Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Isojen puolueiden emmuuttomuus Timo Soinin suosion takana

Eräs lehti oli lähtenyt selvittelemään, että miksi Timo Soini ja Perussuomalaiset ovat niin suosittuja. Niinpä, miksi? Syiksi ehdoteltiin sitä, että muista puolueista loikkaa äänestäjiä Perussuomalaisia kannattamaan – Totta. Oli myöskin todettu, että ihmiset, jotka eivät normaalisti äänestä, ovat nyt lähdössä äänestämään Persuja – Totta.

Kuitenkin se todellinen ja koko Perussuomalaisten kasvun taustalla vaikuttava pohjimmainen syy on se, että suomalaiset ovat NIIN kyllästyneitä korruptoituneeseen paskahallintoomme, eikä SDP:kään ole mikään todellinen vaihtoehto. Lähinnä surkuhupaisa sellainen. Vai mitä luulette, kuinka Raimo Raksajätkä näkee Urpilaisen tai Mikael Jungnerin, jos hän vertaa heitä Timo Soiniin? Nalkuttava ämmä kun monesti löytyy kotoakin ja Jungner edustaa varmasti monelle just sitä ihmistyyppiä, jonka seurassa EI haluaisi istua saunassa oluesta ja mukavasta seurasta nauttien.

Tiedonvälitys on helpottunut eikä ihmisiin oikein enää mene läpi nämä rakkauskampanjat ja muu hömppä, joilla ääniä kalastellaan. Äänestäjien aliarvioiminen ei enää yksinkertaisesti toimi.

Vielä pari vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan, että äänestäisin Perussuomalaista henkilöä. Jotenkin tuntui, että siellä on pelkästään sellaisia kaikkea ihan vain periaatteessa vastustavia juntteja, joiden suusta ei kuulunut muuta kuin jotain ”herrain metkuja”-jupinaa.
Kuitenkin Perussuomalaiset ovat onnistuneet saamaan kelkkaansa paljon sellaisia fiksuja ja koulutettujakin ihmisiä (ei sillä, että mielestäni tietty koulutustausta takaisi poliitikon uskottavuuden. SDP:ssäkin ainoa jonkinlaista uskottavuutta nauttiva henkilö on ylioppilas), siis sellaisia tyyppejä, joille varmasti avautuisi ovi jostain suurestakin puolueesta, mutta nämä henkilöt ovat itse valinneet Perussuomalaiset, vaikkei se olisikaan ollenkaan niin varma keino päästä kotimaamme politiikan ytimeen. Se jo kertoo paljon sekä persujen tulevista kansanedustajaehdokkaista että itse puolueesta.

Perussuomalaisilla on, tahattomasti tai ei, nerokas imago. He ovat just niin tavallisia, lähellä meitä taviksia ja siellä on paljon sellaisia ihmisiä, jotka ymmärtävät suuren suomalaisen joukon ongelmia ja tarpeita, niitä, joita eivät tavalliset ja kalkkeutuneet äsdeepeekokoomuskepulaiset välttämättä edes tunne. Monissa (suurissa) puolueissa poliitikot ovat olleet niin kauan politiikassa, etteivät he edes tiedä paljonko maksaa maitolitra kaupassa tai paljonko on suomalaisten keskitulo.

En minä aikaisemmin niinkään asian todellista laitaa ajatellut, mutta kun kesällä kuulin erään vanhemman herran, entisen pienviljelijän ja ikuisen kepulaisen, haukkuvan koko keskustapuolueen lyttyyn ja toteavan, että ”vaan Timo Soini se on hyvä mies”, niin kyllähän se pikkasen pistää ajattelemaan.
Tuo ”Timo Soini on hyvä mies”-ajattelu on itse asiassa hyvin normaali ihan tavallisten, pienten ihmisten keskuudessa, siis niiden, jotka eivät kirjoittele blogeja tai osallistu internetväittelyihin, mistä syystä ehkä ei tajuta sitä, kuinka suosittu Soini todella on. Ja nekin meistä (itse kuulun tähän ryhmään), jotka emme ihan varauksessa ole ihastuneet Soiniin, olemme tulleet niin kyynisiksi sitä harmaata, virkamiesmäistä poliitikkolaumaa kohtaan, että Soini, mikä ehkä kuulostaa Timo Soinin kuvaa katsoessa hassulta, vaikuttaa yksinkertaisesti raikkaalta tuulahdukselta kotimaamme tunkkaisessa poliittisessa maailmassa.

Suuret puolueet olisivat voineet pelastaa naamansa suomalaisten silmissä järkkäämällä uudet vaalit joskus vuosi sitten. Siihen ei haluttu lähteä ja SDP:kin osoitti munattomuutensa vaikenemalla (ei ollut sopiva hetki demareille, mikä kertoo siitä, etteivät he todellakaan ajattele kansaa, vain oma etu ratkaisee). Vaikka tätä nyt ei jostain syystä sanota rehellisesti ääneen, niin suomalainen politiikka on todella pitkälle korruptoitunutta ja korruption perinne on niin syvällä, ettei jotenkin edes tunnisteta sitä, että ollaan korruptoituneita. Ollaan tultu sokeiksi omille virheille.
Ja se jos mikä närästää suomalaista äänestäjää. Me elämme maassa, jossa on kansalaisten elämää säännöstelty tiukasti, lakeja on joka lähtöön, valtio kyttää ja nyhtää ihmisistä irti kaiken ja sitten nämä poliitikon pökkelöt itse elävät omassa kuplamaailmassaan ja täysin omilla pelisäännöillään. Onko se nyt sitten ihme, jos sellaisetkin tyypit, jotka eivät normaalisti äänestä, käyvät äänestämässä Perussuomalaisia, jotka edes yrittävät olla jotain muuta kuin jonniinjoutavia huru-ukkoja. Ja ainakin itse tunnen valtavasti ihmisiä, jotka eivät äänestä, koska ”ei sillä voi vaikuttaa”. Ehkäpä heistä jokunen käykin nyt äänestämässä Perussuomalaisia ihan vain siksi, että se saattaa vihdoin olla keino, jolla äänestäjä voi vaikuttaa.

Vaikka Perussuomalaiset edustavatkin mielestäni tietynlaista taantumuksellisuutta, niin he tuntuvat olevan ainoita, joilla on aidosti jotain uutta lähestymistapaa tarjottavana, pienenä esimerkkinä heidän kantansa puoluetukiin. Kun muut puolueet pitävät puoluetukia itsestään selvinä ja ainoana vaihtoehtona korruptiolle (jota kuitenkin esiintyy), olisi Perussuomalaiset, jotka eivät juuri puoluetuilla mitään entisiä YLE-pomoja palkkaile remmiinsä, valmiit vähistäänkin tinkimään.

On todella sääli, ettei Timo Soinia ole kloonattu, sillä monet maakunnat ovat vailla sitä omaa Timo Soiniaan. Toisaalta uskon, että Perussuomalaisten völjyyn tulee lähtemään monia maakuntien omia timo soineja. Ja se on hyvä.

Vaan nyt on mentävä viilaamaan kynttä. Onkohan minulla joku puutostauti, kun jatkuvasti rapsahtelee kynsiä poikki?

Helena

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (136 kommenttia)

Paha (nimimerkki)

Soini on pakollinen paha. Jussi Halla-aho on tulevaisuus.

Gagarin (nimimerkki)

Déjà vu!
Tilanne oli SMP:n ja Veikko Vennamon kannatuksen kohdalla prikulleen sama juttu enen vaaleja 1970. Kun SPM nosti edustajamääränsä yhdestä edustajasta kahdeksaantoista, niin Kekkonen hajotti vihapäissään eduskunnan ja järjesti uudet vaalit. No, kansahan tästä suivaantuneena äänesti SMP:lle uudelleen ne 18 kansanedustajaa. Sitten Kekkonen tästä äimistyneenä manipuloi SMP:n ryhmän keskuuteen kaksitoista "seteliselkärtankaista" (kuten Veikko niitä nimitti) ja ryhmä hajosi kahtia. Seteliselkärankaiset eivät sittemmin enää menestyneet, mutta SMP sinnikkäästi taisteli paikastaan auringossa ja säilyi hengissä, kunnes siitä tuli Persu.
Tuo ryhmän hajoamisskenaario ei ole niin kaukaa haettu persujenkaan kohdalla, jos he merkittävästi lisäävät kannatustaan. Sen sijaan Tarja tuskin enää pystyy eduskuntaa hajottamaan.

Juurakon Hulda (nimimerkki)

Tuota noin, helppoahan sitä on sanoa haluavansa alentaa puoluetukea kun tietää jäävänsä vähemmistöön. Kelpaa varmaan Soinillekin ;)

Reijo Tossavainen

Helena oivalsi asian aivan oikein. Joka sana oli totta.

Itse olen ehdokkaana ensi vaaleissa. Olen jo nyt kiertänyt aika paljon toreilla ja markkinoilla. Palaute on ollut hämmästyttävän myönteistä. Siis todella hämmästyttävän myönteistä. Moni tulee varta vasten ja nykäisee hihasta kertoakseen, että hän äänestää Perussuomalaisia.

Käytännön mututuntumalta rohkenen arvioida, että gallupit osoittavat vielä pitkään ylöspäin.

Kipling (nimimerkki)

Siikala mene töihin. Minäkin menen. Hyvää työpäivää.

Liike (nimimerkki)

Ilmeisen nuoruutesi ansiosta et varmaankaan voi muistaa Gagarinin kommentissa #2 kuvailemaa Veikko Vennamon protestipuolueen nousua ja tuhoa.

Lopullinen niitti silloisten muihin puolueisiin kyllästyneiden äänestäjien SMP-innostuksen sammumiselle oli puolueen pääsy hallitukseen ja epäonnistuminen lupausten täyttämisessä. Vuonna 1983 SMP erehtyi ottamaan työministerin salkun, vaikka oli luvannut, että poistaa työttömyyden muutamassa kuukaudessa, jos pääsee hallitukseen. Ei tietenkään poistanut ja muutenkin puolue toimi hallituksessa aivan samaan tapaan kuin muutkin puolueet, joten äänestäjät hylkäsivät pettyneinä vennamolaiset.

Timo Soini vaikutti aivan pelokkaalta eilisessä tv-uutisten haastattelussa, kun toimittaja kysyi, haluaisivatko persut työministerin salkun ensi keväänä. Soinin kieltävä vastaus on hyvin ymmärrettävä edellisessä kappaleessa kerrotun historian vuoksi.

S A (nimimerkki)

Oikeassa olet hallituksessa olevat kokoomus ja keskusta eivät toimi siten kuin hallituspuolueilta odotetaan. Näin ainakin paljon puhutussa maahanmuuttopolitiikassa. Thors saa huseerata niin kuin haluaa käyttämällä budjettivaroja ilman että käytettyä määrää pääministerin ja valtionvarainministerin toimin mitenkään asetetaan kontrolliin. Eihän Thors suostunut pyynnöistä huolimatta antamaan selvitystä reviirinsä kustannuksista.

SD ei ole myöskään ottanut avoimesti kantaa nimenomaan humanitaariseen maahanmuuttoon. Puhuvat vain yksinomaan työperäisestä maahamuutosta. Ei käy selville kuuluuko kaikki heidän ohjelmassaan työperäiseen maahanmuuttoon. Tähän kysymykseen ei myöskään puolueen puheenjohtaja antanut vastausta sitä häneltä kysyttäessä.

Tämä vain yhtenä esimerrkkinä. Toki muiltakin sektoreilta niitä on esittää.

Liike (nimimerkki)

#5: Tossavaisen vakuuttelu myönteisestä palautteesta toreilla ei vaikuta uskottavalta.

Eilisten tv-uutisten kuvissa Perussuomalaisten eduskuntaryhmä sai seisoskella torilla hyvin pienessä porukassa, joka muodostui puolueen johdosta ja tiedotusvälineiden toimittajista. Se persujen joka välissä kehuskelema kansa ei ollut vaivautunut ollenkaan paikalle Soinia katsomaan tai kuuntelemaan.

pertti heinonen (nimimerkki)

Usko nyt jo Pekka että taistelet tuulimyllyjä vastaan. Nanhat, sinunkin puolueesi Keskusta ovat näyttönsä antaneet ja juuri niitä näyttöjä vastaan kansa kapinoi kun se äänestää PS:a.

Toinen seikka on kun vedetään aina mukaan sMP ja vertaillaan sen hetkistä -70 lukua nykyiseen.
Ajat on muuttuneet noista ajoista valtavasti. Silloin oli vielä Suomessa suhteellinen vakaus politiikassa, talous oli NL:n ansiosta turvattu eikä maahan rynnistänyt valtaisia laumoja mamuja/pakolaisia joita olisi pitänyt majoittaa hotelliin ja antaa rajaton KELAN kultakortti käyttöön.

Silloin ei myöskään poliittinen johto myynyt/lahjoittanut maataan ulkomaisille sijoittajille ja monikansallisille toimijoille.
Niin että verratkaa hyvät Pekat, Pietut ja muut tilannetta nykyiseen olittehan itsekin seuraamassa sitä aitiopaikalta.
Nämä ajat ovat elintärkeitä Suomen tulevaisuudelle. Annammeko taas mandaatin näille nykyisille Suomensyöjille jotka haluavat avata ovet kaikenmaailman mamuille ja tuhota Suomalaisen hyvin toimineen yhteiskunnan joka se oli vielä 20 vuotta sitten.
Vai äänestämmekö kerrankin sydämmellä emmekä sillä vanhalla puolue uskollisuudella?

Reijo Tossavainen

#12
Olen nyt reilun viikon aikana jakanut ihmisille kädestä käteen noin 2600 vaaliesitettäni. Näin ison ihmismäärän tapaaminen antaa aika paljon hyvää palautetta.

Johanna (nimimerkki)

Asiaa puhut, Helena! Itsekin kuulun tähän samaan joukkoon, joka näkee tulevissa vaaleissa Perussuomalaisten äänestämisen kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtona. Olen itse keskustalaistaustainen, vielä sitä "right-wing" -osastoa; mutta ellei tässä nykypolitiikassa tapahdu radikaalia muutosta, ääneni menee Perussuomalaisille.

Van Helsing (nimimerkki)

Useampi kirjoittaa tuossa ylempänä persujen hallituskelpoisuudesta. Toteanpa vain että vaikea on löytää yhtä surkeita ministereitä kuin meillä on viime vuosina ollut. Eli tässä suhteessa persut ovat vähintään yhtä hyviä kuin koksu-kepuli-viher-hurrisakki.

Protestivaaleja minä odotan. Vaaleja joissa mahdollisimman moni läpimätä vanha ketku lentää eduskunnasta. Erityisesti inhoan niitä kansanpettureita jotka ovat myyneet sielunsa RKP:lle.

Summa summarum. Tämän huonommin Suomella ei voi mennä. Toivon hartaasti että poliittinen kulttuuri tervehtyy persujen voiton myötä. Vaikka taidan itse äänestää Muutos2011:tä, on se ääni saman tervehtymisen puolesta.

Viola Heistonen (nimimerkki)

Helena Eronen, lainaus > "..niin suomalainen politiikka on todella pitkälle korruptoitunutta ja korruption perinne on niin syvällä, ettei jotenkin edes tunnisteta sitä, että ollaan korruptoituneita. Ollaan tultu sokeiksi omille virheille."

kommenttini : näin tuntuu täällä ruohonjuuren tasolla ja erityisesti virkamiesten kesken, mitä pienempi paikkakunta sitä vahvempi "hyväveli"- ilmapiiri..eli asoita hoidetaan hyvässä "sopusoinnussa" eikä omaa tai toisten virheitä nähdä tai ollaan näkemättä..

Jaan Torukas (nimimerkki)

Helena on tietysti aivan oikeassa siinä, että monien suomalaisten raivon mitta kok-kepu-sos-viher- yms. poliitikkojen ylimielisyyteen on täyttymässä. Mutta arvelisin kuitenkin, että varsinainen voisilmä puurossa ja oljenkorsi kamelin selässä on tuo kyseisten puolueiden somalialais-politiikka. Vaikka huijausta ja puliveivaamista tulee esille miltei päivittäin, niin aina on kuitenkin selitykset valmiina.

Toki kyseisissä puolueissakin on somalialais-asioihin reaalisesti suhtautuvia, mutta kun kuitenkin johtavat poliitikot näissä puolueissa laukkaavat, kuin orimattilalaiset ravurit; silmälaput sovitettuina myös kulkusuuntaan nähden. Niin kuin tuo Stubbikin, kun kertoi Kokoomuksessa olevan vain yksi promille somalialaiskriittisiä. Niin kai kohta onkin näissä puolueissa, kun jatkuva vuoto käy ulospäin puoluekirjahenkilöilläkin.

Se muuten on hupaisaa, kun jatkuvasti vedotaan siiten, ettei Soini ja kumppanit mitään vastuuta ota. Ja mitähän vastuuta kaikkoset ja vanhaset ovat sitten ottaneet? Poliisi on nyt kuitenkin heidän kantapäillään ja jäljet taitavat olla todella kuumat?

Ilkka Partanen (nimimerkki)

Ihan hyvää tekstiä.

Ollaan Helena samassa kerhossa tuon Siikalan luokituksen pohjalta. Hän tuossa pari päivää sitten risti minutkin "lähes täydelliseksi" Perussuomalaiseksi :D

Minun mielestäni sinun historiantiedoissasi ei ole mitään vikaa. Perussuomalaisten näkeminen jonain SMP:n jatkumona ei ole täysin virheellinen, sillä PS rakentui SMP:n kannatukselle. Tosin Siikalan ja muiden PS-skeptikkojen kannattaa huomata heidän kasvava nuorisojärjestönsäkin sekä pistää merkille että PS on erityisen vahvoilla suurimmissa kaupungeissa. Keskusta on yrittänyt vallata pääkaupunkiseutua parikymmentä vuotta, siinä kuitenkaan onnistumatta. SMP taas ei sattuneesta syystä ollut kaupunkilaisten suosiossa, vaan pääosiltaan pientilallisten äänitorvi. Pientilallisia ei taida olla enää niin paljoa, että niillä äänillä mihinkään mentäisiin yhtään missään vaaleissa. Siitä on helppo lyödä vetoa että ainakaan viimeisimmän kannatuslukeman mukaisesti 10,7 % suomalaisista ei varmastikaan ole pientilallisia. Perussuomalaiset ovat tuoneet selkeän vaihtoehdon poliittiselle kartalle ja pystyvät jo teemoillaan heiluttelemaan esim. demarien linjauksia ("maassa maan tavalla"), joskin SDP on epätoivoisessa tilanteessa kun kannatus ei näytä juurikaan nousun merkkejä ja yleinen trendi Euroopankaan mitassa ei näytä kovin suosiolliselta vasemmistopuolueille.

Tosin näin oman puolueeni sisältä on sanottava, että Kokoomus on osaltaan yrittänyt asioita tuoda keskusteluun. Siksi vaaliteemammekin on "totta ja toivoa" koska ihmisten tulee tietenkin saada tietää mikä on oikeasti tilanne eri asioissa sekä saada tietää mitä Kokoomuksen mielestä niille pitäisi tehdä. Tämä tekstisi oli sikäli hyvä muistutus, että ulospäin tuo ei välttämättä heijastu niin vahvasti. Näin siinä usein käy kun ainakin Kuopiossa käytännössä koko kaveripiiri on joko puolueen aktiiveja, työntekijöitä, kannattajia tai muuten vaan oikealle kallellaan. Kiitos siis tästä.

TP (nimimerkki)

Niin, Helena. Sinunkin silmäsi on avautuneet uskoakseni netissä viettämäsi aikasi takia. Suuri enemmistö suomalaisista ei kuitenkaan jouda/halua koluta nettiä niin paljon. Jos näin olisi, persujen kannatus olisi yli 30 %.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi
Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#4.
Mutta jos persut ovat ainoita, jotka ajavat puoluetukien alentamista ja muut vastustavat, niin mitä se kertoo niistä vastustajista?

#6.
"Persuja kuvaa hyvin heidän ehdokkaansa Reijo Tossavainen, joka blogissaan nimittää minua ”tragikoomiseksi vitsiksi” "

Eikös se Reijo ole tuossa asiassa oikeassa?

#9.
En nyt oikein tajua, että miksi täytyy jotain historiaesimerkkejä kaivella. Mitä tekemistä niillä on nykyisyyden kanssa, kuten Pertsa kommentissaan 13 toteaa? Ja ei kai kukaan täysijärkinen oletakaan, että persut olisivat jotain messiata, joiden nouseminen valtaan tarkoittaisi suoraan jotain kulta-aikaa suomalaiselle kansalle?

#15.
Minä olen tuntenut kokoomussympatioita kauan, mutta joku niissäkin on alkanut mättää. Eikä se Allun kiinteä pylly riitä syyksi äänestää kokoomusta. Alsion Arin pyllyä en ole vielä tsekannut.

#17.
Pienillä paikkakunnilla on vielä sellainen ongelma, että ihmiset hieman vierastavat "herrojen" vastustamista.

#18.
Tuo somalihomma on vähän semmonen, että uskoisin siinä jotenkin kulminoituvan koko järjestelmän paskuuden. Ainahan kaikki muutokset ovat tarvinneet jonkin sellaisen yksityiskohdan, joka on kansalle ollut se viimeinen niitti.

#19.
"Ollaan Helena samassa kerhossa tuon Siikalan luokituksen pohjalta. Hän tuossa pari päivää sitten risti minutkin ”lähes täydelliseksi” Perussuomalaiseksi"

Siikalan mielestä "Perussuomalainen" on kirosana, sillä hän halveksii tavallisia suomalaisia.

S A (nimimerkki)

#20

Onhan mahdollista että puhutaan asioista ystävä / kaveripiireissä näistäkin blogikirjoituksista ilman että keskustelijat olisivat itse blogeja lukeneet. Persujen kannatus nousee vielä viimeksi kerrotusta on tosiasia. Ei tarvitse muuta kuin kuunnella uutisten / ajankohtaisohjelmien kautta tulleita viestejä nykymenosta, joita nykyisen hallituksen toimesta on tehty Suomen tuhoamiseksi.

Itse olen veikannut äänimäärän tulevissa vaaleissa persuille jopa lähelle 20 %:a. Saa nähdä herääkö suomalaiset äänestämään muutosta nykymenoon, toivottavasti.

Käyttäjän helenat kuva
Helena Tornberg

Helena, kiinnitäppä huomio miten media kohtelee Soinia. Muilta kysytään suoraan mutta Soinin lausahduksiin suhtaudutaan täysin kritiikittömästi. Mitä se kertoo taustavoimista ja pelin luonteesta? Toinen asia näkyy myös selkeästi jo: Soini pelaa mielipideissään varman päälle ettei hallitusmahdollisuus vain vaarannu. Eli siinä mielessä politiikka on politiikkaa ja uudistusvoimaa jokainen voi myös saada oman "vanhan" puoleensa kautta liikkeelle.
Ajattelen myös, että EU-tehtävä on palvelutehtävä oman maan kansalaisten hyväksi- ei pelipaikka oma uran nostattamiseksi tai puolueen kannatuksen vuoksi.

vanh. Gonzales (nimimerkki)

Nopea tie menestykseen on katsoa sellainen vaalipiiri, jossa persujen äänet jakautuivat viime eduskuntavaaleissa suhteellisen tasaisesti ilman, että ketään valittiin eduskuntaan. Sinne vaan mukaan ja kova mediarumba päälle. Läpimeno olisi varmaa, jos edes jotain ymmärtäisi politiikasta. Edes sen verran kuin Pentti Oinonen.

Soini ei muuten ole maahanmuuton vastustaja. Ette varmaan löydä häneltä yhtään selkeätä kannaottoa ja poliittista aloitetta tästä asiasta. Jos löydätte, tuokaa tänne.

agendo2 (nimimerkki)

"Isojen puolueiden emmuuttomuus.."

Mulle tuli nyt joku lukko aivoissa, kun en tajjuu, mitä tarkotat sanalla -emmuuttomuus ?

Kai se on murresana, mutta miun pitäs se silti tajuta. Selitätkö vähän?

Makkee vertaus tuo:
" että Soini, mikä ehkä kuulostaa Timo Soinin kuvaa katsoessa hassulta, vaikuttaa yksinkertaisesti raikkaalta tuulahdukselta kotimaamme tunkkaisessa poliittisessa maailmassa."

Ei pitäis puuttua näihin ulkonäköasioihin varsinkaan asiattomasti, mutta Soinin viimeiset kuvat osoittavat, että mies ei pidä huolta niinsanotusti kunnostaan. Eikö se ole aika huono ennuste, kun vaalikampanjointi on edessä?

Gagarin (nimimerkki)

#22: "Mutta jos persut ovat ainoita, jotka ajavat puoluetukien alentamista ja muut vastustavat, niin mitä se kertoo niistä vastustajista?"

Tuo puoluetukien vastustaminen oli myös Vennamon lempiaiheita. Mutta hyvinpä kelpasi SMP:llekin puoluetuet, ei näyttänyt esimerkkiä siitä, ettei niitä olisi nostettu. Myös perussuomalaiset voisivat päättää olla nostamatta tukia eduskunnasta, mutta missähän sellainen päätös viipyy?

Vaikka kyseenalaistatkin vertailun historiaan, niin yhtäläisyydet nykytilanteessa ovat hämmästyttävät vuoden 1970 kevään kanssa. Silloin SMP yritettiin nuijia maan rakoon ja pidettiin hyvänä vitsinä. Ajateltiin, että sitä äänestää vain joku mökin ukko jossain "Lieksassa", mutta itse asiassa vaaleista tuli protestivaalit ja SMP:n kannatus ylitti esimerkiksi Helsingissä KEPU:n kannatuksen. Monet katsoivat silloin, että se oli ainoa vaihtoehto Kekkosen klaanille tai niille, jotka siihen klaaniin pyrkivät (=kokoomus).

Itse näen tämän tilanteen kuitenkin siinä mielessä erilaisena, että vastoin Kekkoslovakian tilannetta maassa vallitsee demokratia eikä kellään jonglöörillä ole samalla tavalla naruja käsissään. Protestiin ei siis siinä mielessä pitäisi olla samanlaista tarvetta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#24.
"Soini pelaa mielipideissään varman päälle ettei hallitusmahdollisuus vain vaarannu"

Olen tehnyt saman huomion. Toisaalta tuo on Soinilta fiksu liike, sillä puolueessa on muuten sen verran räväkkää porukkaa mukana, että on Soinin ollut pakko hieman rauhoittua.

#26.
Emmuuton on vähän niinkun negatiivisessa mielessä mahoton, siis ei niinku mahdoton vaan mahoton, tiijätsie. Siis semmon liian öööö järjetön?

Mitä tulee Soinin fyysiseen kuntoon, niin kyllä todella voisi hieman itsestään huolta pitää. Soinilla jos nyt pettäisi kunto, niin johan menisi hommat persuilleen.

#28.
Perussuomalaiset on vain yksi suomalaisten ryhmä, jota sinä halveksit.

Pasi (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus. Jos nykyinen kehitys jatkuu Persut noussevat SDP:n tasolle ensi vaaleissa. Kokoomuksen suosio on tod.näk. parhaat päivänsä nähnyt. Itse lukeudun perinteisesti Kokoomusta äänestäneeseen joukkoon joka ensi vaaleissa hakee vaihtoehtoa.

Itselleni tärkeintä on, että vihreät ja RKP ( Suomen tuhoajat) saadaan ulos hallituksesta. Se on ensisijaista. Kaikki muu tulee vasta tämän jälkeen.

Äänestäisin mielelläni Persuja ( ummehtuneesta SMP-taustastaan huolimattakin) jos Timo Soini ei olisi heidän puheenjohtajanaan. Minulla on näet ongelma hänen suhteensa: olen EU-myönteinen jopa lähes federalistiselle tasolle asti.

Mutta se on vain yksi osatekijä isossa kokonaisuudessa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että äänestän Halla-Ahoa, jos ehdokkaana on. Kaiken kokemansa vääryyden jälkeen se on lähes velvollisuuteni äänestäjänä.

Suomen maahanmuuttopolitiikka on niin suuri uhkatekijä Suomelle, että sen muuttamiseksi äänestän ihan ketä tahansa joka lupaa muutosta.

Suomalainen verovaroin ylläpidetty sosiaalitukien viidakko yhdistettynä hyvin liberaaliin maahanmuuttokäytäntöön on yhtälö, joka tuhoaa tämän maan jos sitä ei pysäytetä.

Ei blogisti itse muuten ole kiinnostunut ehdokkuudesta? Sen verran järkitekstiä nämä kirjoitukset ovat lähes poikkeuksetta olleet, että uskoisin ääniä löytyvän.

Inex (nimimerkki)

Etköhän rupeaisi Helena poliitikoksi, sulla on hyvä ote tähän hommaan ja oikeudenmukainen näkemys asioista. Itseä ei kyllä kauheasti nappaa tuo Soini ja onneksi persuilla on muitakin ehdokkaita joten vaihtoehtoja löytyy yhä enemmän jos tätä puoluetta haluaa äänestää. Koko ajan persuihin valuu yhä fiksumpaa sakkia ja eiköhän syykin jo tiedetä miksi näin on.

Pegu (nimimerkki)

#28

Siikalan puusilmäistä logiikkaa on tragikoomisen hauska seurata. Siikalan logiikan mukaan yksikään suomenruotsalainen ei kuulu ryhmään "tavallinen suomalainen". Miksi Pekka haluat sulkea suomenruotsalaiset ulos tavallisen suomalaisen määritelmästä? Miksi haluat sulkea kaikki Päijät-Hämeen ihmiset pois tavallisen suomalaisen määritelmästä? Mikä on tavallinen suomalainen sinulle?

Jälleen kerran oiva esimerkki Siikalan sivistymättömyydestä. Hän on rahvaista rahvain, aikalailla epäonnistunut kaikessa mihin on ryhtynyt.

agendo2 (nimimerkki)

"30

Aha, vai semmosta emmuuton tarkottaa! Enpä tuota tienny, mutta mahottoman tiijjän.

Kun on ollu "etelässä" niin pitkään, väljähtyy tuntuma ommaan murteeseen

Asiasta puheenollen, minusta persujen pitäisi pystyä saamaan selvemmin viestiä myös mediassa peruslinjastaan. Silloin vasta menestys räjähtäisi.

Yksi syy heidän kannatuksensa lisääntymiseen on kristillisten arvojen vaaliminen.

Suomessa on yhä vahva vastustus homppelien kummalliselle vallanhalulle.

Toinen vahva syy on, että persuilla on kaikessa pohjana suomalaisuuden etu. Se mielletään yhä oikeaksi ja terveeksi isänmaallisuudeksi.

Minusta nyt pitäisi virittää avointa keskustelua vaalikampanjoinnissa, mikä on tervettä kansallista identiteettiä?

Painotus sanalla -tervettä- ettei sitä heti rinnasteta negatiiviseen äärinationalismiin.

Jukka-Pekka Vasara

Ei pidä paikkaansa. Tavallinen suomalainen näet ei ole kepulainen kuprunvääntäjä, maajussi tai kunnan tuolinlämmittäjä. Fakta homma. Jos taas on, niin tavallisia suomalaisia on enintään 17 %, eivätkä he silloin voi olla tavallisia, vaan muodostavat poikkeustyhmän. Tai poikkeustyhmän kuten uretaanin :)

Pegu (nimimerkki)

#38

Viime kunnallisvaaleissa sait Orimattilassa 16 ääntä. Sinua eivät tiettävästi äänestäneet edes omat sukulaiset ja lähipiiri, vain muutama laitapuolen kulkija. Oma lähipiiri on häpeissään, varsin hyvästä syystä.

Valikoiva lukutaito (nimimerkki)

Luin juuri kaikki vastaukset läpi siten, että Siikalan kommentit hyppäsin suoraan lukematta yli. En varmaankaan menettänyt mitään, enhän?

Karvajalka (nimimerkki)

#24

Tuosta kritiikittömyydestä Soinia kohtaan, niin minun on ollut aina hieman vaikea ymmärtää, miten Soinia voidaan kuvata vieläpä monasti median itsensä taholta median lemmikiksi, joka siis ei saisi kritiikkiä tai arvostelua osakseen. Eikö jo itse aktiivinen ja äänekäs leimaaminen median lemmikiksi anna ymmärtää, että Soini olisi paljon julkisuuskuvaansa huonompi vaihtoehto. Jos joku taho olisi oikeasti toimittajien lemmikki, niin eiväthän toimittajat tätä asiaa ääneen toistelisi (vrt. suhtautuminen vihreisiin). Taitaa vain olla niin, että medialla on semmoinen vahva ennakkoasenne Soinia ja persuja kohtaan, että kritisoitavaa olisi ihan hirmuisesti mutta jotenkin sitä osuvaa kritiikkiä ei vain synny. Ja vikahan on tietysti Soinin, joka ei suostu antamaan aihetta kritiikkiin.

Mainio esimerkki median suhtautumisesta persuihin, on mielestäni persuihin keskimääräistä myötämielisemmin suhtautuvan toimittaja Enbusken ajatus, jonka mukaan hänestä olisi hienoa, jos persut pääsisivät vallan kahvaan kiinni, jotta heille sitten kävisi kuten SMP:lle - epäonnistuisivat ja floppaisivat. Eikä Enbuske tunnu olevan ajatuksineen aivan yksin. Eli tässäkin persut nähdään jo lähtökohtaisesti huonona vaihtoehtona eikä vain vaihtoehtoina muiden joukossa. Mille muille puolueille toimittajat ovat pitäneet yhtä innokkaasti peukkuja komean epäonnistumisen puolesta. Jos tämä on sitä kritiikittömyyttä median taholta, niin tuskin sitä monikaan puolue osakseen haluaisi.

Pegu (nimimerkki)

#40

Suomessa on äänestyssalaisuus, ihan oikein luulit. Jos joku kertoo toiselle ketä äänesti, äänestyssalaisuutta ei olla murrettu. Tätä et tiennyt, tai luulit väärin.

Pegu (nimimerkki)

#8

Siikala 10:46:
"Mä olen ollut töissä jo monta tuntia. Odotan tässä vierasta Italiasta, joten on aikaa seurailla näitä hörhöjuttuja, tavallaan viihteenä."

Taisi olla lyhyt vierailu, kun jo kello 12:59 kommentoit uudelleen? Tai sitten joudut odottelemaan kauan. Minun italialaiset vieraat viihtyvät aina huomattavasti pidempään. Ja saapuvat ajoissa. Niin viihtyvät muunmaalaiset vieraatkin, pidän vieraista hyvää huolta. Haluatko oppitunnin?

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo

"Syiksi ehdoteltiin sitä, että muista puolueista loikkaa äänestäjiä Perussuomalaisia kannattamaan – Totta. Oli myöskin todettu, että ihmiset, jotka eivät normaalisti äänestä, ovat nyt lähdössä äänestämään Persuja – Totta."

Aivan, totta, mutta kaikkihan tiesivät nuo asiat lehteä lukemattakin. Mistä muualta kannatus voi tulla kuin muiden puolueiden äänestäjiltä tai nukkuvilta?

Siihen jätettiin vastaamatta, että miksi muiden puolueiden äänestäjät tai nukkuvat valitsevat nimenomaan Perussuomalaiset.

Hessu Hopo (nimimerkki)

Tuosta puoluetuesta sananen.
Summat vuosittain

2003 11.807.000
2004 12.988.000
2005 12.020.000
2006 14.712.000
2007 14.933.000

2008 36.000.000
2009 36.000.000
2010 36.000.000

Melko miehekäs korotusprosentti!

Eiköhän joku, tai jopa kaikki, kolmesta isosta tiedä tuon vallan mainiosti.
Paria viikkoa ennen vaaleja sitten "keksitään" vaalilupauksena pudottaa puoluetukea.

http://www.vaalit.fi/15364.htm

Porvari (nimimerkki)

Persuja nyt kannattaa äänestää jo senkin vuoksi, että sillä tavoin hämmennetään maassamme todella tunkkaiseksi käynyttä poliittista päätöksentekojärjestelmää.

Ps. Niin kauan kun vaalikannatuksensa lähes tyystin menettänyt sfp/rkp on maan hallituksessa, ei voi puhua demokratian toimivuudesta. Siinäpä politiikantutkijoille helppo ja yksiselitteinen demokratiamittari.

JooJoo (nimimerkki)

"Kuitenkin se todellinen ja koko Perussuomalaisten kasvun taustalla vaikuttava pohjimmainen syy on se, että suomalaiset ovat NIIN kyllästyneitä korruptoituneeseen paskahallintoomme"

Aivan eikä siinä Auta Soini sen enempää kuin Auttoi Veikko Vennamokaan.
Enempi kyse on kuin ottaisi VSOP-Cognacia krapulaan. Kyllähän siinä päänsärky tietysti hetkeksi lähtee, vaikka todellisuudessa päänsäryn syynä on tietysti alkoholiongelma, eikä se poistu jos vain vaihtaa juoman laatua.

Yhtä vähän se vaikuttaa jos vaihtaa "Korruptoituneen paskahallinnon", uuteen hallintoon joka on hetkenpäästä yhtä korruptoitunut ja paska kuin nykyinenkin.

Pysyvämmin alkoholin aiheuttamasta päänsärystä pääsee, kun lopettaa ryyppämisen.

Ja korruptoituneesta paskahallinosta pääsee pysyvästi kun laittaa demokratian kuntoon siten että se toimii ja että ihmiset pystyvät vaikuttamaan koko ajan. Sveitsissä näin on ollut vuodesta 1848 eteenpäin.

Järjestelmän nimi on Suora Demokratia, ja sitä suomeen ajaa MUUTOS 2011.

Käyttäjän amgs kuva

Luulin, että vain kuubalaiset toivoivat Fidel Castron kloonausta:) Helena, etkö vaadi kaikkivaltiaiselta Soinilta vastauksia heittoihin, kuten moni haluaisi? Tyhjällä populismilla saadaan houkuttelevia otsikoita. Mutta missä ovat ehdotukset esimerkiksi suomalaisen työn parantamiselle, minä kysyin herralta ja vastauksena sain jotakin jörinää siitä, kuinka vihreät ovat eksyksissä. Ja se avoimuus. Saa nähdä, kuinka avoin sisäministeriö muuttuu perussuomalaisen käsissä. Valta tuo vastuuta ja minä toivon perussuomalaisille menestystä ja, että maan retuperällä olevat asiat kuten asunnottomuus, vanhusten hoito ja ruokajonot parantuisivat, kuten on luvattu.

Reino Vilperä (nimimerkki)

Jaaha, Siikala aloitti työt blogikommenteilla klo 10:43 ja ankara duuni jatkuu näköjään vielä klo 14:03. Kovalla ovat testostereot päänsisäisessä toimistossaan :)

Helenalle: Olet ehdottomasti Uuden Suomen paras bloggaaja, ylivertainen. Toivon, että Niklas H. ymmärtää pelastaa sinut eduskuntavaaliehdokkuuden paskalta ja antaa vakipaikan Lieksan kirjeenvaihtajana.

Lieksa on muutakin kuin lieksalaista kuivaa huumoria. Tällä tädillähän on älliä.

Karvajalka (nimimerkki)

#49

Etkös sinä Ana ole vihreä, ja eivätkös vihreät ole jo hallituksessa vieläpä ihan työministerin pallilla. Mikset siis kysy "suomalaisen työn parantamisesta" omiltasi? Ihan oikeasti. Vai oletko sinäkin vieläpä vihreänä sitä mieltä, että suomalainen työ ei oikein vihreään agendaan mahdu?

Ilkka Partanen (nimimerkki)

Siikala jättää huomiotta sen yksityiskohdan Soinista, että hän on kuitenkin imagoltaan puoluejohtajista juuri se jonka kanssa raksajätkä mielellään lähtisi kaljalle tai saunaan. Tosin nythän on jo naispuheenjohtaja KD, Vihreät, SDP ja Keskusta. Se ei ole yhtään huonosti, kuitenkin puolet eduskunnan puolueista on naisten hallussa, kolmesta suurestakin kaksi. Luuletko että raksajätkä lähtisi ensimmäisenä kaljalle Kataisen, Wallinin tai Arhinmäen kanssa?
Pekalla on jokin ihmeellinen fiksaatio Perussuomalaisiin. Toisaalta jos haluaa ihmisiä saada ajattelemaan niin se kannattaisi tehdä tosiaan sillä tavalla joka vetoaa heidän kannattajiinsa tai potentiaalisiin kannattajiin. Nykyiset Siikalan kirjoitukset siitä mitä Perussuomalaisten tulisi hänen mielestään tehdä tai jättää tekemättä eivät ole omiaan herättämään kuin vastareaktioita. Ja huvittavaahan se on kun bloginsa aukaisee niin siellä on parilta-kolmelta viikolta melkein Pietu Sivosen blogia tiheämmin haukuttu milloin Soini, milloin puolueensa ja milloin kannattajat.

Trapetsi (nimimerkki)

Opetusministeri Virkkunen on tehnyt kokoomuksen kannatukseen loven, joka kaikki sataa persujen laariin.

Kun pakkoruotsia ajetaan lisää käärmeenä pyssyyn vastoin enemmistön kantaa niin kokoomus voi vain kerätä sirpaleet. Onneksi he tekevät sen ihan itse. Soinin ei tarvitse edes mainostaa.

Suurinta psykologista tyhmyyttä olisi näin ennen vaaleja lisätä ruotsin kielen opetusta ( ja myös sen jälkeen)!

Porvari (nimimerkki)

Ekologisen lokeronsa menettäneiden Vihreiden vaalistrategian keskeinen ydin on perussuomalaisten dissaaminen. En tiedä, mutta luulenpa, että persut kiittävät.

Matkalla (nimimerkki)

http://travellerism.wordpress.com/2010/08/31/kaaos...

Kaaos on tulossa. Suomessa ja maailmalla menetetään lopullisesti kauhea määrä työpaikkoja.

Perussuomalaisilla on eittämättä tähän aikaan, hetkeen ja tilanteeseen sopivaa näkemystä.

Maailma on muuttunut, ja vanhat virret täytyy heittää romukoppaan.

Linkin takana kauhea mutta realistinen skenaario 2010-luvun Suomesta.

jorma tapio (nimimerkki)

#9: Urpo Leppäsen työministerikaudella 1983-87 työllisyys oli parempi kuin 70-luvulla ja koskaan Leppäsen ministerikauden jälkeen.

Blogin aihe ei tosin ollut edesmennyt SMP.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

#0: "...Vaikka Perussuomalaiset edustavatkin mielestäni tietynlaista taantumuksellisuutta".

Ei sinun tarvitsisi tuollaisien fraasien kautta pyydellä anteeksi, jos satut kehumaankin Persuja. Kehu reilusti vaan. Ja mietin, että olisivatko SDP, Kokoomus, Keskusta, Rkp esim. vähemmän taantumuksellisia vaihtoehtoja?

Partalainen (nimimerkki)

Helena, olet löytänyt jälleen asian ytimen! Täysi 10 tämänpäiväisestä.

frank (nimimerkki)

"Vaikka tätä nyt ei jostain syystä sanota rehellisesti ääneen, niin suomalainen politiikka on todella pitkälle korruptoitunutta ja korruption perinne on niin syvällä, ettei jotenkin edes tunnisteta sitä, että ollaan korruptoituneita. Ollaan tultu sokeiksi omille virheille.
Ja se jos mikä närästää suomalaista äänestäjää. Me elämme maassa, jossa on kansalaisten elämää säännöstelty tiukasti, lakeja on joka lähtöön, valtio kyttää ja nyhtää ihmisistä irti kaiken ja sitten nämä poliitikon pökkelöt itse elävät omassa kuplamaailmassaan ja täysin omilla pelisäännöillään."

Tässä on kansan totaalisen kyllästymisen ydin. Enestamin toiminta ministerinä ei ollut poikkeuksellista, vaan pikemminkin sääntö: http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/100050-hbl-ex-ministeri-tajusi-–-tama-lakihan-on-hullu
Äänestäjät ovat kyllästyneet elättämään tätä alati kasvavaa besserwisser-rälssiä joka vain tekee elämän jatkuvasti hankalammaksi ja kalliimmaksi.

jorma tapio (nimimerkki)

#60 Siikala: Joo ei se hyvä tilanne Urpon omaa ansiota täysin ollut. Mutta aiheetonta naljaillakaan hänelle ministerikauden huonosta menosta. Kasinopommin viritti se seuraava eli Holkerin-Liikasen hallitus.

Sekin muistuu mieleen miten rasistisen vihjailevasti lehdistö suhtautui hänen viimeiseen avioliittoonsa. Siinä(kään) mielessä en kaipaa 90-luvun mediaa. Nykyinen suvaitsevainen on parempi/vähemmän huono.

S A (nimimerkki)

Voisiko olla mahdollista, että tässä todetussa korruptuneituneessa Suomen maassa eri ministeriöiden lakeja valmistelevat virkamiehet ovat olleet lahjottavissa joidenkin etupiirien taholta ? Jotenkin tuo Enestamin ulostulo ministerinä ollessaan tapahtuneeseen lainsäädäntöön ikäänkuin antaa pienen epäilyksen siemenen.
Enestamha itse tunnustaa ettei voinut kuvitellakaan kuinka tyhmä laki on tullut laadittua. Uskonut virkamiesten kertomaan. Onkohan Thorsin kohdalla meneillään samansuuntainen ilmiö ? Johtuneeko osittain kielitaidon puutteesta, vai...?

Immukka (nimimerkki)

Perussuomalaisten tuleva menestys rakentuu Timo Soinin persoonan ympärille , ei puolueohjelman. Analysoikaa hänen tekemisiään muut puolueet, niin saatatte oppia miten potentiaalisia äänestäjiä kannattaa kuunnella ja ottaa osaa heidän vastoinkäymisiinsä . Ja kaltoinkohdeltujahan tässä maassa on pelottava määrä.

EX-Kepu (nimimerkki)

Maaseudulla syntyneenä vuosia äänestin kepua lähinnä taustani vuoksi. Vuosituhannen alussa aloin kuitenkin miettimään tarkemmin äänestämisen mielekkyyttä ja siinä meni muutamat vaalit äänestäen äänestämisen vuoksi jotain kepulaista. Kuitenkin totesin pian, että ei ole mieltä äänestää vain siksi että on äänioikeus vailla todellista tunnetta siitä, että on äänestänyt oikeaa ihmistä ja puoluetta. Sen jälkeen meni vuosia etten äänestänyt ollenkaan vaikka kyllä harkitsin muitakin puolueita ja selasin ahkerasti vaalikoneita sitä oikeaa ehdokasta hakien. Päälimmäinen tunne oli kuitenkin se, että jos ei koe oikeaksi äänestää ketään niin parempi olla äänestämättä. Varmasti olisi äänestänyt jos valtakunassa olisi joki suurempi kriisi tai tilanne jossa äänestäminen olisi yksinkertaisesti ainoa järkevä vaihtoehto. Nykyisin suomessa on kuitenkin niin vakaat olot, eikä mitään suurta vastakkain asettelua ole joka aktivoisi nykyisin hyvin suurta nukkuvien määrää. Tämä vakaus ja poliittinen "tylsyys" varmasti passivoi minua ja kaltaisiani, jotka eivät koe äänestämistä kauhean tarpeelliseksi nykyoloissa. Tästä voi toki kritisoida minua, mutta olen sitä mieltä että myös äänestämättä jättäminen on kannanotto. Jokatapauksessa nämä viimeaikaiset vaalirahoituskohut ovat olleet viimeinen pisara päättää olla äänestämättä yhtään vanhaa valtapuoluetta enää. Väitteet ettei suomessa ole korruptiota ovat täysin katteettomia. Suomessa korruptio on vain "sivistyneempäää" kuin monissa muissa maissa. Ihan turha tulla väittämään, ettei noilla vaaliraha avustuksilla eri puolueille ja poliitikoille ollut mitään hyötytarkoitusta ja jota myös edellytettiin rahaa puolueille annettaessa. Kuinka moni poliittikko vastusti oman vaalikampanjansa rahoittaneen liikemiehen hankkeita? Aina voi puhua, ettei sillä ollut mitään vaikutusta. Sitä vaan on aika vaikea tarkistaa jälkikääteen oliko sillä vaikutusta. Epäily jää elämään hyvin vahvana. Toinen asia on se että polittikoilla ei ole ollut vaaliraha sotkuissa lainkaan mielessä sellainen asia kuin moraali. Vaikka joku asia olisikin lainmukaista se ei tarkoita sitä, että se olisi moraalisesti oikein tai järkevää. Huonoja lakeja on aina ollut ja tulee epäilemättä olemaankin. Vrt Kallin lausunto siihen että laki ei vaadi ilmoittamaan jotain. Poliitikot ja puolueet ovat suuria opprtunisteja jotka haistelevat ihmisten mielipiteitä. Vanhat puoleet ehkä hieman säätävät omaa linjaansa vuosien kuluessa, mutta mihinkään suurempii muutoksiin en usko näiden viimevuosina hallituksessa olleiden puolueiden toimesta. Vaalirahakohukin olisi varmaan hautautunut jonnekin lautakasan varjoon ilman Kallin möläytystä. Nyt kun oli pakko asiaan puuttua niin siihen puututtiin, muuten sama meno olisi jatkunut. Tunnen monia ihmisiä joille äänestäminen ei ole enää mikään velvollisuus tai oikeus vaan tuha juttu koska kokevat, että samat naamat siellä istuu, eikä mikään muutu äänestää ketä vain. Olen jo tehnyt muutamille selväksi, että äänestän Perussuomalaisia koska haluan muutosta poltiikkaan. Jos PS:n vaalivoitto tulee ja sillä on merkitystä asioihin voin sanoa, että vaikutin asioihin omalla äänestämisellä. Jos äänestäisin vanhoja puolueita eikä mikään muutuisi niin voisin taas todeta, että äänestämisellä ei ole mitään vaikutusta. Siksihän meillä pitää olla eri puolueita jotka erovat toisistaan ja ajavat asioissa eri vaihtoehtoja. Omalta osaltani kepuvaihtoehto on poissuljettu ja on aika katsoa muuta---> PS

Timo Soini pedofiilien suosikki (nimimerkki)

Timo Soini on katolisen pedofiiliuskonnon maahanmuuttaja.

Pekka Raukko (nimimerkki)

#6

Herra Tossavainen on todellakin perusperussuomalainen reppana. Ikävän kysymyksen sattuessa eteen ei kykene muuhun kuin sensurointiin ja ainoa keskustelumuoto jonka hän tuntee on monologi.

Perussuomalaiset eivät ole edes mätäpaise. Illusion aikanaan puhjetessa ulos ei purkaudu mitään. Siksi en pidä mitenkään vaarallisena, vaikka vähän venyvät ennen kuin paukahtaa.

Vähän muuten ihmettelen, että Soinin hoitaessa kaverilleen kovapalkkaisen palkkioviran EU:ssa, kukaan puolueessa ei puhunut herranketkuista mitään. Onko Soinilla eri säännöt, vai onko niin, että jumalaa ei jumalauta näillä lakeuksilla pilkata.

Expat (nimimerkki)

"Tuo ”Timo Soini on hyvä mies”-ajattelu on itse asiassa hyvin normaali ihan tavallisten, pienten ihmisten keskuudessa"

Niin on ja se on äärimmäisen pelottavaa. Onnea valitsemallanne tiellä.

Ja populistinen asioiden yksinkertaistaminen, jonka nyt voinee sanoa olevan myös äänestäjien aliarvioimista, ja jota ei ilmeisesti voi tehdä liikaa, on juuri se mikä toimii ;)

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Aiemmin on jo kirjoitettu jonkin verran, edustuksellisesta byrokratiasta ja suorasta demokratiasta. Haluan ilahduttaa Helena Erosta, JooJoo ta ja PerusSuomalaisia. Ja erillaisista kärsimyksistä kärsiviä seuraavalla, U2, Pekka Siikala:

http://www.youtube.com/watch?v=4y0MQmyuLCI

Distant cousins, there's a limited supply.
And we're down to the dozens, and this is why:
Big Eyed Beans from Venus! Oh my, oh my.

Boys and girls,
Earth people around the circle,
Mixtures of man alive.
Big eyed beans from Venus,
Don't let anything get in between us.

Beam in on me baby,
and we'll beam together
I know we always been together,
but there's more.

Mister Zoot Horn Rollo, hit that long lunar note,
and let it float.

Men let your wallets flop out,
and women open your purses,
Cause a man or a woman without a big eyed bean from Venus
Is suffering with the worstest of curses
Yeah, you're suffering, with the worstest of curses.

Put 'em out in the sun, and when the night come
You don't have to go out and get 'em
They'll glow with you
They'll go with you
They'll show with you
Ain't no losers
Cause they're on the right track
Cause they're on the right track
You can be on the right track, woman,
Of course, of course

Ain't no SNAFU, no fol-de-rol

Check these out, Big eyed beans from Venus
Oh, let a few out, let 'em pass in between us

Distant cousins, there's a limited supply.
And we're down to the dozens, and this is why...

Don't let anything get in between us!
Big eyed beans from Venus
Big eyed beans from Venus.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Siikala taas näyttää herrasmiesmäisen suvaitsevaisuutensa.

Soini tai ei, mutta nuorissa on tulevaisuus ja nimenomaan rationaalisissa kuten esimerkiksi Heikkinen ja vaikkapa Helena.

Vanhat housunkastelijat ja nuoret ideologistit ovat tuhon partaalla ja sen näkee kiihoittumisesta.

Tervetuloa reaalimaailmaan.

Armas A. Davidson (nimimerkki)

Kertokaahan minulle viisaampina koska voisimme palata Antiikin Kreikan ajoille ja alkaa valitsemaan kansanedustajiksi kirjaimellisesti "kansan edustajia". Tällä hetkellä Arkadianmäellä istuvista suurin osa on puhtaita ammattipoliitikkoja, jotka eivät voi edes lähtökohtaisesti ajaa kansan etua, koska onhan heidän oma työpaikkansa tärkeämpi kuin yhteiset asiat. On melko huono lähtökohta jos asioitamme ajaa sekalainen sakki vieläkin yliopiston kirjoilla olevia neli- tai viiskymppisiä valtiotieteilijöitä höystettynä lääkäreillä, lakimiehillä ja muutamalla missillä tai julkkiksella.

Ei eduskunnan pidä olla mikään suojatyöpaikka, vaan päättävä elin jonne valitaan edustajat neljäksi vuodeksi, jonka jälkeen sinne valitaan kokonaan uudet edustajat. Edustajien pitäisi voida edustaa väestöä: edustajiksi pitäisi saada siivoojia, keittäjiä, raksamiehiä, putkimiehiä, kemistejä, talkkareita, autonkuljettajia, pienyrittäjiä, opiskelijoita, taiteilijoita, urheilijoita, talousalan ihmisiä, maanviljelijöitä, työttömiä, kotiäitejä, liikuntarajoitteisia, myyntimiehiä, kassatätejä, eläkeläisiä, jopa muutama masentunut ja työkykynsä menettänyt nuori mies jne. (lähinnä toivoisin, että edellämainituillakin olisi edustaja 200 joukossa, kun nyt edustetaan vain valtiotieteilijöitä)

Esimerkiksi eläkeläisedustajalla tarkoittaisin ihan aitoja mummoja ja vaareja, jotka tietävät kuinka huonosti heitä hoidetaan laitoksissa vähäisillä resursseilla - Paavo Lipponen ei olisi mikään eläkeläisedustaja. Tilanne on tällä hetkellä vain turhan surkuhupaisa kun meidän ammattipoliitikot kiertävät "kenttää" ja kuuntelevat muka satoja suomalaisia ja heidän ongelmiaan, vaikka tosiasiassa he vain markkinoivat omaa pärstäänsä sekä läpimätää puoluettaan.

Miksi nykyisten ministerien ja edustajien tiedot suomalaisesta elämänmenosta perustuu "asiantuntijoiden" raportteihin ja tutkimuksiin? Eikö Heikki Hitsari voisi kesken työuransa mennä päättämään näistä asioista neljäksi vuodeksi - kun hän tietää ehkä hieman paremmin duunarin arjesta - jonka jälkeen palaisi sorvin ääreen.

Htalk (nimimerkki)

Janne Suuronen 64 #

”Ensinnäkin: Voivatko ihmiset tässä korruptoituneessa yhteiskunnassa, noin yleisesti ajateltuna, hirveän huonosti ? (joo tiedän kyllä henkisen pahoinvoinnin lisääntyneen etc jutut). Onko Suomi huonosti hallittu maa, jos vertaa maailman maihin noin yleensä. Yleisesti voisi kait todeta, ettei Suomessa tarvita suuria muutoksia. Keskisuuria ja pieniä hienosäätöjä sinne tänne kuitenkin.”

Vastaus: Ei ihmiset voi pahoin siksi että suomessa on hieman korruptiota. Se että asetat vastauksen premissit siten että korruptio –kritiikki vs. ihmisten henkinen pahoinvointi on typerää. Ihmisten pahoinvointi ei johdu olennaisesti Suomalaisen yhteiskunnan korruptoituneisuudesta.

”Toisekseen: Millaisia konkreettisia muutosehdotuksia meillä on Soinin poppoolta ?”

En tunne Persujen ehdotuksia mutta näetkö miltään puolueelta konkreettisia toimivia muutosehdotuksia ihmisiä eniten askarruttaviin kysymyksin? Minä en näe… vaan kyse on siitä miten yhteiskunnalliseen päätöksentekoon voidaan vaikuttaa. Pienet puolueet voivat vaikuttaa päätöksen tekoon tehokkaasti lähinnä julkisuuteen tuoduilla mielikuvilla. On täysin harhainen käsitys että kansanedustajat tekevät yksilöinä, poppoina tai edes puolueina yhteiskunnallisia päätöksiä Vai oletko nähnyt/kuullut kansaedustajan, poliittisen puolueen lakialoitteen menneen joskus läpi? Minä en…

”Kolmanneksi: Millaista näyttöä meillä on sille, että Soini poppoo kykenisi vastuuta saatuaan hoitamaan asioita nykyisiä, olkoonkin sitten korruptoituneita, poliittisia päättäjiä paremmin ?”

Höpö höpö Ei ne päättäjät ole keskimäärin korruptoituneita Suomessa asia on keskimäärin päin vastoin.

”Neljäs ja ehkä tärkein huomioitava asia: Moni nykyhallintoon pettynyt äänestäjä tulee pettymään myös silloin, vaikka Soinin poppoo oikeaa valtaa saisikin.”

Oletko joskus kuullut nykyhallintoon tyytyväisestä äänestäjästä varsinkin kun tällaista alla olevaa tapahtuu… Ei tätä Persut estä mutta ei näy nykymenokaan olevan hanskassa.

Rehellinen Taskinen myöntää että perheitä yhdistetään laittomasti.

"Taskinen sanoo HS:lle, että resurssipula pakottaa viraston antamaan myönteisiä päätöksiä sellaisillekin hakijoille, joiden kohdalla perheenyhdistämisen "edellytykset eivät täyty".

Lähde:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100249-hs-5000-som...

Matti-- (nimimerkki)

Joko joku on muuten keksinyt, miksi Pekka Siikala hilluu Uuden Suomen blogeissa jatkuvasti yhtä ainoaa puoluetta ja sen poliitikkoja/sitä kommentoivia haukkuen? Mistä tämä motivaatio?

Vilkaiskaapa miehen blogihistoriaa, onko kyse katkeruudesta vai vakavasta mielenterveydellisestä häiriöstä?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

"On todella sääli, ettei Timo Soinia ole kloonattu, sillä monet maakunnat ovat vailla sitä omaa Timo Soiniaan".

Kun kuntavaalit oli käyty, uutisoi Kouvolan Sanomat allekirjoittaneen vaalitulosta : "Kouvolan oma Soini"

Otin sen kehuna vastaan, vaikka olenkin ihan oma itseni, en kenenkään klooni;>)

Ystävällisin terveisin,
Jari Lindström(ps.)

Hörhö-Siikala tekee oivaa vaalityötä PS:lle (nimimerkki)

Vihreät on ollut paha, paha pettymys. Aion siirtyä persuihin, Tässä muutama kysymys P Siikalalle
1.Mitä mieltä olet näistä teidän puolueen takinkääntäjistä, Ydinvoima-Annista ja Oikeudella-ei-väliä-Tuijasta?
2. Miten 4 000 000 km n jälkeenjättämäsi hiilijalajälki sopiii vihreyteesi ?
3. Tuleeko sinulle sähkö töpselistä vai ydinvoimalasta ?
4. Mikä sinua niin kiehtoo vihreiden siivelläelämisessä ja heidän loisimisessaan?
5. Mikä on oma kantasi ydinvoimaan? Entä risunpolttoon?
6. Kuinka Homomyönteisyytesi ja muutto vihreisiin on vaikuttanut arkielämääsi?

Trak (nimimerkki)

Mikä on emmuuttomuus?

Opetusministeri Virkkunen on tehnyt kokoomuksen kannatukseen (nimimerkki)

Suomalainen demokratia: kouluja ja terveyskeskuksia lakkautetaan samalla, kun keinotekoisen kaksikielisyyden ylläpitämiseen laitetaan satoja miljoonia euroja.
http://www.pakkoruotsi.net/kustannukset.shtml

JooJoo (nimimerkki)

#74

Kas kummaa näinhän se on Sveitsissä! Siellä kansan edustaminen on luottamustoimi jota hoidetaan oman työn ohessa 4 x 3 viikon ajan vuodessa.
Ja se riittää, eikä edustaminen häiritse liikaa päivätyötä.

Mutta Sveitsissä nyt onkin käytössä Suora Demokratia, jolloin siellä ei tarvitse kenenkään olla päivätyönä miettimissä ongelmia, koska ongelman voi ratkaista kuka vain joka siihen ensimmäisenä törmää. Ilman että ongelman poistamisesta tarvitsee tehdä elämäntehtävää, kuten Halla-aho on joutunut tekemään.

PS iikalalle (nimimerkki)

- Teet loistavaa vaalityötä Persuille, kyllä vihreät pudistavat päätään typerille kannanotoillesi

- Milloin olet käynyt Helsingin Itäkeskuksessa, Vuosaaressa tai muualla tutustumassa somaleiden elämään ja vetelehtimiseen ?

Jukka Turunen (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus, Helena. Tuosta samasta aiheesta juttelin juuri erään tutun kanssa. Lisäksi samaan aikaan kun vanhempi väestö tarvitsisi enemmän huomiota politiikassa kuin koskaan, vaihtavat kaikki vanhat opuolueet johtajikseen nuoria eurokloppeja tai jupahtavia jakkupukutyttöjä, joita vanhusten asiat EVVK.
Siis lukuunottamatta persuja ja KDtä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä kirjoitus Helenalta ja Allun pylly ja Arin pylly kestävät kyllä vertailun.

Puutarhamies (nimimerkki)

Uudistusvaalit, ei protestivaalit

Poliitikot ovat pikku paniikissa tietäessään, että uskottavuus on kärsinyt pahasti läpikorruptoituneen poliittisen pelin pienen osan paljastuttua.

Perussuomalaisilla on mahdollisuus rehellisen pelin pelaajina jopa 20 edustajapaikkaan. Vihreiden vaalirahoituspaperit olivat myös puhtaat, mutta ei hallituspolitiikka.

Ennustan, että SDP on ensi vaalien rankka putoaja, ei Kepu. SDP:n populismi ja valehtelu joka asiassa näyttää alkanut valjenneen jo laajemmalti.

Paavo (nimimerkki)

#49 "Luulin, että vain kuubalaiset toivoivat Fidel Castron kloonausta:)"

Kysypäs tuota ihmeessä esim. Miamin Kuubalaisilta..

Ehkäpä.. Jotta saisivat ottaa sen prkleen hengiltä itse :D

Mitä enemmän opiskellut suurista "johtajistasi" sen enemmän vihaan kommunismia ja "suuria johtajia"(si?).

Fidelissä oli ainoa hyvä puoli se että "antoi" ihmisten poistua maasta suht. elävänä (ei olisi kait voinut siihen vaikuttaakaan).. Toisin kuin toveri-valtioissa NL, Pohjois-Korea, Itä-Saksa ja Kiina (pitkään).

Heittosi antaa paljon päivänvaloa omiin kirjoituksiisi.

Eikö SKP (tai no Vihreät.. same, same) olisi parempi vaihtoehto meidän ikiomalle kotirys.. Eiku Kuubalaiselle?

Kuuba on nälänhätää kärsivä diktatuuri. Piste. Oligarkia! Pikku-Pohjois-Korea.

Älä Ana tule jeesustelemaan meille kuinka elää!! Hoida kotikenttä kuntoon!!!

Paljonko Kuubalaisia on hukkunut pakoyrityksissa Castron hallinnon aikakaudella? HÄH!!

debatoijasss (nimimerkki)

Siikala, olen lukenut blogejasi ja olet todella sekaisin maailmanmenosta. PS on ainoa järkevä vaihtoehto tässä vaiheessa. Ydinvoimaa itse kannatan, mutta jos mamupolitiikkaa ei saada järkevälle tolalle, niin eipä muullakaan hienosäädöilllä sitten loppupeleissä ole merkitystä.

es (nimimerkki)

Nyt on sitten Soinin aika ryhtyä sanoista tekoihin. Eipä kelvannut spekulaatioissa työministerin salkku, voisi jopa kannatus laskea jos ei onnistu.

es (nimimerkki)

Olen aina pitänyt henkilö-palvontaa outona ilmiönä. Itse asiat ratkaisevat ja onneksi persuilla on paljon hyviä pointteja. Täällä ovat kuitenkin monet blogistit nostaneet Soinin idolikseen samoin kuin pikku poika Teemu Selänteen.

zakkrius (nimimerkki)

SDP:n uskottavat ja näkyvät henkilöt ovat Eero Heinäluoma, Maria G ja Tuomiojan Eki. Oikea tavis demari on ainakin Parviaisen Kristian eli Krisu Siuntiosta, joka voisi olla myös Persujen edustaja. Siinä olisi Putkoselle ja Soinille hyvä kakkosrivin sotilas.

Paavo (nimimerkki)

#83 ja 74 Juu.. Kannattaa käydä Bernissä katsomassa paikallista eduskuntataloa esitelmineen.

Ja lisäksi maassa on neljä virallista kieltä.. Silti homma toimii loistavasti..

Kansa päättää (kuten esim. minareeteista) ja PULINAT POIS.

Oikeasti ylimystömme (sisältää myös intellektuelleja) ei usko että kansa olisi oikeasti valmis suoraan demokratiaan..

Kannattaa käydä esim. Walliksen kantonissa katsomassa "perus-Jormaa/-Annelia" ja miettiä ymmärtävätkö kaikki, hekään, "liikaa nyansseja"?

PersuNuorissa (itsekin kuulun) on hurjasti tulevaisuutta.. Paljon potentiaalia. Jirikin (Muutoksen PJ) on vanha PersFinneJügend (jos ei huumori kestä.. Olen pahoillani) ja luottamustehtävistä ;) .
Olen täysin vakuuttunut, ja aion antaa panokseni, jotta myös meillä Persuissa ruvetaan ajamaan SUORAA DEMOKRATIAA.. Jahka aika on oikea. Tiedän Soinin olevan myös ajatuksen puolella (Persujen yksi arvohan on juuri kansanvallan lisääminen).
Aika vaan ei ole ehkä vielä oikea. Laiva kääntyy hitaasti.. Ja meillä on monta akuuttia SUURTA ongelmaa.

Hienoa (tosin) että aloititte laivan kääntämisen Muutos 2010!!

S A (nimimerkki)

# 91 "Eipä kelvannut spekulaatioissa työministerin salkku, voisi jopa kannatus laskea jos ei onnistu."

Kuuntelin kyllä Soinin vastauksen tuohon salkkuasiaan ja ihan oikein Soini vastasi. Kuinka PS voisi ihan muitta mutkitta ottaa tuon salkun hoidettavaksi nykyisen ministeri Sinnemäen jälkeen. Soini sanoi että Sinnemäki ei vaatinut lisää rahaa budjettineuvotteluissa tai ainakin niin että tyytyi siihen ettei lisärahaa tullut. Työttömyys on huonosti hoidettu sen kai kaikki ovat nähneet. Mitä muuta voisi ylipäätään odottaa vihervasemmistolaiselta, sillä heidän "optionsa" ovat muualla.

PUH (nimimerkki)

Kiitos! Jälleen hyvästä kirjoituksesta.
Olen samaa mieltä siinä asiassa että vanhat puolueet saisivat jo palata maan tasalle ja tavallisen kansalaisen asemaan.

es (nimimerkki)

#95 Helposti, korjaisi tilanteen persujen työpoliittisen ohjelman avulla :)

vierailija (nimimerkki)

Minä tiedän, mikä Siikalaa painaa. Menneinä vuosina Hesarin keskusteluissa vaikutti muuan mies, joka sai paljon puheenvuoroja. Henkilö oli kiistelty, ja kerran oli jopa kokonainen ketju tämän nimimerkin tarpeellisuudesta osuudesta joka keskustelussa. Siviilissä herra oli jonkinlainen kyläpäällikkö.

Kun US aloitti blogimahdollisuuden, riensivät tietäjän asemaa havittelevat miekkoset valtaamaan kannattajakuntaa itselleen. Vastaavaa ilmiötä ei ole syntynyt. Yksi näistä wannabe hahmoista on tietenkin Pekka Siikala, josta on tullut narri, vaikka halusi herraksi.

Katkeruus paistaa läpi, kun vaikkapa Halla-ahosta on tullut mestari seuraajineen pelkällä blogien pitämisellä, ja Siikalan pitää tätä ilmiötä halventaa. Erittäin suosituksi tullut Helena Eronen on myös Orimattilan uroon hampaissa. Kateudesta siis. Tämä kirjoitus se vasta kova pala onkin, kun kehutaan Soinia ja kehutaan Helenaa. Siikalan silmä ja ohimo vilkkuu 16/94 kommentissa.

Viime aikoina suuntaus on näyttänyt jo siltä, että kun Siikala ei saa omissa teksteissään tarpeeksi huomiota ja keskustelua aikaan, niin säälittävästi kiilaa sitten muitten kommenttiosioon vetämään huomiota itseensä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Member of European parliament Heidi Hautalakin tuntuu olevan melko korvaamaton. http://www.yle.mobi/w/uutiset/ulkomaat/ns-yduu-3-1...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

#24 Jotkut saavat sanotuksi, jotkut eivät. Toimittajat arvostavat niitä, joilta heruu helposti utareita pyyhkimättä ja lypsämättä.

Low rider (nimimerkki)

Pekka Siikala kannattaisi bännätä kaikista blogeista, joissa halutaan ylläpitää jonkinmoista tasoa. Siikala on trolli.

Ano Nyymi (nimimerkki)

Toinen asia mikä saa ihmiset äänestämään PerusSuomalaisia on tämä holtiton maahanmuutto, joka vielä tulee näillä "perheen"yhdistämiskoplauksilla räjähtämään käsiin.

Jopa kansakoulun käynyt mökinmummokin tajuaa että tämä maa ei voi eltättää kovinkaan montaa sataa tuhatta laiskaa afrikkalaista, ilman että taloutemme romahtaa lopunkin.

Mutta nämä nykyiset hallitusherrat ja -narrit eivät sitä asiaa näytä ymmärtävän..

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 50 Pekka Siikala kommentoi:
31.8.2010 14.39

Ana, kommentti 49:

"Ei Helena voi vaatia Soinilta vastauksia, koska Soinin koko menestys rakentuu sen varaan ettei hän vastaa,vaan heittää herjaa tyyliin ”astian maku” ja ”melonin kokoinen herne nenään”.

Verraton huuliveikko, joka vie yksinkertaisia kuin pässiä narusta!"

**********

Pakko on sanoa, että tätä samaa mieltä olen minäkin. Persuilla on tiettyjä hyviä ideoita paljonkin, mutta Soini populisoi koko homman ihan piloille sellaisten ihmisten parissa, joilla on tarpeeksi ymmärryskykyä ja "brainia" ajatella itsenäisesti.

He eivät voi puolustaa tuollaista jargonia.

EV

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

HOJO HOJO

Kloonataan Siikala Pekulle ikioma koti-Soini!

Pekka voisi päivitellä ihan kotonaan ja väitellä kloonin kanssa...

:D

P.s..
Ämmänriähkänästä on taas nätti uusi kuva....

Liike (nimimerkki)

#22 (Helena Eronen: "En nyt oikein tajua, että miksi täytyy jotain historiaesimerkkejä kaivella. Mitä tekemistä niillä on nykyisyyden kanssa, kuten Pertsa kommentissaan 13 toteaa?"

Ihminen voi ehkä halutessaan yrittää unohtaa menneisyyden vaikka niin tehokkaasti, että joutuu etsimään joka viikko reitin samaan ruokakauppaan uudelleen navigaattorin kanssa. Toinen vaihtoehto on painaa tapahtumia mieleen, jolloin sen enempää arkielämän asiat kuin politiikan tapahtumatkaan eivät yllätä joka kerta toistuessaan entisenlaisina.

SMP ja Perussuomalaiset liittyvät toisiinsa erittäin kiinteästi, koska kyse on täsmälleen samasta puolueesta. Timo Soinin ollessa SMP:n puoluesihteeri hän ja muu puolueen johto nollasivat velat hakemalla velkaisen SMP:n konkurssiin ja perustamalla saman tien tilalle Perussuomalaiset - Sannfinländarna r.p:n jatkamaan SMP:n toimintaa velattomana.

Perussuomalaiset seuraa SMP:n jalanjäljillä myös siinä, että se yrittää vedota tyytymättömiin ja herravihaisiin, huonosti toimeentuleviin suomalaisiin. Siinä se myös on onnistunut monen kohdalla, kuten sinunkin ihailevasta blogikirjoituksestasi nähdään. Puolueen kannatuksen perustan heppoisuus on edelleen syy siihen, että tyytymättömyys kanavoituu saman puolueen äänestämiseen vain yksissä tai kaksissa vaaleissa peräkkäin. Sen jälkeen puristellaan taas nyrkkiä taskussa ja jupistaan itsekseen.

Armas A. Davidson (nimimerkki)

# 83 ja 94: Jos esim. Sveitsissä ollaan näin fiksuja, niin ehkä on vielä toivoa josko täälläkin herättäisiin miettimään mitä tuo hieno sana demokratia oikein tarkoittaa. Oliko se rakas pääministerimme Matti Vanhanen joka lausui julkisuudessa erittäin kielteisiä kannanottoja mitä tulee kansanäänestyksiin asiassa kuin asiassa. "Tämä on liian suuri ja tärkeä päätös kansalle tehtäväksi." Luulevatko nykyiset päättäjät, että nukkuvaa puoluetta ei ollenkaan kiinnosta politiikka saati omat ja yhteiset arkipäiväiset asiat. Kyllä aivan varmasti kiinnostaa ja nyt Perussuomalaisten myötä kiinnostavat uskoakseni myös vaaliuurnat.

On kovin vaikea ymmärtää mitä arvoisat edustajamme luulevat menettävänsä jos päätöksiä tehtäisiin sen pohjalta mitä kansa haluaa. Nythän kansa taitaa haluta vaihtaa hallituspohjaa ja se on valitettavasti ainoa tapa herättää näitä meidän ammattipoliitikoita. Nyt he menettävät valtaa ja rahaa kun eivät tehneet siten kuinka kansa halusi. Räikein esimerkki kansan tahdon vastaisesta päätöksenteosta on ruotsin kieli ja RKP:n suojattu asema maamme hallituksessa. Enemmistö meistä haluaa eroon pakkoruotsista ja suomalaisia syrjivästä kalliista suomenruotsalaisia suosivasta järjestelmästä. Suomenruotsalaisilta löytyy tuhat ja yksi selitystä kuinka nykyisen järjestelmän ylläpito on meille kaikille elämän ja kuoleman asia. Auttaisikohan muutto Ahvenanmaalle tai Ruotsiin, koska he ovat olleet etuoikeutettuja tässä maassa vuosikaudet ja olisi oikeus ja kohtuus jos tämä etuoikeus poistettaisiin, koska emme me muutkaan ole tässä mitään kultaista polkua pitkin saaneet kulkea.

Eric (nimimerkki)

Hieno kirjoitus, Helena. Sinulla on näkemystä, miten asiat on. Ja hassua, että suurissakaan puolueissa ei ymmärretä, missä mennään. Äänestäisin sinua.

penttianders (nimimerkki)

#30.
"Emmuuton on vähän niinkun negatiivisessa mielessä mahoton, siis ei niinku mahdoton vaan mahoton, tiijätsie. Siis semmon liian öööö järjetön? "

Tähän asti luin, että sain vastauksen #26:n kysymykseen sanasta "emmuuton".
Huomenna jatkuu mielenkiintoisen blogin lueskelu.

Ilpo N. (nimimerkki)

Joku mainitsi SMP:stä ettei lupausta työttömyyden poistamisesta onnistuttu pitämään. Sikäli pitää toki paikkaansa, ettei sitä poistettu parissa kuukaudessa. Kuitenkin SMP:n työministerikauden jälkipuolella ja välittömästi jälkeen työttömyys oli kaikkien aikojen matalimalla mitä Suomessa on koskaan nähty; tai tullaan näkemään. Lisää voi lukea ns. Lex Leppäsestä ja Rinteen Mallista:
http://www.kotiposti.net/mara47/Rinteen%20malli.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lex_Lepp%C3%A4nen

Osansa voi toki olla "kasinotaloudessa", mutta väitänpä että suurin tekijä on kuitenkin se fakta että tällöin todellakin jokaiselle työttömälle tarjottiin oikeasti töitä. Sikälihän tuota ideaa on nyt elvytetty mm. Paltamon kunnan "Työtä kaikille" -hankkeen tiimoilta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Paltamo#Paltamon_malli

rieskan purija (nimimerkki)

Huvittavaa... jotkut tyypit näkevät jo märkiä unia siitä, kuinka persu-puolue on hallitusvastuussa... ja toiset taas näkevät samanlaisia märkiä unia toisin päin: persu-puolue on hallituksessa, mutta epäonnistuu surkeasti!
Ota tuosta sitten selvää. Itse en usko, että persu-puolueen vaaleja edeltävä näennäiskannatus realisoituu vaalituloksessa. Protestimielialaa on, -tietysti, niinkuin on aina. Toisaalta tiedetään varsin hyvin, että suomalaiset äänestäjät ovat tulleet laiskoiksi...nyrkkiä puristetaan taskussa, mutta siihen se jää. Edes valtakunnan "johtaja" Soini ei saa äänestäjiä äänestyspaikoille...puhumattakaan sitten toisista persu-puolueen ehdokkaista, jotka pääsääntöisesti ovat aika kalpeita ja mitäänsanomattomia taviksia.

Tarkkailija (nimimerkki)

#15 "ellei tässä nykypolitiikassa tapahdu radikaalia muutosta, ääneni menee Perussuomalaisille."

Jätä Johanna "ellei" konditionaali pois!

Nyt kannattaa pitää pää kylmänä; mikä tahansa "muutos" tässä vaiheessa on toki vain lyhytaikasta asennon vaihtamista vaalikarjan lypsämiseksi. Jos kaikki kyllästyneet pitävät päänsä eikä enää kuuntele selittelyjä, vaan antavat joka tapauksessa perussuomalaisille äänensä, se olisi todellinen ravistus suomalaisessa poliittisessa kentässä.

Jos mitä suomalainen politiikka tarvitsee, se on RAVISTELU. Siksi Perussuomalaiset.

En ole itsekään koskaan äänestänyt PS:iä, mutta tällä kertaa taitaa käydä näin - juuri mainitusta syystä.

Eräs Isä (nimimerkki)

Juuri näin.

Seuraavissa vaaleissa minunkin ääneni menee Perussuomalaisille. Ensimmäistä kertaa, mutta ehkä ei viimeistä. Tällä haavaa se kun on ainoa vaihtoehtoinen mahdollisuus. Nuo valtaapitävät ovat nykyään kaikki samaa porukkaa.

Gagarin (nimimerkki)

#109: "Kuitenkin SMP:n työministerikauden jälkipuolella ja välittömästi jälkeen työttömyys oli kaikkien aikojen matalimalla mitä Suomessa on koskaan nähty; tai tullaan näkemään."

Rinteen malli oli tapa käsitellä pitkäaikaistyöttömyyttä. Suurin osa tuosta ryhmästä puhdistettiin myöhemmin pois työttömyystilastoista, koska katsottiin, etteivät he todellisuudessa enää muodosta työvoimareserviä. On myös muistettava, että Urpo Leppänen ylitti valtuutensa ministerinä ollessaan ja käytti luvattomasti enemmän rahaa ns. "työlistämiseen" kuin valtiovarainministeriö oli myöntänyt määrärahoja. Hän sai siitä julkista sapiskaa ja oli jopa joutua oikeuden eteen.

Suomen taloudella meni lujaa kultaisella 80-luvulla. Nousu alkoi josku 1983 ja vuosikymmenen puolenvälin tienoilla oli pieni seestymä, jonka jälkeen meni taas lujaa aina vuoteen 1990 asti. Tuollaisessa tilanteessa vallitsi pikemminkin työvoimapula kuin työttömyysongelma. On vain sattumaa, että Urpo Leppänen sattui silloin olemaan työministerinä, hän sai paistatella auringossa kehräten kuin kermaa latkinut kissa ahon laidassa.

Ihasteleva fani (nimimerkki)

Ihanaa, Helena, Ihanaa!

Sie oot ihQ!

Lissää tälläsie kirjotuksie :)

Viola Heistonen (nimimerkki)

# Hei, Helena!
Kiva oli tutustua, kirjoittele taas!
Hyvää syksyä!

seppe (nimimerkki)

Todella hyvä teksti. Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi! Aikasemmin äänestin kokoomusta ja jopa vihreitä (suuri virhe), kunnes tajusin mitä vedättäjiä koko remmi on RKP:n nuorassa kaikkine korruptoitunein kytkösin eri säätiöihin ja EK:hon yms. Suomi tarvitsee ihmisiä joilla on jotain sanottavaa, ei noita "munattomia" lässyttäjiä jotka eivät ymmärrä oikeitten ihmisten arjesta hölkäsen pöläystä!

Wieras (nimimerkki)

Joku epäilevä saattaa vielä ajatella, että saavatpa Perussuomalaiset sitten 20 tai 200 edustajaa vuoden 2011 vaaleissa, niin 2015 enää 2.
Näin ei enää käy. Jätetään se kuvitelma P. Siikalan omaksi yksityishuviksi :-)

Jarkko (nimimerkki)

Itse en ymmärrä miksi kenenkään miehen kannattaisi äänestää persuja sen takia, että Somaliasta tuodaan suomeen nuoria tyttöpuoleisia ottolapsia niin, että ministeriöt tukkeutuvat perheenyhditämiseen vedoten.

Jos itsekin voisin toimisin samoin ja tilaisin itselleni pari piikaa ja vaimoa Somaliasta suomen valtion piikkiin "ottolapsiksi" perheeseeni, mutta valitettavasti kansallisuuteni ja ihonvärini on väärä.

Pitää ilmeisesti käväistä Mogadishun torilla tilaamassa Somalian passi, jolla todistan, että olen saanut Somalian kansalaisuuden ja Suomen kaksoiskansalainen. Somalian kansalaisuuden saa 20 eurolla ja verkosta löytyy vieläpä ohjeita miten ja ohan BBC tehnyt dokumentinkin aiheesta miten BBC toimittajasta tuli Somalian kansalainen pikkurahalla.

Jos tämä ei riitä pikkurahalla saa vihkitodistuksiakin, milla voin todistaa, että olen naimisissa Somalialaisen naisen kanssa, jonka sukua alan perheyhdistää Suomeen ottolapsiksi itselleni siitä tyttö ja naispuoleisesta päästä tietenkin.

Suomalaisten miesten kannattaa valittamisen sijaan aktivoitua ja kysellä vinkkejä Suomessa olevilta Somalimiehiltä miten hommat hoituvat ja pian meillä kaikilla on kodit täynnä nuoria "ottolapsia" ja voimme heivata ne naltuttavat keski-ikää lähestyvät Suomi naiset pois onneamme häiritsemästä.

:D :D :D Sarkasm...

simopoika (nimimerkki)

Gagarinnille ja muillekin tiedoksi.(2. kommenttiin)

Tuo on sitä Vannamon aikuista propagandaa, että Kekkonen tai puoluetuen
muutos olisi SMP:n hajoittanut.

Vennamo sen hajoitti omaa taitamattomuuttaan.
Hän tuli kateelliseksi sellaisille puolueaktiiveille, jotka meinasivat mennä suosiossa hänen ohitseen. Lisäksi hän halusi olla yksinvaltias, eikä kuunnellut muita riitävästi.
Soini on selvästi ottanut opiksi noista ajoista.
Vaikka kyllä persujen kannatus on Soinin populismin varassa
Tässä linkki,jossa asiaa käsitellään.

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=4&t=295&a=2310

Jani (nimimerkki)

Helena on US-blogin paras mimmikirjoittaja!

Politiikka on raskas aihe väitellä, talikko ja kumpparit on silloin tarpeen.

Luulen perussuomalaisten kannatuksen nousun olevan pysyvämpää, koska niin paljon fiksuja uusia ihmisiä on tullut heidän joukkoonsa. Helena sopisi siihen joukkoon hyvin. Voishan sitä ainaki koittaa?

Juupajaa (nimimerkki)

"Monissa (suurissa) puolueissa poliitikot ovat olleet niin kauan politiikassa, etteivät he edes tiedä paljonko maksaa maitolitra kaupassa tai paljonko on suomalaisten keskitulo."

Muuten suht paikalleen kirjoitettu, mutta tämä on melkoista kukkua. Paremmin ne poliitikot varmaan suomalaisten keskipalkan (~3200 euroa kuussa) tietävät kuin toreilla Soinia fanittavat tavikset. Jos näiltä persujen äänestäjiltä lähdet kyselemään arviota suomalaisten keskipalkasta, niin arviot menevät varmasti roimasti alakanttiin. Heistä suurin osa kun tuskin edes tietää, mikä on keskiarvon ja mediaanin ero.

Juupajaa (nimimerkki)

Ja mitä maitolitran hintaan tulee, niin Jari Tervon Koljatti-kirjassahan hauskasti kerrottiin, kuinka pääministeri "Pekka Lahnanen" ennen vaalitenttiä opiskeli ulkoa peruselintarvikkeiden hintoja, maitolitra mukaanlukien. Maitolitran hinnan tietäminen kun tuntuu jostain syystä aina olevan tenttijöiden mielestä kovinkin relevanttia valtakunnallisen politiikan tekemisessä.

Mikko pa (nimimerkki)

Hieno kirjoitus Helenalta,tätä blogiahan on ruvettava seuraamaan.Tuo Pekka Siikala on kyllä oikeasti iso vitsi.Siikalan oma kankea kökkö blogi ei kerää huomiota saati lukiakuntaa,niin tullaan häiriköimään esim. tänne ja linkitellään omaa blogia täällä...eipä voisi epätoivoisempaa olla tuo touhu?

Kirjoita Pekka puupää joskus jotain järkevää ja asiallista tai sitten voisit keskittyä vaikka niin omiin töihisi ja pysyä poissa meitä oksettamasta... = (

Ex nukkuva (nimimerkki)

Nopealla lahipiirin gallupilla sain jo tuollaiset 30 uutta persujen aanestajaa selville. Ihmisia jotka ovat aiemmin olleet lahinna vihreiden tai SDP:n kannattajia. Uskallan odottaa jopa 15-17 prosentin aanivyorya persuille siina vaiheessa kun nukkuvatkin uskovat voivansa vaikuttaa ja uskon taman tapahtuvan.

(valitan skandinappaineten puuttumista, lomalla kun ollaan).

Antti (nimimerkki)

YLE uutisissa 26.8.2010 oli mielenkiintoinen näkökulma Keskustapuolueen taloudellisen selvityksen tuloksista.

Uutistenlukijan kertomasta muutama knoppi: ”Keskustan selvitys puolueen taloudesta ... ei tullut esiin mitään yllättävää.
Keskusta aikoo kuitenkin tehostaa puolueen ja sen yhtiöiden valvontaa.
...konsernitilinpäätöksen jälkeen puolue pohtii erikseen mahdollisia muutoksia Keskustan organisaatiossa.”

Ainakin minä kuulin ensimmäistä kertaa, että jokin hallituspuolue on puhtaasti liiketoimintaa harjoittava konserni. Se yllätti minut aika pahasti. Ovatko muutkin hallituspuolueet konserneja tai säätiöitä?

Nyt myös minulle alkaa selvitä, miksi hallituspuolueiden poliitikkojen kotiinpäinveto ja oman edun tavoittelu on niin silmiinpistävän härskiä ja jääkylmää toimintaa. Aikaisemmin olen sinisilmäisesti kuvitellut, että ”demokraattisessa” valtiossa kansalaiset valitsevat puolueiden kautta poliitikkoja hoitamaan Suomen asioita ja ajamaan kansalaisten yhteistä etua.

Näin ei selvästikään näytä olevan.

Kupletin juoni tuntuu menevän siten, että nämä konsernijohtajat päättävät kulisseissa, keitä työntekijöitä (=kansanedustajia) konserniin otetaan töihin neljän vuoden välein. Valinnat ovat vaikeita, koska vahingossa voi tulla valituksi sellainen ihminen, joka ajattelee itse, eikä pelkästään seuraa konsernijohtajan määräyksiä. Jos kuitenkin näin käy jostain kumman syystä, niin onneksi konsernijohtaja voi rangaista henkilöä ryhmäkurilla. Se mihin lakiin tai hallinnolliseen menettelyyn tämä rangaistusmuoto perustuu, ei ole minulle selvinnyt.

Jos hallituspuolueet ovat konserneja, jotka päättävät mihin alamaisilta kerätyt verot ja tuotot käytetään, niin kuka hallitsee konserneja? Voisiko se olla suurpääoma ja rahoittajat? Konserni tarvitsee tuottoa ja voittoa, jotta se pysyy pystyssä. Konsernit eivät ainakaan vielä voi käyttää verovaroja suoraan valtion kassasta yksittäisten omien ehdokkaiden vaalirahoitukseen, mutta konsernien juoksevat kulut voidaan laskuttaa veronmaksajilla esimerkiksi puoluetuen välityksellä.

Hallitsevatko korporatiiviset konsernit meitä? Kutsutaanko näitä konserneja hämäyksen vuoksi puolueiksi? Onko tämä suuntaus sitä hallituspoliitikkojen mainostamaa ”edustuksellista demokratiaa”, jota kohti hallituspuolueet kilvan juoksevat ja vakuuttavat sen erinomaisuutta kansalaisille?

Valta, kansallisomaisuus ja Suomen itsenäisyys voidaan sen jälkeen ”demokraattisesti” siirtää konsernien hallintaan ja myydä voitolla eteenpäin – mutta kenelle?

Wahlroos on jossain haastattelussa sanonut: ”Yrityksellä ei voi olla moraalia”.

lueskelija (nimimerkki)

" Ämmänriähkä" Helenan kirjoitukset ja kannanotot ovat fiksuja ja saattavat hyvälle mielelle. Toisin kuin "itsekeskeisen" P.Siikalan inttämiset. Tarkoituksella? Aika-ajoinhan ne ovat ihan asiallisia. Mutta ei kylläkään mieltä ilahduttavia. Tulee mieleen -70 luvun kaikessa oikeassa olevat "äkkiväärät" radikaalivassarit.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Erittäin osuva kirjoitus, eikä ollut ensimmäinen. Suorastaan vie mukanaan.

Kun maassa elintaso nousee ja valvonta paranee, ei ruohonjuuritason lahjonta enää toimi, koska pikkuraha ei kelpaa ja siitä jää kiinni. Siksi rikkaissa maissa lahjonta on ylistä, jota ei näe, mutta jonka kaikki haistaa.

Pääministerimme Mari Kiviniemi pihtaa edelleen rahoittajiaan. Ja kukaanhan ei pimitä, jos ei ole hyvää syytä.....

Tavallinen maisteri (nimimerkki)

Helena Eronen: "Eräs lehti oli lähtenyt selvittelemään, että miksi Timo Soini ja Perussuomalaiset ovat niin suosittuja. Niinpä, miksi? "

Tuota... "niin suosittuja"?

Eivät persut ja Timo Soini ole suosittuja. Kannatus on noin kymmenen prosenttia.

SDP, Keskusta ja Kokoomus ovat suosittuja. Kannatus kullakin 20 prosentin hujakoilla. Kokoomus näistä kolmesta ylivoimaisesti suosituin.

No, vaalit ovat tulossa, ja persut himoissaan.

Aamutelkkarissa muuten haastateltiin striptease -"taiteilijaa", joka naama vakavana sanoi, ettei ole koskaan ollut julkisuushakuinen. Muuten vain ilmoittautui tosi-tv-islam-kokeeseen, jolla ei ilmeisesti tavoitella halpaa julkisuutta, vaan kerätään empiriaa uskontontieteelliseen tutkimukseen.

Persujen kunniaksi on toki luettava, että jos he keräävät uusnatsien, muukalaisvihamielisten junttien ja muiden sellaisten äänet, niin hyvä. Silloin varsinaiset natsi- ja kommunistipuolueet pysyvät kokonaan syrjässä.

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Hieno blogi ja hienoa keskustelua.

Timo Soini ja PerusSuomalaiset puhuttaa, koska todella tarvitaan muutosta ja rajua ravistelua, että vanhatkin puolueet heräisivät. Nyt on mahdollista saada toivonsa menettäneet ja vanhojen puolueiden edesottamuksiin kyllästyneet nukkumaan jääneet uurnille. Ja eikä tämä jos mikä ole sitä oikeaa demokratiaa, että mahdollisimman moni ottaa kantaa. Pitäisi saada iskostettua mieliin, ettei nukkuva vaikuta mitään eli niin kuin Timo Soini sanoo, ettei hänellä ole aikaa jutella sellaisen kanssa, joka ei äänestä. Äänet ratkaisevat ja monet äänet, joita nyt sataa PerusÄssien laariin vaikuttavat todella voimakkaasti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitos kaikille kommenteista! ;)

Mutta Pekka Siikalan blogia tässä kommentoisin, kun munattomuuttaan on täysin kommentointimahdollisuuden poistanut blogistaan:

Pekka Siikala kirjoittaa:

"Tällaista kohtelua saa ulkomaaliasyntyinen koulutettu nainen. Annan itselleni oikeuden verrata Anan ja Lieksan ämmän, Helena Erosen saamaa kohtelua.

Vertailun lopputulos ei suomalaisia imartele. Helena Eronen saa ampua yli, ja vedellä kovia linjoja, eikä kukaan uskalla älähtää."

- Minä en oikein tiedä mitä Pekalla minua on vastaan. En omasta mielestäni ole hänelle mitään niin pahasti sanonut, että hänen tarvitsisi nyt tätä outoa kampanjaansa käydä. Mielestäni tämä palvelu on luotukin sitä varten, että ihmiset kirjoittelevat toisenlaisia mielipiteitä, ovat jotain mieltä, keskustelevat jne.
Olisi kuitenkin muistettava, että asiat riitelevät, eivät ihmiset.

Minä en ihan suoraan sanottuna käsitä, että miksi ihmeessä US katselee tätä Siikalaa, vaikkei sillä tunnu olevan mitään muuta sanottavaa kuin aina jonkun ihmisen mollaaminen ja mielestäni hän siten vain heikentää blogipalvelun tasoa ja lisäksi ihan tahallisesti pyrkii loukkaamaan ja mustamaalaamaan toisia kirjoittajia. Voiko edes tuollaisella tyypillä olla ihan kaikki natsit bunkkerissa?!?!

Kun miettii sitäkin, että esim. Lehtipuun blogi heivattiin täältä evakkoon, vaikka hän kirjoitti ihan asiallisia tekstejä eikä postannut vuorokaudessa 52 blogikirjoitusta aiheesta "mitä joku toinen sanoi jossain toisessa blogissa", niin tuntuu todella naurettavalta, että Siikalan annetaan tuhota hyvä palvelu. Siis kun hän ei edes ole kukaan merkittävä henkilö vaan ihan samanlainen nobody kuin vaikkapa minä.

Minua on alkanut vituttaa tuo Siikala siinä määrin, että pidän vähän aikaa US:n blogeista taukoa, sillä jos Siikalan tarkoituksena on ollut provosoida minua, niin siinä on onnistunut. En kuitenkaan halua alentua hänen tasolleen ja siksi taidan nyt jotain muuta harrastella hetken.

Surullistahan se on, että ainoastaan Pekka Siikalaa mielyttävät naamat saavat vissiinkin kirjoittaa yhteiskunnallisia mielipiteitä ja ehkäpä me muut jotain "hei oottekste kattonu bigbrotherii"-blogeja.

- Helena

Käyttäjän ansjout kuva
Anssi Joutsenlahti

Timo Soinin suosiohan on jo kauan ollut suuri. Vuosikaudet olen monen kuullut sanovan, että kyllähän se Soini puhuu asiaa ja on hyvä mies, mutta eihän sitä voi äänestää, kun olen kokoomuslainen tai kepulainen jne. Eihän PerusSuomalaisia voi äänestää, eihän se ole edes kunnon puolue. Mutta nyt uskottavuuskynnys on ylitetty, kun Timo vaali vaalilta on puolueen puheenjohtajana nostanut kannatusta eduskuntavaalit 4,1%, kunnallisvaalit 5,4% ja EU-vaalit 9% ja nyt gallup 10,7%.
Siinäkin Timo on ollut oikeassa, kun vaati syksyksi vaaleja, koska uusi Kiviniemen hallitus toimii vain kuten toimitusministeri jättäen kaikki todelliset raskaatkin päätökset seuraavalle hallitukselle. Syystä Niinistökin älähti, että nykyisen hallituksen tulee toimia, seuraavaa hallitusta meillä ei ole nyt, on vain nykyinen.

MarkkuK (nimimerkki)

Minä ainakin äänestän persuja ja niin tekee moni muukin. Riippumatta siitä mitä joku siikala sanoo.

Heikki Porkka (nimimerkki)

Kiitos Helenalle hyvästä blogista, jossa kirjoitus on aina taiten tehty. Siten, että viestin ymmärtää jokainen, joka vaivautuu lukemaan. Paitsi tietysti yksi vajavaisella ymmärryksellä varustettu piilokommunisti.

Käy tauon aikana sienessä ja marjassa. Metsä auttaa aina. Siellä sielu lepää. Tai jos siellä päin on karhuja haitaksi asti, keksi jotain muuta mukavaa ajanvietettä.

Älä jää kovin pitkälle tauolle. Ensimmäisen suomettumisen kauden jäänteen ei kannata antaa vaikuttaa omaan kirjoittamiseen.
Ymmärrät varmaan, että tuon US-blogin kultamunan toiminta antaa nostetta kaikille niille, joita hän aiheettomasti moittii ja halveksuu suuressa viisaudessaan. Katkeruus on huono isäntä ihmisen mielessä.

PS. Lehtipuun poistamisesta olen täysin samaa mieltä kanssasi. Päätöksellään Huusko ja kumppanit osoittivat sielunsa pienuuden ja ajattelunsa uussuomettuneisuuden.

Lumiukko (nimimerkki)

1. Halla-aho on se paha, muttei pakollinen. Ilkeä ja ylimielinen ihminen joka halveksii Helsingin valtuustossa muita valtuutettuja eikä itse tee mitään.

keijo (nimimerkki)

Hyvistä gallup-luvuista huolimatta perussuomalaisten kannatus on edelleen selvästi "alakantissa". Puolue on liikaa profiloitunut maahanmuuttokysymyksiin ja tämä estää tehokkaasti todellisen läpimurron hallitusvastuuseen.

Ja mitä tulee itse Soiniin, niin mieshän on selvää presidenttiainesta.

eos (nimimerkki)

Lienee selvää että persuilla on nyt tuhannen taalan paikka päästä hallitukseen ja sitä Soini varovaisilla puheillaan nyt varmistelee. Toimittajilta toivoisi nyt räväkkyyttä vaihteeksi persuja kohtaan.

Saunomisesta puheenollen jos olisin rakennusmies niin saunoisin kyllä mieluummin Jutan ja Marin kanssa.

Joni Pelkonen (nimimerkki)

"Soini puhuu asiaa"

Ai mitä asiaa? Mikä on Timo Soinin mielipide Espoon kaupungin tiestön talvikunnossapidosta? Luulisi tämän asian koskettavan kaupunkilaisia, mutta tokihan Soini voi jättää tuonkin asian oikeiden poliitikkojen mietittäväksi.

Vai olisko sitten että "kansa tietää". Noh, onko Soini kysynyt?

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#130. Koska olet laittanut noin mukavan ankaran näköisen kuvan, niin taidanpa ajella Orimattilassa käymään, jos se kaveri ei opi käyttäytymään. Tämä ei ole uhkaus, vaan lupaus. Tosin saa se Pekka tänne Turkuunkin kahville tulla. Minä tarjoan.

Älä kuitenkaan lopeta sen puupään takia kirjoittamista.

Olen täysin samaa mieltä, että miksi Siikalan annetaan tuhota hyvä blogipalvelu. Jos vaikka minä nyt haluaisin lähteä ehdokkaaksi ja julkaista blogia US-palvelussa, olisi se mahdotonta juurikin tämän kusipään takia. Sama koskee Lehtipuuta. US on kuitenkin poliittisen kädenväännön numero uno. Valitettavasti sitä johtaa ihan Uuno kaveri ja terrorisoi yksi seniili urantiapappi.

Antti (nimimerkki)

"En kuitenkaan halua alentua hänen tasolleen ja siksi taidan nyt jotain muuta harrastella hetken."

Suosittelen harrasteluksi vanhojen ja tarpeettomaksi jääneiden tavaroiden poislaittoa. Siihen hommaan kun ryhtyy ja saa sen lopulta tehtyä, olo on kuin voittajalla ikään.

Seuraavaa blogimerkintääsi odotellen ja hyvää syksyä toivotellen.

Claudius (nimimerkki)

#130

Jotain samantyyppistä outoa ole itsekin havainnut Siikalan kommenteissa ja blogeissa. Ehkä tarvittaisiin joku sielutieteilijä niitä kommentoimaan.

Siikalan kirjoituksia pitää lukea rivien välistä eikä suoraan sitä, mitä sanotaan. Niistä paistaa läpi juuri tuo munaton katkeroituneisuus, jota yritetään peitellä näennäiskeveällä huumorilla. Kyseessä on selvästi suomalaisvastainen tyyppi, mistä viestii tämä siirtyminen vihreisiinkin. Vihreäthän juuri ovat tällainen anarkistishenkinen tavallisia ihmisiä halveksiva ryhmä.

ms (nimimerkki)

Helena,

Älä suotta lopeta tänne bloggaamista yhden surkean huru-ukon kommenttien takia.
Kyseinen äijänkutale vaan kärttyilee tuskaansa ja pahaa oloaan, kun on vanhuus päässyt yllättämään ja takana on loistava tulevaisuus.
Sen näkee naamasta, kun...
Ei mitenkään harvinasta, kun ottaa huomioon papparaisen iän.
Pahinta ko. reppanalle olisi täydellinen nonsaleeraaminen l. ei lueta hänen aivo-oksennuksiaan eikä missään tapauksessa niitä mennä kommentoimaan.
Itse olen juuri niin tehnyt ja enpä ole varmaankaan menettänyt mitään - päinvastoin.
Ihmettelen vaan, että US antaa hänen täällä "riehua".

Sinun fiksuja ajatuksiasi on ollut ilo lukea ja olen monasti ajatellut, että sinusssa olisi ainesta politiikkaan.

Uusia bloggauksiasi odotellen ja toivottelen hyvää syksyä sinne äärettömän kauniisiin maisemiin!

jormanen (nimimerkki)

Helena, Sellaiset jotka eivät salli kommentointia omaan blogiinsa voi hyvällä omalla tunnolla deletoida täältä ilman kummempia keskusteluja. Ikävissä blogeissa ei tarvitse käydä.

Olet loistava kirjoittaja ja siksi vaarallinen vihervasemmistolle. Toki he haluavat sinut täältä savustaa, mutta älä suostu!

parhain terveisin ihailijasi,

Jorma Tapio

tane (nimimerkki)

Kokoomus on ollut paha, paha pettymys. Aion siirtyä vihreisiin tai persuihin, haluaisin ehkä jopa äänestää jotain Orimattilasta, haluaisin kuitenkin varmistua muutamasta asiasta, Tässä muutama kysymys P Siikalalle

1.Mitä mieltä olet näistä teidän puolueen takinkääntäjistä, Ydinvoima-Annista ja Oikeudella-ei-väliä-Tuijasta?
2. Miten 4 000 000 km n jälkeenjättämäsi hiilijalajälki sopiii vihreyteesi ?
3. Tuleeko sinulle sähkö töpselistä vai ydinvoimalasta ?
4. Mikä sinua niin kiehtoo vihreiden siivelläelämisessä ja heidän loisimisessaan?
5. Mikä on oma kantasi ydinvoimaan? Entä risunpolttoon?
6. Kuinka Homomyönteisyytesi ja muutto vihreisiin on vaikuttanut arkielämääsi?
7. Vihreät vastustavat kynsin ja hampain pedofiilirekisterin perustamista, miksi ?
8. Vihreät nuoret vaativat mietojen huumeiden laillistamista, mielipiteesi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Maha täynnä törkeän hyvää kaalisoppaa, niin nyt sitä jaksaa taas kommentoida ;)

Minä en ole lopettamassa blogikirjoitusta, vaan ajattelin pitää jäähytaukoa. Tämä siis tiedoksi Pekka Siikallekin, joka ei ilmeisesti nyt tajunnut jotain:

Ajattelin pitää taukoa, en siksi, että jotenkin olisin itseeni ottanut jutuistasi, vaan siksi, että (kuten kirjoitinkin) pelkään, että keittää yli ja taantuisin sinun tasollesi kommenteissa. Sinä päivänä kun alan kirjoittaa blogikirjoituksia tyyliin "se sanoi sillai siinä yhdessä blogissa", voi minulta takavarikoida tietokoneet.

Viittasitko muuten kommentillasi #139.
"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa (vanha suomalainen kansanviisaus)."
Tähän otsikolla "Kannattaa varoa pedofiiliksi leimaamista - ja vähän muutakin" kirjoitettuun blogiisi, jossa meuhkaat siksi, että "minustakin on tehty pedofiili, ja samaa vanhaa juttua pyöritetään siellä sun täällä, ja erityisesti täällä"... ???

:)

Jopas jotain (nimimerkki)

”Hyvä Pekka Siikala,
Teette karhunpalveluksen meille muslimeille, jos väitätte, että ”Jos islamilaiset hyväksyvät 14 vuotiaan vihkimisen aviolittoon, niin se ei ole suuri asia eikä pedofiiliaa.”
http://huseinmuhammed.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Et ilmeisesti ällyy sanaakaan mitä toinen kirjottaa?

Käyttäjän petri kuva
Petri Kokko

Pekka voisi kyllä pitää kommentoinnin auki omassa blogissaan. Ei tarvitseisi muiden kommentoida Pekan tekemisiä pitkin poikin toisten blogeissa.

Koska Pekka kirjoittaa kovin aktiivisesti, eli välillä monta juttua päivässä, niin kyllä varmaan kommenttienkin poisraivaus hoituu siinä samalla, mikäli tarvetta.
Se on vähän erilainen tilanne kuin kiireisillä puoluejohtajilla, joiden pitäisi Pekan vaatimuksesta olla vahtimassa omia blogejaan kaikenlaatuisen kommentoinnin suhteen.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Tuossa akkunan alla näkyy ravintola Pressapari (nimi saattaa johtua siitä, että talossa asuu ihmekristitty ja sekä boytoy), jota muuten K****, Intiasta tai Bangladesh istä, I forGotti, tosi tiukka mutta kiva kundi, pyörittää. Kantasuomalaisia on siellä myös duunissa. Siellä käy mm. noin parikymmentä vuotta tuntemani psykiatriystäväni (mutta kun tapaamme, menemme mieluimmin Toveriin, Kolmatta linjaa alas yksi kortteli Pressaparista), jota pyysin aikaa sitten lukemaan Pekka Siikalan US-blogeja ja kerroin P. Siikalan häipymisistä ja paluista. No, hän oli ajoittain tsekkaillut. En tietenkään kommentoi tässä mitä ystäväni sanoi.

P.Siikala on aloittanut erään blogin 'Vihreänä ja älykkäänä ihmisenä minä...' Hän on myös haukkunut muita kirjoittajia ja kommentoijia idiooteiksi ja ihmiskunnan pohjasakaksi. Hän on myös kertonut AA:n auttaneen hänet irti alkoholin väärinkäytöstä tai kokonaan noin 10 vuotta sitten. Alkoholihan liuottaa keskushermostoa ja siitä saattaa jäädä pysyviä vaikutuksia, kuten agressiota, jota voi kanavoida eri tavoin olon parantamiseksi.

Helena Eronen, Pekka Siikala on US blogeissa, koska US saa juuri tämän kaltaisen kirjoittajan mukana pitämisestä 'juicea' siihen controversiaalisuuteen, KIISTANALAISUUTEEN. Ja NL:n aikaan oli Krokodil, kaukaa ehkä haettu, mutta P.S. on US:en hyväksymä groteski kriitikko, vaikka kylläkin totuuden torvi joskus.

Helena Eronen, jatka kirjoittamista, koska sinun kirjoitukset ovat mielenkiintoisia. Ja koska mielestäni sinulla ei vaikuta olevan persoonallisuushäiriötä.

Pekka Siikala on omien sanojensa mukaan 'kokopaha' ja paljon muutakin. En halua olla koko pahan ihmisen vaikutusvallan alaisena koskaan. Mutta se ei estä lukemasta ko. koko pahan ihmisen kirjoituksia.

Lue muuten, kun sinulla on aikaa Terry Southern in 'The Magic Christian' (1959), suomennettu 'Ihmekristitty' (1970). Suomalainen painos saatetaan jopa kieltää.

Ihmekristitty

Milja Saresvaara (nimimerkki)

#0
Tismalleen samoilla linjoilla.

Liike (nimimerkki)

#125 (Antti): Puolueet eivät ole konserneja.

Sait lukemastasi uutisesta vähän väärän käsityksen. Kaikki puolueet niin hallituksessa kuin oppositiossa hyödyntävät toiminnassaan säätiöitä, yhtiöitä ja yhdistyksiä. Se on ymmärrettävää, koska samaisten puolueiden kansanedustajat ovat laatineet ja hyväksyneet eduskunnassa tuloverolain ja muut lait, joiden mukaan toimien on järkevää kierrättää rahavirrat erilaisten juridisten yksikköjen kautta.

Kunkin puolueen - esimerkiksi Vasemmistoliiton - johdon määräysvallassa olevat yritykset voivat muodostaa konsernin. Se ei kuitenkaan tee Vasemmistoliitosta konsernia, vaan sen hallinnassa olevat yritykset ja niistä mahdollisesti muodostuva konserni on perustettu verojen minimoimisen vuoksi. Siinä puuhassa eduskuntapuolueiden jäsenet ovat parhaita asiantuntijoita, koska he ovat saaneet itse laatia itseään koskevat verolait.

Antti (nimimerkki)

#152. Miksi pitäisi nähdä suuri vaiva erilaisten säätiöiden ja yhtiöiden perustamiseen puolueen organisaation alle?

Helpointa olisi, jos kansanedustajat, joille valta on vaalien kautta annettu, päättäisivät säätää lain, jolla kaikki puolueiden saama rahoitus olisi verotonta. Samalla voisi asetuksella säätää, että tilit olisivat salaisia, eikä rahojen alkuperää tarvitsisi selvittää.

Silloin ei tarvitsisi selvitellä mitä tukea kukin on saanut.

Tosin jos näin kävisi, oltaisiin aika jo aika kaukana demokratiasta.

Liike (nimimerkki)

#153: Itse asiassa kansanedustajat tekivät melkein niin viime vuonna.

Eduskunta muutti tuloverolain 22 §:n toista momenttia niin, että sen viimeiseksi lauseeksi lisättiin: "Yleishyödyllisenä yhteisönä voidaan pitää myös yleisissä vaaleissa ehdokkaan tukemiseksi varattua varallisuuskokonaisuutta".

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921535

Yleishyödyllinen yhteisö on vapaa kaikenlaisten verojen maksamisesta yleishyödyllisenä pidettävän toimintansa osalta. Tuolla lakimuutoksella vaaleissa ehdolle asettuville tuli täysi vervapaus kaikesta sellaisesta toiminnasta, jolla tuetaan ehdokkuutta. Ehdokas voi siis esimerkiksi myydä käytettyjä autoja maksamatta myynnistä arvonlisäveroa tai tuloveroa.

Puolueilla oli jo ennestään verovapaus saman momentin perusteella.

Tuolla lakimuutoksella oli paljon suurempi käytännön merkitys kuin tänä vuonna voimaan tulleilla vaalirahoituksen kosmeettisilla uudistuksilla, mutta tuloverolain muutos meni silti ilman suurempaa julkisuutta läpi vähin äänin.

Vieras (nimimerkki)

Tuntuu että voisi ihan jo tämän keskustelun tiimoilta yhtyä mainittuun Tossavaisen väitteeseen tragikoomisesta vitsistä.

Vieras (nimimerkki)

Lisäyksenä edelliseen vielä se, että kyseinen henkilöhän ei ole aikaisemmin mitenkään tuttu. Osaa vaan antaa itsestään nopeasti vaikutelman, joka ei ole millään tavoin mairitteleva.

Toimituksen poiminnat