Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Onnea isät

Olen kuullut, että naiset valitsevat itselleen miehen, joka muistuttaa omaa isää. Omalla kohdallani se on liki mahdotonta, sillä minun isini on supermies. Hän on empaattinen, rohkea, oikeudenmukainen, viisas, hauska, vaatimaton, nuorekas, urheilullinen ja ahkera.

Miehille oma isä on varmasti jonkinlainen esikuva. Isä voi olla renttu tai menestyjä, alfauros tai neitimäinen hippi, niin hän on miehelle se tärkein miehen malli.

Olipa lapsi tyttö tai poika, edustaa isä lapselle jotain yliluonnollista, turvallista ja oikeudenmukaista. Siinä missä äiti nalkuttaa epäolennaisuuksista, kuten huoneen siisteys tai koulutehtävät, eivät isät nalkuta koskaan. Isät ovat siitä erikoisessa asemassa, että he ovat vapaita kaikesta turhasta huolehtimisesta, heidän roolinsa on pohjimmiltaan olla se viimeinen tuki ja turva, muutoin he saavat olla lapsen tasolla, lähellä lasta. Kontata lattialla pienen lapsen kanssa tai leikkiä autoradalla tuntematta itseään hölmöksi. Tosin isä saa olla pikkasen hölmö ja hupsu, hän ei siitä menetä arvoaan.

Isä on turva. Lapsi luottaa, että vaikka koko maailma hajoaisi, niin isä tietää mitä tehdä. Isä suojelee viimeiseen hengenvetoonsa perhettään ja tuo tieto luo lapselle syvän turvallisuudentunteen, jonka päälle on hyvä rakentaa elämänsä. Kun ihminen tietää, että viimeinen ihminen, joka tuomitsee tai alkaa pitää moraalisaarnaa, on oma isä, niin silloin on hyvä olla. Siinä äidit ja isät eroavat toisistaan. Äitien kuuluu olla moraalisia ja potkia jälkipolveaan perseelle, isän tehtävänä on olla aina olemassa lasta varten.

Siksi lapset rakastavat isiään aivan suunnattomasti. Sillä ei ole mitään merkitystä, onko lapsi viisi vaiko viisikymmentä vuotta vanha, isä tekee lapsen aina lapseksi ja lapsen maailman ehjäksi. 

Onnittelen kaikkia ihania isiä tänään. Onnea, että olette isiä ja teitä rakastetaan paljon.

Rakkaudella,

Helena Pusu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kiitoksia! Yksinkertaisena (!) isoisänä ja tietysti muutenkin isänä olen sitä mieltä että nykymaailmassa on vaikeampaa hankkiutua isäksi kuin ennen. Ajatellaan uraputkia ja kukkaroita enemmän kuin vanhemmuutta ja perhe-elämää johon lapsetkin kuuluvat. Ikänsä sinkkuna eläminenkin näyttää olevan yleistymässä. Pelikonsolit taitavat korvata lasten kanssa leikkimisen. Ehkä arvot vielä muuttuvat, ehkä ei.

Hyvää sunnuntaita Sinulle.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Varmasti niinkin. Kuitenkin minusta tuntuu, että pelikonsoli-ikäpolvenkin miehillä on kaipuu perinteisiin asioihin. Mukavaa isänpäivää sinulle. Ukit ne vasta ovatkin lapsille tärkeitä ja rakkaita. Valitettavasti oma ukkini makaa jo tuolla Mähkön kankaalla... mutta hän se oli ihana mies <3 Mie olen niin onnekas ollut, kun elämässäni on ollut lauma ihania, mahtavia miehiä :)

YH-isukki (nimimerkki)

Olipa nätisti sanottu. Kiitos. Nyyh!

Anna-Riina Peltola

Ihana kirjoitus. Onnea iskät - teitä tarvitaan! Toivottavasti monet saavat tänään aamukahvit sänkyyn tai ainakin puhelun lapsilta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Isiä ja miehiä kiitellään liian harvoin, vaikka heidän panoksensa yhteiskuntamme eteen on mittaamattoman merkittävä :)

Mulukku (nimimerkki)

Kiitos.

Kolmen lapsen isänä oli mukava lukea tuollaista tekstiä. Ihana poikkeus nykyaikana vallitsevassa miesvihamielisessä ilmapiirissä.

juri g.

Niinpä. Helena olisi jo julkkis ja jonkun valtamedian kolumnisti hänen laadukkaalla ja humoristisella kirjoitustavallaan. Iässä, sukupuolessa ja ulkonäössäkään ei ole vikaa. Mutta nämä 'väärät' mielipiteet...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mulukku ja Jorma,
Nainen, jolla on ollut hyvä isä ja järkevä äiti, rakastaa miehiä :)

Vieras (nimimerkki)

Varsin hyvä kirjoitus. Vastaavanlaisia ajatuksia pyörittelin itsekkin kun mielipiteeni siirtyi homoparien (ja siten myös lesboparien) adoptoinnin kannattamisesta vastustamiseen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Itse en vastusta homoparien adoptio-oikeutta, sillä samaa sukupuolta olevat vanhemmat ovat parempi vaihtoehto kuin se, ettei ole vanhempia ollenkaan :) Mielipiteelläni en kuitenkaan halua väheksyä perinteistä perhemallia.

YH-isukki (nimimerkki)

...muutoin he saavat olla lapsen tasolla, lähellä lasta. Kontata lattialla pienen lapsen kanssa...
Tyttäreni lähetti sähköpostissa vanhan valokuvan, jossa meillä on kova konttauskilpailu meneillään. Kun minä aina hävisin, tytär kysäisi kerran "et kai vaan tahallasi häviä?" Kuva otettiin 30 vuotta sitten.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hahhah :D Ihania muistoja :)

Jouko Koskinen

Kahdenlaisia muistoja;
tapasin eilen isäni tunteneita naapureita, tuttavia, työkavereita ja heidän lapsiaan. Kaiki muistivat isäni ahkerana, raittiina ja isänmaallisena miehenä - vaikka ei "päässytkään" sotaan kroonisen säärihaavansa takia.

Oma isäkuvani on ollut tasan päinvastainen; koko lapsuusajan kuulin vain äänen; 'senkin sikasonni, huoripukki, veltto - ei kelpaa edes sotaan . ." Isän hautajaisiin en mennyt mutta äidin muistoksi pidin puheen jota pappi kuunteli korvat punaisena.

http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/501...

Vieras (nimimerkki)

Voisin ehkä olla isä, jos olisin joskus saanut naista.

Vieras mies (nimimerkki)

Positiivinen ajattelu ei valitettavasti kerro maailman todellisuudesta, jossa myös monet suomalaiset "hyvien perheiden" lapset kärsivät suunnattomasta rakkauden puutteesta ja siitä että heitä ei rakasteta omana itsenään, vaan ehkä jonkinlaisena vanhempien egon vahvistajana - puhumattakaan sitten muusta väkivallasta ja laiminlyömisestä, joka oikeastaan ilmenee yhteiskunnan rakenteissakin monella tavalla, esim. koulussa. Itse koen hyvin epäoikeudenmukaisena ja lasta alentavana isyyden tai äiteyden ylistämisen sellaisenaan. Tässä kohtaa lapsella ei tietenkään ole muuta vaihtoehtoa kuin tukahduttaa aidot tunteensa ja väkertää isänpäivälahjoja muiden mukana...jospa se isi sitten rakastaisi vähän enemmän..

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

On olemassa niin monenlaisia perheitä. Nytkin monet lapset ja monet isät istuvat miettimässä, että jos olisi asiat toisin, niin vietettäisiin lapsen kanssa yhdessä isänpäivää.
Kyllähän aina vanhemman ja lapsen suhde on vanhemman vastuulla. Ei alaikäinen lapsi juuri mitään voi tehdä isä- tai äitisuhteen eteen, jos siinä tiellä on muita vanhempia ja vanhempien omat höyrötykset.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kiitos!:)

Muistakaamme myös niitä isiä, joiden isyys ja ihmisarvo on avioeroissa murskattu yhteiskunnan nyrkiniskuihin ja erityisesti kuntien perheasiain virkanaisperkeleiden sisartenväliseen yltiöfeminismiin.

Mikko K (nimimerkki)

Tyttärethän ovat prinsessoja ja hyvä niin, sillä eihän iskä voisi olla muuten kunkku.

Vieras mies (nimimerkki)

Hyvin monessa perheessä lapset ovat vanhempiensa egon vahvistajia, eikä heitä osata rakastaa omana itsenään. Tästä näkökulmasta katsottuna niin isän- kuin äitienpäiväkin voi olla lasta alentava . Käytännössä lapsen on pakko pelata mukana ja osoittaa ”kiitollisuuttaan” vanhemmilleen väkertämällä lahjoja, siitä huolimatta, että on joutunut pienestä pitäen tukahduttamaan aitoja tunteitaan – muusta väkivallasta ja laiminlyönnistä puhumattakaan.

Vieras Länsirannikolta (nimimerkki)

Kukahan voisi olla Suomen kuuluisin isä? Maailman kuuluisin on tietysti Josef, Jeesuksen isä, jaa, Abrahamia ei pidä unohtaa.
Muita julkkuja jotka heti tulevat mieleen ovat Bushit, Kirk Douglas, Bachit.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Eiköhän se Mikkosten perheestä löydy :D

Vieras Länsirannikolta (nimimerkki)

Timo T.A. ? hehheh. Saksassa muuten vietetään isänpäivän ohella Herrentag´ia, jolloin äijäporukat lähtevät kiertelemään kapakoita tai varta vasten rakennetuilla vankkureilla (lastattu alkoholilla)johonkin ryyppäämään ja syömään Bratwurstia. Ei tarvitse olla isä päästäkseen mukaan.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)
Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hahahahha, ihan huippu :D
"I got the money if you got the honey" :D

isät ovat tärkeitä (nimimerkki)

Tyttäremme, jota kutsumme Puluksi, oli lukenut jostain, että äidit ovat myös linnuille tärkeitä. Luettuaan tämän, hän viestitti minulle - äidilleen -, että äiti on tärkeä myös 'ihmispululle'. Olin tästä viestistä kovin otettu ja kerroin sen tytön isälle, joka hänkin halusi olla tytölle tärkeä. Pulumme vastasi tähän: "Isä on minulle hyvin rakas ja tärkeä. Eihän Pulujakaan maailmaan ilman munia tupsahda".

mamin kullat (nimimerkki)

Isänpäivää myös lapsistaan vieraannutetuille isille! Isille, jotka tahtomattaan ovat "kadottaneet" lapsensa äitien toimesta. Manipuloinnilla katkaistaan yhteydet isään ja isän puolen sukulaisiin. Äidiltä sairasta käyttää omia lapsiaan välikappaleena omiin kyseenalaisiin tarkoitusperiin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Olen täysin samaa mieltä. Lapsi tarvitsee molempia vanhempiaan! Ja se pitää molempien vanhempien pitää mielessä.

elmo kaila (nimimerkki)

dänks bella...kiva että joku muisti...

Jopo (nimimerkki)

Helena oot siisti mimmi!

Käyttäjän elukka kuva
elukka elukka

Kiitos kauniista sanoista. Hienoa, ettei feminismi ole vääristänyt kaikkien miesnäkemystä. Nimittäin puheita isien tarpeettomuudesta on pidetty varsin korkealla poliittisessa eliitissä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mielestäni mehtään mennään siinä vaiheessa, jos miehistä yritetään tehdä munattomia, eli naisia. Miehillä on isinäkin tietynlaiset luontaiset tarpeet tyydytettävinään eikä mielestäni pidä liikaa mennä sitä, minkä luonto on hyväksi todennut, sotkemaan.

Just luin hesarin sivuilta juttua jostain Amazonin alkuperäiskansojen touhusta. Siellä monissa kulttuureissa naisilla voi olla lapsia vaikka kuinka monen miehen kanssa, mutta pohjimmainen tarkoitus sillä on se, että aina on joku mies, joka ottaa sen perheen "isän" roolin ja suojelee sitä perhettä. Täytyisi ymmärtää, että juuri tuo tietty suojelijan rooli on miehelle ja isälle luontaisesti hyvin tärkeä.

Pentti Järvi

Miehet eivät tänäpäivänäkään voi synnyttää, mutta ovat yhä useammin mukana synnytyksessä ja lasten kasvatuksessa ja kodinhoidossa. Yhdysvalloissa kiinnostusta riittää jo yli 5 miljoonalle isälle.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stay-at-home_dad

ps. nyt muistin kirjautua tähän kivaan blogiin
ps2. ei me rantaruottalaiset olla ihan pahoja

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No en mie rantaruottalaissii pahoina piekkään :D

Van Helsing (nimimerkki)

Kaunis kirjoitus. Noin kauniita sanoja naiselta miehelle. Taisimpa hieman liikuttua. Mutta tunnekuohusta selvittyäni ajatus kirkastui ja tajusin että päivä on ISÄNPÄIVÄ eikä suinkaan PUOLISONPÄIVÄ.

Ehdin jo miettiä mikä minussa on ollut vikana kun tytöt/naiset/puolisot (exät) eivät koskaan sanoneet minulle mitään tuollaista. Mutta niinhän se on että ei tuollaisia parisuhteessa puhuta. Pitäisikö tästä vetää se johtopäätös että suurinta rakkautta on vanhemman ja lapsen välinen rakkaus eikä suinkaan se kaikkialla toitotettu miehen ja naisen välinen rakkaus?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tokihan isänpäivänä on kiitettävä myöskin lasten isiä, mutta omat isät ja ukit on etusijalla :)

Vieras (nimimerkki)

Naisvaltaisessa elämänpiirissä tahtomattani eläväni, soittelin tänään suvun miehille hyvää isäinpäivää, on lapsia tai ei. Ilahtuivat. Että ei se paljoa vaadi joskus halaus lähettää.

danielewski (nimimerkki)

Nätisti sanottu. Noinhan se omassakin pesueessa menee. Pojan tapauksessa tosin tuntuu, että välillä täytyy heittää leppoisuus nurkkaan ja olla viimeinen ojentaja ja korkein oikeusaste. Rouva valittelee aina, että hän joutuu aina olemaan se päivänpoliittinen pikkuasioista mälkättäjä, ikävä ihminen ja että isäntä saisi vähän osallistua tähänkin puoleen, ettei perikunta mene aivan tärviölle.

Mutta toistaiseksi tuo on ollut vielä ohitettavissa hiljaisella myhäilyllä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Olen havainnut että nalkutus lasten lelujen korjaamiseksi on loputon suo. Kun kerää lelut kerran jätesäkkiin ja vie säkin pois niin aika pian lapset ymmärtävät että kun isä pyytää korjaamaan lelut ne oikeasti pitää korjata tai isä vie ne pois. Nalkutus tosiaan ei ole isähommaa.

Joskus kun miettii millaiseen pääkaupunkiseudun hullunmyllyyn lapset joutuvat ja millaisia vaaroja ja vihervasemmistoliset sekopääpoliitikot lapsille aivan turhaan rakentavat isin on hyvä korkata mökkirauhassa pullo kivaa singlemalt viskiä. On hämmästyttävää miten paljon pahaa ja täysin tarpeetonta julmuutta sekä ahneutta viherpoliitikkoihin liittyy. Kun pienillä jutuilla asiat voisi hoitaa paljon kivuttomammin niin sepäs ei ole poliittisesti korrektia.

Olisi kiva sanoa lapsille että ei tässä elämässä pelkkää onnea tarvita vaan rehellistä kovaa työtä. Mutta vihervasemistolaisten ja sosialistiaatelisten hoitaman pahoinvointivaltion johdosta tarvitaan. Työn sijasta onnea? Ja onnenkin sijasta läjä rahaa?

Katselin eilen kuinka nuoret könysivät ja konttasivat ja oksentelivat tarjouskaljojaan. Itsetuhoiselta ihmiseltä kesti illalla noin 2 tuntia poistua Vantaalaisen sairaalan vastaanotolta jatkaamaan elämänsälopetusyrityksiä mitkä poliisi ensimmäisellä kerralla keskeytti. Jos yrittää olla vieraalle isä edes hetken, on vihervasemmistolainen sosialistipoliitikko heti puolustelemassa lasten oikeutta ryypätä ja käyttäytyä lapsen oikeutensa mukaan rajoittamattoman väkivaltaisesti ja itsetuhoisesti.

Hyvä isä osaa sanoa EI ja RIITTÄÄ koska he välittävät.

Toivottavasti seuraavissa eduskuntavaaleissa vihervasemmistolaisen saastan määrä laskee koska eräiden lasten elämänsaastan määrä on kasvanut aivan tolkuttomaksi sen takia koska heidän elämässään ja heidän yhteisössään ei tunneta edes hyvän isän käsitettä. Mutta paha isä näkyy heille jokaisen vastaantulevan miehen silmissä.

Vieras (nimimerkki)

Ongelma ei ole pelkästään poliittinen, mutta liiallinen lasten hyysääminen ja lasten oikeuksien korostaminen on johtanut siihen, että lapsi-aikuinen asetelma on kääntynyt päälaelleen. Esimerkiksi koulumaailmassa tuntuu siltä, että lapset saavat tehdä mitä tahansa ja aikuiselta (jonka nyt kaiken minulta löytyvän järjen mukaan pitäisi olla "johtaja") on viety oikeus pistää asialle stoppi. Lapsista on tullut yhä röyhkeämpiä ja itsekkäämpiä, koska todellinen vastuu ja vanhemmuus puuttuu perheistä ja yhteiskunnasta.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Siviilitarkkailija, toki isän täytyy olla myöskin auktoriteetti. Sitä lapset tarvitsevat.

Vieras, se on jännä, että joissain tapauksissa lasten "oikeudet" menevät ihan järjettömyyksiin, kun taas huoltajuuskiistoissa ja muissa ne hyvin helposti unohdetaan vanhempien laillisten oikeuksien takia...

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Ensin ajattelin, että tämän täytyy olla parodiaa. Miehiähän vain haukutaan nykyään. Kirsi Virtasen jutun (http://areena.yle.fi/audio/1393085) jälkeen on aika vaikea uskoa, että jostain löytyy nainen, joka ei vihaa miehiä.

Kiitos, että joku uskaltaa tulla julki muunkinlaisilla mielipiteillä.

Janne G Pirinen

Hä? Huutöfak is kirsivirtanen? Eiköhän ylivoimaisen suuri enemmistö naisista ole sellaisia jotka eivät vihaa (ainakaan kaikkia) miehiä.

Tietysti jos maailman kaikki naiset vihaavat sinua...

juri g.

Kirsi Virtasen mainiot radiopakinat ovat ironiaa, parodiaa, satiiria ja sarkasmia. Niitä ei pidä ottaa kirjaimellisesti.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ehkä ne heitterit ovat sattumalta vihaisia ja vihaiset ihmiset ovat aina äänekkäimpiä?

Vieras (nimimerkki)

Sinä Helena osaat käyttää rakkaus-sanaa oikeassa paikassa etkä piiletä etkä häpeä sanoa sitä silloin kun se pitää sanoa eli tänään- Isälle ja kaikille isille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Mutta ei rakkautta saa jankata koko aikaa, niinku ameriiikkalaisissa elokuvassa tekköövät. Silloin rakkaus kokee inflaation. Oikeissa paikoissa ja oikeaan aikaan rakkauvella saa ja pitää oikein elostella.

denotredame (nimimerkki)

Helena. Olet saanut äskettäin kehuja jopa Pekka Siikalaltakin ja se on paljon se. Kun nyt on 68v 'vanha pieru' ja lapset maailmalla ja lapsenlapsiakin lämmittää mieltäni että kaiketi melko nuori äiti oliko se nyt 'ämmänräihkänä' karjalan laulumailta kirjoittaa näin kauniisti isästä. Herkistyin. Minulla on se onni vanhana ukkona että lapseni tietääkseni ovat samaa mieltä kanssasi. Taas hieno kirjoitus. Kiitos tästä Helena.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitos itsellesi kommentista. Arvostan sitä paljon :)

MilaF (nimimerkki)

Ihana kirjoitus! Olen tänään muistellut omaa poisnukkunutta isääni. Olen saanut elää turvassa ja mukana pienen yrittäjän tekemisissä. Apukätenä ja elämänoppilaana. Hänen poismenonsa oli nopea ja odottamaton. Oltiin menossa lätkämatsiinkin illalla. Kielsin asian hirveän pitkään ja olin monta vuotta "menossa lätkämatsiin" Näin unia, joissa hän oli läsnä. Pakokauhuvaihe oli kamala. Ihan kuin olisin ollut maailmassa yksin, vaikka äiti oli vahva ja otti ohjat käsiinsä. Sukukin jotenkin onneksi tiivistyi silloin lähellemme. Kaipaus on ikuista, mutta onneksi on muistot!

Lasteni isä on tehty samasta puusta ...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

:) en miekään edes osaa kuvitella elämää ilman minun isiä...

jorma (nimimerkki)

Vaikutat Helena Eronen olevan ihana nainen. Kuulet tätä varmaan usein, mutta halusin vaan sanoa... jonkin asteisena faninasi. Aina kun luen kirjoituksiasi, saan voimakkaan halun muuttaa Pohjois-Karjalaan.

Itse en ole isä vaan yksinäinen nörtti, mutta pitää tehdä tällainen postaus, kun satuit taas kiihottamaan minua niin nätillä naamallasi kuin kivoilla ajatuksillasi.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Kiitos!

Helena Eronen.

Muistan armeija-ajalta yhden Erosen, 60-luvun loppupuolella RAuK/KarJP kurssi 68, voisiko olla isäsi, päätellen, että olet omaa sukua.?.

Näin isänpäivän takia vaihdoin tuon profiilikuvan muistuttamaan siitä ettei lapsia ole ilman isää, vaikka joku feministi saattaa väittää, että saahan niitä lapsia Kiinasta tai Afrikasta, ei muuta kuin tilaa ja tulee lentorahtina.

Arvostettu US-blogisti Pekka Siikala listasi parhaita blogisteja ja Helena rankattiin ihan maalikamerakuviin.

Milloinkahan annetaan US-blogistien Finlandia-palkinto.

Erittäin paljon hyvää jatkumoa US:n kirjoittajana ja hyvää isänpäivää sinne Lieksaan.

Pentti Järvi

Arvoisa Elo: näin kauniisti kirjoitettuun blogiin ei kuulu korjailla eikä kritisoida, mutta jos vähän: Kiinasta tuttavaperhe sai adoptoitua pikkutytön kovien, stressaavien kuulustelujen ja selvitysten sekä monen Kiinanvierailun sekä paksun setelitukon jälkeen. Tyttö haettiin sieltä omatoimisesti toki.
Oletan, että laskit leikkiä kumminkin.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Voe tokkiinsa, sanoisi Helenakin, varmaan, ihanalla Savo-Pohjois-Karjala murteella. Enkkae mie tosissaen ou ikinä, sarkasmiehan mie koetan lokissa ja kemmenttiloissa harrastoa, jotta leikkie, leikkie kaekkityynni, ihan pilallani kirjottelen, en tosissaa.

Kiitos huomioinnista!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minun isini kävi armeijan 70-luvulla. Voi olla, että on kuitenkin joku sukulainen :) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kauniita sanoja, kiitos niistä, vaikkei minulla jälkikasvua olekaan. Isästäni en mitään vallan yliluonnollista löydä, mutta tukea ja turvaa sitäkin enemmän - kaikkein vaikeimpinakin hetkinä. Häneltä olen saanut moraalisaarnoja ihan yhtä paljon kuin äidiltänikin, mutta kaiken takana on ollut rakkaus ja välittäminen. Siltikin pointti oli mielenkiintoinen; isän rooli on tavallaan yhtä tärkeä, mutta vähemmän pikkutarkka. :)

Kirjoitin itsekin isänpäivästä palstalleni, mutta hieman eri lähtökohdista. Lukekaa, jos kiinnostaa!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kiitokseni teille, Jannet :)
Muhosen Jannelle kommentoisin sen verran, että mie mietin just tuossa, että nykyään hyvään isyyteen liitetään tosi paljon mielestäni sellaisia äidin piirteitä. Eli hyvä isä olisi muka sellainen toinen äiti tai jotain... mutta käynpäs vilkasemassa sinunkin blogisi.

Vieras (nimimerkki)

Mun isä oli itsekeskeinen, omahyväinen kyrpä. Eräänlainen hima-worldin pekka siikala. En kaipaa miestä lopullisine oikeine vastauksineen. Soitin kuitenkin ja onnittelin, notta hyvää isänpäivää. Kummankaan mieli ei ylentynyt.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Juu, tästä oli jo aikoja sitten - ei isänpäivään liittyen - jommassa kummassa iltapäivälehdessä juttu, joka sai minut raivon partaalle. Jutussa puhuttiin jotakuinkin siitä, että nykypäivän isät, jotka ottavat osaa lasten ja kodin askareiden (pyykinpesu, tiskaus, imurointi) hoitoon ovat ihan ookoo-pehmoisiä.

Siis perkele.

Minun oma rakas isäni on tasapuolisuuden, perheen tasa-arvon, nimissä aina ottanut osaa minun ja siskoni hoitamiseen kylvettämisestä ja vaipanvaihdosta lähtien, samoin kuin kantanut vastuunsa siivoamisesta, mutta häntähän ei mennä haukkumaan pehmoisäksi.

Hän on oman leiviskänsä kotitaloudesta vastuuntuntoisesti kantava kunnon aviomies, eikä tosielämän Lasse Sievinen (Salkkari-antifaneille tämä mennee ohi), joka keskittyy ennemmin kaikenlaiseen sovinistiseen pullisteluun, kotitöiden vieroksuntaan, metsästykseen ja metsästysmuistoilla elvistelyyn.

Markus Lehtipuu

Hyvä kirjoitus.

http://markuslehtipuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/504...

Olen tuota teemaa hieman käsitellyt ylläolevassa kirjoituksessani.

Ja tässä:

http://markuslehtipuu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/504...

. (nimimerkki)

Sanoma järjesti sukupuolineutraalit "perhepäivät" "isänpäivänä"

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Mikäs Rockefeller toi Suuronen muuten luulee olevansa, kun spämmää noita blokkauksiaan?

Veli Hyvönen
Haamu (nimimerkki)

Kiitos Helena. Isyys on mahtavaa! =) Sain omilta lapsiltani tänään heidän itsensä tekemät lahjat.

pekka tolvanen

Mies ei ole pikkulapsi isänsä edessä 50-vuotiaana, kuten luulit kirjoituksessasi. Nainen ehkä on olevinaan? Niinkö?

Esim. minä ja kaikki aikuseksi kasvaneet miehet aloitimme itsenäisen oman elämän jo murrosiän aikana. Siitä alkaen olin tasavertaisen ja itsenäinen tahdoltani vanhempieni kanssa. Kaikista ei silti tule aikuisia. He esiintyvät talutushihnassa kulkevina puudeleina, -se on suomalaisen miehen tavallisin ja alistettu asema.

Feministit näyttävät luulevan, että kaikki miehet ovat näitä ikuisia lapsia. Miesten leikkimielisyys ei kuvaa sitä ilmiötä, vaan ihan muuta. Nainen on yleensä täysi tosikko, joka sellaisen tulkitsee sellaisen ymmärtämättömällä omalla tavallaan.

Luuletko, että sinä tai tytöt tekevät asian toisin kuin pojat? Tietenkin tekevät.

Maikl (nimimerkki)

Kiitoksia Helena. Hieno kirjoitus.

Jk.
Muutakin olisin halunnut kirjoittaa, mutta nyt kun korsori tuossa vilkkuu en saakaan jäsenneltyä ajatuksiani. Isyys on hieno asia!

Isä-mies (nimimerkki)

Kiitos hienosta kirjoituksesta!

Tällainen teksi lämmittää mukavasti näinä aikoina, jolloin isä-sana tuntuu olevan ainakin täällä pääkaupunkiseudulla lähinnä kirosana. Helsingin Sanomatkin järjesti eilen isäinpäivänä "perhepäivän" Sanomatalossa. Eli HS oli onnistunut poistamaan isän isäinpäivästä.

Voinee vain kuvitella, kuinka tuskaisat suhteet isiin ja miehiin on ollut henkilöillä, jotka eivät pysty edes isänpäivää viettämään.

Suurin osa isistä kuitenkin on mukavia ja normaaleja lapsiaan rakastavia heppuja, vaikka HS:n kirjoittelusta voisi päätellä ihan päinvastaista.

Htalk (nimimerkki)

Lämmin Kiitos hienosta isänpäiväkirjoituksesta.

Toimituksen poiminnat