Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kimmo Wilska on sankariäijä!

Se on semmonen juttu, että Yleisradion pellejohto on taas osoittanut olevansa niin kaukana todellisuudesta, että tulisi mieleen se, oiskohan siellä johtoportaassa aihetta vilkasta peiliin ja pohtia siirtymistä vaikkapa johonkin Tosikot Ry:n toiminnanjohtajaksi tai jotain. Onko käynyt yhtään edes mielessäkään, että tämä Wilskan tapaus Ylen englannin kielisissä uutisissa oli mahtavaa brändäystä tälle jäyhälle ja tukkipuuta monesti olomuodossaan muistuttavalle kansalle maailmalla. Miettikkeehän nyt kun joku liikemies Lontoosta palaa kotia ja on nähnyt tuon. Menee sitten kaveriporukalla pubiin kaljalle ja kertoo siellä, että arvatkaas mitä näin Suomessa uutisissa.  Nopiaan sana kiirii maailmalle. Tosin tässähän voi olla se ongelma, että Suomi saa nopeasti leiman ”maana, jossa on niin idioottimainen alkoholilainsäädäntö, että uutistenlukijakin pelleilee niistä lukiessa”.

Helvetti, verovaroilla on kustannettu jos jonkinmoista ns. paskaa ylen ohjelmistoon ja sitten kun joku viljelee ihan aitoa ja loistavaa tilannehuumoria, niin ei. Perhana, kyllä sieppovaa tuommonen kaiken tiukka lokerointi. Miksi muka ei voisi YLE:n uutisissa olla loppukevennystä?

Tuo ukkelihan veti ton homman NIIN tyylillä ja hauskasti, että mie meinasin tippua lattialle nauraessa sille. Ja hei, mehän kaikki tiedämme, että minulla on hyvä maku, myöskin huumorin suhteen. 

Olen pitkään ja hartaasti miettinyt, että miksi sitä nykyään maksaa tv-lupaa, kun ylen kanavilta tulee silkkaa roskaa. Kimmo Wilskan nerokkuus ja rohkeus palauttivat hetkeksi onnen siitä, että meillä on vero- ja lupavaroin ylläpidettävä yleisradio, mutta johtajanperkeleet senkin ilon pilasivat :( 

 

Suomi on kylmä ja paha maa kaikille aidosti erilaisille ihmisille :( Mut mie ainakin fanitan Wilskan Kimmoa. Tsemppiä Kimmolle!

 

Helena

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (145 kommenttia)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Vähän luulen, että nuo potkut pääsevät ulkomaisiin lehtiin. Ei välttämättä hyvää mainosta. Sinänsä ei mitään uutta, et on tiukkapipojen maa.

turunen (nimimerkki)

Episodi todistaa pikemminkin suomalaisten huumorintajusta. Kokonaan eri asia on brezneviläiset instituutiot, kuten Yle, valtionkirkko ja oikeuslaitos. Pokkuroinnilla päättäjän asemaan edenneet DDR-tyyppiset pikkunilkit näyttävät ja käyttävät valtaansa näin. Tv-luvan voi jättää maksamatta (hanki ovisilmä), kirkosta on helppo erota (suosittelen) ja eduskuntaan kannattaa äänestää uusia naamoja.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Vilska osasi tehdän tempun tosi hauskasti. En tajunnut aikaisemmin, että mies on noin rento ja humoristinen.

Ylireagointia antaa moisesta potkut. Halla-ahoa saa nimitellä rotutohtoriksi Ylen uutisissa ja ei mitään seurauksia. Vilska ei loukannut kenenkään kunniaa.

Hui, sillä oli ihan kaljapullo...Kimmolla meinaan.

mcj (nimimerkki)

Alkaakohan uuden toimitusjohtajan käden jälki näkyä Yle:ssä enemmänkin? Toimittajia lähtee vasemmalta ja oikealta. Kiellettyä on kritiikki tai huumori.

Uusi toimitusjohtaja toi näiden tapausten perusteella mukanaan surullisenkuuluisan Nokian johtamismenttaliteetin. Siitä ei hyvää seuraa.

Todellakin kannattaa miettiä seuraavan lupamaksulapun saapuessa maksaako luvan vai käväiseekö täällä:

https://www.tv-maksu.fi/index/lomakkeet/peruutusil...

Kari Hurtta (nimimerkki)

mcj:
Todellakin kannattaa miettiä seuraavan lupamaksulapun saapuessa maksaako luvan vai käväiseekö täällä:

https://www.tv-maksu.fi/index/lomakkeet/peruutusilmoitusyksityisille.html

Digiboksia ei hankittu ja televisiolupa peruttiin. Ei kyllä niitä tarkastajiakaan ole näkynyt.

Jukka Turunen:
Tv-luvan voi jättää maksamatta (hanki ovisilmä)

Ovisilmä on.

Vieras (nimimerkki)

Aivan. Tuli minullekin heti mieleen että uusi toimitusjohtaja toi jotain tuliaisia Nokia Oy:ltä. Ja en nyt ajatellut kännykkää.
YLE onkin kiusallisesti uutisoinut Nokian potkuja jo useamman vuoden ajan. Eikä ne tempaukset ammattiliittoa ja duunarien edustajia vastaan myöskään varsinaisesti ole brandiä tainneet vahvistaa suuren asiakaskunnan silmissä?
Jotkut (jenkki)pomothan on varmaan olleet innoissaan että näin ne hommat hoidetaan mutta se ei auta firmaa jos tuotteen kohde on suuri perustallaajapopula?

Lähin esimieshän ne ilouutiset pistetään kertomaan mutta tuollainen p***a valuu tunnetusti alaspäin organisaatiossa, joten eiköhän se ole ylhäältä asti alkanut. Ja jotenkin vain on sattumalta pomo talossa juuri vaihtunut.
Näköjään kokoomuksen tyypitkin voi ottaa jotain oppia venäjältäkin - tässä tapauksessa keinovalikoimaan on lisätty kiusallisten "sopulien" hävitys!

intrigööri (nimimerkki)

Wilska taisi olla ensimmäinen Suomessa ja kait maailmassakin, joka sai potkut tyhjän kaljapullon takia.
Suomen valtion hallitsema yleisradiopulju teki maailmanennätyksen tiukkispipoilussa. Suomi-brändi vahvistuu, brandya kun ei saa olla, se pitää kurlata piilossa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Mistä videossa näkyy, että kyseessä on kaljapullo?

Omituinen assosiaatio katsojilla ravintolajutun ja toimittajan kädessä olleen "jonkun pullon" välillä.

********************************
Samaan tapaan ihmisiä huijataan näillä assosiaatioilla esimerkiksi uutisohjauksissa ja mainonnassa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

YLEn järkyttävä uutisohjaus aamu-uutisissa!

Chilen kaivosmiesten sankaritarinan perään JUTTA URPILAISEN veroidiotismia kansalaisten silmille!

Olisi ollut oikeitakin uutisia.

Jaassu (nimimerkki)

En ole nähnyt temppua enkä tunne toimittajaa, mutta itse olen aina haaveillut että joskus uutisselostaja vetäisi uutiset jotakin tyylin 'Pahkasika', tai ainakin hetkellisesti. Sama vakava puhuva pää hölisee joka ilta ikäänkuin olisi kyse maailman tärkeimmistä asioista. Kovin tylsää.

Väärin teki YLE kun potkut antoi. VÄÄRIN.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Uutiset kertoo meille maailman tärkeimmät asiat, jotka ovat tapahtuneet juuri sinä päivänä tai lähiaikoina.

Suomen alkoholilaki ei ole tärkeä asia, kuin olusten loppuessa eikä viinaakaan ole ja janottaa niin maan perusteellisesti kun vielä joku kaupungin remontti-reiska on vetänyt viemäri- ja käyttövesiputken yhteen. Sitten se on tärkeä asia ja silloin jopa Wilskan Kimmon vitsailut voisi ottaa kuuppaan.
Nyt lähinnä nauratti, mutta koskas YLE:ssä on huumoria ymmärretty? Uutiset ovat vakava asia ja uutistenlukija on mediapersoona, julkkis vailla vertaa.
Kimmo on perhana mennyt vielä vaatimaan kannabistakin vapaaksi ja yhdistyksessäkin toimii, joka ajaa asiaa. Ei sellainen sovi YLE:n freelancer toimittajalle.

Mutta, yrittäähän se yksi sahata päitä kaulasta poikki ja ei ole senjälkeen saada hymyltään sanotuksi, että seuraavaksi sää. YLE Arkistosta tuo lipsahdus löytyy. Tällä sormella kurkku poikki esitys tarkoittanee, että lopeta joku ja lopettihan tuo, mutta kuva olikin jo näyttämässä puhuvaa päätä. Siitä olisi pitänyt laittaa uutistenlukija Valtakunnanoikeuteen. Uhkailla nyt tuolleen työtovereitaan ja katsojia.

Pentti Järvi

Petri kirjoitti: "Uutiset kertoo meille maailman tärkeimmät asiat, jotka ovat tapahtuneet juuri sinä päivänä tai lähiaikoina. "

Eilen poikkeuksellisesti katsoin aamu-uutisten loppuosan ja olin aika ihmeissäni mokomasta "uutisesta":alkoholitarkastajat tarkastavat, että baarissa ei myydä juopuneille. Hmmh. Yksi kalja ja sitten ulos?
Sille hömppäuutiselle se Wilska kait vähän halusi vinoilla, kun vielä mokoma uutinen piti lukea englanninkielellä.

Jaassu (nimimerkki)

No siinähän se uutispätkä tulikin.
Kiitti linkistä Henry !

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kyllä voisi toivoa, että potkut perutaan.

Vaan mistä tuli sitten tää uusin juttu, että sama äijä on positiivishenkisesti puhunut kannabiksesta. Onko kannabis aihe, josta ei saa puhua tai jos puhutaan, niin olet satavarmasti mielipidevainon uhri ja näkemyksesi kaivetaan vielä vuosienkin perästä esiin? Miksi kannabiksen laillistamisen puolesta ei saa sanoa mitään?

Vieras (nimimerkki)

Todella mauton temppu Wilskalta. Mielestäni olet vastenmielinen ja ne jotka sinua lukevat ovat tyhmiä.

Pentti Järvi

Heh, ollaan sitten tyhmiä. Katsellessani aamu-uutisia mua ihmetytti, että keksivät niinkin tylsän aiheen kuin alkoholitarkastajat, mutta tuo englanninkielinen versio oli loistojuttu.

Ja kyllä vihastuin kun kuulin Ylen pomojen (nainen asialla?)reaktiosta.
Aattelin kirjoittaa ekan blogin, vihaisen, mutta onneksi en sentään...:)

Helena osaa paree.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Mielestäni olet vastenmielinen ja ne jotka sinua lukevat ovat tyhmiä.

Tottakai olen tyhmä.

Vieras:
Kyllä, tyhmä minäkin.

Tunnustit sentään.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä, tyhmä minäkin.

Vieras (nimimerkki)

Juu ei, on asioita, joista on ehdottomasti vaiettava: pakkoruotsin kulut veronmaksajille, mamujen kulut ja tavat, hesarin pravdamainen sensuuri, poliitikkojen lahjukset jne.

MilaF (nimimerkki)

Pravda juu! Ilmeisesti Uutispäivä-Hyysäri on aloittanut vaalikampanjan, koska suuria myönteisiä uutisia vääristä puolueista ei julkaista. Kiviniemi on tavannut Ranskan presidentin, ranskalaisen kollegansa ja joukon talouden silmäätekeviä, eikä Hyysäri noteeraa mitenkään asiaa. Mutta tämähän on jo tuttua huttua vaalien alla.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Siksi, että YLE on valtion tiedotusterroriyhtiö ja meillä mediassa itsensä kieltävä ankara kansanluonne. Ja kannabiksen vastainen sota, (täysikielto versus sääntely) jo Santavuorenkin mukaan muutama vuosi sitten, tullaan häviämään.

Tässä se on syy !!!! Arvelisin, että (keskari äRrälle meni kai noin 20 vuotta) kannabis tulee sääntelyn kautta saataville Apteekkiin samalla viiveellä. Kipukannabis suun kautta sisäisesti lääkkeenä reseptillä noin viidessä vuodessa, sanoi suomalainen lääketutkija teeveessä. Tehtävänä on poistaa tulevasta lääkkeestä hyvänolon aiheuttajat, koska se on laitonta, pahaa ja vastenmielistä. Mutta tehokkaimpia ja vaarattomampia kipulääkkeitä, jos vaikka vertaa morfiiniin. Ja sitä voi jo verrata heroiiniin, jonka BAYER patentoi hengityselintielääkkeeksi kahden vuoden erolla Aspiriiniin, joka oli vuonna 1898. Muistaakseni.

Suomen kansanluonteen ankaraa itsensäkieltoa kuvaa parhaiten Vappu Taipaleen tapaus: 'Vuonna 1961 LSD-lääkkeen kokeilu oli myönteinen kokemus'.

Eipä aikaakaan kun Vappu Taipale pakotettiin tiedotustilaisuuteen VÄITTÄMÄÄN, ETTEI TARKOITTANUT MITÄ SANOI !!!!

Kylläpä oli johtajattarella omituinen kasvolihasten liikesarja puhuessaan puhetta, jota ei olisi tarvinnut puhua. LSD oli tuolloin lääke, joka myöhemmin osoittautui joillekin vaaralliseksi, ei suinkaan kaikille.

Kökkötraktori (nimimerkki)

Ruben Stiller erotettiin Ylestä aikanaan, kun hän kutsui Ylen johtajia kökkötraktoreiksi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hahahahahah, kökkötraktori :D On kyllä herkkähipijäistä porukkoo :D

Van Helsing (nimimerkki)

Samaa mieltä. YLE:n johdolle ISO YÄK! En osannut arvata että YLEkin tuollaisessa mätänemisen tilassa. Niinkuin eduskunta ja varsinkin hallitus. Ja vielä varsinsinkin kokkelit ja RKP.

Vili Nieminen (nimimerkki)

Absurdin komiikan mestarinäyte koko ruljanssi. Vuosi on 2010 ja tälläisestä lämminhenkisestä ikään ja sukupuoleen katsomatta kaikkia naurattavasta käytännön jekusta saa potkut 25 vuoden työuran jälkeen. Uskomatonta!

Hävetkää YLEn uusi kokoomusjohto. Pistäkää vaikka puoluetoimisto tiedustelemaan Bob Helsingiltä miten pr:ää hoidetaan.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Lakatkaa hölisemästä potkuista. Teidän väitteenne on täysin eri linjalla siitä tiedosta mikä minulla on ko Wilskan työsuhteen laadusta. Hänellä EI (parhaan tietoni mukaan) ollut mitään vakinaista työsopimusta vaan freelancer homma. Sellaisia ei irtisanota vaan heidän sopimuksensa loppuu. Niinkuin kommaritoimittaja joka hukkasi ylen avaimet ja läppärin venäjällä (tiedustelupalvelu FSB:lle?).

Vitut ne kaljaa töissä kippaavat mitään sankariäijiä on. Paskasia luusereita ja säälittäviä nollia joita on nähty tässä maassa ihan tarpeeksi ja yhtenä aikana melkein jokaisella rakennustyömaalla. Säälittävimpiä näkemiäni ihmisiä oli raksahaalareissa umpihumalassa hakaniemessä törmäilevä nolla. Uutistenlukija pikkutakissaan ja siistissä sisätyössään on ihan samanlainen työntekijä jota koskee samat pelisäännöt.

20 v sitten työn tekeminen kännissä oli hauskaa...se oli sitä aikaa kun maassa oli maan tapa. Ajat ja arvot muuttuvat. Kalja ja työ eivät enää ole hauskoja juttuja. Ne on säälittäviä ja ikäviä juttuja.

rahikainen (nimimerkki)

Mitä helvettiä tää tyyppi horisee?

Vieras (nimimerkki)

Oletko itse tyhmä vai kännissä?

a) pullo oli tyhjä
b) omaatko lainkaan huumorintajua?
c) YLE ilmoitti, että Wilskan on turha enää odotella hommia YLE:ltä. Ei ehkä ihan kuin potkut mutta käytännössä sama juttu. Sanoivat, että tämän tempun takia et saa enää hommia...

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Se on tämä esimiehen ainainen ongelma. Siitä maksetaan, että tekee myös vaikeita päätöksiä. Jokaisella on töissä pomonsa. Ei ole helppoa olla pomo, mutta jonkun siinäkin paskaduunissa on asioista päätettävä.
Tuo YLE pomon paikka on vielä vaikeempi, kuin jonkun peräkylän peltisepänliikkeen. Joutuu luimistelemaan ylempiään ja yleisöä, kun samalla yrittää pysyä väleissä kaikenmaailman julkkistoimittajien ja vähemmän julkkisten alaisten kanssa. Kun siihen sotketaan vielä politiikkakin, niin ei oo helppoo. Toivottavasti sillä esimiehellä (naisella) on tarpeeksi liksaa ja lujat hermot.

Vieras (nimimerkki)

Lienee vähän hakusessa/sekaisin nyt aiheet sulta? Wislack ei juonut eikä ollut humalassa. Ja miksi sitten freelancer-sopimus sattui juuri NYT loppumaan=? (taidat olla töissä Ylellä?)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Niinkuin kommaritoimittaja joka hukkasi ylen avaimet ja läppärin venäjällä (tiedustelupalvelu FSB:lle?)."

On tietenkin niin, että myös kommunistilta oletetaan, ettei hän ilmiantaisi kaikkia kontaktejaan FSB:lle. Kuitenkaan se, että Moskovassa varastetaan jotain, ei ole mikään maanpetos Suomessa, koska kaikkihan tietävät, että r****ä varastaa.

Jos tämä toimittaja olisi ollut ovelampi, olisi hän hukannut vain USB-Flash -muistipuikon, joka ei ole Yleisradion varusvaraston kirjoilla FSB:lle.

Nämä kokoomuslaisen Yleisradion suojelupoliisin sarjakuvakertomuksia muistuttavat tarinat, jotka on tarkoitettu tavallisen tyhmille kokoomuslaisille äänestäjille, joiden tiedot vakoilusta ovat Iltalehden tasoa, alkavat särkeä polvessa syyskolotuksen lisäksi.

Olisik Sloansin linimettiä?

Juha Halmu (nimimerkki)

Samaa mieltä. Typerä juttu. Hauska se olisi ollut jos tilalla olisi ollut vaikka muumilimpparia.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Se oli ennemminkin kommentti ja hyvä vitsi pelle- ja runkkarikansalle, että te ääliöt säätelette viinan, viinin ja kaljan kulutusta veroilla, eikä kunkin mieltymyksen ja tahdon voimalla. Kyllä sille tosiaan voi nauraa niin pitkälle, että havahtuu siihen totuuteen, että vanhemmat joi rahat ja lapset näkee nälkää ! Perskules !

J. Gagarin

Kyseessä oli aika tyypillinen brittihuumoria edustava loppukevennys anglosaksiseen tapaan. Siinä mielessä tasan passeli New in English -lähetykseen.

Kimmo oli rinnakkaisluokkakaverini koulussa ja ainakin silloin hiukan vasemmalle päin kallellaan, mutta en usko, että poliittisilla syillä on ollut painoarvoa tässä tapauksessa. (Hän toimi silloin lukioaikoina jonkinlaisena kummmina Chilestä saapuneille pakolaisoppilaille, kun osasi puhua espanjaa.)

Kökkötraktori (nimimerkki)

Brittihuumoria? Minusta hän puhuu amerikanenglantia.

J. Gagarin

Brittihuumoria voi viljellä millä kielellä tahansa. Se on huumorin sisältöön ja esitystapaan liittyvä käsite.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Suurena brittihuumorin ystävänä mielestäni myöskin tuo joke oli niin ihanan brittiläistä :D

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jo Suomen puolustusvoimissa opetettiin alokkaille, ettei pidä olla suu vehnäsellä, vaan naama näkkärillä. Yleisradio ei ole BBC:n ihailusta huolimatta mikään länsimainen, vaan nokialais-preussilainen tosikko-organisaatio, jossa puhutaan asiaa.

Yleisradion pitäisi kirjata sopimuksiinsa selkeä vanha armeija neuvo: ja työntäkää se hymy p:nne!

Kökkötraktori (nimimerkki)

Tästä päätöksestä voi vetää useita johtopäätöksiä.

Ylessä suuruudenhullusti luullaan, että uutiset ovat heti Jumalasta seuraavia, kaikessa.

Ylessä on kyvyttömyyttä nähdä kokonaisuuksia, erottaa tärkeitä asioita vähemmän tärkeistä ja elää kohtuuden mukaan.

Raipparangaistukset ovat lähinnä kyvyttömän johtajan arsenaalissa.

Luutnantti Lammion seuraajat voivat Ylessä hyvin.

Pentti Järvi

Sama suuruudenhulluus vaivaa urheilutoimittajiakin ja heidän tosikkomaisuutensa takia katson ja kuuntelen urheilujuttuja ihan muilta kanavilta.
Kirjoitin tapauksesta raportin espanjalaisille ystävilleni + linkki videoon. Jännä nähdä, mitä sanovat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minusta Wilskan performanssi oli aivan älytön, joten potkut tulivat aiheesta. Ylen ohjelmissa pelleillään ja ryypätään ja ryypäten pelleillään vähintään tarpeeksi ilman uutistenlukijoiden pentumaisia ideoitakin.

Onneksi Wilskasta päästiin sentään suhteellisen harmittoman hölmöilyn kautta. En olisi halunnut hänen vastaavasti havainnollistavan uutisia veritöistä tai kuolonkolareista. Onneksi Wilskaa inspiroinut raportti ei koskenut myöskään seksuaalisuutta, niin luonnollista kuin se epäilemättä onkin.

Ja jos Wilskan ulosheitto merkitsee ihanalle Aira Vehaskarille lisää ruutuaikaa, aina parempi!

Helena. Jos tahdot jatkossakin nähdä pullon kallistelua, uskon sinun suhteellisen vähällä vaivalla löytävän katseltavaa, ihan Koti-Suomestakin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Höpöä. Kysehän oli ihan oikeastikin harmittomasta tempusta harmittoman uutisen yhteydessä. Ei ole mitään syytä olettaa, että kyseinen herra oli vastaavaa temppua tehnyt jonkin vakavan uutisen yhteydessä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Uskon, että Wilskan potkut sapettavat sinua. Mutta nythän mies on vapaa tekemään kaljatemppujaan ihan milloin vain ilman että tv-yleisön intohimot pääsevät valloilleen - iloitkaamme siitä!

Vieras (nimimerkki)

Itsehän en kyseistä kimmoa tunne mutta kuten sanottu, harmiton ja huvittava pila harmittomassa uutisessa. Tuskimpa olisi "veritöistä tai kuolonkolareista" vitsaillut. Sellainen ei olisi huvittavaa. Tämä kalja-tempaus taas sopi tilanteeseen täysillä.

En ymmärrä miksi yle ottaa asian niin vakavasti. Ylen pitäisi olla ylpeä että siellä on noinkin loistava uutisten lukija.

Vieras (nimimerkki)

Pullo oli tyhjä... Samoin kuin sinun pääsi?

Potkut ok (nimimerkki)

Ikäväähän se on, että tuntitöitä ei enää riitä, mutta valitettavasti työntekijän kannattaa vähän miettiä, mitä tekee. Uutisissa ei pitäisi pelleillä.

Et oo tosissas (nimimerkki)

"Kimmo Wilskan nerokkuus ja rohkeus palauttivat hetkeksi onnen siitä, että meillä on vero- ja lupavaroin ylläpidettävä yleisradio, mutta johtajanperkeleet senkin ilon pilasivat :( "

Ethän sinä edes tietäisi koko uutislähetyksestä, jos potkuja ei olisi annettu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tiesinpäs jo huomattavasti ennen potkuja. Plus katon muuten varsin usein myöskin nuo enklanniksi puhutut uutiset.

Vieras (nimimerkki)

Wilska vain aloitti vaalikampanjansa....kannattais varmaan tehdä väyryset ennenkun kommentoi...ettei nolaa itteensä.

Vieras (nimimerkki)

Ihmeellistä nipottamista YLEn kokkariosastolta. TV-kaistalta katselin aamu-tv:n lähetyksen kohtaa minkä YLE lähetti klo 8:20. Aamu-tv:n toimittajat ihan oikeasti hörppi tuopista olutta vaahto suupielessä vieraiden seurassa. YLEn Areenasta sama kohta on ilmeisesti sensuroitu kun ei sieltä löytynyt. EVA-vetoinen kiina-ilmiö etenee Suomessa nopeammmin kuin voisi uskoa. Muutenkin ihmettelen, menikö fudut nyt ihan oikeaan osoitteeseen mikäli umpimielinen moralismi oli vaikuttamassa.

Janne G Pirinen

Kuka ihmeen Kimmo Wilska?

Ai kalja-ankkuri, no olisit heti sanonut!

R.P. (nimimerkki)

Juu.

Olin kyllä melkoisen ällistynyt Ylen toiminnasta. Ensin aamuteeveessä näytetään jotain olutseuran kaljahanoja ja kun uutistenlukija laittaa huumoria peliin, niin kengänpohjaa takamuksille ja heippa.

Vieras (nimimerkki)

Kerrankin Vihreä jota osaan arvostaa. :)

J. Gagarin

Ennen kuin Mainos-TV:n uutiset alkoivat vuonna 1981 kaikki uutiset TV:ssä noudattelivat samaa kaavaa. Niissä istui hyvin hyvin vakavan näköinen tummaan pukuun ja kravattiin sonnustautunut herra suoraan edestä kuvattuna liikkumattomalla yhdellä kameralla. Hän puhui monotonisella ja virallisella äänellä katse tiukasti kameraan napittaen. Hymyn häiväkään ei saanut värähtää naamalla.

Maikkari aloitti sitten pitkällisen käden väännön jälkeen omat uutislähetyksensä, muistaakseni Leena Rousek oli ensimmäisiä uutisankkureita yhdessä jonkun muuun kanssa. Heti ensimmäisten uutisten jälkeen he saivat vihaista palautetta siitä, että uutislähetyksessä oli hymyilty ja välillä heitelty kepeätä keskinäistä jutustelua. Myöhemmin tulivat sitten loppukevennykset, mutta heti alkuun ei niitä olisi uskaltanut Suomen TV:ssä näyttää.

K.W.:n potkujen taustaksi täytyy ymmärtää tuo luterilainen vakavamielisyys ja kurttukulmaisuus, joka ei varmaan koskaan tule täysin poistumaan. Tässä oli vielä lisäksi kyse yhdestä Suomen suurimmista tabuista: ALKOHOLISTA!

kiikunsuora (nimimerkki)

Ihan sivujuonteena sanoisin, että tuohan oli mitä luterilaisinta huumoria. Luther oli huumoriveikko ja tykkäsi kaljasta.

Minusta Wilskan temppu ilmentää myös hyvin tyypillistä suomalaista tilannehuumoria. Voin kuvitella että kaveri heittää (tai siis heitti) studiossa aika hyvää läppää kun kamera ei käy.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Uutiset ovat vakava asia. Ei pitäisi pelleillä.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Suomessa uutisilla on niin vähän olennaista sisältöä, että ei välii. Tietysti, jos uutisiin valitaan jotain mielenkiinnottomia, tarkoituksettomia onnettomuuksia.

pot (nimimerkki)

Taisi ankkuri erehtyä päihteestä-olis kait luullu hamppupiippua rassailevan?

http://www.lycaeum.org/~sky/ajankohtaista/wilska/i...

Idiootit eivät tajua (nimimerkki)

Hyvä teksti! Onpahan mietittävää niille, jotka eivät ajattele tempauksen todellista tarkoitusta. Eivätkö Suomalaiset vieläkään tajua, että olemme miltei maailman johtavimpia alkoholin väärinkäyttäjiä ja ongelmat alkoholin kanssa ovat törkeät ja lähentelee jo jopa alle 16 vuotiaiden ikäluokkia. En jaksa alkaa saarnaamaan, ei ihmiset tajua koskaan, haluavatko edes, jos minulta kysytään niin en usko.

Talvea odotellessa, piippua rassaillessa.

danielewski (nimimerkki)

Tulipahan tuosta vain mieleen...

Onkohan Heikki Kahilalle tullut miten pahasti lunta tupaan, kun 70-luvulla meni kekkuloimaan lastenohjelmaan villahoususillaan. Tuohon aikaan sentään Lotto-arvonnan virallisen valvojan piti olla tarkkaan naama peruslukemilla ja yleisönosaston sai täyteen sanomalla ruudussa, että perkele.

Pystypeukku täältäkin Kimmolle. Turha sitä on taivaan riemuihin asti hymylupaa odotella.

M-T Heikka

Minulla ei ole telkkua, mutta katsoin tuon Henryn pätkän.

Omituista, että tuollaisesta saa potkut. Sehän oli pelkkä harmiton vitsi.

Mitä pallopäitä siellä Hkissa asustaa!

Ehkä tämä toimittaja tunsi maastonsa, ja ajatteli pääsevänsä ulos talosta ja eläkkeelle sillä tempullaan. Vähän sama juttu kuin sillä miesopella, joka päätti kusasta luokan käsialtaaseen päästäkseen eläkkeelle.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Armeijakaveri päätti 70 luvulla, että hän ei kauaa täällä vanhene ja käveli kasarmilla ympäriinsä ja katseli kaikki paperit mitä löysi. Luki seinällä olevat paperit ja hoki aina- Ei se tämä ole. Nosti karkkipaperin maasta-Ei se tämä ole.
Tuota jatkui noin kuukauden, päivästä toiseen, kun kutsu vääpelin toimistoon tuli. Hän sai paperin, jossa luki, että -Vapautettu varusmiespalveluksesta.
Kaveri kiljui iloisena- Tässä se on, tässä se on.
Hän ei käynyt koskaan armeijaa loppuun, mutta on nyt erään tunnetun ja ison yrityksen toimitusjohtaja. Ei kuitenkaan YLE.

Pasi Niemi
denotredame (nimimerkki)

Tapahtumasta tuli mieleen: olikohan ensimäinen kerta tämän sortin asioissa...

Pentti Järvi

Kun sulla ei ole telkkua, et sitten ole nähnyt MTV3:n uutislähetystä klo 19 (noin). Siinä 2 (kaksi) uutislukijaa (mies ja nainen yleensä) istuu vierekkäin ja tämä kaksikko lukee vuorotellen samaa uutista, samaa lausetta.

Pentti Järvi

Juu,Samppa. Kuhan ovat siinä näytillä, uutisaiheesta viis; yhtä hyvin voisivat siinä istua ja kutoakin.

YH-isukki (nimimerkki)

Wilskan kaljatempaus oli juuri jotain sellaista, joka uppoaa britteihin. Ei kai lähetystä ollut suomalaisille tarkoitettukaan? Jos tuo aiheutti miehelle potkut niin huh, huh!

Pentti Järvi

Sehän tässä niin hupaisaa onkin, YH-isukki. Kyllä mamut, niin britit kuin muutkin, lienevät nauraneet itsensä kipeiksi. Kun naurultansa kerkisivät, alkoivat varmaan tuntea vähän sääliä tätä kansaa kohtaan...

Vieras (nimimerkki)
Tylsä maa (nimimerkki)

Suomessa on paha trauma tän alkoholin suhteen..
Muistan, kun matkanjohtajana vuonna 1989 sain potkut sen takia, että rankan työpäivän loppupuolella ostin tuopin kuppilassa ja halusin juoda sen rauhassa ryhmältä..
Kävelin tuopin kanssa ulos aurinkoon ja siemaisin sen kerralla.
Baarin omistaja soitti työnantajalleni ja sanoi minun olleen humalassa, koska "ei kukaan muuten tuopin kanssa kävele ovesta ulos" aurinkoisena kesäpäivänä.. En siis ajanut bussia, vaan olin matkanjohtaja ja jo perillä kohteessa sen päivän osalta.
Ennen vanhaan ei saanut kapakassa edes pöytää vaihtaa juoman kanssa ilman eri "asemilla" olevien tarjoilijoiden lupaa.

Vieras (nimimerkki)

"Suomessa on paha trauma tän alkoholin suhteen.."

Niin on. Suomella on kieroutunut rakkaussuhde alkoholiin.

Missä muussa maassa kirjoitettaisiin tällainen ylistysblogi kaljapullon kanssa (jumala Alkoholin symboli) pelehtimisestä? Ei missään.

Suomi on sairas maa. Tai siis sen asukkaat, suomalaiset, ovat sairaita.

Vieras (nimimerkki)

Miksi tämä keskustelu pitää aina viedä tähän "suomalaiset tätä suomalaiset sitä", hankkikaa hyvät ihmiset oikeita ystäviä, oikea elämä. Suomi, toisin kuin näköjään iso osa internetin käyttäjistä luulee, ei edes ole alkoholikuolemien kärkimaa. Suomalaiset ovat yhtä inhimillisiä kuin muutkin kansat, hyväksykää se!

Wilska päätti vähän hölmöillä, ja työpaikan tiukan linjan säännöt iskivät, joskin hyvin kohtuuttomasti. Luulisi lievempien sanktioiden riittävän.

Henry Bjorklid

Pyysin tuolla FaceBookissa että joku laittais YLE-boikottiin-sivustomn pystyyn ja hoivata/hoitaa/levittää aktiivisesti tätä?
100.000 nimeä olisi ihan makee juttu.
Onks' täällä joku joka osaisi muotoilla sellaisen iskevän.
Se vois olla jotain mallia:
_____________________________

Wilskan fudut => telkkarit myyntiin - YLEn lupamaksut boikottiin:
"Kökkötraktoreille 100.000 nimeä ja jos ei hommat jatku niin kerätään 200.000 nimeä."

Ja täältä voi hetikin perua:
https://www.tv-maksu.fi/index/lomakkeet/peruutusil...

____________________________

Jotain tollast'- vai?
Pistäkää ihmeessä parannusehdotuksia ja laittakaa FB:n jos se ei jo ole siellä.

Henry

hulda (nimimerkki)

Iltalehdellä on hieman skeptisempi asenne: Potkut suorassa lähetyksessä pilailusta

Sittenkin vaalitemppu?

Keskiviikkona Ylestä potkut saanut ankkuri Kimmo Wilska on ollut ennen oluttempaustaankin julkisuudessa päihdeasioissa. Kysymys herääkin, onko mies lähdössä jälleen mukaan politiikkaan ja oliko keskiviikon tempaus vain vaalikampanjan avaus.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201010130214224_uu...

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Tosikot Ry:n (rekisteröimätön ryhdistysyhdistys) perustaja- ja ainaisjäsenenä toteaisin perinteiseen vaatimattomaan tapaani, että anomuksen ko. salaseuraan voi aina panna vireille. Asian käsittelyyn ja lopputulokseen liittyy koko joukko edellytysten täyttymistä, joten haasteita saattaa ilmetä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mieki haluan Tosikot Ry:n jäsenyyden. Vaiko on tää nyt taas ja jälleen joku äijäköörin "illaksi eroon vaimosta"-salaseura? :F

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Rouva se on herrallakin. Sellainen huuruinen muistikuva minulla on, että varsinaiset jäsenet olosuhteista johtuen lienevät enempi miespuolisia. Kokoukset ovat avec, enkä tässä poikkeuksellisesti tarkoita juomisia. Vuotuisissa kokouksissa eli syyspäivän järjenseisauksessa ja lopputalvesta muistilokeroitten nollauksessa äänessä ovat enempi naiset, miehille riittää vaimea ööörinä.

Jäsenyyteen vaikuttaa vain ja ainoastaan Mr. Gauss eli sattuma. Pitää olla sopivasti paikalla siinä kohtaa, kun joukon jano on ylimmillään ja juomat ovat huvenneet. Jos on asettaa siinä vaiheessa yleiseen käyttöön sopiva määrä mielialan muuntovettä, niin jäsenyys on läpihuutojuttu. Haasteellisimpia uuden ehdokasjäsen kannalta ovat kokoukset, jossa on varauduttu riittävästi nestehukan torjuntaan.

Rolle (nimimerkki)

Olen samaa mieltä! Hauska juttu oli, eikä suinkaan mikään syy potkuihin. Kimmo Wilska sanoi haastattelussa että on aiemminkin heittänyt uutisten lomassa välikevennystä. Mutta heti kun kyseessä on kaljapullo niin katsotaan kieroon... liittyihän vitsi uutisaiheeseenkin. En tajua.

Sami H. (nimimerkki)

Hei Helena,

Ensimmäistä kertaa kommentoin kirjoitustasi, koska olen vasta viime aikoina ryhtynyt lukemaan kirjoituksiasi.

Hyviä ovat ja sähän se sankari taidatkin olla.

Hyvää jatkoa ja lisää vaan loisto tarinointia.

Sami

Pentti Järvi

SankariTAR, Sami, sankariTAR. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tervetuloa vaan blogiani kommentoimaan ja kiva että olet viihtynyt seurassani. Mie ihan tässä nyt varoituksena ja muistutuksena, että ei kannata aina ottaa minun juttuja hirveän vakavasti ja muutenkin vähän pilkettä silmäkulmassa ja silleen ;)

Fong Sai Yuk (nimimerkki)

Ja Markus-setä lähti paskalle.

Vieras (nimimerkki)

Laittakaa palautetta ylelle. Siellä on johdon kravatit vedetty niin tiukalle nyt, ettei veri enää päässä kierrä. Miksi eivät anna fuduja johdon vapaamuurarille? Eikö ylen pitäisi olla puolueeton? Hallintoneuvostokin täynnä kuraa, Sasia ja Lipposen Päiviä. Todellakin telkka myyntiin.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Jeesustelu ja tekopyhyys ovat maan virallisia tapoja, näiden kyseenalaistaminen, naurunalaistamminen tai pilkkaaminen, ovat rikoksia josta saa potkut tai joutuu oikeuteen.

TV 2 homoillassa huumori löytyy homojen puolelta, vastapuoli yli sitten tosi synkkää sakkia.
Tilastojen mukaan suomalaiset kulutavat eniten mielialalääkkeet ja ovat sen takia Euroopan onnellisempia.
Alkoholiongelmallisia ovat ne, jotka eivät tajua ottaa mielialalääkkeet.
Kaikki mikä on kiva ja hauska on joko laitonta, kielletty, paheksuttava tai muuten moraalitonta.

M-T Heikka

Näin on. Kaikki mikä on ILMAISTA ja hauskaa, on Suomessa epäilyttävää.

Mies se tullee räkänokastakin, vaan ei tyhjän naurajasta. Se on vanha suomalaisnen sananlasku. Tosin jotkut voivat sanoa, että nauru pidentää ikää, mutta silloinkin on kyseessä useimmiten nauraminen toisen vahingolle. Tunnelmaa keventääkseen sitten sanotaan: nauru pidentää ikää.

Vieras (nimimerkki)

Huumehippi sai potkut.

Vieras (nimimerkki)

Halpatyövoimaa kannattavalta kokkarilta.

ArvoS (nimimerkki)

Wilska onkin uusien tietojen mukaan hamppuhörhö, hyvä vaan, että sai kenkää, onpahan yksi mätä omena pois lasten ja nuorten silmistä!

Vieras (nimimerkki)

Ai uusien tietojen mukaan.. :O Tyypillistä keltaisen lehdistön populismia kaivaa näitä juttuja esiin. Ei voi mitenkään tulla yllätyksenä YLE:lle yhtään mikään. Ihme jeesustelua taas.

Mitä pahaa muutenkaan on puolustaa kannabista turvallisempana vaihtoehtona alkoholille? 3000 henkeä vuodessa kuolee suoriin alkoholihaittoihin ja välillisesti paljon lisää. 80 % henkirikoksista ja pahoinpitelyistä tehdään pelkästään kännissä.

Wilska on erittäin fiksu kaveri. Ota selvää asioista.

Pasi Niemi

"3000 henkeä vuodessa kuolee suoriin alkoholihaittoihin ja välillisesti paljon lisää. 80 % henkirikoksista ja pahoinpitelyistä tehdään pelkästään kännissä.

Wilska on erittäin fiksu kaveri. Ota selvää asioista."

Jotenkin tuo kirjoittamasi ei oikein sovi tähän ko. keskustelunaiheeseen..

Huumeenkäyttäjän äiti (nimimerkki)

Huumeet ovat vaarallisia, etenkin kannabis, joka johti poikani tuhon tielle. Kimmo Wilska on saarnannut kannabiksen autuutta kymmeniä vuosia.

Jouti mennä.

Siinä hieno eduskuntavaaliehdokas vihreille!

Pasi Niemi

No joo. Katsoin eilenillalla kyseisen pätkän ja rehellinen ollakseni se oli hauska.

Mutta sitten reality check: täällä kirjoitetaan kuinka Suomessa ollaan tiukkapipoisia asian suhteen. Heh. Tasan tarkkaan potkut olisi tulleet esim. USA:ssa millä tahansa kanavalla.

Ja jos ihan rehellisiä ollaan niin kyseinen toimittaja nuhruisella ulkoasullaan ei ikinä olisi päässyt edes kameran eteen varsinkaan USA:ssa.

Joten kun täällä kirjoitellaan suomalaisten tiukkapipoisuudesta..hiukan rajaa.

Eikä vertailukohtaa tarvitse hakea edes USA:sta, jossa suhtautuminen alkoholiin on perinteisesti ollut tiukempaa. Kuvitelkaapa joku BBC:n uutistoimittaja, joka tekisi Wilskan tempauksen. Kenkää tulisi, ihan varmasti.

Mutta minä nauroin, enhän noille YLE:n Pravda-uutisille muutenkaan anna mitään arvoa niin tämä oli ihan hauska juttu.

Joku kirjoitti Wilskan olleen kouluaikoina vasempaan kallellaan. Tuota noin..onko YLE:ssä ikinä ollut toimittajaa, joka olisi oikeaan kallellaan ? ;-) Pulju on niin taistolainen vielä tänäkin päivänä , ettei mitään tolkkua. Tämä koskee erityisesti TV2:sta ja kaikkia radiokanavia.

J. Gagarin

Tuo ei pidä paikkaansa. Lukuisilla amerikkala- ja brittikanavilla on omia uutislähetyksiään, joissa harrastetaan mitä mielikuvituksellisimpia loppukevennyksiä. Tuo K.W.:n tempaus sopi hyvin viimeiseen uutisaiheeseen ja olisi ollut hyvin tyypillinen anglosaksinen kevennys.

Tietysti lisäksi on sitten paljon "news parody" -tyyppisiä ohjelmia, joiden sisältö jopa perustuu tuollaisiin episodeihin, mutta se onkin asia erikseen.

Pasi Niemi

Molemmissa maissa asuneena, USA:ssa nelisen vuotta, uutisia on tullut seurattua ko. maissa jonkin verran. En millään voi kuvitella tilannetta, jossa isolla kanavalla uutisankkuri ottaisi olutpullon käteen..sorry, ei ole realistinen ajatus.

Mutta minusta tuo siis oli ihan hauska tempaus, minä ainakin nauroin.
Sinänsä yhdentekevää mitä YLE:ssä tehdään noin muuten. Tätäkään en olisi ilman Youtubea nähnyt.

Pasi Niemi

Laitoin linkin kavereilleni USA:han ja kaikki pitivät juttua hauskana.
Ihmettelivät kyllä, että oliko tuo kaveri oikeasti uutisankkuri..
Potkuja pitivät harmillisena, mutta odotettavissa olevana seikkana.

J. Gagarin

Esimerkiksi Richard Questiltä (CNN-kanavan brittiankkuri) tuollainen olisi onnistunut ja luontunut ilman muuta. Hän on monta kertaa tehnytkin vastaavantasoisia tempauksia, jopa uutisten lomassa, eikä vain lopussa. Ei nyt ehkä juuri suomalaisella kaljapullolla, mutta jollain muulla, vaikkapa viinilasillisella. Kyse on vain siitä kuinka sen tekee ja minkälaisen kokonaisimagon itsestään psytyy viestittämään ja kuinka kaikki sopii ympäröivään kulttuuriraamiin ja uutiskontekstiin.

En ota kantaa amerikkalaisystäsiesi mielipiteeseen, mutta tässä on myös sellainen kulttuuriero, että potkujen saamista ymmärretään jenkeissä paljon enemmän kuin Suomessa ylipäätään. Siellä voi ovi heilahtaa milloin tahansa ja kelle tahansa melkein mistä syystä tahansa. Mutta yksittäiset mielipiteet ovat sittenkin yksittäisiä mielipiteitä. Olen itsekin ollut kymmenisen vuotta pitkälti BBC:n ja CNN:n uutislähetysten varassa, joten en puhu aivan tietämättä.

Nimimerkki (nimimerkki)

Yhdysvalloilla ja Suomella on alkoholiin suhtautumisessa yksi yhteinen historiallinen piirre - nimittäin molemmassa maassa on aikanaan ollut voimassa kieltolaki.

Nimimerkki (nimimerkki)

Yhdysvalloilla ja Suomella on alkoholiin suhtautumisessa yksi yhteinen historiallinen piirre - nimittäin molemmassa maassa on aikanaan ollut voimassa kieltolaki.

Vieras (nimimerkki)

< Tuota noin..onko YLE:ssä ikinä ollut toimittajaa, joka olisi oikeaan kallellaan ? ;-)

No, olen kyllä huomannut joitain. Varsinkin ennen edellisiä eduskantavaaleja oli yksi erittäin silmiinpistävä esitys. Sen jälkeen tulleen palautteen jälkeen tyyppi on selkeästi rauhoittunut. Muitakin on ollut mutta ei niin julkisuuteen päin näkyneitä.
Mutta jo reilu kymmenkunta vuotta sitten oli käytökseltään erittäin hyökkäävä tyyppi toimittajana. Varsinaisesti oikeaan päin kallellaan olo ei näkynyt niin selkeästi mutta nykyään ko. tyyppi on jonkinlainen media-messias olevinaan ja toimitusjohtaja. Eikä tietenkään ole kovin innostunut kyseisenlaisista kyynärpää-taktiikka toimittajista mitä itse edusti. :)

Ja kyllä, toimittajathan on enimmäkseen ko. talon duunareita, kyllä se on ihan järkeen käypää että pitää hiukan duunareiden puolta.

Itse en usko tyhjän kaljapullon olleen oikea syy. Pareminkin se liittyy uuteen toimitusjohtajaan tai jos se oli läh. esimies joka tosiaan päätöksen teki niin sekin liittynee kulissien takaisiin juttuihin. Toimitusjohtajahan kuitenkin tuli talosta jossa on ollut jo jonkun aikaa samanlainen suomalaisten työntekijöiden ulosheitto samaan aikaan kun väkeä on palkattu maissa joissa ei ole käytännössä mitään lainsuojaa työntekijöille.

Vieras (nimimerkki)

Potkut ovat lisänaula Ylen maineen arkkuun.

Olen huomannut paljon omituisuuksia viime aikoina Ylessä: esimerkiksi radiouutiset ovat kuin sosialistisen internationaalin uutislähetyksestä. Mikä Yleä oikein riivaa?

Olen tavannut Wilskan livenä, hieno persoona ja hauska mies.

Ehkä hänelle löytyy paikka maikkarissa?

Pasi Niemi

"Olen huomannut paljon omituisuuksia viime aikoina Ylessä: esimerkiksi radiouutiset ovat kuin sosialistisen internationaalin uutislähetyksestä. "

Heh!! Saanko veikata: olet syntynyt 80-luvulla tai myöhemmin?
Nykymeno on ihan toista kuin joskus 60- ja 70-luvuilla. Nykyään on kuitenkin kaupallisia vaihtoehtoja.

70-luvulla äärivasemmistolainen vyörytys YLE:n radiokanavilta oli joskus ihan käsittämättömän räikeää..ja jatkui se meno vielä 80-luvullakin. Nykyinen vasuri-YLE on kuitenkin kaikessa vastenmielisyydessään kalpea varjo siitä 70-luvun vallankumousta ajaneesta propagandakoneistosta. Mutta reporadio se on edelleenkin.

Haamu (nimimerkki)

Mun mielestä Wilskan potkut oli tekopyhä reaktio. Se oli sinänsä ihan hauska juttu, mutta toi kannabisyhdistykseen linkitys ei kyllä ainakaan mun silmissä nostanut Wilskan pisteitä.

Yleä en kyllä arvosta ahneutensta vuoksi lainkaan.

Vieras (nimimerkki)

Katsoin eilen ko.uutisia, mietin siinä alussa että onpa tämä Wilska hmm...aika väsyneen näköinen, että onkohan tullut juhlittua eilen. Samalla selailin nettiä, no sitten tässä vaiheessa, kun tuli tämä uutinen jossa oluthanoja näytettiin, aloin taas seuraamaan paremmin ja kun kamera siirtyi Wilskaan ja tähän kaljapulloon, olin revetä naurusta, mulle meni niin täydestä etten ekaksi hoksannut kyseessä olevan edes vitsin, johtuen ehkä tuosta alkumietinnöstäni. Eka miete oli, että nyt se sitten veti tasottavat..

Mannerheim (nimimerkki)

Tunnen Kimmon jo aikojen takaa. Ihan hauska kaveri, mutta mahdoton ajatella mihinkään vastuulliseen tehtävään.

Varusmiespalveluksen aikana Kimmo ei kelvannut Reserviupseerikouluun, kun oli ollut erimielisyyksiä oikeuslaitoksen kanssa. Kärähti lopulta huumaavien aineiden käytöstä palveluksen aikana.

Jos Helena Eronen oikeasti fanittaa A.F.Airoa, ei Kimmo Wilska silloin todellakaan ole sankariäijä. Kilpailee aivan toisessa kategoriassa.

Hillitty anarkisti (nimimerkki)

Kuulkaas kansalaiset...jenkkiuutiset ja ylipäänsä mikä tahansa on nykyisin sellaista teennäistä kevennettyä "hei me ollaan lupsakkaita" meininkiä että on hyvä jos edes yle pitää palikat kasassa.

Tämä Wilskan "irtiottohan" on hänen oman harkintansa tulos ja se kuvastaa ehkä vaan mihin liika pössyttely johtaa.Ei hänelle Ylen johdon reaktio voinut olla yllätys, joten hän teki kaiken harkiten. Mikä on siis Wilskan agenda?

Jos tälläiseen ei puututa, niin kohta joku uutisankkuri näyttää nudistirantauutisen yhteydessä persettään koko kansalle. Ja minä raskaan työn raataja, en halua katsoa kenenkään persettä televisiostani enkä ihailla muutenkaan uutistoimittajien "rentoa meininkiä " vaan katsoa saatana yksinkertaisesti vaan uutisia.

Tylsäksi mua ei ole haukkunut kukaan! Kaikelle on vaan aikansa ja hetkensä...:)

J. Gagarin

Varteen otettavahko katsantokanta tuokin, mutta eikö silloin kohtuullisempaa olisi ollut, että k.o. henkilö olisi otettu puhutteluun ja hänelle olisi valotettu sitä, missä YLE:n tämänhetkiset rajat menevät taiteellisessa vapaudessa, kun puhutaan uutisten lukijoista? Olivatko välittömät ja tylyt potkut noin pitkän yhteistyön jälkeen tarpeelliset?

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Itse uutisaihe, oli näin maailman kansalaisena näkökulmasta naurettava, joten loppukevennys antoi sen kuvan, että täällä asuu myös jopa lähes normaaleja ja omilla aivoilla ajattelevia ihmisiä.
Suomi brändi kärsii varsinaisesta uutisesta, loppukevennys loivensi ahdasmielisen kuvan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Freddy heitti tän ketjun parhaan kommentin. Juuri näin itsekin ajattelen.

Vieras (nimimerkki)

Irtisanoin juuri oman tv-lupani väliaikaisesti. Jaksan maksamista (vaikka takautuvasti) silloin kun Kimmo Wilska palkataan uudelleen. Tietysti mikäli hän edes haluaa palata.

Pasi Niemi

"Irtisanoin juuri oman tv-lupani väliaikaisesti. Jaksan maksamista (vaikka takautuvasti) silloin kun Kimmo Wilska palkataan uudelleen. Tietysti mikäli hän edes haluaa palata."

No mites minä, joka en YLE:n kanavia katso ollenkaan? Perhana tv-lupani olen kuitenkin aina maksanut.

( sen verran korjaan, että Avaran luonnon tsekkaan joskus lauantaisin)

Vieras (nimimerkki)

Tällä viikolla YLEn MOT-ohjelma puolestaan esitteli problematiikkaa, jossa yhteiskunta (ainakin lähes) pakkohoitaa lääkkein toisinaan jopa hallinto-oikeudellisia ristiriitoja viraston mielivallan ja kansalaisen kolhitun oikeudentajun välillä. Englanninkielinen termi drug = lääke, huume sopii hyvin ilmiöön kaikessa kaksimielisyydessään!

http://blogit.yle.fi/mot/hullu-vai-ei

buuri johannesbuurista

Yhdessä Men Behaving Badly jaksossa Gary ja Tony istuivat sohvalla ja kallistelivat oluttölkkejä ylpeinä siitä, että olivat englantilaisia ja maailman toiseksi kovimpia ryyppääjiä suomalaisten jälkeen. Halusivat myös käydä Lapissa kokeilemassa Lap Dancing:a.

Löytyy näköjää juutuubistakin:

Men Behaving Badly - We Drink More Than Any Other Nation...
http://www.youtube.com/watch?v=DN3vBuqhZZk

Syrinx (nimimerkki)

Taas joku mimminpöljäke joka yllyttää miehiä älyttömyyksiin.

Kyllä maailmalla meidän kansa tunnetaan ryypiskelystään vähintään yhtä hyvin kuin itänaapuritkin ja täällä on jo riittävästi pöljäilyä brändäämiseksemme, kuten eukonkanto, saunakisat kuolemaan asti, suopotkupallo, hyttystentappokisat jne jne. Ei tuo kaljoittelu televisiossa ollut minkään tason oivallus vaan pelkkä moka.

J. Gagarin

Tuolta kannalta katsottuna sitä siis oltaisiin voitu pitää rentona suomalaisten itseironiana, mikä puolestaan myös olisi ollut omiaan lieventämään sitä negatiivista brändäystä.

Ventovieras (nimimerkki)

Yle oli ennen paljon rennompi paikka kuin nykyään. Aikoja sitten telkkarissa sai ryypätä oikein luvan kanssa kun Sarasvuo ja Rantalainen ottivat lauantai-illan ohjelmassaan, oliko se Hyvät, pahat ja rumat, viinaa ja kokeilivat, tuleeko känniin vai ei. Näin siis ennen. Toinen näistä kännäilijöistä on selvinnyt paremmin kuin se toinen. Päätelkää, kumpi se oli ?

J. Gagarin

Joo, ja Eino S. Repo, entinen YLE:n pääjohtaja, esiintyi joskus todella maistissa haastatteluissa, samoin kuin ulkoministeri Ahti Karjalainen, jonka eräästä haastattelusta mainittiin jälkeenpäin, että hän oli ollut yli kahden promillen kännissä. Pekka Tiilikainen oli saamaisillaan potkut, kun oli liian liikuttuneessa tilassa selostaessaan hiihtoskaboja, Anssi Kukkonen ei yhden lätkämatsin selostuksessa saanut sanaa suustaan, kun oli täydessä seilissä, j.n.e.

Nyt Kimmo Wilska vilautti vitsiksi tyhjää kaljapulloa asiaa sivunneen uutisen päätteeksi.

Pentti Järvi

Evvk. Molemmat aika pöljiä. :)

Jääkarhu (nimimerkki)

Yle onnistuikin taas tekemään maailmalla hienoa Suomi-kuvaa, kun pisti miehen pihalle. Tuo itse uutinen suomalaisista alkoholitarkastajista oli niin totaalisen absurdi ulkomaalaisen näkökulmasta, että kevennys tyhjän olutpullon kanssa oli aivan paikallaan. Suomessa pidetään tietysti ihan normaalina, että on olemassa legioona verovaroin palkattuja virkamiehiä muinaisen Stasin tyyliin valvomassa kansan viinanjuontia ja vain sitä. Ulkomaalaiselle asia taas on aivan käsittämätön, ehkä saudi-arabialaisia ja Pohjois-korealaisia lukuunottamtta. Tuollaisista uutisista muodostuu maailmalla maastamme surkuhupaisa ja takapajuinen kuva maastamme.

Uutisankkuri osoitti itse asiassa hyvää tilannetajua lyömällä asian leikiksi, mutta huumorintaju tunnetusti on sidoksissa älykkyyteen, joten ei sitten mennyt perille YLE:n johdolle, joka antoi potkut uutisankkurille ja lähti samantien sensuroimaan Youtubea ja muita nettimedioita. Näin mitätön uutisten kevennys paisuikin samantien elämää suuremmaksi jutuksi ja taas tehtiin maailmalla Suomi-brändiä kohisten.

Jaassu (nimimerkki)

Empä paremmin voisi tuota ilmaista.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Piste Jiäkarhulle hyvästä kommentista!

Sus (nimimerkki)

Onneksi ne Ylen herrat ei tiijä, että mie sitä oonkin juonu kaljaa ja kattonu uutisia samalla! Samalla voin kyllä tunnustaa, että joku lauantai on saattanut olla viskiäkin juomana tai vielä väkevämpää. Mitenkä päin tässä nyt pitäsi olla? Onko se yhtä paha rikos kun tuon Wilskan tapaus, vai kenties pahempi? Hää sitä vaan tyhjän kaljaputelin kanssa riekku, niin mie vejän ihan aitoo tavaroo. Jos ne siellä ulkomailla suavat vaikka tietee, että myö tiälä Pohjois-Karjalassa juuvaan päihyttäviä aineita UUTISTEN aikana, voitteko kuvitella. Luulevat sitten, että meillä on alkoholi ongelma, vaikka ei ole kyllä ollu. Kaikki ollaan saatu juotua, jos ei muuten niin sakiltaan :) Herroin mielestä sitä pitäs kaikkien istua kun kirkon penkissä uutisten ajan, niin katsojien kuin lukijoitten. Vakavana. Ei sitä kyllä uskos, että ollaan jo kakstuhattaluvulla. Ei edes viatonta huumoria saa harrastaa, kun virallista tottuutta kerrottaan televiissorissa Ylen toimesta.

Toinen assii vielä, joskus on käyny sillä keinon, että ei ole kiinnostanu Ylen uutiset ollenkaan, niin on sitten jotain muuta tullu tehtyä, vaikka pyöränrengasta vaihtanu tai pussaillu naisen kanssa. Sama on ollu kyllä monen heijän ohjelman kohalla. Mitähän ne herrat siitä miettis...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sus, mieki oon juonu kaljaa joskus samalla ko uutissii kahtonna. Vuan nykyvään yritän nautiskella tuota kaljanpaskoo vähemmän. Tai se mittään paskoo ou, jalo juoma... vua kun tahttoo lihottoo. Siks mie nykyvään punaviintä suosin. Siinä ei ou hiilareita siinä miärin ku keskikaljassa. Vuan on niitä nykyään niitä ekstabreewejä. Ka niissäkkään ei hirviätä miärree hiilareita ou näköjjään, niin männöö sehi. Vähän kyllä semmosta rapalitkkuu ne on. Voesi sitä silleesäkki ajatella, jotta tuo viinin lipittely uutissii kahttoissa oisi ylenki johtajjiin mielleen. Semmosta niinku eurooppalaesemppee tai muuten vähän paremma väen hommoo.

Sus (nimimerkki)

Sie out Helena iha oikeessa. On se paljon mannermaisemppoo tuo punkun lipittäminen. Mie vaan tuohon kaljaan mieltyny. Viinin kanssa lätrreeminen viikolla on tarkkoo kun pärekaton kulotus. Siinä on kehno niitä rosenttiloita.. Se on sitten vähän haikee huominen, jos sattuu aamusella sarja nälän aiheuttammii pakkoliikkeitä (töihin lähtö). Vissy se oes parasta. Vuan nyt otan kyllä yhen kuivan siiterin pitkän päivän päätteeksi. Enkä kato uutisia, ainakkaan Yleltä.

Vieras (nimimerkki)

Wilskan sankaruudessa on särönä se että
tausta viittaa viettien vievän sivuraiteille.
Kannabiskiihkoilua, marginaalipuolueiden ehdokkuuksia...
Tällaisen persoonan tulee olla tarkkana itsensä kanssa.
Valtavirta reagoi vahvasti ylilyönteihin, varsinkin jos
kokee ne uhmakkaiksi.
Esimerkikki valaiskoon: jos Jammu Siltavuori alkaisi hiekkalaatikolla
leperrellä pikkulapsen kanssa, ei hän voi luottaa
päivän jatkuvan leppoisasti. Wilskankin olisi
pitänyt ymmärtää, mitä seuraa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Palkkaisikohan Yleisradio Jammu-sedän jonkin lastenohjelman vetäjäksi? Minusta ainakin Seppo Lehdon voisi palkata Ruben Stillerin ohjelmaan kertomaan ja keuhkoamaan sananvapaudesta. Kun Suomessa puhutaan niin paljon tuntikehuksestä niin ehdotan, että peruskoulun sijaisopettaja Väinö Kuismasta tehdään persoona.

Vieras (nimimerkki)

Suhteellisen laskelmoitu julkisuutempaus. Mediahuora.

Vieras (nimimerkki)

Olet oikeassa!

Eikä noista potkuista tai huumorittomuudesta tai oluesta sen enempää mutta tämä mietityttää minua -> miksi YLE konsernina kiirhehtii sensuroimaan (tai yrittää) YouTUBE-pätkää tekijänoikeuksiin vedoten vaikka YouTUBE on pullollaan kaikenlaisia YLE-uutispätkiä?

Miten YLE voi KONSERNINA olla noin herkkänahkainen vaikka itse on lukuisia kertoja riepotellut ja revitellyt yksityisten ihmisten tai yhteisöjen yksityisiä asioita omalla valtakunnallisella jakelullaan? Yle on onnistunut pilaamaan monen elämän.

Alkaako vihdoinkin olla aika lopettaa YLE?

Tuula Saskia

Olin jo kauan ihmetellyt uutistenlukijan räjähtänyttä olemusta.

Nosta kätesi, jos et havainnut.

Hienotunteisuus sulki kielen. Eihän voi olla!

YLEn päätös oli oikea.

Vieras (nimimerkki)

On tämä Suomi kyllä junttilandia, ei muuta voi sanoa. Jos on sitä osin myös Britannia.

Tämä alkoholinpalvonta on

S A I R A S T A.

Yhdyn myös Tuulan ylläoleviin sanoihin. Täysi renttuhan se mies on.

se,mi (nimimerkki)

Yle korjaa tilanteen lähettämällä jonkin dokumentin erillaisuudesta ja siitä kuinka humoristisia ihmisiä on Brittein saarilla ja BBC,llä. Kaikki muut ymmärtävät että Ylellä on lähinnä kus....! Mutta yle piehtaroi omassa liejussa, ovathan he sentään lähettäneet dokumentin huumorista.

Vieras (nimimerkki)

Jos Wilska olisi eduskuntavaaliehdokas ja vaalit olisivat just nyt, Wilskahan valittaisiin, vai kuinka? Koska on niin maahtava huumormies, hehhee.

No,kansa ansaitsee sellaiset edustajat kuin valitsee. Eli valitsee sellaiset kuin ansaitsee. Jos ei nyt vielä Wilskaa, niin ihan vastaavan tyypin kumminkin. Katsotaanpa vaan keväällä.

AntoineCool (nimimerkki)

Asiallista tekstiä. En allekirjoita väitettä pahasta maasta erilaisille, mutta muuten erittäin jämäkästi ilmaistu. Hyvä kysymys onkin että miksi moiselle yhtiölle pitäisi maksaa TV-maksu, jos tuloksena käytännön huumoria viljelevä uutisankkuri irtisanotaan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jotenkin tuntuu, että jo selvinpäin hilpeälle yleisölle ei riitä pelkkä Mauri "Tšoukki" Pekkarinen, vaan jo uutisten lukioiden uskotaan ryhtyvän ilveilijöiksi, eräänlaisiksi asiatoimittamisen jokerikorteiksi.

Ehdotan, että Suvi Lindén säädättää lain, jossa kielletään valmiiksi nauramasta tai valmiiksi nauramatta turmelemaan uutislähetyksiä kevennyksillä toimiluvan menettämisen uhalla.

Suomessa ilmeisesti kaikki ovat ihan ilkkakanervoja, jotka eivät 50 ikävuoden ja kuoleman välissä osaa enää käyttäytyä. No Ilkka Kanerva sentään ajaa partansa.

Nyt Nasse-setä juo I-oluen (nimimerkki)

Menettikö Markus-setä työnsä?

Erään kerran mikrofoni oli jäänyt radiolähetyksessä vahingossa auki, kun Markus-setä oli lopettanut lastenohjelmansa ja lapset istuivat vielä radioitten ääressä. "Nyt Markus-setä lähtee paskalle", lausui tämä satusetä ystävällisellä äänellään eetteriin huomaamatta auki jäänyttä laitetta.

http://simila.vuodatus.net/blog/105112

http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2128...

Fong Sai Yuk (nimimerkki)

Öö.. No joka tapauksessa:

"Restaurants and bars were given reprimands for allowing incompetent personnel to disperse alcohols serving customers who are intoxicated and selling more than one serving to a customer at a time."

-Eli täytyy olla pätevä (viinuri?)

-Ei saa myydä kaljaa humaltuneelle (eli max.3 kaljaa ja mee kotiis, vai?)

-Ei saa myydä prikallista.

-Ei saa ostaa kierrosta koko pöydälle.

-Ei saa ostaa kahta kaljaa, kaverille kans.

Kun tota Kimmon lukemaa tekstiä lukee, ei ihan oikeasti voi kuin ihmetellä onko se hänen itsensä keksimä, vai kuka urpo tuollaista voi keksiä. Siis herrajumala kelaa vähä.. :)

Maikl (nimimerkki)

Kyllä YLE:ltä tulee nimenomaan paras ohjelma. Muilta kavavilta lähinnä BB-roskaa. Noista potkuista minun pitää kylläkin olla kanssasi pitkälti samaa mieltä. Selvä ylilyönti YLE:ltä. Kyllä tiukka puhuttelu olisi riittänyt vallan mainiosti.

Liike (nimimerkki)

Suosittelen kuitenkin A.F.Airon fanina pysymistä.

Siinä oli sentään käytännönläheinen ja sopeutuva mies; armeijan ohjaaja silloin kun tarvittiin ja maanviljelijä silloin kun tarvittiin. Meleko vaativia hommia molemmat.

Airon tapaasia miähiä oli Pohojanmaakin täynnä viälä 60 vuotta sitte. Ei oo enää.

Zenzuuri (nimimerkki)

Kyllä välillä ihmetyttää YLE:n sensuuri. Niinkuin sääpoika Matti Huutosen punaisista villasukistakin nousi kauhea kohu, ja punaiset sukat kiellettiin. Minkä ihmeen takia?????????? Mitä pahaa punaisissa villasukissa nyt voi olla? Saman tien voitais päättää, että uutistenlukijoilla ei saa olla silmälaseaja, tai pitää olla joku vaan brunetteja...

Toimituksen poiminnat