinen jne. ja suomalaiset, jotka ovat siirtäneet kahvipöytäkeskustelut jonnekin netin keskustelupalstalle, niillä sitten elostelevat ihan onnessaan. Jotenkin tuntuu, että ero todellisuuden ja tosi tv:n välillä on tietyllä tapaa hämärtynyt, mikä onkin sitten tietynlaisesta mediasta tosi kiva, sillä sehän vain kasvattaa lukijamääriä. Ja syvempään keskusteluunhan iltapäivälehdet maanisine lukijoineen ovat täysin kykenemättömiä. Kouluampumisten taustalla on toki huonot vanhemmat ja aseet täytyy kieltää, insuliinisurmia tapahtui, koska tekijä oli psykopaatti ja saunakilpailun perimmäinen syy oli suomalaisten kollektiivinen typeryys, mutta vauhkotessa odotellaankin sitten kieli pitkällä jo uutta tragediaa, että päästään jälleen joku tuomitsemaan.

Kummallista on se, että poliisikin on kyllä todella hiljaa tutkimusten ajan jostain korruptiorahoista, vaikka ne jos mitkä kuuluisivat meidän suomalaistenkin puitavaksi, mutta näissä onnettomuuksissa, joissa jokainen normaalilla järjellä varustettu tajuaa, että ns. tutkittava on myöskin uhri, kyllä niitä tietoja lipsahtelee.

Olisi voinut kuvitella, että Matti Inkisen kohtalo olisi jotain opettanut, mutta turha taisi hänenkin kuolemansa olla.

Minä en ole 10 vuoteen ostanut yhtään ainutta iltapäivälehteä, enkä osta jatkossakaan ja päätin lopettaa myöskin iltapäivälehtien nettiuutisten lukemisen (voikohan ne suodattaa Amppareista jotenkin?)
Jos jotain tietoa en muualta löydä kuin paskalehtien sivuilta, niin sitä tietoa minä en tarvitse.

Närkästyksissään,

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Escobar (nimimerkki)

Iltapäivälehtien olemassa olon tarkoitus tuntuu olevan mässäily väkivallalla, onnettomuuksilla, uskottomuudella yms. yms. Aika ikävää luettavaa ne yleisesti ottaen ovat.

Jorma Tapio (nimimerkki)

Onneksi olkoon ja kiitos kestävästä ip-lehti boikotistasi Helena.! (toivottaa nimim. Uimaharjulainen 3-5 v.)

Minä olen laittanut Iltalehden boikottiin puolenkymmentä kertaa sitten vuoden 1984. Tuorein viime tammikuun hazardoinnista alkanut on toistaiseksi pitänyt.:)

Kapi (nimimerkki)

Suomalaiset ovat moralisteja. Valitettavasti. Sitä moralismin ja tirkistelyntarvetta iltapulun tapainen paskalehdistö sitten ruokkii.

BeBob (nimimerkki)

Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi...
Pakko kyllä myöntää että taidan omata masokistisia piirteitä, kun aina välillä tulee jompikumpi näistä iltapäivä lehdistä ostettua ja sitten vituttaakin taas pari päivää...

Juurakon Hulda (nimimerkki)

Pieni Suomi on iltapäivälehdille epäkiitollinen uutislähde, kun ei tapahdu mitään käännetään viimeinenkin kivi.

AVU (nimimerkki)

Kun uutisesta luin, että kolmion takaa rekan eteen, kohautin hartioita ja unohdin koko asian, paitsi nyt havahduin kun sitä jauhetaan vieläkin. Tällaisina hetkinä tuntuu, etten ollenkaan ymmärrä ihmisiä ja tunnen olevani ihan eri planeetalta.

Jos itse joskus ajan kolmion takaa rekan eteen emännän ja pennun kanssa, älkää syyttäkö rekkamiestä minun huolimattomuudestani, vaikka kyseessä olisi venäläinen laiton ydinjäterekka sliksirenkailla ja puolisokealla kuskilla. Rekkakuskin syyttäminen olisi kohtuutonta, sillä kolmion takaa tuleva on väistämisvelvollinen ja syypää kaikkiin vahinkoihin, joita väistämisvelvollisuuden rikkomisesta seuraa. Mikä vittu siinä on niin vaikeaa?

Erkki Lankinen (nimimerkki)

"Tyrväällä on ryöstetty huoltoasema, epäilty on 170 pitkä, normaalivartaloinen
ja tumaih...

-"WÄÄÄ! NEEKERIT VITTUUN SUOMESTAWÄÄÄ!!

..ihoinen ja hänellä oli päällään sininen..

-WÄÄ! VITTUUN SUOMESTAWÄÄÄ-'ÄÄÄ!!! ÄÄÄ!

..huppari ja hän vaikutti somal...

-WÄÄ! SOMALIT VITTUUN! NE RAISKAAJARYÖSTÄÄ!!

..somalialais-taustaiselta ja pakoreitti suuntautui kirkonkylää kohden.

-WÄÄ! SIELLÄ NE NOTKUU PERKELE! RAISKAAMASSA SAATANA!

Öööh....

Pasi Espoo (nimimerkki)

Samaa mieltä. Paskalehtien joukkoon lisäisin vielä punavihreän Pravdamme, Helsingin Sanomat.

Juurakon Hulda (nimimerkki)

# 6. Poliiseistakin on tullut linssiluteita, keskeneräisiä tutkimuksia kommentoidaan jatkuvalla syötöllä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/99451-%E2%80%9Daut...

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Iltasanomien ostelu jäi kun yhtenä lauantaina viitisentoista vuotta sitten kun Hanhimuorin ja Hiskin tilalla oli Shellin mainos. Iltalehdestä ei ole ikinä ollut kunnon sytykkeeksi joten en ole edes harkinnut.

Pasi Espoo (nimimerkki)

"Rekkakuskin syyttäminen olisi kohtuutonta, sillä kolmion takaa tuleva on väistämisvelvollinen ja syypää kaikkiin vahinkoihin, joita väistämisvelvollisuuden rikkomisesta seuraa. Mikä vittu siinä on niin vaikeaa? "

Minä en syyttele ketään, mutta tuohon on pakko todeta että syrjäisemmillä maanteillä vaaralliset risteykset ovat ihan yleisiä. Eli näillä risteysalueilla vaaditaan sekä kolmion takaa tulevan erityistä valppautta ETTÄ etuajo-oikeutetulla tiellä ajavan valppautta nopeusrajoituksen suhteen.

Rautalangasta: jos rekka tulee mutkan takaa reipasta ylinopeutta ei kolmion takaa tulevalla henkilöautolla ole välttämättä edes mitään mahdollisuutta.

Mutta minähän en tiedä tapauksen yksityiskohtia, joten en spekuloi tai syyttele.
Pitäisi tietää ainakin: 1. rekan nopeus, 2. tien muoto, kuinka pitkälle etuajo-oikeutettua tietä näkee kun tullaa kolmion takaa.

Tulikivenkatku (nimimerkki)

11. Kolmion takan olevan on varmistuttava siitä, että varmasti on turvallista mennä. Ihan sama ajoiko rekka 80 km/t vai 90 km/t.
Jos olisi tarkasti tämä henkilöautokuski katsonut, ja antanut rekan mennä ensin, ei koko onnettomuutta olisi ollenkaan tapahtunut. Toki inhimillisiä virheitä sattuu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#7.
:DDDDDDDDDD

#11.
Minulle kyseinen tie on erittäin tuttu, koska AINA Joensuuhun tai sitä etelämmäksi liikkuessa matka kulkee just Ahvenisen kautta. Minun mielestäni onnettomuuskohdalla tie on suora ja risteys jonkinlaisen pellon keskellä, joten mitään sellaista mutkaestettä ei ole. Uskon, että molemmat kuskit ovat toisensa nähneet, mutta jostain syystä henkilöauton kuski on kuitenkin kurvassut rekan eteen. Isäni on ammattikuski ja kertoi, että hän on tuota risteysaluetta ajanut joka suunnasta ja kaikkiin suuntiin, eikä hänen mielestään siinä mitään erityisiä näköesteitä ole.

Olisi muistettava, että myös suomessa tapahtuu onnettomuuksia, suomalaiset eivät ole mitenkänä poikkeuksellinen kansa, jolle tapahtuisi vain kaikkea ihkun ihanaa ja kaikki olisi yhtä suurta vaaleanpunaista pumpulia jne.

Teuvo (nimimerkki)

Helena, onko sinusta tulossa kukkahattutäti?

Inex (nimimerkki)

Olemme keskustelleet kavereiden kanssa tästä sensaatiojulkisuudesta kuinka nämä roskalehdet yrittävät joka päivä luoda uuden hysterian ja monesti naureskelleet mikähän se tämän päivän hysteria mahtaa olla.

Valitettavasti liian moni fiksukin ihminen menee tähän hysteriaan ja verta janoavaan kansan mukaan. Ihan poliitikkoja myöten mitkä sitten keräilevät irtopisteitä sammuttaessaan kansan veren janoa.

Auria (nimimerkki)

Hirveetä paskaahan noi iltapäivälehdet pääsääntöisesti on.Kuitenkin suomalaisessa iltapäivälehdistössä on ainakin vielä ollut se hyvä puoli ettei se nosta ihan mielettömässä määrin esiin tavisten toilailuja esim. brittilehdistön tavoin. Mielestäni luokkayhteiskuntasysteemi näkyy tässä briteissä. Tavallista kansaa halveksitaan. Kyllähän täällä tosin kovaa tullaan perässä.

Asiasta toiseen Helena: täytyy muistaessani kiittää siitä karjalanpiirakkaohjeesta jonka viime viikolla kirjoitit jossain blogissa (Putkinen?). Katsomani ohje oli standardikeittokirjasta ja siinä oli tosiaan että kuoritaikinaan öljyä. Tajusin jättää, kun kerroit, öljyn veks ja lisäsin ohjeeseen nähden ruisjauhojen määrää. Onnistui hämmästyttävän hyvin. Thänks a lot!

Lumivuohi (nimimerkki)

Kirjoitus täyttä asiaa.

Vastaus Ampparikysymykseen:

Tee oma profiili sieltä sivun vasemmasta yläkulmasta. Vaatii muistaakseni rekisteröitymisen, että saat henkilökohtaisen salasanan personointia varten. Sitten vain personointi -> Uutisasetukset ja otat täpän pois epämieluisista lähteistä. Profiiliasi voit sitten käyttää miltä koneelta haluat. Kätevää kuin mikä.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

#14
"Erityisen ongelman muodostavat ääri-itsekkäät pakkomielteiset narsistit, joiden on saatava kommenttinsa näkyviin keinolla millä hyvänsä."

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Se on muuten yllättävän yleistä että ison auton eteen kovin hanakasti tuupataan. Olen havainnut kyllä parannusta viime aikoina, mutta liekö joku mielleyhtymä pukkaa joillakin päälle että iso=hidas.

Itseasiassa, ei ole. Tämä oli meikäläisen tietoiskukampanja.

Ylikuormasta: Noista puhuminen on varmasti osa poliisin tietoisku-kampanjaa ja tuskin liittyy itse tutkimukseen siitä oliko rekassa pari kiloa ylikuormaa vai ei. Ei tosiaan paljon vaikuta se jokunen kilo päälle tuollaisessa tilanteessa.

Mutta ymmärrän että valvovat. Kyllähän jotkin urpot lastaisi vaikka 3 kertaa yli sallitun johonkin styroksin kuljetukseen tarkoitettuun rimpulaan, ellei valvottaisi.

Samuel (nimimerkki)

Myyntikeinot ovat tosiaan koventuneet. Iltapäivälehdet (ja Uusi Suomi!) esimerkiksi markkinoivat juuri markkinoille tullutta MDPV -huumetta pitkään "seksihuumeena" luoden sille tavoiteltavan imagon. Kukaan mainosmies ei olisi voinut toivoa parempaa julkisuutta tuotteelleen. Aineella ei edes ole mitään tekemistä seksuaalisen suorituskyvyn tai kiihottuneisuuden kanssa.

city.fi/artikkeli/Paskaa+kamaa/3493/

Gagarin (nimimerkki)

Komppaan Auriaa #17 siinä mielessä, että vaikka kaikkialla maailmassa iltapäivälehdet ovat ad hoc mielijohteeseen perustuvaan ostopäätökseen pohjautuvia myynnin maksimoimiseen tähtääviä lööppipaketteja, niin Suomessa ne ovat tasokkaampia kuin juuri missään muussa maassa.

Jokainen, joka ostaa iltapäivälehden, tietää, ettei houkuttelevan otsikon takaa kovin paljon lihaa luurangon päältä löydy. Mutta kun hinta ei ole kova, niin kauniina kesäpäivänä voi hyvin vapaa-ajalla ostaa iltsikan ja lukea sen ekstensiivisesti kaljamukin ääressä terassilla tyytyväisenä siitä, että tuollaistakin puolen tunnin ajan vietettä on helposti saatavilla. Lisäksi voi täyttää sudokut ja ristikot.

Ei tartte marista ihan kaikesta.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Olen Pekka Siikalan kanssa samaa mieltä siitä, että sensaatiohakuinen otsikointi on lisääntynyt myös Uudessa Suomessa. Voi olla myös, että olen alkanut kiinnittää asiaan huomiota vasta hiljattain.

Jos on lisääntynyt, olisi mielenkiintoista tietää onko tämä tietoinen päätös. Käsittääksenihän Uutta Suomea on tähän asti tehty tappiolla.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#22.
Minusta on erittäin kuvottavaa, että elostelu onnettomuudella tai jonkun kurjuudella on kivaa pikku viihdettä, josta nautiskellaan oluttuopin kanssa. Ihan pimeetä, ei nyt millään pahalla.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#24:

"Ei nyt millään pahalla."

Mutta ei millään hyvällä mutta ei millään siitä väliltä.

Onhan ne iltapäivälehdet ihan persiistä. Siis aiwan hanurista. En osta.

Luen kyllä jos ilmaiseksi saan.

Gagarin (nimimerkki)

#24:

Niin, kyllä omaan ostopäätökseenikin vaikuttaa se päälööppi ja muut etusivun uutiset enkä moisilla elosteluotsikoilla varustettua lehteä hevin ole taipuvainen ostamaan minäkään. Mutta monasti niissä on aivan toisenlaisiakin otsikoita, joita saattaa tehdä mieli vilkaista, jos on aikaa.

Muistan aikoinaan Saksassa ollessani kesätöissä, kun siellä oli sen vuoden keväällä paljastunut erikoinen ihmissyöntitapaus Duisburgissa (Menschenfresser aus Duisburg), niin paikalliset iltapäivälehdet mässäilivät tapauksella kuukausikaupalla räväyttäen päivä toisensa jälkeen yhä kammottavampia yksityiskohtia kyseisen herran edesottamuksista. Silloin ajattelin kyllä aivan samoin, mutta suomalainen media ei lähestulkoonkaan ole varsinaisessa mässäilyssä yltänyt smalle tasolle kuin Springerin Bild-Zeitung siihen aikaan.

Mikael Schier (nimimerkki)

" ...iltapäivälehdet ovat ainakin osittain vastuussa siitä, että ihan järkevistäkin ihmisistä tulee idiootteja ... "

Juuri siksi lopetin niiden lukemisen kauan sitten.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Ajatelkaas mikä hiljaisuus ja hyssyttely olisi jos niin rekan kuljettaja kuin henkilöautossa kuolleet olisivatkin olleet tummahipiäisiä ja islamilaisia mamuja.

Voe sitä viranomaisten ja tiedostavien lehtien toimittajien käsien vääntelyä..

Toimituksen poiminnat