Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Kusetettiinko EU kasaan?

EU:sta on tullut aika mielenkiintoinen juttu, josta kannattaisi erota nyt kun se vielä on mahdollista. Eilen luin uutisen, joka kertoi, että nyt on Ranska ja Saksa pistämässä Lissabonin sopimusta uusiksi ja äsken luin uutisen, joka kertoo Sauli Niinistön ihmettelevän sitä, mihin on kadonnut euroalueen periaate, jonka mukaan jokainen valtio vastaa ihan itse omasta taloudestaan.

”Saksa ja Ranska haluavat avata Lissabonin sopimuksen, jotta Kreikan tueksi viime keväänä pystytetystä väliaikaisesta vakausrahastosta voitaisiin tehdä pysyvä järjestelmä. ”

Tuo siis eilen.

Tänään Sauli Niinistö ihmettelee:

”Niinistön mukaan koko EU:ta ei olisi koskaan syntynytkään, jos mukana ei olisi ollut ehtoa, että jokainen maa vastaa omasta taloudestaan, ja toisia ei auteta.”

 

Jo joskus teini-ikäisenä, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, olin sitä mieltä, että kyseessä on maailmanhistorian nerokkain keksintö Euroopan valtaamiseksi. Missä eivät onnistuneet roomalaiset, Napoleon eivätkä natsit, niin siihen kykeni virkamiehistä ja jostain tosi pimeistä voimista kasattu poliittinen eliitti, joka ajaa ties kenen intressejä ja ties miksi. Valloittaminen voi tapahtua sotilaallisesti, tai sitten valloittaminen voi tapahtua samalla metodilla kuin millä etelän lämmössä suomalainen miehenpuutteesta kärsivä keski-ikäinen naisihminen valloitetaan: korulauseilla, huomionosoituksilla ja hitaan varmasti reittä pitkin kiiveten. 

Mutta mitäpä tuo salskea, tumma kamaki suomineidolta haluaa? Turvaa, hellyyttä, rakkautta ja hitusta kansainvälisyyttä halajava suomineito ummistaa silmänsä totuudelta, joka alitajunnassa yrittää paniikkinappulaa hapuilla, eikä välitä siitä, vaikka kamakin tarkoitusperät olisivatkin aivan jotain muuta kuin rakkaudesta ja todellisesta intohimosta kumpuavia. Ja kun kamaki on saanut haluamansa ja kylmästi hylännyt suomineidon, ja kaikki muut rakkaudennälkäiset ikäneidot, jää vain häpeä ja syvä katkeruus, joka hakee syyllistä. 

Silloin syntipukiksi kelpaa kuka tahansa. Yleisimmin katkeran raivon uhriksi joutuu se, joka on lähimpänä. Oma isomahainen kotisohvalla rötköttävä ukko, joka ei jääkiekon ja oluen pauloissa elostellessaan tajunnut, kuinka paha omalla suomineidolla on olla. 

Sodalla otettu maa ja raiskattu neito elpyvät helpommin, sillä heitä johdattaa eteenpäin viha alistajaansa kohtaan. Viekkaudella valloitettu sen sijaan alkaa vihata paitsi valloittajaansa, niin myöskin itseään.

Ja tullakseen jälleen ehjäksi, olisi uhrin kyettävä antamaan anteeksi itselleenkin. Sillä intohimolla valloitettu ei ole pelkästään uhri, vaan hän on myöskin oman parisuhteensa petturi.

 

Easy come, easy go, sanoi äsken telkkarissa Ihaa, kun hänen nopeaan haloista kasattu majansa levisi pienen onnettomuuden seurauksena.

 

Helena  


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Olihan meillä Suomessakin aikoinaan pankkikriisi, eikä meitä kukaan tullut auttamaan.
Emme voi tietää minne Suomen pankit olivat rahaa lainanneet.

Vieras (nimimerkki)

Minulle tulee mieleen EU:n toimintatavasta Patologinen narsismi eli "viekkaudella ja vääryydellä "viedään kaikki ja lopulta kaikki onkin " uhrin " syytä...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Loistava oivallus! Ei tullut itelle mieleen :)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Vastaan lyhyesti: Kusetettiin.

Nyt ollaan kusessa niin syvällä, että suuta aukaistessa
suorastaan hörppäämme sitä!

* * *

Nämä yleiset ja tunnustetut megalomanian tunnusmerkit
täyttävät otukset kutsuvat itseään arvonimellä kansan-
edustajat; olematta kansan edustajia muutoin kuin lume-
demokratian valheessa.

(Wikipedian mukaan megalomania on psykopatologinen tila,
joka ilmenee harhaisina fantasioina vauraudesta, vallasta
ja kaikkivaltiudesta, tai pakkomielle mahtaileviin tai
pröystäileviin asioihin ja tekoihin.)

Wapaa tyhjäntoimittaja, Harmaasusi™

Henry Bjorklid

Meidän on vaadittava uusi kansanäännestys.

Henry

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

En mie ainakaan ole ollut Suomea äänestämässä mihinkään Euroopan Unioniin, joten uusinta olisi tervetullut.

J. Gagarin

Toisaalta Ranskan ja Saksan asenne on sikäli lohdullinen, että se indikoi yksittäisten valtioiden mahtia EU:n yli. EU:ssa kirjoitetut ja säädetyt asiat eivät olekaan kiveen hakattuja, vaan niitä voidaan haluttaessa tai tarpeen vaatiessa muuttaa. Neuvostoliitossa ei olisi tullut kuuloonkaan, että vaikkapa Venäjä ja Ukraina olisivat ajaneet jotain muutosta, kun taas Viro ja Valko-Venäjä Kazakstanin tukemana olisivat sitä vastustaneet. Siellä oli Neuvostoliitto ja sitä hallitseva politbyroo "ylikansallisena" elimenä ainoa päättävä taho.

Jos joku on ollut huolissaan, että EU on muuttumassa Neuvostoliiton kaltaiseksi, niin joustavuus tehtyjen sopimusten muuttamisessa ja yksittäisten valtioiden vaikutusvallan selkeä ilmeneminen ovat merkkejä siitä, että sellainen uhka ei sittenkään näytä olevan toteutumassa. EU säilyy pohjimmiltaan talousalueena, jonka suurimpia etuja ovat tullivapaa tavarakauppa ja yhteiset työmarkkinat sekä vapaa liikkuminen. Suomelle on vapaakauppa elinehto ja paljon tärkeämpi asia kuin keskieurooppalaisille mahtimaille.

Kun EU:sta äänestettiin, niin asia esiteltiin Suomen kansalle silloisen hallituksen toimesta ennen kaikkea turvallisuuspoliittisena ratkaisuna. Neuvostoliittohan oli hiljan hajonnut eikä Venäjällä vielä ollut edes sen vertaa selkeitä kuvioita kuin nyt. Turvallisuuspoliittinen ulottuvuus on EU-jäsenyydessä edelleen olemassa. EU-jäsenyys merkitsee kuulumista länteen - sitä aatetta, jota Uuno Kailas kuvaa riimittelyssään 30-luvun runossaan "Rajalla".

Kreikan apupaketista sen verran toteaisin, ettei sitä pidä ymmärtää liian dramaattisesti. Mitään varsinaista talousapua ei sinne olla syytämässä, vaan lainaa, jota Suomikin on joidenkin mielestä ottanut ylenpalttisesti ulkomailta. Suomi on toistaiseksi sitoutunut takauksiin. Lisäksi suunnitelmana on myöntää laina suuremmalla korolla kuin ottolainakorko, jolloin se on bisnestä. No, kaikkeen bisnekseen liittyy myös luottotappiovaraus ...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No päläpäläpäläpälä.
Hani, pidän sinua ihan oikeesti tosi fiksuna, mutta tässä aihepiirissä en kuuntele sinua ollenkaan kun oot jotenkin kauhean korruptoitunut ja tommonen sikakapitalisti.

J. Gagarin

Oh, tätä kommenttia en ollut lukenutkaan. Piti eilen mennä tämän proletaarin mukkumaan aikaisemmin, kun oli raskas työpäivä edessä.

Vai korruptoitunut! Yritäpä lahjoa minua ...

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Voi sun kanssas Gagarin....sä olet niin sinisilmäinen, en halua tällä mitään pahaa sanoa. Mutta mitä tulee nyt vaikkapa tuohon Kreikka-lainaan, niin et kai tosissasi usko Kreikan maksavan sitä koskaan takaisin ja mistään "korkoansainnasta" puhumattakaan....

Kreikka ei tule koskaan maksamaan noita rahoja takaisin, joten Suomi teki todella typerästi liittymällä mukaan "lainahanaksi" Kreikalle.

Katainen & Co tähän läksivät, kun eivät tajunneet vedätystä. Sauli Niinistö ainoana ihmisena eduskunnassa tuolloin, oli sitä mieltä, että EI. Ja hän oli 100% oikeassa.

Suomalaiset päättäjät ovat kuin hölmöläisiä Bembölessä; Otetaan itse lisää lainaa, jotta voidaan sitten lainata sitä rahaa Kreikalle suurien "korkovoittojen" luulossa....eikä todellisuudessa saada edes lainasummaa takaisin mistään koroista nyt puhumattakaan.

terv. Eeva

J. Gagarin

Joo, olen sinisilmäinen. Silmäni ovat taivaan sinen ja ultramariinin väliltä. Lisäksi pitkät silmäripset.

Vieras (nimimerkki)

Yhteisvastuussa on sosialismin ydin; silloin ei kukaan ole vastuussa ja voidaan keskittyä vaikka kähmimään EU:n yhteisestä kassasta.

Hyvä, kun Saksa ja Ranska ovat päättäneet tuhota sosialistis-konservatiivisen nyky-EU:n, (lisäämällä sosialismia).

Suomi ainakin vetäytyy Eta-asemiin.

Vieras (nimimerkki)

EU:n takana on juutalainen pankkimahti. Pankkiensa avulla juutalaiset ovat suunnitelmallisesti vieneet Euroopan kansoilta itsemääräämisoikeuden. Juutalaiset pyrkivät saamaan eri maiden parlamentit puolelleen ja pakottamaan niiden hallitukset pyrkimään Paneurooppaan (EU:hun). Coudenhove-Kalergin mukaan ("Paneuropa", s. 79) juutalaisilla oli kolme painostusväylää: Euroopan maiden parlamentit, USA ja maailman yleinen mielipide.

• Perustaa Maailmanhallinto (One World Government)
• Yhteinen valuuttajärjestelmä.
• Saada aikaan täydellinen kansallisten identiteettien häviäminen.
• Suunnitella ja toteuttaa kaiken uskonnon, erityisesti kristinuskon tuhoaminen. Poikkeuksena järjestön oma 'maailmankirkko', jonka avulla suunnitelma osaksi toteutettaisiin.
• Luoda tekniikka ja järjestelmiä, joiden avulla voidaan kontrolloida kaikkea ihmisten tekemistä.
• Rohkaista huumeiden käyttöä ja saattaa ne lopulta laillisiksi.
• Tukahduttaa kaikki tieteellinen tutkimus lukuunottamatta sitä, jonka eliitti katsoo itselleen tarpeelliseksi.
• Saada aikaan (väestönkasvun hillitsemiseksi) 'rajoitettuja sotia'
• Heikentää ihmisten, varsinkin nuorten moraalia
• Pitää ihmiset kaikkialla epävarmoina tulevaisuudesta aikaansaamalla kriisejä toisensa jälkeen ja sitten "käsittelemällä" näitä kriisejä.
• Viedä uskonnonvapauden ideaa ympäri maailmaa tarkoituksella kaivaa maata olemassaolevien ja erityisesti kristinuskon alta.
• Saada aikaan maailmantalouden täydellinen luhistuminen ja luoda totaalinen poliittinen kaaos.
• Ottaa hallintaan USA:n ulko- ja sisäpolitiikka.
• Antaa täysi tuki ylikansallisille instituutioille (YK, kansainvälinen valuuttarahasto, kansainväliset pankit) ja asteittain vähentää paikallisten instituutioiden vaikutusmahdollisuuksia.
• Tukea hallituksia, jotka pyrkivät tuhoamaan edustamiensa maiden suvereenisuuden.
• Organisoida maailmanlaajuista terrorismia. (Esim. Al-Qaida)
• Ottaa (ensinnä USA:n) kouluopetus haltuun päämääränä sen tuhoaminen alkaen peruskoulu-uudistuksista."

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/th...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nuo tuommoset jututhan ovat ihan foliohattuilua. Vaan sehän se hassua onkin, että maailman on alkanut näyttää jo niin käsittämättömältä, että jopa tuollaisissa foliohattujutuissa on järkeä.

Vieras 75 (nimimerkki)

Niinpä, montako kohtaa tuosta listasta ei ole toteutunut?

Janne G Pirinen

Niin jotta äänestämälläkö saataisiin valta isorikkailta suurkähmijöiltä köyhälle kansalle? No hyvä. Sitten miekin äänestän ja maailma paranee.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

EU on rönsyillyt liikaa ja sotkeutunut aivan liian moneen asiaan. Ehkei kusetettu kasaan, mutta kasaa on ollut helppo kusettaa. Joidenkin mielestä on ollut tosi kiva ulkoistaa valtaa, ja ulkoistaa itsensäkin suurempiin piireihin.

Länsi-Eurooppa oli jo käytännössä yhdistynyt, ennen kuin unioni astui voimaan. Mutta uuden keskitetyn vallan kautta on ollut helppoa ajaa, sen yhdentymisen idealismin varjolla, esimerkiksi Naton asiaa. Itälaajentumisen olisi voinut tehdä vähän hitaamminkin.

Ja demokratialtaan puutteellista, ja kansalle etäistä, vallan keskittymää on ollut rosvojen helppo hyödyntää. Euroopan ikävimpien lobbareiden palkinnot ovat taas kohta jaossa. Kilpailu on kovaa:

http://www.worstlobby.eu/2010/nominees

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jep. Itä-Euroopan kehitysmaiden nopeaa hyväksymistä EU:n jäseneksi ei voi ymmärtää minkään muun kuin Naton intressien kautta.

Eurovirkamies (nimimerkki)

Suomen lama johtui 1) ylikuumentuneiden asuntomarkkinoiden romahtamisesta; 2) ylikuumentuneiden automarkkinoiden romahtamisesta; 3) clearing-kaupan loppumisesta, minkä jälkeen N-liitto ei pystynyt maksamaan Suomelle 3 mrd markan velkaansa; 4) vahvasta markasta, joka oli presidentti Koiviston ja pääjohtaja Kullbergin pakkomielle: vahva markka piti lainakoron 13 prosentin tasolla vuosien ajan, minkä päälle pankki lisäsi 2 prosenttia: lainakorko 15 prosenttia; 6) entisestään vahvan markan markan revalvoinnista v. 1989; 7) siitä, että vuosina 1986-1990 valtion ja kuntien verotulot nousivat 10 % vuodessa, minkä perusteella valtion ja kuntien viisivuotiset menoautomaatit säädettiin verotulojen 10 % vuosikasvun varaan vuosille 1991-1995; 8) siitä, että EY:n valuuttamekanismi (ERM) romahti 16.9.1992 (Black Wednesday), mikä johti myös Suomen markan devalvointiin ja markan kelluntaan: devalvoitumisprosentti 27, mikä vei 100 000 halpaa valuuttalainaa ottanutta pk-yritystä ja taksiyrittäjää konkurssiin; 9) siitä, että verotulot romahtivat ja välillisen verotuksen tuotot romahtivat, minkä vuoksi valtion ja kuntien viisivuotisen menoautomaatit oli rahoitettava ulkomaisella lainanotolla.

Suomen pankit myönsivät luottoja vastuuttomasti yrityksile ja kuluttajille ja kilpailivat luottoasiakkaista hillittömän korkeasuhdanteen aikana. Erityisen vastuuttomia olivat säästöpankit, jotka halusivat muuttua talletuspankeista yritysluottopankeiksi. Ajatus oli sinänsä hyvä, mutta 9 edellä mainitun ongelmatekijän vuoksi suuri suunnitelma karahti kiville ja Suomen säästöpankki pilkottiin siten, että muut pankit saivat korvauksetta säästöpankkien sadattuhannet palkkatiliasiakkaat ja ongelmaluotot siirrettiin roskapankkiin, ja säästöpankkien luottamusmiehet olivat vuosien ajan käräjillä vastaamassa vastuuttomasta luotonannosta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin. Islantikin saatiin hakemaan EU-jäsenyyttä talouskriisillä :)

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Suomen talouskriisi ennen EU-jäsenyyshakemusta aiheutui presidentti Koiviston ja sinipunahallituksen talouspolitiikasta: vahvan markan -politiikasta, rahamarkkinoiden vapauttamisesta: ulkomaiset sijoitukset ennen kotimaisia ja lyhytaikaiset ennen pitkäaikaisia.. lainahanat avattiin holtittomasti, ja tämän tuloksena tietävät kaikki olleen pakkodevalvaation, talouden ylikuumentumisen - ja kerta kaikkisen ennen näkemättömän laman, syöksykierre, massatyöttömyys - sitten eurokuntoon: 530 000 työtöntä.

Ratkaisuna ja apuna tähän esitettiin liittymistä EY:n jäseneksi, vaikka talous- ja rahaliittoon pyrkiminen oli osaltaan aiheuttanut legendaarisen 1990-luvun laman. Sitten toisekseen eivät EU:n jäsenyys tai sateenkaarihallitusten leikkaukset parantaneet tilannetta, vaan syvensivät ja pitkittivät lamaa. EU ja rahalilitto eivät estäneet rahan arvon vaihteluja eikä korkotaso ole sen huonommaksi muuttunut Ruotsissa ilman euroa. Päinvastoin, Ruotsi on ostanut Suomea kiitos suuremman talous- ja rahapoliittisen liikkumavaransa. Olemme yksin kylmässä Pohjolassa euroinemme, vaikka meille luvattiin nimenomaan päivastaista.

Visitor (nimimerkki)

Kaikki Pohjoismaat, joissa lähennyttiin EU ja EMU-ehtoja ja avattiin taloudet, kokivat tuolloin talouslaman, Suomessa siihen liittyi erikoisia piirteitä joiden takia lama syveni ja kesti kauemman kuin muiden maiden lamat, idänkaupan romahdus siihen ei ollut syynä, se selvitettiin jo aikaa sitten Suomen Akatemian kolmivuotisessa lamatutkimuksessa. Silloin alettiin siirtyä Reaganin & Thatcherin malliin, jonka jälkeen ko. malliin siirtyneet maat ovatkin velkaantuneet ja ovat nyt tolkuttomasti velkaa...

Eurovirkamies (nimimerkki)

Euroopan hiili- ja teräsyhteisö perustettiin vuonna 1952 rauhanprojektina, joka siirsi varusteluteollisuuden perustan ylikansallisen yhteisön toimivaltaan. Vuonna 1957 Rooman sopimuksella perustettiin Euroopan talousyhteisö (EEC), joka oli maatalousyhteisö ja tulliliitto. Jäsenvaltioiden väliset tullimaksut poistettiin lopullisesti vuonna 1968. EEC oli maatalousyhteisö vuoteen 1984 saakka, jolloin Euroopan komission uusi ja tähän saakka ainoa dynaaminen puheenjohtaja Jacques Delors alkoi nostaa EEC:tä politiikan näyttämölle. Vuonna 1986 hyväksytyllä Euroopan yhtenäisasiakirjalla EEC muutettiin Euroopan yhteisöksi (EY) ja samalla sopimusasiakirjalla perustettiin sisämarkkinat ja otettiin käyttöön sisämarkkinoita koskeva kilpailulainsäädäntö. Henkilöiden, tavaroiden, palvelujen ja pääoman vapaa liikkuvuus sisämarkkinoilla. Jacques Delorsin toinen suuri tavoite oli EFTA-maiden liittyminen Euroopan talousalueeseen. Itä-Euroopan vapautuminen ja Neuvostoliiton hajoaminen sekoittivat täydellisesti Euroopan korttipakan. Varsovan liitto hajosi ja EY:n johtajat luulivat, että myös Nato lakkautetaan. EY:n valuuttakurssimekanismi (Exchange Rate Mechanism) romahti 16.9.1992. Sen vuoksi EY:n jäsenvaltioiden vahvat johtajat alkoivat suunnitella poliittista unionia, yhteistä valuuttaa ja yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitikkaa. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen liittoutumattomat EFTA-maat Suomi, Ruotsi ja Itävalta pääsivät liittymään suoraan vuonna 1994 perustettuun Euroopan unioniin ja Euroopan talousalueeseen jäivät vain Norja, Islanti ja Liechtenstein. Entiset Varsovan liitot maat ja entiset neuvostotasavallat Viro, Latvia ja Liettua pääsivät liittymään suoraan EU:hun vuosina 2004 ja 2007.

Lissabonin sopimus lakkautti oikeussubjektina ja ylikansallisena yhteisönä toimineen Euroopan yhteisön. EU oli abstrakti vuodesta 1994 vuoteen 2009. EU toimii yhteisönä 1.12.2009 lähtien ja 1.12.2009 lähtien EU on oikeussubjekti.

EU:n lainsäätäjiä ovat jäsenvaltioiden hallituksia edustava EU:n neuvosto ja jäsenvaltioiden kansalaisia edustava Euroopan parlamentti. Säädösehdotukset valmistelee ja antaa Euroopan komissio, joka valvoo EU:n perussopimuksen noudattamista. Euroopan tuomioistuin valvoo EU:n lainsäädännön noudattamista.

frank (nimimerkki)

EUn perussopimus on Suomen perustuslain vastainen määritellessään EUn ylimmäksi vallankäyttäjäksi. Se on siis täällä mitätön ja riittää että sitä ei yksinkertaisesti noudateta. Ei sieltä EUsta mitään sotajoukkoja Suomeen tule.
Noin yksinkertaisesti se käy, paljon pienempi juttu kuin Neuvostoliiton hajoaminen - joka sekin kävi melkoisen sutjakkaasti.

Vieras (nimimerkki)

Jospa saisimme Sauli Niinistön, Paavo Väyrysen ja Timo Soinin ohjaamaan Suomineitoa oikeaan suuntaan.

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Unionin komissaareilla ja politrukeilla on yllättävän paljon valtaa, kun otetaan huomioon, ettei niitä ole valittu vaaleissa mihinkään. Euroopan keskuspankki on jo sitäkin kauempana demokratiasta.

Euroopan integraatiota tarjottiin uutena ja yllättävänä asiana, vaikka tosiasiassa integraatio ja vapaakauppa olivat ja ovat yhä olemassa ilman sitäkin - Maastrichtin sopimusta. Suomi siis oli jo "Euroopassa" ilman EY/EU:takin.

Kuten tuossa joku hyvin jo totesi, EU:n lait ylittävät kansalliset lait. Kysyttäessä, mitä tahdotaan muuttaa, olisi paikallaan poistaa tilanne, jossa ulkomailta käsin puututaan maamme asioihin mitä pienintä yksityiskohtaa myöten ja se, että Suomen ylin lainsäädäntövalta on maamme rajojen ulkopuolella.

Lipposlainen Benefinlux -äärifederalistinen EU-liittovaltio-ismi on kiistatta väärää integraatiopolitiikkaa. Ruotsi, Tanska, Britannia, Ranska ovat tässä viisaampina hyvä esimerkki Suomelle.

Salaliittoteorioista sen verran, että epäilemättä hetken aikaa näytti siltä, kuin EY/EU-hakemus- ja kampanjaprosessi paljastivat tiiviin kulissien takaisen puolue-, raha- ja mediavallan liiton. Hyvin äkkiä voidaan osoittaa myös jonkun EU:ta kannattavan päätoimittajan - tai prosessin aikaisen valtiovarainministerin vapaamuuraritausta. Tietenkin kyllä eliitti ajaa yhteisiä etujaan ilman sen tiiviimpää järjestäytymistäkin.

Ennen kansanäänestystä joku kaveri sanoi, että kansanedustajat ovat jo päättäneet liittää Suomen unioniin, "koska se on niiden (oma) etu", riippumatta kansanäänestyksen tuloksesta.

Saisimmeko Keijo Korhosen aloittaman Suomen kolmannen itsenäisyystaistelun jälleen täyteen käyntiin? Katse nyt vaikkapa tulevaisuuteen, kun unioni alkaa murentua muutenkin, ja annettaisiin tuleville sukupolville eväät ratkaisevaan otteluun - kun federalismin konsensus on murtunut niin kuin konsanaan - valitettavasti - JK Paasikiven ja UK Kekkosen, suurten valtiomiestemme politiikan kannatuksen on käynyt.

Historian dosentti Ilkka Hakalehto ennusti, että Martti Ahtisaaren saama arvio jälkipolvilta tulee olemaan ankara ja kohteelleen tyly.

J. Gagarin

"Hyvin äkkiä voidaan osoittaa myös jonkun EU:ta kannattavan päätoimittajan - tai prosessin aikaisen valtiovarainministerin vapaamuuraritausta."

Itse asiassa neuvotteluihin valjastettiin MTK:n Heikki Haavisto ulkoministerin ominaisuudessa. MTK pantiin viemään Suomi EU:hun, jottei sieltä päin tulisi lunta tupaan.

Vee (nimimerkki)

"Lipposlainen Benefinlux -äärifederalistinen EU-liittovaltio-ismi on kiistatta väärää integraatiopolitiikkaa."

En välttämättä ole eri mieltä, mutta tuossa tuli tavalliselle blogin lukijalle aika iso möykky. Kerro kolme-neljä integraatiopolitiikka-ismiä, ja miten ne asettuvat oikea-väärä-akselilla?

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Yksi ja riittävä vaihtoehto on - tai olisi ollut, pysyttäytyminen Norjan rinnalla Eta-sopimuksen piirissä.

Vee (nimimerkki)

Eli pysyttäytyminen EU:n ulkopuolella, ok.

En tiedä, kuinka paljon Suomesta käsin EU:n sisäiseen rakenteeseen on ollut mahdollista vaikuttaa. Toki tietysti on voitu ottaa kantaa sellaisiin muutoksiin ja ominaisuuksiin, joista meiltä on jotain kysytty - ota tai jätä.

Onko sitten paljon eroa Suomen kannalta, rakentuuko EU federalistiseksi vai keskusjohdetuksi?

EU:n sisäisesti, federalistisilla valtioilla tuntuu olevan etuja suhteessa keskusjohdettuihin: kun EU:n jäsenvaltioiden edustajat neuvottelevat jonkin ratkaisuehdotuksen kustannusvaikutuksineen, on Suomen edustajien kovin vaikea siitä enää peräytyä vaan asia ajetaan eduskunnassa läpi väkisin. Sen sijaan vaikkapa Saksan edustaja voi sanoa jälkikäteen, että voivoi, tämäpä ei nyt käykään kun se ei käynyt Brandenburgille.

Harri Tirronen

Minua ällöttää Niinistön manipuloiva jälkiviisasteleva populistinen pisteiden keruu. Missä oli Niinistö silloin kuin olisi pitänyt suu avata, Kataisen seläntakana tietenkin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sori, mie en uskalla kritisoida tulevaa pressaamme :P

demo (nimimerkki)

Yksityiset pankit, velkaraha ja talouden romahdus. Eduskunnan päätökset, Kreikka-laina ja Amerikkalaiset konsulttiyhtiöt.

Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta 1-3:

http://www.youtube.com/watch?v=hzbGUxz2reo
http://www.youtube.com/watch?v=gmetMOw04Ss
http://www.youtube.com/watch?v=fQCTShz4O4o

teppoteponpoika (nimimerkki)

"Jo joskus teini-ikäisenä, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, olin sitä mieltä, että kyseessä on maailmanhistorian nerokkain keksintö Euroopan valtaamiseksi."

Saksa aloitti ensimmäisen maailmansodan, asein. Saksa aloitti myös toisen maailmansodan, asein. Saksa hävisi, otti näköönsä molemmissa sodissa ja pahasti.

Saksalainen ei ole tyhmä. Ei kahta ilman kolmatta, mutta seuraava "maailmansota", eli kaiken yhteyttäminen tapahtui jälleen Saksan aloitteesta, sillä kertaa rahalla ja nyt se onnistui.

Ilman Saksaa ei olisi EU-nimistä pikkuvaltioiden (kuten Suomi) tappajaa, eikä valtiollisten poliittisten päätöksien pakopaikkaa korruptoiduille poliitikoillemme ja virkamiehillemme.

Koko paska täytyy avata uudestaan ja suomalaisille TÄYTYY antaa mahdollisuus itsenäisesti äänestää siitä, haluammeko olla mukana tuossa kusetuksessa vai emme.

Ideana yksi yhteinen Eurooppa on ihan ok, jopa hyvä, mutta tapa millä sitä tänään pyöritetään, on vähintäänkin PE.....TÄ!
.

Mirjaleena Isoaho (nimimerkki)

Hyvä Helena Eronen!

Nyt on tulossa vaalit ja kansa ON TOSI KYPSÄ! Nyt heidän poliittinen agendansa on varastaa eduskunnan ulkopuolisten puolueiden kaikki oleelliset agendat:
-EU todellisuus
-kansanäänestysten lisääminen, kansalaisaloite (nämä vain neuvoa antavia, ei sitovia!!!)
-valtio-omisteisten strategisesti tärkeiden yritysten pitäminen suomalaisilla
-perustuslakituomioistuin
jne...

He keräävät näin sympatiat. Vielä en tiedä onko uuden maailmanjärjestyksen eteenpäin viennin askel ennen vaaleja, mutta jos ei, nämä ovat vaali/sympatiapuheita. Tämä kaikki on viimeisen päälle rahalla suunniteltua strategiaa! On tärkeää olla menemättä halpaan. Ne todelliset näiden asioiden ajajat eivät ole nykyeduskuntapuolueissa.

Väyrynen, Pekkarinen, Niinistö, Soini ja heidän teatraaliset puheensa ovat vain äänien pitämiseksi eduskunnan sisällä, joista kaikkien puolueiden johdot ovat otettu haltuun. Jos ajattelette kansan mielipidettä, tuo erotaan Eu:sta ajatus on nukkuvat mukaan lukien yli puolella. Jos teette gallupin nykyeduskuntapuolueiden johdolta, he haluavat 100 prosenttisesti olla eroamatta Eu:sta Soini mukaan lukien!

Kun eliitti hajoittaa EU:n, se on tilanne jossa ajetaan NWO sisään, joka kauheudessaan on vielä kammottavampi kuin EU. EU:n ovat suunnittelleet Round Table of Industrials ja juuri sitä se on: Euvostoliitto, korporatiivisen fasismin sydän. Kaikki muu on propagandaa tai palvelee monikansallisten yritysten tarkoitusperiä.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Niinistö puhuu aina ihan faktaa. Hän on luultavasti ainoa ihminen koko Suomessa tällä hetkellä, joka todella tajuaa, mikä oikeasti on Suomen tilanne nyt.

Häntä kannattaisi kuunnella.

EV

Toimituksen poiminnat