Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

EU alkaa kerätä omia veroja?

Eilen kuulin vähän juttua, että EU:ssa ollaan ruvettu miettimään, josko oisi mahollista senkin ryhtyä veroja keräämään. Varsinkin, mikä ei yllättävää ollenkaan ole, EU:n sosialistit ovat innoissaan siitä ajatuksesta, että ihmisten verotaakkaa voitaisiin lisätä entisestään. Sossujen toiveessa onkin, että jo ensi vuonna asiaa saataisiin vietyä eteen päin, sillä EU:n rahakirstu huutaa tyhjyyttä ja rahaa olisi saatava lisää. 19. päivä kuluvaa kuuta asiasta on luvattu antaa lisäinfoa julkisuuteen.

 Kunnon sosialistien tyyliin kukaan ei puhu että paljonko voitaisiin esim. byrokratian ja turhakevirkamiehistön karsimisella säästää. Ei, rahaa halutaan kahmia lisää ja mistäpä sitä muualta kuin keskituloisten tilipussista.

Ilmeisesti Kokoomuskin on nykyään sosialistinen, sillä Ville Itäläkin tuntuu ainakin Aamulehden haastattelun mukaan olevan ajatukselle lämmennyt. ”Vero lisäisi kansalaisten kiinnostusta EU:ta kohtaan ” toteaa Itälän Ville ja oikeassa hän varmasti onkin. Mie nimittäin vähän luulen että tuollainen EU-vero pistäisi jengin kaduille vaatimaan koko EU:n hajottamista.

Itälä kuitenkin toteaa, ettei EU-vero saisi lisätä tavisihmisen verotaakkaa ja siitäpä sitten herääkin kysymys, että mistäs veroa kerätään? Yrityksiltä? Sehän se kannattaakin ehdottomasti, jotta voidaan varmistaa, ettei Euroopasta ainakaan mitään talousmahtia koskaan tule.

Mielenkiintoista on se, että vielä elokuussa suuret EU-valtiot vastustivat ajatusta:

"EU:n budjettikomissaarin Janusz Lewandowskin idea suorista EU:n laajuisista veroista on torpattu nyt käytännössä kaikissa merkittävissä jäsenvaltioissa. Saksa, Britannia ja Ranska ovat kaikki nettomaksajia.

Lewandowski kertoi maanantainaFinancial Times Deutschlandille aikovansa esittää vaihtoehtoja koko unionin käsittävistä veroista ensi kuussa. Hänen mukaansa kansallisten budjettien paine hellittäisi, jos EU voisi kerätä veroja." 

Ja edelleen asia on tapetilla? 

 

Euroopan Unionista on tullut tavallisille ihmisille ja valtioille aika kallis turhake. Olisi kiva kuulla, että paljonko on jo nyt Suomellekin tullut EU-jäsenyys maksamaan ja mitä hyötyä jäsenyydestä on ollut. Ja eipä sillä, jos nyt ihan rehellisesti ilmoitettaisiin, että EU on liittovaltio ja hallinto keskitettäisiin sinne Brysseliin ja valtiolliset virkamiehistöt ja poliittiset elimet vedettäisiin minimiin, EU:sta hoidettaisiin sosiaalihuolto, koulutus... kaikki ne, jotka ovat perinteisesti itse valtioille kuuluneet, niin se nyt sentään olisi jotain konkreettista ja järkevää (en tosin itse sellaista halua enkä kannattaisi), mutta kun meno on tommosta huonosti peiteltyä ihmsiten kusettamista ja muutenkin alkaa olla se tilanne, että vaikkapa suomalainen rengastehtaan kokoonpanotyöntekijä elättää kahden eri instituution virkamiehiä ja poliitikkoja ja on kaksi järjestelmää hoitamassa asioita, joiden hoitamiseen pitäisi riittää se yksi – eli joko valtio tai sitten valtioliitto niin helvetti! Koko touhu on niin järjetöntä, että jokaista pikkasenkin normaalilla ajattelukyvyllä varustettua ihmistä alkaa itkettämään asian yhtään tarkempi ajattelu.

Onneksi ei tarvitse miettiä, koska mediaväki on Chilessä ihmettelemässä tosielämän bigbrotheria. Sirkushuvia kansalle, jee.

 

Aamulehden uutiskommenteista:

”Alkaa ottaa päähän, kun 48 prosenttia palkastani menee eri veroihin, mutta vastineeksi minä en saa mitään eikä edes työtön supisuomalainen tyttöystävä, joka valmistui suoraan kortistoon ammattiin, johon on tulossa "työvoimapula" ”

 

Helena

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Suomi vielä lähtee hippulat vinkuen sosialistien ja konservatiivien paska-EU:sta.

Eki K

Huolestuttavaa, koska tämä estää EU-hallinnon ratioinnin. Pitäisi mielummin ensin ajaa alas EU:n byrokratiaa, joka näyttää paisuvan kuin pullataikina.

Vieras (nimimerkki)

EU:n myötä Suomi ja Suomalainen yhteiskunta on vähitellen hiipumassa pois. Minun mielestä parasta olisi päästä eroon koko EU:sta. Mitä hyvää se on tuonut suomalaisille: tiukkoja direktiivejä , lisäkustannuksia tavallisille kansalaisille milloin missäkin muodossa. Toivottavasti enemmistö alkaa heräillä vähitellen.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Pitää paikkansa, kokoomuksen lanseeraama vihreä vero, on alun perin viime vuonna marraskuussa Herman Van Rompuyn lanseeraama.

Alkuvaiheessa vero kerätään kansalliseen budjettiin, suunnitelmissa on, että se ohjataan 2013 suoraan EU:n budjettiin.
Toinen vero joka Van Rompuy kaavailee EU:n budjettiin, liittyy rahansiirtoon.

Hän mainitsi porkkanana, jatkossa jäsenvaltiot eivät tarvitsisi maksaa EU:n jäsenmaksuja.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/e...

intrigööri (nimimerkki)

Niin minäkin oon aatellu, että joko liitovaltio tai valtio, ei molempia yhtä aikaa. Äänestinpä aikoinaan Suomen EU:n jäseneksi liittymisen puolesta. Silloin luulin, että kysymys on kauppaliitosta, mihin pienen Suomen pitäisi mennä mukaan. Aattelin kyllä myös, niinkuin kai moni muukin, ettei ne EU:n herrat voi mitenkään olla hölömömpiä kuin Suomen herrat. Kerrankos sitä on tullut oltua viärässä.
Verotulojen kertymä on alkanut kummasti huolestuttaa EU:ssa ja sen jäsenvaltioissa. Oliskohan tuolla mittään tekemistä sen kanssa, että globaalin rahavallan ahneet koukkusormet ovat ojossa vaatimassa uusia korkoja ja lyhennyksiä raskaasti ylivelkaisilta valtioilta.
Siellä ne ovat myös pienen, mutta ennen niin sisukkaan Suomen miljardien maksu- ja takaussitoutumukset koko maailman yhteisen rahajumalan plakkarissa. Vain rahajumalan pieru, niin lahot valtiot kaatuvat sen jalkoihin kuin dominopalikat. EU ei olekaan ilmestyskirjan peto, se on kasvoton globaali rahajumala, kauhian iso kultainen vasikka.
Hei! Todistakaa nyt äkkiä joku, että olen taas viärässä!

J. Gagarin

Ei niin hyvää etteikö jotain pahaakin. Wanhan sananlaskun voisi EU:n kohdalla kääntää kuulumaan noin.

Toki EU:sta on ollut Suomelle hyötyä. Kapeakatseiset vain pyrkivät laskemaan kaiken matemaattisesti, kun taas kyse on maan strategisesta valinnasta kuulua osaksi maailman suurinta talousaluetta. Kustannukset ja hinnatkaan eivät pääsääntöisesti ole EU:n myötä lisääntyneet, vaan pikemminkin monien hyödykkeiden kohdalla alentuneet. Autot ovat tästä hyvä esimerkki.

Having said that, voin sitten todeta, että EU:hun liittyy juuri tuo lisääntyvän byrokratian ja uudenlaisten verojen mahdollisuuden ongelma. USA:ssakin maksetaan liittovaltioveroa, osavaltioveroa ja lisäksi yleensä myös kuntaveroa jonkin verran, mutta kokonaistuloveroaste on silti kohtuullinen verrattuna Eurooppaan, jossa kansalaiset ovat jo valmiiksi näivetettyjä oman kansallisen ja paikallisen riistoverotuksen vuoksi nälkäkuoleman partaalle. Emme todellakaan tarvitse yhtään lisää veroja, ellei sitten osa nyt jo maksamistamme veroista vain siirry EU:lle ilman, että se lisäisi kokonaisverotusta mitenkään.

Jukka-Pekka Vasara

"Itälä kuitenkin toteaa, ettei EU-vero saisi lisätä tavisihmisen verotaakkaa"

Nimitetään niitä vain maksuiksi veron sijaan niin jopa puoti-puksulla taas pullottaa, tai ilimastonpelastusmaksuksi ja savon broileri vähän fantastista teeveessä päälle vääntää niin hoitsu-hannalla ja ope-ollillakin nöpöttää taas.

Tehtiin taas vähän vastuullista politiikkaa, yhdessä :)

Mutta se oikea kokkelis - kabitalisti vääntää kalju punoittaen edelleenkin niin härskin laskun kuin suinkin pystyy, ja sihen päälle sitten se vero, se uusi verokin..

Mut ei kerrota sitä taviksille että juuri ne tavikset maksavat viime kädessä suurin piirtein kaikki verot..

Liike (nimimerkki)

Sinullapa on tuossa kuvassa kaunispitsiset olkanauhat niitä mainostamiasi rintoja kannattelemassa.

Äläpä tyttö turhaan yritä sekaantua meidän miesten puheisiin tuollaisella mukamasfiksulla heitolla EU-asioista. Samanlaisia kynsilakkoja siellä EU:ssakin käytetään, älä yhtään hätäile.

intrigööri (nimimerkki)

Liike. Onko sinulla keskustelutaidot yhtään kehittyneet? Vieläkö aiot uhkailla ottavasi selvää, missä toinen kommentaattori tämä asuu ja tulevasi tappamaan?

Liike (nimimerkki)

Sinä taidat olla aika lailla sekaisin, punareppana.

Sen lisäksi, että tekstisi sisältö on hourailevaa, myös sen muoto on paremmin venäläisen tai somalin kuin syntyperäisen suomalaisen kykyihin viittaava.

Käy vain rauhassa vaihtamassa puhtaat housut jalkaan. Ei kukaan tule nettisivulta kimppuusi.

Liike (nimimerkki)

Selvennykseksi mielipideketjun avaajalle siltä varalta, että et itse hoksannut:

Kommenttini oli tekstikuvaelma vanhasta sanonnasta: Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa.

intrigööri (nimimerkki)

Kukapa olisi uskonut vielä 90-luvulla, että Mao-sedän lisäksi Kiinassa asuu hyperkapitalisti-setä ja vissiin se rahajumalakin.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Jaassu (nimimerkki)

Valta on siirretty, vallankäyttäjät päättävät itselleen lisää rahaa, voivat käyttää enemmän valtaa. Pistävät pystyyn valtakoneiston jonka ensisijainen tarkoitus on varjella koneistoa itseään. Lopputulos arvattava.

XXX kertaa aikaisemmin historiassa nähty.

Yksi valtakunnan viisaista eli Jussi Halla-Aho kirjoitti aikoinaan yhdessä kirjoituksessaan osittain tähän asiaan liittyen:

......
Tässä on nähdäkseni perustavimmanlaatuinen ja masentavin ero eurooppalaisen ja amerikkalaisen yhteiskunta-, vapaus- ja demokratiafilosofian välillä. Eurooppalaisessa vapaudessa perimmäiseltä olemukseltaan totalitaarinen hallinto suo kansalaiselle erilaisia oikeuksia. Jos kansalaisella on oikeuksia ja vapauksia, hänellä on niitä hallinnon armosta. Vastineeksi oikeuksista ja vapauksista hallinto pitää kansalaista tiukasti silmällä, ja jos tämä alkaa hyppiä silmille, häneltä voidaan ottaa oikeudet ja vapaudet pois.

Amerikkalaisessa katsannossa puolestaan hallinto on välttämätön paha, jolla on valtaa kansalaisten armosta. Jos hallinto alkaa hyppiä silmille, siltä otetaan valta pois.

On selvä asia, että käytännön elämässä nämä eroavaisuudet eivät aina ole päivänselviä. Niiden tiedostaminen auttaa kuitenkin ymmärtämään monia muutoin oudolta tuntuvia käyttäytymismalleja. Esimerkkinä voidaan mainita amerikkalaisten jopa vainoharhaiselta vaikuttava suhtautuminen vallan keskittymiseen (vaikkapa Washingtoniin) tai sen etääntymiseen kansalaiskontrollin ulottumattomiin (vaikkapa YK:lle, IMF:lle tai Maailmanpankille) tai heidän voimakas reagoimisensa vallan ja virka-aseman väärinkäyttöön.

Eurooppalaisen mielestä se, että hallinto sijaitsee korkealla ja näkymättömissä, ajaa omaa etuaan ja pissaa kansalaista iloisesti linssiin, on täysin normaalia meininkiä.

Toivoisin amerikkalaistyyppistä asennetta yleiseksi myöskin eurooppaan.

Jaassu (nimimerkki)

tuo oli oma lisäykseni.
>Toivoisin amerikkalaistyyppistä asennetta yleiseksi myöskin eurooppaan.

intrigööri (nimimerkki)

Nimimerkki Liike. Sinä se jaksat aina olla yhtä häiriintyneen ilkeä ja agressiivinen. No, se on sinun ongelmasi, jatka vain valitsemallasi linjalla.

klerk (nimimerkki)

Suomi on ollut EU.n jäsen kohta 16 vuotta. Sinä aikana kansantalous ja vauraus on kohonnut ripeästi. Euroopan Unioniin mentiin, kun huomattiin että hupsista. Korot karkaavat ja lama tuli.

Se miten "kruunulle" maksetaan ei ole merkityksellistä. Tällä hetkellä Eu budjetin avulla, tulevaisuudessa suoralla verolla?

Myöskään veroprosentti ei ole merkityksellinen vaan bruttokansantuote. Siis jos saa tuhat euroa ja maksaa siitä 10% veroa, niin vero on aika pieni ja käteen jää 900 euroa. Mutta jos saakin 10 000 euroa, josta maksaa 50% saa 5000 euroa käteen.

Euroopan Unionin avulla olemme vaurastuneet maailman kymmenen rikkaimman valtion joukkoon. Silti on vielä niitä, jotka haluavat suomen takaisin takapajulaksi.

http://www.google.com/publicdata?ds=wb-wdi&met=ny_...

Ja hassua kyllä 1995 liityimme EU.iin :)

Pentti Järvi

Espanjassa EU (siellä UE), jos nyt ei ole ylistetty, niin sitä haukutaan vähemmän, johtuen tietysti siitä, että maa on saanut sieltä hyvinkin kaikenlaista hyvää. Ihan samoilla perusteilla olisi esimerkiksi Suomen maantiet rakennettu kuntoon, vaan kun ei raha ole kelvannut, niin ollaan ilman sitten.
Melkeinpä luulen, että kansa siellä enempi nauraa koko eeuulle. Oman maan asioissakin riittää pähkäilemistä.

(piti jotain kirjoittaa, että saa ilmoitukset uusista viesteistä e-mailiin) :)

Jaassu (nimimerkki)

Tuohon juttuun voisi lisätä tämän euroetanan blogista(http://euroetana.blogspot.com/) lauantaina 9. lokakuuta 2010 nappaamani jutun.
Tsämmöisethän ei meitin omia tiedotusvälineitämme kiinnosta....

Euroryhmän - siis meidän - johtaja Junckerin kerrotaan eilen IMF:n kokouksen tauolla maininneen, että "oli aivan selvää, että Kreikka jonakin päivänä kohtaisi nykyisenkaltaisia talousvaikeuksia, ja me tiesimme, että näin kävisi". Tuo "me" tarkoittaa tässä Saksan ja Ranskan viranomaisia ja EKP:n pääjohtajaa, jotka olivat "jo jonkin aikaa keskustelleet asiasta, jota ei vielä silloin kutsuttu Kreikan kriisiksi". Kriisi olisi Junckerin mukaan voitu vältää, mutta ei enää viime vuonna, vaan toimimalla 20-30 vuotta sitten.

Junker sanoo, että hänellä oli tiedossaan asioita, joiden vuoksi hän ei voinut tuoda asiaa julkisuuteen. Tässä kohdassa asia käy mielenkiintoiseksi. Osa uutistoimistoista lopettaa lauseen tähän (esim. MSN:n julkaisema), mutta osa (esim. TF1:n julkaisema) kertoo Junckerin sanoneen "tiedossaan olleen, että Saksa ja Ranska ansaitsivat suunnattomasti rahaa viennillään Kreikkaan". Tätä syytä ei taidettu mainita Kreikan apupaketin perusteluissa monessakaan maassa viime keväänä!

Juncker sanoo myös yrittäneensä löytää ratkaisua ongelmaan nimeltä mainitsemattoman kreikkalaisen pääministerin kanssa. Tämä oli kuitenkin kertonut hänelle "hallitsevansa täysin korruptoitunutta valtiota."

http://news.ph.msn.com/business/article.aspx?cp-do...

http://lci.tf1.fr/economie/conjoncture/2010-10/nou...

Vieras (nimimerkki)

Itse asiassa valitsen mieluummin TAKAPAJULAN kuin suomen itsenäisyyden menetyksen kertoileepi ennen eu:ta euroopassa opiskellut ja siellä vuoden asunut ja myöhemmin opettajaksi valmistunut syntyperäinen suurperheen äiti,mm. jonka esi-isät ovat rakentaneet suomea kirjallisten tietojen mukaan 1400-luvulta lähtien ,kunnioitan esi-isieni työtä siinä määrin,että haluan säilyttää itsenäisen suomen.

Toimituksen poiminnat