Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Suomi on vähän Suomi

Eilen mie tein sen poikkeuksen, että luin iltapäivälehteä (netissä). En nyt muista enää kumpi oli kyseessä, mutta siellä oli sen puukotetun koripallotytön äiti haastattelussa. Mielestäni kyseessä oli hyvin masentava juttu, joka pisti taas vähän miettimään tätä yhteiskuntamme, mikä sitten pisti lopulta vähän masentamaankin.

Kyseinen tapaushan oli lyhykäisyydessään semmonen, että Keravalla 2008 nuori tyttö läksi itsekseen pelailemaan koripalloa, kun 18-vuotias nuorimies puukotti hänet kuoliaaksi. Syy puukottamiselle oli se, että poika halusi päästä hoitoon, koska hänellä oli ollut jo pitkään kaikenlaisia pahoja ajatuksia mielessä. Häntä ei kuitenkaan hoitoon otettu ja poika ratkaisi tilanteen sillä, että tappoi sivullisen ihmisen.

Jos nyt ajatellaan sitä, kuinka kuitenkin epäolennaiset asiat saavat valtavasti huomiota, kuten nyt esimerkiksi tämä homokeskustelu, niin voisi ajatella jopa ettei suomalaisilla ihmisillä ole ehkä tuo arvomaailma enää kauhean kohdillaan. Ei me nähdä mitään massiivisia joukkoliikkeitä nuorten mielenterveystyön puolesta, vaikka mielenterveystyön puutteet tappavat kouluissa ja liikuntapaikoilla, itsemurhista puhumattakaan. Ja sama vaikkapa vanhustenhuollon suhteen. Hetki ollaan silleen niinku ”ai kauheeta, mummot makaavat paskat housuissa tuntisotalla” ja sitten vaihdetaan kanavaa ja katsotaan vaikka Big Brotheria. Tai entäs nää ydinvoimalaitosrakentelijat. Tyypit tekevät työtä parin euron tuntipalkalla ja samaan aikaan joku SAK sössöttää, että Suomi pelastuu kun nostetaan pääomaverotusta. Normisuomalaista ei nuo asiat edes kiinnosta.

Tiedättekö miksi on näin? Tähän on olemassa pari syytä. Ensinnäkin laiskuus. Se että nyt tämä homojuttu ja kirkosta eroaminen ovat oivia protesteja, kun voi vaan käydä kirjoittamassa nimensä netissä lankettiin ja erota kirkossa paljastaa paljon. Siis voi tehdä jotain radikaalia nostamatta persettä kotisohvalta. Siinä missä ranskalaiset riehuvat ja pitävät lakkoa yllä, suomalaiset näpyttävät viestejä nettiin. Tämä konkretisoitui Facebookissa kyhättyyn yleislakkoon, johon oli osallistumassa jotain toista sataa tuhatta tyyppiä ja loppusaldona oli muutama hullu ukko ja akka eduskuntatalon rappusten edessä notkumassa.

Toinen syy tähän suomalaisten melko valikoivaan ja laiskahkoon aktiivisuuteen näissä yhteiskunnallisissa mielenilmauksissa on se, että media johdattelee suomalaisia kuin sähköpiiska karjaa. Kun otsikot ovat päivästä toiseen ”Päivi Räsänen sanoi tätä”, ”Tutkija Räsäsestä: ei se ole näin” tai ”Päivi Räsäsen salatut yhteydet ku klux klaniin”, niin tuntuu kuin ihmisiltä se oma ajattelukyky kaikkoaisi täysin ja aivot uudelleen ohjelmoituisivat pitämään kyseenalaistamattomana faktana sitä, että Päivi Räsänen on vähintään antikristus ja vastuussa luterilaisen kirkon linjauksista.

Tuossa olen pari päivää ihastellut uuden tupakkilain vaikutusta naapurin ammattikoulun elämään. Ei saa enää röökipaikkaa amiksessa olla, joten koulualueelle järkätyltä tupakkapaikalta ovat tyypit siirtyneet koulualueen ulkopuolelle tupakoimaan. Oli varmasti suuri ja pelastava laki se uus, kun nyt ei ainakaan tupakantumpit ole enää keskitetysti tupakkapaikan astiassa vaan leikkikentälle vievän kevyenliikenteenväylän kupeessa.

Jos ihmiset miettisivät sitä, että millaisilla järjenlahjoilla varustetut päättäjät säätävät noinkin typeriä lakeja, niin ehkä jossain vaiheessa lähdettäisiin homoparien oikeuksien lisäksi myöskin vaatimaan oikeuksia aloittaen vaikkapa siitä, että meillä olisi kyllä mielestäni oikeus siihen, että meidän päättäjien älykkyysosamäärä olisi edes leikki-ikäisen lapsen kengännumeroa suurempi.

 

 

 

- Helena

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Markus Lehtipuu

Noniin. Vilpittömästi kiitos taas järjen äänestä.

Täst tytöst mie piän.

Vieras (nimimerkki)

Niin se pimppijuttu oli hyvä.

Jaassu (nimimerkki)
juri g.

Joo. Helenalta huippukirjoitus taas kerran.

Oleellisesta - Suomen kansantalouden tulevasta romahatamisesta - vaietaan ja aivan tarkoituksella. Noh, odotetaanpa pari-kolme vuotta kun asiat todella alkavat näkymään ihmisten arkipäivässä.

Jouni Jokela

"että meillä olisi kyllä mielestäni oikeus siihen, että meidän päättäjien älykkyysosamäärä olisi edes leikki-ikäisen lapsen kengännumeroa suurempi."

Sveitsin malliin??

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sveitsin malli toimisi varmaan Suomessa siinä tapauksessa, että asioista voisi äänestää veispuukissa tykkää-nappulaa klikkaamalla :(

Jouni Jokela

Tuo ei ole Sveitsin malli.

Juuri se että sinun pitää raahautua uurnalle aiheuttaa sen karsinnan, joka tarvitaan, että tehty päätös on syntynyt kengännumeroa suuremmalla ÄO-kapasiteetilla.

Kuitenkin vähintään 25% äänestää aina. Eli ne fiksuimmat.
JA näin syntyy hyvä päätös.
Ainakin parempi kuin lobatuilla, maksetuilla ja ryhmäkurilla ahdistetuilla kansanedustajilla.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jouni, tuossa olet kyllä ihan oikeassa ja siksi mie ainakin periaatteessa kannatan tätä "sveitsin mallia".

Jouni Jokela

Tuossa "Sveitsin mallissa" on sellainenkin ominaisuus että se pakottaa useammat ajattelemaan.
Ennen kuin asuin Suomessa tuntui siltä että "ketään ei kiinnosta."

Täällä Sveitsissä kun púhuu ihmisten kanssa niin tuntuu siltä että suurin osa on näitä "helenaerosia" ja "jounijokeloita", siis ihmisiä joita kiinnostaa se miten ne asiat siinä ympärilla pyörii.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Siis mie luulen Suomessa olevan semmonen kierre: poliitikot päättää -> kansan mielipiteillä ei ole merkitystä -> kansan ei kannata pistää tikkua yhteiskunnallisesti ristiin -> poliitikoille on ihan yksi ja sama mitä kansalaiset pienissä porukoissaan meuhkaavat -> kansalaiset uskovat, ettei millään ole mitään merkitystä -> juuri kukaan ei viitsi äänestää -> samat puupäät ovat jälleen eduskunnassa jne.

Sit ihmisiä vituttaa, mutta he kokevat olevansa vailla todellisia vaikutusmahdollisuuksia ja paine purkautuu sitten tämmösten "eroa kirkosta" juttujen yhteydessä, sillä luterilainen kirkko koetaan nykyään valtion laitoksena, kuten edellisessä kirjoituksessani vähän epäilinkin.

Jouni Jokela

Se on juuri noin, kyllä sinä sen tiedät etkä vain luule.

Ero on hätkähdyttävä kun sitä vertaa Sveitsiin.
Täällä ihmiset puhuvat suoraan kaikista asioista ja on sellainen tekemisen meininki ja ongelmiin puututaan aktiivisesti.

Pentti Järvi

Tuulikki-siskoni asuu Veihtissä ja kerran oli pahalla tuulella kun postilaatikossa oli taas nippu papereita joihin olisi pitänyt syventyä, että olisi voinut äänestää (taas). En sen kummemmin alkanut kyselemään, mutta siihen käsitykseen jäin, että niitä äänestyksiä on aika tiuhaan.

No, sveitsiläiset ovat aika tunnollisia, ainakin siellä pohjoisessa ja useimmat ehkä lukevatkin ne paprut vaikka eivät sitten välttämättä äänestäkään jos asia ei heitä kovasti kosketa.

Jaassu (nimimerkki)

Suomalainen koululaitos ei erityisemmin kannusta keskustelemaan ja kyseenalaistamaan tai itsenäiseen ajatteluun, opetus pienestä pitäen tuppaa olemaan aika suoraviivaista ja autoritääristä.

Sama pätee lehdistöön jonka toimittajat esittävät usein asiat auktotritäärisestä näkökulmasta, ts. arvovaltaisia näkökulmia, joissa usein vähätellään enemmän tai vähemmän epäsuorasti tavallisia(tai kouluttamattomia) ihmisiä, mikä taasen luo itsestään epävarmemmille ihmisille sellaisen kuvan että näiden ymmärrys asioista on vähäinen.
Tosiasiassa useimpien päättäjien tai asiantuntijoiden ymmärrys asioista ei ole yhtään sen parempi. Sen lisäksi asiaan liittyy organisatoorinen ulottuvuus, eli usein puhuu se joka elättää, mutta toisen suulla.

Suomalaiset lukevat kohtuullisen paljon sanomalehtiä, mutta jos lehtien taso on huono niin vaikutus ihmisten yhteiskunnalliseen ymmärrykseen on myös heikko.

Netissa on paljon blogeja joiden kirjoittajat esittävät sen tasoista journalismia tai kirjoittelua jota toivoisi näkevän lehdistössä, mutta näitä ei lehdistössä näe. Tosin huonoja on vielä enemmän, mutta niitähän ei tarvitse lukea.
Laitanpa tähän mainostaakseni kaksi suosikkiani:
http://yrjoperskeles.blogspot.com/
http://vasarahammer.blogspot.com/
Kummassakin on paljon useiden vuosien aikana kirjoitettuja artikkeleita, joista useimmat ovat varsin älykästä yhteiskuntakritiikkiä, tosin suuntautuneita asioihin jotka eivät välttämättä kaikkia miellytä.

Kynnys tavalliselle suomalaiselle lähteä esim. mieltään osoittamaan julkisesti on kohtuullisen korkea, kyse voi olla jossakin määrin joistakin voimakkaasti sisäistetyista arvoasenteista ja taustalla voi olla leimaantumisen pelko.
Hieman vaikea sanoa näin lyhyen pohdiskelun perusteella.

Kyse lienee kohtuullisen monikulmaisesta yhteiskunnallisesta elämisen mallista, johon vaikuttavat monet asiat ihmisten elämässä.

Ongelma ei tosin ole pelkästään suomen, vaan useimpien yhteiskuntien ongelma.
Omasta mielestäni suoraan verrannollinen ihmisten henkilökohtaiseen valinnanvapauteen sekä myös taloudelliseen päättämisen vapauteen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Monella tapaa sammoo mieltä oon sinun kanssas. Jokunen aika sitten suomalaiset jälleen pärjäsivät vertailussa, tällä kertaa oli joku medianlukutaito. Kyllähän suomalaisissa on sellainen sisään rakennettu "ää, eläkä valehtele"-asenne, mutta jotain siltikin uupuu. Tai siis minusta nykyään median luomiin ihmisihanteisiin luotetaan liikaa, mikä näkyy jotenkin tässä homokeskustelussakin.

Kiitos muuten linkeistä. Kyseisiä blogeja olen käynytkin aina joskus lueskelemassa :)

Vieras (nimimerkki)

Kyllähän tämä Suomen tilanne ja kansalaisten aktiivisuus tosiaan näyttää välillä aika synkältä, mutta luotetaan siihen, että edes merkittävä osa kansasta havahtuu tekemään muutoksen seuraavissa vaaleissa, jos saavat persauksensa näyttöpäätteen tai telkan vierestä liikkeelle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Veikkaan etteivät saa. Äänestysprossa on jotain 55.

denotredame (nimimerkki)

Eihän Sveitsin malli sovi Suomeen. Siinähän kansa saisi päättää ja ei se sovi. Meillähän kansanedustajaksi pääsee vain 'puoluenomenklatuuran' hyväksymä ehdokas. Pitää aloittaa jo nuorisojärjestössä ja siellä osoittaa oikeaoppisuutensa. Kun tämä on osoitetu antaa 'puolue' luvan pyrkiä kunnanvaltuustoon. Jos tai kun sinne pääsee pitää toiminnallaan osoittaa uskollisuutensa puolueelle. Kun uskollisuus on osoitettu asettaa puolue vihdoin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Jos pääsee joutuu eduskunnassa uutena tulokkaana takariviin ja saa mitättömiä valiokuntapaikkoja. Eturivi sanoo kuinka äänestetään. Jos ei niin tee ei puolue aseta ehdolle seuraavissa vaaleissa. Nuori tulokas oivaltaa viimeistään silloin mistä on kyse. Näin hän on nöyrä ja jää odottamaan kehitystään nomenklatuuran 'herrahississä'...Nuori tulokas on itsepäinen ja haluaa eteenpäin. Hän toimii puolueen mukaan ja hän pääsee uudestaan ja uudesataan eduskuntaa ja lopulta lähelle eturiviä. Siiloin koittaa lopulta poliitikon 'orgasmi' ministeriys. Tämän jölkeen hän voi vetäytyä 'vanhan valtiomiehen lepoon' hyvään suojatyöpaikkaan kuten esim. RAY toimitusjohtajais....Näin kulkee poliittinen urakehitys..

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No jos kansalle antaisi liikaa äänivaltaa niin se olisi lopulta iltapäivälehdistön lööppitoimitus kun tätä maata johtaisi >:-(

Henry Bjorklid

Niinhän se menisi.
Ei sen puoleen, kun Koivisto valittiin, olivat lehdet kovasti hänen takanaan ja loivat "satamaduunarista maisteriksi"-myyttiä. Oli kyllä mukana tohtoroimassa meille valtavan laman...

Jouni Jokela

Ei ne lööppien lukijat jaksa alkuhuuman jälkeen enää innostua uurnille sen lööpin perusteella. Pari vuotta ja "ketään ei kiinnosta".
Tai kiinnostaahan se toki kaikenmaailman "helenaerosia" yms. ja niiden voimin tuleekin sitten niitä hyviä ja harkittuja päätöksiä.

Tai voihan se eduskunta tehdä ne päätökset kuten tähänkin asti, kunhan ne vaan näille "helenaerosille" kelpaavat.

Jukka-Pekka Vasara

Järjen ääntä jälleen.. Tuollaiset tupakkakiellot ovat hyvä esimerkki siitä miten lainkuuliaisuus ja jopa moraali rapautetaan, sosiaalitanttojen kuristavan älyvapaa holhous ja vasemmistolainen kieltopolitiikka ovat kaiken takana. Sieltä ne kumpuavat näiden pipipäiden puukotukset ja ampumiset

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Vituttanu koko päin, että se siitä järjestä ja sen äänestä.

Vieras (nimimerkki)

Eihän tämä oo aina ollut helppoa meilläkään.

Sus (nimimerkki)

Luulenpa, että noista kahdesta vaihtoehdosta juurikin tuo laiskuus on se mikä mättää. Esimerkiksi tänään oli taas töissä sellaiset nakinpaksuiset suonet ohimoilla, naama punanen kuin paloautonkylki ja nyrkkejä vielä puristin rystyset valkeena. Ei kyllä nykyisin mitenkään ripeästi töitä tehdä. Työasioihin ei kukaan ota mitään kantaa, mutta johonkin homokeskusteluun panostetaan sitten kympillä. Työaikana. Kyllä muuten ärsyttää!! Kaikki sellainen tulee tosiaan tehtyä, missä ei tarvitse kuin korkeintaan kahta nappia painaa. Asiat joissa joutuu jopa 15 minuuttia päätään käyttämään tuntuu olevan eräille ylivoimaista. Heti ollaan valittamassa työmaita ja pomoja. Kyllä hävettää välillä huolella.. Liekkö itelle karjalasta keeni jääny, että työmailla kaikki tehhään sukkelasti ja huolella. Sen jälkeen ollaan kuin Ellun kanat.

Olet kyllä myös oikeassa median suhteen. Olen tuossa seuraillut minkälaisista asioista nuo tavan tollerot puhuu ja milloin. Kyllä ne puheen aiheet menee ihan lehtiotsikoiden mukaan. Sitten jos joku erehtyy kommentoimaan asiaa hieman toiselta kantilta, niin johan nousee äläkkä. Pitäs julistaa mediaton kuukausi Suomeen joskus. Kattoo mistä nää sitten alkaa puhumaan.

Oletteko muuten katsoneet sellaisen elokuvan kuin Idiocracy, Idioluutio taisi suomeksi olla? Suosittelen lämpimästi, siitä saa jonkinlaisen aistimuksen mihin ollaan menossa meilläkin täällä median luvatussa maassa.

Huono päivä ollu, joten tämä kirjallinen artikulointikin on sen mukaista :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitti leffavinkistä, Sus Hukkanen.

"Olen tuossa seuraillut minkälaisista asioista nuo tavan tollerot puhuu ja milloin. Kyllä ne puheen aiheet menee ihan lehtiotsikoiden mukaan. Sitten jos joku erehtyy kommentoimaan asiaa hieman toiselta kantilta, niin johan nousee äläkkä"

Tämän mie oon huomannu myös :-(

Henry Bjorklid

Mitäs puuhat Sus ammatiksesi?
Ihan tohon mitä sanoit, niin kerran minä olin todella hämmästynyt kun aloitin työt vahtimestarina koulussa. Opettajanhuoneessa keskusteltiin "Dallas"-jaksoista ja miksi kannattaa laihduttaa ja ties mitä.
Tuntui niinkuin olisi joutunut jonnekin huolehtimista tarvitsevien joukkoon. Tosin siellä oli muutama, jotka eivät osallistuneet keskusteluun, joten toivoa on vielä.

Henry

Sus (nimimerkki)

Ööö.. Mitähän uskaltaisin sanoa.. No sanotaan silleen, että tällähetkellä puuhastelen tietoliikenteen kanssa ja siihen liittyy lentskareita :) Enempää en viiti sanoa. Ammatinvaihto tosin käynnissä tässä pikkuhiljaa.

Tuo mitä sanoit omasta Dallas kokemuksestasi allekirjoitan välittömästi. Oma diagnoosi on sellainen, että mitä enemmän tolvana ihminen kouluttaa itseään, sitä polleampi hän on itsestään ja mielipiteistään. Hän ikäänkuin unohtaa olevansa pöljä. Tämä pätee varsin hyvin myös Helenan mainitsemiin kansanedustajiin. Pöljäpohjaisella kansanedustajalla nousee ihan varmasti urea pipoon, että silmät on keltaiset. Hän oikeasti luulee reppana olevansa pelastamassa kansaa. Ylimielisyyksissään pitää kansaa vielä ihan idioottina ja holhousasteella olevana. Poikkeuksiakin on kansanedustajien parissa, tunnen pari sellaista. Hyvin nöyrästi suhtautuvat työhönsä ja kyselevät muitten mielipiteitä ja perusteluja.

Jotta ei mene parjaamisen puolelle perustelen vielä tämän tyhmä-viisas dilemman. Mielestäni viisas ihminen on ihminen, jolla on paljon kirjatietoa, opittua informaatiota.

Älykäs ihminen on taas niinkuin MacGyver, osaa tehdä koivunlehdistä räjähdettä. Älykäs osaa siis oivaltaa ja osaa yhdistellä asioita.

Tyhmä on taas sellainen, joka ei kaiken opitun tiedonkaan avulla osaa yhdistää asioita eikä soveltaa niitä käytäntöön tai tarvittaessa olla soveltamatta.

Kaikkein vaarallisin yhdistelmä on innokas tolvana, joka luulee olevansa sekä viisas, että älykäs. Siinä on jälki aivan karmeata. Ja jos vielä sattuu olemaan itsepäistä plaatua, niin ei osaa edes myöntää olevansa väärässä (politiikko) :)

Vieras (nimimerkki)

Kiitos Helena hyvästä kirjoituksesta. Olisipa meillä Suomessa enemmän sinunlaillasi ajattelevia ihmisiä. Eikä näitä johdateltavia, järkensä hukanneita kansalaisia.

Olen perin kyllästynyt itsekin tähän homokeskusteluun. Voi kunpa massat lähtisivät liikkeelle vaikkapa syrjäytyneiden nuorten asemaa edistämään. Koska vaalit lähestyvät, niin kansalaisten huomio pitää saada kiinnittymään vähemmän tärkeisiin ja epäoleellisiin asiohin. Muut epäkohdat voidaan painaa villaisella.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo siis tulevaT vaalIT tulee niin varmasti olemaan teemaltaan "homohäät" ja jossa tanssi tähtien kanssa-"tähdet" kisaavat hallituspaikasta.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Lähes 30 vuottaa sitten hammaslääkärini kielsi minulta tykkänään tupakan ja viinan, koska näiden käyttö vie kerralla hampaat kurkkuun, niin olen vähän jäävi antamaan lausuntoja näistä sielunhoitolääkkeistä, joista toista jo 2000 vuotta sitten illallispöydässä kehuttiin.

Jos viinan ja tupakin hinta (verot) saataisi hilattua sille tasolle, että valtion verotulot niistä kattaisi täysin niiden aiheuttamat välilliset kulut, niin ei ottaisi koko asia pannuun paljoakaan. Kyllä näillä aineilla on sen verran aivotoimintaa lamauttavia vaikutukisa, että niillä pahinta sieluntuskaa jossakin tilanteessa voidaan lievittää.

Kunhan joskus saan tekarit, niin silloin kaluston muotoilu kaulimella tai luuvitosella kotiristin toimesta ei aiheuta enää korvaamattomia tappioita ja voin taas surutta laulella, että 'tupakki, viski ja villit naiset ne turmion tuottaa, ne järkesi vie'.

Valitettavasti perustuslaki ei aseta mitään järkivaatimuksia kansaedustajille. Pitää olla vain vaalikelpoinen. Jos taas vaalikelpoisuuteen kosketaan järkisyihin vedoten, niin monelta höperöltä menisi äänioikeus ja se taas ei sovi vanhoille puolueille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo mutta hei oikeesti. Kuka tätä selvinkään päin joka päivä jaksasi katella?
Kansanedustajaehdokkailla pitäisi olla mielestäni sekä äo- että jonkinlainen yleistä sivistystasoa mittaava testi ennen kuin olisivat vaalikelpoisia.

Jaassu (nimimerkki)

"Jos viinan ja tupakin hinta (verot) saataisi hilattua sille tasolle, että valtion verotulot niistä kattaisi täysin niiden aiheuttamat välilliset kulut, niin ei ottaisi koko asia pannuun paljoakaan."

Ne on jo moninkertaisesti sillä tasolla.

Vieras (nimimerkki)

60-luvulla kossupullon saadakseen piti tehdä koko päivä töitä.
Nyt siihen ei mene tuntiakaan. Miltä tuntuisi jos kossupullo
maksaisi nyt 100€?
tv. Ville

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Tuntuisi siltä, että kävisin rajan takaa 2,30€ putelin.

J. Gagarin

Sattuuhan noita. Ruotsissa puukotettiin 2003 ulkoministeri Anna Lindh vastaavalla tavalla. Kyseessä oli nuorukainen, joka ei ollut "päässyt" mielenterveydelliseen hoitoon ja halusi ratkaista ongelmansa tällä tavoin korkeaprofiilisesti.

Hiukka epäilen kuitenkin onko kysymyksessä todellakin ongelma siitä, että joitakuita olisi käännytetty pois mielenterveydellisestä hoidosta vai onko kysymys yksinkertaisesti siitä, että he ovat hulluja. Toisaaltahan nimittäin taivastellaan muun muassa pakkohoitoon otettujen määrää ja heidän kohteluaan. Jos joku on niin epätoivoinen, että on valmis puukottamaan sivullisia, niin sama epätoivoisuuden palo antaa hänelle kyllä voimia vakuuttamaan myös lääkärit siitä, että hoitoa tarvitaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mie luulen, että nämä tyypit ovat hulluja, mutta vielä sillä tasolla hulluutta, että he itse sen tajuavat. Yrittävät saada apua, mutta viranomaiset ajattelevat, ettei se voi olla tarpeeksi hullu, kun tulee kerran apuakin pyytämään.

Vieras (nimimerkki)

Ratkaisu tumppiongelmaan: kielletään tupakointi kaikkialla kuolemanrangaistuksen uhalla. Ainoastaan pahimmat yläasteen koulukiusaajakingit yrittävät saada naaraiden arvostuksen kapinoiden savuttamalla esivaltaa vastaan. Kuolemanrangaistus poistaa paskageenit nopeasti pois Suomalaisista, kunhan samalla yläasteteiniraskauksille tehdään pakkoabortti.

Toimituksen poiminnat