Oho, hupsista Kaikkee ne saksalaiset kekssii, sano akka ku apinan näki

Meikkauskielto?

Juuri kun meidät naiset on saatu uskomaan, että myöskin raskaana ollessa saa olla kaunis ja seksikäs, tulee joku äijä, joka ilmoittaa, että raskauden aikainen meikkaaminen tulisi kieltää, koska se saattaa aiheuttaa vauvoille syöpää. Pelottavaa ja ahdistavaa.

Henkilökohtaisesti olen kyllä miettinyt sitä, että millaisiakohan terveysvaikutuksia on sillä, että aktiivisesti meikkaava keskiveronainen syö elämänsä aikana huulipunaa (tai huulikiiltoa) 20 kiloa, mutta että juuri meikkaus olisi jotain sellaista, mikä aiheuttaisi sikiölle vammoja? En nyt kyllä ihan kyseenalaistamatta tätä väitettä nielisi.

Ensinnäkin, meikki, jota kasvoille laitetaan, on kuitenkin määrältään melko vähäistä, jos verrataan vaikkapa kosteusvoiteisiin, joiden käyttö on raskausaikana hyvin tärkeää jo siitäkin syystä, että kun iho on hyvässä kunnossa, niin se palautuu raskauden jälkeen paremmin. Itse Metritappia odottaessa käytin erikoisöljyä, jolla joka päivä hankasin mahaani eikä niitä rumia raskausarpia sitten tullutkaan. Tiedättekö, millaiseksi maantiekartaksi voi naisen vatsanahka raskausaikana mennäkään ja ne arvet eivät välttämättä katoa koskaan! Kuitenkin nuo tuollaisethan voiteet ja öljyt imeytyvät elimistöönkin varmasti huomattavasti enemmän kuin vaikkapa puuteri tai ripsiväri, joten ihmettelen suuresti tutkijan näkemystä nimenomaan meikkien vaaroista.

Ja entäs sitten pesuaineet, deodorantit, hajuvedet, hammastahnat, hiustenhoitotuotteet, kynsilakat...? Olisiko naisen luovuttava kaikesta? 

Jos vaikka todettaisiin, että meikit imeytyisivät jonkin verran naisen elimistöön, niin meikkaamisen kieltäminen tuntuu jotenkin oudolta, sillä eihän tupakointiakaan ole kielletty. Tupakointia ei suositella, mutta ei sitä kukaan kiellä. Ei raskaana oleva nainen joudu edesvastuuseen vaikka pössyttelisi sätkää 20 kipaletta päivässä. Metritappini kun syntyi, oli sairaalahuoneessa kanssani nuori äiti, joka ramppasi noin tunnin välein tupakalla ja palasi huoneeseen imettämään vauvaansa. Ei kukaan sitä voi kieltää. Erään tuttavaperheen pienillä lapsilla on jatkuva räkätauti, sillä vanhemmat polttavat kotona sisätiloissa ja jopa autossa silloinkin kun lapset ovat kyydissä. Ei sitä kukaan ole kieltänyt, vaikka sillä varmasti on lapselle terveysvaikutuksia, todella haitallisia sellaisia.

Raskausaikana suositellaan syömään vähärasvaista, ns. virallisterveellistä ruokaa. Kukaan ei ole huolestunut siitä, että kuinka paljon lisäaineita se flora sisältää. Ja ne myrkyt menevät suoraan istukan kautta sikiöön. Neuvolat suosittelevat jo pienille lapsille rasvatonta maitoa, mutta eivät mainitse sitä, että lapsen aivot tarvitsevat kehittyäkseen rasvaa.

Vaikka tämä ehdotetusta meikkauskiellosta meuhkaaminen voi tuntua turhamaiselta, niin totuus kuitenkin on se, että naiselle se lupa näyttää raskausaikanakin kauniilta ja laittaa itseään on psykologisesti merkittävä. Naisen elämä ja naiseus ei päätykään siihen, että tulee raskaaksi. Olen itse tehnyt sellaisen huomion, että tavallaan raskausaika on jonkinlainen vedenjakaja naisen elämässä ja ne, jotka panostavat ulkonäköönsä myöskin raskaana ollessaan, jatkavat myöskin itsestään huolehtimista raskausajan jälkeen. Sitten taas ne, jotka vetävät raskausajan läpi ihan au naturel - sille tielle he jäävätkin. (ja sitten aviomiehet istuvat kapakassa tilittämässä, kuinka vaimosta on tullut kamala lähiövalas)

Ja vaikka miehet nyt jauhavatkin aina siitä, kuinka luonnonkaunis nainen on kaunein, niin niitä naisia, jotka ovat aina kauniita ihan luonnostaan ja tuntevat itsensä kauniiksi ilman mitään kosmetiikkaa, on yhtä tiheässä kuin älyllinen elämä universumissa, eikä se ole oikein meitä tavisnaisia kohtaan, jos kauneus on vain niiden oikeus, joilla on synnyinlahjana hyvät värit ja ilman hoitoa upea iho.

Kun eilen juhlimme isiä, niin tänään me äidit voimme ripotella tuhkaa niskaamme ja miettiä, kuinka olemme ehkä vaurioittaneet lapsiamme raskausaikana, kun ainoastaan yritimme näyttää kivalta. Ja vaikka kuinka laasaset jauhaisivat sitä, kuinka tässä yhteiskunnassa on vaikea olla mies, niin ei se naisenakaan oleminen sieltä helpoimmasta päästä ole. Vaan kuten olenkin sanonut, yhteiskuntamme on menossa kohti sukupuolettomuutta. Kaikesta siitä, mikä tekee naisista naisellisia ja miehistä miehekkäitä löytää joku viisas jotain pahaa ja turmiollista :(

 

Helena Pusu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Sen verran vaan, että kyllähän se naaman maalaaminen pikkaisen omituista on. Syöpä taas kehittyy yleensä kymmenien vuosien aikana ja aika vaikeata on syyllistää naamaan tällätyt maalit?

Mutta hyvä kysymys on, miten sille naiselle käy jos baby ainoastaan 9 kk mahassa altistuu kemikaalleille ja siitä saa syövän?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minusta taas se on ärsyttävää ja typerää, että aina päivitellään sitä kun naiset meikkaa. Jostain syystä ei kuitenkaan sitten kukaan tule missään sanomaan, että "ai kauheeta, olet meikannut" :D

Ja faktahan on se, että kyllä ne miesten päät kääntyvät tietynlaisten naisten kohdalla ja harvoin ne naiset ovat niitä, jotka eivät ulkonäköönsä panosta. Vaikka miehen silmillä nainen näyttäisi "luonnollisen kauniilta", saattaa taustalla olla tuntien päivättäinen panostus siihen, että näyttää luonnollisen kauniilta. Voin paljastaa, että vaativinta on just se, että näyttää siltä kuin olisi jumalan lahjana saanut upean ulkonäön :D

silmillä (nimimerkki)

Se edellinen valokuva, missä näkyi kaula-aukkoon oli mielestäni pareee...;D

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Ja faktahan on se, että kyllä ne miesten päät kääntyvät tietynlaisten naisten kohdalla ja harvoin ne naiset ovat niitä, jotka eivät ulkonäköönsä panosta."

Kenelle seuraavalle miehelle raskaana oleva pitäisi itseään tyrkyttää? Raskausarpisten kannattaisi ryhtyä suorittamaan tietyjä toimintoja pimeässä peiton alla niin visuaalisen ilmiasun merkitys vähenisi.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tapsa,
lähinnä viittasin siihen, kun miehet aina sanovat, että "luonnollinen nainen on kaunein", mikä on silkkaa härän kakkaa, sillä miehet eivät juurikaan edes erota hyvännäköisen naisen nähdessään, että onko se meikannut vaiko ei.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Tapsa, lähinnä viittasin siihen, kun miehet aina sanovat, että "luonnollinen nainen on kaunein", mikä on silkkaa härän kakkaa, sillä miehet eivät juurikaan edes erota hyvännäköisen naisen nähdessään, että onko se meikannut vaiko ei."

Pakkelinaamalta irtoaa helpommin, jos hänen antaa uskoa oleva kaunis ja ihailtu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Ja miehet tarjoaa baarissa ilmaisia drinksuja, jos niiden antaa kuvitella olevansa jotain erityistä :D

Pekka Raukko

Onhan se kemikaalipurkkien ja purnukoiden määrä on melko uskomaton, jonka naiset tarvitsevat pysyäkseen kuosissa.
Meilläkin kun parhaaseen aikaan oli perheessä itseni lisäksi kuusi naista ja narttukoira, niin ihon läpi imeytettävien kemikaalien määrä oli kätevintä arvioida kuutioina.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

=D
Mutta miettikäähän, kun joka paikassa tyrkytetään vähärasvaista ruokavaliota ja sitten nainenkin raskaana ollessaan paistaa ruokansa ilman rasvaa teflonpannulla, niin sit sitä teflonin paskaa imeytyy elimistöön.
Tai entäs sitten kaikki kodin puhdistusaineet? Niitähän menee elimistöön ihan hirvittävät määrät. Ja entäs sitten kun oli just uutisissa, ettei raskaana olevan naisen pitäisi käsitellä ostoskuitteja, koska niistä imeytyy elimistöön jotain myrkkyjä. Tulisiko kuitit kieltää vai pitäisikö paksuna olevat kassaneidit siirtää raskausajaksi muihin työtehtäviin?
Ilmansaasteet on kans yksi sellainen tekijä, joka vaurioittaa sikiön terveyttä.
Mie luulen, että parasta olisi, jos raskaana olevat naiset suljettaisiin johonkin erityisvuorattuun laitokseen, niin eivät vaurioittaisi vauvojaan.

Pekka Raukko

Liian vähäinen rasvan saanti tuskin on ongelma. Rasva on hyvä energian lähde, mutta nykyisin energiaa saadaan useimmiten kulutukseen nähden liikaa.
"Rakennusaineeksi" tarvittavan määrän rasvaa saa varmasti, vaikka sitä kuinka yrittäisi välttää.

Meikit eivät valitettavasti ole vaihtoehto muulle kemikaalikuormalle, vaan tulevat sen lisäksi. En minä niitä kieltämään lähtisi, mutta kai sitä jokaisen raskaana tai kevyenä olevan kannattaisi ainakin hetki miettiä, mihin niitä kaikkia kemikaaleja oikeastaan tarvitsee.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Mutta miettikäähän, kun joka paikassa tyrkytetään vähärasvaista ruokavaliota ja sitten nainenkin raskaana ollessaan paistaa ruokansa ilman rasvaa teflonpannulla, niin sit sitä teflonin paskaa imeytyy elimistöön."

Miksi naiset ovat niin yksinkertaisia, että eivät paista vähässä kasviöljyrasvassa ruokia vaikka venäläisellä tai puolalaisella valurautapannulla?

Teflonpannu on sikäli turha, ettei siinä voi kunnolla tehdä edes ruskeakastiketta.

Onko nainen se sukupuoli, joka on soveltuva yksinhuoltajaksi tai muihin vastuullisiin yhteiskunnallisiin tehtäviin. Pitäisikö huolehtia ensin äitiydestä ja vasta sitte naisellisuudesta naimamarkkinoilla seuraavan uroksen pokaamiseksi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Valurautapannu ja paistamiseen puhdasta voita. Ja koska muutenkin välttelen lisäainepaskoja, välttelin myös raskausaikana, niin ehkäpä se kompensoi sen myrkkykuorman, jolla sikiöni meikkaamalla kyllästin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Miksi eräät naiset pärjäävät koko elämänsä ilman meikkejä, mutta toiset eivät malttaisi olla ehostamatta edes sitä yhdeksän kuukauden pätkää?

Onko kauneus todellakin yhtä kuin meikkaaminen, ja tavoitteena numero yksi?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin, hyvä kysymys. Ihmiset ovat koristelleet itseään about niin kauan kun ihmisiä on ollut olemassa. Toisaalta, kyllähän nykyään ulkonäköä arvostetaan hyvinkin korkealle.

Kauneus ja meikkaaminen eivät ole toistensa synonyymeja, vaan kauneushan kumpuaa pitkälti hyvästä itsetunnosta. Ja nainen on kauneimmillaan silloin, kun hän tuntee itse itsensä kauniiksi. Hyvin usein se tarkoittaa sitä, että on edes hieman itseään laittanut, mikä ei muuten tarkoita sitä, että on vetänyt täyden sotamaalauksen naamaansa. Mutta fakta on se, että todella todella harvoin kuulee miehen kehuvan jotain täysin meikkaamatonta naista kauniiksi.
Itse kyllä näin tuossa jokunen viikko sitten ihan käsittämättömän kauniin, meikkaamattoman naisen. Hän oli sellainen tosi vaalea ja söpö, mutta hänen kasvoissaan oli niin mieletöntä eloa, että kun hän puhui, niin minä lähinnä tuijotin suu auki haltioituneena. Aivan ihana.

Vieras (nimimerkki)

Niin, jokainen varmasti haluaisi tulla hyväksytyksi omana itsenään. Minusta tuntuu, että meikkaamispakko on ennenkaikkea naisten keskeinen ongelma. Kuka oikea mies vaatisi naistaan meikkaamaan?

Vieras (nimimerkki)

Norman Swarschkopf, Christian Díor, Max Factor ja ketä näitä nyt on?

Vieras (nimimerkki)

ohha sitä meikattava että markkina-arvo pysyy sen verran kuosissa ettei tuo yyteeämmä lähde muita emäntiä kattelemaan.

... tai sitten joo.

Juhani Putkinen

Olen yksi heistä, joiden mielestä kenenkään ei pitäisi meikata itseään, eikä muitakaan.

Ei se asia naamioitumalla parane - pikemminkin kyseessä on petos. :)

Sanoin noin 40 vuotta sitten kaverilleni, että hänen tyttöystävänsä on kuin maalikaupan mainos - ei oikein tykännyt. :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Joo, mutta jos otetaan esimerkkejä vaikka julkkiksista. Jessica Alba on mielestäni aivan älyttömän kaunis nainen. Hän on kaunis ilman meikkiäkin, mutta eipä hän meikattunakaan miltään maalikaupan mainokselta näytä:
http://topnews.in/light/files/Jessica-Alba_6.jpg

Sitten taas vaikkapa Britney Spears, joka edustaa meikittömänä meitä tavislyylejä, meikillä hänestä rakennetaan todella nätti:
http://topnews.in/light/files/Britney-Spears_9.jpg

Kyllähän nykyään meikillä tavoitellaan sitä, että nainen näyttäisi siltä, että hän on "syntynyt kauniiksi" ja meikillä voi piilottaa sellaisia piirteitä itsestään, joita ei pidä kauniina. Esim. moni nainen ei lähde minnekään ilman, että on sipaissut aurinkopuuteria leuan alle, koska se peittää kaksoisleukaa ja itselläni on omasta mielestäni maailman rumimmat huulet ja siksi lenkillekin lähtiessä minun on pakko laittaa edes huulikiiltoa, jotteivat minun huulet niin rumalta näyttäisi :D Ja tämä siitäkin huolimatta, että käyn lenkillä yleensä aina illalla pimeässä, mutta se on vaan ihan itsessään se tietty olotila, joka on parempi kun kuvittelee näyttävänsä sievältä :D

Pentti Järvi

Jessica on jes! Mun suosikkinäyttelijä on tämmöinen pieni nainen:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Reese_Witherspoo...

Aika paljon muistuttaa exää sekä ulkonäöltä että muutenkin.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jennifer Lopez on myöskin mielestäni aivan älyttömän kaunis ja tyylikäs.
http://www.dollmyface.com/wp-content/uploads/2009/...

Mutta edelleenkin Angelina on kaikista ihanin
http://www.beautysnob.com/images2008/Angelina%20Jo...

Pentti Järvi
Pentti Järvi

Nykyään naiset taitavat olla taitavia naamioijia verrattuna 40 vuoden takaiseen ja aineet ehkä erilaisia. Taisit tunnistaa nimen Norman Schwarzkopf tuossa yllä? Kuunteli liikaa presidenttiänsä eikä suorittanut hommaa loppuun. (off topic).

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Sanoin noin 40 vuotta sitten kaverilleni, että hänen tyttöystävänsä on kuin maalikaupan mainos - ei oikein tykännyt. :) => Ilmeisesti Juhani Putkinen ei ole koskaan tähdännyt diplomaattisiin tehtäviin eikä sotilasattašeaksi.

"Pinotexia pintaan niin näyttää vanhakin nuoremmalta."

Vieras (nimimerkki)

Äskettäin infottiin että nk lämpökuitit, joita saa vähän joka kaupan kassatlta ovat myrkyllisiä syövän aiheuttamiseen saakka.
Täytyy olla tosi tyhmä nainen, joka ei ymmärrä että iholle siveltävä
meikkivoide voi olla hyvinkin vaarallista.
Tästä on turha ottaa naisellisesti nokkiin, siis kysymys on
terveyteen liittyvästä asiasta ja tulevien polvien altistamiseen liittyvästä asiasta. Olen itse yli 50 nainen ja olisin naisena kiitollinen että joku - oli se sitten äijä tai muu sellainen - sanoo tämän olettamuksen ääneen. Sanojan sukupuoli on tässä epäolennainen.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Pointtini oli se, että miksi juuri meikkien väitetään olevan vaarallisia, mutta muusta kosmetiikasta, ravinnon lisäaineista tai vaikka puhdistusaineista ei puhuta mitään.

90-luvulla muistan lukeneeni tutkimuksesta, jossa koiranpennuille syötettiin ruokaa niin, että osalle syötettiin ruokakupeista, jotka pestiin astianpesukoneessa ja osalle ruokakupeista, jotka oli pesty käsin. Sitten ne koiranpennut listittiin ja niiden sisäelimet tutkittiin ja todettiin, että astianpesukoneessa pestyistä astioista syöneet koiranpennut olivat täynnä kaikkea paskaa.

Pekka Raukko

Kaikki hyvin syöneet koirat ovat peräpäästä täynnä paskaa ja niillä on vatsa täynnä oksennusta.

Vähän epäilen, että lukemasi tutkimus ei ollut mikään vertaisarvioitu julkaisu.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Niin en osaa sanoa. Olin sen lukiessani ehkä 17-vuotias, joten en mene arvioimaan kyseisen tutkimuksen luotettavuutta.

MV (nimimerkki)

Helena,

Jouduin joitain vuosia sitten suolistokuvaukseen (anteeksi nyt vain tämä avautuminen) ja sitä suorittanut lääkäri, gastroenterologi, kertoi, että hän näkee aikuisen ihmisen suolistosta usein jo silmämääräisesti ja viimeistään koepalaa mikroskoopilla tarkastellessaan, onko kyseisen henkilön käyttämät astiat pesty käsin vaiko astianpesukoneella. Siis toki muutokset alkavat näkyä vasta siinä vaiheessa, kun henkilö on syönyt astianpesukoneessa pestyiltä astoilta jo vuosien ajan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

En yhtään epäile sitä. Varmaan pitäisi kyllä alkaa huuhtelemaan koneessa pestyt astiat kuumalla vedellä, että edes osa niistä kemikaaleista menisi pois :(

Pekka Raukko

MV

Jos lääkäri alkaa kysellä tiskaustavoista, niin lääkäriä kannattaa ehkä vaihtaa.

MV (nimimerkki)

Pekka,

Kyseinen erään keskussairaalan lääkäri oli kyllä ihan oman alansa Suomen johtavia asiantuntijoita - ei siis mikään huuhaa-poppatohtorisetä ;) Niin ja, juttu meni jotenkin niin, että hän itse kommentoi suolistoani kuvatessaan (anteeksi ny vaan taas kerran nämä suolijutut), että kotitaloudessani ei taideta käyttää astianpesukonetta. Juttu jäi mieleeni juuri siitä syystä, että kyseinen kommentti oli mielestäni niin hämmästyttävä.

Pekka Raukko

Juttuhan on sillä tavalla hauska, että voidakseen todeta tiskauksen ja suoliston kunnon välisen yhteyden, hänen on pitänyt selvittää valtaosan, tai mielellään koko potilasaineistonsa keittiötavat.

Itse vierastaisin sellaista käytöstä lääkäriltä.

Vieras (nimimerkki)

Jos haluaa itseään ehostaa, kannattaa ainakin hankkia mahdollisimman luonnonmukaisia pesuaineita, meikkejä ja hajusteita - viimeksi mainittuja voi tehdä itse eteerisistä öljyistä, jolloin voi tehdä kevyen ja täysin persoonallisen sekoituksen. Lisäksi suosittelen selvittämään käyttämiensä voiteiden ym. koostumuksen. Ihon ja hiusten hyvinvoinnin kannalta ruokavalio ym. elämäntavat ovat tärkeitä. Ihon "virheiden" peittäminen meikillä ei ole pitemmän päälle terveellinen vaihtoehto.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tässä olen ehdottomasti samaa mieltä. Esimerkiksi mitään vartalonkuorinta-aineita ei kannata käyttää, sillä kuivaharjaus on paljon parempi. Itse käytän myöskin kuivaihoisena seosta, jossa on sokeria ja oliiviöljyä. Sillä kun suihkussa ihonsa kuorii, niin jopa on pitkään taas pehmyt iho.
Selluliittivoiteet ovat pitkälti huuhaata ja perustuvat siihen, että ihoa hierotaan (niissä kaikissahan on ohjeena, että voidetta on hierottava huolella ihoon) ja saman asian ajaa ihan vaikka ruokaöljy, jos sen hieroo ihoon.

Vieras (nimimerkki)

Joko ne naiset ovat alkaneet meikkaamaan pimpin huuletkin?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

En tiedä, mutta eikös niistä erinäisistä kiristysleikkauksista ole tullut aika suosittuja ainakin suuressa mualimassa? :D

Harri Rautiainen

Yhdelle naiselle suuressa mualimassa tehtiin niin monta kasvojen kohotusta, että parta tuli esiin.

Harri Rautiainen

Kun viimeksi tarkastelin, niin ei vielä.

Vieras (nimimerkki)

sen toisen reijjän ulkonäköä ainakin parannellaan vaalentamalla "tietyissä piireissä" (mie en noihin kuulu :D )

MV (nimimerkki)

Olisi muuten hauskaa kuulla, mitä kyseinen professori sanoisi raskaana olevien naisten siivoamisesta. Koska siihen käytettävät kemikaalit, jotka "räjäyttävät lian pois" painivat noin niinku hiukkasen eri luokassa kuin esim. ripsari ja huuulipuna. Ainakin näin raskaana olevana pienen lapsen äitinä ilahtuisin SUUNNATTOMASTI, jos kyseinen herra kieltäisi multa kaikenlaisen puhdistusaineita sisältävän siivoamisen seuraaviksi muutamiksi kuukausiksi, niin ja tietysti vielä imettämisenkin ajaksi :D

Vieras (nimimerkki)

Tää on tätä kun tiede kehittyy, niin vaaroja alkaa löytyä lisää. Loputtomasti...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Itse asiassa nyt tämä professori oli tarkentanut:
"Ei ole osoitettu, että kosmetiikan käytöstä olisi haittaa. Ei siis ole minkäänlaista tutkimustulosta, joka antaisi oikeuden esimerkiksi kieltää kosmetiikan käytön raskauden aikana."

:D mutta kyllähän tuosta nyt ne vihaiset, ulkonäöstään välittämättömät naiset taas saavat sen "turhamaisuudellasi tuhoat lapsesi"-aseen käyttönsä :D

MV (nimimerkki)

Viimeaikoina, kun on tullut jossain masokismin huumassa luettua yhden yhden sun toisenkin vihaisen naisen ja miehen juttuja, olen huomannut, että näiden "tuomitsen kaikki paitsi itseni ja kanssani identtisesti ajattelevat" mielestä tuhoat vähintäänkin lapsesi ja mitä todennäköisemmin myös sen siippasi, teet sitten niin tai näin ;) Joten ei muuta kuin huulet punaisina ja kynnet kiiltävinä kohti tuhoa :D

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

MV, nimenomaan saman huomion olen tehnyt itsekin :D Jos kuljet harmaavarpusena, niin miehet valittaa, kun suomalaiset naiset eivät panosta ulkonäköönsä. Jos laitat itseäsi, niin kanssasisaret syyttävät sinua sikiöiden tuhoamisesta ja kyselevät, että mikä tarve mielyttää miehiä ja olla seksiobjekti :D

Parempi ois kun ei koko asiaa miettisi. Tai sitten hommaisi burkhan.

heidi Tuominen (nimimerkki)

Kyseessä on todennäköisesti katkera mies, joka on vaimon raskausaikana menettänyt tämän toiselle ;)

Pentti Järvi

Kehtaako sitä kysyä, paljonko sulla menee rahaa noihin aineisiin.
Muutaman kerran oon muuten katsellut suomalaisia puutarhaohjelmia ja niissä ärsytti se, että niissä enimmäkseen mainostettiin työkaluja ja muita tarpeellisia (tai tarpeettomia) välineitä.

Samoin on naistenlehtien kanssa käsittääkseni. Jutut ovat liki kauttaaltaan lähtöisin mainostajien tarpeista, ei niinkään kuluttajien.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minulla menee kosmetiikkaan kuukaudessa 20 euroa keskimäärin.

Pentti Järvi

Oho! Se ei ole paljon. Mun naistuttava ei käytä periaatteesta meikkejä vaan lähettää nekin rahat "kummilapsellensa" Afrikkaan.

Meikkaaminen voi olla rentouttava harrastuskin ja siten jonkinlaista mielen- ja sielunhoitoakin.

Tämä ei ole herkkähipiäisille:

http://takkirauta.blogspot.com/2007/10/tappavaa-ka...

Siinä mainitaan se yksinkertainen totuus, että myrkkyjen vaarallisuus piilee niiden määrässä. Monia myrkkyjähän käytetään lääketieteessä ja ruuan valmistuksessakin niiden positiivisten ominaisuuksien takia.

Veli Hyvönen

Itse jäin pohtimaan - näin homobuumin ruoskiessa julkista sanaa - että mahtavatko rekkalesbot meikata? Ja jos meikkaavat niin varmaan sitä maskaraa viedään nenän alle viiksiä imitoimaan sekä parransänkeä.

No, tämä nyt ensimmäinen ajatus mikä tuli tässä mieleen kirjoitusta lukiessani.

Tästähän löytyi hyvä kuvakin sattumalta:

http://imgs.sfgate.com/blogs/images/sfgate/jquirk/...

MV (nimimerkki)

Veli,

Tuttavapiirissäni kun on useampia lesboja, niin voin oman kokemukseni perusteella sanoa, että osa heistä meikkaa osa ei - yksikään ei kylläkään vetele maskaraa nenänsä alle :D

VM (nimimerkki)

MV, kyllähän se on niin, että jotkut lesbot haluavat olla maskuliinisia ja jäljitellä miestä.

Harri Rautiainen

"...että mahtavatko rekkalesbot meikata?"
Veli-hyvä, mistä tulee tuo ihmeellinen käsite 'rekkalesbo'? Mielestäni se ei ole mitään muuta kuin asiantuntematon käännösvirhe.

Veli Hyvönen

Käännösvirhe? Ei, kyllä se mielestäni on hyvää suomea ja joissain tilanteissa hyvinkin osuva kuvaus. Ei tietenkään sovi kaikkiin lesboihin.

Jos puhuttaisiin vaikka kannabismyönteisistä vaaliehdokkaista, niin moni heistä varmaan mielellään olisi rastahippi tai jotain vastaavaa. Niinkuin onkin.

Janne Markus Jääskeläinen

Kaikkein varmin tapa naisilla on pilata ulkonäkönsä kosmetiikalla jossa on alkoholia. Sitten, kun iho on kuivattu alkoholilla ryppyiseksi niin otetaan ryppyrasvaa jossa on alkoholia tai mennään kauneusleikkaukseen On olemassa vaihtoehtojakin, mutta kosmetiikka-alan yritykset tahtovat myydä yhden tuotteen sijasta monta tuotetta! Nainen, ajattele joskus ihan itse! Kaikella kauneudella :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Nimenomaan! Siis peruskauneudenhoitohan ei oikeasti vaadi kun pari purnukkaa. Ihon puhdistus ja kosteutus - teoriassa se on siinä. Naamarasvojen suhteen mielestäni hyvä nyrkkisääntö on se, että kun aamulla herätessä iho tuntuu hyvältä eli se ei kiristä eikä ole tunkkaisen rasvainen, niin se on siinä. Meikin poistoonkin riittää perusvoide. Ruokaöljyt ovat muuten ihan parhaita ripsivärin poistamiseen. En mie oikein tajua, että miksi pitäisi ostaa kallista ripsivärinpoistoainetta, jolla saa sitten hangata pitkään ja hartaasti, että ripsivärit lähtee. Oliiviöljyä vanulappuun ja se on siinä :)

Marko Sihvonen

Luin tuossa aikoinaa brittitutkimuksen jossa äidinmaidosta löytyi satoja kemikaaleja, pahimmat olivat juuri meikit, aurinko rasvat ja hajusteet, ne kun imeytyvät kehoon ihon kautta :(

Marko Sihvonen

Helena, sun täytyy testaa joskus kasvojen pesua happivedellä, seireenitkin peseytyvät siinä :)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kokeilemisen arvoinen ehdotus! Joskus harvoin, kun pääsee pesemään itsensä esim. rantasaunassa järviveteen, niin huomaa hiuksissakin eron heti, niistä tulee paljon pehmeämmät.

Marko Sihvonen

Niinpä, veden tulisi kosteuttaa ihoa, nyt kun peseydyt verkostovedessä iho kuivuu... mitä se vesi tekeekään sisuskaluille :(

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

No niin, just olin suihkuun menossa ja nyt mie en uskalla mennä :D Pitää jollain perunajauholla hangata itsensä puhtaaksi. Sillähän hiuksetkin voi kuivapestä.

Pekka Raukko

"Happivesi" eli vetyperoksidiliuos on kuitenkin korkeina pitoisuuksina terveydelle haitallista, joten pidä se laimeana jos et tahdo syövyttää ksavojasi.
Parhaimmillaan liuos on silloin kun peroksidin määrä on nolla.

Vahvana liuoksena se sopii todellakin sireenien pesuun. Etenkin jos ne ovat päässeet pahasti ruostumaan ;)

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Veden ilmastus eli hapettaminen parantaa juomaveden laatua. Eihän siinä ole mitään uutta.
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=3664...

Vetyperoksidia taas valmistetaan vedystä ja hapesta 2-etyyliantrakinoni-katalyytillä ns. Riedl-Pfleiderer–prosessissa:

5–8 %-liuokset luokitellaan ärsyttäviksi aineiksi. 8–50%-liuokset luokitellaan terveydelle haitallisiksi aineiksi. Tätä voimakkaammat vetyperoksidiliokset luokitellaan hapettaviksi ja syövyttäviksi aineiksi. Jatkuva vetyperoksidin käyttö suuvedessä – laimeanakin – saattaa aiheuttaa ns. karvakielen eli kielen filiformisten papillojen liikakasvun.

Joten vetyperoksidiakin voi laimeana versiona käyttää jos kovasti tekee mieli :)

Pentti Järvi

HAHAH! Vieras: jopa minäkin olisin senverran älynnä, että vain keltuainen! heh. no, kokemus opetti. (olin aika turhamainen, ns. nätti poika, teininä).

Pentti Järvi

Tulipa mieleen, että äitini pesi joskus maidolla hiuksensa. Hyväksi kehui.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Vieras (nimimerkki)

Olin 12-vuotias kun luin naistenlehdestä että jos hiuksiin huuhteluvaiheessa sekoittaa kananmunaa, hiuksiin tulee kaunis kiilto. No, minähän sitten rikoin munan ja eikun päähän kaatamaan, hieromaan ja juoksevan kuumahkon veden alle. Lopputulos: pää täynnä munakokkelia, prkl. Olisi pitänyt hieroa hiuksiin vain se keltuainen, EI valkuaista!

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Meikkejä löytyy myös myrkyttöminä kuten ruokaa, tekstiilejä ja pesuaineita. Valinnanvapaus löytyy jokaiselle peilistä. Ympäristökuormitus kevenee kun äänestää lompakolla myrkyttömyyden puolesta.

http://www.luonnonkosmetiikka.fi/jasenasiat/jasenl...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miten luonnonmukainen myrkky on vähemmän vaarallinen kuin teollinen? Ei luomu ole aina turvallista eikä terveellistä.

Marko Sihvonen

Luonnossa ei ole myrkkyjä, jotkut vain eivät osaa annostella niitä tai eivät ole löytäneet niille käyttökohteita. Yksi perussyy tälle on se sama, sokea luottamus lääketeollisuuteen ja sen "totuuden" pohjaiseen markkinointiin.

Pekka Raukko

Juuri noin.
Valkoinen kärpässieni tai suippomyrkkyseitikki eivät ole myrkyllisiä. Joku vain ei osaa syödä niitä sopivaa määrää.

Pentti Järvi

Luonto on täynnänsä myrkkyjä, joita käytetään kosmetologiassa. Henna voi olla vaarattomimmasta päästä mutta sitten on esimerkiksi karmiini, jota saadaan eräästä ötökästä ja on tosi paha myrkky. Belladonna-nimisestä kasvista saadaan atropiiniä, joka suurentaa pupillia. Tätä myrkkyä ei kait enää niin paljon käytetä. Mutta en tiedä, millä ne silmät nykyään suurennetaan. :)

Raikko mainitsi vetyperoksidin

http://www.marilynmonroeart.net/wp-content/uploads...

Marko Sihvonen

Aivan oikein Pekka, näin on.

Sienissä olevat "myrkyt" auttavat monissa mielenterveysongelmissa, jopa kannattamasi lääketeollisuus on tajunnut tämän. Tosin he eristävät luonnonmukaisen aineen, muuttavat sen ominaisuudet omaksi patentikseen, muuttavat sen siis oikeaksi myrkyksi ja myyvät sen lääkkeenä ja näin saavat itselleen ikuisen asiakkaan :)

Ainoa tappava myrkky on valkoisessa kärpässienessä ja sekään ei tapa pieninä annoksina, eli huom! -annostelu taas :)

Eihän sitä kossu pulloakaan yhdellä huikalla kannata juoda...jos ei harmeja haluu...:)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Marko Sihvonen:"Luonnossa ei ole myrkkyjä, jotkut vain eivät osaa annostella niitä tai eivät ole löytäneet niille käyttökohteita."

Joissain juontikilpailuissa ihmiset ovat tappaneet itsensä juomalla myrkyllisen määrän vettä.

Botuliini on yksi luonnotuote, jota eläinsuojelijoiden pelättiin laittaneen turkiseläiten rehuihin niiden tappamiseksi ja toimialan vahingoittamiseksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Botuliini

Miten Marko Sihvonen annostelisi botuliinin tai kyyn myrkyn oikein? Botuliinillahan vauroitetaan kosmeettisesti kasvojen lihaksia.

Marko Sihvonen

En annostele niitä ollenkaan sillä en tarvitse niitä, ei leijonakaan ole tappava kun osaa annostella läheisyytensä sen kanssa, silittelee sitä vasta kun se on syönyt :)

Tarkoitan vain sitä että järkeä käyttämällä luonto ei tapa meitä, tosin ihmiskunta on ajautunut niin kauas luonnonmukaisesta elämästä että hän jopa vahingoittaa itsensä siinä ympistössä joka todellisuudessa tarjoaa hänelle elämän ja terveyden :)

Käyttäjän petrilagus kuva
Petri Lagus

Tuohon huonoon kysymykseen Tapio O voisin vastata, että luonnossa olevat myrkyt eivät ole teollisia, eikä kysymyksesi liity mitenkään myrkyttömien tuotteiden sisältöön. Tutustu tuotteisiin jos olet utelias. Juupas eipästely on trollausta ja kommentit sen mukaisia.

Vieras (nimimerkki)

Mitä tuo JPHeino horisee valkoisten kärpässienten syömisestä? Ei herran tähden! Koirani kuoli syötyään valkoista kärpässientä, ja oletteko jo unohtaneet parin vuoden takaiset myrkytykset, joista mediassakin paljon kohuttiin? Lyhyt on ihmisen muisti. Valkoinen kärpässieni tuhoaa mm. munuaiset ja maksan. Koirani kuolinkamppailua oli hirveää katsella, onneksi se menetti nopeasti tajuntansa. Verta suihkusi molemmista päistä ja koko kroppa kouristeli.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Näin on! Kosmetiikasta Dr. Hauschka on tuttu ja hyväksi todettu!

Mutta kyllähän esim. markettien hiustenhoitotuotteissa on paljon sellaista, mikä jää hiuksiin ja iholle, kuten silikoni. Ja minun ihoni menee heti ihan paskaksi, jos käytän jotain "q-10" voiteita. Paksu perusvoide on paljon parempi.

Mistä liian vähän puhutaan, ovat teineille kaupattavat finnivoiteet, jotka pääasiassa kuivattavat ihoa ja siten lisäävät ihon omaa rasvantuotantoa ja se aiheuttaa takuulla jotain riippuvuutta niihin tuotteisiin. Toinen mitä myöskin pitäisi tutkia paremmin, ovat voimakkaat hiusvärit. Jotenkin minusta tuntuu, ettei vuosikymmenien hiustenvalkaisu voi olla jättämättä merkkejä ihmisen terveyteen...

Marko Sihvonen

Hapekas puhdas vesi auttaa myös akneen ja muihin iho-ongelmiin, tämä nyt on päivän selvää, tosin ei kaikille :)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tummeli utare- ja nännirasva on yksi parhaimmista ihovoiteista: rasvaista rasvaa ja täyttä tavaraa. Neljällä nännillä on nimittäin kannatettava monen kilon lypsimet!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tummeli ei valitettavasti sovi minun iholle. Olen testannut :(

M-T Heikka

Mie en voi meikata itseäni täydellisesti siksi, koska jos puoli tuntia meikkailen, en tunne itseäni peilistä, ja siittä tietysti seuraa kaikenlaisia häiriötiloja niin kotona kuin puutarhoissa.

Ripsiä korkeintaan viitsin joskus suttia ...sinne päin, siinä ei mene kuin 20n sekunttia. Lyhyt aika elämästä.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Kerran minulle on tullut sellainen turhamaisuuteen liittyvä toimenpide, jota kaduin. Otin nimittäin hiustenpidennyksen. Hius oli aitoa hiusta ja arvaahan kummetteliko mielessäni se, että se hius oli tullut Intiasta. Siellähän nuoret tytöt, joilla ei ole muuten jumalalleen mitään antaa, uhraavat hiuksensa, jotka sitten heidän uskonisiensä toimesta myydään länsimaihin...
Sitten kun ajattelee, että tuon köyhän tytön hiukset punottiin kiinni minun päähäni... hyi helevetti. Ei ne kyllä pitkään minulla olleetkaan.

M-T Heikka

No, eihän se haittaa jos kerran kokeilee...uteliaisuuttaan.

Minulle kasvaa luonnostaan niin kova kynsi, ettei tule usein leikattua niitä, ja olen äidiltä perinyt sellaiset pitkulaisenmalliset kynnet. Minulta eräs nainen kysyi sellaisessa julkisessa paikassa isolla äänellä: PALJONKO MAKSOI RAKENNEKYNNET? Menin ihan sanattomaksi, en ollut ikinä semmosista edes kuullut. Otti päähän sitten jälkeenpäin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ymmärrätkö, mikä ero on sillä, että nuoria miehiä pakotetaan järkeviksi, mutta että naisilla on varaa olla syyntakeettomia? Jotenkin tuntuu siltä, että tekniikan ja ylläpidon vuoksi miesten yksilöllisyyttä rajoitetaan rationaalisuusvaatimusten vuoksi.

Pentti Järvi

Punottiin Eikö ne piä istuttaa?

Nimim.Ignorant

ps. peruukki parempi

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Merja, jotenkin nuo hiukset puistattavat minua vieläkin :( Mutta mie pidän nykyään kynnet lyhyinä, kun kyllästyin alati katkeileviin kynsiini :D

Tapsa, minä olen varma, että jos intalaisten tyttöjen hiuksia käyttäisivät länsimaiset miehet, niin ne olisi kielletty tai ainakin julkisesti tuomittu jo aikoja sitten. Itse olen todellakin sitä mieltä, että moinen hiuskauppa on jotenkin kuvottavaa ja vastenmielistä ja omasta hiustenpidennyskokeilusta olen hyvin häpeissäni.

Pentti Järvi

Merja, sulla pitäisi olla semmoinen raapimispuu niinkuin kissoilla.
Ite käytän viilaa, kun en vasemmalla kädellä (aivovika) osaa leikata oikean käden kynsiä.

MV (nimimerkki)

Helena,

Mua tuossa hiusasiassa raivostuttaa eniten se, että ne tytöt ja naiset, jotka tosiaan uhraavat hiuksensa jumalalle, eivät itse tiedä, millaista kauppaa heidän uhrilahjallaan länsimaissa tehdään - saati että he hyötyisivät rahallisesti siitä tipan tippaa (vaikka siis noiden hiusten ympärillä pyörii isot rahat). Murmurmur... :(

Pentti Järvi

Kolminkertaisen olympiavoittajan kynnet:

http://news.bbc.co.uk/olmedia/1165000/images/_1166...

Onkoon nuo niitä rakennekynsilöitä?

Käyttäjän amadeus kuva
John Nikulas

Tyylikäs ja taitavasti tehty meikkaus on ilo silmille.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Pentti Järvi

Heh. Tuo oli hyvä. Mobilatia käytän melko säännöllisesti vas. kätösen lievään halvaantumiseen.(

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Olen vakavassinai harkinnut painattaa t-paidan, jossa lukee "Meikkaus on huoruutta." Naturell nainen on sinut itsensä kanssa, mutta meikkaava nainen on valtapeliä pelaava kilpavarustelija.

Oma naiseni meikkaa ja kannustan häntä meikkaamattomuuteen. Selitän hänelle, että meikkaaminen on väkivaltaa muita naisia kohtaan ja seksuaalisen vallan käyttöä miehiä kohtaan.

Juhlia varten meikkaaminen on mielestäni ihan ok.

Naiset pärjäävät paljon paremmin ilman miehiä kuin miehet naisia. Unohtakaa se miesten miellyttäminen ja lopettakaa se meikkaaminen.

Ei mulla muuta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Lisäys: Julkimeikkaamien on huoruutta, mutta periaatteessa omalle partnerille kotioloissa meikkaaminen menee (vaikkei sitäkään tarvitse), kun ei haali ulkopuolisten seksuaalista kiinnsotusta.

Marko Sihvonen

Eli naiset pärjäävät paljon paremmin ilman miehiä kuin miehet ilman naisia?

Tuo koskee varmaankin itseäsi, minä en ainakaan tunnista itsessäni sitä enkä varmaankaan ole ainoa, ehkäpä turha yleistys?

Sinänsä olen samaa mieltä kanssasi siitä että itsetunto voi olla huono jos meikkaa, tosin jos kuntoilen ollakseni paremmpi vointinen, ei välttämättä ole huonoa itsetuntoa suhteessa parempi kuntoisiin, samoin jos omaa ulkonäköään haluaa kohentaa...

Kuinka usein kannustat naistasi tähän meikkaamattomuuteen, päivittäinkö vai riittääkö sinulle se että olet sen kerran kertonut hänelle?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Joskus puhun asiasta muutamia kertoja viikossa, joskus kerran kuussa. Vaihtelee, mutta kantani on hänellä tiedossa.

Vieras (nimimerkki)

Kuulkaas nyt pojat, moneen työhön ei edes oteta, ellei meikkaa. Esimerkiksi lentoemännäksi aikovalta varmistetaan jo koulutukseen valittaessa (haastattelussa), että hän on halukas meikkaamaan.

Aika typeriä kommentteja täällä joiltakin tyypeiltä (elleivät sitten trollaa). Hittoako se miehelle kuuluu jos nainen meikkaa. Se on aivan hänen oma asiansa.

Pentti Järvi

Vieras: on täällä jotain opittukin tänään, esim.: luonnonmyrkyt eivät ole myrkyllisiä, myrkyllisiin sieniin ei kuole, jos osaa olla kuolematta ym.
Ja Helena muistutti, että oluella saa kiiltävät hivukset. Ja paljon muuta.Tottakait tytöt saavat ehostaa ittiänsä.Yrittäkööt ukot estää!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Kuulkaas nyt pojat, moneen työhön ei edes oteta, ellei meikkaa. Esimerkiksi lentoemännäksi aikovalta varmistetaan jo koulutukseen valittaessa (haastattelussa), että hän on halukas meikkaamaan.

Aika typeriä kommentteja täällä joiltakin tyypeiltä (elleivät sitten trollaa). Hittoako se miehelle kuuluu jos nainen meikkaa. Se on aivan hänen oma asiansa."

Saa meikata, minkä jaksaa, mutta saa myös pitää sitä huoruutena. Maassamme on mielipiteen vapaus.

Vieras (nimimerkki)

Miksi 16 vuotiaalta neitoselta menee noin tunti itsensä laittamiseen koulua (lukio) varten?

Siihen sitten kaikki muut aamutoimet päälle.

Pentti Järvi

Hyvä kysymys. Punatukkaiset luullakseni meikkaavat vähemmän, sillä jo hiusten väri herättää huomiota tarpeeksi.
Pienenä sanoin naapurinlikalle, että punatukkaiset ei pääse taivaasen ja tämä alkoi pillittää ankarasti.

Vieras (nimimerkki)

Meikkauskiellon sijaan puketumispakko suomalaisille naisille!

Ihmettelin itsekseni itäisen paikkakunnan ainoassa tanssimenomestassa suomalaisten naisten huonoa pukeutumista. Miksi on näin?

Vieras (nimimerkki)

Ei naiset miehiä varten meikkaa, kai sen jo tiedätte luettuanne edes joskus naistenlehtiä. He meikkaavat ensinnäkin siksi, että heillä on niin huono omanarvontunto, että he luulevat olevansa meikkaamattomina rumia. Toiseksi meikkaamisen syyksi mainitaan aina naisten keskinäinen kilpailu. Kukaan nainen ei halua olla muita huonommassa asemassa ja niin meikataan ja käydään kauneushoitoloissa ja plastiikkakirurgilla. Ei meikkaaminen tarkoita miehen pyydystämistä, sillä varatut naiset ne vasta meikkaavatkin, koska he kokevat olevansa kilpailuasetelmassa nuorten naisten kanssa.

Tällä hetkellä on maailmassa satoja tuhansia kemikaaleja, joiden vaarallisuutta ei ole ehditty testata. Aina niistä testaamattomista joku osuu noihin meikkeihinkin, jos ei muuten, niin epäpuhtauksien kautta. En usko, että meikkaaminen aiheuttaisi Suomessa useita satoja sikiövaurioita. Sikiövaurioita on vuodessa noin 600 äidin alkoholinkäytön seurauksena. Lääkärit pitävät tupakkaa jopa alkoholiakin vaarallisempana, sillä tupakointi aiheuttaa keskoisuutta, joka on aina vaarallista lapselle.

Raskaana olevat naiset, jotka juovat alkoholia tupakka hampaissa paksussa meikissä ovat potentiaalisia sikiön vahingoittajia. Niin se vaan menee.

intrigööri (nimimerkki)

Enpä ala naisimmeisiä meikkausasioissa neuvomaan, vaikka aikoinaan teki mieli. Silloin kun oma tyttö oli teinimutanttininja-iässä ja muistutti ulos lähtiessään pesukarhua. Taisin minä silloin varovasti huomautella asiasta, enkä saanut turpiini.
Lukaisin hätäisesti äsken, että kosmetiikkaankin on tungettu joitain nano-aineita ja semmottisethan mennee nahkasta läpi, jotta hupsahtaa. Sitä en sitten tiijä, ovatko nuo vahingollisia, koska luonnossakin esiintyy kaikenlaista hengettömän pientä sälää, ainakin kvanttitasolla. Eiköhän se ylätuvan äijä suunnitellu ihmisestä kaukonäkösesti myös nanonkestävän otuksen?
Sitä ainakin minun pittää sitä toivoa, koska hampilääkäritäti tekaisi mulle vastikkään uuven hamppelin ja selitti, että siihen tuli jottain nano-ainetta. Se on kuulema paljon tiiviimpää ja kestävämpää kuin vanhat materiaalit. Nanoaineita pantu kuulema hampaisiin jo viitisen vuotta.
Niin, että on sitä göörikin ihan moterni ukko, on meinaan nanoja hampaassa!

Ano Nyymi (nimimerkki)

Silloin kun äitee meikää odotti (missä lienen silloin ollut menossa;)), hänellä oli kamalasti pahoinvointeja. Ja koska hän oli sairaalassa töissä, sai hän lääkäriltä reseptin jolla sai tutkitusti täysin turvallista lääkettä raskaudenajan pahoinvointiin yms. jutskiin. Piti olla ihan turvallinen sen lääkkeen, olihan sitä tosi paljon tutkittu jne.

Äiteen oma äiti, semmoinen wanhan kansan ihminen, oli jyrkästi ollut sitä mieltä että raskauden aikana ei pitäisi mitään sellaisia käyttää, koska ei niihin pahoinvointeihin ennenkään kukaan kuollut. Niinpä äiti jätti lääkkeen ostamatta ja pahoinvoinnit sun muut sitten aikaa myöten helpottivat.

Siinä lääkereseptissä olleen lääkkeen nimi oli Talidomin.

Otettiin sitten pers'kännit äiteen kanssa kun hän tuon asian mulle taannoin kertoi, ja joi mut perkeles pöydän alle, vanha nainen! Mutta kyllä oltiin aamulla ottat kipeitä molemmat, sentään useita eurokossuja lipitettiin siinä aamuun kestäneessä juomingissa ;)

Vieras (nimimerkki)

Kävin läpi koko kommenttiketjun, mutta yksikään kommentoijista ei huomannut ottaa kriittisesti kantaa itse uutiseen, jossa epäiltiin meikkien aiheuttavan kivessyöpää nuorille miehille.

"Harvinainen syöpätyyppi on yleistynyt nuorilla miehillä. Turkulaisen tutkimusryhmän mukaan myös miesten siittiösolujen määrä ja laatu on heikentynyt." TS 15.11.10

Minä en välttämättä syyllistäisi äitejä, vaan epäilisin syypääksi kännykkäsäteilyä. Eikös pojat pidä kännyköitään taskussa, lähellä kalleimpiaan?

Vieras (nimimerkki)

Kääntäisin epäilevän katseeni myös läppäreihin. Ei kannata pitää reisillä.

Toimituksen poiminnat