Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Islam ei ole järin koiraystävällinen uskonto

Netissä ihan muuta etsiessäni törmäsin sivustolle, jossa joku onneton tiedusteli, että mitäs kun on muslimi ja haluaisi itselleen koiran.

Enpä ole tuotakaan aikaisemmin miettinyt, että ihan tosissaankin islam kieltäisi koiran omistamisen.

Mie kun jotenkin traumatisoiduin tästä, onneksi jo rauhoittuneesta, homokirkkokeskustelusta, niin ekana tuosta kyseisen muslimin suuresta ongelmasta tuli mieleen, että voi vitsi, muslimit joutuvat tuommosiakin miettimään, mutta kristityt miettivät sitä, voivatko homot saada kirkkohäät vai ei. En tiedä sitten, että nostavatko eläinrakkaat muslimit yleisesti ottaen jotain mekkaloita uskonisiään vastaan, että niinku ”me haluaan omistaa koiria! Erotaan tästä paskasta, jos ette uudelleen heti tulkitse islamin käsityksiä koiran omistamisesta”!?!? Tai heitteleekö joku iranilainen kirjailija tv-studiossa koraaneja kiukustuttuaan uskonsa tiukkapipoisuuteen koiria kohtaan? Entäs jos on kääntynyt muslimiksi, niin pitääkö se perheen Jeppe-koira lihoiksi pistää? Lapsille selitetään, että Jepestä tulikin yllättäen likainen ja kuvottava luontokappale, kun iskä vähän vaihtoi uskonnollista näkemyskantaansa?

 

Mutta tuo Halla-ahon sakkotuomiohan se nyt on sitten luultavasti jonkin aikaa lähitulevaisuudessa semmonen puheenaiheiden ykkönen. Eipä minulla aiheeseen mitään sellaista lisättävää ole, joka olennaisesti toisi jonkin uuden näkökulman asiaa. Ihmettelen vain sitä, että miksi ja toisaalta ihmettelen sitä, että miksi minä nyt voin tässä vaikka kirjoittaa, että lestadiolaiset ovat pedoja, mutta muslimeista en voi kirjoittaa samaa. Aika herkkähipiäiseltä vaikuttaa joku porukkaa, mutta en tiedä onko herkkähipiäisiä muslimit vaiko heihin syvästi mieltyneet suomalaiset...

Vaan kyllähän se niin on, että jos joku kulttuuri on esimerkiksi sitä mieltä, ettei avioliitossa ole sellaista asiaa kuin raiskaus tai jos lapsimorsiamia pidetään ihan normaalina, niin suomalaisilla nousee niskavillat pystyyn, sillä meille on juuri opetettu, ettei avioliitossakaan saa pakottaa toista seksiin tai että lapsiin sekaantuminen on pedofiliaa ja rikos.

Kun puhutaan kotiuttamisesta, niin tulisi puhua myöskin kantaväestön sopeuttamisesta, joka sisältäisi vaikkapa sellaista koko kansan informointia, että okei, nyt tänne on muuttanut ihmisiä sellaisista kulttuureista, joissa mm. joukkoraiskausten uhreja kivitellään kuoliaiksi ja homoseksuaaleja hirtetään, vanhat papat menevät naimisiin pienten tyttöjen kanssa, jotka on ensin ympärileikattu partakoneenterällä ja ”ommeltu” värkki umpeen pajutikuilla, naisella ei ole mitään merkitystä eikä koiraa saa pitää lemmikkinä ja etenkään näitä kulttuureja tai heidän uskontoaan ei saa kritisoida.

Kertoisipa yhteiskunta meille sen, jotta me tietäisimme ja osaisimme olla hiljaa asioista, jotka loukkaavat ja satuttavat ihmisiä. 

Se kuitenkin on mielestäni kaikista älyttömintä, että kun nämä ihmiset, joita tänne pakolaisinakin tulee, pakenevat just niitä uskontonsa lieveilmiöitä, niin niitä ei sitten kuitenkaan saisi arvostella. Vähän niin kuin jos eläisimme keskiajalla ja ottaisimme vastaan Keski-Euroopasta pakenevia inkvisition uhreja, mutta me emme sakkojenkaan, tai vankeuden, uhalla saisi kritisoida katolista kirkkoa.

 

Mutta näillä mennään. Asiasta vielä Halla-ahon Jussiin. Veikkaan, ettei hänen tarvitse kauhean suuresti rahaa tuleviin vaaleihin sijoittaa. 

 

Helena Pusu

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

J. Gagarin

Take it easy!

Kyllä muslimeilla on koiria kotieläiminä.
Ensimmäinen muslimi, johon olen varsinaisesti ystävystynyt, oli aikoinaan jenkeissä vaimonsa kanssa asunut iranilainen opiskelija. Heillä oli ainakin söpö spanieli.

Valtavirta muslimeista elää meikäläisittäin katsottuna ihan tavallista elämää.

(P.S. OLet näköjään taas muuttunut siitä brittiläisestä kotiopettajattaresta iloiseksi karjalaistytöksi...)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuo oli huojentava tieto.

P.S Piti vaihtaa kuva, kun jotkut rupesivat ottamaan minun juttuni liian vakavasti.

juri g.

Sinut Helena olisi varmaan leimattu neuvostovastaiseksi, jos olisit elänyt jo 1970-luvulla. Katsos, hyvät ihmiset kannattavat hyviä aatteita ja muut ovat epäilyttäviä dissidenttejä.

Jari Tervo tietää kenen joukoissa nykyään pitää seistä. Voi tosin olla, että muutaman vuoden kuluttua totuus paljastuu hänelle ja monelle muullekin niistä kritiikiltä suojatuista tahoista. Niin kävi viimeksikin.

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Mistähän tuo islamin koirakammo oikein tulee? Olisivatko ne koirat, joita "profeetta" Muhammed ja hänen aikalaisseuraajansa kohtasivat olleet onnettomia, kapisia, puolivillejä kulkukoiria? Semmoisia koiria sietääkin karttaa, vaan ei vihata. Eikä varsinkaan vihata koiria yleisesti. Taitavat muslimit olla sen verran onnetonta porukkaa, että ovat jämähtäneet noihin "profeettansa" uskomuksiin - olipa kyse koirista tai avioliittoiästä - niin että eivät edes uskalla ajatella asiaa uusiksi omilla aivoillaan. Meinaan jotta kesy koirahan on mitä mainioin otus ja ihmisen ystävä!!

Pentti Järvi

Marokossa ovat solukit erittäin suosittuja sekä työ-koirina että myös seuraeläiminä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Saluki

Taitavat lukea sitä koraaniansa Lähi-idässä vähän liikaa, ihan samoin kuin jotkut meillä raamattuakin. Vahti- ja metsästyskoiria pidetään taatusti hyvin kaikkialla, lemmikkeinä taas parantamisen varaa on joka maassa.

J. Gagarin

Siihen aikaan suurin osa koirista oli juuri kulkukoiria, jotka ovat jätteitä syöviä bakteereja levittäviä tautipesäkkeitä. Mutta esimerkiksi afgaaninvinttikoiraa on pidetty Afganistanissa ihan arvostettuna lemmikkinä ja hyötyeläimenä metsästyksessä eliitin piirissä satoja vuosia.

Onhan raamatussakin erilaisia syömiseen liittyviä ohjeistuksia, joita valtaosa kristityistä ei noudata, vaikka ne ovat selvästi mustaa valkoisella präntätty kirjoihin ja kansiin.

Vieras (nimimerkki)

"Mistähän tuo islamin koirakammo oikein tulee?"

Sieltä se juontaa juurensa samasta lähteestä kuin muutkin islamin maailmaa sulostuttavat asiat - koraanista ja haditheista. Sieltähän löytyy saastaisuudesta puhuttaessa sellaisiakin helmiä, että nainen on niin saastainen otus, että saastuttaa rukoilemaan menossa olevan miehen pelkällä kosketuksellaan niin pahasti, että miesparan pitää puhdistautua uudestaan. Mies ei tietenkään aiheuta naiselle samaa.

Heli Hämäläinen

Koirakammo on nimenomaan fundispiirien juttuja.

Englannissa on ollut tapauksia, jossa sokea on jätetty pysäkille, kun kuljettaja on kammonnut koiraa. Samoin muslimimatkustajat ovat osoittaneet mieltään kiljumalla opaskoiran päästyä bussiin.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1295749/Mu...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-408912/Unc...

Hevonen sen sijaan sopii oppaaksi:

http://www.msnbc.msn.com/id/30155540/

Katselin tässä päivänä muutamana ohjelmaa, jossa homoseksuaali, kristitty, tavispersu, strippari ja jokunen muukin halusivat tutustua islamiin, ja ohjelmassa käytiin läpi rajoituksia, joita oli useita, esim. koirille piti hankkia koppi parvekkeelle. Katsoin ohjelmaa haavi auki.

Odotan innolla Kummelien versiota, jossa fundiskristitty ja fundisislamisti opettelevat elämään ateistina. Voi olla hauskaa kun ateistiveli selittää että mopsin tuominen sänkyyn on aivan ok juttu.

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Miten olisi ohjelma, jossa muslimia kotoutettaisiin suomalaiseen elämänmenoon oikein Pohjanmaan ja Savon kautta? Siis ruoaksi kalakukkoa,läskeineen kaikkineen, ja palapainikkeeksi kossua?

einari (nimimerkki)

JPH, jätä aitaan reikä, olis jännää kytätä haulikolla reiästä pakenevia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kaikenlaisissa fundamentalisteissa, olipa kristitty, muslimi tai vaikka mikä muu, ihmetyttää eniten se, että kuinka älyttömän paljon energiaa ja aikaa he käyttävät tuollaisten pohjimmiltaan täysin epäolennaisten asioiden kyttäämiseen ja järjettömyyksien toteuttamiseen. Ja ehkäpä juuri siksi monesti fundamentalistivaltiot ovat vähän kehitysmaita, kun uskonnon ylisuuri merkitys yhteiskunnassa ei anna tilaa kehitykselle.

Ja kun typeryydellä on tapana ruokkia typeryyttä, niin lopputulos on sitten just mitä on.
Tuo katsomasi ohjelma oli takuulla katsomisen arvoinen :D

Pentti Järvi

Hyvät linkit laitoit, Heli. Se sokeain-hevonen (poni)oli suorastaan liikuttava. Hevosen etuna koiraan nähden on sen pitkäikäisyys, artikkelissa mainittiin 30 vuotta.

Harri Tirronen

Minusta on todella mautonta verrata homojen ihmisoikeuksia oikeuteen omistaa koira, mutta eteenpäin

Helena Eronen:
"Kun puhutaan kotiuttamisesta, niin tulisi puhua myöskin kantaväestön sopeuttamisesta, joka sisältäisi vaikkapa sellaista koko kansan informointia, että okei, nyt tänne on muuttanut ihmisiä sellaisista kulttuureista, joissa mm. joukkoraiskausten uhreja kivitellään kuoliaiksi ja homoseksuaaleja hirtetään..."

Helena, huomaatko yhtäläisyyden. Näitä asioita kannattavat nimenomaan Raamattua erehtymättömänä ohjekirjanaan pitävät Suomalaiset fundamentaalikristityt, joita persuissakin tuntuu olevan.

Esisimerkkinä persujen Pentti Oinonen, joka vertasi homoja koiriin ja kannattaa tiukkaa Raamatun tulkintaan.

Helena, miksi menisit merta edemmäs kalaan kun kotipesässäkin löytyy paljon siivottavaa. Miksi Halla-aho hyökkäsi maahanmuuttajien kimppuun kun kantasuomalaisten keskuudessakin olisi riittänyt yllin kyllin duunia.

Olen aina ollut sitä mieltä, että jos nämä kaikenkarvaiset suomalaiset fundalistit, heiluttivat he sitten persujen tai kristittyjen lippua, olisivat syntyneet Afganistaniin, he vaikuttaisivat talibanien joukoissa. Niin lähellä he ideologisesti ovat toisiaan.

Pentti Järvi

Älähän nyt Harri hättäile, kyllä se Helena käy vielä niittenkin kimppuun, kunhan kerkiää. :)
Olenpa melko varma, että suurin osa suomalaisista ei seuraa medioita ja on täysin tietämätön kaikista kamaluuksista, mitä fundamentalistien päässä liikkuu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hei Harri!
"Minusta on todella mautonta verrata homojen ihmisoikeuksia oikeuteen omistaa koira, mutta eteenpäin"

Olet tuossa mitä luultavimmin oikeassa, mutku mauttomuus on toinen nimeni.

"Näitä asioita kannattavat nimenomaan Raamattua erehtymättömänä ohjekirjanaan pitävät Suomalaiset fundamentaalikristityt, joita persuissakin tuntuu olevan."

Ai joukkoraiskattujen kivittämistä ja homojen hirttämistä? Suomalaiset persut?

Jouko Suomi (nimimerkki)

Harri "olkinukke" Tirronen, miksi et sinä siivoaisi sitä kotipesää, ja anna toisten siivota pihaltakin? Luuletko, että jos on huolissaan vaikkapa islamin leviämisestä, ei voi samaan aikaan kritisoida esim. kristittyjä?

Maximilien Robespierre (nimimerkki)

Missä edustaja Oinonen on verrannut homoja koiriin? Koska Halla-aho on hyökännyt maahanmuuttajien kimppuun?
Kuka perussuomalainen kristitty on fundamentalisti ja kannattaa homoseksuaalien hirttämistä ja raiskauksien uhrien kivittämistä?

Heti kun löytyy todisteet niin pistetään giljotiini Senaatintorille. Eihän tuollaisia rikollisia kuulu sietää.

Niin ja miten suomalaisten ongelmat lakaisevat maton alle mahdolliset ulkomaalaisten aiheuttamat ongelmat Suomessa?

Pää poikki vaan kaikilta eri mieltä olevilta!

Vieras (nimimerkki)

Kannattaa muistaa, että islam on myös arabi-sosialistinen uskonto/poliittinen suuntaus.

Siksi mm. Suomen vasemmisto-feministit ovat sen kanssa hyvää pataa.

J. Gagarin

Kannattaa muistaa, että islamin valtavirta on Kaakkois-Aasiassa, jolla ei ole arabien kanssa mitään tekemistä. Väkirikkain islamilainen valtio on Indonesia, lisäksi siellä seuduin ovat islamilaisia mm. malesialaiset ja bangladeshiläiset, jonkin verran on myös Filippiineillä.

Muita väkirikkaita ei-arabimaita, joiden väestö on muslimeja, ovat esimerkiksi Pakistan, Iran ja Turkki. Arabit muodostavat vähemmistön maailman muslimeista.

Pentti Järvi

Juu, Gagarin, noinhan se on. Bloginpitäjä keskittyi nyt ilmeisesti siihen porukkaan ja sen porukan tapoihin, jota tänne Suomeenkin nyt on tullut ja on lisää tulossa. Pieni tietoisku on aina paikallaan ja mm. nämä blogit ovat mua opettaneet yhden jos toisenkin asian tiedostamisessa. Asun liki korvessa ja ilman internetiä olisin täysin pihalla siitä, mistä tässä maassa keskustellaan.

J. Gagarin

"Miksi näitä väitteitä ilman perää esitetään edelleen. Indonesia ja Turkki ovat sekulaarisia valtioita.
Indonesiassa on 300 etnistä ryhmää.

Islamissa kyse ei myöskään ole etnisyydestä vaan suuntauksesta, joista Sunni on yleisin, iranissa toki shiialaisuus.

Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä tuo varmasti myös paljon arabeja tämän uskonnon piiriin."
________________________________________________________________________

Niitä esitetään, koska ne ovat oikeita toteamuksia - ei perättömiä väitteitä. Kun puhutaan muslimeista tai islamista tarkoitetaan nimenomaan muslimeja ihmisinä ja islamia uskontona. Jos jossain valtiossa on yli 90% ihmisistä muslimeja, jotka siis noudattavat islamin uskoa, sellaista maata voidaan hyvin kutsua muslimivaltioksi tai islamilaiseksi maaksi siitä riippumatta onko siellä tuolla uskonnolla missä määrin poliittista ulottuvuutta esimerkiksi perustuslaissa. Turkin tai Indonesian hallitus ei suinkaan pahastu siitä, että heidän maitaan nimitetään islamilaisiksi. Onhan Ruotsikin luterilainen, vaikka se on sekulaarinen yhteiskunta, samoin Italia on katolinen, j.n.e.

Esittämäsi semantiikka pyrkii vain refokusoimaan islamkäsitteen kohti arabimaiden fundamentalisteja, jotta vältyttäisiin avarakatseiselta suhtautumiselta muslimeihin.

Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä tuovat paljon arabeja muslimien piiriin, mutta ei niin paljon, että ne lähestulkoonkaan muodostaisivat islimilaisten enemmistön.

J. Gagarin

Wikipedian mukaan http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_v...
ainoastaan Somalia ja Tunisia ovat maita, joissa islam on määritelty¨
valtionuskonnoksi. Niistä Somaliakaan ei ole arabimaa, joten arabi-
maista siis vain Tunisialla on islam valtionuskontona, jos siis sitä
kriteeriä haluat käyttää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102912603970_u...

Päivi Räsänen on jälleen sanonut jotain, mikä aiheuttanee huutomyrskyn. Mutta kun miettii, niin eikö todellakin olisi järkevintä, että muslimit pääsisivät muslimimaahan turvapaikkaan ja kristityt kristittyihin valtioihin?

Pentti Järvi

Se nainen on masokisti, julma itelleen ja muillekin. huhuh.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No niin tuntuisi vähän olevan :(

Matias Gerlich

Räsänen kertoi sen saman asian minkä mm. professori Timo Vihavainen kirjassaan "Länsimaiden tuho". Se, ettet ole havainnut sitä kiistatonta tosiasiaa että maahanmuuttajista kaikkein suurimmat ongelmat sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan on juuri muslimeilla, on tietysti sinun ongelmasi.

http://pelontorjunta.suntuubi.com/fi/Blogi/#slummi

"Maahanmuuttajat tulevat yleensä sellaisista maista, jotka kulttuurisesti ovat vuosisatoja jäljessä eurooppalaisesta maallistumisesta. He tulevat paremman elämän toivossa, MUTTA PAREMPI ELÄMÄ EI HEILLE TARKOITA KULUTUSUSKONNON TUNNUSTAMISTA VAAN PAREMPIA EDELLYTYKSIÄ VANHAN SUKU- JA PERHEKESKEISEN ELÄMÄN JATKAMISELLE. Mikäli hyvinvoinnin sijasta tilalle tuleekin aineellista kurjuutta, saattaa uskonnon merkitys korostua entisestäänkin. Mikäli taas slummien kanta-asukkaat menettävät sekä uskonnon että hyvinvoinnin, ei heille jää mitään elämisen arvoista. Seurauksena on brutaali elämäntapa, joista esimerkkejä on runsaasti ympäri Eurooppaa mm. Ranskasta ja Britanniasta."

Heli Hämäläinen

Mihinkäs sekulaarinen uskonnonharjoittaja pääsee, siis sellainen, joka harjoittaa uskontoa vain uskontona eikä tee siitä elämänohjetta kuin korkeintaan itselleen?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hyvä kysymys. Lisäksi ongelmaksi saattaisi nousta se, että millä kristityt ja sekularistit erotettaisiin fundamentalistimuslimeista, jotka voisivat sanoa olevansa vaikka mitä muuta kuin oikeasti olisivat. Sit pääsisivät Suomeen, toisivat tänne 50 sukulaistaan ja muuttusivatkin kuin ihmeen seurauksena muslimeiksi.
Tosin eikös uskosta eronneet muslimit yleensä saa kuolemantuomion? Hmm... nämä ovat vaikeita kysymyksiä. En jaksa ajatella, meen meikkaamaan.

Pentti Järvi

Helena: niitten meikkiaineitten kehittelyyn on käytetty ties millaisia eläinkokeita ja valmistukseen ties mitä elukoita...:)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pentti, mie käytän elukoilla testaamattomia tököttilöitä.

Harri Tirronen

Siitähän tässä on kyse. Kaikki muslimit nähdään extrimisteinä koska heidät halutaan nähdä extrimisteinä. Ihminen näkee asiat niin kuin haluaa. Kyse ei oikeasti ole muslimeista, homoista, feministeistä, vihreistä tms. Kyse on mielipiteen lausujan omista peloista.

Yllättävän vähän ja vielä vähemmän foobikkojen itsensä toimesta pohditaan, miksi joku näkee maailman niin vääristyneenä. Miksi tavallista muslimia ei voida nähdä vain tavallisena ihmisenä, joka on sattunut syntymään toiseen uskontoon, haluaa tehdä työtä ja elättää perheensä. Miksi homoa ei voida nähdä tavallisena ihmisenä, joka rakastaa puolisoaan ja haluaa elää tavallista elämää.

Olen aina ihmetellyt miksi esim. psykologit ja psykiatrit ovat täysin hiljaa kun puhutaan syrjintään liittyvistä asioista. Ehkä he eivät halua joutua fundamentalistien ristituleen.

Pentti Järvi

Heh, ei sillä Päivillä kait sentään palleja oo. Päivin ei vain tarvitsisi toitotella ympäriinsä noita iskulauseitaan. Ihan neljän seinän sisällä kotioloissa vain...

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

Islamin koirakielteisyys liittyy koirien statukseen potentiaalisina kulkutautien levittäjinä. Samasta syystä mm. hiiriä pidettiin saastaisina eläiminä, ja sianlihan syöntiä kammoksuttiin(sioissa elävä "trichina" -loinen). Yllämainittujen eläinten kammoksuminen oli tuon ajan maailmassa täysin loogista, mutta modernissa pohjoismaalaisessa yhteiskunnassa ongelma on lemmikkieläinten medikaalisen huollon ansiosta pääasiassa eliminoitu. Moni muslimi on onneksi ymmärtänyt tämän, tosin taikauskoisemmat uskonveljensä ja siskonsa eivät.

Visitor (nimimerkki)

Jep, trikiini on ollut ongelma myös Euroopassa jossa asia tajuttiin vasta 1800-luvulla.

"Trikiini (Trichinella spiralis) on pieni, sukkulamatoihin eli nematodeihin kuuluva loismato, jonka aiheuttama sairaus trikinoosi on tunnettu jo tuhansia vuosia sitten. Muinaisessa Egyptissä haukkapäisen Horus -jumalan palvojia kiellettiin syömästä sian lihaa ja samanlainen kielto oli voimassa foinikialaisten keskuudessa nykyisen Libanonin alueella satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Kiellon perusteena on aivan ilmeisesti ollut kokemus, että sianlihan syömisestä saattoi olla seurauksena jopa hengenvaarallinen sairaus. Siihen perustuu myös Raamatun ja myöhemmin Koraanin sanoma sian saastaisuudesta, minä vuoksi juutalaiset ja islaminuskoiset eivät nykyäänkään syö sianlihaa..."

http://www.saunalahti.fi/arnoldus/trikiini.html

Visitor (nimimerkki)

Löysin taannoin vanhan National Geogrphin, jonka kannessa on kuva aasialaisesta naisesta hellan äärellä, vieressä korissa söpö koira hämmentyneen näköisenä katsellen, lehden artikkelista kävi ilmi, että se koira oli pääruoka aterialla...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kyllä tähän maailmaan monenlaista mahtuu. Muutamilla koira kulkee kalliissa käsilauksussa asusteena, toiset kammoavat koiria ja suhtautuvat vihaten jopa näkövammaisten opaskoiriin ja kolmannet keittävät koirasta soppaa.

Harri Tirronen

Minä näin kesällä niityllä tosi söpön näköisiä lehmiä. Ne oli niin rakastettavan näköisiä märehtiessään onnellisen näköisenä heinää. Kunnes muistin, että niistähän tehdään kohta jauhelihaa.

Voi pyhä sylvi tätä populismia!

Visitor (nimimerkki)

Populismia ;-) Vanhana koiraharrastajana ja jokusen koiran omistajana, tuo edellä mainittu kuva vain teki oikeasti jotenkin häijyä, ei voinut mitään, mistä lie johtuu?

Vieras (nimimerkki)

Ensin niistä tehdään maitoa. Paljon. Vanhasta lehmästä tehdään jauhelihaa. Sonnista tehdään pihviä.

Voi pyhä Urho tätä tekopyhyyttä!

J. Gagarin

Muslimit eivät syö koiran lihaa, mutta sen syönti on yleistä Koreassa ja Kiinassa. Olen itsekin syönyt koiraa kerran Pekingissä. Eksoottisin ruoka, jota olen syönyt, on tiikerin liha. Sitä kiellettyä herkkua tarjoiltiin paikallisviranomaisten kanssa hyvissä väleissä olevan syrjäseudun vuoristoravintolan listalla eräässä Kiinan provinssissa.
Moraalisessa mielessä katsoin, etten kuitenkaan ollut myötävaikuttamassa tiikereiden katoamiseen, koska se oli tapettu pakasteeseen jo ennen kuin vierailustani kyseiseen ravintolaan edes tiedettiin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mie en oikein välttämättä haluaisi syödä eläin, joka on syönyt lihaa. Joskus karhua olen syönyt ja se outoa. Itse mie olen radikaalisti vähentänyt possun syöntiä, koska jotenkin se on kans outoa, eettisesti, kun miettii kuinka älykäs eläin sika on. Ja lehmät ovat aivan ihaniä. BYHYYY, en voi syödä enää lihaa.
Olin muuten vuosia vege ja syynä oli edellämainitut. Vaan kyllä se on kunnon pihvi <3

J. Gagarin

Vanhempi tyttäreni ei syö edes kananmunia, koska kanat ovat ne munineet eikä juo maitoa, koska se on lypsetty lehmästä. Yritä nyt sitten aina tihruilla millin tuoteselosteprintistä kustakin kastikkeesta ja purnukasta onko siinä maitojauhetta tai kananmunaa. HUH !!!

Oli muuten vihainen, kun kerroin siitä tiikerin syönnistä, väitti, että "olen antanut heille motivaatiota jatkaa tiikerin metsästystä".

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No nii-i! Ei tiikereitä saa syödä. Eikä norsuja :(
Mut nyt mie lähen Jyväskyllään.

Pentti Järvi

"Kaikkiruokaisen karhun pääravintoa ovat kasvikunnan tuotteet, ja talven rasvavaraston keruussa marjat ovat tärkeää ravintoa. Karhu syö myös hyönteisiä, toukkia puista ja muurahaisia mylläämällä muurahaiskekoja. (Erityisesti talviunen jälkeen keväällä karhut voivat saalistaa hirviä). Myös mehiläispesien sisältö, kuten hunaja ja toukanalut kuuluvat karhun ravintoon." Wikipediasta.

Harri Tirronen

Oli jännää illalla pyöräillessäni kohdata kettu metsätiellä. Muistin samalla järjettömän viattomien luontokappaleiden rääkkäämisen, jota Suomessa kutsutaan turkistarhaukseksi.

Pentti Järvi

Tarhaketut eivät ole kettuja olleskhan, vaan ne ovat naaleja.

Harri Tirronen

Se oli jotenkin herttainen näky kun joukko pikkupossuja ruokailee oikein lihavan emakkosian nisistä. Kunnes muistin, että kohta se emakko kaltataan tai keitetään elävänä pohjoismaisissa teurastamoissa.

Visitor (nimimerkki)

Tuo elävälttä keittäminen oli kyllä melko härskiä ja kohuhan siitä nousi.

Maximilien Robespierre (nimimerkki)

Ihailemassasi islamissa toki ei sikaa syödä, mutta lehmältä kyllä viilletään kurkku auki ja valutetaan veri ulos rukoilun säestämänä. Tulee mieleen ajat kun veri virtasi vapauden, veljeyden ja tasa-arvon vuoksi.

Kuolisikohan suurin osa suomalaisista nälkään jos pitäisi itse lahdata päivällinen, vai menisikö pettuleipälinjalle?

Suomalaiset kylän lahtaajat olivat kyllä sinänsä vellihousuja, koska tainnuttivat tai ampuivat yleensä eläimen ensin. Ei siis mitään järkeä, kuoleehan se verenhukkaan, miksi tuhlata energiaa ja luoteja?

Vieras (nimimerkki)

Voi että oot Helena söpö!!!! Siis tällänen kommentti tähän väliin :D

Harri Tirronen

Ne aika komean näköisiä, isot hevoset, kun tulevat vastaan ratsastustallien lähellä ulkoillessani. Tuskin jaksan odottaa, että pääsen kotiin avaamaan metvurstipaketin.

Visitor (nimimerkki)

Metwursti on hyvää, hevosenliha muuten on hiukan liian tuhtia ja voimakasmakuista.

Pietari Vehnälä

Kaunis Helena,

Kun sinulle sanavalmiina ja edustavana portit aukeavat, niin ehdottaisin, että jos voisit alkaa propagoimaan muutamia yhteiskunnallisia kokeita. Haluaisin nimittäin nähdä, mitä tapahtuu, jos tämä lappilappilainen kaksineuvoinen kansankirjailijamme viskaisi "joukisti" koraanin pitkin studion parkettia.Saataisiin noin niinku "koeputkessa" hieman tutkailla mikä Helsingin nähtävyys pahimmassa tapauksessa saisi huutia.

ps. Islamistifanaatikoille tiedoksi että olen nähnyt miten somalitytöt ovat oikeasti kiinnostuneita koirista. Etenkin bizon friseet on niiden mieleen.Äiti tosin kuiskutteli tytöilleen taustalla että "me somalit olemme allergisia koirille"...:)

ps2: Tehdään pakolaispolitiikastamme koiraystävällisempää. Otetaan tänne vaan kristittyjä pakolaisia.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hahaha, mut eikös juuri bichon friseet ole niitä koiria, joita voi allergikkokin pitää? :D

frank (nimimerkki)

"Otetaan tänne vaan kristittyjä pakolaisia."

Otetaan tänne vain kaltoin kohdeltuja kulkukoiria. Tulee halvemmaksi ja saadaan maailmanmainetta :-)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Moskovassahan oli tullut tuossa joku aika sitten ilmi semmonen pieni outous, että kulkukoiriin satsattiin huomattavasti enemmän rahaa kuin kodittomiin ihmisiin. Siellä kato oli jotain sellaista, että hienostorouvat ja poliitikkojen tyttäret pyörivät eläinsuojelujutuissa mukana, niin saavat sitten vähän toisella tapaa määrärahoja juttuihin kuin mitä kadulla elävien kansa työskenteleville annetaan... :)

Visitor (nimimerkki)

USA:ssa lemmikkibisnes on valtava, koirilla on omia kauneudenhoitoloitaan, päivähoitoloita ja jopa omia tavarataloja joissa myydään mm. timateilla koristeltuja tuhansien dollarien kaulapantoja, desingvaatteita jne.

frank (nimimerkki)

"Aika herkkähipiäiseltä vaikuttaa joku porukkaa, mutta en tiedä onko herkkähipiäisiä muslimit vaiko heihin syvästi mieltyneet suomalaiset..."

Kyllä ne taitaa olla jälkimmäisiä jotka syytteet syyttelee ja tuomiot jakelee...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin miekin vähän olen ollut ymmärtävinäni.

Etelän juntti (nimimerkki)

Hei Helena,

olisit suositellut muslimille kissan ottamista.

Pentti Järvi

olisi muutenkin somaa, jos maahanmuuttajat toisivat maistansa siellä eleleviä tyypillisiä elukoita. Aaseja, kameleita, kenguruita, laamoja, kääpiövuohia jne.

Heli Hämäläinen

On eri asia olla muslimi kuin olla islamisti.

Tätä ehkä Jari-Petri haki takaa. Tehkäämme oletus että kaikki islamistit ovat muslimeja, mutta kaikki muslimit eivät ole islamisteja.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Islamismi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Islam

Siirrytään eteenpäin.

Pentti Järvi

no senverran, että kaikki arabitkaan eivät ole muslimeja. En sitten tiedä, mitä kristittyjä ja mistä se Päivi niitä haluaa tänne kylmään Suomeen. En löytänyt lukuja nyt tähänhätään, mutta jo Egyptissä koptia on kymmenisen miljoonaa.

Maximilien Robespierre (nimimerkki)

Islamisti on länsimaisten kehittämä sana koraania ja haditheja säntillisesti noudattavalle.

Näitä ovat yleensä sunnaa seuraavat, eli Muhammadin elämäntyyliä ohjeenaan pitävät muslimit.

Te ette pääse eteenpäin ennen kuin opitte ajattelemaan ilman tunteita.

Heli Hämäläinen

Näkökulma tuokin. Usein fundamentalisti pyrkii määrittelemään maailman oman napansa kautta. Jos fundamentalistisavolainen pitää itseään "oikeana immeisenä (ihmisenä)" niin mitä muut ovat?

Minun mielestäni USAn teepussiliikkeellä, räsäs-soinilaisuudella ja islamismilla on paljon yhteistä. Se on tarjota yksinkertaisia vippaskonsteja ja meemejä monimutkaisuutta pelkääville ihmisille.

Tässä tämän illan satoa. Englannin kielellä.

http://www.youtube.com/watch?v=nnUfPQVOqpw

Käyttäjän pecu kuva
pekka hirvasoja

Ai että nää sun juttus ovat kyllä mukavaa luettavaa.
Itse olen näistä rättipäistä sitä mieltä että parempi pysyä siellä oman palmun alla jos meinaavat tulla suomeen harjoittamaan sairaita ja suomen laissa laittomia touhujaan.
Ja olen myös siinä mielessä perussuomalainen että autetaan ensin oman maan kansalaisia ja sen jälkeen muut. Tiedän että se on tylyä ja itsekästä mutta jostain on aloitettava ja hoidettava asiat kunnolla, ei kaikkia voi auttaa valitettavasti...

Toimituksen poiminnat